Digidexo.com

levercirrhose symptomer

Alkoholisk levercirrhose Symptomer

Alkoholisk levercirrhose Symptomer


Alkoholisk levercirrhose er en ikke-reversibel sykdom som kan være dødelig. Det forekommer vanligvis i ca 10 til 15 prosent av alkoholikere. Sykdommen kan dukke opp etter ca 10 år med tung drikking. Tung drikking er definert som å ha fem eller flere alkoholenheter daglig på menn og to eller flere i kvinner. Kvinner er mer mottakelig for sykdom enn menn, fordi de er mindre tolerante med alkohol. Medisiner kan bidra til å forsinke sykdommen, men det finnes ingen kur.

Tidlige stadier

Personer som lider av alkoholisk levercirrhose kan ikke vise noen symptomer i de tidlige stadier. Noen lider kan føle svakhet, kvalme, vekttap, tretthet, oppkast, tap av appetitt, magesmerter, kløe, oppblåsthet eller har edderkopp-lignende blodårer vises på huden.

Lesjoner

I om lag en tredjedel av alkoholisk levercirrhose tilfeller, edderkopp skip, eller edderkopp angiomata, vises --- vaskulære lesjoner blir fremtredende på huden på grunn av en økning i kjønnshormoner. Altered sex hormon metabolisme, på grunn av tung drikking, kan også forårsake flekkete mottling av håndflatene.

Endringer på Magen

Progresjon av sykdommen fører til at milten for å forstørre og samle væske i magen og bena. Spider-lignende blodårene spyd på skuldrene og brystet. Blåmerker begynner å vises. Menn mister hår på brystet og vokse brystene; testiklene kan krympe. Kvinner kan ha uregelmessig menstruasjon.

Fingrene

Vanlige symptomer kan bli funnet på fingrene i minst en tredjedel av alle skrumplever lider. Symptomene inkluderer fraværet av hvit halvmåne ved bunnen av fingernegl med utseendet av slipt glass på tvers av spiker. (Disse symptomene kan også være forårsaket av hepatitt, underernæring og hjertesvikt.) Et annet symptom på skrumplever er oppmykning av neglesengen og en økt konveks form av spiker.

Liver

Leveren kan være krympet, forstørret eller normal i den tidlige fasen og kan vise ikke ytre symptomer. Milten kan også bli utvidet. Leveren renser giftstoffer i kroppen, men når den har problemer med å fungere, kan det ikke korrekt tømmes væske, som kan bygges opp i leveren. Medisiner kan hjelpe behandle giftstoffer.

Komplikasjoner

Som alkoholisk levercirrhose utvikler seg, kan komplikasjoner satt i, inkludert blødninger, kløe og hepatisk encefalopati der leveren ikke klart ammoniakk. Leverkreft kan også passes på, som ofte er dødelig. Infeksjoner bli mer hyppig som skrumplever fører til at immunsystemet til å gradvis mislykkes.

Mental Helse

Som leveren har mer problemer med å filtrere giftstoffer fra kroppen, mentale funksjoner begynner å svekkes. Pasienter blir mer glemsom, har konsentrasjonsvansker, erfaring personlighetsforandringer, og forsømmelse sitt utseende.

Alkoholisk lever Symptomer

Alkoholisk lever Symptomer


Kronisk alkoholisk leversykdom er en direkte konsekvens av alkoholisme. Avhengig av alvorligheten av alkoholisme, leveren aktuelle og enkelte andre faktorer, symptomene på kronisk leversykdom kan ikke bli åpen raskt. I noen tilfeller trenger synlige symptomer ikke begynne å vises før irreversibel skade har allerede blitt gjort til denne avgjørende organ.

Betydning

Leveren er hjem til hovedfiltreringssystem for blodstrømmen. Den produserer også galle, en svært sure stoff som hjelper kroppen med å bryte ned komplekse fett. Det forbrenner giftstoffer som alkohol og farmasøytiske produkter for å sikre riktig organfunksjon. Den lagrer mange viktige vitaminer som vitamin A og B, og produserer proteiner. Når den blir ødelagt av alkohol, blir dens funksjon i alle disse områdene alvorlig svekket. Gjentatt og alvorlig alkoholmisbruk kan føre til leversvikt eller delvis leversvikt, noe som gjør det slik at pasienten trenger en transplantasjon for å leve.

Funksjon

Symptomene på leverproblemer ikke alltid utvikle og vise så snart alvorlige skader starter. Symptomene heller ikke alltid skje på en gang, eller alle sammen. Noen av symptomene er oppkast, diaré, tap av appetitt, vekt svingninger, merkelig farget avføring, mørk urin, muskelsmerter, depresjon, gulsott og gjennomgripende følelser av sykdom. Bare behandle symptomene kan skjule den underliggende problemet. Pasienter med alkoholmisbruk problemer bør være åpen med sin lege om hvor mye de drikker, slik at sykdommen kan bli bedre ivaretatt.

Effekter

Effekten av alvorlig leversykdom er ofte ignorert eller dirigerte av av alkoholikere som vanlige bivirkninger av drikking. Alkoholisme rammer opp til 10 prosent av amerikanske menn og om lag tre prosent av kvinnene. En av de mest vanlige årsaker til leversykdom hos alkoholikere er faktisk underernæring, i kombinasjon med den tyngre arbeidslast som har organ for å filtrere alle av alkohol kontinuerlig bølgende gjennom blodet. Vedvarende tretthet er et vanlig tidlig symptom på alle slags alkoholisk leversykdom.

Betraktninger

Levercirrhose, eller arrdannelse, er en svært vanlig effekt av alkoholmisbruk. Det kan også føre til steatose, også kjent som fettlever. Det kan også føre til hepatatis, som først presenterer med gulsott. Symptomene på alkoholisk leversykdom inkluderer en alvorlig vitaminmangel som kan behandles med alkohol avholdenhet og regelmessig inntak av vitaminer sammen med pågående behandling for alkoholisme. De smertefulle og livstruende effekter av alkoholisk leversykdom er ikke de eneste farene ved alkoholisme, men de er noen av de mest alvorlige og vanskelige å reversere.

Identifikasjon

Skrumplever er den akkumulerte arrdannelse gjort til leveren vev av alkohol og andre giftstoffer. Det ble en gang i frisk lever blir erstattet av fibrøse masser av arrvev, som hindrer fri blodstrømning gjennom organet. Selv om det ikke er kjent, kan de problemer som forårsakes av cirrhose føre til hjernedysfunksjon, som farlige stoffer som ellers ville være riktig filtrert av leveren slippe forbi blod-hjernebarrieren, forårsaker redusert mental funksjon og andre mer alvorlige symptomer. Nyre smerte kan også bli et problem, som skrumplever fører til redusert nyrefunksjon - og i noen tilfeller feil - i de senere stadier av alkoholisme.

