Digidexo.com

oksygenmetning kols

KOLS oksygenmetning under trening

KOLS oksygenmetning under trening


Kronisk obstruktiv lungesykdom, eller KOLS, refererer til forhold som emfysem og kronisk bronkitt. Disse sykdommene er preget av åndedretts blokkering som fører til redusert blod nivåer av oksygen under trening.

Prosessen

Personer med KOLS har en kontinuerlig lav hastighet på luftstrømmen under utånding. Under trening, lungene er under større etterspørsel enn ved hvile, og luft hindringen er forsterket. Dette fører til redusert oksygennivå i blodet.

Symptomer

Under trening og høy aktivitet, KOLS pasientens manglende evne til adekvat slipper karbondioksid og utilstrekkelig inntak av oksygen kan føre til symptomer som kortpustethet, piping i brystet og snurpet leppe puste.

Ekstra oksygen

På grunn av problemene forbundet med lav oksygenmetning under trening, kan KOLS-pasienter har nytte av levering av oksygen via nesekateter under trening, ifølge Merck Manual.

Pulmonary Rehabilitation

Forbedret sirkulasjon og en økning av kroppens evne til å utnytte oksygenet kan oppnås via pulmonal rehabilitering, i henhold til Cleveland Clinic.

Metoder

Lungerehabilitering for KOLS-pasienter med lav oksygenmetning nivåer under øvelsen består av coaching i pustemetoder, mosjon utdanning og terapi og rådgivning under tilsyn av luftveis terapeuter.

Hva oksygenmetning nivåer bety for Survival

Hva oksygenmetning nivåer bety for Survival


Når en person puster inn oksygen fra luften, det går inn i lungene. Røde blodceller i blod binder til oksygen i lungene, så hjertet pumper dette oksygenrikt blod gjennom kroppen. Oksygenmetning er mengden av oksygen i blod og oksygen er nødvendig for å overleve.

Normale nivåer

Normale oksygen metningsnivåer ligge mellom 95 og 100 prosent. Ved dette punkt, har en person nok oksygen i hans eller hennes blod for å drive de forskjellige organer og vev som gjør legemet arbeid. Tilstrekkelig oksygenmetning nivåer holder en person i live.

Lave nivåer

En person med lav oksygenmetning nivåer har utilstrekkelige mengder oksygen i hans eller hennes blod stream. I denne tilstanden, de organene i kroppen som hjertet ikke får nok oksygen er nødvendig for dem å fortsette å jobbe. En slik person kan oppleve utmattelse eller hjerteanfall.

Betraktninger

Personer med kronisk obstruktiv lungesykdom-også kjent som KOLS-kan ikke puste tilstrekkelig når de har normal oksygenmetning nivåer. For for dem å holde seg i live, må de ha lave oksygenmetning nivåer, fordi dette er det som gir dem impulsen til å puste.

Fysiologiske faktorer

Visse sykdommer eller tilstander påvirker en persons oksygenmetning nivåer. Forhold som fører til en reduksjon i røde blodceller som anemi, overdreven blødning eller alvorlig dehydrering kan redusere en persons oksygenmetning nivå. Gjenlevende en situasjon som dette innebærer inngrep som vil heve oksygenmetning nivåer. Andre fysiologiske faktorer å vurdere er hjertesykdommer og nevromuskulære sykdommer.

Livsstil

En persons livsstil kan påvirke vedkommendes oksygenmetning nivåer. Mangelfull ernæring kan føre til muskelsvinn forårsaker hemmet pust som kan føre til lave oksygenmetning nivåer. Andre livsstilsfaktorer som kan redusere oksygenmetning nivåer er fedme, røyking og stress.

Forvirring & End Stage av kols

Forvirring & End Stage av kols


De sene stadier av KOLS bli tydelig med utbruddet av symptomer som pustevansker, rask hjerterytme, mental forvirring og lav blod oksygeninnhold. Mens KOLS er terminal, litt om noen palliativ omsorg er som gis dem.

Identifikasjon

KOLS, eller kronisk obstruktiv lungesykdom, er den fjerde største dødsårsaken i USA. KOLS er en progressiv sykdom som skader lungene og svekker puste. Den fysiske skader forårsaket av KOLS er irreversibel, påvirker enten luftveiene eller luftblærer i lungene, kjent som alveolene. Diagnoser består av en av to mulige tilstander: emfysem og kronisk obstruktiv bronkitt.

Oksygenmetning og forvirring

Lave nivåer av oksygen i blodet og dens virkninger på hjernen resultat i forvirring og desorientering forbundet med KOLS. En dyp sammenheng mellom oksygenmetning og kognitiv svikt eksisterer, ifølge en felles studie av forskere fra University of Washington, den Veterans Affairs Medical Center og University of Texas Southwestern Medical Center. Studien viste at oksygenmetning - som følge av verdifall av KOLS - spesielt svekker kolin i frontallappen i hjernen. Fordi kolin er et essensielt næringsstoff og nøkkelen til funksjon og utvikling av sentralnervesystemet, kan dette føre til avmetning hjerneskade.

Betydning

Diagnostisering av KOLS oppstår vanligvis som sykdommen utvikler seg, og kroppens forverringen er tydelig. I USA er 12 millioner mennesker i dag diagnostisert med kols, og anslagsvis 12 millioner flere mennesker er udiagnostisert. Tidlig symptom manifestasjon omfatter "røykhoste" (en hoste som produserer store mengder slim,) kortpustethet og smerter i brystet. Siden diagnose oppstår vanligvis i løpet av de senere stadier av sykdommen, men de fleste av dem som får diagnosen er eldre. Disse personene vanligvis finner de har problemer med å puste under enkle oppgaver som å gå eller rutineoppgaver, i den grad at de ikke lenger er i stand til å ta vare på seg selv.

Progresjon

Sykdommer som en forkjølelse, influensa eller lungebetennelse kan raskt forringes KOLS pasientens tilstand. Som respiratorisk forverring utvikler seg, vil KOLS pasienten henvises av hans personlige omsorg lege til en pulmonologist for spesialisert omsorg. Terminalen fase av KOLS ofte går udiagnostisert av allmennleger, og som et resultat, er ufullstendig hospice behandling som tilbys i denne fasen.

Behandling

Som skader lungene forverres, så gjør symptomene. Røykeslutt og unngå støv og kjemiske innånding øker normalt treg progresjon av sykdommen. Mellomledd behandlinger som sniffestoffer, influensa skudd og lungebetennelse vaksiner vil forsinke utvikling av KOLS-symptomer. Alvorlig KOLS ofte krever at pasienten å stole på oksygen terapi for å utføre aktiviteter, søvn og for levetidsforlengelse. Kirurgi som et alternativ behandling er bare gunstig i sjeldne tilfeller. Lungetransplantasjoner, bullectomies og lungevolumreduksjon kirurgi er vanligvis utføres på KOLS-pasienter som har symptomer er beslektet med emfysem.

