Digidexo.com

Gammel ørevoks utseende

Årsaker til forkalket ørevoks

Årsaker til forkalket ørevoks

Venus Flytrap

Tenk på ørevoks som kroppens egen Venus Fluefanger. Det er ekkelt og kan forårsake hørselsproblemer, men det er der for en hensikt. Ifølge DoctorHoffman.com, voks, som er trege, kan fange opp og felle utenlandske enheter som kan fly, krype, skli eller blåse inn i øret, inkludert bakterier, små insekter, plantemateriale eller skitt. Disse enhetene er stoppet døde i deres spor ved ørevoks. Formålet med ørevoks er å beskytte kanalen i øret og trommehinnen; Imidlertid, dersom voksen er overdreven, noe som er et problem for noen mennesker, og har vært i øret for lang, vil det calcify. Forkalkning oppstår når mineral kalsium bygger seg opp i mykt vev, forårsaker den til å stivne.

Herding og bli rock

Ørevoks kalles ørevoks, ifølge Teenhealthfx.com. Ørevoks er opprettet fra dine ører "hårsekker og kjertler. Alle har ørevoks, men noen mennesker har altfor mye. Ifølge Otoscopes.org, dette mange oppstå fordi det er en overproduksjon av voks eller det er problemer vedrørende naturlig fjerning og klarering av voks. Noen mennesker kan ha smale ørekanaler eller vinkelen av kanalen kan være slik at det bremser ned den naturlige passasje av voks (i verden utenfor og på våre puter). Dette er folk som lider av voks buildup. Voks stivner (calcifies) og blir rock hvis det har vært i øret i lang tid.

Påvirket Ear

Consumerreports.org bemerker at en stor del av ørevoks som blokkerer kanalen anses påvirket ørevoks eller en ørevoks plugg. Det er mulig for voksen til å dekke trommehinnen, noe som hindrer deg fra å høre normalt. Dette voks, som er vanskelig, er det ikke lett å rikke.

Utseende

Fairview.org rapporterer at fersk ørevoks er gul og myk, mens gamle ørevoks er svart eller brun og kan se ut som blod. Gammel ørevoks kan også være eksentrisk, hvit og tørr. Hvis du har grove, ru hår i øret eller bruker høreapparat, kan dette forverre utviklingen av ørevoks.

Våt eller tørr Wax

Noen ganger er ørevoks vått, og noen ganger er det tørt. Når det er tørt og stivner på innsiden av øret - fordi det ikke har falt ut av øret som den burde ha - en forstoppelse oppstår.

Vanning

Medisinske fagfolk er ikke sikker på hvorfor noen mennesker har problemer med for mye ørevoks, som stivner og skaper problemer for den enkelte. Men når det blir obstruktiv og påvirket, det bør fjernes, ifølge Healthinfoarticles.com. Dette må gjøres forsiktig, fordi du kan utilsiktet skubbe herdet voks lenger inn din kanalen forverre eksisterende problem. Du kan også føre til en hud slitasje på innsiden av øret, noe som kan føre til infeksjon. Vanning øret, er den beste metoden for å bli kvitt den herdet voks. En løsning blir satt inn i øret, mykgjørende voks og tillater den å renne eller som skal fjernes. Det kan kreve et besøk til legen for å få påvirket voks fjernes grundig og trygt

Hvordan Trygg Clean Ørevoks ut av øret

Hvordan Trygg Clean Ørevoks ut av øret


Ørevoks er naturens måte å holde øret ren og smurt. Ørevoks skjemaer fra innsiden og beveger seg utover sakte i en syklus. Regelmessig rengjøring av det ytre øret med en Q-tip er OK å fjerne skjemmende gammel ørevoks, men det vil ikke fjerne ørevoks blokkering som kan begrense hørsel. For ørevoks buildup, følge disse enkle trinnene for å fjerne det.

Hvordan Trygg Clean Ørevoks ut av øret

•  Legg deg ned med øret vendt mot taket. Plasser et par dråper babyolje inn i øret, holde øret opp i 10 sekunder, deretter bøye hodet for å la oljen dryppe ut på håndkle.

Rett øregangen ved å rykke øret oppover.

Sett flere dråper vann inn i øret med pipetten til å skylle ut øregangen.

Tapp vann på håndkle og gjenta ved behov. Ikke sprut vann inn i øret for raskt.

Hint

 • For kronisk ørevoks buildup, gå til en lege.
 • Du må aldri stikke noe langt inn i øret ditt fordi du kan skade trommehinnen.

Hva Er Wax i det menneskelige øret?

Hva Er Wax i det menneskelige øret?


Som voks i ørene kan være klissete og gult, men det bidrar til å beskytte ørene på flere måter, blant annet å holde støv og smuss fra å nå den skjøre indre arbeidet i øregangene. Spesielle kjertler i ørene produsere voks.

Funksjoner

Ørevoks også er kjent som ørevoks. Ceruminous kjertler i den ytre tredjedel av ørekanaler avsondre en oljeaktig væske som kombinerer med biter av kroppslig materiale, slik som hår, hud og svette, for å gjøre voksen.

Funksjon

Ørevoks holder bakterier og andre mikroorganismer fra å komme inn i ørene. Voksen bidrar også til å opprettholde den sure balansen i øregangene og hindrer dem fra å bli tørr og kløende.

Typer

Ørevoks vanligvis er gul og myk når nye, men det mørkner med alderen. Gammel ørevoks kan bli brun eller svart, selv mørk rød, eller det kan tørke ut i hvite flak.

Betraktninger

Gammel ørevoks fungerer vanligvis sin vei ut av EARSS på egen hånd. Overflødig voks på utsiden av øret kan bli renset med et mykt vev eller en klut.

Advarsel

Forsøk aldri å rense ut ørevoks ved å plassere en bomullspinne, finger eller en annen enhet i øregangen. Du kan skyve ørevoks lenger inn i øregangen, forårsaker en blokkering eller skade på en trommehinne.

Forebygging / løsning

Hvis du mistenker at du har en opphoping av ørevoks som er i konflikt med hørselen eller forårsaker du ubehag, prøv demper voks med mineralolje, babyolje, glyserin eller en kommersiell forberedelse. Kontakt lege hvis problemet vedvarer.

Hvor ørevoks kommer fra

Hvor ørevoks kommer fra


For de fleste, er tanken på ørevoks ikke en hyggelig opplevelse. Formålet med ørevoks er mest misforstått og folk vanligvis gjør alt de kan for å rydde opp voksen ut. Men ørevoks, produsert i øregangen daglig, serverer mange nyttige formål, og er ikke noe å krype.