Bad Liver Symptomer

Leveren spiller en viktig rolle i din generelle velvære. Det hjelper fordøye mat og næringsstoffer og filtrerer blodet for å fjerne medisiner, alkohol og giftstoffer. Den lagrer glukose, skaper koagulasjonsfaktorer for blodet og produserer vitamin A. Leversykdom forstyrrer disse funksjonene og skaper karakteristiske tegn og symptomer som gulsott, kolestase, forstørrelse av leveren, ascites, portal hypertensjon, hepatisk encefalopati og leversvikt. Det er godt å være på vakt for symptomer på leverfunksjonsfeil.

Gulsott

Gulsott er preget av gulfarging av huden og det hvite i øynene dine. Urinen kan bli mørk farget. Andre symptomer inkluderer lys avføring, kløe, redusert appetitie, kvalme og oppkast.
Leveren spiller en nøkkelrolle i å utskille bilirubin fra kroppen din. Bilirubin er en mørk farget grønn-gul biprodukt av hemoglobin. Leveren normalt assimilerer bilirubin i gallen (som blir produsert i leveren for å hjelpe til med fordøyelsen), som deretter blir ført inn i tarmen. Hvis leveren ikke fungerer normalt eller er betent, akkumulerer bilirubin i blodet, og er fraktet til huden. På dette tidspunkt blir gulsott tydelig.

Kolestase

Kolestase er en redusert eller stanset flyt av galle. Et sted fra levercellene til helt i begynnelsen av tynntarmen (tolvfingertarmen) det er et problem. Det kan være en indikasjon på leversykdom, gallegang sykdom og bukspyttkjertelen lidelser.
Symptomer på kolestase omfatter gulsott, mørk-farget urin, lys avføring og kløe. Andre symptomer inkluderer utvidelse av milten, utvidelse av galleblæren, bentap, edderkopp blodkar, frysninger, magesmerter og lett blødning.

Liver Enlargment

Leveren utvidelse er akkurat hva det høres ut som. Du kan oppleve noe ubehag i magen og en full følelse. Dette er vanligvis detektert ved fysisk undersøkelse av legen din.

Ascites

Ascites er preget av en opphopning av væske i magen. Ifølge Merck Online Medical Library, den mest vanlige årsaken til ascites er skrumplever, men den kan være forårsaket av andre lever-relaterte lidelser, så vel som noen ikke-lever-relaterte lidelser. Symptomer inkluderer kortpustethet, redusert appetitt, magesmerter og utvidelse av buken. Det kan være forårsaket av levercirrhose, hepatis og andre leverproblemer.

Portal hypertensjon

Den portvenen fører blod til leveren fra tarmen. Høyt blodtrykk i denne vene kalles portal hypertensjon. Dette kan skape vekst av nye blodkar, som kobler intestinal blodstrømmen inn i kroppens sirkulasjon uten å bli filtrert av leveren. Symptomer inkluderer ascites, blødning i nedre spiserør og mage blødning. Ifølge Merck Online Medical Library, den vanligste årsaken til portal hypertensjon i USA er skrumplever.

Hepatisk encefalopati

Når leverfunksjonen er kompromittert, giftstoffer som normalt vil bli filtrert ut akkumuleres i blodet. Dette i sin tur kan påvirke hjernens funksjon (hepatisk encefalopati). Symptomer inkluderer forvirring, humørsvingninger, tap av bevissthet, personlighetsforandringer, nedsatt bevissthet, dårlig dømmekraft, endringer i atferd, langsom tale, langsomme bevegelser, endringer i tenkning, tretthet, forvirring og koma.

Leversvikt

Leversvikt kan være forårsaket av en rekke leversykdommer. Det er karakterisert ved et ekstremt tap av leverfunksjon som følge av utstrakt leverskade. Symptomer inkluderer økt blåmerker og blødninger, gulsott, tretthet, nedsatt appetitt, slapphet, endret mental status, sviktende helse og ascites.

Hvis du mistenker at du kan være i faresonen for å utvikle en leversykdom, snakk med legen din om dine risikofaktorer. Diagnostisk testing kan fange eventuelle problemer tidlig nok til å reversere skader og forbedre sjansene for langsiktige helse.

Tegn og symptomer på Nash Disease

Tegn og symptomer på Nash Disease


NASH sykdom eller alkoholfri Steatohepatitis er beskrevet av National Digestive Diseases Information Clearing House som en stille sykdom. Uttrykket stille sykdom refererer til noen symptomer som typisk assosieres med NASH sykdom inntil den når et avansert stadium eller utvikler seg til en mer alvorlig tilstand som cirrhose i leveren.

Sykdom

Nettstedet leversykdom rapporterer de få tegn og symptomer på NASH sykdom er lik de som er forbundet med alkoholholdige fatty leversykdom. De to forholdene er så like at leversykdom nettstedet rapporterer en prøve tatt fra leveren må testes for å bestemme seg for en diagnose. NASH sykdom er ikke forårsaket av alkoholforbruk og kan påvirke folk som bruker svært lite eller ingen alkohol. Mennesker berørt av tilstanden ofte føler ingen symptomer i mange år, og ifølge NDDIC, kan det av og til påvirke en persons leveren i flere tiår uten noen ytre tegn på problemer.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic symptomene på NASH Disease er smerter i øvre høyre del av magen. Symptomer på avansert NASH sykdom kan også påvirke en person som lider av tilstanden ved å forårsake ekstrem tretthet og vekttap. The American Liver Foundation rapporterer at en endring kan ofte bli lagt merke til i den mentale helsen til et individ med mental forvirring ofte blir sett på som et symptom på NASH Disease.

Interne Symptomer

Ifølge American Liver Foundation symptomer på NASH sykdom er mer vanlig å finne internt enn sett på som ytre symptomer. Internt leveren blir betent, et symptom som ofte fører til at diagnosen NASH sykdom forveksles med leverskader forårsaket av alkoholmisbruk. En annen intern symptom på NASH Sykdom er oppbygging av fettavleiringer rundt leveren. The American Liver Foundation beskriver oppbygging av små forekomster av fett rundt leveren å være sunn. Imidlertid, dersom nivået av fettavleiringer når over 10 prosent av vekten av leveren og tilstanden fettlever blir diagnostisert.

Progresjon

Ifølge NDDIC tilstanden NASH sykdom kan ofte reversere eller stanse helt uten behandling. NDDIC forklarer NASH sykdom påvirker mellom 2 og 5 prosent av amerikanske borgere til enhver tid. Når NASH sykdommen utvikler seg til sin mest alvorlige fasen skrumplever utvikler. Levercirrhose er beskrevet av NDDIC som arrdannelse av vev i leveren som fører til svikt i leveren til å fungere som den skal. Symptomer på skrumplever inkluderer intestinal blødning, muskelsvinn og leversvikt. Den eneste vellykket behandling for skrumplever er en levertransplantasjon, som er rapportert av NDDIC også å være en behandling vokser i popularitet for NASH Disease.

