Digidexo.com

sjelden øyensykdom

Årsaker til Sjelden Diaré

Sjelden Diaré

Diaré er ikke bare en ulempe og ubehagelig tilstand, dersom forlenget, kan føre til dehydrering. Mange er kjent med diaré som et symptom på en urolig mage, men er ukjent med de faktiske årsakene til diaré.

Forlengede utbrudd av diaré som varer mer enn et par uker kan indikere en mer alvorlig problem som bør tas opp av lege. Lang sikt, kan sjelden diaré være avslørende merker på irritabel tarm syndrom (IBS), en allergi eller gastroenteritt forårsaket et magevirus.

Irritabel tarm syndrom

IBS er ofte bemerket av overdreven diaré eller forstoppelse. Noen IBS lider oppmerksom på at diaré og forstoppelse alternativ. Symptomer på IBS også inkluderer oppblåsthet og gassy, ​​smerter i magen, og kan være ledsaget av et tap av matlyst. Mens årsakene til IBS er ukjent, noen mennesker utvikler dem etter en viral magen sykdom og sykdommen kan være ledsaget av depresjon hos noen individer.

Behandling for IBS er forskjellig for hver enkelt. Medisinen er foreskrevet ofte for symptomene på diaré eller forstoppelse, avhengig av hva som forekommer hyppigst for pasienten. Rådgiving brukes til å ta opp spørsmål om depresjon. Antidepressive medisiner er noen ganger foreskrevet i lave doser for å behandle ekstreme tilfeller av IBS.

Mat Allergi

Mildere matallergier er preget av oppkast og diaré. Noen gastrointestinale reaksjoner er ledsaget av kløe og ekstern hevelse i huden, men andre er ikke. Hvis utbrudd av diaré er forårsaket av en spesiell mat eller type mat, kan en allergi hudtest finne årsaken. Hud tester kan gjøres på et legekontor.

Gastroenteritt

Gastroenteritt er ofte forårsaket av en virusinfeksjon. Ofte er kjent som magen influensa, sykdommer som involverer gastroenteritt er ikke forårsaket av de influensavirus, på grunn av sammentrekning av rotavirus, astrovirus, adenovirus og norovirus. Rotovirus og astrovirus er ofte utbredt i tidligere deler av året, i høst å våren hvert år. Norovirus og adenovirus kan oppstå når som helst i løpet av året, med norovirus å være utbredt i gruppe levende lokalsamfunn og skoler.

Gastroenteritt er karakterisert ved svelling av magen og deler av tarmen, og kan innebære diaré og oppkast. De fleste voksne gjenopprette fra gastroenteritt i løpet av en periode på en dag til en uke, selv om noen mennesker kan oppleve diaré for en kort stund etter denne perioden.

Gastroenteritt blir vanligvis behandlet ved å opprettholde væsker og tillater at viruset passere. I ekstreme tilfeller, til narkotika bremse diaré og for å dempe kvalme kan gis. I alle tilfeller av gastroenteritt, bør væske opprettholdes for å unngå uttørring.

Hjem rette for sjelden vannlating

Sjelden vannlating kan være et resultat av nyre eller blære problemer. Det kan også være forårsaket av rett og slett ikke konsumere nok væske. I begge tilfeller er det hjem rettsmidler som kan løse problemet. Hvis vannlating ikke skjer minst to ganger om dagen medisinsk behandling skal være prøvd.

Væsker og Diuretika

Sjelden vannlating kan være et tegn på dehydrering. Åtte glass vann, 8 gram hver, bør brukes hver dag. Mengden vann bør økes hvis personen er i varme forhold eller arbeider iherdig. Med store deler av kroppens vannet som brukes til å kjøle kroppen som svette ytterligere vann er nødvendig for å oppnå funksjonen med å fjerne giftstoffer fra kroppen.

Hvis nok vann blir konsumert, men vannlating er fortsatt sjeldent et vanndrivende kan være nødvendig. Diuretika, ved definisjon, er stoffer som øker strømmen av urin. Ifølge Phyllis Balch, forfatter av boken Resept for Nutritional Healing, bjørk og løvetann blader er naturlige diuretika. Te laget av disse bladene gi kroppen med væske og bidra til å fremme funksjon av nyrene i å produsere urin.

Andre rettsmidler

Ifølge nettstedet Wrongdiagnosis.com kronisk nyresykdom kan være en annen årsak til sjelden vannlating. En lav-protein diett er foreslått for personer med kronisk nyresykdom av National Library of Medicine. De foreslår også å redusere natrium som kan senke blodtrykket som vil bidra med væskeretensjon. Kalium bør også reduseres eller begrenses. Hvis nivået av kalium i blodet blir for høyt, på grunn av lavere nyrefunksjon og urinproduksjon, kan hjerteproblemer oppstå.

En vitamintilskudd kan anbefales avhengig av dietten til den enkelte og den type nyresykdom involvert.

Advarsler

I tilfelle av nyresvikt mengden av fluid kan den enkelte forbruker vil være tilsvarende den urinmengde i løpet av en 24 timers periode. Det er mange andre hensyn som skal gjøres ved bestemmelse av den mengde fluid en pasient med nyresvikt bør forbruker. En lege bør konsulteres i disse tilfellene.

Vannlating er det siste trinnet i prosessen med å fjerne avfall fra kroppen. Sjelden vannlating kan indikere en svikt i denne prosessen. Hvis man jobber med hydrering eller tar diuretika ikke forbedrer hyppighet av vannlating kan det tyde på mer alvorlige helseproblemer. Medisinske fagfolk bør konsulteres.

Er B-Positive en sjelden blodtype?

Blod er delt inn i typer som bruker visse røde blodlegemer egenskaper. Det er åtte blodtyper; noen er sjeldnere enn andre.

Hva er blodtype

Blodtype bestemmes av tilstedeværelsen eller fraværet av to bestemte antigener (molekyler) på overflaten av en persons røde blodlegemer, antigener A og B. Hvis den persons blod bare har en antigenene, er det type A; hvis den bare har B-antigener, er det type B. Hvis personen har begge antigener, er hennes blodtype AB. Hvis hun har verken, er det O. Disse typene er videre klassifisert ved hjelp av et annet antigen. Hvis det er til stede, er den personen Rh positive; hvis ikke, er han Rh negativ.

