Digidexo.com

antiepileptika bivirkninger

Antiepileptika bivirkninger

Epilepsi er den mest utbredt over alle nevrologiske lidelser, og er faktisk en samling av forskjellige lidelser. Det er behandlet i en rekke måter, men løpende forvaltningen er gjort med antiepileptika, som undertrykker noen normale aktiviteter, for å redusere antall anfall. Antiepileptika har en tendens til å ha bivirkninger knyttet til depresjon av ulike kroppens systemer.

Typer

Antiepileptika kommer i en rekke klasser, narkotika innenfor hver klasse som har likheter av virkninger og bivirkninger. Noen av disse inkluderer hydantoiner, barbiturater og barbiturat-liknende legemidler, benzodiazepiner, suksinimider og andre Uklassifisert narkotika.

Påvirkning av sentralnervesystemet

Mange bivirkninger involverer sentralnervesystemet (CNS) depresjon, effektene som inkluderer depresjon, forvirring, tretthet, slapphet, tretthet, forstoppelse, munntørrhet, anoreksi, hjertearytmier, og endringer i blodtrykket, urinretensjon, og tap av libido . Alle antiepileptika kan forårsake slike bivirkninger fordi deres mål er å påvirke sentralnervesystemet.

Gastrointestinal Depresjon

Noen antiepileptika også forårsake gastrointestinal (GI) depresjon, som kan være kvalme, oppkast, anoreksi, vekttap, GI smerte, og forstoppelse eller diaré. Legemidlene som oftest er kjent for denne bivirkningen faller inn i succinimid-gruppe, så vel som noen av de uklassifiserte medikamenter.

Benmargsuppresjon

Benmargsuppresjon er en vanlig bivirkning av antiepileptika; Dette er spesielt farlig fordi benmargen er ansvarlig for å produsere blodceller og deprimerende det for langt kan være svært skadelig for kroppen. Medikamentene som benmargssuppresjon er oftest sett inkludere suksinimider, hydantoiner, og noen av de uklassifiserte narkotika.

Avhengighet

Noen av disse stoffene er knyttet til fysisk avhengighet og tilbaketrekning, mye beslektet med det som er opplevd med visse narkotiske stoffer eller ulovlige rusmidler. De antiepileptika mer kjent for avhengighet er benzodiazepiner og fenobarbital.

Bivirkninger av AnticonvulsantsAntiepileptika er nevrologiske medisiner. De brukes for å behandle kramper, smerter, og i noen tilfeller mental sykdom i kombinasjon med et antidepressivt middel eller et annet medikament. Det er mulige bivirkninger med anti-convulsants, og være klar over noen av dem kan hjelpe deg og legen din

Blod og lever

Antiepileptika kan gi noen mennesker problemer med unormale blodverdier, spesielt hvis det brukes for en god lang tid. Leverfunksjon kan også bli påvirket. Begge må overvåkes regelmessig av lege.

Fordøyelses bivirkninger

Noen antiepileptika kan forårsake kvalme og oppkast. Forstoppelse er også mulig for noen mennesker, spesielt med Dilantin.

Årvåkenhet og Balanse bivirkninger

Å være svimmel, trøtt i løpet av dagen, ustø og opplever dårlig balanse er noen av de tingene folk som har bivirkninger opplevelse.

Hudreaksjoner

Noen mennesker som tar antiepileptika kan oppleve utslett, kviser, lettere blåmerker og sår i munnen.

Andre bivirkninger

Feber, sår hals, talevansker som slurring ord, blir forvirret, nervøs og hodepine er mulig.

Trileptal bivirkninger hos barn

Trileptal er et merkenavn for anti-konvulsiv medisiner okskarbazepin. Leger i hovedsak fore Trileptal å hindre delvis beslag, eller de som begynner i et begrenset område av hjernen. Trileptal også er foreskrevet for off-label (ikke godkjent bruk) stabilisere stemninger i bipolar lidelse. Alvorlige bivirkninger, inkludert de i barn, er sjeldne.

Bruk

Trileptal er godkjent for bruk hos barn så unge som fire år gammel. For å unngå alvorlige bivirkninger, leger vanligvis starter barn på en lav dose og øke det langsomt om nødvendig.

Hudreaksjoner

Det amerikanske Food and Drug Administration krever en advarsel på Trileptal merking om muligheten for alvorlige hudreaksjoner i både barn og voksne. Stevens-Johnson syndrom og toksisk epidermal nekrolyse kan oppstå, forårsaker alvorlige blemmer utslett.

Suicidale tanker og atferd

En annen advarsel løser sammenheng mellom antiepileptika, som Trileptal og suicidale tanker og atferd som kan oppstå hos barn og voksne.

Hyponatremi

En annen sjelden bivirkning forbundet med Trileptal er lav natrium nivåer, eller hyponatremi. Barnet kan føle seg veldig trøtt og har cravings for salt mat.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger er mulig, men uvanlig for barn som tar Trileptal. Disse inkluderer unormal gange, tåkesyn, svimmelhet, tretthet, magesmerter, fordøyelsesbesvær, kvalme, søvnighet, skjelvinger og svakhet.

Infeksjoner

I motsetning til voksne, barn er mer utsatt for å fange infeksjoner når du tar Trileptal.

Hvordan bruke alfablokkere og antiepileptika

Hvordan bruke alfablokkere og antiepileptika


Alfablokkere er medisiner foreskrevet for å behandle en rekke forhold, blant annet høyt blodtrykk (hypertensjon) og forstørret prostata. Alfablokkere motvirke signalstoffet noradrenalin og slappe av små blodårer; Dette gjør at blodet flyter lettere rundt i kroppen. Automatiske eksterne defibrillatorer (AED) er elektroniske maskiner som leverer elektriske støt til folk hvis hjerter har sluttet på grunn av traumer. De elektriske støt kan i noen tilfeller starte hjertet av offeret og la ham å komme seg med hjelp av medisinsk behandling.

Hvordan bruke alfablokkere og antiepileptika

Alfablokkere

•  Snakk med legen din om muligheten for alfablokkere hjelpe din tilstand. I så fall få en resept for en alpha blocker som doxazosin, terazosin eller alfuzosin.

Ta alpha blocker resept i henhold til doseringsanvisningen på resept etiketten. Du kan oppleve negative bivirkninger etter å ha tatt dine første dosene, inkludert svimmelhet og besvimelse som et resultat av din senket blodtrykk.

Hold en journal av dine symptomer og bivirkninger. Del dine erfaringer med legen din etter tre måneders behandling. Dette vil hjelpe henne å avgjøre hvorvidt alfablokkere er riktig legemiddel for din tilstand.

Antiepileptika

Ring 911 så snart du ser en bevisstløs offer. Kontroller utsatt for en puls. Åpne AED container hvis han har ingen puls.

