Digidexo.com

måleenhet mls

MLS Disease

MLS Disease


Musladin-Lueke syndrom, ofte referert til som MLS, er en muskuløs lidelse som rammer mange beagler. Den viser vanligvis opp i en eller annen form tidlig i livet. MLS er en genetisk lidelse, men å vite mer om MLS forhånd kan hjelpe pet eiere skikkelig håndtere problemene som kunne til slutt oppstå.

Historie

Musladin-Lueke syndrom ble først identifisert i 1990 av Dr. Tony Musladin, Dr. Judy Musladin og Ada Lueke. Syndromet er oppkalt etter de tre, og omfattende genetisk studie har fortsatt ved University of California Davis.

Beskrivelse

MLS i beagler er en genetisk lidelse som ofte viser noen lett identifiserbare tegn i valper så unge som tre uker gamle. Det påvirker flere systemer og en gang synlige tegn viser, symptomene pleier å få gradvis verre før valpen er 1 år gammel, og da den stabiliserer i de fleste hunder. MLS er forårsaket av et mutert gen og forekommer i hunder som har to kopier av genet.

Symptomer

Normalt vil beagler berørt med MLS har korte ytre tær som får dem til å gå mer oppreist enn normalt på sine forpotene. Alle fire føttene er vanligvis berørt, men dette er ikke alltid tilfelle - bare én eller to kan bli påvirket. Mange beagler berørt av MLS også føle hard eller stram på grunn av stram hud, sener og muskler som er berørt av MLS. Andre symptomer inkluderer utseendet av halen og hodet.

DNA Test

DNA-tester er tilgjengelige for å teste for MLS i beagler. Disse pakkene er tilgjengelige fra UC-Davis Veterinary Laboratory og faktisk gi tre ulike lesninger. En N / N-leseanordningen hunden ikke har MLS og ikke bære genet i det hele tatt. En lesning av N / MLS betyr hunden er ikke berørt, men det gjør bærere av genet. En lesning av MLS / MLS betyr at hunden er berørt med MLS.

Gener og Mating

Resultatene fra DNA-test kan tillate oppdrettere for å få et bedre inntrykk av hva de kan forvente. To genetisk rene hunder vil bare produsere rene valper som ikke bærer genet i det hele tatt. Hvis en hund er bærer og brukes i parring, vil omtrent halvparten av valpene være bærere til genet, og hvis to hunder som er begge bærere har det, så i hvert fall 25 prosent av valpene vil mest sannsynlig bli påvirket av MLS mens ytterligere 50 prosent er bærere.

Hva er måleenheter for briller?

De måleenheter for briller som din øyelege eller optiker skriver på din resept gi de opplysninger som kreves av laboratoriet til å behandle linsene. Tallene viser sfærisk, sylindriske og aksemålinger, som til sammen bestemmer kraften og formen på brilleglass. Behovet for synskorreksjon oppstår som følge av brytningsfeil, som svinger lett som det går inn i øynene, forårsaker den til å fokusere foran netthinnen eller bak det resulterer i tåkesyn.

Dioptrier

Den sfæriske måling på brille resept indikerer omfanget av nærsynthet eller langsynthet. Diopters er måleenhetene som brukes for å uttrykke mengden av sfærisk korreksjon nødvendig. Disse tallene fremstår som et pluss eller minus figur på resept og bestemme kraften og krumning av brille nødvendig for å korrigere brytningsfeil. Krumningen på linsen justerer måten lyset kommer inn øynene dine slik at det riktig fokuserer på netthinnen, ifølge CNIB, en nonprofit kanadiske organisasjonen for blinde og svaksynte. En sfærisk måling for nærsynthet som leser -1,00 dioptrier indikerer at du er i stand til å se klart opp til 1 meter, ca 39 inches, men gjenstander som vises lenger borte begynner å dimme. En måling av -2,00 dioptrier angir at du har klar visjon opp til en 1/2 meter.

A + tegn foran tallet indikerer hvor mye korrigering som trengs for en brytningsfeil som oppstår med langsynthet. For eksempel betyr en 1,00 diopter du se klart på en meter, men gjenstander så på kortere avstander vises uskarpt. En høyere diopter måling for langsynthet indikerer en kortere avstand klar visjon.

Lens Målinger

Forsiden og baksiden kurver av dine brilleglass er individuelt målt i dioptrier. Når kombinert, må summene fra begge sider av hver linse tilsvare de sfæriske målinger angitt på resept for de respektive objektivene.

Målinger for Astigmatisme

Sylindriske målinger, også skrevet i dioptrier, måle omfanget av astigmatisme. Astigmatisme, forårsaket av en uregelmessig formet hornhinnen, sprer lys som det kommer inn i øyet, slik at bildene virker forvrengt. Denne forstyrrelsen påvirker ikke alt innen ditt synsfelt, men vises bare når du ser i en bestemt retning, ifølge CNIB. De sfæriske og sylindriske målinger lagt sammen gi den totale mengden av korreksjon som trengs.

Aksen indikerer plasseringen av astigmatisme og måles i grader 0-180 langs en usynlig linje som går gjennom sentrum av elevene. Aksen måling styrer laborant behandlingen av briller til det nøyaktige område som krever korreksjon, mens den sylindriske mengde informerer teknikeren om størrelsen på området.

Pupillary Avstand (PD)

Pupillen avstand, målt i millimeter, representerer avstanden mellom høyre og venstre elever. Fordi elevene konvergerer for close-up visning og er lengre fra hverandre når du ser objekter på avstand, resepter for bifokale krever to målinger for pupillary avstand.

MLS & Surgery

MLS står for myxoid liposarcoma, den nest vanligste typen liposarcoma. Denne type av tumor er vanligvis finnes i benet og er laget av stort sett fettceller.

Fjerning

Det kan være mulig å fjerne svulsten fra benet eller andre berørte området kirurgisk. Denne operasjonen kan bli etterfulgt av stråling eller cellegift for å hindre gjenopplivingen av svulsten.

Medikamentell behandling

Stoffet trabectedin har vært brukt til behandling av MLS. Selv godkjent i Europa og noen asiatiske land, ble bruken av trabectedin fortsatt forsket i USA som i 2009.

Amputasjon

I noen tilfeller de berørte lem kan trenge å bli amputert. Den amputasjon er utført ved nivået for benet eller leddet, en prosess som kalles disarticulation. Leger velger dette alternativet når fjerning av svulsten alene ville lamme benet.

