Digidexo.com

nerveskader i skulder etter protese

Hvordan unngå en frossen skulder Etter en reparasjon

Med et lim capsulitis, eller frossen skulder, kan du oppleve smerter og stivhet i skulderleddet. Symptomene dine kan starte gradvis og forverres over tid. Du kan utvikle denne tilstanden etter at skulderen din har blitt kirurgisk reparert og immobilisert for en periode, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS). Derfor er det viktig å prøve spekter av bevegelsesøvelser tidlig for å unngå frossen skulder etter reparasjon. Selv om det kan løse seg selv innen to år, kan du unngå en frossen skulder etter reparasjon via ulike behandlinger i tillegg til å utøve som narkotika og injeksjoner.

Bruksanvisning

Rehabilitering skulderen din. Øvelser kan bedre utvalg av bevegelse og fleksibilitet. Med tryllestaven øvelsen ekstern rotasjon ønsker du å ligge på ryggen. Hold en pinne i hendene med håndflatene. Sørg for at overarmene hviler på gulvet. Albuene skal være bøyd 90 grader med albuene på din side. Bruk den ene armen til å presse den andre armen vekk fra kroppen. Hold albuen presset på din side. Så hold i fem sekunder. Gjenta 10 ganger.

Prøv en scapulær aktiv utvalg av bevegelse trening. Du ønsker å stå og trekke på skuldrene opp så hold i fem sekunder. Klem skulderbladene tilbake og sørge for at de er sammen. Hold denne posisjonen i fem sekunder. Slapp av skulderbladene. Gjenta 10 ganger.
Prøv også en pectoralis stretch. Du ønsker å stå enten i et hjørne eller døråpning. Plasser hendene på veggen. Sørg for at hendene er litt over hodet. Lene fremover, litt, til du føler foran på skuldrene strekke. Du bør holde denne posisjonen i 15-30 sekunder. Du trenger bare å gjenta denne øvelsen tre ganger.

Strekk biceps. Stå ca seks inches bort fra en vegg. Heve armen ut til siden. Plasser hånden mot veggen. Du ønsker tommelen side av hånden din på veggen med håndflaten ned. Sørg for å holde albuen rett. Bevege kroppen i motsatt retning av din hevet arm. Stopp når du føler at biceps stretch. Hold i 15 sekunder og gjenta tre ganger.

Prøv medisiner unngå en frossen skulder. Kortikosteroider injeksjoner kan bidra til å redusere smerten du føler. Men du bør ikke ha denne injeksjon mer enn én gang, ifølge Mayo Clinic. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) er et annet alternativ for å styre en frossen skulder etter reparasjon. Medisinen kan lindre betennelser og smerter som kan følge din frossen skulder.

Bruk andre metoder. Legen din kan injisere sterilt vann inn i leddkapselen. Dette kan hjelpe deg å flytte armen mer effektivt og strekke skuld vev. I tillegg kan legen din også manipulere skulderen din. Med denne fremgangsmåten, er du under narkose. Legen din vil flytte skulderledd på forskjellige måter for å løsne den stramme vev i skulderen din.

Hvordan å bleke tennene Før og etter Proteser

Hvordan å bleke tennene Før og etter Proteser


Ser i speilet eller på bilder av seg selv, mange mennesker ønsker ofte deres smiler så hvitere. Flere faktorer kan føre til at tennene til å se misfarget: dårlig tannhygiene, genetikk, drikking mørk-farget drikke, røyke og spise visse typer mat. Du kan prøve flere forskjellige metoder for å få tennene ser hvitere. Personer med proteser kan også lider av misfarging. De fleste av de samme alternativene er tilgjengelige for protese-wearers, men de kan også ta ytterligere skritt.

Bruksanvisning

Whitening Strategier

•  Bush tennene med en hvithet tannkrem. Det er flere merker tilgjengelig som hevder å gradvis bleke tennene over tid. Husk å pusse tennene hver dag.

Påfør en tann-whitening kit eller whitening strips til tennene. Disse er tilgjengelig på de fleste dagligvarebutikker og apotek. Velg en metode og merke som du tror vil fungere best for deg, og følg instruksjonene på boksen.

•  Prøv en hjemme bøte for å bleke tennene. Knuse opp et jordbær, som inneholder eplesyre, og bland det med litt natron til ingrediensene er blandet sammen. Smør litt tannkrem på børsten og dyppe den i blandingen. Puss tennene i ca fem minutter, og skyll munnen din veldig bra. Utfør prosedyren bare en gang i uken.

Gebiss Whitener

Kjøp en ultralyd protese renere. Mange merker er tilgjengelig på nettet; ta kontakt med tannlegen din og finne en merkevare som vil fungere for deg. Ved hjelp av denne enheten hver kveld vil bidra til å fjerne flekker og lukt fra proteser.

Velg en protese renere som annonserer forbedret hvithet for soaking protesene. Noen protese-rensing tabletter hjelper bleke proteser mens de suge over natten.

Kjøp en tannbørste spesielt utviklet for proteser. Protese-rensing tannbørster har en annen, mindre børstehode som lettere kommer opp i proteser 'sprekker. Børsting daglig med en whitening tannkrem vil, over tid, sakte bleke proteser.

Tips og advarsler

  • Snakk med tannlegen din før du begynner på et whitening diett.
  • Praktisere god munnhygiene vaner og unngå matvarer som vil flekke tenner, som vin, kaffe og bær, for å unngå misfarging.
  • Bleking metoder kan skade emaljen, noe som gjør tennene dine mer følsom og utsatt for hulrom. Bruk aldri en whitening produkt oftere enn instruksjonene anbefale.