Hva bestemmer blodtype

Blodtype er genetisk, basert på hvilke typer blod dine foreldre hadde.

Betydning

De blodtyper er ikke alle er kompatible med hverandre. Hvis inkompatible typer blir brukt under en transfusjon eller organtransplantasjon, vil pasientens kropp reagere mot den annen type.

B Positive relatevely Rare

B positive er en av de mindre vanlige blodtyper; bare 9 prosent av mennesker har det. Den mest sjeldne typen er AB negativ, noe som bare 1 prosent har, og de vanligste er O positive, forekommer i 38 prosent av folk.

Fun Fact

Noen mener at folk i visse blodtyper vise visse personlighetstrekk, noe som tegnene i dyrekretsen. Personer med blodtype B anses sterk, optimistisk, kreativ, individualistisk, fleksibelt og uforutsigbart.

Hvordan folk ser farger hvis de er fargeblinde?

Hvordan folk ser farger hvis de er fargeblinde?


Det finnes ulike typer av fargeblindhet, avhengig av hvilken av de kjegler i netthinnen er berørt. Det er tre typer membran celler: røde kjegler, blå kjegler og grønne kjegler. Hvis en av disse er berørt, er at fargen ikke sett på som andre folk ser det. Defekter på de røde eller grønne kjegle cellene kalles rød-grønn fargeblindhet og er den vanligste formen.

Hvordan Fargeblindhet Forekommer

Fargeblindhet er arvet fra mor og sendt videre i X-kromosomet. På grunn av dette, rød-grønn fargeblindhet rammer hovedsakelig menn. Noen skaffe fargeblindhet av sykdommer eller som en bivirkning av enkelte legemidler, eller det kan være et resultat av øyensykdom slik som glaukom eller makuladegenerasjon. Det finnes ingen kur for tilstanden.

Dichromatism

Dichromatism oppstår når en av kjegle cellene mangler. Hvis de røde kjegler er fraværende, er protanopia resultatet, deuteranopia er når de grønne kjeglene mangler og tritanopia er når de blå kjegler er fraværende. Mildere former av tilstanden der membranen celler er til stede, men mangelfull i sin funksjon kalles Protanomaly og Deuteranomaly.

Protanopi

Protanopi rammer én av 100 menn. De har problemer med å skille mellom rødt, oransje og gult og rødt kan også forveksles med svart. Blå, fiolett, lavendel og lilla kan alt vises som nyanser av blått. I mildere form for protanomaly, rødt, oransje og gult kan sees på som tenderer mot grønt.

Deuteranopia

Deuteranopia kan påvirke fem av 100 menn. I Deuteranomaly, de grønne kjegle cellene er svake og grønn, gul, rød og oransje blir sett på som nyanser av rødt. Dette er den mest vanlige form av fargeblindhet. I mer alvorlige formen for Deuteranopia, rød, gul, oransje og grønn alt vises mer eller mindre det samme fargetone.

Tritanopia

Dette er mindre vanlig form for fargeblindhet, og kan påvirke kvinner så vel som menn, fordi det ikke er gjennomført på X-kromosomet. De har problemer med nyanser av blått, som kan bli sett på som tenderer mot grønt.

Monochromatism

Monochromatism oppstår når ingen eller bare en av kjegle celletyper fungerer som den skal. Ingen farge er sett, bare nyanser av svart eller grå og hvit. Denne typen fargeblindhet er sjelden.

Hvordan Fargeblindhet Påvirker karrierevalg

De fleste kan kompensere for sine tap av noen fargesyn ved for eksempel, erkjenner det røde trafikklyset ved sin posisjon. Men noen yrker krever nøyaktig fargesyn og søkere blir testet for fargeblindhet når de søker. Disse inkluderer piloter, elektrikere, lokomotivførere og posisjoner i mote eller kunst avdelinger hvor evnen til å skille mellom nyanser av fargen er viktig.

Nevrologisk funksjon av Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom (PD) er en nevrologisk lidelse som rammer oftest folk som er minst 50 år gammel. Parkinsons sykdom er forårsaket av en mangel på dopamin produksjon i hjernen. PD er en progressiv sykdom.

Dopamin

Nervecellene bruker dopamin, et produkt av hjerneceller, for å kontrollere kroppsbevegelser. Med Parkinsons sykdom hjernen ikke produserer nok dopamin, som fører til nevrologiske funksjonsproblemer som oppstår.

Symptomer

Vanlige symptomer på PD er muskelskjelvinger, muskelspenninger, langsomme bevegelser og dårlig balanse. Muskelskjelvinger kan vises i armer, ben, hender og ansiktet.

Diagnose

Symptomer på Parkinsons sykdom kan oppdages gjennom en fysisk undersøkelse. Imidlertid kan tidlig påvisning av PD være vanskelig fordi symptomer første vises subtilt.

Behandling

Reseptbelagte legemidler, som levodopa, brukes for behandling av Parkinsons sykdom. Disse stoffene bidra til å stimulere produksjonen av dopamin.

PD hos barn

Parkinsons sykdom hos barn er sjelden og er forårsaket av mer følsomme nerver, fremfor problemer med å produsere dopamin.

Hva er smittestoffet av Spinal Meningitt?

Spinal Meningitt er forårsaket av enten et virus eller bakterier. De forskjellige smittestoffer fører til separate egenskaper, inkludert alvorligheten og behandling av tilstanden.

Meningitt

Spiral hjernehinnebetennelse er betennelse av membraner som omgir hjernen og ryggmargen, kjent som hjernehinnene. Det er preget av feber, hodepine, kvalme og stiv nakke, og er knyttet til beslag og hjerneskade.

Viral hjernehinnebetennelse

Meningitis er kategorisert av årsaken til sykdommen, enten fra et virus av bakterier. Viral hjernehinnebetennelse forårsakes av forskjellige virus og kan spres gjennom hoste eller nysing. Det er mer vanlig form for hjernehinnebetennelse og er sjelden livstruende.

Bakteriell meningitt

Bakteriell meningitt er sjelden, men kan være alvorlig. Bakteriene kan spres gjennom utveksling av luftveier og hals sekreter, som forekommer under hoste, kyssing og nysing. Ingen av bakterier, men er svært smittsom.

