Digidexo.com

hematom negl psoriasis

Hvordan å behandle tånegl Psoriasis

Tånegl psoriasis kan være vanskelig å behandle. Endringer som skjer i neglene inkluderer jevning, splitting, endringer i tånegl farge og en grop utseende. Utseende til side, er tånegl psoriasis smertefullt og kan begrense personens evne til å være aktiv. Det forekommer i 25 til 50 prosent av pasienter med psoriasis. Målet er å finne en trygg effektiv behandling med hjelp av legen din. Flere studier har blitt utført for å finne muntlige medisiner for å hjelpe på problemet, men få har vært vellykket. Kjenne symptomene og forekomst av tånegl psoriasis, og lære hvilke behandlinger er tilgjengelige. Les videre for å lære hvordan å behandle tånegl psoriasis.

Bruksanvisning

•  Husk at du vil trenge en undersøkelse fra familien din lege eller podiatrist for en sikker diagnose av tånegl psoriasis. Forhold som kan forveksles med tånegl psoriasis inkluderer spiker sopp, eller unormal vekst som godartet eller kreftsvulster under neglen. Pasienter med eksisterende psoriasis kan ikke forstå at psoriasis kan faktisk påvirke tåneglene. Det er også mulig å oppleve tånegl psoriasis uten tegn på sykdommen andre steder på kroppen.

Vet at psoriasis påvirker ca 2 prosent av den amerikanske befolkningen. De hudlesjoner forbundet med psoriasis er et resultat av en unormal immunsystemrespons. T-celler (immunitets enhancers) i de ytre og indre lag av huden (dermis og epidermis) blir overactivated, noe som resulterer i hudlesjoner. Det er normalt å oppleve psykologisk stress og en viss grad av sosial skyhet. Psoriasis i neglene kan være det eneste stedet lesjoner finnes, igjen gjør en diagnose viktig.

Studier viser at effektive behandlinger for psoriasis er fortsatt nødvendig. Medisiner som i dag brukes til å behandle alle former for psoriasis omfatter ciklosporin, metotreksat, og systemiske retinoider i kombinasjon med Plantevern og aktuelle psoralener, en behandlingsprosess som kalles PUVA (Psoralen, UVA eksponering). Kalsipotriol, et vitamin D-derivat, kan gi en viss lettelse. Triamcinolonacetonid suspensjon kan forbedre utseendet av spiker. Steroider brukes vanligvis i form av injeksjon i og rundt neglen. Dessverre kan systemisk behandling forårsake bivirkninger så som økte kolesterolnivåer, og større følsomhet overfor hudkreft og andre typer av infeksjon. Disse behandlingene fungerer ikke for alle.

I tillegg til medisinsk behandling, er det viktig å unngå traumer til tåneglene. Press kan føre til splitting, og traumer til spiker senger. Det er viktig å holde neglen trimmet. Traumer kan gjøre tilstanden verre. Hold neglene så korte som mulig. Engasjere seg i utmerket spiker hygiene. Vær forsiktig så du ikke skader området under spikeren senger under rengjøring. Velg profesjonell karakter neglepleie redskaper når du rengjør under neglene. Suge føttene i varmt vann og fil fortykkede negler å forbedre sitt utseende. Skjær spikeren rett over, med fokus på små porsjoner om gangen. Vurdere en profesjonell pedikyr, eller jevnlige besøk til en podiatrist. Det er best å unngå kunstige negler på grunn av reaksjoner på lim og polish. Unn underliggende forhold, for eksempel spiker sopp. Bruk sko som ikke legger press på spiker senger.

Forstå at immunresponsen forbundet med tånegl psoriasis kan undertrykkes med stoffet efalizumab, som ble godkjent i fjor for psoriasis behandling, etter en fase III klinisk studie. Fase IV studier viser lovende for vellykket behandling av tånegl psoriasis. Holde mulighetene åpne ved å involvere deg i åpen kommunikasjon og regelmessige besøk hos helsepersonell. Vet at forskning pågår, med erkjennelsen av at behandlingstilbud for alle former for psoriasis er nødvendig. Behandling av tånegl psoriasis kan ta flere tilnærminger før individuell suksess er notert.

Tegn og symptomer på negl Psoriasis

Tegn og symptomer på negl Psoriasis


Psoriasis påvirker om en person i 50, sier National Psoriasis Foundation (NPF). Omtrent 7,5 millioner amerikanere har denne kroniske, provoserende, ikke-smittsom hudsykdom og om lag halvparten av dem har spiker psoriasis, sier NPF. NPF og hudlege Dr. Richard Langley, forfatter av "Psoriasis: Alt du trenger å vite," sier tallet er mye høyere for pasienter med psoriasisartritt, samt psoriasis.

Pitting

Psoriasispasienter vil merke enten grunne eller dype hull i sine negler eller tånegler. Langley sier dette er den vanligste tegn på neglepsoriasis. Gropene er depresjoner, eller bulker, mindre enn 1 mm over. De ser ut som nålehull og kan vises på alle negler eller bare noen.

Deformasjon

Deformerte eller fortykkede negler, endringer fra normal form, ruhet, slotting, eller fordypninger, kan alt tyde på spiker psoriasis, sier Langley. Hudleger kaller spiker-fortykkelse på grunn av psoriasis hyperkeratose.

Separasjon

Leger kaller neglen separering og løfte bort fra neglesengen onycholysis. Langley sier det vanligvis begynner på kanten eller enden av neglen. Symptomene kan spre seg tilbake under neglen inntil neglen trekker helt bort fra neglesengen.

Fargeendring

Psoriasis-berørte negler kan utvikle en gul-brun skjær som kan påvirke hele neglen.

"The misfarging kan også forekomme i bare én eller noen få lokaliserte områder, i en spot-aktig måte, og ligner en oljedråpe", sier Langley.

Soppinfeksjoner

Fortykkede negler kan også skyldes en soppinfeksjon som kalles onychomycosis, sier NPF. Langley sier leger bør behandle soppinfeksjoner umiddelbart fordi de kan forverre noen spiker psoriasis som kan være til stede.

Leger sikre en korrekt diagnose (enten av psoriasis eller soppinfeksjon) ved å ta negler og gjør en soppkultur. Når leger bekrefte en soppinfeksjon de vil behandle symptomene med orale anti-fungals, sier Langley.

Nail Psoriasis alene

Noen pasienter kan ha neglepsoriasis uten psoriasis symptomer på resten av kroppen sin, sier Langley.

Behandlinger

Nail psoriasis påvirker spikeren når det er forming. NPF sier dette gjør det utfordrende å behandle. Topiske medisiner ikke lett trenge inn i neglesengen og de er ikke så effektive som andre steder på kroppen. Leger injisere kortikosteroider i negl, sier NPF, men resultatene varierer. Pasienter kan vurdere kosmetiske reparasjoner som neglelakk og kunstige negler.

Langley sier behandlingsresultater er ofte skuffende for både pasienter og hudleger. Han advarer pasienter de trenger langvarig behandling før de ser en forbedring. Aktuelle behandlinger er generelt ineffektiv, men systemiske medisiner (enten muntlig eller injisert) kan forbedre spiker psoriasis, sier han. Når systemics som metotreksat og ciklosporin begynne å vise resultater i andre deler av kroppen, spiker psoriasis generelt klarner opp også, sier han.

