Digidexo.com

Lipase normalverdi

Hvordan bli kvitt en Lipase

Hvordan bli kvitt en Lipase


Lipase er et enzym som finnes i menneskekroppen og i morsmelk. I morsmelk lipase bidrar til å bryte ned fett, slik at barnet lettere kan fordøye. Noen ganger mødre produserer for mye lipase og som et resultat melke byttet raskere. Ifølge Amy Spangler av "Feeding Times" skålding melken vil bli kvitt den lipase.

Hvordan bli kvitt en Lipase

•  Hell fersk brystmelk i en ren kasserolle. Plasser en candy termometer i melken, og sørg for at den ikke berører bunnen av kjelen.

•  Varm morsmelk på komfyrtopp til 180 grader Fahrenheit eller tillegg. Rør hele tiden for å fordele varmen. Du bør se små bobler dannes rundt kantene av kjelen, men ikke la melken koke.

Ta gryten av komfyrtopp. Avkjøl brystmelk til romtemperatur. Hell melken i glassflasker og lagre dem umiddelbart i kjøleskap eller fryser.

Vekttap kosttilskudd laget Lipase

Hvis du har sett for et effektivt vekttap behandling, vet du søket kan være vanskelig. Mange dietter, kosttilskudd og moter hevder å smelte bort pounds. Enzymet lipase kan ikke smelte bort overflødig vekt, men det smelte bort fettceller i kroppen din. Av denne grunn lipase tilsettes til mange vekttap kosttilskudd.

Funksjon

Den mage og bukspyttkjertel produserer enzymet lipase. Funksjonen av lipase er å bryte ned store fettmolekyler inn i mindre, slik at legemet kan oppta dem. Lipase er nødvendig for riktig absorpsjon av næringsstoffer fra maten du spiser.

Fordeler

Fordi lipase bidrar til å regulere fordøyelsen, kan det være nyttig i en rekke sykdommer, inkludert irritabel tarmsyndrom, cystisk fibrose og mange autoimmune sykdommer. Lipase bryter ned fettcellene, slik at de blir metabolisert i stedet for som er lagret i kroppen.

Bruk

Lipase er trygt for voksne og barn over 12 år gammel. Den vanlige dosen er 6000 lipase enheter tatt tre ganger om dagen. Ta pillene på tom mage ca 30 minutter før måltider for optimal effekt.

Tilgjengelighet

Vekttap kosttilskudd som inneholder lipase kan finnes på helsekostbutikker i "fordøyelsesenzymer" delen. De fleste digestive enzymprodukter inneholde andre enzymer i tillegg til lipase. Les listen av ingredienser for å bestemme om produktet har passende mengde lipase for vekttap.

Advarsler

Lipase kosttilskudd kan gi kvalme og urolig mage. Lipase kan samhandle med vekttap legemidler som kalles lipase hemmere. Ikke gi lipase til barn under 12 år med mindre under direkte behandling av en lege.

Hvordan lage en lipase løsning

Hvordan lage en lipase løsning


Lipase er et enzym som bidrar til å bryte ned fett i kroppen. De som har problemer med å miste kroppsfett ofte til lipase for å hjelpe dem kaste fett og få den kroppen de ønsker. Siden lipase ikke finnes naturlig i matvarer, må du finne en måte å få lipase i kostholdet ditt, for eksempel i supplement eller løsning skjema. En lipase-løsning brukes vanligvis i en kropps vikle å oppmuntre til vekttap.

Hvordan lage en lipase løsning

Kjøp lipase kapsler fra din lokale helsekost butikk eller på nettet. Du kan få en flaske 30 kapsler for rundt 15 dollar.

Break to lipase kapsler og oppløse dem inn i 6 kopper varmt, destillert vann. Bland godt.

Sug kropp vikle bandasjer i den varme løsningen i minst 20 minutter, til de er helt mettet.

Pakk kroppen din med de lipase løsning kroppsinnpakning og slappe av i 30 til 40 minutter. Bruk lette strekninger for å fremme sirkulasjon av lipase-løsning. Fjern wraps og skyll kroppen i varmt vann. Hvis det gjøres riktig, kan lipase løsning wrap oppmuntre vekttap og redusere kroppens målinger.

Hint

  • Gjenta denne prosessen for å fremskynde resultater fra din lipase løsning wrap. Du kan gjøre opp til tre lipase innpakninger per uke for å fremme vekttap.
  • Snakk med din lege før du begynner denne eller noen vekttap programmet.

Hva er lipaser?

Hva er lipaser?


Lipaser er komplekse proteiner, kalt enzymer som bryter ned fett til fettsyrer. Uten lipaser, mennesker er ikke i stand til å få næring fra maten de spiser. Kroppen produserer naturlig nok lipases å bryte ned mat, slik at kroppens fordøyelsessystemet lett kan behandle maten og endre den til nærende vitaminer og mineraler for kroppen. Men kontrollerer at du har en sunn mengde lipaser er en god idé, i henhold til helsetjenester spesialister på Medline Plus, en tjeneste av US National Library of Medicine.

Fakta

Fordi all maten som forbrukes går gjennom tarmen, bryte ned maten er avgjørende for det å bli absorbert av tarmen. Lipaser blir generelt produsert i bukspyttkjertelen, men enzymene danner også i munnen og magen for å hjelpe til med å bryte ned prosessen før maten når magesekken. En sunn mengde lipaser i blodet, og ikke bukspyttkjertelen, range 0-160 enheter per liter (U / L). Imidlertid, hvis mengden øker, kan det være alvorlige skader i bukspyttkjertelen.

Mangel på lipaser

Vanligvis friske mennesker produsere nok lipases i bukspyttkjertelen til å bryte ned mat for absorpsjon. Personer med for lite lipaser lider av cystisk fibrose, Crohns sykdom eller cøliaki, en sykdom som skader slimhinnen i tynntarmen. Disse personene har ofte ikke nok enzymer for å få næring fra maten de spiser.

