Digidexo.com

prikking rundt munnen

Hjem behandlinger for akne rundt munnen

Hjem behandlinger for akne rundt munnen


Akne plassert rundt munnen og haken kan være et resultat av en Candida bakterievekst. Candida bakterier kan kjørt kroppens systemer, noe som resulterer i akne, hud betennelser og tretthet. Candida-indusert akne kan være motstandsdyktig behandling og vanskelig å kurere. En måte å motvirke Candida akne er å behandle det hjemme med natron, en kraftig Candida-kampene sammensatte.

Baking Soda Toner

Hell 2 kopper varmt til varmt vann i en bolle, og tilsett 2 ss. av natron til det. Splash natron toner på ansiktet etter vask.

Baking Soda Scrub

Bland 2 ss. av natron og nok vann til å lage en løs lime. Massere lim rundt ansiktet i ca 30 sekunder etter vask. Skyll godt med vann.

Baking Soda Mask

Bland 1 ts. natron med 1 ss. av leire maske. Kombinere godt, og spredt over hele ansiktet. La masken tørke, og skyll godt med vann.

Baking Soda Spot Treatment

Bland 1 ts. av natron med 1 ts. av Calamine lotion, og bruke den direkte til akne flekker ved hjelp av en bomullspinne før sengetid. La på over natten, og skyll av i morgen.

Baking Soda Compress

Fyll en bolle med varmt til varmt vann, og tilsett 2 ss. av natron til det. Sug bomull pads med natron blandingen, og bruke dem til ansiktet. La de komprimerer på i 3 til 5 minutter.

Hvordan eliminere rynker rundt munnen og ansiktet

Hvordan eliminere rynker rundt munnen og ansiktet


Rynker er en uunngåelig tegn på aldring. Som huden blir eldre, den naturlige kollagen i det bryter ned, frie radikaler angriper hudcellene og effekter av eksponering for sol og skader forurensnings celler. Men kan noen behandlinger og forebyggende tiltak eliminere, eller i det minste redusere, synligheten av rynker rundt munnen og i ansiktet.

Bruksanvisning

Endre din diett for å bidra til å forbedre helsen til huden din og bidra til å eliminere rynker. Mange matvarer har næringsstoffer som gagner huden. Vitamin C, som finnes i sitrusfrukter og grønne grønnsaker, og vitamin E, som finnes i nøtter, frø og vegetabilske oljer, redusere effektene av frie radikaler - molekyler som bryter ned kollagen og elastin celler i huden og gjør den mer utsatt for rynker. Omega-3 fettsyrer, som finnes i fet fisk og linfrø, bidrar til å bevare hudens naturlige oljer, som gir en jevnere hudfarge. Selen, som finnes i fullkorn korn og egg, bidrar til å beskytte mot skader på huden forårsaket av solen.

trene musklene i ansiktet, fordi, som de i resten av kroppen din, de blir sterkere jo mer de brukes. Ansikts trening øker også elastisiteten i huden. De innebærer ofte overdrevne versjoner av vanlige ansiktsuttrykk. Også ta fem minutter da fuktighetsgivende å massere ansiktet ditt for å øke elastisitet og tone.

Slutte å røyke fordi røyking skader kollagen i huden, noe som gjør det mye mer utsatt for rynker. I kombinasjon med den repeterende handlingen av puffing på en sigarett, kan dette danne rynker rundt munnen.

Drikk mye vann for å holde huden hydrert, fuktes og fremme celle reparasjon.

Exfoliate og fukte huden regelmessig. Dette forbedrer den generelle hudtone ved å fjerne døde hudceller. Velg fuktighetsgivende kremer som inneholder alpha-hydroxy syrer. Disse fremme kollagen vekst som kan bidra til å redusere fremkomsten av rynker, spesielt ler linjene ved siden av munnen. Unngå å vaske med vann fra springen; bruke et rengjøringsmiddel i stedet. Vann fra springen kan fjerne naturlige fuktighet og oljer i huden som beskytter mot rynker.

6. Påfør balsamer laget av naturlige ingredienser. Surhetsgraden i sitronsaft strammer huden og reduserer synligheten av rynker. Påfør med en bomullsdott før sengetid. Avocado er høy i vitamin E, som fukter huden innenfra. Lag en pasta med en dråpe olivenolje og la den på ansiktet i 20 minutter før du skyller med varmt vann.

Forhindre dannelsen av rynker. Hold ut av solen fordi dens ultrafiolette stråler bryter ned kollagen. Unngå faste uttrykk som skjeling, som kan overarbeid visse ansiktsmuskler og danner en groove under huden som viser som en rynke. Få nok søvn. Hvis du er sliten, kroppen produserer mer kortisol, et kjemisk stoff som bryter ned hudceller.

Tips og advarsler

 • Hvis alt annet mislykkes, kan du prøve en kosmetisk prosedyre som tar sikte på å redusere rynker. Botox har blitt en velkjent behandling for å glatte ut huden i ansiktet, men kjemisk peeling og laser behandlinger også kan fjerne rynker.
 • Plukk en hederlig lege. Dette vil gi deg den beste muligheten for de beste resultatene.

Hyperpigmentering rundt munnen

Hyperpigmentering rundt munnen


Hyperpigmentering på en persons ansikt kan være belastende fordi det endrer en persons utseende. Leger kan diagnostisere årsaken til endring i hudfarge og gir behandlingstilbud.

Hyperpigmentering

Hyperpigmentering rundt munnen kan bestå av brune flekker på og rundt leppene, ifølge "Pathology av hode og nakke." Det kan også ta form av brune, veldefinerte klatter på overleppen, kinn og hake.

Årsaker

Mindre, runde flekker av hyperpigmentering rundt munnen kan være forårsaket av Peutz Jegher syndrom, en arvelig lidelse forbundet med tarmpolypper. Klatter i nærheten av munningen kan være forårsaket av melasma, en kronisk tilstand ofte forbundet med kvinnelige hormoner, men som kan påvirke noen; soleksponering er en sterk risikofaktor.

Behandling

Hyperpigmenation rundt munnen på grunn av Peutz Jegher syndrom og melasma kan styres med aktuelle behandlinger for å redusere produksjonen av melanin. For melasma, iført solkrem og unngå eksponering for UV-stråler kan hjelpe, ifølge "Cosmetic Dermatology."

Hva er bra for rynker rundt munnen?

Rynker form som huden mister sin kollagen og elastin, forårsaker den til å synke. Miljøfaktorer som soling, røyking og forurensning kan føre til for tidlig aldring. Ansikts bevegelser og uttrykk som smilende, frowning, pucke eller skjeling kan også lage rynker med tiden. Som huden mister sin elastisitet, kan noen linjer utdype inn grooves. Parentesene formede linjer som går fra undersiden av nesen til hjørnene av munnen er kjent som nasolabial folder.

