Digidexo.com

piriformis langrenn

Behandling av Piriformis syndrom

Behandling av Piriformis syndrom


Den piriformis er en muskel i gluteal-komponenten av den nedre lem. Piriformis syndrom er en nevromuskulær sykdom, som forekommer når isjiasnerven --- en nerve som går langs piriformis muskel --- er komprimert eller irritert av piriformis muskelen. Dette resulterer i smerter, nummenhet og prikking i setet og langs grensen av isjiasnerven. Heldigvis flere behandlingstilbud finnes for pasienter som lider av piriformis syndrom.

Holistiske behandlinger

Behandling for piriformis syndrom ofte inkluderer massasje og tøyningsøvelser. Anstrengende aktiviteter, inkludert sykling og løping, bør også unngås. Mange leger anbefaler fysioterapi, vanligvis involverer massasje, stretching teknikker og stillinger som reduserer belastningen på piriformis og styrke kjernemuskulaturen, inkludert mage og rygg.

Medisinske behandlinger

Mange leger tror at anti-inflammatoriske medikamenter og kortikosteroid injeksjoner for å være den mest effektive i behandling av et alvorlig tilfelle av piriformis syndrom. I svært alvorlige tilfeller kan kirurgi være anbefalt. Leger kan også foreskrive bruk av en ultralyd, som gir en dypere nivå av varme enn oppvarming av pakker kan gi. I en 2005 studie, rapporterte forskerne at minimal-invasiv kirurgi har vært mye vellykket i behandling av piriformis syndrom.

Behandling Gjennom muskelavslapning:

Pasienter som lider av piriformis syndrom kan også finne trøst i å bruke is og varme på utsiden av muskelen. Ice kan bidra til å redusere utbruddet av smerte etter å ha fullført en anstrengende aktivitet, mens varme kan bidra til å varme opp musklene og øke fleksibiliteten. Tilpassede sko kan også hjelpe å forebygge skaden fra tilbakevendende. Gangart korreksjon kan også bidra til å redusere bruken av piriformis muskel mens slik at muskelen til å slappe av og helbrede.

Expert Insight

Over 15 prosent av befolkningen har en isjiasnerven som passerer gjennom piriformis muskel i stedet for under. Nyere studier har konkludert med at disse pasientene har en større sjanse for å utvikle piriformis syndrom, selv om noen forskere bestrider disse påstandene, siterer utilstrekkelig bevis. Unnlatelse av å behandle piriformis syndrom kan føre til en stopper internus muskel skader, så det er viktig å rapportere eventuelle tilfeller av utstrålende smerter nedover baksiden av beinet til en lege umiddelbart.

Forebygging / løsning

Folk som kjører, sykkel eller komplette aktiviteter fremadstormende ofte er mer sannsynlig å utvikle piriformis syndrom hvis de ikke fullfører de riktige strekninger. Lateral stretching og styrke øvelser bistå i elongating muskelen og gjør den mer fleksibel. Forskere mener også at inaktive setemusklene kan også øke sannsynligheten for å utvikle piriformis syndrom. Disse musklene er avgjørende for hip extension og ekstern rotasjon av femur. Derfor er det viktig at musklene er strukket skikkelig før anstrengende trening. Forskere mener også at piriformis syndrom kan også være forårsaket av stivhet eller hypomobility av sacroiliac leddene. Overpronasjon av foten, hvor kneet slår medialt og piriformis aktiveres for å forhindre over-roterende kneet, kan også føre til piriformis syndrom. Lidelsen er også assosiert med fallende skader, da disse kan overutstrekke piriformis muskelen.

Piriformis syndrom Rehabilitering

Piriformis syndrom Rehabilitering


Piriformis stretch syndrom er en tilstand forårsaket av kompresjon av en nerve som går langs piriformis muskelen, en muskel som går langs baken og låret. Selv om denne tilstanden fører til smerte og ubehag, kan rehabiliterings teknikker bidra til å redusere dette ubehaget og helbrede pasienten.

Funksjoner

Piriformis stretch syndrom, eller piriformis syndrom for kort, er en nevromuskulær sykdom. Den piriformis muskelen er setedelen av benet, langs baksiden av låret og sete. Dersom piriformis muskel irriterer, komprimerer eller stammer nerve som går langs piriformis muskelen, kalt isjiasnerven, pasienten opplever vanligvis ubehag, smerte, nummenhet og en sterk kriblende følelse. Selv om det ikke er noen definitiv måte for å diagnostisere en pasient som lider av piriformis syndrom, leger mener syndromet kan være forårsaket av anatomiske variasjoner i muskel-nerve, eller ved å overdrive eller stamme av muskelen.

Diagnose

Selv om det ikke er noen definitiv måte å diagnostisere piriformis syndrom, kan symptomer inkluderer isjias (en utstrålende smerte opprinnelse i baksiden av låret og leggen) og ømhet av sciatic hakk ved berøring, som vanligvis er vurdert av en lege. En medisinsk avbildningsteknikk som kalles magnetisk resonans nevrografi brukes også til å vise irritasjon hvor nerven passerer under piriformis muskel. Denne teknikken kan også bestemme om pasienten lider av en split piriformis muskel eller en delt isjiasnerven; denne diagnosen er avgjørende for pasientens behandling og hjemmetjenester. Endelig kan bildestyrt injeksjoner utført i en åpen MR skanner også bistå i å diagnostisere tilstanden, siden de gjør det mulig piriformis muskelen til å slappe av og teste muskel reaksjon.

Massasje Rehabilitering

Mange leger mener massasje terapi er den beste form for rehabilitering for pasienter som lider av piriformis syndrom. En teknikk som kalles nevromuskulær terapi eller triggerpunkt terapi, hjelpemidler i å eliminere myofascielle triggerpunkter i piriformis muskelen. Den massasje terapeut kan også ansette dype vev massasje teknikker eller myofascial utgivelsen teknikker, som begge bistår i å skille piriformis muskel fra omkringliggende vev. Muskel energi teknikker også bidra til å forsiktig forlenge piriformis muskelen.

