Digidexo.com

srukket galleblære

Hva du ikke å spise etter galleblæren fjernes

Galleblæren hjelper til med fordøyelsen av maten. Bile slippes ut fra galleblæren blir brukt til å bryte ned maten i fordøyelsessystemet, slik at kroppen absorberer næringsstoffer. Når galleblæren er tatt ut, se hva du spiser, og holde seg unna mat med høyt fett.

Etter kirurgi

Etter galleblæren kirurgi, vil du bli gitt for det meste en flytende diett som væsker er lett på fordøyelsessystemet. En lav-fett diett anbefales under utvinning som når kroppen mangler galle, det kan ikke tilstrekkelig fordøye fett.

Fettrik mat

Uten en galleblæren, er galle ikke så lett produsert, og leveren kan bli overbelastet ved håndtering av store mengder av noen fett, særlig mettet fett og hydrogenert fett. Unngå fet eller stekt mat og rødt kjøtt. Hold deg unna fastfood og bekvemmelighet mat, som for eksempel prepackaged og bearbeidet mat som inneholder cut-up kylling, eske måltider, og frosne matvarer som de ofte er utrolig høy i fett. Matvarer for å unngå å inkludere andre fettrike matvarer som kaker, eggeplommer, fløte, smør, ost, ikke-meieri creamers, iskrem, og saus.

Andre Foods

Krydret mat kan presentere et fordøyelsen problem etter galleblæreoperasjon. Prøv å unngå zesty grønnsaker inkludert kål, agurk, og løk. Også holde bruken av oljer til ikke mer enn 3 ts. per dag.

Tilbake til normal

Snart vil du kunne gå tilbake til et normalt kosthold så lenge du spiser i grunn. Å ha et sunt og balansert kosthold vil ikke skape noen problemer. Hvis du ikke er overbærende og unngå overspising matvarer som kan forårsake ubehag, vil du ikke ha problemer med å spise uten en galleblæren.

Hvordan identifisere symptomer på galleblæren Infeksjon

Galleblæren forhold kan være alt fra plagsomme til alvorlig smertefullt for den lidende. Forstå dine symptomer og å kunne snakke om dem fritt med legen din vil sikre at du får en riktig diagnose og behandling.

Hvordan identifisere symptomer på galleblæren Infeksjon

Hvordan identifisere symptomer på en galleblæren Infeksjon

•  Legg merke til noen spesifikke smerter og rapportere dem til legen din. Når du arbeider med en galleblæren tilstand smertene vil vanligvis være plassert i ryggen mellom skulderbladene, under høyre skulder, eller i øvre del av magen.

Diskuter noen oppblåsthet av magen du kan oppleve med legen din. Dette er et tegn på en galleblæren infeksjon så vel som andre forhold, og bør vurderes av en lege.

Rapporter eventuelle kvalme eller oppkast med legen din, spesielt hvis du har opplevd symptomene for en stund. De kan komme og gå, men vil som regel tilbake.

Fortell legen din om eventuell uvanlig eller overdreven raping eller gass. Mens raping og gass er helt normalt for mennesker, gjør det overdrevet eller en plutselig endring er et tegn til bekymring. Selv om det er flaut, det bør diskuteres med legen din.

Fortell legen din om noen fordøyelse du opplever. Det er veldig lett å skylde dette symptom på en bestemt mat, men det kan også være et tegn på en galleblæren infeksjon.

Hint

  • Galleblæren tilstander kan bli behandlet. Det kan være ubehagelig å diskutere noen av symptomene, men det er viktig å fortelle legen din hver symptom, slik at du kan behandles riktig.

Hvordan virker galleblæren fungerer?

Hvordan virker galleblæren fungerer?

Hva gallbladders Gjør

Galleblæren er et pæreformet, mørk grønn, liten muskel sekk som holder galle før det er nødvendig av fordøyelsessystemet. Galle, som er laget i leveren, blir sendt til galleblæren fra leveren via meget små kanaler. Når maten er spist, hormonet cholecystokinin, eller CKK, er løslatt. Dette hormonet forårsaker galleblæren til kontrakt, sprut galle inn i tynntarmen, hvor den bidrar til å bryte ned fett i mat.