Hvordan Heal Psoriasis av Nail Bed

Negl psoriasis er en relativt vanlig form av hudsykdom som rammer omtrent 7,5 millioner amerikanere. Hudlege Dr. Richard Langley anslår halvparten av dette nummeret har negl psoriasis.Some kan ha negl psoriasis bare - og ingen tegn til de stygge røde lesjoner og sølv skalaer av psoriasis. Negl psoriasis er mer vanlig på fingrene enn tærne, sier Dr. Langley. Men, som alle former for psoriasis, er det ingen kur (per november 2009), eneste begrensning og kontroll. Negl psoriasis er spesielt vanskelig å behandle, sier han.

Bruksanvisning

Behandlinger

Kontroller at det er negl psoriasis. Dr. Langley sier det kan være en soppinfeksjon, og leger kan misdiagnose de to conditions.They kan gjøre en korrekt diagnose etter å ha analysert spiker gresset og gjør en soppkultur. Hvis det er en soppinfeksjon muntlige soppmidler vil være effektiv. Men det kan være begge deler. The National Psoriasis Foundation (NPF) sier om lag en tredjedel av spiker bed psoriasis lider også har en soppinfeksjon.

Ta et kurs for systemisk behandling, enten muntlig eller injisert. Medisiner og vanligvis for moderat til alvorlig psoriasis, sier Dr. Langley. Metotreksat fungerer veldig bra på de mer alvorlige former, fordi det reduserer rask omsetning av hudceller og har en inflammatorisk effekt på hvite blodceller, sier han. Både metotreksat og immunundertrykkende ciklosporin kan være effektiv mot negl psoriasis. Hvis du allerede tar et kurs av systemiske legemidler for psoriasis andre steder på kroppen din, kan du også finne en forbedring i din negl psoriasis. Veie opp risikoen sammenlignet med fordelene. Dr. Langley forteller om psoriasis påvirker bare negl, vil leger sjelden bruker systemiske medisiner. Risikoen for nyreskader fra en høy dose av metotreksat som regel ut veier fordelene, sier han.

Praksis containment. NPF foreslår trimming neglene tilbake til poenget med fast feste, så kort som mulig. "Løse negler fortsetter å bli skadet som de gni mot overflater. Det er viktig å beskytte neglene fra skade fordi traumer vil ofte utløse eller forverre spiker psoriasis," sier NPF.

Tips og advarsler

 • Den vanligste formen for negl psoriasis er pitting og grunne forsenkninger eller bulker som ser ut som nålehull - konsultere en hudlege.
 • Når spikeren løfter bort fra neglesengen det er onycholycosis. NPF sier dette er en soppinfeksjon som tykner negler og kan være til stede med spiker psoriasis.
 • Tapte negler vil vokse tilbake sakte, sier Dr. Langley, selv i de mest alvorlige tilfellene. Negler kan ta 6 til 12 måneder, og tåneglene 12 til 18 måneder.
 • Behandlinger kan gå lang tid før det er noen merkbar forbedring.
 • Aktuelle behandlinger, enten steroid eller ikke, er generelt ineffektiv, sier Dr. Langley
 • Injisering kortikosteroider inn i neglen sengen er svært smertefullt og ikke vanligvis fortsatte, sier Dr. Langley.

Typer av Skin Doctors

Typer av Skin Doctors


Leger som spesialiserer seg i hudpleie studien dermatologi. Ifølge American Skin Association, "over 100 millioner amerikanere --- 1/3 av landets befolkning --- lider av hudkreft, sykdommer og lidelser som altfor ofte fører til smerte, skjemmende, uførhet og tap av liv. Hudlidelser påvirke folk i alle aldre, raser og økonomisk bakgrunn, og årlig koste USA alene $ 39 milliard. " Hudleger må fullføre sin medisinske grad, enten en MD eller DO, et internship og en tre-års opphold for å bli fullt kvalifisert.

Hudlege

The American Academy of Dermatology definerer en hudlege som en lege som er spesialist og i stor utstrekning trener i behandling av hudproblemer og opprettholde sunn hud. Hudleger håndtere akne og ungdoms hud, rosacea, cosmeceuticals, hårtap, hormoner 'effekt på huden, laser hårfjerning, leppe og munn omsorg, fettsuging, moden hud, negler, psoriasis, hudpleie under svangerskapet, sensitiv hud, tatoveringer og piercinger og effekter av tropisk reise.

Kirurgisk Hudlege

Det finnes stipender tilbys for hudleger for sertifisering for kirurgiske prosedyrer. Hudleger som fullfører dette programmet er kvalifisert til å utføre kosmetisk eller cosmeceutical kirurgi som for eksempel Botox.

Dermatopathologist

En dermatopathologist fokuserer på diagnose av hudsykdommer. Patologer og hudleger er kvalifisert til å bli sertifisert; forskjellen i trening er at sertifiserte hudleger må studere kirurgisk patologi.

Immunodermatologist

Immunodermatology studerer huden i form av immunitet og sykdom som en del av den omfattende helsen til et individ. I henhold til University of Utah, "Immunodermatology testing er avgjørende for korrekt diagnose og behandling av visse hudlidelser, noen intestinal sykdommer og allergiske sykdommer."

Psoriasis Negl Behandling

Psoriasis Negl Behandling


Hvis du noen gang har ledd av de gamle TV-reklame jamret "heartbreak av psoriasis," du har aldri kjent noen som led med sykdommen. Denne kronisk sykdom i immunsystemet fører tykke skjellende flekker i huden og kan være forbundet med livstruende tilstander, for eksempel hjertesykdom. Ifølge en oktober studie fra 2006 i Journal of American Medical Association, psoriasispasienter har økt risiko for hjerteinfarkt. National Institutes of Health anslår at opp til 7,5 millioner amerikanere har psoriasis, og opptil 50 prosent av disse menneskene opplever endringer i sine negler og / eller tånegler.

Identifikasjon

Psoriasis lider kan oppleve fordypninger i neglen, endringer i form av spiker, misfarging av neglen eller avløsning av neglen fra neglesengen.

Betraktninger

Psoriasis forstyrrer dannelsen av neglen, noe som gjør det vanskelig å behandle.

Injeksjoner

Steroid injeksjoner i negl har vist seg effektive i noen, men ikke alle, tilfeller. Disse injeksjoner kan være smertefullt, og resultatene kan bare være midlertidig.

Aktuelt

Aktuelle programmer med kortikosteroider, tazarotene (merkenavn Tazorac) og Calcipotriene (merkenavn Dovonex) har gitt lindring, og i noen tilfeller har resultert i remisjon.

Lysbehandling

Fototerapi med UVA-lys, i forbindelse med psoralen, kan anvendes for å gi lindring.

