Digidexo.com

hva er rotator cuff syndrom

Hva er Rotator Cuff Tendinitt?

Rotator cuff tendinitt oppstår når sener i skulderen blir betent fra overforbruk, spesielt når en person bruker mye overhead bevegelser, ifølge Mayo Clinic. Det er fire muskler og sener som konvergerer der armen (humerus) og skulder (acromiom) bein koble til. Noen ganger kan disse sener bli klemt fast mellom bein og årsaken tendinitt.

Betydning

Faren for rotator cuff senebetennelse er at sener i skulderen kan rive. En alvorlig tåre kan kreve kirurgi.

Symptomer

Rotator cuff senebetennelse kan føre til betennelse og smerter i skulderområdet. Sener også kan bli følsom ved berøring, ifølge Emedicinehealth.com.

Andre typer symptomer

Personer med rotator cuff senebetennelse kan ha problemer med å løfte armen til siden eller overhead. De kan også føle smerte når du slår armen innover.

Effekter av behandling

Rotator cuff tendinitt vil etter hvert gro av seg selv med riktig behandling, som kan inkludere hvile, immobilisering, is, medisinering og til slutt rehabilitering øvelser.

Time Frame

Avhengig av en persons alder og alvorlighetsgraden av senebetennelse, kan det ta 2-4 uker å komme seg fra senebetennelse.

Hva er Rotator Cuff reparasjon?

Rotatorcuffen er en struktur av sener og muskler som holder skulderen på plass og tillater løfting av arm og nådde opp. Skade på rotator cuff kan resultere i kirurgisk reparasjon.

Formål

Rotatorkuff reparasjon operasjonen er utført for å lindre smerte som ikke kontrolleres av andre behandlinger, samt for å gjenopprette den fleksibiliteten og funksjon til skulderen.

Årsaker

Rotator cuff reparasjon kan være nødvendig som et resultat av en tåre eller skade som følge av et fall, repeterende aktiviteter eller degenerasjon på grunn av aldring.

Symptomer

Skade på rotator cuff kan resultere i symptomer som muskelsvakhet, hyppige smerter på grunn av betennelse og begrenset evne til å bevege armen.

Prosedyrer

Når rotator cuff reparasjon er nødvendig, kan kirurgiske teknikker inkluderer en skulder artroskopi (en liten knapp store snitt gjort for et lite kamera som brukes for visning og guiding kirurgi), åpen kirurgi eller en kombinasjon av begge.

Risiko

Reparasjon kirurgi til rotator cuff kan omfatte risikoer for eksempel nerveskader, skader på blodårer, blødninger, infeksjoner, skulder svakhet og skulder stivhet.

Hva er Rotator Cuff kirurgi?

Hva er Rotator Cuff kirurgi?


Rotator cuff kirurgi refererer til en prosedyre som er utført for å reparere en gruppe revet sener som er ansvarlig for de viktigste funksjonene og bevegelser av skulderleddet.

Fordi rotator cuff er i utgangspunktet en gruppe av sener som kommer sammen for å danne dekning av, og er festet til, den øvre delen av humerus, kan de ikke leges av seg selv når betydelig revet eller frittstående.

Rotatorkuff reparasjon operasjonen er utført i enten en åpen måte, artroskopisk, eller en kombinasjon av de to.

Åpen Rotator Cuff reparasjon

Det finnes i hovedsak to typer rotator cuff kirurgi som blir utført i dag: "Åpne" cuff reparasjon og "artroskopisk" cuff reparasjon. Det er. imidlertid en variant som faktisk omfatter begge disse typene i at skulderen først gjennomgår og artroskopisk undersøkelse og "opprydding", etterfulgt av en "mini-open" versjon av mansjetten reparasjon.

Den åpne prosedyre benytter ikke artroskopisk undersøkelse. Den består av å lage et innsnitt over anterior / laterale parti av skulderen og separere delene av deltamuskelen for å eksponere mansjetten rive. Når utsatt, blir revet kantene av rotator cuff reattached til beinet av humerus bruker sting, sutur "anker" eller begge deler.

Muskelen er reparert og snittet er stengt. Armen er typisk plassert i en skulder startsperre i flere uker for å sikre forsvarlig helbredelse. Aktivitet gjenopptas i en meget streng og gradvis måte utnytte spesifikke fysioterapi protokoller.

Artroskopisk Cuff reparasjon

Denne type kirurgi innebærer reparasjon av rotatorcuffen strengt gjennom de små stikksår "portaler" som brukes til å utføre artroskopisk del av prosedyren, og under direkte visjon gjennom arthroscope.

Det er ingen snitt per se, bare portaler. Spesielt utviklet instrumenter og teknikker brukes til å forberede bein, sette bein ankere, passere sting, knyte knuter og reparere mansjetten, gjennom hele denne minimal invasiv teknikk.

Fordelene inkluderer redusert postoperativ smerte på grunn av fravær av store snitt og mangel på muskel disseksjon, og en kortere liggetid (typisk poliklinisk pasient).

Artroskopi Med "Mini-Open" Cuff reparasjon

Denne teknikken innebærer å utføre en skulder artroskopi for undersøkelse og grunnleggende debridement og oppryddingsarbeidet; bein barbering, bursa sac fjerning og andre diverse vev trimming.

Ved fullføring av artroskopisk parti av kirurgi, er en noe mindre innsnitt gjort over anterior / laterale parti av skulderen og mansjetten rive utsettes for reparasjon.

Reparasjonen er praktisk talt den samme i alle tilnærminger, ved hjelp av sutur ankere og er ikke annerledes her.

Det fine med en "hybrid" prosedyre som dette gir mulighet for arbeid som må gjøres i områder som er normalt utilgjengelig i en "åpen" kirurgisk miljø, men slik at kirurgen den taktile fordelen med å reparere mansjetten åpenlyst.

