Digidexo.com

prikking i leppene

Hva er årsakene til kribling rundt lepper og munn?

En kriblende følelse (parestesier) rundt leppene kan tyde på en rekke mulige forhold, for eksempel en allergisk reaksjon, oral herpes, hypokalsemi eller hypoparathyroidism. Prikking av munnen din kan tyde på en rekke forhold.

Allergisk reaksjon

Prikking lepper kan indikere en allergisk reaksjon. Dette kan være en reaksjon på en del av dine ansiktsvask, fuktighetskrem, tannkrem, kosmetikk eller duft.

Prodromal Herpes Symptomer

Herpes simplex virus forårsaker oral herpes (forkjølelsessår), som ofte blir etterfulgt av en prodrom, en periode med parestesier (kløe eller prikking) rundt leppene og munnen.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er preget av forminskede nivåer av kalsium i blodet. Kribling i leppene er ett av symptomene.

Hypoparathyroidisme

Hypoparathyroidisme er en tilstand der dine biskjoldkjertlene ikke produserer tilstrekkelige mengder av parathyroid hormoner. Disse hormonene er nødvendig for riktig regulering av kroppens kalsiumnivå.

Mouth Prikking

Parestesier rundt munnen kan ha mange årsaker, for eksempel leukemi, anemi, svulst i spyttkjertelen, soppinfeksjon i munnen, matallergier, hypotyreose, medisinering reaksjoner, vitaminmangel, cøliaki, Guillain-Barre syndrom og kreft i munnhulen.

Hvordan vite Skalldyr allergisymptomer

Hvordan vite Skalldyr allergisymptomer


Mye til skuffelse for hummer og reker entusiaster over hele landet, er skalldyrallergi ikke bare den mest vanlige allergi hos voksne, men også sannsynlig å utvikle plutselig i voksen alder. Håndteringen av en skalldyrallergi går utover bare å unngå sjømat middager og clambakes. Siden skalldyrallergi har en høy sannsynlighet for å forårsake en potensielt livstruende allergisk reaksjon, personer med skalldyrallergi trenger å vite og gjenkjenne symptomer.

Bruksanvisning

Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis munnen din begynner å klø og prikke eller leppene begynne å svelle etter at du får i deg, håndtere eller inhalere matos skalldyr. Kjent som "oralt allergisyndrom," disse symptomene er svært vanlig for skalldyr allergi og er ofte en forløper til anafylaktisk sjokk, en alvorlig og livstruende allergisk reaksjon.

Be om å bli testet for skalldyrallergi hvis du vet at du har en allergi mot støvmidd, kakerlakker eller andre insekter. Den allergi protein som finnes i skalldyr, tropomyosin, er funnet i disse også. Det er sannsynlig at hvis du er allergisk mot en av dem, vil du være allergisk mot dem alle.

Sjekk om middag med vennene dine. Hvis hele middagsselskap opplever lignende symptomer, er det mer sannsynlig at du lider av en type giftig matforgiftning enn en livslang allergi. Selv om du (og dine venner) vil fortsatt trenger legehjelp, kan du være trygg på at du ikke lider av en skalldyrallergi.

Unngå inntak av alle krepsdyr. De alle inneholder allergifremkallende protein som forårsaker symptomer. Foods å unngå å inkludere: muslinger, krabbe, kreps, hummer, østers, abalone, reker, kamskjell, blåskjell og kråkebolle.

Vær forsiktig når du spiser stekt mat på en sjømatrestaurant. Mange bedrifter bruker samme olje for å lage pommes frites som de gjør for å steke reker og muslinger. Når du er i tvil, sjekk med din server, og pass på å la dem få vite klart og spesifikt at du har en allergi. Andre matvarer, for eksempel Worcestershire saus, imitasjon skalldyr og salatdressinger, inneholder ofte skalldyr for smakstilsetning så du bør unngå disse også.

Les etikettene nøye. Siden skalldyrallergi er en av de åtte mest vanlige i USA, krever FDA mat etiketter for å tydelig vise om produktet inneholder skalldyr.

Tips og advarsler

  • Vurdere å snakke med legen din om å gjennomføre en forberedt dose adrenalin med deg for nødhjelp. Med en alvorlig allergi, kan adrenalin skutt noen ganger bety forskjellen mellom liv og død.
  • Det er spekulasjoner om at kosttilskuddet glukosamin kan forårsake symptomer hos personer med skalldyrallergi. Sjekk med legen din før du tar supplement.

Hva blir kvitt en kald sår Fast?

Hva blir kvitt en kald sår Fast?


Det røde, oser kul på leppen kan ikke være en kvise; det kan være en kald sår, forårsaket av herpes simplex-virus 1. Forkjølelsessår ikke krever behandling og vanligvis gå bort av seg selv etter ca to uker. Hvis du ikke kan vente så lenge, kan du bruke hjemme rettsmidler og reseptbelagte behandlinger for å helbrede din kalde sår raskere. Snakk med legen din før behandling av kaldt sår.

Antivirale medisiner

Over-the-counter og reseptbelagte antivirale medisiner vil bidra til å redusere den helbredende tid av forkjølelsessår. Jo tidligere du begynner å bruke medisiner, vil jo raskere den kalde sår leges. Legen din kan forskrive famciclovir, acyclovir eller valacyclovir å tørke ut den kalde sår, redusere hevelse og fremme helbredelse. Påfør en liten mengde av medisinen til den kalde sår som anvist av legen din, og fortsette å bruke den medisinen før den kalde sår går unna.

Sinkglukonat

Påfør sink gluconate til dine lepper så snart du føler en kald sår kommer på. Når du er i ferd med å få en kald sår, kan du merke en prikking på leppene. Så snart du føler prikking, bruke en dråpe av sink gluconate til sår. Sink kan bidra til å forhindre herpes simplex-1 viruset i å formere seg. Du kan kjøpe sink gluconate over disk på helsekostbutikker. Påfør sink som anvist av legen din før den kalde sår forsvinner.