First Line of Defense

Selv om du ikke kan stoppe linjer fra forming rundt munnen, kan du roe det ned med noen livsstil justeringer. Solskader kan fremskynde dannelsen av rynker. Bruk alltid solkrem (minst SPF 15) med et bredt spekter for å bekjempe de tøffe effektene av UVA og UVB stråler. Hvis du røyker, sluttet. Pucke leppene dine til å holde sigaretter kan lage permanente spor rundt munnen. Nikotin tapper også huden av kollagen.

Forebyggende tiltak

God ernæring kan bekjempe cellulær skade av huden. Ifølge Karen Burke, en hudlege i New York City, kan du fremme hudens helse ved å spise en balansert diett full av frukt, hele korn og grønnsaker. Hun anbefaler videre daglig tilskudd av selen og vitamin E for å stall rynker og hjelpe huden reparasjon.

Bruk aktuell kollagen boosters og rynke-kampene leppe behandlinger rundt munnen daglig. Se etter slike kollagen-boosting ingredienser som alpha hydroxy syrer, retinol, vitamin A, C og E, hyaluronsyre og kobber peptider.

Dermatologi og plastisk kirurgi

Du har tatt tiltak for å hindre nye rynker, men hva gjør du med de eksisterende linjene rundt munnen? Fra resept peeling kremer til fyllstoff til kirurgi, har du mange alternativer.

* Botox
Et protein avledet fra botulisme toksin, blir det injisert under huden for å glatte ut rynker. Det fungerer ved avslappende eller lammende ansiktsmusklene. Botox er et alternativ for fine linjer rundt munnen, og resultatene kan sees i så lite som 48 timer. Det er billigere og påtrengende enn plastisk kirurgi.

* mykvevsfyllere
Mykvevsfyllere effektive for å fylle ut dype rynker. Fyllstoff bruke fett, kollagen eller hyaluronsyrer å plumpe opp huden, gir huden mer volum, og dermed glatter ut folder. Populære fyllstoffer innbefatter Restylance (kosmetisk fyllstoff laget av ikke-animalsk stabilisert hyaluronsyre), Juvederm og Radiesse. De lover å gjenopprette en naturlig, ungdommelig utseende ved å korrigere smilerynker og nasolabiale folder.

* Dermabrasion
En hurtig roterende børsten blir brukt til å sand ned det øvre lag av huden, for å tillate ny hud til å vokse i.

* Laser, lyskilde og radiofrekvens Behandlinger
En laserstråle blir brukt til å ødelegge det ytre lag av huden, og varme opp den underliggende huden for å stimulere vekst av nytt kollagen.

* Kjemisk Peel
Den dermatolog bruker en syre for å brenne det ytre laget av huden for å tillate ny hud for å danne på sin plass.

* Face-Lift
Det er alltid den face-lift, en mer påtrengende prosess som lover å fem til ti år av ansiktet ditt. Prosessen innebærer kirurgi for å fjerne overflødig hud og fett og stram den underliggende muskler og bindevev for et yngre utseende.

Hvordan bli kvitt av dype linjer og folder rundt munnen

Hvordan bli kvitt av dype linjer og folder rundt munnen


Som mennesker alder, uønskede rynker og linjer vises i ansiktet på grunn av en uttømming av kollagen, som holder huden myk og sunn. Rynker vises oftest rundt øynene, og spesielt rundt munnen området. Det er mange forskjellige taktikker som man kan ta for å prøve å forsinke aldringsprosessen og glatte ut rynker. Man kan bruke semisurigcal prosedyrer, eller en rekke anti-aldring kremer.

Bruksanvisning

Injeksjoner

•  Gå til hudlege, og snakke med legen din om hva prosedyren kan være den beste og tryggeste i henhold til din alder og hudtype.

Ifølge din alder, hudtype, og personlige preferanser, kan legen anbefale semisurgical prosedyrer som botox og dermal fyllstoffer, som kollagen eller Restylane injiseres med nåler i de rynkete hudområder.

Gjør en avtale med legen din. Sørg for at avtalen er på en dag når du ikke har mange ting å gjøre; det er best å gå hjem for en time etter utnevnelsen til is huden å la hudens rødhet forsvinne.

Når får botox eller dermal fyllstoffer, slappe av ansiktet som legen injiserer en serie skudd inn i de berørte områdene.

Etter prosedyren, plasserer isposer på de injiserte områder for å redusere rødhet eller hevelse.

Laser Behandlinger

Snakk med din hudlege for å forsikre deg om at du er kvalifisert for laser behandlinger for å fjerne munnen rynker.

Hvis kvalifisert, gjøre en avtale på en dag når du kan gå hjem for litt etterpå til is ansiktet for å redusere rødhet eller hevelse. Husk også å ikke bruke sminke (dvs. ansikt stiftelse) på dagen for avtalen.

Slapp ansiktet som lege, eller lege assistenter, trykker laseren mot de skrukkete områder. Det vil føles som en veldig rask skutt av smerte, lik slapping en gummistrikk mot huden.

Etter prosedyren, bruker kjøleelementer for å redusere rødhet eller hevelse på de berørte områdene.

Anti-Aging kremer

For å gå den ikke-semisurgical (og ingen smerte) rute, kan mange anti-aldring kremer kjøpes. Kjøpe en anti-rynkekrem som har retinol, som er en kjemisk bestanddel som vil bringe en viss fylde tilbake på huden.

Når du har kjøpt krem, gjelder det to ganger daglig, om morgenen og om kvelden, for de første 30 dagene.

Bruk den til ansiktet ved først å ta av sminke, vaske ansiktet, og grundig tørking det. Så krone-størrelse mengde krem ​​og forsiktig massere det inn i de rynkete områder.

Etter de første 30 dagene, påfør krem gang daglig, helst før sengetid når ingen makeup er i ansiktet.

Hypoglykemi hos barn

Hypoglykemi er en tilstand som oppstår når blodsukkeret synker faretruende lavt. Blodsukkeret er nødvendig å drivstoff alle celler i kroppen. Hypoglykemi krever behandling for å unngå alvorlige komplikasjoner.

Blodsukkernivået

Et barns blodsukkeret bør forbli mellom 70 til 150 mg per dl (dl) av blod for riktig kroppen fungerer.

Årsaker

Hypoglykemi hos barn kan oppstå som et resultat av hyperinsulinisme, noe som er et problem som oppstår når kroppen produserer for mye insulin. Noen ganger barn er født med hyperinsulinisme og kan fortsette å ha problemet i hele sitt liv. Hypoglykemi kan også være en komplikasjon av diabetes hos barn også.

Symptomer

Hypoglykemi kan føre til følgende symptomer hos barn: svimmelhet, skjelving, sult, svette, blekhet, irritabilitet, forvirring og prikking rundt munnen.

Komplikasjoner

Når blodsukkernivået bli for lav for lenge, kan barn oppleve anfall eller opprettholde hjerneskader.

Behandling

Behandling for barn med hypoglykemi er det samme som behandling av hypoglykemi hos voksne. Dersom barnet har diabetes, kan behandlinger inkluderer hyppige blodsukker overvåking og spise eller drikke noe ved utbruddet av symptomene. Dersom barnet ikke har diabetes, kan behandling inkluderer å spise små måltider flere ganger i løpet av dagen, spise hyppige snacks, begrense høy karbohydrat matvarer og trene regelmessig.

