Digidexo.com

galleblæreoperasjon utførelse

Gjenopprettingstiden fra Lap galleblæreoperasjon

Fjerning av galleblæren er like alvorlige som hvilken som helst annen operasjon. Hvis du valgte å ha laparoskopisk galleblæren kirurgi, kan helbredelse ganger variere fra person og situasjon, men oppgangen tid vil mest sannsynlig være kortere enn med konvensjonell galleblæreoperasjon.

Prosedyre

Ifølge laparoscopic.md nettstedet, er fanget galleblæren kirurgi utført ved å kutte flere små områder i magen og sette inn et kamera. Når legen finner galleblæren i magen, er det skåret bort og fjernet.

Fordeler med Recovery Time

Den største fordelen med å ha en lap galleblæreoperasjon er en kortere restitusjonstid. De fleste mennesker kan gå tilbake til arbeid i løpet av få dager, noe som er godt før de ville ha med en konvensjonell galleblæreoperasjon. Snittene leges raskt med lite eller ingen smerte. Dette er fordi når en laparoscope brukes til å fjerne galleblæren, gjør din bukmuskulatur ikke må kuttes, ifølge laparoscopic.md.

Time In Hospital

Siden du ikke er i hovedsak blir kuttet åpen, kan denne operasjonen gjennomføres som et poliklinisk prosedyre. Når operasjonen er fullført - og det er ingen komplikasjoner - kan du være i stand til å gå hjem den dagen eller innen én til to dager, ifølge laparoscopic.md.

Gjenopprette etter operasjonen

Når du kommer hjem etter operasjonen, vil du være i seng en dag eller dag på det høyeste. Ifølge Aurora Health nettsted, bør du utvinnes fra operasjonen i løpet av tre dager. På dette punktet, vil leveren din ta over galleblæren jobb, og du kan gå tilbake til et normalt kosthold og livsstil.

Mulige komplikasjoner

Å ha komplikasjoner kan forlenge den helbredende tid. Disse komplikasjoner kan bestå av "blødning, infeksjon og skade på kanalen (tube) som bærer galle fra galleblæren til magen," ifølge laparoscopic.md. Selv om disse komplikasjoner er sjeldne, hvis de oppstår, kan utvinning tid være lenger.

Post galleblæreoperasjon Problemer

Post galleblæreoperasjon Problemer


Fjerning av galleblæren kalles kolecystektomi. Det kan utføres tradisjonelt, med en fem på åtte tommer innsnitt eller laparoskopisk. Laparoskopisk kirurgi innebærer flere svært små snitt. En laparoskop (et lite, tynt omfang) settes inn gjennom en av snittene for å tillate kirurgen å se, og andre kirurgiske verktøy er satt inn gjennom de andre åpninger. Uansett type kirurgi kan føre til problemer etter operasjonen.

Kvalme / oppkast

Kvalme og / eller oppkast kan forekomme som følge av smertestillende medikamenter du tar. Noen mennesker er følsomme for visse stoffer og er ikke i stand til å tolerere dem. I noen tilfeller kan ta dem med mat lindre disse symptomer. Kvalme og oppkast kan også være forårsaket av endringer i maten du spiser. Umiddelbart etter operasjonen vil du mest sannsynlig være på en flytende diett, og dette kan noen ganger føre til magesyke.

Blodpropp

Blodpropp kan uventet resultere etter enhver operasjon. Blodpropper er forårsaket når blodet ikke klarer å sirkulere riktig som et resultat av å være begrenset til seng for lange perioder. Hvis du har tradisjonell kirurgi, vil du sannsynligvis bli pålagt å bo minst én natt på sykehuset. I dette tilfellet, bør du være utstyrt med trykkstrømper for å hindre blod fra pooling i bena som reduserer risikoen for blodpropp.

Symptomer på et ben clot omfatter hevelse, rødhet, smerte og varme i området av blodpropp. De kan vanligvis behandles med smertestillende medikamenter som paracetamol eller ibuprofen og varm komprimerer.

Pain

Du kan ha smerter på stedet av såret ditt (r) med hevelse og rødhet. Dette kan behandles med smertestillende medikamenter og aktuelle salver for å lindre smerten. Du kan oppleve magesmerter på grunn av gass, halsbrann og oppblåsthet. Galleblæren lagrer overflødig galle som produseres av leveren og regulerer sin utgivelse. Når galleblæren er fjernet, kan gallen ikke slippes riktig mens noen matvarer vanskelige å fordøye og som resulterer i disse problemene.

Forstoppelse / Diaré

Forstoppelse og diaré er noen ganger problemer etter fjerning av galleblæren på grunn av den uregulerte utgivelsen av galle. Det mest vanlige problemet er forstoppelse, forårsaket av for lite galle. Øke fiber inntak kan bidra til å avlaste dette problemet. Diaré er forårsaket av for mye galle i tykktarmen, og noen mennesker kan finne det nødvendig å gå på do umiddelbart etter å ha spist. Dette kan behandles med over-the-counter loperamid (Immodium AD) eller med reseptbelagte medisiner som kolestyramin, som forsinker opptaket av gallesyrer.

Betraktninger

For å unngå problemer med fordøyelsen følgende galleblæren kirurgi, bør du følge visse kosttilskudd retningslinjer, for eksempel spise en lav fett, høyt fiber diett og unngå mat som melke, søtsaker, fet mat og koffein. Galleblæren angrep nettsiden gir en diett for post galleblæreoperasjon som inkluderer mat som er nyttig og de som bør unngås.

Galleblæreoperasjon Infeksjon

Galleblæren er en liten, pæreformet ikke-vitale organ under leveren på høyre side av abdomen. Galleblæren lagrer galle produseres av leveren før det blir brukt i tynntarmen for å fordøye fettholdige næringsmidler. Når gallen ikke kan reise gjennom rørene som fører til tynntarmen (galleganger) som skyldes betennelse eller infeksjon, kan kirurgisk fjerning av galleblæren kan anbefales. Laparoskopisk kirurgi galleblæren, en cholecystektomi, er en fremgangsmåte hvor galleblæren fjernes gjennom flere små abdominal innsnitt. Under mer invasive åpen cholecystectomy, er galleblæren fjernes gjennom en stort innsnitt. Begge prosedyrer er utført under narkose i et sykehus. Risikoer som infeksjon er sjeldne, men forekommer.

Forholdsregler

Både utsette kroppens organer til luft og sette fremmedlegemer i kroppen din øker risikoen for en infeksjon. For å hindre muligheten for infeksjon, kan antibiotika være foreskrevet i flere dager før operasjonen. Antibiotika kan også bli levert via IV før og i løpet av operasjonen selv. I tillegg sterilisering av medisinske instrumenter, kjoler og masker; grundig hånd skrubbing; og kortere sykehusopphold alle minimere eksponering for bakterier og virus som kan føre til en infeksjon.