Isotoniske rehabilitering øvelser

En pasient som lider av en skadet piriformis muskelen kan oppleve lettelse hvis muskelen er raskt styrket og strukket. Dette er ofte utført gjennom isotoniske motstand øvelser, vanligvis utført av en kiropraktor eller fysioterapeut. Isotone motstand øvelser fokusere på å stabilisere musklene rundt hofte og lår. Isotone øvelser som styrker og strekke disse musklene inkluderer forover eller bakover lunges, delvis knebøy, step-ups, og trapp-klatring. Pasienter bør forsøke disse øvelsene ved hjelp av sin egen kroppsvekt i starten, men som muskelen vokser seg sterkere, kan motstanden økes ved å bruke håndvekter eller en vektet bar. En leg-trykk maskin kan også brukes, men disse maskinene ikke anses å være like effektivt som free-vekt øvelser.

Propriosepsjon og koordinering Rehabilitering

Pasienter som lider av en skadet eller anstrengt piriformis muskel bør også forsøke å gjenvinne kontrollen over piriformis muskel og omkringliggende muskler. For å gjøre dette, fysioterapeuter anbefaler ofte at pasientene bruker 10 til 15 minutter om dagen trener på ett ben med øynene lukket for å opprettholde balansen. Disse øvelsene kan gjøres mens du står på en liten trampoline eller med en vuggende bord. Disse fysioterapi øvelser sikre at pasienten gjenvinner leddstabilitet og styring av muskel.

Piriformis Muskelkramper Behandling

Piriformis Muskelkramper Behandling


Piriformis stretch syndrom, eller piriformis syndrom for kort, er en nevromuskulær sykdom som oppstår når isjiasnerven - nerve som går bak piriformis muskel, på baksiden av lårene og langs baken - blir komprimert, anstrengt eller irritert. Denne belastningen fører til smerte, nummenhet, prikking og spasmer i baken og grensen av isjiasnerven. For å lindre muskelkramper forårsaket av piriformis syndrom, bør pasienter strekke seg, hvile og motta fysioterapi eller massasje økter hvis en lege mener de ville være fordelaktig.

Massasjeteknikker for å redusere Piriformis Spasm Ubehag

Mange leger mener massasje terapi er en effektiv og trygg behandling for pasienter som lider av piriformis muskelspasmer. Pasienter bør være sikker på å besøke en lisensiert massasje spesialist og bør ikke forsøke å utføre massasje på egenhånd eller sammen med sine kjære, da dette kan forverre eksisterende tilstand. Massasje spesialister er kjent med lokaliserte massasjebehandlinger som vil bidra til å lindre smerte og ubehag forårsaket av piriformis syndrom og dermed kan utføre et bredt utvalg av massasje teknikker. En teknikk, heter triggerpunkt terapi eller nevromuskulær terapi, arbeider for å eliminere myofascielle triggerpunkter som justerer piriformis muskelen. Spesialisten kan også bruke dype vev massasje teknikker for å skille piriformis muskel fra den omkringliggende vev, redusere muskelspasmer forekomst og smerte.

Fysioterapi teknikker for å redusere Piriformis Spasm Ubehag

Mange pasienter som lider av piriformis muskelspasmer rådes av legen sin til å besøke en fysioterapeut, som kan ansette isotone motstand øvelser for å styrke og strekke musklene raskt. Disse øvelsene, inkludert forover og bakover lunges, delvis knebøy, step-ups og trapp-klatring, fokus på å stabilisere hofte og lår muskler. Fysioterapeuter ofte råder pasienter til å bruke sin egen kroppsvekt eller en vektet bar for å hjelpe musklene vokse sterkere. Som pasientene fortsetter sin behandling, kan tilleggsvekter tilsettes for å styrke muskulaturen og ytterligere redusere hyppigheten av muskelkramper. Leg-trykk maskiner kan også brukes, men mange fysioterapeuter vurdere disse maskinene til å være mindre effektive enn vektet øvelser.

Holistiske behandlinger for å redusere Piriformis Spasm Ubehag

For pasienter som ikke har råd eller ikke ønsker å forsøke fysisk eller massasje terapi, mange holistiske alternativer bidra til å redusere smerte og ubehag forårsaket av piriformis muskelspasmer. Pasienter ofte finner trøst i å plassere isposer på plagede muskler til å redusere muskelsmerter og belastning, eller varmeputer til å slappe av piriformis muskel og redusere muskelspasmer forekomst. I tillegg bør voksne som mål å få syv til åtte timers søvn en natt, og bør avstå fra anstrengende fysisk aktivitet, blant annet løping, sykling, hopping og jogging. Pasientene bør også konsumere mat med høyt kanel og gurkemeie, som disse krydder har naturlige anti-betennelse egenskaper som kan bidra til å redusere smerte og ubehag forårsaket av muskelkramper.

Urazy piriformis

Urazy piriformis, znany także jako zespół piriformis, powodują ból odczuwany w obszarze bioder, w środku lub w dół powierzchni czołowej tylnej nogi. Mięśni piriformis jest mała w głębi mięśni pośladków. Mięsień biegnie od podstawy kręgosłupa do kości udowej i pozwala obrócić nogę zewnątrz. Mięśni piriformis mogą zostać zaostrzone i wywrzeć nacisk na nerw kulszowy, powodując ból i stan zapalny.

Przyczyny

Urazy piriformis może być spowodowane przez sporty takie jak bieganie. Działa na twardych powierzchniach, takich jak beton, na nierównym terenie, a na sobie buty źle dopasowane mogą przyczynić się do uszkodzenia mięśnia piriformis. Siedząc przez dłuższy czas może usztywnić i skrócić mięśni, co powoduje ból. Inne przyczyny mogą obejmować złą postawę, przepuklina dysków i spacery z palce wskazał.

Objawy

Objawy piriformis obrażeń może obejmować ból tępy lub pulsować głęboko w okolicy biodra lub pośladków i czasami z dolną powrotem do tyłu nogi. Drętwienie i mrowienie mogą być również doświadczenie oraz ograniczonego przemieszczania się w bolesnym regionie.