Reaktiv hypoglykemi Symptomer

Hypoglykemi er oftest assosiert med mennesker som har diabetes. Det kan imidlertid forekomme hos personer som ikke har diabetes. Hypoglykemi (et fall i blodsukkeret) ofte oppstår når du faster eller gå uten mat i lange perioder av gangen. Reaktiv hypoglykemi oppstår når du har spist, men blodsukkeret stuper i løpet av timer etterpå.

Fakta

Det er to forskjellige typer hypoglykemi som påvirker ikke-diabetikere: reaktiv hypoglykemi (oppstår etter måltider) og fastende hypoglykemi. Reaktiv hypoglykemi er vanligvis ikke knyttet til noen annen sykdom. Tilstanden er et resultat av kroppens manglende glukagon, et hormon som er hovedansvarlig for å opprettholde balansert blodsukkernivået. Det kan også være forårsaket av bukspyttkjertelen produsere store mengder insulin, svulst eller følsomhet for adrenalin. Forskere arbeider med å finne årsaken til muliggjøre bedre diagnose.

Milde symptomer på reaktiv hypoglykemi

Reaktiv hypoglykemi er preget av symptomer fremvoksende 3:59 timer etter å ha spist. Fordi blodsukkernivået synker, kan du oppleve symptomer som svakhet, en vaklende følelse, prikking rundt munnen, sult, magesmerter, angst, svette, forvirring, rask hjerterytme, sult, svimmelhet eller ørhet og økt klossethet. Eating bør lindre symptomene og gjenopprette kroppens glukose nivå.

Alvorlige symptomer på reaktiv hypoglykemi

Mer alvorlige symptomer kan også omfatte endringer i personlighet, alvorlig hodepine, manglende evne til å konsentrere seg, irritabilitet eller uro, utydelig eller langsom tale, problemer med koordinering, tap av bevissthet, kramper og i verste fall død. Alvorlige tilfeller av hypoglykemi trenger umiddelbar oppmerksomhet. For mer moderate tilfeller kan glukosetabletter hjelpe. For alvorlige tilfeller av hypoglykemi, ha injiserbare glukagon på hånden kan redde livet ditt.

Nighttime reaktiv hypoglykemi Symptomer

Reaktiv hypoglykemi kan oppstå mens du sover. Symptomene er annerledes enn en hypoglycemic hendelsen mens våken. Mens du sover du kan ha mareritt eller ringe ut i søvne. Du kan vekke med fuktig ark eller pyjamas fra intens svetting. Du kan våkne opp følelsen forvirret eller irritabel, og du kan vekke med hodepine og høye blodsukkernivå.

Diagnose

Diagnosen kan være vanskelig siden mange mennesker er asymptomatiske, mens på sin legetime. For å avgjøre om du har reaktiv hypoglykemi, vil legen din spørre deg om dine symptomer. Legen din vil trenge for å teste blodsukkeret mens du har symptomer. Blodsukker nivåer av 70 mg per desiliter eller lavere kombinert med forbedret nivåer etter å ha spist vil underbygge diagnosen.

Behandling

Medisinsk behandling er vanligvis ikke nødvendig å behandle reaktiv hypoglykemi, med mindre du opplever alvorlige symptomer. For å holde blodsukkeret jevnt, er det nyttig å spise små måltider og / eller snacks i løpet av dagen. Tid måltidene slik at du spiser hver 2 til 3 timer. Pair karbohydrater med protein for å unngå en stor topp i blodsukkernivået. Unngå sukkerholdig, bearbeidet mat og favoriserer mat med høyt fiberinnhold kan også bidra til å holde nivåer balansert. Inkludert daglig mosjon er også nyttig.

Herpes Simplex behandling hos barn

Herpes Simplex behandling hos barn


Herpes simplex er et virus som påvirker mennesker, uansett alder og kjønn. Under en herpes simplex 1 utbrudd, hva er kjent som oral herpes, forkjølelsessår eller munnherpes er et vanlig symptom, og det primære middel som viruset spres. I sjeldne tilfeller kan spedbarn og barn oppleve en herpes simplex 2 utbrudd, i så fall kan de utvikle sår på kjønnsorganene.
Under et utbrudd, vises røde, hovne regioner rundt munn, nese, hender, fingre eller kjønnsorganene. Disse sårene kan bryte åpne og sive en klar væske. Sårene vanligvis leges på egen hånd i sju til ti dager.

Årsak

Barn vanligvis kontrakt herpes simplex 1 viruset fra å komme i kontakt med en annen person som har viruset og opplever et utbrudd der sår har dukket opp på kroppen sin. Slik kontakt kan omfatte kyssing eller spise fra samme kasseroller.
Hvis et barn har herpes simplex 2, som har vist seg som sår på barnets kjønnsorganer, barnet sannsynligvis kontrahert sårene under fødselen fra sin mor som hadde kontrakt herpes simplex 2. De sår kan også bli innleid via seksuell kontakt, eller ved å spre viruset fra en kald sår på kjønnsorganene. Hvis sårene har dukket opp på barnets kjønnsorganer, er det viktig at hun besøke en lege.
Symptomer på herpes symplex virus inkluderer:
smerter eller prikking rundt munnen
føler en hard brak rundt munnen et par dager før en sår vises
hovne kjertler
sår hals
feber
siklende

Behandling

Et barn som har fått kontrakt med herpes simplex virus bør behandles av lege. Sårene som følger et utbrudd kan være smertefullt og er en enkel måte for at viruset skal spre seg. En lege kan gi antivirale midler (for eksempel Acyclovir (Zovirax), Famciclovir (Famvir) eller Valacyclovir (Valtrex) som kan bistå i behandlingen av et pågående utbrudd eller hindre fremtidige seg. En lege kan gi en resept på kremer, for eksempel docosanol eller Penciclovir.
Under et utbrudd, over-the-counter salver, for eksempel aktuell lidokain eller benzylalkohol, kan lindre smerten. Carmex kan også lette smerter og lette helbredelse.
Barn kan også gis paracetamol (Paracet) for å redusere ubehaget de føler. Varm og kald komprimerer er også nyttige i lettelser smerte.
Et barn med et utbrudd bør ikke plukke på, klype eller skrelle den kalde sår - dette vil forlenge helbredelsesprosessen og kan spre viruset.

Forebygging

Herpes simplex 1 er en av de mest vanlige virus blant barn. Ved voksenlivet, har de fleste mennesker smittet av viruset, men ikke alle opplever et utbrudd. Hvis et barn ikke har herpes simplex 1 og 2, kan hun unngå utbrudd av:
får rikelig med hvile
å unngå stress
under et utbrudd, ikke tillater kyssing eller annen fysisk kontakt med andre
ikke dele personlige elementer som chap stick, solkrem, vaskeklut eller en tannbørste
deler ikke bestikk eller kopper
Vask hendene ofte
unngå å berøre utbruddet regionen, spesielt unngå å berøre utbruddet regionen og deretter andre deler av kroppen
bruke solkrem som solen kan føre til utbrudd
Besøk med helsepersonell for å diskutere andre forebygging alternativer, for eksempel antivirale midler.

