Digidexo.com

abscess høyre frontallapp

Differensialdiagnose for høyre øvre kvadrant smerte

Differensialdiagnose for høyre øvre kvadrant smerte


Buken er en stor del av legemet inneholdende vitale organer. For eksamensformål er magen delt inn i fire kvadranter: høyre øvre, høyre nedre, venstre øvre og nedre venstre. Når de beskriver smerter eller andre symptomer, helsepersonell henviser til samme kvadrant som dette bidrar til å begrense fokus på bestemte organer eller mulige forhold.

Betydning

Den øvre høyre kvadrant av abdomen inneholder lever, galleblære og deler av de store og små tarmer og magesekk. Helsepersonell vil vurdere differensialdiagnoser knyttet til strukturer i denne regionen. Med andre ord, vil leverandøren gjennomgå første symptomene og utvikle en liste over mulige årsaker til smertene.

Eksamen vil bestå av å lytte til øvre høyre kvadrant med et stetoskop, rørende, eller palpating, for massene eller uvanlig fasthet, og bestemme tilstedeværelsen av andre symptomer som feber, kvalme, oppkast eller avføringsendringer. Det er mulig at noen tilstander kan forårsake smerter i den øvre høyre kvadrant av abdomen, men betingelsen er relatert til strukturer i andre deler av kroppen, slik som bryst.

Typer

Hvis øvre høyre kvadrant smerte ikke er relatert til en traumatisk hendelse, kan leverandøren søke å først utelukke eventuelle nøds kardiopulmonære tilstander som alvorlig lungebetennelse eller hjerteinfarkt. Legen vil også teste for akutte tilstander som involverer organene i denne kvadrant. Akutt kolecystitt, eller inflammasjon av galleblæren, er en vanlig årsak til øvre høyre kvadrant smerte. En annen alvorlig tilstand for å vurdere ville være hepatitt eller leverbetennelse; det er mindre vanlig hos forekomst enn cholecystitis i forhold til å forårsake akutt smerte. Andre differensialdiagnoser inkluderer gallestein, retrocecal blindtarmbetennelse, abscess av leveren, magesår, og forstørrelse av leveren.

Funksjoner

For å utelukke de ulike differensialdiagnoser knyttet til øvre høyre kvadrant smerte, vil helsepersonell få en komplett historikk, for blod og urinprøver for laboratorier, og eventuelt bestille imaging studier, for eksempel ultralyder eller CT-skanning. Det er ikke uvanlig å ha flere eksamener bestilte en gang de første resultatene blir returnert. Dette er nødvendig for å enten redusere antallet av mulige diagnoser eller for å bestemme hvordan man best kan behandle den bestemte diagnose. Magen smerte er ikke tatt lett som det kan være en indikasjon på en alvorlig tilstand som krever øyeblikkelig behandling.

Effekter

Skulle de vanligste differensialdiagnoser utelukkes, vil leverandøren måtte vurdere noen av de minst sannsynlige årsaker til øvre høyre kvadrant smerte. Dette kan kreve en sykehusinnleggelse for å utføre ytterligere tester og evaluere responsen til foreløpig behandling. Andre diagnoser å vurdere omfatter brokk, intestinal obstruksjon, blokkering av kanalene i bukspyttkjertelen, galleblæren eller leveren og kreft.

Betraktninger

Alvorlig eller gjentagende høyre øvre kvadrant smerte bør vurderes av en lege for å utelukke eventuelle årsaker som ville kreve legevakt. Utbruddet, varighet og beskrivelse av smerte kan bidra til å skape en kort liste over differensialdiagnoser. Det er mulig at noen medisiner kan føre til smerter i denne kvadrant av magen; en liste over alle medisiner, enten resept eller over disk, kan hjelpe leverandøren. Jo mer fullstendig informasjon gitt, jo mer spesifikk eksamen som ville muligens føre til en positiv diagnose av årsaken til øvre høyre kvadrant smerte.

Hva kan føre til at høyre ben å være større enn Venstre?

Hva kan føre til at høyre ben å være større enn Venstre?


Menneskekroppen er aldri perfekt symmetrisk. Legemet er formet og dannet i respons på miljø og genetikk. De fleste mennesker har forskjeller i alle dimensjoner Enten det er høyde, bredde eller diameter i de kroppsdeler som kommer i par. Dette inkluderer armer, hender, ben, føtter, øyne og ører. Mennesker er visuelt tiltrukket av symmetri, og når det er en stor forskjell i et lem den er merkbar. En av de mest vanlige avvik i kroppen er i bena. Det kan være noen grunner til at det ene beinet kan være mer eller mindre i størrelse enn den andre.

Overforbruk / Dominans

En av de viktigste grunnene til det høyre benet kan bli større enn det venstre benet eller vice-versa er på grunn av overforbruk. Mennesker har en dominerende lem som brukes for ulike funksjoner og aktiviteter. Hvis du bruker en bestemt lem, som ben, i overskudd i forhold til det andre benet, størrelse avvik kan forekomme. Du kan se dette i idrett med fotballspillere som sparker bruker sin dominerende ben og basketball spillere som hopper av på ett ben. I sport, når du utfører en bestemt bevegelse, mekanikerne en tendens til å være det samme om og om igjen. En basketball eller fotball spiller endrer ikke sin dominerende beinet de bruker til å sparke eller hoppe med noe som kan resultere i en etappe blir mye større.

Dårlige

Dette vil virke som ligner den foregående eksempel, men det kommer fra den andre enden av spekteret. Det er enkeltpersoner som har leg avvik som ikke spesielt har eller bruker en dominant ben. For eksempel, syklister og løpere bruke begge bena når du utfører. I en sak som dette, hvis det ene beinet er større enn den andre det kan være grunn til en kompensasjon mønster fra aktivitet. For ulike grunner, er enten svakere eller sterkere enn den andre benet, og selv om begge ben blir brukt til å utføre en viss aktivitet, og kan være en under-eller over-utfører nok til å forårsake en forskjell i størrelsen av benet.

