Digidexo.com

datura rus

Datura langtidseffekter

Datura stramonium, også kjent som Jimson luke, er en blomstrende plante vanlig i hele mange regioner i verden, inkludert store deler av USA. Det er svært giftig, og rekreasjonsbruk kan føre til langsiktige helse og sosiale problemer eller, i noen tilfeller død.

Funksjon

Virkningene av Datura er forårsaket av kjemikalier innenfor anlegget som blokkerer virkningen av neurotransmitteren acetylkolin i nervesystemet. Dette er den primære årsaken til de kortsiktige og langsiktige fysiske og psykologiske effekter som oppleves etter inntak av Datura.

Fysisk / Psychological

Psykologiske effekter, inkludert desorientering, forvirring, delirium og psykose, vanligvis vare i 24 til 48 timer etter inntak, men kan vedvare i lengre tid. Langsiktige effekter inkluderer problemer med å fokusere øynene, tåkesyn og andre synsproblemer som kan vedvare i opptil to uker eller lenger etter inntak av Datura.

Sosial

Deltagelse i atferd uten å være bevisst klar og ha fullstendig hukommelsestap etterpå ofte oppstår som et resultat av Datura rus. Langsiktige konsekvenser, inkludert å ha kriminelt rulleblad grunnet overfall, innbrudd og andre forbrytelser begått i beruset tilstand, har blitt rapportert.

Advarsel

Rekreasjonsbruk av Datura er ikke anbefalt, siden det er svært giftig. Overdose er relativt vanlig og kan føre til langvarige helseproblemer, herunder psykose, synsproblemer og i alvorlige tilfeller død.

Fun Fact

Begrepet "Jimson weed" stammer fra Jamestown, Virginia, der britiske soldater spiste anlegget uten å være klar over sine potensielle effekter. Langtidseffekter ble opplevd av soldatene, inkludert psykose og forvirret atferd som varte i opptil en uke og lengre.

Datura stramonium Poisoning

Datura stramonium Poisoning


Datura stramonium er en giftig plante. Det er veldig vanlig, og vokser vilt over hele USA. Det kalles også jimsonweed. En person kan bli svært syke, eller dør, fra inntak av dette anlegget. Noen av ofrene for Datura forgiftning konsumere anlegget ved et uhell, men mange med vilje ta giften søker en høyt.

Toksiner

Datura stramonium inneholder kraftige giftstoffer som kalles tropan alkaloider. Disse giftstoffene er funnet i hele anlegget. De virker ved å forstyrre nervesystemet.

Symptomer

Virkningene av Datura stramonium forgiftning inkluderer, men er ikke begrenset til: tørr munn, øyne og hud; alvorlig tåkesyn, feber, forvirring, voldelig atferd og hallusinasjoner.

Behandling

Oppkast blir indusert for å fjerne giftige materialet fra magen. Ofre kan gis aktivt kull, som absorberer og binder giftstoffer. Dersom forgiftning er alvorlig, kan et legemiddel som kalles fysostigmin bli gitt.

Prevalens

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, oppstår Datura stramonium forgiftning med ujevne mellomrom i USA, men tilfeller av bevisst fortæring en tendens til å øke etter medieoppslag om misbruk av mennesker som søker rus som ikke understreke den ekstreme faren for å ta Datura stramonium .

Advarsler

Det er ikke trygt å konsumere noen del av dette anlegget. Ofre bør tas til sykehuset legevakten umiddelbart.

Hvordan behandle vann rus

Vann forgiftning er en akutt tilstand forårsaket av forbruk av mer enn 10 liter vann over en periode på noen få minutter. Vannforgiftning kan være dødelig, og kan føre til døden. Vannforgiftning forekommer vanligvis i innstillingene for vann drikking konkurranser, overenthusiastic bruk av vann under trening og hos personer med psykiske lidelser som er besatt med vann som psykogen polydipsi eller Primær polydipsi. Etter rask diagnose, bør rask behandling startes. Følg trinnene for å lære å behandle denne tilstanden.

Hvordan behandle vann rus

•  Slutt å ta mer vann. Begrense andre fluider slik som soda og saft. Dette kan være alt du trenger i mild rus som kan forbli asymptomatisk.

Bruk vanndrivende medisin som Lasix (furasemide) eller HCTZ. Dette vil eliminere overdreven vann ved å øke urinering.

Bruk intravenøs fysiologisk saltvann i alvorlige tilfeller å gjenopprette natrium elektrolyttnivåer.

Bruk vasopressin reseptorantagonister slik som Tolvaptan I mer alvorlige tilfeller.

Monitor blod elektrolyttnivåer og vitale tegn svært tett.

Behandle den underliggende psykisk sykdom om det var årsaken til vannforgiftning.

•  Snakk med legen din hvor mye vann du ville kreve daglig for å holde deg frisk, mens på samme tid unngå vannforgiftning.

Hva er tre Forskjeller mellom rus og rusavhengighet?

Hva er tre Forskjeller mellom rus og rusavhengighet?


Rus og avhengighet maner frem bildet av en person som har mistet kontrollen over sitt liv. For den personen forskjellen mellom misbruk og avhengighet kan være bare en akademisk øvelse. Stoffer som fører til misbruk og avhengighet inkluderer alkohol, reseptbelagte legemidler og ulovlige stoffer som kokain. Forskjeller eksisterer mellom rusmiddelmisbrukeren og personen som nå er avhengige.

DSM

Den "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fourth Edition", eller DSM, er standard oppslagsverk som brukes av psykiatere og andre psykiske helsearbeidere. Den inneholder alle klassifiseringer av psykiske lidelser og tildeler hvert et nummer. Ifølge "Psychology Today" i en artikkel publisert i mars 2010, er endringer blir foreslått å kombinere de klassifikasjoner som dekker rusmisbruk og rusavhengighet. Den nye klassifiseringen vil være ruslidelse. Endringene, hvis vedtatt, vil vises i DSM reviderte femte utgaven, planlagt for utgivelse mai 2013.