Konserveringsmidler og fedme

Konserveringsmidler og fedme


Over 65 prosent av amerikanerne som er eldre enn 20 år er overvektige og 34 prosent er overvektige, Centers for Disease Control rapporterer. Det er en epidemi som mange eksperter mener USAs største helseproblem. Det er mange teorier om årsakene til denne epidemien. En teori er at bearbeidet mat med høyt konserveringsmidler øke våre lyster. Men forskning viser det kan være tilsetningsstoffer, spesielt mononatriumglutamat (MSG), som er å klandre.

Bevis

Ofte forvekslet med et konserveringsmiddel, er MSG en smak tilsetningsstoff som finnes i nesten alle bearbeidet mat. Forskning viser at MSG kan være skadelig for hjernen og kan være knyttet til fedme. Forskere ved University of North Carolina (UNC) fant at mennesker som konsumerer store mengder MSG er mer sannsynlig å bli overvektige, selv om de får samme mengde trening og kalorier i sine dietter som folk som ikke bruker MSG.

Eksperimenter

I ett eksperiment, forskerne injisert rotter med MSG. MSG forårsaket sine pancreases å tredoble insulinproduksjon, noe som resulterer i overvektige rotter med type 2 diabetes. I et annet eksperiment ved Complutense University, Madrid, forskere funnet ut at rotter som fikk store doser av MSG opplevd en 40 prosent økning i appetitt og betydelig vektøkning. Begge forsøkene støtter teorien om at fedme-epidemien og forekomsten av MSG i våre dietter er koblet sammen.

Argument

The UNC forskningen ble utfordret. En fem-årig studie i Kina fant at folk som brukte 2,9 til 9 ganger mer MSG i sine dietter ikke få mer vekt enn de som spiste mindre. Publisert i The British Journal of Nutrition, forskning i studiet konkluderte med at: "Disse funnene tyder på at når andre matvarer eller kosttilskudd mønstre er rede for, finnes det ingen sammenheng mellom MSG inntak og vektøkning."

Betraktninger

Selv om det er uenighet i de direkte virkningene av MSG på fedme, forskere er enige om at bearbeidet, pakket mat lastet med MSG og konserveringsmidler tendens til å også være høy i fett, salt og kalorier gjør. Hyppig inntak av disse matvarene er bundet til å føre til vektøkning som fører til fedme. Faktisk har nyere forskning funnet ut at overspising, ikke mangel på mosjon, er den viktigste grunnen til at så mange amerikanere er overvektige eller fete.

Choices

Legene er enige om den beste måten å holde vekten nede, er å gjøre sunn mat valg og se dine kalorier. Ved å bo borte fra pakket, bearbeidet mat, unngå hyppige, fett-lastet, fast food måltider og velger å spise frisk, fettfattig mat, kan du vinne kampen med vektøkning. Rådfør deg med helsepersonell for å finne ut hvor mange kalorier og karbohydrater, og hvor mye fett og sukker du bør ha i kostholdet ditt.

Advarsel

MSG er en excitotoxin, betyr det stimulerer hjernens aktivitet på en negativ måte. Kliniske studier har vist at det kan føre til langvarige sykdommer som Alzheimers og Parkinsons. Imidlertid er de kortsiktige effektene godt dokumentert, blant annet svette, hodepine, ansikts nummenhet eller prikking rundt munnen, hjertebank, brystsmerter og kortpustethet.

Hva er autolyserte Yeast Extract?

Det er ofte sagt at en rose av noen andre navn ville lukte så søt. Tilsvarende glutamates, fra alle sine forskjellige kilder, er like ødeleggende for de følsomme for kjemiske tilsetningsstoffer, inkludert MSG. Autolyserte gjærekstrakt er en betydelig kilde til glutamates, og er mye brukt som en smaksforsterker i mange av de bearbeidede matvarer som vi spiser.

Slik fungerer det

Autolyserte gjærekstrakt øker matens smak. Det fungerer ved kjemisk endre smaksløkene. Den inneholder en betydelig mengde av et enzym som heter fri glutaminsyre, som gjør smaksløkene til å oppfatte salte og kjøttfulle smaker lettere. Det er ofte lagt til snacks som potetgull, mais chips eller kjeks og har oppnådd stor popularitet blant produsenter siden den frie glutaminsyre forbedrer krydder og smaken av produktet.

Fakta

Autolyse er en kjemisk prosess der salt og levende gjær samhandler. Saltet gjør at levende gjær til hovedsak ødelegge seg selv - fordøyelsesenzymer i gjæren "spiser" seg selv. Dette skaper en inaktiv gjær med et helt annet sett av proteiner. Videre bearbeiding skaper autolyserte gjærekstrakt. Mange bearbeidet mat inneholder ingrediensen; men hva få er klar over er at autolyserte gjærekstrakt, med sine solide smakstilsetning, er også en rik kilde til glutamates. Hvis du er følsom for MSG, vil du også være følsomme for autolyserte gjærekstrakt, ifølge en rapport av Columbia University.

Hvordan glutamates påvirke kroppen

Glutamates påvirke multiple områder i kroppen. Noen av bivirkningene inkluderer allergisk reaksjon, høyt blodtrykk, hodepine, skade på hjerneceller, taurin mangel og resulterende problemer med fordøyelsessystemet, øresus, uregelmessig hjerterytme, lavt blodsukker, retinal skade og astma. MSG synes også å påvirke hypothalamus, som regulerer sult, kroppstemperatur og funksjon av hypofysen, og i store mengder, kan overstimulere nerveceller forårsaker celledød. Bukspyttkjertelen er stimulert av glutamat og langtidseksponering kan føre til type 2 diabetes.

Symptomer og bivirkninger

Noen symptomer som folk opplever etter å ha blitt utsatt for autolyserte gjærekstrakt og MSG inkluderer svetting, blussende ansikt, hodepine, nummenhet eller prikking rundt munnen, ansikts press, rask hjerterytme, kortpustethet, brystsmerter, svakhet og kvalme. De fleste mennesker opplever milde symptomer og ikke krever ytterligere behandling.

Hva kan du gjøre?

Hvis du opplever bivirkninger autolyserte gjærekstrakt, er det viktig å unngå det. Dette blir spesielt vanskelig siden glutamates forekommer naturlig i mange forskjellige matvarer som autolyserte gjærekstrakt sammen med hydrolysert protein, natriumkaseinat, kalsium kaseinat, teksturert protein, vegetabilsk protein ekstrakt og gjærekstrakt. Dette betyr å ta ekstra tid til å lese etiketter, forstår de tilsetningsstoffer som ofte brukes i matvarer og holde det enkelt. Når du går ut til en restaurant må du huske å spørre servitøren om hvorvidt de bruker MSG i sine matvarer, og være klar over at mange buljonger og sauser vil trolig inneholde "smaksforsterker" som autolyserte gjærekstrakt. Så mye som mulig, stokk med hele matvarer og de som er minimalt bearbeidet.