Slik konverterer Forhold av MLS til løsning

Slik konverterer Forhold av MLS til løsning


Unnlatelse av å administrere riktig mengde reseptbelagte medisiner kan koste en pasient livet hennes. Mellom 1998 og 2003, utilsiktet overdosering av paracetamol, en vanlig brukt smerte killer, resulterte i 131 tilfeller av akutt leversvikt, ifølge en studie av US Food and Drug Administration. Helsearbeiderne betegne konsentrasjonen av flytende medisiner som vekt / volum eller volum / volum løsninger. Styrken i volum / volum oppløsninger er beregnet som forholdet mellom medikament volum i milliliter til medisinering volum i milliliter (ml / ml). Alternativt, er det uttrykt i prosent løsning styrke.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Sjekk forholdet ml / ml i løsning og skrive det ned. Forholdet kan uttrykkes som en fraksjon eller et desimaltall. For eksempel, hvis det er 40 ml av stoffet i 1000 ml av medikamenter, så forholdet kan være i form 40 ml / 1000 ml eller 0,04 ml / ml (40 dividert med 1000).

Sjekk om forholdet er en brøkdel, og hvis så, konvertere den til en desimal, bruker kalkulatoren for å dele telleren med nevneren. Skrive ned svaret, som bør være mindre enn en. Hvis forholdet er allerede en desimal, la det være uendret.

Multipliser desimal ratio med 100 for å konvertere den til en prosentandel. Resultatet er at forholdet mellom ml / ml i oppløsningen omdannes til en prosentandel løsning. For eksempel, hvis den desimal-forholdet er 0,04, og løsningen er en løsning på 4 prosent i volum, skrevet som "4% (v / v)."

Sjekk svaret, som skal være en prosentverdi mindre enn 100 prosent. Hvis resultatet er større enn 100 prosent, det er en feil i beregningen din, og du bør gjenta hvert trinn.

Tips og advarsler

  • Å multiplisere desimaltall ratio med 100, flytte desimaltegnet to plasser til høyre.
  • Kontroller at volumforholdet av oppløsningen er uttrykt i ml / ml. Hvis det er gitt i ml / liter eller noen andre tiltak, må du konvertere den til ml / ml før du begynner.

Medisin Dropper Typer

Medisin Dropper Typer


Det er sortimenter av ulike drop tilgjengelig som kan brukes til ulike medisinske, vitenskapelige eller husarbeid. En medisin dropper er en av de primære måleverktøy som benyttes for å administrere medisiner i forskjellige områder av kroppen. Ved fremstilling og utporsjonering av medikamenter til pasienter, er det viktig at fremgangsmåten og doseringen som brukes er riktige, som pasientens helse kan avhenge av det.

Flytende Medisinering Dispensere

Medisin drop er vanligvis sammensatt av en liten pipette festet til en gummi klemme pære. Vanligvis er disse drop laget av glass eller plast og merket med kalibrerte måleenheter. Egnet for ulike medisinske bruksområder, er de i stand til å holde en rekke ulike volumer med størrelser som spenner fra lange til korte, smale til brede. Avhengig av størrelsen av åpningen, idet den vinkel som brukes eller det trykk som utøves på gummipære, kan medisindrop produsere varierende dråpestørrelser for forskjellige væsker. For å utnytte en dropper rullatoren presses pære og plasser dropper inn i væsken. Deretter slipper ballongen for å trekke væsken i dropper. Komprimere pære igjen å dispensere væske.

Oral medisin Dropper

De fleste leger og annet helsepersonell vil administrere flytende medisiner til barn med medisin droppers. Ofte vil instruksjonene for bruk av barn og voksen medisiner gi en fastsatt mengde av dråper. Oral medisin droppers kan være tilstrekkelig i å gi medisin til spedbarn og barn, fordi barn ofte har problemer med å svelge piller og væsken kan lett komme nær baksiden av pasientens hals og tunge. De fleste er merket med egnede målinger for å sikre at den avsatte mengde er tatt. Vanligvis er disse drop laget av slitesterk plast og finnes i målinger av teskjeer (ts) og kubikkcentimeter (ccm).

Eye Medicine Dropper

En oftalmisk dråpeteller, pipette eller medisin for øyet, blir brukt for å gi en flytende løsning for øyet. De er tilgjengelige rett tippet eller bøyd tippet. Naturligvis ville drop brukes for øye medisinering være mindre i størrelse og ha et mindre væskevolum, sammenlignet med oral medisin drop. Vanligvis, er de allerede er festet til øyet medisinens flaskekorken for enkel bruk. Eye medisiner er vanligvis tatt i drops, der øyendrop forsynes med mye mindre rot i forhold til medisin kopper, sprøyter og andre medisin dispensere.

Ear Medisin Dropper

Vanligvis kan et øye dropper og øre dropper tjene samme formål. Ofte er øret drop trengte å gi øret medisiner som har varme temperaturer for å behandle infeksjoner og gi annen hjelp til ørene. Som øyet dropper, er de tilgjengelig med rette eller bøyde tips.

Theory of Blood Pressure Measurement

Ifølge American Heart Association, hypertensjon (høyt blodtrykk) hevdet 56 561 liv i USA i 2006 Blodtrykket er en viktig indikator på hjertefunksjon som er lett måles og vanligvis håndterlig.

Historie

Pastor Stephen Hales, en britisk veterinær, første registrerte blodtrykk i 1733 ved å sette inn messing rør inn i arteriene av dyr. Ved begynnelsen av 1800-tallet, ikke-invasive blodtrykksmålemetoder eksisterte. I 1896 utviklet italienske legen Scipione Riva-Rocci den tradisjonelle blodtrykksapparat som kalles en sphygmomanometer.

Typer

Blodtrykksmålinger generelt reflekterer arterietrykk. Invasive metoder involverer å sette inn et instrument inn i kroppen, mens ikke-invasive fremgangsmåter gjør det ikke. I tillegg kan blodtrykksmålinger være kontinuerlig eller intermitterende. På sykehuset, kontinuerlige invasive skjermer er den ultimate standard blodtrykksmåling, fordi de gir mer nøyaktige, langsiktig informasjon.

Vanlige Instrumenter

Det finnes mange anordninger for måling av blodtrykket. Det er imidlertid blodtrykket vanligvis målt med et stetoskop kombinert med en aneroid eller kvikksølv sphygmomanometer. Digitale blodtrykksmålere krever ikke bruk av et stetoskop. En sphygmomanometer består av en mansjett med en oppblåsbar blære; et manometer eller trykkmåler; og en gummi håndlampe med en trykkreguleringsventil.

Måleenheter

Blodtrykket er uttrykt i «millimeter kvikksølv" (mm Hg), og vanligvis omfatter to tall. Den øverste (første) tallet angir det systoliske trykket, eller press av blodstrøm i løpet av hjerteslag. Den nedre (andre) nummeret reflekterer det diastoliske trykk, noe som er den blodtrykket i hvilepuls (mellom hjerteslag).

Måling Process

For å måle blodtrykk, sensor vanligvis brytes en gummi mansjetten rundt pasientens overarm og blåses det. Dette presser brakialarterien i armen, midlertidig avbryter blodstrømmen. Sensor så slipper luften i mansjetten mens du lytter med et stetoskop. Den første lyden oppstår når blodet begynner å pulsere gjennom arterien. Den tilsvarende måling er det systoliske trykket. Som mansjetten fortsetter å tømmes, tilsvarer den siste lyden til måling av diastoliske trykket.