Initial Sykehus

Laparoskopisk galleblæren kirurgi prosedyren er vanligvis utføres på poliklinisk basis. Pasienter vanligvis forblir på sykehuset i flere timer for å sikre at de tolerert operasjonen godt, og det er ingen innledende problemer på grunn av infeksjon eller bivirkninger av anestesi. Utslippet er senere samme dag med instruksjoner for egenomsorg og overvåking. Åpne Kolecystektomifrekvens pasienter vil forbli på sykehuset i opptil seks dager for en lengre periode med overvåking og tilsyn utvinning.

Pain

Noen smerte er normalt etter galleblæreoperasjon på grunn av organer blir flyttet og gass inn i kroppen under operasjonen. Smerte toleranse varierer på individuell basis og overvåkes med et komparativt smerteskala. Smertestillende medikamenter leveres etter behov, alt fra ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen til narkotiske smertestillende midler. Kontakt legen din hvis smertene ikke begynne å avta etter noen dager, eller hvis det begynner å forverres. Dette kan være en indikasjon på gjenværende gallestein eller noen form for intern infeksjon.

Lungebetennelse

Lungebetennelse, en betennelse i lungene på grunn av infeksjon, oppstår av og til etter noen form for kirurgi, men mest spesielt abdominal kirurgi. Det er den vanligste dødelige infeksjon ervervet i et sykehus. Lungebetennelse er preget av grunne pust og oppbevaring av slimete, og den påfølgende svekket evne til å hoste mens helbredelse fra operasjonen selv. For å holde lungene fungerer godt og minimere risikoen for lungebetennelse, kan det hende at helsepersonell har du utfører dype pusteøvelser eller puste inn et incitament spirometer.

Innsnitt området

Snittet fra galleblæren fjerning er vanligvis stengt med kirurgiske stifter, masker eller steri-strip limet hud nedleggelser. En oppfølging avtale er deretter planlagt ca en uke til 10 dager etter inngrepet for å fjerne stifter eller sting, eller for å sjekke fremdriften av de sterile strips. Det er viktig å holde såret tørt og rent for å hindre smitte til sting har grodd. Ta en dusj er vanligvis tillatt, men fordype såret i vannet under et bad er ikke tillatt mens såret er åpent. Endre bandasjer som beskrevet i utslippet papirene. Lær å kjenne forskjellen mellom normal drenering og type pus-fylt drenering som indikerer utviklingen av en infeksjon. Ta kontakt med din lege umiddelbart hvis drenering utvikler en gul farge og tykkere konsistens.

Bile Duct Injury

Galle kanaler er rør som fører fra leveren inn i galleblæren og galleblæren inn i tynntarmen. Kirurgiske instrumenter til forårsake skade på gallegangene under galleblæren fjernes. Selv et lite hakk i en av kanalene kan forårsake lekkasje galle. Hvis galle lekker inn i magen, er det mulighet for å utvikle en alvorlig og smertefull infeksjon. Ta kontakt med din lege umiddelbart hvis smertene ikke avtar etter noen dager eller begynner å forverres. Behandling for skadde gallegangene varierer avhengig av plasseringen og arten av skade, men vanligvis innebærer smertebehandling og antibiotika.

Pankreatitt

En ytterligere risiko for galleblæren kirurgi er utvikling av pankreatitt, betennelse i bukspyttkjertelen, på grunn av infeksjon. Symptomer på pankreatitt smerte, feber, gulsott, kvalme og oppkast. Behandling for pankreatitt innebærer å gjenopprette kroppens elektrolytt og væskebalanse, og administrere den resulterende smerte.

Gjenopprette Fra galleblæreoperasjon

Galleblæren, en liten, pæreformet ikke-vitale kjertel, er plassert på høyre side av abdomen i nærheten av leveren. Dens rolle i fordøyelsesprosessen er å lagre galle som produseres av leveren til den er sluppet til tynntarmen til å hjelpe til med sammenbrudd fet mat. Når galle er fanget i galleblæren, kan den fjernes kirurgisk. Under en laparoskopisk kirurgi galleblæren, er galleblæren fjernes gjennom flere små abdominal innsnitt. Jo mer invasive åpen cholecystectomy, hvor galleblæren fjernes gjennom en stort innsnitt, er det nødvendig bør det være komplikasjoner.

Sykehusopphold

Åpne galleblæren kirurgi pasienter vil bli innlagt i en innledende utvinning perioden som varer flere dager mens laparoskopiske pasienter er vanligvis løslatt samme dag som operasjonen. Det første målet etter galleblæreoperasjon er for pasienten å komme seg ut av sengen og gå med hjelp av sykehuspersonalet. Etter overvåking for å sikre at de begynner helbredelsesprosessen skikkelig, åpne Kolecystektomifrekvens pasienter begynne en klar væske diett under sitt opphold på sykehuset. Laparoskopiske pasienter er sende hjem på en klar væske diett med instruksjoner for å begynne å spise lette måltider så snart de er komfortabel med å gjøre det.

Smertebehandling

Noen smerte er normalt etter begge typer galleblæreoperasjon. Individer vil selvsagt tåle smerte annerledes. Helsepersonell vil overvåke smerte på en sammenlignende smertebehandling skala der null indikerer ingen smerte og ti indikerer den mest alvorlige smerter. Smertestillende medikamenter leveres til adressen etter behov, alt fra ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen for lite smerte og narkotiske smertestillende for de mest alvorlige. Helsepersonell bør kontaktes hvis smertene ikke begynne å avta etter noen dager, eller bør det begynne å forverres.

Sårpleie

Om du har hatt en laparoskopisk eller en åpen kolecystektomi, vil du ha et snitt til å lukke såret. Snittene er vanligvis stengt med kirurgiske stifter, masker eller steri-strip lim. Du må gå tilbake til legen din for en oppfølging besøk omtrent en uke etter operasjonen for å fjerne eventuelle stifter eller sting. I mellomtiden må snittet området som skal holdes tørre og rene. Endre bandasjer som anvist, overvåking eventuelle endringer i normal drenering som kan indikere tilstedeværelse av en infeksjon. Løstsittende klær som ikke gnisser mot stedet av snittet vil redusere ubehag under healing prosessen.

Diet

Galleblæren pasienter er ikke begrenset til deres pre-op high-fiber lav-fett diett etter operasjonen. Men etter en høy-fiber lav-fett diett er vil bidra til å opprettholde generelt god helse. Lær å lytte til kroppens signaler om hvorvidt eller ikke maten du spiser er enig med deg. Kvalme etter et måltid kan bety at kroppen din ikke er klar for den type mat. Det er også viktig å konsumere åtte til ti fulle 8-unse glass vann eller andre alkoholfrie, ikke-koffeinholdige drikker hver dag.

