Digidexo.com

topimax migrene

Neurontin vs Topimax for migrene hodepine

Neurontin vs Topimax for migrene hodepine


Neurontin og Topimax er to legemidler som er foreskrevet for daglig bruk for å forhindre migreneanfall. I ordningen med migrene narkotika, begge disse er relativt nye. Som mange forebyggende medisiner, de fungerer ikke for alle.

Neurontin

Neurontin eller gabapentin, er godkjent av amerikanske Federal Drug Administration for å forebygge anfall og nerve smerte, for eksempel smerter forårsaket av helvetesild. En off-label bruk av medikamenter som er en migrene forebyggende.

Topimax

Topimax, eller topiramat, er en anti-anfall medisiner som er godkjent av FDA som en migrene forebyggende. Slik fungerer det akkurat å forhindre hodepine er ukjent, men det ser ut til å hjelpe noen nevrotransmittere.

Bivirkninger av Neurontin

Bivirkninger av Neurontin inkluderer kvalme, brekninger, svimmelhet, ustøhet, tretthet og vektøkning. Det har også noen psykiske bivirkninger som humørsvingninger, angst, fiendtlighet og selvmordstanker.

Bivirkninger av Topimax

Bivirkninger av Topimax omfatter svakhet, tretthet, svimmelhet, forvirring, søvnighet, konsentrasjonsvansker, prikking i hender og føtter, tap av appetitt og vekttap. Det kan også ha noen psykiske bivirkninger som humørsvingninger og angst.

Betraktninger

Begge medisiner har bivirkninger som kan være problematisk. Men den eneste måten å vite hvordan en medisin vil påvirke deg - enten i ødeleggende bivirkninger eller for å forebygge migrene - er ved å prøve det under legens tilsyn.

Slik unngår du at Migrene The All Natural Way

Slik unngår du at Migrene The All Natural Way


Det er faktisk mulig for noen å forebygge migrene. Alle som noensinne har opplevd migrene vet hvor fryktelige de kan være og vil gjøre omtrent alt for å forebygge migrene i fremtiden, fordi migrene ikke ust gjøre hodet vondt, de gjør alt annet vondt også. De også forårsake synsproblemer, fotosensitivitet (ekstrem følsomhet for lys) og kvalme i noen migrenepasienter.

Reseptbelagte medisiner (for eksempel et medikament kalt Topimax) er tilgjengelig som behandling mot migrene, og dette er absolutt verdt å diskutere med legen din dersom du er en migrene lidende. Men jo mer du kan gjøre for å forebygge migrene skjer i første omgang, jo bedre. Les videre for å lære mer om migrene og ulike måter å forebygge migrene.

Slik unngår du at Migrene The All Natural Way

•  For å unngå migrene, først prøve å eliminere alle mulige livsstilsrelaterte årsaker til migrene i ditt eget liv. For eksempel, noen mennesker utvikler migrene når de drikker for mye kaffe (koffein) eller røyk for mange sigaretter (nikotin og andre giftstoffer) eller drikke en viss mengde alkohol.

vet også at noen kvinner sliter med migrene før de får sine perioder (under PMS) eller under menstruasjon.

Også noen deprimerte individer finner at de opplever mer intense migrene i perioder når deres depresjon er den mest alvorlige.

Ulike mennesker har ulike "migrene triggere", som helsepersonell kaller dem. For eksempel kan du ha observert at du nesten alltid får migrene når du blir tvunget til å kjøre lange avstander. Dette ville bety at du kjører lange avstander er en av dine utløser migrene. Og så, hva du kan gjøre for å unngå å kjøre lange avstander (en av dine personlige utløser migrene) i løpet av ditt daglige liv, jo bedre.

Høyre når du føler migrene "kommer på" er et godt tidspunkt å ta migrene reseptbelagte medisiner (for eksempel Topimax), fordi slike medisiner kan brukes til å forebygge migrene fra fullt utviklet.

Hvis du prøver å unngå å ta alvorlige medisiner (for migrene hodepine eller generelt), og hvis du søker alle naturlige migrene behandlinger, kan det være lurt å prøve å ta B2 (riboflavin) og / eller magnesium som begge disse naturlige rettsmidler har blitt funnet å forebygge migrene.

En annen måte å forebygge migrene naturlig er å øve utprøvde og stress reduksjon teknikker, for eksempel yoga, meditasjon og / eller dype pusteøvelser.

Hint

  • Hvis du nettopp har begynt å få migrene, eller hvis du har fått dem for en stund, men de har blitt forverret i frekvens og / eller intensitet, vil du ønsker å snakke med legen din om de beste måtene for deg å behandle og forebygge migrene.

Migrene Leder Relief

Migrene Leder Relief


De fleste av oss finner hodepine å være en irriterende likevel normal del av livet. For migrenepasienter, men kan disse hodepine bli ødeleggende for dager om gangen. Selv om det er ingen kur for migrene, er det mange forebyggende og mislykkede behandlinger som kan lindre og til og med stoppe migrene smerte og dens symptomer - inkludert svimmelhet, kvalme og oppkast - oppstår.

Onset

Mange langsiktige migrenepasienter merke et mønster for når deres migrene starte. Hindre en migrene fra å komme på er faktisk den mest effektive metoden for å lindre migrene. Begrense mat som du er allergisk mot, administrerende stress, forebygge bakrus, opprettholde en stabil søvn rutine, holde deg på en sunn vekt, unngå altfor anstrengende aktiviteter og riktig å ta noen foreskrevne medisiner kan alle formidle en migrene. Hvis du vet at du ikke kan unngå disse aktivitetene, forberede seg på utbruddet av en migrene ved å pakke noen medisiner, mat eller andre rettsmidler som fungerer for deg.