Normale Resultater

Alder og helse er blant faktorer som påvirker blodtrykket verdier. Ideelt for voksne i alderen 18 år eller eldre, et normalt blodtrykk bør ikke overstige 120/80 mm Hg. Men gjentatte målinger er viktig å avgjøre om en person virkelig har hypertensjon.

Hvordan beregne glomerulusfiltrasjonshastighet

Hvordan beregne glomerulusfiltrasjonshastighet


Glomerulær filtrasjonshastighet (GFR) er et mål på hvor godt nyrene dine fungerer. Din GFR avhenger av alder, kjønn, rase og mengden av kreatinin i blodet. Kreatinin, et avfall som produseres ved hjelp av musklene i kroppen din, er fjernet av nyrene. Jo bedre nyrene dine fungerer, vil jo lavere serumkreatininnivået være og jo høyere GFR vil bli. Ideelt sett bør glomerulusfiltrasjon være over 60 år.

Hvordan beregne glomerulusfiltrasjonshastighet

Som vi alder, våre nyrefunksjonen forverres, og mengden av kreatinin i blodet vårt øker og GFR reduseres. Fordi kreatinin-nivåene øker med økende muskelmasse, menn har høyere kreatinin nivåer enn kvinner, og afro-amerikanere, på grunn av sine større kroppstyper, har høyere nivåer av kreatinin enn andre raser. Ligninger for å beregne GFR bruke spesifikke multiplikatorer å justere for effekten alder, kjønn og rase har på kreatinin nivåer.

Velg riktig formel for å beregne din GFR. Hvis du er en matematiker, National Institutes of Health National Kidney Disease Education Program gir to ligninger for beregning av GFR (for voksne over 18), avhengig av om eller ikke Kreatininmåling ble oppnådd ved hjelp av en IDMS sporbar referansestandard. IDMS står for isotopfortynning massespektrometri, gullstandarden for å bestemme kreatinin nivåer.

For kreatinin nivåer oppnås ikke ved hjelp av en IDMS referansemetode:

GFR (ml / min / 1,73 m2) = 186 x (SCR) -1,154 x (alder) -0,203 x (0,742 hvis hunn) x (1,212 hvis Afroamerikaner)

For kreatinin nivåer oppnås ved hjelp av en IDMS referansemetode:

GFR (ml / min / 1,73 m2) = 175 x (SCR) -1,154 x (alder) -0,203 x (0,742 hvis hunn) x (1,212 hvis African American).

hvor Scr = serum kreatinin, ml = milliliter, min = minutter, m2 = meter kvadrat (et mål på kroppsoverflate).

Velg en online GFR kalkulator hvis du ikke ønsker å gjøre regnestykket selv. The National Kidney Foundation, The National Kidney Disease Education Program (NIH) og DAVITA nettsteder alle gi fill-in-the-blanks GFR kalkulatorer (se referanser). For de to første områdene, vil du trenger å vite din kreatinin nivå og måleenheter, enten mg / dL eller mikromol / L. DaVita krever kreatinin nivåer for å bli rapportert i mg / dL. Velg riktig måleenhet før du skriver i din kreatinin nivå. Deretter legger din alder, rase og kjønn. Kalkulatoren vil bestemme din GFR. DaVita kan du spore sekvensielle GFR opplesninger og lagre dine resultater online.

Hint

  • En GFR lesing er sjelden definitive. Legen din vil overvåke nyrefunksjonen ved å måle kreatinin nivåer med jevne mellomrom, særlig når du blir eldre. Som du nå din pensjonisttilværelse år, eller hvis du har nyreproblemer, vil legen din sannsynligvis overvåke nyrefunksjonen din minst en gang i året.
  • Kun legen din kan fortelle deg hva dine spesifikke GFR resultater mener.

Hvordan å gjøre sonen diett

Hvordan å gjøre sonen diett


The Zone Diet er en populær diett laget av Dr. Barry Sears som en bedre måte å leve på. Dietten som mål å oppnå riktig hormonbalanse ved å opprettholde insulin, glukagon og eicosanoid nivåer for langsiktig vektkontroll. Balanse kommer gjennom spise en moderat diett av karbohydrater, proteiner og fett i et forhold på ett gram av fett, to gram protein og tre gram karbohydrater. Spise denne måten styrer sult, mens de fortsatt får de riktige næringsstoffene.

Hvordan å gjøre sonen diett

•  Finn ut hvor mange Zone mat blokker å spise. Zone blokkene er måleenheter for hvilke typer mat som er tillatt. En blokk av protein er lik 1 til 1,5 gram av magre proteiner, mens en blokk av karbohydrater kunne like ¼ kopp svarte bønner eller 3 kopper strimlet kål. Og, er en blokk av fett er lik 1/3 ts. olivenolje eller seks peanøtter. De fleste kvinner kan spise 11 blokker hver av proteiner, karbohydrater og fett hver dag, delt mellom tre måltider og to snacks. Menn gjennomsnitt 14 blokker i døgnet. Aktivitetsnivået kan endre daglig kvoter.

•  Bestem hvor mange blokker du vil spise for hvert måltid og snacks. For en kvinne tillot 11 blokker hver dag, ville et måltid bestå av tre proteiner blokker, tre blokker karbohydrat og fett tre blokker. Et eksempel lunsj kan være 3 oz av grillet kylling og 3 kopper dampet brokkoli med et dryss av en tbsp.of forsølva mandler.

Lær hvilke matvarer er på listen. The Zone Diet fokuserer på magre proteiner og karbohydrater, brutt inn i lav tetthet og høy tetthet og enumettet fett. Listen er lang, så spiser en rekke matvarer bør ikke være et problem.

Spis dine måltider og snacks, selv om du ikke er sulten. Dette betyr at et måltid hver 4 til 6 timer eller 2-2 1/2 timer etter småspising. Å spise på denne planen bidrar til å holde insulin nivåer.

Ta en Omega-3 tilskudd daglig for å regulere betennelser, som ifølge Dr. Sears står bak mange helseproblemer. Polyfenoler, fytokjemikalier i grønnsaker og frukt, er også anti-inflammatorisk hjelpemidler.

Drikk rikelig med vann, minst åtte 8 oz. glass hver dag.

Kom deg ut og mosjon. Målet for seks dager i uken av aerob trening som gåing, sykling eller step aerobic. Tre dager i uken gjør styrketrening. Prøv å strekke på de dagene du ikke gjør styrketrening.

Hint

  • Registrer på Zone Diet hjemmeside. Registrering er gratis.
  • Sjekk alltid med legen din før du starter en diett og mosjon plan.