Skulder nerveskade Symptomer

Skulder nerveskade Symptomer


Skulder nerveskader oppstår når aksillær nerve, som leverer deltoid skuldermusklene, er påvirket av noen form for traume. Skuldernerveskader kan oppstå som et resultat av en direkte skade skulder. Slike skader kan omfatte en fraktur til den øvre del av armen og forvridning av skulderen. Dessuten kan nerve trykk fra langvarig bruk av en støpt også resultere i nerveskader. På samme måte, ved hjelp av krykker er feil i en lengre tidsperiode kan også resultere i nerveskader. Skulder nerveskade kan være mindre og krever lite eller ingen behandling, men på den annen side kan det også være mer alvorlige og krever mer kraftig behandling. Skulder nerveskader kan føre til følgende symptomer:

Nummenhet

En person med skuldernerveskader kan oppleve nummenhet i ytre del av skulderen.

Svakhet

En person med skuldernerveskader kan føles som om den berørte skulderen er svakere enn det var tidligere til skaden.

Løfte Vanskeligheter

Det kan være vanskelig å løfte gjenstander med armen påvirkes av skulderen nerveskader.

Manglende evne til å løfte armen Overhead

Det kan også være vanskelig for en person påvirket av skuld nerveskade å løfte armen over hodet.

Smerte

Det er sannsynlig at en person med skulder nerveskade vil oppleve smerter i skulderen, spesielt når du bruker skulderen for å heve armene eller løfte objekter.

Mulige Long Term Effekter

I noen tilfeller kan skulderen bli permanent skadet, noe som resulterer i skulder lammelse.

Hva er skulder dekompresjon kirurgi?

Hva er skulder dekompresjon kirurgi?


Artroskopisk subacromial dekompresjon, også kalt skulder dekompresjon kirurgi, er en behandling for skulder impingement syndrom. I denne tilstanden, blir rotatorcuffen fanget mellom et bein kalles acromion og kuleledd av skulderen. Den er karakterisert ved inflammasjon, smerte og redusert bevegelsesområdet.

Når det brukes

Skulder dekompresjon kirurgi er brukt når medisinsk behandling, for eksempel medisiner, kortison injeksjoner og fysioterapi, ikke har avhjulpet tilstanden.

Prosedyre

Artroskopisk dekompresjon kirurgi innebærer å gjøre små snitt til å sette inn et lite kamera under huden for å visuelt undersøke skulder vev. Etter eksamen, kan bein spurs som er til skade skulder vev fjernes ved hjelp av arthroscope.

Risiko

Ifølge Cleveland Clinic, er artroskopisk skulder dekompresjon en lav-risiko prosedyre. Det kan føre til postoperativ infeksjon, blødning, nerveskader eller skulder stivhet, men.

Recovery

Oppgangen perioden kan vare mellom noen uker til noen måneder før symptomene er fullstendig løst. Legen din kan forskrive en mild smertestillende for den første uken etter operasjonen.

Fysioterapi

Du kan bli bedt om å se en fysioterapeut etter operasjonen, eller gitt øvelser å gjøre for å minimere hevelse.

Skulder Rehab programmer

Skulder Rehab programmer


Mange mennesker - alt fra profesjonelle baseball-spillere til freak-ulykken ofre - gjennomgå en operasjon på sine skuldre som følge av skader som de rive sener, leddbånd eller muskler i skulderen. Det finnes en rekke øvelser du kan gjøre for å styrke deg skulder etter skade eller operasjon for å returnere den til det normale.

Avslappet Arm Swing

Dette rehabiliteringsprogram er ment å slappe av musklene i skulderen din og øke omfanget av bevegelse. Legg deg ned på en benk og la armen henge utenfor kanten uten at det berører eller dra på bakken. La din skulderblad til å slappe av og slippe ned. Deretter forsiktig svinge armen frem og tilbake uten å bruke nakkemusklene. Fokus for dette programmet er å slappe av og la tyngdekraften til å strekke ut skulderen, mens bare litt arbeider musklene i skulderen. Swing bør begynne på 15 sekunder om gangen, og deretter øker gradvis til opp til 5 minutter rett som skulderen blir mer rehabilitert.

Stir

Stå opp, finne en stol eller vegg å støtte vekten din og la din svakere skulder og arm å henge fritt ned ved siden av deg. Bøy deg fremover så armen henger uhemmet og begynne å gjøre små sirkulære bevegelser med armen din, arbeider musklene og sener i skulderen din. Selv om du står opp, prøv å slappe av så mye som mulig, slik at tyngdekraften og noen små muskler i skulderen din til å gjøre alt arbeidet. Du bør begynne å gjøre disse sirklene i 30 sekunder om gangen, og deretter gradvis øke til fem minutter om gangen. Prøv både med og mot klokken sirkler under hvert program treningsøkt.

Rubber Band Heiser

Ved å feste en stor gummistrikk eller stykke rør til gulvet eller utstyr bak deg, kan du gjøre disse øvelsene ved å løfte armen rett opp over hodet, stretching og styrke musklene i skulderen din. Dette vil ikke være mye vekt til å løfte med rehabiliterende skuldermusklene, som det vil praktisk talt være vekten av armen i seg selv, men må løftes og senkes langsomt og stoppet hvis det er noen smerte hodet. Dette rehabiliteringsprogram bør gjøres først etter enklere former for skulder rehabilitering er gjennomført, så utrolig følsomme skuldrene kan bli skadet av denne treningen.