Leczenie

Urazy piriformis potrzebują czasu, aby odzyskać. Mięsień musi odpocząć, aby umożliwić przepływ krwi do szkody i rozpoczęcia procesu gojenia. Masaż leczniczy będzie zachęcać przepływ krwi do mięśnia luka. Aplikacje lodzie przez 15 do 20 minut, kilka razy dziennie zmniejsza stan zapalny. Aplikacje ciepła może zmniejszyć sztywność. Over-the-counter leki, takie jak Advil lub Motrin może zmniejszyć ból. Kortykosteroidów iniekcji bolesnym obszarze zmniejsza ból i zapalenie szybko. Po ostry ból zniknął, delikatne rozciąganie mięśni piriformis może pomóc wzmocnić i zapewnić elastyczność w obszarze mięśni.

Zapobieganie / Rozwiązanie

Czy kompletną procedurę nagrzewania przed wykonaniem jakichkolwiek ćwiczeń sportowych lub działalności. Rozciągając i ogrzewając pozwala mięśnie być elastyczny i otrzymuje świeże przepływ krwi do obszaru. Pozwalają dzień odpoczynku między zajęć sportowych więc mięśnie mogą w pełni odzyskać.

Rozważania

Odpowiednie buty do biegania może pomóc zmniejszyć ryzyko kontuzji mięśnia piriformis. Robienie przerw często siedząc przez dłuższy czas. Przechowywać mięśnie napięte i elastyczne, aby powstrzymać się od kontuzji. Lekarz zapewni Ci ćwiczeń rozciągających i procedur, aby uniknąć obrażeń ciała i zachować mięśnie elastyczne i mocne.

Fysioterapi Teknikker for behandling Piriformis syndrom

Piriformis syndrom er en tilstand der symptomene inkluderer vedvarende rumpeballe og ben smerter. Nerver nærheten piriformis muskelen blir klemt, forårsaker irritasjon og smerte som noen ganger kan være alvorlig. Piriformis syndrom vanligvis resultater fra tetthet i muskelen. Det er flere måter å behandle dette syndromet.

RICER

Innse at det er et problem innenfor baken og behandle den umiddelbart. Piriformis syndrom er en bløtdelsskade som kan forverres hvis ubehandlet. Bruk av RICER metode innen de første 48-72 timer med forekomst av symptomer kan redusere sjansen for en mer alvorlig skade. RICER står for hvile kroppen, glasur baken, komprimere baken i en elastisk bandasje, og hever baken, og henvisning av lege til en kvalifisert fysioterapeut.

Strekker

Stretching er den viktigste delen av fysioterapi for piriformis syndrom pasienten. Gjør vanlige strekninger hjelper pasienten løsne muskelen, og dermed lindre den drar og tetthet som forårsaker klemt nerve. En effektiv strekning kan gjøres ved å sitte på gulvet med begge ben rett ut foran kroppen. Ta en fot, bøye kneet ut til siden. Hold på ankelen og bringe det inn i brystet. Hold det der for en 20-30 teller. Gjenta dette tre ganger for hver rumpeballe.

Massasje

I sluttfasen av syndromet, som rumpeballe helbreder, vil pasienten bli informert av en lege for å gå tilbake til lyset sport. Det er viktig at du ikke forfalte det til å begynne med, og å "lytte" til kroppen din. Hvis du føler overdreven smerte i baken under aktivitet, stoppe umiddelbart.

Legen kan anbefale massasje som pre-sport terapi. Massasje hjelper løsne bløtvevet i baken og holde musklene varme for trening og uttøyning.

Hva er behandlingen for Isjias Piriformis syndrom?

Hva er behandlingen for Isjias Piriformis syndrom?


Hvis du har smerten skyter ned på siden eller bak på beinet, kan du bli lider Piriformis syndrom. Piriformis syndrom er når hoftenervene er irritert eller klemt av din piriformis muskel eller piriformis sene, som igjen sender nummenhet, prikking og smerter nedover beinet. Du kan oppnå smertelindring gjennom enkle tøyningsøvelser og teknikker gjøres hjemme, men hvis de bevise uhjelpsom, kan det hende du må ty til andre behandlinger. Ulike faktorer, som for eksempel spinal lidelser, kan føre til sciatic nerve irritasjon, så det er viktig å lære å skille den viktigste årsaken til isjias.

Medisinert Shots

Ett alternativ for smertelindring fra Piriformis syndrom er å motta en bedøvelse injeksjon eller kortikosteroid skudd til området. Legen din kan levere de medisinert skudd til spesifikke "triggerpunkter" til beste lindre smerten (triggerpunkter er den mest smertefulle flekker på baken). Skuddene avlaste mulig muskelkramper som forårsaker nerve irritasjon, og de kan redusere eller eliminere sciatic smerte, med resultater som varer i mange måneder. Kortison skudd er generelt begrenset til tre i året, så hvis bildene dine slites av for tidlig, kan du bli nektet videre tilgang til dem.

Antiinflammatoriske legemidler

For å lindre smerter og betennelse i piriformis, ta noen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Lettelsen kan være midlertidig, men vil være nok for deg å fullføre daglige aktiviteter. Over-the-counter anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen bør tas som anvist. Unngå overdosering, siden narkotika kan ha skadelige effekter på indre organer. Hvis OTC narkotika ikke hjelper, må du kanskje sterkere smertestillende medisiner. Har din behandlende lege undersøke deg og foreskrive medisiner etter behov.

Massasje

Å ha en massasje terapeut eller fysioterapeut utføre noen dyp massasje i området kan hjelpe piriformis muskelen til å slappe av sin stramt grep på isjiasnerven. Vær oppmerksom på trykket din terapeut utøver og hvordan kroppen din reagerer på massasje, som for mye press kan føre til piriformis å gripe opp. Det kan være lurt å prøve forskjellige karosseri terapier - inkludert akupressur, triggerpunkt terapi og shiatsu - hvis vanlig massasje hjelper ikke.

