Digidexo.com

behandle sjokk

Hvordan behandle sjokk forårsaket av blodtap

Ved tap av blod fra en skade er alvorlig, vil risikoen for at pasienten går inn i støt øker. Siden legemet avhenger av sirkulasjon av blod for å bære oksygen og næringsstoffer til hjernen, når strømmen er svak, synker pasientens blodtrykk som hans hjertefrekvensen øker. Shock er et medisinsk nødstilfelle.

Bruksanvisning

Ring 911 først. Profesjonelt personell kan starte intravenøs fluid erstatning behandling og svare til en kardial nødssituasjon, som er den forutsagte resultat av ubehandlede sjokksymptomer.

Hindre utbruddet av sjokk hvis det er mulig. Når kroppen går inn i sjokk, forverres situasjonen dramatisk. Iverksette tiltak for å hjelpe offeret før sjokk oppstår. Behandlingen er den samme, men sjansene for pasientens overlevelse er bedre.

Kontroller at pasienten har frie luftveier og kan puste fritt. I tilfelle en ulykke, bruke ekstrem forsiktighet når du flytter et offer.

Stopp strømmen av blod. Hvis blodtap er årsaken til offeret går inn i sjokk, vil du ikke stabilisere hans vitale tegn så lenge han er å miste mer blod. Direkte press på et sår eller trykk på et trykkpunkt er nødvendig. Bruk en tourniquet hvis et lem er involvert.

Løft pasientens føtter for å øke blodstrømmen til hjernen og vitale organer. Dette er et anerkjent skritt i behandling av eventuelle støt offeret; men når sjokk skyldes blodtap, ikke heve bena hvis du ikke har staunched blodstrømmen fra hodeskadene.

Assistere pasienten i å opprettholde kroppstemperaturen. Blodtap og sjokk resultat i en stupkroppstemperatur. Dekk til pasienten med et teppe, jakke eller noe som kan holde ham varm.

Hint

 • Det er viktig at ambulansepersonell bli kalt umiddelbart.

Prehospital behandling protokoller

Prehospital behandling protokoller


Før en pasient er innlagt på sykehus, er det viktig å etablere symptomer, pre-eksisterende forhold, åpne sår, benbrudd, kutt, blåmerker og infeksiøse tilstander. Således er ambulanse fagfolk trent i protokollene for å bestemme en pasients tilstand, slik pasient og betjening sikkerhet, og minimalisere potensialet for ytterligere skade.

Transportprotokoller

Kjøretøy som transporterer pasienter til sykehus eller gi akutt medisinsk behandling på scenen må oppfylle prehospitale standarder, inkludert pyntet overflater og utstyr, ventilasjon som bekjemper spredningen av luftbåren infeksjon, betyr for sikker håndtering og disponering av kroppsvæsker, og slike personlige beskyttelse som hansker og vernebriller. Også viktig er kommunikasjonssystemet for videresending informasjon til leger og sykehuspersonell.

Pasient Evaluering

Pasient evaluering er viktig å bestemme alvorligheten av en tilstand og graden av umiddelbar behandling, for å etablere potensialet for ytterligere skade, og for å handle raskt i liv og død situasjoner. Protokoller ringe for observasjon og lesing av pust, puls, blodtrykk, bevissthet, våkenhet, kroppstemperatur, elever, evne til å snakke, bevegelse, smerte, sår, kutt og blåmerker.

Behandling

Sertifisert ambulanse må være forberedt på å gi luftveis lettelse, flimmer, oksygen, intubasjon, felles stabilisering og bein splinter. De må også erkjenne behovet for å behandle sjokk, for å gjenkjenne blod-sukker problemer, symptomer på slag eller hjerteinfarkt, forgiftninger og allergiske reaksjoner. Dersom ytterligere behandling er nødvendig, skal pasienten tas til sykehuset innen 10 minutter av stabilisering.

Homøopatisk behandling for Tennis Elbow

Mens du kan utvikle tennisalbue (epikondylitt) fra en tennisrelatert hendelse, kan du også legge vekt på albuen sin sene vedlegg ved å gjøre andre aktiviteter som å løfte vekter, golf og pitching en baseball. Hvis du er ute etter en homøopatisk behandling for ditt tilfelle av tennisalbue, prøv en av følgende løsninger, som du kan bruke på huden din eller ta muntlig.

Arnica og Rhus Gift

Før du bruker noen homeopatisk behandling, bør du oppsøke lege eller profesjonell homøopatisk administrator. Du finner følgende rettsmidler som kremer eller gels i stoff butikker.

Folk opplever idrettsskader ofte bruke Arnica (også kjent som leopard sin bane eller terreng daisy) for å behandle sjokk eller traumer av sin skade, takket være dens effektivitet i å absorbere blodet, redusere hevelse og raskt lindre smerte. Hvis du opplever blåmerker og føler verre om natten, når du flytter albuen og ved berøring, gjelder kald Arnica krem ​​eller salve til det skadde området.

Hvis du føler stivhet og skaden forverres om natten, i fuktig og under kalde forhold, men bedrer på jevn bevegelse, bruke varm Rhus Gift (Poison Ivy, i en ikke-giftig klargjort) for å helbrede forstuet leddbånd i albuen og stoppe griner verke. Hvis du bruker Rhus tox følgende Arnica, bør du se enda bedre resultater.

Ruta graveolens og Bellis Perennis

Du kan bidra til å berolige dine sår albue med Ruta graveolens (rue), en "urt av nåde" som kombinerer egenskapene til Arnica og Rhus tox. Hvis du føler prikking i hånden, stivhet, blåmerker og smerter ved å prøve å flytte skadde området, gjelder varm rue til det berørte området.

Når Arnica eller andre rettsmidler ikke løser skaden helt, prøv å bruke Bellis perennis (daisy), som fungerer dypere enn Arnica. Bellis fungerer bra hvis dine symptomer inkluderer hevelse og blåmerker, og du føler deg verre etter å ha opplevd frysninger, bading i varmt vann og noen eller noe å røre skadde området. Din tilstand bør forbedre påføre kaldt Bellis, flytte leddene dine og gni dem.

Dosering Basics

Hvis du bruker homøopati for tennis albue i en aktuell måte, søke behandling 3 til 4 ganger daglig inntil skaden leges. Hvis du velger en muntlig behandling, kan du finne medisiner i flytende eller pellet form på helsekostbutikker eller utsalgssteder som selger homøopatiske midler; Sjekk bunnen av medisinen beholder til doseringsanvisningen.

Bruk sjette potens (vist som 6x eller 6c) eller 30. potens (30x eller 30c) hvis det er første gang du bruker homeopati som behandling. En 6x medisin angir 1 til 10 fortynning, 6 ganger med kraftig rysting mellom hver fortynning; 6c viser et legemiddel til 1 til 100 fortynning, 6 ganger. Jo mer fortynning og risting en homøopatisk medisin opplevelser, jo kraftigere den er. Hvis du bruker høyere potenser, utvise forsiktighet.