Hvordan å sove med en skulder Sling På

Hvordan å sove med en skulder Sling På


En skulder slynge er et stoff og elastisk støtte som går under og rundt armen din, med en stropp looping rundt halsen. Personer med arm- og skulderskader ofte bære disse stropper for å støtte deres arm eller skulder etter en skade. Å bli vant til følelsen av skulderen fatle når du får kledd, kan vasking og spising ta litt tid. For mange skader, leger insisterer på at du bærer seilet i løpet av de første 2-6 ukene av utvinning, avhengig av hvor alvorlig skaden. Mange wearers trenger tid til å tilpasse seg iført seilet mens de sover.

Bruksanvisning

Plasser en pute på stedet der du normalt hvile hodet og deretter legge ned.

Sett inn en annen pute under armen som er i seilet. Test din komfort nivå og legge til en annen pute under seilet om nødvendig. Armen som er i seilet bør føle seg helt støttes.

Lukk øynene og vurdere din komfort nivå. Hvis du fortsatt ikke er komfortabel med å sove i denne stillingen, legger 2:58 flere puter under ryggen din. Dette fører deg til å være i en halvveis sittende stilling, som kan være mer behagelig hvis du sover i en slynge.

Lukk øynene og vurdere hvor komfortabel du føler deg. Juster puter om nødvendig. Legg en hals pute å øke det samlede støtte.

Typer av protese Bondingprodukter

Protese bonding produkter er utviklet for å hjelpe proteser holde seg på plass hele dagen. Ulike typer protese bonding produkter er tilgjengelig, selv om de alle tjene et felles formål. Den type protese binding produkt valgt av protesen bæreren er basert på preferanse og effektivitet.

Nødvendighet

The American Dental Association sier at proteseadhesiver kan legge til ekstra oppbevaring for proteser. Dette er imidlertid ikke betyr at bruk av lim skal være en løsning for proteser som ikke passer ordentlig. Ada.org anbefaler å få proteser relined eller erstattet i tilfelle av sår, slark eller ubehag.

Typer

Ifølge Yourdentalhelp.com, er det to hovedtyper av protese bonding produkter. Disse inkluderer pasta og pulver. Men disse to typene er ikke de eneste protese bonding produkter på markedet. Ifølge Mypolycare.com, er det også protese limstrimler tilgjengelig. Hver type lim har sine fordeler og ulemper, og bruk er rett og slett basert på protesen brukerens personlige preferanser.

Oser Problemer

Limer bør påføres én gang om dagen, sier Mypolycare.com. Starter med en liten mengde er viktig fordi du bruker for mye lim kan forårsake oser. Mypolycare.com holder at et rør som veier 1,4 gram skal vare i fire til seks uker. Hvis overflødig lim blir stadig brukt er det et tegn på at proteser kanskje ikke passer ordentlig. Lim bør fjernes gjennom skylling og børsting etter proteser har blitt tatt av.

Process

Mypolycare.com anbefaler følgende trinn når du søker og fjerne pulver lim fra proteser. Før pulver administreres, bør proteser være grundig rengjort, men ikke tørket. Pulveret bør deretter påføres jevnt til de proteser. Overskudd av pulver bør fjernes. Etter dette er gjort, bør proteser trykkes på plass, og holdt fast for å sikre sikkerheten. For å fjerne limet, bør proteser tas ut og rengjøres gjennom skylling og børsting.

Selvklebende Strip Application

Mypolycare.com lister søknad og fjerning instruksjonene for protese selvklebende strimler. Hvis du vil bruke strimler gebiss, skal være grundig rengjort og tørket. Etter at dette er fullført, skal limbåndene i deler av en kvart tomme eller mindre brukes der det trengs, noe som gjør at stripene ikke er plassert for nær kantene av proteser. Det neste trinnet er å skylle munnen før protesene er plassert i munnen. Endelig bør proteser plasseres i munnen, holdes fast, og bitt ned på å sørge for at de er sikre. For å fjerne limstrimler, først skylle munnen med vann. Deretter fjerne proteser. Proteseadhesivene bør fjernes gjennom skylling og børsting.

Definisjon av en frossen skulder

Selvklebende capsulitis, eller frossen skulder, er en tilstand som kan forverres over tid. Tilstanden kan forekomme i tre stadier: frysing, frosset og tining. Din frossen skulder kan løse seg selv med eller uten behandling innen tre år.

Funksjon

Normalt, når du flytter skulderen din at du føler ingen smerter eller stivhet. Du bør være i stand til å bevege skulderen din med letthet.

Definisjon

Frossen skulder er en prosess som involverer fortykkelse og kontraktur i kapselen, som omgir skulderleddet, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS).

Risiko

Hvis skulderen har vært i fatle i flere uker og immobilisert i en lang periode av tid, er du i faresonen for å utvikle en frossen skulder. Andre risikofaktorer inkluderer diabetes, Parkinsons sykdom, hypotyreose, kirurgi eller hjertesykdom.

Symptomer

Symptomer omfatter smerter, stivhet og begrenset utvalg av bevegelse i skulderen din.