Gamle skader

Dersom en strekning er større på grunn av en eller annen årsak utsiden av mekanikk, er en annen mulighet for en gammel eller ny skade. Når du blir skadet og vev helbrede, kollagen remodels, utvikler arrvev; selv små endringer i ben kan forekomme. Fluid er mediet som alle næringsstoffer og ressurser bidra til å helbrede vev, mange ganger skadde deler av kroppen kan beholde væske og har ødem. Dette kan skje selv om skaden var flere år siden. Du legger merke til dette når folk reagerer på endringer i vær og fuktighet når de føler det i sine sammenføyninger. Kronisk ødem fra en tidligere skade kan føre til et bein til å være større enn den andre.

Body Structure

Kroppen forsøker alltid å opprettholde balanse i struktur for å holde deg rett og plan med horisonten. Dette blir ofte forvekslet med å være symmetrisk hvor kroppen din faktisk prøver å skape symmetri med omverdenen ikke kroppsdeler. Vi ser dette i funksjonell skoliose; forskjellige grunner funksjonelle skoliose kan utvikle seg i mennesker for å kompensere for strukturelle endringer i resten av kroppen. En skoliose mønster kan føre til ett ben til å være større enn den andre på grunn av det er posisjonering og derfor er det bruk er mye annerledes enn det andre benet. Dette kan føre til en større ben.

Abscess Årsaker

En abscess er et hulrom som inneholder puss som er generelt omgitt av betent vev. Abscesser oftest forårsakes av lokaliserte infeksjoner som skyldes mikroorganismer, slik som virus, bakterier og sopp og med (i sjeldne tilfeller). Disse mikroorganismer drepe de lokale celler, noe som resulterer i en inflammatorisk respons fra de hvite blodceller. De fleste abscesser siste fire til fem dager før de sprekker og puss renner ut. Noen ganger er imidlertid medisinsk behandling er nødvendig.

Dannelse

Dannelsen av en abscess er en forsvarsmekanisme ment å hindre videre spredning av infeksjon til andre deler av kroppen gjennom blodet. De vanligste områdene hvor abscesser utvikle er lysken, armhulene og endetarms regionen; Imidlertid, kan de utvikle seg i andre deler av kroppen, så vel.

Infeksjoner

Infeksjoner forårsaket av bakterier som stafylokokker er en av de mest vanlige årsaker til abscessdannelse. Disse infeksiøse bakterier generelt føre til tilstopping av olje (talg) og svettekjertler, resulterende i en inflammatorisk respons fra kroppen, og dermed fører til utviklingen av en svulst for å forhindre ytterligere spredning av infeksjonen.

Steroider

En annen vanlig årsak til abscesser er eksponering for regelmessig og kontinuerlig steroidbehandling. Steroid terapi er nyttig i behandling av forskjellige inflammatoriske reaksjoner i kroppen; det imidlertid noen ganger fører til ulike bivirkninger, inkludert utviklingen av svulster ved å forstyrre olje sekresjon av talgkjertlene.

Utenlandske Materials

Visse fremmede materialer slik som splinter og nåler kan forårsake infeksjoner, og dermed fører til abscesser som en del av kroppens forsvarsmekanisme.

Andre årsaker

Medisinske tilstander slik som diabetes, kreft og nyresvikt, insektbitt og åpne sår kan også føre til abscesser.

Prostata Abscess Cure

En prostata svulst er en samling av vev eller væske som oftest forårsaket av en infeksjon eller smittsomme organismer. Symptomer inkluderer urinretensjon, frekvens samt smerter. De fleste abscesser er oppdaget gjennom prostata eksamener, som prostata normalt forstørrer i tilfelle en abscess. Behandling og kur for prostata abscesser kan omfatte en rekke metoder.

Antibiotika

Mange prostata abscesser kan behandles gjennom en kurs av antibiotika, som er svært effektivt i behandlingen av inflammasjon forbundet med en abscess. Vanlige antibiotika inkluderer ampicillin, levofloksacin (Levaquin), fluorokinoloner, og trimetoprim-sulfamethoxazoe (Bactrim). Antibiotika behandlinger er ofte kombinert med økt væskeinntak, avføring myknere, og analgetika for smertelindring. De fleste antibiotika behandlinger blir fortsatt i 30 dager. Antibiotika kan administreres oralt eller ved intravenøs behandling.

Aspirasjon eller Drenering

I alvorlige tilfeller kan aspirasjon eller drenering av et prostata svulst utføres. I noen tilfeller kan en mann kreve midlertidig innsetting av en Foley kateter for å tømme blæren, hevelse eller blokkering av urinrøret på grunn av en svulst kan være vanskelig urinering. En transuretral drenering krever træing av et rør gjennom urinrøret til abscess å lette drenering. I noen tilfeller kan kirurgisk reseksjon eller kirurgi være nødvendig.

Hjem Rettsmidler

Hevdvunne hjem rettsmidler for å behandle ulike utgaver av prostata, inkludert abscess, har blitt brukt av menn over hele verden i hundrevis av år. Men, er menn rådes til å diskutere effektiviteten og visdom av slike hjem rettsmidler med sin urolog for bruk sammen eller som en erstatning til konservative eller tradisjonelle medisinske behandlinger. I noen tilfeller har gresskarfrø og tomater vært kjent for å tilby beroligende midler til en hoven eller forstørret prostata. En blanding av einebær og persille blandet i en mikser med juice eller vann har også vært kjent for å gi en prostatakjertel kur, og effektivt middel for prostata problemer.

Hva er årsakene til alvorlig hodepine på høyre side?