Knepp eller fjerne offerets skjorte. Fjern alle undertøy over midjen. Ta den forulykkede til et tørt område om nødvendig, og tørk huden hans med et håndkle eller klut.

Slå på AED; det bør være en stor grønne knappen på apparatet plastkabinett. Diagrammene på AED emballasjen skal fortelle deg hvor du skal plassere støtputer.

Plasser ett sjokk pad på øverst til høyre på offerets bryst, under skulderen. Legg den andre sjokk pad på offerets venstre side. Elektrodene vil ha markeringer på dem for å indikere hvilke pad går i hvilken plassering.

Fortell alle til å stå klart. Ingen skal berøre offeret. Trykk på "analysere" knappen. Hjertestarteren vil avgjøre hvorvidt et offer trenger elektrisk støt og gi hørbare instruksjoner fra dette tidspunktet.

9. Trykk på "sjokk" knappen hvis sjokk anbefales. Hjertestarteren vil levere elektrisk støt og deretter automatisk avgjøre om et nytt sjokk er nødvendig. Hvis så, gjenta dette trinnet.

Start HLR hvis ingen støt rådes. Fortsett HLR til ambulansepersonell eller ambulanse ankommer.

Hint

  • Hvis du bruker en hjertestarter på et barn, plasserer ett sjokk pad på brystet og en på ryggen.
  • Du er gjenstand for rettslig forfølgelse hvis du bruker en AED uten skikkelig opplæring og sertifisering. Bruk aldri en AED på en person med en puls, da dette kan forårsake alvorlig skade eller død.
  • Snakk med legen din om din nåværende resepter før du starter behandling med alfablokkere. Alfablokkere kan forstyrre andre medisiner.

Micardis Plus bivirkninger

The American Heart Association rapporterer at en av tre voksne i USA har hypertensjon eller høyt blodtrykk. Skjønt det i mange tilfeller er årsaken til hypertensjon er ukjent, er det en rekke medikamenter tilgjengelig for å bidra til å senke blodtrykket. Et slikt medikament er Micardis Plus, også kalt Micardis HCT. Til tross for dens effektivitet, er det ikke for alle, som det presenterer flere risiko for komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

Omtrent åtte prosent av Micardis Plus-brukere rapporterer økt forekomst av øvre luftveisinfeksjoner, noe som gjør disse de vanligste bivirkningene av stoffet. Svimmelhet og bihulebetennelse er også vanlig, forekommer hos minst 4 prosent av brukerne. Rundt 3 prosent av folk som tar det opplever tretthet og diaré.

Andre bivirkninger

Micardis Plus har også potensiale til å forårsake en rekke andre brysomme men ikke farlige bivirkninger. Noen pasienter opplever gastrointestinale bivirkninger fra stoffet, som kvalme, gass, hemorroider, tørr munn, mage influensa, oppkast, irritasjon av mageslimhinnen og sure oppstøt. Nervesystemet og psykiatriske effekter som impotens, økt svetting, angst, depresjon og angst, samt en generell følelse av ubehag, er også mulig samtidig å ta Micardis Plus.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen medisiner som produserer uønskede bivirkninger når det brukes sammen med Micardis Plus. Fordi stoffet reduserer blodtrykket ditt nivå, bør du være forsiktig med å blande det med andre legemidler som senker blodtrykket, da dette kan føre til en alvorlig sak for hypotensjon. Eksempler på medikamenter for å unngå å inkludere narkotika, sovetabletter og beroligende midler, antiepileptika og anti-angst medisiner.

Micardis Plus kan føre til en nedgang i kaliumnivå i blodet når kombinert med kortikosteroid narkotika. Over tid kan dette føre til en tilstand som kalles hypokalemi, som kan påvirke funksjonen til ditt hjerte og nerver. I tillegg, ved å kombinere litium og Micardis Plus utgjør en risiko for et giftig oppbygging av litium i kroppen din.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har Micardis Plus potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Alvorlige kardiovaskulære bivirkninger oppstå i sjeldne tilfeller, inkludert tilbakeholdelse av fluid under huden og farlig hjertebank. Micardis Plus øker også blodsukkernivået, utløser utviklingen av type 2-diabetes hos pasienter med risiko for sykdommen. Andre mulige alvorlige bivirkninger er forhøyet kolesterolnivå, astma, unormalt syn, leddgikt og gikt.

Betraktninger

Micardis Plus kan forårsake lav fødselsvekt og fosterdød og bør unngås under graviditet. I tillegg er det ikke brukt i barn. Hvis du har nedsatt leverfunksjon på grunn av sykdom eller sykdom, bør du ikke ta stoffet på grunn av økt risiko for leversvikt. Pasienter med lupus ofte opplever en økning i symptomer på sin lidelse mens du tar Micardis Plus.

Bivirkninger av Natrilix

Millioner av mennesker lider av høyt blodtrykk, eller høyt blodtrykk. Hvis venstre ubehandlet, har hypertensjon kan skade blodårene dine, svekke nyrene og påvirke hukommelsen. Det øker også risikoen for hjertesvikt og aneurismer. Natrilix aktive ingrediensen er Indapamide, som er klassifisert som et vanndrivende. Men Natrilix bidrar til å senke blodtrykket ved forårsaker blodårene til å utvide, redusere trykket inne i blodårene.

Vanlige bivirkninger

Når du tar Natrilix, kan du oppleve en urolig mage, diaré, svimmelhet, nervøsitet, søvnproblemer, ryggsmerter, hodepine eller en rennende nese.

Mindre vanlige bivirkninger

Du kan oppleve oppkast, munntørrhet, forstoppelse, magekramper, tap av appetitt, dårlig fordøyelse, kløe, utslett, elveblest, tretthet, svimmelhet, depresjon, nervøsitet, angst, dobbeltsyn, irritabilitet eller en generell følelse av svakhet og tretthet.

Legemiddelinteraksjoner

Fordi Natrilix reduserer blodtrykket, ikke bruk den med andre legemidler som også lavere blodtrykk, da dette kan føre til en farlig sak for hypotensjon. Eksempler på medikamenter for å unngå å inkludere narkotika, sovetabletter og beroligende midler, antiepileptika og anti-angst medisiner. Når det kombineres med kortikosteroider, kan Natrilix føre til en nedgang i kaliumnivået i blodet ditt. Over tid kan dette føre til hypokalemi, som kan skade det kardiovaskulære systemet. Ved hjelp av diuretika, ACE-hemmere eller ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen og Tylenol med Natrilix kan skade nyrene.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, kan Natrilix øke blodsukkernivået, utløser utvikling av Type 2 diabetes hos pasienter med risiko for sykdommen. Det kan også føre til hjertebank eller uregelmessig hjerterytme.
I sjeldne tilfeller forårsaker Natrilix utvikling av Stevens-Johnson syndrom, en alvorlig hudinfeksjon som krever akutt medisinsk behandling. Selv om sjeldne, kan Natrilix forårsake alvorlige allergiske reaksjoner hos enkelte pasienter. Uten legehjelp, utvikler reaksjonen ofte til mer farlige symptomer som hevelse i lepper og hals eller pustevansker.