Fiksering av Cuff Tear

Rotatorcuffen vev må være tilstrekkelig reattached til beinet av humerus å fremme riktig og sterk healing. Dersom dette ikke blir gjort riktig, vil vevet ikke gro til beinet og prosedyren vil mislykkes.

Den vanligste måten å feste rotatorcuffen vev til beinet er i form av "sutur ankere." Disse implanterbare enheter er små, korketrekker-formet metalliske tips som er bokstavelig talt "skrudd" inn i beinet. Suturer av varierende materialer som er koblet til disse ankere gjennom små "maljer" i ankeret, slik at suturen kan gli under kvist bindingen. Disse ankrene kommer også i "bio-absorberbare" materialer også.

Post-operativ behandling

Etter rotator cuff reparasjon, er armen vanligvis plassert i en skulder startsperre, som opprettholder arm og skulder i en bestemt posisjon for redusert spenning på reparasjon. De fleste bevegelser av skulderen er begrenset i flere uker, ved hvilket tidspunkt milde forsterknings programmer er begynt. For mye aktiv bevegelse for tidlig kan føre til suturene og ankere til å svikte, noe som resulterer i en dømt operasjon og eventuelt behov for gjentatt reparasjon.

Smertebehandling 3 måneder etter Rotator Cuff kirurgi

Rotator cuff skade er en vanlig muskel skader presentere en smertefull tilstand som ofte er håndterbart med enten konservativ behandling eller kirurgi. Gruppen av musklene som er involvert er involvert i å utføre dagliglivets aktiviteter, og eventuelle skader på rotator cuff musklene kan potensielt bli ødeleggende med smerter og begrenset utvalg av bevegelse som de store klager. Smerter etter operasjonen kan være alvorlig, men vanligvis synker etter et par dager, og etter tre måneder ute kan administreres enkelt.

Hva er rotator cuff muskler?

Rotator cuff består av fire muskler, supraspinatus, infraspinatus, subscapularis og teres mindre, som er ansvarlig for å stabilisere skulderen innenfor sitt joint når du løfter og rotere armene. Disse musklene holde den øvre arm ben kalt humerus intakt i skulderleddet. De rotator cuff musklene er viktig for å gi dynamisk stabilitet til skulderleddet under rotasjon og arm løft. Enhver slitasje eller skade på denne muskelgrupper kan resultere i betydelig begrenset bevegelsesområde av skulderen.

Årsaker til Rotator Cuff Injury

Rotator cuff skade er en vanlig muskel skader påført med en historie av repeterende overhead bevegelse av skulderen. Det er en vanlig muskel tilstand blant idrettsutøvere involvert med idretter som tennis, roing, vektløfting og baseball. Den tåre fra denne muskelgruppe kan også være på grunn av akutt traume på skulderpartiet. Det er også vanlig blant personer over 40 år på grunn av overforbruk.

Rotator cuff skade Symptomer og kirurgisk behandling

Smerter under skulder bevegelse er den første manifestere symptom på en rotator cuff tåre. Med delvis muskulær rive, det er en begrenset grad av skulderen bevegelsesområde, en tilstand som kalles en smertefull bue syndrom. En fullstendig rive vil resultere i manglende evne til å løfte armene. Det er ofte et resultat muskelsvakhet og smerte er ofte tilbakevendende og konstant, særlig om natten. Dette kan påvirke pasientens søvnkvaliteten.
The American Academy of ortopediske kirurger indikerer to behandlingsmåter for å rotatorkuffskader: kirurgiske og ikke-kirurgiske. Den ikke-kirurgisk tilnærming er en konservativ behandling som involverer begrensning av skulderbevegelser som lokke fram symptomer. Denne formen for behandling er egnet for minimale tårer bare, og fysioterapi er nok som regel å gjenopprette skulder utvalg av bevegelse. Kirurgi er indisert for forhold som ikke responderer på konservativ behandling med tilhørende tap av funksjon, betydelig muskelsvakhet og begrenset utvalg av bevegelse.

Kirurgisk behandling tilnærming til Rotator Cuff Injury

Kirurgiske tilnærming til rotator cuff tåre innebærer artroskopi med en liten eller større snitt og åpen kirurgi. Artroskopi kan innebære mindre enn en centimeter innsnitt (liten) eller fra fire til fem centimeter innsnitt (stor). Åpen kirurgi innebærer et snitt lengde mellom 10 til 12 centimeter for å trimme og fjerne usunne sener. De primære mål for operasjonen er å reparere riften, feste sener til beinet, gjenopprette funksjon og gi komfort.

Post Kirurgisk Smertebehandling av Rotator Cuff Injury

Smertebehandling er en del av post-kirurgisk omsorg blant personer med rotator cuff tårer. Selv intravenøs smertestillende medikamenter brukes umiddelbart etter inngrepet, muntlig smertestillende medikamenter som hydrokodon eller Tylenol er nok som regel å håndtere sporadiske smerter noen dager etter operasjonen.

Recovery er ofte sett tre måneder etter operasjonen. Pasienten må påta fysioterapi umiddelbart etter operasjonen for å hindre stivhet og arrdannelse på kirurgisk snitt som er vanlig årsak til smerte. Den rehabilitering behandling innebærer passiv bevegelse av skulderen, etterfulgt av en assistert til aktiv skulder spekter av bevegelse utført av pasienten. Tøyningsøvelser blir deretter satt i gang på seks uker etter operasjonen for å hindre smerte og øke skulder utvalg av bevegelse.

På tre måneder etter operasjonen, er styrkeøvelser som for eksempel skulderbevegelse med vekter gjort. Bedre fremgang er sett av tre måneder etter kirurgi. Pasientens skulder mobilitet øker, og med konsekvent fysioterapi, blir håndterbare smerter.