Ernæring

Opprettholde en diett som er rik på næringsstoffer og proteiner er ideelt for folk flest, men spesielt for migrenepasienter. Proteiner stabilisere blodsukkeret, slik at du kan føle deg fyldigere lenger, noe som hindrer blodsukker pigger som kan utløse noen hodepine, inkludert migrene. Å ta en daglig multivitamin kan også hjelpe. Plukk en rik på niacin, magnesium og vitamin B6 og C. Sopp, havregryn, tunfisk, kylling, peanøtter, appelsiner, mango, søtpoteter og mandler gir et flertall av disse vitaminene. De fleste frokostblandinger, ris og mel-baserte matvarer er også beriket med disse vitaminene. Andre matvarer kan utløse migrene, og bør unngås hvis du finner deg selv opplever en migrene kort tid etter inntak av dem. Slike hendelser har forekommet med kaffe, alkohol, noen oster, sjokolade, reker og svinekjøtt, blant andre.

Naturlig rettsmidler

De fleste migrenepasienter opplever at minimere deres eksponering for lys, varme, mosjon og høye lyder bringer noen lettelse. Derfor, ligge i et mørkt rom, plassere et kaldt omslag på hodet, avstå fra store aktiviteter og slå av all forebygges støy er alle vanlige at-home rettsmidler for migrene. I tillegg til disse, kan masserer hode, nakke, skuldre og rygg gi lindring, som kan skyve på trykkpunkter - nemlig begge sider av nakken eller den kjøttfulle delen av hånden, mellom tommelen og peker finger.

Forebyggende medisiner

Selv om de fleste medisiner foreskrevet for migrene er ment å brukes etter migrene har allerede startet, er det noen alternative medisiner som kan hindre en migrene fra begynnelsen. De fleste av disse medikamenter er rettet mot andre tilstander, men er blitt funnet effektive i behandlingen av migrene. Ifølge WebMD, høyt blodtrykk medisiner, for eksempel Inderal og Covera, kan forebygge migrene oppstår, så kan antidepressiva som Elavil og Pamelor, anti-beslag medisiner, slik som Topimax, Depakote og Neurontin, og enda noen allergi-lindring og antihistaminer, som Periactin og Benadryl.

Mislykket behandling

Mislykket behandling eller rettsmidler som du påtar etter en migrene har allerede begynt, kan variere fra over-the-counter medisiner for å reseptbelagte smertestillende piller, avhengig av alvorlighetsgraden og hyppigheten av migrene. Mange leger anbefaler at pasienter tar aspirin eller ibuprofen så snart de føler en migrene kommer på. Andre reseptbelagte medikamenter blir brukt til å blokkere serotonin-reseptorer, som regulerer serotonin. Disse stoffene omfatter Imitrex, Zomig og Amerge.

Hvordan bli kvitt en migrene hodepine

Hvordan bli kvitt en migrene hodepine


Mer enn 29,5 millioner mennesker i USA lider av migrene, og disse sakene blir ofte feildiagnostisert som sinus eller spenningshodepine, ifølge National Headache Foundation. Migrene kan stamme fra alt fra genetikk og kosthold valg til stress og dårlige pustevaner. Resultatet er kvalmende, bankende og varig smerte. Når et enkelt middel som å bruke en kald komprimere til hodet ikke er tilstrekkelig, kan seveal andre strategier hjelpe deg å redusere migrene. Hvis migrene fortsette, se en lege.

Avslapping metoder

Alvorlig eller kronisk stress kan føre til hodepine på grunn av endringer i blodtrykk og pustemønster. For eksempel, angst og depresjon kan begge ha negative fysiske virkninger på kroppen. Løsningen er å trene pusteøvelser som hjelper kroppen slappe av og gjenvinne god helse. Hvis du merker at pusten din kommer i korte, raske serieopptak, sakte ned og ta lengre puster og inhalerer. Spille beroligende musikk som du øver pusteøvelser eller selv delta i meditative økter.

Medisiner

To grunnleggende typer medisiner er tilgjengelige for dem som lider av hodepine. Mislykket medisiner, for eksempel Maxalt, Frova, Zomig og Imitrex, påvirker serotoninnivået og gi avlastning for anledningen hodepine. Selv om disse stoffene er tilgjengelig i en rekke former, inkludert nesespray og injeksjoner, har de ikke hjelpe i behandling av underliggende problemer som menstruasjon og leddgikt smerte. Hvis du lider av kronisk hodepine, forebyggende medisiner, for eksempel Topimax og Elavil, kan redusere anfallshyppigheten. Noen av disse stoffer er ment for å behandle tilstander som depresjon og høyt blodtrykk.

Urter og oljer

Urte behandlinger samt aromaterapi kan være i stand til å redusere migrene ubehag. Ifølge WebMD, er Feverfew både en populær og ofte studert urte rette for hodepine. Studier er gjennomført for å avgjøre om urten er faktisk nyttig, eller hvis en placebo effekt er ansvarlig for lindring brukerne opplever. Bruken av terapeutiske dufter, inkludert ingefær og peppermynteoljer, kan også redusere alvorlighetsgraden av hodepine.

Massasje og akupunktur

Selv om massasje kanskje ikke direkte redusere hodepine, kan de løsne stramme muskler og forbedre dårlig sirkulasjon, noe som kan være underliggende årsaker til hodepine. Akupunktur, til bruk av små nåler frigi naturlig lindre kjemikalier i hele kroppen, kan bidra til å bekjempe bevis. WebMD rapporterer også at akupunktur løsninger kan være langvarig i forhold til andre alternativer.

Diett endringer

For noen mennesker, mat kan føre til migrene. Hold styr på hva du spiser, og prøve å kutte matvarer fra kosten din som synes å ha en negativ effekt på kroppen din. WebMD rapporterer at enkelte studier peker mot omega-3 fettsyrer, koenzym Q10 og melatonin som mulig migrene reduksjonsgir. Konsultere legen din for mer informasjon om mulige kosthold endringer. Samlet sett er det best å holde seg til en sunn diett og få fylle alle nødvendige matvaregrupper.