Betraktninger

Behandling for frossen skulder kan innebære kortikosteroid injeksjoner, tøyningsøvelser eller, i alvorlige tilfeller, kirurgi. Tøyningsøvelser kan også brukes til å hindre frossen skulder etter en skulderskade.

Hva er en protese Reline?

Hva er en protese Reline?


Protese relining er en prosedyre der den øverste delen av tannproteser - den delen der proteser kommer i kontakt med tannkjøttet - er erstattet med et nytt fôr, som er dannet for å trimme til personens tannkjøttet. En persons tannkjøttet kan endre noen få år, noe som kan føre til at det å passe på feil måte og passe løst på tannkjøttet. Relining åpner for en snugger passform, hindrer proteser fra å bevege seg rundt eller gni smertelig mot tannkjøttet. Det forhindrer også at proteser fra å bryte tidlig.

Betydning

Protese relines brukes til å endre slimhinnen i protese hvis protesen ikke lenger passer konturene av en persons tannkjøttet. Det er også brukt til å stramme sin passform rundt tannkjøttet. Ifølge Dental Health Directory, hjelper Reline redusere bivirkninger forårsaket av dårlig tilpassede proteser, for eksempel tap av beinmasse, sår og sår på tannkjøttet.

Typer

De to vanligste typene av protese relines er harde og myke relines. En hard Reline er skapt ved å plassere en myk sparkel inne i protesen og deretter plassere protesen innsiden av munnen, noe som gjør at tannkjøttet å støpe det inn i form. Den kitt blir deretter tatt ut og sendt til et laboratorium, hvor en hard kopi akryl er opprettet. Denne replikaen er da permanent montert inne i protesen.

En myk Reline følger den samme prosedyre, men benytter et mykere og mer ettergivende materiale. Materialet kan ligne på hardgummi. Myke relines brukes vanligvis for pasienter som får såre flekker fra iført proteser, som gjør harde relines for smertefullt å bære. Den brukes som en midlertidig erstatning for harde relines mens tannkjøttet helbrede og er erstattet med en hard Reline når helbredelsesprosessen er over.

Time Frame

Ifølge DoctorSpiller.com, er harde relines gjort hvert 2. år for å sikre proteser passe skikkelig på tannkjøttet. Myke relines bare vare et par måneder.

Komplikasjoner

Harde relines kan føre til irritasjon og sårhet på tannkjøttet dersom tannkjøttet er allerede møre. Ikke har proteser relined fører proteser å slites ned bein og vev, forårsaker tannkjøttet til å svelle, føler smertefullt å ta på og bli infisert. Hvis protesene slites ned tannkjøttet for mye, kan personen være i stand til å bære proteser selv etter protese relining.

Forebygging / løsning

Folk kan unngå å få protese relines ved å la sine tannkjøttet hvile hver dag. Iført proteser hele dagen setter press og press på tannkjøttet, iført ned bein under den og endre tannkjøttet. DoctorSpiller.com anbefaler å la tannkjøttet hvile minst 2 timer om dagen for å unngå tap av beinmasse. Ikke iført proteser i løpet av natten er en metode de foreslår.

Kan en protese forlenges Under the Front Lip?

Kan en protese forlenges Under the Front Lip?


Det er et faktum av naturen som, over tid, vil proteser til slutt begynne å forsvinne i henhold til ens lepper som bein i kjeven svekkes, og tvinger de øvre gebiss å hvile på gulvet av munnen. Dette reiser protese høyere under overleppen og faktisk minsker avstanden mellom spissen av nesen og haken, i stor grad forandre formen ansiktet s.

Endringer i Lips

I tillegg er de øvre lepper ofte blitt mye tynnere etter proteser implanteres på grunn av dårlig støtte. Når dette skjer, den eneste virkelige måten for en tannlege utvide ens smil igjen ville være å øke størrelsen på nye proteser når du bytter ut den gamle settet.

Hvordan det kan skje

Noen kosmetiske kirurger kan være i stand til å oppnå inntrykk med en protese forlenge leppe lignende fremgangsmåte ble brukt til å korrigere altfor "gummy" smiler. Dette innebærer å fjerne noe av tannkjøttvevet for å "langstrakte" tennene. Den negative aspektet er at det kan allerede være for mye tyggegummi krymping, og dermed hindre kirurgen fra å være i stand til å hefte sammen leppene til tannkjøttet, for å hindre at musklene i munnen fra vise for mye av det tannkjøttet.

Ukonvensjonelle metoder

Protese implantat leppe forbedring kan også oppnås gjennom en frontleppe implantat som bruker pasientens eget kroppsfett (eller andre kommersielle produkter), og det er mer permanent enn kollagen filler injeksjoner, som vanligvis varer noen måneder.

Passive Mobiliserings Teknikker for Skulder

Passive Mobiliserings Teknikker for Skulder


Skulderleddet er en ball og socket som er i stand til å bevege seg i flere retninger enn noen andre ledd i kroppen. Det stiver også opp raskt, noe som kan føre til en frossen skulder etter skade, operasjon eller immobilisering. Passiv spekter av bevegelsesøvelser tillate skulderleddet å være fleksibel uten å stresse sener som er skadet eller kirurgisk reparert. Disse øvelsene skal utføres i ett til tre sett med 10 repetisjoner, en eller to ganger per dag.