En hodepine er en smerte (mild eller alvorlig) eller ubehag i enten i hodet, hodebunnen eller halsen. Alvorlige former for hodepine er for det meste sjeldne. Personer som lider av hyppig hodepine kan gjøre livsstilsendringer, lære å slappe av og ta medisiner. En alvorlig hodepine på høyre side av hodet er kalt en migrene.

Hva er en migrene hodepine?

Migrene hodepine er alvorlig i naturen og er vanligvis ledsaget med syn eller kvalme. Alvorlighetsgraden av smerte er vanligvis bankende, bankende eller pulserende. Det begynner vanligvis på høyre side av hodet, og er egnet til å spre seg til den venstre side. Dette kan være ledsaget av andre symptomer, og kan øke i intensitet mens vandre rundt.

Årsaker

De vanligste formene for hodepine kan være forårsaket av stramme, innleide muskler i skuldre, nakke, hodebunn og kjeve. Disse blir referert til som spenningshodepine, og de er vanligvis forårsaket av stress, depresjon eller angst. De forekommer også grunn til å være overarbeidet, mangel på søvn og sult. Hodepine kan også utløses av matvarer, slik som sjokolade, ost og koffein.

Andre typer hodepine

Det finnes to andre typer hodepine: Cluster hodepine og lomme hodepine. Klyngen hodepine oppstår med skarp, ekstreme smerter, fore flere ganger daglig i flere måneder, så smerten stopper for samme periode.

Forebygging / løsning

Det er flere ting som kan gjøres for å redusere hodepine. Noen av disse får nok søvn, spise sunt, trene regelmessig, holde riktig holdning, slutte å røyke og lære å slappe av.

Behandlinger

Hvis hodepine synes å være migrene, gå til legen din for videre evaluering. I mellomtiden, ta cover-the-counter medisiner for å lindre smerten.

Kronisk smerte i høyre mageområdet

Kronisk smerte i den høyre abdominale område kan være forårsaket av en rekke medisinske tilstander. Enten smerten er i den øvre eller nedre område er viktig i diagnose. I tillegg, ifølge The Abdominal Pain Centre, kan det bli "henvist" smerte fra organer nærheten, for eksempel lavere spiserør betennelse.

Årsaker

Vanlige årsaker til kroniske smerter i høyre mageområdet inkluderer forstoppelse, nyrestein, inflammatorisk tarmsykdom (IBD) som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt, irritabel tarm syndrom (IBS), divertikulitt, bekkeninfeksjon og endometriose.

Kjennetegn

Din kroniske smerter i høyre buk-området kan være en konstant verke, kan ha perioder hvor det er bedre eller verre, kan vare i dager eller uker om gangen, eller det kan være smerter som forverres ved hoste eller nysing.

Diagnose

Årsaken til smertene dine er bestemt av fysisk undersøkelse, din beskrivelse og bestemt plasseringen av smerte, diagnostiske tester (røntgen og endoskopier) og i noen tilfeller, utforskende kirurgi.

Behandling

Behandling kan omfatte medisiner for de spesifikke underliggende årsaker eller for dine smerter symptomer (for eksempel paracetamol, ibuprofen og kodein) og muligens kirurgi.

Betraktninger

Ifølge medicinenet, kan magesmerter og til være vanskelig å diagnostisere, spesielt i tilfeller av IBS og IBD. Dette skyldes at testresultatene kan vises normal, så vel som det faktum at IBS og IBD kan etterligne andre forhold.

Hva er årsakene til kronisk nedre høyre magesmerter?

Hva er årsakene til kronisk nedre høyre magesmerter?


Nedre høyre magesmerter kan være et tegn på noe enkelt som gass, menstruasjonssmerter, overspising eller forstoppelse. Imidlertid, hvis den er kronisk smerte, er det sannsynlig at noe mer alvorlig.

Om

Ordet "kronisk" betyr "langvarig" eller "tilbakevendende." Hvis en smerte oppstår på grunn av mat-følsomhet, og deretter forsvinner når maten er fordøyd, er det ikke en kronisk smerte.

Typer

Det finnes to typer av kronisk nedre høyre magesmerter: langvarig smerte og tilbakevendende smerter. Langvarige smerter er alltid til stede; det kan føles som en verke som forverres ved berøring. Tilbakevendende smerter kommer og går. Slike smerter kan ha en utløser som setter den av for eksempel angst eller depresjon.

Årsaker

En langvarig eller tilbakevendende smerter i dette området kunne vise til irritabel tarm syndrom. Dette er en lidelse hvor symptomene vil gjenta seg i respons til spisevaner. En brokk eller nyrestein kan også forårsake smerte til å vedvare eller gå tilbake.

Behandling

En diett kan være anbefalt for visse lidelser eller antibiotika kan være foreskrevet i tilfelle av infeksjon. Hvis diagnosen omfatter brokk, kan kirurgi være nødvendig. Muskel-og skjelettplager kan også være årsaken til smertene. I dette tilfellet kan en anti-inflammatoriske medisiner anbefales.

Fakta

Smerter i nedre høyre mageregionen er ikke nødvendigvis et problem med organer plassert i dette området. Svært ofte smerter vil utstråle fra andre områder av magen eller fra brystet.

Hvorfor er noen mennesker Left Handed & Others Høyre?

Hvorfor er noen mennesker Left Handed & Others Høyre?


Om lag 85 prosent av verden er høyrehendt. Av de resterende 15 prosent, de fleste er venstrehendt med et lite antall, om lag én av 100, å være ambidextrous eller i stand til å bruke begge hender til en viss grad. De ledende teorier om hvorfor håndtere kroppen og genetikk, men det er ikke nok bevis ennå å svare på spørsmålet definitivt.

Gamle Teorier

Venstre-handedness pleide å være en sett på som en forbannelse, et tegn på ondskap eller hjerneskade. Selv i tidlig til midten av det 20. århundre, ble naturlige venstrehendte lært opp til å bruke sin høyre hånd uansett. Slike teorier har siden blitt avvist av det vitenskapelige samfunn.