Brukstid

En rusmisbruker kan defineres som en person som misbruker noen substans på en uregelmessig basis. Det kan være en person som går på en overstadig drikking for en dag, savner jobben og blir arrestert for kjøring svekket. Ifølge DSM som rapportert i LifeTips, må det være noen negative konsekvenser på grunn av stoffet for å utgjøre misbruk. Dermed personen som bruker alkohol uten noen rettslige, jobb eller hjemme problemer er ikke et stoff misbruk. Overgriperen har kanskje ikke hatt noe alkohol for en uke eller to før binge og er i stand til å ikke ha alkohol etter binge. Forskjellen i avhengighet substans, i tilfellet av alkohol, manifesterer seg med den person som bruker stoffet på en daglig basis.

Freedom From Bruk

Stoff avhengighet av navnet antyder at individet er avhengig av stoffet, og kan ikke fungere uten. Ifølge en artikkel i "psykiatri og Wellness" som løser reseptbelagte narkotikamisbruk, er avhengighet ikke avhengighet. Avhengigheten er et resultat av vedvarende bruk av et stoff som fører til en person å ha abstinenssymptomer når stoffet er tatt bort. Dette fysisk avhengighet markerer forskjellen fra rusmiddelmisbrukeren. En rusmisbruker kan la stoffet alene når han ønsker. Det betyr ikke at han aldri kommer til å bruke stoffet på nytt. Han vil komme tilbake til det, men gjenbruk er ikke basert på et fysisk behov på en daglig basis.

Fysisk Toleranse

Fysisk toleranse refererer til konseptet at langvarig bruk av et stoff som fører til et høyere forbruk. Ifølge sunn sted, med stoffet avhengighet, mengden inntatt må økes over tid for å oppnå samme resultat. Kroppen er ikke bare avhengig men krever høyere doser. Den samme effekten oppstår ikke i en og annen stoff misbruk. Mengden av stoffet som brukes i hver av hans episoder vil forbli den samme.

Hvordan bruke Datura

Hvordan bruke Datura


Datura, vanligvis kjent som Jimson luke, vokser i ørkenen i sørvest og flere andre arter er funnet i de fleste steder i verden, med unntak av arktiske strøk og andre kaldere regioner, ifølge New Mexico State University. Den Datura planten er svært giftig, men det kan noen ganger bli brukt til medisinske formål under kyndig veiledning. Du bør alltid konsultere en medisinsk eller naturlig helse ekspert, dyktig i å forvalte Datura, før du bruker den. Datura har vært brukt som et beroligende middel til å behandle flere problemer, inkludert astma, smerter, arthritis og gastrointestinale problemer. Datura kan anvendes som et antibiotikum, krampeløsende, anodyne og narkotiske.

Bruksanvisning

En Datura planten kan bidra til å fjerne strupen. De som bruker Datura kan få tørket blader fra en medisinsk eller helsepersonell opplæring i håndtering av denne planten. Pasienter kan røyke bladene til å slappe av bronkial muskler i halsen. Datura inneholder tre aktive forbindelser-hyoscine, atropin, hyoscyamin, meteloidine og apohyoscine, som påvirker nervesystemet. Vær svært forsiktig med anlegg og sørg for at du har konsultert fagfolk før du bruker den siden den har aktive forbindelser som er giftige hvis du overdose på dem.

Noen mennesker bruker Datura å hjelpe med søvnløshet. De som lider av denne søvnforstyrrelse har foret sin seng med Datura blader. Kjemikalier i de knuste bladene er innånding av ikke-sovende, oppmuntre personen til å sovne.

Datura kan hjelpe gastrointestinale problemer når man drikker det i en te. For å gjøre det te, blir friske Datura blader satt i en kopp varmt vann. Da bladene er pakket inn i osteklede og varmt vann helles over bladene. Den "bag" er igjen i varmt vann i noen minutter.

Datura har vært kjent for å behandle leddgikt og revmatisme. Et grøtomslag av nymalte Datura blader, blomster og frø er laget for dette formålet. Det blir deretter pakket rundt det smertefulle området.

Tips og advarsler

  • Datura er giftig. Alle deler av anlegget, spesielt frøene, kan føre til ekstrem sykdom eller død hvis den ikke brukes riktig. Alltid konsultere en medial ekspert eller naturlig helsepersonell som vet å forvalte denne planten før du bruker det på noen måte.
  • Også oppmerksom på at forfatteren av denne artikkelen er ikke lege eller en naturlig helse profesjonell.

Datura stramonium Effects

Datura stramonium Effects


Datura stramonium, en luke av søtvier familien, inneholder kraftige forbindelser atropin, skopolamin og hyoscyamin. Disse giftstoffene finnes i alle deler av anlegget. Kjent som antikolinergika, de fungerer ved å forstyrre virkningen av signalstoffet acetylkolin. Inges dette anlegget i noen form, enten rå, kokt, tørket eller gjort om til te, kan føre til det som er kjent som "antikolinerge forgiftning". Medisinstudenter blir undervist et ordtak som hjelper dem å huske de viktigste symptomene på antikolinerge forgiftning: ". Blind som en flaggermus, tørr som et bein, rød som en tomat, sint som en hattemaker, og varm som en ovn"

"Blind som en Bat"

Nervesignalene til musklene som styrer linsen i øyet blir forstyrret. Dette fører til alvorlig tåkesyn.

"Tørr som et bein"

Munnen, øynene og huden er alle veldig tørr. Spyttkjertler, svettekjertler og tårekjertler slutter å virke fordi nervene som kontrollerer dem er blokkert av antikolinerge forbindelser. Munntørrhet fører til ekstrem tørste og svelgeproblemer.

"Rød som en Beet"

Flushing oppstår som blodårene i huden utvider seg, forårsaker rødhet. Hvorfor dette skjer er ikke forstått.

"Mad som en Hatter"

Hjernen påvirkes også; forvirring, delirium, uro og forvirring er vanlig. Det er en manglende evne til å konsentrere seg eller holde en tankerekke, og tale er redusert til vrøvl. Visuelle og auditive hallusinasjoner kan være alvorlig, og oppfatninger er vilt forvrengt. Dommen er drastisk svekket og voldelig eller selvskadende atferd ofte oppstår.