Om farlige nivåer av blodsukker

Diabetes, preget av fastende glukose (blodsukker) nivåer over 120, krever vanligvis oral medisin eller insulin injeksjoner for å kontrollere blodsukkeret. Endringer i diett og mosjon hjelpe kroppen til å opprettholde riktige nivåer av blod sukker i løpet av dagen. Men selv med riktig behandling og god kontroll av glukose, personer med diabetes risikerer hypoglykemi (lavt blodsukker) eller hyperglykemi (høyt blodsukker).

Typer

Hypoglykemi oppstår når blodsukkeret synker under 70, og det kan oppstå som et resultat av å hoppe over et måltid, å glemme å spise en matbit eller rett og slett ikke å konsumere nok karbohydrater for å opprettholde et tilstrekkelig nivå av glukose. Anstrengende trening eller sykdom kan bringe på hypoglykemi. Medisiner som brukes til å behandle diabetes noen ganger føre til et fall i blodsukkeret i midten av natten.

Hyperglykemi oppstår når glukosenivået når 200 til 240 eller mer, avhengig av målområdet for den enkelte. Vanligvis begynner en plutselig økning i glukose etter måltider for å komme ned i løpet av en time eller to etter å ha spist, men - når blodsukkeret ikke klarer å slippe eller fortsette å klatre - hyperglykemi fører til bekymring. Å spise for stor et måltid eller et måltid som inneholder store mengder karbohydrater, mangel på mosjon eller stress og sykdom bidra til høyt blodsukker.

Funksjoner

Symptomer på hypoglykemi (lavt blodsukker) inkluderer blek hud, jitters, følelsen av ekstrem sult, hodepine, svimmelhet, endringer i atferd eller humør, problemer med å betale oppmerksomhet, eller prikking rundt munnen. Symptomer på hyperglykemi inkluderer overdreven tørste og økt vannlating. Blodsukkermålingene over 200 indikerer at hyperglykemi krever behandling. Ved nivåer på 240 eller mer, eksisterer faren for diabetisk koma (ketoacidose).

Effekter

Ketoacidose oppstår når kroppen har utilstrekkelige mengder insulin for å behandle glukose og begynner å bryte ned fett som brensel. Denne prosess skaper keotones som ikke kan tolereres av kroppen. Keotones er deponert i urinen i kroppens forsøk på å kvitte seg med store mengder keotones. Fordi kroppen ikke kan slippe alle keotones, bygge de opp i blodet og føre til ketoacidose, en tilstand ofte kalt diabetisk koma.

Forebygging / løsning

Behandling av lavt blodsukker består av å konsumere karbohydrater for å bringe nivået opp. Sukkerholdige drikker som ½ kopp juice eller vanlig brus, glukosetabletter eller harde drops generelt produsere de ønskede resultater. En bør sjekke glukose nivå 15 minutter etter den første målingen. Diabetikere bør se Hvis blodsukkeret er fortsatt lave. Prosessen bør gjentas hvert 15. minutt inntil det ønskede resultat oppnås. En vanlig tidsplan for måltider og snacks bør opprettholdes.

Behandling av høyt blodsukker krever trening så lenge personen ikke produserer keotones i urinen. En enkel urinprøve bestemmer om keotones er til stede. Pasienter med risiko for hyperglykemi bør holde en tilførsel av prøvemateriale for å se etter keotones. En lege som er kjent med pasienten bør konsulteres. Hvis keotones ikke er til stede i urinen, bør man utvise umiddelbart å bringe blodsukkeret ned. Utøvelse når keotones er tilstede i urinen produserer en invers effekt og hever blodsukker enda høyere.

Advarsel

Søke deg legens råd for målet nivåer av sunn blodsukker og instrukser for behandling av hyperglykemi. Justeringer i medikament kan være nødvendig for å opprettholde en sunn glukosenivå. Denne informasjonen er presentert for pedagogiske formål og bør ikke erstattes av lege.

Hvordan lindre hypoglykemi Symptomer

Hypoglykemi oppstår når det er en overflod av insulin og utilstrekkelig sukker i blodet ditt. Ifølge Mayo Clinic, faller blodsukkeret under 70 mg / dL under en hypoglykemi episode. Dette kan skje når du ikke har spist nok, har hoppet over et måltid, har økt fysisk aktivitet uten å kompensere med ekstra kaloriinntak, eller har tatt for mye diabetes medisiner. Symptomer inkluderer skjelvinger, svimmelhet, hodepine, blekhet, svetting, humørsvingninger, rykninger, beslag, forvirring, manglende evne til å fokusere, eller prikking rundt munnen.

Hvordan lindre hypoglykemi Symptomer

Ingest noen form for sukker, for eksempel 3 til 4 glukosetabletter, 1/2 kopp frukt juice, 1/2 kopp vanlig brus, 5 sukkerbiter, eller 5-6 biter av hard candy. Ifølge American Diabetes Association, inges sukker er den raskeste måten å øke blodglukose og lindre symptomer assosiert med hypoglykemi. Det er en god idé å ha noen form for sukker på hånden til enhver tid i tilfelle av en hypoglycemic hendelsen.

Hvis du lider av kronisk hypoglykemi eller er insulinavhengig, kjøpe en glukosemåler å jevnlig overvåke blodsukkernivået. Sjekk blodsukkeret hvis du tror du opplever en hypoglycemic episode. Hvis blodsukkeret er lavere enn 70 mg, forbruke litt sukker umiddelbart. Kontroller blodsukkeret i femten minutter for å sikre at det har steget til et sunt nivå. En annen servering av quick-fix sukker mat bør inntas dersom den ikke har. Når blodsukkeret har steget til over 70 milligram, har en matbit hvis neste måltid er mer enn en time unna.

•  Hold deg rolig. Stress får kroppen til å frigi kjemikalier som øker risikoen for hypoglykemiske episoder som de forbrenne. Øv langsomme dype pusteøvelser for å bekjempe perioder med stress.

Legg deg ned i ca 20 minutter hvis du begynner å føle seg syk. Hev hodet ditt sakte når du er klar til å stå opp. Sitt på kanten av sengen for å akklimatisere deg selv i noen minutter før du prøver å stå.

Utdanne din familie og venner, slik at de vet hva de skal gjøre i tilfelle at du blir forvirret eller bevisstløs under en hypoglycemic episode. Hvis du er bevisst og i stand til å samarbeide med behandlingen, kan de gi deg en sukkerholdig mat eller drikke. Be dem om å ringe for øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du mister bevisstheten.

Begynn et treningsprogram. Øvelse ikke bare bidrar til å bekjempe stress, men også bidrar til å regulere stoffskiftet og bidrar til å holde blodsukkeret i sjakk.