Betraktninger

Natrilix kan forårsake fosterskader lav fødselsvekt og. Ikke ta det hvis du er gravid eller planlegger å bli gravid. Natrilix kan forverre symptomene på visse medisinske tilstander, som for eksempel gikt, hyperparatyreoidisme og lupus. På grunn av sine bivirkninger, bør pasienter med lever-eller hjertesykdommer, blodsykdommer eller svekkelse av hjernen forårsaket av leversykdom ikke ta medisiner.

Bruker og bivirkninger av Neurontin

Bruker og bivirkninger av Neurontin


Neurontin (Gabapentin) er klassifisert under kategorien antiepileptisk og antiepileptika.

Hvordan virker Neurontin arbeid?

Hjernecellene trenger å brann eller kommunisere med hverandre med en viss hastighet for å arbeide effektivt. Under et anfall, blir hjernecellene skyte raskere enn de burde være. Neurontin (Gabapentin) bidrar til å hindre disse hjernecellene fra å skyte for fort, og dermed hindre beslaget fra stadig oppstår.

Hvem kan bruke Neurontin?

Neurontin (Gabapentin) brukes hovedsakelig for behandling av partielle anfall og har vært effektiv for personer med andre nevrologiske problemer som for eksempel:

Diabetisk nevropati:
Personer diagnostisert med diabetes som har fått nerveskader som følge av høyt blodsukkernivå.

Herpes eller Helvetesild:
Et virus som lever i nervesystemet etter en person har hatt vannkopper. Denne smertefulle sensitiv hud utslett kan presentere seg selv etter en fysisk eller følelsesmessig stress-relaterte hendelsen og kan vare noen dager til noen uker fra forekomst.

Restless Leg Syndrome:
En uimotståelig trang til å bevege beina mens du hviler eller under søvn.

Mood Stabilisering:
Individer diagnostisert med angst, depresjon og mani som ikke har svart på antidepressiva eller stemningsstabiliserende.

Hvem bør ikke ta Neurontin?

Noen diagnostisert med kronisk nyre, lever eller hjerte tilstand bør ikke ta Neurontin. Snakk med legen din hvis du har blitt diagnostisert med slike forhold for å se om Neurontin er et alternativ for behandling. Kvinner som er gravide eller ammende bør også rådføre seg med lege før du tar Neurontin.

Bivirkninger av Neurontin

Bivirkninger kan inkludere og er ikke begrenset til:

Svimmelhet Hodepine Magesmerter Kvalme, oppkast eller diaré Munntørrhet Vektøkning Somnolens Perifere ødem Rash

Bivirkninger og advarsler

Noen tar Neurontin (Gabapentin) bør ikke slutte å ta denne medisinen brått. Unnlatelse av å ta medisiner som foreskrevet av legen din kan forårsake anfall aktivitet eller kan øke anfallsaktivitet. Alle som har alvorlige endringer i humør, aggressiv atferd, kortpustethet, brystsmerter eller selvmordstanker bør ringe legen din umiddelbart eller søke akutt omsorg og hjelp.

Snakk med legen din!

Neurontin er ikke for alle. Hvis du har blitt diagnostisert med en nevrologisk eller psykiatrisk lidelse, snakk med legen din om hva som er riktig for deg.

Bivirkninger av Petidin

Petidin, et opioid som brukes til å kontrollere smerte, selges under merkenavnet Demerol. Ikke like populært som det en gang var, kan petidin være et nyttig medisiner, men det kan også føre til alvorlige bivirkninger.

Side Effects

Forstoppelse, kvalme, oppkast, hodepine, tretthet, forvirring, utslett eller hudirritasjon, munntørrhet, svimmelhet, tretthet eller svakhet, små pupiller, svette, økt følelse av velvære, endringer i vannlating, hallusinasjoner, rødmende av ansiktet, lav blodtrykk og følelsen kaldt er alle bivirkninger av petidin.

Andre medisiner

Døsighet er en vanlig bivirkning av petidin. Denne bivirkningen vil øke når petidin kombineres med alkohol, antipsykotika, barbiturater, benzodiazepiner, antiepileptika, morfin, kodein, antihistaminer, sovepiller og antidepressiva.

Graviditet

Petidin er noen ganger gitt til gravide kvinner under fødsel for å lindre smerte. Men dette kan gi bivirkninger i barnet, for eksempel problemer med å puste og døsighet. Petidin kan også redusere en baby suge refleks, noe som gjør sykepleie vanskelig.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på petidin inkluderer hevelse i hals, munn, lepper og tunge, elveblest eller utslett og pustevansker. Disse bivirkningene bør bringes til seg oppmerksomheten til en lege.

Alvorlige bivirkninger

Besvimelse, brystsmerter, pustevansker, uregelmessig hjerterytme, humørsvingninger, nummenhet i armer og ben, tremor, synsforstyrrelser, alvorlig svimmelhet og hodepine er alle vurdert alvorlige bivirkninger av petidin. Alle som opplever disse bivirkningene bør konsultere en medisinsk faglig.

Daytrana oppdateringen bivirkninger

Daytrana er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle ADHD hos barn og voksne. Det er et sentralstimulerende som påvirker sentralnervesystemet, men det er ikke kjent nøyaktig hvor Daytrana behandler ADHD. Daytrana er en patch slitt på huden, og medisinen er absorbert i blodet. Plasteret skal sitte på ni timer, og effekten av medisinen vil fortsette i tre timer etter at plasteret er fjernet. Generelt bør plasteret påføres to timer før pasienten må oppleve effekten av stoffet, for eksempel når skolen starter.

På applikasjonsstedet

Noen ADHD pasienter som bruker daytrana patcher vil oppleve kløe, rødhet eller små humper på stedet hvor plasteret påføres. Dette er ingen grunn til bekymring. Men hvis du utvikle blemmer eller hevelser på applikasjonsstedet eller varsel lilla eller brunaktige flekker på huden, må du slutte å bruke Daytrana og varsle legen din umiddelbart, da dette kan tyde på en potensielt alvorlig komplikasjon som krever behandling.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Andre bivirkninger av Daytrana inkluderer tap av appetitt, en mild sår hals, hodepine, vekttap, oppkast, tett nese, søvnproblemer, nervøsitet og kvalme. Ingen av disse er grunn til bekymring.

Alvorlige bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan ADHD pasienter som bruker daytrana patcher oppleve alvorlige bivirkninger som kan tyde på en alvorlig komplikasjon som trenger behandling. Hvis du opplever noen av de følgende bivirkninger, slutte å bruke Daytrana og varsle lege umiddelbart: mentale eller humør endringer, inkludert depresjon, uro, uvanlig tristhet, irritabilitet og angst; forvirring; hallusinasjoner; anfall; uskarpt syn og andre synsproblemer; feber; en rask eller uregelmessig hjerterytme; vedvarende eller alvorlig hodepine eller svimmelhet; brystsmerter; besvimelse; og ukontrollerte muskelbevegelser.

