Digidexo.com

gebiss og smaksløker

Smaksløkene og vitenskapelige eksperimenter

Smaksløkene og vitenskapelige eksperimenter


Rader av små smaksløker ta æren hver gang noen har en flavorsome måltid. Men forskere sier de små humper kjent som papiller kan ta bare noen av herlighet, fordi spyttkjertlene og nese arbeid i tandem med tungen din for at du skal si "yum." Lære om smaksløkene og vitenskapelige eksperimenter viser kompleksiteten som går på inni munnen, som, hvis typisk, huser 184 smaksløker per kvadratcentimeter, ifølge Franklin Institute i Philadelphia.

Tekstur

Skjær en potet, eple og løk, og deretter vikle en blindfold rundt en venns øyne. Plasser en snev av potet på midten av tungen hennes og be din venn til å identifisere den lille del uten å tygge. Prøv det samme eksperimentet med eplebiten og deretter løken. Se hennes kamp for å gjenkjenne disse tre forskjellige spiselige ting, fordi tungen sentrum har færre smaksløker, noe som gjør matvarer tøffere å smake hvis du bruker bare de mest sentrale knopper.

Tongue

Monter væsker som er bittert, søtt, surt og salt. Bruk løk juice for bitterhet, sukkervann for sødme, saltvann til å representere salt og eddik som en sur substans. Dypp en tannpirker inn i en av væsker og banke forsiktig på den langs tungen. Gjenta dette med alle elementene. Legg merke til hvordan du oppdage sukret vann bare på tuppen av tungen. Blad på forsiden smak salt, og surt detekteres bare på baksiden av tungen. Baksiden av tungen smaker bitterhet.

Spytt

Smaksløkene er avhengige av spytt for å bryte ned mat. Tiny reseptorer begravd inne i hver knopp oppdage forskjellige smaker. Gni tungen med et rent papirhåndkle slik at overflaten føles tørr. Prøve noen korn av salt eller sukker, eller knaske på noe tørr, som en cracker. Etter hvert element, nippe til litt vann og tørk tungen igjen. Observere hvordan du ikke bare dabbing vekk spytt, men også midlertidig svekke din følelse av smak.

Rensing

Spytt gjør mer enn å smøre smaksløkene og forbedre din evne til å smake. Spytt fungerer også som et rengjøringsmiddel. Chomp på noen blåbær, og observere den mørke misfarging av tungen. Munnen stadig spyr ut spytt som gradvis skyller bort flekker og matrester på alle disse smakscellene. Hele din levetid, vil munnhulen produsere om lag 10.000 liter spytt, ifølge Franklin Institute.

Hva Effects Har Sugar ha på smaksløkene?

Hva Effects Har Sugar ha på smaksløkene?


Hver person har over 3000 smaksløker på tungen som kan registrere en rekke smak. Uten smaksløkene, ville mat ikke være så hyggelig som det er. Å kunne gjenkjenne søt, sur og bitter smak gjør hjernen din til å slappe av og fordøyelsessystemet til å fungere. Smaksløkene kan også oppdage når en uvanlig sykdom eller en sykdom kan være invaderende kroppen din.

Identifiser Sugar

Når du tar et første stikk i en sukkerholdig godbit eller annen mat som inneholder sukker, din smaksløk første reaksjon er å oppdage nivået av sødme. Forskere har kjent en god stund at det er de T1r2 og TiR3 reseptorer i smaksløkene som hjelper kroppen din å identifisere glukose, sukrose og kunstige søtstoffer som sakkarin og aspartam. Disse sensorer er også til stede i bukspyttkjertelen og tarmen. Oppdager sukker er det første skrittet mot fordøyelsen. Derfra magen vil produsere enzymer som trengs for å fordøye mengden sukker oppdaget i smaksløkene.

Kontrollere appetitten

En annen viktig funksjon som utløses fra smaksløkene evne til å oppdage sukker er overvåking av glukose og insulin nivåer. Forskere mistenker at en bestemt sensor ringe KATP kanalen er ansvarlig for denne funksjonen. Å kunne bedre forstå hvordan KATP kanal arbeider kan hjelpe forskerne å forstå hvordan å begrense overforbruk av søtsaker og hvordan du bedre kontrollere appetitten. Men matvarer som er registrert som søt av smaksløkene, men som ikke har noen kalorier som aspartam kan opprette en trang til å spise og overspise som kan føre til vektøkning og fedme.

Smak Disorder

Hvis du spiser for mye sukker, kan smaksløkene også svekke eller dø, slik at du med en rekke smaksforstyrrelser. Uten evnen til å oppdage matens smak, kan du ikke identifisere bortskjemte elementer eller tilstedeværelse av spesifikke ingredienser som du kan være allergisk også. Å miste følelsen av smak kan også opprette en rekke andre alvorlige helsemessige problemer sch som hjertesykdommer, diabetes og slag fordi folk vil ha en tendens til å spise for mye sukker uten å være klar over det.

Candidiasis

Å spise for mye sukker er også en forløper til candidiasis, en gjær infeksjon som kan vokse ut av kontroll og føre til en rekke fysiske og psykiske symptomer. Andre vanlige faktorer som forårsaker candidiasis inkluderer bruk av antibiotika og steroider behandlinger, dietter høy i raffinerte karbohydrater, og antibiotika og hormoner som finnes i kjøtt av dyrene vi spiser. For mye inntak av sukker fører til aktivering av candidiasis.

Hva er årsakene til tap av følelse av Smell & Taste?

Årsakene til los av ssense av lukt og smak kan variere fra godartet til alvorlige og kan være forårsaket av sykdom eller den normale aldringsprosessen. De fleste årsakene til redusert luktesans og smak er mulig å behandle og noen ganger reversible.

Neseproblemer

Årsaker til tap av luktesans og smak er ofte på grunn av akutt eller kronisk bihulebetennelse, nesepolypper eller sesongmessige allergier. Behandling av disse forholdene ofte resulterer i reversering av lukt og smak tap.

Medisinering

Medisinering kan ofte føre til tap av luktesans og smak. Vanlige medisiner som bidrar til denne tilstanden er blodtrykkssenkende medisiner, antibiotika og kjemoterapeutiske medisiner.

Tannproblemer

Tannproblemer som dårlig tilpassede tannproteser, munnsår og karies tenner kan bidra til et tap av luktesans og smak.

Nevrologiske tilstander

Alzheimers sykdom og Parkinsons sykdom kan endre hjernens funksjon og føre til tap av luktesans og smak, blant andre sensoriske underskudd. Hodeskade kan også føre til tap av disse sansene.

Aldring

Den normale aldringsprosessen er en vanlig årsak til tap av følelse av lukt og smak. Som mennesker alder, antall smaksløker avtar som gjør deres funksjonalitet.

Betraktninger

Årsakene til tap av luktesans og smak er ofte forbigående og reversible. Med rask og riktig behandling av tilsvarende tilstand, kan disse sanse underskudd skal forvaltes. Aldersrelatert tap av følelse og lukt kan noen ganger bli svekket av ernæringsmessig intervensjon, som anbefalt av lege.

