Digidexo.com

gulsott voksne

Hva er Gulsott hos voksne?

Hva er Gulsott hos voksne?


De fleste forbinder gulsott med nyfødte babyer, men voksne kan ha tilstanden også. Gulsott er når hud og membraner (for eksempel det hvite i øynene) slår en gulaktig eller en gul-brun farge fordi for mye av den kjemiske bilirubin sirkulerer i blodet. Hos voksne indikerer gulsott en underliggende medisinsk problem, for eksempel leverskade. Enhver person som viser tegn på gulsott bør oppsøke lege så snart som mulig.

Biologisk årsak til gulsott

Bilirubin er et avfallsprodukt som resultatene fra nedbryting av hemoglobin. Under normale omstendigheter, fjerner leveren bilirubin fra blodet. Imidlertid kan gulsott oppstå når: 1) det er for mye bilirubin for leveren å fjerne, 2) en defekt hindrer leveren fra ordentlig fjerne bilirubin, og 3) gallegang som gjør at bilirubin å renne fra leveren til tarmen blokkert.

Sykdommer som forårsaker gulsott

Gulsott hos voksne er oftest forårsaket av sykdommer eller tilstander som påvirker leveren. Typiske eksempler er hepatitt B og C, skrumplever og leverkreft. Gulsott kan også være forårsaket av gjenstander som hindrer gallegangene, for eksempel en svulst eller gallestein. Mer uvanlig, kan gulsott være forårsaket av stoffer som har samlet seg i leveren cellen. For eksempel kan akkumulering av jern (hemokromatose) resultere i gulsott, som kan akkumulering av kobber (Wilsons sykdom). Enkelte medikamenter kan også føre til gulsott, som noen medisiner kan forårsake betennelse i leveren eller gallegangen.

Problemer forårsaket av gulsott

I tillegg til å snu huden gul, kan gulsott føre en person til å bli svært kløende (den medisinske betegnelsen er "kløe"). Ifølge medicinenet, com, kan kløe være så intens at noen mennesker vil skrape huden rå, har problemer med å sove, og i sjeldne tilfeller, begå selvmord. For det meste er imidlertid problemer forbundet med gulsott oppstår fra den underliggende medisinske tilstanden forårsaker gulsott.

Diagnose

Gulsott er diagnostisert av en fysisk eksamen og observasjon av en lege. Men like viktig å vurdere at pasienten lider av gulsott er å bestemme grunnen til pasienten er gulsott. Således vil en lege sannsynlig bestille en serie blodprøver, inkludert: en "serum bilirubin", som måler mengden av bilirubin i blodet; en "komplett blodprosent" som vil gi informasjon om komponentene i de røde blodceller, hvite blodceller og blodplater; "Protrombintid", en test som måler blodets evne til å koagulere. I tillegg, kan en lege ønsker å gjøre en ultralyd av leveren for å bestemme om den er oppsvulmet eller på annen måte unormal, og / eller en biopsi av leveren, hvor et stykke av levervevet blir fjernet kirurgisk for å bli analysert i et laboratorium.

Behandling

Fordi gulsott ikke er en sykdom, men bare et symptom på en sykdom, behandling varierer avhengig av den underliggende tilstand som forårsaker gulsott. For eksempel, hvis den gulsott er forårsaket av en blokkert gallegang, vil behandlingen være å fjerne blokkeringen. Hvis medisinen er årsaken til leveren eller gallegangen for å bli opphisset, vil pasienten få beskjed om å slutte å ta medisinen.

Årsaker til gulsott hos voksne

Gulsott er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer nyfødte, men kan forekomme hos voksne også. Gulsott er faktisk ikke er en sykdom, men vanligvis er en indikasjon på sykdommen. Den er karakterisert ved den gule pigmentering av huden, og det hvite i øyet. Andre symptomer inkluderer en lys, nesten hvit avføring og mørk urin. Skade på leveren er en primær årsak til gulsott. Det er mange forskjellige sykdommer som kan forårsake leverskader og andre forhold som fører til gulsott hos voksne.

Bile Duct Blokkering

Gulsott skyldes oppbygging av bilirubin, som er et biprodukt av legemet forårsaket når nye røde blodceller lages. Gamle blodceller, behandles som avfall, og hemoglobin innsiden av dem blir til bilirubin, som skaper den gule pigmentering. Den bilirubin da gjør seg inn galle som reiser fra leveren til tarmene. Ved denne prosessen blir forstyrret av gallegang blokkering, kan bilirubin bygge opp, forårsaker gulsott. Vanlige plager som forårsaker gallegang blokkering er gallestein eller svulster.

Alkoholisk levercirrhose

Langsiktig alkoholmisbruk spiller en stor rolle i skrumplever eller leversykdom. I USA er alkoholisme den viktigste årsaken til utvikling av skrumplever hos voksne. Avhengig av kroppens toleranse for alkohol, er mengden av alkohol konsumert som kan forårsake skade varierer fra person til person. Den skade på leveren forårsaker bilirubin oppbygging, noe som fører til gulsott. Andre symptomer på skrumplever er diaré, kvalme og oppkast, tap av vekt og tørr, kløende hud.

Hepatitt

Hepatitt er når leveren blir betent. Det finnes mange typer hepatitt, inkludert viral hepatitt, hepatitt A, B, C og D. Hepatitt A, B, C og D er vanligvis forbundet med narkotikarelaterte komplikasjoner. Visse medisiner, inkludert paracetamol, ibuprofen og naproksen, har vært kjent for å forårsake leverbetennelse som kan føre til hepatitt. Leveren bidrar til å bryte ned medikamenter i legemet, og for noen mennesker er prosessen langsommere. I noen tilfeller kan til og med normale doser av disse medikamenter forårsake leverskader. En annen type denne sykdommen, autoimmun hepatitt, kan være gått ned genetisk og kan kreve en levertransplantasjon.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi oppstår når røde blodceller blir ødelagt for tidlig, forårsaker en alvorlig reduksjon i antallet av røde blodceller i kroppen. Når benmargen ikke kan produsere nok røde blodceller for å erstatte de ødelagte røde blodceller, blodmangel vil forekomme. Symptomer kan inkludere gulsott, frysninger, veldig blek hud, tretthet og levende hjerterytme. Det finnes flere typer hemolytisk anemi, noen av de mer vanlige å være hemoglobin SC sykdom, elliptocystosis, ovalocystosis, sigdcelleanemi, og malaria.

