Digidexo.com

manisk episode lengde

Definisjon av Bipolar lidelse jeg

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse preget av vekslende stemninger av depresjon og mani. Mania er en tilstand av over-oppstemthet der man kan engasjere seg i impulsive og risikabel atferd, som for eksempel overforbruk. Bipolar I er en av flere mulige manisk-depressiv relaterte diagnoser.

Manisk episode Lengde

For en bipolar I diagnose, må en manisk episode vanligvis vare i minst sju dager og ikke være forårsaket av alkohol eller narkotika, ifølge National Institute of Mental Health (NIMH.)

Depressiv episode Lengde

Depressive episoder i type I bipolar lidelse må vare i minst to uker til å fortjene den diagnosen, ifølge NIMH.

Unntak

I noen tilfeller kan en pasients mani vare mindre enn syv dager, men være så alvorlig at bipolar I er den beste diagnose, rapporterer NiMH.

Psykotiske symptomer

Psykotiske symptomer som å høre stemmer eller se ting, sammen med mani og depresjon, vanligvis indikerer bipolar I, i henhold til NIMH, i motsetning til andre typer av manisk depresjon.

Alvorlighetsgrad

Den depressive og / eller maniske episoder assosiert med bipolar lidelse er en stor endring fra pasientens normale atferd og påvirke funksjon i hjemmet jobb eller skole, ifølge NIMH.

Den beste behandling for manisk depresjon

Den beste behandling for manisk depresjon


Manisk depresjon, også kjent som bipolar lidelse, er en ødeleggende psykisk lidelse som forårsaker ekstrem humør ustabilitet, alt fra suicidal depresjon til eufori. Mennesker plaget med bipolar lidelse er i stand til å regulere sine stemninger og kan bli suicidal. Hvis du eller noen du kjenner har bipolar lidelse, er den beste behandlingen en kombinasjon av stemningsstabiliserende medisiner og samtaleterapi.

Stemningsstabiliserende

Den mest effektive måten å kontrollere manisk-depressiv sykdom er ved å ta stemningsstabiliserende legemidler i kombinasjon med andre medisiner. Merker regnet som effektive inkluderer Carbatrol, Tegretol, Zyprexa og Seroquel. Men ikke alle stemningsstabiliserende fungere for alle, og legen din kan forskrive legemidler på en prøveordning for å se hvilke som er best egnet for dine behov. Å finne den rette balansen av medisiner for å behandle hele spekteret av bipolar lidelse kan være en utfordring, så du bør kommunisere med at legen din så mye som mulig før du har funnet den rette blandingen.

Lithium

Litium er et naturlig forekommende mineral som er effektive i behandling av depresjon og impulskontrollspørsmål som følger bipolar lidelse. Det har vært i bruk siden 1940-tallet, og det har vært en rekke studier i løpet av årene som attesterer sin effektivitet. Fordi litium doser må overvåkes nøye for å unngå toksisitet, mange mennesker med bipolar sykdom foretrekker å prøve alternative metoder. Tatt i små doser sammen med stemningsstabiliserende, kan mineralet være nyttig i behandling av plutselige sinne og suicidale tendenser uten å forårsake forgiftning i kroppen, men den anbefalte dosen for de fleste pasienter er minst 900 milligram når det brukes alene. Personer med lever-eller nyreproblemer bør unngå å ta litium hvis mulig, og bivirkninger kan være kvalme, vektøkning, ødem, sterk tørste, slurring av tale og desorientering. Overdoser av mineralet kan være dødelig.

Anti-beslag medisiner

Mange av de mer vanlige anti-beslag medisiner også fungerer godt som effektive humør regulatorer. For eksempel kan Depakene og Depakote jobbe sammen med andre legemidler til behandling av noen av de alvorlige humørsvingninger i forbindelse med bipolar lidelse. Lamictal er et annet anti-krampe stoff som er blitt funnet effektive i behandling av manisk depresjon.

Andre medisiner

Selv om noen leger har vært kjent for å foreskrive antidepressiva i behandling av manisk depresjon, er praksisen ganske kontroversielt. Ikke bare kan antidepressiva bidra til suicidale tendenser hos noen pasienter, kan de ikke være effektiv i behandling av depresjon assosiert med bipolar lidelse, og de kan bidra til maniske episoder.
Andre medikamenter som kan være foreskrevet for å behandle lidelsen er antipsykotika, som Zyprexa, Risperdal og Seroquel.

Talk Therapy

Talk behandling alene ikke er en effektiv behandling for personer med bipolar lidelse, men på grunn av de spenninger og kaos som oppstår som et resultat er det tilrådelig å gi pasienten, så vel som pasientens familie, med en mulighet til å snakke med en terapeut som del av den totale behandling av manisk depresjon. En terapeut kan gi råd pasientens lege om eventuelle faresignaler pasienten kan ha oppstått selvmordstanker. I tillegg å være i stand til å kommunisere med noen kunnskap om sykdommen kan hjelpe pasienten i hans utvinning.

Hva er symptomene på en manisk tilstand av bipolar lidelse?

En person som er bipolar kan oppleve en manisk tilstand av tankene til enhver tid. Maniske episoder kan oppstå regelmessig. Det finnes en rekke symptomer som kan hjelpe i diagnostisering av en manisk bipolar tilstand.

Attention

En person som lider med en manisk angrep kan være svært irritabel og lett distrahert. Deres sinn er et annet sted, og dette kan føre til at deres temperament til å være høy.

Energi

Et annet symptom på en manisk sinnstilstand er økt energi, aktivitet, uro og rask snakking. Denne personen kan også ha følelser som om de er beruset.

Risiko

Hvis en person er i en manisk tilstand av tankene de er mer sannsynlig å være å gjøre impulsive avgjørelser uten å tenke. Deres beslutningsprosesser ferdigheter er ikke overlegen og til tider de kan engasjere seg i risikofylt atferd.