Hint

 • Ring American Diabetes Association på 1 (800) 232-3472 for mer informasjon om hypoglykemi.
 • Vurdere iført en Medic-Alert armbånd hvis du lider av kronisk lav (eller høy) blodsukker.
 • Alltid ha en quick-fix sukker produktet tilgjengelig for nødhjelp.
 • Ring 911 umiddelbart hvis en person med en historie med hypoglykemi mister bevisstheten.

Hva er farene ved å gi blodplater?

Blodplater er blodceller som hjelper blodpropp og er viktige beskyttelse mot overdreven blødning. Donerer blodplater hjelper pasienter med en rekke medisinske tilstander, som kreft og leukemi, og det er svært få farer forbundet med prosessen.

Betydning

De vanligste bivirkningene av å gi blodplater er de samme som de opplevde samtidig gi blod, ifølge Storbritannias National Blood Service.

Typer Vanlige bivirkninger

Den vanligste bivirkningen av å gi blodplater er en følelse av ørhet, wooziness eller besvimelse når nålen er satt inn i kroppen for å starte prosessen, rapporterer Storbritannias National Blood Service.

Funksjoner

For å hindre blod fra å koagulere innsiden av maskinen brukes til å samle den, en substans som kalles citrat er noen ganger tilsatt. Citrate kan føre til en følelse av prikking rundt munnen under inngrepet, men dette er bare midlertidig, og vil stoppe når donasjon er fullført.

Misforståelse

Noen mennesker tror at å donere blodplater utgjør en høyere risiko for smitte enn å gi blod. Den amerikanske Røde Kors melder at dette er usanne - alle elementene som brukes under donasjon prosessen er sterilt og kastes etter bruk.

Betraktninger

Hvis du tar reseptbelagte blodfortynnende eller antikoagulantia som heparin eller warfarin, må du avslutte disse medikamentene fem dager før donere blodplater for å unngå alvorlige blødninger under prosedyren, advarer American Society of Clinical Oncology. I tillegg, folk som veier mindre enn 110 pounds er ikke kvalifisert til å donere blodplater.

Hvordan behandle Svakhet På grunn av Diabetes

Alle med diabetes har mer enn sannsynlig opplevd lavt blodsukker, eller hypoglykemi. Hypoglykemi er noen ganger kalt en insulin reaksjon fordi for mye insulin eller for rask på et svar fra en insulindose eller diabetes piller kan føre til episoden. For mye trening uten å spise eller mangler måltider og snacks kan også føre til hypoglykemi hos diabetikere. Svakhet, tretthet og skjelving er noen av de viktigste symptomene på lavt blodsukker episode. Ifølge American Diabetes Association (ADA), kan hypoglykemi bli behandlet ved å følge sine retningslinjer og bør følges ved første utbruddet av symptomene.

Hvordan behandle Svakhet På grunn av Diabetes

Kontroller blodsukkernivået for å se om det er under 70 mg / dL. Hvis du ikke klarer å kontrollere det, behandle symptomene bare som en forholdsregel.

Lær symptomene, inkludert skjelving / svakhet, svimmelhet, svetting, sult, hodepine, blek hud, humør og adferd endres, klossethet, beslag, forvirring og prikking rundt munnen.

Unn den umiddelbart ved å konsumere noen form for sukker, som tre eller fire glukosetabletter, 04:57 harde drops du kan tygge raskt eller en halv kopp juice eller vanlig brus.

Vent 15 til 20 minutter og sjekk blodsukkeret igjen, og hvis de er fortsatt lav, behandle på nytt. Spis et vanlig måltid eller mellommåltid når nivåene er over 100 mg / dL eller innen 30 minutter etter at symptomene forsvinner. Hold en type sukker mat eller snacks med deg til enhver tid å behandle andre episoder raskt.

Hint

 • En god snack etter et lavt blodsukker episode er noe med både karbohydrater og protein, som en halvparten av en peanut smør eller kjøtt sandwich og en halv glass melk.
 • Sørg for å spise en lignende snack eller et måltid før og etter hard gange eller trening for å hindre en hypoglykemi episode.
 • Du kan gå ut fra en hypoglycemic episode, og ADA anbefaler å behandle det raskt. Når du passerer ut, kan det hende du trenger en injeksjon av glukagon, som gir kroppen umiddelbar insulin og kan injiseres med venner og familie. En nødsituasjon glukagon kit bør holdes hjemme for diabetikere. Den andre behandlingsalternativ er å bli tatt til sykehuset umiddelbart.
 • Du kan føle seg svak i 30 minutter eller mer etter et lavt blodsukker episode, og du bør nok avstå fra fysisk aktivitet til din full styrke gjenvinnes.

Hvordan gjenkjenne symptomene på Guillain-Barre syndrom

Hvordan gjenkjenne symptomene på Guillain-Barre syndrom


Symptomene på Guillain-Barre syndrom kan komme videre med plutselige og skremmende hastighet. Denne sjeldne autoimmun lidelse fører til muskel svekkelse og lammelser, som iblant utvikler seg til det punktet hvor en ventilator er midlertidig behov for å puste. Å kjenne igjen symptomene, være på vakt for kribling og svakhet som reiser opp kroppen fra beina til armene.

Bruksanvisning

Watch for tidlige symptomer som prikking eller gummiaktig følelse i føttene og leggene. I mange tilfeller kommer Guillain-Barre syndrom på hurtig, som begynner i den nedre del av kroppen og klatring til armene og overkroppen i løpet av timer. Prikking rundt munnen er vanlig som symptomene bestige.

Legg merke til noen problemer med ansiktsmuskler eller bevegelser, for eksempel problemer med å bevege øynene, langsom tale og problemer tygge eller svelge.

Vurdere begge sider av kroppen din. Guillain-Barre syndrom påvirker begge sider, i motsetning til et slag. Strokes generelt lamme bare én side.

Test dine reflekser. Guillain-Barre syndrom reduserer refleks respons i bena først. Noen mennesker også miste følelsen i sine ekstremiteter.

Sjekk pulsen og blodtrykket. Begge kan falle med Guillain-Barre syndrom.

Evaluere og rapportere eventuelle endringer i blære eller tarmfunksjonen. Guillain-Barré syndrom påvirker musklene som kontrollerer blæren og tarmfunksjonen.

Overvåk pusten din, og få hjelp med en gang hvis pusten virker grunne. Guillain-Barre syndrom kan forverres svært raskt og spre seg til musklene som kontrollerer pusten din. Mange mennesker med syndromet er midlertidig plassert på vifter for å puste.

Gjennomgå nyere medisinsk historie. Selv om forskerne ikke har oppdaget en enkelt årsak til Guillaine-Barre syndrom, er mange tilfeller knyttet til de siste bakterie- eller virusinfeksjoner, vaksiner eller operasjoner. Infeksjon med Campylobacter, en bakterie som finnes i halvsteikt mat, spesielt fjærfe, kan utløse Guillaine-Barre syndrom.

Vær oppmerksom på uvanlig eller alvorlig smerter i korsryggen, noe som kan signalisere Guillain-Barre syndrom.