Akupunktur

Anvendelsen av hår-tynne nåler i kroppen din, og noen ganger i det lokale området av smerte, vil bidra til å avlaste spenningen i piriformis muskelen. En standard kinesisk stil akupunkturbehandling kan omfatte nåler settes inn i bakre inntil nålen utløser en elektrisk følelse. Akupunktur kan hjelpe slappe av muskel og dermed lindre spasmer. Din akupunktør kan også legge til elektrisk stimulering til nålene til ytterligere slappe av muskel og lindre smerten.

Fysioterapi

Mye av smerte og spenning i baks kan avlastes med spesifikke øvelser og strekninger. Tøyningsøvelser å behandle isjias er ulike hamstring og lav rygg strekninger. Disse har som mål å strekke seg, slappe av og styrke hip rotator musklene. For mer tilpassede og spesifikke øvelser, snakk med din fysioterapeut. Vær forsiktig med ytterligere stramme muskler gjennom styrke-øvelser og skjerpende isjiasnerven.

Kirurgi

Kirurgi bør vurderes bare som siste utvei og bare hvis smerten er uutholdelig. Hvis konsistente behandlinger med NSAIDs eller andre behandlingsformer er å gi deg litt lindring, kan et kirurgisk inngrep utføres som inkluderer løsne eller avgi piriformis sene. Kirurgi bærer alltid risiko, og det er en mulighet for at smertene vil fortsatt være til stede etter operasjonen, så tenk på dette før du bestemmer.

Piriformis syndrom Surgery

Piriformis syndrom er preget av symptomer på isjias, spesielt smerter i setemuskelen område som sprer ned beinet. Hos pasienter med piriformis syndrom, blir isjiasnerven irritert som piriformis muskelkramper og klemmer din isjiasnerven mot bekkenbeinet. Hvis injeksjonsbehandlinger og fysioterapi er mislykket i å løse din smerte, kan operasjon være nødvendig. Det er tre alternativer: å kutte piriformis senen, å skjære gjennom piriformis muskel og en nyere mindre inngrep.

Tradisjonelle teknikken en

Den første tradisjonell teknikk blir generelt gjennomført under generell anestesi og er utført enten som en poliklinisk, eller, i noen tilfeller; du må kanskje tilbringe en natt på sykehuset. Kirurgen gjør et snitt ca 3 inches i lengde i ditt rumpeballe området. Dine gluteus maximus fiber er splittet i orden for kirurgen å se dypt inn i rumpeballe å finne din piriformis muskelen. Din kirurg vil da kutte piriformis sene der den møter større trochanter (plassert på toppen av hoften).

Tradisjonell Teknikk 2

Den andre teknikken brukes hvis den første ikke vil være nok til fullt ut å avlaste presset på isjiasnerven. Det er også vanligvis utført under generell anestesi og er ferdig enten som en poliklinisk, eller, i noen tilfeller; du må kanskje tilbringe en natt på sykehuset. I noen tilfeller kan kirurgen bruke en tilsvarende størrelse snitt på hoften område (en lignende snitt som brukes i hip erstatning kirurgi). Din kirurg vil da skjære gjennom din piriformis muskel og fjerne et lite område av muskelen.

Minimal invasiv kirurgi

I motsetning til tradisjonell kirurgi, kan nyere teknikker være fullført ved hjelp av lokalanestetika og på poliklinisk basis. Først vil du motta MRI-guidede injeksjoner av Celestone (et steroid medisinering) og Marcaine (narkose). Ifølge NerveMed.com, vanligvis løser dette piriformis syndrom i løpet av noen få behandlinger. Hvis dette ikke lykkes, kan det minimal invasiv kirurgi utviklet av Dr. Aaron Filler ved Institutt for Nerve Medicine angis. Det krever ett lite snitt og påvirker ikke pasientenes gangart (som tradisjonell kirurgi kan påvirke).

Hva du kan forvente etter operasjonen

Etter operasjonen, vil du mest sannsynlig bli pålagt å delta fysioterapi i fire til seks uker. Terapi vil trolig bestå av is eller varme, massasje, elektrisk stimulering eller ultralyd, som alle bidrar til å lette muskelkramper og lindre tilhørende smerter og ubehag. Din terapeut vil også veilede deg om hvordan du trygt kan gå for å unngå å belaste området som er healing. Som du fremgang, vil du motta øvelser for å øke styrke og til slutt gjenoppta normal aktivitet.

Symptomer på Piriformis syndrom

Symptomer på piriformis syndrom inkluderer en smerte som begynner i ryggen og kan kjøre hele veien ned beinet til foten din. Det kan føles på en eller begge sider av kroppen din og er ofte ledsaget av liten kriblende følelse.

Ikke-kirurgiske alternativer

Ikke-kirurgisk behandlingstilbud omfatter smertestillende medisiner (som anti-inflammatoriske som naproxen eller ibuprofen). Fysioterapi kan bidra til å lindre muskelkramper og smerter med øvelser ment å lindre irritasjon til sciatic nerve.

Smertestillende medikamenter for alvorlig Piriformis syndrom

Smertestillende medikamenter for alvorlig Piriformis syndrom


Piriformis syndrom oppstår når piriformis muskel presser på isjiasnerven. Denne smale muskel ligger dypt i setet. Smerten kan bli henvist til en isjias smerte.

Effekter

Piriformis syndrom er preget av smerte, prikking og nummenhet i baken og beina.

Over-the-counter smerte medisiner

Ifølge Spine Helse, naproksen eller Ibuprofen er ofte nok for å bekjempe piriformis syndrom smerte. Mens anti-inflammatoriske medisiner ikke målrette smerte spesielt, kan de få smertelindring ved å redusere hevelse og betennelse som kan være årsaken smerte.

Reseptbelagte smertestillende medikamenter

Smerte kan lindres med resept-styrke ibuprofen eller muskel relaxers.

Andre medisiner

Kortikosteroid injeksjoner kan redusere alvorlige piriformis smerte raskt; Men injeksjoner vanligvis bare gi midlertidig lindring og kanskje må gjentas med jevne mellomrom.