Lipase Blood Test

Den lipase blodprøve er gjort som andre blodprøver. En sykepleier trekker blod med en nål fra en pasient indre albue eller baksiden av hånden. Testen sjekker ikke bare for mengden av lipaser i bukspyttkjertelen, testen tester også om bukspyttkjertelen er sykt, skadet eller hvis pankreasgang --- en kanal som bærer enzymer fra bukspyttkjertelen til tynntarmen --- er tilstoppet eller blokkert eller annen måte, ifølge en 2010 Barn Helse artikkel om lipase blodprøver av Steven Dowshen, MD. Hvis lipaser dukke opp i blodprøven, som betyr at de ikke finnes i bukspyttkjertelen, indikerer dette at bukspyttkjertelen er skadet eller syk.

Kilder

Lipases kommer fra tre kilder: tungen, bukspyttkjertel og fra maten selv. Som i 2005, bruker meieriindustrien lipases å endre eller modifisere, fettsyrene i typer oster, ifølge Nat Cooper, forsker ved Kennesaw State University. Fordi lipaser fungerer så godt i kroppen å bryte ned fett, er forskerne prøver å finne ut måter de lipaser kan bidra til å bryte ned andre molekyler. For eksempel er forskere utvikler vaskemidler laget med lipaser å bryte ned fett venstre i skillets, panner og vasker. Medisinske forskere vurderer å hemme utviklingen av lipaser for fedme behandling, som i 2005.

Hvor er Lipase produsert?

Hvor er Lipase produsert?


Lipase er et fordøyelsesenzym som fremstilles i bukspyttkjertelen i store mengder, og i mindre grad i magesekken og munningen. Mange naturlig helsevesenet utøvere anbefaler å ta lipase kosttilskudd for å hjelpe med en rekke fordøyelsesproblemer som kan hindre riktig absorpsjon av næringsstoffer fra maten.

Funksjon

Lipase er et enzym som utskilles, primært fra bukspyttkjertelen, i aktiv form. Det fungerer i forbindelse med gallesalter for å emulgere og bryte ned fett som de passerer gjennom tynntarmen. Ved å bryte fett til de komponenter av fettsyrer og glyserol, hjelper lipase for å frigjøre fett-løselige næringsstoffer fra fett, for absorpsjon og bruk av kroppen. Lipase kan ikke oppnås gjennom noen naturlige matvarer. Imidlertid kosttilskudd består av animalsk lipase er ofte gitt til pasienter med en alvorlig mangel.

Expert Insight

Dr. Andrew Weil, MD, er en av de fremste eksperter på naturlig helse og integrerende medisin i dag. I sin bok Spontan Healing, forklarer han at enzymer tjene svært viktige roller i helse vedlikehold, og at de er ansvarlige for de fleste av kroppens kjemiske reaksjoner. Disse reaksjonene er det som hjelper oss til å omdanne mat til energi og næringsstoffer, kvitte seg med karbondioksid og mye mer. Mens Dr. Weil ikke kategorisk anbefaler at alle mennesker, eller til og med alle mennesker i en bestemt aldersgruppe, ta lipase kosttilskudd, han foreslår at de anser enzym mangel som en potensiell årsak til fordøyelses og ernæringsproblemer.

Fordeler

Leger foreskrive lipase tilskudd for en rekke klager og betingelser. Det har vært brukt i årevis for å behandle symptomer på kronisk, og ofte ødeleggende, tilstand, cystisk fibrose (CF). De fleste pasienter med CF ta supplerende pancreatic enzymer flere ganger per dag for å bekjempe virkningene av dårlig opptak av næringsstoffer. Mange helsekost og supplement selskaper selger lipase kosttilskudd og annonsere sin hjelpsomhet i behandling av en rekke fordøyelses plager, inkludert Crohns sykdom og kronisk fordøyelsesbesvær.

Advarsler

En alvorlig lipase-mangel, slik som den som forårsakes av pankreatitt, kan være alvorlige eller livstruende, og bør ikke være selv-behandlet. Noen alvorlige magesmerter eller symptomer bør alltid vurderes av lege. Selv bukspyttkjertelen enzym kosttilskudd er tilgjengelig kommersielt, bør du ikke anta at du trenger dem med mindre de har blitt anbefalt av helsepersonell. Feil bruk av enzym kosttilskudd kan føre til problemer med vitamin absorpsjon og irritasjon i fordøyelseskanalen.

Betydning

Lipoprotein serverer en svært viktig funksjon ved at det ikke bare frigjør fettløselige vitaminer og mineraler fra fett, men det hjelper også balansere nivået av fett i kroppens lagre og dens organer. Alvorlig lipoprotein lipase-mangel, slik som den som forårsakes av sjeldne genetiske tilstander, kan være en meget alvorlig problem. I disse tilfellene, fordi kroppen ikke riktig bryte ned fett, bygge de opp i blodet, ofte komme til farlige nivåer. Resultatet kan bli, til slutt, hjertesykdom og residiverende pankreatitt, eller hevelse i bukspyttkjertelen. Lipase kosttilskudd er foreskrevet for å behandle dette problemet, samt en rekke andre; Mest spesielt cystisk fibrose. Omvendt, legemidler som hemmer frigjøringen av lipase redusere mengden av fett som absorberes av kroppen, og kan hjelpe til med vekttap. Reseptbelagte medisiner Orlistat er et eksempel på denne type narkotika.

Hvor Er Lipase Made?

Lipase er et enzym som bryter ned kjemiske bindinger i lipid underlag. Det er ofte brukt av fordøyelsessystemet der det bidrar til å bryte ned fett og oljer i mindre forbindelser, kjent som monoglyserider og fettsyrer, som er mer lett absorberes av kroppen. Fordi lipider er en del av alle cellemembraner, er lipaser også brukes av kroppen til å bryte ned cellerester, og for å bidra til å fordøye døde celler.