Obsessive Behavior

Andre symptomer på en manisk sinnstilstand er søvnløshet, rusmisbruk og økt sexlyst. Disse problemene er knyttet til den impulsive avgjørelser som også forekommer i manisk tilstand.

Behavior

Fornektelse av problemer eller ekstremt ytterst ubehagelig, unormal atferd er også tegn til en manisk episode.

Manisk depresjon Tegn og symptomer

Manisk depresjon er en mental sykdom ofte referert til som bipolar lidelse. Det er preget av en person opplever dramatiske svingninger som har evnen til å bringe hennes humør fra en tilstand av nær eufori til en av intens depresjon. Disse endringene i humør kan vare i uker og måneder, og ifølge Mayo Clinic nettsted, er frekvensen av selvmord blant personer med manisk depresjon høy. Tegn og symptomer på manisk depresjon varierer i henhold til hvilken ende av spekteret personen som lider av sykdommen går gjennom.

Euphoria

De følelsesmessige oppturer forbundet med manisk depresjon omfatter en rekke symptomer. Den ene er en følelse av eufori der personen har en generell følelse av velvære og lykke. Folk som viser symptomer på den maniske fasen av sykdommen kan være svært optimistisk og har en over-verdsatt selvtillit. Snakker raskt og ha tanker som synes å være racing gjennom hodet er andre tegn på at noen med manisk depresjon er i manisk fase.

Maniske symptomer

De som blir berørt av den maniske fasen av bipolar lidelse kan ofte vise dårlig dømmekraft i sitt personlige liv. Noen med dette problemet kan gå ut på å bruke sprees som forlater dem i monetære problemer. Det kan være en stigning av seksuell stasjonen som fører til risikoatferd. Personen kan bli ekstremt målrettet, men satt i baren så høyt at det ikke er realistisk eller oppnåelige. Enkeltpersoner kan være lett opphisset og opptre aggressivt overfor andre med liten eller ingen provokasjon. Konsentrerer kan være nesten umulig for noen med disse maniske symptomer, og han vil bli lett distrahert. Folk vil ofte gi avkall på å få nok søvn og noen vil slå til narkotikamisbruk i et forsøk på å holde sine euforiske følelser, så lenge de kan. Personer som lider av disse symptomene vil ikke innse at noe er utenom det vanlige.

Depresjon

Depresjonen slutten av manisk depresjon symptomer er eksemplifisert ved en generell følelse av tristhet og fortvilelse. Dette håpløshet kan føre til selvmordstanker som kan noen ganger blir påvirket, vellykket eller ikke. Skyld og angst kan følte og problemer med fallende og bor sover er ikke uvanlig. Noen av de andre tegn og symptomer på depresjon som kommer med bipolar lidelse er tretthet, kronisk smerte fra noen kjent kilde, manglende appetitt og slapphet som ser den enkelte har ingen interesse i det hele tatt i å gjøre noe.

Andre symptomer

Når en person med manisk depresjon har fire humørsvingninger eller mer innenfor en enkelt 12-måneders tidsramme da han sies å lide av rapid-cycling bipolar lidelse. Skiftet i stemninger kan skje raskt; i noen tilfeller denne forskyvning vil finne sted i så lite som noen få timer. Mixed-state bipolar lidelse er en tilstand der symptomene på depresjon og mani skje på samme tid. Når mani eller depresjon episoder blir ekstreme så er det mulig at den lidende kan løsne fra det som er ekte. Hallusinasjoner og vrangforestillinger kan da oppstå.

Typer

Bipolare lidelser er kategorisert i to ulike hovedtyper. Bipolar I lidelse er diagnostisert når en person har hatt minst én episode av maniske symptomer. Depresjon kan også bli observert, men det trenger ikke nødvendigvis å være. Bipolar II lidelse er den medisinske termen når noen viser depresjon sammen med minst én manisk episode. Imidlertid vil mani ikke være til det ekstreme, og personen vil være i stand til i de fleste tilfeller å fungere i samfunnet med det. Dette er kjent som hypomani. Under bipolar II lidelse depresjon vil vare vesentlig lenger enn de periodene av manisk oppførsel.

Typer bipolare episoder

Bipolare lidelser er preget av to hovedtyper av episoder eller faser, oppturer og nedturer. Disse stemningslidelser alternere mellom symptomer på mani (høyder) og depresjon (lows.) Det er variasjoner i typer episoder som skiller de fem ulike typer bipolare lidelser.

Rapid Cycling Episode

Noen mennesker lider av bipolar ha raske sykkel episoder. Med rask sykling en person har korte episoder som varer noen timer til noen dager med vekslende maniske og depressive symptomer.

Blandet episode

Blandede episoder ikke skjer med de fleste som har bipolar lidelse. I denne tilstand en person har manisk og depressive symptomer på samme tid.

Depressive episoder

Under en depressiv episode en person er på sitt laveste. Han har lav selvfølelse, føles håpløst, mangler energi og interesse i normal rutine, og kan selv tenke på selvmord.

Manisk episode

En manisk episode har en person føler energisk, euforisk og produktiv. Personen kan også være hensynsløs og aggressiv.

Hypoman episode

Dette er en mild versjon av mani. Disse symptomene oppstår vanligvis i bipolar type 2. er det også mulig i en rask sykling.

Manisk depresjon Disorder

Manisk depresjon lidelse, mer kjent som bipolar lidelse, er en mental tilstand som fører til drastiske, ukontrollerbare humørsvingninger. Ifølge National Alliance på psykiske lidelser, kan en person som lider av manisk depresjon lidelse gå gjennom intervaller på ekstreme følelser og aktivitet som er direkte fulgt med intervaller på apati og tristhet eller angst.