"Hot som et Oven"

Den kroppstemperatur klatrer ut av kontroll. Dette er forsterket av hemming av svette. Det er ikke klart hvordan anticholinergics forårsake dette.

Urinretensjon

Den muskelen som presser blæren å tømme den ved vannlatning er lammet. Dette fører til at blæren blir for fullt. Dette kan skade blæren og, hvis alvorlig, nyrene.

Forsinket tømming av magesekken og Ileus

Musklene ansvarlig for bevegelsen av mat gjennom magen slutter å virke. Dette bremser eller stopper tømming av magesekken til tynntarmen. Ileus er når musklene i tarmen er lammet, hindrer avføring. Disse kan føre til effekter for å vare lenger fordi materialet tilbringer mer tid i fordøyelsessystemet.

Andre effekter

Takykardi eller rask hjerterytme er forårsaket når anticholinergics holde nervus vagus ved regulering hjertet. Iriser slappe av og elevene blir utvidet. Dette kan føre til lysskyhet eller aversjon mot lys. Ofre for antikolinerge forgiftning kan ikke huske hva som skjedde med dem, som de hjerneprosessene som er involvert i minnet formasjon blir forstyrret av giftstoffer.

Respiratorisk depresjon, kramper, koma og død kan skyldes inntak av Datura stramonium.

Rus & Avhengighet Behandling Alternativer

Når mange mennesker inn rusbehandling, er de fortsatt usikker om å avslutte sitt legemiddel. Det finnes ulike behandlingstilbud for mennesker på ulike nivåer av endring og ulike nivåer av bruk. Behandling kan være valgfritt eller mandat av jobb, skole eller domstol. Det finnes behandlingstilbud for ungdom og voksne.

Individuell Plan

Hvert nivå av behandling er ikke hensiktsmessig for den enkelte. Når en person bestemmer seg for å få hjelp det er et stort skritt, og at personen bør konsultere en medisinsk faglig og mental helse profesjonell for å tenke ut en individuell plan. Noen mennesker trenger å gå inn i en avgiftning program før de kan begynne behandlingen; noen trenger et rehabiliteringsprogram, og andre kan få edru med støtte av en AA gruppe og individuell terapi.

Avgiftning

En person som jevnlig bruker alkohol, kokain, metamfetamin, opiater eller visse benzodiazepiner vil sannsynligvis trenger en avgiftning program eller noen medisinsk hjelp mens du får edru. Uten riktig hjelp, kan de fysiske abstinenssymptomer som følger avgiftning forårsake alvorlig skade eller død. Den type bistand som er nødvendig avhenger av personens alder, narkotikabruk historie og medisinsk historie.

Residential Treatment

Bolig behandlingstilbud finnes for ungdom og voksne som trenger intensiv pleie og støtte. Disse programmene kan vare alt fra en uke til mer enn et år, avhengig av den enkeltes behov. Liggetid vanligvis avhenger forsikring, narkotikabruk historie og mental helse historie. Folk i disse programmene får individuell, familie og gruppeterapi på daglig basis.

Intensive Polikliniske programmer

Intensive polikliniske programmer imøtekomme tenåringer og voksne som trenger et høyere omsorgsnivå enn individuell rådgivning, men ikke oppfyller kravene til, nekter å gå til eller mangler forsikring for bolig behandling. Disse programmene vanligvis møtes for to til fire dager i uken, to til fire timer i døgnet. Vanligvis er møtene avholdes på kveldstid for å omgå skole og arbeid. Noen tenåringer og voksne er pålagt av retten systemer for å delta på disse programmene, som vanligvis krever enkeltpersoner å delta på individ, familie og gruppeterapi samt overholde vanlige narkotika-skjermer.

Terapi og støtte

Mange enkeltpersoner som misbruker stoffer delta rådgivning fordi det er lovpålagt av arbeid eller domstol eller for andre psykiske problemer. I løpet av første inntak økt med en ny klient, de fleste terapeuter screene for narkotikabruk; imidlertid ikke klienten alltid fortelle sannheten eller kan være i fornektelse. Etter å bli kjent en klient, kan terapeuter ser tegn på narkotikamisbruk eller avhengighet og anbefaler et høyere omsorgsnivå som en intensiv poliklinisk program.

Noen mennesker med rusmiddelproblemer kan edru opp og få den hjelpen de trenger gjennom individuell og familievern på en ukentlig basis. Dette er imidlertid ikke vanlig, fordi avhengighet er ekstremt vanskelig å overvinne. Terapi er vanligvis en av de første skritt en person tar i utvinningen.

Mange synes at de trenger støtte fra andre mennesker mens du prøver å gjenopprette fra rus og oppsøke Anonyme Alkoholikere og lignende møter. Disse kan være svært nyttig for noen som prøver å holde seg edru eller ønsker å bli motivert til å gjøre endringer.

Arbeide med indiansk Ungdom og rus

Arbeide med indiansk Ungdom og rus


En av metodene som brukes i arbeidet med indianar ungdom og rus er den tokulturelle kompetanse teori, som lærer ferdigheter som blander roller og verdier av indianske kulturer med kulturen rundt dem. En annen metode for tilnærming til å prøve er å jobbe gjennom indiansk samfunnet selv. Den viktigste fordelen med denne tilnærmingen er det tilhører folket det er som prøver å hjelpe. Det er flere trinn for å sette opp denne tilnærmingen som, hvis de følges, ser ut til å gi blant ungdommen noen positive resultater.

Bruksanvisning

Kommunisere, Mestring og diskriminerende

•  Lær indiansk ungdom til å bruke kommunikasjonsevner å øke sin uavhengighet. Mens 50 prosent av amerikanske ungdommer innrømmer å prøver narkotika, tobakk og / eller alkohol, i indianar samfunnet, er satsen 80 prosent. Indianere blir konfrontert med kulturkonflikter, for eksempel: deres indiansk identitet; post-traumatisk stress fra en historie som et undertrykt folk; og, lav selvfølelse, delvis forårsaket av deres mangel på tillit og en oppfatning av lav sosioøkonomisk status. Undervisning indianske ungdommer til å slå ned narkotika, tobakk eller alkohol uten å krenke en annen person kan hjelpe dem i å motstå gruppepress.