Petroleum Jelly

En kald sår kan leges sakte fordi det kan sive og splittet fra hverandre hver gang du spiser, le eller snakke. Hver gang huden sprekker, vil det ta lenger tid å helbrede. Hold den kalde sår beskyttet og fuktig ved å påføre et tynt lag med vaselin på sår i løpet av dagen. Bruk en ren bomullspinne til å forsiktig fukte sår. For å hindre smitte i å spre seg, ikke dypp inn i vaselin to ganger med samme bomullspinne.

Witch Hazel

Trollhassel er en over-the-counter snerpende som kan hjelpe forkjølelsessår leges raskere. Påfør en liten mengde av trollhassel til en ren bomullsdott og bearbeid sår med det en gang om dagen, eller som anvist av legen din. Den trollhassel vil tørke ut sår og bidra til å holde den fra å bli smittet. Fortsett å bruke trollhassel til den kalde sår er borte.

Sykdomsprosessen av Diabetes

Sykdomsprosessen av Diabetes


Ifølge American Diabetes Association, over 20 millioner mennesker i USA har diabetes og over seks millioner er ikke klar over at de har sykdommen. Symptomer er subtile og ofte oversett. Faktisk, når noen pasienter som er diagnostisert med sykdommen, har de allerede hadde inntreden av diabetes i 10 til 15 år. Uten riktig behandling, kan diabetes slutt føre til organskade som hjertesykdom, hjerneslag, nyresvikt og blindhet.

Funksjon

Når du spiser, tarmen bryte maten ned til sukker. Blodårene deretter bære sukker i hele kroppen. Bukspyttkjertelen gjør og frigjør insulin når sukkeret passerer gjennom blodet. Insulinet lar sukker flytte fra blodet inn i cellene der det brukes til energi. Hvis kroppen ikke kan produsere insulin, eller du er insulinresistente, forblir sukkeret i blodet der det vil reise til kroppens organer forårsaker skade.

Symptomer

Når kroppen din ikke behandler insulin riktig, vil du oppleve symptomer. Høyt blodsukker kan føre til hyppig vannlating, tretthet, tørste, uskarpt syn, slow-healing kutt, hyppige infeksjoner, nummenhet eller prikking i hender eller føtter, tørr hud, og selv vekttap når du kan spise normalt. Lavt blodsukker fører til svimmelhet, forvirring, rask hjerterytme, hodepine, uskarpt syn, svette, skjelvinger, og nummenhet eller prikking rundt leppene.

Time Frame

Diabetes er en kronisk sykdom som kan bevege seg raskt eller sakte. Fremgangs av sykdommen er avhengig av typen diabetes og pasientens forebyggende tiltak. Type 1 diabetikere er avhengig av insulin, slik at de er mer tilbøyelige til å utvikle hypoglykemi, lavt blodsukker, noe som kan føre til Comas og mulig død. Riktig kosthold, mosjon og medisiner er avgjørende for en sunn livsstil. Type 2 diabetikere vanligvis fortsatt produsere noen insulin, men kroppen ikke bruker insulin effektivt. Med riktig kosthold, vektkontroll, mosjon og medisiner, hvis foreskrevet, kan den type 2 diabetiker bremse sykdommen ned og leve et langt og produktivt liv. Imidlertid kan den type 2 diabetiker til slutt bli insulinavhengig, også.

Effekter

Fordi sirkulasjonssystemet påvirker alle organer i kroppen, kan høye sukker nivåer påvirker øyne, nyrer, hjerte og nervesystem. Noen av de første tegn på fysiske skader som følge av diabetes er uklart syn, nummenhet eller prikking i hender og føtter, høyt blodtrykk, gjær infeksjoner hos kvinner, og erektil dysfunksjon hos menn.

Potensial

Hvis sykdommen ikke behandles, er det potensiale for å skade små blodkar i øyet, som kan føre til tap av sidesynet, glaukom, katarakt og eventuelt blindhet. Nyrene jobbe hardere for å filtrere albumen, et protein som lekker ut i urinen. Til slutt nyrene kan ikke arbeide forårsake nyresvikt. Fordi sukker svekker veggene i blodårene, hjertet arbeider hardere, noe som fører til hjerteinfarkt og hjerneslag. Infeksjoner blir vanskelig å behandle og som vanligvis går igjen. Mangel på blodsirkulasjonen påvirker kjønnsorganer, så vel som i nervesystemet. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, personer med diabetes er mer utsatt for andre sykdommer, også. Derfor etterlevelse av legens ordre er avgjørende.

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Ifølge National Institutes of Health (NIH), prikking, kan kramper føtter signalisere en alvorlig medisinsk tilstand. Dersom endringer i vaner og vekttap ikke lette disse følelsene, kan du vurdere å utforske andre årsaker og løsninger med legen din.

Sirkulasjon

Diabetisk nevropati stammer fra redusert blodtilførsel fører til nerve død, som kan forårsake prikking og kramper i føttene. Sykdommer og infeksjoner som forårsaker betennelse i blodårer (kalt vaskulitt) trigger arrvev formasjon i skip, forstyrrer blodsirkulasjonen og fører til prikking og kramper i underekstremitetene.

Entrapment

Ifølge Merck Medical Library, kan revmatoid artritt av ankelen føre tarsal tunnel syndrom. Press fra nærliggende hevelse triggere prikking i føttene. Holde føttene forhøyet kan lette symptomer, men en lege kan foreslå kirurgi i kroniske tilfeller.

Skade

Parestesi og kramper fra traumatisk nerve komprimering kan utvikle umiddelbart etter en ulykke med ryggmargsskader eller brukket ben og føtter. Arrvev rundt nerver og leddgikt i ryggsøylen eller føtter kan utløse unormale fornemmelser og muskelspasmer år senere, forklarer NIH.

Ernæring

Kalsium er viktig for muskelsammentrekninger og nerveoverføring. Kalsium mangler kan forårsake muskelkramper og kribling, men kan signal nyresvikt, vitamin D-mangel, og hypoparathyroidisme (nedsatt funksjon av biskjoldbruskkjertelen), i henhold til NIH.

Hormoner

Forstyrrelser i hormonnivået kan føre til hovne føtter og ankler, legger press på nervene. Hevelse også griper inn i blodstrømmen til musklene, noe som resulterer i kramper fra melkesyre buildup og dårlig oksygenering.

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?