Tips og advarsler

 • Forstå at Guillain-Barre syndrom påvirker begge sider av kroppen, i motsetning til lammelser eller svakhet på bare én side, som med et slag.
 • Aldri avfeie uvanlig svakhet som starter i bena som bare et virus eller influensa. Få en medisinsk vurdering, uten opphold, om du kjenner igjen noen av disse symptomene.
 • Ikke la deg skremme medisinsk behandling hvis symptomene ikke begynner plutselig, som er typisk for Guillain-Barre syndrom. I noen mennesker, kan symptomene bygge saktere.

Bivirkninger av Sulfonylurea

Sulfonylurea er en klasse av legemidler som brukes i behandling av type 2 diabetes. Kroppen frigjør insulin for å få ned blodsukkeret, men i type 2 diabetes kroppen ikke reagerer på insulin slik det skal, noe som fører til en økning i blodsukkeret. Sulfonylurea arbeid for å senke blodsukkeret ved å frigjøre insulin fra bukspyttkjertelen og hjelpe kroppen bruke den effektivt. Legemidler i denne klassen er glipizid og glibenklamid.

Central Nervous System

De pasient som tar sulfonylurea kan oppleve nevrologiske bivirkninger som svimmelhet, hodepine og tretthet. Hvis du tar sulfonylurea medisiner, bør du ikke utføre aktiviteter som krever årvåkenhet, for eksempel kjøring, før du vet hvordan kroppen din reagerer på stoffet.

Gastrointestinal

Fordøyelsessystemet kan påvirkes av sulfonylurea. Det kan føre til forstoppelse, diaré, magekramper, halsbrann, legemiddelindusert hepatitt, økt appetitt, oppkast og kvalme.

Endokrine

Hypoglykemi eller lavt blodsukker er en bivirkning av sulfonylurea. Tegnene på hypoglykemi er sult, skjelvinger, svimmelhet, svetting, nummenhet eller prikking rundt munnen, forvirring, talevansker, angst og følelsen svak eller sliten. Deg og de rundt deg burde vite disse skiltene, slik at du kan få tak i og spise noe som inneholder sukker eller søke medisinsk hjelp. Dersom hypoglykemi ikke behandles, kan det føre til kramper og tap av bevissthet, som krever øyeblikkelig legehjelp.

Skin

Utslett, kløende eller rødlig hud, følsomhet for sollys og gul misfarging av hud eller øyne er bivirkninger av sulfonylurea på huden.

Hematologisk

Effektene av sulfonylurea medisiner på blod er aplastisk anemi, agranulocytose, lavt antall hvite blodlegemer og pancytopeni.

Alvorlige bivirkninger

Noen bivirkninger er alvorlig side og bør rapporteres til legen med en gang. Høyt blodsukker eller hyperglykemi kan oppstå når du tar sulfonylurea narkotika. Skiltene er ekstrem tørste, hyppig vannlating, ekstrem sult, svakhet og tåkesyn. Hvis hyperglykemi ikke behandles, kan ketoacidose forekomme, og det er livstruende. Tegn på diabetisk ketoacidose er tørr munn, fruktig ånde, kortpustethet, urolig mage, oppkast og nedsatt bevissthetsnivå.

Andre bivirkninger

Dersom en person tar sulfonylurea narkotika drikker alkohol, kan han ha en bivirkning som kalles en disulfiram-liknende reaksjon hvor han opplever rødme i huden, uregelmessige hjerteslag og kvalme. Spør legen din om alkoholforbruk hvis du tar et sulfonylurea narkotika.

Hvordan å gjøre en Soy Elmination Diet

Hvordan å gjøre en Soy Elmination Diet


Pakket med fiber, isoflavoner, og alle de essensielle aminosyrene, soyabønner er en næringsrik mat - spesielt for vegetarianere. Dessverre, noen mennesker opplever uheldige allergiske reaksjoner når de spiser dette anlegget. Bare om lag 4% av voksne er allergisk mot soya, men allergien er mye mer utbredt hos barn. En soyaallergi kan presentere seg med et utslett, eksem, fordøyelses problemer, kløe, tungpustethet, eller hevelse og prikking rundt munnen. Hvis du mistenker at du har en soya allergi, kan du gå på en soya eliminasjonsdiett for å være sikker på at soyabønner er den sanne skyldige.

Bruksanvisning

•  Slutte å spise noe som inneholder soya. Sjekk etikettene på all maten du spiser veldig nøye, fordi soya kommer i mange produkter som du ikke ville mistenke. De fleste bearbeidede matvarer inneholder en ingrediens som heter soya lecithin, noe som bidrar til emulgering. Siden det er avledet fra soyaolje i stedet for soyaprotein, kan noen mennesker med soya allergi fortsatt tolerere det, men det er best først å eliminere selv produkter med soya lecithin. Andre matvarer eller ingredienser for å unngå blir hydrolysert vegetabilsk eller planteprotein; teksturert vegetabilsk protein, TVP; isolert vegetabilsk protein; grønnsaksbuljong; shoyu eller tamari soyasaus; tofu; tempeh; miso, og "naturlig smakstilsetning."

Hold unngå soyaprodukter for de neste 7-14 dagene. Fortsett å sjekke etikettene på alt du spiser, og unngå å spise ute, siden restauranter ikke vanligvis avsløre alle sine ingredienser. Hold en journal over alle matvarer som du spiser og hvor mye du spiser, og legg merke til hvilken grad dine allergiske symptomene avtar. Noen no-soya nettsteder tilbyr måltid forslag for personer med soya allergi.

sakte gjeninnføre soya matvarer i dietten din. Begynn med en liten mengde soya, og notat i dagboken hvor mye du spiste og hvordan kroppen din reagerer. Hvis du ikke føler deg bivirkninger, innføre en liten bit av en annen soya produkt på neste dag.

Fortsett å innføre en rekke soyaprodukter litt om gangen til du kan spise soya normalt, eller til du begynner å oppleve bivirkninger igjen. Slutte å konsumere soya umiddelbart hvis du føler noen av dine tidligere symptomene tilbake, og ringe legen din for å diskutere behandling for allergi. Ta kontakt med din journal for å finne ut hvilke typer eller mengder av soyaprodukter bidra til allergi, og tenke ut en plan for å unngå disse.

Tips og advarsler

 • Hold en Epi-penn hendig i tilfelle av en alvorlig allergisk reaksjon.
 • Ring legen din umiddelbart hvis du opplever alvorlige allergiske symptomer. Konsultere legen din dersom du ammer eller er gravid.

Hva er årsakene til kribling rundt lepper og munn?

En kriblende følelse (parestesier) rundt leppene kan tyde på en rekke mulige forhold, for eksempel en allergisk reaksjon, oral herpes, hypokalsemi eller hypoparathyroidism. Prikking av munnen din kan tyde på en rekke forhold.

Allergisk reaksjon

Prikking lepper kan indikere en allergisk reaksjon. Dette kan være en reaksjon på en del av dine ansiktsvask, fuktighetskrem, tannkrem, kosmetikk eller duft.

