Digidexo.com

doksycyklin bihulebetennelse

Doksycyklin for bihulebetennelse

Bihulene er små hulrom som ligger bak ditt ansikts struktur (i øyenbrynet, kinnbenet, pannen og nese områder). Bihulebetennelse (også ofte referert til som bihulebetennelse) blir ofte forvekslet med en forkjølelse siden mange av symptomene ligner: ansikts smerter, tett nese, hodepine og rennende nese. Bihulebetennelse, men er ofte et resultat av en bakteriell infeksjon som kan kreve bruk av et antibiotikum som doksycyklin å behandle.

Indikasjoner

Doxycycline tilhører en gruppe antibiotika som har vært i bruk i mer enn 40 år. Det er en kraftig antibiotisk tetracyklin som kan brukes til å bekjempe et bredt spekter av bakterielle infeksjoner. Det fungerer i kroppen din ved å stanse bakterier og hindre videre replikering. Dette bremser bakterier fra å vokse i kroppen din, utrydde bihulebetennelse.

Doxycycline er også effektive i kampen mot kolera, seksuelt overførbare sykdommer (som klamydia eller syfilis), fugleinfluensa, bekkeninfeksjon, streptokokker halsinfeksjoner, E. coli-infeksjoner, bronkitt, prostatitt, Lyme sykdom, pest, brucellose, tyfus, Q-feber, bartonellose, urinveisinfeksjoner, øyeinfeksjoner og Rocky Mountain flekket feber.

Kontra

Snakk med legen din om noen tidligere har hatt allergiske reaksjoner som du måtte ha. Hvis du har hatt en reaksjon på medisiner som minocycline, tetracyklin eller demeclocycline bør du ikke ta denne medisinen.

Denne medisinen kan utgjøre en risiko for å skade det ufødte barnet. Fortell legen din dersom du er gravid eller planlegger å bli gravid. Ikke bruk denne medisinen hvis du ammer så det kan gå over i morsmelk.

Doksycyklin kan hemme effekten av p-piller. Bruk alltid en sikkerhetskopi form for prevensjon (som kondom) for å forhindre en uønsket graviditet.

Hvis du har en historie med lever- eller nyresykdom du kan trenge spesielle doseringsanvisning.

Side Effects

Bivirkninger av doksycyklin inkluderer problemer med å svelge, sår i underlivet eller endetarms området, kvalme, oppkast, magesmerter, diaré, hevelse av tungen, hvite flekker inne i munnen, utflod / kløe og sår på leppene.

Alvorlige bivirkninger er allergiske reaksjoner (preget av elveblest, hevelse i ansiktet, hevelse i halsen, pusteproblemer og utslett), feber, influensalignende symptomer, frysninger, alvorlig hodepine, uskarpt syn, redusert appetitt, mørk farget urin, forvirring, alvorlige øvre magesmerter, hjertebank, svakhet, lett blødning eller blåmerker, alvorlige blemmer i huden, peeling hud, smerter i kroppen og redusert frekvens av urinering. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, ring din helsepersonell umiddelbart.

Hvordan ta Doxycycline

Ta denne medisinen i henhold til legens instruksjoner (ligger på merkelappen på resept). Du bør ta medisin med 8 oz. vann og unngå å ta den med noen melkeprodukter som kan hemme kroppens evne til å absorbere medisinen.

Pass på å ta denne medisinen for hele lengden av tid som legen har angitt. Du kan begynne å føle seg bedre før infeksjonen er helt utryddet.

Hvis du glemmer en dose, ta den så snart som mulig. Hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den du har gått glipp av og gjenoppta normal timeplan. Ikke ta noen ekstra medisiner for å kompensere for den dosen du gikk glipp av.

Legemiddelinteraksjoner

Enkelte legemidler kan interagere med doksycyklin. Fortell legen din om alle medisiner (inkludert over disk, urte kosttilskudd og vitaminer) som du tar for å unngå bivirkninger. Legemidler som kan påvirke doksycyklin inkluderer tretinoin, isotretinoin, kolesterol medisiner, antacids, visse mineraler (jern, magnesium, kalsium, sink og noen vitamin blends), blod tynnere og penicillin.

Kronisk bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse er en viktig årsak til kronisk bihulebetennelse og kan føre til betydelig ubehag. Slimhinnene i nese, hals og bihuler blir betent og hoven, blokkerer riktig drenering av slim. En infeksjon regnes som kronisk dersom den varer i minst åtte uker, eller hvis du får en til faste tidspunkt.

Symptomer

Primære symptomer inkluderer tykk gul eller grønn utflod og alvorlig lunger som gjør puste gjennom nesen vanskelig. Smerter og plager er vanlig rundt kjever, tenner, øyne, kinn, nese og panne. Din evne til å lukte og smak er sperret og du kan ha en hoste som blir verre om natten. Andre symptomer inkluderer øresmerter, sår hals, dårlig ånde, tretthet og kvalme.

Årsaker

Flere forhold kan be en bihulebetennelse. Allergi kan utløse soppinfeksjoner mens luftveisinfeksjoner inflame bihulene gjør dem en hot spot for bakterievekst. Et svekket immunsystem skaper også en potensiell yngleplass for bakterier.

Antibiotikabehandling

Infeksjonen i seg selv trenger en antibiotikakur. Vanlig antibiotika inkluderer amoxicillin (Amoxil og Trimox), doksycyklin (Doryx og Monodox) eller kombinasjonsbehandlinger trimetoprim-sulfametoksazol (Bactrim, Septra). Tar alt av foreskrevet medisin er svært viktig å sørge for at alle bakterier er utryddet - stopper tidlig kan føre til at infeksjonen å gå tilbake.

Behandling for symptomer på infeksjon

Saline nesespray skyller ut nesegangene og kan brukes flere ganger om dagen. Nesespray som inneholder steroider raskt lette betennelser og inkluderer Flonase og Nasacort.

Steroider som tas oralt eller via injeksjon benyttes til alvorlige tilfeller av inflammasjon. Slimhinneavsvellende midler i form av væsker, tabletter og nesespray er tilgjengelige over-the-counter og på resept. OTC smertestillende midler kan effektivt lettelse smerten som ofte oppstår i ansiktet og munnen.

Andre forslag

Få nok hvile til å bygge opp immunsystemets evne til å bekjempe infeksjonen. Drikke rikelig med væske hjelpe med drenering; hold deg til juice og vann. Varm komprimerer kan lette lunger og ansikts smerter. Steam nesegangene og sove med hodet hevet for å fremme drenering.

Tiltak for å unngå en bihulebetennelse inkluderer å unngå folk som er syke for å minimere risikoen for å kontakte sykdommer som kan føre til bakterievekst og håndtere eventuelle allergier, som spør soppinfeksjoner i bihulene.

Bihulebetennelse og behandling

En bihulebetennelse, eller akutt bihulebetennelse, utvikler seg når nesegangene blir hovne og betent, noe slimete å bygge opp. Sinus infeksjoner er vanlig, og rammer rundt 37 millioner amerikanere hvert år, ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer. Vanlige symptomer på en bihulebetennelse inkluderer en gulaktig eller grønnaktig rennende nese, smerter i overkjeven og tennene, trykk og ømhet rundt øyne, nese, panne og kinn og en hoste. De fleste sinus infeksjoner er forårsaket av forkjølelse, som er en viral infeksjon.