Betydning

Ørevoks blir produsert inne i den ytre øregang. Det blir utskilt fra små talgkjertler som linje huden av første halvdel av øregangen. Denne delen av øregangen består av et lag av brusk og hud, og er utformet for å holde det fra å komme lenger inn i øregangen og potensielt skade på trommehinnen. Ørevoks er en viktig komponent i å holde øregangen klar av skadelig rusk.

Funksjon

Ørevoks fungerer som et smøremiddel, rengjøringsmiddel, antibakteriell, og insektmiddel. Selv om folk kan bli frastøtt av sitt utseende, er ørevoks nødvendig for friske ører. Skitt eller rusk som kommer inn i øregangen er normalt fanget i voks; øret er alltid skyve voks frem for å fjerne skitten voks fra øregangen. Ørevoks utelater en lukt og smak som frastøter insekter, og den har anti-sopp og anti-bakterielle egenskaper for å holde ting fra å vokse i den varme, fuktige kanalen.

Typer

Det er genetisk bestemt hva slags og hvor mye ørevoks kroppen produserer. Det finnes to typer av ørevoks, våte og tørre. Men de kommer fra de samme kjertler i øregangen og tjene samme formål.

Misforståelse

Ørevoks er en viktig del av den selvrensende øregangen. Øret er utformet for å produsere voks, som kanalen er litt beveger seg i en bølge-lignende bevegelse dirigere voks forover. Voksen plukker opp rusk og beveger seg ut av øregangen for å kastes. Den vanlige oppfatning er at vi må rense ørene våre, bomullspinnen industrien å være en multi-million dollar testament til det. Men gjør øret normalt en mye bedre jobb på egen hånd. Prøver å rense ut en øregangen som er sunt kan forårsake avbrudd i voks produksjon og bevegelse fører til opphoping av ørevoks, ørebetennelser, soppinfeksjon, og skade på det tynne laget av huden i første halvdel av øregangen.

Betraktninger

Ørevoks kommer fra et intrikat system satt opp i kroppen for å gjøre en bestemt jobb for bedre helse av øret. Holde ørene sunt og lykkelig inkluderer tillater dem å produsere naturlig ørevoks for beskyttelse. Det er tider, men når hormonelle ubalanser og andre faktorer kan føre til ubehag med normal produksjon av ørevoks. Hvis du opplever intens kløe, svie, smerter, eller en plugget opp følelse i øret, kontakt lege. Noen leger kan anbefale fjerning av ørevoks hvis det forårsaker noen av disse symptomene. Imidlertid vil de fleste mennesker går gjennom livet aldri blir plaget av denne lille talg fabrikken i øregangen og aldri gi mye tanke til hva som skjer med deres ørevoks.

Hva er behandlingen for ørevoks bygge opp?

Små mengder av ørevoks er sunt. For mye ørevoks kan føre til ørebetennelser og nedsatt hørsel. Noen mennesker produserer mer ørevoks enn andre. Noen mennesker vil oppleve øret voks bygge-ups ofte, mens andre aldri vil oppleve en. Ørevoks fjerning blir nødvendig når voks blir påvirket i øret. De behandlinger for ørevoks er enkel og effektiv og kan gjøres rutinemessig eller etter behov.

Manuell fjerning

Leger, øret spesialister, og sykepleiere kan fjerne ørevoks manuelt. Mange i det medisinske miljøet, mener at dette er den beste behandlingen for ørevoks fjerning. En lege kan se inn i øret ditt og finne ut hvor alvorlig forstoppelse er og hvilken behandling alternativet ville være best. Manuell fjerning bør bare gjøres av en lege eller andre profesjonelle. Legen vil bruke en tent undersøke omfang og en voks fjerning skje. Denne metoden kan være den sikreste, men det er også den mest invasive. Manuell fjerning kan variere fra å være litt ubehagelig å ekstremt smertefullt. Hvis manuell fjerning er bare for smertefullt, spør legen din om å prøve en mindre invasiv behandling.

Vanning

Syringing øret, er en standard voks fjerning prosedyre. Denne behandlingen kan gjøres hjemme eller av en profesjonell. En pære sprøyten i brukes til å sprute varmt vann inn i øregangen for å "skylle ut" voks og gjøres best i badekar eller dusj. Hvis ørevoks har herdet, kan syringing være mindre effektive. Putting 02:58 dråper mineral, baby eller olivenolje i øret før skylling gjør syringing mer effektive. Syringing kan forårsake svimmelhet eller smerter, og bør ikke gjøres hvis du har en perforert trommehinne. Forsøk aldri å bruke tann vann piks eller andre vanntrykk enhet å vanne ørene; bruker bare en liten pære sprøyte presset for hånd.

Medisinering

Ørevoks fjerning faller hjelp til å løsne og mykne hard voks, oppløse voks og tørke ut øret for å hindre smitte. Du kan kjøpe, gjøre eller har legen forskrive dråper. De fleste over-the-counter ørevoks dråper inneholder vann, olje og peroxide. Du kan bruke 2-3 dråper mineral, baby eller olivenolje hjemme for å myke opp voks. Bruk 2-3 dråper peroxide å oppløse ørevoks. Drops bør ikke brukes hvis du har en perforert trommehinne. Hvis du er usikker, ta kontakt med en lege før du legger noe i ørene.

Suge

Leger også bruke suge å fjerne ørevoks. En spesialdesignet sugeenheten er plassert i øret, og legen guider suge å fjerne ørevoks. Mange pasienter finner sug for å være den mest komfortable metode for fjerning av ørevoks.

Ear candling eller coning er en gammel holistisk praksis som bruker suge å fjerne ørevoks. En spesiell øret kjegle er plassert inne i øret og den andre enden er satt i brann. Varmen gir et sug når kjeglebrannskader. Kjeglen må tas ut før varmen når huden din. Coning bør bare gjøres av en helhetlig faglig. Ifølge Mayo Clinic, forskning viser at øret koning ikke fungerer, og kan føre til personskader.

Advarsel

Bomullspinner kan forårsake voks bygge opp eller gjøre det verre. Å sette noe i øret for å forsøke å plukke ut voks anbefales ikke. Du risikerer å bryte din trommehinnen eller jamming voks dypere inn i øret ditt. Hvis du føler at du bare ikke kan leve uten bomullspinner, deretter begrense deg til å bruke dem en gang i uken. Bruk en bomullsdott i stedet for å tørke den eksterne delen av ørene dine. Hvis du opplever symptomer på ørevoks bygge opp --- fylde i øret, smerte, kløe eller tap av hørsel --- oppsøke lege før du prøver noen hjemme behandling.