Når det oppstår prikking i armen din, enten det er venstre eller høyre arm, kan det være grunn til parestesi, noe som betyr at du opplever unormale følelser i huden, for eksempel prikking eller svie og kløe. Parestesi er generelt resultatet av perifer nerveskade.

Nevrologisk System

The Mayo Clinic forklarer at nerveskader kan forårsake perifer neuropati, signalisert av prikking og nummenhet. Nerveskade kan være et resultat av infeksjon, skade, eksponering for giftstoffer og metabolske problemer. Diabetikere ofte lider av nerveskader.

Betraktninger

Kribling i armen kan være forårsaket av en subluxated første ribbe, som er referert til som torakal utløps et syndrom. Når dette skjer, kan det nerve og arterie i halsen bli klemt, forårsaker diffuse kribling i stedet prikking i en bestemt del av armen, ifølge Chriopractic-help.com. Dette er beskrevet som en dermatomal mønster.

Eksempel

Et eksempel på dermatomal mønsteret er når du føler prikking i overarmen på siden og kanskje også i nedre arm. Dette kalles C5 dermatome og kan føre til svake biceps og deltoid muskler samt tennisalbue hvis den ikke behandles.

Neck Nerver

En irritert hals nerve fører til at huden din til å bli veldig følsom. Til slutt armen kan bli nummen.

Leddene

Leddene i halsen må flytte for å holde seg friske. Hvis noe skjer som fikser disse leddene, og de er ikke lenger bevegelig, sulter dette brusk av næringsstoffer og oksygen og giftige avfallsstoffer bygge opp. Avfallsprodukter irritere nerve i nakken, noe som fører arm kribling.

Leddgikt eller skiveutglidning

Hvis du har leddgikt og endringer forekommer i underarmen som følge av denne tilstanden, kan dette resultere i smerter i armen samt kribling. Prikking i venstre eller høyre arm kan også være et resultat av en skiveutglidning i ryggen.

Prikking Leg Pain

Unormale nerve opplevelser beskrevet som stikking, prikking og andre lignende følelser er kjent som parestesi. Denne tilstanden er vanligvis forårsaket av nerveskade eller press. Leg prikking og smerte er en form for parestesier. Denne tilstanden kan være en indikasjon på nedsatt blodstrøm samt nerveirritasjon. En rekke problemer kan bidra til denne tilstanden. De omfatter sitter for lenge, helvetesild og plakk bygge opp forårsaket av kolesterol i blodet. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut om det er en alvorlig medisinsk tilstand som forårsaker smertefulle, kriblende ben.

Migrene Hodepine

Migrene er hodepine som ofte ledsaget av lysfølsomhet, oppkast og kvalme. Mange mennesker bare føle smerte av denne type hodepine på den ene siden av hodet. Migrene kan bidra til kriblende ben i et individ.

Herniated disk

En herniated disk, også kjent som en skiveutglidning legger press på nervene som finnes i ryggsøylen. Presset på nervene som fører til bena kan bidra til kriblende ben smerter. En X-ray kan brukes til å finne ut om du har en herniated disk.

Diabetiker perifer nevropati

Diabetiker perifer neuropati er en nevrologisk lidelse der nerver er skadet på grunn av sykdommen diabetes. Denne lidelsen kan føre kriblende ben smerter.

Svulster

Svulster kan utvikle seg på og rundt nervene. De kan også påvirke blodstrømmen til visse deler av kroppen. Svulster kan forårsake kriblende ben smerter i en person.

Multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en sykdom som angriper det sentrale nervesystemet til en person. Den sentralnervesystemet omfatter nervene i ryggraden som er koblet til legg nerver. Siden nervene i ryggsystemet påvirkes av MS denne sykdommen, kriblende ben har vært assosiert med multippel sklerose.

Medisinering

Visse medisiner kan bidra til kriblende ben smerter. Hvis du har observert at din foreskrevet medisiner som forårsaker prikking i bena gå til legen din. Be om at han justere medisin dosering, så den kriblende forsvinner.

Nødhjelp og Prikking

Ring 911 umiddelbart hvis du opplever prikking tid etter at du har hatt et hode, rygg eller nakkeskade. Du kan ha skadet nervene i ryggmargen. Hvis du opplever prikking ledsaget av svakhet, sløret tale, problemer med å gå eller lammelse gå til legevakten så raskt som mulig. Du har kanskje opplevd et slag. Hvis du er usikker på hva som forårsaker din prikking, bør du oppsøke lege for å finne årsaken.

Fakta om Prikking Fingers

Fakta om Prikking Fingers


Prikking fingre er et symptom som kan være forårsaket av flere ulike medisinske tilstander. Også kjent som Paresthesias, kan kriblende fingre ofte beskrives som en prikkende følelse eller lammende eller brennende følelse. Noen av de forhold som kan forårsake prikking fingrene er Carpal Tunnel Syndrome, multippel sklerose eller frostskader. Hvis du finner deg selv opplever en lammende følelse eller prikking i fingrene, sjekk med legen din.

Effekter

Hvis symptomene gå ukontrollert av en lege, kan hånden bli fullstendig lammet eller mister all følelse. Vanlige bivirkninger omfatter nummenhet, prikkende og brennende.

Typer

Medisinske tilstander som kan forårsake prikking fingrene inkluderer Carpal Tunnel, diabetisk nevropati, multippel sklerose, panikklidelse, og Perifer neuropati.

Identifikasjon

Advarsel tegn er en sensasjon lik den i hånden din å sovne eller gå nummen. Du kan også føle en prikkende eller brennende følelse, som om hendene ble presset mot pinner og nåler. Prikking fingre eller tap av følelsen kan ofte være svært smertefullt.

Potensiell

Uten riktig behandling av en medisinsk faglig, kan hendene og nerver har langsiktige skader. Det er veldig viktig å søke medisinsk behandling så snart som mulig dersom du opplever noen av slags prikking i huden.

Forebygging / løsning

For å hindre prikking fingre og andre symptomer relatert til denne medisinske tilstanden, unngå ensformig arbeid. Hvis det ikke kan gjøres, må du huske å bruke riktig holdning når du sitter ved et skrivebord, og pass på å ikke bruke for mye press når du bruker hender og fingre. Du kan også gjøre hånd øvelser i løpet av dagen for å holde dem smidige og fleksible. Leger anbefaler folk som har opplevd prikking fingre eller symptomer på Carpal Tunnel å bære splinter å holde håndleddene immobilisert.