Ingen behandling

Fordi de fleste sinus infeksjoner er forårsaket av et virus, antibiotika vil ikke være en effektiv behandling. I mange tilfeller vil den infeksjon løse seg selv innen to uker uten medisinsk behandling.

Antibiotika

Hos pasienter med sinus infeksjoner er forårsaket av en bakteriell infeksjon, vil antibiotika være foreskrevet for å drepe bakterier. Vanlige antibiotika som amoxicillin og doksycyklin kan være foreskrevet, og pasienter vil vanligvis begynne å føle seg bedre i løpet av noen få dager etter behandlingsstart. Men selv om pasientene føler seg bedre, er det viktig å ta alle de foreskrevne medisiner for å forhindre smitte fra å returnere.

Over-the-counter medisiner

Flere typer av over-the-counter medisiner kan hjelpe mennesker som lider av en bihulebetennelse. Smertestillende som for eksempel paracetamol, ibuprofen og aspirin kan bidra til å lindre smerte og redusere feber. Men foreldre bør aldri gi aspirin til barn med feber på grunn av muligheten for en livstruende tilstand som kalles Reyes syndrom. Over-the-counter decongestants kan også hjelpe behandle alvorlig lunger og stuffiness som ofte følger med en bihulebetennelse. Disse medikamentene er tilgjengelig i flere former, inkludert væsker og piller, men de skal bare bli tatt for et par dager på det meste.

Nesespray

Over-the-counter nesespray kan hjelpe tømme ut nesegangene, og gir noen lettelse fra overbelastning. Disse produktene kan vanligvis benyttes flere ganger om dagen. Resept nasale kortikosteroider kan også brukes for å behandle betennelse forårsaket av en bihulebetennelse. Disse produktene, inkludert Nasonex og Nasacort, er vanligvis foreskrevet for å brukes en gang eller to ganger om dagen.

Bihulebetennelse Treatment & Antibiotika

Sinusitis er forårsaket av svelling av sinus hulrom rundt nesegangene, noe som resulterer i en blokkering som forårsaker slim for å bygge opp. Sinusitis gjør puste gjennom nesen vanskelig og kan også forårsake hodepine på grunn av sinus trykk. Sinusitis er ofte forårsaket av en bakteriell infeksjon, men nasale polypper eller en merkelig septum kan også forårsake symptomer. Behandling for bihulebetennelse fokuserer på å lindre symptomene, redusere betennelse, åpne nesegangene for drenering og eliminere infeksjon eller underliggende årsaken.

Symptomlindring

Decongestants er ofte effektive i å lindre sinus trykket og forbedre drenering. Over-the-counter medisiner kommer i tablett, flytende og nesespray former. De bør ikke tas for mer enn noen få dager av gangen med mindre anbefalt av en lege på grunn av økt sjanse for rebound lunger. Over-the-counter smertestillende midler, for eksempel aspirin, paracetamol og ibuprofen, kan bidra til å lindre ubehag og hodepine forårsaket av sinus press. Saltvann nesespray kan hjelpe tømme lomme passasjer og kan brukes sammen med andre medisiner for å redusere symptomer. Nasal eller orale kortikosteroider kan bidra til å redusere alvorlige betennelser, men kan føre til alvorlige bivirkninger. De er vanligvis reservert for alvorlige tilfeller av kronisk bihulebetennelse, snarere enn akutt symptomlindring, og må forskrives av lege.

Antibiotika

Leger ofte foreskrive antibiotika for tilfeller av akutt bihulebetennelse forårsaket av bakterielle infeksjoner som ikke klare seg på egenhånd med bruk av over-the-counter decongestants og smertestillende. Ifølge Mayo Clinic, de vanligste antibiotika som brukes til å behandle bihulebetennelse er amoxicillin, doksycyklin og kombinasjonspreparater, for eksempel Septra og Bactrim. Hvis den første antibiotika ikke rydde opp infeksjonen, kan legen forskrive en annen. Antibiotika er ofte foreskrevet i flytende eller pille form, men inhalerte antibiotika kan være mer effektivt hvis andre behandlingsalternativer har mislyktes, ifølge en studie fra 2003 publisert i "Current Opinion i Øre og Head and Neck Surgery." Det viktigste er å ta antibiotika nøyaktig som de er foreskrevet for så lenge som de er foreskrevet for å hindre symptomene kommer tilbake.

Kirurgi

Kronisk sinusitt som fortsetter å være resistente mot andre behandlingsmetoder kan kreve kirurgi for å korrigere. De fleste kirurgiske prosedyrer for å behandle tilbakevendende sinusitt bære legen ved hjelp av et fleksibelt rør med en lys kalt et endoskop for å utforske de lomme passasjer og lokalisere kilden for blokkering. Han kan da fjerne deler av vev og polypper for å hindre ytterligere blokkering i nesegangene. I noen tilfeller kan pasienten bare ha nesegangene som er for smal til å gi tilstrekkelig luftstrøm og drenering. Kirurgi for å utvide passasjer i disse tilfellene er ofte lykkes i å hindre ytterligere bihulebetennelse fakkel-ups.

Antibiotika for en bihulebetennelse

Allergier, bakterier, forkjølelse og sopp alle kan forårsake sinus en infeksjon. Symptomene kan være belastende nok til at du ønsker å søke et antibiotikum resept for å bli kvitt det. Men ifølge Mayo Clinic, ville bare bakteriell motiverte bihulebetennelse nytte av et antibiotikum --- og selv da din bihulebetennelse må være en vedvarende, tilbakevendende eller alvorlig sak.

Antibiotika

Når en bakteriell bihulebetennelse warrants antibiotikabruk, leger har flere å velge mellom, ifølge Mayo Clinic. Amoxicillin er ett alternativ (som Amoxil eller Trimox). Doksycyklin (Doryx, Monodox og andre) er et annet alternativ. Leger kan også velge en to-legemiddelkombinasjonen (trimetoprim og sulfametoksazol), for eksempel Septra eller Bactrim.

Amoxicillin

Dette antibiotika er en type penicillin, og du bør ta det i doseringen foreskrevet. Doser varierer basert på det individuelle og tilstanden trenger behandling. Du trenger også å fullføre hele løpet av behandling foreskrevet, siden bakterielle infeksjoner kan gjentas hvis behandlingen stoppes tidlig.

Amoxicillin Betraktninger

Noen mennesker er allergiske mot penicillin eller kan være å ta medisiner som negativt kan samhandle med amoxicillin. Fortell legen din om eventuelle andre medisiner du tar --- eller eventuelle allergier du har --- før du starter amoxicillin. Dette er spesielt viktig hvis du er på et annet antibiotikum, noe som kan redusere amoxicillin effektivitet; ta et antikoagulerende stoff slik som warfarin, noe som kan øke blødningsrisiko; eller hvis du tar Probinicid, som kan intensivere amoxicillin effekter.