Identifikasjon

Symptomene på manisk depresjon lidelse er delt inn i to områder: mani og depresjon. Når en person går gjennom en manisk episode, kan han bli ekstremt hyperaktive og knapt sove. Han kan ikke være i stand til å kontrollere impulser og kunne bruke store mengder penger eller har ubeskyttet sex med flere partnere. Ifølge University of Virginia Health System, lengden av maniske episoder varierer for hver person. Etter mani avtar, depresjon symptomer starte, inkludert følelser av skyld, tristhet eller selvmord, samt en mangel på energi eller motivasjon.

Typer

The National Institute of Mental Health rapporterer at manisk depresjon lidelse har to hovedtyper. Den mest alvorlige, kjent som bipolar lidelse, er når en person opplever mani som varer i minst en uke og depresjon som varer i to uker. Det kan gjøre en person selvdestruktiv nok at ufrivillig sykehusinnleggelse kan bli nødvendig. Den andre typen, Bipolar II Disorder, er preget hovedsakelig av depresjon med noen intervaller på milde mani symptomer, og mani er ikke så utbredt eller alvorlig.

Årsaker

Ifølge National Alliance på psykiske lidelser, ikke manisk depresjon lidelse har ikke en bevist årsak. Lidelsen kan foregå i flere generasjoner av en familie og kan være en genetisk lidelse. The University of Virginia Health System sier at kjønn ikke er en risikofaktor for sykdommen fordi det oppstår likt hos menn og kvinner, men menn har en tendens til å ha mer mani og kvinner har mer depresjon symptomer. Lidelsen kan oppstå hvis en person har allerede en familie historie og opplever stressende livshendelser som utløser det.

Behandling

The National Institute of Mental Health rapporterer at selv om manisk depresjon lidelse ikke kan kureres, kan symptomene behandles med medisiner. En av de mest vanlige typer av medisiner som brukes for lidelsen er en stemning stabilisator, spesielt litium. Stemningsstabiliserende kan bidra til å forhindre både maniske og depressive episoder, men det er ikke klart hvorfor. Antidepressiva kan også være foreskrevet hvis en person lider mer av depressive episoder. National Alliance på psykiske lidelser sier at atferdsterapi kan hjelpe en person avtale med stressende situasjoner, slik at de ikke forårsaker episoder.

Effekter

Ifølge University of Virginia Health System, kan ikke behandle manisk depresjon lidelse har alvorlige konsekvenser. Når en person er i en tilstand av mani, kan hun være uvøren og delta i farlige aktiviteter som kan ha dødelige konsekvenser, for eksempel bilulykker eller seksuelt overførbare sykdommer. Maniske episoder der en person impulsivt tilbringer penger også kan resultere i tung finansiell gjeld. Depressive episoder kan gjøre en person mister viljen til å leve og begå selvmord.

Definisjon av en manisk depressiv

Definisjon av en manisk depressiv


Manisk-depresjon, foreløpig kalt bipolar lidelse, påvirker om lag 5,7 millioner voksne amerikanere i henhold til depresjonen og Bipolar Support Alliance nettside. Bipolar lidelse er en kontinuerlig syklus mellom ekstreme høyder og ekstreme nedturer i følelser. Bipolar lidelse påvirker vennskap, relasjoner, arbeidsvaner og funksjon for millioner av mennesker. Det er viktig å få behandling og følge retningslinjer for behandling dersom bipolar person er å gjenvinne et normalt liv.

Definisjon

Bipolar lidelse er en stemning lidelse der den lidende sykluser mellom høye og lave tilstander av humør. Den manisk-depressiv vil gå gjennom maniske episoder kalt "manier" og depressive episoder som er alvorlige depresjoner. Det er ikke uvanlig for en manisk-depressiv person til også lider av klinisk depresjon.

Mani

En mani er en intens episode preget av intens eufori, aggresjon, risikotaking atferd og ofte dårlig dømmekraft. Den maniske person vil ofte gjøre utslett avgjørelse utføring finans, engasjere seg i upassende seksuell oppførsel, gjør upassende kommentarer og delta i kampene, snakke eller handlinger som ikke synes å passe med personens normal karakter. Under manier kan bipolar person føler økt eufori og tror hun er i stand til grandiose prestasjon av mental kapasitet eller fysisk kapasitet. Manic kan fungere for timer eller dager i strekk, trenger lite søvn, og ofte våkner uthvilt, klar til å dykke med hodet først inn i mer og mer ødeleggende arbeid og handlinger. I tillegg kan Bipolar personen ser ut til å trives på litt mat og mental eller fysisk nedetid. Ofte den lidende vil ha racing, ukontrollerbare tanker følger sine handlinger.

Depresjon

Depresjonen en Bipolar person føler er invalidiserende. Det er alvorlig, langvarig, og går dypt. Personen kan ikke komme ut av sengen, kan spise til overmål, synes likegyldig til fysisk utseende og miste alt håp. Deprimert Bipolar kan være svært farlig for seg selv og engasjere seg i selvdestruktive handlinger som selvskading, over-spising, alkoholmisbruk eller støtende oppførsel mot venner og familie. I motsetning til det mange tror, ​​er manisk-depressiv på en lav risiko for selvmord på denne tiden, selv om det kan forekomme. Manisk-depressive ofte begå selvmord på slutten av manier, når de føler seg gli inn i den depressive episoden fordi de vet hvor forferdelig depressiv episode kan være.

Symptomer

Siden symptomene på bipolar lidelse svinger, kan det være vanskelig å diagnostisere på første eller selv ta år å realisere. Personer med Bipolar utstillings både høy risiko og lav-risikoatferd. Høy risikoatferd omfatter gambling, seksuell atferd, selv misbruk, alkoholproblemer, aggresjon, eufori, følelse av uovervinnelighet og selvskading. Lav risiko atferd er likegyldighet til utseende, fallende bak i skolen, slapphet, irritabilitet, kontinuerlig sove og en generell likegyldighet til ting som en gang begeistret dem.