Hint

  • Unngå eventuelle utløse mat som kan forårsake eller gjøre din hodepine verre.
  • Det er mange andre naturpreparater som kan hjelpe deg bli kvitt migrene, inkludert feverfew, magnesium, akupressur, akupunktur, triggerpunkt terapi, og massasje. Alle er forskjellige.
  • Før du bruker noen av disse teknikkene, sjekk med legen din for å se om de er riktig for deg. Kaffe, ingefær, smertestillende medisiner, selv varme bad er ikke for alle. Ikke ta noen medisiner som kan skade deg!
  • IKKE prøv disse anbefalingene med barn og babyer uten å konsultere med sine barnelege.
  • Vær forsiktig med å bruke massasje for en migrene. Feil type massasje kan gjøre din hodepine verre.
  • Sørg for at det er en migrene som du har ved å snakke med legen din.
  • Prøv å jobbe med din lege eller utøveren av alternativ medisin for å få på årsaken til hodepine, slik at du kan forhindre det før det begynner selv - som er, etter min mening, den beste måten å bli kvitt en migrene.

Topimax bivirkninger

Topimax bivirkninger


Topimax er merkenavnet for topimirate, laget av Ortho-MacNeil-Janessen Pharmaceuticals, som eies av konglomerat Johnson & Johnson. Når det først ble solgt i 1995, ble det opprinnelig laget for å behandle epileptiske anfall og Lennox-Gastaut syndrom, som fører til anfall hos små barn. Selv om det fremdeles klassifisert som et antikonvulsivt middel, er for det meste topiramat er foreskrevet for behandling av migrene og noen ganger som et antidepressivt middel.

Funksjoner

Topimax positive bivirkninger tendens til å inkludere vekttap, bedre søvn og mindre hodepine. En nøytral bivirkning er vekttap, noe som kan eller ikke kan være ønsket. Negative bivirkninger inkluderer fødselsskader, glaukom, nyrestein, mangel på konsentrasjon, forvirring, depresjon, mareritt, selvmordstanker og psykose. Mindre vanlige bivirkninger er kvalme, oppkast, økt urinmengde, smertefull vannlating, alvorlige ryggsmerter, besvimelse og anfall.

Advarsel

Den mest alvorlige bivirkningen er en plutselig smerte rundt øynene og synsproblemer. Dette krever umiddelbar sykehusinnleggelse fordi du kan utvikle glaukom. Men hvis du får noen av bivirkningene som er nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din umiddelbart. Med mindre symptomene er alvorlige, ikke slutte å ta Topimax med mindre legen din forteller deg. Plutselig stopper kan føre til smertefulle abstinenssymptomer og beslag.

Time Frame

Vanligvis, hvis du kommer til å få glaukom fra Topimax, vil du utvikle øyesmerter og plutselige synsproblemer innen 1 måned for å ta den. Nyrestein kan utvikle etter måneder eller år med fortsatt Topimax bruk. De fleste av de andre negative reaksjoner kan starte umiddelbart med det første par doser. Noen symptomer som døsighet vil gå bort i et par uker. Hvis de ikke gjør det, kan du kontakte legen din.

Betraktninger

Før du begynner å bruke Topimax, la dine betrodde venner og familie vet at du vil være på denne nye, kraftige medisiner. Spør legen din kontor for å ringe på deg for å være sikker på at du høres greit. De kan se på deg, siden Topimax kan føre til selvmordstanker, et ønske om å bli isolert fra andre og mental forvirring. Med symptomer som disse, kan du ikke være klar over at du har en bivirkning. Personen ser på deg kan sørge for at du får hjelp.

Teorier / Spekulasjoner

Topimax blir studert for bruk i vekttap og for å behandle alkoholikere (se Ressurser). Dette kan gjøre Topimax mer utbredt og dermed gjøre Topimax bivirkninger oftere sett.

Størrelse

Ifølge en studie fra 2006 av Dion Greybeal, MD, bare 1,5 prosent av voksne Topimax takers få nyrestein forårsaket av Topimax. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Fra 825.000 pasienter, ca 23 Topimax brukere fikk glaukom.

Hvordan virker Topimax arbeid?

Hvordan virker Topimax arbeid?

Hva er Topimax?

Topimax, også kjent som topiramat, er reseptbelagte medisiner best kjent for sin effekt på migrene. Topiramat er en del av sulfamat-substituert monosakkarid familien. Selv om det er mer kjent for sin bruk med migrene, er Topimax også brukes til å behandle monoterapi og tilleggsbehandling epilepsi og anfall.

Slik fungerer det

Topimax fungerer før en migrene skjer, heller enn å ta medisiner etter de første tegn på en hodepine. Brukes som et forebyggende tiltak, fungerer Topimax ved å holde kjemikalier under kontroll som opphisse nervesystemet ditt. En av de antas årsakene til migrene er nerveceller som blir ivrige, forårsaker sterke smerter. Topimax jobber for å holde disse cellene under kontroll. Med beslag, denne medisinen fungerer ved å ikke tillate nervecellene til å bli så opphisset som å forårsake et anfall.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger kan være tretthet, forvirring, svimmelhet, depresjon, tretthet, tap av appetitt og nervøsitet. Andre bivirkninger kan også være til stede. For en fullstendig liste over bivirkninger, se Resources nedenfor.

Alvorlige bivirkninger

Hvis du opplever noen av følgende bivirkninger etter å ha tatt Topimax, kontakt lege umiddelbart: blodig avføring, acidose, oppkast, problemer med å bruke toalettet, uskarpt syn, alvorlig utslett og smerter i øyet.

Tilleggsinformasjon

En i 50 mennesker som tar Topimax utvikle nyrestein. (Epilepsy.com)
Utslett er vanlige bivirkninger av Topimax. Se legen din dersom et utslett oppstår å være sikker på at det er ikke et tegn på en mer alvorlig bivirkning.
Barn som tar Topimax for anfallene kan ha problemer med svetting. Barn som tar denne medisinen bør overvåkes nøye når du er utendørs i varmere vær slik at de ikke overopphetes.

Hvordan å komme ut av Topimax

Hvordan å komme ut av Topimax


Så du ønsker å få ut av Topimax? Kanskje du gjør dette valget fordi bivirkningene er uutholdelige. Eller kanskje du har besluttet å håndtere migrene hodepine smerter på en annen måte. Uavhengig av årsak, husk at å få av Topimax (topiramat) oppnås best i regi av lege eller smertebehandling spesialist. Lag en forpliktelse til å ta godt personlig vare på deg selv gjennom prosessen. Lov deg selv å ikke gå cold turkey og bruke disse forslagene for å bidra til å få ut av Topimax.