Doksycyklin

Dette antibiotika er fra tetracyklin klasse av narkotika. På grunn av dens potensielle effekter på tennene, bør det ikke brukes av barn under 8 år eller av gravide kvinner i siste halvdel av svangerskapet (når fosteret tenner blir dannet).

Tetracyklin narkotika er et alternativ til penicillin-type antibiotika. Men noen bakteriestammer er resistente mot tetracyklin narkotika, krever belastning identifikasjon før resept for å hindre ineffektiv behandling, ifølge Drugs.com.

Trimetoprim-sulfametoksazol

Kombinasjonspreparater som trimetoprim-sulfametoksazol (Septra og Bactrim) kan bekjempe bakterier på to fronter internt. Som ett medikament bekjemper bakteriene ved å inhibere dannelsen av en komponent bakteriene trenger for å vokse, stopper den andre medikament produksjon av en annen, men også nødvendig, komponenten.

Advarsel

Mens kombinasjon medisiner kan gi en dual front mot en bihulebetennelse, de også kan foredle noen allergiske reaksjoner eller uønskede legemiddelinteraksjoner. Derfor bør legen din bruke mer tid på å bestemme potensialet for disse effektene ved forskrivning av en kombinasjon av narkotika for å bekjempe bihulebetennelse.

Hvordan behandle en bihulebetennelse Etter Gastric Bypass

Gastric bypass kirurgi er utført for å hjelpe svært overvektige mennesker ned i vekt. Det gjør magen mindre slik at du føler deg full og spise mindre. Det kan også føre til dårlig opptak av mat, fordi maten passerer raskt gjennom fordøyelsessystemet for å unngå kaloriinntak. På grunn av dette, kan du ikke behandle medisiner som du normalt ville. Det er viktig at legen din nøye overvåke din helse og forbedring hvis du får antibiotika eller andre orale medisiner for en bihulebetennelse eller annen sykdom. Og han må kanskje justere dosen basert på egenskapene til medisinen slik at du får full terapeutiske effekter.

Bruksanvisning

Hvordan behandle en bihulebetennelse etter Gastric Bypass Surgery

Bruk en saltvannsnesespray eller nese vaske flere ganger om dagen for å skylle slim ut av din lomme passasjer. Du kan kjøpe nasal saltvann fra noen narkotika butikken, men du kan også lage din egen løsning hjemme ved å blande 2-3 ts av non - iodized salt og en teskje natron til en halvliter destillert eller filtrert vann. Kosher salt er best fordi den har ingen tilsetningsstoffer. Hell 1/2 kopp av løsningen til en pære sprøyte, en plast spray flaske eller en Neti pot (tilgjengelig på nettet eller i helsekostbutikker). Bøyd over en vask, hell blandingen i det ene neseboret slik at det sikter mot baksiden av bihulene. Saltvann vil tilflyte deres nesegangene og tøm ut det andre neseboret. Gjør det samme på den andre neseboret.

Be legen din om en resept på en nese kortikosteroid spray til å behandle betennelse i bihulene. Noen merker inkluderer Flonase, Rhinocort Aqua og Nasacort AQ. Bruk dette to ganger om dagen i hvert nesebor. Det er best å bruke disse etter at du har brukt din nasal saltvann vask. Hvis bihulebetennelse er alvorlig og reagerer ikke på denne behandlingen, må du kanskje be legen din om en resept for orale steroider. Eller, hvis du eller legen din er bekymret for at du ikke vil fordøye steroider riktig, kan du be ham om en injeksjon av steroider i stedet.

Bruk en slimhinneavsvellende nesespray i noen dager (ikke lenger, fordi de har en tendens til å inflame bihulene hvis du bruker dem lengre enn fem dager). Dette bør åpne bihulene og hjelpe deg å puste lettere. Disse er tilgjengelige over disk. Spør legen din om du bør ta en muntlig decongestant, og hvis han mener du kan fordøye den riktig.

Spør legen din om du kan ta over disk smertestillende for din sinus smerte og press. Imidlertid kan aspirin forårsake blødninger og blåmerker, så vær sikker på at legen din anbefaler og autoriserer en smertestillende du kan ta etter gastric bypass operasjon.

Du må kanskje en antibiotika for bihulebetennelse hvis du har en bakteriell infeksjon. De som vanligvis brukes til å behandle kronisk bihulebetennelse forårsaket av en bakteriell infeksjon omfatter amoxicillin, doksycyklin eller kombinasjonen narkotika trimetoprim-sulfametoksazol. Nok en gang, bør du spørre legen din om din gastric bypass kirurgi vil påvirke fordøyelsen og riktig absorpsjon av denne medisinen. Han kan foreslår at du får en injeksjon av antibiotika i stedet.

Akutt Bihulebetennelse Treatment

Hovne og betente nesegangene (bihuler) som ikke kan ordentlig renne slim karakter akutt bihulebetennelse (som varer mindre enn to måneder). Du kan ha en hard tid puste gjennom nesen og erfaring ansiktssmerter, hodepine og hevelse i ansiktet og øynene. Forkjølelse hyppigst forårsaker akutt bihulebetennelse. Andre potensielle triggere inkluderer allergier og bakterie- eller soppinfeksjoner. Behandling vil hengsel på årsaken. Hvis du velger å bruke naturlige behandlingsformer, kan det være nyttig å rådføre seg med en kunnskapsrik helsevesenet profesjonell erfaring med alternativ medisin.

Saline og Steroid nesespray

Over-the-counter saltvann spray som Ayr Mist, Ocean Premium og Simply Saline berolige nesegangene og lindre tørrhet. Nasale kortikosteroider behandle betennelse. Ofte foreskrevet kortikosteroid behandlinger inkluderer Flonase, Nasonex, Rhinocort, Nasacort AQ og Beconase AQ.

Decongestants

Vanlige merker av slimhinneavsvellende midler tilgjengelig som tabletter eller nesespray inkluderer Sudafed, Actifed, Drixoral, Neo-Synephrine og afrin. Bruk nesespray spray (Neo-synephrine og Afrin) bare for et par dager på det meste, siden de føre til en mer alvorlig form for lunger kjent som rebound lunger.

Over-the-counter smertestillende

Smertestillende midler lett tilgjengelig i supermarkeder kan lindre smerten forbundet med akutt bihulebetennelse. Disse inkluderer Tylenol, Advil og Motrin.

Antibiotika og soppdrepende midler

Antibiotika er ikke ofte brukt til å behandle akutt bihulebetennelse siden bakterier som forårsaker dem som regel klare seg på egenhånd. Hvis legen din bestemmer seg for å gi deg et kurs av antibiotika, vil du mest sannsynlig få amoxicillin, doksycyklin eller trimetoprim-sulfametoksazol. Sørg for å fullføre hele resept.

Akutt bihulebetennelse sjelden resultat av soppinfeksjoner. I tilfelle du har en soppinfeksjon, kan du trenger en intravenøs (IV) medisin som amfotericin B eller vorikonazol.

Immunterapi

Hvis du har allergi som oppmuntrer akutt bihulebetennelse, kan allergivaksinering endre kroppens reaksjon på uakseptable stoffer. Dette kan behandle symptomene og forhindre nye forekomster.