Lavt testosteron Symptomer

Testosteron er et naturlig forekommende steroid hormon ansvarlig for riktig vekst av kjønnsorganene. Dens mangel er markert med en rekke fysiologiske og psykologiske symptomer. Enkelte sykdommer og skader kan resultere i lave testosteron. Leger kan foreskrive hormonbehandling for å bøte på lave nivåer av testosteron.

Identifikasjon

I pattedyr, er testosteron produseres i testiklene til menn, i små mengder av kvinnelige eggstokkene og i binyrene av begge kjønn. Testosteron utøver sin anabole (eller vev-bygning) effekter ved binding til androgen-reseptorer i muskelvevet, hvor den forårsaker cellene til å øke proteinsyntesen. Det fremmer også bentetthet og øker produksjonen av røde blodceller. Hos menn går gjennom puberteten, viser testosteron androgene (masculinizing) effekter som gjør at stemmen til å utdype og kropp og ansikt for å vokse hår.

Årsaker

Lav testosteron kan oppstå på grunn av medfødte tilstander (Klinefelters syndrom eller Kallmann syndrom); skader på testiklene, hypothalamus eller hypofysen; eller på grunn av nyre-svikt og sykdommer som begge typer av diabetes, levercirrhose, hypertensjon (høyt blodtrykk), AIDS, sarkoidose, syfilis, meningitt og kusma.

Etter 25 år, begynner en mann naturlige produksjon av testosteron å avta med en hastighet på om lag 2 prosent årlig; etter alder 80, hans naturlige produksjon av testosteron bare utgjør 20 prosent av peak testosteronnivå. I tillegg har noen medisiner, kan kjemoterapi og stråling behandlinger forårsake testosteronnivå til å slippe. Alkoholisme og kronisk stress kan føre til at kroppen slutter å produsere normale nivåer av testosteron.

Symptomer

Menn som lider av lavt testosteron kan oppleve fysiologiske symptomer, inkludert lavere libido, tynning hud, erektil dysfunksjon eller impotens, osteoporose, mild anemi forårsaket av senket antall røde blodceller, kronisk tretthet og en nedgang i skjelettmuskelmasse med en samtidig økning i kroppsfett . Lav testosteron kan også endre blodserumnivået av kolesterol og øke nivået av dårlig kolesterol, og øker en manns risiko for høyt blodtrykk, åreforkalkning og hjertesykdom. Lav testosteron kan føre til psykologiske effekter som depresjon, konsentrasjonsvansker og huske, og en generell nedgang i mental helse ledsaget av en dårlig følelse av velvære.

Diagnose

Menn som viser noen av symptomene på lavt testosteron bør se en lege. Ifølge Dr. Wayne G. Hellström fra Tulane University Medical Center, leger diagnostisere lavt testosteron ved å utføre en medisinsk eksamen, tar en full medisinsk og medisinering historie og testing blod-serum nivåer av testosteron. En lege kan stille spørsmål om evne til å opprettholde ereksjon, frekvens av ereksjon (inkludert nattlige ereksjoner) og hyppigheten av seksuell aktivitet eller oppfordrer til å ha sex. Leger kan også teste bentetthet og sjekke en pasient for endringer i kroppssammensetning.

Etter utelukker visse medfødte tilstander og hypofyse dysfunksjon, kan leger foreskrive hormonbehandling når serum testosteron er lav og luteiniserende hormon er høy. Luteiniserende hormon er en forløper til testosteron produksjonen.

Behandling

Testosteronbehandling krever pasienter å ta eksogen (eksternt produsert) testosteron for å lette symptomer. Symptomer generelt minske kort tid etter behandlingen begynner. Behandlingen kan bli administrert via en rekke metoder, inkludert intramuskulære injeksjoner, transdermale plastre, kremer eller spray som påføres huden, bukkale strimler påført til tannkjøttet (Striant) og piller. Dosering avhenger av typen av testosteron og modus for behandling, som noen versjoner vare lenger i kroppen og krever mindre hyppig administrasjon. Behandling generelt er nødvendig i hele pasientens liv.

Advarsel

Testosteron terapi kan forårsake en rekke bivirkninger. Brukere kan oppleve masculinizing effekter, inkludert akne, fet hud, dypere stemme, overskytende vekst av ansikts-og / eller kroppshår og væskeretensjon. I tillegg kan overskudds testosteron forårsake endringer i blodserumkolesterolnivåer, erektil dysfunksjon, testikulær atrofi, en forstørret prostata og gynekomasti (utvikling av hann brystvev). Testosteron i pilleform har vært motet til bruk hos menn; i høye doser, kan denne metoden for behandling ha negative effekter på leveren.

Fysiske symptomer på alkoholisme

De fysiske symptomene på alkoholisme er forskjellig for hver person og inkluderer kortsiktige symptomer samt langsiktige helseeffekter. Symptomer kan også endre seg over tid, som alkoholisme anses av National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism å være en livslang sykdom. De fysiske symptomene på alkoholisme kan være reversible hvis en person avbryter drikking, men noen fysiske effekter kan være permanent.

Betydning

Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, 4,65 prosent av amerikanerne er avhengige av alkohol. Alkoholbruk kan være vanedannende, noe som resulterer i alkoholisme som kan forårsake alvorlige helseproblemer, komplisere eksisterende medisinske tilstander og forårsake utilsiktede ulykker.

Typer

Fysiske effekter av alkoholisme avhenger av mengden konsumert og omfatter svimmelhet, brekning og bevisstløshet når alkohol forbrukes i store mengder på kort tid. Langtidseffekter av alkoholisme inkluderer leversykdom, hjertesykdom og depresjon. Alkoholisme hos gravide kvinner kan føre til føtalt alkoholsyndrom i ufødte barn, som er et spekter av psykiske og fysiske lidelser og fødselsskader. Ifølge Mayo Clinic, kan andre fysiske symptomer på alkoholisme inkludere skader fra bilulykker, vold i hjemmet, og smittsomme sykdommer på grunn av risikofylt atferd eller mangel på hygiene.

Funksjoner

Alkoholikere kan ofte svart ut etter en episode med drikking og har ingen minner om hva de gjorde i denne perioden. Toleranse til alkohol er en annen fysisk symptom på alkoholisme, og kan resultere i en person som ønsker å forbruke mer og mer for å oppnå samme resultat.

Time Frame

Ifølge Mayo Clinic, kan forbruker store mengder alkohol i løpet av mange år resultere i leverkreft, levercirrhose og hjertesykdom. Fysisk toleranse for alkohol kan oppstå etter mange år med alkoholisme, noe som kan forverre andre fysiske symptomer hvis forbruket er økt. Hos personer med alkoholisme, kan fysiske abstinenssymptomer oppstå i løpet av timer til en dag av siste gang en drink ble konsumert.