Hjelp

Hvis du eller noen du er glad utstillinger disse atferd, søker behandling. En runde med anti-depressiva og stemningsstabiliserende vil bli brukt til å motvirke de oppturer og nedturer i denne lidelsen. Et normalt liv kan bli gjenvunnet for en person diagnostisert med bipolar lidelse.

Manisk depressiv Behandlinger

Manisk-depresjon, eller bipolar lidelse, kan være en ødeleggende sykdom. Riktig behandling kan gjøre livet mye enklere for folk som lider av sykdommen og gjør mange til å leve nesten symptomfri.

Stemningsstabiliserende

Litium er den eldste stemning stabilisator brukes til å behandle bipolar mani. I motsetning til de fleste andre stemningsstabiliserende, er litium ikke en krampestillende. Antikonvulsive stemningsstabiliserende inkluderer Depakote, Lamictal og Topimax.

Antipsykotika

Flere antipsykotika har vist seg effektive i å kontrollere symptomer på bipolar lidelse. Abilify, Risperadal og Zyprexa å styre mani eller blandede episoder. Seroquel var den første antipsykotiske godkjent for behandling av depressive episoder samt mani i bipolare pasienter.

Antidepressiva

Tatt alene, kan antidepressiva føre til en alvorlig manisk episode eller rask sykling. Leger vanligvis foreskrive en stemning stabilisator med antidepressiva for å holde dette skjer. Antidepressiva foreskrevet for bipolar lidelse inkluderer Zoloft, Wellbutrin og Prozac.

Psykoterapi

En terapeut kan hjelpe deg å lære om sykdommen din, takle symptomene og identifisere triggere som fører til en episode. Han kan også bidra til å utdanne familien din om sykdommen din hvis de deltar i gruppearbeid med deg.

Elektrokonvulsiv terapi

Elektrokonvulsiv terapi, eller sjokkterapi, vanligvis bare prøvd etter andre behandlinger har sviktet eller hvis medisinen er ikke et alternativ. Denne behandlingen kan føre til kortvarig forvirring og tap av hukommelse, men kan være effektive i behandling av alvorlige bipolar lidelse.

Hva er symptomene på manisk depresjon hos voksne?

Hva er symptomene på manisk depresjon hos voksne?


Symptomene på manisk depresjon, eller bipolar lidelse, er noen ganger vanskelig å diagnostisere. Hvis en person er i en manisk tilstand, kan en lege diagnostisere ham som hyper eller manisk. Men når han krasjer og er deprimert, kan han bli diagnostisert som klinisk deprimert. Sørg for å gi hele historien til legene slik at de kan gjøre en nøyaktig diagnose.

Maniske - Utvidede Highs

En av de maniske symptomer blir altfor glad eller "høy" i en lengre tidsperiode.

Maniske - Impulsive atferd

Impulsive og høyrisikoatferd som promiskuøs sex og overdreven shopping sprees er symptomer på en manisk episode.

Manisk - Racing Thoughts

En person i en manisk episode kan ha en vanskelig tid å konsentrere seg på grunn av sine racing tanker.

Depresjon - Utvidet Sadness

Noen lang periode med tristhet eller bekymring kan være et tegn på en depressiv swing.

Depresjon - Tap av interesse

Når en person er i en depressiv episode, pleier hun å miste interessen for ting som hun brukte til å nyte.

Depresjon - Tanker om selvmord

Enhver snakk om selvmord eller død er et veldig klart tegn på at noe er galt. Kontakt legen din eller legevakten umiddelbart.

Manisk depresjon Cures

Manisk depresjon, også kjent som bipolar lidelse, er en psykisk lidelse hvor en lidende sykluser mellom maniske og depressive episoder. Maniske episoder involvere utbrudd av eufori når den lidende føles energisk og glad, mens depressive episoder er fulle av de vanlige symptomene på klinisk depresjon, inkludert suicidale tendenser. For manisk depresjon, behandling er sterkt anbefalt.

Medisinering

Lithium er en av de første medisiner gitt til en lidende av manisk depresjon, selv om denne medisinen noen ganger fungerer ikke. For disse pasientene, antiseizure eller antipsykotiske medisiner noen ganger virke. Antidepressiva er vanligvis brukt i kombinasjon med andre medikamenter for å behandle depressive fasen av manisk depresjon, selv om disse antidepressive midler kan utløse en mani trinnet og må brukes i kombinasjon med andre medikamenter som er oppført. Når en vellykket kombinasjon av medisiner er funnet, må pasientene aldri slutter å ta disse medisinene. Mange pasienter tror at de ikke lenger trenger sine medisiner som symptomene forsvinner, men symptomene nesten alltid tilbake når pasienter slutter å ta sin medisin.

Terapi

Den mest effektive behandlingen for de som lider av manisk depresjon er utdanning. Forstå deres tilstand hjelper enkeltpersoner skjønner at deres oppførsel er ikke helt deres skyld, men at det er noe de kan gjøre med sine humørsvingninger. Psykoterapeuter også hjelpe lider av manisk depresjon oppdage triggere for sine sykluser, for eksempel søvnmangel, stress, sesongmessige endringer og stoffer som alkohol. Terapi er gjort i individuelle eller gruppetimer. Mye av terapien at en person lider av manisk depresjon mottar starter når pasienten er innlagt på sykehus.

Sykehusinnleggelse

Noen personer med manisk depresjon trenger psykiatrisk innleggelse for å beskytte pasienten fra å skade seg selv. I slike situasjoner, sykehus dra nytte av deres evne til å overvåke medisiner og finne ut hvilke medisiner ville være den mest effektive for den lidende, siden noen medisiner ikke fungerer med enkelte pasienter.

Support Systems

De med manisk depresjon trenger å føle at det er de som er der for dem. Også, de som lider av manisk depresjon ofte har en vanskelig tid å kontrollere seg selv og noen ganger trenger sosiale sirkler for å beskytte den lidende fra å skade seg selv.