Prosessen med å miste vekt

Prosessen med å miste vekt

Innledning

Ifølge National Center for Health Statistics, anslagsvis to tredeler av USAs befolkning er enten overvektige eller fete. Med en lang rekke sykdommer som for eksempel diabetes og hjertesykdommer er forbundet med fedme, er det ikke rart at det er et økende trykk for vekttap over hele landet. Prosessen med å miste denne vekten dreier seg om en måleenhet kalt kalori.

Kaloriinntaket

I USA, er vekt målt i pounds. Det tar 3500 kalorier for å tilsvarer én pund. Kalori behov er basert på basal metabolic rate, eller hvor mye energi du trenger mens du hviler å fortsette å leve. Kalori anbefaling for en gjennomsnittsperson variere avhengig av en rekke faktorer. Først er ditt aktivitetsnivå. Jo mer aktiv du er, jo større grad av kalorier må du holde det gående. Neste er din kroppsmasseindeks, eller BMI. Din BMI er en matematisk beregning basert på din vekt og høyde. Endelig kan din alder og kjønn spiller en rolle i hvor mange kalorier kroppen din trenger. Når du beregner ditt anbefalte kaloriinntaket, kan du bestemme det maksimale antall kalorier du kan spise på en daglig basis og fortsatt gå ned i vekt.

Calorie Storage

Når du spiser mer enn de anbefalte kalorier, lagrer kroppen det overskytende som fett. Kroppen vil fortsette å lagre overflødige kalorier før du tar initiativet til å gå ned i vekt. Du kan gjøre dette ved å redusere kaloriinntaket og øke aktivitetsnivået til du har et kaloriunderskudd. En kalori underskudd oppstår når du enten inntar færre kalorier enn kroppen din forbrenner på en vanlig dag, eller når du øke aktivitetsnivået til å brenne flere kalorier enn du tar inn i løpet av dagen.

Calorie Burning

Alt du kroppen gjør i løpet av dagen og natten forbrenner kalorier. Selv mens du sover kroppen din forbrenner kalorier. Prosessen med å miste vekt innebærer også å brenne kalorier. Som du redusere kaloriinntaket og øke aktivitetsnivået, angriper kroppens kalorilagring og brenner den til å produsere energi. Først kroppen bryter ned fettlagring til fettsyrer og glyserol. Disse produktene blir raskt absorbert av muskler, så vel som enkelte organer, slik som lever og nyrer. Disse produktene videre brytes ned til produkter som kan brukes av kroppens celler til å lage energi. De resulterende avfallsprodukter blir eliminert fra kroppen gjennom svette og urin. Som fettlagring fortsetter å bli brukt som energi for å gjøre opp for kaloriunderskudd, fortsetter vekten å minke.

Kan du overleve på 500 kalorier om dagen?

Takk til kroppens energireserver, kan du overleve på 500 kalorier om dagen, men ikke på ubestemt tid. Og ikke uten virkning for din helse og fitness. Sunn vekttap er oppnådd gjennom beskjeden kalorireduksjon.

Funksjon

En kalori er den måleenhet som brukes for å kvantifisere energipotensialet av mat.

Typer Kalorier

Ikke bare er kalorier viktige, men en balanse av kalorier i kostholdet ditt er kritisk, fordi ikke alle kalorier er like. Karbohydrater nedbrytning til glukose (primær drivstoff av kroppen, og hjernen foretrukne type brensel), kalorier fra fett (hovedsakelig brukes til å drive muskelaktivitet), og protein kalorier (hjernens tilbake biters brensel valg).

Misforståelse

Det er sant at for å gå ned i vekt, må du forbrenne mer kalorier enn du forbruker. Men sultne selv er ikke en sunn måte å oppnå dette. Kroppen din trenger ikke bare energi til muskelbevegelser. Sytti prosent av kroppens energibehov går til basale operasjoner, for eksempel fordøyelse, sirkulasjon, respirasjon og hjertefunksjon.

Effekter

Sulter kroppen din kalorier presser stoffskiftet. Dette tvinger kroppen til å trekke på sin fete butikker for å kompensere for manglene, og også bryte ned muskler for protein kalorier.

Løsning

Beregn din basal metabolic rate å fastslå kroppens grunnleggende energibehov. (Ref. 2.) Ditt daglige kaloriinntak bør ikke falle under dette.

Hvordan virker en Blood Pressure Testing Machine fungerer?

Det finnes to vanlige typer blodtrykk testing maskiner, eller blodtrykksmålere: digitale maskiner (som de du kan kjøpe i butikkene) og den typen som finnes i de fleste legekontorer, der legen eller sykepleieren blåses mansjetten mens du lytter med et stetoskop og se nålen på et hjul. Begge typer måle trykket som utøves av blodet mot veggene i blodkar, med den øverste rekke blir trykket i løpet av et hjerteslag og den nederste rekke er trykket i tiden mellom hjerteslagene. Måleenheten er millimeter kvikksølv, eller mmHg, basert på hvor langt kvikksølv økning i en trykkmåler. Heller ikke typen av blodtrykk maskin faktisk inneholder kvikksølv, men; det er bare standard måleenhet for trykk.

Hvordan Doctor Måler blodtrykket

For å bruke en standard sphygmomanometer, plasserer helsepersonell mansjetten rundt pasientens overarm og finner pulsen i en av blodårene nær albuen. Utøveren plasserer deretter ved slutten av et stetoskop over venen og blåses ut av mansjetten ved å klemme en gummiball som fører luft til å strømme inn i mansjetten mens man ser på viseren på trykkmåleren. Utøveren blåses måleren til et nivå over den forventede topp nummer for pasientens blodtrykk, deretter slutter å blåse mens du lytter til pasientens puls i stetoskopet. Så snart den praktiserende slutter blåse opp mansjetten begynner nålen på måleren til å falle. På det punktet at pasientens puls blir hørbar i stetoskop, bemerker utøveren nummeret på måleren. Dette er det systoliske blodtrykket (den øverste rekke). Når pulsen slutter å være hørbart, antallet når pulsen ble hørt sist angir det diastoliske blodtrykket (den nederste rekke).

Hvorfor denne metoden fungerer

Når utøveren blåses mansjetten, vil trykket i de luft cuff kutter blodstrømmen i venene blir brukt for å måle blodtrykket. Når utøveren begynner å slippe ut luft mansjetten og blod strømmer gjennom mansjetten på nytt, blir pulsen hørbar fordi trykket mot blodkar er lik trykket som vises på skiven. Når trykket fortsetter å falle i mansjetten, vil mansjetten til slutt være mindre utøve press på blodkar enn den normale blodstrømmen i løpet av resten mellom hjerteslag - slik at pulsen ikke lenger er hørbar når mansjetten utøver mindre trykk enn det diastoliske blodtrykk nummer. Når blodtrykket er høyt, vil blodet utøve mer kraft mot luften, og dermed pulsen blir hørbare selv når mansjetten utøver høyere trykk mot blodkarene.