Hva er metning av KOLS på Oxygen?

Hva er metning av KOLS på Oxygen?


Pasienter som lider av kronisk obstruktiv pulmonal sykdom, eller COPD, kan bli testet for mengden av oksygen som de bærer i deres blod. Denne enkle, ikke-invasiv test er smertefri og rask. Det gir medisinsk faglig med en rask titt på pasientens puste status.

Oksygen i blodet

Oksygen er gjennomført i hemoglobin i blodet. Å vite mengden av oksygen som blir båret kan bidra til pleieren å bestemme en pasients pustetilstand.

Pulsoksymetri

Den pulsoksymeter er et medisinsk apparat som måler andelen av blod hemoglobin som er mettet med oksygen. Denne prosentandelen vises til helsepersonell.

Oxygen Flow

Ved opparbeidelse av en oksygenmetning lesing, er det viktig å være oppmerksom på hvor mye ekstra oksygen at en pasient mottar. Dette er vanligvis registrert som antall "liter per minutt" som vist på oksygenstrømningsmåler festet til oksygensylinder.

Room-Air Readings

Noen forsikringsselskaper, inkludert Medicare, krever at en pulsoksymetri lesing oppnås når pasienten puster kun romluft, uten ekstra oksygen. I dette tilfelle, bør pasienten puster romluft i minst 20 minutter før å skaffe en lesning.

"Normal" Readings

Metnings målinger innhentet av pulsoksymeter varierer sterkt fra pasient til pasient. Det er viktig å vite hva som er normalt for den enkelte pasient, slik at senere målinger kan sammenlignes.

Advarsel

Enkelte pasienter som lider av alvorlig KOLS kan bli følsom for mengden av oksygen som de mottar. I dette tilfelle, som gir mer oksygen enn foreskrevet av en lege kan faktisk forverrer deres tilstand.

Faktorer som påvirker oksygenmetning

Faktorer som påvirker oksygenmetning


Oksygenmetning er kroppens evne til, eller mer spesifikt evne til hemoglobin på de røde blodceller, for å bære oksygen. Din oksygennivået kan måles med en enhet som kalles en pulsoksymeter, som måler metning av hemoglobin eller SpO2. Det kan også måles med en blodprøve som kalles en arteriell blodgass. Denne test bestemmer partialtrykket av karbondioksyd så vel som oksygen, og en syre-base-status, eller bikarbonat og pH nivåer.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom eller KOLS kan ha en dyp effekt på oksygenmetning nivået i kroppen din. Personer med KOLS lider av kronisk oksygenmangel fordi luftblærer eller alveoler kan ikke lenger ta imot inhalert oksygen. Alveolene enten har kollapset eller er plugget med slim. Personer med denne lidelsen ofte ende opp med å bruke ekstra oksygen som kroppen ikke lenger kan puste inn og vedlikeholde en tilstrekkelig oksygenmetning nivå.

Pulmonary Circulation

Flere lidelser kan påvirke sirkulasjonen til og fra lungene, noe som påvirker din oksygenmetning nivå. En lungeemboli, noe som er en blokkering eller blodpropp som har reist til en eller flere deler av din lungearterien, kan komme fra hvilken som helst del av kroppen din på grunn av et brukket bein, kirurgi, sykdom, pulmonal hypertensjon eller cor pulmonale. Hjertesykdom eller lungekreft endrer også din lungekretsløpet, forårsaker en nedgang i oksygenmetning nivå.

Røyk Innånding

Brannmannskap og folk som har blitt fanget i en brann kan lide luftveiene og lungeskade fra røykskader fra brennende tre som forårsaker tykk, syrlig røyk. Denne røyk brenner og ødelegger lungevevet. Som vannet brukes til å slukke brannen blir til en fin tåke, plukker den opp partikler og kjemikalier fra den brennende rusk og bærer det inn i lungene som den personen strever med å puste. Som lungevev forverres, kan alveolene ikke lenger godta oksygen, forårsaker en alvorlig nedgang i oksygenmetning nivåer.

Emfysem

Emfysem endrer permanent strukturen i lungeblærene i lungene. Sykdommen bryter ned veggene i alveolene, forårsaker hver enkelt å fusjonere med et annet, danner færre og større alveolene. Denne skaden reduserer overflatearealet tilgjengelig for å absorbere oksygen og frigjør karbondioksid. Sykdommen prosessen endrer oksygenmetning nivå. Fallet i oksygen fører til at du blir kortpustet fordi du puster hardere og dypere som kroppen din prøver å få inn nok oksygen til å mate cellene. Denne tilstanden forårsaker også cor pulmonale, en forstørrelse av den høyre side av hjertet på grunn av den økte pustearbeidet.

Hvordan gjenkjenne symptomer på KOLS

Hvordan gjenkjenne symptomer på KOLS


Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en samlebetegnelse for et bredt klassifisering av lidelser, inkludert emfysem, kronisk bronkitt og bronkiektasier. En irreversibel prosess, KOLS, karakterisert ved en blokkering av luftveiene som fører til en reduksjon i strømmen av luft både inn og ut, av lungene. KOLS tar på en progressiv kurs som blir verre over tid. Selv om nummer én årsak til KOLS er sigarettrøyk, andre luftveis irritanter som passiv røyking, luftforurensning og eksponerings også bidra til sin development.The Målet med behandlingen for kols er å bremse utviklingen av sykdommen, administrere symptomer og bedre kvalitet av livet. For å diagnostisere og deretter behandle KOLS, men du må først være i stand til å gjenkjenne KOLS-symptomer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på KOLS

•  Vær skeptisk til en kronisk hoste. En kronisk hoste er en som er langsiktig og ikke går bort. Fordi folk med KOLS har en økt mengde slim i luftveiene, de utvikler en hoste i et forsøk på å rense luftveiene av overflødig slim. En kronisk hoste er en av de mest vanlig rapporterte symptomer rapportert av KOLS.

Vær oppmerksom på økt slimproduksjon. Sputum er et annet ord for slim eller slim, og er en substans som produseres av lungene. En økt mengde av sputum er mange ganger er forbundet med inflammasjon i luftveiene eller åndedrettsinfeksjon, og ofte følger COPD.

•  Se opp for dyspné. Åndenød, eller kortpustethet, er et direkte resultat av mangel på oksygen i blodet og er kjennetegn symptom på KOLS. Dyspné kan oppstå i løpet av aktivitet, eller i ro.