Diett for å senke kolesterolet i Kids

Barn med høyt kolesterol er i risiko for hjertesykdom og hjertesvikt. Som voksne, enkeltpersoner som hadde høyt kolesterol, som barn er mer sannsynlig å lide hjerteinfarkt. En anstendig kosthold og sunn fritids trening kan redusere disse risikoene og sikre et sunt liv for dine barn. Overvåking hva barna bruker mest vil hjelpe deg å oppdage usunne gjerningsmennene.

Switch Snacks

Barn har en tendens til å spise et overskudd av usunn snacks. Snacks de velger er vanligvis høy i natrium, sukker og fett. Foreslå fiberrike alternativer. Sukkerholdig frukt snacks kan erstattes med frisk eller tørket frukt eller en helt naturlig frukt popsicle. Buttery snacks som popcorn kan gjøres med sunnere oljer, som raps.

Velg ikke-fete meieriprodukter.

Yoghurt, melk og oster har alle ikke-fete alternativer i meierigangen. Fettrik yoghurt inneholder også rikelig med sukker for å skape kaos på guttens tenner. De magre alternativer for yoghurt generelt bære mindre sukker i tillegg. Fettfattig ost er vanligvis usynlig for små smaksløker, og kan spises i større kvantum hvis ønskelig. Prøv å innlemme frukt og lav-fett yoghurt inn i barnets snack rutine for å se om hun merker en forskjell.

Introdusere magert kjøtt og unngå Trans fett

Fisk og fjærkre uten hud er gode alternativer til biff, som kan øke et barns kolesterol betydelig hvis spist regelmessig. En side av grønnsaker ville gå fint med en grillet kyllingbryst eller kalkun skiver. Mens disse slankere kjøtt er lavere i kalorier og sunnere, bør du unngå panering, steking og sautéing dem. Pommes frites, kjeks, potetgull og andre ofte konsumert snacks bør unngås, som de er vanligvis høyere i transfett.

Tegn og symptomer på overdreven Munntørrhet

Tegn og symptomer på overdreven Munntørrhet


Munntørrhet er en medisinsk tilstand som er preget av svært lite spytt innenfor både munnen og halsen. Tilstanden er også kjent som enten "kaker" eller "bomull munnen." En rekke årsaker kan føre til tilstanden, fra røyking av aldring. Hvis du opplever noen av symptomene, kontakt din tannlege eller lege.

Tørrhet

Ettersom tilstanden navnet tilsier, en av de viktigste symptomer og tegn på tørr munn er en svært tørr eller klebrig følelse i munnen. Bortsett fra å bare inne i munnen, dette tørrhet og klebrige også vanligvis strekker seg til hals-området i tillegg. Hes og sår hals kan også være tegn på tørr munn, som kan tørke nesegangene.

Prikking og brenning

Munntørrhet fører ofte munnen for å ha en uvanlig følelse av prikking eller brennende, og noen ganger begge deler. De prikking og svie er spesielt tydelig på tungen.

Halitosis

Folk opplever tørr munn kan også legge merke til at de har unormalt dårlig ånde, selv om de ikke har spist noe utenom det vanlige.

Tørst

Føler uvanlig tørst, uansett hvor mye vann du bruker, kan også vise til et alvorlig tilfelle av munntørrhet.

Spytt

Folk som mistenker at de kan ha munntørrhet bør ta notat av konsistensen av spytt. Hvis spytt synes å ha en usedvanlig trevlet eller tykk konsistens, kan det være et resultat av tørr munn.

Smak

Munntørrhet kan også ha en effekt på folks smaksløker. Hvis din følelse av smak synes å ha noe endret, kan det være på grunn av tilstanden. Tilstanden kan også manifestere seg i symptomer som vanskeligheter med å svelge, tygge og selv snakker.

Sår

Ubehagelige sår kan også være grunn til å tørke munnen. Hvis du har sår i munnen eller på munnens hjørner, kan de være fra tørr munn. Se også opp for split hud og sprukne lepper.

Tannproblemer

Enkelte tenner relaterte problemer også kan bety overdreven munntørrhet, inkludert tannråte og økte mengder plakk.

Ting som påvirker din følsomhet for smak

Ting som påvirker din følsomhet for smak


Munnen inneholder smaksløker som hjelper deg med å identifisere bitter, salt, surt og søt mat. Når du er født du har ca 10.000 smaksløker som sakte dør som du alder, slik at du med kanskje bare 5000 av dem når du er gammel. Cellene på smaksløkene sende signaler til hjernen for å identifisere hver smak. Smakssansen kan endres av mange faktorer.

Medisiner

Visse medisiner kan påvirke din følelse av smak. Tennessee Oncology bemerker at endringer i smak er vanlig under kjemoterapi. Dette kan være et resultat av skader på cellene i munnen eller av legemidler blir spredt i munnen vev. Søt mat kan smake så søt som de gjorde tidligere. Sure og bitre matvarer kan ha en sterkere smak. Greenwich Hospital sier at noen høy-protein matvarer som kjøtt kan smake metallic. For folk flest, returnerer normal smak innen et par måneder etter at kjemoterapi behandlinger. Andre medisiner som kan påvirke din oppfattelse av smak inkluderer antidepressiva, betablokkere, blodtrykk medisiner og ACE-hemmere.

Aldring

På grunn av redusert antall smaksløker, pensjonister ofte ikke føler for å spise fordi mat bare ikke smaker så godt som de gjorde i fortiden. Ifølge Best Natural Cures Health Guide dette tapet av appetitt kan føre til vekttap, depresjon og til slutt helsespørsmål. Mat blir uviktig når det ikke er hyggelig. Din luktesans også spiller en stor rolle i hvordan maten smaker. Helse 101 notater som lukter er ansvarlig for omtrent 80 prosent av en matens smak.

Temperatur

Temperaturen kan også endre din følsomhet for smak. Kald drikke og kald mat kan føre til mindre følsomme smaksløker, ifølge Kidshealth. For eksempel, hvis du spiser en is pop som ble laget av juice, det virker ikke så søt som juice. Suge på en isbit før du spiser noe du ikke bryr seg for bidrar til å redusere den dårlige smaken.

Helse

Enkelte helsetilstander kan påvirke din smak følsomhet. Problemer som forkjølelse, bihulebetennelse, allergier og andre nasale problemer som forstyrrer luktesansen kan føre til tap av smak. The Mayo Clinic bemerker at sykdommer som Alzheimers og Parkinsons kan også påvirke din følelse av smak og lukt. Sykdommer som multippel sklerose som påvirker sentralnervesystemet kan også være et problem for smaksløkene. I tillegg kan tannråte, tannkjøttsykdom og røyking alle endre din følelse av smak.

Stråling

Stråling behandlinger kan påvirke din følelse av smak, fordi de kan skade spyttkjertler og forårsake tørr munn. Spytt er avgjørende for evnen til å smake fordi det blander seg med mat i munnen, og stimulerer smaksløkene.

Ideal Vekt Ranges for barn

Ideal Vekt Ranges for barn


Foreldre vet hvor vanskelig det er å komme i form etter flere år med liten eller ingen mosjon og dårlige matvaner. Hva de fleste foreldre ikke vet, er imidlertid at i henhold til US Department of Health and Human Services, "Overvektige unge har en 70 prosent sjanse for å bli overvektige eller overvektige voksne." Kjenne den ideelle vekt rekkevidde for barnet ditt er en god måte å få henne på sporet av å leve sunt og holde henne der.