Digital Blood Pressure Machines

Digitale blodtrykk maskiner fungerer på en lignende måte til de leger bruker, men forskjellen er at den digitale blodtrykk maskinen beregner automatisk den øvre og nedre tall, mens standard blodtrykket testing av maskinen avhengig av den praktiserende for å se på skiven.

Hvordan beregne kalorier i Human Blood

Hvordan beregne kalorier i Human Blood


Donerer blod en sti til vekttap? Standarden US blodgivning veier mer enn en halvkilo. Dietitians forteller oss at å miste £ 1 tilsvarer miste 3500 kalorier. Betyr dette at etter bloddonasjon vi er ned mer enn 3500 kalorier, og derfor kan nyte alle slags kalori-rik mat bare for å oppnå at pund tilbake? Eller omvendt, at å gi blod er en god måte å starte en diett? Svaret på alle disse spørsmålene er "Nei", og disse trinnene vil hjelpe deg å forstå hvorfor ikke.

Hvordan beregne kalorier i Human Blood

•  Identifisere væske og celle-komponenter i blod. Lab tester av blod inkludere en verdi som kalles "hematokrit." Denne verdien er prosentandelen av blod som er celler versus prosent som er flytende, og bestemmes ved å spinne et rør av blod i en sentrifuge for å pakke cellene til den ene enden. Uansett prosentandel som ikke er pakket celler er plasma. I gjennomsnitt, har voksne menns blod en lavere plasmainnhold enn kvinners blod, fordi menn har flere røde blodlegemer. Bruk enten gjennomsnittlige mannlige verdien av 55 prosent plasma eller den kvinnelige verdien av 60 prosent plasma, eller bruke din egen fra lab testresultater.

Beregn kalorier for protein i plasma. Volumene trenger å bli omdannet til gram, fordi kaloriinnhold beregnes med gram. Anta en standard blodgivning på 500 ml. Blod er tettere enn vann med 6 prosent, så multiplisere 500 ml med 1,06 for å komme til gram. Multipliser det med prosentandelen av plasma og dividere med 100 for å få til gram plasma. Gang det med 0,07, fordi plasma, ifølge John Kimball online biologi lærebok er i gjennomsnitt 7 prosent protein og resten hovedsakelig vann, for å få gram protein. Til slutt, gang det med fire for å få protein kalorier.

Beregn kalorier for sukker og fett i plasma. For folk som ikke har diabetes, fastende blodsukker er rundt 0,09 gm per 100 ml plasma, mer fortrolig uttrykt som 90 mg / dl. Multipliser mengden i gram av 2,75 for menn eller 3,00 for kvinner, det vil si, lik hvor mange hundre milliliter plasma er det i 500 ml blod, og deretter multiplisere med fire for å komme til kalorier. For kalorier fra fett, bruker 0,5 g per 100 ml plasma, multiplisere hundrevis av mls av plasma, med 9 - for kalorier fra gram fett - for å komme til kalorier. De 0,5 g / dl omfatter triglyserider og fettsyrer i lipoproteiner, men ikke kolesterol, kolesterol som ikke metaboliseres til energi.

Beregn kalorier fra røde blodlegemer. RBC-er for det meste vann og protein, proteinet nesten helt hemoglobin, med ubetydelig bidrag fra fett eller karbohydrater. Hemoglobin ikke samsvarer med regelen om 4 kalorier per gram fordi heme delen av molekylet ikke metaboliseres til energi. Ved hjelp av gjennomsnittlig hemoglobinverdier av enten 160 g / L for menn eller 140 g / l for kvinner, multipliser med 0,5 for å komme til blodgivning volum på 500 ml, multipliseres med 0,96 for å korrigere for den ikke-kalori heme del av hemoglobinmolekylene , og deretter multipliseres med 4 for å komme til kalorier.

Men vent! Hemoglobin er bare 90 prosent av tørrvekten av RBC. Multipliser 1/10 mengden av hemoglobin vekt i 500 ml med 6, og legge det til røde blodlegemer kalorier.

Estimat kalorier for andre typer celler. Av de 500 ml blod donasjon, vil omtrent en prosent være hvite blodceller og blodplater. Figur 5 g, multiplisert med 1/3 for å komme til tørrvekt, ganger 6, for å få til anslagsvis 10 kalorier. Du vil multiplisere med 6 fordi noen av tørrvekten er protein eller karbohydrater; begge er 4 kalorier per gram, og noen er fett, som er 9 kalorier per gram.

Legg alt opp. Plasma protein, karbohydrater og fett, pluss røde blodceller og hvite blod bidrag, bør være ca 425 kalorier for kvinner og 460 for menn. Anemi ville resultere i en lavere verdi. Bruk av EPO, et stoff uetiske idrettsutøvere kan bruke til å øke sine røde blodceller og dermed deres oksygentransporterende kapasiteten, vil resultere i en høyere verdi.

Hva instrumentet brukes for å sjekke blodtrykk?

Sphygmomanometer

En blodtrykksmåler er det medisinske instrument som måler blodtrykket. For å forstå det ordet du bør vite sin avledning. Den første delen av navnet kommer fra det greske ordet som betyr "puls". A "manometer" er en enhet som måler forskjellen mellom to presset av interesse, for eksempel blod og atmosfæretrykk, eller hydraulisk og atmosfærisk trykk. I utgangspunktet manometeret introduserer en kolonne av fluid mellom de to trykk og beregner forskjellen i målbare betingelser. Dette er grunnen til at du får to numre når du sjekke blodtrykket. Det ene er "systolisk", eller trykket når hjertet slår, og den andre er "diastolisk," når hjertet hviler mellom beats.

Blood Pressure Meter

Den typiske måleenhet som brukes til å måle blodtrykket vil ansette en oppblåsbar luftblæren inne i en mansjett pakket rundt armen eller benet for å begrense blodstrøm, og et stetoskop for å lytte etter endringer i trykket. Mens det er naturlige dagaktive variasjoner i blodtrykket avhengig av tid på døgnet og aktivitetsnivå, vil du vanligvis bruke en av to typer manometer: aneroid eller kvikksølv. Kvikksølvmanometre må monteres vertikalt lodd og vinkelrett på gulvet, og du vil som oftest finne disse i legens kontorer og sykehus undersøkelsesrom. Aneroid design er helt tilstrekkelig for hjemmebruk med riktig kalibrering.

Ambulatorisk blodtrykks Skjermer

En annen blodtrykk instrument som har blitt utviklet nylig er utviklet for å kontinuerlig overvåke endringer i trykket mens du er aktiv. Den ambulerende Blood Pressure Monitor gir et mer fullstendig bilde av svingningene i blodtrykket, avhengig av tid på dagen og nivået aktivitet der du er engasjert. De er ment å brukes mens du er oppegående (i stand til å gå). Du bærer en blodtrykksmansjett på armen din og den er koblet til en enhet bæres på midjen din; begge kan bæres under klær. Midjen enhets poster jevnlig opplesninger hvert kvartal-time eller så, og i noen modeller vil overføre resultatet så medisinsk personell kan vise resultatene i nær "real time".