Andre behandlinger

Tøyningsøvelser og massasje kan være nyttig i behandling av piriformis syndrom. Alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi.

Piriformis Disease

Piriformis Disease


Hvis du opplever ekstrem rumpeballe og smerter, kan du ha piriformis syndrom. Piriformis muskelen er en liten muskel som ligger i nedre del av ryggraden og rumpeballe som gjør beinet utover. Isjiasnerven går i nærheten av denne muskelen. Hvis de strammes, kan piriformis muskelen legge press på isjiasnerven og føre til smerter i beinet og baken.

Symptomer

Symptomer for piriformis syndrom inkluderer sårhet i setemuskelen området, ømhet i visse områder av beinet, og redusert fleksibilitet i hofteleddet. Disse symptomene ser ut til å forverres når du sitte eller stå i lange perioder av gangen.

Risikofaktorer

Noen medlemmer av befolkningen har økt risiko for å utvikle piriformis syndrom. Listen inkluderer middelaldrende voksne, mennesker med stillesittende livsstil, gravide, løpere, og diabetikere.

Årsaker

Korsryggen forhold som degenerative plate sykdom (DDD), eller en svulmende plate kan føre til piriformis. Graviditet er en annen forutsetning for å vurdere. Det overskytende kilo under svangerskapet kan føre til press på ryggraden din, utløser smerte. Selv ekstremt uvanlig, kan spinal svulster og infeksjoner komprimere nerve og forårsake ubehag også.

Forebygging

Påfør varme til såre muskler. Styrke muskel med tøyningsøvelser som yoga. Anvende massasje teknikker kan være nyttig i tillegg.

Behandlinger

Historisk har piriformis blitt primært behandles med sengeleie. I andre tilfeller er smertelindring behandles med ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller kirurgi. Alternative behandlinger inkluderer yoga, biofeedback, og akupunktur.

Kan Piriformis bli sett på en MR?

Piriformis er en muskel som ligger dypt til setemusklene. Det kan visualiseres på en MR av bekken / glutealregionen. MRI er visual piriformis muskel, på grunn av sin evne til å definere myke vev, inkludert muskler. Piriformis syndrom kan tidvis bli lagt merke til på en MR.

Hva er en MR?

En MR, (magnetic resonance imaging) er en form for radiografisk studie som gir visualisering av mykt vev i kroppen.

Hva er piriformis?

Piriformis er en muskel som ligger dypt til setemusklene. Det er en flat muskel som virker som et sideveis rotator av hoften. Det stammer fra sacrum, og det setter inn større trochanter av femur.

Hva er isjiasnerven?

Isjiasnerven er nerven som begynner i korsryggen og kurs ned setet og ned i underekstremitetene. Det leverer det meste av innervasjon til underekstremitetene, som det grener i tibial og felles fibular nerve.

Hva er piriformis syndrom?

Piriformis syndrom er en klinisk tilstand som oppstår når piriformis muskelen irriterer isjiasnerven. Variasjoner av forholdet mellom piriformis muskel og hoftenervene er vanlig. En spesifikk variant har isjiasnerven piercing piriformis muskel magen, er disse personene oftere rammet av smerte.

Imaging og Piriformis

MRI som inkluderer setemuskulaturen skal visualisere piriformis muskelen. Piriformis muskelen kan sees forstørret og til i piriformis syndrom.

Piriformis muskelsmerter

Piriformis er en sterk muskel som ligger dypt inne i hoften, under gluteal, og går tett på isjiasnerven. Trekantede og flat i form, spiller denne muskelen en viktig rolle i en kjerne holdning. På ett punkt isjiasnerven faktisk passerer gjennom piriformis, som kan legge til forekomst av kroniske smerter som følge av nevrologisk innsnevring.

Piriformis syndrom

Når musklene blir betent, eller stramme, kan det skape press på isjiasnerven og føre til alvorlige, ofte ødeleggende, smerte. Denne tilstanden kalles piriformis syndrom (PS). Et vanlig symptom av syndromet er smerter i nærheten isjiasnerven. På grunn av plasseringen av smerte, er det noen ganger misdiagnosed som radikulopati relatert.

Symptomer

Ofte referert til som "smerte i baken", eller "feit lommebok" syndromet, kan PS forårsake ekstreme smerter i nedre rygg og hofter. Pasienter klager over en "tung etappe" følelse; kribling i bena og føttene er ikke uvanlig. Lange perioder tilbrakt sittende eller liggende kan forverre smerten og også føre til en nummenhet i hofter og lår.

Diagnose

Diagnostisering PS innebærer vanligvis eliminere andre forhold. Ultralyd, magnetisk resonans imaging (MRI), elektromyografi (EMG), kan alle brukes til å utelukke skade på isjiasnerven. En viktig indikator for å hjelpe en physican fortelle om smertene er PS related er lessening av symptomene når pasientens kropp er i bevegelse. Bare handle om gang kan raskt allievate smerte som muskel strekninger og slapper av.

Behandling

Etter andre forhold er utelukket, lettelse kan oppnås på flere måter. Den konservative tilnærmingen innebærer stretching. Fysioterapeuter har nylig begynt å betale mer oppmerksomhet til daglig mosjon som en samlet helse-rutine. Strekking av korsryggen og beina er nøkkelen til å lindre PS smerte. Store selskaper er nå betaler ansatte til å starte dagen ved å gjøre en serie regimented tøyningsøvelser for å redusere spenninger og forstuinger på arbeidsplassen. Anti-inflammatoriske legemidler, unngå anstrengende aktiviteter, og søker is kan alle bidra til å redusere hevelse.

Kirurgi

Kirurgi er en siste utvei. Hvis utført, innebærer det reseksjon av muskelen selv. Dette anses effektive i alvorlige tilfeller, men oppgangen kan bli lang og smertefull.