Småbarn

Når din voksende baby begynner å gå han entrer pjokk scenen. Denne fasen er preget av flere atferd, hvorav den ene er utviklingen av kresen matvaner. Mellom 2 og 4 vil du introdusere matvarer daglig som vil gå lenger enn til hans små fingre og gulvet. For å være sikker på at hans smaksløker ikke holde ut vitaminer som han trenger for å vokse, må du huske å gi ham melk for vitamin D og eggerøre eller kokte egg for protein.

Pjokk jenter bør holde seg mellom 30 og 42-pounds. Pjokk gutter bør holde seg mellom 32 og 42 pounds. Enhver pjokk som er over 46 eller under 28 pounds bør overvåkes for fremtidige helsemessige bekymringer som juvenile diabetes, sigdcelle og skjoldbrusk problemer. Dette kan eller ikke kan gjelde for småbarn som ble født for tidlig.

Elementær år

Barn vanligvis begynner i barnehagen i en alder av fem, og etter femte klasse barnet ditt vil sannsynligvis være 9 eller 10 år gammel. Disse grunnleggende år er kjent for vekst spruter og et behov for mange fysiske aktiviteter. Den gjennomsnittlige lunsjmeny vil tilby helmelk, grønnsaker, kjøtt og korn. For å hjelpe barnet ditt holde seg frisk, kan du se at hun blir minst 30 minutter fysisk aktivitet hver dag etter skolen; aktiviteter som å spille i bakgården eller vandre familiens hund er gode valg for denne alderen.

For en jente i alderen 5 til 10, som bor mellom 56 og 96 pounds er ideelt. For en gutt i samme aldersgruppe, er det vektområdet 58-92 pounds.

Middle School Years

Sjansen er din voksende datter vil slå 11 år gammel da hun går inn ungdomsskole, der hun vil være sammen med klassekamerater som er mellom 11 og 14. Skolen er når puberteten begynner for mange barn. Snacks som kan være grep på farten vil være nøkkelen til å holde ham frisk mellom familiens måltider. For å sikre at chips og godteri barer er ikke den dominerende valg, holde kjøleskapet fylt med frukt kopper, yoghurt, ost pinner og epler.

For jenter vektområdet er mellom 98 og 144 pounds. For gutter vektområdet er 90-146 pounds. Hvis barnet ditt er over den anbefalte vekt, leger anbefaler ikke en diett. I stedet vil du trenger for å forberede måltider som inneholder mer grønnsaker og frukt; Dette vil gi dem tid til å vokse til sin vekt i stedet for å miste den.

High school år

I videregående skole, elevene er i alderen 15 til 18 år gamle. Fordi å være tenåring kommer allerede med stress for å passe inn, prøver å finne ut hvem du er, og forgrening ut for uavhengighet, er det siste en forelder bør gjøre legge vekt bekymringer til listen. Prøv å støtte ditt barns engasjement i aktiviteter etter skoletid og sport når hun er i videregående skole. Det er også en god idé å åpne opp den gamle fotoalbum og dele det vekt problemer du kanskje har slitt med og hvordan du overvant dem.

En tenåring jente skal veie mellom 104 og 160 pounds. Teen gutter bør veie mellom 124 og 188 pounds. Fordi Amerika kjemper en krig mot barn fedme, sommer vekt leirene er åpne for alderen 11 til 18 for å hjelpe overvektig ungdom få til en sunn størrelse.

Hvordan et foster vokser

Hvordan et foster vokser

Stadier av fosterutviklingen

Utviklingen av en baby fra unnfangelse til fødsel kan deles inn i tre stadier: Germinal, embryo og foster.

Germinal stadium av fosterutviklingen varer i ca to uker. Det skjer fra tidspunktet for befruktning før implantasjon i livmorveggen. Deretter kommer det fosterstadiet av fosterutviklingen, som varer i ca åtte uker. Store kroppens strukturer - som hjerte, hjerne, lever og kjønnsorganer - er dannet. Babyens hjerte slår av syv uker. Denne gangen er den mest kritiske i fosterutviklingen, hvor embryoet er veldig sårbare for skader.

Fra uke åtte til fødsel rundt uke 40, babyen kalles et foster. Dens viktigste oppgave er å vokse. I denne tid, er alle kroppsystemer begynner å fungere.

Første trimester: Måneder 1, 2 og 3

Den første fasen av svangerskapet er tiden zygote implantater seg i livmoren fôr. Rask celledeling foregår der, og organer - for eksempel ryggmargen og hjerte - begynne å danne.

I den andre måneden av svangerskapet, utvikler hodet området ganske raskt; nese, øyne og øyelokk er forming. Dessuten er indre organer vokser. Armer og ben vokse og kan tydelig skilles. Hvert organ er på plass.

Øyne er rettet fremover mot slutten av første trimester. Babyen også utvikler smaksløker på tunga. De fleste organer har strukturelt utviklet på denne tiden; hender, armer, ben og tær har utviklet også.

Andre trimester: Måneder 4, 5 og 6

Måned fire er etterlengtet blant mange foreldre; det er på dette stadiet at kjønnsorganene til fosteret blir tydelig synlig ved ultralyd. Nå flyter fosteret rundt og viser reflekser som svelger. I neste måned, begynner babyen fine lanugo hår vokser. Dessuten kan det være første gang at den vordende mor kan føle hennes sønn eller datter flytte. Organer fortsette å modne, men de er fortsatt ganske umoden på dette tidspunktet. Fosteret kan sees tommel-suger på ultralyd; den har hikke og spark kraftig.

Øyebevegelse (åpning og lukking) begynner rundt enden av den andre trimester. Babyen fortsetter å vokse på en rask hastighet.

Tredje trimester: Måneder 7, 8 og 9

I måneds syv, kan barnet svare på høye lyder. Med fett innskudd utvikle under huden, blir det mindre gjennomsiktig. Alle organer unntatt lungene er helt moden på dette tidspunktet. For moren er det mer merkbart når babyen hennes er våken eller sover.

Fosteret går gjennom en annen vokser sporen som svangerskapet nærmer seg slutten. For å forberede seg til fødselen, vil barnet begynne sin nedadgående flytte inn i mors bekken. Lungene er modnet, og alle organer er helt fungerer. Hodet ned, er barnet i en "klar" posisjon. Han er klar til å bli ønsket velkommen til verden.

Abdominal Diet

I tillegg til å være skjemmende, er magefett en risikofaktor for mange alvorlige sykdommer, inkludert hjertesykdommer, diabetes og kreft. Øvelser for magen kan være effektive, men du kan bare utøve musklene - hvis et lag av fett som finnes på toppen, vil du fortsatt ha en mindre-enn-flat mage. Hold på knaser, men også innlemme noen diett strategier for å sprenge at ab fett!

Spis mindre

Spis mindre av mat som fremmer magen bloat og opphopning av magefett. Behandlet hvitt mel er en stor lovbryter - systemet forbrenner sukker i en fluffy hvit bagel på samme måte det gjør en stor sjokolade fudge sundae. Næringsverdien er lav, og det ekstra fettet går rett til midten.