Hør for tungpustethet. En high-pitched, hørte pipelyd under inhalasjon eller utpust, er tungpustethet forårsaket av en innsnevring eller blokkering av luftveiene og er en ganske vanlig symptom på KOLS.

Vær bevisst på tetthet i brystet. Tetthet i brystet hvis ofte beskrevet som en følelse av press som gjør det vanskelig å puste og noen ganger smertefulle. Tetthet i brystet er en ganske vanlig symptom assosiert med luftveisinfeksjon og KOLS.

Hint

  • Det er viktig å merke seg at ikke enhver person med de nevnte symptomene vil bli diagnostisert med KOLS. I tillegg vil ikke hver person som har KOLS har alle symptomene nevnt ovenfor. Hver person er et individ, og vil presentere annerledes ved undersøkelse. Diagnosen KOLS kan bare gjøres av en faglært, helsepersonell.
  • Aldri diagnostisere deg selv. Hvis du har noen av symptomene nevnt ovenfor eller andre uvanlige symptomer, kontakt legen din så snart som mulig.

Hvordan reversere symptomer på KOLS

Forskning viser at blant de millioner av røykere i USA i dag, så mange som halvparten vil utvikle helseproblemer relatert til røyking, herunder KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom). Mange tidligere røykere kan allerede ha lungeskade som kan føre til KOLS. Mens tilstanden utvikler seg langsomt, symptomene forverres over tid, spesielt hvis den ikke behandles. Røyking er den viktigste årsaken til kols; Imidlertid, kan eksponering for passiv røyking og andre forurensninger i miljøet for store eller små sykdommen så vel. KOLS er en alvorlig sykdom. Symptomer må behandles tidlig for å stanse utviklingen av sykdommen.

Hvordan reversere symptomer på KOLS

•  Slutte å røyke. Ikke la andre å røyke i ditt hjem. Unngå passiv røyking så mye som mulig. Holde seg borte fra offentlige steder som ikke er røykfritt.

Følg behandlingsplanen konsekvent. Ta medisiner som foreskrevet av legen din. Behandlingen kan kontrollere symptomer og redusere risikoen for komplikasjoner. Legen kan foreskrive anvendelse av en bronkodilator i form av en inhalator, til steroider redusere betennelse i luftveiene og antibiotika for å redusere risikoen for bronkitt og lungebetennelse. Du kan kreve ekstra oksygen et par timer hver dag eller mens du sover. I sjeldne tilfeller kan kirurgi være anbefalt.

Spis et sunt kosthold som inneholder rikelig med protein. Protein arbeider for å reparere skadede celler. Hvis du ikke får nok kalsium i kosten, ta kalsiumtilskudd, spesielt hvis legen din er forskrivning steroider som en del av behandlingsplanen. Begrense koffein forbruk, men drikk rikelig med væske for å holde slim som samler seg i luftveiene dine tynn.

Få nok søvn. Kvaliteten på søvn er like viktig som hvor mye søvn du får. Snakk med legen din om bruk av en CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) enhet. CPAP-behandling øker lufttrykket til de øvre luftveiene, hindrer det fra å bli blokkert, som en person sover.

Limit strenge aktiviteter. Det betyr ikke at du bør helt unngå trening. Selv om folk som lider av kols ikke kan være i stand til å løpe maraton løp, har regelmessig mosjon sine fordeler. Snakk med legen din om å utvikle en øvelse plan for å forbedre din styrke og utholdenhet. Lav effekt, aerobic trening hjelper også å få mer oksygen til blodet og hjernen.

Bli med på en lungerehabiliteringsprogram. Din behandling plan kan omfatte arbeider med en luftveiene terapeut, kostholdsekspert og fysioterapeut, som alle vil hjelpe deg å forbedre din livskvalitet.

Hint

  • Symptomer på KOLS kan inkludere halsbrann, hoste i morgen, pustevansker eller kortpustethet ved anstrengelse, brystsmerter, vekttap og søvnløshet.
  • Mange ganger KOLS er ikke diagnostisert før tilstanden blir alvorlig, og da er det lite håp for å reversere sykdommen. KOLS er en livstruende tilstand, som hvis den ikke behandles kan det føre til tidlig død. Ikke ta over-the-counter søvn hjelpemidler, som de kan gjøre puste verre hos personer med KOLS. Langvarig bruk av steroid medisiner kan føre til osteoporose og bein tap.

KOLS Nutrition & Treatment

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), er en tilstand som påvirker luftveiene som gjør puste vanskeligere. Mens kosttilskudd strategi ikke kan kurere KOLS, kan det hjelpe å unngå potensielt farlige komplikasjoner. I tillegg til kosthold, er det en rekke andre tiltak du kan ta for å minimere virkningen av denne sykdommen på livet ditt.

KOLS

KOLS kommer i to hovedvarianter: kronisk bronkitt og emfysem. Bronkitt frembringer en oppbygning av slim i lungene, emfysem forårsaker ødeleggelse av luftblærer i lungene, svekke maksimal respiratorisk kapasitet. Symptomer inkluderer en kronisk hoste som produserer blod-stripete slim, konstant trøtthet, hodepine og kortpustethet.

KOLS Behandlinger

Ifølge ekspertene på MedlinePlus, det er ingen reell kur for KOLS. I stedet er det en rekke ting du kan gjøre for å redusere innflytelsen at sykdommen har på livet ditt. Disse inkluderer røykeavvenning, bruk av inhalatorer for å lette pusting økt kapasitet, og bruken av puste rør for å beskytte luftveiene.

Ernæring

Ifølge legene på Cleveland Clinic, er ernæring viktig for å hindre utvikling av luftveissykdom, noe som er ekstremt farlig for en person med KOLS. Unngå matvarer som forårsaker gass, for eksempel stekt eller krydret elementer, sammen med å forsøke å begrense inntak av natrium ved å fjerne natrium-rik mat fra kostholdet ditt og ikke bruker ekstra salt. Generelt, holde seg til en diett rik på magre proteiner, frukt og grønnsaker, med tillegg av noen hele korn. Sikt i minst 25 til 30 g fiber per dag i tillegg.

Ytterligere retningslinjer

Mange pasienter med KOLS har appetitt problemer, så legene på Cleveland Clinic anbefaler en rekke tips for å overvinne dette hinderet. Før spising, hodet ut for en lett spasertur eller noen annen form for trening for å stimulere appetitten. Ved måltider, spiser høy-kalori mat først, la deg selv muligheten til å pakke i maksimal kalorier mens du fremdeles er sulten. I tillegg spiser små, hyppige måltider for å øke stoffskiftet, indirekte forbedrer appetitten.