Advarsler

Pasienter bør aldri plutselig slutte å bruke Daytrana fordi depresjon eller andre psykiske problemer kan utvikle seg. I stedet, hvis du ønsker å slutte å ta Daytrana legen din vil sakte redusere dosen over tid. Også misbruker Daytrana kan forårsake avhengighet eller alvorlige psykiske problemer. Når stoffet blir misbrukt, vil det ikke være like effektiv i behandling av ADHD. Daytrana kan også ha alvorlige bivirkninger for folk med hjertesykdommer og anfallslidelser, og pasienter bør ha sitt blodtrykk og hjertefrekvens overvåkes regelmessig mens du tar medisinen. Daytrana er ikke trygt for personer med glaukom eller Tourettes syndrom.

Legemiddelinteraksjoner

I likhet med mange medikamenter, Daytrana er kjent for å interagere med en rekke andre medikamenter, noe som resulterer i potensielt farlige reaksjoner eller en økt sannsynlighet for bivirkninger. For eksempel bør ikke pasienter ta Daytrana med MAO-hemmere eller MAO-hemmere, fordi alvorlig høyt blodtrykk kan føre til. Pressor-midler slik som noradrenalin, da tatt med Daytrana, kan også forårsake høyt blodtrykk. Folk tar antikoagulantia, selektive serotonin reopptakshemmere, noen antiepileptika og trisykliske antidepressiva øke sannsynligheten for å oppleve bivirkninger ved også å bruke daytrana patcher. Noen high-blodtrykks medisiner er ikke så effektive når de tas med Daytrana, og tar det med klonidin kan føre til alvorlige bivirkninger.

RLS bivirkninger

Restless legs syndrome (RLS) er en nevrologisk tilstand som kjennetegnes av ubehagelige opplevelser i bena, vanligvis oppstår når den lidende er sliten eller hvile. De medisiner som er foreskrevet for RLS kan ha betydelige bivirkninger.

Dopaminagonister

Den primære gruppe medisiner foreskrevet for RLS kalles dopaminagonister. En dopaminagonist stimulerer reseptorer i hjernen som normalt ville svare til kroppens naturlig produsert dopamin. Disse stoffene har vist seg å ha en høy suksessrate for de med moderat til alvorlig RLS.

Risikoen ved dopaminagonister kan for noen pasienter, oppveier fordelene. Den vanligste av disse bivirkningene er kvalme og svimmelhet.

En mindre vanlig, men langt mer drastisk, bivirkning av dopaminagonister er tvangsmessig oppførsel. Dette manifesterer oftest som spilleavhengighet, selv om noen har opptrådt på ekstreme måter rundt sex eller spise, så vel. En studie ved Mayo Clinic 2005 inkluderte en kvinne med ingen historie med gambling som mistet mer enn hundre tusen dollar når hun gikk på en dopaminagonist. Disse bivirkningene kan ta ca ni måneder for å presentere seg selv.

Dopaminagonister er vellykket for de fleste av RLS lider, men også de som har hatt gode erfaringer med dem kan bli påvirket av en urovekkende trend. Dette er en prosess som kalles forstørrelse, hvori medisinen enten opphører å være effektiv, eller, for en tid, forårsaker symptomer å forverre.

Levodopa og karbidopa er i en litt annen klasse som heter dopamin forløpere. Risikoen for styrking er høyere med disse medikamenter.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner er psykoaktive medisiner som brukes til å behandle angst og søvnløshet, blant andre plager. De fungerer ved å trykke på sentralnervesystemet. De er foreskrevet i noen tilfeller for RLS pasienter, særlig de som lider av søvnproblemer som følge av tilstanden.

Benzodiazepiner forårsake søvnighet som ofte vedvarer inn i neste dag, og skaper en "Dazed" sensasjon. De kan også føre til betydelig nedgang i sexlysten, og kan øke risikoen for fall hos eldre pasienter. Denne klassen av narkotika har også en høy risiko for avhengighet; forsiktighet må utvises for å regulere doseringene.

Opioider

Opioider som oksykodon og kodein er tidvis foreskrevet der RLS pasienter opplever smerte. Disse kan gi bivirkninger som svimmelhet, kvalme og forstoppelse. Den største risikoen med opioider, er imidlertid avhengighet.

Antiepileptika

Neurontin og andre antiepileptika kan være nyttig for RLS pasienter som opplever krypende fornemmelser eller andre sterkt ubehagelige følelser i beina. Som andre RLS narkotika, kan disse forårsake svimmelhet og neste dag døsighet.

Iron Therapy

De fleste RLS lider nytte av å ta jerntilskudd for å øke nivåene av jern i kroppen. Dette skyldes at jern er nødvendig for utnyttelse av dopamin. I noen tilfeller kan øke jernnivåer eller lindrende anemi være alt som trengs for å fullstendig utrydde RLS symptomer. For andre, økende jern gir bare beskjeden lettelse.

Jerntilskudd vanligvis føre til forstoppelse. Mange leger anbefaler sammenkobling medisinen med en krakk mykner.

Antiepileptika Drug Treatment

The Epilepsy Foundation melder at 3 millioner amerikanere lider av epilepsi, en nevrologisk tilstand som fører til anfall. The Mayo Clinic rapporterer at én av 100 mennesker vil oppleve et anfall i løpet av livet som ikke har noen merkbar årsak og at leger vanligvis diagnostisere epilepsi etter at to av slike anfall oppstår. Epilepsi har potensial til å føre til en rekke livstruende hendelser, inkludert fallende, drukning og bilulykker. I tillegg epilepsi noen ganger fører til hjerneskade eller plutselig død, som forekommer i ett av 1000 epileptikere. For å redusere muligheten for slike komplikasjoner, leger fore antiepileptika for å redusere forekomsten av anfall.

Funksjon

I hjernen, nerver bære meldinger ved hjelp av elektriske impulser. Disse impulsene reise med to forskjellige midler. I den første fremgangsmåten, lar en natrium-regulerte system impulser til å hoppe over gapene mellom nerver. Den andre metoden benytter spesielle reseptorer på hjernen som stimuleres av elektrisk aktivitet å frigi kjemikalier som kalles nevrotransmittere som driver impulser og meldinger. Epilepsi forstyrrer disse metodene hjernen bruker for å transportere impulser, og antiepileptika arbeide for å rette opp dette problemet. Disse stoffene virker enten ved å endre natrium passasjer eller endre mengden av signalstoffer i hjernen, melder Australias Barnas Royal Hospital.