Hvordan du rengjør ørevoks ut av øret Med Candling

Hvordan du rengjør ørevoks ut av øret Med Candling


Ear candling er en gammel praksis for å fjerne materiale fra ørekanalen ved å skape tilstrekkelig varme til å trakt luft opp gjennom den hule lys og skape et vakuum i øregangen. Utøvere av candling hevder en rekke helsemessige og åndelige fordeler. The Food and Drug Administration og mange leger føler at risikoen for candling oppveier eventuelle fordeler, som eksperimentelle bevis viser at bare stearin, ikke ørevoks, akkumuleres i prosessen.

Hvordan du rengjør ørevoks ut av øret Med Candling

Sette opp

•  Gå til en helsekostbutikk eller handle på nettet for å få en tilførsel av øret lys. Kostnadene kan variere fra 50 cent til $ 10 hver, og kvaliteten på de fleste er omtrent det samme. Finn de fleste av de andre elementene i ditt hjem. Bollen skal ha minst en liter eller 30 gram vann. Papiret plate bør være tynn nok til å skjære gjennom med saks. Håndklær bør være bad størrelse, ikke håndklær. Tykkere strikker fungerer bedre enn tynne de.

Finn et sted i huset som er godt ventilert og hvor du ikke er for nær brennbare elementer, for eksempel gardiner eller lampeskjermer. Du bør være i stand til å legge seg ned komfortabelt på din side, og assistenten skal kunne stå nær nok til deg å holde øret stearinlys oppreist mens det brenner. Du bør være i stand til å enkelt flytte den brennende stearinlys til bolle med vann for å slukke det når det har brent lenge nok.

•  Legg ut minst fire øret lys, fire bomullspinner, saks, to papptallerkener, en bok eller fyrstikkeske eller en lettere, og de ​​to badehåndklær. Fyll bollen med vann og plassere den i nærheten av der candling vil finne sted. Skjær en enkelt liten åpning i midten av en plate om bredden på midten av et stearinlys. Klipp små åpninger som går ut fra første spalte, slik at du kan sette den smale enden av det første lyset gjennom toppen av platen i midten godt. Sett lyset gjennom platen slik at platen er halvveis opp lyset, den smale spissen stikker ut i bunnen av platen. Vikle et gummibånd rundt lyset like under platen for å holde platen i å la voks dryppe ned gjennom platens hull. Ligge på siden og be din assistent til å plassere de to håndklær over håret og skulder forlater øret utsatt.

Å tenne lys

Følg denne prosedyren for hvert øre. Assistenten bør forsiktig plassere den smale tuppen av stearinlys i øret, og deretter tenne toppen av stearinlys. Etter hvert som lyset brenner ned, kan assistenten ønsker å skifte grep til under papirplaten.

Hvis du føler øret blir for varmt, eller det begynner å ringe eller vondt, fjerne stearinlys umiddelbart og slukke den i bolle med vann. Ellers venter til lyset har brent til omtrent en tomme over platen før dousing det. For å være sikker på at platen ikke ta fyr før lyset blir dynket, trekker platen ned og av før du plasserer lyset i vannet.

Bruk en bomullspinne til å tørke opp noe sot eller voks som kan ha dryppet ned på øret. Gi deg selv et par minutter til å sitte oppreist før ligger nede på den andre siden for å utføre den samme prosedyren på det andre øret. Du trenger en ny stearinlys, en ny plate, og en annen gummi band, og du bør kvitte deg med den gamle stearinlys og erstatte vannet i bollen.

Hint

 • Øret lys kan produsere en god del røyk, så pass på røyken har et sted å gå.
 • Lyset er ment å skape et vakuum for å suge ørevoks ut av øregangen. Heldigvis er tetningen mellom lyset spissen og øret åpning vanligvis ikke tett nok for et vakuum for å forekomme, fordi en hvilken som helst vakuum sterk nok til å fjerne ørevoks vil også briste trommehinnen.
 • Ikke utfør candling på deg selv uten at noen andre der. Du vil ikke være i stand til å se når lyset har brent ned nær papir plate, og du kan gå glipp av deler av lyset som brytes av og savner platen for å starte en brann.
 • FDA og flere uavhengige leger er enige om at øret candling gir ingen helsemessige fordeler, og du risikerer brannskader, blødninger og hørselstap. I det minste kan den voks fra lyset renne ned langs innsiden av lyset og fylle øret med så mye stearin, kan en lege være nødvendig for å ekstrahere det.

Hvordan Bløt Ørevoks

Hvordan Bløt Ørevoks


Ørevoks bidrar til å holde ørene sunt ved å fange skitt og bremse bakterievekst. Men når ørevoks bygger seg opp, kan det føre til ubehagelig blokkering. Det er aldri trygt å stikke gjenstander, for eksempel binders, bomullspinner eller hårnåler, inn i øret for å fjerne overflødig voks. Det er trygge måter å fjerne ørevoks, men først må det bli myknet. Følgende ørevoks oppmykning teknikken er anbefalt av Mayo Clinic.

Bruksanvisning

kjøpe en frisk flaske mineralolje, babyolje, glycerin eller hydrogenperoksyd. Du ønsker ikke å bruke en gammel flaske som kan ha blitt forurenset av tidligere bruk.

Bøy hodet til den ene siden, og bruke en renovert dropper å legge til flere dråper av løsningen inn i ørekanalen. Vent noen sekunder, og deretter bøye hodet i den andre retningen og gjelder flere dråper av løsningen i det andre øret.

Gjenta trinn 2 to ganger om dagen, for ikke mer enn fem dager.

Tips og advarsler

 • Ifølge Mayo Clinic, kan øret candling være usikre og ineffektivt på å fjerne overflødig ørevoks.

Hva er hensikten med ørevoks?

Hva er hensikten med ørevoks?


Ørevoks, eller ørevoks som det er medisinsk kjent, er vanligvis en klissete væske, men utseendet kan variere fra person. Voksen kan være flytende, fast eller flassende, men uavhengig av sitt utseende, er dens oppdrag det samme: å skjerme øregangen. Mens behandlinger som candling, som fjerner ørevoks og urenheter fra øregangen, har økt i popularitet, leger advarer om at fordelene med ørevoks langt oppveier dens underlige utseende.