Bukspyttkjertelkreft

Omtrent en tredjedel av kreft i bukspyttkjertelen er forårsaket av bruken av sigaretter. Kreft i bukspyttkjertelen har en tendens til å påvirke menn mer enn kvinner, og er vanligvis mer vanlig hos røykere eller folk som er overvektige. En tumor i bukspyttkjertelen kan føre til at galleobstruksjon som kan føre til gulsott. Andre symptomer inkluderer ryggsmerter, diaré, tretthet, vekttap og brekninger. Prognosen er vanligvis negativ; i om lag 80 prosent av personene som har kirurgi for å fjerne bukspyttkjertelsvulster, har kreften allerede spredt seg til andre deler av kroppen og er ubrukelige.

Hvordan behandle gulsott

Hvordan behandle gulsott


Gulsott er ikke et problem, men et symptom på et problem. Det bør ikke bli ignorert. Gulsott er den gul misfarging av huden eller hvite delen av øynene som signaliserer en dysfunksjonell leveren. La oss se på hvordan å behandle gulsott hos nyfødte og voksne.

Hvordan behandle gulsott

•  Plasser nyfødt barneseng nærheten av et vindu som får mye sollys. Den gulaktig farge på huden betyr at pigmentene fra gamle røde blodlegemer ikke blir utskilt i gallen og i stedet er akkumuleres i blodet og vev. Sollys bidrar til å absorbere disse pigmenter.

vet at i mer alvorlige tilfeller av gulsott, kan det være nødvendig å bruke fototerapi eller bililight terapi for å behandle gulsott. Dette er spesielle lamper som legen bestillinger nyfødte som skal plasseres under i perioder. Beskyttende øye belegget blir brukt og lysene absorbere huden pigmenter til leveren virker normalt.

Kontroller at barnet ditt tar inn rikelig med væske. Du må amme 8 til 12 ganger om dagen minst. Hvis du er flaske-fôring, følg legens instrukser som til mengder av formel per dag. Å behandle gulsott riktig, er tilstrekkelig væskeinntak ekstremt viktig.

Unn gulsott hos en voksen ved å søke legehjelp. Gulsott hos en voksen kan være mye mer alvorlig enn i en nyfødt. En voksen kan kreve en ultralyd for å se etter tegn på obstruksjon, spesielt hvis magesmerter er til stede. En hindring kan kreve kirurgi. Gulsott hos en voksen kan også være forårsaket av et virus og kan kreve reseptbelagte medisiner.

Spis sunt hvis du er en voksen med symptomer på gulsott. Massevis av frisk frukt og grønnsaker sammen med hel-korn brød kan hjelpe. Selvfølgelig, for å kurere gulsott det underliggende problemet må korrigeres. Men sunn mat kan bidra til å behandle gulsott.

Hint

  • For voksne, prøve å drikke en varm glass vann med sitronsaft så snart du våkner opp om morgenen.
  • Ved tegn på gulsott vedvare i det nyfødte etter 14 dager, ring din lege. Blodprøver kan være nødvendig å sørge for at det ikke er noen alvorlig leversykdom.

Hvordan diagnostisere Gulsott

Hvordan diagnostisere Gulsott


Gulsott er en medisinsk tilstand forårsaket av en leverfunksjonsfeil. Det er i utgangspunktet et problem som involverer excretory systemet. Det er vanlig blant nyfødte babyer. Minst 90 prosent av nyfødte får gulsott. Hos voksne kan det være et tegn på alvorlig sykdom.

Hvordan diagnostisere Gulsott

•  Vær spesielt oppmerksom på hudfarge nyfødt baby. Hvis du oppdager en gul farge på huden hans eller en gul farge i den hvite delen av øynene hennes, kan dette være en måte å diagnostisere gulsott. Fysiologisk gulsott er vanlig hos spedbarn og ikke alvorlig. Det begynner vanligvis på den andre eller tredje dag etter fødselen. Det er vanligvis borte innen 7 til 10 dager.

Trykk på fingertuppen mot babyens panne eller på nesetippen som en måte å diagnostisere gulsott. Hvis huden er hvit når du fjerner fingeren din, er alt i orden. Hvis du oppdager en gulaktig fargetone til huden når du løfter fingeren, ring din lege.

Merknad visse kombinasjoner av symptomer i enten nyfødte eller voksne for å diagnostisere gulsott. Gulaktig fargetone til huden eller det hvite i øynene sammen med gult slim utflod, magesmerter, mørk gul urin eller blek-farget avføring og tilsynelatende mer sliten enn vanlig kan legge opp til gulsott.

Hint

  • Mest gulsott hos nyfødte er ikke alvorlig og går bort av seg selv, når leveren har justert.
  • Hvis gulsott starter innen 24 timer etter fødselen og varer mer enn 14 dager ledsaget av vegring mot å mate, kontakt lege. Blodprøver kan være nødvendig å se etter alvorlig leversykdom.
  • Gulsott hos voksne kan være et tegn på alvorlig sykdom. Det kan bety en blokkering som holder galle fra å komme inn i tarmen eller blir utskilt gjennom tarmkanalen. Den underliggende årsaken må korrigeres. Oppsøk lege.