Gassprodusenter, som kål, brokkoli og blomkål - selv om svært gode for deg - kan beseire dine anstrengelser for å få en flat mage. Begrens inntak av disse matvarene til en servering, eller jage dem med en fordøyelseskanal enzym som hjelper kroppen din i å bryte ned de uakseptable forbindelser som skaper bloat. Ta oppmerksom på meieri inntak også. Hvis du pleier å være laktose intolerant, noe melk inntak (dette inkluderer iskrem og noen fete oster) kan forårsake oppblåsthet og ubehag i magen.

Soya, en såkalt kraft mat, kan også føre til at gass og oppblåsthet i mange mennesker. Observere hvordan magen din reagerer etter å ha tatt i soya produkter, og du kan finne begrense dem bidrar til vern av den bloat.

Kunstig søtstoff kan være lav kalori og synes å være en alliert i magen fettforbrenning mål. De kan faktisk undergrave din innsats. Sorbitol i særdeleshet er kjent for å skape gastrointestinalt ubehag og oppblåsthet. Andre kan lure systemet. Rotter fôret kunstig søtet yoghurt, i forhold til andre som ble matet sukkerholdig yoghurt, faktisk spiste mer og fått mer generelle fett i det lange løp som rapportert i en studie publisert av Behavioral Neuroscience. Forskere hypoteser at stoffskiftet og sult reseptorene ikke kan reagere normalt til kunstige søtningsmidler, og så ender du spise mer og ikke brenner kalorier så effektivt. Dette kan føre til økt magefett.

Alkohol skaper et problem for magen flatere forsøk. Bare en liten del av alkoholens kalorier omdannes til fett, men, disinhibits alkohol deg, gjør deg mer sannsynlig å ta i ekstra kalorier enn du normalt ville. Alkohol synes også å redusere muligheten for kroppen å forbrenne fett.

Spis mer

Inkludere flere av visse matvarer i kostholdet ditt for å oppmuntre til en sunn vekt og motvirke utviklingen av magefett. Grønne grønnsaker gir deg antioksidanter som bidrar til å bekjempe frie radikaler i kroppen din. Fordi de er lave i kalorier, kan du spise mye av dem uten pakking i tonnevis av kalorier. De inneholder også mye fiber, noe som bidrar til å holde ting i gang og kan hjelpe slaget oppblåsthet.

Magre proteiner gir kroppen din drivstoffet for å hjelpe med muskel-syntese. Kylling, kalkun og svært magre stykker storfekjøtt er også lav i mettet fett - det fettet du ønsker å unngå.

Nøtter, peanøttsmør og olivenolje inneholder mye sunt enumettet fett. Bruk disse fett i stedet for smør, kremost eller vegetabilske oljer, fordi din kropp og smaksløker trenger litt fett - men de sunne slag er mindre sannsynlighet for å gå rett til midjen din. Nøtter kan være gode kilder til protein og kan bidra til å holde deg mett lengre - squelching cravings.

Hele korn brød og korn (spesielt havremel) er en annen stor kilde til fiber og også tjene til å fylle deg opp. De tar lengre tid for kroppen å fordøye og inneholder mer næringsstoffer enn hvitt mel produkter. Dette betyr at de er bedre brukt av kroppen din, og er mindre sannsynlighet for å slå inn magefett.

Andre enkle strategier

Spis små måltider ofte. Målet for minst fem 300-400 kalori måltider. Disse mindre måltider hindre bloat og oppblåsthet som oppstår fra stuffing selv. Også, forbrenner legemet denne mengde mat mer effektivt, slik at mindre kan bli lagret som magefett. Drikk rikelig med vann for å holde hydrert og full. Vann også renser ut av systemet.

Hvordan virker Chewing Gum Hjelp dempe appetitten?

Hvordan virker Chewing Gum Hjelp dempe appetitten?

Fortauskanter Appetite

Tyggegummi hjelper dempe appetitten og kontrollere vekten. Det er en enkel og rimelig måte å lette appetitt lyster. Den muskuløse tygging simulerer spise og studier indikerer dette kan sende en melding til hjernen om at kroppen har spist. Erstatte en lav kalori tyggis for et høyt kalori snack tar vanligvis sinnet av å spise. Tyggegummi bidrar til å redusere stress og letter spenning. For folk som spiser fra stress, demper tannkjøtt appetitten ved å slappe av nerver. Reaching for tyggegummi kan distrahere tankene fra impulsive spise og dempe appetitten ved å tilby oral tilfredsstillelse til sinnet og smaksløker.

Kutter Sult og kaloriinntak

Flere studier i USA og Storbritannia tyder tyggegummi reduserer sult og kontroller appetitt. Folk som tygget tyggegummi mellom måltidene spiste færre snacks og følte sulten sjeldnere. Forskere i England testet effekten av tyggegummi på snacking. Deltakere som tygget to stokker av tyggegummi etter lunsj, enten vanlig eller sukker-fri, spiste færre snack kalorier enn de som ikke tygge tyggegummi. De spiste færre søte og salte snacks. En studie ved Mayo Clinic tyder på at tygge sukkerfri tyggegummi forbrenner 11 kalorier i timen og kan hjelpe en person miste vekt.

Måter å bruke tyggegummi for å dempe appetitten

Tygge tyggegummi i stedet for snacking når du er lei. Prøv forskjellige smaker av tyggegummi i stedet for en søt snack. Når du tilbereder et måltid, tygge tyggegummi for å unngå gumlet på måltidet mens matlaging. Hold tyggegummi hendig for mellom måltid snacks. Tygge et stykke for å markere slutten av måltidet. Når stress utløser snacking, tygge tyggegummi for å lindre spenning. Tygge tyggegummi før et måltid i restauranten for å kutte ned på brød og forrett snacking.

Problemer med sukkerfri tyggegummi og Vekttap

Helseproblemer kan oppstå med overdreven bruk av tyggegummi for å undertrykke appetitten og gå ned i vekt. Sorbitol er et søtningsmiddel som brukes i sukkerfri tyggegummi, tannpasta og noen lav-kalori søtsaker. I overskytende beløp, kan sorbitol forårsake ekstreme vekttap og diaré som fører til sykehusinnleggelse. Noen tilfeller av alvorlige vekttap og helsemessige problemer oppstod når pasienter forbrukes 20 eller flere stykker av sorbitol-søtet tyggegummi per dag. Ingrediensen er dårlig absorberes av kroppen, og kan forårsake fordøyelsesproblemer. Sorbitol har en lakserende effekt. Det regnes som trygt i små mengder.

Næringsinnhold for kinesisk mat

Mange mennesker velger kinesisk mat fordi de tror at det er sunnere enn fast food. Denne forestilling av kinesisk mat stammer fra det faktum at asiatiske kulturer historisk har noen av de sunneste maten i verden. Men i USA (spesielt), maten har mistet noe av sin næringsverdi i et forsøk på å tilpasse seg vestlige smaksløker. En undersøkelse viser at næringsinformasjon for kinesisk mat er en blanding av gode og dårlige.

Grønnsaker

Et positivt aspekt av kinesisk mat, selv på fast-food etablissementer, er at mange av rettene er lastet med en rekke sunne grønnsaker som brokkoli, erter og kål.