Pancreas

Bukspyttkjertelen er storprodusent av lipase for fordøyelsessystemet.

Lysosomal produksjon

Lipase er også funnet i lysosomene, som er en del av mange forskjellige celletyper. Lysosomer brukes av celler for å bidra til å bryte ned rusk.

Liver

Lipase er også laget av leveren for å bidra til å fjerne lipider fra lipoproteiner slik at den kan regenerere et protein kjent som LDL.

Spyttkjertler

Det er også en form for lipase er kjent som lingual lipase som produseres i spyttkjertlene.

Bakterier

En rekke forskjellige bakterier og sopp også gjøre lipase, noe som bidrar til produksjon av yoghurt og ost.

Høy Lipase Etter galleblæren fjernes

Leveren produserer galle for å fordøye fett og lagrer den i galleblæren. Stones (vanligvis består av kolesterol) kan blokkere passasjen av galle i tarmen, noe som resulterer i oppkast og smerte på høyre side av abdomen, spesielt etter fordøyelse av fettholdige næringsmidler. Kirurgisk fjerning av galleblæren avlaster vanligvis denne tilstand, men kan også påvirke gallestein tilstøtende organer, slik som bukspyttkjertelen. Når lipasenivåer er høy etter fjerning av galleblæren, er det et tegn på at inflammasjon er tilstede i delikate bukspyttkjertelvev. Denne tilstanden kan ta uker eller måneder å gro.

Gallestein Pankreatitt

Galleblæren og bukspyttkjertelen dele en felles kanal. Lipase er et enzym som normalt utskilles fra bukspyttkjertelen. Sammen med amylase, blir det sluppet inn i tynntarmen til hjelp i fordøyelsen av stivelse og proteiner. På samme måte som gallestein kan blokkere utskillelse av galle fra galleblæren, som resulterer i en smertefull "angrep" steinene kan også blokkere utskillelse av lipase og amylase fra bukspyttkjertelen. Da de ikke kan slippes ut i tarmen, enzymer forblir i bukspyttkjertelen, "bearbeider" og skader vev der. Noen enzymer lekke inn i blodstrømmen hvor legene kan måle dem. Utvalget av normal lipase er syv til 58 U / L. Lipasenivåer som er mer enn fem ganger over normale og amylasenivåer som er dobbelt hva de bør være indikere pankreatitt, eller betennelse i bukspyttkjertelen. Smerte kan merkes i midten av buken og utstråle til baksiden eller til venstre skulder. Hvis gallestein er årsaken til denne tilstanden, blir de fjernet kirurgisk sammen med galleblæren og symptomer bør avta sakte som bukspyttkjertelen helbreder. I de fleste tilfeller, noen få dager til noen få uker er alt som trengs for å bli helt frisk.

Pankreatitt kan også være forårsaket av langvarig misbruk av alkohol. Tilstanden er vanligere hos kvinner enn menn, og i de som er hvite, over en alder av 40, og overvekt.

Behandling

Hvile bukspyttkjertelen er avgjørende for utvinning. Ideelt sett behandlingssentre rundt opprettholde god ernæring og oppnå smertelindring mens du venter på bukspyttkjertelen til å helbrede seg selv. Overvåking er gjort med bloodwork, CAT skanner eller MR.

Gelatin eller buljong og klare væsker kan tillates, eller magesekken kan holdes tomme med en sonde som er koblet til suge mens intravenøse væsker gi støtte. Vitaminer og fett kan gis direkte i store vener, eller en sonde kan brukes til å omgå bukspyttkjertelen og gi høyt kalori næringsdrikker. Hvis oppkast kan kontrolleres og smertelindring kan oppnås, kan pasienten være i stand til å spise små hyppige måltider av myk mat og ta enzymer gjennom munnen for å hjelpe fordøyelsen. Alkohol, koffein, stekt mat, brus og bruk av tobakk må være strengt unngås.

I alvorlige tilfeller, lommer av fluid form i eller rundt bukspyttkjertelen. De kan bli infisert og krever innsetting av dreneringsrørene. Noen ganger skaden er uopprettelig; del av bukspyttkjertelen må fjernes. Graden av inngrep bestemmer hvor mye bukspyttkjertelen funksjon er tapt. Kirurgi er en siste utvei.

Selv om det tar tid, løser gallestein pankreatitt som regel helt og personen gjenvinner normal helse. Avvenning av av vanedannende smertestillende medikamenter kan være et problem; hjelp av en smerte ledergruppe er uvurderlig. En støttegruppe som Anonyme Narkomane kan også gi hjelp for noen mennesker.

Hva gjør en lav Lipase nivå Angi?

Hva gjør en lav Lipase nivå Angi?


Lipase er et enzym som bukspyttkjertelen slipper inn i tynntarmen. Dette stoffet hjelper fordøyelsessystemet å bryte ned fett molekyler til fettsyrer. Legene kan ha pasienter ta en lipase blodprøve for å hjelpe dem med å diagnostisere bukspyttkjertelen lidelser.

Lipase Test

Ifølge US National Library of Medicine, bruker en helsepersonell en nål og samling rør for å ta en blodprøve fra en pasientens blodåre og teste prøven for lipase.

Normale Resultater

Pasienter med normale test lipase blod resultater kan ha mellom 0 og 160 enheter lipase pr liter blod. Lave lipasenivåer er ofte anses normalt fordi lipase kan vises i blodet på grunn av en skadet bukspyttkjertelen.

Familiær lipoprotein lipase-mangel

Folk uten lipase i blodet kan ha familiær lipoprotein lipase-mangel, en sjelden genetisk lidelse som forårsaker kolikk hos spedbarn samt kvalme og smerter i muskler, bein og mage. Denne lidelsen fører også til svært høye triglyseridnivåer i blodet, hovne milt eller lever og gjentatte tilfeller av pankreatitt.