Hvis du har en mindre alvorlig skade, ta en dose hver 4. time eller fire ganger om dagen. Du bør være i stand til å slutte å ta medisinen etter 2 til 4 dager, med mindre du har et brudd eller alvorlig forstuing, for der kan du ta medisinen i fem til syv dager. Umiddelbart etter en alvorlig skade, kan det hende du trenger medisiner hver 30 til 60 minutter. Hvis smertene har minsket etter et par timer, redusere dosen til annenhver time eller hver fjerde time.

For 15 minutter før og etter å ha tatt en dose (som du bør gjøre ved å plassere medisinen under tungen), ikke pusser tennene, tygge tobakk, drikke, spise eller sette noen annen substans i munnen.

Hvordan behandle Blood tap som følge av Femur Fracture

Hvordan behandle Blood tap som følge av Femur Fracture


Femur er det største ben i det menneskelige legeme. På grunn av sin størrelse, går en stor blodtilførsel til den. Hvis det er frakturert femur, kan betydelig blodtap resultere, avhengig av graden og typen av fraktur. Behandling av blodtap på grunn av en femur fraktur vil være litt forskjellig på et sykehus innstilling i forhold til en forhånds sykehus.

Bruksanvisning

•  Vurdere mengden av blodtap. Mengden av blødning fra en femur fraktur kan variere avhengig av om frakturen er åpen eller lukket. Se etter åpenbare tegn på blødning, for eksempel et bein som stikker ut og flenger i huden. Husk blødning kan også forekomme internt.

Finn ut om lårarterien ble skadet. Lårarterien ligger i lysken og leverer blod til femur. Det er en stor arterie. Hvis det ble skadet eller skåret på grunn av et brudd i femur, kan den skadede person lider ekstrem blodtap. Hvis lårarterien er blødning, er det medisinsk nødstilfelle. Ring 911 umiddelbart.

Stopp blodtap. I en prehospital setting, kan du stoppe blodtap ved å bruke direkte press på blø. Plasser en ren klut over blødende området og gjelder direkte press. Ikke legg press på et bein som stikker ut. Hold legge press inntil enten blødningen hadde stoppet eller lege eller ambulanse.

Se etter tegn på sjokk. Sjokk kan oppstå når kroppen mister for mye blod. Sukk av sjokk som forvirring, svimmelhet, en svak rask puls, lavt blodtrykk og overfladisk pust. I et sykehus, kan offeret få intravenøs sammen med andre medisiner for å behandle sjokk.

redusere frakturen for å hindre ytterligere blodtap. Dette betyr bein er realigned slik healing kan begynne. En lege kan bruke en gips skinne for å holde beina på plass og immobilisere beinet. Den skadde kan også kreve trekkraft, avhengig av omfang og type femur fraktur.

Gi blod. Hvis en femur fraktur forårsaket ekstreme blodtap, kan den skadde personen kreve en blodoverføring. Den skadde personens blodtype bestemmes og matchende donor blod er gitt for å erstatte det som gikk tapt.

Strep B-infeksjoner hos babyer

Ifølge baby Center, påvirker gruppe B streptokokker ca 3500 amerikanske nyfødte hvert år. Den er forårsaket av Streptococcus agalactiae bakterier. Spedbarn kan bli smittet med gruppe B streptokokker under en vaginal fødsel hvis mor er bærer av bakterier, eller de kan være smittet etter kontakt med en person bærer gruppe B bakterier. Gruppe B streptokokker krever umiddelbare og intense behandlinger for å forebygge alvorlige konsekvenser som sjokk, koma og død.

Strep B Effects

Ikke alle babyer som er utsatt for gruppe B streptokokker vil få en infeksjon, men de som gjør det kan bli veldig syk. Omtrent to av hver 100 babyer utsatt for gruppe B streptokokker vil få en infeksjon. En infeksjon innleid fra mors fødselskanalen kan oppstå rett etter fødselen eller kan oppstå flere dager etter fødselen. Ifølge baby Center, strep B infeksjon hindrer barnets immunsystem fra bekjempelse av bakterier slik at gruppen B Streptokokker bakterier kan fortsette å overleve og formere seg. Gruppe B streptokokker kan påvirke kroppen ved å forårsake overdreven blodlevring. Det kan også føre til farlig lavt blodsukker. I tillegg kan strep være føre til hjernehinnebetennelse og lungesvikt.

Symptomer på en gruppe B-infeksjon

Spedbarn som har gruppe B streptokokker kan virke uvanlig stresset. De kan også vise pustevansker og kan ha en blåaktig farge til huden. I tillegg kan de være svært sløv. Barnet kan også ha en uregelmessig hjerterytme eller varierende kroppstemperatur. Gruppe B streptokokker kan føre til sepsis og lungebetennelse. Hvis venstre ubehandlet, kan gruppe B streptokokker føre til sjokk og koma.

Forebygging

Ifølge American College of Obstetrics and Gynecology, gruppe B streptokokker bor harmløst i 10 til 30% av graviditet kvinner; Imidlertid kan bakterier være svært skadelig for den nyfødte babyen. Gravide kvinner som får skikkelig svangerskapskontroll er vanligvis skjermet for gruppe B streptokokker kort tid før forfallsdato mellom uke 35 og 37 av svangerskapet. Testen innebærer anvendelse av en vattpinne for å oppnå en kultur prøve fra vagina. Hvis en kvinne tester positivt for gruppe B streptokokker, vil hun bli gitt IV antibiotika som penicillin under fødselen for å beskytte barnet mot infeksjoner.

For å forhindre infeksjoner etter en baby er født, bør god hygiene brukes. Foreldre, omsorgspersoner og besøkende bør vaske hendene regelmessig for å drepe eventuelle bakterier som kan infisere barnet.

Behandling

Babyer med en gruppe B streptokokker infeksjon trenger IV antibiotika og også IV væsker. I tillegg kan de trenger oksygenbehandling, og i alvorlige tilfeller kan de være nødvendig å intubert for å opprettholde puste. Medikamenter kan også være nødvendig for å behandle problemet blodlevring, eller for å behandle sjokk. De mest alvorlige tilfeller kan kreve ekstra kroppsmembranoksygene terapi. Denne terapi involverer bruk av en kunstig lunge utsiden av spedbarnets kropp for å sirkulere blod gjennom kroppen.

Langvarige komplikasjoner

Dem babyer som overlever gruppe B strep infeksjoner kan gå på å komme seg helt uten videre komplikasjoner. Men noen kan lide av varige konsekvensene av infeksjonen. Slike komplikasjoner er synsproblemer, hørselsproblemer og cerebral parese. Premature barn har økt risiko for å utvikle langvarige komplikasjoner.

Behandlinger for Noradrenalin Ekstravasasjon

Bloduttredelse er et begrep som brukes for infiltrasjon av intravenøs væske eller medisiner inn i omkringliggende vev i stedet for den tiltenkte blodåre. Selv om feilen er uvanlig, når det skjer, kan det medføre både umiddelbare og langsiktige problemer.