Genetikk

De ledende teorier om hvorfor noen mennesker er rett eller venstrehendt har å gjøre med genetikk. Genetikere mener at naturlig utvalg og menneskelige aktiviteter over tid har favorisert genet for riktig handedness. De tilskriver forskjellen til to ulike manifestasjoner av et gen. D-genet produserer høyrehendte, og C-genet produserer begge. C står for "sjanse". Noen mennesker med C-genet er høyrehendte, noen er venstrehendte og noen er ambidextrous.

Biologi

Den biologiske teori er avhengig av de forskjellige egenskaper i forskjellige områder av hjernen. Det fremgår at på grunn tale og språk begge krever motoriske ferdigheter som hjernen kan dele seg selv på en slik måte at en side av hjernen håndteres begge. Fordi venstre side av hjernen håndterer språket i de fleste mennesker de fleste ville være høyrehendt. Andre hevder at fordi noen mennesker bruker den høyre hjernehalvdelen for språket denne teorien ville ikke forklare hvorfor det er så få venstrehendte.

The Shield

Noen har lagt frem ideen om at venstre-handedness gjelder hvor en kriger holder skjoldet sitt. Fordi hjertet er på venstre side av kroppen en kriger som holdt skjoldet med sin venstre hånd ville være bedre beskyttet. Andre påpeker selv at i henhold til hulemalerier, høyrehendte var dominerende før menneskene begynte å bruke skjold.

Skader og læring

For mange år, var folk som var venstrehendte opplært til å være høyrehendt uansett. Dette gjøres ikke lenger i det meste av verden; men folk som lider av noen form for skade eller har en funksjonshemming i den ene hånden ofte lære å bruke den andre like effektivt.

Kreativitet

Noen har hevdet at venstrehendte er mer kreative enn høyrehendte, og pekte på en lang liste over kjente venstrehendte inkludert Leonardo Da Vinci og Albert Einstein som eksempler. Hvis dette var sant kan det hjelpe føre til svar. Kritikere har imidlertid påpeke at det er det også mange høyrehendte kreative mennesker og at det er mange bilder som viser Einstein tegne på en tavle med sin høyre hånd.

Hva er Hydronefrose av høyre nyre?

Hydronephrosis av den høyre nyren er hevelse av nyre befinner seg på høyre side av kroppen på grunn av tilbake-up urin forårsaket av en sykdom. Dette gjør tilstanden et symptom i stedet for en sykdom i sin egen rett, i henhold til US National Library of Medicine.

Prevalens

Hydronefrose rammer én av hver 100 mennesker på et eller annet tidspunkt i livet, ifølge US National Library of Medicine. Hydronefrose er fire til fem ganger mer sannsynlig hos menn enn hos kvinner.

Årsaker

Mulige årsaker til hydronefrose inkluderer blokkering av urinlederne eller rør som fører fra nyre til blæren; eller vesicoureteric reflux, en tilstand der urin fra blæren lekkasjer inn i høyre ureter og deretter inn i nyre. I tillegg nyrestein noen ganger føre til hydronefrose av høyre nyre, og noen gravide kvinner utvikler tilstanden, selv om legene ikke forstår grunnen.

Symptomer

Symptomer på hydronefrose i din høyre nyre inkluderer smerter i høyre side av kroppen mellom øvre del av magen og ryggen, en klump i magen, kvalme, oppkast, urinveisinfeksjoner, feber, smertefull vannlating, og økende hyppig vannlating eller haster.

Risiko

Ubehandlet, hydronefrose av høyre nyre kan føre til at nyrene å få varige skader. Dette utgjør en risiko for nyresvikt, som kan kreve dialyse.

Behandling

I noen tilfeller, hydronefrose klarner opp på egen hånd. Når det er nødvendig, behandlinger inkluderer en stent eller rør for å hjelpe tømme urin fra høyre ureter, antibiotika for å lindre infeksjoner eller kirurgi for å fjerne blokkeringen forårsaker tilstanden.

Betraktninger

Hydronefrose kan også påvirke venstre nyre på grunn av problemer med venstre ureter, eller tilstanden kan utvikle seg i begge nyrene på grunn av problemer som påvirker begge urinlederne eller nyrestein.

Hva er funksjonene til høyre nyre arterien?

Selv om nyrene dine er omtrent på størrelse med knyttnevene, de utfører viktige funksjoner som å filtrere avfall, vann og mineraler fra blodet. Inne nyrene er arterier, glomeruli, nefroner og nyretubuli som hjelper nyrene til å utføre viktige oppgaver.

Betydning

Dine nyrearteriene koble nyrene og hjertet ditt sammen. Mer spesifikt, dine nyrearteriene dukke opp fra din aorta og gren av til venstre og høyre nyrer.

Funksjon

Din rett nyrearterien, som din venstre lunge, leverer oksygen og blod til nyrene, ifølge Nefrologi Channel.

Funksjoner

Dine nyrearteriene, ifølge medicinenet, transportere ca 1,5 liter blod til nyrene hvert minutt.

Job

En gang i nyrene, er blodet filtreres av overflødig vann og avfallsprodukter som narkotika og frie radikaler, ifølge Nefrologi Channel.

Betraktninger

Hvis du utvikler renovaskulær hypertensjon det betyr enten høyre eller venstre lunge har blitt smalere. Som et resultat er det nedsatt blodtilførsel til nyrene.

Tegn og symptomer på høyre nyre lidelser

Tegn og symptomer på høyre nyre lidelser


Nyrene er bønneformede organer, som ligger like under baksiden av brystkasse, er ansvarlig for filtrering avfall ut av blodet. Avfallet og overflødig vann ledes inn i blæren, hvor de blir urin. Eventuelle skader på nyrer resulterer i en kroppens manglende evne til å fjerne giftstoffer fra blodet, noe som kan føre til alvorlig sykdom. Begge nyrer fungere like, selv om tapet av en ikke hemmer den andre fra å virke.