Lipase Deficiency Treatment

Leger kan anbefale at pasienter med familiær lipoprotein lipase-mangel spise en veldig lowfat kosthold og ta fettløselige vitaminene D, E og K.

Høy Lipase

Personer med nivåer av lipase høyt blod kan ha viral gastroenteritt eller en mage blokkering eller sår. Pancreas lidelser som pankreatitt, kreft i bukspyttkjertelen, og kolecystitt kan resultere i høye nivåer av lipase i en pasients blod.

Hva gjør Lipase tallene betyr?

Hva gjør Lipase tallene betyr?


Lipase er et enzym som finnes primært i bukspyttkjertelen som hjelpemidler i fordøyelsen og absorpsjon av fett. Når mat som inneholder fett passerer gjennom fordøyelsessystemet, bukspyttkjertelen utgivelser lipase som bryter fett ned til fettsyrer som er mer lett absorberes. Den lipase lab test måler konsentrasjonen av dette enzymet i blodet.

Formålet med test

Den lipase blodprøve blir brukt til å diagnostisere og overvåke akutt og kronisk pankreatitt, Chron sykdom, cystisk fibrose og cøliaki. Noen av symptomene på en bukspyttkjertelen lidelse inkluderer sterke magesmerter, feber, tap av matlyst og kvalme. Labs for lipase og amylase, en annen pankreatisk enzym, er vanligvis organisert sammen.

Normal Range

En normal lab verdi for lipase faller innenfor 16-63 enheter per liter (U / L). Husk at normalområdet kan variere sterkt mellom laboratorier. Sjekk med legen din for mer informasjon om resultatene.

Forhøyede nivåer

Forhøyede lipasenivåer kan tyde på akutt pankreatitt. For denne diagnosen, American Journal of Gastroenterology sier at lipasenivåer må være minst to ganger normalområdet, men kan være så høyt som fem til ti ganger dette beløpet. Lipase konsentrasjoner stige 24 til 48 timer etter et akutt bukspyttkjertel angrep og kan forbli forhøyet i opptil syv dager. Hvis lipasenivåer forbli høy, kan dette indikere blokkering av bukspyttkjertelen duct eller vedvarende bukspyttkjertelbetennelse. Høye nivåer er også forbundet med kolecystitt, nyresvikt, intestinal perforasjon, og kreft i bukspyttkjertelen. Medisiner som kan øke lipase konsentrasjoner inkluderer kodein, indometacin, og morfin.

Lave nivåer

Ifølge US National Library of Medicine, er familiær lipoprotein lipase mangel diagnostisert blant annet gjennom fraværende eller lave lipasenivåer. Lipase konsentrasjoner under det normale området kan også være forårsaket av permanent skade på cellene som produserer lipase i bukspyttkjertelen.

Hva er Serum Lipase?

Hva er Serum Lipase?


De fleste levende organismer har løselig enzymer kalt lapase å transportere og behandle oljer, fett og triglyserider. Hos mennesker, produserer bukspyttkjertelen kjertel menneskelige bukspyttkjertelen lapase (HPL) som bryter ned fett. Noen lapase fungerer inni cellene mens andre arbeider i rommet mellom cellene til hjelp i å sende signaler mellom cellene og bidrar til å hindre betennelser. Serum lipase refererer til mengden av lapase tilstede i blodet.

Serum Lapase

Bukspyttkjertelen utgivelser HPL lapase til tynntarmen. Det hjelper den lapase fordøyelsessystemet redusere fett til fettsyrer som kan bli absorbert inn i blodstrømmen for bruk i kroppen.

Mengden av lapase blir produsert av bukspyttkjertelen er reflektert i blodet og kan måles ved en laboratorietest.

Serum Lapase og Pancreas

Personer med magesmerter kan ønske å bli testet for serum lapase å se om smertene skyldes pankreatitt, betennelse i bukspyttkjertelen kjertel.

Den første test for pankreatitt er vanligvis å detektere nivået av amalase blod, et enzym som bryter stivelse til sukker. Men omtrent 19 prosent av personer som lider av pankreatitt test normalt for amalase, så leger ønsker også å vite nivåene av lapase i blodet.

Legemidler som inneholder lapase kan være foreskrevet for folk som bukspyttkjertelen har blitt fjernet. Dette er for å bytte ut lapase ikke lenger blir produsert av bukspyttkjertelen.

Testing for Serum Lapase

En sykepleier eller helsepersonell vil trekke en liten mengde blod fra armen eller baksiden av hånden din. Dette blodet vil bli testet i et laboratorium for å måle mengden av serum lapase.

Nivåene av både amalase og lapase blod har blitt funnet å øke i subdural blødning (hjerneblødning), kolecystitt, betennelse i galleblæren, svikt i nyrene og lungene, sepsis (bakteriell infeksjon i blodet), og ikke- ondartede sykdommer i leveren og mage-tarmsystemet.

Lapase Annet enn HPL

Mange typer lapase har blitt identifisert i menneskekroppen. Bile salt avhengig lapase produsert av bukspyttkjertelen og morsmelk bidrar også til å fordøye fett. Lysosomale lipase funksjoner innenfor celler. Hepatisk lapase er produsert av leveren og bidrar til transport triglyserider og fettstoffer i blodet. Det er lapase som er hormon sensitiv, lapase i fordøyelsesenzymer juice i magen, og lipoprotein lapase.

Advarsel

Enkelte legemidler kan påvirke en test for serum lapase. Disse inkluderer kodein, meperidin, methachloline, morfin, indometacin bethanechol og kolinerge medikamenter.

Amylase Vs. Lipase

Amylase og lipase er digestive enzymer produsert av bukspyttkjertelen. Amylase og lipase testene brukes til å skille akutt blindtarmbetennelse av akutt pankreatitt. Begge testene er utført på blod, men amylase kan også bli testet fra en urinprøve. Heving av disse enzymene kan tyde kusma, nyresvikt, alkoholisk leversykdom eller andre forhold.