Forskjellen mellom Fysiologiske & Patologisk Gulsott

Fysiologiske og patologiske gulsott både resultat i en gul farge på huden, er det hvite i øynene og slimhinner, men forårsaket av ulike forhold.

Fysiologisk gulsott

Når gulsott oppstår i en sunn baby, regnes det som fysiologisk gulsott. De fleste babyer har en grad av gulsott etter fødselen fordi leveren ikke klarer å behandle bilirubin.

Patologisk Gulsott

Patologisk gulsott kan oppstå hos barn og voksne, og er et resultat av gulsott som utgjør en helserisiko på grunn av sin grad eller årsak.

Årsaker

Med fysiologisk gulsott, nyfødte er ofte ikke i stand til å behandle bilirubin i deres system etter fødselen. Når høye nivåer av bilirubin akkumuleres, kan en gulfarging effekt oppstår.

Bakenforliggende årsaker til patologisk gulsott inkluderer: blod inkompatibilitet, blodsykdommer, genetiske syndromer, hepatitt, skrumplever, gallegang blokkering, andre leversykdommer, infeksjoner eller medisiner. I tillegg gjelder det for nyfødte med gulsott overdrevet av dehydrering, prematuritet, vanskelig fødsel eller andre årsaker.

Behandling

Fysiologisk gulsott vanligvis forsvinner av seg selv. Men i mer alvorlige tilfeller, lysbehandling kan anbefales å bidra til å bryte ned bilirubin.

I patologisk gulsott, er de bakenforliggende årsakene til gulsott behandlet og en gang rettet, vil den gulsott fjerne.

Advarsel

Hvis du mistenker at du eller barnet ditt har gulsott, bør du kontakte legen din for å sikre riktig testing, diagnose og behandling.

Typer av gulsott

Typer av gulsott


Gulsott er en tilstand som forårsaker gul hud pigmentering. Dette er forårsaket av et overskudd av bilirubin, som er forårsaket av gamle røde blodceller.

Typer

Neonatal Gulsott (nyfødt gulsott), hepatocellulær gulsott, obstruksjon gulsott, og hemolytisk gulsott er de fire typer av gulsott. Disse har forskjellige årsaker.

Årsaker

Nyfødt gulsott kan være forårsaket av malaria, en underutviklet lever, visse syndromer, og hemolytisk anemi. Alkoholisk leversykdom, legemiddelindusert hepatitt, malaria, viral hepatitt, og blokkerte gallegangene er alle årsaker til lever, obstruksjon, og hemolytisk gulsott.

Komplikasjoner

Gulsott kan føre til alvorlige komplikasjoner hvis venstre ubehandlet. Bilirubin cellene er giftig for hjerneceller, og kan gi varig hjerneskade.

Behandlinger

Gulsott kan behandles med lysterapi og utveksling blodoverføring. Begge disse behandlinger forsøk å fjerne bilirubin fra blodet.

Forebygging / løsning

For voksne kan unngå alkoholholdige drikkevarer og narkotika forhindre gulsott. Amming kan bidra til å redusere et spedbarn sjanser for gulsott ved å gi antistoffer barnet trenger å utvikle.

Hva er årsakene til gulsott & Svimmelhet?

Hva er årsakene til gulsott & Svimmelhet?


Gulsott er en gul farge i hud, slimhinner og øyne fra bilirubin eller pensjonert røde blodlegemer som ikke er kassert av leveren. Svimmelhet kan ha flere ulike årsaker og er vanligvis relatert til gulsott.

Amming Gulsott Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, kan spedbarn utvikle amming gulsott i løpet av den første uken av livet på grunn av utilstrekkelig inntak av morsmelk.

Barndom Gulsott Årsaker

Barn kan utvikle gulsott fra malaria, hepatitt eller hemolytisk anemi. Medfødte lidelser som Gilbert syndrom, Dubin-Johnson syndrom eller Rotor syndrom kan føre til gulsott hos barn.

Voksen Gulsott Årsaker

Voksne kan utvikle gulsott fra alkoholisk leversykdom, kreft i bukspyttkjertelen, hepatitt og blokkerte gallegangene.

Vertigo Svimmelhet Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er vertigo en falsk følelse av spinnende bevegelse eller svimmelhet som kan være forårsaket av betennelse i det indre øret, Ménières sykdom eller migrene. En godartet vekst på vestibular nerve eller raske endringer i bevegelse som en berg og dalbane eller fly tur kan forårsake svimmelhet.

Andre årsaker til svimmelhet

Svimmelhet kan være forårsaket av fall i blodtrykk, utilstrekkelig blod utgang fra en persons hjerte eller angstlidelser. Hyperventilering kan forårsake svimmelhet å utvikle.

Patofysiologien Hyperbilirubinemi i Voksne

Hyperbilirubinemi er en tilstand karakterisert ved unormal oppbygging av pigmentet bilirubin i blodet. Avhengig av årsaken, kan individer med hyperbilirubinemi oppleve et bredt spekter av funksjonelle endringer eller pathophysiologies, forbundet med syndrom.

Normal Bilirubin Elimination

Bilirubin er sluppet ut i blodet i løpet av normal nedbrytning av røde blodceller, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. Normalt samler kroppen bilirubin i leveren og eliminerer det gjennom avføring, melder Medline Plus.

Bilirubin dannes

Hyperbilirubinemi hos voksne oppstår når kroppen ikke kan eliminere tilstrekkelige mengder bilirubin. Mulige årsaker til bilirubin oppbygging inkluderer leverskade eller overbelastning, overdreven nedbrytning av røde blodceller, og blokkering av bilirubin mellom leveren og tarmene, i henhold til Medline Plus.

Gulsott

Bilirubin buildup utløser ofte gulfarging av hud, kroppsvæsker og / eller øyne, en tilstand som kalles gulsott, ifølge laboratorietester Online.