Hva bør My Blood Pressure være?

Blodtrykket er et mål på styrken av blod mot blodårene. En lesning inkluderer to tall: det systoliske trykket, eller høyere antall, og diastoliske trykket, eller lavere tall. For voksne er en sunn blodtrykk en avlesning på mindre enn 120/80. Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er en lesning av 140/90 eller høyere. Pre-hypertensjon er definert som et systolisk avlesning på mellom 120 og 139 og et diastolisk lesning av mellom 80 og 89. hypotensjon eller lavt blodtrykk, er en avlesning på mindre enn 90/60.

Hva betyr tallene

De to tallene i en blodtrykksmåling representerer to separate krefter blod mot blodårene. Den første er det systoliske trykket, som er kraften i hjertet skaper mens blod blir pumpet inn i arteriene og sirkulasjonssystemet. Det andre er det diastoliske trykket som er den kraft når hjertet er i ro, eller når blodtilførselen blir motstått.

Hvordan det er målt

En lege eller annet helsepersonell kan ta en pasientens blodtrykk med en enkel og smertefri prosedyre som tar bare et minutt av to. Anordningen brukes til å måle blodtrykket kalles en blodtrykksmåler. Den består av en mansjett som går rundt den øvre arm, en trykkmåler for avlesning og en pære er festet til gummislangen. Å ta en persons blodtrykk, helse-omsorg profesjonelle blåses mansjetten og plasserer et stetoskop over brakialarterien i albuen. Når mansjetten er oppblåst til det punktet at brakialarterien er kollapset, er luften sakte løslatt fra mansjetten og helsearbeider vil lytte etter lyden av blod som strømmer gjennom arterien igjen. Lesningen når lydene bemerket representerer det systoliske trykket. Avlesningen på manometeret mellom to påfølgende hjerteslag representerer det diastoliske trykket.

Måleenhet

Blodtrykket blir målt i mm kvikksølv, er forkortelsen for hvilke mmHg. For en person med en sunn blodtrykk på 120 systolisk trykk og 80 diastolisk trykk, ville det riktig uttrykkes som 120 mmHg / 80 mmHg, eller mer vanlig 120/80 mmHg.

Hypertensjon

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er en alvorlig medisinsk tilstand som påvirker millioner av amerikanere, ifølge American Heart Association. Og fordi mange mennesker med høyt blodtrykk opplever ingen symptomer, har det fått tilnavnet "silent killer." Venstre ubehandlet, høyt blodtrykk kan føre til flere alvorlige medisinske tilstander, inkludert hjertesykdom, hjerteinfarkt og slag. Flere forskjellige typer reseptbelagte legemidler kan brukes til å prøve å senke en persons blodtrykk, men å spise et sunt kosthold og får nok mosjon kan gå en lang vei å bringe blodtrykket til en sunn rekkevidde. Mange leger som forskriver legemidler til behandling av hypertensjon vil også anbefale at pasienter spiser sunnere og trene mer.

Hypotensjon

I likhet med pasienter med hypertensjon, folk med hypotensjon eller lavt blodtrykk, opplever ofte ingen symptomer på tilstanden. Hypotensjon, skjønt, er langt mindre vanlig at hypertensjon og er generelt langt mindre alvorlig. Noen mennesker med lavt blodtrykk vil oppleve besvimelse og svimmelhet, spesielt når du står opp. Milde og moderate tilfeller av hypotensjon kan ikke kreve noen behandling, men i noen tilfeller leger vil be pasientene å gjøre ting for å prøve og øke blodtrykket, som for eksempel å drikke rikelig med vann og spise en diett med mer salt. I alvorlige tilfeller kan medisiner være foreskrevet for å hjelpe heve blodtrykket.

Hva er betydningen av en høy diastolisk blodtrykk?

Diastolisk blodtrykk er definert som minimumsnivået på blodtrykket at hjertet utøver mellom hvileperioder. Med andre ord, det er en enhet fra den kraft som blod utøver på arterieveggene. Dette måles i MLS av kvikksølv, og er det andre nummeret av et todelt blodtrykksmåling (dvs. når du blir fortalt blodtrykket ditt er 120/80, 80 representerer diastolisk trykk).

Hvordan "High" er for høy?

Selv om en lesning av 120/80 regnes som akseptert standard for en blodtrykksmåling, er det umulig for noen å ha dette resultatet til alle tider av døgnet, i alle sinnstilstander. Din hjerteslag kan variere sterkt, og som et resultat blodtrykket skift og endringer i henhold til alder, humør, fysisk tilstand, holdning, kosthold, medisiner og andre faktorer. Høyt blodtrykk forekommer ikke bare fordi du har en høy lesing en dag; høyt blodtrykk oppstår når du har en gjennomgående høy lesing på ulike tider av dagen.

Variasjoner i Readings

Diastolisk og systolisk (øvre / første nummeret på blodtrykksmåling) er utsatt for høy volatilitet og kan endres når hjertet får noen form for beskjed fra hjernen. Glad eller trist nyheter kan endre lese for høye eller lave nivåer. Tilsvarende noen øvelser holde blodtrykket tall høye for en stund. Alle disse variasjonene betyr ikke nødvendigvis at du har høyt trykk, eller det som kalles hypertensjon.

Hypertensjon oppstår når blodtrykket lesing er over 120/80 mens du er i ro. Dette hviler blodtrykket er grunnlaget for å bedømme om du har høyt blodtrykk. Nivået og graden av variasjon er også tatt i betraktning når man skal avgjøre om du utviser borderline eller betydelig hypertensjon.

Betydning

Et sunt hjerte er en som fungerer på 120/80 i normale tider, og kan gå opp til så mye som 180/120 når den reagerer på en stimulans, for eksempel en nødsituasjon. Denne forhøyede telling kan vare hvor som helst mellom et minutt til en time, hvoretter lese går tilbake til det normale. En normal lesing som stiger under stress er en indikasjon på et sunt hjerte, fordi det betyr at hjertet er godt rustet til å levere blod til vitale organer uansett hva situasjonen.

Gjennomgående høyt blodtrykk uten stimulus betyr at hjertet er øve seg for mye til alle tider. En høy diastolisk blodtrykk er et resultat av økt hjerteaktivitet, og kan også være et resultat av virkningen av hormonet angiotensin at hjernen utskiller i respons til en spent situasjon. Angiotensin utgangspunktet blir utskilt med stimulering, og når dette hormonet frigjøres uten stimulering, blir du vurdert hypertensive.