Prodromal Herpes Symptomer

Herpes simplex virus forårsaker oral herpes (forkjølelsessår), som ofte blir etterfulgt av en prodrom, en periode med parestesier (kløe eller prikking) rundt leppene og munnen.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er preget av forminskede nivåer av kalsium i blodet. Kribling i leppene er ett av symptomene.

Hypoparathyroidisme

Hypoparathyroidisme er en tilstand der dine biskjoldkjertlene ikke produserer tilstrekkelige mengder av parathyroid hormoner. Disse hormonene er nødvendig for riktig regulering av kroppens kalsiumnivå.

Mouth Prikking

Parestesier rundt munnen kan ha mange årsaker, for eksempel leukemi, anemi, svulst i spyttkjertelen, soppinfeksjon i munnen, matallergier, hypotyreose, medisinering reaksjoner, vitaminmangel, cøliaki, Guillain-Barre syndrom og kreft i munnhulen.

Hva er årsakene til ansikts Prikking?

Hva er årsakene til ansikts Prikking?


Når foten eller hånden får "pins og nåler", kan du anta at en vanskelig posisjon eller dårlig sirkulasjon er årsaken. Men årsakene til prikking og nummenhet i ansiktet ditt er vanskeligere å fastslå. Ansikts kribling og nummenhet er muligens nevrologiske, vaskulær, metabolsk eller medisiner relatert. De kan være fra en mer alvorlig underliggende sykdom. Hvis du opplever ansikts kribling, sjekk med en medisinsk faglig for en diagnose, spesielt hvis symptomene vedvarer.

Parasthesia

Parasthesia er et generelt begrep for å beskrive prikking og nummenhet hvor som helst i kroppen. Det betyr at nervecellene er involvert, i henhold til Ansikts problemer. Denne tilstanden påvirker ansiktet hvis forbundet nervene er feil, skadet eller skadet på noen måte. Andre underliggende årsaker som lupus eller diabetes årsak parasthesia.

Bells parese

Bells parese er en tilstand som er et resultat av ansikts nerve svakhet. Ansiktet ditt kan henge ned. Din tale kan snakke utydelig. Prikking og nummenhet i ansikt er vanlig. Utbruddet av denne tilstanden er ofte ganske dramatisk og rask. Våkne opp en dag med det som skjer i mange tilfeller. University of Maryland Medical Center anslår at én av 5000 mennesker opplever denne tilstanden. Det er helbredelig og symptomer ofte rydde opp så raskt som de kom.

Helvetesild

Helvetesild er en viral infeksjon fra varicella-zoster virus, ifølge Mayo Clinic. Viruset forårsaker et utslett som du kan få på ansiktet ditt; vanligvis på den ene side nær øynene. Utslettet er ledsaget av smertefulle opplevelser av prikking, brenning eller varme. Noen ganger er det smerte, men ingen utslett. Selv om medisiner er ikke alltid nødvendig, kan antivirale medikamenter lette symptomer raskere enn uten dem.

Allergier og medisiner

Ditt ansikts kribling kan være allergi. I særdeleshet frembringer en matallergi fornemmelser rundt munnen og tungen. Du kunne ha prikking, hevelse og kløe. Dessuten er ansikts kribling et resultat av medisiner bivirkninger eller interaksjoner. Hvis du nylig har begynt å ta en ny medisin, lese etiketten på emballasjen for å se om kriblende er et børsnotert bivirkning. Sjekk med apoteket om kombinasjon av legemidler du tar for mulige interaksjoner.

Andre årsaker

Noen andre mulige årsaker til ansikts kribling er lupus, migrene, svulster, slag, trigeminusnevralgi eller multippel sklerose, ifølge Ansikts problemer. Med disse forholdene, er det vanligvis andre tilknyttede symptomer utover ansikts kribling. Å innskrenke årsaken, holde oversikt over når og hvor ofte ansikts symptomene oppstår og sjekke med en medisinsk faglig for en diagnose.

Tidlig HIV symptomer i munnen

Den akutte (primær) stadium av HIV-infeksjon kan være ledsaget av milde, influensalignende symptomer, mens den lengste fasen av infeksjonen, ventetid, er asymptomatisk. Oral HIV symptomer vanligvis ikke skje før stadium 3, når immunsystemet har begynt å svikte, men AIDS har ennå ikke utviklet. Overvåking oral helse kan være en god måte å spore den generelle utviklingen av HIV-sykdom.

Gingivitt

Ifølge Medline Plus (en tjeneste av National Library of Medicine og National Institutes of Health), er gingivitt en av de tre store orale symptomer på tidlig symptomatisk HIV-sykdom. I gingivitt, plakk og tannsten seg fast rundt tennene og forårsake betennelse i tannkjøttet. Personer som lever med hiv som utvikler gingivitt kan oppleve blødende tannkjøtt som blir lyse rødt. Komplikasjoner av gingivitt i personer som lever med hiv omfatter forhold som for HIV-NUG (HIV-relaterte grøft munnen) og HIV-Nup (HIV-relaterte nekrotiserende ulcerøs periodontitt), som begge kan føre til alvorlige og varige oral skade. Tannleger kan hjelpe pasienter klart tartar og plakk fra tannkjøttet til å lindre gingivitt.

Leukoplaki

En annen muntlig symptom på tidlig symptomatisk HIV-infeksjon er hårete leukoplaki, hvite utseende irritasjon av slimhinnene i munnen. Ifølge dermnetnz.org, leukoplakia ser ut til å bli kastet opp eller bølgepapp og har fuzzy fremspring. Leukoplakia kan være forbundet med en underliggende Epstein-Barr-virus-infeksjon som vises på nytt som immunsystemet er svekket. Leukoplakia svare på antiretroviral behandling for HIV.

Thrush

En av de mest karakteristiske tidlige orale indikasjoner på HIV-infeksjon er trøske, som er en fungal infeksjon forårsaket av soppen Candida (tilstanden kalles også candidiasis). Ifølge Gay Menns helse Crisis (GMHC) nettsider, vises trost som hvite flekker eller røde prikker i hele munnen og kan føre til skorpedannelse i hjørnene av munnen. Andre symptomer på trøske inkluderer brystsmerter, kvalme, svelgeproblemer, og maten ikke smaker rett. Tilstanden kan bli behandlet med en oral anti-fungal medisiner.

Andre Oral Symptomer

En rekke andre forhold kan føre til sår i eller rundt munnen. Disse inkluderer orale manifestasjoner av kreft som Kaposis sarkom og lymfom, herpesvirus, human papilloma virus, tørr munn og sår. Thebody.com rapporterer at 90 prosent av mennesker som lever med hiv vil utvikle muntlige symptomer.

Betraktninger

Thebody.com anbefaler at mennesker som lever med hiv avsløre sin status til tannleger, slik at progresjon av HIV-relaterte symptomer kan overvåkes. Det er også viktig å finne en tannlege som er imot og har kompetanse til å diagnostisere og behandle HIV-relaterte tilstander i munnen.