Stress

Stress er en av de vanligste utløsere av manisk depresjon. Stress plasserer en person i et fly-eller-kamp tilstand, som er lik den maniske fasen. Når energi går ut, kan en depressiv scene bli utløst, noe som kan føre til enda en manisk fase. De som lider av denne tilstanden kan bekjempe stress ved å holde sunt, trene, ta på seg mindre arbeid, og delta i avspenningsteknikker som meditasjon, dyp pusting og yoga.

Utbruddet av manisk depresjon Symptomer

Manisk depresjon, også kjent som bipolar lidelse, er en hjerne lidelse preget av ekstreme skift i humør, energi og oppførsel. En person som lider av manisk depresjon opplever dramatiske svingninger mellom perioder med mani (en tilstand preget av ekstremt forhøyet stemning og hyperaktivitet) og depresjon. Disse svingningene kalles episoder. Symptomer på en manisk-depressiv episode varierer avhengig av om personen opplever en periode med mani eller depresjon.

Rapid Onset

Manisk-depressive episoder kan utvikle seg raskt, noen ganger i løpet av noen timer.

Utbruddet av maniske episoder

Under utbruddet av en manisk episode, opplever en person en dramatisk økning i fysisk og mental aktivitet. Han eller hun har en overflod av energi, snakker raskt, er lett distrahert og trenger lite søvn. Den enkelte synes også å ha en svært forhøyet stemning, og kan fremvise uvanlig selvtillit.

Utbruddet av depressive episoder

Utbruddet av en depressiv episode er preget av en rask nedgang i humør og aktivitet. Under en depressiv episode, føles en person trist, engstelig eller håpløst. Apati er en annen vanlig symptom på en depressiv episode. Personen kan også miste interessen for aktiviteter han eller hun en gang likte. Selvmordstanker kan forekomme, og den lidende kan forsøke å begå selvmord.

Onset of Psychosis

Et individ kan også oppleve symptomer på psykose i løpet av en manisk eller depressiv episode. Psykotiske symptomer inkluderer hallusinasjoner (se, høre eller annen måte føler ting som ikke er der) og vrangforestillinger (unøyaktige, men sterkt holdt tro som ikke er basert på rasjonell tanke).

Debutalder

Symptomene på manisk depresjon ofte begynne i slutten av tenårene eller tidlig voksen alder. Når symptomene utvikle seg i tenårene, kan de forveksles med typiske ungdomshumørsvingninger.

Manisk depresjon Symptomer og Diagnose

Manisk depresjon, eller alternativt, bipolar lidelse, er en psykisk helse lidelse som kjennetegnes av gjentatte episoder med depresjon og mani. Det er diagnostisert av en psykiater først etter en grundig undersøkelse og mental helse historie har blitt fullført.

Maniske episoder

En person som har en manisk episode vil oppleve uvanlig høye stemninger, der kan han eller hun være veldig irritabel og søvnløs. Personen kan også engasjere seg i risikotaking atferd og finner det vanskelig å konsentrere seg om oppgavene.

Depressive episoder

Under en depressiv episode, vil man oppleve følelser av tristhet, angst og følelser av redusert egenverd. Disse symptomene kan være så alvorlig som å utvikle seg til selvmordstanker.

Psykotiske symptomer

En del av de mange personer diagnostisert med bipolar lidelse vil også oppleve psykotiske symptomer under intense maniske episoder. Disse kan omfatte auditive eller visuelle hallusinasjoner, paranoia og vrangforestillinger.

Diagnose

En diagnose av en av to typer av bipolar lidelse er gitt når en pasient har opplevd både maniske og depressive episoder og en grundig fysisk undersøkelse har utelukket mulige fysiske årsaker for de presenterer symptomer.

Typer

En pasient er diagnostisert med bipolar I hvis han eller hun har hatt noen psykotiske symptomer, og Bipolar 2 hvis ingen psykotiske symptomer er til stede og maniske episoder er mindre fremtredende enn depressive episoder.

Hva er behandlingen for Bipolar lidelse når pasienten er manisk?

Manisk bipolar lidelse er den minst alvorlige av begge typer bipolar sykdom (stadium I og stadium II). Manisk oppførsel fører til en person til å handle impulsivt og boisterously. Lidelsen kan føre en person til å vurdere selvmord samt erfaring alvorlige humørsvingninger, men det finnes en rekke måter manisk bipolar lidelse kan behandles.

Terapi

Terapi er en av de vanligste måtene å behandle manisk bipolar lidelse. Selv om du kan bli behandlet i gruppe eller familie innstillinger, er kognitiv terapi den mest vanlige tilnærmingen. Kognitiv terapi lærer du hvordan du kan takle stress samt erstatte negative med positive.

Antidepressiva

Antidepressiva pleide å være en vanlig måte å behandle manisk bipolar lidelse, men de siste årene har det vist seg å muligens utløse maniske episoder.

Stemningsstabiliserende

Humørsvingninger er en av de store problemer med manisk bipolar lidelse, så stemningsstabiliserende slik som litium og natriumvalproat er ofte foreskrevet. De må imidlertid gis med vanlig blodprøve fordi høye nivåer av litium kan være skadelig for kroppen.

Antipsykotika

Antipsykotika er også foreskrevet til maniske bipolare pasienter. Medisiner som klorpromazin og haloperidol hjelpe kontroll stemninger, men har en rekke bivirkninger.

Antiseizure medisiner

Antiseizure medisiner som valrproic syre, lamotrigin og divalproex brukes til å stoppe humørsvingninger. Noen pasienter lider traumeutløst anfall, som også kan behandles med antiseizure medisinering.

Electroconclusive Therapy

Electroconclusive terapi benyttes for selvmords og ekstremt mentalt syke pasienter. Det sender strømstøt gjennom legemet for å utløse beslag som er utformet til å endre kjemien i hjernen. Kjemiske ubalanser er en stor faktor i en person som blir syk med denne lidelsen.

Hvor lenge Bipolar Episodes Siste?