Typer

Leger noen ganger benytte monoterapi eller en-stoffet antiepileptisk behandling for epilepsi, mens andre ganger leger stole på polyterapi, som består av flere antiepileptika rapporterer Epilepsi Canada. Sistnevnte er mest vanlig når pasienter opplever mer enn én type anfall. Det finnes en rekke medikamenter som faller under kategorien av antiepileptika: Neurontin, lamictal, felbatol, Topimax, cerebyx, Keppra, Trileptal, Lyrica, Depakote og Zonegran.

Usage

Når du svelger en antiepileptisk medisin, fordøyer magen tabletten, frigjøre kjemikalier som utgjør stoffet i blodet. Disse kjemikaliene slutt nå hjernen, hvor de er i stand til å minimere effekten av epilepsi. For at antiepileptika å være vellykket, er det viktig å ha en mengde som stadig er tilstede i blodet. På grunn av dette, leger ofte fore antiepileptika å tas mer enn en gang per dag for å opprettholde blodnivåene. Ofte en pasient begynner med en lav dose og deretter går over til høyere dosering en gang hennes kropp blir vant til virkningene av medikamentet.

Risiko

The Food and Drug Administration (FDA) utstedt advarsler om antiepileptika i januar 2008. En studie som viste en sammenheng mellom selvmordsatferd og bruk av antiepileptika garantert denne handlingen. Ifølge FDA studier, var dobbelt så sannsynlig vise suicidal atferd og tenkning enn de som ikke var pasienter som tar antiepileptika. FDA krever advarsler om å bli notert på antiepileptiske medisiner og advarer leger til å være oppmerksomme på tegn på tiltenkt selvskading. I tillegg antiepileptiske medisiner har potensial til å forårsake en rekke andre alvorlige bivirkninger, som for eksempel leverskader, koma, lavere blodplatenivå, urinveisproblemer, alvorlige hudutslett og alvorlige allergiske reaksjoner, ifølge American Academy of Family Physicians.

Betraktninger

Det er viktig ikke å plutselig slutte antiepileptisk bruk og å aldri ta mer eller mindre enn den foreskrevne mengde. Fordi det ofte forstyrrer effekten av antieptileptics, leger råder epileptikere ikke å drikke alkohol. I tillegg bør du være forsiktig så du ikke gå glipp av en dose og for å unngå å gå tom for medisiner for å unngå eventuelle tilbakefall av epileptiske anfall.

Coumiden bivirkninger

Coumiden eller Coumadin er en reseptbelagte medisiner som brukes til behandling av blodpropp. Til tross for dets effektivitet, Coumadin utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Betydning

Den vanligste bivirkningen av Coumadin er plutselige, potensielt dødelig blødning eller blødning. En blødning fra Coumadin har potensial til å påvirke ethvert organ eller vev i kroppen din.

Vanlige symptomer

Vanlige symptomer på en intern blødning er hodepine, brystsmerter, prikking i ekstremiteter, lammelse av en eller flere lemmer, ledd eller muskelsmerter, svimmelhet, kortpustethet, pustevansker eller svelge, hevelse eller svakhet.

Legemiddelinteraksjoner

En rekke legemidler øker risikoen for å utvikle en blødning fra Coumadin, inkludert smertestillende, antibiotika, antiepileptika, antidepressiva, malaria medisiner, diabetes medisiner, soppmidler, vaksiner, enkelte vitaminer og medisinske steroider.

Risiko

Coumadin utgjør en sjelden risiko for nekrose, eller død, av huden din, noe som resulterer i en smertefull Shedding av huden din. Nedsatt leverfunksjon og angina er flere komplikasjoner forbundet med Coumadin.

Betraktninger

På grunn av risikoen for blødninger, legen din kan ikke foreskrive Coumadin for behandlingen din hvis du har en historie med blodceller mangler, kreft, hjertesvikt, kronisk diaré, leversykdom, hepatitt A, B eller C, gulsott, hypertyreose, blir undervektig eller en vitamin K-mangel.

Synarel bivirkninger

Synarel er en reseptbelagte medikamenter som anvendes for behandling av tilstanden kjent som endometriose. Med endometriose, vev slimhinnen i livmoren vokser i feil område. Synarel funksjoner for å senke feilaktig vev og også for å håndtere sykdom symptomer, slik som ekstremt smertefulle kramper og bekkensmerter. Medisinen kommer i sprayform, og sprøytes inn i nesen. Som med noen form for medisin, er det mulige bivirkninger som kan oppstå på grunn av Synarel.

Vanlige bivirkninger

Disse bivirkninger er vanligvis ikke ansett for å være årsaken til alarmen på grunn av det faktum at de har en tendens til å avta på egen hånd som kroppen tilpasser til legemidlet. Men hvis effekten blir sterkere, eller hvis de vedvarer en stund, kan det være nødvendig å få medisinsk hjelp. Noen av disse bivirkningene er forbigående reduksjon eller økning i størrelsen på brystene, hetetokter, senket seksuell lyst, flass, kviser, muskelsmerter, problemer med å sove, endring i vekt, vaginal tørrhet, humørsvingninger, irritasjon i nese og rennende nese.

Alvorlige bivirkninger

I situasjoner med alvorlige bivirkninger, er det nødvendig å søke legehjelp så snart som mulig. Noen potensielt farlige bivirkninger av Synarel omfatter depresjon, unormal hjerterytme, føtter eller hender hevelse, brun eller hvit utflod, humør eller mentale endringer, endringer i synet, kortpustethet, plutselig kaster opp eller hodepine og mage eller brystsmerter.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av Synarel. I tilfeller av allergisk reaksjon, er det avgjørende å få akutt medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen tegn på allergisk reaksjon på Synarel er hevelse av tungen, leppene, munnen og ansiktet, tetthet i brystet, vanskeligheter med å puste, hudutslett, bryte ut i elveblest og kløe.

Bone Loss

Synarel bruk kan føre til en liten grad av bentap. Dette er særlig mulig for personer som røyker, drikker mye alkohol, de som bruker steroider eller antiepileptika, og de som har en familiehistorie med osteoporose. Disse enkelte kan være lurt å vurdere en annen type endometriose medisinering.

Gravide og ammende kvinner

Gravide og ammende kvinner bør utvise særlig varsomhet med hensyn til å ta Synarel. Selv om effekten av Synarel på gravide kvinner ikke er bekreftet, er det antatt at medisinen kan skade fosteret. Dessuten er det usikkert hvorvidt medisinen går over i morsmelk. Gravide og ammende kvinner bør diskutere Synarel med sine leger grundig når de vurderer medisin.

Deplin bivirkninger

Deplin (L-methylfolate) er en reseptbelagte medisiner som brukes til å forbedre resultatet av antidepressiva. Ifølge deplin.com, "Dietary behandling av depresjon med Deplin regulerer alle tre monoamine nevrotransmittere forbundet med humør ved å gi de økte krav til folat i hjernen." Deplin har vist seg å forårsake svært milde bivirkninger eller ingen i det hele tatt.