Identifikasjon

De fysiske symptomene på alkoholisme kan oppdages ved observasjon og ved medisinske tester. Fysiske virkningene av alkoholisme som er synlige inkluderer sløret tale, tap av balanse og koordinasjon, oppkast, kramper og tap av bevissthet. Medisinske tester for å identifisere alkoholisme omfatte leverfunksjonstester, blodcelleprøver, og psykologiske undersøkelser administreres av leger eller eksperter på mental helse.

Betraktninger

Ifølge American Medical Association, kan kvinner være mer utsatt enn menn til de fysiske virkningene av alkoholisme på grunn av forskjeller i måten kroppen forbrenner alkohol. De eldre kan være mer følsomme for de fysiske symptomer på alkoholisme på grunn av underliggende medisinske problemer, for eksempel diabetes og eksisterende hjerte eller leversykdom.

Advarsel

Forbruker en stor mengde alkohol i løpet av kort tid kan resultere i alkoholforgiftning. Fysiske symptomer på alkoholforgiftning inkluderer uregelmessig pust, kramper og bevisstløshet, og kan føre til død. Ifølge Centers for Disease Control, kan konsumere store mengder alkohol over en periode på flere år øker sjansen for å utvikle kreft, hjertesykdom eller slag.

Fysiske symptomer på Alcohol Abuse

Alkoholbruk er lovlig og ansett sosialt akseptabelt av de fleste mennesker i vårt samfunn. Mange folk drikker sosialt gjennom hele livet, aldri misbruker stoffet eller bli avhengige av det. Drikking er så vanlig er det ofte vanskelig å fortelle når noen utvikler et alkoholproblem og begynner å demonstrere tegn og symptomer på avhengighet til alkohol. Fysiske symptomer på alkoholmisbruk begynner å utvikle seg tidlig, men er generelt ignorert til andre symptomer, juridiske eller emosjonelle i naturen, begynner å overflaten. Noen fysiske symptomer utvikle seg raskt, men noen kan bare utvikle etter langvarig alkoholmisbruk.

Tidlige symptomer

Noen fysiske symptomer på alkoholmisbruk er synlige i alle som misbruker alkohol enda en gang. Utydelig tale er vanlig i alle som har hatt for mye å drikke, så er svimmelhet, tilbakestående motoriske ferdigheter, manglende koordinering og en tendens til å urinere oftere enn vanlig. Disse symptomene ikke nødvendigvis at de enkelte drikker ofte eller vil drikke det samme beløpet igjen. Kort sagt, har de ikke tyder på at vedkommende er en alkoholiker eller en alkoholmisbruker.

Toleranse

Økende toleranse er symptomet som trekker linjen mellom sporadiske drinkers, rusmisbrukere og de som utvikler en avhengighet. Toleranse er behov for å drikke mer alkohol for å oppnå den samme graden av rus tidligere oppnådd ved bruk av mindre alkohol. Når den som drikker utvikler toleranse for alkohol, kan han begynne å demonstrere fysiske tegn på alkoholmisbruk.

Fysiske symptomer

Mange fysiske symptomene begynner å oppstå som et individ begynner å drikke mer og mer. En vanlig symptom av tung alkoholbruk er blackout, eller tidsrom som den som drikker ikke kan huske. Hun kan glemme timer, dager eller uker av gangen mens du drikker. Den som drikker kan også drikke før hun går ut. Den tung drikker vil ofte klager over uforklarlig ubehag i magen, eller en nummenhet i hennes føtter og hender. Den tunge alkoholikerens kinn og ansikt kan vises rødt, og hun kan begynne å gå ned i vekt på grunn av ikke å spise riktig.

Langsiktige fysiske effekter

Folk som fortsetter å drikke vil utvikle alvorlige helseproblemer knyttet til alkoholbruk. Leverinflammasjon har lenge vært assosiert med alkoholisme, som fører til levercirrhose, en irreversibel og potensielt dødelig sykdom. Den alkohol er også t større risiko for å få hjerteproblemer, slag, og kreft, i henhold til forskere. På grunn av alkohol dårlige matvaner og mangel på ernæring, kan han utvikle mageproblemer. Langsiktige drinkers også oppleve nevrologiske problemer som forvirring og hukommelsestap.

Andre symptomer

Fysiske symptomer på alkoholmisbruk kan påvirke ufødte barn av alkohol ved hjelp av mødre. Studier har vist at en kvinne ikke trenger å være en alkoholiker til å føde et barn med føtalt alkoholsyndrom, og anbefalingene er at gravide ikke drikker i det hele tatt. Et vanlig problem relatert til alkoholbruk hos menn er erektil dysfunksjon. Mens mange menn tror alkohol skaper et sterkere ønske om sex, viser forskning at alkohol reduserer menneskets evne til å utføre seksuelt.

Tegn og symptomer på alkoholisk leversykdom

Alkoholisk leversykdom har tre grunnleggende kategorier - fettlever, alkoholisk hepatitt og skrumplever. Fettlever ofte utvikler seg etter år med drikking, selv om det vanligvis utvikler før alkoholisk hepatitt og skrumplever. Fettlever er vanligvis ganske lindres, og vil på de fleste anledninger, gå bort når forbruket av alkohol er stoppet. Moderasjon er nøkkelen i å hindre retur av fettlever. Alkoholisk hepatitt oppstår når et stort volum av alkohol konsumert i løpet av en forholdsvis lang tidsperiode. Det kan noen ganger bli reversert, men det er ikke så lett å behandle som fettlever. Skrumplever utvikler etter år med alkoholisme, og behandling er vanligvis ikke nyttig for å reversere eller bremse sluttstadiet leversvikt.

Hvis du har symptomer som gulsott, feber, magesmerter, mental forvirring, eller kvalme, og du drikker alkohol regelmessig, bør du oppsøke lege. Disse symptomene kan være tegn på leversykdom.

Risikofaktorer

Alkoholisk leversykdom kan være forårsaket av flere ting. Forkjærlighet til alkoholmisbruk, samt sosiale faktorer som tilgjengelighet av alkohol, sosial aksept av alkoholbruk innenfor bestemte kulturer og peer grupper og kjønn er de vanligste områdene studert av forskere.

Fatty Liver

Pasienter diagnostisert med fettlever sjelden tilstede symptomer som indikerer leversykdom. Noen ganger leveren vises jevn og noe forstørret, men fettlever er generelt vanskelig å diagnostisere. Fettlever er assosiert ikke bare med alkohol, men også med fedme, insulinresistens og feilernæring.

Alkoholisk hepatitt

Alkoholisk hepatitt pasienter ofte tilstede symptomer som kvalme, oppkast, vekttap og magesmerter. Fysiske symptomer inkluderer gulsott, ascites, en opphoping av væske i magen, og encefalopati, en lidelse som fører til generell brain dysfunction. Pasienter med mer alvorlige tilfeller av alkoholisk hepatitt noen ganger har akutt viral hepatitt og Wilsons sykdom, en genetisk lidelse som hindrer kroppen fra å bli kvitt unødvendig kobber.