Patofysiologi Faktorer

Den nøyaktige progresjon eller patofysiologien av hyperbilirubinemi varierer med den underliggende årsaken til tilstanden. Kjente årsaker til voksne omfatter gallegang hindringer, akutt hepatitt, lever arrdannelse (skrumplever) og arvelig tilstand som heter Gilbert syndrom, ifølge Lab tester på nettet.

Behandling

Behandling av funksjonelle endringer utløst av hyperbilirubinemi eller gulsott avhenger også de underliggende årsakene, konstaterer Medline Plus.

Gulsott Differential Diagnosis

Gulsott Differential Diagnosis


Mange ulike sykdommer kan presentere seg med gulsott. Disse pasientene vil ha gulning av huden og sclera eller hvitt område av øyet. Det skjer med heving av bilirubin, et kjemisk stoff som finnes i de røde blodcellene. Leger må vurdere mange forhold når diagnostisere gulsott.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi er nedbrytning av røde blodceller. Den nedbrytning av røde blodceller som forårsaker frigjøring av bilirubin, som fører til gulsott. Noen forhold å vurdere omfatter økt blødning og hematomer, som er samlinger av blod under huden. Hemolytisk anemi kan også skyldes blodsykdommer som sigdcelleanemi og talassemi.

Gilberts sykdom

Gilbert sykdom er et resultat av en genetisk lidelse forårsaket av uregelmessigheter i leveren enzym som omdanner bilirubin til dens vannløselige formen. Hvis bilirubin ikke er vannløselig, kan det ikke skilles ut i avføring, blod nivåer stige, og gulsott oppstår. Ifølge UpToDate for pasienter, oppstår Gilberts sykdom i alt fra 5 til 10 prosent av befolkningen. Stress, infeksjon og menstruasjon kan føre til gulsott hos disse pasientene. Denne tilstanden er godartet, ikke-truende og symptomer klart på egenhånd.

Gallegang Unormalt

Obstruksjon eller betennelse i gallegangene kan også føre til økte nivåer av bilirubin. For eksempel kan gallestein blokkere kanalene, stoppe strømmen av galle og eliminering av bilirubin. Kreft i bukspyttkjertelen kan føre til gulsott hvis det infiltrerer felles gallegang. Eksempler på betennelse i gallegangene omfatter primær skleroserende cholangitt og primær biliær cirrhose.

Hepatitt

Hepatitt eller betennelse i leveren også kan forårsake gulsott. Leveren er involvert med de kjemiske prosessene som eliminerer bilirubin. Hvis leveren er svekket, er disse prosessene ikke utføres og bilirubin nivåer stige i blodet. Eksempler på sykdommer som forårsaker hepatitt omfatter alkoholisk hepatitt, viral hepatitt og Tylenol-indusert hepatitt.

Gulsott hos nyfødte

Mange nybakte mødre kan ha å utsette å bringe sine små hjem på grunn av gulsott hos nyfødte. Det finnes to hovedtyper av neonatal gulsott: fysiologisk gulsott og brystmelk gulsott. Fysiologisk gulsott oppstår fra økt nedbryting av røde blodceller som skjer etter fødselen. I livmoren, babyer har en spesiell type hemoglobin som er forskjellig fra voksne. Etter fødselen, kroppene deres arbeide for å eliminere disse cellene, som fører til gulsott. Dette er en normal prosess og vanligvis avtar i to til tre uker. Morsmelk gulsott kan oppstå i morsmelk. Den foreslåtte mekanisme er at proteiner i morsmelk forstyrre elimineringen av bilirubin, noe som fører til gulsott for en lengre periode enn de fleste babyer.

Graviditet

Graviditet fører til mange hormonelle og kjemiske endringer i kroppen. Kolestase av svangerskapet er en tilstand der flyten av galle er begrenset, er bilirubin utskilles ikke, og gulsott oppstår. Økte østrogener kan føre til kolestase. Gravide kvinner er også økt risiko for gallestein. Akutt fettlever i svangerskapet (AFLP) er en annen komplikasjon av svangerskapet som produserer gulsott. Mekanismen for AFLP er ukjent. Dette er ofte forbundet med svangerskapsforgiftning som er et syndrom av høyt blodtrykk, forhøyet urin proteiner, og forhøyede leverenzymer. Behandling er levering av fosteret så snart som mulig.

Gulsott Tester og diagnose

Gulsott Tester og diagnose


Gulsott er en medisinsk tilstand som vanligvis indikerer noen form for leverfunksjonsfeil. Mild gulsott er vanlig hos spedbarn for et par dager etter fødselen. Det kan også forekomme hos eldre barn og voksne som et symptom på en underliggende medisinsk tilstand.

Fysiske tegn

Gulsott forårsaker en persons hud eller øyne skal vises gult på grunn av for mye bilirubin (et stoff som dannes som røde blodcellene brytes ned) i blodet.

Diagnose

Siden mange babyer er født med gulsott, kan legene ofte stille en diagnose basert på de fysiske tegn sammen med gjennomgangen av birthing poster og morens sykehistorie. Hos voksne, men det er en del forskjellige tester som er gjort.

Leverbiopsi

Siden gulsott er ofte et tegn på leversykdom eller leversvikt, vil leger ofte utføre en leverbiopsi. En leverbiopsi tillater leger for å fjerne biter av levervev fra pasienten, slik at det kan sendes ut for videre testing.

Complete Blood Count

En fullstendig blodtelling kan brukes for å teste de forskjellige nivåer av blodceller i blodet. Testresultater med høye bilirubin nivåer kan indikere gulsott.

Abdominal ultralyd

Abdominal ultralydundersøkelser er ofte gitt til pasienter med gulsott symptomer for å avgjøre om gulsott er forårsaket av en fysisk blokkering. Hvis ingen blokkering er funnet, kan leger gå videre til å teste for andre formål som for eksempel en infeksjon.