Noradrenalin er en vasokonstriktor som stimulerer hjertet mens strekke koronararteriene å øke blodgjennomstrømningen. Det er kjent for å bedre overlevelse hos pasienter som har hatt et hjerteinfarkt.

Bruk av Noradrenalin

Noradrenalin brukes til å behandle sjokk og lavt blodtrykk (hypotensjon) vanligvis som følge av en ulykke, medisinsk behandling eller kirurgi. Det er ofte brukt under krisesituasjoner når administrasjonen av HLR er nødvendig. Noradrenalin er kontraindisert for ammende mødre, gravide og de som lider av astma eller høyt blodtrykk.

Farene ved Noradrenalin Ekstravasasjon

Bloduttredelse kan forårsake smerte, hud betennelse og hevelse; resultere i blemmer eller sår; og hemme eller negere bruk av området i fremtiden venøs bruk. Det alvorlige tilfeller kan det føre til ødeleggelse av friskt vev og nerve eller leddskader som kan kreve kirurgisk inngrep alt fra fjerning av dødt vev for å fullføre amputasjon. På sitt verste, bloduttredelse forårsaker permanent misdannelse eller kan til og med føre til døden.

Fordi noradrenalin constricts venene, presenterer sin bloduttredelse flere farer. Det kan lett føre til vene lekkasje eller permanent skade på blodåre veggen, noe som kan gjengi venen midlertidig ubrukelig eller føre til dens fullstendig ødeleggelse. Bruken av noradrenalin kan også resultere i redusert hjertefrekvens (bradykardi), hjerteinfarkt, utilstrekkelig blodgjennomstrømning, vevsnekrose og vaskulær hjerneslag.

Tegn på Noradrenalin Ekstravasasjon

Bloduttredelse alene er dokumentert av brenning og hevelse på IV stedet. I alvorlige tilfeller kan det resultere i kapillær dilatasjon, infeksjon eller elveblest. Noradrenalin bloduttredelse kan presentere seg selv gjennom flere symptomer som afasi, arytmi, bryst eller rygg smerte, forvirring, kramper, pustevansker, svimmelhet, hodepine, tap av balanse, kvalme, nummenhet, svette, uforklarlig svakhet og oppkast.

Behandling av en Noradrenalin Ekstravasasjon

Noen få rettidig tiltak kan hindre varig skade, hvis noradrenalin bloduttredelse oppdages raskt. Disse inkluderer avvikling av IV, vurdere for vev sammenbrudd injeksjonsstedet og kontakte en lege for behandling bestillinger. Fuktig komprimerer, anvendt til området kan også være nyttig i enkelte situasjoner, men bør ikke gjøres uten legens godkjennelse. Når det er mulig, bør injeksjonsstedet være forhøyet.

Noradrenalin bloduttredelse må behandles innen 12 timer for at den skal være effektiv. Den området, inkludert injeksjonsstedet, og omgivende vev, bør injiseres med 5 og 10 mg fentolamin fortynnet i 10 til 15 ml saltoppløsning. Fentolamin tilbyr motstand å blokkere noradrenalin fra forårsaker hud, vev og vene skade.

Planter som brukes i meksikanske folk rettsmidler

Planter som brukes i meksikanske folk rettsmidler


Som mye av meksikansk tradisjon og kultur, har bruken av planter i medisinske folk rettsmidler både urfolk og spansk innflytelse. I tillegg har det geografiske mangfoldet i landet bidratt til å skape forskjellige urtemedisiner i hver region. I dag, at tradisjonen lever videre gjennom leverandører som tilbyr medisinplanter i Mexico utallige markedsplasser og de tradisjonelle healere --- kjent som curanderos --- som søker dem.

Origins

I sin bok "Homegrown Healing: Tradisjonelle Hjem tiltak fra Mexico," forfatter Annette Sandoval beskriver hvordan Aztec kong Moctezuma jeg holdt en hage av tusenvis av medisinske planter i løpet av 15-tallet, og hvordan prestene gjennomført farmakologisk forskning på slike anlegg. De spanske erobrerne kom med sine egne medisinske tradisjoner, og prøvde å utslette urfolk vitenskap i navnet til opplysning. Senere, spanske misjonærene samlet og dokumentert innfødte medisinplanter mens forkynne sine egne medisinske tro og praksis.

Mangfold

Mexico er en stor og geografisk mangfoldig nasjon. Som et resultat, kan plantelivet funnet i sørlige områder være ganske forskjellig fra den til nord. I tillegg ulike urfolksgrupper befolket ulike regioner --- aztekerne i sentral-sør, Maya i sørøst, den Zapotecs og Mixtecs meste i den sørlige delstaten Oaxaca. Dette bio- og kulturelt mangfold har påvirket tradisjonelle legemidler som brukes fra nord til sør.

Sør

En infusjon av chabacal blomster og blader er en vanlig behandling for luftveisproblemer, som er blomster av chigüisa anlegget. For mage plager, er en te laget av stammen av bregne-lignende Calaguala plante et populært middel, som er bladene av Tulipán de monte.

I mer spesielle behandlinger, blir den kokt roten av ahuayote brukes til behandling av gonoré, mens den kokte stammen av planten xcubemba påføres frem for å bekjempe lukt og infeksjon.

De rike tropiske frukter som finnes i denne delen av landet har også medisinsk bruk. Skallet av papaya frukten er påføres huden for lindring fra insektbitt, mens papaya blader er kokt og anvendt på en kiste wrap til å behandle astma. En te laget av banan skreller antas å bidra med vesikulær problemer, mens en te laget av mango rinds brukes til å behandle magesmerter.

Central

I den sentrale delen av Mexicogolfen, der fjell og høye platåer dominerer topografi, er kokte grener av bretónica sies å være bra for dysenteri, som er kokt chalahuite bark. For kutt, er kokt arnica brukes på det skadde området. Kokt capitaneja brukes til å behandle vaginal infeksjoner. Stammen av culantrillo anlegget, når dynket i aguardiente brennevin, er ofte brukt til å behandle sjokk.

Nord

I denne delen av landet, har ørkenplanter funnet veien inn i lokale medisinsk tradisjon. For eksempel er biter av stammen av chaparro amargo kratt pensel kokt til en te brukes til å behandle amøber. Te laget av solsikke blir brukt mot en rekke sykdommer, blant annet hodepine, forkjølelse og betennelse i mandlene.

Homøopatiske midler for smerte under Labor

Homeopati, en form for alternativ medisin basert på prinsippet om "likt kurerer likt", behandler pasienter som bruker utvannet medisinske preparater som ved høyere doser kan forårsake symptomer som ligner på dem de blir brukt til å kurere. Ifølge jordmor dag tilbyr homeopatisk medisin en sikker og effektiv måte å lindre fødselssmerte. Mens de fleste homeopatiske preparater består av naturlige ingredienser, husk at disse behandlingene er ofte ganske sterk medisin. Alltid konsultere med din omsorg leverandøren før du tar noen form for homeopatisk middel.