Normal Lab Verdier

Normale verdier kan variere litt fra lab til en annen; Men disse verdiene gir en idé om et akseptabelt område. Laboratoriet vil gi deres normale områder som en referanseverdi.

En normal verdi amylase er 30 til 100 U / liter hos voksne, mens en normal verdi for lipase er 10 til 140 U / liter. Mange medisiner og medisinske forhold kan påvirke resultatene. Blodfortynnende, narkotika, diabetes, nyresykdom, høyt blodtrykk og høyt kolesterol kan påvirke testen slik at resultatene ikke er pålitelige.

Årsaker til økt Amylase

Akutt pankreatitt er en av de vanligste årsakene til amylase testing. Andre årsaker til økt amylasenivåer inkluderer pankreasgang obstruksjon, alkoholbruk, kusma, nyresykdom, og magesår. Amylasenivåer i akutt pankreatitt begynner å stige 2-12 timer etter utbruddet av sterke magesmerter. Nivåer kan være så høy som seks ganger det normale området. Nivåer topp i 12 til 72 timer, og er tilbake til det normale etter fire dager.

Årsaker til Redusert Amylase

Lavere enn normalt amylasenivåer kan tyde på leverskade eller destruktiv pankreatitt samt cystisk fibrose. Det er mange flere årsaker til økte nivåer enn redusert nivå.

Årsakene til økt Lipase

Bukspyttkjertelen er det eneste organ i kroppen som utskiller lipase; derfor økt lipasenivåer indikerer en rekke bukspyttkjertel forhold. Lipase er lagret i pankreasvevet, og frigjøres når skade inntreffer på bukspyttkjertelen. Høye nivåer kan også indikere nyresvikt, siden nyrene skille ut lipase. Som amylase, kan mange legemidler øke lipase nivå.

Hvilken er best?

Amylase og lipase er vanligvis organisert sammen for å diagnostisere pankreatitt, med lipasen blir mer nøyaktig.

Det er viktig å huske at en diagnose ikke kan gjøres på en lab verdi alene. Fysisk eksamen, medisinsk historie, medisiner historie og annen labwork behov for å bli konsultert for en definitiv diagnose.

Hvordan øke Lipase Produksjon

Hvordan øke Lipase Produksjon


Enzymet lipase består av aminosyrer som brukes til å hjelpe kroppen katalysere fett eller lipid-molekyler til glyserol og fettsyrer i tynntarmen. Lipase-enzymer kan fremstilles av bukspyttkjertelen og tunge og er funnet i mat. Enzymer er ansvarlig for en rekke biokjemiske funksjoner kritiske for kroppen å utlede næring fra maten du spiser, utgivelse avfall, og spre næringsstoffer. Fordi enzymer er en del av en dynamisk kjedereaksjon, er det en rekke faktorer som kan akselerere lipase-enzym-produksjonen og hvor legemet forbrenner mat.

Hvordan øke Lipase Produksjon

•  Studer glykemisk indeks (GI) for å lære om den type karbohydrater som finnes i mat og hvordan det påvirker kroppen din når de er spist. Studier viser at inntak av høy glykemisk mat akselererer stoffskiftet, utløser insulin til lavere blodsukkernivået. Kroppen reagerer ved å slippe lipoprotein lipase (LPL), "fett enzymet." Etter å ha spist høy glykemisk mat, kan du oppleve redusert energi og sult kort tid etterpå.

Spis høy glykemisk mat med GI indeks på mer enn 70 for å stimulere utgivelsen av LPL. Høy glykemisk mat vanligvis behandles hvite matvarer som hvitt brød, pretzels, donuts, maischips, øyeblikkelig poteter og vafler.

Tren regelmessig for å øke stoffskiftet og stimulere lipasenivåer. Finne kreative måter å bygge bevegelse inn i din daglige rutine som snakke i telefonen mens du står, gå i trapper i stedet for å ta heisen og gjøre tøyningsøvelser i løpet av dagen.

Drikk mineralvann fra den tsjekkiske byen Karlovy Vary verdenskjente feriestedet, som har vist seg å øke enzymaktivitet. Eksperimenter utført på dyr av tsjekkiske forskere bekrefter at drikking Karlovy Vary Healing Mineral Water stimulerer frigjøring av pancretic væsker og øker enzymproduksjonen i bukspyttkjertelen.

Konsumere 75 prosent av kostholdet i rå mat å utlede de nødvendige enzymer fra mat kilder, foreslår helseaktivisten Dr. Joseph Mercola. Rå matvarer rette for produksjon av lipase-enzymer som er nødvendige for å bryte ned lipider i tynntarmen og i hele fordøyelseskanalen. Noen av de matvarer rikeste i enzymer er spirer, avocado, papaya, druer, rå honning, extra virgin olivenolje, rå melk og kokosolje.

Hint

  • Gjøre minst 30 minutter med trening aktivitet regelmessig vil brenne flere kalorier, øke stoffskiftet og øke lipasenivåer slik at kroppen bedre kan forbrenne fett. En studie utført ved University of Missouri forskere viste at sitte uavbrutt over en lang tidsperiode forårsaker lipasenivåer å redusere med 10 prosent, hindrer kroppens evne til å kvitte seg med fett.
  • Etter hvert som temperaturen stiger så gjør frekvensen av enzymaktivitet. En temperaturøkning på 10 grader Celsius vil føre enzymaktivitet til å øke med 50 prosent til 100 prosent.
  • Vær oppmerksom på at inntak av høy glykemisk mat på en jevnlig basis kan føre til vektøkning og utgjøre en større risiko for å pådra type 2 diabetes.

Hva er en lipase test?