Hvordan avlaste forbrenningen og Prikking Feet

Det er en rekke ting du kan gjøre for å lindre disse to følelsene til du kan få det sjekket ut. De fleste er ganske enkelt og tar ikke mye mer enn et enkelt produkt for å få noen lettelse.

Hvordan avlaste forbrenningen og Prikking Feet

•  Gjør en avtale med en lege. En brennende eller prikkende følelse i føttene kan være et symptom på en mye mer alvorlig tilstand. En lege kan gjøre en fast diagnose og angitt riktig løpet av behandlingen.

I mellomtiden, heve føttene. Noen ganger gjør dette - spesielt etter en lang dag med å være på føttene - kan bidra til å lindre den brennende og prikkende følelse.

Påfør en lotion, krem eller spray. Den brennende og prikkende følelse kan være et tegn på at du har fotsopp. En enkel løpet av behandlingen ville innebære en lotion, krem ​​eller spray som kan kurere denne typen tilstand.

Ta en reseptbelagte medisiner. For mer alvorlige tilfeller av fotsopp, må du kanskje begynne å ta reseptbelagte medisiner for å rydde opp tilstanden.

Støv føttene daglig med en anti-sopp pulver. Dette er nyttig for folk som har hatt problemer med foten i det siste, men kan bidra til å lindre den brennende og / eller prikkende følelse.

Suge føttene i en medisinert fotbad. Noen ganger, kan føttene bli irritert og betent. Et fotbad kan ofte redusere irritasjon og betennelse.

Hint

  • Bruke sandaler i din klubb eller treningsstudio, i dusj og garderobe. Dette betyr ikke nødvendigvis lindre svie eller prikking, men vil holde den fra å komme tilbake eller å dukke opp i første omgang. Slites løs, naturlige sokker. Noen mennesker opplever noen brennende og prikkende følelse fra seg dårlig utstyrt sokker eller de som er laget av syntetiske fibre.

Venstre Arm Prikking Symptomer

Prikkende følelse i venstre arm kan ikke være grunn til alarm; men det er en abnormitet som må sjekkes av lege. Hvis du opplever prikking symptomer i venstre arm eller andre steder på kroppen, kan det tas som et rødt flagg advarsel om at noe ikke kan være helt rett. Jo før du sjekke ut årsaken til symptomet, jo raskere kan du hindre eventuelle ytterligere problemer oppstår.

Årsaker

Årsakene til venstre arm kriblende symptomene kan variere fra små problemer til store misdannelser. Noen av de mulige årsaker til kriblende følelse kan inneholde:

En klemt nerve i nakken eller skulderen som kan forårsake nummenhet eller prikking i huden. Press på ryggsøylen forårsaket av en herniated disk. Carpal tunnel syndrom. Den "stikking" følelsen skyldes lem sovner fra å være i en bestemt stilling i lang tid. Bivirkninger fra bestemte medisiner. Multippel sklerose. Hjerneslag. Active skjoldbruskkjertelen. Dårlig sirkulasjon, noe som kan være forårsaket av plakk og kan være et mulig tegn på hjertesykdom.

Umiddelbar Care

Hvis du har et forhåndsdefinert sykdom som carpal tunnel syndrom eller smerter i korsryggen, kan det være visse øvelser du kan gjøre for å lindre symptomene dine. Det er svært viktig at du finne årsaken til symptomene så snart som mulig og få dem behandlet av legen din. Hvis årsaken til den kriblende kommer fra diabetes, vil du bli fortalt av legen måter å justere kostholdet ditt for å holde blodsukkernivået balansert. I tillegg må du diskutere med legen din mulige bivirkninger av eventuelle medisiner du tar for å lindre den kriblende symptomer.

Emergency Care

Ingen vet kroppen din bedre enn deg. Du vil vite forskjellen mellom en arm som har sovnet forårsaker prikking i huden eller en mulig medisinsk nødstilfelle. Ring 911 hvis noen av følgende skjer:
Hvis du oppleve kriblende følelse etter treffer hodet eller falle på ryggen.
Hvis du opplever fullstendig lammelse av armen.
Hvis du, til enhver tid, mister bevisstheten.
Hvis du opplever sløret tale eller synstap.
Hvis du opplever kontinuerlige svimmelhet eller muskelspasmer.
Hvis den kriblende forverres når du beveger armen.
Hvis du opplever brystsmerter og pustevansker.

Diagnose

Det vil være viktig at legen din stille konkrete spørsmål for å finne årsaken til din venstre arm prikking symptomer. Ettersom det er mange årsaker, å få riktig diagnose er viktig ved behandling av problemet effektivt. Kjenn din egen medisinske historie for å hjelpe legen forstå hvorfor du opplever disse symptomene. I tillegg kan det være en rekke tester du kan måtte gjennomgå for at din lege for å sikre en riktig diagnose. Beskriv symptomene så konkret som mulig. Vit når symptomene begynte, og hvor lenge du har vært inne i dem.

Betraktninger

Gå til legen din selv om du tror årsaken til dine symptomer er en liten en. På grunn av de mange årsaker til venstre arm prikking symptomer, vil du ønsker å være sikker på at det du opplever er ikke starten på en alvorlig sykdom. Husk at den kriblende symptomene er en advarsel tegn på at noe er galt med kroppen din. Være proaktive i å identifisere årsaken for å hindre at problemet blir verre.

Om Prikking Hender Symptomer

Noen ganger årsakene kriblende hender er mindre. For eksempel kan du oppleve prikking hender i et minutt eller to hvis du sovnet liggende på toppen av en eller begge hendene. Men prikking hender kan også være et tegn på noe mer alvorlig - selv en snarlig medisinsk krise.

Typer

Det finnes flere ulike typer av hånd kriblende: kribling som oppstår i begge hender, kribling som oppstår i den ene hånden og kribling som oppstår i fingrene. Kribling som oppstår i den ene hånden eller bestemte fingre er vanligvis forårsaket av et problem med den hånden eller fingeren, mens prikking i begge hender eller alle fingre er vanligvis forårsaket av en underliggende tilstand i kroppen.