Fakta

Deplin inneholder 7,5 mg av L-methylfolate, en form for B-vitamin. Kroppen krever folat til å produsere røde blodceller.

Funksjon

Den L-methylfolate i Deplin har evnen til å krysse hjernebarrieren og stimulere syntese av neurotransmittere, som er forbundet med hjernen kjemikalier humør.

Symptomer

I kliniske studier har Deplin vist seg å være godt tolerert, forårsaker ingen flere bivirkninger enn en sukkerpille. De eneste rapporterte milde bivirkninger var mindre kvalme, tap av appetitt, oppblåsthet, gass, og bitter smak

Betraktninger

Deplin kunne senke nivåene av antiepileptika som karbamazepin, fosfenytoin, fenytoin, fenobarbital, primidon og valproinsyre.

Advarsler

Ikke ta Deplin hvis du har en overfølsomhet for folat eller folsyre. Mulige allergiske reaksjoner på Deplin inkluderer elveblest, kløe, utslett, pustevansker, tetthet i brystet, og hevelse i munn, ansikt, lepper, tunge eller svelg. Få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du har symptomer på en allergisk reaksjon.

Bivirkninger av PennKinetic

PennKinetic er en resept flytende medisiner som brukes til å behandle forkjølelse, øvre luftveisinfeksjoner og sesongmessige allergier. De to viktigste ingrediensene i PennKinetic er hyrdocodone, som fungerer som en hoste suppressant, og antihistamin chlorpheniramine. I kombinasjon, disse ingrediensene lette mange symptomer på luftveisinfeksjoner, som nysing og hoste, og gi lindring for rennende nese, kløende øyne og sår hals. Til tross for dets effektivitet, er PennKinetic ikke for alle, som det presenterer flere risikoer for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

De mest vanlige bivirkningene av PennKinetic er vanligvis ikke av alvorlig karakter. Mange pasienter som bruker PennKinetic erfaring svimmelhet, tretthet eller problemer med å konsentrere. Humørsvingninger og angst er også vanlig. I tillegg PennKinetic bruk ofte resulterer i tørr munn eller svelg.

Andre bivirkninger

PennKinetic har også potensial til å forårsake en rekke plagsomme eller irriterende - men ikke farlig - bivirkninger. Noen pasienter opplever gastrointestinale bivirkninger fra stoffet, som kvalme, forstoppelse, tap av matlyst og oppkast. Andre rapporterer problemer som påvirker huden, slik som kløe, utslett og økt svetting. Sensoriske effekter som tåkesyn, samt en generell følelse av svakhet og utmattelse er også mulig mens du tar PennKinetic.

Legemiddelinteraksjoner

Noen medisiner kan gi uønskede bivirkninger når det brukes sammen med PennKinetic. Fordi stoffet fører ofte tretthet, være forsiktig med å blande PennKinetic med andre legemidler som gjør deg søvnig, da dette kan ødelegge din evne til å holde seg våken, og selv skade luftveiene. Eksempler på medikamenter for å unngå å inkludere narkotika, sovepiller og beroligende midler, antiepileptika og anti-angst medisiner. Noen psykiatriske legemidler som MAO-hemmere og trisykliske antidepressiva har potensial til å øke bivirkningene av PennKinetic. Antikolinerge midler som Atrovent noen ganger føre til farlige lammelse av tarmen som hindrer fordøyelsen av maten når den brukes med PennKinetic.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har PennKinetic potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Noen pasienter utvikler en avhengighet eller psykisk avhengighet av narkotiske hydrokodon, som fører til misbruk av produktet, og risikoen for fysiske abstinenssymptomer som oppkast og craving. I noen tilfeller fører PennKinetic respirasjonsdepresjon, en livstruende tilstand hvor du ikke klarer å puste ordentlig. I tillegg har bruken PennKinetic potensiale til å forårsake plutselig død for ingen forklarlig grunn, selv om dette er meget sjelden.

Betraktninger

Siden det svekker reflekser og årvåkenhet, må du ikke bruke en motorvogn eller tunge maskiner mens du tar PennKinetic. Det er også viktig å unngå alkohol, som drikking øker risikoen for respiratorisk depresjon. Hvis du noen gang har lidd en hodeskade eller opplevd en tarm obstruksjon, er legen din ikke sannsynlig å foreskrive PennKinetic for deg på grunn av økt risiko for bivirkninger. Pennkinetic kan føre til fosterskader og kjemisk avhengighet hos barn født av mødre som har brukt stoffet mens hun var gravid. På grunn av dette, er det vanligvis unngås under svangerskapet. I tillegg bør PennKinetic ikke brukes av barn under seks år.

Kliovance bivirkninger

Den internasjonale Osteoporose Foundation rapporterer at innen 2010, vil en av hver to kvinner over 50 år i Storbritannia opplever en brukket bein. Årsaken bak dette svimlende statistikken er osteoporose, en kronisk medisinsk tilstand. Over tid gjør osteoporose bein skjør og enkelt brukket. I Storbritannia og Australia, er det en rekke medikamenter tilgjengelig for å bidra til å redusere effekten av osteoporose, inkludert kliovance, som er spesielt designet for kvinner å gå gjennom eller å ha gjennomgått overgangsalder. Til tross for dets effektivitet, er kliovance ikke for alle som det presenterer flere risikoer for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av kliovance er normalt ikke alvorlig i naturen og utgjør bare mindre ubehag. Mange pasienter som tar kliovance erfaring mild ømme bryster til moderate smerter i brystene. Noen kvinner rapporterer også menstruasjonsblødning eller blødning mellom perioder. Vanligvis skjer dette når kliovance behandlingen begynner og fortsetter for de første månedene.

Andre bivirkninger

Kliovance har også potensial til å forårsake en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Noen kvinner opplever gastrointestinale bivirkninger fra stoffet, som kvalme, dårlig fordøyelse, oppkast, magesmerter og gass. I tillegg er noen brukere av kliovance beskriver bivirkninger som ligner symptomene på premenstruell syndrom, som væskeretensjon, endringer i seksuell lyst, akne, depresjon, brystforstørrelse og hodepine. Andre mulige bivirkninger inkluderer ryggsmerter, vaginale infeksjoner og irritasjon, godartede livmor fibroids, overdreven hårvekst, kløende utslett og problemer med å sove.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen medikamenter som produserer uønskede bivirkninger når de brukes i forbindelse med kliovance. For eksempel har kliovance potensial til å senke kroppens respons på insulin, så hvis du er diabetiker, må du kanskje øke dosen din. Ved å kombinere kliovance med Parkinsons sykdom medikament ropinirol kan øke bivirkninger av Parkinsons stoffet. Medikamenter som barbiturater, antiepileptika og HIV-legemidler kan redusere effekten av kliovance og gi blødning.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har kliovance potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. I noen tilfeller har kliovance vært knyttet til hjerte-problemer, inkludert blodpropp, hjerteinfarkt, hjerneslag og økt blodtrykk. Kliovance kan også øke risikoen for å utvikle visse kreft i bryst, endometrius og eggstokker. Kvinner som tar kliovance kan også oppleve dysfunksjon med eller skade på andre organer, inkludert lever og galleblære. I noen svært sjeldne tilfeller, kliovance forårsaker hjerne demens hos pasienter.