Mange har tilstander eller sykdommer som kan ha liten eller ingen symptomer eller trenger visse nivåer av materialer sjekket som er produsert av spesifikke organer, som bukspyttkjertelen. Ofte er det viktig for en pasient å ha visse tester som tas ved å samle blodprøver, for å fastslå eventuelle abnormaliteter i blod og blodkomponenter. Hvis blodet er tatt regelmessig, kan legene se på testresultatene for å se om det er noen store endringer i pasienten og starte behandling på forholdene før de blir livstruende.

Funksjon

En lipase test er en spesifikk blodprøve som er gitt for å sjekke tilstanden i bukspyttkjertelen, og se om det er noe unormalt i orgelet, noe som kan tyde på visse bukspyttkjertelen forhold som pankreatitt. Testen måler visse enzymer i blodet som kan være av normalt nivå eller kan være unormal, enten høyere eller lavere enn de burde være.

Nivåer

En lipase-test kan komme tilbake høy eller lav. I henhold til NIH, kan en høy resultat på lipase test som indikerer visse betingelser i bukspyttkjertelen, selv inkludert kreft i bukspyttkjertelen. En lav lipase testresultat kan være en indikasjon på kronisk pankreatitt eller til og med en lipase mangel i kroppen. Disse tilstander kan behandles; Imidlertid, noen er mye mer alvorlig enn andre. Enhver type tilstand som involverer bukspyttkjertelen fortjener øyeblikkelig medisinsk hjelp og omsorg.

Prosedyre

En lipase-testen er en test som involverer blod stikker en vene i armen med en nål og å trekke en viss mengde blod som skal testes. Området er muligens bundet av for sykepleier eller lab tech å kunne finne en blodåre, og deretter penslet med et desinfeksjonsmiddel. En kanyle settes deretter inn i venen, og blod er fjernet. Vanligvis prosessen er smertefri, med en eventuell ubehagelig stikk når nålen går inn i armen. Fastende i minst åtte timer eller mer er ofte nødvendig.

Fordeler

Fordelene med å ha en lipase test er mange. Bukspyttkjertelen er et viktig organ i kroppen, og hvis det er unormalt med det organ, er det viktig å begynne behandlingen raskt for å unngå en livstruende situasjon. Hvis en pasient er genetisk tilbøyelig mot bukspyttkjertel forhold, er det viktig at hun har hennes lipasenivåer kontrolleres jevnlig av en utdannet lege.

Misforståelse

Det er virkelig ingen farer i å ha blod trekkes. Det er mulighet for overdreven blødning; derimot, kan det være lett utbedret. Andelen av dem som pådrar sykdommer ved å ha sitt blod trekkes er svært sjeldne, og hvis pasienten er å se en hederlig lege og er i et rent og sterilt miljø, er det praktisk talt ingen risiko involvert.

Egenskaper for Lipase

Egenskaper for Lipase


Syntetisere enzymer fordøye og lagre fett og sukker. Lipase, insulin, glukagon og hormoner er arbeidshestene i bukspyttkjertelen. Fet og sukkerholdig mat ut en sti av triglyserider i blodet som kan bidra til overflødig kroppsfett. Triglyserider kan også tette blodårene og øke risikoen for hjertesykdom. Lipase og gallesalter fra galleblæren slå disse sukker til energi å produsere fettsyrer. Lipase gir kroppen tilgang på rask energi.

Digestive Enzyme

Magesyre og pancreatic enzymer dele arbeidet med å fordøye triglyserider. Protein lipase-enzymer i absorberer energien fra disse fettstoffer eller lagre energi for senere bruk. Lipase omformer denne energien til fettsyrer. Akkumulerte kosten fett kan øke hjernens funksjoner og muskelenergi. Legge høyt nivå enkle karbohydrater eller sukker-og fettfylte matvarer tvinger bukspyttkjertelen til å jobbe overtid. Når kroppen tar i mer fett og sukker enn den kan fordøye, er resultatet vektøkning.

Slipp Muscle Energy

Glukose er den store brennstoff av muskelvev. Denne kjemiske sukker leverer drivstoff til alle organsystemer i kroppen. Skjelettmuskulatur vev krever glukose å tenne disse energi butikker i tusenvis av muskelfibre. Ved å balansere blodsukkeret som strømmer gjennom blodårene i muskelvev, insulin og glukagon sørge for en konstant kilde til drivstoff. Overskytende sukker flom blodet gir en rask frigjøring av energi til musklene etterfulgt av muskeltretthet. Tilsvarende effekten av å spise en candy bar, sukker utgitt raskt inn i blodet gir en umiddelbar energi boost etterfulgt av en brå krasj. Denne intrikate kjemiske dans kan både produsere og forstyrre energilagre i kroppen. Amylase, en annen bukspyttkjertelen enzym, konverterer fettsyrer og protein det i stabil energi, bemerker University of Maryland Medical Center.

Dietary Supplement

Til tross for påstander om fettopptaket, er det ingen bevis som støtter at lipase er en effektiv vektreduksjon verktøyet. Selv om denne urte supplement hevder å øke metabolismen, det eneste reelle alternativ til fedme er å spise færre kalorier og trening. Diskutere alle kosttilskudd med en medisinsk faglig før bruk. Alternativ homeopati er ikke regulert av US Food and Drug Administration. Fedme kan føre til høyt blodtrykk, hjertesykdommer og diabetes. For å redusere vekt, øke mosjon. Plantebasert lipase regnes ikke som en troverdig kosttilskudd.

Vitamin Storage

Lipase tillater kroppen å lagre fett og sukker. Fettløselige vitaminer lagres også i disse fett slik at når kroppen utnytter denne energien, er det også gi vitaminene A, D, E, K og beta-karoten til kroppens energireserver. Når du tar kosttilskudd, kan disse fettløselige vitaminer gå tapt. Vær forsiktig når du tar høye doser av fettløselige vitaminer som de kan bygge opp i kroppen fettreservene.