Hvordan å gjøre piriformis muskel StrekkerLeddgikt forårsaker stivhet i leddene, noe som gjør det noen ganger vanskelig å selv komme ut av sengen. Hvis du har stivhet i hoftene kan du løsne dem opp ved å utføre en piriformis stretch. Piriformis er en muskel dypt med baken som hjelpemidler i rotasjon av hoftene. Stretching hverdagen er viktig og nødvendig når du har en tilstand som leddgikt.

Bruksanvisning

Piriformis Stretch

•  Legg på en polstret matte eller myke tepper med knærne bøyd.

Grab din høyre kne, og dra den inn mot venstre skulder. Du skal føle en strekning dypt i baken.

Hold strecth i 30 til 60 sekunder og deretter bytte til venstre ben.

Variant av Piriformis Stretch

Begynn på ryggen med knærne bøyd.

Kryss høyre fot over til venstre kne.

6. Ta tak i baksiden av venstre lår og trekk mot brystet.

Hold strekken i 30 til 60 sekunder og deretter bytter ben.

Tips og advarsler

  • Husk å puste gjennom stretching. Puste riktig gir oksygen til musklene.
  • Hvis du ikke har en myk overflate for å legge på, kan du gjøre denne varianten av piriformis stretch sitter opp. I stedet for å bringe benet i, vil du bare bøye over å holde ryggraden rett. Den sittende variant av piriformis strekningen er praktisk som du kan gjøre det under en pause på jobb eller mens du sitter i et venterom.

Hvordan Self-diagnostisere Piriformis

Hvis du opplever sciatic smerte, kan du bli lider av piriformis syndrom. Piriformis muskelen, som ligger i glutealregionen, noen ganger irriterer isjiasnerven. Du kan være i stand til selv-diagnostisere problemet og behandle det hjemme. Men hvis symptomene ikke forsvinner eller begynne å avta i løpet av noen uker, sjekk med en lege for å finne ut om din selvdiagnose er riktig.

Bruksanvisning

Når piriformis muskelen irriterer isjiasnerven, vil du føle smerte dypt i setemuskelen, ned på baksiden av låret og inn i nedre del av ryggen. Dersom smertene øker med fysisk aktivitet, som for eksempel løping eller gåing, eller når du setter deg ned, har du avslørende tegn på piriformis syndrom.

Ta hensyn til kvaliteten på smerte. Føler du deg prikking, svie eller nummenhet alt fra korsryggen til lavere lår? Får du lindring av symptomene dine når du bare stå uten å flytte bena? Hvis ja, anta for nå at hoftenervene er under stress, og prøve følgende for å få noen lettelse.

Legg merke til hva som bringer på eller forverrer smertene. For eksempel, hvis smertene kommer tilbake eller øker hver gang du går, suspen at aktiviteten mens du behandle problemet. For healing, er det viktig at du lar kroppen din til å hvile.

Ice din rumpeballe i 20 til 30 minutter hver 3 til 4 timer. Dette vil bidra til å redusere eventuelle betennelser. Så, sakte og uten å presse kroppen din til å gjøre mer enn det kan begynne å tøye piriformis muskel daglig. Begge fysioterapi og spesifikk yoga strekninger har vist seg å lindre symptomene på piriformis syndrom.

Tips og advarsler

  • Som med enhver medisinsk tilstand, hvis sciatic smerte forverres med alt du prøver, avslutte den, og oppsøke lege.

Trigger Point Verktøy for Piriformis Pain

Trigger Point Verktøy for Piriformis Pain


Triggerpunkter i piriformis muskelen kan forårsake intense smerter som gjør stående, gå, sitte, løping og snu smertefullt. Ved hjelp av verktøy som kan søke en "deep streke massasje" er den sikreste og mest effektive metoden for å behandle disse triggerpunkter, ifølge "The Trigger Point Therapy Workbook." Effektiv behandling av piriformis triggerpunkter kan eliminere smerte og dysfunksjon, normalt uten kirurgi eller medikamenter.

Omtrent

Piriformis muskel er en muskel i setet som går fra ryggraden til toppen av femur bein i leggen. Piriformis muskel roterer benet svinger utover eller legemet i motsatt retning. Triggerpunkter i piriformis muskelen kan skape smerter i bunnen av ryggraden, i baken, hip og de øvre hamstrings. De kan også forkorte piriformis og forårsake kompresjon av isjiasnerven, noe som skaper svie, nummenhet, prikking og smerter nedover beinet.

Baller

Flere typer baller kan brukes til å gi den dype streke massasje som effektivt behandler triggerpunkter: en tennisball, en lacrosse ball, en super ball eller en større høy sprett ball. Disse ballene kan plasseres mellom muskel og en vegg eller gulv, og deretter kroppsvekt kan utnyttes eller flyttes over ballen for å skape massasje slag.

Massasje Sticks

Flere merker av massasje pinner kan også brukes på denne muskelen. Disse er sterke og laget av hard plast og buet for å nå baksiden av legemet. De kan ha vanskelig, Knobby poeng på dem til å bruke for å isolere triggerpunkter. Piriformis muskelen kan også bli massert ved hjelp av en pinne verktøyet mens du ligger i senga med kneet bøyd opp.

Partnere

En partner kan bruke tomlene til å trykke på piriformis triggerpunkt. Dette vil tilveiebringe kompresjon som tvinger blodet ut av triggerpunkt, noe som tillater friskt blod å strømme inn på frigivelse.

En partner kan også bruke en albue eller eller en pinne verktøy eller håndholdt Knobby verktøy for å gi den anbefalte dypt stryke massasje.

Teknikker

Gjentatt behandling over flere dager og uker vil være mye mer effektivt enn en enkelt massasje økten. "The Trigger Point Therapy Workbook" anbefaler seks til 12 slag i én økt og seks til tolv økter hver dag i dager, uker eller til fullstendig lindring er filt. Triggerpunkter kan komme tilbake og kan behandles på nytt på samme måte.

Verktøy Formål

Det er to hovedformål for disse typer av verktøy. Det ene er å spare hendene eller massasje hender fra å utvikle smerte fra å utføre gjentatte massasje. Den andre er å tilveiebringe innflytelse på en måte som gjør det mulig for den dype kompresjon eller stryke nødvendig for å bryte opp triggerpunkt. En slags verktøy er nødvendig for deg å faktisk nå dine egne piriformis med nok kraft til å effektivt massere det.