Identifikasjon

Ørevoks er skapt av huden kjertler i ytre øregangen. Den kan bestå av vann, hudceller og bakterier, i tillegg til de sekreter fra kjertlene.

Fordeler

Ørevoks tilbyr et lag av beskyttelse for ørene. Den blokkerer støv, skitt og selv bugs fra å reise dypt inn i øregangen, og det holder huden i øregangen riktig fuktighetskrem, forebygge tørr og kløende ører. Materiale i voks bidrar også til å avverge ørebetennelser.

Omsorg for Ører

De fleste ørevoks faller ut av øret naturlig, enten på egen hånd eller når du vasker kroppen din. Leger advarer pasientene ikke å bruke bomullspinner eller andre gjenstander til å fjerne voks. At prosessen bare lykkes i å skyve voksen lenger inn i øregangen, noe som skaper en blokkering.

Blokkeringer

Noen folks ører skape ekstra voks, og skaper en buildup som kan føre til midlertidig hørselstap. I slike tilfeller vil legene skylle øret med vann for å fjerne buildup. Evnen til å høre er umiddelbart gjenopprettet.

Hard Wax

Mens sammensetningen av ørevoks kan variere, kan noen folks ører skape solid voks, eller hard voks. Hard voks kan forårsake smerte ved å trykke mot veggene i øregangen. Leger kan enten prøve å skylle den ut eller foreskrive øredråper eller andre medisiner som vil myke opp voksen.

Tegn på å være gammel

Tegn på å være gammel


Hvis du er i live, er du aldring. Rynker, sagging kroppsdeler, grå hår, mental og fysisk bremse er alle tegn vårt samfunn forbinder med å være gammel. Folk som tar godt vare på kroppen sin har vil nesten alltid organer som alder mer elegant og med færre problemer enn folk som don € ™ t. Omsorg kroppen får avgjør hvor raskt og dypt noen tegn på aldring vises.

Hjernen og nervesystemet

Over tid kan du miste hjerneceller. Din korttidshukommelse kan lide, mens langtidshukommelsen virker klarere og skarpere. Din tenkning og resonnement ferdigheter kan bremse, forårsaker dine reflekser og koordinering for å gradvis sakte. Strokes og Alzheimerâ € ™ s er mer vanlig i en eldre befolkning og kan gjøre disse endringene mer uttalt.

Hår og Hud

Håravfall og gråning er vanlige tegn på aldring. Huden blir tynnere og er mer utsatt for skader. Huden er også mindre elastisk og tørketrommel, noe som skaper rynker og slapp hud. Pigmentflekker og hudkreft er mer vanlig i en aldrende befolkning.

Øyne, ører, nese og smak

Som du alder, kan det hende du trenger briller, kontakter eller kirurgi for å hjelpe deg å se. Endringer i øynene inkluderer: tynning av netthinnen, clouding av linsen og færre tårer for å holde øynene smøres. Glaukom og grå stær er mer vanlig i en aldrende befolkning.

Høye lyder, kan ørevoks oppbygging og sykdom føre til hørselstap. En tredjedel av dem 60 år og mer enn halvparten av de som er i 80-årene og eldre har noen form for hørselstap. Et høreapparat kan hjelpe noen av at befolkningen forbedre hørselen.

Din følelse av lukt og smak kan også avta etter hvert som du blir eldre.

Tenner og tannkjøtt

Tannråte og viker tannkjøtt kan føre til tap av tenner. Som du alder, kroppen produserer mindre spytt, noe som kan øke tann og tannkjøtt infeksjon. Proteser og implantater kan erstatte tapte tenner og er mer vanlig i en eldre befolkning.

Hjerte og sirkulasjon

Som du alder, kan ditt hjerte og sirkulasjonssystem jobbe mindre effektivt. Hjertemuskelen kan bli tykkere, spesielt hvis du har høyt blodtrykk, forårsaker hjertet til å jobbe hardere for å pumpe blod. Vener og arterier blir mindre elastisk og kan begrense grunn av fett innskudd.

Fordøyelsessystemet

Din mage, lever, galleblære, bukspyttkjertel og tarm kan gi lavere nivåer av fordøyelsesenzymer som du blir eldre. Dette kan føre til at du noen fordøyelseskanal opprørt og forstoppelse. Du kan ha problemer med å fordøye mat som var aldri et problem før. Vekt kan øke som stoffskiftet bremser og krever færre kalorier.

Filtreringssystem

Leveren, nyrer, blære, urinveier og tarm kan bli tette som du blir eldre, noe som gjør det vanskeligere for kroppen å behandle og frigjøre giftstoffer. Sykdommer som diabetes, fedme og høyt blodtrykk og enkelte legemidler kan gjøre disse organene jobber mindre effektivt også. Gravity, muskelsvakhet, prostataforstørrelse, kronisk hoste, og andre helsemessige problemer kan føre til blære lekkasje.

Skjelett- og muskel Systems

Muskelstyrke avtar med alderen, og bein og tenner blir mer skjør og sprø. Leddene er mindre smurt og fleksibel. Leddgikt kan videre påvirke leddene og forårsake både smerte og tap av bevegelsesområdet.

Kan du være for gammel til å donere organer?

Kan du være for gammel til å donere organer?

Pensjonist kan være redde for å bli organdonorer fordi de tror de er for gamle til å donere. Men eksperter sier at man aldri kan være for gammel til å donere organer.

Ingen cutoff alder

The Mayo Clinic sier at det er ingen "cutoff alder" for å donere organer. Enten organene vil være nyttig bestemmes av andre medisinske faktorer, men ikke av alder. (Ref. 1.)

Donor helse

Ifølge den amerikanske regjeringens organ donor nettsted, er generelle helse viktigere enn alder når det gjelder organdonasjon. Selv de med sykdom eller visse medisinske tilstander kan være egnede givere i noen tilfeller. (Ref. 2.)

Transplantasjoner fra seniorer

Vellykkede transplantasjoner er gjort med organer fra mennesker i alle aldre, fra babyer til eldre. Når en donasjon muligheten byr seg, vil legene avgjøre om dine organer er egnet. (Refs. 1, 2.)

Kostnad

Penger bør ikke være en faktor i å avgjøre om det skal være et organ donor, fordi det er ingen kostnad for giver eller hans familie. Prisen på transplantasjoner dekkes i sin helhet av orgelet mottaker. (Ref. 1.)