Hvordan behandle Psoriasis av negler

Hvordan behandle Psoriasis av negler


Psoriasis er en kronisk hudsykdom karakterisert ved røde forhøyede flekker på huden sammen med noen hvite og sølvfargede skjell. Huden kan også vises skinnende og noen ganger slike avgrensede høyder kan inneholde pus (pustler) i alvorlige tilfeller. Psoriasis av negler forekommer i om lag 50 prosent av pasienter med psoriasis. Negle skje rundt neglen plate, negl, negle matrise og huden på undersiden av neglen. Neglepsoriasis kan påvirke en eller alle negler samtidig. Symptomer inkluderer følgende: laks patch (en klar gul-rød spiker misfarging) vises under neglen plate; negler kan vises pitted grunn av tap av keratin celler (celler som utgjør spiker); Utseendet for Beau linjer (unormale linjer som vises fra sidene av neglene i stedet for rotspissen); fortykkelse av huden under neglen (subungual hyperkeratose) som kan føre til separasjon av negler på negl (onycholysis); unormale hvite områder (leukonychia); smuldrer (onychodystrophy) av negleplaten, og fortykkelse av neglen (onchomycosis). Behandlinger av disse symptomene er avhengig av stedet og alvorligheten av tilstanden. Les videre for å lære mer om hvordan å behandle psoriasis av negler.

Bruksanvisning

•  Påfør litt aktuell krem eller salve rundt fingerneglene. Kalsipotriol er en Vitamin D-derivat som er ellers kjent som Calcipotriene (Dovonex) i USA, og er funnet å være svært effektiv i behandling av psoriasis. Bruk den over berørte spiker kaster daglig. Påføring av topikale kortikosteroider er også anbefalt. Denne metoden fungerer best når negler er vedlagt en cellofan wrap som brukes ved sengetid. Sett litt 5-fluorouracil krem ​​på spikeren matrise for seks måneder. Dette kan bidra til å forbedre pitting og subungual hyperkeratose av neglene.

Gå for en intralesional metode. Injeksjon av intralesional triamcinolonacetonid langs proksimale spiker folder av spiker matrise kan være til hjelp, men denne metoden er smertefullt.

Gå til legen din for riktig instruksjoner om PUVA-behandling. PUVA, eller fotokjemoterapi, er en type behandling som involverer bruk av Psoralen (P) og utsette huden for UVA (langbølget ultrafiolett stråling). Reseptbelagte medisiner Psoralen kan brukes på to måter: det kan males over det berørte området eller det kan tas oralt.

Spør legen din om noen nyttige muntlig medisiner. Muntlige medisiner som ciklosporin, metotreksat og retinoider (Soriatane) er de vanlige resepter for generalisert psoriasis, men kan også være gunstig for spiker psoriasis.

Rådfør deg med lege eller kirurg om ditt tilfelle er kvalifisert for en kjemisk eller kirurgisk avulsion terapi. Denne typen metode er sjelden anbefales, og er mest sannsynlig den siste utvei for alvorlige tilfeller. Det innebærer fjerning av hele spiker eller nagler. Nylig vokst negler av det opererte området kan framstå som like ille som det var, eller kanskje enda verre, enn hva det så ut før prosedyren.

Bruk noen aktuelle anti-sopp kremer hvis soppinfeksjon er til stede med spiker psoriasis. Jevning av nagler (onchomycosis), forårsaket av fungal infeksjon, kan behandles ved systemiske anvendelser av anti-soppmidler. Noen tilfeller av spiker psoriasis blir verre på grunn av tilstedeværelsen av sopp infiserer den allerede svekkede spiker områder. Så det er viktig å behandle soppinfeksjon i tillegg til å redusere smitte. Men, bør det bemerkes at sopp behandling alene ikke vil gro spiker psoriasis.

Utfør noen hjem neglepleie for å forbedre utseendet på den berørte negler. Forbered en flaske av tjære badeolje og et stort basseng fylt med varmt vann. Ta av lokket på tjære flaske og fyll cap med olje og hell tre caps verdt i det varme vannet. Suge fingrene på løsningen i 20 minutter, forsiktig klapp dem tørre, og plassere noen fuktighetsgivende krem ​​på neglene.

Hold neglene korte. Stadig trimme berørte negler for å unngå ytterligere komplikasjoner. Lange psoriasis negler er mer utsatt for å rive når overflaten av neglen er gnidd på visse områder, som bare vil gjøre vondt verre. Observer ekstra vare på den berørte negler. Hvis du arbeider med hendene, sørg for å bruke hansker for ytterligere beskyttelse.

forsiktig selv overflaten av tykke og pitted negler med en neglefil og bruke neglelakk på den for å lindre sitt utseende. Gjør det jevnt og være svært ekstra forsiktig for å unngå ytterligere skade. Du kan også knytte noen kunstige negler å gjøre neglene ser mer tiltalende. Pass på at du ikke er allergisk mot den type lim du bruker.

Tips og advarsler

 • Vær veldig forsiktig når du håndterer clippers eller andre instrumenter som brukes til rengjøring neglene. Husk at områdene er allerede skjøre så prøv å ikke gjøre det kraftig.
 • Sørg for at alle dine manikyr sett er rene og godt sterilisert før du bruker den. Husk at dine berørte negler er allerede utsatt for infeksjoner så vær ekstra på vakt.
 • Unngå å bruke kortikosteroider i mer enn to uker for å hindre forekomst av bivirkninger.
 • Forstå at 5-fluorouracil krem ​​er et effektivt middel, men kan bli destruktive hvis de brukes feil. Så sørg for å følge de nøyaktige retninger eller instruksjoner. Denne kremen er ikke tilrådelig for gravide.

Nail psoriasis behandling

Nail psoriasis behandling


Denne lidelsen er vanligvis forårsaket av genetikk og immun mangler. Nail psoriasis er ikke en smittsom sykdom og rammer både menn og kvinner. Det er flere behandlinger tilgjengelig for denne lidelsen. Nail psoriasis bør behandles av lege. Hvis ikke behandles, kan det føre til en soppinfeksjon av neglene.

Symptomer

Nail psoriasis forårsaker små groper og alvorlig ruhet på overflaten av neglen plate. Neglene kan se ut som det har blitt arkivert med en grov slipemiddel. Spikeren kan utvikle gule til røde flekker under neglene. Det kan også begynne å løsne fra huden.

Diagnose

Hvis neglene virke smittet eller er smertefulle, kontakt lege attention.Your legen kan ta en prøve av huden din til å finne ut om du har spiker psoriasis. Legen vil også sjekke for å se om du har utviklet en soppinfeksjon.

Medisinske behandlinger

Noen ganger er en del av spikeren må fjernes. En kjemisk fjerning innebærer en salve som er plassert på neglene i en uke. Spikeren vil falle av på egen hånd, og det er lite eller ingen blødning. Spikeren kan også bli fjernet kirurgisk.

Medisiner

Aktuelle salver er vanligvis foreskrevet for å gni på og rundt neglen. Steroid kremer og vitaminderivater blir ofte brukt. Steroider kan også injiseres under neglen. Et anti-soppløsning kan foreskrives dersom en sopp-infeksjon er til stede. Det er også en behandling behandling som består av medisiner og eksponering til ultrafiolett lys.

At Home Care

Prøv å unngå å skade neglene. Hvis neglen har løsnet, kan du trimme spikeren tilbake. Enhver neglepleie må være forsiktig så unngå kunstige negler og manikyr. Vær forsiktig hvis spikeren er løs, fordi det kan bli infisert. Påfør foreskrevet medisiner som anvist.