Identifiser og øve mestring med ungdom. Bruke strategier for selvinstruksjon og avslapping hjelper ungdom unngå press fra jevnaldrende og ytre påvirkninger og at selvbestemmelse hjelper dem å øke sin selvfølelse og selvtillit. Andre ting som bygger selvfølelse og selvtillit er coaching, tilbakemeldinger og ros fra lederne i deres samfunn.

Utdanne ungdommen på upassende og hensiktsmessig selvsikker oppførsel i sin egen kultur og andre kulturer. Merke seg hendelser og situasjoner som kan inkludere narkotika, alkohol og tobakk kan hjelpe ungdommene ta avgjørelser som holder seg unna slike valg. Oppmuntre ungdom til å bygge sosiale nettverk som tilbyr støtte og styrke fra andre for å oppmuntre sunn atferd og unngå fristelsen.

Samfunnet Basert Metode

Hold et fellesskap møte og diskutere hvordan rus og alkohol påvirker barn. Diskutere slike spørsmål som skolen svikt, arbeidsledighet, arrestasjoner for forbrytelser, antisosial atferd, arbeidsledighet, kriminelle arrest og økt sykelighet og dødelighet.

Hent medlemmer til å snakke om rusmisbruk og hvordan det påvirker flere generasjoner fysisk, mentalt, åndelig og følelsesmessig. Inkludere emner som depresjon, kulturell skam, selv-hat, og stressrelatert utagering.

Snakk om hva som blir gjort og hva som må gjøres. Danne en komité, arbeidet med en plan, og se hvem som kan hjelpe, og hvor de kan hjelpe. Prøv å koordinere eksisterende aktiviteter og legge til nye.

Rekruttere medlemmer til å melde seg frivillig til å jobbe med eksisterende personell. Gi dem opplæring om nødvendig.

Identifisere ressurser utenfra, men beholde kontroll og ansvar i samfunnet. Koordinere ressursene med lokale aktiviteter. Holde oversikt over fremdriften og måle selv små skritt.

Rus Recovery Issues

Rus Recovery Issues


Rus og avhengighet kan påvirke en persons karriere, personlige relasjoner og følelser av selvtillit verdt. Når en person legger ut på bedringens vei, står han mange utfordringer. Kjenner disse utfordringene og hvordan du håndterer dem kan bidra til å forbedre oddsen for suksess.

Forutsi Relapse

Selv om rusmisbruk er en "kronisk, relapsing sykdom", vel vitende om hvilke faktorer som øker sannsynligheten for tilbakefall kan hjelpe en individuell plan en mer effektiv utvinning med færre tilbakefall. Tidligere rusmisbrukere som er mann, har mindre enn en videregående utdanning, bor alene, er arbeidsledig, ikke ta del i den langsiktige rusbehandling og har andre psykiske lidelser er langt mer sannsynlig å tilbakefall enn andre utvinne rusmisbrukere, ifølge American Psychiatric Association.

Finne riktig behandling

Rus og avhengighet er en sykdom med effektive behandlingstilbud, men ikke alle behandlinger som fungerer for alle mennesker. Kategorier av behandling omfatter atferds behandlinger og medisinske behandlinger. Atferds behandlinger varierer fra terapi til selvhjelpsgrupper og 12-trinnsprogrammet. Medisinske behandlinger innebære bruk av psykiatriske eller andre rusmidler som erstatter misbrukte stoffet, for eksempel metadon bruk i stedet for heltinne bruk. Rusmisbrukere må utforske behandlingsprogrammer for å bestemme terapi eller program passer best for dem. Hvis en bestemt terapi eller programmet ikke fungerer, må den rusavhengige finne et alternativt program som er mer effektive.

Finne Support

Siden bor alene og avslutte behandling kan øke sannsynligheten for tilbakefall, er sosial støtte en kritisk del av utvinning. Rådgivning, både individ og gruppe, kan hjelpe kundestøtte utvinne narkomane. Mange sykehus, klinikker og mental helse organisasjoner tilbyr gratis gruppe terapi for å gjenopprette enkeltpersoner. I tillegg kan de med tilbakevendende eller alvorlige rusmiddelspørsmål valgte bolig behandlingsprogrammer. Disse programmene kan vare fra tre til 12 måneder og krever en person til å leve i et boligbehandlingssenter eller terapeutisk samfunn.

Adressering Mental Health Issues

Mange personer med rusmiddelproblemer har også psykiske lidelser. Det er viktig for å løse eventuelle psykiske problemer eller andre underliggende problemer som kan være forverrer problemer med gjenopprettingen. Klienter med alvorlige psykiske lidelser står overfor en større langsiktig risiko for tilbakefall enn misbrukere uten forstyrrelser.

Sammenligning mellom Addictive & ikke vanedannende rus Grupper

Sammenligning mellom Addictive & ikke vanedannende rus Grupper


Vanedannende og nonaddictive støtte grupper varierer i noen måter, men fungere på samme måte; begge tilbyr support, rådgivning og avhengighet ressurser. Avhengig varierer fra stoff, som noen stoffer er mer vanedannende enn andre. Stoffer som ikke er fysisk vanedannende kan likevel være vanskelig å dempe grunn av inngrodde vaner.

Vanedannende

Vanedannende støttegrupper generelt fokus på å bryte stoffet fysiske grep om personen før håndtere årsakene bak avhengighet. Støttegruppen prøver å holde folk rene slik at de kan begynne å gjøre terapi. Bruk av fysisk vanedannende stoffer kan være vanskelig å dempe fordi kroppen bygger opp en avhengighet av kjemikalier.

Nonaddictive

Med nonaddictive stoffer, er kilden til avhengighet utelukkende i den mentale og emosjonelle sfære. Stoffet har ikke et tak på personen fysisk. Behandling kan begynne med en gjennomgang av de grunnleggende årsakene til avhengighet. Likevel kan den mentale / sedvanlig avhengighet til stoffet være like sterk som fysisk avhengighet og som vanskelig å bryte.