Problemer

Da forblir ubehandlet i mange år, kan høyt diastolisk blodtrykk føre til skade på vev og nerver, noe som resulterer i forhold som hjerte-og karsykdommer, hjerneslag, hjerteinfarkt, nyrekomplikasjoner, nevrologiske lidelser og andre komplikasjoner.

Behandlinger

Hovedretningen for behandling for et høyt diastolisk trykk er å redusere utskillelsen av angiotensin. Ulike stoffer, slik som ACE-hemmere; angiotensin reseptorblokkere; kalsiumblokkere eller diuretika fungerer på ulike måter å redusere denne høye diastoliske trykket. En annen metode for behandling av hypertensjon er å berolige sinnet med yoga eller andre stresslindrende teknikker.

Hva er helserisikoen ved høyt blodtrykk?

Ifølge National Institutes of Health, så mange som én av tre personer har høyt blodtrykk, en tilstand som kan skade organer og hjerte-karsystemet. Høyt blodtrykk kan reduseres med enkle kosthold og mosjon endringer, men noen høyt blodtrykk tilfeller kan kreve medisiner for sikker håndtering av tilstanden.

Identifikasjon

Blodtrykket er et mål på styrken av kroppens blod trykke mot veggene i arteriene. Høyt blodtrykk oppstår når en persons blodtrykket er høyere enn normale områder.

Typer

Typer av blodtrykket inkluderer systolisk og diastolisk trykk. Normal diastolisk blodtrykk er opp til 80 mmHg, og normale systoliske blodtrykk er opp til 120 mm Hg. Målingen mmHg står for millimeter kvikksølv, den måleenhet som brukes for å måle blodtrykket.

Effekter

Høyt blodtrykk kan føre til skade på sirkulasjonssystemet, inkludert vener og arterier, som fører til slag og koronar hjertesykdom.

Betraktninger

Høy alder, vitaminmangel, diabetes, nyresvikt og en stillesittende livsstil plassere en person på et høyere risiko for kroppslige skader fra høyt blodtrykk.

Forebygging / løsning

Ifølge National Institutes of Health guide til høyt blodtrykk, kan de som drikker tungt redusere blodtrykket ved å redusere alkoholbruk med halvparten. Stress reduksjon og anger management teknikker også er effektive i betydelig redusere høyt blodtrykk.

Medisiner

Tar blodtrykket medisiner kan redusere risikoen for høyt blodtrykk relatert til hjerte-og karsykdommer. Ifølge National Institutes of Health, typer medisiner foreskrevet for høyt blodtrykk inkluderer diuretika, alfablokkere og kalsiumblokkere.

Slik bruker du en BMI kalkulator

Slik bruker du en BMI kalkulator


Selv om beregningen av kroppsmasseindeks er ganske enkelt en gang formelen er kjent, kan en BMI kalkulator gjøre jobben enda enklere. BMI kalkulatorer er enkle å bruke, og kan eliminere menneskelige feil ved fastsettelse av BMI-tall.

Slik bruker du en BMI kalkulator

Velg målesystem du ønsker å bruke. En BMI-kalkulatoren er i stand til å beregne kroppsmasseindeks enten i USA målinger eller metriske mål. BMI kalkulator ved Mayo Clinic nettsted har en knapp som endrer målesystemet (se Ressurser nedenfor).

Input vekten din inn i BMI-kalkulator. Vekten vil enten bli målt i pounds eller i kilo, avhengig av målesystemet som brukes. En BMI kalkulator slik som den på Partnerskap for Healthy Living godtar desimaltall for ekstra presisjon (se Ressurser nedenfor).

Skriv inn din høyde inn i BMI-kalkulator. En BMI kalkulatoren med metriske mål må bruke høyden målt i meter, mens en BMI kalkulator tastet til USA målingene vil trenge høyden målt i inches.

Hit inn eller beregne knappen på BMI kalkulator og observere resultatene. Hvis du har fulgt stegene riktig, skal den resulterende antallet være et sted mellom 18 og 40. En rekke under eller over dette området betyr at du er ekstremt undervektige eller ekstremt overvektig, henholdsvis.

Dobbelt kontrollere dine resultater. Selv om en BMI kalkulator vil ikke gjøre en feil, kan tallene for høyde og vekt ikke vært innspill riktig eller BMI kalkulator kanskje ikke er tastet til å akseptere høyde og vekt i de ønskede måleenheter. Input tallene igjen, og BMI kalkulator vil gi samme resultat hvis tallene hadde rett.

Sjekk din BMI-tall mot diagrammet at kalkulatoren gir. Nesten alle BMI kalkulatorer, for eksempel en på nasjonale hjerte Lung and Blood Institute, inneholde en slags diagram eller for å forklare hva BMI-tall sier om hvor tykk eller tynn en person er (se Ressurser nedenfor). Dette vil gi deg et godt referansepunkt for å gjøre diett planer, treningsplaner eller gi forsikring om at du holder deg frisk.

Hint

  • Hvis din BMI-tall virker veldig unøyaktig, slik som et desimaltall eller over 50, sørg for at du bruker riktig måleenhet. BMI kalkulatorer variere om hvorvidt de er i utgangspunktet laget for å akseptere metriske mål eller USA målinger.

Hvordan lese en digital skala

Hvordan lese en digital skala


En digital vekt er en mye mer presis og enhetlig verktøy for å måle gjenstander enn en manuell skala. Digital Scales også gjøre måle ingredienser for oppskrifter mye enklere og nøyaktig, spesielt for de som er på diett og trenger å overvåke deres matinntak. Digitale vekter kommer i mange stilarter, men de fleste har lignende funksjoner og er vanligvis enkle å betjene. Ved hjelp av en digital skala kan virke litt forvirrende i begynnelsen, men disse trinnene vil forklare hvordan du leser en digital skala.

Hvordan lese en digital skala

Slik Les En digital skala

Følg produsentens instruksjoner for å snu den digitale skala på. Vekten skal automatisk begynne med en avlesning på null, noe som gjenspeiler at det ikke er noen vekt på skalaen. Sett av to mengder for å bli veid for læringsformål. Man bør være meget lett, for eksempel 1/4 kopp av mel og man bør være tyngre, for eksempel et salathode.

•  Digital skalaer måle vekten i måleenheter som f.eks pund (kg), gram (g) kilogram (kg) og gram (g). Legg en lys gjenstand på skalaen. Se på antall som vises på LCD-skjermen. Ved siden av at tallet vil være en måleenhet. Dette gir deg vekten for den aktuelle varen. For eksempel vil 10 kilo lese 10kg.

Plasser en tyngre element på skalaen. Igjen, legg merke til hvor mange og måleenhet som vises på LCD-skjermen. For eksempel vil et salathode som veier 1 1/2 pounds les £ 1,5. Dette er et nyttig verktøy for å vite når man måler ut mengder for oppskrifter.