Hva er årsaken til negl sopp?

Soppinfeksjoner i neglene, som også kalles onychomycosis, er mer vanlig på tærne, men kan forekomme på fingrene også. Veksten av sopp på neglene kan være skjemmende og føre neglene blir gule, tykke og flassende. Ifølge National Library of Medicine og American Academy of Dermatology, årsaker til negl sopp inkluderer immunsystem lidelser og skader på hendene.

Slektstreet

Hvis dine foreldre eller søsken har sopp på sine fingre eller tær, kan du utvikle dette også på grunn av en genetisk disposisjon.

Immune lidelser

Du kan få negl sopp hvis immunforsvaret er svekket av forhold som AIDS, diabetes, lupus eller graviditet.

Skader

Skader i området rundt neglene kan forårsake negl sopp som følge av neglen skille fra neglesengen.

Irritasjoner

Å bli utsatt for kjemikalier eller andre produkter som irriterer huden på hendene kan føre til små åpninger mellom din hud og negler der soppen kan vokse.

Fuktighet

Vaske hendene uten å tørke dem eller ofte iført latex eller vinyl hansker kan føre til fukt til å bygge opp og tillate vekst av spiker sopp.

Hudsykdommer

Forstyrrelser i huden din, som eksem eller psoriasis, kan skape åpninger for sopp å vokse på og rundt neglene.

Hva er årsaken til Horisontale Ridges i Negler?

Hva er årsaken til Horisontale Ridges i Negler?


Utseendet negler kan fortelle en lege mange ting om en persons helse, fra en enkel vitaminmangel til noe mer alvorlig. Det er mange årsaker til riller eller rygger på neglene. Vertikale riller eller rygger er ganske vanlig; imidlertid horisontale rygger er ikke, og de kan betegne en underliggende sykdom. Snakk med legen din dersom du oppdager horisontale riller på neglene.

Beau linjer

Beau linjer er horisontale depresjoner på neglen, som regel til det samme området på neglene. De forekommer etter eller under en alvorlig sykdom som en systemisk infeksjon eller diabetes. Kreftpasienter som behandles med kjemoterapi kan få Beau linjer. Pasienter med Raynauds sykdom kan få horisontale riller på sine negler blir utsatt for kalde temperaturer. Nail traumer og underernæring kan også føre til Beau linjer. Rillene kan forsvinne etter å utvinne fra sykdom.

Muehrcke linjer

Muehrcke linjer vises som parene av tverrgående hvite linjer som strekker seg horisontalt over spikeren, parallelt med lunula. Disse sporene er forårsaket av en vaskulær abnormitet i neglesengen og forsvinner midlertidig når spikeren er trykket. Muehrcke linjer ikke forekommer i negl, derfor har de ikke flytte med en vekst på neglene. Disse fingernegl linjene er utbredt hos pasienter med lav albumin nivåer, nyre-eller leversykdom og underernæring.

Mee Lines

Mees 'linjer er horisontale, hvite bånd på flere negler forårsaket av arsenikk forgiftning eller i sjeldne tilfeller alvorlige systemiske sykdommer. Bredden av disse fingernegl linjer kan variere. Som spikeren sengen selv ikke er berørt, Mees 'linjer flytte høyere som neglen vokser.

Terrys Nails

I Terry negler, er negleplaten hvitt unntatt for et smalt horisontalt bånd nær fingertuppen. Disse horisontale riller på negler er ofte sett hos pasienter med levercirrhose, diabetes, nyresykdom eller HIV-infeksjon.

Horisontale Half Moons (Lunulae)

Den hvite, horisontal, halvmåne form som vises på bunnen av noen spiker senger (oftest på tommel og pekefinger negler) kalles lunula. Hvis lunulae er blå i fargen, kan dette representere Wilson Disease eller sølv forgiftning. Red lunulae kan være forårsaket av levercirrhose, karbonmonoksid forgiftning, KOLS, hjertesvikt eller psoriasis.

Nail Trauma

Negler kan opprettholde horisontale bulker eller rygger fra fysisk traume til neglesengen. Hvis du oppdager horisontale riller på neglene, vurdere eventuelle nylig traume som årsak. Disse spor er vanligvis forbigående og vil vokse ut med neglen.

Tånegl Problemer

Tånegl Problemer


Problemer kan utvikle med tånegl for en rekke årsaker. Tånegl består av et protein som kalles keratin, som utvikler seg i lag og stivner. Dette herding fungerer som en beskyttende barriere for din tå. Når din tånegl er sunt, vil spikeren være glatt. Hvis du utvikler en misfarging av tånegl eller rundt tånegl, kan dette være et tegn på noe alvorlig. I noen tilfeller kan behandling krever hel eller delvis fjerning tånegl. Hvis du utvikler en infeksjon, antibiotika er nødvendig.

Inngrodd tånegl

En inngrodd tånegl oppstår når en del av tånegl vokser inn i den kjøttfulle delen av den berørte tå. En inngrodd tånegl kan bli betent, hoven, rød og smertefull. Infeksjoner kan utvikle seg fra en inngrodd tånegl. Ifølge Mayo Clinic, har en sirkulasjons sykdom (for eksempel hjertesykdom) eller diabetes gir deg en høyere sjanse for å utvikle komplikasjoner fra en inngrodd tånegl. En skade i tåen, iført trange sko, eller trimming tånegl til rask kan føre til en inngrodd tånegl.

Tånegl sopp

Sopp som utvikler seg i din tånegl kan føre til at neglen blir sprø og misfargede. I utgangspunktet en soppinfeksjon i tånegl vil vises som en liten hvit eller gul flekk. Den infiserte tånegl vil til slutt bli sprø og smuldre. En tilstand som kalles onycholysis kan også forekomme. Onycholysis er separasjon av tånegl fra neglesengen. Onycholysis kan forårsake smerter og en stinkende lukt rundt tånegl. Tånegl sopp behandlinger inkluderer oral anti-fungal medisiner, aktuelle medisiner, anti-sopp tånegl lakk eller kirurgi for å fjerne spiker.

Paronychia

Mens en paronychia infeksjon kan være forårsaket av bakterier, kan en infeksjon også være forårsaket av herpes-virus. Du kan utvikle betennelse, huden bryte vekk fra tånegl og smerte. Å være utsatt for fuktighet konstant eller for lengre perioder kan føre paronychia å utvikle. Paronyki kan enten være akutte (utvikler en kort tid), eller kronisk (infeksjonen skjer ofte). Behandlinger inkluderer antibiotika, anti-fungal medisiner, drenering av infisert hud og aktuelle medisiner.

Psoriasis Nails

Psoriasis negler utvikles på grunn av psoriasis. Psoriasis oppstår når hudceller vokser raskt. En påvirket tånegl kan bli pitted, misfarget, frittliggende eller kan falle av helt. Ifølge Hudpleie Leger, hvis du har en psoriasis spiker, bør du unngå en skade på rammet spiker da dette kan forverre psoriasis. Aktuelle salver, lysterapi og muntlig medisiner kan gis til å behandle symptomer.