Weening

En del av avhengighet utvinning er å få weened av stoffet. For folk som misbruker vanedannende stoffer, kan slutte cold turkey faktisk være svært skadelig og sjokkere kroppen. I stedet må det legemet som skal weened av stoffet. Dette er forskjellig fra situasjonen nonaddictive støttegrupper ansikt, som folk i disse gruppene kan slutte cold turkey uten risiko for negative helseeffekter.

Helse Issues

De med sterke avhengigheter på vanedannende stoffer ofte lider av andre helsemessige problemer, med stoffet de misbruker faktisk serverer noen hensikt. Dette er ofte tilfelle med de som misbruker reseptbelagte smertestillende, noe som kan være svært vanedannende. De som misbruker nonaddictive stoffet kan ikke ha det samme problemet.

Graviditet og rus

Gjenværende friske under en graviditet er viktig for utviklingen av barnet. I å opprettholde at helse, bør gravide kvinner avstå fra ulovlig bruk av narkotika, røyke sigaretter og drikke alkohol. Alle disse vaner kan ha skadelige effekter på fosteret.

Nikotin

Ifølge March of Dimes, inneholder sigaretter over 2300 forskjellige kjemikalier som, når de brukes under graviditet, kan resultere i pre-term levering og lav fødselsvekt, og øke sjansene for alvorlige helseproblemer eller kroniske funksjonshemminger senere i livet.

Alkohol

Misbruk av alkohol av gravide mødre kan føre til for tidlig fødsel, lav fødselsvekt, en rekke fysiske og psykiske skavanker, og en rekke av føtalt alkoholsyndrom lidelser, melder March of Dimes.

Føtalt alkoholsyndrom

Føtalt alkoholsyndrom (FAS) er et begrep som brukes av US Department of Health and Human Services for å identifisere de forholdene som finnes oppstår blant spedbarn som eksponeres for alkohol før fødselen: problemer med å spise, sove, hørsel, syn, lav fødselsvekt og underutvikling .

Illegal Drugs

Den amerikanske Graviditet Association rapporterer at misbruk av illegale rusmidler mens gravide kan føre til spontanabort, for tidlig fødsel, lav fødselsvekt, morkakeløsning (separasjon av placenta fra slimhinnen i livmoren) og fosterdød.

Misforståelse

Alle svangerskap er forskjellige: Dette betyr at hvis et stoff-misbruker mor brukt under ett svangerskap og ingen skade førte til barnet, det bør ikke anses som en indikasjon på at det samme ville følge av rusmisbruk i en andre svangerskap.

Expert Insight

Det har ikke vært vesentlige heller ikke mange konkluderende studier utført på effekten av engangsavgift eller eksperimentell bruk av illegale rusmidler under svangerskapet.

Rus Residential Facility Retningslinjer for staten Iowa

Rus Residential Facility Retningslinjer for staten Iowa


Rusmisbruk bolig fasiliteter yte tjenester for rusmiddelavhengige. Iowa, som andre stater, regulerer disse tjenestene, og lovgiver gir strenge retningslinjer som regulerer programvirksomhet.

Drift

Alle rusmisbruk bolig fasiliteter må sende en innledende program for å operere. Programmet kan ikke yte tjenester til anlegget har gjennomgått en inspeksjon ved Iowa helsetilsyn.

Kategorier

I tillegg til den type lisens, i dette tilfellet bolig, Iowa helsetilsyn gir i utgangspunktet en lisens for 270 dager. Fornybare tillatelser gis for ett, to eller tre år, avhengig av overholdelse problemer. Rusmisbruk bolig fasiliteter kan også bli lisensiert til å tilby spilleavhengighet behandling i tillegg.

Sikkerhet

Rusmisbruk bolig behandlingstilbud må være i samsvar med staten brann marskalk koder sammen med mat tjenesten sanitære krav. Anlegget må operere 24 timer i døgnet, syv dager i uken, gir tre måltider om dagen og gi kunden tilgang til advokater.

Visitation

Rusmisbruk bolig anlegget må også gi en klar disposisjon om telefon og skriftlig kommunikasjon. De må også sette konkrete besøks timer slik at pasienter kan opprettholde løpende kontakt med familiemedlemmer.

Juridiske narkotika fakta

Lovlige rusmidler er tatt for sine bevissthetsendrende effekter og er lovlige for både besittelse og bruk. Inkludert i denne klassen er alkohol og tobakk, reseptbelagte og over-the-counter (OTC) medisiner og visse plantebaserte legemidler. Til tross for deres juridiske status, kan disse stoffene føre til alvorlige helsemessige konsekvenser, som kan inkludere avhengighet, overdose og død.

Alkohol og tobakk

Alkohol og tobakk er de mest brukte legemidlene i verden. Ifølge Nih.gov, ca 46 millioner amerikanere bruker både alkohol og tobakk årlig.

Alkohol er en på sentralnervesystemet, som brukes for dens berusende virkning, som inkluderer tap av hemming, redusert angst og euforiske rus. Alkohol er i stand til å forårsake overdosering og fysisk avhengighet, i tillegg til de langsiktige bivirkninger av leverskade, hjertesykdom og økt risiko for flere typer kreft.

Tobakk er et vanedannende, kreftfremkallende stoff med stimulerende egenskaper. Ifølge Umn.edu, er tobakk like avhengighetsskapende som heroin som en humørendrende substans, og er derfor et av de vanskeligste narkotika for å slutte. Blant helserisikoen ved tobakks misbruk er emfysem, hjertesykdom og kreft i lunge, bukspyttkjertel, bryst og spiserøret.

Reseptbelagte legemidler

Reseptbelagte medisiner er lovlig når foreskrevet av en lege. Denne klassen legemidler omfatter sentralstimulerende midler, beroligende og muskelavslappende, og er en viktig kilde til avhengighet og narkotikarelaterte dødsfall i USA

Sentralstimulerende midler er foreskrevet for behandling av Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) og behandlingsresistent depresjon. De går etter merkenavn Ritalin, Adderall og Desoxyn og blir ofte misbrukt som studie hjelpere ved videregående skole og studenter.