Generelt Ap rettsmidler

Homeopati I dag anbefaler å ta en fødsel forberedelse klasse samt et kurs i avspenningstrening for å forberede for barnets fødsel. De foreslår at selvhypnose kan bidra til å lindre mye av smerte og ubehag i forbindelse med fødsel. Hvis du finner ut at du trenger smertelindring under fødselen, kan en homøopatisk forskriver anbefale en rekke forberedelser for å hjelpe deg.

For å aktivere avslapning, homøopater ofte anbefaler Belladonna, noe som kan dempe uro og deliriousness. Prøv Aconitum til tider når du finner deg selv panikk på grunn av tilsynelatende uutholdelige veer. Cimicfuga (klaseormedrue) kan brukes for krampaktig smerte eller for å hjelpe trøste dem som finner noen form for smerte uutholdelig. Hvis du trett og hadde en tendens til å overindulge i junk food gjennom hele svangerskapet, kan Calcarea Phosphorica hjelpe deg tåle påkjenningene ved arbeidskraft. Hvis kroppen din er fortsatt utmattet på grunn av gjentatte nærbilder sammen arbeide, eller overarbeid, kan Carbo vegetabilis tilby noen ekstra styrke. Arnica lindrer muskelspenninger på grunn av anstrengelse og kan behandle sjokk. Når du føler at du ikke kan stå noe mer arbeid og ønsker å stoppe og gå hjem, vil en sammensetning av Pulsatilla hjelpe deg å holde i gang. Når en kvinne slutter å komme videre i sitt arbeid, og det vises stoppet opp, vil en løsning av Cimicifuga hjelpe strekke livmorhalsen.

For å unngå å rive eller strekking av vagina eller blære, mange forsk anbefaler en fremstilling av svovel. Og Staphysagria, ofte tilbudt etter et keisersnitt eller episiotomi, hjelper kvinner leges raskere. En annen medisin som hjelper til med healing er et anstrøk av calendula, særlig når den brukes som en salve til det skadde området.

Tilbake smerte og Posterior Presentasjon

Posterior presentasjon, som er når babyens hode vender morens foran i stedet for ryggen hennes, ofte forårsaker ekstreme ryggsmerter hele arbeidskraft. Homøopatisk medisin kan tilby trygg, effektiv lindring for smerte samt muligens hjelpe babyen bevege seg inn i en mer ønskelig birthing posisjon. Hvis du opplever smerter i korsryggen og føler arbeidskraft sammentrekninger som back-breaking smerte, en sammensetning av Kali carbonicum (potash) tilbyr lettelse. Gelsemium (gul jasmin) lindrer arbeidskraft smerter hos kvinner som er fullt dilatert, men har problemer med å skyve barnet ut av fødselskanalen på grunn av sin posisjonering. Nux vomica (gift mutter) kan bidra til å avlaste veer led hele ryggen og endetarm.

Homeopati rettsmidler til Shock

Shock oppstår når blodtrykket synker til et lavt nivå, og din hjerne og organer ikke klarer å få det oksygenet de trenger for å fungere skikkelig. Sjokk kan oppstå på grunn av kraftige blødninger, følelsesmessige traumer, væsketap, bakterier i blodet, hjertesykdommer og skader. Du kan oppleve redusert blodtrykk, endret bevissthet, utmattelse, følelsen av å være kald, en endring i huden farge og pustevansker. Det er flere homeopatiske midler som kan bidra til å behandle symptomer på sjokk.

Shock hos barn

I «Homeopathy & Your Child: A Parent Guide til homeopatisk behandling fra barndom gjennom ungdomstiden," Lyle W. Morgan II, en homøopatisk lege, sier at når et barn blir skadet, er sjansene for sjokk er høye. Dr. Morgan tar for seg to former for sjokk i sin tekst: psykologiske sjokk og fysiologisk sjokk, og antyder bruk av arnica montana for begge typer. Denne behandlingen bør gis umiddelbart etter at barnet har blitt skadet; du kan gi barnet doser av Solblom 200X to ganger i 30-minutters intervaller rett etter at barnet har blitt skadet for å hindre utbruddet av sjokk. Du kan også gi barnet ditt Solblom 6x via 2-3 tabletter hver 15 til 30 minutter før sjokk symptomene avta.

Cantharis

I «Homeopati: En A til Z Hjem Handbook", Alan Schmukler hevder at Cantharis er et homøopatisk middel som kan tilbys for sjokk forårsaket av brannskader og andre skader. Denne behandlingen kan tilbys til en voksen umiddelbart etter skaden har oppstått for å redusere sjokksymptomer; voksen kan ta cantharis 200c hvert 30. minutt inntil symptomene avtar, i en dose på to til tre tabletter.

Aconitum

Når du eller en annen person lider av sjokk og symptomer inkluderer angst, rastløshet, frykt og en følelse av forestående undergang, fungerer Aconitum som en effektiv homeopatisk behandling. Denne behandlingen er like effektiv i behandling av angstrelaterte spørsmål generelt. Administrer Aconitum 30c til en voksen for å behandle sjokk symptomer; bare tre pellets er nødvendig.

Carbo Veg

I "Praktisk Homeopati," Vinton McCabe sier at carbo veg er anbefalt for behandling av sjokk hvis en person lider av sjokk, har et blålig skjær til deres hud eller lider av pusteproblemer. Fire tabletter hver fire timer under en voksens tunge carbo veg 6x kan bli tilbudt å motvirke sjokk; barn kan forbruke to carbo veg 6x tabletter for lignende lettelse.

Veratrum

Hvis personen lider av sjokk har kaldsvette, kvalme og oppkast, i tillegg til angst og rastløshet, er Veratrum anbefales for behandling av disse sjokksymptomer. Voksne kan ta Veratrum 30x fire ganger daglig i en dose på fire tabletter. Barn kan forbruke to tabletter fire ganger daglig for å lindre sjokksymptomer.

Bruker for stoffet dopamin

Dopamin benyttes for mange medisinske tilstander. Det fungerer ved å øke styrken av pumpe legemet exerts å få tilstrekkelig blodtilførsel til hjertet og nyrene. Det er også brukt for Parkinsons sykdom og sjeldnere for ADHD.

Funksjon

Dopamin brukes til å behandle sjokk og lavt blodtrykk som kan ha resultert fra skade, kirurgi, infeksjoner eller traume. Den brukes til å bedre hjertefunksjon når blodtilførselen har blitt kompromittert.

Betydning

Dopamin er et signalstoff. Det i stor grad påvirker og betydelig påvirker motor og tenkning regioner i hjernen. Når dopamin nivåene reduseres, kan motoren fungerer og tankeprosessen bli svekket.