Prikking i begge hender

Fordi diabetes kan skade nerver, fører det ofte prikking i både hender og føtter. Alkoholmisbruk, multippel sklerose og vitamin B13-mangel også føre til nerveskader og kan føre til prikking i begge hender. I tillegg kan prikking i begge hender være et tegn på hjertesykdom og kan oppstå i løpet av et hjerteinfarkt. Carpal tunnel syndrom er en nerve problem som ofte rammer begge hender.

Prikking i One Hand

En kriblende følelse i den ene hånden kan være et symptom på et slag, som er en alvorlig medisinsk tilstand som krever umiddelbar handling. Andre mindre bekymringsfulle årsaker til prikking i den ene hånden inkluderer nerveskader som er et resultat av en håndskade eller prikking som er resultatet av en infisert kutt.

Prikking i fingrene

Prikking i en bestemt finger vil vanligvis være forårsaket av en skade på den finger som har resultert i nerveskader eller infeksjon. Frostbite er en annen vanlig årsak til prikking i fingrene.

Løsning

Fordi hånden prikking kan være han tegn på en alvorlig medisinsk tilstand som hjerteinfarkt eller hjerneslag, bør du oppsøke legen din om alle kribling som ikke kan tilskrives handlinger som å sove på armen eller å ha armen hevet over hodet. Hånd kriblende som er et resultat av carpal tunnel syndrom kan fikses med en mindre operasjon. Livsstilsendringer kan lette kriblende forårsaket av diabetes.

Hva er behandlingen for Hvite prikker på tungen?

Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse. Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen, kinn vegger, taket av munnen eller i halsen. Leukoplakia vises vanligvis i folk som bruker skråtobakk og kan være kreft. Oral lichen planus er vanligvis mindre alvorlig og kan være forårsaket av dårlig munnhygiene, bruk av tobakk eller drikker for mye alkohol.

Identifikasjon

Før behandling gis, bør folk med hvite flekker på tungen har sine leger eller tannleger undersøke dem for en riktig diagnose. Ifølge Mayoclinic.com, vises trøske vanligvis som "kremhvite lesjoner på tungen." Disse lesjonene ofte ha en cottage cheese-aktig utseende, og kan blø når man gnir. Imidlertid kan disse hvite flekker skrapes av, i motsetning til de som vises på grunn av leukoplakimateriale eller oral lichen planus, kan sistnevnte som produserer Lacey hvite flekker på tungen.

Betraktninger

Noen ganger hvite flekker på tungen fra leukoplakia eller muntlige lichen planus vil forsvinne hvis du slutter å drikke alkohol (for oral lichen planus) eller ved bruk av tobakk. Men siden trøske er forårsaket av overskytende candida albicans, kan det ofte dukke opp igjen til tross for arbeidet med å bare skrape dem av tungen. Noen alternative medisinske utøvere tror at dårlig kosthold, stress, kan en overforbruk av antibiotika, kortikosteroider eller p-piller anspore candida overvekst. Derfor kan endringer i kostholdet være nødvendig å fullstendig utrydde hvite flekker forårsaket av trøske.

Typer av medisinsk behandling

Leukoplakia kan forsvinne av seg selv, eller du kan trenge en tannlege for å fjerne den. Oral lichen planus behandles vanligvis med munnen skyllinger, medisiner som demper immunsystemet eller kortikosteroider. I tilfeller av trøske, er anti-sopp pastiller eller flytende medisin som vanligvis brukes til å eliminere candida sopp problem. Ifølge allmennlege Dr. John Pillinger i sin Netdoctor.com.uk artikkel, kan eksempler på medisiner for trøske inkluderer nystatin, amfotericin (f.eks Fungilin romber) eller mikonazol (f.eks Daktarin oral gel).

Effekter av endringer i kostholdet

Personer med hvite flekker på tungen sin på grunn av muntlige lichen planus kan noen ganger komme over sin tilstand ved å eliminere krydret mat. Personer med trøske er noen ganger satt på en candida reduserende diett som eliminerer visse candida-produserende matvarer. Når trøske setter det, er candida antas å formere seg raskere hvis du spiser for mye sukker eller gluten (et protein som finnes i hvete). Matvarer som inneholder disse ingrediensene kan innskrenkes eller elimineres en stund til du overvinne trøske.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for å eliminere de tre viktigste sykdommer som forårsaker hvite flekker på tungen. De som korrekt identifisere deres problem og gjennomgår behandling er mer tilbøyelige til å komme raskere.

Hva er årsakene til nummenhet og prikking i armen?

Nummenhet og prikking er uvanlige opplevelser som kan føles overalt i kroppen, og kan ha mange mulige årsaker. Disse følelsene er ofte følt i fingre, hender armer og føtter. Et annet begrep for nummenhet er parestesier.

Trykk

Presset på en nerve kan føre til nummenhet og kribling i armen. Dette kan være så enkelt som å sitte i samme stilling for lang. Tumorer, forstørrede blodkar og infeksjon kan også føre til at trykket på en nerve.

Skade

Skader på nerver, særlig skadede nerver i nakken, kan forårsake nummenhet og kribling hvor som helst langs armen eller hånden.

Tilstander og sykdommer

Visse tilstander og sykdommer kan forårsake prikking og nummenhet i armen. Forhold som kan føre til nummenhet i armen omfatter multippel sklerose, diabetes, beslag og underaktiv skjoldbruskkjertelen, ifølge Medline Plus.

Andre årsaker

Andre årsaker til prikking i armen inkluderer bruk av visse medisiner, mangel på B12 og unormale nivåer av natrium, kalsium og kalium i kroppen din.

Advarsel

Enhver plutselig, uforklarlig nummenhet kan være et tegn på en alvorlig sykdom, som for eksempel slag eller revmatoid artritt. Selv om symptomene varer bare noen få minutter, hvis det ikke er noen logisk forklaring på nummenhet, kontakt lege umiddelbart.

Hva er årsakene til ansikts Prikking?

Hva er årsakene til ansikts Prikking?