Betraktninger

Å være proaktiv om behandlingen er den beste måten å overvinne KOLS. Derfor bør du unngå situasjoner som trolig vil forverre symptomene dine. Ifølge MedlinePlus, strever for å unngå kald luft når det er mulig, sammen med å holde luften i huset ditt rent ved å ikke tillate røyking innendørs og ikke bruker peisen. Tar initiativ til å beskytte lungene dine vil sikre at de vil tjene deg som best de kan, selv med KOLS.

Effekter som røyking har på KOLS

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en progressiv lungesykdom som er preget av hoste, tungpustethet, tetthet i brystet, økt slimproduksjon og kortpustethet. De fleste KOLS-pasienter nå røyker eller har en historie med røyking.

Statistikk

Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, er KOLS den fjerde vanligste dødsårsaken i USA med mer enn 12 millioner mennesker som har blitt diagnostisert. Røykere står for mellom 80 og 90 prosent av KOLS-dødsfall.

KOLS-symptomer

KOLS er preget av et redusert luftstrømmen inn og ut av luftveiene på grunn av flere faktorer: skadede vegger mellom luftblærer, hovne luftveier, økt slim (som tetter luftveiene) eller redusert elastisitet i dine luftblærer og luftrom.

KOLS Fakta

KOLS er en samlebetegnelse som omfatter både emfysem (en sykdom som vanligvis forbindes med røyking) og kronisk bronkitt. Begge typer lungesykdom inkluderer fallende lungefunksjon som er forverret ved å fortsette å røyke.

Hvordan røyking fører til kols

Giftstoffer og kjemikalier i tobakksrøyk skade luftveiene og lungene. Sigarettrøyk inneholder tjære som også skader og forminsker beskyttende slimhinnen i lungene dine mens gjentatte ganger irriterende lungene.

Andre KOLS Årsaker

Andre årsaker til KOLS er eksponering for kjemiske gasser, støv, luftforurensning og andre lunge irritanter.

Behandling

Det finnes ingen kur for KOLS; Men til medisinske behandlinger bremse sykdommen fremgang sammen med livsstilsendringer som å slutte å røyke og å utvikle sunne spise-og mosjonsvaner kan hjelpe deg å holde deg aktiv og føler seg bedre

Physiology & Behandling av KOLS

Physiology & Behandling av KOLS


The Mayo Clinic definerer kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) som flere lungesykdommer som skader luftveiene, noe som gjør det vanskelig å puste. Sykdommer som emfysem og bronkitt, inkludert astmatisk bronkitt, er kategorisert som KOLS. En av de viktigste årsakene til KOLS er røyking.

Årsaker

KOLS skjer når noe blokkeres lungene, forstyrrer den naturlige utvekslingen av karbondioksid og oksygen, forklarer Mayo Clinic. I emfysem, er små luftblærer i lungene betent, og små luftveiene kan kollapse som et resultat. Ved kronisk bronkitt, bronkiene begrense grunn av betennelse. De aller fleste av KOLS-tilfellene er forårsaket av år med røyking.

En sjelden genetisk sykdom også forårsaker COPD ved å senke nivåer av alfa-1-antitrypsin, et naturlig forekommende protein, i henhold til de Mayo Clinic.

Symptomer

Tegn på emfysem, ifølge Mayo Clinic, inkluderer tetthet i brystet, problemer med å puste og kortpustethet. Kronisk bronkitt, indusert av røyking, har symptomer som inkluderer hyppige luftveisinfeksjoner, hoste med oppspytt, hoste opp slim om morgenen og problemer med å ta pusten. Astma innebærer betennelse og hevelse i luftveier, som indikeres med tungpustethet.

Tester

Tester for KOLS variere avhengig av symptomene og underliggende sykdommer. Leger kan melde deg opp for en lungefunksjoner tester, arteriell blodgass testen, CT scan eller brystet X-ray for å avgjøre en diagnose.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for KOLS, ifølge Mayo Clinic, inkluderer røyking og passiv eksponering for nikotin, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), eksponering for giftige kjemikalier og genetiske lidelser. KOLS forekommer oftest hos personer som er 40 år eller eldre.

Komplikasjoner

KOLS kan føre til eller forverre andre lidelser, inkludert lungekreft, høyt blodtrykk, depresjon, hjerte-og respiratoriske lidelser.

Behandlinger

Leger som diagnostisere deg med KOLS vil fortelle deg å slutte å røyke umiddelbart. Medisiner for KOLS inkluderer bronkodilatorer, som virker avslappende på musklene rundt luftveiene; steroider, som reduserer betennelse og hevelse; eller antibiotika for å bekjempe infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Noen kroniske KOLS-pasienter trenger regelmessig oksygen tilskudd. Alvorlig emfysem lider kan trenge en lungetransplantasjon eller reduksjon.

Hva er KOLS?

KOLS står for kronisk obstruktiv lungesykdom. Begrepet brukes for å beskrive to forhold: kronisk bronkitt og emfysem. Disse sykdommene er den fjerde største dødsårsaken i USA og er sterkt forbundet med røyking. Astma er ofte betraktet som en form for KOLS, selv om det ikke er vanligvis forårsaket av røyking.

Typer

De to formene for KOLS, kronisk bronkitt og emfysem, har ulike symptomer selv om noen overlapping mellom de to gruppene. Helsepersonell noen ganger refererer til pasienter med kronisk bronkitt som "blå bloaters" og de med emfysem som "rosa puffers". Disse begrepene brukes for å minne leger og sykepleiere av symptomene forbundet med hver tilstand.

Effekter

Både kronisk bronkitt og emfysem føre til kortpustethet og økt innsats når de puster. I tillegg forårsaker kronisk bronkitt vanligvis en hyppig produktiv hoste, tungpustethet, og er assosiert med kongestiv hjertesvikt. En hoste er ikke nødvendigvis forbundet med emfysem og pasienter med denne tilstanden må jobbe veldig hardt for å puste. Tungpustethet kan også være tilstede i emfysem. En tønneformet bryst er ganske vanlig hos disse pasientene.

Identifikasjon

KOLS kan mistenkes når en historie med røyking eller eksponering for andre lunge irritanter er kombinert med kortpustethet eller andre symptomer forbundet med sykdommen. Diagnosen kan bekreftes ved hjelp av flere tester for å sjekke lungefunksjon. En test som heter spirometri brukes til å måle mengden av luft i lungene kan holde og med hvor mye kraft du kan slippe ut luft fra lungene. Bryst x-stråler kan vise endringer i lungene forbundet med emfysem, men vanligvis kan ikke brukes til å diagnostisere kronisk bronkitt. Blodprøver blir benyttet for å bestemme hvor godt det arbeider i lungene ved å måle nivåene av oksygen og karbondioksyd i blod.