Naturlig Terapi

Kombinasjonsbehandling med bromelain og quercetin kan bidra til å lindre hevelse og bekjempe kjemiske reaksjoner som fører til symptomer på bihulebetennelse. Ta hver supplement som anvist på etiketten. Ikke bruk bromelain hvis du tar blodfortynnende eller ACE-hemmere for å administrere blodtrykk. N-acetylcystein (NAC) tynner ut slimet og reduserer lunger. Ta 1000 mg tre ganger daglig med mat.

Eucalyptus viser sterk antibakteriell virkning, bidrar til å utvise slim og kan åpne opp nesegangene. Ta 200mg tre ganger daglig. Sinupret, en kombinasjon av naturlige stoffer, hjelper tynne slimet, drenere bihulene og styrke immunforsvaret. Ta som anvist på etiketten.

Akutt Bihulebetennelse Treatment Guidelines

Akutt bihulebetennelse er en type infeksjon som påvirker bihulene, mellomrommene bak pannen, kinn og øyne som er fylt med luft og er foret med slimhinner. Denne type infeksjon kan være forårsaket av en vanlig forkjølelse eller bakterier, allergi eller soppinfeksjoner. Under bihulebetennelse, bihulene blir betente og hovne, og slimete tømme ikke riktig. Noen symptomer er pustevansker, hevelser i ansiktet eller øynene og alvorlig hodepine og øre smerter. Hvis disse symptomene vedvarer i mellom 2 og 8 uker, er tilstanden anses å være akutt bihulebetennelse.

Grunnleggende behandlinger

Mange personer som har akutt bihulebetennelse trenger ikke å se en lege fordi infeksjonen kan behandles gjennom hjem rettsmidler og over-the-counter medisiner. Et symptom på at du kan bidra til å avlaste med disse typer behandlinger er lunger. For dette symptomet, bør du sette en varm vaske tøy over hodet 2 til 3 ganger om dagen; sove med hodet hevet, slik at bihulene vil drenere bedre; skyll ut nesegangene, med en spesialdesignet sprayflaske, slik som Sinus Skyll; drikke, som vann og juice, som vil bidra til å bli kvitt slim; sitte i et rom med damp, for eksempel et bad, ca 2 til 4 ganger om dagen og bruke en luftfukter. Du vil ønske å unngå å drikke enkelte drikker som kaffe og brus, fordi de kan føre til at du blir dehydrert. Du bør også unngå alkohol fordi det kan føre til at sinus hevelse å forverres. For å holde symptomene dine forverres, spesielt hvis du er overbelastet, vil du også ønsker å unngå å fly på et fly. Hvis du var å fly på et fly med symptomer på akutt bihulebetennelse, kan endringen i høyden føre til at du har smerter i ørene, spesielt hvis væsker er bygget opp i dem på grunn av akutt bihulebetennelse.

Å behandle akutt bihulebetennelse uten å se en lege, kan du også ønsker å bruke en nesespray spray, som du kan kjøpe fra en lokal butikk, men du bør bare bruke den for mellom 3 til 5 dager. Disse spray brukes til å hjelpe med nasal drenering og en tett nese. En vanlig nese decongestion spray som kan kjøpes over-the-counter er afrin. Du bør sette 2-3 dråper av denne spray i neseborene hver 10 til 12 timer, som ikke overstiger to doser om dagen. Du kan også være lurt å ta en decongestant i pilleform, for eksempel Drixoral eller Sudafed, som arbeider for å lindre symptomene på en lignende måte å nesespray decongestants. For smertelindring, kan du ta medisin med ibuprofen, slik som Motrin eller advil, eller over-the-counter piller med paracetamol, for eksempel Tylenol. Noen pasienter kan også bruke en nasal saltvann spray flere ganger om dagen som foreskrevet av sine leger. En nasal saltvann fungerer som en fuktighetskrem for flimmerhårene, som er hår-lignende strukturer som danner en vei for hvite Bloods celler til å komme å rense kroppen for bakterier og andre materialer. En annen type spray som kan være foreskrevet en nasal kortikosteroid, som er en type av spray som brukes til å behandle inflammasjon.

Avanserte Behandlinger

Selv om det er sjelden at pasienter trenger antibiotika for akutt bihulebetennelse, er det noen tilfeller der de er foreskrevet. Vanligvis trenger leger ikke gi pasientene antibiotika fordi disse typer av medisiner ikke fungere dersom infeksjonen er forårsaket av et virus eller sopp, og bakterieinfeksjoner kan ofte herdes uten bruk av antibiotika. Leger vil ofte forskrive antibiotika for barn med akutt bihulebetennelse, spesielt hvis de har en vedvarende hoste og nasal drenering problemer som varer 2 til 3 uker, feber høyere enn 102,2 grader F, ansikts eller hovne øyne og ansiktssmerter eller hodepine. Leger vil også forskrive antibiotika for pasienter som har en type akutt bihulebetennelse forårsaket av en bakteriell infeksjon som er vedvarende eller tilbakevend. Noen antibiotika som foreskrevet er medisiner med amoxicillin, som Amoxil og Trimox; med doksycyklin, slik som Doryx og med trimetoprim-sulfametoksazol, som for eksempel Bactrim og Septra. Som andre medisiner, er det viktig at du tar hele beløpet som legen forskriver og følg instruksjonene på etiketten. Vanligvis med antibiotika foreskrevet for akutt bihulebetennelse, må du ta medisiner for ca 10 til 14 dager, fordi hvis du ikke gjør det, vil symptomene kommer tilbake.

For pasienter med akutt bihulebetennelse, kan andre behandlinger som allergivaksinering, intravenøse injeksjoner og kirurgi være nødvendig. Selv om det er sjelden, er noen pasienter med former av infeksjonen forårsaket av sopp gitt anti-fungal medisiner, for eksempel amfotericin B og vorikonazol, intravenøst. Folk hvis tilstanden er forårsaket av allergi kan gis allergivaksinering for å hjelpe kroppen motstå allergener som forårsaker symptomene. Mange mennesker med soppinfeksjoner har andre tilstander som trenger kirurgi, for eksempel polypper, som er ikke-kreftsvulster i nesehulene, eller en merkelig septum, som er en forskyvning i den tynne veggen som skiller den høyre og venstre deler av nesen . Noen mennesker med akutt bihulebetennelse kan få operasjon, utført av otolaryngologists, for å rense ut sine nesegangene, spesielt hvis de har hatt vedvarende problemer med betennelse.

Hvordan behandle en bihulebetennelse

Hvordan behandle en bihulebetennelse


Nesten alle opplever tette bihuler og / eller en infeksjon på et tidspunkt i livet. Noen mennesker kan få dem på en hyppig og kronisk basis på grunn av medfødte misdannelser eller allergi, men heldigvis, de fleste får dem innimellom og kan behandles og kureres ved å følge noen enkle retningslinjer.