Potensial

Dopamin brukes til å behandle Parkinsons sykdom. Parkinsons sykdom pasienter viser lave dopaminnivået i hjernen som kan forårsake stivhet, muskelstivhet, en lut holdning, tap av balanse, gangvansker, sløret tale, langsomme bevegelser, frosne ansiktstrekk og kognitive svekkelser.

Betraktninger

I et barn eller en voksen med lave nivåer av dopamin, kan ADHD oppstå. Lave nivåer av dopamin forstyrre evnen til å fokusere og til å betale oppmerksomhet.

Advarsel

Høye nivåer av dopamin er knyttet til paranoia, fobier og avhengighet. Det kan føre til manglende evne til å møte virkeligheten i tillegg til å forårsake lyder å bli forsterket, og å snu opp alle sanser i kroppen.

Homeopatiske sene Cure

Sener er hylser som kobler muskler til bein i hele kroppen. Når musklene er mye, skadet eller på annen måte anstrengt, kan sener blir betent, forårsaker store smerter og sterkt begrensende bevegelse. Homøopatiske midler kan gå en lang vei mot å undertrykke smerte og påskynde utvinning tid. Flere løsninger er foreslått for behandling Tendinitt og pinpointing den riktige avhenger svært mye av detaljene.

Betraktninger

Det er alltid gunstig å konsultere en profesjonell homøopatisk lege om valg av behandling og dosering. I tillegg til fysiske symptomer, vil en homeopat ta hensyn til noen sterke følelsesmessige bivirkninger, pasientsykehistorie og miljømessige påvirkninger. Mens du tar feil rette bør ikke forårsake skade, vil det koste penger og forlenge smerte, og noen mener at å ta feil middel for en lengre periode kan faktisk føre til at symptomene den er designet for å helbrede.

Solblom

Solblom er i stor grad ansett for å være den ledende rette for noen traumatisk muskulær skade, hvor sårhet er forverret av den minste berøring. Arnica er også designet for å behandle sjokk, forvirring, og moroseness som ofte omgir en skade. Likegyldighet og isolasjon er andre vanlige reaksjoner lindret av Arnica. I krem ​​form, kan Arnica bli topikalt direkte til det skadde området. Når tatt før og umiddelbart etter anstrengende aktivitet, kan det virke forebyggende mot fremtidige skader.

Rhus Gift

Det rette er spesielt effektiv for de som er utsatt for skader forbundet med revmatiske lidelser. Extreme rastløshet, med en kontinuerlig uro for en behagelig posisjon, er en god indikasjon for Rhus. Forkjølelsessår, tørr hoste, frysninger og feber kan oppleves. Følelser av forvirring eller nervøsitet kan oppstå. Symptomer er lindres ved bevegelse, og forverrede av kulde, ved hvile, og på natta.

Belladonna

Når det er bevis for at nervesystemet har blitt kastet ut av balanse, kan Belladonna være en mer hensiktsmessig løsning. Indikasjoner for Belladonna er blussende ansikt, snørt hals, lunger, følsomhet for lys og støy og økt sanser. Sinte utbrudd er ikke uvanlig, og det er ofte et ønske om å rømme og en tendens til å hengi seg til fantasier.

Hypericum perforatum

Ta dette midlet for kribling, brennende smerte kombinert med følelser av sjokk, melankoli og mental fogginess. Kvalme og tretthet er vanlige, og symptomene er forverret av kulde og berøring. Det er vanligvis smerter eller trykk over sacrum, og leddene kan føles mørbanket. Lener hodet bakover kan midlertidig lindre symptomer. Kulde, fuktighet, vil stillestående luft og berøring irritere.

Ruta graveolens

For dem som opplever fortvilelse, utrygghet, usikkerhet og frykt etter skade, Ruta graveolens kan være fordelaktig. I slike tilfeller er hodepine innledet av belastningen på øynene, trykk og sårhet. Det er en generell følelse av svakhet og stivhet i hele ledd og muskulatur, spesielt utføring håndledd, rygg, og musklene i låret. Lange perioder med hvile og kaldt vær forverre symptomene.

Hvordan Endre ACLS

Hvordan Endre ACLS


ACLS står for Advanced Cardiac Life Support. Det er en American Heart Association HLR-sertifisering kurs for fagfolk som responderer på medisinsk nødhjelp. Kurset inneholder grunnleggende livredning, hjertestans ledelse, hjerneslag anerkjennelse og behandling og overføring av omsorg. ACLS er mer dyptgående enn grunnleggende HLR og fokuserer på teamkommunikasjon siden medisinske fagfolk vanligvis jobber sammen som første responders. Modifikasjon av den opprinnelige ACLS selvfølgelig avhengig av leverandøren klassifisering av deltakerne, for eksempel opplevd, pediatrisk og hjerte farmakologi.

Bruksanvisning

Erfarne Providers

•  Sett opp fire stasjoner før klassen begynner. Hver stasjon simulerer en annen hjerte nødsituasjon hjelp HLR dukker som pasienter. Stasjonen en pasient er å ha en standard hjerteinfarkt, pasient 2 har en tilhørende metabolske eller elektro abnormitet, har pasienten tre en toksikologi krise, og pasienten 4 krever spesiell lungeredning eksempel en trakealtuben.

Velkommen klassen. Pass ut ACLS student manualer, munnen vakter og bag masker. Gjennomføre BLS og AED ferdigheter evaluering med en AED simulator og bruker regneark i ACLS instruktør manual. Utføre en muntlig vurdering av ACLS leverandøren handlinger.

Escort klasse deltakerne til stasjon 1. Presentere situasjon. Be deltakerne til å forklare og demonstrere handling trinn. Riktige og guide svar som nødvendig. Fortsett denne prosessen for stasjonene 2-4.

Fordel skrevet ACLS undersøkelse som fastsatt i instruktøren manualen. Tillate deltakerne tid som er nødvendig for ferdigstillelse. Score eksamener med alle deltakere til stede og gjennomgang savnet elementer.

Pediatriske Spesialister

Sett opp tre stasjoner før klassen bruker HLR dukker som pasienter. Stasjonen en pasient simulerer en luftveis nødsituasjon, pasient 2 har rytmiske forstyrrelser som krever elektrisk terapi, og pasienten 3 krever behandling med vaskulær tilgang.

Velkommen klassen. Pass ut ACLS student manualer, munnen vakter og bag masker. Validere ferdigheter for ett og to rednings voksen, barn og spedbarn HLR med AED. Gjennomføre BLS ferdigheter evaluering. Utføre en muntlig vurdering av ACLS leverandøren handlinger.

Følge klassen deltakerne til stasjon 1. Presentere situasjon. Be deltakerne til å forklare og demonstrere handling trinn. Riktige og guide svar som nødvendig. Fortsett denne prosessen for stasjonene 2 og 3.

Gjennomføre kjerne case diskusjoner om pediatrisk vurdering, behandling sjokk, team kommunikasjon og ved hjelp av en systematisk tilnærming.

Fordel skrevet ACLS undersøkelse med PALS vedlegg som forutsatt i instruktøren manualen. Tillate deltakerne tid som er nødvendig for ferdigstillelse. Score eksamener med alle deltakere til stede og gjennomgang savnet elementer.