Kryoterapi slik som kald kompress kan anvendes for å gi smertelindring. De fleste av fysioterapi managements gitt etter operasjonen av rotator cuff tårer er skreddersydd for å unngå smerte og å gjenopprette skulder normale bevegelsesutslag.

Rytmisk stabiliseringsøvelser for rotator cuff

Rotator cuff musklene aktivere skulder ledd og arm bein å bevege seg i en sunn, smertefri og effektiv måte.
Rytmiske stabiliseringsøvelser for rotator cuff kan gjøres hjemme med low-tech verktøy: en elastisk band, hoppe tau og en basketball. Gjør noen øvelser tre ganger i uken er hensiktsmessig for de fleste friske mennesker.

Identifisere Rotator cuff muskler

De fleste mennesker vet egentlig ikke hva de rotator cuff musklene er --- før de blir skadet og kan trenge fysioterapi for å gro skikkelig. Rotator cuff består av fire muskler.
Forkortelsen SITS identifiserer alle fire rotator cuff muskler som må styrkes for å holde skulder ledd sunt. De omfatter subscapularis, supraspinatis, infraspinatus og teres mindre.
Du bruker disse musklene til å gre håret, ta av en jakke eller å snu sidene i en bok. Du trenger ikke være en bodybuilder eller en helg kriger for å gjøre enkle øvelser for å holde disse musklene sunn og mindre risiko for skader.

Øvelser for å øke fleksibiliteten

Ta en hoppe tau og hold den ene enden i hver hånd. Stå med føttene bredere hverandre enn hoftene. Stable brystet over hoftene og bøy knærne litt, engasjerende nedre magemuskler ved å tegne den lave magen inn mot ryggraden. Holder hoppetau så bredt som hendene utvide, heis og senk den fra brystet til ryggen. Gjenta 10 til 12 ganger for å åpne den øvre ryggmuskler og flytte alle fire rotator cuff musklene i en terapeutisk spekter av bevegelse.

Øvelser for å bygge styrke

Nå tar en stretchy band (tilgjengelig på nettet eller i massasje forsyninger butikker), og holde føttene om hoftene-bredde avstand fra hverandre, holde stretchy bandet i hendene og forlenge bandet til skulderbredde avstand fra hverandre. I en rytmisk måte, strekke og slipper bandet for 15 til 20 repetisjoner. Dette bygger styrke i øvre del av ryggen og rotator.
Siste, stå med føttene fra hverandre hoftene-bredde og holder en basketball i hendene. Holde lavere abs engasjert, og brystet høy, flytte ballen sakte ved å dreie fra nedre abs, til høyre, i midten, og forlot 15 til 20 ganger. Rest.

Test for Torn Rotator Cuff

Test for Torn Rotator Cuff


En revet rotator cuff innebærer skade på sener og muskler i skulderen. Flere tester kan gjøres for å diagnostisere skaden. Mens symptomer kan være alvorlige, vil riktig behandling generelt resultere i en full gjenoppretting.

Hva er Rotator Cuff?

Den rotatorkuff består av muskler og sener som forbinder den øvre del av humerus (arm ben) til skulderbladene. Rotator cuff bidrar også holde ballen av arm ben på plass, noe som resulterer i en stabil felles med et stort utvalg av bevegelse.

Skadeårsak

En rotator cuff tåre innebærer å rive musklene i overarmen og skulderen. Det kan være forårsaket av mange faktorer, inkludert repetitive stress, traumer, eller bare normal slitasje.

Symptomer

En revet rotatorkuff vil føre til forskjellige symptomer, avhengig av alvorlighetsgraden av rive. Symptomer kan inkludere smerte og svakhet i den skadde skulderen, manglende evne til å heve armen over hodet, betennelse og hevelse.

Tester

Medisinske tester kan være foreskrevet for å diagnostisere en revet rotator cuff. Disse kan omfatte røntgen, MR, ultralyd, CT scan, artroskopi, og arthrograph.

Behandling

Mens mindre skader i rotator cuff kan leges på egen hånd, er revet rotator cuffs oftest behandles med kirurgi. Prosedyren vil innebære suturere sene sammen igjen. De fleste pasienter fullt igjen etter tre til seks måneder.

Rotator Cuff Injury & Scar Tissue Healing

Rotator cuff skader kan bli en syklus. Skaden vil gro, bare for å bli reinjured. Denne syklusen for skade skaper arrvev og inflammasjon. Stoppe denne syklusen er viktig hvis du er å helbrede permanent. Hvis du gjentatte ganger går gjennom denne syklusen, ta deg tid til å la dine rotator cuff leges helt.

Hva er Rotator Cuff?

Rotator cuff er en tykk sene som dekker skulderen som i en cap. Består av fire muskler, er den overlegne muskel av rotator cuff kalt supraspinatus. De fleste skadene stammer fra denne muskel, noe som gjør det mulig for skulderen til å rotere. Når en av de fire musklene er revet, kan du ikke løfte armen din og du er i smerte. Jo mer vevet er arrete, jo lettere det tårer. Jo mer det tårer, er de mer arrvev dannet.

Skade av Rotator Cuff

En rotator cuff skade er noe som irriterer eller forårsaker skade på rotator cuff sener eller de fire musklene. Skader kan stamme fra fall og repetitive armbevegelser.

Symptomer

Du vil føle skulder svakhet og tap av bevegelsesområdet hvis du har en rotator cuff skade. Vanligst, vil du føle smerte når du prøver å bruke armene i et strekk bevegelse. Se din lege hvis dette skjer. Etter hvert som du blir eldre, rotator cuff tårer er hyppigere. Idrettsutøvere, snekkere, malere, eller noen som bruker konstant repeterende bevegelser er i faresonen.