Behandling for gulsott i spedbarn

Når du har en ny baby, er det lett å bli skremt om potensielle helseproblemer. Gulsott er en vanlig foreteelse hos spedbarn. Det gjør vanligvis ikke utgjøre en alvorlig trussel mot helse hos friske babyer, og behandlingen er effektiv og moderat trygt.

Identifikasjon

Gulsott er forårsaket av akkumulering av overskudd av bilirubin i kroppen. Bilirubin forekommer naturlig når gamle røde blodceller blir brutt ned. Den er ført gjennom leveren og skilt ut i tarmene.

Årsaker

Hos spedbarn, er blodceller alder og brytes ned raskere enn hos voksne. Et spedbarn leveren er noen ganger ikke modne nok til å håndtere den overskytende bilirubin kroppen sin skaper under denne prosessen.

Symptomer

Det viktigste symptomet på gulsott er en gulfarging av hud og det hvite i øynene som begynner på babyens hode og beveger seg ned mot føttene.

Behandling i milde tilfeller

I tilfeller der bilirubin er bare litt forhøyet, ofte ingen medisinsk behandling er gitt. I stedet blir hyppigere feedings av morsmelk eller morsmelkerstatning anbefales.

Behandling i moderate tilfeller

Hvis en baby bilirubin nivået er veldig høyt eller klatre svært raskt, er lysbehandling brukes for treatment.The barnet er plassert under spesialiserte farget lys for én til to dager.

Behandling i ekstreme tilfeller

Hvis et spedbarn bilirubin nivåene er ekstremt høy, og er ikke brakt ned av lysbehandling, kan en utveksling blodoverføring være nødvendig.

Ultrafiolett Lysterapi for gulsott

Gulsott er en oppbygging av gult pigment, kalt bilirubin, i blodet. Normalt, behandler lever røde blodlegemer for å fjerne bilirubin. Når det bygger seg opp, fører det til huden og det hvite i øynene for å se gul ut. Hos voksne, må den underliggende årsak (slik som cirrhose) bli behandlet. Nyfødte, derimot, har en umoden leveren som forårsaker gulsott, men løser seg selv i ca to uker. Lysterapi hjelper til å bryte ned det overskytende bilirubin og bringe barnets fargen tilbake til det normale.

Tradisjonell Lysbehandling (Lysterapi)

Hvis babyen er behandlet på sykehuset, vil han bli plassert av en sykepleier i en inkubator som har festet til toppen av det et sett med spesielle fluorescerende hvite eller blå lys, kalt bililights. Lysene avgir et begrenset utvalg av ultrafiolett lys bølger som er trygt for den nyfødtes hud.

Hvis du har lov til å ta babyen hjem for å gjøre lysbehandling, til enheten du bruker vil se ut som en delvis åpen koffert, med lysene på den øvre delen og et sted for babyen ligge på den nedre delen. Plasser enheten i babyens barneseng eller på toppen av et solid bord. Linje bunnen av sengen med en mottaks teppe, og legge ham i det, men ikke dekker ham. Babyen skal være naken bortsett fra en bleie.

Noen enheter har en "ansiktsskjerm" som henger ned fra apparatet og blokkerer lys fra barnets ansikt. Hvis ikke, legg et lett dekke over øynene for å beskytte dem. Endre babyens posisjon noen få timer for større eksponering. Hvis du kan fjerne bleie for korte perioder av gangen, gjør det.

Lysene skal brukes gjennom en 24-timers periode for to til tre dager, avhengig av hva legen har foreskrevet. Noen kan anbefale å slå den av i noen timer om natten. Lengden av behandlingen er også avhengig av fremdriften av bilirubin fjerning.

Om hver tredje time, slå av bililights, og mate babyen. Hyppige feedings er viktig, for å hjelpe tømme ut bilirubin. Du kan også bruke denne pausen til å bade ham, leke med ham og ta vare på ham som du vanligvis ville gjort. Vær oppmerksom på at som bilirubin utskilles, kan barnets avføring ser grønn, svart og tjæreaktig. Dette er normalt.

Sjekk barnets temperatur med noen timer mens han er under lysene, for å sørge for at han ikke blir for varm. En normal rektal temperatur for babyen er 97,9 til 100,4 grader. Hvis barnet blir temperaturen blir opp til 101 grader eller høyere, må du kontakte din barnelege. (Se referanser 1)

Biliblankets og Pads

Den biliblanket inneholder fiberoptisk lys som brukes for lysterapi i behandling av spedbarn gulsott. Den bruker den samme lysspekteret som bililights, men teppet tillater lyset å komme nærmere babyens hud, og barnet kan bli matet og holdt mens innpakket i teppet.

Du kan trygt sette teppet helt opp mot babyens hud. Sørg for å skjerme øynene hennes, som med bililights.

Den bilipad ligner på teppet, men det er en pute på hvilken barnet ligger som sender ut lys.

Selv om de er mer mobile enn de bililights, er begge teppet, og puten er tilkoblet til en boks som driver fiberoptikk.

Generelle retningslinjer

Til hjemmebehandling, kan du være utstyrt med seng, teppe eller pute av sykehuset. Hvis ikke, kan en resept fra lege være nødvendig for deg å være i stand til å leie eller kjøpe riktig utstyr.

Ikke bruk lotion, krem, babyolje, babypudder eller noe annet produkt på babyens hud mens de under bililights eller i biliblanket, med mindre barnelege ordrer det.

Selv bililights er trygge, er det mulig for barnet å utvikle et utslett under behandlingen. Det vil gå bort av seg selv, men nevner det med barnelege.

Babyen må ha blod trekkes daglig, for å sjekke bilirubin nivåer. Sykehuset kan arrangere en sykepleier til å besøke ditt hjem for å gjøre dette.