Cardiac farmakologi

Velkommen klassen. Pass ut ACLS student manualer, munnen vakter og bag masker. Gjennomføre BLS og AED ferdigheter evaluering med en AED simulator og bruker regneark i ACLS instruktør manual. Utføre en muntlig vurdering av ACLS leverandøren handlinger.

Gjennomgå anatomi av hjertet, grunnleggende elektrofysiologi og hjerterytmeforstyrrelser. Identifisere gjennom klasse diskusjons normale og unormale elektro målinger.

kategorisere grunn ACLS narkotika, deres bruk og dosering retningslinjer. Demonstrere administrasjonsveier. Be deltakerne øve narkotika administrasjon ferdigheter.

Be deltakerne komme med forslag, erfaring og / eller spørsmål. Takke dem for deres tid og avskjedige klasse.

Tips og advarsler

 • Erfarne leverandører er erfarne fagfolk som fornyer sin sertifisering. De fungerer i nødssituasjoner hver dag og bruke sine ferdigheter ofte.
 • Kurs modifikasjoner er bare passende for medisinske fagfolk som sertifiseringer er opp for fornyelse. De få første gang sertifisering i ACLS kreve den første, full-lengde kurset.
 • Farmasøyter som arbeider i sykehus regelmessig bistå i å bestemme narkotika dosering og bruk. Derfor er det hjerte farmakologi ACLS modifikasjon en god oppfriskningskurs for sykehusfarmasøyter.

Hvordan behandle septisk sjokk

Hvordan behandle septisk sjokk


Septisk sjokk er en alvorlig infeksjon i blodet med betennelse. Alvorlige tilfeller redusere blodstrømmen til organene og føre til flere organer til å mislykkes. De fleste tilfellene oppstår på sykehus blant pasienter med undertrykt immunsystem. Det er vanligvis forårsaket av bakterier eller cocci, spesielt stafylokokker og meningokokker, men det kan også være forårsaket av sopp på sjeldne anledninger. Disse trinnene vil vise hvordan å behandle en sak av septisk sjokk.

Hvordan behandle septisk sjokk

•  Innse at aggressiv behandling med antibiotika bør starte innen seks timer etter en mistenkt diagnose. Septisk sjokk er sannsynlig å være irreversible og dødelig gang alvorlig laktacidose er etablert.

Flytt pasienten til en intensivavdeling spesielt hvis det er multiorgansvikt og overvåke vitale tegn.

•  Undersøk følgende eksempel som et regime for septisk sjokk av ukjent opprinnelse: gentamicin eller tobramycin 5.1 mg / kg intravenøst ​​én gang per dag, og en tredje generasjons cefalosporin (to g cefotaksim hver seks til åtte timer eller to g ceftriakson per dag.) To g ceftazidim hver åttende time bør brukes i stedet for en cefalosporin hvis Pseudo mistenkes.

Utfør andre behandlinger for septisk sjokk inkludert aggressiv væske gjenoppliving, kjøling for hypertermi, dialyse for nyresvikt og støttebehandling. Noen ganger er blodglukosenivået vil være nært kontrollert og kortikosteroider og aktivert protein C skal bli administrert.

Drain abscesser og kirurgisk avgifter nekrotiske vev. Pasientens tilstand vil fortsette å synke til tross for antibiotika til smittekilden elimineres.

Hvordan behandle kardiogent sjokk

Kardiogent sjokk er en svært alvorlig situasjon som krever umiddelbar, profesjonell medisinsk hjelp. I denne situasjonen er et sykt hjerte (slik som for en person som lider av hjertesykdom) så skadet at det ikke er i stand til å gi nok blod til kroppens organer, forårsaker den lidende systemer for å være ute av stand til å fungere ordentlig. Folk som viser tegn på hjertesykdom bør vite hva du skal se etter i kardiogent sjokk, slik at de kan søke legehjelp umiddelbart.

Hvordan behandle kardiogent sjokk

diagnostisere tilstanden riktig. Forstyrrelser i hjertet som vanligvis forbindes med kardiogent sjokk inkluderer kardiomyopati, ruptur av hjertet, hjerteinfarkt, hjertesvikt og hjerteklaff eller rytmeforstyrrelser. Rask puls, pustevansker, kjølig hud, svak puls og blek hudfarge er noen av symptomene på denne tilstanden.

Søk øyeblikkelig legehjelp når symptomene er tydelig. Den eneste behandlingen for kardiogent sjokk krever sykehusinnleggelse. Behandling vil starte med diagnostisk testing for å fastslå den underliggende årsaken, og leger vil stabilisere den nåværende tilstanden i hjertet å forlenge livet.

medisinere en person med de mest aktuelle legemidler for den underliggende tilstanden og dens symptomer. Disse stoffene kan inkludere dopamin, adrenalin, amrinone norephinephrine, og dobutamin. Medisiner vil forbedre blodtrykk og vil gjøre hjertet til å fungere skikkelig.

Unn kardiogent sjokk med streng sengeleie inntil leger tillate mer aktivitet. Dette reduserer arbeidsbelastningen på hjertet, slik at det å gjøre jobben sin bedre. Oksygen vil bli gitt for å redusere belastningen på hjertet, og væske vil bli benyttet etter behov for å opprettholde legemet.

Tenk kirurgi. Sette inn en hjertepacing enhet, eller pacemaker, kan regulere hjertets juling evner. Hjerte-skjermer vil gi legene mer informasjon, og andre behandlinger kan reparere skader på hjertet i enkelte situasjoner. En hjertetransplantasjon kan være nødvendig for noen pasienter.

Monitor for komplikasjoner fra kardiogent sjokk. Komplikasjoner som nyreskader og svikt, hjerneskade og leverskader og svikt er vanlig. Leger vil arbeide for å opprettholde alle kroppens funksjoner under hele behandlingen.

Hint

 • Alle som opplever noen av symptomene på denne hjertesykdom bør søke profesjonell medisinsk hjelp.

Hvordan behandle anafylaktisk sjokk med Adrenalin

Hvordan behandle anafylaktisk sjokk med Adrenalin


Epinefrin, som også er kjent som adrenalin, er den eneste virkelig effektive behandling for anafylaktisk sjokk, en livstruende tilstand forårsaket av en alvorlig allergisk reaksjon. Bare Adrenalin kan re-åpne bronkiene i lungene slik at pusten for å fortsette, eller for å gjenopplive hjertet hvis den har sluttet å slå.

Bruksanvisning

•  Skaff en adrenalin kit fra legen din for å behandle anafylaktisk sjokk hvis det skjer. De fleste settene inneholder en kombinasjon av sprøyter og epinefrin, eller en liten forhåndsmålt mengde av adrenalin i en ett-stykke leveringssystem, for eksempel en EpiPen. Du bør holde adrenalin kit med deg når du forlater hjemmet ditt, eller når du ikke er i stand til å kontrollere din umiddelbare miljø.