Presserende behov

Ifølge US Department of Health and Human Services, er mer enn 100.000 mennesker venter på organtransplantasjoner. (Ref. 3.) Pensjonister bør ikke la frykt for å være for gammel stoppe dem fra å vurdere organdonasjon.

Hvordan finne nekrologen til en gammel venn

Når en gammel venn er død, kan det være lurt å finne ord av det i en lokal avis. Nekrologer er utformet for å formidle resultatene og prestasjonene til den avdøde, samt en følelse av hvem han var og hvordan han nærmet liv. Det kan være en uvurderlig del av sorgprosessen, spesielt hvis du ikke var i kontakt med din venn de siste årene. Nekrologer kan også sette deg i kontakt med din venns pårørende, og finne ut hvor du skal gi donasjoner i hans navn. Legacy.com er en gratis Internett-tjeneste som søker nordamerikanske aviser for nekrologer. For å bruke den riktig, derimot, kan du trenger å gjøre litt detektivarbeid.

Hvordan finne nekrologen til en gammel venn

Finn din venns fullt navn. De fleste nekrologer er publisert ved hjelp av den avdødes gift navn, som du ikke kan bli kjent med hvis du har vært ute av kontakt for en stund.

Finn ut hvor din venn døde. Med mindre hun var en figur av noen notatet, vil nekrolog vanligvis vises bare i den lokale avisen eller kanskje avisen nærmest hennes fødested. Sjekk offentlige registre for å finne ut hvilke aviser ble utgitt nærmest henne. De skal hjelpe til med søket.

Bestem når din bekjent gått på. Det trenger ikke være den eksakte dagen, men jo mer nøyaktig du kan være, jo lettere søket blir. Du kan foreta søk etter år eller til og med tiår, men du må kanskje sile gjennom mange navn å finne at din venn.

Logg deg på legacy.com. Med det kan du utføre nekrolog søker gjennom mer enn 700 aviser i USA og Canada. Søkemotoren er på høyre side av hjemmesiden. Det er ingen kostnader for å gjennomføre søk og du trenger ikke å registrere deg for noe.

Skriv inn så mye informasjon som du har lært: fullt navn, statlige, lokale avis, og / eller dødsdato. Hvis du ikke kjenner din venns gift navn, kan du søke etter avis. Når du har lagt inn all informasjon du har, klikk på "Søk".

Skann navnene gitt for at din venn. Ideelt sett vil Legacy.com returnere presise navn på første forsøk. Hvis du har mer begrenset informasjon, vil det gi en rekke ekstra navn. Se etter din venns fornavn og fødselsår, hvis mulig. De er biter av informasjon du er mest sannsynlig å ha, og de kan være de beste guider til å finne den rette nekrolog på listen.

Klikk på navnet til vennen din når du finner den. Legacy.com gir den fullstendige teksten til nekrolog som publisert i relevant avis.

Hint

 • Legacy.com gir også Social Security Death Index Resultater - som viser avdødes siste adresse og dato for død - gjennom samme søkemotor. Hvis du ikke kan finne en nekrolog gjennom sine tjenester, så kan du bruke denne informasjonen til å kontakte nærliggende aviser direkte og spørre om de har en nekrolog i deres avis likhuset.

Hvordan bli kvitt ørevoks i et barn

Selv ørevoks er et naturlig produkt av kroppen, har for mye ørevoks kan forårsake hørselsproblemer eller ubehag hos barn. Hvis du ønsker å prøve å bli kvitt ørevoks i et barn, følger du disse trinnene.

Hvordan bli kvitt ørevoks i et barn

å bruke hydrogenperoksyd. Ved hjelp av en dropper legge til en liten mengde hydrogen peroxide til barnets øre. La det boble, og slå barnets øre til avløp. Dette kan bidra til å løsne ørevoks.

Bruk naturlig tilnærming. Noen få dråper olivenolje eller mineralolje i barnets øre kan myke opp ørevoks. Myknet voks vil ofte komme ut på egen hånd.

Hvil barnets øre på et varmt vann flaske eller på en varm klut. Varme kan hjelpe smelte ørevoks slik at det kan renne. Vær sikker på at temperaturen på overflaten er varm og ikke varm.

Kjøp en over-the-counter ørevoks fjerning løsning eller kit.

Kontakt ditt barns barnelege. Han kan ha en foretrukket fremgangsmåte for å løsne og fjerne ørevoks. Legen kan myke opp og skrape bort ørevoks fra barnets øre.

Gå for forebygging. Hold barnets ører rent med en myk vaskeklut på det ytre øret. Du vil også ønsker å være sikker på å holde barnet hydrert. Dehydrering kan gjøre ørevoks hardere.

Hint

 • Rådfør deg med barnets barnelege før du bruker noe for å fjerne barnets ørevoks.
 • Bruk aldri en bomullspinne for å rengjøre ørevoks fra et barns øre. Du kan pakke den ørevoks i øret dypere gjøre problemet verre.

Ørevoks buildup i Kids

Ørevoks buildup i Kids

Ørevoks er en myk, naturlig stoff, offisielt kjent som ørevoks, som skilles ut av huden kjertler inne i øret. Mens folk i alle aldre er stadig produserer ørevoks, kan det ofte buildup spesielt i barn, forårsaker mye bekymring for foreldre. Disse foreldrene trenger ikke bekymre deg. Ørevoks buildup er helt normalt og er vanligvis ikke skadelig med mindre det blir ut av hånden. Bekymrede foreldre bør oppsøke lege hvis de er redd om voks buildup, og de kan også lære litt mer om det slik at de vet om de trenger å bli skremt.

Funksjon

Like motbydelig som det kan virke, er ørevoks faktisk ganske nyttig. Ørevoks fungerer som et vannavvisende og også holder øregangen og trommehinnen beskyttet. Fremmedlegemer, det være seg støv, bakterier eller mygg eller små insekter, blir fanget i øret voks før de kommer inn for å skade hørselen. Øret voks deretter tørker ut og faller ut, holde øret rent. Ørevoks kan være spesielt gunstig for barn, siden de ikke alltid har kunnskap eller midlene til å rense ut noe som blåser inn i ørene.

Advarsel

Hvis ørevoks gjør buildup til et punkt at det blokkerer ørekanalen, kan det føre til en rekke problemer. Barn kan lide delvis hørselstap, avhengig av hvor mye voks er bygget opp. Dreven ørevoks kan også føre til smerter, som voksen kan bli svært hard og slip mens den er fast i sensitive øregangen. Siden ørene deler de samme nervene med halsen, kan overdreven voks også føre til hoste eller en kile i halsen området.