Depressiva er egentlig det motsatte av sentralstimulerende midler, og omfatter narkotika fra benzodiazepin og barbiturat familier. De er tatt for sine alkohollignende effekter, som inkluderer senket hemming, sedasjon og hukommelsestap. Opiater og muskelavslappende er foreskrevet for å behandle alvorlig smerte og blir ofte brukt for sine euforiske og avslappende effekt. Legemidler i denne klassen inkluderer kodein, morfin og cyclobenzaprine.

Over-the-counter Stoffer

Den hyppigst misbrukte OTC narkotika er dekstrometorfan, eller DXM. Det er til stede i mange hoste og forkjølelsesmidler og forårsaker dissosiative effekter som ligner på ketamin eller PCP når det tas i høye doser. Farene forbundet med DXM overgrep inkluderer: hypertermi, lever og hjerneskade, koma og død.

Andre OTC stoffer ganger brukes for sine berusende virkningen er pseudoefedrin (decongestant), antihistaminer (sedativa), og sniffestoffer, for eksempel datastøvkost eller lim.

Herbal Highs

Entheogens, eller "herbal highs", er en helt annen klasse av lovlige stoffer. Blant de mest vanlige av denne klassen er hallusinogen Salvia divinorum. Det fører til LSD-lignende hallusinasjoner som varer omtrent ti minutter og er ekstremt intens. Morning Glory frø og San Pedro kaktus er andre plantebaserte legemidler med tilsvarende psykedeliske effekter.

Kratom er et anlegg med opiatlignende effekter. Det fører til et høyt som er nesten identisk med opiater som morfin og kodein, og er på samme måte vanedannende. Andre vanlige herbal highs inkluderer efedrin, Amanita sopp og den dødelige Datura, som er ansvarlig for mer legevakten besøker årlig enn noen annen plantebasert legemiddel.

Sikkerhet

Som er tydelig med tobakk og alkohol, har et narkotikarettsstilling lite å gjøre med sin sikkerhet. Aldri anta at et legemiddel er trygt fordi det er lovlig eller naturlig. I noen tilfeller kan lovlige rusmidler bli enda mer potent enn street narkotika, på grunn av farmasøytiske renhets standarder i reseptbelagte medisiner og ukjent alkaloid innhold i plantebaserte legemidler.

Årsaker til Short-Term Minneproblemer

Årsaker til Short-Term Minneproblemer


Korttidshukommelsen refererer til nylig oppstått informasjon i motsetning til lange siden minner. Kortsiktige hukommelsesproblemer er ofte forbundet med aldring, men faktisk er det mange mulige årsaker. Kortsiktige hukommelsesproblemer er å bli tatt på alvor når de påvirker hverdagen din, eller involvere ting du har kjent hvordan å gjøre i lang tid, som hvordan å komme til din datters hjem eller hvordan du gjør din favoritt chili.

Medisiner eller narkotika

Kortsiktige minne tap kan oppstå på grunn av alkohol eller illegale rusmidler eller som en bivirkning av reseptbelagte legemidler. Legemidler som barbiturater og benzodiazepiner har memory effekter. Selv en rekke over-the-counter medisiner er forbundet med hukommelsestap. Legemidler som kan knyttes til hukommelsesproblemer inkluderer anti-spasmodics, syrenøytraliserende, antihistaminer, antidepressiva, muskelavslappende og antipsykotika. Narkotika eller alkohol rus er mye mer sannsynlig å forårsake minneproblemer enn moderat eller begrenset bruk.

Traume eller infeksjon

Hjerneskade kan føre til kortsiktige hukommelsesproblemer, om skaden fører til midlertidig eller permanent skade. Så kan hjernen infeksjoner på grunn av ting som for eksempel Lyme sykdom, HIV / AIDS eller syfilis, eller vekster som svulster, eller hjernebetennelse. Selv en mild hjernerystelse kan føre til at noen kortsiktige problemer med minnet. Migrene kan også være en årsak.

Sykdommer

Kortsiktige hukommelsesproblemer er knyttet til sykdommer som epilepsi, spesielt når det ikke er godt kontrollert. Andre sykdommer som kan skape problemer med minnet inkluderer Parkinsons sykdom, Huntingtons sykdom eller multippel sklerose. Psykiske lidelser som depresjon, bipolar lidelse og schizofreni kan bidra til minneproblemer som kan dissosiativ lidelse. Alzheimers sykdom og demens er selvfølgelig sterkt knyttet til hukommelsesproblemer.

Andre årsaker

Enhver hendelse som fører til at hjernen til å bli fratatt oksygen, slik som anestesi komplikasjoner, puste eller hjerte stoppet, kan føre til hukommelsestap. Hjernekirurgi kan også lage minne vanskeligheter. Visse typer kreft behandlinger, for eksempel hjernen stråling, kjemoterapi og benmargstransplantasjoner, er innblandet i problemer med hukommelsen. ECT, eller elektrokonvulsiv terapi, særlig hvis de brukes på lang sikt, kan også lage kortsiktige problemer med hukommelsen. Forbigående iskemiske anfall og hjerte bypass kirurgi er også gjerningsmennene. Selv vitaminmangel kan føre til minneproblemer, spesielt lav B-12.

Medisinske tilstander som fører til uforklarlig vekttap

En persons vekt kan svinge opp eller ned - ved 2 til 3 pounds - uten grunn. Imidlertid, når vekttap - 10 pounds eller mer - skjer uten hensikt, kan en alvorlig medisinsk tilstand eksisterer. Hvis den totale uforklarlig vekttap skjer innen seks måneder til ett år, bør en lege konsulteres. Ofte tar hurtig vekttap sted når en hjertelig appetitt er til stede. Uansett, sulten eller ikke, bør denne typen forverring kontrolleres.