Bipolar lidelse, den kliniske navn for manisk depresjon, er en svekkende mental tilstand som er definert ved oscillerende perioder med unormal energi og depresjon. Det utvikler vanligvis i enkeltpersoner rundt slutten av tenårene; men tilfeller av barndommen og selv spedbarn utbruddet har blitt rapportert. Bipolar lidelse er diagnostisert gjennom en omfattende psykiatrisk vurdering og er ofte behandlet med en kombinasjon av antidepressiva og stemningsstabiliserende slik som litium.

Felles Varighet

Å være klinisk betraktet som en bipolar episode, må forekomsten av mani eller depresjon vare ubrutt i minst sju dager. Uten behandling vil maniske episoder vare i rundt to til tre måneder, mens ubehandlede depressive episoder kan vedvare i seks måneder eller mer. Det er uvanlig for en manisk episode til naturlig vare i mer enn fire måneder. Personer som har hurtig-sykling bipolar lidelse erfaring minst to episoder av mani og to episoder av depresjon i ett år.

Maniske symptomer

Flaggskipet symptom som kjennetegner en manisk episode er en plutselig og vedvarende økning i energi til unormalt høye nivåer. Denne energien vil manifestere seg i en opphøyet eller ekspansiv stemning, en følelse av eufori og en onrush av ideer. Dette vil imidlertid økt humør også oversette til en kraftig økning i karisma. Maniske individer vil oppleve en flom av kreativ tenkning kombinert med uro og rask temperament. En grandios følelse av ufeilbarlighet og tillit i ens egne personlige krefter vil føre maniske enkeltpersoner til å være både økonomisk og fysisk uvøren, misbruk stoffer og blir seksuelt promiskuøse. Det er vanlig for maniske enkeltpersoner å lage dyre og improvisert innkjøp, for eksempel kjøpe en jet fly. Fysisk, vil maniske personer oppleve en redusert behov for søvn eller mat, og de kan ofte gå i flere dager uten å hvile eller spise.

Depressive symptomer

Enkeltpersoner opplever en depressiv episode vil vise emosjonelle og fysiske symptomer som ligner på et ikke-bipolar pasient som lider av depresjon. Følelsesmessig, vil den depressive enkelte mister interessen for sitt arbeid, daglige aktiviteter og hobbyer, samt kampskyldfølelse, håpløshet og uforklarlig tristhet. Fysisk, vil deprimerte bipolare pasienter begjærer karbohydrater og sukker, mister energi og føler meg konstant trøtt. Forsove er et annet varemerke symptom på en depressiv episode, og det er ikke uvanlig for en privatperson å holde sengen i opptil 20 timer i døgnet. Det er også en økt risiko for selvskading og selvmordstanker.

Betraktninger

Bipolar lidelse er vanligvis funnet i personer som har en familie historie av sykdommen. Den psykologiske fellesskap har identifisert minst tre gener som, når de muteres, bidrar til utvikling av tilstanden. Men en liten, men bemerkelsesverdig antall tilfeller utvikle seg i personer som ikke har noen genetisk proclivity. I slike tilfeller er det antatt at en alvorlig mental hendelse, for eksempel ekstreme hormonforstyrrende eller følelser traumer, utløser starten av manisk-depresjon sykling.

Varighet med behandling

Varigheten av bipolare episoder kan bli vesentlig forkortet med medisinering. Episoder som varer lenger enn syv dager vanligvis bare forekomme hos personer som ikke har blitt riktig diagnostisert eller som nekter behandling. Bipolare pasienter er foreskrevet medisiner for å håndtere begge ytterpunktene av sine episoder, og oppfordres til å starte en diett med riktig medikament når de føler utbruddet av en episode. Men mange bipolare pasienter motstå å ta sine stemningsstabiliserende for maniske episoder fordi de har vanlig bivirkning av å skape en flat og følelsesmessig utløst følelse.

Manisk-depresjon og relasjoner

Manisk-depresjon --- også kjent under mer moderne navnet "bipolar lidelse" --- er en psykisk lidelse preget av dramatiske endringer i humøret. Å leve med bipolar lidelse kan være svært vanskelig, men en korrekt diagnose og kvalitet behandling kan hjelpe mennesker med bipolar lidelse og deres kjære bygge og vedlikeholde stabile, sunne relasjoner. Hvis du er i nærheten av noen med bipolar lidelse, er det godt å vite hvordan man skal håndtere en krisesituasjon hvis man oppstår.

Identifikasjon

Personer med manisk-depresjon eller bipolar lidelse opplever drastiske humørsvingninger. De kan føle seg på toppen av verden eller hyper --- den "manisk" fase - så plutselig stupe inn i depresjon, uten påvirkning av noen utenfor faktor som ville gjøre dem oppleve disse følelsene. Alvorlige episoder av mani kan produsere psykotiske symptomer, som hallusinasjoner eller vrangforestillinger tro. Disse episodiske stemninger kan vare i uker eller måneder, eller for bare dager eller timer, avhengig av hvilken type bipolar lidelse.

Typer

Bipolar I lidelse innebærer en episode av mani med eller uten depressive episoder. Personer med bipolar II lidelse har svært korte maniske episoder og lengre perioder med depresjon. Cyclothemia innebærer mildere humørsvingninger mot mani eller depresjon. Noen mennesker raskt sykle fra humør til humør eller erfaring mani og depresjon samtidig.

Behandling

Bipolar lidelse behandles med stemningsstabiliserende midler, slik som litium. Anti-anfall medisiner kan også bidra til å stoppe raske humørsvingninger. Atypiske antipsykotiske medisiner kan brukes når anti-anfall medisiner ikke virker. Noen medikamenter gi bivirkninger, som kan være alvorlig, slik som å øke risikoen for diabetes eller høyt blodtrykk. Disse medikamentene kan også påvirke fosteret, slik at kvinner som vurderer graviditet bør snakke med sine leger om muligheten for å fortsette medisinering. Terapi er også nyttig i undervisning livsferdigheter.