Hvordan å komme ut av Topimax

•  Møt med legen din. Diskuter årsaker til at du ønsker å slutte å ta Topimax. Gjennomgå historien på stoffet og fortelle legen om eventuelle migrene du har hatt i løpet av de siste månedene. Inkluder detaljer om hodepine utbruddet, intensitet og varighet. Fortell legen om din nåværende generelle helse.

•  Be legen etter en bestemt plan for å redusere doseringen i løpet av en tidsperiode. Lytt nøye og merk tidslinjen på kalenderen din. Be om en annen resept for å imøtekomme lavere doser, slik at du ikke trenger å splitte høyere dose piller.

Skriv inn et tidsskrift daglig. Legg merke til nøyaktig dosering av Topimax og når på dagen du tar det. Rapportere eventuelle endringer i søvnmønster, appetitt og utholdenhet. Se for hudirritasjon, forhøyede nivåer av angst, gastrointestinale plager eller andre ekstraordinære endringer og notere dem.

Gå gjennom dine journalnotater på slutten av hver uke og i slutten av måneden. Legg merke til noen mønstre som dukker opp og ringe legen din umiddelbart med eventuelle bekymringer.

Gå til legen igjen på slutten av tidslinjen til å gå av Topimax helt. Ta din journal for enkel referanse når vi diskuterer din fremgang. Spør legen for spesifikke tegn og symptomer du bør se opp for i løpet av de neste månedene nå som du er av av Topimax.

Hint

  • Hold deg regelmessig søvn, mosjon og sunn mat under hele tiden mens du går bort Topimax bruk.
  • Aldri slutte å ta Topimax cold turkey eller uønskede effekter kan skje som krever umiddelbar medisinsk hjelp.

Legemidler som brukes for Migrene

En rekke medikamenter blir brukt for å bekjempe migrene. Vanligvis medisiner har en av to formål: å redusere hyppigheten av migreneanfall eller å stoppe en migrene allerede er i gang.

Anti-anfall Meds

Antiepileptika som Depakote, Topimax og Neurontin kan roe de overstimulert hjerneceller og forebygge migrene.

Blodtrykk medisiner

Medikamenter som benyttes for å bekjempe høyt blodtrykk er også brukt for å forebygge migrene hos noen pasienter. Disse meds omfatte kalsiumkanalblokkere, slik som Calan, Verelan og Isoptin, og betablokkere, som Inderal.

Antidepressiva

Legemidler mot depresjon, for eksempel Elavil og Sinequan, kan forebygge migrene hos noen mennesker.

Avbrutte Meds

Triptaner er en klasse av migrene medisiner som kan stoppe en migrene når den starter, spesielt hvis tatt under den tidlige fasen av migrene. Eksempler inkluderer Imitrex, Zomig og Maxalt.

Smertestillende midler

Over-the-counter smertestillende midler, for eksempel aspirin, ibuprofen og paracetamol, kan redusere smerten av migrene for noen mennesker.

Narkomane

Reseptbelagte narkotika kan også redusere smerte for noen, men vil ikke avslutte migrene som en triptan kan.

Hvilke medisiner brukes til å behandle migrene?

Migrene er ødeleggende hodepine som kan behandles på flere måter. Leger må diagnostisere migrene, men det antas at sykdommen er underdiagnostisert og underbehandlet. Den amerikanske migrene Study sier at 23 millioner mennesker over 12 år lider av migrene. Tre typer medisiner kan hjelpe alle disse lider: forebyggende, mislykket og redning.

Identifikasjon

Migrene hodepine er vanligvis ledsaget av kvalme og / eller oppkast, følsomhet for sterkt lys og høye lyder, og de forverres med fysisk aktivitet. De har en pulserende kvalitet og sist på mellom 4 til 72 timer uten behandling.

Typer

De tre typer migrene medisiner er:

Forebyggende - medisiner eller vaner, som å unngå triggere som hindrer migreneanfall skjer i første omgang,

Mislykket - medisiner som ender angrepet før og / eller redusere dens alvorlighetsgrad, og

Rescue - medisiner som reduserer smerten av et angrep, brukes når mislykket medisiner ikke klarer eller når de ikke kan bli tatt.

Forebyggende medisiner

Det er bare fire godkjente forebyggende medisiner: Inderal og Blocaden, betablokkere, Topimax og Depakote, nevronale stabiliserende midler.

Mislykket medisiner

Abortives reversere betennelse av nerver og vev og utvidelse av blodårene. Noen vanlige mislykket medisiner er Imitrex, Maltax, Treximet, Axert og Frova.

Rednings Medisiner

Rednings medisiner er vanligvis smertestillende medikamenter, men de kan også være muskelavslappende eller antinausea medisiner. Noen foreskrevet smertestillende medikamenter er Percocet, Vicodin, Toradal og Fiorinal. Muskelavslappende inkluderer zanaflex og Skoma. Reglan og Compazine er antinausea medisiner.

Menstrual migrene behandling

Menstrual migrene behandling


Ifølge London Migrene Clinic, 60 prosent av kvinner som får migrene gjøre det rundt menstruasjonen. Omtrent 12 prosent av disse kvinnene har en migrene i løpet av sin periode, sammen med de andre som har det i løpet av sin premenstruelle tid (se referanser). Behandling er mangesidig, inkludert narkotika, journalføring og endringer i livsstil.

Forebyggende Drugs

Ifølge "Migrene Hodepine" (Monica Rhodes, 2007), er disse medikamentene tas hver dag for å forebygge migrene skjer. De jobber ikke for å drepe smerten en gang i menstruasjons migrene starter. Disse inkluderer blodtrykk medisiner som betablokkere eller kalsiumblokkere; antidepressiva og anti-anfall medisiner som Topimax (topimirate).