Trinse Øvelser

Over-the-dørs trinser er enkle å bruke og la skulderleddet som skal passivt strukket i flere forskjellige retninger. Fleksjon Forward utføres ved å sitte i en stol med skivene plassert over den skadde skulderen. Håndtak ved hver ende av tauet som holdes den uskadde armen trekker ned på tauet for å løfte den skadde armen mot taket. Start med albuene bøyd i første omgang å redusere mengden av trekk gjennom den skadde armen. Gjenta denne øvelsen med den skadde armen i en 45 graders vinkel (halvveis mellom rett foran og rett ut til siden). Peke tommelen mot taket for å avlaste trykket i skulderleddet i denne posisjonen. Gjenta hver øvelse 10 ganger, og jobbe opp til tre sett på rad.

Brett Øvelser

Skulder mobiliserings øvelser kan utføres i sittende stilling overfor en tabell. Bruk uskadde armen for å løfte den skadde armen opp til hvile på bordplaten. Plasser håndflaten vendt ned på bordet. Sakte bøye seg fremover i midjen og gli hånden frem til en strekning er filt. Hold i fem sekunder og gå tilbake til oppreist stilling. Etter 10 repetisjoner, gjenta med armen hviler i en 45 graders vinkel. Bruk tabletop å strekke skulderen til eksterne (ytre) rotasjon med å snu stolen for å plassere den skadde armen ved siden av bordet. Bend albuen til 90 grader med armen hvileflaten ned på overflaten. Sakte bøye seg fremover i livet til en strekning er filt på forsiden av skulderen. Hold i fem sekunder og gjenta 10 ganger.

Håndkle Stretch

Bruk et badehåndkle eller belte til å strekke den skadde armen i forlengelse og intern rotasjon (bak ryggen bevegelser). Hold endene av håndkle i hver hånd med håndkle hviler over lav tilbake. Sakte løfter håndkle på ryggen ved hjelp av uskadde armen for å løfte den skadde armen. Hold i fem sekunder og gjenta 10 ganger. Hold håndkle i samme stilling og trekke bort fra kroppen din med den uskadde armen, og bringer den skadde armen mot midten av ryggen. Hold i fem sekunder og gjenta 10 ganger.

Uskadd Arm Assisted Øvelser

Passiv spekter av bevegelse øvelser kan utføres uten ekstra utstyr som bruker den uskadde armen for å flytte den skadde armen. Cradle den skadde armen ved å holde albuen (som å holde et spedbarn) og forsiktig flytte den ut til siden og tilbake igjen. Gjenta dette 10 ganger. Passe fingrene, holde albuen til den skadde armen tett ved din side og bruke den uskadde armen for å rotere armen ut til siden og tilbake 10 ganger. Ligg på ryggen, passe fingrene og bruke den uskadde armen å sakte løfte den skadde armen opp og overhead. Gjenta 10 ganger. Jobbe opp til tre sett med 10 repetisjoner for hver øvelse.

Nerveskade symptomer fra Knee ACL Reconstrution

ACL eller fremre korsbånd, ligger i kneet og er ansvarlig for å stabilisere kneet. Dens viktigste funksjon er å hindre kneleddet fra knekking. Det er en vanlig ligament å skade. Skader oppstår vanligvis når det er en rask retningsendring eller kontakt til kneet. Kirurgi er ofte nødvendig, men samtidig svært sjelden, kan nerveskader oppstå med denne operasjonen.

Identifikasjon

ACL leddbånd kan helt eller delvis revet. Noen ganger ligament kan helt atskilt fra benet. Rekonstruksjon er preformet ved å ta et stykke sene fra et annet område av kroppen, og bruker den til å reparere ligament. Alt dette arbeidet kan tidvis gjøre skade på en nærliggende nerve.

Mindre nerveskader Symptomer

Etter ACL rekonstruksjon kirurgi, kan du ha nummenhet rundt snittet. Kneleddet kan også føle seg stiv. I noen tilfeller er det en økt nivå av knesmerter også.

Andre symptomer

Hvis nervene rundt kneleddet blir skadet under operasjonen, kan du oppleve muskelsvakhet. Dette kan forekomme i musklene rett rundt kneet eller kan involvere hele benet.

Andre symptomer

Andre symptomer kan oppstå er nummenhet eller prikking på toppen av foten og problemer med å gå. Et tap av følelse i bena og føttene kan oppstå hvis det er betydelig nerveskader.

Alvorlige symptomer

Hvis nerveskader fra ACL rekonstruksjon er alvorlig nok, kan du oppleve opplevelser av nummenhet, prikking eller brennende følelse i hele benet. Du kan ha problemer med å løfte tærne, og utvikle en tilstand som kalles dropp-fot.

Hvordan bruke protese Liners

Hvordan bruke protese Liners


Fylling av mellomrommet mellom platen og tyggegummi, tannproteser liners er et mykt gummilignende pute utformet for å forbedre tilpasning av proteser løse. Etter proteser har blitt montert, vil tannkjøttet ofte avta over tid, og skaper et mellomrom mellom protesen og tannkjøttet. Feilkoplede tilpassede tannproteser kan forårsake munnsår og bør byttes ut med en skikkelig montering to så snart som mulig. Men inntil du kan gå til tannlegen, kan du legge en protese liner for å fortsette å tygge i komfort.

Bruksanvisning

•  Bløtlegg protese over natten i en protese løsning som er godkjent for din bestemt type proteser. Ta kontakt med tannlegen din hvis du er i tvil om hvilken løsning som skal brukes.

Tørk protese helt med et rent papir håndkle eller la protesen og lufttørke.