Forebygging / løsning

Mange tånegl problemer kan unngås. Grundig rengjøring og tørking føttene kan hindre utvikling av soppvekst og infeksjoner. Bruk alltid tørre sokker og sko. Når du trimmer tåneglene, klippe dem rett over. Dette vil hindre tånegl fra strekker seg mot kjøttet av tåen. Ikke ha stramt strømper, noe som kan felle i fuktighet. Bruk sokker av syntetiske fibre for å hjelpe trekke bort fuktighet fra føttene og tærne. Rengjør alltid dine pedikyr verktøy etter bruk.

Hvordan behandle Pitted Negler

Hvordan behandle Pitted Negler


Pitted negler er ofte en helt ufarlig kosmetisk spiker abnormitet forårsaket av skade eller genetikk. Disse små spiker ufullkommenhet kan forsvinne på egen hånd uten behandling. Små fordypninger på overflaten av negler - noen ganger ledsaget av gulaktig misfarging og smuldrer av spiker plate - er vanlig hos mennesker med en hud tilstand som kalles psoriasis. Hvis legen diagnostiserer spiker psoriasis, kan du forbedre utseendet på neglene og hindre at tilstanden forverres.

Hvordan behandle Pitted Negler

•  Diskuter neglen bekymringer med legen din. Legen din vil være i stand til å foreta en informert diagnose basert på en undersøkelse av neglene.

Hold neglene velstelte å unngå skade. Trim neglene regelmessig for å hindre snagging eller rive, noe som kan forverre spiker psoriasis.

Fukte neglene regelmessig. Mykne og fukte negler ved å dyppe dem i vann før du masserer neglene med vanlig håndkrem eller en spiker fuktighetskrem produkt.

Påfør en klar neglelakk eller en spiker herding produkt for å styrke og beskytte korroderte negler.

Massasje negler med en resept vitamin D analog krem for omtrent fem minutter to ganger om dagen. Vitamin D-analoger er effektiv ved behandling av enkelte typer psoriasis spiker dystrofi, ifølge en rapport i tidsskriftet 2009 "Drugs".

Disguise gropdannelser forårsaket av psoriasis etter bruk av akryl tips til neglene før tilstanden blir bedre.

Hint

 • Konsultere legen din for en undersøkelse og informert diagnose før behandling av noen spiker tilstanden selv. Legen kan anbefale en passende løpet av behandlingen, slik som kortikosteroider til lokal bruk.

Hva er årsakene til tynne og cracking Negler?

Hva er årsakene til tynne og cracking Negler?


Fingernegler bestå av mer enn den del som er synlig. Den synlige delen av neglen kalles negleplaten, som sitter på et område kalt spiker bed. Den hårstråene er et tynt lag av huden som ligger nær bunnen av spiker. God helse og forsvarlig behandling av negler øke sjansene for å ha negler som er mindre utsatt for tynning og sprekker.

Alder og Kosthold

Som mennesker alder, deres negler mister den naturlige oljer som holder dem sammen. Aldringsprosessen tørker ut neglene, som er grunnen til neglene på eldre mennesker er mer utsatt for tynning og sprekker. En annen bidragsyter til usunn negler er ikke å spise en balansert diett. Unnlate å spise sunn mat ofte resulterer i vitamin mangel. Dette fører til sprø negler, som kan føre til sprekkdannelser. I tillegg til et sunt kosthold, bør du ta Biotin vitaminer og vitaminer som inneholder jern.

Vedlikehold og behandling

Daglig stell av negler er avgjørende for å opprettholde sin helse. Nails er svekket av overdreven vann og kjemikalier i rengjøringsprodukter. Bruk hansker for å forhindre overeksponering for skadelige stoffer når oppvasken eller rengjøring av huset. Unngå peeling off neglelakk og bite negler. Begrense bruken av spiker herdere fordi deres ingredienser tørke neglene og føre dem til å bli sprø og svak. Ikke bruk neglelakkfjerner som inneholder formaldehyd eller aceton. Bruk fuktighetskrem til negler å gjenopprette naturlige oljer. God fuktighetskrem inneholder melkesyre, shea smør, fosfolipider, avocado olje, urea eller lanolin.

Infeksjon

Fungal infeksjon er en vanlig årsak til negl problemer. Sopp forårsaker negler til å bli svak, sprø eller misfarget. I ekstreme tilfeller kan spikeren helt løsne fra neglesengen. Behandlingen krever ofte en tur til legen og en resept på soppdrepende medisin. Som sopp, bakterier også negativt påvirker neglene og kan føre til tap av spiker.

Sykdommer

Ulike sykdommer kan bidra til usunn negler. Psoriasis ofte begynner i neglen og kan føre til at neglen til å løsne fra neglesengen. Skjoldbrusk sykdom og hjertesykdommer kan også bidra til tynne, sprukne negler. Andre sykdommer som påvirker neglene omfatter lupus, lungesykdom, nyresykdom, leversykdom, leddgikt, diabetes, melanom, eksem og anemi.

Juvenile Psoriasis

Juvenile Psoriasis


Juvenile psoriasis er en autoimmun lidelse som rammer hud og negler. Det antas å være arvelig. Selv om sin utbruddet kan knyttes til stress, leger er fortsatt ikke å finne ut nøyaktig hva som forårsaker det. Psoriasis kan angripe alle i alle aldre og rammer menn og kvinner likt. Juvenile psoriasis, men kan være en indikasjon på andre helsemessige bekymringer.

Beskrivelse

Juvenile psoriasis er en kronisk noncontagious hud tilstand. Dens symptomer inkluderer tørr, ru, skjellende flekker i huden som kan være rødlig eller skissert i rødt. Negler og tånegler kan bli tykkere eller pitted. Noen ganger patcher kan være flere blisterlike og slam pus. Psoriasis kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men det er oftest funnet i hodebunnen, albuer, korsrygg, lyske og knær. Symptomene kan gå bort for en tid bare for å returnere.

Diagnose

Hudlege, barnelege eller annet helsepersonell vil samle en historie om pasientens fysiske og psykiske helse. Hun kan ta en blodprøve. En enkel hudbiopsi vil bekrefte diagnosen juvenile psoriasis. Videre evaluering kan være nødvendig for å bedømme nærværet av psoriatisk artritt (PSA). The American Academy of Dermatology antyder i sine retningslinjer utgitt i mai 2008 at "hudleger oppfordres til å vurdere den mulige samtidige diagnosen PsA hos pasienter med psoriasis."

Behandlinger

Behandling for juvenile psoriasis bestemmes av helsepersonell og kan omfatte en multipronged tilnærming. Reseptbelagte aktuelle behandlinger kan omfatte Kortikosteroider, retinoider (vitamin A derivat), salisylsyre og en syntetisk form av vitamin D er kjent som Calcipotriene. UV-lys-behandling kan også lindre noen av symptomene på juvenile psoriasis, og det finnes en rekke over-the-counter produkter utviklet for å hjelpe til med symptomer. I alvorlige tilfeller kan immunsuppressive medikamenter administreres.

Psykologisk

Håndteringen av en hudsykdom som juvenile psoriasis kan være vanskelig. Hvordan et barn håndterer juvenile psoriasis er svært individualisert, men det synes å være en økt risiko for barn med sykdommen for emosjonelle vansker som depresjon og angst. I en studie presentert på den 68. årlige møtet i American Academy of Dermatology ble det funnet at barn som lider av juvenile psoriasis hadde en 23 prosent større risiko for å utvikle depresjon og en 32 prosent større risiko for angstlidelser.