Lær dine venner og familie hvordan å behandle anafylaktisk sjokk ved hjelp av adrenalin kit. Trene dem til å gjenkjenne de tidlige symptomer på anafylaktisk sjokk, som svimmelhet eller besvimelse, overdreven hevelse eller elveblest, vanskeligheter med å puste og gastrointestinal ubehag. I tillegg varsle dine venner og familie om dine spesifikke allergen triggere, slik at innsatspersonell kan bli skikkelig informert om din tilstand når de kommer på scenen.

Implementere en strategi for å få den medisinske behandlingen du trenger når du har blitt injisert med adrenalin kit. Mens en EpiPen eller lignende adrenalin leveringssystemet kan forsinke effekten av anafylaktisk sjokk, vil du fortsatt trenger å få akutt medisinsk behandling på et sykehus eller legevakten. Selv om du begynner å føle deg bedre, vil du fortsatt trenger større doser av adrenalin, eventuelt i kombinasjon med antihistaminer og orale steroider, for å behandle og gjenopprette fra anafylaktisk sjokk.

Motta adrenalin behandling på sykehuset når du ankommer. Du vil sannsynligvis bli på sykehuset for en eller to dager etter en episode av anafylaktisk sjokk mens kroppen stabiliserer seg, samt å gjennomgå ytterligere tester angående allergener som utløste angrepet.

Planlegg en oppfølging besøk med legen din eller helsepersonell for å finne ut om adrenalin kit var instrumental i å redde livet ditt, eller om justeringer må gjøres. Mange adrenalin levering systemer er tilgjengelig for personer som er anafylaktisk, og du må kanskje prøve flere forskjellige typer å finne den som er riktig for deg.

Tips og advarsler

 • Inhalatorer som dispensere adrenalin muntlig har blitt fjernet fra markedet på grunn av deres manglende evne til å levere stabile doser når det trengs. Nyere typer inhalatorer blir testet, imidlertid, og kan være tilgjengelig for å behandle anafylaktisk sjokk i de kommende årene.

Hvordan behandle sirkulatorisk sjokk

Hvordan behandle sirkulatorisk sjokk


Ifølge MedicineNet.com, "Shock er en livstruende medisinsk tilstand hvor kroppen lider av utilstrekkelig blodstrøm gjennom kroppen." Sjokk kan være forårsaket av alvorlig blodtap - enten eksternt eller internt - samt nyresvikt, dehydrering eller omfattende brannskader. En allergisk reaksjon eller bakteriell infeksjon kan også føre til sjokk. Den vanligste type er den hypovolemisk sjokk variasjon, noe som er sjokk forårsaket av et utilstrekkelig sirkulerende volum, vanligvis forårsaket av blødning. Miste en femtedel eller mer av den normale volum av blod i kroppen vil automatisk bringe på sjokk. Jo større og hurtigere blodtap, de mer alvorlige symptomer på sjokk.

Bruksanvisning

Behandling av en Shock Victim

•  Se etter tegn på sjokk, som inkluderer klam hud; svak og rask puls; grunne, rask pust; svimmelhet og svakhet. Lav blodtrykket er et stort tegn på sjokk.

Ring 911 eller ta personen til legevakten hvis symptomene er tilstede. Shock er alvorlig og kan føre til døden hvis ubehandlet.

Plasser pasienten i en utsatt posisjon med bena hevet ca 12 inches over hodet. Dette vil hjelpe blodsirkulasjonen.

Sjekk pasientens luftveier, pust og sirkulasjon. Disse er kjent som ABC livredning. Fortsett å sjekke hvert femte minutt, og starte HLR hvis personen har problemer med å puste.

Hold pasienten varm og løsne alle klær rundt halsen, midjen og ekstremiteter.

Slipp sjokk offer for akuttmedisinsk team personell, som vil administrere væske gjennom en IV og gi medisiner som vil heve pasientens blodstrøm.

Hint

 • Jo før sjokket blir behandlet er, desto bedre prognose og den nedre sjansene for ytterligere skade.
 • Det er alltid lurt å holde et velutstyrt førstehjelpsskrin for hånden.
 • Gratis HLR klasser er universelt tilgjengelig i de fleste storbyområder. Dra nytte av dem.
 • Å vite telefonnummeret og plasseringen av sykehuset, krisebehandlingssenter og brannstasjon nærmeste du kan redde liv i nødstilfeller.
 • Alltid ringe 911. Shock er en alvorlig tilstand, og kan føre til mer alvorlige tilstander hvis den ikke behandles.
 • Ikke gi mat eller væsker til noen som er i sjokk.

Hvordan behandle hyperglykemi i villmarken

Hyperglykemi er et diabetisk nødsituasjon når diabetikere har for mye sukker i blodet. En diabetiker kan vanligvis fortelle deg om han eller hun er i ferd med å oppleve dette.

Hvordan behandle hyperglykemi i villmarken

•  Vurdere for hyperglykemi ved å se etter følgende tegn og symptomer: tørste, manglende appetitt, hyppig vannlating, kvalme, oppkast, fruktig lukt på pusten, rød og tørr hud.

Be diabetiker om han eller hun har spist i dag og tatt insulin. Hvis personen har spist, men ikke tatt insulin, mistenkte hyperglykemi.

Administrer væske hvis personen er ved bevissthet og i stand til å holde en kopp.

Sørg for støttebehandling hvis personen mister bevisstheten, overvåking luftveier, vitale og behandling for sjokk (Se "Hvordan Åpne Airway", "How to Measure Vital Signs" og "hvordan å behandle for Shock").

Evakuer straks til et sykehus hvor en lege kan vurdere type og mengde insulin trengs.

Hint

 • Skal ikke gis væske hvis pasienten er bevisstløs.
 • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Nevropati Symptomer og behandling

Nevropati er en tilstand i hvilken de perifere nerver av kroppen blir skadet. Siden de perifere nerver er rammet, er tilstanden ofte kalt perifer neuropati. Denne skaden avbryter signaler fra nervene til muskler, hud, organer og ledd. Det er forskjellige årsaker til tilstanden, og hver har spesifikke symptomer assosiert med seg. Nevropati kan kontrolleres og progresjon av symptomene avtok dersom behandlingen startes tidlig.

Typer Nerver skadet

Følgende tre typer perifere nerver er skadet av nevropati: motoriske nerver, som er ansvarlig for frivillige bevegelser av kroppen; sensoriske nerver, som er ansvarlig for å føle smerte, berøring og temperatur; og autonome nerver, som kontrollerer indre kroppsfunksjoner som fordøyelse, pust, blodtrykk, urinblæren og seksuell funksjon.