Betraktninger

Det finnes ingen kur for KOLS, men behandlinger kan redusere symptomene, sakte eller stanse utviklingen av sykdommen, og redusere virkningen av sykdommen på livet ditt. Den viktigste delen av behandlingen for kols er å slutte å røyke. Hvis du har KOLS, og du fortsetter å røyke, vil sykdommen utvikle seg mye raskere enn det ellers ville. Fordi en person med KOLS ikke kan utvise luft effektivt, forblir sigarettrøyk i lungene lenger og gjør mer skade enn det ville til noen med normale lunger.

Forebygging / løsning

Tre typer av medikamenter blir brukt for å behandle COPD. Bronkodilatorer og inhalasjonssteroider, som også brukes til å behandle astma, kan redusere betennelser og åpne luftveiene. Dette gjør puste lettere og reduserer hyppigheten av hoste. Antibiotika brukes til å behandle bakterielle infeksjoner, som er svært vanlig hos mennesker som har kronisk bronkitt. Surgery, inkludert fjerning av skadede deler av lungene og lungetransplantasjoner, kan brukes til å behandle alvorlig emfysem. Ekstra oksygen kan også hjelpe hvis din lungefunksjon er alvorlig svekket.

Tegn og symptomer på lav oksygenmetning

Tegn og symptomer på lav oksygenmetning


Forvirring, tetthet i brystet og manglende evne til å puste er alle svært skremmende følelser. De er også tegn på en kropp som opplever lav oksygenmetning nivåer eller, hva er referert til av medisinske fagfolk, hypoksemi. Hypoksemi er diagnostisert når nivåer av oksygen i blod er ekstremt lavt. Denne tilstand kan ha en rekke medisinske årsaker; å ha lave nivåer av oksygen metning kan forårsake en kropp ikke å fungere skikkelig. Denne tilstanden er diagnostisert av en blodprøve eller en liten pulsoksymeter som er festet til fingeren.

Cyanose

Cyanose er et medisinsk begrep for å beskrive når huden og slimhinnene ta på seg en blå farge. Dette skjer fra en mangel på oksygen i blodet. Hemoglobin er et protein i blodet som mottar oksygen fra lungene. Når hemoglobin ikke har tilgang til oksygen den trenger, viser det blå forårsaker blod å ha et blålig skjær. Når en person opplever lav oksygenmetning, er denne blå hue sett oftest i deres finger og tånegl senger samt sine lepper. Cyanose er avledet fra det greske ordet "cyanos" som betyr mørk blå.

Dyspné

Tung pust ved anstrengelse, til tider referert til som luft sult, er når en person har problemer med å puste eller kortpustethet. Noen mennesker som opplever dyspné kan føle svak eller sliten. De kan finne seg tungpustethet eller å ha hosteanfall. Andre symptomer er en stram følelse i brystet eller sliter etter pusten. Gitt at våre organer vanligvis puste uten en bevisst innsats, å finne seg selv andpusten er svært alarmerende; panicking kan forverre følelsen.

Tachypnea

Tachypnea er et begrep som beskriver raskere-enn-normal pusting. Antall åndedrag tatt per minutt varierer, avhengig av faktorer som for eksempel en persons alder; derfor er tachypnea diagnostisert når noen overskrider normen for deres aldersgruppe. Dette er svært lik hyperventilating; Men folk er vanligvis ansett for å være hyperventilerer når de føler seg engstelig. Selv om noen medisinske fagfolk kan utveksle de to begrepene, er en diagnose av tachypnea vanligvis brukes når en person lider av lav oksygenmetning.

Redusert bevissthetsnivå

Medisinske fagfolk ta på alvor enhver person som viser et redusert nivå av bevissthet siden det kan være et symptom på et mye større medisinsk problem. En person opplever lav oksygenmetning nivåer kan vise mental forvirring. En reduksjon i en persons mentale tilstand er tydelig når de ikke kan prestere på sitt vanlige nivå. For eksempel en person kan være i stand til å gjenkjenne personer eller steder som de er kjent. De kan også være uklart på dagens dato eller muligens deres by eller befinner deg.

Hva er fordelene med vekttap med KOLS og hjertesvikt?

KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) er egentlig en gruppe av lunge problemer som forstyrrer luftstrømmen til lungene og kan føre til hjertesvikt. Astma, kronisk bronkitt og emfysem er alle en del av KOLS, og ifølge Mayo Clinic, er mest KOLS på grunn av sigarettrøyking. Imidlertid er fedme nå blir styrt som en betydelig risikofaktor i KOLS.

Hvordan Fedme fører til kols

Fedme er et verdensomspennende problem. Det setter en større belastning på hjertet, kan føre til høyt blodtrykk og diabetes og er ofte ledsaget av høyt kolesterol. Fedme også forårsaker kronisk betennelse i kroppen. Ifølge november 2005 utgaven av "Biokjemisk Selskap Transaksjoner," fett, i form av hvitt fettvev, utgivelser inflammatoriske signaler, som forårsaker betennelse. En studie publisert i den 31 august 2006 elektroniske utgaven av "Medscape generell medisin" rapporterer at betennelse er det brensel KOLS, da det fører til restriksjon i luft passasjer, og derfor redusert funksjon av lungene. Fedme, spesielt magefett, også bevirker at trykket på membranen og brystet, noe som reduserer lungekapasitet og funksjon. Alle disse faktorer, er direkte relatert til fedme, kan føre til hindring av luftveiene.

Hvordan Vekttap Forbedrer KOLS

Februar 2009 utgaven av "Dagens Klinisk ernæringsfysiolog" rapporterer at vekttap følger ofte KOLS. Dessverre er det vekttap de henviser til, er på grunn av vanskeligheter med å spise som et resultat av dårlig pustefunksjon. Muskel tap skjer også, som manglende evne til å puste godt gjør fysisk aktivitet vanskelig. Hvis du er overvektig, og har blitt diagnostisert med KOLS, må du ta kontroll over din ernæringsstatus og gå ned i vekt med en bevisst sunn program som inkluderer vitaminer og næringsstoffer som er nødvendige for helsen til kroppen, samt fysisk aktivitet som vil gjøre din lungene fortsette å trene og jobbe med å utvide. Den umiddelbare effekten av sunt vekttap med KOLS er det faktum at du lysne hjertets arbeidsbelastning, noe som reduserer risikoen for høyt blodtrykk, noe som også reduserer risikoen for hjertesvikt. Mindre fett i mageområdet reduserer også den fysiske trykk som er satt mot lungene og membranen, noe som øker muligheten av lungene til å ekspandere og ta inn mer luft. Som nevnt, utløser overflødig kroppsfett utgivelsen av inflammatoriske markører, som antas å være en av de viktigste underliggende årsakene til KOLS. Mindre kroppsfett, gjennom vekttap, betyr mindre betennelse i kroppen, noe som kan resultere i en åpning av luftveiene, og lettere å puste.