Avføringsmønster

Diaré er en vanlig bivirkning etter galleblæreoperasjon. Frekvensen og trang til å flytte tarmer kan ikke være mer enn før operasjonen, men avføring har en tendens til å være mer vassen i naturen enn før operasjonen. Kontakt legen din hvis diaré fortsetter i mer enn tre sammenhengende dager. Forstoppelse kan være et problem hvis du har fått foreskrevet narkotiske smertestillende midler. Prøv å øke fiber og vann inntak og bytte til en ikke-narkotiske smertestillende for å løse forstoppelse. Du bør kontakte legen din hvis du ikke har opplevd avføring i tre dager etter operasjonen.

Livet etter galleblæreoperasjon

Leger utfører galleblæren kirurgi for å stoppe dannelsen av gallestein og smertene som følger galleblæren angrep. Operasjonen fjerner galleblæren og er den eneste permanente løsningen for gallestein. Det er ingen diettrestriksjoner etter galleblæreoperasjon, men det kan være noen bivirkninger. For de fleste bivirkningene er utholdelig.

Umiddelbart etter operasjonen

Gjenopprettingsprosessen etter galleblæren fjerning kirurgi vil avhenge av type kirurgi utført. Laparoskopisk kirurgi tilbyr en mye mindre invasiv teknikk enn tradisjonell åpen galleblæren fjerning kirurgi. Bare fire små snitt er gjort for å fjerne organ i stedet for et større fem til åtte tommers innsnitt anvendes i en tradisjonell åpen kirurgi.

Pasienter som har laparoskopisk kirurgi kan være i stand til å dra hjem samme dag. De som har åpen kirurgi vil kreve en lengre sykehusopphold --- så mye som to til tre dager på sykehuset.

Tilbake til arbeidet

De fleste pasienter er i stand til å gå tilbake til normale aktiviteter i løpet av få dager. Pasienter som gjennomgår en åpen kirurgi kan kreve en uke eller mer før å kunne gå tilbake til arbeid. Hver pasient er forskjellig og tilbake til normale aktiviteter vil variere fra person til person. Legen kan sette restriksjoner på å løfte for et par uker etter en åpen operasjon.

Fordøyelsesprosessen

Galleblæren er ikke nødvendig for fordøyelsen og de fleste ikke har noen problemer med fordøyelsen etter operasjonen. Galleblæren lagrer galle fra leveren, og frigjør den i tarmen som det er nødvendig. Uten galleblæren, er galle deponert rett inn i tarmen etter å ha spist. Denne endring i måten galle håndteres kan forårsake diaré hos noen pasienter. Vanligvis er dette passerer i løpet av et par måneder etter operasjonen.

Bivirkninger

Noen pasienter opplever kronisk diaré etter galleblæreoperasjon. De fleste pasientene mener diaré letter i løpet av få måneder. Komplikasjoner fra operasjonen omfatter skade på gallegangen eller leveren. Disse komplikasjoner forekommer sjelden.

Livsstilsendringer

Det er ingen diett restriksjoner etter galleblæreoperasjon, men kartleggingen av matvarer som forårsaker bivirkninger som diaré vil bidra til å minske problemet. Høyere fett matvarer kan være vanskelig å fordøye skikkelig og kan være årsaken til kronisk diaré hos noen pasienter. Velg magre proteinkilder og unngå fete meieriprodukter. Fettete stekt mat kan føre til diaré etter operasjonen også. Hold styr på de matvarer som forårsaker problemer og eliminere dem fra kosten. Noen opplever at mindre måltider i løpet av dagen i stedet for tre store måltider hjelpe med noen fordøyelses ubehag etter operasjonen.

Måte å bli kvitt gassen etter galleblæreoperasjon

Galleblæren kirurgi er utført for å fjerne en galleblæren på grunn av gallestein eller betennelse. Operasjonen bringer lindring til pasienter som lider av hyppige galleblæren angrep, men det kan være noen pinlige problemer etter inngrepet som gass. Selv om ikke alle opplever en økning i gass smerter etter operasjonen, kan de som gjør finne lindring med behandling.

Evaluer din diett

De matvarer som du spiser bidra til gass smerter og oppblåsthet. Hold en food journal for hver liten bit som krysser leppene. Du vil begynne å se mønstre i maten som spises og når du opplever luftsmerter. Eliminere matvarer som synes å være årsaken til gass én matvare om gangen. Ta deg god tid med eliminering diett for å være sikker på at du pinpointing riktig mat for gass smerte.

Ditt kosthold må inneholde fiber, men det kan være på roten av gass problem. Innta små porsjoner av fiber rik mat på en gang for å sikre at du får nok fiber og du hindre gass smerte. Melkeprodukter kan gi luftsmerter hvis du er laktose intolerant. Vær spesielt oppmerksom på hvordan disse matvarene påvirker din tilstand. Noen pasienter utvikler en intoleranse overfor matvarer etter galleblæreoperasjon selv om de hadde noe problem før prosedyren.

Over skranke medisiner

Du kan bruke medisiner for å bli kvitt bloat og smerte av gass mens du har slike symptomer. Disse medikamentene er tilgjengelig uten resept i de fleste stoff butikker. De jobber raskt for å lindre dine symptomer.

Medisiner er også tilgjengelig for bruk før du spiser matvarer som kan potensielt forårsake problemer. Bruk disse medikamentene når du er på vei ut til middag. Med mindre du kjenner hver ingrediens brukt i en oppskrift når du spiser ute, kan du ved en feiltakelse spiser noe som fører til luftsmerter.

Herbal Treatment

Prøv urtemedisiner for en naturlig behandling for luftsmerter. Peppermynte-te kan hjelpe med luftsmerter og brukes for fordøyelsessykdommer i urtemedisin. Interessant, kan peppermynte hjelpe lindre smerten av en galleblæren angrep før operasjonen.

Cinnamon lagt til dine matvarer kan hjelpe på fordøyelsen etter galleblæren angrep. Kanel er lett legges til en rekke søte retter. Gjør kanel te for en beroligende middel for fordøyelses trøbbel.

Ingefær er et velkjent urt for fordøyelsesproblemer. Hold litt ingefær på hånden for å behandle kvalme samt gass smerte.

Tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon

Galleblæreoperasjon er nødvendig når galleblæren er betent eller infisert av sykdom eller gallestein. Akkurat som alle andre kirurgi, kommer galleblæren kirurgi med risiko som infeksjon, som kan være alvorlig hvis det ikke blir behandlet med en gang. Infeksjonen kan spre seg til blodet, noe som kan føre til døden hvis ubehandlet.

Komplikasjoner

Galleblæren kirurgi er vanligvis utføres ved hjelp av en laparoskopisk kamera. Tre små snitt er gjort og galleblæren er fjernet ved hjelp av liten robot arms.In nesten alle tilfeller laparoskopisk galleblæren kirurgi går veldig bra. Men i sjeldne tilfeller kirurgen må åpne opp pasienten med et stort snitt hvis han eller hun har problemer med å se med kameraet på grunn av blødning, skade eller arrvev fra tidligere operasjoner. Dette kan også skje hvis en person er alvorlig overvektige. En større innsnitt betyr lengre nedetid for pasienten og muligheten for flere komplikasjoner etter operasjonen.