Skrumplever

Alkohol-indusert cirrhose følger ofte tilfeller av fettlever, og alkoholisk hepatitt i pasientens historie. Symptomer på alkoholisk levercirrhose er vanskelig å skille fra generelle skrumplever. Noen symptomer på generell skrumplever omfatter gulsott, kløe, en følelse som gjør lider ønsker å klø, hypertensjon og variceal blødning, en tilstand som gjør strekke blodårene blør, og noen ganger brast.

Diagnose

Fettlever er vanligvis diagnostisert hos pasienter som behandles for unormal leverfunksjon. Det er generelt oppdaget gjennom svært spesifikke laboratorietester som viser at nivåene av leverenzymet aminotransferase er nesten dobbelt så normale nivåer funnet hos friske voksne. Alkoholisk hepatitt er ofte funnet gjennom lignende laboratorietester, med testresultater som viser høyere aminotransferasenivå enn med fettlever. Noen ganger er disse testene viser abnormaliteter som anemi. Alkoholisk levercirrhose vises vanligvis hos pasienter som har lang tradisjon for alkoholmisbruk og symptomer på sluttstadiet leversvikt. Leverbiopsi er gjort på anledningen hvis diagnosen er tvilsom.

Tegn og symptomer på Wilsons sykdom

Tegn og symptomer på Wilsons sykdom


Wilsons sykdom er en tilstand som en person som er født med i hvilken kobber bygger seg opp i leveren i stedet for å bli spylt ut med pasientens avføring. Denne kobber overbelastning kan til slutt søler ut i blodet og forurense kroppen, forårsaker moderat til selv livstruende problemer hvis ikke diagnostisert og behandlet på riktig måte. Kjenne symptomer på Wilsons sykdom vil hjelpe en person å identifisere problemet og få den behandlet så snart som mulig.

Buksymptomer

Den merkbare angrep av Wilsons sykdom skjer vanligvis etter 4 år og blir ofte først indikert ved nærværet av abdominale smerter, oppblåsthet og oppkast. Mens dette smerte og oppblåsthet, sammen med oppkast, kan indikere mye mindre alvorlige problemer, kan forekomsten av gulsott med disse symptomene be testing av en lege for å bekrefte diagnosen. (Gulsott er opphoping av bilirubin i kroppen som forårsaker en gul utseende på huden og i det hvite i en persons øyne.)

Muskler

Unormal muskelaktivitet og trøtthet er et tegn på Wilsons sykdom. Kobberet effekt på nervesystemet og musklene kan føre til tap av muskelkontroll, unormal bevegelse og risting. En person med Wilsons kan være klønete, og har problemer med å svelge eller gå. Pasienten kan begynne sikling i tillegg. Musklene kan bli påvirket til det punktet at en person ikke kan snakke normalt.

Mind

De psykiske virkningene av Wilsons sykdom kan variere fra mild til ekstreme, avhengig av alvorlighetsgraden av saken og hvor mye tid det går før behandling. Dårlig kognitiv funksjon er en forventet symptom på sykdommen. Hukommelsestap kan følge, som kunne utseendet uberegnelig eller uforutsigbar oppførsel.
Depresjon kan oppstå er noen tilfeller av Wilsons sykdom, og hvis tilstanden har vært til stede i andre familiemedlemmer, bør en utbruddet av depresjon anses nok grunn til å få testet.

Avanserte Symptomer

Hvis Wilsons sykdom går udiagnostisert og ubehandlet, kan det føre til langt mer alvorlige helserisiko --- inkludert død. Skaden forårsaket av tilstedeværelsen av for mye kobber i hele kroppen kan permanent påvirker mange viktige organer. Levercirrhose, levernekrose, demens, hjerneskade og nyresvikt er blant de avanserte symptomer på sykdommen.
Når avanserte symptomer er til stede, kan sykdommen føre til mer umiddelbare risk.If fanget før irreversibel skade er gjort, men mange mennesker Wilsons sykdom kan leve et normalt, sunt liv med medisiner og diett restriksjoner.

Tegn og symptomer på en leverproblem

Leveren er et viktig organ i kroppen din ligger på nedre høyre side av magen. Leveren har mange jobber å gjøre for å holde deg frisk, inkludert å fjerne giftstoffer i blodet, behandler viktige vitaminer og mineraler, og fordøye maten du spiser. Symptomer på leverproblemer kan være lett å få øye på hvis du vet hvilke som skal se etter.

Gul Utseende

Et viktig tegn på at du kan ha leverproblemer er en gulfarging av hud og øyne, også kjent som gulsott. Gulsott er forårsaket når det er et overskudd av en kjemisk kalt bilirubin i blodet. Bilirubin er en gift igjen i leveren når gamle røde blodceller blir ødelagt. Leveren er ansvarlig for excreting galle og fjerne dette toksinet fra kroppen gjennom avføring. Når leveren ikke fungerer som den skal, kan det ikke klarer å fullføre denne oppgaven, og dermed bilirubin stiger i blodet ditt. Sammen med en gulfarging av hud, unnlatelse utvise bilirubin fra kroppen kan også føre til lysere avføring fordi bilirubin, som er ansvarlig for den brune fargen på avføring, er ikke til stede.

Vekttap

Et annet tegn på leverproblemer er senket appetitt som fører til vekttap. Det er vanlig når man har levercirrhose, som er en tilstand i hvilken leveren er arrdannelse og langsomt svekkes. Det er ikke i stand til å utføre sine normale funksjoner, inkludert fordøyelse, noe som er grunnen til at du kan miste appetitten.

All-Over Itch

Kløende hud kan være forårsaket av en rekke ting, inkludert bug biter, allergi eller tørr hud. Hvis du har vedvarende kløende hud over hele kroppen uten at noen av disse årsakene, kan det være et tegn på leverproblemer. Grunnen til leveren forårsaker kløe i huden er ikke helt kjent, men antas å være et resultat av overflødig giftstoffer i blodet. Leveren kan ikke fjerne dem, forårsaker en hudreaksjon som de strømmer gjennom kroppen din.

Hevelse

Hevelse, smerte og ømhet i nedre høyre del av magen området er også et tegn på at du kan være lider av leverproblemer. Dette hevelse i leveren kan også føre til andre problemer som for eksempel smertefull pust hvis leveren presser på mellomgulvet. Hevelse i ankler kan oppstå når leveren hindrer blodstrømmen og forårsaker væskeansamlinger i den nedre delen av kroppen din.

Andre symptomer

Dette er bare noen av de mest talende symptomer som du kan ha et problem leveren. Andre symptomer kan være svimmelhet, tretthet, depresjon, hodepine, blodig avføring og beslag. Men disse symptomene er vage og kan være forårsaket av en rekke andre helseproblemer. Hvis noen av disse symptomene presenterer seg selv, bør du oppsøke lege umiddelbart for å avgjøre om leveren din, eller noen annen del av kroppen din, er årsaken.