Fjern protesen liner fra wrapper og legg duken på en ren, flat overflate. Ikke fjern papiret backing fra liner.

Plasser protese opp ned over protese liner.

Spor en linje på protesen liner med en ikke-giftig penn, ved hjelp av ytterkanten av protese som en veiledning.

Steriliser en saks med isopropylalkohol og kuttet rett innenfor spores linje på protesen liner.

Test tilpasning av liner til protese; duken bør passe like innenfor kanten av protese. Skjær forsiktig til kanten av kuttet liner, om nødvendig, med saks.

Fjern selvklebende bakside fra protesen liner og trykk duken på plass mot overflaten av protese.

Sett protese i munnen, uten lim. Bite forsiktig ned på protese å jobbe puten i mellomrommene mellom tannkjøttet. Fjern protesen fra munnen, bruke protese lim på protesen og slitasje som vanlig.

Hint

  • Ikke bruk en standard tannbørste og tannkrem å rengjøre proteser som det kan ripe opp overflaten på protesen, forårsaker den til å tiltrekke seg og felle bakterier i skrubbsår.

Typer proteser

Ingen ser frem til å nå det punktet av seg proteser. Enkeltpersoner er redd for at andre vil vite det øyeblikket de åpner munnen for å snakke om at de ikke lenger har sine naturlige tenner. Falske tenner er ikke et nytt konsept. Folk har erstattet dårlige tenner med vikarer siden antikken. Kvalitet proteser er nå rimelig for nesten alle heller enn å bli slitt bare av de rike.

Historie

Kunstige tenner daterer seg tilbake til 700 f.Kr., og i enkelte sivilisasjoner enda tidligere. I antikken bare de rike hadde råd til kvalitet proteser med et naturlig utseende. Historien har sett proteser laget av elfenben, bein, gull, sølv, perlemor og med trevirke. De første århundrene så også individer plassere ekte tenner i munnen. Det var ikke uvanlig for noen som var i behov av penger for å selge noen av sine tenner eller for folk å fjerne tennene fra folk som hadde dødd.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer av proteser. Konvensjonelle plast proteser er blant de mest brukte for folk på jakt etter rimelige alternativer. Disse proteser vil ikke være montert før tannkjøttet har leget etter at naturlige tenner er blitt fjernet. For dem som søker etter proteser som vil se så nær ekte tenner som mulig, det er kosmetiske proteser. Keramiske porselen tenner blir brukt for å skape den naturlige utseende karakteristisk for kosmetiske proteser. Kosmetiske proteser er et dyrere alternativ. Dental implantater er tilgjengelig for de som har råd til den høye prisen. Implantater bruker en teknologi som kan være knyttet til en persons kjeve og hvor de falske tennene kan bli implantert. Tannimplantater har nesten alle funksjonene til en persons naturlige tenner og kan være utformet for å skape et vakkert smil.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at alle vil vite om en person har på seg proteser. Mange proteser bruker i dag de nyeste tannbehandling nyvinninger for å skape et mer naturlig utseende og passform enn noensinne. Hvis en person bryr seg om sine proteser godt ved å rense dem som anvist av tannlegen sin, de er ikke sannsynlig å farge og misfarge å skape en unaturlig ytelse. Mange tror fortsatt at de ikke vil være i stand til å snakke så klart, eller spise så godt hvis de har proteser i stedet for sine egne tenner. I de fleste tilfeller er dette ikke en bekymring fordi de fleste proteser i dag er fullt fungerende, så lenge de blir brukt og tatt vare på som instruert.

Betraktninger

Når du forbereder å bære proteser, er det å huske at disse falske tenner vil i utgangspunktet virke fremmed for munnen. Hjernen din noen ganger registrerer proteser som å være mat. Kroppen er uvitende om at proteser nå tjene som tennene. Du vil begynne å sikle, som hjernen din sende et signal for å starte fordøyelsen. Å ha for mye spytt kan være et problem før hjernen justerer seg til det faktum at dette ikke er et fremmedlegeme, og det er ikke nødvendig å starte fordøye.

Advarsel

Du må ta kontakt med tannlegen din hvis du har noen problemer med montering av protesene. Hvis du føler noen smerte, bør du også ringe tannlegen din. Proteser som ikke passer godt kan føre til at tannkjøttet og munnen til å bli sår eller bli infisert. I de mest alvorlige tilfeller kan du utvikle svulster som følge av proteser som ikke er justert i munnen ordentlig. Selv om du ikke har problemer med protesene, må du gå til tannlegen regelmessig for å sikre god oral helse.

Hvordan bli kvitt hard hud Under Proteser

Gum smerter, ømhet og hard hud kan være problemer for protese wearers. Ømme flekker kan være et resultat av proteser som passer dårlig eller at gni mot tannkjøttet på grunn av tygge mat, knuger eller tenner sliping. Din protese profesjonell er den beste personen til å konsultere for å hjelpe deg å bli kvitt hard hud etter proteser.

Bruksanvisning

Bruk protese kremer eller lim i påvente av en tur til en denturist, råder Dentures.net. Disse apotek produkter vil klistre tyggegummi til proteser, demping tannkjøttet og holde protesene på plass. Alternativt, gebiss puter - små bomullsputer soaxed i voks - kan settes inn i rommet hvor protese møter tannkjøttet. Elektrodene bør skiftes daglig.