Urinering

En av de mest åpenbare tegn på feil på nyrene er en endring i urin. Hvis nyrene ikke er i stand til å filtrere avfall ut av blodet så effektivt som de skal, kan en person oppleve økt natten vannlating, økt mengde urin og økt haster. Motsatt kan vannlating reduseres betydelig og blir mer vanskelig. Konsistensen av urin kan også endres, og være skummende, sprudlende, blek eller mørk.

Hevelse

Nyrer som er syke eller opplever problemer ikke filtrere så mye væske inn i urinveiene som de skal. Denne væsken reiser til ankler, føtter, ansikt og / eller hender, produserer oppblåsthet og press.

Fatigue

Sviktende nyrer forårsake ekstrem trøtthet og energitap. Erytropoietin, et hormon som produseres i nyrene, utløser kroppen for å produsere de røde blodlegemer og transporterer oksygen fra lungene til resten av kroppen. Nyrer som er syke slutte å produsere hormon, hvilket resulterer i mangel på oksygentilførsel til kroppen. Dette strekker seg til konsekvent kortpustethet også.

Hudproblemer / metallsmak

Fordi sviktende nyrer er ikke lenger filtrere giftstoffer fra blodet, kan en person oppleve flere fysiske symptomer. Huden kan bli kløende med et utslett mens ammoniakk i blodet forårsaker dårlig ånde og en stygg smak i personens munn.

Pain

Smerter i bena og flankene er et symptom på sviktende nyrer. Noen nyresykdommer føre til væske buildup i nyrene, med tilhørende betennelse og følsomhet. Denne hevelsen gjør det enkelt å diagnostisere et problem i enten nyre venstre eller høyre.

Hva er årsaken til et amebic Liver Abscess?

Hva er årsaken til et amebic Liver Abscess?


En amebic leveren abscess er et hulrom i vevet av leveren forårsaket av en parasitt. Hulrommet blir fylt med puss. Parasitten ansvarlig for amebic lever abscess er Entamoeba histolytica, som også er årsaken til andre forhold som amebiasis. Det er mulig å bli smittet med Entamoeba histolytica og ikke oppleve noen symptomer, ifølge Food and Drug Administration. Invasjonen av leveren av parasitten er sjelden, men når det skjer, er medisinsk intervensjon nødvendig før infeksjonen sprer seg til andre organer, inkludert hjernen, ifølge National Institutes of Health (NIH).

Fakta

Når parasitten E. histolytica kommer inn i kroppen, vanligvis gjennom munnen, kan den reise via blodet fra tarmen til leveren, hvor det skaper abscess, sier NIH. Amebic lever abscess er også kjent som lever amebiasis og extrainstenstinal amebiasis.

Geografi

Infeksjon med parasitten Entamoeba histolytica kan forekomme over hele verden, men er mest vanlig i områder med overfylte levekår og dårlige sanitære forhold, melder NIH. Amebic lever abscess er mest vanlig i tropiske områder av land som Afrika, Sørøst-Asia, Sentral-og Sør-Amerika og India.

Identifikasjon

Amebic lever abscess er sjelden i USA, og er nesten utelukkende funnet der i de som har reist utenfor landet i løpet av fem måneder før symptomene surfacing, ifølge Centers for Disease Control. Symptomer nesten alltid inkludere feber og kan inkludere magesmerter, diaré, frysninger, leddsmerter, svetting, vekttap eller tap av appetitt, NIH rapporter, og det antyder de som opplever symptomer etter reise til et høyrisikoområde bør kontakte lege for riktig diagnose.

Forebygging / løsning

Parasitten er ansvarlig for infeksjon denne tilstanden oppstår ved forbruk av mat forurenset med avføring, spise produsere i områder hvor menneskelig avfall brukes som gjødsel og gjennom person til person kontakt med noen som tidligere er blitt infisert, ifølge CDC. Andre risikofaktorer som kan øke ens sannsynligheten for smitte er underernæring, graviditet, steroider, alderdom, kreft og homoseksualitet hos menn fordi parasitten kan overføres seksuelt. For å redusere risikoen for infeksjon, CDC råder mennesker i de områder som er utsatt for parasitt å drikke renset vann og unngå å spise rå grønnsaker eller frukt skrelles av andre.

Advarsel

Amebic lever abscess kan være dødelig, og rask diagnostisering og behandling av en medisinsk faglig er nødvendig, sier CDC. En amebic lever abscess kan sprekke og spre smitte inn i bukhulen og andre organer hvis den ikke behandles. Denne infeksjonen kan etter hvert spre seg til hjernen og forårsake død. Faktisk, fra september 2000, er Entamoeba histolytica infeksjon den tredje største dødsårsaken skyldes parasitter i verden, ifølge en rapport fra Viroj Wiwanitkit, et medlem av Det medisinske fakultet ved Chulalongkorn University i Thailand.

Throat Abscess

Throat Abscess


En hals abscess er en lomme av puss som dannes på grunn av en infeksjon i kroppen. Når en hals abscess inntreffer, er nødvendig for behandling av lege. En slik abscess vil ikke leges på egen hånd, og det er ingen hjemme rettsmidler.

Årsaker

Throat abscesser oppstår vanligvis som følge av en infeksjon, for eksempel kyssesyke, betennelse i mandlene, lymfatisk leukemi og strep hals --- den vanligste årsaken. Røyking kan også føre til en byll i halsen.

Symptomer

Den første symptom på en hals abscess er vanligvis en sår hals, som etterfølges av hovne lymfekjertler og --- etter noen dager --- feber. Hvis byllen ikke behandles, vil svelge bli vanskelig og smertefull. Throat abscesser oppstår vanligvis hos ungdom og voksne.