Supper

En positiv når du spiser kinesisk mat er at det er en suppe basert diett. Starte et måltid med en bolle med egg drop suppe er fylling, og inneholder bare 73 kalorier og tre gram fett.

Stivelse

Snakker om ernæringsmessige informasjon for kinesisk mat ville ikke være komplett uten å snakke om stivelse som stekt ris og nudler. Nesten hver tallerken kommer med en side av ett av disse to elementer, men de er fylt med stivelse og inneholder 300 kalorier og 11 gram fett.

Natrium

Mange kinesiske mat etablissementer gjør det et poeng å unngå MSG i sine menyelementer. Imidlertid kan natrium fortsatt krype opp i mange av rettene. Stekt ris inneholder 600 milligram natrium. Soyasaus inneholder også natrium.

Fat

Selv når enkeltpersoner bestille retter med mye grønnsaker, kan de likevel være forbruker mye fett i kinesisk mat. For å appellere til amerikanske eaters, mange av elementene inkluderer stekt kylling eller stekt reker som har blitt panerte tungt. En ordre på seks friterte reker har 15 gram fett.

Kalorier

Fordi mange retter kombinere stivelse, natrium og fett, er det ikke overraskende at, når man ser på den ernæringsmessige informasjon for kinesisk mat, de er høy i kalorier. For eksempel inneholder Chicken Teriyaki 500 kalorier.

Hvorfor Er Sukrose Sweeter Than Glukose?

Hvorfor Er Sukrose Sweeter Than Glukose?

Ikke alle sukker er skapt like

Glukose er en naturlig-dannende sukker produsert av kroppen etter inntak av visse typer matvarer. Sukrose er også en naturlig dannende sukker, men det finnes i planter som sukkerroer og sukkerrør, som er bearbeidet for konsum. Selv om det er teknisk riktig å kalle begge disse stoffene "sukker", forskjellene i sine metoder for produksjon og kjemisk sammensetning påvirke hvordan de smaker.

Hvordan kroppen produserer Glukose

Glukose, også kjent som "blodsukker", er et enkelt karbohydrat som renner gjennom blodet. Dens formål er lik et batteri i en radio eller klokke. Uten den, ville folk ikke har nok energi til å fungere skikkelig. Kroppen produserer glukose etter inntak av mat, spesielt komplekse karbohydrater som brød, ris, poteter og pasta. Fordøyelsesprosessen bryter ned molekylene i disse matvarene og leveren forvandler dem til en form for energi som kroppen kan bruke: glukose. Selv om sluttresultatet av denne prosessen er sukker, de opprinnelige mattilbudet kan ikke smake eller lukte søtt i det hele tatt.

Hvordan produsentene produserer Sukrose

Sukrose, også kjent som "sukker" er et enkelt karbohydrat som flyter gjennom cellene i planter. Sukker kan kjøpes i supermarkeder er sukrose som er kommersielt produsert av raffinering sukkerrør eller sukkerroer. De raffineringsprosesser er litt forskjellig for hver plante, men de grunnleggende trinnene er: å ekstrahere saften fra anlegget, å filtrere ut støv og andre urenheter fra saften, og kokende vann av den filtrerte væske. Når alt vannet er fordampet, det gjenstår er ren sakkarose, som har en naturlig krystallinsk form. Sukrose smaker søtt, det samme gjør de fleste matvarer som er tilberedt med sukrose.

Hvorfor To former for sukker smaker annerledes

Smaksløkene på tungen består av kjemiske sensorer som sender signaler gjennom nervesystemet og forteller hjernen hvordan å tolke om et næringsmiddel er søtt, salt, surt eller bittert. Maten består av molekyler, og den geometriske form av disse molekylene bestemmer hvor smaksløkene tolke dem.

De geometriske former av glukose, og sukrose-molekyler er forskjellige. Glukose inneholder seks karbonatomer, som er forbundet med seks elementer i vann, og det er opprettet etter at prosessen med fordøyelsen, noe som er grunnen til at maten kan konsumeres som opprinnelig ikke smake søtt. Sukrose er et sukker før fordøyelse. Den består av ett molekyl av glukose og ett molekyl av fruktose, en annen naturlig-dannende sukker som vanligvis finnes i frukter. Resultatet av denne kombinasjon av to sukkere er en geometrisk form som smaksløker tolke som søtere enn glukose.

Ernæring og eggstokkreft

Som med en hvilken som helst form for kreft, eggstokk-kreft og dens påfølgende behandlinger kan ta en toll på kroppen. Bivirkninger fra stråling og kjemoterapi kreft behandlinger kan forlate eggstokkreft pasienten følelsen svak og uten en appetitt. Men de næringsstoffene som tilbys av visse typer mat er et nødvendig våpen i kampen for å komme seg fra eggstokkreft.

Om Ovarian Cancer

Eggstokkreft er den femte vanligste krefttypen blant kvinner og er den dødeligste formen for reproduktiv kreft. Mens de spesifikke årsaker til eggstokkreft forbli ukjent, vises det risikoen for å utvikle det kan tilskrives en rekke årsaker, blant annet hvor mange barn en kvinne har, når hun har dem, hennes alder, og tilstedeværelsen av genene BRCA1 og BRCA2. I tillegg kvinner med en familie eller personlige historie bryst og / eller eggstokkreft har en høyere risiko for å pådra seg sykdom.

Fordi symptomene på eggstokkreft er vage og vanligvis forbundet med andre plager, er det ofte ikke diagnostisert i en tidlig fase. Symptomer inkluderer vaginal blødning, unormal perioder, dårlig fordøyelse og uforklarlig ryggsmerter. Kirurgi er normalt metoden for diagnose og kreft blir vanligvis behandlet med bestråling og kjemoterapi.

Viktigheten av ernæring

Stråling og cellegift kan stripe kroppen av essensielle vitaminer og mineraler, som kan ha en negativ innvirkning på pasientens utvinning. Imidlertid kan bivirkningene som kvalme, diaré, munnsår og anoreksi, brakt videre av disse behandlingene gjøre å spise vanskelig. Anoreksi, som er tap av matlyst, er en vanlig trigger for underernæring. Når underernæring setter inn, kan pasienten stå utsatt for infeksjoner og svekkede muskler, noe som gjør det vanskelig for kroppen å gro skikkelig. Ifølge National Cancer Institute, kan én av fem kreftdødsfall knyttes til underernæring.

Ernæringsmessige retningslinjer

For å demme opp for underernæring, er forbruket av kalorier og protein nøkkelen for eggstokkreft pasienter. Milkshake, ost og kjeks og muffins er bare noen få eksempler på matvarer som inneholder mye kalorier som ovarian kreftpasienter kan ha. Men det er også viktig å inkludere matvarer rike på antioksidanter, som skjold celler fra de skadelige effektene av frie radikaler.

The National Cancer Institute anbefaler ovarian kreftpasienter øke sitt inntak av hele korn, frukt og grønnsaker; senke sin fettinntaket til mindre enn 30 prosent av totale kalorier; innskrenke kurert, røkt og syltet mat; drikke alkohol i moderate eller avstå fra å drikke helt; og til slutt å oppnå og opprettholde en sunn vekt. I tillegg kan det også være nødvendig å ta kosttilskudd, slik som vitaminene C og E, selen og beta-karoten, for å styrke immunforsvaret og reduserer bivirkninger.