Healing

Det er viktig å hvile skulderen din så mye som mulig. Ikke gjør noe som vil føre til mer smerte til skulderen i minst en uke. Ikke gjør noen tunge løft. Påfør kalde omslag hver par timer for å bidra til å redusere smerter og betennelser. Aspirin og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler kan bidra til å redusere smerte. Steroidinjeksjoner er noen ganger anbefales. Treningsterapi kan hjelpe med fleksibilitet og muskel tone (se Ressurser). Du må kanskje fysioterapi i opptil flere måneder. Når du har helbredet, fortsette å trene for å sikre omfanget av bevegelse. Ved hjelp av en slynge vil hvile skulderen din. Ikke beveger skulderen din i det hele tatt vil føre til at det å fryse.

Healing tips

Hvis arbeidet ditt krever repeterende aktivitet, ta mange korte pauser for å hvile skulderen din. Når du opplever noen form for skulder betennelse eller skade, straks søke kulde eller varme. Gjør det til en vane å gjøre skulderøvelser daglig.

Hva er årsakene til tilbaketrukket Rotator Cuff Tear?

Hva er årsakene til tilbaketrukket Rotator Cuff Tear?


Det er ikke mange alternativer for behandling når det er tilbaketrekking etter en fullstendig rive av Rotator cuff. Tilbaketrekkingen oppstår når det er et brudd på en av de rotatorcuff sener i skulderen etterfulgt av forkorting av muskelen.

Definisjon

Muskler og sener som utgjør rotator cuff siden den støtter skulderleddet er under konstant spenning. Derfor, når et fullstendig rive av én eller flere av dem forekommer, vil muskelen en tendens til å trekke seg tilbake (få kortere) som skaper en åpenbar plass mellom enden av muskelen og benet. Dette er hva som er kjent som en sammentrukket rive.

Identifikasjon

Som vi alder, kan våre rotator cuff sener har en større tendens til å rive fordi det er områder av sener med lav blodtilførsel. Blodforsyningen er en viktig ingrediens som hjelper vev i kroppen reparere seg selv, og mangel på blodtilførsel kan gjøre rotator cuff utsatt for slitasje som vi går gjennom livet. Rotator cuff tårer er mer vanlig hos voksne som er 40 år gammel og eldre.

Betraktninger

Med muskler og sener i rotator cuff allerede bryte ned med alderen, blir vi mer utsatt for skader. Skader i rotatorcuffen er vanlig blant idrettsutøvere som bruker en stort sett overhand bevegelse, som baseball mugger og tennisspillere, som at bevegelse har en tendens til å legge press på skulderen. Andre vanlige daglige aktiviteter, som for eksempel vaske vinduer eller nå for elementer som er lagret høyt på hyller, kan være like stor av et bidrag til degenerering av muskler og sener i rotator cuff gjennom overforbruk.

Årsaker

Når naturen har tatt sin gang og svekket rotator cuff, mange typer kraft som utøves på skulderleddet kan føre til at muskler og sener til å rive og føre til tilbaketrekking. Et fall på skulderen er en vanlig årsak, som er å løfte tunge gjenstander.

Mennesker i fare

Den typiske pasienten er en person som er eldre enn 40, og som har pådratt seg noen problemer med skulderen i det siste. Så, litt kraft som utøves på rotator cuff fører til en tåre. Det er nok av saker med yngre mennesker også, ofte knyttet til idrett eller andre belastningsskader.

Interessant Fact

Smerte er et vanlig symptom på rotator cuff skader og vil nesten helt sikkert være til stede med en tilbaketrukket tåre, men forskere ved Mayo Clinic anslår at så mange som 40 prosent av befolkningen lider av en slags mild rotator cuff tåre og mange gjør det ikke selv skjønner det.

Hva kan man forvente fra en Torn Rotator Cuff

Rotator cuff er gruppen av muskler og sener som holder humerus bein på plass i skulderleddet, og lar armen til å rotere. Siden skulderleddet er ganske svak, revet rotator cuffs er vanlig. De er smertefullt og krever nøye behandling for riktig gjenvinning.

Årsaker

Revet rotator cuffs kan komme av en traumatisk skade. Folk er mest utsatt for å rive sine rotator cuffs er folk som er aktive i idretter som baseball, tennis, vektløfting og roing.
Den vanligste årsaken til en revet rotator cuff, er imidlertid overforbruk av skulderleddet over mange år. På grunn av dette, de fleste pasienter med en skadet rotator cuff er over 40.

Symptomer

De fleste mennesker med revet rotator cuffs opplever smerte ved heving og senking av armen, svakhet i armen og selv muskel tynning i skulderen.
Hvis rotatorcuffen ble revet som følge av skade, kan det være plutselige smerter, en følelse av knipser i skulder eller umiddelbar skulder svakhet. Etter den første skaden, vil det være pågående smerte i skulderen.
Hvis rotatorcuffen ble revet som følge av overforbruk over tid, kan symptomene utvikler seg gradvis og kan være mild i starten, men økte i intensitet etter som tiden går.

Diagnose

Hvis du tror du kan ha revet rotator cuff, bør du oppsøke lege umiddelbart. Legen vil først utføre en fysisk eksamen for å se hvor skulderen er øm, hva omfanget av bevegelse er, og for å sjekke skulderen sin styrke eller se om det er ustabilitet. Hvis legen mistenker en revet rotator cuff, vil hun bestille røntgen, MRI eller ultralyd eksamen for å avgjøre om det er revet og hvor alvorlig tåre er.