Hovne eller røde innsnitt

En av de vanligste tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon er en hoven eller rød snitt. Når dette skjer, føles snittet ofte smertefullt å ta på. Gå til legevakten eller gå til legen din med en gang å ta vare på infeksjonen. Legen din vil råde deg til å se etter dette samtidig holde sårene dine rene. Unngå å ta et bad eller gjør noen anstrengende aktiviteter rett etter operasjonen.

Utflod fra snittet

Et annet tegn på infeksjon er gul eller klar utflod ved innsnitt området. Ofte snittet vil også være hoven og rød. Kroppen din prøver å ta seg av infeksjonen ved å skape slimete. I noen tilfeller kan det menneskelige legeme er i stand til å stoppe infeksjonen i sitt spor. Men hvis du merker noen form for utslipp som kommer fra såret er det svært viktig å oppsøke lege med en gang.

Feber

Et annet tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon er en høy feber. Kroppen øker temperaturen i et forsøk på å bli kvitt bakteriene ved å drepe den av med varme. Hvis du har høy feber i mer enn noen få timer, spør noen kjøre deg til legevakten med en gang. Temperaturen kan fortsette å pigge og etterpå kan du oppleve kald svette. Du kan også trenge antibiotika eller annen type medisin.

Diaré

Et annet tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon er alvorlig diaré. Det er normalt å ha mild diaré på og av et par uker etter å ha henne galleblæren fjernes. Imidlertid er det ikke vanlig å ha alvorlige smertefulle eller blodig diaré rett etter kirurgi. Faktisk bør fordøyelsen være i bevegelse veldig sakte for den første uken etter operasjonen. Mange leger anbefaler at du kun skal spise klare flytende buljong, vann og Jell-O etter operasjonen.

Ettervirkningene av galleblæreoperasjon

Ifølge Kirurgisk Services International, er det flere grunner til å ha galleblæren kirurgi, inkludert infeksjon, kreft eller tilstedeværelse av gallestein. Vanlige ettervirkninger er forventet etter galleblæreoperasjon. Komplikasjoner kan oppstå med alle kirurgi, og ettervirkningene variere fra pasient til pasient.

Vanlige ettervirkninger

Ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC), smerte og tretthet forekomme etter noen abdominal kirurgi. Kvalme og oppkast kan oppstå og kan bli styrt av reseptpliktige medisiner.

Komplikasjoner

Ifølge UMMC, skade på gallekanalen er en alvorlig komplikasjon som kan medføre skader på leveren. UMMC sier også at gallestein kan være savnet under operasjonen, som fører til abscesser, fistler eller obstruksjon, som krever mer kirurgi.

Kontrollerende eller Healing ettervirkninger

Ifølge UMMC, lett aktivitet i to dager og bor hjemme fra jobben i en uke etter operasjonen skal hjelpe med smerte og tretthet. UMMC kirurger anbefaler injeksjoner av metoklopramid og en anti-kvalme medisiner for å lindre eller forebygge kvalme og oppkast. Nøye valg av en kirurg med erfaring reduserer komplikasjoner, ifølge UMMC.

Statistikk

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC), 500000 amerikanerne gjennomgå galleblæren kirurgi hvert år og vanligvis får en 5- til 8-tommers innsnitt. Den NDDIC siterer at fem prosent av laparoskopisk galleblæren kirurgi medføre komplikasjoner.

Ettervirkninger som krever legebehandling

The Society of American Gastrointestinal og endoskopisk Surgeons (SAGES) siterer følgende som grunner til å ringe legen din eller kirurg: vedvarende feber høyere enn 101 grader C, blødninger, økt abdominal hevelse, vedvarende hoste, kortpustethet, kvalme eller oppkast, rødhet eller pus fra snittet, og en manglende evne til å spise eller drikke.

Grunner for galleblæreoperasjon

Galleblæren kirurgi er vanligvis utføres for å fjerne galleblæren av små steiner. Mange har gallestein og ikke har noen symptomer. Men hvis gallestein blokkere kanaler som forbinder galleblæren til andre indre organer, intens smerte og andre symptomer resultere.

Symptomer på galleblæren problemer

Intense magesmerter er det vanligste gallestein symptom. Kvalme og oppkast kan også forekomme. Interne komplikasjoner av gallestein inkluderer betennelse i leveren og bukspyttkjertelen.

Årsakene til galleblæren problemer

Galleblæren problemer er oftest forårsaket av gallestein blokkerer gallegangene. Gallestein hovedsakelig består av gallesalter og kolesterol. Galleblæren kan også utvikle polypper eller svulster.

Diagnostisering galleblæren problemer

Leger bruker røntgen og ultralyd tester for å diagnostisere galleblæren problemer før vurderer galleblæreoperasjon.

Gallestein Treatment

Når en gallestein dannes det vanligvis ikke skal løsne eller gå bort av seg selv. Symptomer kan styres med kosthold og medisiner, men kirurgi kan være nødvendig for å eliminere dem.

Galleblæren kirurgi

Kolecystektomi, en operasjon for å fjerne galleblæren, er den vanligste behandlingen for akutt galleblæren problemer. For tiden prosedyren er oftest utført gjennom et lite innsnitt, og er referert til som laparoskopisk kolecystektomi.

Vil jeg miste vekt etter galleblæreoperasjon?

Vil jeg miste vekt etter galleblæreoperasjon?


Galleblæren kirurgi ikke nødvendigvis føre til vekttap, selv om noen mennesker mister vekt etterpå. Galleblæren regulerer ikke vekt eller føre til vektøkning, skjønt, så fjerner det ikke direkte påvirke vekttap.

Galleblæren kirurgi

Den vanligste typen av galleblæren kirurgi er en laparoskopisk kolecystektomi, eller kirurgi for å fjerne galleblæren. Leger vanligvis utføre denne operasjonen når en pasient har gallestein som forårsaker smerte eller andre symptomer.

Galleblæren Funksjon

Galleblæren lagrer galle, som er laget av leveren, og utgivelser det inn i tarmen som svar på mat, spesielt fet mat. Bile bidrar til å fordøye fett.

Low Fat Diet Etter galleblæreoperasjon

Etter galleblæreoperasjon, noen pasienter ikke lenger fordøye fett veldig godt. Spise store mengder fett kan forårsake oppblåsthet, gass, diaré eller ubehag. Derfor mange leger anbefaler en fettfattig diett etter galleblæreoperasjon. Å spise en lav fett kosthold fører til mange pasienter til å gå ned i vekt.

Diaré

Noen pasienter opplever diaré etter galleblæreoperasjon. Leger aren € ™ t helt sikker på hvorfor dette er, men mistenker at det kan skyldes en økning i galle drenering i tykktarmen. Hvis diaré er alvorlig eller vedvarer over en periode av tid, kan pasienten oppleve noen vekttap.