Psoriasisartritt

Psoriasisartritt ligner revmatoid artritt, og er forbundet med juvenil psoriasis. Psoriasisartritt er delt inn i følgende fem grupper: artritt i de små leddene i fingre og tær; leddgikt av asymmetriske leddene i den ekstreme; symmetrisk polyartritt, som er svært nær i symptomer til revmatoid artritt; leddgikt mutilans, som ødelegger ledd; og leddgikt av sacroiliac sac og ryggrad. Alle som lider av juvenile psoriasis bør være klar over symptomene på psoriasisartritt, som kan inkludere betent, reddened ledd eller noen felles misdannelse.

Negl Disorders

Negl Disorders


Negler er laget av et hardt protein kalt keratin. Den eneste levende del av spikeren kalles matriks, som ligger under epidermis (overflatelaget av huden). Den døde huden som danner rundt neglen er kjent som eponychium og kan lett fjernes under en manikyr. Spikeren fold er den del av spikeren som overlapper bunnen og sidene av spiker. Spikeren groove ligger ned på siden av neglen fold. Misdannelser eller endringer i negler er ofte knyttet til andre lidelser eller ernæringsmessige mangler.

Nail sopp (Tinea Unguium)

Tinea Unguium består minutt organismer som kan infisere både negler og tånegler. Nail sopp er smittsom både til andre negler og til andre mennesker. Fungal spiker infeksjoner er vanlige over hele USA, infiserer mellom 2 og 4 prosent av befolkningen. Symptomene inkluderer skjørhet av spiker, misdannede negler, smuldrer negler og misfarging. Behandling for nail sopp er resept oral anti-fungal medisinering. Den beste forebygging er å holde neglene kuttet rett, rent regelmessig og tørr etter vask.

Paronychia

Dette er en infeksjon som produserer en hoven og ofte ømme området på spiker fold. Dette skyldes enten en bakteriell eller en soppinfeksjon, og kan blusse opp plutselig eller gradvis utvikle seg når bakterier kommer inn i spiker fold gjennom et kutt eller rift i huden. Personer som har sine hender i vann i lengre perioder kan være mer utsatt for denne infeksjonen skyldes oppmykning av huden. Paronychia er svært smittsom. Behandling for bakteriell paronychia er vanligvis med erytromycin eller cephanlexin, mens behandling for soppens versjonen er vanligvis med oral flukonazol.

Onychorrhexis

Onychorrhexis eller sprø negler er tørr og flassende og lett brekke og splittet. Hvis problemet vedvarer negler vil vokse svakt og misdannet. Dette er et vanlig problem for folk som ofte vaske hendene, som har sine hender i vann i lengre perioder av gangen, eller hvis arbeid innebærer røff behandling av hendene for eksempel bygningsarbeidere eller manuelle arbeidere. Den beste forebygging er å holde neglene tørre og bruke beskyttende hansker hvis du gjør grov arbeid eller å holde dem i vann. Du kan behandle sprø negler med fuktighetskrem eller olje.

Pseudomonas

Dette er en bakteriell infeksjon, som kan forekomme mellom spikeren selv og neglesengen, eller mellom en kunstig spiker og den naturlige negl. De infeksjon resulterer i en grønnlig misfarging av neglen. Som mange spiker lidelser, pseudomonas trives i fuktighet og leve av død hud og bakterier i negleplaten. Misfarging av neglen viser den veien at bakteriene er på reise. Det kan også føre til at neglen løsner fra neglesengen. Behandlingen involverer anvendelsen av topiske antibiotika.

Psoriasis

Psoriasis av negler resulterer i tørre, skjellende negler og huden rundt som noen ganger forveksles med eksem på grunn av en lignende utseende. Når psoriasis har angrepet spikeren vil det bli pitted og ekstremt tørr og ofte vil forvitre. Spikeren kan bli atskilt fra neglesengen. Hvis du lider av psoriasis av neglen bør du konsultere en hudlege for behandling.

Grunner for svake negler

Grunner for svake negler


Hvis neglene dine bryte gjøre de enkleste oppgaver, ser ut til å være usunn, eller er befengt med en overflod av hangnails, kan det hende du har svake negler. Enten årsaken til svake negler stammer fra underliggende helseproblemer, kosthold, eller naturlige årsaker som alderdom, opprettholde en sunn livsstil er den beste måten å fremme sterke og næret negler.

Utilstrekkelig Vitamin Forsyning

En mangel på essensielle vitaminer som vitamin A, B, C og D, sammen med en mangel på kalsium, proteiner og sink er noen av de mest vanlige årsaker til svake negler. Kalsium spiller en integrert del i den generelle finger nail helse ved å styrke spiker og spiker bed. Mangel på vitamin D finnes i kalsium kan til slutt føre til grove, tørre og sprø negler. Vitamin B og C bistår i å hindre myke negler og hangnails. Daglig inntak av vitamin B og C vil fremme sunne neglebånd samt sterke spiker overflater. Mangel på vitamin A inhiberer bearbeiding av proteinet effektivt i kroppen, som til slutt resulterer i svake negler som stadig felle, mens en vesentlig mangel på sink er ofte ansvarlig for synlige små hvite flekker som finnes på negleoverflaten.

Jernmangel og anemi

Negler som er uvanlig formet eller besitter unormale teksturer som vertikale riller etset i fingeren spiker er vanligvis et resultat av en jernmangel. En spiker som kurver oppover fra basen eller vokser i en skjeformet formen er normalt forårsaket av en tilstand som kalles Koilonychias, som også er forbundet med lavt jern og anemi.

Helseplager

Synlige misfarging av neglen er også en betingelse for svake negler. En gulfarging av neglen kan være en indikasjon på psoriasis eller alvorlige leverproblemer. Soppvekst på grunn av mangel på gode bakterier i tarm spor kan føre negler å se gul ut. Blå-farget negler vanligvis indikerer dårlig sirkulasjon problemer med hjertet eller lavt oksygennivå. Onycholysis, noe som fører til sprø negler og eller splitting av neglen, kan være forårsaket av skjoldbrusk sykdom; og sykdommer som nyresykdom og psoriasis kan produsere tilbakevendende skade på negl plater.

Fast negl sopp Treatment

Sopp kommer inn i neglen eller tånegl gjennom tilstøtende huden, forårsaker neglen blir misfarget, sprø eller tykk. Å bli kvitt en soppinfeksjon av spiker er vanskelig. Mange remedier er spioneringen, inkludert alternative behandlinger og over-the-counter kremer og salver, men deres effektivitet er et åpent spørsmål. Behandling av reseptbelagte muntlig stoff gir det beste resultatet, men det kan være lang og kostbar, og har potensielle bivirkninger.

Det grunnleggende

Sopp foretrekker en varm, mørk område av kroppen, det er derfor de er vanligvis funnet i armhulen, fot, eller lyske. Når en sopp angriper en spiker, spiser den inn i keratin, den harde delen av negler, tåneglene, og hår.