Behandling

Mange revet rotator cuffs kan behandles uten kirurgi. Behandlingstilbud omfatter sette armen i fatle, anti-inflammatoriske medisiner, steroidinjeksjoner, fysioterapi og masse hvile.
Noen revet rotator cuffs krever kirurgi. Legen kan anbefale operasjon hvis andre behandlinger ikke arbeider, hvis rive er ytterst smertefull eller hvis rive er i den dominerende arm av en meget aktiv person, slik som en idrettsutøver. Mange operasjoner kan være artroskopisk, betyr at de er minimalt invasiv, og de fleste operasjoner er polikliniske prosedyrer.

Recovery

Bedringens vei etter operasjonen er ikke en enkel en. Etter operasjonen blir armen immobilisert i en slynge, vanligvis fra fire til seks uker. I løpet av denne periode med hvile, er pasienten i fare for å miste noen mobilitet i skulderen. Pasienten går neste på til fysioterapi. Mange pasienter blir helt friske, selv om prosessen kan ta flere måneder.

Hvordan finne ut hva gjør en Torn Rotator Cuff Feel Like

Hvordan finne ut hva gjør en Torn Rotator Cuff Feel Like


Hva gjør en revet rotator cuff føler? Denne tilstanden kan være en idrettsskade eller bare forekomme ved daglig bruk. Vanligvis smerte er involvert med begrenset mobilitet. Det bør korrigeres eller riktig helbredet for å fungere riktig i fremtiden. For at grunner, bør alle vite "Hva gjør en revet rotator cuff føler?".

Bruksanvisning

Hvis du lurer på hva gjør en revet rotator cuff føler liker, begynner ved å gjøre små sirkler med armene. Hvis du hører klikke eller dukker det kunne være et tegn på et problem. Hvis det ser ut til å fange mid-motion, kan det også være et tegn.

Vær oppmerksom på din armbevegelse. Hvis du ikke klarer å bevege armen opp og ut til siden, kan det være en alvorlig rift for noen som ønsker å vite hva som gjør en revet rotator cuff føler for.

Skriv ned når du har skuldersmerter og hvor alvorlig. Hvis smerten er konstant, kan skaden være mer alvorlig. Hva gjør en revet rotator cuff føler at når det er bare litt revet? Det gjør vondt bare under bevegelse.

Ta hensyn til noen nummenhet, prikking eller svakhet i arm og skulder. Selv om du passerer alle de foregående trinnene med glans, hvis du merker noen av disse symptomene kan det være en indikasjon på et problem. Du lurer kanskje på hva en revet rotator cuff føler i et par måneder.

Tips og advarsler

  • Kirurgi er ikke alltid svaret. Sørg for at du utforske alle andre alternativ før du skjærer kroppen din åpen.

Hva er behandlingen for en rift i Rotator Cuff?

Rotator cuff skader påvirker vanlige mennesker, men det er viktig å forstå hva de er og hvordan de blir behandlet for å helbrede vellykket.

Hva er en Rotator Cuff Tear?

Rotator cuffs er en vanlig muskel å rive fordi de gjør så mange ting med skulderen (de roterer, stabilisere og holde skulderen på plass). De kan bli skadet på en gang, eller over tid. En rive kan skyldes et fall eller overstrekking, eller det kan være et resultat av konstant bevegelse og kan vokse i alvorlighetsgrad over tid.

At Home Behandlinger

Små tårer og mild smerte kan behandles med aspirin relaterte smertestillende medikamenter og is. Det er også viktig å hvile skulderen og avstå fra å delta i kontaktsport for en stund.

Mer alvorlige Tears

Mer alvorlige tårer må sannsynligvis reseptbelagte smertestillende medikamenter, og vil kreve en lege overvåking. Is og resten er fortsatt foreskrevet, men noen ganger steroider eller kortison skudd brukes til å roe betennelser.

Kirurgi

Etter at alle ikke-kirurgiske midler er oppbrukt og rive er fortsatt et problem, vil de fleste leger anbefaler kirurgi. Operasjoner vil vanligvis fjerne bein rundt mansjetten å avlaste trykket. Folk som velger kirurgi vanligvis har bedre resultater, men restitusjonstiden er lengre.

Prognose og Recovery Time

Små rifter i en rotator cuff kan ta alt fra tre til fem uker å helbrede uten kirurgi. Kirurgiske pasienter blir nødt til å holde seg i ro i tre uker og deretter kan ta på fysioterapi. Avhengig av personens healing og alvorlighetsgraden av rive, kan rotator cuffs ta alt fra tre til åtte måneder å gro helt.

Hva er en Rotator Cuff Tear i en skulder?

Hva er en Rotator Cuff Tear i en skulder?


Rotatorcuffen er et område i skulderen som gir felles innflytelse nødvendig å flytte og flex. Når dette området er skadet, kan det føre til store smerter og manglende mobilitet i den skadde pasienten.

Betydning

Rotatorcuffen bidrar til å løfte og rotere armen og også fungerer som en stabilisator for hele skulderområdet. Det består av en kombinasjon av fire forskjellige muskler og sener. Når dette området er skadet, sterkt begrenser det bevegeligheten i skulderen og kan forårsake store smerter og ubehag. Uten riktig behandling, kan skaden bli kronisk og kan til og med invalidiserende.

Typer

Folk vil ofte skade deres rotator cuff i en traumatisk, men vil ikke vite det med en gang. De vil oppleve flere måneder med skuldersmerter som blir verre med tiden. Den andre typen av rotator cuff skade er fra repetitive bevegelser. Denne typen skader skjer vanligvis til idrettsutøvere eller folk som arbeidet omfatter fysisk arbeid som krever svingende av skulderleddet om og om igjen. De fleste rotator cuff skader oppstå på personer over 40.