Tegn og symptomer på en bihulebetennelse inkluderer, men er ikke begrenset til: hodepine, lavgradig feber, ansikts tyngde, øre fylde, trøtthet og følelsen som hodet ditt er "svært tung"

Hvordan behandle en bihulebetennelse

Sinus er ballong-lignende strukturer i hodet som kan bli tette med slim, dander og / eller en kombinasjon av fremmede stoffer. Ved ganske enkelt blåser nesen forsiktig på regelmessig basis, og følge den med en god håndvask, kan du bidra til å forhindre bihuleproblemer fra å slå til infeksjoner. Noen leger selv anbefale milde "vanning" med sterilt saltvann på anledningen hvis sinus lunger og / eller infeksjoner er et tilbakevendende problem. Rådfør deg med helsepersonell før du bruker denne teknikken.

Ta noen foreskrevne antihistamin eller decongestant å holde lomme passasjer åpne og tillate for lunger til å renne. Ikke bruk de fleste over-the-counter (OTC) nesespray i mer enn tre dager, siden bihulene kan bli "avhengig" (avhengig av dem for å være åpen). Spør helsepersonell før du bruker noen OTC nesespray.

Påfør varm, fuktig varme for å hjelpe med sinus press og ubehag. Bare ta en fin varm dusj og tillater å dusje det varme vannet ansiktet ditt kan gjøre deg bedre. Varme ansiktet pakker også fungere godt, men sørg for at pakkene er bare varmt å ta på før du legger dem over snutepartiet (sinus området). Ikke brenn deg selv!

Drikk rikelig med klare væsker. I medisin har vi et ordtak: "Hemmeligheten til forurensning er fortynning" Fortynne alle de tunge slim ved å drikke vann, sportsdrikke, eller andre klare væsker. Unngå melk, kremer, eller andre meieriprodukter som kan øke lunger.

ta hele resept som anvist hvis sykepleier utøveren eller lege foreskriver et antibiotikum. Du bør aldri noensinne har "til overs" antibiotika. Når du slutter å ta antibiotika før full løpet av behandlingen er over, er alt du gjør slik at de bakteriene som har smittet deg med å bli sterkere til det aktuelle antibiotika, som fører til antibiotikaresistens. Antibiotikaresistens er et stort helseproblem over hele verden, og folk dør av enkle infeksjoner som ikke lenger reagerer på behandlingen, fordi de nå har en "super bug!" Du her i Amerika tar bare delvise doser av antibiotika bidrar til super bug formasjon over hele verden.

Alltid, alltid, alltid vaske hendene før og etter du pusser nesen, ta medisiner eller engang tenke på det. Enkel riktig håndvask redder liv!

Hint

  • Som med alle medisinske råd på Internett, må du alltid ta kontakt med din personlige helsepersonell før du implementerer noen helsetjenester handling.

Hvordan identifisere tegn og symptomer på kronisk bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse påvirker millioner av mennesker årlig. Tilstanden kan være forårsaket av mange forskjellige ting som infeksjoner og mugg, sopp og allergier, og selv fysiske attributter som for eksempel en merkelig septum. Det er egentlig ganske enkelt å finne ut om du har kronisk bihulebetennelse når du vet hva du skal se etter.

Hvordan identifisere tegn og symptomer på kronisk bihulebetennelse

Hvordan vet jeg om du har kronisk bihulebetennelse

•  Først må du vite at bihulebetennelse er en tilstand som forårsaker betennelse i slimhinnene i bihulene. Betennelsen fører deretter væske buildup som blokkerer sinus hulrom og hindrer normal slim drenering.

•  Deretter må du finne ut om de symptomene du opplever er virkelig bihulebetennelse. Noen av de vanligste symptomene på bihulebetennelse er hodepine, pustevansker gjennom nesen, sammen med smerter i ansiktet og bak øynene. Disse er ofte ledsaget av gul eller grønnlig drenering fra nesen og ned i halsen din. Uten behandling drenering vil tilfellet en sår hals og hoste. Du kan også oppleve smerter i kjeven, tenner og ører. Noen mennesker har også kvalme forbundet med sinus drenering. Du kan også legge merke til at du er trøtt lett på grunn av puste trøbbel.

Hvis du har disse symptomene i mer enn tre måneder rett, eller de holder reoccurring selv med behandling, da har du kronisk bihulebetennelse.

Hint

  • Bo innendørs i de tidlige morgentimene vil hjelpe med allergi. Prøv en neti pott.
  • Alltid oppsøke lege hvis tilstanden vedvarer. Sjekk med legen din før du tar over skranke medisiner hvis du er på reseptbelagte medisiner.

Årsaker til Bihulebetennelse

Årsaker til Bihulebetennelse

Hva er Bihulebetennelse?

Berører om lag 37 millioner amerikanere årlig, er bihulebetennelse en smertefull tilstand når bihulene (hulrom langs slimhinner) blir betent eller infisert. Lider kan også oppleve smerter i pannen over øyenbrynene eller rundt og bak øynene. For barn, symptomene er vanligvis en tett nese sammen med hodepine. Hvis bihulene er smittet, kan feber også forekomme. Andre symptomer inkluderer slimete kjører ned på baksiden av halsen (postnasal drypp), sår hals og hoste.

Typer av Bihulebetennelse

De to hovedtyper av bihulebetennelse er akutt og kronisk bihulebetennelse. Akutt bihulebetennelse, som enten kan være viral eller bakteriell, avtaler med midlertidige forhold, som normalt siste tre uker eller mindre. På den annen side, har kronisk sinusitt mindre smertefulle symptomer, selv om de kan vare så lenge som 3-8 uker, og noen ganger kan vare i måneder eller år. Denne tilstanden kan gjenta seg med smertefulle anfall av akutt bihulebetennelse.

Virale årsaker til akutte Bihulebetennelse

Virusinfeksjoner er den vanligste årsaken til bihulebetennelse. Øvre luftveisinfeksjoner (forkjølelse) kan vare fra en uke til syv dager, begynner med en sår hals. Andre symptomer vanligvis følger, inkludert en rennende nese, nesetetthet og selv ansikts smerter. Hoste kan utvikle på grunn av økt postnasal drypp. Virusinfeksjoner kan være så alvorlig at lammet eller ødelagt flimmerhårene felle slim i nesen og ikke klarer å bli kvitt det.

Personer med astma må ta ekstra forholdsregler under en kald fordi astma symptomer kan forverres, utvikler seg til bihulebetennelse.

Bakterielle infeksjoner

Bakterielle infeksjoner, på grunn av forkjølelse, hoste og influensa, ofte føre til bihulebetennelse. Gjennom bakterieinfeksjoner, bihuler åpninger kan bli tett med slim fanget i kroppen, så det renner ned i halsen, noe som skaper et paradis for bakterier. Dette fører til bihulebetennelse, som lammer flimmerhårene og fører til hevelse i slimhinnen, og skaper verre blokkering i bihulene.

Allergier og andre årsaker til akutte Bihulebetennelse

Høysnue og andre allergier kan føre til bihulebetennelse. Nese blødning, på grunn av for mye trykk å blåse nesen, kan føre til bakterieinfeksjoner å sette inn, forårsaker sinusitt. Dykking samtidig ha en kald skaper også utilbørlig nese trykket, noe som resulterer i en bakteriell infeksjon i bihulene. Bivirkninger fra medisiner kan skade slimhinnene. Selv luftforurensning kan være en årsak.