Den umiddelbare Recovery Periode

Pasienter kan miste litt vekt i umiddelbar utvinning perioden, fordi de kan ha liten appetitt eller kanskje ikke føler seg godt på grunn av deres kirurgi. Pasienter generelt komme seg raskt fra galleblæren kirurgi, skjønt, og ikke miste mye vekt i løpet av denne tiden.

Hva skjer etter galleblæreoperasjon?

Operasjoner

Hva skjer etter galleblæreoperasjon avhenger mye av hvilken type operasjon som utføres. Det finnes to typer av galleblæren kirurgi: åpen kolecystektomi og laparoskopisk kolecystektomi. I åpen kolecystektomi, et innsnitt, vanligvis 6-8 inches i lengde, vil bli gjort i magen under brystkassen. Galleblæren fjernes deretter manuelt av kirurgen. I laparoskopisk kolecystektomi, er fire små snitt laget og Laparoskoper (små rør som kan holde kameraer eller verktøy) er satt inn. Galleblæren er fjernet ved hjelp av Laparoskoper. I begge tilfeller er pasienten ført til et gjenvinnings rom for observasjon. Kvalme og oppkast er vanlig etter at begge prosedyrer. Utover dette punktet, er situasjonen svært forskjellig for de to prosedyrene

Åpen Kolecystektomi

Etter åpen kolecystektomi prosedyre, er et sykehusopphold på opptil seks dager standard. Bevegelse er begrenset for å unngå å rive åpen snittet. Oksygen vil bli administrert til tider. Dyp pust og hoste på timebasis (mens våken) brukes for å holde lungene klare og unngå luftveisinfeksjon. Lav effekt etappe trening (mens du ligger i sengen) vil bidra til å unngå blodpropp. Kateter og T-rør (et rør for å drenere overskudds galle) anvendes. Disse vil bli fjernet når vanlig vannlating og galle produksjon retur. Smerte og kvalme medisiner er vanligvis foreskrevet. Etter å ha blitt løslatt, kan antibiotika, smerte og kvalme medisiner være foreskrevet. Det vil være restriksjoner på å løfte i opptil to måneder. Kosttilskudd endringer er vanlig etter en kolecystektomi og legen vil trolig gi en mat plan for å hjelpe til med dette.

Laparoskopisk Kolecystektomi

Etter en laparoskopisk kolecystektomi, de fleste pasientene kommer hjem neste dag og noen retur hjem samme dag. Tilsvarende løfte og kosttilskudd begrensning kan gjelde når laparoskopisk prosedyre er gjort, men generelt pasienter gjenoppta normal aktivitet i ca to uker etter operasjonen. Smerter, kvalme og antibiotika er ofte foreskrevet.

Post-operative risiko

Alle operasjoner har noen post-operative risiko. Den vanligste fare er infeksjon. Det kan være noen komplikasjoner som krever konsultasjon med en lege. I tilfelle av en feber, tegn på infeksjon rundt snittene (rød, hoven, eller oser pus), blødning på snittet eller unormalt farget avføring eller urin, ta kontakt med en lege. I tilfelle av brystsmerter eller pusteproblemer, kontakt lege umiddelbart.

Hva er forventet etter galleblæreoperasjon?

Galleblæren er et lite organ som ligger under leveren. Leveren gjør galle og overfører den til galleblæren for lagring. Galleblæren frigjør galle i tynntarmen for å hjelpe til med fordøyelsen. Når galleblæren blir betent, infisert eller full av gallestein (en formasjon av fast materie innenfor orgel), kan en person vise symptomer som magesmerter og kvalme. Galleblæren lidelser kan forvaltes og løses gjennom kosten modifikasjon, økt mosjon og smertestillende medikamenter. Hvis ikke gir disse tiltakene nok tilstrekkelig lindring, kan galleblæren kirurgi være nødvendig. Fjerning av galleblæren, kalt en cholecystektomi, kan utføres som laparoskopisk eller åpen kirurgi. Begge prosedyrene krever en viss tid for å bli frisk før du gjenopptar daglige aktiviteter.

Sykehusinnleggelse

Pasienter som har hatt galleblæreoperasjon vil forbli på sykehuset for en periode på utvinning. The American College of Surgeons forklarer at på grunn av de mindre invasive prosedyrer som brukes under laparoskopisk kirurgi, kan pasienten være i stand til å bli utskrevet senere samme dag etter sin operasjon. De som har hatt åpne prosedyrer vil trenge ytterligere to til tre dager å komme seg under oppsyn av sykehuspersonalet. Komme opp og vandre er et tidlig mål etter operasjonen, og sykepleiere vil hjelpe deg å oppnå dette under sykehusoppholdet. Folk som har hatt en kolecystektomi er vanligvis i stand til å begynne en flytende diett på sykehuset.

Smerte Levels

Noen grad av smerte er å forvente etter galleblæreoperasjon, selv om hver enkelt persons toleranse vil variere. Mange sykehus bruker en komparativ smerteskala, som ber deg om å måle smerte på en skala fra null til ti der null er ingen smerte og 10 er det verste du kan tenke deg å oppleve. Du vil bli spurt om hva din smerte Rangeringen er hele sykehusinnleggelse. Smertestillende medikamenter blir tilbudt i en rekke potenser, alt fra narkotika umiddelbart etter operasjonen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler etter flere dager. Galleblæren pasienter bør ringe deres medisinske helsepersonell hvis smertene avtar ikke i løpet av uken, eller hvis det blir verre. Hvis du føler smerte på stedet av dine sting eller stifter, varsel oser fra såret eller får feber, få medisinsk hjelp så snart som mulig for å utelukke muligheten for infeksjon.

Wound Care

Din snittet vil bli dekket med enten masker, kirurgiske stifter eller en type lim som heter sterile strips. Oppfølgings avtaler for galleblæren kirurgi er generelt planlagt for en uke til en og en halv uke etter operasjonen, hvor tids stifter eller masker vil bli fjernet. De sterile strips falle av min seg i samme tidsrom. For den første uken etter operasjonen, holde snittet rent og tørt er viktig. Senke deg selv i et bad er ikke anbefalt, men dusjing er vanligvis greit for de fleste pasienter når de er hjemme. Du vil bli undervist i hvordan å endre bandasjer og hvordan du kjenner normal drenering (klar væske) versus den oser av en begynnelse infeksjon (tykk, gul-y puss). Unngå iført klær som gnir mot såret for å minimere ubehag under healing prosessen.

Diett

Mange som har hatt galleblæren problemer er vant til en lav-fett diett, som fet mat føre til mer galleblæren smerte. Når galleblæren er fjernet, er diett restriksjoner oftest løftet, selv etter en lav-fett diett er fortsatt en god idé for generelle helse. Kroppen din vil veilede deg i forhold til hva slags mat du kan og ikke kan spise etter en kolecystektomi. Hvis du føler deg syk til magen etter å ha spist stekt mat, for eksempel, så holde seg borte fra disse elementene for en litt lenger. Ellers kan de fleste galleblæren pasienter begynner å spise normalt igjen. Å drikke klare væsker er svært viktig under gjenoppretting. The American College of Surgeons foreslår å drikke minst åtte til ti fulle glass med vann eller andre ikke-koffeinholdige, alkoholfrie drikkevarer hver dag.