Leg Pain Relief for Piriformis syndrom

Piriformis syndrom oppstår når piriformis muskelen, tungt involvert i låret bevegelse, forverrer isjiasnerven. Isjiasnerven er den lengste nerve i kroppen, som går fra den nedre tilbake gjennom rumpeballene og ned benene. Den resulterende smerte er kjent som "isjias." Det fører skyting smerter i ben, rumpe og korsrygg. En kombinasjon av egenomsorg og et profesjonelt guidet behandlingsregime kan hjelpe i healing.

Professonal Råd

I mange skader, er dårlig råd stretching, men i tilfelle av piriformis syndrom er det en viktig del av din healing strategi. Oppsøke en fysioterapeut eller idrettsmedisinsk lege med erfaring behandling piriformis syndrom; det er en vanlig atletisk skade. Han kan vise deg den riktige måten å strekke og gi deg råd om eventuelle andre egnede tiltak for å ta. Det er viktig å følge den foreslåtte behandlingsregime for maksimalt utbytte.

Self-Care Tiltak

Riktig egenomsorg er en viktig del av din healing strategi. Det vil forbedre fysioterapi øvelser og fremskynde helbredelsesprosessen. I løpet av de to første dagene av skade, kan søker kalde omslag lette betennelser og ubehag. Gjør dette i 15 til 20 minutter flere ganger om dagen. Etter 48 timer, bruke varme til noen områder hvor du føler smerter i samme tidsintervall som er nevnt ovenfor. Du kan også veksle mellom varmt og kaldt hvis du finner ut at gir bedre lindring.

Hvis du opplever smerte, prøv over-the-counter medisiner som paracetamol eller ibuprofen. Hvis du finner disse medikamentene er utilstrekkelig, snakk med legen din om sterkere alternativer. Han kan foreslå en resept smertestillende eller steroid injeksjon.

Engasjere seg i et nivå av trening som passer for din situasjon. Det er en av de beste måtene å lette kronisk ubehag vanlig i piriformis syndrom. Lette i trening med en lav-effekt aktivitet som vann øvelser eller ri en stillestående sykkel. Som legg helbreder, kan du gå videre til andre aktiviteter.

Chiropractic behandling for Piriformis syndrom

Chiropractic behandling for Piriformis syndrom


Formålet med kiropraktisk behandling for piriformis syndrom er å gjenopprette funksjon av bekken og rotere ledd som kan bidra til problemet, ifølge ISIS Chiropractic sentre,

Hva er Piriforimis syndome?

Piriformis muskelen er en liten muskel som ligger dypt i setemuskelen. Når piriformis er for stramt, kan det trykker på isjiasnerven, som starter i korsryggen, går gjennom rumpeballe og nedover beinet. Den resulterende smerte kalles piriformis syndrom.

Forskyvninger

En grunn til at piriformis kan være tett er forskyvninger i beina i bekkenet og ryggraden. Kiropraktisk behandling kan gjenopprette benete justering, tar stress av de piriforimis og hjelpe den til å slappe av.

Stretching

En kiropraktor kan også vise deg milde strekninger for å hjelpe muskelen slappe av. I henhold til Kim Christensen, DC, noe som forbedrer fleksibiliteten av de piriformis er viktig.

Leg og Foot

Også i henhold til Christensen, folk med piriformis syndrom har ofte etappe lengde avvik og foten pronasjon problemer som må tas opp.

Expert Insight

Christensen sier også at en nøye overvåket hjem treningsprogram lar kiropraktor tilby kostnadseffektive og effektiv rehabilitering omsorg.

Årsaker til Piriformis syndrom

Årsak One

Piriformis syndrom er en tilstand skapt av klemming av isjiasnerven. Dette skjer i området kjent som "glutealregionen." Normalt avslutter denne nerve under muskelen kalles "piriformis" og over en annen muskel som heter "gemellus." Hvis en av disse musklene strammer eller forkorter, derimot, kan nerven bli fanget, noe som skaper problemet.

Årsak Two

Piriformis syndrom kan også oppstå hvis isjiasnerven er fanget i en annen, separat plassering. Dette er forårsaket av nerven skyve inn i muskelen, og kan forekomme i opp til 10 prosent av personer.

Sammentrekning av piriformis muskelen påvirker nerve og kan føre til smerter i lår og ben områder. Nummenhet og prikking symptomer kan også føre.

Andre årsaker

Piriformis syndrom er ofte feildiagnostisert som en lignende tilstand som kalles "isjias". Mens symptomene er like, de er forårsaket av ulike faktorer. Isjias er forårsaket når lumbal plate presser inn i nerve og er ikke forårsaket av muskelproblemer.

Begge forholdene skaper lignende effekter, som ofte inkluderer smerte og kribling.

Flere ulike alternativer for behandling av piriformis syndrom eksisterer. Disse dreier seg ofte om en terapeutisk massasje, i tillegg til skikkelig strekk. I mer alvorlige tilfeller, kan anti-inflammatorisk medisin brukes til å redusere smerte.

Er Piriformis Pain en nevrologisk tilstand?

Er Piriformis Pain en nevrologisk tilstand?


Piriformis smerter kan være et resultat av en herniated plate, en altfor stram piriformis muskel eller et annet problem som irriterer isjiasnerven. Piriformis smerter regnes ikke som en nevrologisk tilstand, men kan være symptom på en potensiell nevrologisk problem.

Isjiasnerven

Isjiasnerven er den største nerve i kroppen og strekker seg fra den lumbale ryggraden til undersiden av foten. Det går ofte gjennom, eller under, piriformis muskelen.

Piriformis muskel

Piriformis muskel - en liten, kjegleformet muskel i glutealregionen - stabiliserer låret og kan lett bli betent, eller stramt, fra overforbruk. En stram piriformis vil irritere isjiasnerven, forårsaker smerter i korsryggen, piriformis regionen og ned på baksiden av leggen.