Avbrutte Drugs

Disse stoffene blir tatt så snart kvinnen innser at en migrene har begynt. Disse inkluderer over disk smertestillende som for eksempel paracetamol og en kombinasjon av paracetamol og koffein og aspirin. Reseptbelagte medisiner inkluderer triptaner som Imitrex (sumatriptan) og ergotderivater som Cefergot. Kun i ekstreme tilfeller er narkotiske stoffer som Demerol eller Oksykodon foreskrevet.

Journalføring

The Mayo Clinic anbefaler at kvinner holde en daglig oversikt over når de har sin periode, men også når de har migrene. Å vite når perioden skyldes kan hjelpe en kvinne planlegge arrangementer rundt en migrene. Holde en migrene journal kan bidra til å identifisere andre utløser migrene som overskyet vær, visse matvarer eller mangel på søvn. På denne måten kan disse utløser unngås eller forvaltes.

Hormonbehandling

I boken "Menstrual migrene" (Susan B. Hutchinson, et al, 2008), er det foreslått at bruk av p-piller kan hjelpe kvinner med uregelmessige perioder å ha en regelmessig syklus. Noen ganger kan dette hjelpe kvinner har færre migrene i en måned. Videre kan kvinner som tar hormonbehandling i overgangsalderen får flere migrene eller mer alvorlig migrene før overgangsalderen er over.

Livsstilsendringer

"Menstrual migrene" anbefaler også at en kvinne med menstruasjons migrene bør få regelmessig søvn, kutte ned på koffein og alkohol, og lære å håndtere stress for å bidra til å redusere migrene. Det foreslår også biofeedback, mekling eller guidet bilder som en måte å redusere stress.

Er migrene og epilepsi Linked?

Er migrene og epilepsi Linked?


Forskerne vet ikke den eksakte årsaken til migrene. Gener er tenkt å spille en rolle, siden migrene har en tendens til å kjøre i familier. Den mest aksepterte teorien er at hjernen ikke kan riktig håndtere signalstoffet serotonin. Dette signalstoffet er også tenkt å bidra til epilepsi og alvorlig depresjon. Personer med migrene har ofte en annen kronisk tilstand (kalt en komorbiditet), for eksempel alvorlig depresjon eller epilepsi.

Genetikk

Ifølge en 1997 studie av Oak Ridge National Laboratory, en mutert form av kromosom 19, vises i folk som har koordineringsproblemer under migreneanfall. Disse koordineringsproblemer er lik dem som er vanlige i noen epilepsianfall. Denne kromosom fungerer på en lignende måte som i kromosomet i mus med koordinasjon og anfalls vanskeligheter, kjent som kromosom 8. Cacnl1a4.

Medisinering

Et annet tegn på at migrene og epilepsi kan knyttes er at enkelte medisiner opprinnelig laget for epileptikere også bidra til å stoppe migrene smerte. Disse medikamentene er Topimax (aktiv ingrediens topiramat), som opprinnelig ble markedsført i 1979 for å hindre epileptiske anfall. Pasienter knyttet til sine leger at deres migreneanfall minsket eller stoppet. Legene begynte forskrivning Topimax off-label for migrene. I 2004 vedtok også det amerikanske Food and Drug Administration det til behandling av migrene.

Depresjon Factor

Major depresjon kan være en annen årsak som knytter både migrene og epilepsi sammen i noen mennesker. En studie 2007, "Co-forekomst av alvorlig depresjon eller selvmordsforsøk med migrene med aura og risiko for uprovosert anfall" (Dale C. Hesdorffer, PhD, et al; 2007), gjorde viser at et høyt antall personer med migrene prøvde å begå selvmord og utviklet anfall. Tar antidepressiva daglig har hjulpet noen mennesker med migrene å ha færre angrep.

Hensynet

Det er fortsatt ikke kjent om epilepsi forårsaker migrene eller migrene forårsaker epilepsi eller hvis depresjon fører både epilepsi og migrene. Det virker mer enn tilfeldig at alle tre dukker opp sammen eller utseendet på ett betyr at de to andre kan muligens dukke opp, men det er ikke bevist. Men selv om en person med migrene ikke kan utvikle enten depresjon eller epilepsi, bør hun likevel være klar over at hun kunne utvikle dem i fremtiden.

Teori

Gener kan avgjøre om en person er mer sannsynlig å utvikle migrene, epilepsi eller depresjon. Lignende genet makeup betyr ikke at en person er 100 prosent større sannsynlighet for å utvikle noen eller alle av disse forholdene når de utsettes for faktorer som røyking, drikking, søvnløshet, høyt stressnivå eller andre forhold kjent for å utløse migreneanfall, epileptiske anfall eller anfall av depresjon.

Liste over migrene medisiner

Migrene er hodepine som går igjen og er preget av bankende smerte på en eller begge sider av hodet. Det er ofte en utløsende faktor eller sterk familie historie. Migrene er mer utbredt hos kvinner, ved at kvinner er nesten dobbelt så stor sjanse for å oppleve migrene enn menn ved slutten av tenårene. Noen migrene er merket med en aura, som er en følelse av varme eller lys. Migrene kan være svært ødeleggende og inkluderer symptomer som kvalme, oppkast, hevelse, irritabilitet og svetting. Ikke alle migrenepasienter søker behandling. De som ofte finne lindring i foreskrevet medisiner.

Amitriptylin

Amitriptylin, som selges som Amitriptyline HCL, er en trisyklisk antidepressiv foreskrevet for alvorlig depresjon. Det er noen ganger foreskrevet for behandling av migrene. Noen vanlige potensielle bivirkninger er tretthet, svimmelhet, ortostatisk hypotensjon, munntørrhet, forstoppelse, uskarpt syn og urinretensjon.

Atenolol

Merkenavnet for reseptbelagte stoffet atenolol er Tenormin. Atenolol er en blodtrykkssenkende og antianginal medisiner foreskrevet for høyt blodtrykk og hjerteinfarkt. Det er noen ganger foreskrevet for migrene. Kvalme, diaré, kalde armer og ben, svimmelhet, mentale forandringer, tretthet og søvnløshet er noen vanlige bivirkninger.