Hovne Milt Symptomer

Hovne Milt Symptomer


Milten er en knyttneve-sized organ som er en del av lymfesystemet. Det er plassert på venstre side av abdomen, over magen og rett under ribbene. En hoven eller forstørret milt, eller splenomegali, er ikke en sykdom, men en tilstand som resulterer grunn av en underliggende sykdom. Det er flere forhold som kan føre til at milten til å hovne opp og fylles med blod: mononukleose, leukemi, levercirrhose og malaria. Hvis den underliggende tilstanden kan behandles, vil milten ofte tilbake til normal størrelse. Hvis ikke, kan trenge en hoven milt fjernes kirurgisk.

Anemi og trøtthet

Milt fungerer som en del av lymfesystemet og er ansvarlig for å filtrere blodet og opprettholde sunne røde og hvite blodceller og blodplater. Fatigue er et vanlig symptom på en hoven milt og er vanligvis forårsaket av anemi. The Mayo Clinic forklarer at anemi er mangel på røde blodlegemer. Når røde blodcellene er mangelvare, er tilstrekkelige mengder av oksygen ikke sirkulert gjennom kroppen. Dette kan føre til et tap av energi. Hvis svellingen av milten ikke er adressert, vil forverre tretthet og forårsake ytterligere komplikasjoner.

Smerte

Smerte er et symptom som kan utvikle seg som milt sveller og strekninger. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, milt hevelse ofte fører til smerte i øvre venstre del av bukhulen. Til tider kan smertene stråle ut i venstre skulder og også spre seg til baksiden flanke området. Smerten forbundet med en hoven milt kan føre til pustevansker, spesielt hvis smertene forverres hver gang et dypt åndedrag er tatt.

Fylde

Når milten er hoven, kan det presse mot magen og forårsake en følelse av fylde selv når små mengder mat er spist. The Georgia Department of Community Health forklarer at trykket plassert på magen kan gjøre det føles som store mengder mat har blitt spist når det faktisk ingen mat kan ha blitt spist i det hele tatt. Som et resultat, kan vekttap forekommer.

Blødning Problemer

Som milt stigninger, skattefunn det store mengder av blodceller og blodplater. Blodplater spiller en vesentlig rolle i koagulasjon og når det ikke er nok blodplater tilgjengelig for å gjøre jobben, clotting stopper og risikoen for farlig blodtap eskalerer. Ikke bare er utilstrekkelig blodplatetall katastrofale i tilfelle av en skade, kan overfylling av milten med massive mengder av blodceller føre til milten for å blø ut eller til og med sprekke.

Forholdsregler

En forstørrelse av milten kan føre til komplikasjoner som kan tilsi nødsituasjon oppmerksomhet. For eksempel, kronisk infeksjon, kan høy feber og sterke smerter signalisere forholdene som kan være livstruende. Det er også viktig å merke seg at en forstørret milt kan rives eller sprekke som et resultat av traume. Monotreatment.com rapporterer at medisinsk behandling er avgjørende for å stoppe blødning fra en sprukket milt.

Hva er de første symptomer på hepatitt C hos voksne?

Hepatitt C, som overføres hovedsakelig gjennom blod, forårsaker leverbetennelse, og er mer vedvarende enn hepatitt A eller B. Høyrisikogrupper inkluderer de som deler nåler mens enten gjør narkotika eller mottar tatoveringer, akupunktur eller piercing. Også høy risiko er folk som mottar uskjermede blodoverføringer, blødere, dialysepasienter og de som praktiserer ubeskyttet sex med flere partnere.

Ingen symptomer

Mange folk ikke viser noen symptomer når de først blir smittet med viruset. Symptomer kan ta 15 til 150 dager dukke opp.

Ukjent Carrier

En person som ikke utvikler tidlige varseltegn vil ikke vite at han har kontrakt viruset; immunforsvaret kan bekjempe det, og fjerne det fra kroppen. En smittet person uten symptomer kan være en ukjent bærer, imidlertid, og kan passere viruset til andre.

Influensa symptomer

Et tidlig tegn på at viruset kan være en kort, mild sykdom som har symptomer som ligner på influensa. Disse inkluderer hodepine, kvalme, oppkast og diaré.

Endre Urin og avføring Color

Urinen blir mørk gul, gradvis blir kaffe-farget. Avføring har en blek farge, magesmerter øker og huden blir kløende.

Gulsott

Denne tilstanden er anerkjent når huden og det hvite i øynene få en gul farge.

Andre sykdommer

Hvis hepatitt C-infeksjon varer i legemet i flere år, kan andre sykdommer utvikles, inkludert kronisk hepatitt, levercirrhose og leverkreft.

Kvinner & levercirrhose

Kvinner & levercirrhose


Når for mye alkohol konsumert for å bli tilstrekkelig behandlet av leveren, kan leveren bli skadet, og cirrhose kan være et resultat. Kvinner er mer sannsynlig enn menn for å dø av skrumplever, ifølge National Institute on Alcohol Abuse og alkoholisme.

Skrumplever

Skrumplever er den mest alvorlige typen alkohol-indusert leversykdom, ifølge Liver Foundation. Det er en livstruende sykdom som oppstår når den normale vev i leveren er erstattet med arrvev.

Symptomer

Kvinner med levercirrhose kan ha en redusert appetitt, vekttap, hevelse i magen og bena, gulsott og føler deg svak, syk eller sliten.

Helserisiko

Levercirrhose kan forårsake en forstørret milt, høyt blodtrykk, blødning fra venene i spiserøret, endring i mental funksjon, koma, nyresvikt og leverkreft.

Graviditet

Kvinner som lever med levercirrhose kan ha vanskeligheter med å bli gravid og selv lider av ufruktbarhet. De som gjør suksess unnfange har høyere risiko for å utvikle alvorlige komplikasjoner i hele svangerskapet, slik som for tidlig fødsel, dødfødsel og leversvikt, ifølge liverdisease.com. Omtrent 15 prosent til 20 prosent av gravide kvinner med skrumplever oppleve en spontanabort.

Forebygging / løsning

Kvinner med skrumplever kan hindre ytterligere skade på leveren hvis de slutter å konsumere alkohol, men enhver skade som har blitt gjort til leveren fra skrumplever er irreversible. En helsepersonell kan foreskrive medisiner for å behandle komplikasjoner forårsaket av skrumplever og vil anbefale livsstil og kosthold endringer.

Alkoholmisbruk Symptomer

Alkoholmisbruk Symptomer


Ifølge alkoholmisbruk Basics, "Mer enn 13.000 unge mennesker i Amerika ta sine første drikker hver dag." Å drikke alkohol er en vanlig praksis i Nord-Amerika. Mange folk drikker, men ikke misbruke alkohol. De som gjør misbruk alkohol er ofte uvitende om at de forårsaker skade seg selv eller andre.