Effekter

En 5 prosent reduksjon i kroppsvekt, forekommer ufrivillig, indikerer generelt en underliggende medisinsk problem. Uforklarlig vekttap foregår i løpet av ett års tid er grunn til bekymring. Ifølge Dr. Arturo R. Rolla, "vekttap kan være en alvorlig og illevarslende funn." Uforklarlig vekttap, en indikasjon på medisinske problemer, skjer ofte mens en person fremdeles spise et vanlig kosthold. Tapet av appetitt - uten kjent årsak - er også en indikator på en potensielt alvorlig medisinsk tilstand.

Økt appetitt

Det er færre årsaker til uforklarlig vekttap med en økt appetitt; imidlertid medisinske sykdommer er vanligvis ved roten. De kan inneholde: diabetes, hypertyreose, Malabsorpsjon, økt fysisk aktivitet eller endringer i kostholdet. Ifølge ansatte ved Mayo Clinic, sykdommer i det endokrine systemet, som for eksempel diabetes, kan også være assosiert med en redusert appetitt. Ufrivillig vekttap og årsaken kan være unnvikende.

Redusert appetitt

Mer vanlig med ufrivillig vekttap er en redusert appetitt. Medisinske tilstander forbundet med denne type vekttap er: kreft, akutte og kroniske infeksjoner, hjerte eller lungesykdom, gastrointestinale problemer, psykiske lidelser, rus og visse medisiner. The Vanderbuilt School of Medicine hevder at "utilsiktet vekttap er et uspesifikt symptom ...", men bekrefter årsaken kan være en skjult medisinsk tilstand.

Betraktninger

Når obsessive trening eller binging og purging finnes, disse atferd er iboende av emosjonelle problemer. Når en person, venn eller kjære viser tegn til denne type aktivitet, kan intervensjon være nødvendig. Depresjon, stress og angst er andre årsaker for en redusert appetitt og uforklarlig vekttap.

Aldersrelatert Årsak

Som mennesker alder deres appetitt endringer; denne endring kan resultere i ufrivillig vekttap. Lukt, smak og utseende av visse matvarer kan ikke appellere til dem lenger. Det er viktig å sikre en sunn diett er gjort tilgjengelig og blir fortært av eldre.

Hvor raskt kan kroppen forbrenne alkohol?

Hvor raskt kan kroppen forbrenne alkohol?

Den raske svar

Den generelle barroom tommelfingerregel er at en gjennomsnittlig person kan behandle om en øl eller ett skudd av brennevin hver time. Noe mer enn det og alkohol samler i blodet og rus oppstår. Men, selv om det generelt gjelder for alle, flere forskjellige faktorer bidrar til den hastigheten som alkohol metaboliseres i kroppen, fra kjønn og størrelse til genetikk og hyppigheten av drikkevann, noe som gjør enhver hastighet som er litt annerledes. Innholdet i magen og helse og effektiviteten av leveren, hovedorganet i alkohol metabolisering, vil også bestemme frekvensen.

Alkohol i magen

Alle matvarer og drikkevarer som forbrukes begynner å gå inn i blodstrømmen i tynntarmen, så naturligvis en full mage vil redusere frekvensen ved hvilken alkohol når blodet. Selv om dette vil gjøre virkningene av alkohol mer gradvis, øker også den tiden inntil alkohol er effektivt metabolisert. Matvarer med høy fettinnhold, eller kombinasjoner av ulike typer mat, som karbohydrater og protein, øke tiden det tar for alkohol for å la magen og bli absorbert. Og skjønt leveren gjør det meste av arbeidet metaboliserende alkohol, gjør prosessen begynner i magen med et enzym kalt ADH. Kvinner har mindre ADH aktivitet i magen, noe som betyr mer av alkoholen når blodet.

Alkohol og leveren

Når alkohol når blodet det generelt metaboliseres til en rate på 0,015 blod alkohol konsentrasjon (BAC) hver time. Men, fordi BAC er et mål for andelen, vil det ta flere drikker for å gjøre et større individuell nå en gitt alkoholkonsentrasjon i blodet, og mengden av alkohol som blir metabolisert til å opprettholde en hastighet på 0,015 per time vil også være større.
Om lag 10 prosent av alkohol forlater kroppen gjennom pusten, svette og urin. Nesten alle av resten metaboliseres av leveren. Den vanlige drivstoff for leverceller er fettsyrer, men i nærvær av alkohol i leveren vil endre sin diett for å hindre en skadelig oppbygging av alkohol som ville skade på andre celler og organer. Det finnes bevis på at normal alkoholinntak gjør prosessen mer effektiv til et punkt, og skaper en toleranse, men i det lange løp, endrer metabolizing alkohol permanent leverceller og reduserer deres evne til å utføre normale funksjoner samt metabolizing alkohol . Oppbyggingen av ubrukte fettsyrer kan føre til cirrhose, eller fettlever, og til og med leversvikt.

Hjerterytmeproblemer

Hjerterytmeproblemer, eller hjertearytmier, er alvorlige medisinske tilstander. Det er definert som et unormalt med de elektriske impulsene i hjertet ditt, forårsaker en unormal hjerterytme.

Årsaker

Det er mange årsaker til hjertearytmier inkludert, men ikke begrenset til hjertet vev arrdannelse, diabetes, røyking, rus, stress, hypertyreose, alkoholisme og høyt blodtrykk.

Symptomer

Noen av symptomene på denne tilstanden omfatter en racing hjerterytme, langsom hjerterytme, brystsmerter, pust shortness, svimmelhet, besvimelse og en flagrende følelse i brystet.

Risiko

Noen av de tingene som kan føre til hjerterytmeforstyrrelser er lunge sykdommer, fedme, skjoldbrusk problemer, søvnapné, genetikk og alder.

Komplikasjoner

Dessverre kan hjertearytmier forblir ubehandlet føre til andre medisinske komplikasjoner slik som hjertesvikt og slag.

Behandlinger

Denne tilstanden kan behandles ved noen former for terapi, medisiner og kirurgiske enheter. En pacemaker er ofte brukt som en kirurgisk metode, og antiarytmiske medisiner er vanlig. Terapi er vanligvis brukt for de som har en raskere hjerterytme enn normalt, slik som å holde pusten eller hoster.