Slik Cure Gulsott

Gulsott er et problem leveren som kan føre til strengere sykdommer som hepatitt B-virus og bruk av Bili lys. Når huden og øynene blir gule er det viktig å kontakte lege umiddelbart. Gulsott oppstår når det er et overskudd av bilirubin sirkulerer gjennom blodstrømmen. De bilirubins oppløses i det øverste laget av fett under huden, forårsaker den til å gulne. De bilirubins strømme inn i blodet etter det er skader på leveren. Gulsott er svært vanlig blant nyfødte og kan forekomme hos voksne også.

Slik Cure Gulsott

Place nyfødte babyer under et lys for lysterapi. Lyset vil endre form og funksjon av bilirubin molekyler og gjør huden tilbake til normal farge.

Fest nyfødte babyer til en IV for å legge immunoglobulin antistoffer til blodet.

Gå til legen for en blodoverføring. I ekstreme tilfeller kan en lege vil utføre en blodtransfusjon for å fjerne skadelige celler og antistoffer fra blodet for å kurere gulsott.

Fjern svulster eller gallestein som legger press på leveren. Vanlige årsaker til voksne med gulsott er skader fra press på leveren.

Motta en levertransplantasjon. Hvis leveren er alvorlig skadet, kan en transplantasjon være nødvendig, men dette er den absolutt siste utvei.

Hint

  • Tidlig påvisning av gulsott hindrer ytterligere komplikasjoner.
  • Unngå å bli dehydrert. Det er viktig å kurere gulsott, slik at du ikke får kjerneicterus. Dette er når kroppen din er på et giftig nivå av billirubin i hjernen.

Hvordan bli kvitt av gulsott

Gulsott er faktisk ikke en medisinsk tilstand så mye som et symptom. Den gulaktig utseende av huden er på grunn av et overskudd av bilirubin, en gul-farget pigment i blodet. Leveren vanligvis filtrerer bilirubin, slik gulsott er en indikasjon på en feil i leveren.

Det finnes to typer av gulsott: spedbarn gulsott, langt den vanligste, vises hos nyfødte; voksen gulsott er en mye mer sjelden tilstand, når symptomene er til stede i fullt voksne mennesker.

Hvordan bli kvitt av gulsott

•  Kontakt lege ved første tegn på gulsott symptomer, uavhengig av om gulsott presenterer hos spedbarn eller voksne.

diskutere med en lege, i tilfelle av infantile gulsott, hvorvidt eller ikke tilfelle er alvorlig nok til å fortjene behandling. I mange tilfeller er spedbarn gulsott ganske enkelt på grunn av barnets leveren, men ikke å være modne nok til å filtrere bilirubin, og det kan ikke trenge behandling i det hele tatt.

Søk lysbehandling behandling i mer alvorlige tilfeller av spedbarn gulsott. I dette tilfellet, vil barnet bli plassert under et spesielt lys som avgir blå-grønt lys. Dette vil endre bilirubin i barnets blod å gjøre det slik at det kan bli vedtatt i urin og avføring.

Ring lege for umiddelbar behandling hvis gulsott presenterer i en voksen. Voksen gulsott sannsynlig indikerer et problem med leveren. I noen tilfeller vil en svulst eller gallestein opprette en kanal blokkering som hindrer den fra å bli spylt bilirubin inn i tarmen; I andre tilfeller kan anemi føre bilirubin oppbygging. Det er viktig å komme til roten årsaken til gulsott før det fører til mer alvorlige problemer, så gjøre en avtale så snart som mulig.

Somatropin Behandling for voksne

Somatropin er et lab opprettet versjon av veksthormon som er naturlig produsert av hypofysen. Barn er ikke de eneste som kan ha nytte av denne menneskeskapte veksthormon. Somatropin kan hjelpe voksne med ulike lidelser kjempe mot vekttap, muskelsvinn og anemi.

Forhold behandlet av Somatropin

Somatropin injeksjoner behandle mange forskjellige forhold. Veksthormonmangel er den vanligste årsaken til disse injeksjonene. Det gjør at folk med veksthormon mangler å vokse høyere under naturlige vekst spruter. Somatropin øker antall røde blodceller hos voksne som lider av anemi som følge av kronisk nyresvikt. HIV og AIDS-pasienter kan dra nytte av somatropin også, fordi det stopper den drastiske vekttap som er ofte et resultat av viruset. Voksne med kort tarm-syndrom kan hindre vekttap og muskelsvinn ved å få regelmessige somatropin injeksjoner.

Riktig bruk

Somatropin er kun tilgjengelig på resept. Den leveres i form av en injeksjon i muskelen eller under huden. Legen din vil sette injeksjonen, men i noen tilfeller kan du være i stand til å injisere deg selv hjemme. Hvis du ønsker å gjøre det hjemme, sørg for at du forstår instruksjonene. Legen din vil lære deg hvordan du bruker sprøyter, og vise deg de ulike deler av kroppen din som er gode injeksjonssteder. Bruk en annen del av kroppen din hver gang du setter en injeksjon med somatropin. Når du er ferdig med sprøyten, kast den i en punktering-proof container. Hold Brukte sprøyter vekk fra kjæledyr og barn.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger av somatropin er hodepine, bryst hevelse på injeksjonsstedet, irritasjon, magesmerter, mild kvalme, gass, leddsmerter, hevelse og stivhet. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever alvorlige bivirkninger, som for eksempel plutselige og sterke smerter øverst i magen, kvalme, oppkast, svetting, rask hjerterytme, feber, gulsott, plutselige og sterke smerter bak øynene, synsforstyrrelser, økt tørste, økt vannlating, nummenhet i hendene og hevelse i hodet, ansikt, hender eller føtter. Oppsøk akutt hjelp hvis du har en allergisk reaksjon på injeksjonen.