Relasjoner

Det kan være vanskelig å danne relasjoner når bipolar lidelse er en faktor. Det kan føles som om det er en tredje person i forholdet --- du, din kjære, og sykdommen. Det er viktig å være ærlig om bipolar lidelse i et forhold --- prøver å skjule det er en bjørnetjeneste til deg selv og partneren din. Par eller familie terapi kan hjelpe deg å regne ut forholdet og kommunikasjonsproblemer. Hvis du er partner av noen med bipolar lidelse, skjønner at du ikke er alene og at du fortjener hjelp og støtte når du trenger det.

Krise

Hvis noen du er glad i er i en emosjonell krise tilstand (for eksempel føler deg suicidal), er det viktig å få ham hjelp så snart som mulig. Ikke la den personen alene --- hvis mulig, ta personen til legevakten eller psykiatrisk sykehus. Hvis det ikke er mulig, ring 911 eller et selvmord hotline. National Suicide Prevention Hotline er tilgjengelig på (800) 273-TALK.

Hva er manisk depresjon angst?

Hva er manisk depresjon angst?


Manisk depresjon angst er en alvorlig, langvarig medisinsk tilstand der pasienter opplever ekstreme følelsesmessige oppturer, kalt maniske episoder, og ekstreme nedturer i form av depresjon. Psykiatriske fagfolk nå ofte refererer til sykdom som bipolar lidelse.

Påvirket Befolkning

Verdens helseorganisasjon identifiserer bipolar lidelse som den sjette høyeste årsaken til uførhet blant personer i alderen 15 til 44. Mer enn 5,7 millioner amerikanere lider av sine symptomer hvert år.

Mania Symptomer

Mens i mani fasen, kan en pasient vise noen eller alle av disse symptomene: økt pratsomhet, ikke behov for søvn eller hvile, høy grad av distraksjon eller irritasjon, dårlig dømmekraft, fornektelse, høyt energinivå og økt seksuell lyst, og overstyrer euforiske følelser og en finere utsikt av selvtillit.

Symptomer på depresjon

Mens i depresjon fase, kan en pasient vise noen eller alle av disse symptomene: tristhet eller en følelse av tomhet, tap av interesse for tidligere engasjerende aktiviteter, ukontrollerbar gråting, nedsatt energi, selvmordstanker eller selvmordsforsøk, dramatiske endringer i vekt eller appetitt , manglende evne til å ta beslutninger, sosial tilbaketrekning og rastløshet.

Hvordan Angst Passer I

Den type angst som følger med bipolar lidelse kan lamme den berørte pasienten. Personen opplever de klassiske angst symptomer - som vedvarende, ukontrollert spenning - men er ikke i stand til å overvinne daglige bekymringer som andre kan.

Diagnose

Mens online selv screening-tester er et godt sted å starte, den beste måten å finne ut om du eller noen du er glad lider av manisk depresjon angst er å søke råd fra en lisensiert psykiater.

Behandling

Behandlingstilbud er varierte og kan omfatte medisiner, psykoterapi rettet mot kognitivt endre pasientens syn på seg selv og sine omgivelser, og i noen ekstreme tilfeller, elektrokonvulsiv terapi. I å utvikle en behandlingsplan, vil en psykiatrisk profesjonell vurdere pasientens alder, generelle helse, holdning til behandling og forsikring.

Hvor lang tid tar en bipolar episode vare?

Bipolar lidelse er en form for mental sykdom som oppstår når en person sykluser mellom stemninger av ytterligheten av eufori, kalt mani og depresjon. Det finnes ingen kur for bipolar lidelse, men det er en rekke behandlingstilbud tilgjengelig for å redusere lengden og forstyrrende effekter de ulike sykluser kan ha på pasientens liv.

Maniske episoder

Maniske episoder er preget av ekstrem tillit, kreative fly av ideer, og engasjement i uvøren, impulsiv, eller promiskuøs oppførsel. Fysisk, enkeltpersoner i maniske stater har et redusert behov for mat og søvn og økt libido.

Varighet av maniske episoder

Maniske episoder må vare i minst to uker å bli klinisk diagnostisert. De kan vare i opptil fire måneder hvis ikke forvaltes med behandling.

Depressive episoder

Under en depressiv episode, kan en bipolar pasient føler en gjennomgripende følelse av tristhet, sinne, håpløshet, og lav selvfølelse. Fysisk, vil en depressiv enkelte oppleve konstant trøtthet, muskelsmerter, mat cravings og tap av libido.

Varigheten av en depressiv episode

Som maniske episoder, depressive episoder må vedvare i to uker for å kunne klassifiseres. Men de kan vare vesentlig lenger enn maniske episoder og fortsette i opptil ni måneder hvis venstre ubehandlet.

Behandling

Den primære former for behandling for bipolar lidelse inkluderer antidepressiva, stemningsstabiliserende og antipsykotika. Selv om ingen behandling kan kurere tilstanden, enkeltpersoner kan trene en diett med sine leger å forkorte både styrken og lengden av episodene til mindre enn et par uker.

Hva er symptomene på bipolar manisk depresjon?

Manisk-depresjon (nå kjent som bipolar lidelse) er en stemningslidelse. En person som lider av bipolare lidelser veksler mellom ekstreme høyder og ekstreme nedturer. Oppturer kalles maniske episoder og nedturene kalles depressive episoder. Det er noen symptomer på dette mental sykdom, og de varierer med hver person.

Mani

Med maniske episoder en person har mye energi, føles euforisk, oppfører seg uvørent og oppnår husarbeid og prosjekter. En person kan også være aggressiv og opphisset.

Depresjon

Med depresjon, en person mister interesse for ting som brakte ham glede, føles håpløst, har lav selvfølelse og kan ha tanker om selvmord eller forsøke å ta livet av seg.