Fungus svelges med mat kan forårsake bihulebetennelse. Mikroskopisk i størrelse, plante eller muggsopper kan enten inhaleres eller spises, irriterende bihulene eller skade immunsystemet. Syke tenner kan være en kilde, så vel.

Svulster kan også være en årsak fordi bihulene kan bli blokkert når vekster spire nær sinus åpninger. Dette fører slimete drenering, hindrer bihulene. Med mindre luft og slimete rennende, mer slimete ryggen opp, noe som gjør bihulene svak og skape grobunn for infeksjoner og bakterier å vokse. Dette fører til bihulebetennelse.

Årsaker til kronisk bihulebetennelse

Fordi kronisk bihulebetennelse gjelder vanligvis defekter i karosseristruktur, er det mer permanent. Noen årsaker til kronisk bihulebetennelse inkluderer astma, dehydrering, temperatur og luftfuktighet, defekte slimhinner og trange bihuler. Kjent som en merkelig septum, trange bihuler skape smertefull hevelse, noe som gjør det vanskelig å puste. Noen ganger operasjon er nødvendig for å korrigere tilstanden.

Polypper (sacs av ​​hovne vevet på grunn av allergi eller infeksjoner) kan forårsake bihulebetennelse fordi de kan hindre bihulene fra skikkelig drenering etter en infeksjon.

Bihulebetennelse kan være forårsaket av dehydrering fordi ikke får nok vann kan gjøre slimet tykkere og hindrer den fra å bevege seg gjennom bihulene.

Symptomer på en bihulebetennelse

Selv om mange av de symptomer kan være den samme, bihulebetennelse er ikke det samme som vanlig forkjølelse. Sinus infeksjoner er mer alvorlig og vanligvis vare mye lenger.

Facial Pain

Når bihulene blir betente, kan trykket bli følt i en eller flere deler av hodet ditt som din panne, kinn, øyne og kjeve. Bakterier forårsaker betennelse og betennelse får slimhinnen i bihulene å tykne, noe som gjør det vanskeligere for luften å passere gjennom.

Tett nese

Slimet som produseres ikke er i stand til å bli utgitt gjennom nesegangene, forårsaker bihulene blir hovne; fanget slim tillater bakterier å formere seg, og til å spre infeksjonen.

Pustevansker

Blokkerte nesegangene gjør det vanskelig å puste luft inn og ut gjennom nesen; du kan bli ute av stand til å puste gjennom nesen i det hele tatt og må puste gjennom munnen i stedet.

Fatigue

Den økte innsatsen for å puste bruker opp mye mer energi og også forstyrrer din evne til å få en god natts søvn, forårsaker tretthet.

Varighet

Sinus infeksjoner tendens til å vare i minst en uke, men kan vare i uker eller måneder.

Behandling

Sinus infeksjoner er vanligvis i stand til å bli behandlet med over-the-counter medisiner; Imidlertid, kan antibiotika fremskynde helbredelsesprosessen.

Hvordan bruke Bactroban for en bihulebetennelse

Bactroban, ellers kjent under sitt generiske navn mupirocin, er en ganske sterk aktuell antibiotika til behandling av bakterielle infeksjoner. Når foreskrevet for en bihulebetennelse, har skaperne laget anvendelse av Bactroban ganske enkelt. De har pakket det inn i "engangs" rør som du bruker en gang om dagen og deretter chuck i søpla.

Hvordan bruke Bactroban for en bihulebetennelse

Klem halvparten av "single-use" tube av Bactroban i ett av neseborene.

Tøm de resterende innholdet i det andre neseboret.

Klem neseborene sammen. Dette vil sikre at medisinert løsning er jevnt brukt til membraner i nesen. Fortsett å klemme og massere nesen for rundt 60 sekunder.

Bruk løsningen i "engangs" rør i hvert nesebor en gang hver dag (med mindre annet er spesifisert av legen din). Vanligvis vil du bare trenger å bruke Bactroban for mindre enn en uke å rydde opp infeksjonen.

Hint

  • Ifølge FDA (Food and Drug Administration), bør du ikke bruke Bactroban med noen annen nasal medisinering, det være seg resept eller over-the-counter. Studier er fortsatt begrenset i hvordan denne medisinen vil samhandle med et annet medikament, så det er best å stoppe eventuelle andre aktuelle nese behandlinger før du har fullført anvendelse av Bactroban. Siden medisinen er ganske sterk, vil leger vanligvis bare foreskrive Bactroban for en svært begrenset tid.

Tegn på en alvorlig bihulebetennelse

Tegn på en alvorlig bihulebetennelse


En bihulebetennelse eller bihulebetennelse oppstår når luftfylte hulrom i nesen bli betent. Denne infeksjonen kan være forårsaket av forurensing eller irritanter i luften, eksponering for et virus eller bakterier, eller fra overforbruk av nesespray. Det finnes fire par av bihulene. Ett par er plassert over øynene, en mellom øynene, et annet par nær midten av nesen og et par av de indre kinnene. Se bildet nedenfor. Lære å gjenkjenne tidlige tegn vil hjelpe deg å muligens redusere alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Pain

Smerte er den vanligste tegn på at en bihulebetennelse er alvorlig. Smerten kan være i form av hodepine, eller det kan være ansiktssmerte. I noen tilfeller kan kinnene eller pannen være følsomme for berøring. Du kan også oppleve kjeve eller tann smerte.

Typiske tegn

Du kan ha en dårlig bihulebetennelse hvis du merker symptomer som feber, unormalt farget nasal utflod (gul eller grønn) og generelle følelser av forvirring. Øreverk og nakkesmerter kan også noen ganger oppstå når infeksjonen er mer alvorlig.

Andre symptomer

Noen ganger kan en alvorlig bihulebetennelse kan være ledsaget av allergi-type symptomer, inkludert kløende øyne og nysing. Noen pasienter har hodepine eller føler sterkt press i hele ansiktet når du lener deg fremover.

Hevelse

Med en bihulebetennelse som blir mer alvorlig, kan du oppleve hevelse rundt øynene eller på øyelokkene. Det kan være ømhet rundt øynene og nesen, sammen med en redusert luktesans.

Mindre vanlige symptomer

I sjeldne tilfeller kan du legge merke til en hoste som er verre om natten, ekstrem tretthet, sår hals eller dårlig ånde. I svært alvorlige tilfeller kan infeksjonen påvirke hjernen.

Forebygging / løsning

Din første forsvarslinje er å gjenkjenne og unngå kjente irritanter. Holde nesegangene fuktig kan også hjelpe. Holde ditt hjem og arbeidsområde fri for støv og bruke en avfukter kan være nyttig. Når disse teknikkene ikke fungerer, kan medisiner og / eller kirurgi være nødvendig.

Hva som forårsaker bihulebetennelse og tann smerter?

Forkjølelse og allergi kan utløse bihulebetennelse som gjør det vanskelig å puste, gi hodepine og hevelse rundt øynene. Hvis behandles raskt, disse symptomene en tendens til å rydde opp. Alvorlige bihulebetennelse kan produsere sekundære symptomer som tilsier spesiell oppmerksomhet.

Symptomer

Bihulebetennelse forårsake hoste om natten, drenering på baksiden av halsen, øre smerter og tretthet. Feber og kvalme kan utvikle seg som kroppen sliter med å bekjempe infeksjonen.