Bakterier

Det er mange arter av bakterier som kan forårsake hjernehinnebetennelse. Imidlertid er det fire bakteriene som er mest vanlig i pasienter med meningitt. Disse fire har meningokokker, pneumokokker, gruppe B streptokokker og Listeria monocytogenes.

Behandling

Behandling for bakteriell meningitt inkluderer bruk av antibiotika. Antibiotika brukes ikke for viral meningitt, som de ikke virker på virus. Men etter ca to uker med sengeleie og væsker, de fleste pasientene helt friske.

Hva er stoffet Augmentin brukes til?

Hva er stoffet Augmentin brukes til?

Augmentin, et merkenavn medisinering, inneholder en kombinasjon av amoxicillin og clavulanate. Leger vanligvis fore Augmentin for behandling av sykdommer forårsaket av bakterier.

Funksjon

Den amoxicillin i Augmentin forstyrrer de interne prosessene som bakterieceller bruker for å produsere energi og formere seg, men noen bakteriestammer inneholder kjemikalier kjent som beta-laktamase som bryter ned amoxicillin. Den klavulanat i Augmentin hindrer handlingene til beta-laktamase, slik at amoxicillin å forbli effektiv.

Typer infeksjoner

Leger foreskrive Augmentin for behandling av infeksjoner i urinveiene, nedre luftveier, mellomøret, bihuler og hud. Augmentin er effektiv mot en rekke bakteriestammer, inkludert H. influenzae, branhamella, E.coli, Klebsiella, staph og Enterobacter.

Time Frame

Leger vanligvis foreskrive en dose Augmentin hver åtte til 12 timer, ifølge US National Library of Medicine. Hvor lang tid som kreves for et kurs av Augmentin behandling avhenger av type og plassering av infeksjonen.

Advarsel

Noen pasienter utvikler dødelige allergiske reaksjoner på Augmentin, for eksempel anafylaksi eller Stevens-Johnson syndrom, advarer det amerikanske National Library of Medicine. Hvis du utvikle kortpustethet, piping i brystet, hjertebank, hud elveblest eller sår mens du tar Augmentin må du søke legehjelp.

Betraktninger

Leger sjelden foreskrive Augmentin for bruk hos gravide eller ammende kvinner eller barn som veier mindre enn 40 kg. Hvis du har en historie med alvorlig diaré, nyre-eller leversykdom, mononukleose, fenylketonuri eller allergiske reaksjoner på amoxicillin eller andre cefalosporinantibiotika, kan det ikke være trygt for deg å ta Augmentin, advarer Mayo Clinic.

Arvet egenskaper som du får fra pappa

Arvet egenskaper som du får fra pappa

Hver person er et produkt av kombinasjonen av genetisk materiale som de mottar fra sin mor og sin far. Mens visse trekk arves fra begge foreldrene, andre kommer spesielt fra den ene siden av familien (for eksempel fargeblindhet og hemofili kan bare arvet fra ens mor). Forstå denne vitenskapen krever kompleks kunnskap om gener, kromosomer og DNA, og forskerne er fortsatt lære mer hele tiden om hvordan og hvorfor visse trekk er arvet og hvor de kommer fra.

Sex

Den ene tingen som alltid bestemmes av genetiske materialet fra faren er kjønnet på barnet. Eggene produsert av en kvinnes reproduktive system inneholder bare X-kromosomer. Sperm, derimot, kan inneholde enten en X eller en Y. Hvorvidt et Y-kromosom er tilstede og derfor skaper en mannlig foster er et produkt av farens sperm. Et unntak fra dette finnes, i en sjelden genetisk lidelse hvor SRY-genet som bestemmer den mannlige kjønnet på et foster er transplantert på X-genet i en fars sperm.

Infertilitet

En egenskap som noen menn dessverre arve fra sin far er en spesiell type av infertilitet. Menn kan være infertile for mange forskjellige grunner, men én årsak til tilstanden er noe som kalles "Y-kromosom Infertilitet." Dette er en tilstand forårsaket av manglende materialet i Y-kromosomet som en far går videre til sin sønn. Tilstanden gjør menn klarer å skape visse proteiner som trengs for sunne sædceller. Denne tilstanden kan bare være arvet fra en far fordi en mann ikke kan få et Y-kromosom fra sin mor.

Like sjanser

Du kan arve andre trekk fra din far, men det kan være vanskeligere enn du kanskje tror å identifisere hvem av foreldrene en gitt egenskap kommer fra. For eksempel kan en høy person med en høy far og en kort mor føler at høyden kom fra faren. Men dersom mor bærer recessive gener som påvirker faktorer som fører til stor høyde, kan din egen høyde være avledet fra en kombinasjon av begge foreldrene i stedet for fra din far alene.

Blodtype

En persons blodtype er noe de arver delvis fra sin mor, og delvis fra sin far. Blodtype at et barn arver er basert på organiseringen av dominerende og recessive blodtyper besatt av begge foreldrene. Det endelige resultat er en funksjon av blodtyper som er naturlig dominerende i den genetiske koden over andre. Dominans av gener er hvorfor noen blodtyper er mer sjeldne enn andre.

Anfall forårsaket av Sound

Anfall forårsaket av Sound


Selv om det er velkjent at anfall kan utløses av blinkende lys, de også kan bli utløst fra repeterende høye lyder, for eksempel bilalarm, levende musikk konserter og videospill. Det finnes flere typer anfall som kan utløses av lyder, fra den dramatiske grand mal til de korte kloniske anfall som hovedsakelig påvirker sovende mennesker.

Anfall Årsaker

Det er mange ulike anfallslidelser fra forgiftning, narkotikamisbruk, svært høy feber, hodeskader, indre organ svikt og alvorlige sykdommer som epilepsi og lupus. Alle disse forhold påvirker hvordan hjernen kommuniserer med kroppen. Hjernen overproduces nevrotransmittere & ndash; de kjemikalier som hjelper fortelle kroppen hva de skal gjøre. Den sunne hjernen bare fyrer ca 80 nevrotransmittere per sekund. En hjerne i et anfall fyrer av 500 per sekund. Kroppen kan ikke holde tritt med flommen av nevrotransmittere.