Hypomani

Dette er en mindre alvorlig form av mani og er stort sett funnet i mennesker som lider av bipolar 2, en annen form for bipolar lidelse. Med hypomani, føles en person godt om hennes liv og er produktiv uten å være hyperaktiv.

Blandet State

I en blandet tilstand, en person har symptomer på depresjon og mani i samme episode. I denne fasen er det tristhet og lav selvfølelse kombinert med høye nivåer av energi og agitasjon.

Rapid Cycling

Rapid cycling er en stressende symptom der en person bytter fra oppturer til nedturer i rask rekkefølge. Hver fase kan vare i flere timer til noen få dager.

Maniske symptomer på bipolar lidelse

Maniske symptomer på bipolar lidelse


De depressive symptomer på bipolar lidelse er vanligvis ganske grei. Den maniske siden, men kan være vanskeligere å dekode. Symptomer på mani utvalg fra eufori til raseri, og folk sjelden ser på det som synes å være et godt humør og se et symptom.

Mood

Under en manisk episode kan du føle deg veldig glad eller veldig irritabel. Det kan føles som ingenting kan gå galt i verden, som du er uovervinnelig, eller du kan være snapping på alle over ingenting.

Fysiske symptomer

Det er vanlig å føle seg rastløs og urolig, som om du er på kanten. Du kan finne det du trenger veldig lite søvn og at du ikke kan stoppe å bevege seg.

Endringer i Behavior

En manisk episode kan føre til at du blir veldig impulsiv og kan svekke dømmekraften din. Du kan finne deg selv å ta risiko med penger eller sex, eller delta i andre risikofylt atferd som å kjøre uvørent eller misbruker narkotika.

Du kan også føle trang til å uttrykke deg kreativt, eller å starte ambisiøse prosjekter. Dine forventninger til utfallet av disse bestrebelser kan ikke matche de faktiske evner.

Du kan bli mye mer sosial enn vanlig og virker veldig vennlige og utadvendte.

Risiko

Risikabel oppførsel under en manisk episode kan føre til helseproblemer, økonomiske problemer og til og med død, som manglende evne til å forutse konsekvenser er redusert. Extreme mani kan være ledsaget av psykotiske symptomer, som vrangforestillinger eller hallusinasjoner.

Hypomani

Hypomania er en mindre form av mani, hvor stemningen er generelt mindre alvorlige og ikke krever medisinsk oppmerksomhet.

Hva er Bipolar manisk depresjon?

Bipolar lidelse, tidligere kalt manisk depresjon (og alternativt kjent som manisk-depressiv sykdom), er en hjerne lidelse preget av ekstreme humørsvingninger som påvirker ens evne til å gjennomføre normale aktiviteter. Ifølge det amerikanske National Institute of Mental Health, blir tilstanden ofte tydelig tidlig i livet, med 50 prosent av tilfellene i USA fremvoksende før 25 år.

Funksjoner

Vanskelig å gjenkjenne i en tidlig fase, er bipolar lidelse ofte ubehandlet i årevis fordi skiltene kan virke relatert eller ikke spesielt drastisk. De vanligste symptomene er stemningsepisoder, som er perioder med forskjellige følelsesmessige tilstander som ekstrem glede eller spenning (manisk episode); like ekstrem tristhet eller depresjon (depressiv episode); mindre intens, moderat mani (hypomani); og mindre intens, mild depresjon. Blandede stater med funksjoner i både mani og depresjon også er mulig, som er svært variable nivåer av aktivitet, inaktivitet og søvn. Andre atferdsendringer kan omfatte distraksjon, rastløshet, impulsivitet og engasjerende i høyrisiko handlinger som spontan sex.

Typer

Den "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders" skiller bipolar lidelse inn i fire kategorier: (1) Bipolar lidelse (stemningsepisoder som varer sju dager eller som krever sykehusinnleggelse); (2) Bipolar II Disorder (vekslende depressive og hypomane episoder uten maniske eller blandede episoder); (3) Bipolar lidelse ikke ellers spesifisert eller BP-NOS (unormale symptomer som er for kort eller få til å rettferdiggjøre en diagnose av bipolar I eller II); og (4) Cyclothymic Disorder eller Cyklotymi (mild bipolar lidelse som varer i to år, og det inkluderer skiftende episoder av hypomani og mild depresjon).

Risikofaktorer

Forskere tror at mange faktorer bidrar til utvikling av bipolar lidelse, inkludert genetikk. Tilstanden har en tendens til å streike flere familiemedlemmer, men studier av eneggede tvillinger (som har de samme genene) indikerer gener er ikke den eneste faktoren fordi bipolar lidelse kan plage en tvilling og ikke den andre. Studier som inneholder bildeteknologi har videre vist at hjernen til personer med bipolar lidelse kan være forskjellig fra individer som er friske eller lider av en annen mental tilstand.

Behandling

Siden det er i dag ingen kur for bipolar lidelse, fokuserer behandling på styring symptomene. Mulige behandlinger inkluderer reseptbelagte medisiner (for eksempel stemningsstabiliserende medikamenter som litium, atypiske antipsykotika som olanzapin og antidepressiva som fluoksetin), psykoterapi og moderne elektrokonvulsiv terapi (tidligere kalt sjokkterapi) når de to første alternativene bevise ineffektiv.

Co-forekommende betingelser

Bipolare lidelser ofte forekommer i forbindelse med andre lidelser eller problemer, selv om det er uvisst om det sistnevnte er et resultat av bipolar lidelse eller et symptom. For eksempel, lider ofte misbruker stoffer som alkohol eller narkotika, noe som kan dempe bipolare symptomer og / eller forverre og forlenge dem. Bipolar lidelse også ofte eksisterer på angstlidelser og oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), som har overlappende symptomer som rastløshet. Videre kan fysiske forhold som hjertesykdommer, fedme og migrene både utløse maniske eller depressive symptomer og oppstå fra behandling for å lindre bipolar lidelse.