Behandling

Behandlende lege vil drenere puss fra abscess etter bruk av en lokal bedøvelse og foreskrive en antibiotika stoffet. Hvis infeksjonen har nådd mandlene, til kirurgi fjerne mandlene mest sannsynlig vil være nødvendig.

Høyre Vs. Venstre Hjertesvikt

Hjertet er litt større enn fist og stadig pumper blod inn i sirkulasjonssystemet. Kjernen er laget av to kammer på venstre side og to kamre på høyre side. Forkamrene er atriene. Hjertekamrene er kalt ventriklene. Når en person har hjertesvikt, kan hjertet ikke holde tritt med den vanlige arbeidsmengden. Hjertesvikt er en progressiv og kronisk tilstand som kan oppstå enten på venstre eller høyre side.

Hjertesvikt

Når hjertet ikke lenger kan holde tritt med sine plikter, prøver den å kompensere. Det kan pumpe raskere å øke hjertets utgang. Kamrene kan forstørrelse som hjertet strekker seg for å pumpe mer blod. I tillegg kan hjertet øke muskelmasse. Dette skjer når entreprenør celler i hjertet bli større. I første omgang vil hjertet opprettholde sterk pumpekraft. Men disse er midlertidige tiltak som til slutt vil mislykkes. Når det skjer, kan en person oppleve pusteproblemer og tretthet.

Venstre side

Når hjertet beveger oksygenrikt blod fra lungene til venstre atrium, blod inntektene til hjertets venstre hjertekammer. Den venstre ventrikkel så må pumpe blodet til resten av kroppen. Siden det venstre hjertekammer er større enn de andre kamre, er det ansvarlige for majoriteten av hjertets pumpekraft. Derfor, når en person har forlatt-sidig hjertesvikt, har den delen av hjertet til å virke dobbelt så hardt til å pumpe et normalt om blod.

LV Failure

Det finnes to typer av hjertesvikt som oppstår på venstre side av hjertet. Med diastolisk svikt, venstre hjertekammer ikke lenger har evnen til å slappe av. Slik at muskelen kan bli stiv. Så når en person hviler, hjertet kan ikke riktig fylles med blod mellom hvert hjerteslag. Systolisk svikt er hjertet pumpe med nok kraft.

Høyre side

Den høyre side av hjertet pumper av "brukt" blod eller blod som startet ut fra den venstre siden, tilbake til hjertet. Med andre ord, reiser den nye blod til blodårene, og deretter gjennom det høyre atrium før den går inn i den høyre ventrikkel. Deretter ventrikkelen pumper "resirkulert" blod fra hjertet og inn i lungene. Når i lungene, blir blodet etterfylles med oksygen.

RV Failure

Hjertesvikt i den høyre side av hjertet er et resultat av svikt i venstre side. Når den venstre ventrikkel svikter, plasserer det større trykk på høyre side. Med trykket av økt fluid, reverserer blodet inn i lungene. Dette presset vil skade hjertets høyre side. Etter hjertets høyre side mister pumpekraft, påvirker en person vil føle på andre områder. For eksempel, kan blodet reise tilbake til venene og føre til hevelse i ankler og ben.

Hva er Tegn og symptomer på høyre side Hjerte Blokkering?

Hjertet, et knyttnevestore muskler i brystet, pumper blod gjennom kroppen til å forsyne den med oksygen og andre næringsstoffer. Høyre side hjerte blokkering indikerer okklusjon av den høyre koronararterie, arterien som opprettholder en tilførsel av blod fra aorta til bunnen av den venstre ventrikkel, så vel som 90 prosent av den høyre ventrikkel. Når denne arterien er blokkert, blir blodstrøm til disse deler av hjertet reduseres og hjertemuskelen ikke mottar sin påkrevde blod eller oksygen.

Symptomer

De vanligste symptomene på høyre side hjerte blokkering inkluderer angina (brystsmerter, trykk eller tetthet), magesmerter, smerter i armen, kortpustethet eller ekstrem tretthet. Når den høyre koronararterie er fullstendig blokkert, kan et hjerteinfarkt oppstå. Indikasjoner på hjerteinfarkt er lik symptomene på en riktig koronar blokkering, men mer intense.

Risikofaktorer

En rekke risikofaktorer bidrar til høyre side hjerte blokkering, inkludert fedme, røyking, hypertensjon (høyt blodtrykk), høyt kolesterol, diabetes, fysisk inaktivitet og høy forekomst av stress. Normal aldring øker også risikoen for koronar blokkering. Menn med disse risikofaktorene er vanligvis mer disponert for å utvikle hjerte blokkeringer. Koronarsykdom forekomst hos kvinner stiger etter menopause. Skulle du oppleve noen av de nevnte risikofaktorene, diskutere forebyggende kurs av handlingen med din lege.

Når å se din lege

Hvis du mistenker at du har et hjerteinfarkt, ringe 911 eller din lokale nødhjelpstjenester leverandøren umiddelbart. Hvis krise tjenester er ikke tilgjengelig, har noen transportere deg til nærmeste sykehus umiddelbart.

Snakk med legen din hvis du har noen av de tidligere nevnte risikofaktorer for koronarsykdom. Legen din kan være lurt å bestille tester for denne tilstanden, spesielt hvis varselsymptomene på trange arterier er til stede. Aggressiv behandling av disse risikofaktorene vil bli anbefalt selv om du ennå ikke er symptomatisk. Tidlig diagnose og behandling vil bremse eller stoppe utviklingen av sykdommen, og kan forebygge forekomsten av hjerteinfarkt.