Når foten eller hånden får "pins og nåler", kan du anta at en vanskelig posisjon eller dårlig sirkulasjon er årsaken. Men årsakene til prikking og nummenhet i ansiktet ditt er vanskeligere å fastslå. Ansikts kribling og nummenhet er muligens nevrologiske, vaskulær, metabolsk eller medisiner relatert. De kan være fra en mer alvorlig underliggende sykdom. Hvis du opplever ansikts kribling, sjekk med en medisinsk faglig for en diagnose, spesielt hvis symptomene vedvarer.

Parasthesia

Parasthesia er et generelt begrep for å beskrive prikking og nummenhet hvor som helst i kroppen. Det betyr at nervecellene er involvert, i henhold til Ansikts problemer. Denne tilstanden påvirker ansiktet hvis forbundet nervene er feil, skadet eller skadet på noen måte. Andre underliggende årsaker som lupus eller diabetes årsak parasthesia.

Bells parese

Bells parese er en tilstand som er et resultat av ansikts nerve svakhet. Ansiktet ditt kan henge ned. Din tale kan snakke utydelig. Prikking og nummenhet i ansikt er vanlig. Utbruddet av denne tilstanden er ofte ganske dramatisk og rask. Våkne opp en dag med det som skjer i mange tilfeller. University of Maryland Medical Center anslår at én av 5000 mennesker opplever denne tilstanden. Det er helbredelig og symptomer ofte rydde opp så raskt som de kom.

Helvetesild

Helvetesild er en viral infeksjon fra varicella-zoster virus, ifølge Mayo Clinic. Viruset forårsaker et utslett som du kan få på ansiktet ditt; vanligvis på den ene side nær øynene. Utslettet er ledsaget av smertefulle opplevelser av prikking, brenning eller varme. Noen ganger er det smerte, men ingen utslett. Selv om medisiner er ikke alltid nødvendig, kan antivirale medikamenter lette symptomer raskere enn uten dem.

Allergier og medisiner

Ditt ansikts kribling kan være allergi. I særdeleshet frembringer en matallergi fornemmelser rundt munnen og tungen. Du kunne ha prikking, hevelse og kløe. Dessuten er ansikts kribling et resultat av medisiner bivirkninger eller interaksjoner. Hvis du nylig har begynt å ta en ny medisin, lese etiketten på emballasjen for å se om kriblende er et børsnotert bivirkning. Sjekk med apoteket om kombinasjon av legemidler du tar for mulige interaksjoner.

Andre årsaker

Noen andre mulige årsaker til ansikts kribling er lupus, migrene, svulster, slag, trigeminusnevralgi eller multippel sklerose, ifølge Ansikts problemer. Med disse forholdene, er det vanligvis andre tilknyttede symptomer utover ansikts kribling. Å innskrenke årsaken, holde oversikt over når og hvor ofte ansikts symptomene oppstår og sjekke med en medisinsk faglig for en diagnose.

Hvordan bli kvitt en kald sår på leppen

Forkjølelsessår, også kjent som feber blemmer, er forårsaket av herpes virus. De kan oppstå på haken, kinn og nese, men er mest vanlig på leppene. Det finnes ingen kjent kur for herpes, men det finnes måter å redusere utbrudd og for å bli kvitt en kald sår på leppen.

Hvordan bli kvitt en kald sår på leppen

Se legen din. Det finnes ulike reseptbelagte antivirale medisiner tilgjengelig som kan behandle forkjølelsessår. Du kan ta noen medisiner regelmessig for å hindre at sannsynligheten for forkjølelsessår utbrudd, og ta andre medisiner ved første tegn på et utbrudd for å redusere dens alvorlighetsgrad.

Bruk over-the-counter medisiner. Ulike aktuelle behandlinger for forkjølelsessår er tilgjengelig på de fleste apoteker. Disse behandlingene kommer i former som salver, balsamer og kremer. Bare bruke behandlingen til din kalde sår før det klarner opp.

Hold et kaldt omslag på leppe. Den kalde temperaturen vil trekke varme ut av den kalde sår, bidrar til å lindre hevelse og smerte. Du kan enten vikle en ispose i en myk klut eller suge en vaskeklut i kaldt vann og bruke den til den kalde sår.

Prøv lysin. Dette naturlig supplement støtter munn helse og hjelper leppe å helbrede fra en kald sår raskere. Ta 1000 mg av lysin daglig inntil den kalde sår på leppen er borte.

Ta B-kompleks vitaminer. Siden B-kompleks vitaminer befeste munnen helse, kan ta 1000 mg daglig hjelpe leppen helbrede fra den kalde sår raskere.

Hint

  • Solen kan utløse forkjølelsessår utbrudd. Beskytt leppene ved å bruke riktig solbeskyttelse, for eksempel en leppepomade som inneholder sink oksid, på dem daglig.

Folk rettsmidler for herpes på leppene

Forkjølelsessår dannes rundt lepper, som et resultat av herpes simplex virus. Disse kan være smertefulle, kløende lesjoner som forårsaker mye ubehag og forlegenhet til de som er smittet. Mens det er ingen kur for viruset i seg selv, det er rettsmidler for herpes på leppene som har vist seg å bidra til å lindre sår og ubehag.

Ice

Ice bidrar til å redusere betennelse i en kald sår. Derfor kan påføre en kube til sår hver time hindre markedsføring av lesjon og hjelpe det å gro raskere. Unngå å bruke kjøleelementer, som deres hyppige bruk bidrar spredningen av herpes virus.

Alkohol

Etyl-alkohol er en av de vanlige folk middel for herpes på leppene. Det kan brukes et par ganger i løpet av dagen for å hjelpe tørke ut sår, påskynde helingsprosessen. Dens steriliseringsegenskaper vil også bidra til å holde blære ren, og hindrer spredning av viruset.

Lysin

Lysin er et grunnstoff som finnes naturlig i meieriprodukter og poteter, og er nyttig for de med oral herpes. 2000 til 3000 milligram av aminosyren skal konsumeres hver dag for å bidra til å hindre fremtidige utbrudd, spesielt for dem som opplever tre eller flere forkjølelsessår på en årlig basis. Dobbelt opp på mengden av lysin du inntaket når du begynner å føle kløe og svie som signaliserer en kald sår er i ferd med å danne. Dette kan forhindre lesjon skjer, eller i det minste redusere den tid som det er tydelig.