Advarsler

Utlevere dine fulle medisinske historie med legen din før du starter somatropin injeksjoner, spesielt hvis du har hatt allergi, traumer, kirurgi, diabetes, pusteproblemer, kreft, nyresykdom, leversykdom, skoliose, bukspyttkjertel, høyt blodtrykk, underactive skjoldbruskkjertelen eller hjerne tumorer. Diskutere eventuelle andre medisiner som du kan ta så legen kan avgjøre om de vil føre til en negativ reaksjon. Informer legen din om eventuelle allergiske reaksjoner på narkotikakonserveringsmidler eller veksthormon medisin som du kan ha hatt. Hvis du er gravid eller ammer, kan legen anbefale en annen form for behandling, da det er uklart om somatropin er skadelig for ufødte og ammende babyer.

Neuroblastom hos voksne

Neuroblastom er svært sjelden hos voksne; den er oftest funnet i barn. Men voksne kan få denne sykdommen, og det kan vare lenger for dem enn for barn. Behandling for voksne må være aggressive fordi prognosen er generelt dårlig. Neuroblastom starter vanligvis i det sympatiske nervesystemet og kan vanligvis finnes i eller rundt binyrene. Den kan vokse i ryggvirvlene, bryst, bekken, mage, lår eller nakke.

Årsaker

Neuroblasts, som er nerveceller som ikke har fullt utviklede eller modnet, kan vokse og formere seg for å danne en tumor, som er neuroblastom. Disse celler er vanligvis dannet i et foster, og mesteparten av tiden, vil den neuroblasts fullt utvikle og modnes, men det er mulig at noen vil bli liggende igjen, og vil gå sammen for å danne svulsten. En direkte årsak til dette er ikke kjent. Det er mulig at neuroblastom kan føres ned gjennom familie gener, men dette er ikke alltid tilfelle.

Symptomer

Symptomer for voksne har en mye lengre varighet enn for barn, og avhenger av hvor svulsten ligger i kroppen. En svulst i magen vil vokse og presse på andre organer, muligens forårsaker du å bli forstoppet; det kan trykke på blæren, forårsaker urin haster. Du kan føle deg oppblåst og har magesmerter. Ødem kan være tilstede i de nedre ekstremiteter så vel. Det kan føre til at nyre-eller lever å utvide, kan muligens føre til gulsott eller væske buildup i mageområdet.
Hvis svulsten er i brystet, kan du få problemer med å puste og ansiktet kan være hovne.
Andre symptomer kan være vekttap, diaré, feber, smerter i bein og rygg, blåmerker rundt øynene, og øynene dine kan stikke. Blodtrykk og puls kan også øke. Svakhet eller lammelse er muligheter.

Diagnostiske prosedyrer

Legen din vil trolig starte testing med blod arbeid og urinprøver. Dette kan bli etterfulgt av forskjellige bilde studier for å bedre se inni kroppen din for å finne ut hvor problemet ligger. Disse testene kan omfatte røntgen, CT eller MR. En ultralyd kan også gjøres. Bone skanninger kan utføres, spesielt hvis metastase, eller spredning av cancer, er sannsynlig. Hvis legen finner en svulst, vil han eller hun sannsynligvis gjøre en biopsi for å finne ut hva det er, eller benmargsbiopsi for å se om den har spredd seg.
Hvis testene peker på neuroblastom, vil legen din så iscenesette din tumor (stadier 1-4), avhengig av størrelsen på svulsten og hvor langt den har spredd seg.

Behandling

Behandling for voksne må være aggressive og omfatter chemotherpay, stråling og kirurgi (for å fjerne svulsten og visse lymfeknuter hvis metastase har oppstått). Det er mulig du kan trenge en benmargstransplantasjon i tillegg.
Det er viktig for deg å jobbe så tett som mulig med legen din slik at du kan motta de beste behandlinger tilgjengelig; alternative behandlinger kan være tilgjengelig for å hjelpe med virkningene av den aggressive medisinske behandlinger du gjennomgår. Noen av disse kan omfatte kosthold kosttilskudd, yoga eller meditasjon, accupunture eller Accupressure eller lignende naturopathic rettsmidler.

Konklusjon

Hvis du finner ut at du har neuroblastom, ikke føler alt er tapt. Selv om det ikke er en god diagnose å få som voksen, det finnes måter å bekjempe denne sykdommen. Begynne å forske og bli kjent med alt du kan om denne tilstanden. Det er så mange ressurser på nettet og i samfunnet gjennom lokale sykehus og organisasjoner. Finne andre mennesker som har denne tilstanden, og lene seg på hverandre for støtte.

Hvorfor Er Gulsott et symptom på gallestein?

Galleblæren er et uviktig fordøyelses organ som fungerer som en oppbevaringsveske for overflødig galle. Når galle stivner og krystalliseres, kan gallestein dannes. Disse steinene kan forårsake smertefulle galleblæren angrep og lever komplikasjoner som fører til gulsott. Gulsott er en tilstand preget av en farlig opphopning av galle i blodet.

Symptomer

Gallestein forårsake symptomer som øvre høyre magesmerter, ryggsmerter og skuldersmerter. Når gallestein seg fast i felles gallegang de kan føre til gulsott.

Komplikasjoner

Gallestein kan føre til alvorlige komplikasjoner som gulsott. Symptomer på gulsott inkludere gulfarging av hud og øyne.

Årsaker

Gulsott kan oppstå når en gallestein blokkerer galleveiene. Felles gallegang fungerer som passasje fra galleblæren og leveren til tynntarmen. Når dette skjer, er det ikke i stand til å reise til gallen fra leveren til tynntarmen, og dette fører til galle til å bygge opp i blodstrømmen, noe som resulterer i gulsott.

Identifikasjon

Gulsott kan i utgangspunktet bli identifisert av en merkbar gulfarging av hud og øyne. Denne misfarging oppstår som galle akkumuleres i blodet. En substans som finnes i gallen er bilirubin, som fører til gulning. Gulsott kan bli diagnostisert med blodprøver, leverfunksjonsprøver, leverbiopsi og abdominal ultralydundersøkelser.