Orlistat er et medikament som er foreskrevet for å bremse hastigheten som lipase bryter ned fett og sukker i kroppen. Når disse karbohydrater ikke er fordøyd, kroppen kan utvise noen kosttilskudd fett og dermed redusere vekten, men også økende mulige vitaminmangel.

Hvor er Lipase funnet?

Lipase er et vannløselig enzym. Det kan finnes i alle levende organismer på planeten, inkludert enda noen virus. Det kan også bli funnet i planter, melke muggsopp og bakterier.

Hvor er det

Pankreatisk lipase-enzymer kan bli funnet i de områder utenfor cellene og er ansvarlig for metabolismen, absorpsjon og transport av lipider i hele kroppen. Det er også funnet i enzymer i magen.

Hva er det

Lipase er hoved digestive enzym i bukspyttkjertelen og bryter ned fett i fordøyelsessystemet.

Typer Lipase

Det finnes mange forskjellige typer av lipase som kan finnes i menneskekroppen. Disse er pankreatisk lipase, hepatisk lipase, lysosomal lipase, gastrisk lipase, og endotelial lipase.

Brenne drivstoff

Et godt kosthold for lipase enzymer kan hjelpe på forbrenning av fett butikker.

Hva den ikke gjør

Lipase enzymer er spesielle fordi de ikke bryter ned fettløselige vitaminer eller umettede omega-3 fettsyrer.

Kosttilskudd

Tilskudd av lipase-enzymer er vanligvis fra animalske enzymer selv om anlegget lipase, så vel som andre fordøyelsesenzymer blir stadig mer populære. Lipase enzymer er tilgjengelig i tablett eller kapselform for å hjelpe på fordøyelsen for de med lave lipasenivåer.

Hvordan bruke Lipase

Lipase er et enzym i tarmen som hjelper til med mat absorpsjon og fordøyelse. Uten dette enzymet, er kroppen din ikke er i stand til å skikkelig bryte ned fettstoffer. Siden lipase ikke er funnet i matvarer, kan du bare behandle en mangel med lipase kosttilskudd.

Bruksanvisning

•  Gå til legen for å ha en lipase test administreres. Hvis hun ser et problem, hun vil anbefale at du tar lipase kosttilskudd.

ta en til to kapsler 30 minutter før hvert måltid. De er mest effektive når de tas på tom mage.

Fortsett å ta lipase så lenge du har en mangel. Ha regelmessige kontroller med legen din slik at hun kan holde oversikt over dine lipasenivåer.

Tips og advarsler

  • Legen din kan ha lipase kosttilskudd tilgjengelig på kontoret sitt, eller du kan ha til å gå til apoteket. Resepter er ikke alltid nødvendig for lipase kosttilskudd. Fortell legen din dersom du tar andre medisiner.
  • Lipase kosttilskudd bør ikke gis til barn under 12 år uten tilsyn av en helsevesenet profesjonell. Lipase kosttilskudd kan føre til en urolig mage.

Effektene av lipider på virkningen av lipase

Lipase er et enzym som bryter ned fett. Mange fettholdige matvarer leverer også lipase for riktig fordøyelse av fett. Imidlertid er enzymer ødelagt ved 118 grader F. Derfor kokt mat vanligvis ikke leverer enzymer som kreves for riktig fordøyelse.

Bukspyttkjertellipase

Den lipase som produseres naturlig i kroppen er kjent som pankreatisk lipase, noe som fordøyer fett i et sterkt alkalisk miljø som tarmene.

Lipase i Foods

Fett er fordøyd mer effektivt når det blir utsatt for den lipase som finnes i mat. Dette er fordi den type lipase i mat arbeider i et surt miljø som magen.

Effekter

Effektiv utvinning og absorpsjon av næringsstoffer fra fett er avhengig av funksjonen av de fett fordøye enzymer, slik som lipase.

Expert Insight

Når du tar mat enzym kosttilskudd, anbefaler ernæringsfysiolog Phyllis Balch en kombinasjon formel som inneholder alle de store enzymgrupper (lipase, protease, og amylase) for å sikre maksimal nytte.

Betraktninger

Enzymer kan ikke handle uten hjelp av andre næringsstoffer, som for eksempel B-kompleks vitaminer, vitamin C, vitamin E og sink.

Advarsel

Enzym kosttilskudd er generelt trygt når det brukes i moderate mengder. Imidlertid bør gravide kvinner eller kvinner som er sykepleier rådføre seg med sin lege før du tar enzym kosttilskudd.

Hvordan behandle Pankreatitt

Pankreatitt er et beskrivende begrep som gjelder for enhver betennelse i bukspyttkjertelen. Dette fører til at bukspyttkjertelen og dens omkringliggende blodårene til å hovne opp og felle bukspyttkjertelen væske, som kan deretter begynne "fordøye" bukspyttkjertelen selv.

Hvordan behandle Pankreatitt

•  Sørg for konservativ behandling for pankreatitt i akuttmottaket. Dette består vanligvis av væske gjenoppliving og nøye overvåkning av pasientens elektrolytisk balanse. Magesekken kan trenge å bli holdt tomt for å tillate den gastrointestinale system til resten, som krever innsetting av en sonde.

Utfør kirurgi. Necrotic pankreasvevet dreneres eller øses ut etterfulgt av tarmskylling. Store blodårer som har blitt erodert av pankreatitt kan trenge å bli omdirigert eller repareres. Felles gallegang kan måtte tømmes kirurgisk og gallesteiner kan trenge å bli fjernet fra gallegangene.

foreskrive medisiner for pankreatitt. Gi antibiotika for infeksjoner som følge av galle og nekrotiserende pankreatitt. Gi generelle antibiotika for gram-basiller utgangspunktet til kulturstudier gir mulighet for en mer spesifikk antibiotika regime. Smertekontroll er også viktig hos pasienter med alvorlig pankreatitt. Foreskrive Demerol eller andre smertestillende midler som ligner på morfin for å gi lindring i tilfeller av varig traumer eller lesjoner.