Gi tannkjøttet en pause. Dentures.net bemerker at den mest effektive metoden for å fremme helbredelse er å unngå iført proteser for en kort tid til å gi såre, calloused tannkjøtt en pust i bakken. Forsiktig bade tannkjøttet med en varm, våt vaskeklut for å unngå infeksjoner.

La din denturist ta den endelige avgjørelsen om hvordan man skal bøte hard hud. The American Dental Association bemerker at protesene kan miste sin plass på grunn av lavkonjunktur eller krymping av bein og tannkjøtt rygger, som igjen fører til hard hud, sår og infeksjoner. Din denturist kan råde å anvende en midlertidig eller semi-permanente foring til undersiden av protesen til å gi de gummier helbredende tid. Fleksibel resin kan påføres protesen base for å gjøre plass til mer tett proteser. Som det fremgår av dentures.net, avhenger behandlingen av tilstanden til munnen.

Hint

  • ADA råder erstatte gamle eller dårlig tilpasset proteser før de begynner å forårsake hard hud.
  • Hvis protesene konsekvent slip, klikker eller fløyte, ikke prøv å justere proteser bruker et hjem eller apotek rette; se en tannlege i stedet.

Hvordan å kjøpe rimelige proteser

Tannpleie er like viktig som noen annen form for helsevesenet. Mens det er tannpleie forsikring planer, mange av dem ikke dekker slike elementer som proteser. Finne proteser som er rimelig kan kreve ekstra innsats og ekstra hjelp utover standard dental forsikring. Det finnes alternativer som er tilgjengelige for de som trenger proteser.

Dental Forsikring

Dental forsikring er ofte tilbys gjennom en arbeidsgiver eller annen type gruppe der den enkelte betaler en premie for forsikringen sammen med en egenandel for ulike besøk og prosedyrer. Hver planen dekker ulike prosedyrer og produkter. Noen planer dekke en prosentandel av proteser hvis det er behov. Dette kan kreve at den enkelte betaler en egenandel for disse tjenestene. I tillegg kan forsikring plan krever at den enkelte velger en tannlege dekket under planen. Tar tid å få den rette politikken kan gjøre hele forskjellen i utlegg.

Dental rabatt planer

En tannlege rabatt plan gir personer som er medlemmer av planen en rabatt på visse prosedyrer og produkter. Det er ofte krav til at den enkelte bruker tjenestene til en tannlege dekket under planen. Disse rabatt planer tilby tannlege pasienter muligheten til å betale en flat avgift en gang i året for å delta i rabatter. Det er viktig at den enkelte forstår vilkårene for medlemskap og nøyaktig hva det vil og ikke vil dekke.

Sammenligning Shopping

Finne rimelige proteser kan bety å ta tid til å søke den beste prisen akkurat som du ville gjort for noe annet produkt. Leter du etter proteser på internett er en måte å målrette de laveste prisene tilgjengelig. Pasienter trenger ikke nødvendigvis å bli sittende fast med proteser som tilbys av at tannlegen. Finne en god avtale på kvalitet proteser kan bety å gjøre telefonsamtaler og leter utenfor området der personen bor.

Veldedige organisasjoner

Pasienter med behov for proteser kan være i stand til å finne økonomisk bistand ved å kontakte lokale veldedige stiftelser eller organisasjoner opprettet for å hjelpe de som trenger det. Pensjonister bør kontakte lokale veldedige organisasjoner som eksisterer for å hjelpe eldre med sine medisinske utgifter. Organisasjonene kan ofte henvise pasienter til andre potensielle kilder til hjelp. Det kan være organisasjoner som arbeider nasjonalt for å hjelpe de som trenger slike produkter.

Øvelser for å styrke skuldermusklene etter operasjonen

Skulder kirurgi kan være løsningen på smerter i en skulder. Men hvis det ikke er sammenkoblet med et strengt regime av trening for å styrke musklene, kan du ende opp med stive ledd, samt en skulder uten et godt utvalg av bevegelse. Lære de riktige øvelser for å styrke musklene uten å forårsake ytterligere skade er avgjørende for utvinning.

Warm Up

Før du utfører noen øvelser etter operasjonen, varme opp skikkelig. En skulder etter operasjonen vil trolig være stive, så resultater WarmUp øvelser for å løsne musklene kan bidra til å forhindre skader. Har 5 til 10 minutter med lett aerobic trening for å få blodet flyter og øke hjertefrekvensen.

Building Strength

Forsøk aldri øvelser som vil anstrenge musklene for fort. Utøve en gitt muskelgruppe annenhver dag for å forebygge skader. Hvis du jobber på rotator cuff øvelser mandag, gjør skulder blad øvelser onsdag. Dette sikrer at du ikke er overexerting musklene og de har tid til å gro. Når du gjør vekt-trening øvelser med frie vekter, bør du føler deg trøtt etter en 12-repetisjon sett. Hvis du føler deg sliten når som helst før det, redusere vekten for å forhindre skade. Start med en lav vekt og jobbe deg opp til riktig vekt. Det er alltid bedre å undervurdere dine evner.

Øvelser

Skulderen din kan utøves på en rekke måter, med fokus på rotator cuff, skulderblad, og hele skulderøvelser. Det er også viktig å trene biceps, nakke og bryst for overordnet organ styrke. Hvis du nettopp har hatt kirurgi, gjøre øvelser som ikke krever vekter. Prøv å gjøre en pendel svinge. Len deg over med armene hengende mot gulvet. Sving armene sakte i små sirkler, utvide dem litt med hver sving. Dette bidrar til bedre utvalg av bevegelse. Gjøre en rekke strekninger for å styrke hele skulderen. Helle over på livet og hvile begge hendene på en benkeplate slik at kroppen din er i en 90-graders vinkel. Lene brystet mot gulvet for å strekke på skuldrene.