Treate for Gulsott

Det er ingen behandling for gulsott hos voksne, bortsett fra å fjerne gallestein forårsaker blokkering.

Gulsott Recovery

Gulsott er en tilstand der for mye bilirubin sirkulerer i blodet. Bilirubin er produsert fra nedbrytningen av hemoglobin fra røde blodlegemer. For mye bilirubin som forårsaker gulfarging av hud og øyne. Det kan forekomme hos voksne, babyer eller barn.

Gulsott

Gulsott er vanlig hos nyfødte. Det vil vanligvis løse seg selv uten behandling. Voksne opplever gulsott kan ha lidd leverskader. Det er viktig å søke behandling, fordi dette kan føre til leversvikt.

Diagnose

Gulsott kan diagnostiseres ved en legeundersøkelse. I de fleste tilfeller vil legen bestille en serie av tester for å bestemme årsaken til gulsott hos voksne.

Årsaker

Noen årsaker til gulsott inkluderer hepatitt, skrumplever, kreft i bukspyttkjertelen og malaria. Det kan også være forårsaket av lidelser som involverer bilirubin.

Behandling

Behandlingen avhenger av årsaken bak gulsott. I noen tilfeller kan gulsott være et permanent problem. Dette er vanligvis tilfelle for cirrhose og hepatitt. Andre saker kan innebære kirurgi eller antibiotika, eller engang krever en levertransplantasjon.

Recovery

Recovery, mye som behandling for gulsott, avhenger av årsaken. For pasienter på antibiotika eller med residiverende gulsott, er det liten eller ingen utvinning tid. For pasienter som gjennomgår levertransplantasjon, kan utvinning ta ca 12 uker.

Tidlige tegn på gulsott

The National Institutes of Health (NIH) definerer gulsott som en leversykdom som gjør at bilirubin (en agent som bistår i røde blodceller skapelse) nivået i blodet blir høyere enn normalt. Dette skaper en gulaktig hudfarge. Gulsott har mange årsaker. Nyfødte babyer ofte opplever tilstanden før leveren blir fullt operativt. Voksen gulsott vanligvis er knyttet til en medisinsk tilstand.

Skin Color

NIH sier at en gul farge på huden farge er et tegn på gulsott.

Øyne

Det hvite i øynene vil reflektere en gul farge med gulsott. "Folk med ekte gulsott har ofte en gulaktig skjær i øynene," ifølge NIH.

Influensalignende symptomer

Voksne har kanskje ikke de typiske gulsott indikatorer på gul hud og øyne, men i stedet kan ha influensasymptomer, inkludert frysninger og feber. Disse symptomene blir verre over tid.

Magesmerter

Voksen gulsott lider kan ha magesmerter. Dette er forbundet med gulsott skapt av hepatitt og kreft påvirker galleveier, ifølge en artikkel, "Gulsott i voksen pasient," publisert i American Family Lege i 2004.

Unormal Krakk Color

Krakker og noen ganger urinen til babyer og voksne med gulsott vil variere fra det normale området. Babyer vil typisk ha blek avføring mens fargen av voksne krakker vil variere med tilstanden skape gulsott.

Kjertelfeber i Voksne

Kjertelfeber i Voksne


Lymfekjertelbetennelse er en akutt monoucleosis infeksjon. Monoucleosis er forårsaket av Epstein-Barr-virus, som er i den samme klassifisering som herpes virus. Å utvikle en infeksjon fra EPV er ganske vanlig. Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), om lag 95 prosent av voksne i alderen 35 til 45, har blitt infisert med viruset på et tidspunkt i livet. Når en ungdom eller ung voksen blir infisert med EPV, har viruset om en 50 prosent sjanse for å utvikle seg til mono.

The Kissing Disease

Mono blir ofte referert til som kyssing sykdom. I mange tilfeller er viruset som forårsaker mono overføres gjennom spytt, for eksempel i kyssing. Imidlertid kan viruset også overføres når noen som er smittet hoster eller nyser på deg, ved å dele drinker fra noen som er smittet, eller ved å dele bestikk med noen som er smittet.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan det ta opptil to måneder for viruset å ruge før symptomer manifest. Symptomene begynner med feber, og en følelse av å være altfor sliten. Sår hals, hovne mandler, og noen ganger strep hals er vanlig. Dine lymfeknuter i halsen og i armhulene vil være hovne. Du kan også ha hodepine, tap av matlyst og nattesvette. Milten din vil også bli betent.

Komplikasjoner

I noen tilfeller kan ha mono føre til at milten for å forstørre. Svært sjelden vil din milt ruptur. Men hvis du begynner å oppleve en plutselig skarp smerte i øvre venstre side av magen, kontakt lege. Dette kan være et tegn på at milten har sprukket. Mono kan også føre til gulsott og leveren kan bli betent.

Behandlinger

Selv om antibiotika ikke kan hjelpe behandle en mono-infeksjon, kan antibiotika å behandle infeksjoner, for eksempel strep hals. Hvis du utvikler en infeksjon i mandlene, kan antibiotika også hjelpe. Ifølge Mayo Clinic, hvis halsen og mandlene blir hovne nok til å forårsake ubehag, kan legen din foreskrive kortikosteroid, prednison. Prednison kan hjelpe leksjon alvorlighetsgraden av hevelse i mandlene eller svelg.

Betraktninger

Hvis du har blitt diagnostisert med mono, og er symptomatisk, ikke kysse andre. Avstå fra å dele noen bestikk, glass eller mat med andre. Epstein-Barr-virus er fortsatt til stede i spytt i mange måneder etter at du har blitt smittet. Hvis du nyser eller hoster, kan du prøve å gjøre det til en vev. Kast papiret omgående. Ingen vaksine foreligger mot EPV. Mens det er mulig å utvikle en immunitet mot EPV etter å ha blitt infisert gang, er det mulig å utvikle en infeksjon på nytt.