Typer

repeterende lyder forårsake tre hovedtyper av anfall. Den ene er en musicogenic anfall, der bare huske en favoritt melodi kan utløse et grand mal eller et kompleks partielle anfall. Ifølge Epilepsy Ontario, kan til og med drømmer om favorittlåter utløse et anfall. En annen type anfall utløses av lyden kalles en kloniske anfall, noe som skjer i ca 10 til 15 sekunder under søvn. Men det kan sjelden skje med mennesker som er våken. De kan ikke miste bevisstheten, men vil miste all koordinering. Den tredje typen er epilepsi utløst av lys, lyd eller tygging og kalles refleks epilepsi.

Symptomer

Anfall forårsaket av lyder oppstår kort tid etter eller i løpet av tiden som pasienten lytter til lyder. Disse reaksjonene kan inkludere å miste blære og tarm kontroll, ukontrollerte muskelspasmer over hele kroppen eller bare i en del av kroppen, tap av bevissthet, gjenta meningsløse ord, plutselig stirrer ut i verdensrommet, blir ikke svarer og prøver å bekjempe alle som forsøker å hjelpe .

Behandling

Behandlingen er todelt. Det innebærer å identifisere kildene til lyder utløser anfall og eliminere dem når det er mulig. Terapi har involvert en person å lytte til et musikkstykke eller en lyd så ofte at hjernen hennes til slutt bli vant til det eller bli lei av den. Medisinering inkluderer antiepileptika som karbamazepin og fenytoin, selv om gravide kvinner ikke bør ta disse medisinene.

Advarsel

Enhver anfall varer lenger enn fem minutter bør behandles som et medisinsk nødstilfelle fordi beslaget kan forårsake hjerneskade. Ring en ambulanse umiddelbart. Pasienten ville trenge antikonvulsiva gitt intravenøst ​​og eventuelt et rør som er lagt inn i halsen for å hjelpe ham med å puste.

Hvorfor folk Twitch når de sover?

Hvorfor folk Twitch når de sover?


Myoklonus er ikke en sykdom, men kan være et symptom på en. Myoklonus er en muskel sammentrekning som oppstår uten forvarsel. Disse sammentrekninger som kan skje med en enkelt muskel eller flere muskler. Mens du hviler, er disse forekomstene kalt "søvn starter" og oppstår vanligvis som en person først skal sove.

Sleep Myoklonus

Mange typer myoklonus oppstå av ulike helsemessige årsaker, men søvn myoklonus oppstår når en person faller i søvn. Denne typen myoklonus sjelden bekymrer dem som opplever det, og behandling er vanligvis unødvendig. Disse typer myoklonus oppstå på personer som ellers er friske. De som anser søvn myoklonus belastende kan også oppleve søvnforstyrrelser som krever medisinsk behandling.

Årsaker

De som opplever søvn myoklonus finne at disse spasmer oppstår når lyd, lys eller en drøm stimulerer ham. Andre typer myoklonus er et resultat av traumer, svulster, organsvikt, slag, forgiftning, metabolske problemer, mangel på oksygen og nevrologiske sykdommer. Etter en person opplever disse komplikasjonene, utvikler myoklonus på egen hånd og i direkte tilknytning til traumer. Søvn myoklonus kan skje naturlig, og trenger ikke å være et resultat av traumer eller sykdom.

Symptomer

Mennesker som opplever myoklonus kan føle plutselige skjelvinger, manglende evne til å kontrollere dem og kunne bli svek fra hvilemodus. De som opplever myoklonus på en mer alvorlig skala kan miste evnen til å snakke, spise eller gå komfortabelt eller lett. Disse skjelvinger er også ufrivillig og ukontrollerbar. De kan påvirke hvordan en person lever sitt liv, og kan oppstå selv når personen ikke hviler.

Diagnoser

Tester som MRI eller CT-skanning lete etter svulster og misdannelser, elektromyografi tester ser for elektrisk muskel utslipp, og elektroencefalografi tester områder av hjernen. Laboratorieprøver kan innebære blodprøver brukes til å sjekke for narkotika eller giftstoffer, skjoldbrusk produktivitet, blod og celletall, og andre formål som krever forskning av blodprøver.

Behandling

Medisiner og behandling er tilgjengelig for å bidra til å redusere mengden av rykninger eller skjelvinger. Disse medikamentene er beroligende midler, 5-HTP terapi, hormonbehandling eller en kombinasjon av medisiner. Mens dosen av disse medikamentene begynner liten, vil legen øke mengden brukt til forbedring kan bli lagt merke til. Bivirkninger av disse legemidlene kan inkludere tap av koordinasjonsevne, leversvikt, verre Myoklonus symptomer, og andre langtidseffekter. Botox er en passende behandling for bortgjemte områder som opplever rykninger, som for eksempel ansikts rystelser. I tillegg, kan kirurgi være nødvendig for å fjerne tumorer eller reparere skadede områder av hjernen eller ryggmargen.

Face & Eye symptomer fra hjernenerve Damage

Face & Eye symptomer fra hjernenerve Damage


Hjernenerve VII, eller ansikts nerve, grener av hjernestammen mellom pons og medulla. Dens primære funksjon er kontrollen av ansiktsmusklene som brukes i ekspresjon, så vel som formidling av smak fra tungen og munnen. Når denne nerve er skadet, kan dens virkninger oftest bli sett og følt i ansiktet og øynene. Alt fra medisinsk prosedyre komplikasjoner til svulster for infeksjoner er alle mulige årsaker til hjernenerveskader.

Facial Distortion (Bells parese)

I nesten 75 prosent av tilfellene, er ansikts forvrengning forårsaket av en betennelse i ansiktsnerven. Betennelse, forårsaket av en bakterie, som ofte kalles Bells parese. Det er ganske vanlig, særlig hos personer med diabetes. Med ansikts forvrengning, er én side vanligvis berørt, men sjelden kan det være bilateral. En hengende i munnen, sikling og overdreven rive fra ett øye er de vanligste former for forvrengning. I tillegg, kan tap av smak i fronten av tungen og på den aktuelle side av ansiktet være tilstede. I de fleste tilfeller løser forvrengning med behandling, selv om noen 20 prosent vil oppleve permanent misdannelse. Noen pasienter, særlig eldre, har mindre sannsynlighet for å bli helt frisk.