Misforståelse

Ørevoks i barna er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Etter å ha for mye ørevoks, faktisk kan være mer fordelaktig enn å ha ingen i det hele tatt. Den eneste tiden foreldre bør være opptatt, er hvis ørevoks bygger seg opp så sterkt at den blokkerer øregangen fullstendig og gjør det vanskelig å høre. Foreldre bør ideelt sett aldri trenger å rense ut barne ørevoks, som voksen tørker ut og faller bort av seg selv.

Behandling

Hvis for mye voks gjør bygge opp, bør foreldrene aldri sondere og dytte på den, som det kan kjøre voksen dypere inn i ørekanalen. Ved hjelp av en bomullspinne er også en dårlig idé, så det kan fremsettes for dypt eller barnet kan plutselig flytte og pinnen kan punktere trommehinnen. Vanning er en sikker måte å bli kvitt overflødig ørevoks hvis det blir en nødvendighet. Foreldre kan tipse barnets hode til siden og fyller øregangen med babyolje, hydrogen peroxide eller mineralolje gjennom en pipette. Hold hodet på skrå i ca fem minutter, deretter rette hodet, plassere et håndkle utenfor øret for å samle opp væsken som renner ut.

Betraktninger

Hvis et barn er konstant trekke, gni eller plager med ørene, kunne han være lider av ørevoks buildup --- eller en ørebetennelse. Hvis det er fra voks, kan foreldre oppmerksom på en synlig buildup eller en drenering som er gul eller brun. På den annen side, hvis barnet lider av en øreinfeksjon, kan øret drenering være klare, blodig eller melkeaktig og være ledsaget av feber og problemer med å sove.

Ørevoks bygge opp hos barn

Ørevoks bygge opp hos barn

Har barnet ditt synes å være ignorerer deg når du ringer? Er han ber deg om å gjenta ting du si til ham? Er han klage på en øreverk eller gni øret hans mye? Et besøk til legen din kan fortelle deg om disse problemene er forårsaket av ørevoks oppbygging.

Årsaker

Ørevoks oppbygging hos barn kan skje på grunn av overdreven ørevoks produksjon eller på grunn av elementer som er satt inn i ørene, komprimering ørevoks.

Effekter

Noen barn kan klage over en øreverk eller ringing i ørene hvis de har ørevoks oppbygging. Du kan også legge merke til noen hørselstap hos barnet ditt.

Misforståelse

Det er ikke nødvendig å rense normal ørevoks ut av barnets øre. Ørevoks bidrar til å hindre infeksjoner ved å fange støv og rusk som kommer inn i øregangen.

Forebygging / løsning

Hvis barnet ditt er utsatt for ørevoks bygge opp, kan du bidra til å forhindre eller forsinke den ved å hindre eller nedslående ham fra å sette fingrene eller andre gjenstander i øret hans. Du kan også bruke et hjem rensing kit eller gå til legen din for å ha overdreven ørevoks oppbygging fjernet.

Advarsel

Ear candling, prosessen med å sette et rør i øret og belysning den andre enden, kan forårsake alvorlig skade på det indre øret. På samme måte, ved hjelp av bomullspinner for å rengjøre det indre øret kan kompakt ørevoks og legge til problemet med overdreven ørevoks oppbygging.

Hvordan du rengjør ørevoks i et barn

Ørevoks er skjemmende, men det tjener et verdifullt formål. Den klebrig stoff feller skitt og andre partikler som kan forårsake irritasjon eller infeksjon i øret. I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig å gå langt for å fjerne ørevoks, men påvirket ørevoks kan noen ganger stivne og forstyrre hørsel. I disse tilfeller, voks kan ofte bli fjernet i hjemmet.

Hvordan du rengjør ørevoks i et barn

Regelmessig rengjøring

•  Sjekk det ytre øret for ørevoks.

Fukt en vaskeklut med lunkent vann, og pakk det rundt pekefingeren.

Tørk av ytre øret forsiktig uten å skyve voks tilbake inn i ørekanalen.

Fjerne en blokkering

Velg en over-the-counter løsning for å fjerne ørevoks, eller blande en liten mengde av hydrogenperoksid med en lik mengde vann, i henhold til Dr. William Sears.

Varm blandingen ved å holde den i hendene i noen minutter.

Har barnet ditt ligge ned, og sakte plassere noen dråper av løsningen inn i øret hans ved hjelp av en dropper. Prøv å holde dråpene i fem minutter for å myke opp voksen. Hvis barnet ditt er ulykkelig, bare la dråpene i så lenge du kan.

Plasser en vaskeklut over øret. Har barnet ditt snu slik at dråpene til å flyte ut igjen.

Gjenta prosessen daglig i tre til fem dager. Deretter skylle øret med en pære sprøyte fylt med lunkent vann for å fjerne gjenværende ørevoks.

Hint

 • Vurdere å ringe eller besøke barnets lege før du prøver å fjerne påvirket ørevoks å utelukke andre øret problemer.
 • Hvis du ikke kan trygt fjerne påvirket ørevoks hjemme, kan barnets lege fjerne det med en spesiell ørevoks scoop.
 • Hvis barnet ditt ser ut til å ha hørselstap, skarp øresmerter, feber, øresus, vedvarende kløe i ørene eller flytende utflod, kan du kontakte en lege, i henhold til St. John Health System.
 • Ikke legg dråper, eller noe annet, inn i øret hvis du mistenker at barnet ditt har en sprukket trommehinne.
 • Unngå å sette bomullspinner inn i barnets øre; de kan sprekke trommehinnen eller skyve voks inn i øregangen og føre til blokkering.
 • Aldri sett gjenstander, inkludert fingre, dypt inn i ørekanalen.

Normale Vital Signs for en fire år gammel

Normale Vital Signs for en fire år gammel


På nesten hvert legebesøk, vil medisinsk personell sjekk pasientens vitale tegn. Dette gjelder hvis pasienten er en nyfødt eller en 100 år gammel person eller en hvilken som helst alder i mellom. Selv for foreldre, vel vitende om normale vitale tegn på sine barn for sine tilsvarende aldre kan være livreddende. Vitale tegn inkluderer følgende: åndedrett, puls og blodtrykk. Normale tall er uttrykt i en skala som det vil være en viss mengde svingninger mellom barn i tillegg til forskjellene mellom kjønnene. Den normale kroppstemperaturen for alle mennesker er ca 98,6 grader Fahrenheit.