Betraktninger

De fleste antar at hvis de hvile en skade det vil bli bedre. Dette er ikke nødvendigvis tilfelle med en revet rotator cuff. Hvis du mistenker at du kan ha skadet skulderen din, er det best å søke hjelp av en ortopedisk lege. Bare med en riktig diagnose kan du bli satt på veien til en full gjenoppretting. Hvis du synes du har kroniske smerter eller en manglende evne til å løfte skulderen din, eller støtte det mot stress, så du trenger å se en lege. Ignorerer det kan forårsake permanent skade, og kan begrense mobiliteten for resten av livet ditt.

Typer

Det er forskjellige nivåer av alvorlighetsgrad i en revet rotator cuff skade. En mild tåre kan behandles med resten, fysioterapi, is og ulike øvelser. En alvorlig tåre vil kreve kirurgisk behandling. Den eneste måten å finne ut hva slags skade du har er å ha en MR og en X-ray for å se omfanget av skaden.

Ikke-kirurgisk behandling

Når en MR har bestemt omfanget av skaden, og hvis legen føles som en ikke-kirurgisk behandling vil være nok, kan pasienten gis følgende alternativer: bruk av en slynge, hvile og ikke-bruk av løftearmen, anti inflammatorisk medisin, fysioterapi og injeksjoner av steroider inn i den felles. Disse kan være nok til å helbrede skader og gjenvinne fullstendig bruk av skulderen.

Kirurgisk behandling

De fleste rotator cuff operasjoner kan gjøres på poliklinisk basis nå, og er gjort artroskopisk, noe som fører til minimal smerte og tap av bruk. Hvis skaden er ille nok at ikke-kirurgisk behandling ikke løser problemet, eller hvis skulder skadde er i den dominerende armen til personen, eller hvis personen er avhengig av fysisk å bruke armene for sine levende, så kirurgi er den beste alternativet. Kirurgen kan fikse nesten alle problemene innen kort tid, og prognosen for en rask og fullstendig gjenoppretting er utmerket.

Hva er en delvis Rotator Cuff Tear?

Rotator cuff består av en gruppe av muskler og sener som festes til den øvre arm og skulderblad, holder skulderen på plass. Den rotatorkuff gjør det mulig for skulderen til å ha et spekter av bevegelser som er større enn hvilken som helst annen skjøt, ifølge Mayo Clinic.

Funksjoner

En delvis revet rotator cuff er når en rift oppstår i muskler, sener og leddbånd. Når rive ikke trenger gjennom hele tykkelsen, er resultatet en delvis revet rotatorkuff.

Betraktninger

Smerter og svakhet under overhead og vektbærende aktiviteter vil oppstå selv når rotator cuff er delvis revet.

Betraktninger

Å ha en delvis rive kan være forårsaket av spurs, betennelse eller alder.

Identifikasjon

Avhengig av alvorligheten av symptomene, kan det være nødvendig å ha en ultralyd, MR-undersøkelse eller røntgenstråler.

Forebygging / løsning

Kortison injeksjoner, fysioterapi og redusere bruken av skulderen er konservative behandlingstilbud.

Potensial

Vedvarende eller forverrede symptomer kan kreve kirurgi for å reparere skulderen.

Hva er de fire musklene i Rotator Cuff?

Hva er de fire musklene i Rotator Cuff?


Rotator cuff er en gruppe av fire muskler som kombinerer på skulderen. De fire individuelle muskler holde skulderleddet stabil. Disse musklene styrer heve og rotere armen. Navnene på de fire musklene er supraspinatus, infraspinatus, teres minor og subscapularis. Mnemonic måte å minnes de fire musklene er "SITS."

Supraspinatus

Supraspinatus løfter skulderleddet og arbeider med de andre musklene for å holde hodet av humerus bein stabil i skulderleddet. Supraspinatus muskel motstår gravitasjonskreftene på skulderen laget av vekten av armen. Denne muskelen er den mest skadde av de fire rotator cuff muskler etter trening resept på nett (se Referenes seksjon), en informativ nettside for trening fagfolk, trenere og treningsentusiaster.

Infraspinatus

Infraspinatus, sammen med mindre teres, styrer ekstern rotasjon av skulderen. Det bærer armen bakover. Infraspinatus hjelper også holde humerus bein stabilisert seg i skulderleddet. Denne muskelen er den nest hyppigst skadet av de fire rotator cuff muskler.

Teres Minor

De teres mindre, sammen med infraspinatus, virker til å rotere armen i en utadrettet måte. Det fungerer med de andre rotator cuff muskler for å holde skulderleddet stabilt. Begrepet "Teres" betyr glatt og rund på latin. Det er lett utmattet og kan noen ganger føre til smerter i tredje og fjerde fingre.

Subscapularis

Subscapularis styrer intern rotasjon av hodet av humerus. Det bringer humerus frem og ned når armen er hevet. Subscapularis gir sterk beskyttelse til forsiden av skulderleddet og hindrer forskyvning.

Skade / Behandling

Musklene i rotatorkuff gir størst bevegelsesområdet av enhver felles av kroppen. Skader kan være forårsaket av fallende, løfting eller gjør repeterende arm bevegelser, særlig de som er ferdig overhead. Skuldersmerter som varer mer enn to dager eller forbyr din evne til å arbeide bør undersøkes av en lege. Bruk is i 15 til 20 minutter, tre ganger om dagen i to dager. Etter to dager, gjelder varme. Ta ibuprofen eller naproxen for ubehag.

Impingement syndrom & Rotator Cuff behandling

En skulder impingement er når de sener som utgjør rotator cuff blir klemt mellom skulderblad og arm bein. Som et resultat, sener blir irritert og blusse opp forårsaker senebetennelse. Behandlinger inkluderer vanligvis hvile, immobilisering, is, varme, medisiner og mosjon.