Klassifiseringer av nevropati

Plasseringen av perifere nerveskader i kroppen avgjør klassifiseringen. Mononevropati forekommer i bare ett er av i kroppen. Polyneuropati oppstår når skaden er i mange deler av kroppen. Symmetrisk nevropati er når det oppstår skade på de samme steder på begge sider av kroppen. Idiopatisk nevropati er en klassifisering som brukes til å beskrive nevropati med ingen kjent årsak. Noen typer nevropati er klassifisert etter sykdommen som forårsaker dem - dette inkluderer diabetisk nevropati og ernærings nevropati. Radikulopati er en klassifisering som brukes når nerverøtter er involvert.

Årsaker

Noen av de vanligste årsakene til nevropati er diabetes, alkoholisme, traumer, autoimmun sykdom, vitamin B-mangel, Charcot-Marie-tann sykdom, amyloid polyneuropahty og gift.

Symptomer

Symptomer variere avhengig av de perifere nerver er involvert. Følgende er vanlige symptomer:

Prikking og nummenhet i hender og føtter
Brenning eller skarp jabbing smerter følelsen som en elektrisk sjokk
Følsomhet for berøring
Koordineringsproblemer
Lammelser eller svakhet i musklene
Blære og tarm problemer
Kramper eller spasmer
Unormal puls og blodtrykk
Seksuell dysfunksjon
Fordøyelsesproblemer
Forstoppelse
Svimmelhet

Behandling

Den mest effektive behandlingen for nevropati er å behandle tilstanden forårsaker den. Diabetikere bør holde blodsukkeret regulert, alkoholikere bør slutte å drikke, folk mangler i B-vitaminer bør rette på situasjonen, og andre bør følge deres legens råd å kontrollere hva sykdom stede.

Sammen med å kontrollere underliggende forhold, er smertelindring nødvendig til behandling for nevropati. Noen medisiner som brukes er smertestillende, anti-anfall og antidepressive medisiner, og Lidocaine patch eller andre aktuelle behandlinger. Ofte er en kombinasjon av medikamenter er nødvendig for å lindre smerter forbundet med nevropati.

Selvhjelps behandlinger for nevropati inkluderer å spise mindre måltider for å hjelpe fordøyelsen, stående eller sittende sakte for å unngå svimmelhet, og praktisere riktig fotpleie for diabetikere.

Spinal Meningitt Behandling

Spinal Meningitt kommer i to former: bakterielle og virale. Behandlinger for hver er spesifikke for de tilstander og symptomer som oppleves av pasientene. Tilfeller av hjernehinnebetennelse kan variere fra svært mild til alvorlig og livstruende, men alle bør behandles av en utdannet lege.

Bakteriell meningitt

Akutt bakteriell meningitt er et medisinsk nødstilfelle som krever umiddelbar oppmerksomhet. Den spesifikke type bakterier som forårsaker infeksjonen bestemmer nøyaktig antibiotikabehandling som vil bli brukt. Leger vil administrere antibiotika intravenøst. Leger kan bruke et bredspektret antibiotika for umiddelbar behandling, mens de venter på å bestemme bakterier involvert og kan deretter behandle at bakterier med de nødvendige antibiotika.

Viral hjernehinnebetennelse

Antibiotika er mislykket i behandling av viral hjernehinnebetennelse. De fleste tilfeller av viral hjernehinnebetennelse bedre på egen hånd uten spesiell behandling. Leger kan også anbefale sengeleie, væsker og over-the-counter medisiner for smerter og feber.

Behandling av sekundære symptomer

Meningitt kan bære med seg flere symptomer som må behandles separat. Leger kan behandle hjernehinnebetennelse pasienter for hjernen hevelse, sjokk eller kramper eller anfall. Disse behandlinger kan krever sykehusinnleggelse, avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene. Av og til, leger trenger også å drenere overflødig væske fra bihulene eller området mellom hjernen og dens omkringliggende membraner som følge av hjernehinnebetennelse.

Ved hjelp av Dopamin å behandle sykdommer

Dopamin er en del av en klasse av stoffer i kroppen som regulerer mange funksjoner, blant annet humør, appetitt og en følelse av velvære. En nevrotransmitter, er det viktig for funksjonen til alle kroppssystemene. For mye eller for lite dopamin er en medvirkende årsak til sykdommer som Parkinsons, enkelte psykiatriske lidelser, avhengighet og ADHD.

Dopamin og Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en kronisk, progressiv neurodegenerativ bevegelsesforstyrrelse. Skjelvinger, stivhet, langsomme bevegelser, dårlig balanse og problemer med å gå er karakteristiske primære symptomer på Parkinsons. Det finnes ingen kur i dag, men en form for dopamin kalt L-dopa er den beste behandling for å kontrollere symptomene.

Bivirkninger kan være kvalme, spesielt tidlig i behandlingen, lavt blodtrykk og unormale bevegelser. Langsom dosejustering og tar medisiner med mat kan redusere disse effektene, og å bruke laveste effektive dose kan hindre eller forsinke visningen av motorisk dysfunksjon.

Dopamin og andre forhold

Denne medisinen brukes til behandling av hjerte-og blodstrømningsproblemer i sjokk (reduksjon av blodtilførsel til alle deler av kroppen) forårsaket av et hjerteinfarkt, nyresvikt, alvorlig skade eller hjertesvikt. Dopamin handler raskt for å øke blodstrømmen fra hjertet, heve en slippe blodtrykket og øke urin flyt.

Dopamin er også involvert i en rekke psychatric lidelser. Antipsykotiske medikamenter er dopamin-senkende medisiner som benyttes for behandling av både psykoser og schizofreni så vel som bipolare lidelser og alvorlig depresjon.

Dopamin og Alzheimers

Alzheimer-pasienter er kjent for å oppvise forminskede nivåer av dopamin og andre nevrotransmittere. Forstyrrelser i disse nivåene påvirker atferd, følelser, appetitt og mange andre systemer i kroppen. De noncognitive aspekter ved demens er vanligvis knyttet til serotonin og dopamin fordi disse nervesystemer mest direkte påvirker humør, følelsesmessig balanse og psykose. Pågående forskning tyder medisiner som endrer dopamin nivåer og overføring kan lindre noe av stemningen og emosjonelle balanse problemer som rammer Alzheimers pasienter.

Dopamin og andre rusmidler

Det finnes en rekke medikamenter kontraindisert i kombinasjon med dopamin. De inkluderer MAO-hemmere som vanligvis brukes til å behandle depresjon samt tricylcic antidepressive medisiner. Også kontra er medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk og enkelte medisiner som brukes til å behandle hjertesykdommer. All bruk av dopamin bør overvåkes nøye av legen din og du bør gjøre et poeng av å fortelle ham eller henne om alle andre medisiner du tar.

Dopamin i kroppen

Som mange andre neurotransmittere, har dopamin flere forskjellige funksjoner. Det spiller en avgjørende rolle i arbeidet i det sentrale nervesystemet og hjelper kroppen til å fungere optimalt. Det er også knyttet til hjernens komplekst system av motivasjon og belønning, og dermed spiller en rolle i avhengighet. Dopamin er syntetisert av hjernen, som også styrer de nivåer og hastigheten for overføring i hver enkelt person.