Avføringsmønster

Diaré er ofte en bivirkning av galleblæren kirurgi. Frekvensen og trang kan ikke være høy, men avføringen er vanligvis svært vassen i naturen. La legen vite om du har diaré i mer enn tre dager. På den andre siden av skalaen, kan du bli forstoppet hvis du tar sterke, narkotika for smerte. Dette problemet kan løses ved å øke fiber i kosten, drikker mer vann og prøver å gå ned til en ikke-narkotiske smertestillende middel. Hvis du ikke kan produsere avføring i tre påfølgende dager etter operasjonen, ring din lege.

Lav-fett dietter etter galleblæreoperasjon

Lav-fett dietter etter galleblæreoperasjon


Etter at en person har galleblæreoperasjon, er det ekstremt viktig at de følger en sunn lav-fett diett. Ellers vil det være vanskelig for dem å fordøye fett som kommer fra andre matvarer. En lav-fett diett reduserer mye av stimulering til området, slik at det å hvile og å sperre pinefulle spasmer i gallegangen.

Gode ​​Foods

Foods anbefales etter galleblæreoperasjon inkluderer fisk, kylling og magert kjøtt (minus noen fett eller hud), egg, melk (skummet), magre meieriprodukter som ost og yoghurt, suppe, salat og belgfrukter.

Matvarer for å unngå

Stekt og krydret mat kan føre til store problemer og post-kirurgiske galleblæren pasienter bør også unngå grønnsaker som kål, brokkoli, rosenkål og blomkål. Andre matvarer som ofte gir folk som har hatt denne type kirurgi vanskelighetsgrad er hele korn elementer, nøtter, frø og korn, og rik mat som kaker.

High Protein og Low Carb

Etter galleblæren kirurgi er det viktig å holde opp en diett som er høy i protein og lite karbohydrater. Mange synes det er veldig gunstig hvis de spiser fem eller seks små måltider gjennom dagen i motsetning til tre større funn. Fordøyelsen blir komplisert etter at galleblæren er fjernet, og mindre måltider er lettere å håndtere.

Grønnsaker og frukt

Mens bearbeidede ferske, løk og hvitløk kan også være gunstig etter operasjonen, dette er ikke tilfelle for alle så fortsette med dem med forsiktighet. Andre matvarer som lindrer stress i fordøyelsen er ferske tomater, sjalottløk, druer, epler, pærer og papaya. Agurker og rødbeter er stor, spesielt etter kirurgi, som er grønne grønnsaker.

Drikkevarer

Når området er mer sårbare etter galleblæreoperasjon, de fleste synes det er best å holde seg borte fra all kaffe, te, all alkohol og brennevin, fruktsaft eller noe kullsyre.

Gary Null Diet for folk som har hatt galleblæreoperasjon

Galleblæren spiller en viktig rolle i fordøyelsesprosesser; den lagrer galle som leveren lager og bruker galle når kroppen trenger det. Noen ganger, ubalanser i galleblæren forårsake dannelse av galleblæren steiner, som krever fjerning via kirurgi; i ekstreme tilfeller, har hele galleblæren fjernes. Hvis du bare har din galleblæren steiner fjernet, bør du spise en diett som vil fremme helsen til galleblæren. Hvis du har din galleblæren fjernet, bør du spise et kosthold som fremmer riktig helbredelse.

Mat for galleblærefunksjonen

I "The Complete Encyclopedia of Natural Healing," Gary Null forklarer at kostholdet før og etter galleblæreoperasjon bør være lav fett, ikke sukker og koffein. Du bør følge et vegetarisk kosthold, og inkluderer mat som løvetann rot, bete greener og reddik greener. Disse matvarer øker galle flyte, som er nødvendig for nedbryting av fett i kroppen din. Du kan også konsumere mat med høyt alkalisk; mat som sjø grønnsaker, bygg gress, grønn juice, spirulina og hvetegress bidra til å fremme sunn galleblæren funksjon.

Fiber

I "The Vegetarian Handbook: Spise riktig for Total Health," Gary Null forklarer at en diett som er for lite fiber fører til gastrointestinale problemer og galleblæresykdom. Hvis du nylig har hatt galleblæreoperasjon for fjerning av steiner, må du sørge for at du får nok fiber i kosten. Hvis ønsker å konsumere en diett som vil fremme en fortsatt forsvarlig galleblæren funksjon, vil du trenger for å få riktig mengde fiber daglig ved å forbruke matvarer som erter, havre, bygg, frukt, grønnsaker, hele korn korn, mais kli, hvete og hele korn produkter samt tørkede bønner og psyllium frø skall. Menn i alderen 19-50 trenger 38 gram fiber hver dag og kvinner i alderen 19-50 trenger 25 gram fiber for optimal helse. Som vi alder våre behov for fiber avta; menn over 50 trenger 30 gram fiber daglig, og kvinner over 50 trenger 21 gram per dag.

Fett

Mens fett er nødvendig i kosten, i "Ultimate Training: Gary Null er komplett guide til å spise riktig, mosjon, og leve lenger," Null forklarer at fett bør utgjøre 15 prosent av det daglige kaloriinntaket. Hva mer, kan 75 prosent av fettet du spiser bør være umettet og de resterende fett består av mettet fett. Fett, som de fant i stekt mat, tregere fordøyelsen og hindrer fett sammenbrudd, og galleblæren vil begynne å produsere mindre galle når du kroppen trenger det som et resultat.

Matvarer for å unngå

Egg, svinekjøtt, løk, kaffe, sukker, rødt kjøtt og meieriprodukter kan forverre din galleblæren og forårsake galleblæren nød. Som vi alder, har vi ikke produserer nok enzymer for å bryte ned melk sukker tilstrekkelig og dette fører til galleblæren nød. I "Get Healthy nå !: En komplett guide til forebygging, behandling og Healthy Living," Null forklarer at forbruk av kaffe og sukker senker våre smertetoleranser; hvis du bare har hatt galleblæreoperasjon, kan konsumere slike matvarer utvide utvinning tid og kan øke mengden av smerte du opplever etter kirurgisk inngrep.

Hva Foods Kan jeg spise etter galleblæreoperasjon?

Galleblæren kirurgi, også kjent som kolecystektomi, er en prosedyre for å fjerne galleblæren og lindre smerter fra gallestein eller andre problemer med orgel. Galleblæren er et unødvendig organ som kontrollerer strømmen av galle, en fordøyelseskanal hjelpemiddel, inn i tarmen. Uten galleblæren, frigjør leveren en konstant vedlikeholdslading av galle. Dette kan føre til fordøyelsesproblemer, men et riktig kosthold etter operasjonen kan lindre mange av disse problemene.