Digital Scales også har en funksjon som lar deg veie et element mens det er i en container. Denne funksjonen kalles tarafunksjonen. Tara funksjonen brukes ofte for væsker og gjenstander som ikke lett kan plasseres direkte på skalaen. Bruk tara funksjon ved å plassere en container på skalaen. Trykk på knappen som sier "Tara." Dette vil tilbake skalaen tilbake til null, og vil ikke ta opp vekten av beholderen. Legg det elementet du ønsker å måle inn i beholderen. Den digitale skala viser vekten av varen i beholderen ikke er inkludert i beholderen selv. Tara funksjonen vil vise vekt på LCD-skjermen på samme måte som standard målinger.

Prøv veiing en rekke elementer for å bli vant til å lese på LCD-skjermen. Se i måleenhetene i trinn 2 hvis du er usikker på sine forkortelser på LCD. Slå skalaen av når du er ferdig med veiing.

Hint

  • Følg produsentens anvisninger for avanserte funksjoner.

Hvordan å bestemme stadier av skrumplever

Cirrhose er utskifting av levervevet med fibrøst arrvev som et resultat av kronisk leversykdom. Dette fører til en progressiv tap av leverfunksjon som kan være iscenesatt med Child-Pugh score. Denne oppsetningen metodikk brukes primært til å bestemme prognose og nødvendig behandling for skrumplever. The Child-Pugh score bruker resultatene av en rekke tester for å tildele en samlet poengsum til skrumplever tilfeller.

Hvordan å bestemme stadier av skrumplever

•  Skaff bilirubin poengsum. Bilirubin utskilles av leveren og gir en generell indikasjon på leverfunksjon, med høyere verdier indikerer nedsatt funksjon. Tildel en punkt for en bilirubin-nivå på mindre enn 34 mg av bilirubin per desiliter (mg / dl) av blod, 2 poeng for en bilirubin-nivå på 34 til 50 mg / dl og 3 poeng for en bilirubin-nivå som er større enn 50 mg / dl .

•  Få serum albumin nivå. Denne verdi er også et vanlig blodprøve, og indikerer graden av fordelingen av forskjellige fluider i hele kroppen. Tilsett 1 punktet for en serumalbumin nivå på mer enn 35 gram per liter (g / l), 2 poeng for et nivå på 28 til 35 g / l og 3 poeng for en serumalbumin nivå mindre enn 28 g / l.

•  Beregn internasjonal normalisert ratio (INR). INR måler blodets koagulasjonstid og er et forhold mellom to verdier, noe som betyr at den ikke har noen måleenheter. Legg 1 poeng for en INR mindre enn 1,7, 2 poeng for en INR på 1,71 til 2,2 og 3 poeng for en INR større enn 2,2.

Vurdere opphopning av væske i bukhulen, også kjent som ascites. Ingen ascites legger 1 poeng til Child-Pugh score, legger mild ascites 2 poeng og alvorlig ascites legger 3 poeng.

Vurdere tilstedeværelsen av hepatisk encefalopati. Denne tilstanden er en nevrologisk funksjon på grunn av giftige stoffer i blodet som skyldes dårlig leverfunksjonen. Legg 1 poeng til Child-Pugh score for mild lever encefalopati og 2 poeng og 2 poeng for alvorlig lever encefalopati.

Bruk den totale poengsummen i Child-Pugh score for å vurdere alvorlighetsgraden av skrumplever. En score på 5 til 6 poeng er klasse A leversykdom som har en 85 prosent sjanse til å overleve de neste to årene. En score på 7 til 9 poeng indikerer klasse B leversykdom som har en 81 prosent sjanse for å overleve neste år og en 57 prosent sjanse til å overleve to år. A Child-Pugh score på mer enn 9 poeng indikerer klasse C leversykdom som har en 45 prosent sjanse for å overleve neste år og en 35 prosent sjanse til å overleve de neste to årene.

Hvordan Boost Metabolic Rate

Metabolisme er en komplisert, pågående kjemisk prosess der spist mat leverer brenselet som cellene konvertere til energi som kreves for å utføre en rekke essensielle biologiske prosesser, for eksempel flytting og tenker. Kalorier er en måleenhet for hvor mye energi en gitt matforsyninger til kroppen, og den hastigheten som en person forbrenner eller bryter ned mat som skal brukes til energi avhenger av tre faktorer: hvor mye kalorier en person forbruker, mengden kalorier en person forbrenner mens fysisk aktive og hvor mye kalorier en person forbrenner som diktert av unike genetiske makeup.

Hvordan Boost Metabolic Rate

•  Beregn din hviler metabolic rate. Selv når du ikke er fysisk aktiv, er stoffskiftet fungerer og brenne kalorier for å produsere drivstoff som trengs for prosesser som tenkning og fjerne avfall fra nyrene. Det er viktig å ikke inntar færre kalorier enn kroppen din krever mens resten fordi det vil føre til at kroppen til å gå inn i survival mode. På dette tidspunktet begynner kroppen å brenne så få kalorier som mulig for å bevare hva det mener er et begrenset lager av drivstoff, og metabolisme bremser deretter ned.

Legg muskelen til kroppen din. Fordi muskelvev er tyngre enn fett, fører det til at kroppen til å forbrenne mer energi, selv når du er inaktiv. Som et resultat, kan flere pounds av ekstra muskel øke din hviler stoffskiftet rate med ca 100 kalorier.

Start hver dag med frokost. Spise en balansert, næringsrik frokost ikke lades kun kroppen din etter en natt med nedetid søvn, men det aktiverer stoffskiftet og får den klar til å fungere for resten av dagen.

Spis små måltider og snacks hele dagen, spesielt hvis tre tradisjonelle måltider ikke dempe sult og holde appetitten under kontroll. Nøkkelen er å fokusere på næringsrik mat og å dele ditt daglige kaloriinntak med antall mindre måltider for å sikre at du ikke overspiser. Spise holder ofte stoffskiftet aktive, noe som bidrar til å opprettholde et jevnt nivå av blodsukker for å forhindre insulin toppene som skaper cravings for feil typer mat, som for eksempel sukkerholdig snacks.

Maksimer etter øvelsen kalori brenning. Vekslende fem-minutters intervaller av fysisk aktivitet, for eksempel svømming eller turgåing, med en normal hastighet med korte, men likevel intense 30-sekunders bursts av høyhastighets anstrengelse øker mitokondriene - de delene av cellene som produserer energi - og får dem å brenne kalorier mer effektivt og for lengre perioder av gangen, effektivt slik at du kan holde deg i form med kortere treningsøkter.

Hint

  • Å øke stoffskiftet ytterligere, berike din diett med stoffskiftet vennlige fisk høy i omega-3 fettsyrer, som tunfisk og laks; plantevernmiddel-free økologisk mat; antioksidant-fylt grønn te; og magre proteiner.
  • Unngå matvarer som inneholder transfett, som er knyttet til et antall av ernæringsmessige og helsemessige ills, inkludert sakte metabolisme, insulinresistens og vektøkning.