Definisjon av Alcohol Abuse

Alkoholmisbruk oppstår når en persons drikkevaner påvirker hans liv på en negativ måte. Alkoholmisbruk er forskjellig fra alkoholisme fordi den som drikker ikke opprettholde en viss grad av kontroll over sin alkoholforbruk. Å si at andre misbruker alkohol betyr ikke nødvendigvis at de enkelte drikker alkohol ofte. Alkoholmisbrukere risiko å bli avhengig av alkohol. For bedre å forstå når drikking blir en selvdestruktiv atferd, er det nyttig å definere moderat drikking. Vanligvis er det trygt for kvinner å ha en drink per dag og for menn å ha to drinker per dag.

Fysiske symptomer

De fysiske symptomer på alkoholmisbruk inkluderer blackouts. Uttrykket blackout refererer til en tidsperiode at et individ har noe minne om, som et resultat av overdreven drikking. Blackouts oppstå på grunn av påvirke at alkohol har på hjernen. Mange helseproblemer som: hjertesykdom, levercirrhose, og magesår kan også være symptomatisk for langvarig alkoholmisbruk. Selv unge mennesker viser fysiske tegn på alkoholmisbruk. Ifølge alkoholmisbruk Basics, "Mer enn 150.000 amerikanske studenter utvikler alkoholrelaterte helseproblemer hvert år."

Atferds Symptomer

WebMD beskriver flere atferdssymptomer som byr seg når en person misbruker alkohol. Ofte vil personer som misbruker alkohol engasjere seg i risikotaking atferd i beruset tilstand. Denne atferden ofte resulterer i personskade eller juridiske problemer. Mennesker som misbruker alkohol også ofte forsømmelse arbeidsrelaterte, utdanning, familierelaterte eller sosiale forpliktelser.

Sosiale relasjoner

Mennesker som misbruker alkohol oppleve negative endringer i sine relasjoner med andre mennesker. De kan oppleve at venner og familiemedlemmer merke at deres drikking har blitt problematisk. Ofte vil andre folk kritiserer alkoholmisbrukere på grunn av deres drikkevaner. Sine relasjoner bli anstrengt når folk som en gang var svært nær å miste tillit i dem og bli fjernt. Venner og familie kan også legge merke til at den enkelte som misbruker alkohol er assosiere med andre som også misbruker alkohol.

Symptomer på ALS Feet

Symptomer på ALS Feet

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en raskt progressiv og ødeleggende nevromuskulær sykdom. Det fører til økende muskelsvakhet og vil til slutt føre til uførhet og død. ALS er også kalt Lou Gehrig sykdom.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på ALS er så subtile at de ofte oversett. Symptomene kan begynne med svakhet eller rykninger i føttene, som kan føre til problemer med å gå eller gå i trapper.

Foot Drop

Droppfot er en av de tidlige symptomene på ALS. Dette er karakterisert ved vanskeligheter med å løfte den fremre del av foten og tærne.

Babinski sin Sign

Et annet symptom på ALS som involverer føttene kalles Babinski er skiltet. Dette vises når stortåen strekker seg oppover når den eneste av foten er strøket.

Betraktninger

Første symptomene varierer fra person til person. Mens en person kan først oppleve muskelsvakhet og kramper i føttene og bena, kan en annen oppleve utydelig tale eller svelgeproblemer.

Progresjon

Som tidlige symptomer utvikle seg til åpenbar svakhet eller muskelatrofi, vil en lege begynner å mistenke ALS. Den sykdommen skal spre seg til alle deler av kroppen. De fleste mennesker med ALS vil dø innen tre til fem år etter symptomdebut.

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Demens er et begrep som refererer til en gruppe av symptomer som er forårsaket av sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Sykdommer slik som Alzheimers, Parkinsons sykdom og slag, og toksiske reaksjoner overfor medikamenter og alkohol kan føre til demens. De med demens kan oppleve hukommelsestap, kognitiv svikt, atferdsforstyrrelser, hallusinasjoner og vrangforestillinger. Sluttstadiet demens refererer til terminal fase av alvorlig demens. Sluttstadiet demente har begrenset kognitive evner og kan ikke lenger ta vare på seg selv.

Nedskrivning

De med sluttstadiet demens kan oppleve et tap av psykomotorisk evne, og ikke være i stand til å utføre daglige oppgaver. En sluttstadiet demente kan kreve hjelp å få kledd, turgåing og bading. Pasienten kan være inkontinente. Han kan være ute av stand til å kommunisere godt, viser en svært begrenset ordforråd, eller har tale som er uforståelig. Noen med sluttstadiet demens kan være forvirret og ikke gjenkjenner nære familiemedlemmer.

Sykdom

Ifølge en 2009 studie publisert i New England Journal of Medicine, end-stage demente har en økt risiko for visse sykdommer, bidrar til den omtrentlige seks måneders dødelighet. En sluttstadiet demente kan være spesielt utsatt for å utvikle lungebetennelse, og magesår. Han kan også være i fare for urinveisinfeksjoner og sepsis, som er en livstruende infeksjon forårsaket av bakterier i blodet. Pasienter kan bli dehydrert og erfaring uttalt vekttap. Ifølge New England Journal of Medicine, spiseproblemer er et felles trekk ved end-stage demens.

Ernæring

Sluttstadiet av demente gå ned i vekt for en rekke årsaker. Ifølge alzbrain.org, fôring apraksi, som oppstår når en sluttstadiet demente glemmer hvordan å tygge og svelge, er vanlig og kan forstyrre en pasient forbruker nok mat. Pasienter kan miste viljen til å spise på grunn av depresjon eller nedsatt motorikk. De med sluttstadiet demens kan også være en økt risiko for aspirasjon, som oppstår når maten inhaleres til øvre luftpassasjen.

Pain

Ifølge HelpGuide.org, kan de med i den siste fasen av demens lider av smerte. The end-stage demente kan ikke være i stand til å kommunisere at hun hadde det vondt på grunn av redusert språk evner. Omsorgspersoner kan ha å svare på ikke-verbale signaler som pasienten opplever smerte. Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Alder og aldring, kan de med sluttstadiet demens nytte palliativ omsorg. Palliasjon refererer til behandling av symptomene uten herding sykdommen eller tilstanden. Palliasjon kan hjelpe noen med sluttstadiet demens være komfortabel.

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure


Et fravær anfall, også kalt en petit mal anfall, innebærer en plutselig, kort forfalle i bevisst aktivitet. Disse anfallene er mest utbredt hos barn, og mange barn vokser slutt tilstanden, ifølge Mayo Clinic. Absensanfall vanligvis kan kontrolleres med medisiner. Barn som har slike anfall må være under oppsyn når du utfører noen potensielt farlig aktivitet, for eksempel svømming.