KOLS Lung Disease

KOLS Lung Disease


KOLS står for kronisk obstruktiv pulmonal sykdom og er en lungesykdom som gjør det stadig mer vanskelig å puste. Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, oppstår KOLS når overkant mengder slim er opprettet.

Symptomer

Symptomer på KOLS ikke vises før betydelig skade på en persons lunge finner sted, ifølge Mayo Clinic. Tegn inkluderer kortpustethet, piping, tetthet i brystet, kronisk hoste og hyppige luftveisinfeksjoner.

Årsaker

Årsaker til KOLS lungesykdom inkluderer emfysem, kronisk bronkitt, sigarettrøyking, og andre irritanter, ifølge Mayo Clinic.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for KOLS lungesykdom inkluderer røyketobakk, eksponering for støv eller kjemikalier på jobben, være over 40 år, har gastroøsofageal reflukssykdom, og alfa-1-antitrypsinmangel.

Komplikasjoner

KOLS kan føre til komplikasjoner som for eksempel luftveisinfeksjoner, høyt blodtrykk, hjerteproblemer, lungekreft og depresjon i henhold til Mayo Clinic.

Behandling

Ifølge National Lung Health Education Program, kan KOLS lungesykdom behandles med trener, puste omskolering, bronkodilaterende medikamenter, og inhalatorer.

Kola Nut Bruker

Kola Nut Bruker


Den kola nut opprinnelse i vestlige og sentrale Afrika og ble spredd gjennom slavehandel. Det er et tre-båret frukter som vokser på 125 arter av trær, tre av dem har evnen til å stimulere nervesystemet ved inntak, ifølge Health. Disse går etter de latinske navnene Cola vera, acuminata og nitida. Den kola nut er en ingrediens i en av de nord America's - om ikke verdens - mest populære brus. I 1886, Atlanta farmasøyt John Stith Pemberton tok ekstrakter av kola nut og kokain og kombinert dem i en sirup som skulle bli Coca-Cola. I dag gjenstår bare kola nut ingrediens. Ifølge The Wise Gardener er kola nut ærverdige, som er grønn te og sjokolade, for sin relativt trygt stimulerende og euforiske effekter og utvalget av legitime medisinske bruksområder.

Generelle Indikasjoner

Den kola nut er høy i koffein. Når sentralstimulerende midler er indisert for medisinske formål, er kola nut ansett som et godt valg på grunn av sin tendens til å være nonaddictive. Avhengighet kan være et problem med enkelte andre sentralstimulerende midler, i henhold til "Journal of American Medical Association." Ifølge Healthline, dens et effektivt vanndrivende i tilfeller av væskeretensjon som kan oppstå i nyresykdom og betennelse i ledd og muskler.

Luftveis Indikasjoner

Fordi kola nut har en svært bred effekt på kroppens autonome prosesser, fører det svært påvisbare økninger i blodtrykk, temperatur og hastighet på åndedrett, eller puste. Den kola nut påvirkning er ofte følte opptil seks timer etter inntak. Health indikerer at den kola mutteren har vist seg nyttig ved behandling av astma. Det har også vært utplassert i tilfeller av kikhoste. Ikke bare mutteren hjelpe åpne blodkar, lindre smerten av hodepine, men det fungerer som en bronkodilatator, hjelpe bronkial luftveiene til å utvide. "Journal of American Medical Association" siterer en 1999 studie med tittelen "The Therapeutics av ​​Kola", der barndomsastmaanfall ble vist til å klippe kort med bruk av mutteren, og sykdomsforløpet generelt vise til bedring.

Gastrointestinal og andre indikasjoner

Spiste av kolanøtter i Afrika er mye som å sitte ned til en kopp kaffe med venner i den vestlige verden, ifølge Health. Nøttene er nytes som en stimulerende i en sosial setting, men de er også indisert som et nyttig hjelpemiddel fordøyelses. Den koffein i mutteren stimulerer produksjonen av gastric juice, og mutteren har vist seg å forbedre smaken av maten. På den annen side, kan den kola mutteren tjener til å dempe ned en persons appetitt mye på samme måte som en kopp kaffe gjør. Det tørkede mutter kan males til et pulver, og tatt i doser på ikke mer enn 2 til 6 g per dag, sier Health. Det er også flytende ekstrakt og skjær formuleringer.

Den kola nut er effektiv mot spenningshodepine, men også har vist seg nyttig mot moren til alle hodepine, migrene. Dette er fordi koffein i mutteren utvider blodårene i hodebunnen, åpne opp passasjer og redusere smerte. Også, kola nut, når det brukes i form av en lime, vil hastigheten helbredelse av kutt og skrubbsår.

Hvordan behandle kolera

Hvordan behandle kolera


Kolera er en sykdom forårsaket av bakterien Vibrio cholerae. Infeksjon med bakterien forårsaker akutt intestinal nød med diaré og oppkast. Alvorlighetsgrad kan variere fra mild til dehydrering og død. Mens den industrialiserte verden er nesten kolera-fri, mange deler av Midt-Østen, Afrika, Latin-Amerika og Asia har kolera i epidemiske proporsjoner.

Hvordan behandle kolera

Samle informasjon om Kolera

•  Innse kolera kan være et resultat av å drikke vann eller spise mat som inneholder kolerabakterien. Dette er et vanlig problem i områder der vannbehandlingsanlegg er utilstrekkelig. Drikk bare kokt eller flaskevann når du reiser for å redusere muligheten for inntak av kolerabakterien.

Se opp for forurenset sjømat brakt tilbake til USA fra å reise til områder hvor kolera er utbredt.

Innse at noen mennesker kan ha kolerabakterien og ikke bli syk. De kan fortsatt smitte andre i opptil 14 dager fordi bakteriene er eliminert gjennom avføringen.

Vær forsiktig når du reiser til kolerainfiserte områder. Vask med varmt såpevann eller bruke en alkohol-basert rensemiddel ofte, spesielt før du håndterer mat og etter å gå på toalettet.

Forbered deg på å behandle kolera

Identifisere symptomer på kolera tidlig for å unngå dehydrering. Alvorlig, vannaktig diaré er ofte det første tegn på infeksjon. Det haster å behandle diaré tidlig med rehydrering siden så mye som en qt. av væske kan gå tapt i en time.