Ting å spise

Utvinne pasienter bør spise lav-fett, høyt fiber matvarer, inkludert hele korn, frukt, grønnsaker og magert kjøtt.

Hva skal unngås

Etter galleblæreoperasjon, bør pasientene unngå høyt mettet fett, fet eller vanskelig å fordøye mat som krembaserte supper, meieri eller rask mat. Matvarer som forårsaker gass, som brokkoli og kål, og høy syre matvarer, som for eksempel grapefrukt og kaffe, bør også unngås.

Frekvens

Spise hyppige, små måltider som er store nok til å lindre sult, men liten nok til å unngå fylde. De vanligste planene omfatter fem eller seks mini-måltider, men måltider kan være mer eller mindre hyppig grunnlag av preferanse.

Væsker

Det er svært viktig å holde seg godt hydrert, helst med rent vann. Men, drikke kalori væske, for eksempel buljong eller juice, hvis det er vanskelig å holde maten nede.

Alkohol

Pasienter bør aldri konsumere alkohol, i noen mengde, mens de er utvinne fra galleblæren fjernes.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene av galleblæren kirurgi er diaré, oppblåsthet og gass. Disse bivirkningene kan i stor grad unngås ved å følge et rent, sunt kosthold.

Fettfattig mat å spise etter galleblæreoperasjon

Personer med store eller overskudd av gallestein ofte gjennomgå en operasjon kalt en laparoskopisk kolecystektomi. Det er fjerning av galleblæren. Selv om det ikke er et nødvendig organ, er det noen diett endringer folk bør ta når de ikke lenger har en. Lav-fett matvarer er spesielt viktig for personer som har gjennomgått galleblæreoperasjon.

Funksjon

Galleblæren lagrer galle og regulerer det er fordeling når det gjelder tid til å fordøye maten. Det ligger under leveren og hjelper folk fordøye spesielt fet mat.

Betydning

Selv galleblæren kanskje ikke synes viktig for de med perfekt fungerende organer, kan folk som har gjennomgått en kolecystektomi si noe annet. Uten riktig galle distribusjon, kan spise fet mat skape diaré eller en samlet syk følelse.

Typer

Det finnes mange typer mat folk kan spise etter galleblæreoperasjon. Fersk frukt og grønnsaker er det beste fordi de inneholder nesten ingen fett. Magert kjøtt som kylling brystene er OK også. Sørg også for å spise magre meieriprodukter hvis du ønsker melk eller yoghurt.

Forebygging / løsning

Selvfølgelig er det tider når folk rett og slett har lyst til splurging og spise en fet pizza eller ferie måltid. Det er gallesyre kosttilskudd du kan ta for å hjelpe kroppen absorbere fett lettere for de sjeldne anledninger.

Fordeler

Mange ender opp med gallestein på grunn av sine dårlige, fet dietter. Å ha galleblæreoperasjon gjør dem ta et skritt tilbake og revurdere sine måltid planer. Galleblæren er ikke det eneste organ påvirket av fett. Hvis du må ofre din galleblæren for en wake-up call, det er mye bedre enn et hjerteinfarkt år ned linjen.

Post-galleblæreoperasjon Pain

Smerte er mulig etter galleblæreoperasjon. Det er fordi en kirurg gjør et stort snitt i øvre høyre del av magen, rett under ribbeina, for å få tilgang til området. Gallegangen og blodkar er kuttet og galleblæren løftes ut. Du kan ikke føle smerte under den timelange prosedyre på grunn av generell anestesi. Men etter operasjonen vil du sannsynligvis oppleve sårhet og smerte som innsnitt leger.

Utvinning

Galleblæren fjerning kirurgi krever vanligvis et sykehusopphold på to til seks dager. Utvinning krever pasienter å puste inn i en enhet som kalles et insentiv spirometer, for å holde lungene arbeider tilstrekkelig. Du vil motta væske gjennom en IV og til slutt flytte til drikking væsker og spise mat. En sykepleier vil hjelpe deg i å stå opp og gå. I tillegg vil du bli bedt om å bære trykk strømper på bena for å forbedre sirkulasjonen og stoppe blodpropper fra forming. Hvis du opplever post-galleblæren kirurgi smerter eller blødninger, kan det hende du trenger for å holde på sykehus lenger.

Betraktninger

Smerte du kan oppleve etter operasjonen er vanligvis ingenting i forhold til smerten du opplever med en ubehandlet syke organ, som kan være livstruende. Galleblærer som er ignorert kan forårsake mye smerte som øker over tid. Noen mennesker opplever smerter i perioder på to til tre timer om gangen. Det er forårsaket av en blokkering som hindrer gallen, utgitt av galleblæren, fra reiser til tarmen.

Typer

Personer som har laproscopic kirurgi har vanligvis mindre postoperativ smerte enn de som gjennomgår konvensjonell galleblæreoperasjon. Dette er den viktigste grunnen til at flere mennesker velger for laproscopic tilnærming. I en konvensjonell operasjon, er snittet vanligvis 9 til 18 cm i lengde. Denne størrelsen innsnitt kan føre til smerter og ømhet i kroppen din. Men under laproscopic kirurgi, gjør legen fire innsnitt som er mye mindre i størrelse.

Potensiell

Gass kan være en annen gjerningsmann i post-galleblæren kirurgi smerte. Rest karbondioksid som beveger seg gjennom kroppen din, reiser til høyre skulder, kan forårsake sårhet. Det er også ganske vanlig å ha luftsmerter i tarmen etter operasjonen. Fortell legen din dersom du opplever noen slike smerter.

Behandling

Smertestillende er foreskrevet til pasienter etter kirurgi for å bidra til å lette ubehag. Imidlertid kan disse medikamentene føre til forstoppelse. For å klare dette opp, spise høy-fiber matvarer. Hvis du fortsatt har smerter, la legen få vite fordi det kan være forårsaket av hjerteproblemer, ryggproblemer, magesår, nyrestein eller lungebetennelse. Kalle ham umiddelbart hvis smertene fra operasjonen ikke blir bedre, masker eller stifter falle fra hverandre, utvikler du en høy temperatur, eller hvis snittet er rødt eller hovent.

Healing Etter galleblæreoperasjon

Galleblæren er et lite organ som ligger under leveren din. Gallestein er små harde avleiringer som danner inni galleblæren. Du kan ha gallestein og ikke vet det. Noen ganger gallestein kan føre til ekstrem smerte eller infeksjon og krever kirurgi. Kirurgi for å fjerne galleblæren kalles en kolecystektomi. Dette er en felles operasjon med lav risiko.