Lysfølsomhet

Lysskyhet kan være forårsaket av sol, allergier, migrene og andre mindre sykdommer. Det er også en del av den naturlige aldringsprosess. Hvis tilstanden vedvarer i mer enn en dag eller to, kan det være et symptom på et mer alvorlig problem. En infeksjon av enten kranienerve VII eller synsnerven kan forårsake lysfølsomhet, så vel som en samling av andre problemer i øynene. Normalt vil en infeksjon bli assosiert med hevelse i øynene, rødhet og overdreven rive. Hvis disse symptomene er til stede sammen med lysfølsomhet, bør du oppsøke lege umiddelbart. Jo tidligere du søker medisinsk råd, jo lettere behandling vil være, og sjansen for tilbakefall vil være mindre.

Smaksendringer

Den hjernenerve kontrollerer mer enn halvparten av smaksreseptorer på tungen og i munnen. På grunn av dette, hvis skaden oppstår til ansikts nerve, smak oppfatning kan endres eller tapt. Som oftest vil søt, krydret eller på annen måte flavored mat smaker tørt. Andre ganger er følelsen tapt helt på de fremre to tredjedeler av tungen. Denne spesielle bivirkningen er oftest assosiert med Bells parese, og sjelden er det første tegn på nerveskader.

Blinker Problemer

Når veien av ansikts nerve er blokkert, vil alle musklene siste blokkeringen ikke fungere skikkelig. Uten denne forbindelsen intakt, er en vanlig bivirkning at en øyelokk ikke vil lukkes. Dette kan skje som et hele, der det ikke blinker, eller delvis, hvor den vil lukke halvveis. Begge er vanligvis en indikasjon på enten infeksjon av nerve eller et slag. Hvis venstre ubehandlet, kan en skadet ansikts nerve bli alvorlige og noen ganger livstruende.

Forklaring av SOD

Forklaring av SOD


Septooptisk dysplasi (SOD) påvirker tidlig hjernens utvikling hos nyfødte. Forskere er ikke helt sikker på årsakene til SOD, men har identifisert gener som synes å være assosiert med sykdommen.

Beskrivelse

SOD er ​​en sjelden hjernen og nerve lidelse. Det fører til abnormiteter i hjernestrukturer, optisk nerve og hypoplasi (underutvikling) i andre deler av kroppen.

Effekter

SOD virkninger på synsnerven kan forårsake alvorlige synsvansker, mens hypoplasi i sentrum av hjernen kan føre til psykisk utviklingshemming. Hypofysen påvirkes også, forårsaker langsom vekst og lav muskeltonus.

Behandlinger

Hormonbehandling kan behandle noen symptomer fra hypofysen hypoplasi, men den fysiologiske underutvikling er generelt permanent. Så det er ingen korreksjon for underutviklet nerve eller hjernevev.

Laser behandling for kviser

Laser behandling for kviser

Akne er en medisinsk tilstand i huden som er ofte referert til som kviser. De fleste individer utvikler tilstanden på grunn av endringer i huden i løpet av puberteten. Ofte kan de holde tilstanden under kontroll med produkter tilgjengelig over-the-counter og ikke trenger legehjelp. Enkelte individer er påvirket av tilstanden i en slik grad at de krever legehjelp og behandling.

Takling Acne

Ifølge American Academy of Dermatology (AAD), bør laser behandling for akne brukes sammen med annen behandling; slik som anvendelse av medisin direkte på huden. Laser eller lysbehandling alene sjelden botemidler acne. Det er best brukt som en del av en samlet medisinsk behandling plan.

Når Laser anbefales

AAD anbefaler at du rådfører deg med en bord-sertifisert hudlege før gjennomgår laser eller lysbehandling. Hvis en akne tilstand ikke kan håndteres med over-the-counter produkter og medisiner foreskrevet av lege, kan du være en kandidat for laserbehandling. Laserterapi kan levere resultater der andre typer behandling var ineffektive. En fordel med laserbehandling, er at det kan bidra til noen unngå de sterke bivirkninger av akne medisinering.

Laser Therapy at Work

Mayo Clinic gjenkjenner flere typer laser og lys terapi for behandling av akne. Disse fremgangsmåter for behandling kan nå ellers utilgjengelige lag av huden, mens forårsaker liten skade på hudens overflate. Noen laserteknologi påvirke oljeproduserende kjertler som forårsaker dem til å produsere mindre olje, og andre angripe bakterier som forårsaker den synlige huden betennelse.

Ting å huske på

Mens laser og lys terapi kan være en effektiv behandling for visse individer med akne, har det sine ulemper. Ifølge Mayo Clinic, som av juli 2011, leger kan ennå ikke identifisere på forhånd de som er mest sannsynlig å dra nytte av laserbehandling, mens AAD kaller resultater uforutsigbar. Ifølge AAD, resultatene tendens til å være midlertidig, og du kan trenge en rekke behandlinger for å få de beste resultatene.

Årsaker til svimmelhet og forvirring

Årsaker til svimmelhet og forvirring


Svimmelhet oppstår ofte når en person står opp for fort eller spinner rundt i en sirkel. Imidlertid kan kronisk eller alvorlig svimmelhet og forvirring i fravær av spinning eller stå opp raskt være en ødeleggende tilstanden. Svimmelhet kan ha mange ulike årsaker, for eksempel en ørebetennelse eller svimmelhet. I noen tilfeller er svimmelhet forårsaket av et mye mer alvorlig tilstand som for eksempel hjerneslag.

Dehydrering

Dehydrering er en varmerelatert sykdom som ofte fører til svimmelhet og forvirring. Ifølge University of Maryland Medical Center, barn og voksne over 60 år har en økt risiko for å utvikle dehydrering. Denne alvorlige tilstanden oppstår når kroppen mister vitale væsker og viktige elektrolytter. De vanligste årsakene til dehydrering er oppkast, diaré og overeksponering mot varme og sol. Dehydrering symptomer er svimmelhet, ørhet, forvirring, tørste, sjelden vannlating, økt hjertefrekvens, munntørrhet, tørre slimhinner, tørr hud og tretthet. Barn som blir dehydrert kan utvise symptomer som unnlatelse av å produsere tårer, tørr munn, unnlatelse av å urinere, høy feber, slapphet, irritabilitet og hud som forblir hevet når klem.