Mat tips

Hele korn, frukt og grønnsaker inneholder fytokjemikalier, egenskaper som kan hindre tilbakefall av kreft. Cruciferous grønnsaker --- grønnsaker i sennep familien --- er spesielt rik på fytokjemikalier; de inkluderer blomkål, grønnkål, brokkoli og kål. Sitrusfrukter, inkludert appelsiner og grapefrukt, er også viktig. Hele korn bør være høy i fytokjemikalier samt fiber, vitaminer, mineraler og komplekse karbohydrater. Ovarian kreftpasienter bør spise 25g til 35g fiber per dag, som kan inkludere hvete, havre, bygg og rug.

Å spise Tips

Foruten påvirker appetitten, kan strålingen også påvirke hvordan maten smaker. Mat kan ofte smake bitter eller metallisk, og eggstokkreft pasienter kan finne de ikke har en smak for visse matvarer. Noen metoder for å bekjempe dette problemet inkluderer skylle munnen med vann før du spiser, utnytte plast kjøkkenutstyr i stedet for metall for å kutte ned på den metalliske smaken, kombinere kjøtt med noe søtt som eplemos eller gelé, og holde en tilførsel av sukkerfri tyggegummi og pust mints på hånden for å eliminere bitterhet. Sitrusfrukter som mandariner og sitroner kan også være nyttig, selv om de bør unngås hvis pasienten har munnsår. Sinksulfat tabletter kan også bringe tilbake normale smaksløker.

Diet Tips for masete Eaters

Diet Tips for masete Eaters


Selv om det kan være utfordrende å holde fast med en diett og mosjon rutine hver dag, er det viktig å sikre at kroppen din generelle helse og vitalitet. Hvis du finner deg selv en masete og kresen i matveien, kan dette legge til utfordringen med slanking og begrenser matvarer fra din nåværende livsstil. Masse tips er tilgjengelig for å hjelpe de som anser seg selv som «masete eaters" for å hjelpe med å holde seg til en diett og holde sunne matvaner en topp prioritet.

Porsjonskontroll

Hvis du anser deg selv en masete eller kresen i matveien, kan det føles vanskelig å holde fast med en streng diett plan. Hvis du ønsker å innlemme tilpassede matvarer som passer dine egne smaksløker eller til og med noen av dine favoritt mat, kan du gjøre det mens du trener riktig porsjonskontroll. Diett bøker på biblioteker og bokhandlere veilede og gi ressurser og oppskrifter samt porsjons diagrammer for hver type mat. Alternativt nettsteder som WebMD andel størrelse plate og Mayo Clinic tilby verktøy og informasjon på informasjon om porsjonsstørrelsen.

Releasing Restriksjoner

Selv om det er viktig å holde fast med en rutinemessig kosthold og ernæring plan så mye som mulig, er det også viktig å ikke begrense deg helt fra mat du liker. For mye restriksjon etter en diett kan føre til binging og overspising, noe som resulterer i å avslutte dietten. Du kan stille belønninger for å nå visse vekt-tap mål, samtidig som stikker med riktig porsjonskontroll fortsatt.

Alternativer og Erstatninger

Foods i dag kommer i fettfritt, glutenfrie, og selv sukkerfrie alternativer for å forbedre din generelle matvaner og livsstil. Prøv alternativer til noen av dine favoritt mat som du ønsker å fortsette å innlemme i din daglige diett. Du kan prøve forskjellige merker av fett-fri mat av ditt valg, og velge snack-størrelse mat vil du spare penger mens du tester ut en rekke alternative mat merkevarer. Fettfri, sukkerfrie, og glutenfrie produkter er tilgjengelig på nasjonalt dagligvarebutikker, så det er ingen grunn til å gå ut i veien for å spise sunnere.

Blanding Sunn og deilig

Hold deg til å spise så mye ubehandlet mat som mulig, for eksempel å holde grønnsaker og frukt i kostholdet ditt for å erstatte sukkerholdig og stivelsesholdige snacks. Når du har en craving for potetgull eller en av dine egne comfort food valg, og det rett og slett ikke vil gå bort, ikke erstatte den med overspising andre matvarer, da dette ikke løser craving. I stedet er det greit å unne deg å trøste mat av og til i mindre porsjoner. Bare bland ekstra mat - grønnsaker, frukt og fullkorn - til din del av comfort food å sikre at du fremdeles spise innenfor en sunn kalori-og fett rekkevidde.

Hva er forskjellen i ernæring for spedbarn enn andre faser av livet?

Hva er forskjellen i ernæring for spedbarn enn andre faser av livet?


I de første 12 månedene en baby vil doble i lengde og tredoble i vekt. En babyens hjerne vil også vokse svært raskt i løpet av denne tiden. Det er viktig å skape gode ernæringsmessige vaner i løpet av spedbarn stadiet av livet, ettersom hva som er eller ikke er inkludert i et barns kosthold kan påvirke ham resten av livet.

Infant - Mindre enn ett år

Spedbarn trenger næringsstoffer mer på denne tid enn ethvert annet trinn på grunn av den raske veksten finner sted inne i spedbarnets kropp. Veksten er en stor bekymring på denne tiden av livet; hvis en baby ikke vokser raskt nok kan han trenger å bruke tid på sykehuset. Spedbarn kan bare fordøye væsker for de første seks månedene. Hvis barnet ikke vil ta morsmelk, bruke en formel og holde en forsiktig se på barnets vekt og høyde for å sørge for at han er økende vekt og vokser som den skal.

Toddler - Mer enn 12 måneder gammel til 3 år

Begynn å mate småbarn hardføre og mer smaksrik mat som fisk og nøtter. Spedbarn utlede næringsstoffer fra tørt, hovedsakelig flytende mat, men nå er det på tide å begynne å eksperimentere med et barns smaksløker. Ta det ett nytt mat om gangen, skjønt, fordi disse typer mat kan forårsake allergiske reaksjoner.

Premature babyer

Preemies er babyer som ikke bo i livmoren for hele perioden for 37 til 42 uker. Som et resultat av disse babyene er mer utsatt for sykdom og vekst defekter. Premature babyer kan være for umoden til å mate direkte fra en flaske eller bryst, så får riktig ernæring og nok væske inn i deres kosthold kan være vanskelig. Premature babyer kan utvikle en tarminfeksjon hvis de drikker for fort; i tillegg, preemies trenger kalsium og fosfor for å hjelpe til med rask vekst.

Fordeler med amming

Morsmelk eller morsmelkerstatning bidrar til å holde spedbarn på riktig vekst spor. Morsmelk er full av protein, fett, immun økte og hormoner. Amming hjelper også utvikle en følelsesmessig tilknytning mellom mor og barn, så vel som fysiologisk og psykologisk utvikling. Amming babyer forebygger fedme og hjelper vokse sunne tenner og sterkere bein også.