Respirasjon

Ifølge Dr. Ronald Pirrallo, en nødsituasjon lege, pustefrekvens, også kjent som den normale pustefrekvens, for en fire år gammel er vanligvis mellom 20 og 40 pust per minutt.

Puls

Ifølge nettstedet www.kidsgrowth.com, bør normal puls, noe som indikerer hjertefrekvensen, for de fleste fire åringer varierer mellom 80 og 130 slag per minutt. De indikerer også at hjertefrekvensen justerer lag ti prosent per grad Celsius og fem prosent per grad Fahrenheit. I varmere vær, vil en persons hjerte slå fortere, mens i kaldere vær, vil hans hjerte slå saktere.

Blood Pressure

Ifølge www.kidsgrowth.com, bør normal diastolisk, eller minimum, blodtrykk for en fire år gammel være mellom 45 og 65. Det samme nettstedet viser at de fleste fire åringer bør ha en systolisk, eller maksimal blodtrykk mellom 70 og 110.

Andre hensyn

Ifølge Center for Disease Control (CDC), er barns helse ikke lenger vurdert ved hjelp av vekt. For mange variabler påvirker et barns vekt inkludert noen vekst, forskjeller mellom kjønnene og månedlige endringer. I stedet anbefaler CDC bruk av Body Mass Index (BMI) for å fastslå overvektige eller fete barn, inkludert fire-åringer. Men på grunn av svingninger, BMI er ikke brukt som et diagnostisk verktøy.

Ytterligere vurderinger som hudfold tykkelse målinger er nødvendig. I tillegg tilsettes CDC at to barn kan ha samme BMI mens man kan betraktes obese og den andre ikke er det. Tatt i betraktning forskjellene i aldre og kjønn vil føre til en annen persentil rangering på BMI skalaen. Ifølge CDC, gjennomsnittlig utvalg i høyden for en fire år gammel gutt spenner 37 til 43,5 inches. For en jente på samme alder, er den gjennomsnittlige høyden utvalg 36,5 til 43 inches.

Mulige Bekymringer

Ifølge informasjon finnes på www.kidsgrowth.com, medisinsk personell blir bekymret når inkonsistente svingninger i vekt og høyde oppstå. Vanligvis vil vekt og høyde øker i jevn jevn hastighet. Ekstreme svingninger i temperatur, respirasjon, blodtrykk eller puls av en fire år gammel gir grunn til umiddelbar bekymring og garanterer en tur til legevakten.

God hygiene læringsaktiviteter for en åtte år gammel

God hygiene læringsaktiviteter for en åtte år gammel


Hvis du har barn, har du bakterier; barn i alle aldre passerer rundt utallige bakterier hvert år, og åtte-åringer er ikke noe unntak. Kaldt og influensa bakterier er to av de viktigste gjerningsmannen i kid bakterie krigføring, men du kan lære barna selvforsvar. Den beste hygiene strategi er en enkel en: lære dem å vaske sine hender.

Tell til Twenty

Åtte-åringer blir uavhengige tenkere og deres evne til å holde på oppgaven er i bedring. En god hygiene læringsaktivitet for en åtte-åring ville være for ham å øve telle til tjue mens han vasker hendene, siden tjue sekunder er den anbefalte tiden for å oppnå maksimal renslighet når du vasker hendene, ifølge Mayo Clinic.

Tann-Børsting Teknikker

Lese-og skriveferdigheter er også utvikler seg raskt i åtte år gamle, og et godt prosjekt ville være å ha henne skrive en enkel en-siders bok rapport om hvordan å pusse tennene og supplere den med passende bilder. Har henne praktisere disse teknikkene ved å børste i to minutter mens du ser på klokken - også en god erfaring. Lære henne å bruke korte, milde slag når børsting og for å være sikker på å børste som er vanskelige å nå tilbake tennene.

Les en bok

Ta din åtte-åringen til biblioteket og la ham velge en bok om generell hygiene. Som han leser det til deg, sjekk hans lesing og ordforråd ferdigheter for forståelse og deretter stille ham spørsmål om hva han nettopp leste. Deretter har han lage en liste over trinnene involvert i å pusse tennene, vaske hendene og ta et bad, og la ham fortelle deg hvorfor disse tingene er viktig.

Bading

Forklar din åtte-åring hvorfor bading er viktig; hun vil være i stand til å forstå en enkel forklaring på bakterier og hvordan de gjør oss syke. Gjør bading moro med badekar diagram som viser hver dag i uken, og har plass til et klistremerke hver gang hun er ferdig et bad. Dra nytte av alle de badeleker på markedet og la åtte år gammel velge den som vil gjøre henne bad tid moro.

Idealvekt for en 17-år gammel mann

Mens det er nyttig å bruke medisinsk informasjon for å måle hvor nær du er riktig vekt for din alder, mange faktorer som påvirker hvor nær vekten av en 17-år gammel mann som er det ideelle.

Betraktninger

Å sammenligne vekten av en 17-år gammel mann til en passende vekt ifølge medisinske høyde / vekt diagrammer, må du først beregne ungdommens body mass index (BMI). Dette er fordi idealvekt er en funksjon av barnets høyde, og en BMI kalkulatoren tar både høyde og vekt i betraktning.

Identifikasjon

Bruk en online BMI kalkulator for å beregne kroppsmasseindeks på barnet. Deretter, ved bruk av en medisinsk vekstkurve for menn, finner 17 langs X-aksen og følge linjen for å bestemme hvorvidt han faller innenfor et sunt rekkevidde. Median BMI-indeksen for en 17 år gammel mann er 22. Dersom BMI verdien faller under femte persentilen, den enkelte anses undervektig. En BMI over 95-persentilen viser barnet er overvektig.

Fordeler

Opprettholde en sunn vekt forebygger sykdommer forbundet med overvekt, inkludert høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Bevissthet om hvordan BMI sammen som i en sunn 17-åring ungdom hjelper leger å behandle eller forebygge disse lidelsene.

Hva er noen tips for å hjelpe en 11-år gammel jente sovne om kvelden?

Hva er noen tips for å hjelpe en 11-år gammel jente sovne om kvelden?


En 11 år gammel jente trenger mellom 10 og 11 timer søvn hver natt, ifølge National Sleep Foundation. Dessverre, behovet for dette mye søvn ofte kolliderer med økende faglig ansvar, fritidsaktiviteter, sosiale forpliktelser og fysiske endringene som skjer i denne alderen, noe som gjør det vanskelig for jenter å sovne eller få tilstrekkelig søvn. Mangelfull eller dårlig søvnkvalitet kan føre til faglige vansker, humørsvingninger og atferdsproblemer. Disse problemene kan forebygges ved å følge noen tips for å hjelpe din datter sovne lettere.