Innse at kvalme og oppkast kan forekomme fra tid kolera setter inn til det er helt løst.

forventer å oppleve muskelkramper som et resultat av å miste kalium, natrium og klorid. Legehjelp kan være nødvendig å erstatte disse viktige næringsstoffene.

Vær på vakt for tegn på hypovolemisk sjokk som følge av dehydrering. Døden er eminente hvis sjokk ikke er behandlet i løpet av minutter.

Følg World Health Organization (WHO) retningslinjer for hvordan å behandle diaré kolera. Oral rehydreringsanordnlng Salts (ORS) er utviklet for å gi umiddelbar elektrolytt støtte fra utbruddet av kolera (se Ressurser nedenfor).

Hint

  • Før du reiser til et land hvor kolera er utbredt, evaluere risikofaktorer og diskutere alternativer med legen din. Risikofaktorer inkluderer de med nedsatt immunforsvar, Type O blod og lav magesyre.
  • Rå eller kokt sjømat er en viktig kilde til kolera der bakterier er utbredt.
  • Unngå frisk frukt og grønnsaker vasket i forurenset vann.

Hvordan takle KOLS

Anslagsvis 32 millioner mennesker i USA er diagnostisert med kronisk obstruktiv lungesykdom. COPD er tilskrevet lungesykdommer slik som emfysem, kronisk bronkitt, og også astma. Hvis du har blitt diagnostisert med KOLS kan det føre til mange endringer i livsstilen din. Men, det er overkommelig når du lære noen "livsstil justeringer."

Hvordan takle KOLS

Klimaendringer med KOLS

•  Forstå sykdommen ved å lese og forske alt du kan. Også kommet til enighet med det faktum at du kanskje ikke være i stand til å være så aktiv som du en gang var, men vil være i stand til å leve et ganske normalt liv. Denne sykdommen påvirker lungene, noe som gjør det vanskelig å puste. Ikke prøv å holde tempoet du gjorde før diagnosen, vil du sitte igjen andpusten og frustrert!

Fortell familie og venner om din tilstand og forklare det symptomer. Du er ikke ute etter sympati, du tilbyr en forklaring på hvorfor du må kanskje justere noen av dine aktiviteter. Du kan ha gode dager og dårlige dager, og de trenger for å forstå hvorfor. Forklar til barn eller barnebarn i enkle ord, slik at de forstår hvorfor du ikke kan spille med dem til tider. Å vite at du ikke føler deg vel er bedre enn dem tenker du bare ikke ønsker å spille.

Ta hensyn til værforhold. Varme, fuktige dager eller kalde dager kan påvirke pusten din. Planlegg å være innendørs på dager som værforholdene er ikke gunstig for din tilstand. Hvis du går ute på disse dagene, forkorte tiden du er ute, spesielt i ekstremt varme været. Ditt hjem og bil bør ha air condition for å hjelpe pusten din. Park så nær til å lagre innganger som mulig, for å unngå lange turer i varme eller kulde. Legen din kan også autorisere en funksjonshemmet tegn til bilen din.

forbli så aktiv som mulig, men innser dine begrensninger. Når fysisk arbeid gjør deg andpusten, stopp hva du gjør og hvile en stund. Du blir frustrert og forverres på deg selv, din tilstand og faktisk hele verden! Ja, det er skjerpende ikke å være i stand til å støvsuge hele huset, eller klippe hele verftet samtidig som du pleide. Men det er også slik det er nå, og det er ingen big deal å stoppe og hvile når dette skjer.

Lær dine "dårlige" puste triggere og prøve å unngå dem så mye som mulig, eller i det minste begrense dem. Hvis du er en utendørs person, fortsette å nyte utendørs. Tilbringe tid utendørs i tidlig morgen og kveld og forblir inne i air condition i varmere deler av dagen.

Hold ditt hjem så støvfritt som mulig. Prøv å fjerne så mange pusteproblem "triggere" som mulig. Sterke sterke rengjøringsmidler og sterke duftende spray må byttes. Ikke la dette lungesykdom få deg ned, lære å jobbe med det, ikke mot den. Fremfor alt, husk at det er greit å stoppe når du blir lei eller andpusten. Komme forverret vil bare forlenge denne puste angrep! Slappe av, lese en bok for en stund, og deretter gå takle at ork igjen.

Ta noen medisiner legen har foreskrevet. Varm dusj vil også hjelpe når lungene er følelsen "tight". Læring dine begrensninger og akseptere dem er første skritt mot klimaendringer med KOLS. Gjør det du kan, når du kan og lære ikke å bekymre deg for resten, og du finner du vil være i stand til å gjøre mer. Stress er en annen trigger, så ikke stress om hva du ikke kan gjøre, nyte hva du kan gjøre!

Hint

  • Bruk alltid et skjerf i kaldt vær og puste gjennom den i stedet for å puste inn den kalde luften direkte.

Makrobiotiske diett og KOLS

KOLS, som står for kronisk obstruktiv lungesykdom, er en lungesykdom som regel forårsaket av røyking. Mens det er i dag ingen kur for KOLS, kan enkeltpersoner som lever med KOLS ta visse tiltak, som å vedta en makrobiotisk diett og engasjerende i luftveis øvelser, for å holde sykdommen blir verre og for å lindre noen av symptomene.

Makrobiotisk diett

En makrobiotiske diett er en kosttilskudd diett sentrert på å spise hele, uraffinert mat. Dietten er i stor grad veganer bortsett fra at det gir mulighet for konsum av fisk, som laks. En makrobiotiske diett består hovedsakelig av hele korn, med grønnsaker, bønner, fisk og nøtter spist i mindre grad. På diett, bør 50 til 60 prosent av forbrukte matvarer være hele korn som bygg, spelt og brun ris. Grønnsaker står for 25 til 30 prosent, med bønner, hav grønnsaker og miso sto for resten. Alle andre tillatte matvarer som fisk og nøtter er tillatt en gang per uke. Svært behandlet eller raffinert mat sammen med sjokolade, er meieriprodukter, egg og frukt strengt unngås på en makrobiotisk diett.

KOLS

KOLS er en lungesykdom preget av begrenset luftstrøm og pustevansker. Det finnes to hovedtyper av KOLS: emfysem og kronisk bronkitt. Symptomer omfatter hoste, piping i brystet, kortpustethet, tretthet, hyppige luftveissykdom og hevelse i føtter, ben og ankler. Den vanligste årsaken til KOLS er røyking.