Betraktninger

Kliovance kan føre til fosterdød og fødselsskader, noe som gjør leger unngå forskrivning stoffet under svangerskapet. På grunn av risiko forbundet med bruk av stoffet, må legene ikke foreskrive kliovance til kvinner med en historie med kreft, hjerte- og karsykdommer, epilepsi, nedsatt leverfunksjon eller nyreproblemer. Tar kilovance kan også forsterke symptomer på andre sykdommer du måtte ha for eksempel migrene, lupus, endometriose og astma, og hvis legen foreskriver medisinen for deg, vil han følge nøye med utviklingen. Hvis han observerer noen negative effekter, vil du sannsynligvis bli gitt et annet stoff å ta for osteoporose.

Madopar bivirkninger

Madopar er et merkenavn av levodopa narkotika selges hovedsakelig i Storbritannia, hvor Parkinsons sykdom Society rapporterer at en i hver 500 mennesker lider av Parkinsons sykdom. Til tross for dets effektivitet, er madopar ikke for alle som det presenterer flere risikoer for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter. Madopar er ikke tilgjengelig i USA eller Canada, hvor legene bruke andre levodopa medikamenter for å behandle sykdommen.

Vanlige bivirkninger

De mest vanlige bivirkningene av madopar er vanligvis ikke av alvorlig karakter. Mange pasienter tar madopar erfaring kvalme, oppkast eller et tap av matlyst. I tillegg andre gastrointestinale bivirkninger er vanlige, inkludert tørr munn, diaré og uklart visition. Også mange pasienter som bruker madopar rapportere små håndskjelvinger.

Andre bivirkninger

Madopar har også potensial til å forårsake en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Nervesystemet og psykiske effekter som depresjon, tretthet, humørsvingninger og forvirring er mulig mens du tar madopar. Madopar har også potensial til å føre til en økt interesse for sex eller omvendt, tap av interesse for seksuell aktivitet. Sjeldne hud effekter av madopar inkluderer rødme, svetting, kløe og utslett.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen medikamenter som gir uønskede bivirkninger når de brukes i forbindelse med madopar. For eksempel trisykliske antidepressiva noen ganger føre til farlige fall i blodtrykket når de er tatt med madopar. Selv om det er mulig å kombinere madopar med andre Parkinsons medisiner, er det en økt risiko for bivirkninger i slike tilfeller. Fordi stoffet fører ofte tretthet, bør du være forsiktig med å blande madopar med andre legemidler som gjør deg søvnig, da dette kan ødelegge din evne til å være oppmerksom. Eksempler på medikamenter for å unngå å inkludere narkotika, sovepiller og beroligende midler, antiepileptika, og angstdempende medisiner.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har madopar potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Den mest alvorlige av disse mulige komplikasjoner er stivhet eller problemer med bevegelse, som ofte etterligner de senere stadier av Parkinsons sykdom. Alvorlige gastrointestinale bivirkninger av madopar inkluderer magesår og tarm blødning. I noen sjeldne tilfeller, madopar forårsaker hallusinasjoner hos pasienter eller gjør dem sovner plutselig og uten forvarsel. Stoffet noen ganger fører til problemer med synet også.

Betraktninger

Siden det svekker reflekser og årvåkenhet, bør du ikke bruke et motorkjøretøy eller tunge maskiner mens du tar madopar. Det er også viktig å unngå alkohol som drikking forverrer bivirkninger av madopar. Hvis du har visse medisinske tilstander, kan du ikke være i stand til å ta madopar på grunn av bivirkninger. Slike forhold inkluderer astma, diabetes, epilepsi, grønn stær, en historie med hjerteinfarkt eller sykdom i lever, nyrer eller lunger. Madopar øker risikoen for misdannelser og vanligvis unngås under svangerskapet. I tillegg er madopar personer under 25 år.

Borage bivirkninger

Borage bivirkninger


Borage er en syrisk urt som ofte brukes til å behandle tilstander som betennelser, leddgikt, atopisk dermatitt og menopausallidelser. Det kan finnes i mange over-the-counter urte og kosttilskudd. Borage blomster og blader er en gang spist, men generelt frøene presses til å lage olje. Borage ikke har blitt vurdert av FDA for effektivitet eller sikkerhet. Forbrukere bør kontakte et apotek eller lege om bestemt merke før bruk.

Feil dosering

Feil dosering av agurkurt kan forårsake mild til alvorlige bivirkninger, og det bør ikke brukes over lengre tid uten først å konsultere lege. Følg produktspesifikke instruksjonene på pakken. Bivirkninger fra en utilbørlig dosering kan være kvalme, urolig mage og mørk urin.

Interaksjoner

Borage kan ha interaksjoner eller produsere uønskede bivirkninger hvis de tas sammen med andre urter, kosttilskudd, vitaminer eller medisiner. Borage ser ut til å samhandle med antiepileptika, og kan senke krampeterskelen, så epileptikere bør bruke med forsiktighet. Ta kontakt med en farmasøyt eller lege hvis du tar noen reseptbelagte eller urte kosttilskudd før du bruker borage.

Forholdsregler

Borage frø olje inneholder pyrrolizidinalkaloider. Disse kjemikaliene kan føre til potensielt dødelige bivirkninger som organskade, som kan vises som en gulfarging av hud og øyne. Konsulter lege før bruk dersom du har en leversykdom.

Allergier

Borage kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner hos enkelte personer. Disse kan inkludere en tetthet i brystet, pustevansker, kløe, utslett og elveblest. Allergiske reaksjoner på agurkurt kan også føre til hevelse i ansiktet, inkludert leppene og tungen.

Graviditet

På grunn av manglende testing, er borage ikke anbefalt for bruk under svangerskapet for å unngå risiko for det ufødte barnet og induksjon av preterm arbeidskraft. Dessuten kan agurkurt endre produksjonen av morsmelk, og anbefales ikke under amming.

Tilsetningsstoffer

Borage er kjent for å ha antibakteriell og anti-inflammatorisk virkning, og det kan øke risikoen for blødning. For å unngå eventuelle additive bivirkninger, ikke bruk agurkurt i forbindelse med antibiotika, anti-inflammatoriske eller blodfortynnende medisiner.