Hold det Konsekvent

Ved 11 år, kan din datter skal hevde økt uavhengighet, men det er viktig å fortsette å vektlegge en konsekvent søvn tidsplan, ifølge National Sleep Foundation. Oppmuntre henne til å gå til sengs og stå opp på samme tid hver dag, selv i helger og ferier. Dersom du tillater oppholder deg sent eller sove i, begrense den til ikke mer enn 2 til 3 timer senere enn din datters normal timeplan. Også begrense tapper til 30 minutter eller mindre. Opprettholde en konsekvent søvn tidsplan vil hjelpe din datter regulere sin interne sove-våkne syklus, noe som gjør det lettere å sovne.

Oppmuntre en Bedtime Routine

En avslappende sengetid rutine kan hjelpe din datter koble av fra dagens stimulering, noe som gjør det lettere å sovne. Oppmuntre din datter til å engasjere seg i avslappende aktiviteter minst en time før leggetid, for eksempel lesing, skriving i et tidsskrift eller ta et varmt bad. Du kan også tilby din datter et lett måltid før sengetid, ved hjelp av matvarer som kombinerer det søvndyssende hormonet tryptofan og karbohydrater, for eksempel en liten skål med lavt sukker frokostblanding og melk eller en halv kalkun eller peanøttsmør sandwich.

Still Scene

Sørg for at din datters rom er som bidrar til å sove. Rommet bør være mørkt, kjølig og stille. Bruk av datamaskiner, fjernsyn, videospill og mobiltelefoner stimulere sinnet, noe som gjør det vanskelig å sovne. Etablere og håndheve begrensninger på bruken av disse elementene før sengetid eller fjerne dem fra din datters soverom.

Advocate Exercise

Sørg for at din datter er å få minst 30 minutter med moderat til høy intensitet trening hver dag. Ifølge Teens Helse nettside, vil dette hjelpe henne føle deg mer energi utover dagen, lindrer stress og sovner lettere om natten. Minn din datter å unngå å trene innen 3 timer etter sengetid, som kan forårsake et utbrudd av energi som gjør sovner vanskeligere.

Ta tid til å snakke

Sammen med andre daglige stressfaktorer, hormoner, slik som østrogen, begynner å bølge rundt denne alderen, øker din datter sover vanskelighetsgrad, selvbevissthet og humørsvingninger. Før sengetid kan være en god tid til å tilbringe en rolig, kvalitetstid sammen, slik at hun skal snakke med deg om dagen hennes, hennes følelser eller andre ting på hennes sinn. Lindrende oppdemmet bekymringer og følelser kan hjelpe henne sovne lettere.

Vurdere faktorer som påvirker søvn

Rundt starten av puberteten, forklarer National Sleep Foundation at det er en intern skift i produksjonen av melatonin, hormonet som gjør en person føler seg søvnig. Dette betyr at din datter ikke kan føle deg trøtt før 23:00 eller senere. Diskuter disse endringene og viktigheten av søvn og gode søvnvaner med datteren din. Forklar at tilstrekkelig søvn er nødvendig for å føle hennes beste og gode resultater i akademiske og fritidsaktiviteter. Også forklare at koffein og stimulerende aktiviteter nær sengetid kan føre til innsovningsvansker og andre søvnforstyrrelser. Forstå effekten av søvn på kroppen kan øke din datters samsvar med søvn regler.

Slik fjerner ørevoks i Spedbarn

Vi vet alle hva ørevoks er. Det er den gul-oransje hardt klebrig stoff som akkumuleres i øregangen. Den medisinske termen for ørevoks er ørevoks. Ørevoks er faktisk naturens måte å beskytte ørene. Det hindrer smuss og andre fremmede stoffer kommer inn i øret. De fleste av oss bruker en bomullspinne til å fjerne ørevoks fra ørene våre, men når det gjelder å fjerne ørevoks fra en spedbarnets ømfintlige ører må vi utvise forsiktighet.

Slik fjerner ørevoks i Spedbarn

•  Legg merke til om du kan se at ørevoks. En baby ører vanligvis ikke skiller en overskytende beløp av ørevoks. I de fleste spedbarn ørevoks fjerning er ikke nødvendig. I alle fall hvis overflødig ørevoks er til stede, kan du bruke en vaskeklut til å fjerne det.

Rengjør ditt barns ører med en varm vaskeklut. Begynn fra den øverste delen av øret og jobbe deg ned og pass på å få i alle folder og bretter. Sørg for å rengjøre bak øret. La øret voks fjerning for den siste delen av rensing.

Twist et hjørne av vaskeklut og forsiktig bearbeid ørevoks fra øret. Dette er den enkleste og mest skånsomme måten å fjerne ørevoks fra ditt barns ører uten å forårsake smerte eller skade på øret. Varmt vann vil myke opp noen oppbygging av ørevoks for enkel fjerning. Sørg for å vri ut vaskeklut grundig for å hindre at vann kommer inn i øret. Husk å tørke øret med et mykt håndkle.

La ørevoks alene med mindre det forårsaker et problem. Ørevoks hos spedbarn vanligvis ikke presentere et problem så skritt for å fjerne det kan være unødvendig. Spedbarn vanligvis ikke produsere nok ørevoks å betegne bekymring over fjerning sin. Men i tilfelle at overflødig ørevoks ville presentere et problem ville det være lurt å ha en lege fjerne den heller enn å prøve å fjerne det på egen hånd.

varsel dersom overflødig ørevoks kan være årsaken til spedbarn smerte eller ubehag. Hvis dette synes å være tilfelle ta kontakt med barnelege. Hvis ørevoks fjerning synes unødvendig legen kan gjøre det på kontoret sitt. Forsøk på å fjerne ørevoks hjemme med bomullspinner eller andre midler kan føre til perforering av babyens trommehinnen eller på annen måte kan skade øret. Ved hjelp av en bomullspinne kan også presse ørevoks lenger inn i øregangen som kan hindre hørsel eller forårsake ytterligere ubehag. Regelmessig rensing av ditt barns ører med en varm vaskeklut bør være tilstrekkelig.

Hint

 • Putt aldri noe inn ditt barns ører mindre instruert av lege.
 • Bruk aldri olje eller andre stoffer i ditt barns ører mindre instruert av lege.