Vertigo

Vertigo er en vanlig årsak til svimmelhet og forvirring. Benign posisjonell vertigo er forårsaket av en indre øret forstyrrelse og er mest merkbar etter endring hodeposisjoner raskt. Denne tilstanden er forårsaket av løsner kalkavleiringer i det indre øret, som flyter i røret av øret sende hjernen blandede signaler på posisjonen av personens hode forårsaker svimmelhet. Den primære symptom forbundet med benign posisjonell vertigo inkluderer en spinnende følelse, som vanligvis er forårsaket av en rask hodebevegelser eller vippe hodet oppover. Andre symptomer kan ledsage svimmelhet, inkludert oppkast og synsforstyrrelser.

Inner Ear infeksjon

En indre øret infeksjon kjent som labyrinthitis er en årsak til svimmelhet i mange mennesker. Denne tilstanden oppstår vanligvis etter at noen har vært syk med en øvre luftveisinfeksjon eller en ørebetennelse. Labyrinthitis forårsaker det indre øret blir betent og irritert, noe som kan forårsake svimmelhet, kvalme, oppkast, tap av balanse, hørselstap på ett øre, øresus og vanskeligheter med å fokusere øynene. De som drikker tungt, røyker, er under stress eller som har vært syke har økt risiko for å utvikle labyrinthitis.

Nevrologiske årsaker

I sjeldne tilfeller kan svimmelhet og forvirring være forårsaket av alvorlige nevrologiske tilstander. Hjerneslag, multippel sklerose eller MS og blødninger i hjernen kan alle forårsake alvorlig svimmelhet. Alvorlige forhold som disse vanligvis har flere symptomer som blir ukoordinert, sløret tale, synsforstyrrelser og ansikts nummenhet. Hvis du eller noen du kjenner har kraftig svimmelhet kombinert med noen av disse symptomene, bør du oppsøke lege eller oppsøke akutt medisinsk behandling umiddelbart.

Forskjeller mellom Sporadic & Familiær CJD

Forskjeller mellom Sporadic & Familiær CJD


Creutzfeldt-Jakobs sykdom, eller CJD, er en dødelig degenerativ hjernesykdom uten kur. Mens patologi CJD ikke er godt forstått, forskere tror det resultater fra en mutasjon i proteiner som kalles prioner. Sporadiske og familiære CJD deler mange symptomer, men forekomme av forskjellige grunner.

Prevalens

Både familiær og sporadisk CJD er ekstremt sjelden og forekommer i bare én av en million mennesker, ifølge Medline Plus. Av disse tilfellene, om lag 85 prosent er den sporadiske typen, mens de resterende tilfellene er genetisk opprinnelse. Begge former for CJD ofte streik mennesker i slutten av 50-tallet, men sykdommen kan oppstå når som helst i alderen mellom 20 og 70.

Symptomer

Bortsett fra sine ulike opprinnelse, familiær og sporadisk CJD er nesten identisk i de fleste henseender. The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag lister hukommelsestap, dårlig koordinasjon og atferdsendringer som tidlige symptomer. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kognitive og emosjonelle symptomene forverres og kan være ledsaget av blindhet, ufrivillige bevegelser og koma. Andre mulige symptomer er angst, depresjon og søvnløshet. Visse symptomer kan være mer fremtredende avhengig av hvilke deler av hjernen blir påvirket først.

Forebygging / behandling

Foreløpig er det ingen kur for CJD. Både sporadiske og familiære former utvikle seg raskt og er alltid dødelig. The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag sier at omtrent 90 prosent av alle CJD pasientene dør innen ett år etter diagnose. I sjeldne tilfeller kan pasienter med familiær CJD overleve noen år utover symptomdebut. Behandlingen fokuserer på å gjøre pasienten komfortabel heller enn å stanse sykdommen selv. Medisiner som opiat smertestillende, klonazepam og natriumvalproat blir noen ganger brukt for symptomlindring.

Misforståelse

Familiær og sporadisk CJD er noen ganger forveksles med kugalskap - en smittsom prionsykdom hos storfe. Mens klassisk CJD og kugalskap ikke er i slekt, kan en mer nylig oppdaget prion sykdom som kalles variant CJD (vCJD) spres fra kyr til mennesker. Til dags dato har ingen tilfeller av vCJD blitt identifisert i USA på grunn av sin ekstremt rask progresjon, klassisk og variant CJD er sjelden feildiagnostisert som Alzheimers sykdom eller andre typer demens.

Er det normalt for en Wasp Sting å klø Etterpå?

Er det normalt for en Wasp Sting å klø Etterpå?


En av de mest smertefulle vanligste feilene folk kan gjøre er å forstyrre et vepsebol. Straffen kan være en eller flere smertefulle stikk og injeksjon av gift, en gift som kan forårsake smerte, rødhet, hevelse i hud og kløe. Ikke bekymre --- kløe, i nesten alle tilfeller, er en midlertidig tilstand som bør visne i løpet av noen timer, eller tidligere. Men på sjelden anledning, kan kløe signalisere en mer alvorlig reaksjon.

Årsak

Den stikk av stinger, eller Lancet, er det som forårsaker umiddelbar smerte. Men det er giften injisert av lansetten på papiret veps, gul jakke eller hornet som kan bebreides for lengre varig ubehag. Overflate hevelse, rødhet og kløe oppstår oftest som en "lokal reaksjon", som betyr at det er begrenset til området av stikket. Mindre vanlig veps brodd ofrene lider en mer alvorlig "systemisk" eller hele kroppen allergisk reaksjon, som kan inkludere kløe forårsaket av hud elveblest.

Behandling

Mens paracetamol eller ibuprofen vanligvis gi tilstrekkelig smertelindring, slike aktuelle behandlinger som Calamine lotion, kan hydrokortison kremer og antihistaminer effektivt redusere hevelse og håndtere kløe. Anvendelsen av isen tilbyr også midlertidig kløe lettelse samtidig redusere hevelse. Uavhengig av om brodden behandles, bør smerte, kløe og andre symptomer som vanligvis begynner å falle i løpet av timer. Men hvis flere stikk oppstå og offeret er svært unge, eldre, dårlig helse, kjent for å være allergisk mot bie eller vepsestikk eller lidelse kortpustethet eller andre symptomer, ringe 911 eller søke øyeblikkelig legevakten omsorg.