Primær Symptom

Et individ som har et fravær anfall brått slutter å snakke, gå, spise eller utfører en annen aktivitet. Han kan synes å stirre ut i rommet i noen sekunder før du fortsetter hva han gjorde før. Han har ikke noe minne av hendelsen.

Distraksjon

Beslagene kan oppstå mange ganger per dag, men fordi de er så korte og virker så mild, kan voksne ikke merke at noe vesentlig som skjer i lang tid. De kan anta at barnet er lett distrahert og har problemer med å betale oppmerksomhet. Ett tegn på absenser er en nedgang i et barns læringsevne og fallende skolekarakterer.

Atypiske symptomer

De fleste absensanfall ikke involverer uvanlige bevegelser. Et barn med atypiske absenser, derimot, har andre symptomer under forfalle i bevisstheten. Dette kan omfatte leppe smacking, tygge bevegelser og flagrende øyelokk. Barnet kan også lage små hånd eller armbevegelser. Atypiske absenser kan vare opp til to eller tre minutter, i motsetning til de typiske absenser, som varer bare noen få sekunder.

Hva er tegn og symptomer på ALS?

Hva er tegn og symptomer på ALS?


ALS (amyotrofisk lateralsklerose), også kjent som Lou Gehrigs sykdom, en nevrologisk tilstand som påvirker muskelbevegelser. Selv om en genetisk defekt er årsaken til tilstanden i omtrent 10 prosent av tilfellene, National Institutes of Health rapporterer at årsaken til tilstanden er vanligvis ukjent. Symptomene på ALS bli verre over tid.

Tidlige symptomer

Ifølge Mayo Clinic, de tidligste symptomene på ALS inkluderer problemer med å løfte opp fronten av foten samt tærne (et symptom kjent som footdrop), en følelse av svakhet i ben, føtter og ankler, svakhet og klossethet av hendene , sløret tale, problemer med å svelge (choking og gagging), og kramper i musklene i armer, skuldre og tungen. Symptomer på ALS utvikler vanligvis etter fylte 50.

Puste og svelge

Som amyotrofisk lateral sklerose symptomer utvikler seg, blir det stadig vanskeligere å puste, tygge, snakke og svelge, ifølge National Institutes of Health.

Leder Drop

Et symptom kjent som leder fallet utvikles i ALS. Dette fører til at hodet til å slippe frem på grunn av svakhet i nakke og rygg, ifølge National Institutes of Health.

Muskelsvakhet og lammelser

Muskel svakhet i ALS begynner ofte i en bestemt område, slik som hender eller føtter, deretter sprer seg over hele kroppen, ifølge Mayo Clinic. Muskelsvakhet gjør det vanskelig å utføre oppgaver, for eksempel å løfte, gå i trapper og gå. Til syvende og sist, svakhet i musklene gir vei til lammelser, noe som betyr at det totale tapet av en muskel bevegelse.

Andre symptomer

Noen mennesker kan oppleve flere symptomer med amyotrofisk lateral sklerose. Disse inkluderer sikling, muskelsammentrekninger og spasmer, hevelse i ankler, føtter og ben samt vekttap.

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only


Epilepsi er en nevrologisk lidelse som fører elektriske impulser i hjernen som kan føre til anfall. Når epilepsi treffer et menneske, kan en distinkt sett av symptomer bli lagt merke sammen med avslørende anfall. Det finnes ingen kjent årsak for epilepsi hos mennesker, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste formen for behandling av epilepsi hos mennesker er anti-krampe medisinering. Hvis tilstanden kan spores tilbake til en bestemt del av hjernen som trygt kan fjernes, kan så kirurgi benyttes.

Hallusinasjoner

Hallusinasjoner er et tegn på epilepsi som bare er sporbar hos mennesker. Ifølge Nevrologi Channel, kan disse hallusinasjoner inkluderer lysglimt, ser solide bilder av ting som ikke er der, snakke med folk som ikke er i rommet og høre lyder som ingen andre kan høre.

Tale

En person med epilepsi kan finne det vanskelig å snakke enten på tilfeldige øyeblikk, eller rett før et anfall. Stemmebåndene blir midlertidig lammet og personen ikke er i stand til å lage noe lyd i det hele tatt.

Kvalme

Et symptom som er eksklusiv for mennesker med epilepsi er kvalme som kan føre til oppkast. Kvalmen er ofte følte rett før et anfall, og kan bli svært voldelig som det fører til beslaget.

Psykologiske symptomer

I noen tilfeller et menneske som lider av epilepsi vil se ut som om han dagdrømmer og kan ikke fokusere. Personen vil være ute av stand til å forstå tidens gang, og han vil begynne å miste oversikten over de timer og dager. Det kan også være en sterk følelse av hva som er kjent som "deja vu". Dette er følelsen av at en person har opplevd en hendelse eller besøkt et sted i det siste, men i virkeligheten har han ikke.

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena


Leg nummenhet, noen ganger referert til som parestesier eller sansetap, er en tilstand som kan oppstå i ett eller begge ben der bena er i stand til å føle varme, kulde eller trykk. Noen ganger når leg nummenhet er til stede, er en kriblende følelse følte. Tegn på nummenhet i bena kan være forårsaket av en skade eller indikere en helsetilstand som krever legehjelp.

Isjias

Når smerter, sammen med nummenhet, starter i baken og reiser nedover beinet, indikerer det et symptom på isjias. En utstikkende plate, som kalles radikulopati, forårsaker isjias. Dette er en plate ute av posisjon i ryggraden som legger press på radicular nerve. Symptomer inkluderer skarp smerte, en brennende følelse nedover beinet og svakhet eller nummenhet. De fleste som lider av isjias ikke krever kirurgi, og symptomene vil avta over tid.

Stenose

Spinal stenose er en innsnevring av ryggraden som vanligvis oppstår i korsryggen eller nedre del av ryggen regionen. Mellomrommene mellom virvlene blir mindre etter hvert som de mister vann med alderen. Skivene mellom ryggvirvlene mister sin evne til å absorbere støt, noe som gjør daglig aktivitet vanskelig. Som diskene utarte, ryggvirvlene skift og presse nerver i ryggmargen, forårsaker nummenhet og prikking i beinet.

Aterosklerose

Aterosklerose forårsaker en stor oppbygging av plakk eller fettholdig materiale i arteriene. Denne tilstanden fører til innsnevring og blokkering som fører til smerter i beinet. Symptomer vanligvis vises når innsnevring er alvorlig på grunn av blodstrøm som ikke kan holde tritt med etterspørselen etter oksygen til muskler. Når blokkeringen fortsetter å utvikle seg, nummenhet og en kald følelse oppstå.

Andre betingelser

Det er andre forhold som kan produsere tegn og symptomer på nummenhet i bena. Disse omfatter herpes zoster (helvetesild), unormalt lave nivåer av vitamin B12, kalsium, kalium og natrium, toksisk skade fra alkohol, bly eller tobakk, strålebehandling, diabetes og multippel sklerose.