Den mest sårbare område av en sopp er dens cellemembranen. Det er målet for aktuell kremer og salver, over-the-counter medisiner, muntlige medisiner og injeksjoner. De fleste mennesker med infiserte negler bli kvitt det ved hyppig vask med spesialiserte soppdrepende kremer og såper.

En overproduksjon av keratin, hard protein stoff som finnes i negler og hår, er et tegn på sopp og kan forårsake en spiker til å løsne.

Negler kan også bli kjedelig, å miste sin glans. En sopp kan gå inn i spissen på spikeren, og fremgang mot roten, slik at spikeren til å gulne, brun eller purpur. Hvis svarte eller hvite flekker vises under neglen, er det sannsynlig smittet. Et gult pulver i henhold til et sprøtt spiker er tegn på avansert infeksjon.

En infisert spiker kan også bli tykk, smertefull og øm på grunn av lag av sopp som vokser under den. Sprø, sprukket, flassende og stinkende negler er andre tegn på en infeksjon.

Infeksjonen kan også føre til små humper under neglene (muligens et tegn på pus).

Hvordan sopp sprer

Tett fottøy, øvelse som resulterer i fotsvette og traumer til tåneglene kan bringe på en infeksjon. Neglesopp kan også spres via felles dusj eller kan være forårsaket av et immunsystem svekket av diabetes eller hjelpemidler.

Ikke alle problemer med negler eller tånegler er forårsaket av sopp. Psoriasis og eksem kan også føre til misfargede, sprø negler. Omtrent halvparten av personer med misfargede eller fortykkede negler og negler har en slags soppinfeksjon.

Grunnleggende dos and don'ts

Hvis du utvikler negl sopp, utsette neglene for solen. Sopp hater sollys.

Ikke ha neglelakk før du blir kvitt soppen.

Bruk gummihansker for å vaske retter.

Hold hender og føtter tørre.

Diagnostisere en sopp

For å identifisere soppen, vil en lege som tar en prøve av infeksjonen. Den Trichophyton sopp er ansvarlig for de fleste infeksjoner. I gir en KOH (kaliumhydroksid) test, vil legen dryppe noen dråper kaliumhydroksyd på en infisert prøve før eksamineres under et mikroskop. Legen kan også ta en fungal prøven for en kultur, men den nøyaktige soppen kan ikke bli identifisert i tre uker til en måned.

Hjem rettsmidler

Noen hjemme rettsmidler er sagt å arbeide. Eddik har antiseptiske og soppdrepende egenskaper. Du kan suge neglene i noen dråper eddik eller i en blanding av halv-eddik, halv-blekemiddel i en halv time. Andre behandlinger som antas å jobbe er tea tree olje, oregano olje, munnvann, og Vicks VaporRub.

Neem, en plante fra India, er kjent for å ha antibakterielle og soppdrepende egenskaper. Hvis du finner en salve som inneholder neem, bruke den på det infiserte området.

Over-the-counter rettsmidler

Mange over-the-counter medisinske kremer og salver er tilgjengelige for å bekjempe spiker sopp, men ingen har vist seg å fungere godt nok til å ekskludere alle andre behandlinger. Den største fordelen med over-the-counter rettsmidler er at de ikke har bivirkninger. Du kan bruke dem trygt hvis du følger instruksjonene.

Reseptbelagte medisiner

Behandling med reseptbelagte muntlig stoff er en langsiktig og kostbar ildprøve. Pasienten kan ha for å ta et medikament i flere måneder, og de tre medisiner for tiden foreskrevet av leger samhandler med en rekke legemidler og har betydelige bivirkninger. Medikamentene blir en del av spikeren, slik at de er til stede selv etter at pasienten har sluttet å ta dem. Gravide kvinner bør ikke ta slike medisiner, og pasienter som tar dem skal ha sine blodceller og lever overvåkes regelmessig.

FDA-godkjente terbinafin (Lamisil) er 70 til 90 prosent effektiv for behandling av spiker sopp når de brukes riktig. Terbinafin samhandler med koffein, cimetidin og enkelte andre rusmidler. Doseringen for stol infeksjoner er 250 mg daglig i seks uker. Toe infeksjoner krever 12 uker.

Intraconzalole (Sporanox), også godkjent av FDA, er effektiv 70 til 80 prosent av tiden. Det også, samhandler med mange medisiner. Det er tatt i 200 mg doser én gang om dagen med et måltid i seks uker for en negl sopp og tre måneder for tånegl infeksjoner. Tatt med pulser, erter, bønner eller andre belgfrukter, er doseringen 200 mg to ganger daglig i en uke hver måned, og behandlingen gjentas to til tre måneder.

En tredje medikament, flukonazol (Diflucan), ikke er godkjent av FDA for å behandle nail sopp, men det er en effektiv muntlig soppdrepende medisiner (72-89 prosent). Fordi det forblir i kroppen i lengre perioder, er det tatt i ukentlige doser på 450 mg i fire til ni måneder.

En FDA-godkjent neglelakk, ciclopirox (markedsført som Penlac), er ikke alltid effektive, men mange mennesker kan ikke ta oral soppdrepende medisiner, så ciclopirox kan være deres eneste alternativ.

Hvordan identifisere negl sopp

Identifisere negl sopp, også kalt onychomycosis, kan være enkelt hvis du vet hva det er du leter etter. Symptomene som du kan være i stand til å identifisere på egen hånd kan berettige et besøk til et legekontor der en sikker diagnose kan gjøres.

Hvordan identifisere negl sopp

•  Kontroller spiker leter etter farge, tykkelse, tekstur, form av spiker og antall spiker påvirkes. Negl sopp gjengir vanligvis negler en off-hvit til gul farge. Det kan også være sorte flekker under tuppen av neglen. En infisert negl vil også være veldig tykk, ofte mange ganger tykkere enn en vanlig spiker. En infisert spiker vil sannsynligvis ha rygger, en misformet form og kan skilles fra neglesengen. Hvis alle neglene er berørt, er onychomycosis usannsynlig å være den skyldige.

Inspiser spiker ved hjelp av fingrene og den spisse neglefil. En spiker infisert med sopp vil være grov, bølgete og kan flasse når riper med en fingernegl. Bruk neglefilen for å skrape under neglen på jakt etter en hvit, flassende og ofte cheese-aktig materiale. Fjern en spiker klipping og forsøk på å splitte den for å se om spikeren er sprø eller lag av fortykket spiker kall fra hverandre. Disse er alle egenskapene av en soppinfeksjon.

Gjør en avtale med legen din. Det er ulike forhold som kan ligne eller forverre noen onychomycosis symptomer. Diagnostisk testing kan være nødvendig for å bekrefte diagnose eller fastslå hvorvidt eller ikke en sekundær tilstand kan være en komplikasjon.

Hint

 • Flere infiserte negler kan indikere spiker psoriasis, en svulst, gul nail syndrom eller lichen planus. Disse forholdene kan forveksles med spiker sopp og må utelukkes med laboratorietesting.
 • Self-diagnose er aldri lurt. Bare en lege kan gjøre en faktisk diagnose og informasjonen i denne artikkelen bør bare brukes som en veiledning.