Bivirkninger av Citirizine

Astma og allergi Foundation of America rapporterer at 60 millioner mennesker i USA lider av allergi, en tilstand som oppstår når kroppen identifiserer feilaktig et fremmedlegeme som farlig. Som et resultat, benytter kroppen din den naturlige forsvar av immunsystemet til å prøve og bekjempe dette oppfattes skade med et stoff som heter histamin. I kroppen din, histamin fører til en rekke effekter, som nysing, kløe og rennende øyne. Det finnes en rekke medikamenter som er tilgjengelige for å lindre effektene av allergier, inkludert citirizine, også kalt cetirizin eller Zyrtec. Til tross for dets effektivitet, er citirizine ikke for alle som det presenterer flere risikoer for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

Mellom 11 and14 prosent av Zyrtec brukere rapporterer hodepine og 2.8 til 6.2 prosent opplevelse betennelse i halsen, noe som gjør disse de vanligste bivirkningene av stoffet. Magesmerter og hoste er også vanlig, forekommer hos minst tre prosent av brukerne. Mellom 1,9 og 4,2 prosent av folk som tar citrizine erfaring døsighet.

Andre bivirkninger

Zyrtec har også potensial til å føre til en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlige bivirkninger. Noen brukere opplever gastrointestinale bivirkninger av legemidlet, slik som kvalme, oppkast, diaré, gass og en økning i appetitt. Pasienter rapporterer også neseblødning, rykninger, øresus og ledd- og muskelsmerter. Respiratoriske bivirkninger av citirizine inkluderer en økt forekomst av sinus og øvre luftveisinfeksjoner. Kvinner ofte rapporterer en økning i menstrual kramper og ømme bryster mens du tar Zyrtec. Stoffet kan også føre til forvirring, angst og depresjon i sjeldne tilfeller.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen medikamenter som gir uønskede bivirkninger når de brukes i forbindelse med citirizine. Fordi Zyrtec fører ofte døsighet, bør du være forsiktig med å blande citirizine med andre legemidler som gjør deg søvnig, da dette kan ødelegge din evne til å være oppmerksom. Eksempler på medikamenter for å unngå å inkludere narkotika, sovepiller og beroligende midler, antiepileptika og anti-angst medisiner.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har citirizine potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Disse typer bivirkninger er alle svært sjelden, forekommer i mindre enn 1 prosent av brukerne. I noen tilfeller har Zyrtec vært knyttet til hjerte-problemer, inkludert hjertesvikt, uregelmessig hjerterytme og økt blodtrykk. Effekter på hjernen, nervesystemet og sansesystemer inkluderer dårlig sirkulasjon, midlertidig paralaysis, døvhet, blindhet, blødninger i øynene, glaukom og paranoia. Zyrtec kan også forårsake utbruddet av type 2 diabetes, så vel som toksiske hudreaksjoner for sollys.

Betraktninger

Siden det svekker reflekser og årvåkenhet, bør du ikke bruke et motorkjøretøy eller tunge maskiner mens du tar citirizine. Det er også viktig å unngå alkohol, så drikker forverrer bivirkninger av Zyrtec. Fordi det er ennå ikke tilstrekkelig bevis for at citirizine har ingen uønskede effekter på fosteret, leger vanligvis ikke foreskrive medisinen for gravide. Dessuten er Zyrtec ikke godkjent for bruk hos barn under 6 måneder gammel. Leger begrenser også bruken av citirizine hos pasienter som har nedsatt nyrer som uten skikkelig vannlating, kan nivåene av Zyrtec bygge opp i kroppen og bli giftig.

Antiepileptisk bivirkninger

Epilepsi er en samlebetegnelse for en gruppe sykdommer som forårsaker forstyrrelser i den elektriske signal i hjernen. Krampeanfall oppstår når disse elektriske signaler kortslutning, forårsaker endringer i bevissthet eller ufrivillige kroppsbevegelser. Antiepileptiske medikamenter blir brukt for å forsøke å kontrollere disse elektriske forstyrrelser i hjernen. Antiepileptiske medisiner kan forstyrre med handlingene til andre medisiner.

Carbmazepine og Chlonazepam

Carbmazepine blir ofte brukt mot grand mal anfall. Bivirkninger er hodepine, svimmelhet, søvnighet, dobbeltsyn og urolig mage. Disse bivirkningene ofte avta i løpet av noen få uker, men.

Klonazepam brukes ofte når andre medisiner ikke klarer å være effektive. Omtrent halvparten av pasientene som tar det opplever tretthet. Ca en tredjedel opplever balanseproblemer. En tredjedel av pasientene som tar det opplever humørsvingninger som irritabilitet. Barn kan bli hyperaktive mens du tar Clonazepam.

Fenobarbital, Primidone og valproat

Fenobarbital er en eldre medisiner som har vært i bruk i mange år som kan produsere bivirkninger av tretthet, utslett, endringer i atferd og lærevansker.

Primidon brukes mye som fenobarbital, selv om det ikke kan være like effektivt hos noen pasienter. Bivirkninger er tretthet, svimmelhet, sløret tale, utslett, uvanlig hårvekst og bein tynning med utvidet bruk.

Valproat er den vanligste stoffet som brukes til å behandle alle typer beslag. Bivirkninger inkluderer tremor, mageproblemer, håravfall, blodsykdommer og leverproblemer. Bivirkninger forsvinner vanligvis etter de første ukene.

Etosuksimid og Fenytoin

Etosuksimid brukes for petit mal-anfall, og er effektive i å kontrollere dem i 90 prosent av pasienter som tar den, og kan stoppe dem helt i omtrent 60 prosent av pasientene. Bivirkninger inkluderer slapphet, svimmelhet, klossethet og mageproblemer.

Fenytoin har vært effektiv i behandling av grand mal anfall, og enkle og komplekse partielle anfall. Ved høye doser kan det føre til tretthet, kvalme, svimlende, uvanlig kroppshår vekst og krympende tannkjøtt.

Felbatol og Gabitril

Felbatol er en nyere medisiner som brukes for behandling av epilepsi med bivirkninger som hodepine, kvalme, søvnproblemer, vekttap, tretthet, blødninger og leverproblemer.

Ofte brukt som en add-on terapi for å bistå i å kontrollere anfall, kan Gabritril gi bivirkninger som hodepine, tretthet, nervøsitet, svimmelhet, irritabilitet, konsentrasjonsvansker og tremor.

Lyrica og Keppra

Lyrica er et nytt medikament som brukes til å behandle epileptiske anfall med bivirkninger som inkluderer muskelsmerter, hevelse i hender eller føtter, blåmerker, svimmelhet, utslett og mageproblemer. Hensyn må tas når du stopper bruken av Lyrica på grunn av risikoen for økt anfallsfrekvens.

Keppra er en av antiepileptika som er generelt godt tolerert, men kan ha bivirkninger som inkluderer svakhet, døsighet, ulykkesskade, mageproblemer, neseproblemer, nervøsitet, nummenhet, blåmerker, hukommelsestap, influensalignende symptomer og sår hals.