Forebygging

Binde seg til en sunn livsstil vil fremme arterie helse og forebygge utviklingen av høyre hjerte blokkering og generell kardiovaskulær helse. Øk mengden av fysisk trening, spise sunn mat, opprettholde en sunn vekt, redusere og håndtere stress og slutte å røyke. Søke behandling hvis du lider av diabetes, høyt kolesterol eller høyt blodtrykk. Begrense mengden alkohol du inntar til ikke mer enn én drink per dag for kvinner og ikke mer enn to drinker per dag for menn.

Behandling

Ulike medisiner brukes til å behandle høyre side hjerte blokkeringer inkludert aspirin eller en resept blod tynnere, kolesterol-modifisere medisiner, betablokkere for å bremse pulsen og redusere blodtrykket, og nitroglyserin å kontrollere brystsmerter. Skulle mer aggressiv behandling anses nødvendig, hjertekateterisering, ballong angioplastikk og atherektomi prosedyrer er vanlig. Under en hjertekateterisering prosedyre, er et lite kateter settes inn i en skjede og dirigert til ditt hjerte, slik at kirurgen kan bestemme hvordan vi skal gå videre. Ballong angioplastikk utføres deretter å utvide blodårene og øke blodgjennomstrømningen. En atherektomi består av å sette inn en sliping kateter for å bryte blokkeringer i små biter som er feid bort i blodet ditt. Koronar bypass er en mer invasiv prosedyre utført for å direkte blodstrømmen rundt den blokkerte eller innsnevrede koronararteriene.

Hvorfor ville jeg ha en hard tid hørte på det høyre øret?

Hørselstap kan være permanent eller midlertidig, og kan ha en rekke årsaker. Forsiktighet bør utvises for å beskytte dine øreganger og forhindre kraftig bråk fra å skade de skjøre komponenter i øret.

Støy Damage

En vanlig årsak til midlertidig hørselstap er eksponering for høy lyd. Dette kan føre til en vedvarende ringing i øret, et tap av hørsel eller begge deler. Symptomer vanligvis klare opp i noen timer til noen dager, men gjentatt eksponering kan føre til permanent hørselsskade.

TMJ dysfunksjon / Skade

Motta et slag for din temporo-kjeveledd, eller TMJ (skjøten i bunnen av kjeven din, nær øret) kan forårsake lokal betennelse som kan føre til hørselsproblemer i høyre øre. Hørselstap eller klikke lyder når beveger kjeven er vanlig.

Ørebetennelse

Væske buildup i ditt indre og midtre høyre øret på grunn av en ørebetennelse kan hindre lyden i å bevege seg gjennom øret, noe som resulterer i et tap av hørsel. Ubehandlede infeksjoner kan føre til permanent hørselsskade.

Perforasjon av trommehinnen

Hvis trommehinnen i høyre øre ble utsatt for en eksplosjon eller et stort press briste eller direkte skader fra øre pinne eller en annen spiss gjenstand, kan den ha blitt perforert. Når dette skjer, kan lyden ikke overføres fra uteluften til øret ossicles, noe som resulterer i tap av hørsel.

Sykdommer

Meslinger, kusma og røde hunder kan alle føre til hørselstap og kan forebygges med riktig immunisering. Høy kroppstemperatur fra sykdommer som skarlagensfeber kan også forårsake døvhet.

Lokalisert nedre høyre magesmerter

Lokalisert nedre høyre magesmerter


Nedre høyre magesmerter kan oppstå som et resultat av mange forskjellige kroniske eller akutte tilstander. Sterke smerter kan også indikere livstruende tilstander som krever akuttmedisinske tilstander.

Identifikasjon

Identifisere årsaken til magesmerter kan være en utfordring. Tester og blodprøver kan være nødvendig hvis smertene er alvorlig og langvarig.

Kroniske tilstander

Kroniske tilstander som endometriose, divertikulitt og kreft kan føre til lavere høyresidig magesmerter.

Infeksjoner og Stones

Infeksjoner som fører til galleblæren betennelse eller nyre infeksjoner kan føre til store smerter på nedre høyre side av magen. Nyrestein kan også føre til store smerter.

Akutte betingelser

Blindtarmbetennelse, lyskebrokk, cyster på eggstokkene, svangerskap utenfor livmoren eller tarmobstruksjon kan forårsake alvorlig lavere høyresidig magesmerter. Magen influensa kan også forårsake smerte.

Behandling

Oppsøk lege hvis smertene er uutholdelige eller hvis varer mer enn noen få dager. For å lindre smerte hjemme, prøve å ta aa bad i varmt vann og hvile så mye som mulig.

Grunner for Nedre Høyre smerter i magen

Hvis du føler smerter i nedre høyre delen av magen, aldri avskrive smerten så enkelt urolig mage. Din smerte kan være et tegn på en mer alvorlig abdominal tilstand. Selv om smertene går bort, er det alltid en god idé å nevne det til legen din; nedre høyre magesmerter er en uvanlig tilstand.

Typer av smerte

Når du først legger merke til nedre høyre magesmerter, betaler nær oppmerksomhet til hvordan smerten arter seg. Hvis det er en stikkende type smerte, kan du ha blindtarmbetennelse. Hvis det er en murrende smerte, kan det hende du har en betennelsestilstand.

Blindtarmbetennelse

Når blindtarmbetennelse oppstår, blir tillegget betent. Siden vedlegget vil til slutt sprekke, er den eneste kuren for blindtarmbetennelse sin kirurgisk fjerning. Hvis du har alvorlig nedre høyre magesmerter, se en lege umiddelbart.

Ektopisk graviditet

Kvinner som har ektopiske graviditeter ofte opplever sterke smerter i nedre høyre mager. Denne smerten indikerer at det er et befruktet egg i egglederen. Ektopisk svangerskap forårsake ruptur av egglederen hvis venstre ubehandlet.