Typer av negl sykdom

Typer av negl sykdom


Vi ser ofte negler som "skrape verktøy", men de faktisk beskytte vev av våre fingre. Våre negler er bygget opp av lag av keratin, som er en herdet protein også funnet i hår og hud. Ifølge MedlinePlus, kan negler gi en indikator på hvor sunt du er: når neglene er glatt med en konsekvent farge, indikerer at dette generelt god helse. Imidlertid kan visse negl misfarging og endring i vekstrate signaliserer sykdom.

Splinter Hemorrhages

Splinter blødninger er gjenkjennelige med sin farge, en rødbrun farge. The American Academy of Dermatology (AAD) forklarer at utbryter blødninger vises som en fin vertikal linje som ser ut som en splint, bare under neglen. Splinter blødninger oppstår når blodårene i neglesengen er skadet, vanligvis ved skade. Imidlertid bemerker MedlinePlus også at visse medisinske tilstander som infeksjon i hjerteklaffene forårsake disse blødninger også, så det er best å se en hudlege for å positivt identifisere deres sak.

Bakterielle infeksjoner

Rødhet, smerte og hevelse i hudfolder rundt neglen er symptomer på en bakteriell infeksjon, som er ofte forårsaket av eksponering for vann og kjemikalier. AAD anbefaler at du ser ut for noen grønn misfarging, noe som indikerer tilstedeværelse av en bakterie som heter Pseudomonas. Hvis du har en bakteriell infeksjon, kan du se en hudlege.

Vorter

En spiker som endrer form kan være en indikasjon på en vorte. Vorter lever i noen del av negl og kan til slutt ødelegge den. En vorten er en virusinfeksjon som påvirker huden rundt eller under neglen. Vorter kan være svært smertefullt og kan hindre deg fra å bruke affisert finger. Legen kan fjerne vorte ved å fryse den.

Mucinøst Cyster

Mucinøst cyster, beskrevet som "klare, gelé-fylt papler eller Sacs" av American Academy of Dermatology, vises på bunnen av neglen. Disse cystene kan bli smertefullt og skade eller deformere neglen. Fjerning av cysten er anbefalt behandling for denne tilstanden.

Mørke flekker eller streker

Utseendet til mørke flekker eller streker kan være et resultat av en skade. Hvis du ikke har hatt en skade på neglen, gå å se din lege som i dette tilfellet noen mørke flekker eller streker kan indikere en melanom, "den mest dødelige formen for hudkreft,» sier AAD.

Psoriasis negler

Hvis du har psoriasis, en hud tilstand som forårsaker røde, skjellende flekker, kan du også lider av spiker problemer. The American Academy of Dermatology viser symptomer på denne tilstanden som rislende, groptæring og spiker misfarging. Dessuten kan huden under neglen blir rødbrun. I tillegg kan splint blødninger danne og spiker kan den løsne fra neglesengen eller det kan smuldre eller delt.

Kinesisk medisin behandling for psoriasis

Psoriasis er en kronisk inflammatorisk hudsykdom karakterisert av skjellende røde flekker vanligvis finner på albuer, knær, hodebunn og bagasjerommet. Psoriasis kan også forårsake leddsmerter og påvirke neglene. Tradisjonell kinesisk medisin formler er tilgjengelige for å behandle psoriasis.

Symptomer

De vanligste symptomene på psoriasis er hudutslett forårsaker hevet flekker på huden, fortykkelse eller misfarging av negler, skjellete hud på fotsålene og håndflatene og smertefulle, hovne ledd.

Typer psoriasis

Det finnes flere typer psoriasis; disse inkluderer plakk psoriasis, noe som er den mest vanlige form, guttate, som forekommer hyppigst hos barn, og tre typer av pustulær psoriasis.

Tradisjonell kinesisk medisin

I motsetning til vestlig medisin, som behandler psoriasis med mykgjørende kremer, UV-lamper, kull-tjære salver og reseptbelagte legemidler, tilnærminger tradisjonell kinesisk medisin psoriasis gjennom bruk av blodrensemidler.

Xiao Feng Tang Formula

Urte formel Xiao Feng Tang brukes til å behandle lesjoner med puss og kløe rød hud. Formelen kjøler blodet, klarner opp infeksjon og reduserer feber. I tillegg til å lindre psoriasis, er det også gunstig for ulike typer av dermatitt.

Patent Herbal Formula Lien Chiao Pai Tu Pien

Patentet urte formel Lien Chiao Pai Tu Pien (Forsythia Defeat toksin tabletter) er også kjent som Lian Qiao Bai Du Pian; den brukes til behandling av psoriasis, så vel som lignende hudsykdommer.

Advarsel

Patentet urte formel Lien Chiao Pai Tu Pien er forbudt for bruk under graviditet.

Hva er behandlingen for Palmar-plantar Psoriasis?

Det kan føles som dine hender og føtter har vendt mot deg. Det kan gjøre enkle gang eller nå for en gjenstand en smertefull opplevelse. Det kan gjøre deg flau over å vise folk hendene. "It" er Palmar-plantar psoriasis. Mens noen former for psoriasis kan dukke opp hvor som helst på kroppen, Palmar-plantar utbrudd danner vanligvis på hender eller føtter. Dette kan begrense bevegelse og aktivitet i alvorlige tilfeller. Mens det er ingen kur, det finnes behandlinger som reduserer effekten av Palmar-plantar psoriasis.

Identifikasjon

Palmar-Plantar er også kjent som palmoplantar psoriasis. Ifølge New Zealand Dermatologisk Society, utbrudd består vanligvis av viskelær store pustler på fotsålene eller håndflatene. Pustler ser rødt først, deretter vokse tykkere og blir brune.

Progresjon

Som de fleste former for psoriasis, oppstår Palmar-plantar på grunn av en overaktiv immunsystem. Forskning viser at psoriasispasienter har for mange aktive T-celler, som hjelper kroppen infeksjon. Hudlesjoner og relaterte problemer er en bivirkning av overaktiv T-celler. Venstre ubehandlet, lesjoner tendens til å sprekke og blø. Etter hvert vil de blemme og skrelle. I de mest alvorlige tilfeller kan dette begrense pasientens evne til å gå eller holde gjenstander i hendene. Negler på berørte hender og føtter kan bli tykkere, misfarges og crack.

Behandling for Milde Utbrudd

Ifølge American Academy of Dermatology, kan kremer og lotion brukes til å fukte huden og redusere sprekkdannelse. Kull tjære kan redusere betennelse, og reseptbelagte steroider kan fjerne hudlesjoner.

Avansert behandling

AAD bemerker at mer alvorlige tilfeller kan svare på Acitretin. Dette stoffet hjelper normal hud vekst, lindre symptomene. Det er spesielt effektivt for å fjerne hender og føtter. Behandling med ultrafiolett stråling behandling (lysebehandling) kan også vise seg å være effektive. Metotreksat, en kraftig kreft-bekjempelse av narkotika, har vist seg å hjelpe i svært alvorlige tilfeller som ikke svarer til andre behandlinger.

Time Frame

Som de fleste former for psoriasis, har en tendens Palmar-plantar til å gjenta seg i hele pasientens levetid. Som med andre former for psoriasis, kan spesifikke behandlinger miste effektivitet over tid, krever pasienter å prøve forskjellige medisiner og terapi for å kontrollere symptomer.