Tongue Reaksjoner på sure matvarer

Tongue Reaksjoner på sure matvarer


Enten en tomatsaus eller en kopp svart kaffe, kan syrlig mat og drikke lokke fram mange ulike reaksjoner fra den enkeltes gane. For de fleste, sure matvarer føre til en følelse på tungen kjent som "lysstyrke" - en kriblende, lammende reaksjon. Dette gjelder spesielt i tilfelle av svart kaffe. Imidlertid kan andre oppleve mer ubehagelige reaksjoner på sure matvarer, for eksempel en langvarig stikking, nummenhet eller til utvikling av irriterende munnsår.

Smaksløkene

Smaksløkene på ens tungen er ordnet i ulike grupperinger basert på smak. Når en viss smak er innført, blir et bestemt område av tungen aktivert. Med sure næringsmidler, for eksempel, smaksløker på sidene av tungen produsere en prikkende følelse. Da sammen med andre smaker, kan dette surhet legge en behagelig skarphet til mat. I andre tilfeller, for eksempel når surhet er sammenkoblet med bitre smaker, kan resultatet bli mindre enn hyggelig.

Irritasjon

For personer med særlig sensitive ganer, kan sure matvarer produserer langt mindre hyggelige reaksjoner. I visse tilfeller kan en langvarig svie eller nummenhet oppstå. Smerte i tungen - kjent som glossodynia - kan forekomme i en rekke situasjoner. I de fleste tilfeller kan et syrenøytraliserende eller vann avlaste dette ubehag. Hvis en person finner hun har en smertefull reaksjon på sure matvarer, kan hun ønsker å gjøre unna med matvarer rike på tomater, ananas, eller andre ingredienser som er spesielt surt.

Canker sår

I nærvær av en kreftsvulst sår, bør sure matvarer unngås helt. Canker sår er små, åpne sår på innsiden av munnen eller tungen forårsaket av en rekke gjerningsmannen. De er harmløse, men kan være smertefullt. I visse tilfeller kan sure matvarer være trigger for en canker sår. Dersom sår er allerede til stede, kan disse matvarene forårsake sår til å bli verre eller mer irritert. Når den er tilstede på tungen, kan canker sår behandles med orale anestesi gels.

Misfarging

Når forbrukes ved en høy hastighet over en lang periode, kan sure matvarer forårsake misfarging av tungen. Den normalt rosa vevet av tungen kan slå en lys rød. I noen tilfeller kan det også være smerte eller irritasjon. Slutter å spise sure matvarer fører ofte tungen farge for å gå tilbake til det normale. Hvis den ikke gjør det, kan en annen årsak være den skyldige. En mulig løsning kan være en mangel på jern eller folsyre i dietten.

Lemon Pepper & Maple Syrup Diet

Ved hjelp av sitron, cayennepepper og lønnesirup i vann er kjent som en rensing diett som bidrar til rense systemet for toksiner slik som nikotin, alkohol og fett. Mens det er advarsler om at fasting på denne måten kan være dårlig for deg i form av muskel tap, grettenhet og svakhet, er dens metoder vist seg å fungere.

Ingredienser

The lemonade concoction som du vil drikke består av 2 ss. sitronsaft (organisk hvis tilgjengelig), 2 ss. av organisk karakter B lønnesirup og 1/10 ts. bakken cayenne pepper sammen med 10 oz. filtrert vann (for å holde de kjemikaliene som finnes i naturlig vann fra springen ut). Dette er ingredienslisten for en servering; legge alle av dem i sammen og riste dem opp for å sikre at den er blandet.

Andre måter å fortsette dietten uten kajennepepper hvis du er bekymret krydret aspekt av det kan skade deg eller dine smaksløker, bland drikke uten cayenne pepper og ta to kajennepepper piller om dagen for å fortsatt få i Cayenne for å hjelpe kroppen avgifte.

Slik starter Diet

Du kan ikke bare gå full kraft inn i kostholdet på en dag; det faktisk tar litt forberedelser før faste i 10 dager. Start med å sakte avvenning selv ut av mat ved å ta i ekstra vann (fra 10 til 12 glass om dagen til 14 til 16) før du er på en middels til stor størrelse måltid. Den neste dagen, begynner dietten ved å forberede 6 til 12 porsjoner av lemonade en dag og drikker dem i løpet av dagen når du blir sulten eller er ute uansett avhengighet kan være så å avvenne deg bort fra at avhengighet. Det er viktig å ikke gå over 12 porsjoner fordi for mye av kombinasjonen kan skade magen.

Du vil fortsette i 10 dager for å rense kroppen og rense giftstoffer ut. En ting du vil legge merke til er at du skal kjøre på do mye oftere, noe som vil eliminere ekstra vann vekt og i sin tur, ekstra dvelende kjemikalier som er i kroppen din gjennom urinen. Etter 10 dager, kan du sakte begynne å spise igjen, men vil legge merke til mange forskjeller i matvaner.

After Effects av dietten

Når du begynner å spise mat igjen, pass på å ikke gå tilbake til gamle dårlige matvaner. Kroppen din vil ha en forynget metabolisme som vil gi mindre mat for å fylle deg opp, men pass på at du spiser mat som magert, hvitt kjøtt og frukt og grønnsaker er nøkkelen. Dessuten vil eventuelle avhengighet du hadde før sakte begynne spredendedesign fordi den kjemiske forårsaker avhengighet i kroppen din vil ha blitt avgiftet og kan bare tilbake hvis du introdusere det igjen.

Denne dietten har jobbet for stjerner som Beyonce og hjalp henne ned i vekt mens du bor sunt.

Tongue Sykdommer

Tongue Disease

Tungen er en muskel, og blir brukt til å bevege maten for å hjelpe til i prosessen med å tygge og svelge. Den har smaksløker som tillater oss å smake på hva vi spiser. Det kan også signalisere et helseproblem. En sunn tunge har en litt rosa eller rødlig fargetone og en litt humpete underlag, mens en syk tungen kan være belagt, misfarget eller smertefull.

Glossitt

Glossitt er en tilstand der tungen er hoven og skifter farge. Ifølge US National Library of Medicine, er glossitis forårsaket av bakterier eller virus-infeksjoner, eksponering for irritanter og allergiske reaksjoner på enkelte munnhygiene produkter som tannkrem og munnvann. Det kan også være arvelig. En godartet tilfelle av glossitis er geografisk tunge, noe som fører til et kart-lignende utseende av tungen. Symptomer inkluderer tunge ubehag, sårhet eller brennende følelse og ulike størrelser lyse røde flekker på tungen overflate,

Macroglossia

Macroglossia er normalt forårsaket av økningen av vev på tungen, i henhold til Drexel University College of Medicine. Denne tilstanden er en vanlig funksjon i medfødte lidelser som Ned eller Beckwith-Wiedemann syndrom. Macroglossia kan også bli kjøpt opp av traumer eller svulster. Symptomer inkluderer high-pitched pusting, snorking, spiseproblemer og tunge utvekst.

Oppsprukket Tongue

Ifølge netwellness.org, en spaltet tunge, noe som er synligheten av sprekker eller dype riller på overflaten av tungen, er ganske vanlig, og kan klassifiseres som bare en tunge variant av enkelte medisinske myndigheter. Men for noen mennesker, kan en oppsprukket tunge være et tegn på infeksjon eller underernæring.