Alvorlige reaksjoner

Alvorlig kløe, ledsaget av overflaten humper over hele kroppen --- ikke bare på stikket området --- kan være tegn på elveblest. Hud elveblest er et symptom på en allergisk reaksjon på vepsestikk. Mindre enn 3 prosent av den voksne befolkningen er allergisk mot bie eller vepsestikk, noe som betyr at deres immunforsvar er altfor sensitiv og de kunne lide en mer alvorlig systemisk respons. I tillegg til kvalme, oppkast og pustevansker, kan den allergiske offeret også oppleve kløe og ubehag av hud elveblest. Allergisk reaksjon oppstår vanligvis innen få minutter fra brodd, men det kan ta timer eller --- mer sjelden --- selv dager etter veps angrep.

Forebygging

Den enkleste og mest idiotsikker "behandling" for vepsestikk er å unngå risiko helt. Når piknik, holde mat dekket og være forsiktig rundt søppelcontainere. Unngå mørke klær mens de var ute i skogen fordi mørkere farger tiltrekker veps. Duftende personlige produkter også fungere som veps magneter, så prøv å unngå duftende parfyme, solkrem, såper og andre produkter når du er utendørs. Og i nærvær av veps, holde ro og unngå swatting eller andre raske bevegelser som kan tegne et angrep respons.

Er Rhodium skadelig for helsen når de brukes i smykker?

Er Rhodium skadelig for helsen når de brukes i smykker?


Rhodium er et element som har industriell bruk og brukes også for plating smykker laget av andre metaller. Det er ganske sjelden, idet produksjonen bare ca 3 tonn i året. Selv om farene er involvert med industrielle formål, synes det ikke å være helsemessige problemer når rhodium brukes i smykker.

Identifikasjon

Rhodium er en hvit metall. Det er den sjeldneste av de ikke-radioaktive metaller som finnes på jorden, og regnes som den dyreste metall. Dens symbol på det periodiske system er Rh, og dets atomnummer er 45 Rhodium er et medlem av platina-gruppen, som også inkluderer platina, palladium, ruthenium, iridium og osmium. Rhodium er ekstremt motstandsdyktig mot korrosjon; ikke anløpe; og er slitesterk, hard og reflekterende. På grunn av sin sjeldenhet, rhodium har ingen effekt på miljøet.

Rhodium i Industri

Rhodium er brukt i verkstedindustrien som legeringselement for herding av platina og palladium. Rhodium forbindelser er giftige og kreftfremkallende, og må behandles med forsiktighet. Rhodium støv er brannfarlig. Men nesten ingen rapporter om mennesker som blir berørt av rhodium eksisterer. The Centers for Disease Control utsteder yrkeshygieniske retningslinjer for håndtering av rhodium i industrielle innstillinger.

Rhodium i Smykker

Rhodium brukes for plating smykker. Det metalliske grunnstoffet brukes vanligvis til plate hvitt gull og platina, hvor det øker holdbarheten, hindrer riper og forbedrer lysstyrke. Rhodium er allergivennlige og er ofte brukt som et beskyttende belegg for hvitt gull, som kan inneholde nikkel. Rundt 15 prosent av befolkningen er allergisk mot nikkel, så rhodium forhindrer hudirritasjon. Rhodium er ikke formbare og ville bryte i sin rene form, så du vil ikke finne ren rhodium smykker. Rhodium kan anvendes for plette mindre kostbare metaller, som sølv eller kobber. Når rhodium anvendes, vil smykker ser det samme, uansett hvilken av metall som er under.

Rhodium Farene

Prosessen med å plettere smykker med rhodium krever rhodium å være et pulver, slik at smykker maker må benytte seg. Plettering kan slites av i tid, avhengig av bruk, slik at huden kan bli utsatt for metallet under rhodium. Den rhodium seg selv, anvendes som pletterings eller noen ganger blandet med andre metaller for å danne smykker, har ingen dokumentert fare for brukeren av smykker.

Hva er Granulert Mandlene?

Hva er Granulert Mandlene?


Granulert vev er bindevev som danner å helbrede et åpent sår. Dette er rødlig eller mørk rosa hud som danner som en skorpe helbreder. Den samme prosess skjer når mandlene er fjernet, selv om den kan være omstendelig og mer ubehagelig enn utvinningen fra de fleste sår. En person med granulert mandlene rett og slett har hatt sine mandlene fjernet, og den nye vevet dannes i munnen.

Mandlene

Mandlene er lymfevev funnet hengende på baksiden av halsen. Deres funksjon er å bidra til immunsystemet ved å holde forskjellige bakterier og virus fra å komme inn i kroppen. Mens nyttig, må de ofte fjernes og fjerning vil ha liten effekt på personens immunitet. De er ofte fjernet fra barn under 15 år og sjelden hos voksne.

Grunner for fjerning

Den vanligste årsaken til en mandlene er at mandlene blir forstørret eller hovne. Dette kan føre til en person til å ha problemer med å puste, noe som kan resultere i søvnapné eller snorking problemer. Andre pasienter har klaget over kronisk betennelse i mandlene, som er preget av hyppige sår hals og vanskeligheter med å svelge. Dette er ofte forårsaket av en infeksjon i vevet som danner mandlene.

Kirurgi

Tonsillectomies, mens de har risikoen som følger med alle kirurgi, er ofte gjort som polikliniske operasjoner. En generell anestesi blir gitt, og kirurgen er i stand til å fjerne dem gjennom den åpne munnen. De kan fjernes enten ved å kutte dem ut ved hjelp av kirurgiske instrumenter eller ved bruk av lasere, som blir mest vanlig anvendt metode. Kirurger har funnet ut at mindre blødning oppstår når laser brukes til å fjerne mandlene.