Hospital Care

Galleblæren kirurgi krever et kort sykehusopphold. Etter operasjonen, vil du motta væske gjennom en IV til du kan drikke væske og spise mat. Etter operasjonen, bør du spise en lav fett diett. Å gro skikkelig etter operasjonen, må du endre posisjoner ofte og gjøre dype pusteøvelser. Disse handlingene forebygge lungebetennelse. Du vil bli hjulpet inn i en stol og bistått med å gå så snart som mulig. Umiddelbart etter operasjonen, vil du bli gitt smertestillende medikamenter som vil tillate deg å puste dypt og flytte rundt med mindre smerte. Du bør være klar for utskrivning fra sykehuset i 1 til 3 dager etter galleblæreoperasjon.

Home Care

Du vil fortsette å gro i flere uker etter kolecystektomi. I løpet av den første uken du er hjemme, ikke anstrenge deg eller bli trøtt. Hvil ofte slik at du ikke press deg selv. Klatre trapper sakte og stopper for å hvile noen få trinn. Ikke løft noe som veier mer enn 10 pounds, da dette kan legge for mye press på såret. Du bør unngå bad i løpet av den første uken og ta dusj i stedet. Med mindre legen din har bedt deg om noe annet, vaske såret med såpe og vann. Du trenger kanskje ikke en dressing med mindre klærne irriterer snitt. NYU Medical Center anbefaler at du følger en lav-fett diett i 6 uker etter galleblæreoperasjon. Etter den tid, gradvis legge fett i dietten din. Tilbake til dine vanlige aktiviteter og å spise et sunt kosthold så snart som mulig for å gro raskere.

Medisinsk intervensjon

Legen din vil planlegge en oppfølging besøk for å sjekke på din postoperativ fremgang. Hvis du har noen av følgende symptomer, bør du kontakte legen din med en gang, som det kunne være et tegn på utvikling av infeksjon: feber over 101 grader, noe som øker rødhet rundt såret, hevelse rundt såret, økning i væske drenering fra din innsnitt eller endring i utseendet av fluidet.

Fordøyelsesproblemer Etter en galleblæreoperasjon

Kirurgi for å fjerne galleblæren, også kalt kolecystektomi, er ofte anbefalt av leger å behandle gallestein eller fjerne en syk eller feil fungerende galleblære. Pasienter som har galleblæren kirurgi ofte finne lindring fra sine tidligere forhold, men noen opplever også påfølgende fordøyelsesproblemer. Å vite hva du kan forvente kan hjelpe dem å forberede seg for eller utvinne fra galleblæren kirurgi takle bedre med disse symptomene og forstå hvilke endringer i livsstil kan bidra til å minske sin effekt.

Galleblæren Oversikt

Galleblæren bor rett under leveren og spiller en rolle i fordøyelsen helse. Sin primære rolle er å lagre galle som leveren skaper. Det ser ut som en liten pose og utvides til omtrent på størrelse med en pære når full. Før spising, er det vanligvis full av galle. Etter spising, presser galleblæren ut noen av galle, som hjelper kroppen å fordøye fett, inn i tynntarmen.

Diaré

En vanlig rapporterte symptom etter galleblæreoperasjon er diaré. Med tapet av galleblæren er gallen ikke lenger leveres i små, oppmålte doser, men beveger seg inn i tarmen med en gang den er laget av leveren. Bile fører tarmen til å utskille væsker. Siden tarmen får nå større mengder galle enn før, kan denne økte tarmvæsken mat å gå raskt gjennom tarmen, forårsaker diaré. Ofte, oppblåsthet og gass følge med diaré.

Kvalme og oppkast

Umiddelbart etter operasjonen, kan noen pasienter oppleve kvalme og selv oppkast. Disse symptomene vanligvis ikke vises umiddelbart. I stedet, når pasienten begynner å bevege seg rundt eller komme opp av sengen, er kvalme vanlig. Sykehus anbefaler at pasienter som er kvalm og oppkast la det medisinske personalet vet da dette kan forstyrre oral smertestillende medikamenter, samt føre til fysisk ubehag.

Postcholecystectomy syndrom

Hvis symptomer på galleblæren problemer fortsette etter kirurgi eller nye symptomer oppstår, kan pasienten ha postcholecystectomy syndrom. Ifølge en 2007 artikkel av Dr. Eldon A. Shaffer, publisert i Merck Manuals Online Medical Library, vises denne tilstanden i opptil 40 prosent av pasientene. Den produserer et symptom kalt dyspepsi, som er en betegnelse på øvre magesmerter, oppblåsthet, raping, kvalme og en følelse av å være full etter å ha spist bare en liten mengde mat.

Medikamentelle behandlinger

Kronisk diaré hos pasienter som har gjennomgått galleblæren fjerning kirurgi har blitt behandlet med et stoff som kalles kolestyramin (merkenavn Questran). Dette stoffet ble opprinnelig opprettet som behandling for høyt kolesterolnivå i blodet. Det fungerer ved å fange og deaktivere gallesalter som finnes i tarmen, som er en del av galle utskilles av leveren.

Diett

Etter å ha galleblæren kirurgi, tar kostholdet på en viktig rolle. Fjerning av galleblæren har endret hvordan maten er behandlet i tarmen og enkelte matvarer kan forverre symptomene på diaré og oppblåsthet. Under utvinning, er pasienter rådes til å konsumere en flytende diett for å unngå overveldende fordøyelsessystemet og for å minske følelsen av kvalme. Matvarer som forårsaker gass, for eksempel brokkoli, bør spises i moderate eller unngått å redusere oppblåsthet.

Risiko for galleblæreoperasjon

Risiko for galleblæreoperasjon


Galleblæren er et organ i kroppen som er ansvarlig for lagring av galle. Hvis galleblærekreft eller gallesten oppstår, må organet fjernes gjennom kirurgi. Som med alle kirurgi, noen risiko er involvert.

Diaré

Mange mennesker opplever diaré etter å ha galleblæreoperasjon. Siden galleblæren ikke lenger er der for å lagre gallen, en stor mengde av galle beveger seg inn i tykktarmen, som virker som et avføringsmiddel. Diaré vil til slutt forsvinne med tiden.

Skade på gallegangene

Galleblæren kirurgi kan noen ganger føre til skade på gallegangene. Hvis dette skjer, kan galle begynne lekker fra kanalene og forårsake en smertefull infeksjon. Ytterligere kirurgi kan være nødvendig hvis dette skjer.

Indre blødninger

Indre blødninger er sjeldne, men det kan forekomme. Ifølge University of Maryland Medical Center, oppstår blødninger i 2 prosent av alle galleblæren kirurgi. Blødningen behandles ved å spyle det infiserte området med adrenalin.

Pankreatitt

Galleblæren kirurgi kan føre til pankreatitt, som er betennelse i bukspyttkjertelen. Noen av symptomene på pankreatitt er kvalme, feber, gulsott og smerte.

Negative Anestesi Reaksjoner

Noen pasienter som gjennomgår galleblæreoperasjon kan oppleve dårlige reaksjoner på bedøvelse som brukes. Noen kan oppleve pusteproblemer, hjerteproblemer eller blodpropp.