La den være alene

For små munnsår som ikke forårsaker smerte og ubehag, er det beste middel til å bare holde det rent og tørt. I noen tilfeller, hygiene er det eneste som trengs for å behandle herpes skikkelig på leppene. Vask det berørte området daglig med en mild ansiktsrens og varmt vann. Unngå å pusse tennene mens sår er til stede, som tannkrem kan irritere lyte. Også, kan tannbørsten er bærere av viruset, som vil fremme sin spredning og forverre problemet.

Hvordan bli kvitt Herpes type 1 sår på leppene

Herpes simplex virus 1 (HSV-1) produserer sår rundt munnen og på leppene under flare-ups, som vanligvis utløses av tøffe værforhold, stress, forkjølelse eller hormoner. Disse sårene er også kjent som munnsår. HSV-1 skaper en smertefull blemme som infiserer hudcellene rundt sår, og kan være svært smittsom under den aktive, Shedding scenen. Lip sår krever en kombinasjon av topisk krem-og anti-virale piller for å fjerne fysiske tegn på viruset. Aktuell kremer som inneholder acyclovir, docosanol eller penciclovir er ofte foreskrevet for leppene dine sår, samt reseptbelagte anti-virus-piller, ifølge Terri Warren, forfatter av "Den gode nyheten om dårlige nyheter." Hjem rettsmidler for behandling av HSV-1 inkluderer bruke kjøleelementer til leppe sår å lindre smerte og holde området tørt, noe som gjør at den kan helbrede.

Hvordan bli kvitt Herpes type 1 sår på leppene

•  Påfør aktuell krem daglig. Ifølge "The Good News Om Bad News," å bruke en aktuell krem ​​til leppe sår fire til fem ganger daglig kan redusere healing tid av en dag eller to. Du kan finne aktuell kremer på de fleste stoff butikker.

Bruk anti-virus piller som anvist. Legen din kan foreskrive piller for å bli kvitt sår og holde viruset fra fakling opp i fremtiden. Denne medisinen bør brukes som anvist for å administrere dine utbrudd.

Påfør isposer. En kald kompress reduserer smerte som ofte oppstår med leppe sår. Vikle pakkisen i et tynt stoff for å unngå direkte kontakt med huden, som ekstreme temperaturer kan irritere leppe.

Unngå å berøre leppen sår. Fingrene bære bakterier, som kan forverre sår hvis du berører eller plukke på den. Tørke ut sår hjelper det gro, så pass på å holde sår rene og tørre.

Unngå å drikke varme drikker. Ekstremt varm væske kan forverre leppe sår, og muligens forårsake infeksjon.

Hint

  • Vask hendene før du bruker aktuell krem ​​til sår, som du kan forurense kremen hvis hendene er skitne.

Waking Up med prikking og nummenhet i hender

Waking hele natten med prikking og nummenhet i hendene kan være utmattende og frustrerende, spesielt hvis det skjer på en jevnlig basis. Siden disse følelsene kan være forårsaket av en rekke medisinske tilstander, bestemme den underliggende problemet er første steg til å motta riktig behandling og eventuell lettelse.

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel er en smal passasje i håndleddet gjennom hvilke sener og median nerve løp. Median nerve er ansvarlig for motoriske og sensoriske funksjoner i tommelen, pekefinger, langfinger og ringfinger. Noe som øker presset på denne nerve forårsaker carpal tunnel syndrom. Smerter, prikking og nummenhet kan utstråle fra håndleddet ned til hånden eller oppover til armen, til slutt fører til svakhet i hånden, tap av grep styrke og tendensen til å slippe gjenstander. Carpal tunnel syndrom kan skyldes skade som fører til hevelse i håndleddet, væskeansamling på grunn av graviditet eller andre medisinske tilstander, som diabetes, revmatoid artritt, hypotyreose eller hormonelle lidelser. Den mest utbredte årsaken derimot er repeterende fleksjon og ekstensjon av hånden, særlig når det gjøres med stor kraft, i lange perioder av gangen.

Cervical spondylose

Cervical spondylose er en tilstand som følge av aldersrelatert slitasje av ryggvirvlene i nakken, vanligvis oppstår etter fylte 40. forverring av bein og brusk kan føre bein spurs (utvekster) for å danne på ryggvirvlene som kan komprimere nerver, forårsaker smerte, stivhet og muskelspasmer i nakke, skulder, arm, eller brystet. Nummenhet, svakhet og prikking kan oppleves i armer, hender, ben eller føtter. Andre symptomer inkluderer en mangel på koordinering, vanskeligheter med å gå og unormale reflekser.

Thoracic Outlet Syndrome

Thorax utløp er det lille området mellom kravebeinet (kragebenet) og brystkassen gjennom hvilke blodårer og nerver passerer på vei til armene. Kompresjon på nerver eller blodårer kan føre til nummenhet, smerter, svakhet og prikking i midten, ring og små fingre og i indre underarm. Nålestikk opplevelser kan også bli følt i nakke og skuldre, og blir ofte utløst av bære tunge gjenstander. Thoracic outlet syndrom kan skyldes tilstedeværelsen av en ekstra cervical ribbe eller tett bryst eller nakke muskler. Vanligvis personer som lider av denne tilstanden har en historie med en skulderskade eller overforbruk av skulderen.

Perifer nevropati

Perifer nevropati er en lidelse der nervene i det perifere nervesystemet (PNS) er skadet. Symptomene er avhengig av typen av nerver påvirkes. Sensoriske nerveskader forårsaker smerter, prikking, nummenhet og svie, mens motor nerveskader forstyrrer muskelkontroll og forårsaker kramper og svakhet. Perifer nevropati kan være forårsaket av sykdom av nerver i seg selv eller ved andre sykdommer slik som diabetes, alkoholisme og reumatoid artritt. Andre mulige årsaker er ernæringsmessige mangel, bly eller kvikksølvforgiftning eller tilstedeværelse av svulster.