Fluoksetin

Fluoksetin, solgt som Prozac, Prozac Ukentlig eller Sarafem, er en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) antidepressiva. Det er ofte foreskrevet for alvorlig depresjon og angstlidelser. Noen ganger er det foreskrevet for migrene. Noen vanlige bivirkninger av Prozac bruk er hodepine, angst, skjelving, søvnløshet, uro, munntørrhet, kvalme, oppkast, diaré, tap av matlyst, kramper, oppblåsthet, hyppig vannlating, feber, hoste og bihulebetennelse.

Sumatriptan

Imitrex, en velkjent migrene behandling, er merkenavnet for sumatriptan. Imitrex er en antimigrenemiddel som er foreskrevet for å behandle migrene og cluster hodepine. Nakkestivhet, svakhet, rødme, svimmelhet, sedasjon, kribling, følelse av varme eller tetthet og nummenhet er noen vanlige bivirkninger.

Topiramat

Topiramat selges som Topimax, en krampestillende reseptbelagte medisiner. Det er foreskrevet hovedsakelig for behandling av beslag og noen ganger for migrene. Vanlige bivirkninger er unormalt i syn, tretthet, svimmelhet, tremor, kvalme, tap av appetitt og hukommelsestap.

Verapamil

Calan, Calan SR, Isoptin, Isoptin SR, verapamil HCL, Verelen PM og Covera-HS er alle merkenavn for verapamil. Verapamil er et reseptbelagt legemiddel som fungerer som en kalsiumblokker, antidysrhythmic, antianginal og blodtrykkssenkende medisiner. Den brukes til behandling av hypertensjon, arytmier, angina og rask puls. Noen ganger vil det være foreskrevet for å hindre migrene hodepine. Noen vanlige bivirkninger er tretthet, hevelse, kvalme og forstoppelse.

De vanligste bivirkningene av Topimax

Migrene er alvorlig smertefull hodepine som kan vare i timer eller dager. Medisiner som Topimax kan lindre smerten av migrene og gjøre dem forekommer sjeldnere. Som med alle medikamenter er det potensielle bivirkninger forbundet med anvendelse av topiramat.

Parestesier

Ifølge Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals, nummenhet og kribling, også kjent som parestesi, er den mest vanlige bivirkningen. Denne bivirkningen skjer vanligvis i løpet av de første stadiene av behandlingen.

Fatigue bivirkninger

Brukere av Topimax har rapportert følelser av tretthet og utmattelse mens du tar medisinen.

Effekter på Taste

En annen vanlig bivirkning av Topimax opplever endringer i måten mat og drikke smaker. Topimax brukere har rapportert denne bivirkningen mens du drikker kullsyreholdige drikker.

Vekttap

Vekttap har blitt rapportert mens du tar dette stoffet. Men ifølge Topimax hjemmeside, de rapporterte vekttap brukere opplevde var knyttet til de dosene de tok.

Konsentrasjon og hukommelse bivirkninger

Topimax brukere har rapportert problemer med å konsentrere seg. Andre brukere har rapportert spørsmål om hukommelse husker fungerer.

Betraktninger

Topimax brukere kan oppleve andre vanlige bivirkninger som kvalme, diaré og tap av matlyst. Hvis du opplever noen av disse vanlige bivirkninger konsultere legen din for mer informasjon.

Hva er Topimax foreskrevet for?

Topimax er merkenavnet for reseptbelagte medisiner topiramat, som er foreskrevet for å behandle migrene hodepine. Denne medisinen er tatt hver dag for å hindre migrene før det oppstår.

Funksjon

Topimax arbeider for å berolige nervecellene som sender smertesignaler til hjernen under en migrene.

Time Frame

Det tar vanligvis ca 1 måned for å føle effekten av Topimax redusere migrene, og mange leger anbefaler at denne medisinen gis en prøveversjon av minst 2-3 måneder før bestemme sin effektivitet.

Betraktninger

Topimax er foreskrevet for ekte migrene, som bare virkelig bli diagnostisert av lege. Spenningshodepine og Sinus hodepine, i kontrast, kan vanligvis behandles med over-the-counter medisiner.

Bivirkninger

Noen mer alvorlige bivirkninger av å ta Topimax har vært hårtap, tap av matlyst og synsproblemer. Rådfør deg med lege dersom du bruker denne medisinen, og opplever noen av disse bivirkningene.

Advarsel

Hvis du bruker p-piller mens du tar Topimax, bruke en annen form for prevensjon, som denne medisinen har vist seg å forstyrre enkelte prevensjon medisiner.

Bivirkninger av Topimax medisiner

Topimax er merkenavnet for topiramat, en anti-anfall medisiner som vanligvis brukes til å behandle migrene. Ifølge New York University Langone Medical Center, de fleste pasienter som tar Topimax opplever ingen eller få bivirkninger.

Hvem bør ta Topimax

Topimax er trygt for de fleste pasienter. Hvis du er utsatt for nyrestein eller lider av nyresykdom, bør du ikke ta Topimax.

Vanlige bivirkninger av Topimax

Vanlige bivirkninger av Topimax er tretthet, nummenhet og kribling, oftest i armer og ben, vekttap, forandringer i evnen til å smake mat, konsentrasjonsvansker, hukommelsestap, synsproblemer, klossethet, døsighet, menstruasjons endringer eller smerte, nervøsitet, og talevansker.

Ifølge lagone Medical Center, oppstår disse problemene oftere hos pasienter som tar høyere doser av Topimax.

Mindre vanlige bivirkninger av Topimax

Mens du tar Topimax, kan noen mennesker oppleve ytterligere bivirkninger som hørselstap, kløe, dårlig blærekontroll, øyesmerter eller rødhet, hevelse eller utslett. Disse bivirkningene er sjeldne, men pasienter bør overvåke dem i tilfelle bivirkninger indikere en alvorlig tilstand.

Alvorlige bivirkninger av Topimax

Opplever alvorlige Topimax bivirkninger er sjeldne. Det er likevel viktig å være klar over disse alvorlige bivirkninger når du tar Topimax. Forsiktig årvåkenhet resulterer i tidlig oppdagelse og behandling bør en av følgende situasjoner oppstår.