Drug Information for Kaliumklorid IV

Drug Information for Kaliumklorid IV


Kaliumklorid IV (intravenøst) anvendes i behandlingen eller forebyggingen av hypokalemi (kaliummangel). Kalium er brukt i legemet for en rekke funksjoner, herunder elektrolyttbalansen, riktig hjertesammentrekningen og proteinsyntese, rapporter globalrph.com.

Administrasjon

Kaliumklorid administreres intravenøst ​​i oppløsning, noe som betyr at det er fortynnet før de går inn i kroppen. The University of Maryland Medical Center anbefaler at det gis som en del av vedlikeholdsvæsker.

Contradindication

Kaliumklorid IV bør gis med forsiktighet til pasienter med nyresvikt, hyperkalemi (overflødig kalium), hjertesykdommer, brannskader og dehydrering.

Dosering

Doseringen er avhengig av pasienten og hans tilstand, rapporterer globalrph.com, men total dose bør ikke overstige 200 milliekvivalenter i en 24-timers periode.

Bivirkninger

Bivirkninger av kaliumklorid IV inkluderer kvalme, diaré og oppkast. University of Maryland Medical Center rapporterer at en annen mulig reaksjon er kalium rus, noe som kan føre til forvirring, svakhet, og resultere i arytmi eller andre hjertehendelser.

Drug Interaction

Effekten av intravenøs kaliumklorid kan forsterkes på grunn av interaksjoner med ACE-inhibitorer, diuretiske enkelte medisiner og salterstatninger, ifølge University of Maryland Medical Center.

Hva er årsaken til Blackouts når man drikker?

Hva er årsaken til Blackouts når man drikker?


TV sitcoms og filmer har lenge skildret dreven drikking i en fleiper måte. Stjernen karakter kommer fra en sløvhet etter en natt med drikking, bare for å finne at han ikke kan huske hva som skjedde eller hvordan han kom i en ruinhaug i en bakgate. Publikum finner det underholdende som er tydelig i åpneren av Hangover Part II. Movieweb rapporterer filmen spilte inn $ 200 millioner til billettkontoret i løpet av sin 2011 Memorial Day weekend. Sannheten er; Driftsikkerhet er ikke morsomt; de er farlige. Blackouts er også en indikator på alkoholisme, ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism.

Hva er Blackouts?

Alkoholforbruk kan forårsake "hukommelsestap," kjent som blackouts. Hjernen blir svekket i å produsere nye minner mens en person er beruset. Det eliminerer ikke minner før rus. The National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism rapporterer at blackouts er mer sannsynlig å skje når en person blir beruset raskt og blod alkohol stiger til høye nivåer. En rask økning i kroppens blod alkohol nivå synes å være den beste indikatoren for blackouts. Fag som bruker alkohol over en lengre periode Unngå outs.

Oppførsel under Outs

Rus fører til risikofylt atferd som kan føre til personskader og død. Et eksempel på svekket dømmekraft kjører en bil. Andre aktiviteter som har ført til døden i løpet av strømbrudd er svømming, hopping fra bruer, rusmidler, selvmord og kriminalitet. En rapport fra American Academy of Psychiatry and the Law, 2004, viser en sammenheng mellom strømbrudd og kriminalitet. Den vanligste faktoren under en blackout og begå en forbrytelse, er alkoholpromille, som må være høy for å føre en legitim blackout. Blood alkohol høy nok til å forårsake en blackout er 250mg / 100 ml.

Hvem er involvert?

The National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism rapporterer en trend som viser sosiale drinkers, spesielt yngre mennesker, er involvert i overstadig drikking som fører til rask rus og blackouts. Det ble rapportert at blackouts var assosiert med bare alkoholikere i det siste, men denne nye trenden bringer frem i lyset farene ved sporadisk, overdreven drikking.

Farene

Blackouts er hukommelsestap, ikke bevisstløshet; Imidlertid kan høye alkoholnivåer føre en person til å miste bevisstheten. Under tilstander av bevisstløshet, kan reflux av mageinnhold oppstå forårsaker person å inhalere stoffet. Dette kan føre til lungebetennelse og selv kvelning eller død. En annen fare forbundet med overstadig drikking og blackouts, er alkoholforgiftning. Tegn på tilstanden som forvirring, kramper, langsom eller uregelmessig pust, oppkast, lav kroppstemperatur, blek eller blå hud farge. Aldri gå bort fra en person i denne tilstanden. Oppsøk lege umiddelbart.

Helsekonsekvenser av Shaken Baby Syndrome

Shaken baby syndrome er et resultat av et spedbarn som blir voldsomt rystet. Skader forårsaket av denne type overgrep generelt forekommer hos barn under to år, men kan også forekomme hos barn som gamle som fem år.

Behandling

Umiddelbar behandling er nødvendig for å fastslå om livstruende skader er til stede og til å avgjøre hva som må gjøres for å hindre ytterligere komplikasjoner eller død. Behandling kan inkludere luftstøtte eller kirurgiske inngrep for å stoppe indre blødninger.

Fysiske skader

Ifølge State University of New York, kan shaken baby syndrom føre til oppkast, hjernerystelse, kramper, åndenød og død.

Psykologiske effekter

Ofre for shaken baby syndrom har økt risiko for å utvikle psykiske lidelser som depresjon, panikklidelse, dissosiativ lidelse, ADHD og posttraumatisk stresslidelse.

Atferdsmessige problemer

Ungdommer som ble misbrukt som barn er 25 prosent mer sannsynlig vise atferdsmessige problemer som dårlig ytelse i skolen, rus og ungdoms graviditet. Foreldre som var ofre for barnemishandling har en høyere sannsynlighet for å begå overgrep mot sine egne barn.

Langtidseffekter

Shaken baby syndrom kan føre til blindhet, lammelse, svekket hjernens utvikling, cerebral parese, mental retardasjon, vekst problemer, anfall lidelser eller lærevansker.

Prognose

Spedbarn som led alvorlig risting har en høy sannsynlighet for å utvikle en nevrologisk eller psykisk funksjonshemming. Noen ofre for shaken baby syndrom vil kreve konstant medisinsk behandling for hele livet.