Hva du kan forvente etter Shoulder Surgery

Selv om å ha kirurgi på skulderen til slutt vil føre til noen skulder lettelse, dette er ikke nødvendigvis sant i ukene etter operasjonen. På grunn av rehab og skulder ømhet, bør en person forvente en god bit av smerte selv etter operasjonen.

En Sling

Armen din vil bli holdt i en slynge for et par uker etter skulder kirurgi for å gi skulderen en sjanse til å holde seg fra å være over-stresset.

Artroskopisk Effects

Hvis du har artroskopisk kirurgi vil du ofte føle deg bedre selv før healing har fullført takket være det faktum at det er ikke store incisions gjort i muskelvev.

Medisinering

Rett etter operasjonen, er pasienter gitt sterke medisiner som Demerol eller morfin for å redusere smerte og hevelse.

Pain Pumper

Et lite rør er noen ganger plassert direkte inn i pasientens skulder etter operasjonen. Dette røret er koblet på den andre enden til en tilførsel av smertestillende medikamenter. Det er i stand til å redusere mengden av smerte du føler fordi det leder smertestillende til kilden til smerte.

Rehab

Avhengig av pervasiveness av kirurgi, bør du forvente flere uker eller flere måneder med rehab du skal bygge muskler og vev tilbake opp i skulderområdet.

Hva slags Nerve Damage Kan du få løfte vekter?

Hva slags Nerve Damage Kan du få løfte vekter?


Kroppsbyggere og styrkeløftere er mer sårbare for nerveskader. Folk over 40 kan være mer succeptible til nerveskader i tillegg. Vektløfting kan skade nerver i ryggen, nakke, skulder og selv deres albuen.

Betydning

Vektløfting legger mer stress på bein og muskler enn de fleste andre aktiviteter. Følgelig kan man skade en nerve ved å løfte for mye vekt, trene for ofte eller utfører en manøver feil. Disse skadene kan ta måneder å helbrede.

Typer av nerveskade

Når en person utfører knebøy, er det mulighet at de kan opprettholde en herniated plate i halsen eller nedre del av ryggen. Herniated plater i nakken kan klemme eller komprimere nerver som styrer arm og hånd på ballen. Skivebrokk- i korsryggen kan anspore isjiasnerven skade, som vanligvis forårsaker utstrålende smerter nedover baken og bena til føttene. Nerveskader fra brokk er en annen potensiell skade.

Andre typer nerveskader

Skulder impingement fra rotator cuff senebetennelse kan knipe skulder nerver, forårsaker smerte og nummenhet som skyter ned armene. Denne typen skader kan være forårsaket ved å gjøre militære presser og ulike skulder treningsøkter over mange år. Videre kan overforbruk av albuen for triceps og bryst trening føre ulnar nerve problemer.

Forebygging / løsning

Det er alltid best å opprettholde riktig form og bygge styrke gradvis. Dette vil bedre hjelpe støtte ledd og områder som er sårbare for skader.

Advarsel

Løft aldri vekter som er for tunge, da dette kan øke sjansene dine for å opprettholde alvorlige skader og nerveskader.

Komplikasjoner av Pneumatisk kompresjon Devices

Komplikasjoner av Pneumatisk kompresjon Devices


En pneumatisk kompresjon enheten er en holdbar medisinsk apparat som behandler kronisk venøs insuffisiens i ben eller armer. Mange pasienter som bruker disse enhetene lider av venøse komplikasjoner og sår som har mislyktes i å helbrede. Kompresjonen stimulerer blodsirkulasjonen og reduserer sjansene for at pasienten utvikler DVT (dyp venetrombose). Selv pneumatisk kompresjons enheter hjelpe en pasient som trenger det, kan komplikasjoner utvikle.

Kupé syndrom

Kompartmentsyndrom er ett problem som kan oppstå ved bruk av en intermitterende pneumatisk kompresjon enheten. Dette resulterer i økt trykk i muskelen, som i sin tur presser på blodkar og nerver. Hvis trykket blir høyt nok, kan musklene dør og en kirurg må kanskje amputere lemmer.

Peroneal nerve parese

Peroneal nerve parese er en annen alvorlig komplikasjon. Dette nerveskader kan føre til tap av følelse i foten og / eller etappe av den personen som lider av dysfunksjon. Peroneal nerve er en gren av isjiasnerven. Nerveskader oppstår etter å ødelegge dekning av nerveceller (myelin slire).

Genital lymfødem

Pasienter med lymfødem i underekstremitetene kan ha en økt risiko for å utvikle genital lymfødem, brakt videre med bruk av pneumatisk kompresjonsenheten. Dette er forårsaket av komprimeringsinnretningen presser fluid fra lem opp i upåvirkede områder; i dette tilfellet, kjønnsorganene.

Smerte

For en rekke årsaker, avhengig av pasienten og hennes individuelle tilstand, kan smerte increas eller bli et nytt problem med bruk av kompresjonsbehandling. Dette kan noen ganger være på grunn av en uoppdaget underliggende sår eller infeksjon. Trauma til de omgivende vev på grunn av dårlig påføring av kompresjons kan også forårsake uutholdelig smerte.