Bekkeninfeksjon

En kvinne opplever kjedelig smerter i nedre høyre del av magen kan ha bekkeninfeksjon. Denne tilstanden er forårsaket av bakteriell infeksjon av reproduktive organer og bør behandles så raskt som mulig.

Crohns sykdom

Nedre høyre magesmerter kan også indikere Crohns sykdom, en betennelsestilstand i fordøyelseskanalen. Det slår vanligvis tynntarmen, forårsaker alvorlig smerte og diaré.

Årsaker til øvre høyre kvadrant magesmerter

Årsaker til øvre høyre kvadrant magesmerter


Nesten alle opplever magesmerter på et tidspunkt i livet sitt. Smerten er vanligvis kortvarig og forårsaker minst mulig ubehag. Men, når smertene er lokalisert til en bestemt region av magen, gjentar eller ikke går bort, eller er alvorlig, det kan være bakenforliggende årsaker som krever legehjelp. Årsaker til høyre øvre kvadrant magesmerter kan skyldes noe så enkelt som økt magesyre eller involvere infeksjon eller organskade.

Gastritt

Gastritt er en betennelse i mageslimhinnen som kan forårsake øvre magesmerter, oppblåsthet og halsbrann. Den tilstand skjer når magen blir irritert på grunn av alkoholforbruk, langvarig bruk av aspirin eller ibuprofen, eller infeksjon. Livsstilsendringer og medisiner er ofte foreskrevet for å redusere mengden av syre i magen.

Galleblæren Pain

En galleblæren infeksjon eller galleblæren steiner kan forårsake øvre høyre kvadrant magesmerter. Smerten kan også bli følt i den sentrale del av magen eller vikle rundt brystkasse til baksiden. Når en infeksjon er til stede, kan det være en feber. Magesmerter forbundet med galleblæren kan oppstå oftere etter å ha spist.

Liver

Leverproblemer ofte føre høyre øvre kvadrant magesmerter. Leveren bidrar til å fjerne giftstoffer fra blodet og når leveren blir infisert eller syk, magesmerter er ofte det første symptomet. En infeksjon kan også føre til abdominal hevelse og gulsott (gul eller selje fargede øyne og hud). Hvis diagnosen tidlig, kan leverproblemer behandles effektivt. Uten legehjelp, kan en infeksjon føre til skrumplever og permanent leverskade.

Kolon problemer

Crohns sykdom og ulcerøs kolitt er begge inflammatoriske tarmsykdommer som påvirker tykktarmen. Begge forholdene vanligvis føre til lavere magesmerter og diaré, men det er ikke uvanlig for enkeltpersoner å ha høyre øvre kvadrant magesmerter i tillegg. Crohns sykdom og kolitt kan behandles med medisiner for å hjelpe kontroll symptomer.

Nyrer

Øvre høyre kvadrant magesmerter kan være et symptom på nyre infeksjoner eller nyrestein. Med en nyre infeksjon, enkeltpersoner opplever magesmerter, smertefull vannlating, skyet urin og feber. Nyre infeksjoner kan avhjelpes med medisiner og behandling bør gis raskt for å unngå permanent skade nyre eller blodforgiftning. Nyrestein kan være svært smertefullt når de passerer gjennom urinveiene, men symptomene forsvinner raskt når steinene har passert.

Pancreas

Øvre høyre kvadrant magesmerter kan være et tegn på infeksjon i bukspyttkjertelen. Symptomene på infeksjon i bukspyttkjertelen er lik galleblæren sykdommer. Øvre magesmerter som kan stråle ut til andre deler av magen eller ryggen som ofte forverres etter spising er vanlige symptomer. Bukspyttkjertel infeksjoner vanligvis krever sykehusinnleggelse for en dag eller to for å behandle infeksjonen og overvåke tilstanden.

Sår

Magesår eller sår i magen kan føre til smerter overalt i magen, men abdominal eller magesår er så vanlig i USA, at øvre høyre kvadrant smerte kan ofte tilskrives dem. Magesår smerter kan komme og gå, og kan forverres ved å spise krydret mat eller å ha en helt tom mage. Medisiner er vanligvis foreskrevet for å bidra til å helbrede sår, men noen ganger kirurgi er nødvendig.

Plutselig endring i avføringsmønster og Høyre-Side magesmerter

En plutselig endring i avføringsmønster sammen med magesmerter på høyre side kan indikere spesifikke helseproblemer. Det er viktig å overvåke dine symptomer nøye og snakke med legen din om noen smerter eller tarmen endrer du erfaring.

Blindtarmbetennelse

Blindtarmbetennelse starter vanligvis som en subtil smerter rundt navlen, og beveger seg deretter raskt til nedre høyre del av magen. Hvis magesmerter er forbundet med oppkast, nedsatt appetitt eller endringer i avføring, kan det tyde på blindtarmbetennelse, som er en betennelse i vedlegg.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarmsyndrom er den mest vanlige tilstand som er forbundet med høyre abdominale smerter, og endringer i avføringsvaner. Irritabel tarm syndrom er vanligvis utløst av bestemte matvarer og stress.

Forstoppelse

Forstoppelse begynner vanligvis med en endring i avføringsmønster, som det blir stadig vanskeligere å ha avføring. Til slutt, dette blokkert resulterer i magesmerter og mer kompliserte helserisiko.

Matforgiftet

Mange matbårne sykdommer handle raskt, ofte resulterer i en plutselig og uventet avføring. Matforgiftning også resulterer i alvorlige magesmerter på venstre og høyre side.

Tarmkreft

Kreft i tarm eller tykktarm er ikke veldig vanlig, men likevel utgjør en alvorlig helserisiko, særlig blant de eldre. Høyre magesmerter forbundet med betydelig vekttap, endringer i avføringsmønster og et tap av matlyst kan indikere tarmkreft. Men disse er typisk ikke plutselige endringer; de vanligvis forekommer over flere måneder.