Cubital Tunnel Syndrome

Ulnar nerve passerer gjennom en benete passasje bak albuen kalt cubital tunnel. Treffe din "funny bone" er faktisk treffe din ulnar nerve. Trykk eller irritasjon i ulnar nerve fører prikking og nummenhet i de to siste fingrene og håndflaten. Nummenhet er vanligvis utløses ved å holde albuen bøyd i lange perioder av gangen. Oftest opptrer cubital tunnel syndrom som følge av skade på albuen fra frakturer, forvridning eller vridning, men kan også skyldes arbeid som krever repeterende albue fleksjon.

Hvordan behandle Prikking Feet grunn av diabetes

Medisinske eksperter har ennå å finne ut hvorfor diabetes påvirker nervesystemet, men de vet at vanlige tilfeller av forhøyet blodsukker i noen med diabetes kan forårsake skade på nervene. Denne skaden er kjent som diabetiker perifer neuropati. Nevropati begynner vanligvis i ekstremiteter, og er demonstrert ved en rekke symptomer, den vanligste av disse er prikking, svie eller tap av følsomhet.

Hvordan behandle Prikking Feet grunn av diabetes

Gå sko shopping. De kan ikke være stilig, men hvis føttene er prikking, kan det være på tide å se en spesialist og bestille et par skreddersydde ortopediske sko. Mange mennesker slitasje dårlig montering sko, som kan føre til feiljustering av tå ledd og kan føre til nerve vekster kjent som neuromas. Skreddersydde sko er laget for å passe dine føtter og ingen annens, noe som åpner for skikkelig støtte og oppmuntre god sirkulasjon. Selv da må de byttes minst en gang i året. Ikke bare skoene få kjørt ned etter en viss slitasje, men føttene har en tendens til å forlenge og spredning som folk alder.

Vask føttene hver dag med mild, antibakteriell såpe, varmt vann og en stiv børste. Det er mer enn 200.000 svettekjertler på foten, genererer et fuktig miljø som skaper et perfekt miljø for å lette veksten av bakterier. Hvis du lider av diabetisk nevropati, er du mindre sannsynlig å legge merke til en fotskade, og dermed er mer utsatt for infeksjoner. I tillegg kan børsten er ekstra stimulering øke sirkulasjonen og forbedre blodtilførselen til området.

Få mer mosjon. Sett et mål på 30 minutter per dag. Korte men hyppige turer eller serieopptak med trening kan bidra til å avlaste den kriblende følelse og utlignet den videre utviklingen av nervesmerter. Også hjelper regelmessig mosjon for å holde blodsukkeret stabilt.

kontrollere blodsukkeret ditt. Sjekk din glukose flere ganger om dagen for å sikre at du oppfyller følgende retningslinjer: 90-130 milligram før måltider og ca 180 milligram én til to timer etter å ha spist-mindre legen din anbefaler ellers.

Følg anbefalt diabetiker diett. Fokuser på å kontrollere blodsukkernivået, og være sikker på at du måle din mat for å sikre nøyaktige porsjoner. Sørg også for å spise på omtrent samme tid hver dag.

Vurdere å bytte medisiner eller endre insulin regime. Ifølge en fersk undersøkelse utført av American Association diabetiker, diabetikere som tok insulin injeksjoner tre eller flere ganger daglig reduserte oddsen for å utvikle prikking i ekstremiteter eller andre symptomer på nevropati med mer enn 60 prosent.

Tenk alternative behandlingsformer som akupunktur eller kirurgisk dekompresjon for å redusere følelsene forårsaket av nerver, og for å motvirke ytterligere forverring.

Hint

  • Hvis den kriblende forårsaker ubehag det kan behandles med aktuelle analgetika som inneholder lidokain eller capsaicin eller med en standard over-the-counter steroide anti-inflammatorisk som ibuprofen eller acetylsalisylsyre.

Botemidler for Cracked området rundt leppene

Smertefull sprakk huden rundt leppene er gjerningsmannen på dehydrering, vær og kostholdet ditt. Som leppene trenger hydrering, alkohol og kaffe dehydrate. Hvis været er for varmt eller for kaldt, fører det sprekker. Holder leppene fuktig og beskyttet kutt ned på smertefulle sprekker og sår rundt leppene. Slikker leppene kan gjøre situasjonen verre ved å legge til uttørking prosess.

Rettsmidler

I motsetning til resten av huden vår evne til å produsere olje som beskyttelse, gjør leppene dine ikke har den ressursen. Drikk masse vann for å hjelpe hydrat området. Inneholder vitamin B, E og C i kosten; Dette bidrar til å øke din immunitet. Bruk leppe og hud balsamer som har både antiseptisk og fuktighetsgivende egenskaper. Bland litt lime juice med glyserin og rosevann og bruke den til dine lepper. Eller, bland smør med muskat og gurkemeie pulver og sette den på leppene. Gurkemeie fungerer som en antiseptisk, mens smør helbreder sprekker. Olivenolje lathered på huden rundt leppene hydrater områdene. Aloe Vera på dine sprukne området helbreder og næring. Honning er naturlig fuktighetskrem som hydrater sprukket hud områder. Kakaosmør fungerer som en naturlig beskytter og fuktighetskrem. Ta et stykke agurk og gni det på sprukne områder.

Vitamin A bidrar til å reparere huden din, så spiser gulrøtter, tomater og grønne grønnsaker. Bland tomatjuice med brønnkarse, spinat, gulrot, hvetekim olje og ernæringsmessige gjær. Dette juice styrker immunforsvaret samtidig legge vitaminer for friske lepper. Cal mel helbreder sprekker og sprukne lepper. Calendula fremmer hud og sårtilheling. Kamille bidrar til å redusere smerte av sprukken hud.

Holde huset fuktig ved hjelp av en luftfukter, spesielt når du sover.

Årsaker

Faktorer som vind, eller overeksponering for kulde eller sol, allergi mot kosmetikk, infeksjoner, Sjøgrens syndrom, vitaminmangel, røyking, dehydrering, Kawasaki sykdom, riboflavin mangel, og bruk av kjemikalier og såper er noen av årsakene til skade på huden din og lepper. Medisinert leppe preparater kan føre til mer skade og kan forårsake en allergisk reaksjon. Ikke bruk flavored tannkrem, noe som kan være tørking til din leppe-området.