Betydning

Resten er spesielt viktig for senebetennelse fra en skulder impingement. Ytterligere forverring av sener kan få deg til å rive din rotator cuff. Følgelig kan kirurgi være nødvendig å reparere rotator cuff.

Typer behandling

Ice skal brukes i løpet av de første 48 til 72 timer for å kontrollere den første betennelser og smerte. En ispose skal trykkes direkte mot kilden til smerte. Etter at betennelsen har sunket, kan varme fremme blodstrøm, som transporterer oksygen og næringsstoffer for helbredelse av sener.

Andre typer behandling

Du bør også ta anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen å redusere betennelser og smerter fra skuld impingment og rotator cuff senebetennelse. Glucosamine and chondroitin kosttilskudd har også vært kjent for å bidra til å behandle dette problemet.

Effekter av Exercise

Tøyningsøvelser kan også øke blodgjennomstrømningen samt fleksibilitet i rotator cuff sener. Stretching er mest effektivt hvis det gjøres etter at betennelsen er under kontroll.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for healing rotator cuff senebetennelse fra en skulder impingement. De som er mer proaktive i behandlingen vanligvis leges raskere.

Hva er Deler av Rotator Cuff?

Hva er Deler av Rotator Cuff?


Din rotator cuff er plassert på undersiden av skulderblad. Rotator cuff skader oppstår vanligvis hvis du har en tendens til ikke å trene ofte, ifølge Medline Plus. For å beskytte deg mot potensielle rotator cuff skader, er det viktig å forstå deler av rotator cuff og vet hvordan de skal forebygge skader eller behandle dem.

Anatomy of Shoulder

Din skulderleddet kobles til overkroppen via armen. Det inkluderer to bein innenfor skulderen din: skulderbladet, eller scapula og humerus eller overarmen bein. Disse beina er dekket av brusk. Brusk i skulderen tillater deg å flytte skulderleddet med en glatt, smertefri og flytende bevegelse.

Rotator Cuff

Begrepet "rotator cuff" faktisk refererer til kombinasjonen av sener og muskler i skulderleddet. Leddbånd koble skulderblad og overarm bein. Viktigst, leddbånd bidra til å holde skulderen på plass. Den andre delen av rotator cuff består av skuldermuskulaturen. Musklene er faktisk festet til skulderblad og forankre hodet på overarmsbenet og skulderbladet. En væskefylt sekk som kalles bursa hindrer din rotator cuff fra å gni mot skulderen din.

Skader

Når du opplever rotator cuff skader, føler du ømhet og svakhet i skulderen din. Du kan ikke flytte skulderen din som normalt og har smerter. Symptomene kan dukke opp over tid. Det er ulike grunner til at rotator cuff skader oppstår. For eksempel kan du falle på skulderen din, har bursitt, eller betennelse i bursa, eller senebetennelse. Andre skader oppstå hvis rotator cuff blir klemt mellom bein og skulderleddet, eller du opprettholde stammer eller rifter i musklene eller sener. Repeterende bevegelser kan også skade din rotator cuff.

Forebygging / løsning

Regelmessige skulder øvelser som bladet klem kan bidra til å forhindre rotator cuff skader. For å utføre bladet klem, bøy armene på albuene. Sørg for at underarmene er foran kroppen din, og skyv albuene tilbake. Klem skulderbladene sammen i 10 sekunder og gjenta 3-5 ganger.

Betraktninger

Hvis du opplever en rotator cuff skade, oppsøke lege umiddelbart. Legen din vil diagnostisere rotator cuff skader etter en grundig fysisk undersøkelse og tester som en MR, arthrogram (der fargestoff injiseres inn i skulderleddet) eller skulder x-ray. Hvis diagnosen, kan du utføre øvelser og fysioterapi strekninger hjemme for å øke omfanget av bevegelse i skulderen din og styrke din skulder muskler.

Hva er de medisinske symptomer på en Rotator Cuff Tear?En rotator cuff tåre kan oppstå når en av sener svekker og tårer, vanligvis som et resultat av langvarig senebetennelse. Dessuten kan en tåre være etter skulderen har vært utsatt for overdreven overforbruk. Noen ganger tåre vil reparere seg selv, men i alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å reparere tåre.

Smerte

Personer med en rotator cuff tåre vil føle smerter i skulderen, spesielt når nå bak eller overhead. Løft og trekk kan også forårsake smerte.

Begrenset utvalg av bevegelse

Berørte enkeltpersoner kan ikke være i stand til å bevege skulderen til normal grad.

Svakhet

Skulderen kan føles som om det er svakere enn før skaden.

Uvanlige lyder med Arm Movement

En person med en rotator cuff tåre kan høre en popping eller sprukket lyd når du flytter den berørte arm.

Utvikling av leddproteser

Rotator cuff tårer som fortsetter i lang tid kan føre til utvikling av arthoplasty. I dette tilfelle kan artritt satt inn, og en skulder erstatning kan være nødvendig å korrigere problemet.

Hva er årsakene til Rotator Cuff Tear?

Hva er årsakene til Rotator Cuff Tear?


Rotator cuff består av fire muskler og flere sener som ligger på toppen av overarmen. Den holder humerus benet på plass og tillater armen å dreie, derav navnet. Tårer til rotator cuff er smertefullt, men det meste av tiden de leges på egen hånd. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Incident

Rotator cuff skader er vanlige. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, de fleste rapporterer et tilbakevendende smerter i skulderen etter en bestemt hendelse, som et fall eller tunge løft. I noen tilfeller kan folk bruke sin arm til å dempe et fall, og kan forårsake skader eller blåmerker til muskelen.

Løfte tunge gjenstander kan også forårsake en rift rundt rotator cuff. En skade kan også oppstå hvis noen løfter et element feil.