Administrer oppfølgende behandling for akutt pankreatitt. Erstatte væsketap løpet av den første dagen med både kolloid og krystallinske løsninger. Bestem tilstrekkelig hydrering ved hjelp av blodtrykk og urinproduksjon.

Monitor polikliniske pasienter med amylase og lipase analyser i tillegg til rutinemessige fysiske undersøkelser.

Hva er fordelene med Pancreatin?

Pancreatin er en blanding av fordøyelsesenzymer som hjelpemiddel i opptaket av fett, karbohydrater og proteiner. Hos friske individer er disse enzymene produsert i og utskilt av bukspyttkjertelen. Imidlertid er det flere medisinske tilstander som hemmer eller forstyrrer denne evne i bukspyttkjertelen, og pasienter kan dra stor nytte av kosttilskudd med pankreatin.

Beskrivelse

Pancreatin er en ikke-reseptbelagte kosttilskudd som inneholder amylase, lipase og trypsin. Det er en resept medikament kalt Pancrelipase, som har en mer aktiv lipase-enzym. Selv pankreatin er tatt for å erstatte de fordøyelsesenzymfunksjoner som er tapt på grunn av en rekke forhold, er enzymer også tatt for generell enzymbehandling for å hjelpe til med andre sykdommer.

Funksjon

De enzymer som finnes i pankreatin hver utfører en spesifikk funksjon. Disse funksjonene er avgjørende for daglig fordøyelse og metabolisme. Den amylase enzym anvender vann for å bryte ned stivelse til oligosakkarider, som er karbohydrater som består av enkle sukkerarter. Lipase benytter vann for å bryte ned triglyserider i de individuelle komponentene av fettsyrer og glyceroler. Trypsin benytter vann for å bryte ned proteinene til aminosyre grupperinger kjent som oligopeptider.

Fordel i Cystisk fibrose

Pasienter med cystisk fibrose, en arvelig sykdom, produsere slim som interfererer med evnen av bukspyttkjertelen til å utskille enzymer som er nødvendig for fordøyelsen. Pancreatin erstatter enzymer bukspyttkjertelen kan ikke skiller ut, og dermed bidra til å behandle de vanligste symptomene på diaré, intestinal blokkering og underernæring.

Fordel i hjertesykdommer

Pancreatin kan hjelpe behandle hjertesykdom. Aterosklerose, eller åreforkalkning, er en viktig faktor i hjerte-og karproblemer. Det er generelt antatt at kolesterol fører plakk i arterier, men det har blitt funnet at et enzym kalt homocystein spiller en stor rolle i å skade arteriene. Homocystein er et biprodukt av nedbrytningen av proteiner, og med tillegg av pankreatin enzymer, kan den bli omdannet til en ufarlig aminosyre kalt cystationin.

Nytte for virus

Pancreatin kan bidra til å behandle virusinfeksjoner. Virus er belagt med proteiner og enzymer som bidrar til å fordøye disse proteinene, og derfor forlater virus utsatt for angrep fra immunsystemet.

Fordel i Cancer

Kreftceller er belagt med antigener, som skal indusere kroppens immunsystem til å merke det som et fremmedlegeme og angripe og eliminere disse cellene. Men kreftcellene bruker et protein som kalles fibrin å skjule dem. Tilsetningen av pankreatin enzymer kan degradere proteinet, og derfor forlater cellene utsatt for immunsystemet. I tillegg er det kjent at pankreas enzymer stimulere naturlig killer T-celler, som er giftig for kreftceller.

Pannikulitt på Face

Pannikulitt på Face


Pannikulitt er en smertefull reaksjon på bukspyttkjertelen problemer, for eksempel bukspyttkjertelsvikt eller malignitet, og kan presentere seg selv i flere former, slår rot i ulike deler av menneskekroppen. Form av pannikulitt som kan bli funnet på ansiktet og overkroppen er funnet hos pasienter med systemisk lupus og derfor kalles lupus Profundus eller lupus pannikulitt.

Presentasjon og Symptomer

Lupus pannikulitt er identifisert av lesjoner eller knuter som danner på ansikt, bryst, overarmer, og i sene stadier atrofi av subkutant vev kan oppstå. Sammen med lesjoner kommer muligheten for magesår forming, selv om det er mer typisk at de ytre lag av huden forblir lytefritt. Ømhet og smerte er assosiert med knuter som vises med denne tilstanden. Systemiske symptomer som tretthet og vekttap kan være forbundet med alle former for pannikulitt.

Årsaker

Bukspyttkjertelen problemer føre til heving av amylase og lipase nivåer, noe som fører til betennelse i fettvev.

Forskningsresultater

Det er en hypotese av forsker SS Dhawan og kollegaer at syke amylases og lipase reise fra pasientens syke bukspyttkjertelen i hele kroppen, forårsaker smertefulle konsekvenser. Denne hypotesen ble testet ved å injisere en enkelt fargestoff i celler adipocytter og deretter spore de fargede cellene fra der de skjedde i den syke bukspyttkjertelen til regioner hvor knuter dukket opp.

Testing

Blodprøver for amylase og lipase nivåer og CT-skanning i bukspyttkjertelen er brukt sammen med en fysisk eksamen av symptomer for å avgjøre diagnosen lupus pannikulitt. En pasients sykehistorie også hjelpemidler leger i diagnostisering lupus Profundus fordi pasienten vil ha hatt en historie med hud atrofi og skremmer fra lesjoner; pasienter vil også ha en historie med sin basal-celle laget av huden blir degenerert og betennelse i perivaskulær og periappendageal lymfatisk systemer ..

Behandling

Legemidler som brukes til å behandle malaria er effektive i behandling av symptomer på lupus pannikulitt men symptomene er kjent for å gjenta seg.

Specialist Needed

En hudlege kan sees for diagnose av lupus pannikulitt samt en endokrinolog.