Orto-McNeil-Janssen Pharmaceuticals, selskapet som produserer Topimax, advarer om at noen mennesker kan oppleve selvmordstanker og en økning i angst, panikkanfall og depresjon. Dette skjer på mindre enn én prosent av pasientene.

Topimax kan også føre til reduserte nivåer av bikarbonat i blodet. Dette fører til en økning i blod surhet, noe som kan føre til nyrestein eller bensykdom.

I noen tilfeller kan Topimax forårsake en Glaukom lignende tilstand der visjonen blir uskarp. Tilstanden oppstår vanligvis raskt og er ledsaget av smerter i det berørte øyet. Tidlig påvisning er viktig; hvis tilstanden ikke behandles, kan permanent synstap medføre.

Advarsler

Hvis du opplever bivirkninger når du tar Topimax, bør du diskutere situasjonen med helsepersonell. Ikke slutte å ta Topimax uten å snakke med legen din først, siden dette kan føre til ytterligere helseproblemer.

Topimax kan også redusere effekten av p-piller. Kvinner som bruker denne metoden for prevensjon bør diskutere situasjonen med sine leger.

Qvar for migrene behandling

QVAR er en inhalert steroid medisiner som brukes til behandling av astma. Også kalt Beclomethasone, dette stoffet virker ved å redusere betennelse i bronkiene og lungene av astma pasienter. Det er best brukt til å behandle pasienter med kronisk astma, som dens virkninger ta noen uker med jevnlig behandling for å vise betydelig forbedring. Derfor QVAR bør ikke brukes til å behandle akutte astmaanfall.

Hvordan QVAR Works

Den aktive ingrediensen i QVAR, beklometason dipropionat, er et kortikosteroid. Kortikosteroider er kjent for sine anti-inflammatorisk virkning. Dette er viktig ved behandling av astma. Betennelse i bronkiene og mindre luftveis banene er årsaken til astma store symptomer. Regelmessig behandling med QVAR kan redusere tungpustethet, hoste og kortpustethet i astmapasienter.

Migrene Basics

Migrene er en smertefull og vanlig tilstand; om lag 28 millioner amerikanere i dag lider av migrene. Migrene kjennetegnes av bankende hodepine, ekstrem følsomhet for lys, og kvalme. Noen pasienter rapporterer også å se auraer og andre milde sensoriske hallusinasjoner mens lider et migreneanfall.

Migrene kan være forårsaket av tretthet, følelsesmessig stress, koffein, alkohol, eller ukjente faktorer. Den biologiske roten av migrene er noe mystisk; Forskerne er fremdeles prøver å peke ut den eksakte mekanismen for denne tilstanden. Noen studier viser at når det oppstår en migrene, blodkar innsnevre hurtig og sterkt, etterfulgt av en rask strekking. Dette frigjør unaturlige nivåer av visse forbindelser i hjernen, inkludert serotonin og prostaglandiner, som kan forårsake betennelse i hjernen. Denne betennelsen er antatt å føre til at pulsering, smertefulle fornemmelser av migrene.

Klinisk informasjon

Det er ingen kliniske bevis som tyder på at QVAR er en effektiv behandling Fior migrene. Faktisk, hodepine er en kjent bivirkning ved anvendelse av en QVAR inhalator. Hvis du ikke lider av astma, ikke inhalerer QVAR medisiner; den er bare ment for å behandle betennelse av bronkialtreet og lungene.

Altermatives

Hvis du lider av migrene, flere legemidler eksisterer som kan ta seg av dine symptomer. Se etter Midrin eller Maxalt hvis du lider av migrene. Disse stoffene virker ved å kontrollere utvidelse av blodårene i hjernen. Ved å redusere dem til en normal størrelse før de inflammatoriske stoffer svømme systemet, kan smertefulle migrene symptomer unngås. Disse stoffene, fungerer bare, men hvis tatt ved første tegn på en migrene. Visse medisiner, slik som Topimax kan tas regelmessig for å hindre fremtidige migrene. Selvfølgelig, se din lege for råd og en resept for medisiner som er riktig for deg, basert på din individuelle situasjon.

Om Topimax

Topimax er merkenavnet for topiramat medisinering. Det er kun tilgjengelig gjennom en resept skrevet av en lege. De fleste leger fore Topimax å behandle nevrologiske tilstander. Det har vært tilgjengelig siden 1995, og til tross for dets bivirkninger er bevist trygt for de fleste individer.

Identifikasjon

Topiramat er en sirkulær pille merket med "OMN" på den ene side, og den milligram størrelsen på den motsatte side. Den 25 mg pillen er kremfarget, 50 mg pillen er beige, 100 mg pille er gul og 200 mg pillen er rosa.

Betydning

Topimax er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle migrene hodepine før de starter. Topimax brukes også til å behandle nevrologiske smerter, og det er foreskrevet for å behandle anfall assosiert med epilepsi.

Betraktninger

På grunn av døsighet bivirkninger forbundet med Topimax, mange mennesker på en enkelt daglig dose ta medisiner om natten. Vekttap er ofte en bivirkning av Topimax, men undervektige individer må sørge for å konsumere nok kalorier til å opprettholde sin vekt.

Dosering

Den maksimale dose av topiramat er 800 mg per dag. De fleste pasienter som krever langt mindre enn dette, men dosen er svært avhengig av den individuelle toleranse for legemidlet og alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen.

Advarsel

Bivirkninger fra Topimax kan være alvorlige. De vanligste bivirkningene er nummenhet eller prikking i armer eller ben, vekttap, tretthet og kognitive vansker. De fleste pasientene tåler bivirkningene og fortsett å ta Topimax. Aldri slutte å ta en medisin uten å diskutere det med en lege.

Topimax acidose Symptomer

Topimax er et medikament foreskrevet for å hjelpe både med epilepsi og migrene. Det har risiko, for eksempel acidoserisikoen. Du bør være oppmerksom på symptomer på acidose når du tar denne medisinen, slik at du vet hva du skal se etter. Symptomene variere med individet. Hvis du merker noen av disse symptomene eller andre bivirkninger av medisiner, bør du kontakte din medisinske leverandøren umiddelbart.