Granuleringsprosess

Etter mandlene er fjernet, for å suturer kontrollere blødningen vanligvis dekker området. Granulert vev begynner å danne over området der mandlene var, men det kan ta opp til tre uker før området er helt leget. I sjeldne tilfeller kan blødning eller overdreven blødning oppstå under korning prosessen. Likevel er de fleste pasienter utladet etter operasjonen dersom de viser ingen tegn til komplikasjoner.

Post Kirurgi

Når mandlene er utført og pasienten sendt hjem, må han bruke forsiktighet i sin matinntaket for å hindre blødninger. Kalde væsker og bløte næringsmidler som for eksempel gelatin anbefales i utgangspunktet, ettersom hals helbreder og granulasjonsvev begynner å dannes. Hard, crunchy mat som pretzels eller potetgull bør unngås i starten, da de kan ripe opp eller skade granulert vev og forårsake blødninger. I tillegg kan fjerne halsen ofte også avbryte granuleringsprosess og forårsake oppriving av vevet.

Hvordan behandle Torticollis

Hvordan behandle Torticollis


Den medisinske betegnelsen "torticollis" stammer fra det latinske "torta" som betyr vridd og "collum" som betyr nakke. Torticollis gjelder posisjonering av hodet. Tilstanden har mange årsaker, oftest muskulære problemer. Sjelden, kan misbruk av visse legemidler, benete misdannelser i ryggraden, synsproblemer eller nevrologiske ubalanse være årsaken. Torticollis er vanligvis behandles med medisiner og fysioterapi. Det finnes ingen kur for torticollis, og vedvarende tilbakevendende anfall av torticollis kan til slutt føre til kirurgi.

Hvordan behandle Torticollis

•  Gå til legen din for en diagnose av dine symptomer og for å utelukke andre alvorlige forhold, for eksempel ryggmargen og sentralnervesystemet skader. Sørg for å gi legen din fullstendige opplysninger om alle medisiner, resept og ellers at du tar. Fortell ham om eventuelle arrangementer eller aktiviteter som kan ha forårsaket utbruddet av problemet.

gjennomgå røntgen og eventuelle andre diagnostiske tester legen finner det nødvendig. En pre-eksisterende tilstand som degenerativ leddgikt av ryggraden kan være roten årsaken til dine nåværende problemer. Computertomografi (CT) scan av nakken kan identifisere omfanget av tilstanden i forhold til din nåværende symptomer.

Fyll resept legen din spørsmål og ta medisiner i henhold til de spesifikke doseringsanvisningen. Du vil sannsynligvis bli foreskrevet et muskelavslappende middel, samt smertestillende. Legen kan også anbefale skudd av botulinum toxin, vanligvis kjent som Botox. Krampene stopper når Botox sprøytes inn i muskelen.

Delta avtaler for behandlinger. Hovedformålet med behandling vil være å slappe av de kontraktsfestede nakkemusklene er involvert. Fysioterapi er oftest foreskrevet og er generelt svært vellykket. Du kan også bli pålagt å bære en hals krage eller spenne.

Be om en avtale med en nevrolog dersom symptomene vedvarer eller holde gjentakende. Din indremedisiner eller generell lege vil ønske å prøve medisiner og fysioterapi før henvise deg til en nevrolog.

Hint

  • Ikke selv-diagnostisere og behandle deg selv. Oppsøke lege så snart som mulig etter utbruddet av tilstanden.

Hvordan behandle en trakk Lyske Muscle

Hvordan behandle en trakk Lyske Muscle


Idrettsutøvere er noe som brukes til å lyske muskel trekker. Uansett hva sporten kan være, strekke eller brå bevegelser kan resultere i denne svært smertefull skade. Mens vekt er ofte plassert på magemusklene for kjernen styrke, er sjelden den samme mengde oppmerksomhet gitt til adductor musklene, som inkluderer musklene i indre lår området og lysken. Av denne grunn, folk er ofte uvitende om hva de skal gjøre når de trekker en lyske muskel. Behandling, men er ikke så komplisert når du har et håndtak på problemområdet.

Hvordan behandle en trakk Lyske Muscle

•  Stopp aktiviteten som forårsaket muskel trekk, i det minste midlertidig. Mindre muskel trekker kan bare kreve en liten nedskjæring eller begrensning av den fornærmende aktivitet inntil smerten avtar. La smerte være guide. Hvis det gjør vondt, er at kroppens måte å si "ikke gjør dette." Lytt til den.

Relax. Sitte ned eller legge ned, avhengig av hva stillingen er mest komfortabel. Når kroppen er skadet, trenger den litt tid å helbrede. Så sakte ned og la helbredelse begynne.

Sett isen på den betente området for å bidra til å roe det ned. Dette fungerer best hvis den anvendes innen de første 24 timene. Etter 72 timer, kan isen ikke gi mye hjelp. Is i 15 til 20 minutter, flere ganger om dagen.

Ta anti-inflammatoriske medisiner som aspirin, ibuprofen eller andre medisiner som anbefalt eller foreskrevet av legen din. Rådfør deg med helsepersonell før du tar noen medisiner.

Limit anstrengende fysisk aktivitet. For en middels muskel belastning, kan en begrensning av anstrengende fysisk aktivitet være alt som er nødvendig for å føle seg bedre i løpet av noen dager.

Lag en legetime hvis lysken pull ser ikke ut til være helbredende eller om det blir verre eller blir mer smertefull. Spør din lege om muskelavslappende. Hvis det er hensiktsmessig for tilstanden, vil en lege foreskrive denne typen medisiner for å holde muskel trekke fra å bli mer smertefullt.

Begynn milde tøyningsøvelser når muskelen begynner å helbrede eller som legen foreslår. Vær forsiktig, men da for mye eller feil type trening kan føre til ytterligere muskelspenninger. Oppvarming av skadde området før stretching kan være nyttig.

Prøv strukturert fysioterapi. Det er alltid best å trene muskelen som skissert av noen med kompetanse på området. En fysioterapeut kan utvikle et program som vil hindre muskel fra å bli re-skadet, samt en guide på hvordan man kan styrke det å hindre fremtidig skade.

Hint

  • Isen etter en lyske muskel pull og varme før du bruker trakk muskel igjen.
  • Ta medisiner bare som foreskrevet av legen. Ikke ta medisinen oftere enn foreslått, ikke ta mer medisiner enn foreskrevet og ikke hoppe doser uten tillatelse fra lege.