Dag-til-dag aktivitet

Normal slitasje er en annen viktig årsak til rotator cuff skader. Det er mer vanlig hos personer over 40 år på grunn av musklenes dreven bruk. Det gjør området mer åpen for degenerasjon og skade.

Dårlig holdning

Mayo Clinic eksperter sier slouching eller dårlig holdning kan bidra til rotator cuff skader. Ved å trekke nakken og skuldrene fremover, kan muskler eller sener i dette området bli kløp og irritere rotator cuff.

Repetitive Stress

Personer med visse yrker, som snekkere og malere, er også mer utsatt for rotator cuff problemer fordi de er avhengige av at området konsekvent. Spesifikke repetitive bevegelser, spesielt overhead, kan føre til stress, betennelser og, til slutt, rive. Dette er også vanlig hos idrettsutøvere inkludert svømmere og tennis og baseball-spillere.

Symptomer

Det er flere tegn som peker til en rotator cuff tåre. Leger ser for smerte eller svakhet når du løfter armen. Det kan også være en knitrende følelse når skulderen dreies en bestemt måte, og muskelen kan bli tynn. Disse symptomene kan skje umiddelbart etter en skade, eller de kan utvikle seg gradvis over tid.

Hva er behandlingen for Skulder Impingment & Rotator Cuff senebetennelse?

Hva er behandlingen for Skulder Impingment & Rotator Cuff senebetennelse?


Skulder impingement og rotator cuff senebetennelse er de vanligste årsakene til skuldersmerter hos voksne. Vanlige aktiviteter som å gre håret eller sette på en frakk kan føre til store smerter. Betingelsene vanligvis ikke krever kirurgi for å behandle og kan forhindres.

Årsak

Rotator cuff senebetennelse oppstår når en av skulder fire sener blir betent. Komprimering av senene i rotator cuff forårsaker skulder impingement. Begge forholdene forårsake smerte med bevegelse.

Symptomer

Smerter og ømhet er de primære symptomene. Smerten kan stråle ut fra skulderen til den fremre side av armen, og løfte og nå kan forårsake umiddelbar smerte. Det er ofte et tap av omfanget av bevegelse og smerte er ofte verre om natten.

Behandling

Behandlingen begynner vanligvis med hvile og unngå aktiviteter som forårsaker smerte. Injeksjoner av en lokalbedøvelse og kortison i skulderen og fysioterapi er andre behandlinger.

Kirurgi

Kirurgi gjøres kun som en siste utvei. Fjerning av bein sporer og betent vev gir rotatorcuffen ekstra plass og reduserer sjansen for impingement.

Outlook

De fleste rotator cuff senebetennelse og skulder impingements bli bedre uten kirurgi. Pasienter som krever kirurgi vanligvis er i stand til å vende tilbake til sine tidligere aktivitetsnivå.

Forebygging / løsning

Begrens repetitive overhead bevegelser som maleri, anleggsarbeid eller sport som krever overhead bevegelse som tennis og baseball. Styrke skuldermusklene ved å utføre motstand øvelser. Bruk is etter trening for å unngå hevelse.

Hva er årsakene til Rotator Cuff Skader?

Hva er årsakene til Rotator Cuff Skader?


Rotator cuff skader kan sorteres i to grupper: Repetitive-bruk skader som oppstår over tid, og traumatiske skader, som oppstår etter en traumatisk hendelse. Rotator cuff er en sammenvevd gruppe av muskler som brytes rundt skulderen. De fire musklene dekke toppen, forsiden og baksiden av skulderen. Musklene er forbundet med armen benet ved sener, som er plassert ved endene av musklene. Det er disse senene som er mest skadet i en rotator cuff skade.

Symptomer

Den mest åpenbare symptomer er smerte i skulderen, noe som kan komme på gradvis eller plutselig, avhengig av årsaken. Med smertene kommer en manglende evne til å bevege armen i et bredt spekter av bevegelser. Noen ganger kan det være muskelkramper eller ømhet under huden.

Repetitive

Gjentatte rotator cuff skader er forårsaket av gjentatt, overdreven bruk av skulderen, vanligvis i en overhead aktivitet som pitching en baseball. Over tid musklene rett og slett slites ut, noe som er grunnen til at det er en økt risiko for en repeterende rotator cuff skade som oppstår som du alder. Dårlig holdning kan også bidra til en rotator cuff skade.

Traumatisk

Traumatiske rotator cuff skader kan oppstå når en person løfter en tung gjenstand, setter enorm belastning på muskler og sener. På samme måte kan en skade oppstår når noen bruker en stor mengde kraft for å skyve eller dra et objekt. Til slutt, traumatiske rotator cuff skader oppstår ofte under en ulykke, for eksempel når noen faller og legger ut en hånd for å bryte et fall. Dette kan resultere i en alvorlig sjokk for musklene i skulderen, inflaming eller rive dem.

Behandling

De fleste rotator cuff skader krever tid å helbrede, samt noen fysioterapi. Avhengig av type skade, kan legen forskrive smertestillende (eller gi deg en steroid skudd) og lære deg en rekke øvelser for å styrke og helbrede de skadede musklene. I noen tilfeller, for eksempel når musklene er revet, kirurgi kan være nødvendig.

Forebygging

Forebygging av rotator cuff skader er et spørsmål om å være klar over bruken av skulderen din. Hvis du er i et yrke som krever hyppig bruk av skulderen din, bør du følge nøye med på eventuelle tidlige tegn på skade, inkludert stivhet og en murrende smerte. Hvis disse tingene oppstår, kan se en lege tidlig hindre en mer alvorlig skade. For å unngå traumatisk skade, prøver ikke å lande direkte på skulderen i et fall.