Anatomy

Bihulene er plassert over den øvre kjeve i ansiktet. Røtter fra den øvre tennene gren i samme bihulene. Trykket i overkjevens bihulene komprimere nerver som fører til den øvre kjeve og tennene. Sinus tannpine, assosiert med bihulebetennelse, er en forlengelse av ansikts smerter.

Effekter

Pasienter, leger og tannleger ofte forvirre sinus tann smerter med dental smerte. Flere tannbehandling er utført for å avslutte tannpine og overkjeven smerte. Personer som lider av kronisk bihulebetennelse kan ha flere rotfylling før realisere deres smerte er faktisk forårsaket av deres kronisk bihulebetennelse.

Betraktninger

Bihulebetennelse ansvarlige for tann smerte kan også føre til problemer med syn og kan føre til hjernehinnebetennelse og blodpropper. Øreverk og øre infeksjoner hos barn kan være sekundære symptomer på infiserte bihuler.

Advarsel

Vedvarende tann smerter bør undersøkes av en tannlege. Gingivitt og tannråte bør utelukkes når en tannpine utvikler.

Forebygging av bihulebetennelse

Forebygging av bihulebetennelse


Sinus infeksjoner er vanlige hendelser for mange mennesker. Disse infeksjonene kan være årsaken til alvorlig smerte, trykk og hodepine, og kan forårsake et avbrudd i hverdagen. Mange finner seg lider av kroniske og tilbakevendende bihulebetennelse. Å bli utdannet og lære om måter å hindre en bihulebetennelse kan være gunstig. Utnytte forebygging og forståelse hva dine individuelle triggere er kan være ganske kraftig.

Allergi Ledelse

Ifølge Mayo Clinic nettsted, kan allergi være en ledende årsak til bihulebetennelse. Derfor forstå hva dine triggere er er svært viktig. For eksempel, hvis du er allergisk mot pollen, bo innendørs i perioder med mye pollinering kan være nødvendig. Hvis du har en allergi mot dyr dander, holde seg unna venner og familiemedlemmer som har kjæledyr. Også, unngå sigarettrøyk eller alvorlig forurensning kan avverge bihulebetennelse.

Forkjølelse og influensa

Kontrahering forkjølelse og influensa er også problematisk i å skape bihulebetennelse. Prøver å unngå å bli syk med enten forkjølelse eller influensa kan være vanskelig. Men å delta i influensavaksiner under influensasesongen er en måte å unngå å bli syk. Unngå andre som er syke og vaske hendene ofte for å minimere bakterier er viktig. Dersom du blir syk bør du se din lege umiddelbart. La sykdommen tar tak kan være en alvorlig feil og kan resultere i en bihulebetennelse.

Sinus Vanning

Vanning sinus hulrom kan hindre en bihulebetennelse. Dette kan gjøres ved å kjøpe en over-the-counter kit for sinus vanning. Det kan også gjøres ved å blande egen oppskrift med en teskje kosher salt og en kopp varmt vann og ved hjelp av en pære sprøyte for å vaske ut det nasale hulrom. Holde nesen ren og fri for lunger og slimete ved hjelp av en saltvann vanning kan gå en lang vei i å forebygge disse problematiske infeksjoner.

Luftfukter

The Mayo Clinic rapporterer at bruk av en luftfukter for å legge fuktighet til luften i hjemmet ditt kan være nyttig for å hindre bihulebetennelse. Air kan få spesielt tørr i vintermånedene når vi bruker varme for å holde husene våre varme. Denne tørre luften irriterer sinus hulrom, som kan føre til overbelastning og til slutt infeksjoner. Derfor kan bruke en luftfukter være en reell hjelp med forebygging.

Kronisk bihulebetennelse Komplikasjoner

Smerter og press i sinus hulrom er kroppens reaksjon på et irritasjonsmoment i nesegangene. Kroppen produserer overflødig slim for å skylle ut bihulene, som kan forringe hulrom 'evner til å renne. Sikkerhetskopierte bihulene føre til symptomer på bihuleproblemer. Når blokkeringer eksistere for lenge i bihulene, bakterier og virus kan blomstre og forårsake en bihulebetennelse, kalt sinusitt

Effekter

Kronisk bihulebetennelse er definert som en bihulebetennelse som henger i åtte uker eller mer, eller som går igjen mer enn fire ganger i året, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på en bihulebetennelse er ubehagelig og kan svekke funksjonen. Pasientene føler verkende og press i hodet rundt nesen, ører og kinn. Lider er ofte sliten, har dårlig ånde og problemer med å sove, og rapportere en senket følelse av smak og lukt. Bihulebetennelse kan også spre seg til ørene og skape blokkering der.

Misforståelse

Ikke alle tilfeller av bihulebetennelse er kronisk. De fleste mennesker lider av akutt bihulebetennelse, som varer mye kortere enn kroniske infeksjoner. Bihuleproblemer kan også være forårsaket av faktorer som allergi, forkjølelse eller influensa, og kan behandles med en endring i livsstil eller enkel tid for kroppen å bekjempe sykdommen. Kronisk bihulebetennelse kan også være forårsaket av nasal svulster, en merkelig septum eller nylig traume til bein i ansiktet og hodeskallen.

Betydning

Hyppige bihulebetennelse kan ha en varig innvirkning på helsen din, ifølge Web MD. Kronisk bihulebetennelse kan forverre astmaanfall. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig komplikasjon til kronisk bihulebetennelse. Blokkering av bihulene i øynene kan føre til synsproblemer. Kroniske hindringer i bihulene kan også begrense strømmen av blod, noe som øker risikoen for klumper, aneurismer og hjerneslag. Blokkering i ørene kan føre til kroniske ørebetennelser og skade på øregangen og hørsel.

Betraktninger

Komplikasjoner av kronisk bihulebetennelse har alvorlige faresignaler. The Mayo Clinic og Web MD liste flere klare advarsler om å se opp for. Hvis du oppdager en av disse symptomene, kontakt lege med en gang. Hodepine, feber og hevelse i pannen er tegn på en alvorlig komplikasjon, men det er vanligvis mer vanlig hos barn. Øyeinfeksjoner kan oppstå fra kronisk bihulebetennelse, og kan påvises fra hovne eller sagging øyelokkene stede med feber og hodepine. Disse øyeinfeksjoner kan føre til permanent skade eller blindhet. Utvidet pupill eller faste stirrer i tillegg til øye hevelse kan tyde på blodpropp. Beslag og problemer med å se eller konsentrere kan også indikere en alvorlig infeksjon og kan føre til koma eller død hvis ubehandlet.

Forebygging / løsning

Ifølge Mayo Clinic, allergener, kan forurensing og bakterier forårsake akutt bihulebetennelse å bli kroniske hvis de ikke er skikkelig eliminert fra din livsstil. Kronisk bihulebetennelse kan diagnostiseres gjennom en enkel legebesøk, eller røntgenstråler eller CAT skanninger av sinus hulrom. Kirurgi er noen ganger nødvendig for å tillate bihulene å renne riktig. Hjem rettsmidler for eksempel over-the-counter decongestants og antihistaminer kan lindre symptomer, som kan nasal vanning og bruk av luftfuktere.