Hårete Tongue

En hårete tungen er på grunn av en samling av keratin på toppen av tungen, som gir fjæren en lodden eller hårete utseende. Det er flere årsaker til hårete tunge. For eksempel kan en svart hårete tunge skyldes antibiotikabruk som for eksempel penicillin, dårlig munnhygiene eller røyking. Det kan også føre til dårlig ånde og en brennende følelse. For å redusere hårete tunge, foreslår Mayo Clinic praktisere bedre munnhygiene, slutte å røyke og å eliminere bruken av vismut-baserte medisiner.

Leukoplaki

Leukoplaki er når en hvit eller grå flekk vises på tungen. Det kan også vises på innsiden av kinnet eller på munn gulvet. Denne tilstanden kan være forårsaket av oral irritasjon for eksempel kroner eller fyllinger, overdreven bruk av tobakk, og i sjeldne tilfeller kreft i munnhulen. Det er også en sjelden form for leukoplaki, kalt hårete leukoplaki, der pelskledde, hvite flekker vises på tungen. Dette er ofte forårsaket av en feil fungerende immunsystem og er vanligvis sett i HIV eller AIDS-relaterte saker. Du kan bli kvitt leukoplakia ved å eliminere kilde til irritasjon, kutte ned eller kutte ut bruken av tobakksvarer og bruke en antiviral medisin.

Symptomer på Thrush i menn

Menn kan få to typer trost: Penis trost og munn (også kalt muntlig) trost. Begge typer trost kommer med sine egne symptomer. Disse symptomene kan være svært ubehagelig og føre til mye ubehag, men heldigvis de er ofte mulig å behandle.

Candida albicans

Candida albicans er en sopp som lever på huden og innsiden av munnen med kroppens naturlige bakterier. Til tider kan candida overprodusere på grunn av et dårlig kosthold, forbruker for mye klorvann eller fra å ta for mye antibiotika. Candida da en tendens til å kjøre forbi de gode bakterier og føre til betennelse og utslett eller penile trost. Denne tilstanden har en tendens til å slå de menn med svekket immunforsvar: diabetikere, HIV og kreftpasienter og de med autoimmune sykdommer.

Candida albicans eksisterer også i tykktarmen og fordøyelsessystemet. Systemisk overvekst kan føre til mange autoimmune symptomer hos de med trost, inkludert joint, hånd-og muskelsmerter, hodepine, tretthet, irritabilitet, hukommelsestap, depresjon og luftveisproblemer.

Mouth Thrush Symptomer

Munn trost vanligvis påvirker innsiden kinn, tunge og taket av munnen. Felles kjennetegn ved denne infeksjonen inkluderer kremhvit eller gule flekker, smerte, kløe og noen ganger blemmer. Dessuten kan de lesjoner blø hvis man forsøker å gni dem av. Et annet symptom for menn med denne tilstanden er sprukket lepper på hjørnet av munnen. Thrush kan også hindre en manns smaksløker. Leger vanligvis satt trøske pasienter på anti-fungal medisiner (dvs. salver, kremer).

Andre trøske Symptomer

Munnen trost kan spre seg til en persons hals og spiserør. Dette kan hindre en manns evne til å svelge mat og selv drikke drikker. Andre ganger kan en mann fysisk svelge mat, men kan ha en følelse av at han ikke klarer å få maten ned. Sår i spiserøret kan være en annen komplikasjon. Legens vanligvis forekalkholdig muntlige suspensjoner for trost som sprer seg til halsen og spiserøret.

Penile Thrush

Trost av penis er kjent som balanitis. Denne tilstanden kan forårsake kløe og betennelse på glans eller leder av en manns penis. Andre symptomer inkluderer røde flekker og til tider litt utflod. Et stivt lukt kan følge noen av disse symptomene. Uomskårne menn er utsatt for denne tilstanden på grunn av deres forhuden. Noen ganger kan de ha en buildup under deres forhud som ligner cottage cheese. Menn kan spre penile trost til sine ektefeller eller seksuelle partnere. Penile trost er normalt behandlet med anti-sopp kremer og salver.

Forebygging / løsning

Forebygging penile trost innebærer praktisere sikker sex, opprettholde en riktig kosthold, og trener regelmessig. Menn bør også bade eller dusje regelmessig. De som har forhud (uomskårne menn) bør skrubbe grundig under forhuden. For de som har denne tilstand, er det viktig å bruke kondomer for å unngå spredning av den til en seksualpartner.

Matvarer som hjelper deg å slutte å røyke

Matvarer som hjelper deg å slutte å røyke


Røykeslutt er ingen enkel oppgave. Et sunt kosthold og riktig valg av matvarer kan gjøre prosessen mye enklere. Visse matvarer og drikke smaker bedre til røykere enn andre, ifølge en studie utført av Duke University psykolog F. Joseph McClernon, PhD. Disse inkluderer koffein en alkoholholdige drikkevarer og kjøtt. Andre matvarer og drikkevarer, slik som de som inneholder grønnsaker og meieriprodukter har en tendens til å gjøre røykerom smak verre.

Meieriprodukter

Matvarer og drikkevarer som inneholder melkeprodukter er ofte foreslått å hjelpe en person slutte å røyke. Enzymene igjen i munnen etter å ha spist melkeprodukter reagere kjemisk med røyk. Denne kjemiske reaksjonen produserer en ubehagelig ettersmak. Grunnen til at dette skjer er fortsatt det forskes.

Unngå koffein

Koffein er rapportert å forårsake røyke å smake bedre ifølge en 2009 studie utført av Duke University på et utvalg av røykere. Forskere mener surhet av koffeinholdige drikker som kaffe og brus kan bidra til dette fenomenet. Mat og drikke som har sure egenskaper forårsake smaksløker å forsure raskere enn de som ikke gjør det.

Grønnsaker

En økning i grønnsaksinntak er ofte foreslått av medisinske fagfolk for de som prøver å slutte å røyke. Spise grønnsaker bidrar til å holde en persons hender og munn okkupert ligner på hvordan en sigarett holder munn og hender opptatt under røyking. Den fysiske handling røyking er lik plukke opp og spise et stykke av mat.

Grønnsaker vil også hjelpe en person slutte å røyke fordi de er knyttet til sunnere vaner. Andre typer matvarer, for eksempel de som inneholder store mengder fett, blir ofte ansett som trøstemat og kan føre til en person som røyker til å ha et sterkere ønske om å røyke.

Unngå alkohol

Ønsket om å røyken er ofte økt hvis en røyker bruker alkohol. Ifølge 2009 Duke University studie på effekten av nikotin og røyking på diett, ble nikotin funnet å hjelpe motvekt depressive effekten av å drikke alkohol. Nikotin og alkohol både føre til kroppen for å produsere økte mengder dopamin, som er en kjemisk hjernen produserer når den registrerer nytelse. Derfor anbefaler mange medisinske fagfolk senke alkoholinntaket når du prøver å slutte å røyke.

Betraktninger

Røyking er en stor risiko for din helse og øker sannsynligheten for å pådra en rekke kreftformer og sykdommer. Tillegg av et sunt kosthold til din livsstil plan vil hjelpe deg i å slutte. Hvis du trenger mer hjelp å utvikle en slanking og treningsprogram for å hjelpe deg å slutte, må du kontakte legen din.