Tap av appetitt

Hvis du finner ut at du ikke har matlyst, kan dette være på grunn av acidose. Selv om dette kan være forårsaket av mange andre ting også, er det viktig å se på dette i forbindelse med andre symptomer.

Uregelmessig hjerterytme

Du kan merke at hjertet slår raskere eller langsommere enn normalt. Dessuten kan du legge merke til ditt hjerte er ikke slo rytmisk til alle tider. Det kan hoppe over et slag eller rase deretter avta raskt. Det er ikke uvanlig å føle hjertet slo hardt i brystet.

Hyperventilering

Hyperventilering er det lov å puste mye dypere enn nødvendig som resulterer i å bli ør og noen ganger panikkanfall. Når du hyperventilere, vil du oppdage at du ikke kan slutte å puste dypt. Dette skjer fordi kroppen prøver å kvitte seg med overflødig karbondioksid i kroppen.

Problemer med Årvåkenhet

Hvis du synes du har problemer med å holde fokus eller bevisst du kan lide av acidose. Årvåkenhet har å gjøre med din evne til å holde seg våken, så vel som din evne til å konsentrere seg om en gitt oppgave. Du kan også oppleve forvirring.

Tretthet

På grunn av endringen i surhetsgraden i blodet, hvis du har acidose vil du sannsynligvis finne du er unormalt sliten, selv når det ikke er noen grunn til å være.

Hvordan kan jeg miste vekt med Topimax Do?

Generell informasjon

Topimax, eller merkenavnet topiramat, er vanligvis foreskrevet for epilepsi eller migrene. En av de nevnte bivirkninger er vekttap på grunn av tap av apetitt. Som med mange resepter, kan Topimax gis for off label bruk. Leger merke til at pasienter på Topimax begynte å gå ned i vekt, så de begynte forskrivning Topimax for vekttap hos pasienter uten epilepsi eller migrene.

Nyere studier

Forskere begynte å gjøre studier på overvektige pasienter for å se om Topimax gjorde faktisk hjelpe dem til å miste vekt. De fleste av pasientene i studien var
ikke-kompliserte overvektige mennesker, tidligere migrenepasienter, de som hadde fått vekten på antidepressiva eller de som var over vekt på grunn av overspising. Forskerne la merke til at du bruker Topimax for vekttap, var spesielt nyttig for pasienter med type 2 diabetes. Pasientene i studien merke til mange bivirkninger, så skaperne av Topimax, Ortho-McNeil, besluttet å stanse videre studier, men bare på den vanlige dosen. De er nå å undersøke nye formler, inkludert en gang release form av medisinen. For nå er det sluttresultatet som Ortho-McNeil ikke vil liste appetitt undertrykkelse eller vektkontroll som en on label bruk for Topimax.

Hvordan Topimax Hjelper med vekttap

Mens Topimax ikke liste vekttap som en grunn til å bruke det, noen leger fortsatt foreskrive det for vekttap. Doser kan begynne så lav som 25 mg, men kan økes gradvis inntil en tilstrekkelig dose er funnet. Noen pasienter rapporterer at etter en tilstrekkelig dose er funnet, opphører vekttap effekt. På dette punktet, er det opp til legen å avgjøre om en økning i milligram kalles for. Som foreløpig er ikke sikker på nøyaktig hvorfor Topimax fungerer for vekttap forskere. Diskuter bruker Topimax for vekttap med legen din. Kun legen kan ta en informert beslutning om hvilken behandling som er best for vekttap.

Behandlinger for Cluster Migrene

Behandlinger for Cluster Migrene


Cluster hodepine (også kalt klase migrene) anses å være en av de mest uutholdelige former for smerte et menneske kan lide. I et intervju for PsychCentral.com, professor Peter Goadsby, MD, forklarer kvinner som har født og deretter hadde klase migrene trodde at fødselen var mindre smertefullt. Dessverre, cluster hodepine er vanskelig å behandle.

Diagnose

En av grunnene til cluster hodepine er så vanskelig å behandle fordi de kan være vanskelige å finne. Det er ikke en entydig test for å fastslå om en pasient har cluster hodepine. Cluster hodepine kan bli feildiagnostisert som migrene, hjernesvulster, heroin tilbaketrekking, bihuleproblemer eller indre-øret infeksjoner.

Narkotika

Den vanligste formen for smertelindring for når en klynge migrene begynner er å ta reseptbelagte smertestillende som for eksempel anti-anfall medisiner som Topimax (topimirate). Andre medisiner Mayo Clinic sier fungerer best når injiseres er Triptan smertestillende som for eksempel Sumatriptan; lokale bedøvelsesmidler slik som lidokain og dihydroergotamin, sistnevnte som også leveres i en nesespray.

Forebyggende Drugs

Disse blodtrykk narkotika tas hver dag i håp om klyngemigreneanfall vil minske eller ikke være så alvorlig. Teorien er mange mennesker med klassiske migrene har blitt hjulpet av disse preventatives, så kanskje folk med klase migrene ville, også. Disse stoffene inkluderer betablokkere som propranolol og kalsiumkanalblokkere som verapamil. Ifølge PsychCentral.com, verapamil kan også injiseres ved et angrep begynner, men resultatene er blandet.

Potensiell

Den siste behandling for å håndtere smerten av klase migrene er oksygenbehandling. Dette kan være å puste oksygen i et kammer eller puste beholdere med oksygen hjemme. Smertelindring tendens til å komme etter ca 40 minutter av å puste oksygen. Fordi klynge migreneanfall starter omtrent en time etter å ha falt i søvn, noen leger teoretisere om pasienter skal bruke oksygenmasker til sengs.

Long-Term Treatment

Leger anbefaler også livsstilsendringer som langtidsbehandling for alle med klase migrene. Dette inkluderer å slutte å røyke, kutte ned på alkoholholdige drikkevarer, avstå fra å bruke ulovlige rusmidler, får regelmessig søvn og læring stress management teknikker.