Macrobid for en bihulebetennelse

En bihulebetennelse er en vanlig medisinsk tilstand der sinus hulrom bli betent. Dette fører til lunger fra slimete buildup. I de fleste tilfeller utvikler en lomme infeksjon som et resultat av en kald; andre årsaker inkluderer allergier, bakterielle infeksjoner og soppinfeksjon. I de fleste tilfeller vil en bihulebetennelse klare på egen hånd uten behandling. Men i tilfeller der årsaken er en bakteriell infeksjon antibiotika som Macrobid kan være foreskrevet.

Slik fungerer det

Macrobid er en nitrofurantoin antibiotika som virker ved å drepe bakterier som forårsaker en infeksjon. Det er oftest brukt til å behandle urinveisinfeksjoner, men det er også effektive i behandling av alvorlige bihulebetennelse og andre bakterielle infeksjoner.

Hvordan å ta det

Finnes i flere former, er Macrobid vanligvis foreskrevet som pills.They bør alltid tas med mat. Som med alle antibiotika, bruke opp alle foreskrevne medisiner, selv om du føler deg bedre. Hvis du ikke tar hele kurset, kan infeksjonen komme tilbake, muligens i en form mer motstandsdyktig mot antibiotika.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Noen personer som tar Macrobid kan oppleve milde bivirkninger som kvalme, diaré, gass, tap av matlyst og hodepine. Ingen av disse bivirkningene er grunn til bekymring, men ta kontakt med legen din hvis de blir belastende.

Alvorlige bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan folk tar Macrobid utvikle alvorlige bivirkninger som krever legehjelp. Hvis du opplever noe av det følgende, slutte å ta medisinen og kontakte lege umiddelbart: alvorlige magesmerter eller kramper; rød, hoven, blemmer eller flassende hud; alvorlig eller vedvarende diaré; vannaktig eller blodig avføring; en sommerfugl-formet utslett på nese og kinn; ledd eller muskelsmerter; vedvarende hodepine; gulsott; blek avføring; vedvarende tap av appetitt; symptomer på lungeproblemer som kortpustethet, feber eller frysninger, brystsmerter og en vedvarende eller uvanlig hoste; uvanlige blåmerker eller blødning; uvanlig tretthet; blålig hud eller negler; kribling; nummenhet; vedvarende ubehag; tåkesyn eller andre uvanlige visjon endringer; forvirring; og mentale eller humør endringer som for eksempel depresjon.

Advarsler

Selv Macrobid kan trygt tas av folk flest, bør noen ikke ta den, inkludert de med lungeproblemer som for eksempel lungefibrose; anemi; diabetes; nyre, lever eller nerveproblemer; glukose-6-fosfat-dehydrogenase; porfyri; eller lave nivåer av vitamin B. Det er heller ikke trygt for kvinner som er gravide eller ammer.

Tegn på en Sphenoidal bihulebetennelse

Bihulebetennelse - også kjent som bihulebetennelse - er betennelser i lomme passasjer ligger innenfor skallen. De fire sinus områdene er frontpartiet, maxillaris, ethmoid og sphenoid. Sphenoid sinus ligger rett bak begge øynene. En infeksjon innenfor denne sinuspassasje fører til en rekke karakteristiske tegn og symptomer i det infiserte individ.

Aspekter

Sphenoid sinus, som de andre tre lomme passasjer, er hule deler i skallen. Når vevet fôr sinus hulrom blir betent av bakterier, virus eller irriterende stoffer som enkelte forurensende stoffer eller visse sopp, sveller det i størrelse, hindrer bihulene drenering passasjer. Bakterier blomstrer i det lukkede rom, forårsaker ytterligere betennelse og symptomer forårsaket av en bihulebetennelse.

Typer

De to typene sphenoidal bihulebetennelse er akutt og kronisk. Akutt bihulebetennelse er vanligvis forårsaket av en virusinfeksjon som invaderer lomme passasjer og begynner i løpet av kort tid med alvorlige symptomer. Kronisk sinusitt opptrer over en lengre tid, med vedvarende men mildere symptomer, og er forårsaket av en bestemt gruppe bakterier.

Akutte symptomer

Den mest vanlige tegn på akutt sphenoidal bihulebetennelse er en skarp hodepine plassert bak øynene - noen ganger bare bak det ene øyet - og som strekker seg tvers over toppen av hodet. Hodepinen forverres når den enkelte legger seg ned eller bøyer hodet under brystet. Personen kan også ha en feber, uskarpt eller dobbelt syn, og slim drenering.

Kroniske symptomer

En kronisk sphenoidal bihulebetennelse kan inkludere rennende nese, men det vanligste symptomet på denne typen bihulebetennelse er en vedvarende, moderat hodepine lokalisert over hele forsiden av hodet.

Behandling

Effektive sphenoidal bihulebetennelse behandlinger fokus på drenering overbelastet lomme passasjer og bekjempelse av mikrobiell infeksjon. Rhinologika brukes for å fremme drenering, mens visse antibiotika, slik som amoksicillin, blir brukt til å redusere inflammasjon. Personer med kronisk bihulebetennelse kan være nødvendig å bruke nasal steroid spray, slik som Flonase eller Beconase, for å hindre tilbakevendende infeksjoner.

Adenoids og årsakene bihulebetennelse

Adenoids og årsakene bihulebetennelse


Ansikts smerter, tett nese, feber, hoste, misfarget rennende nese, og / eller en hodepine er alle indikasjoner på en mulig bihulebetennelse. Bihulebetennelse (sinusitt) kan skyldes bakterie-eller virusinfeksjoner. Hos barn, smittet og / eller hovne adenoids kan være å klandre.

Adenoids

Immunsystemet omfatter adenoider, som består av lymfatisk vev. Adenoids er plassert bak nesen, på baksiden av halsen, der de kan fange opp innkommende bakterier og virus.

Bihulebetennelse

Sinus-infeksjoner kan skje enten fra en bakteriell eller viral infeksjon. Bihulebetennelse stammer fra bakterielle infeksjoner vanligvis krever antibiotikabehandling for oppløsning, mens symptomer på en virusinfeksjon ofte løse etter ca en uke. Hos voksne, bihulebetennelse vanligvis følger en viral infeksjon i øvre luftveier, eller oppstå som følge av allergi.

Adenoids og barn

Forstørrede og / eller infiserte adenoids er relativt vanlig hos barn. Forstørret eller infiserte adenoids kan hindre bihulene, forårsaker nesesekreter å akkumulere, noe som ofte fører til kronisk bihulebetennelse.

Adenoids og voksne

Bihulebetennelse som følge av forstørret adenoids er sjelden et problem hos voksne fordi adenoid vev atrophies som du alder. Forstørrede adenoids hos voksne kan stamme fra allergi, eller en svulst.

Betraktninger

Bihulene av barn er ganske liten og lett hindret og / eller betent. Legen din kan foreslå å fjerne barnets adenoids hvis de forårsaker kronisk bihulebetennelse. Men, er fjerning av adenoids uvanlig med mindre det er en pågående helseproblem knyttet direkte til deres nærvær.