Behandling

Tilhengere av makrobiotiske diett, for eksempel George Ohsawa, japansk filosof og grunnlegger av makrobiotiske diett, tror alle sykdommer, inkludert kreft, kan behandles og forebygges gjennom en makrobiotisk diett. Denne tro er basert på teorien om at den riktige balanse av matvarer og mineraler i kroppen i forbindelse med økt forbruk av fytoøstrogener, en forbindelse som finnes i planter og soyaprodukter, kan kurere og forebygge sykdom i kroppen. Ifølge American Cancer Society, har det ikke vært noen randomiserte kliniske studier som viser en makrobiotisk diett kan brukes til å kurere eller forebygge kreft og sykdommer på denne tiden. Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin har finansiert en studie for å finne ut om en makrobiotisk diett kan forebygge kreft.

Soy Milk

Soyamelk og andre soyaprodukter som tofu er tillatt som en del av en makrobiotiske diett. En 2009 studie ved Curtin Health Innovation Research Institute viste at regelmessig inntak av soyamelk kan bidra til å forhindre KOLS. Mer spesifikt, deltakere som spiste minst 50 gram av soyaprodukter per dag hadde en redusert risiko for å utvikle KOLS. På slutten av studien, konkluderte forskerne at langsiktig soya forbruket ble positivt relatert til bedret lungefunksjon og en redusert risiko for å utvikle KOLS.

Andre hensyn

I tillegg til å vedta et sunt kosthold, bør personer med KOLS også slutte å røyke, snakke med legen sin om bruk av medisiner som kan bidra til å åpne luftveiene og hindre luftveisinfeksjoner, delta i regelmessige puste behandlinger og rehabilitering øvelser og unngå kald luft når det er mulig .

Forstøver behandlinger for KOLS

Forstøver behandlinger for KOLS


Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lunge tilstand som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Å administrere og behandle KOLS, leger ofte foreskrive medisiner levert via en forstøver. Nebulizers administrere medisiner i en fin tåke som inhaleres. Flere medikamenter kan administreres ved hjelp av en forstøver.

Definisjon

Ifølge National Jewish Health informasjonsside, "KOLS er en gruppe sykdommer som inkluderer lungelidelser som for eksempel emfysem og kronisk bronkitt. ​​Fleste mennesker med KOLS har en kombinasjon av begge deler" (National Jewish Health FAQ). Den felles karakteristisk for alle KOLS-sykdommer er obstruksjon til strøm av luft fra lungene (National Lung Health Education Program).

.

Hvem har KOLS?

Over 24 millioner mennesker i dag lider med noen form for KOLS - 16 millioner er amerikanere. Om lag 85 prosent av tilfellene skyldes røyking tobakk. KOLS skyldes røyking har en tendens til å kjøre i familier. De resterende 15 prosent av tilfellene kan skyldes inhaling røyk-laden vind, tidligere alvorlige lungeinfeksjoner eller genetiske misdannelser (National Lung Health Education Program).

Oppdager KOLS

Den beste tidlig oppdagelse test for KOLS er en pust test gjort med et spirometer. Et spirometer vil produsere beregninger kjent som din "lunge tall." Spør legen din for å utføre testen, slik at du vil lett kjenne dine tall.

Forstøver Behandlinger

En måte å håndtere eller behandle KOLS er med nebulizers. Legen din kan forskrive en forstøver for å øke lungefunksjonen og redusere KOLS-symptomer. En forstøveren er en enhet som fordamper væsken medisiner inn i en fin tåke. Denne tåken inhaleres ned i lungene med en maske eller munnstykke. En forstøver brukes for å administrere medisiner i første rekke for de med astma, men også for de med cystisk fibrose eller andre respiratoriske sykdommer. Nebulizers er også kjent som "forstøvere".

Nebulizer medisiner

Nebulizers er lik inhalatorer, bortsett fra at forstøverne er i stand til å levere høye doser av medikamenter i rednings situasjoner. Medisiner utlevert av nebulizers inkluderer Albuterol (Ventolin, Proventil eller Airet) og ipratropiumbromid (Atrovent).

Slik unngår du at Hjertesvikt og KOLS

Hjertesvikt eller hjertesvikt (CHF), er en medisinsk tilstand der hjertet ikke kan pumpe en tilstrekkelig mengde blod til kroppens andre indre organer. Dette er vanligvis forårsaket av høyt blodtrykk, hjerteklaff infeksjoner og mange andre forhold som forstyrrer hjertet musklene daglige funksjoner. Kronisk obstruktiv lungesykdom eller KOLS, er en tilstand som fører til vanskeligheter med å puste og blir verre over tid. Det er vanligvis forbundet med to hovedforhold, emfysem og kronisk bronkitt. KOLS skyldes røyking, luftforurensning og langvarig eksponering til mange andre lunge irritanter. Hjertesvikt og kols har felles risikofaktorer. Begge sykdommer stede med tetthet i brystet, kortpustethet, tretthet og andre symptomer som blir verre over tid. Ved å ansette alle de forebyggende tiltakene nedenfor, kan du forebygge KOLS og hjertesvikt.

Slik unngår du at Hjertesvikt og KOLS

•  Drikk ett eller to liter vann hver dag. Å drikke nok vann hver dag kan bidra til å hindre opphopning av tykt slim i lungene, slik at du kan puste lett og forebygge kols. Drikkevann hindrer også fortykkelse av blodet som kan stamme ditt hjerte.

Du kan forebygge KOLS og hjertesvikt ved å unngå mat høy i kalorier og salt. Slike matvarer kan føre til fett bygge opp i arteriene og øker arbeidsmengden i lungene. Unngå hermetisert grønnsaker og supper, søte bakverk og bearbeidet mat og forbruker mer grønnsaker og frukt. Rådfør deg med en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog. Disse helsepersonell kan hjelpe deg å unngå kols og CHF ved å gi deg en ukentlig diett plan og informere deg om de beste typer mat å spise som kan bidra til å styrke lungene og hjertet. Se linken under for å finne en ernæringsfysiolog i ditt område.

Gi opp røyking og unngå passiv røyking. Tobakken fra sigarettrøyking er giftig for hjerte-og lungeceller. Røyking øker risikofaktor for KOLS og hjertesvikt.

Øvelse hver dag. Dette vil styrke lungene samt ditt hjerte, slik at ditt hjerte-systemet til å sende oksygen over hele kroppen med hver beat. I tillegg, vil utøve bidra til å forbedre lungesystemet å behandle den høyeste mengden av oksygen for å bistå med ytterligere fordeling av oksygen til alle cellene. Aerobic og lignende aktiviteter vil bidra til å gjøre ditt hjerte og lungene sterk.

Hint

  • Få en fullstendig fysisk eksamen gjøres en gang i året for å forebygge sykdom.
  • Du må ta kontakt med lege før du tar fatt på et treningsprogram.