Lumbalcolumna & Discs

Lumbalcolumna er svært fleksibel og støtter vekten av overkroppen. De ryggvirvlene fungere som puter og støtdempere.

Herniated eller svulmende plater

Herniated og svulmende plater har ofte ingen symptomer. Imidlertid, hvis den utbuling er alvorlig, kan den trykkes mot den skiatiske nerve, forårsaker smerte i nedre rygg, piriformis regionen og ned på baksiden av benet.

Andre årsaker til Piriformis Pain

Skade på cauda equina - en bunt av nerver som kommer ut av lumbalcolumna - kan også føre til piriformis smerter, som kan strukturelle problemer i hoftene og korsryggen.

Piriformis syndrom av Back

Skikkelig strekk, varmer opp, og bruk er viktig å holde musklene friske og fungerer. I noen tilfeller er muskler nært knyttet til store nerveender, slik tilfellet er med piriformis syndrom. En trekning av beslagleggelse av piriformis muskelen er en smerte de fleste aldri glemme.

Identifikasjon

Piriformis muskler er et par av musklene som ligger en av hver hvor benet møter hoften. De befinner seg i setet, og de er de musklene som er ansvarlige for den ytre bevegelse av benet. De er festet direkte til bunnen av ryggraden.
Piriformis muskelen er en del av banen som isjiasnerven tar når den fra ryggraden til hvert av benene. I mange tilfeller er isjiasnerven er innebygd i piriformis muskelen som det går gjennom låret området.
Dersom piriformis muskelen blir anspent det kan plassere betydelig press på isjiasnerven, noe som fører til smerter i korsryggen og ned den berørte beinet. Dette er piriformis syndrom.

Typer

Piriformis syndrom skjer hovedsakelig i den nedre del av ryggen, lår- og legg regioner av det påvirkede side av kroppen.

Noen av symptomene på tilstanden er muskelømhet i lårene, en brennende smerte rumpeballe regionen og en manglende evne til å bevege beinet med et komplett utvalg av bevegelse.

Misforståelse

På grunn av nærhet av piriformis muskler til nedre del av ryggen, og fordi symptomene på piriformis syndrom ligne symptomene på isjias, som skulle tilsi spinal problemer, er piriformis syndrom ofte feildiagnostisert som en skiveprolaps.

Effekter

To av de viktigste årsakene til piriformis syndrom er idrettsutøvere som ikke skal strekke før de skal konkurrere, og folk som tilbringer mye tid i sittende stilling i løpet av dagen.
Feil stretching før atletisk aktivitet, eller mangel på stretching og varmer opp, kan irritere piriformis muskel og føre den til å stramme opp. Dette legger press på isjiasnerven og fører til smerte.
Folk i sittende stilling i lange perioder av gangen er forkorte deres piriformis muskelen til et punkt hvor det begynner å krampe eller kontrakt. Dette kan føre til piriformis syndrom.

Forebygging / løsning

Den viktigste behandlingen for piriformis syndrom er fysioterapi som er laget for å strekke og løsne piriformis muskelen. I noen tilfeller kan en terapeut legge en dyp massasje diett for å behandling for å hjelpe fremgang.
Hvis piriformis muskelen ikke svarer til tradisjonelle terapi fysikalske metoder, så lidokain kan injiseres direkte i muskelen piriformis å bidra til å øke effektiviteten av terapi.

Hvordan diagnostisere Piriformis syndrom

Isjiasnerven går fra rygg akkord, gjennom gluteus maximus (setemuskelen) og ned på baksiden av hver etappe. Piriformis er en muskel som utgjør en del av rumpeballe. Den kobles femur til bekkenet isjiasnerven kjører under piriformis. Når piriformis blir stramt, sveller eller går inn i spasmer, det setter press på isjiasnerven. Smerten stråler ned på baksiden av låret, og kan gå så langt som foten din. Årsaker inkluderer langvarig sitting og traumer. Trapper, løpe, gå og sitte kan gjøre det verre. Specialized kirurgi vanligvis botemidler.

Bruksanvisning

•  Vurdere muligheten for piriformis syndrom hvis du føler smerte, nummenhet eller prikking i baken muskel eller i låret. Spesielt vurdere det hvis det har vært mindre traume til rumpe regionen. Leger har en tendens til å diagnostisere slike smerter som forårsaket av en spinal disk problem. Dette er vanligvis årsaken, men ikke alltid.

Cross piriformis syndrom av listen av muligheter hvis smertene går opp til korsryggen. Piriformis syndrom går ikke så langt opp.

Nevn piriforis syndrom med legen din. Isjias er en vanlig diagnose, men piriformis syndrom er det ikke. Hvis legen er klar over piriformis syndrom, kan du ende opp med å få en ryggoperasjon som ikke gjør noe for problemet ditt.

Be om magnetisk resonans neurography, som er en svært nøyaktig metode til å diagnostisere piriformis syndrom. Regelmessige MR kan ikke vise nervevev.

Resort til MR eller CT-skanning for hensikten med en differensialdiagnose dersom utstyret ikke er tilgjengelig for en MR neurography. Den bestemmer om det er en svulst eller cyste trykke på isjiasnerven, eller hvis en spinal brokk er kilden. Slike skanner kan også bidra til å anerkjenne asymmetri i piriformis muskelen, noe som er et kjennetegn på piriformis syndrom.

Tenk piriformis syndrom hvis du hadde lavere ryggoperasjon, men smerten i baken og ben (e) ikke avtar. Leger er ofte motvillige til å diskutere situasjonen når en operasjon har sviktet, slik at du kan ha til å ta initiativ i å foreslå det.

Tips og advarsler

  • Prøv å redusere sukkerinntak, hvis testene avslører ingenting galt med isjiasnerven. Noen har funnet lindring ved å holde blodsukkernivået stiger. Noen har også funnet hjelp gjennom stretching. Se link video i Resources for en foreslått tøyningsøvelser. Hvis strekningen gjør smerten gå bort, dette går en lang vei å støtte diagnosen piriformis syndrom.