Plassering av galleblæren

Galleblæren kan finnes bak leveren, på høyre side. Den er koblet til tynntarmen, noe som i sin tur er koblet til leveren av små kanaler. Bile beveger seg gjennom disse kanaler, til og fra galleblæren. Den primære kanal, som er felles for galleblæren og leveren, er hensiktsmessig kalt felles gallegang. Den galle som beveger seg gjennom disse kanalene er gul i fargen, og bitter. Den inneholder avfall filtrert fra blodet i leveren.

Galle reiser fra leveren, gjennom gallegangene, og deretter noen av galle lagres i galleblæren, mens resten strømmer direkte inn i den lille intestine.The galle bidrar til å bryte ned fett i tynntarmen, men det er også en antioksidant.

Problemer med gallbladders

I noen mennesker, kan gallbladders bli irritert, hoven, blokkert eller utvikle steiner. Hvis det er en sjanse for at det kan sprekke, vil da umiddelbar fjerning av galleblæren anbefales. Når galleblæren er fjernet, strømmen av galle fra leveren og fordøyelseskanalen ikke lenger går jevnt. Dette betyr at folk som har hatt sin galleblæren fjernet må være forsiktig med hvor mye fett de spiser i deres mat, hva slags mat de spiser, og noen kan til og med må ta galle kosttilskudd for resten av deres liv.

Hvordan vite om du har galleblæresykdom

Hvordan vite om du har galleblæresykdom


Vi har alle lidd vondt i magen. Men hva som forårsaker det denne gangen? Har du noen gang tenkt på muligheten at du kan være å ha en galleblæren angrep. De fleste av oss er ikke så kjent for de mulige problemene vi kan ha med vår galleblæren. Galleblæren er et organ som ikke er nødvendig for å overleve, men som mange andre organer i kroppen vår det kan føre oss problemer. En galleblæren kan utvikle gallestein, polypper eller cancer.If du har en galleblæren angrep det kan være forårsaket når galleblæren blir for tykk og galleblæren blokker bestått av galle. Gallestein kan være forårsaket av for mye kolesterol i kosten eller hormonet østrogen. De større steiner kan forårsake store smerter og selv komme inn kanalene. Det er hva som forårsaker et angrep. I denne artikkelen ønsker vi å liste opp noen av symptomene på galleblæren problemer.

Hvordan vite om du har galleblæresykdom

•  Først må du kanskje milde til moderate smerter i øvre mageområdet på høyre side. Det kan også være galle problemer.

For det andre kan du ha forstoppelse, diaré, eller gass.

Tredje, raping, kvalme, og en bitter fliod gjenta i munnen etter å ha spist.

Fjerde, kan du ha litt oppkast og problemer med dyp pusting etter å ha spist.

Til slutt galleblæren symptomer er forvirret ofte med andre forhold. Symptomene kan vare som for kort tid som 15 minutter eller vare så lenge som 15 timer. Hvis symptomene varer lenge og du kjører en feber vi foreslår at du går til legen.

Dysfunksjonelle Galleblære Symptomer

Galleblæren er en liten, pæreformet organ festet til leveren som lagrer galle som produseres i leveren. Bile fra galleblæren er ansvarlig for å bryte ned fett i tynntarmen. Hvis en lege mistenker galleblæren er dysfunksjonelle, kan han bestille imaging tester som en X-ray, ultralyd eller CT scan, sammen med enkle blodprøver for å bidra til å gjøre en diagnose. Behandlingen er avhengig av årsaken til problemet og hvilken type sykdom en person har. I noen tilfeller kan operasjonen for å fjerne galleblæren være nødvendig. Fjerning av organet kan gjøres gjennom en minimal invasiv prosedyre laparoskopisk.

Magesmerter

Noen mennesker som har galleblæren ikke fungerer som den skal vil oppleve magesmerter som et symptom. Smerten, som kan være alvorlige, har en tendens til å utvikle seg plutselig. I alvorlige tilfeller kan smerten strekker seg til baksiden og skulderen.

Kvalme

Kvalme og ubehag i magen er flere symptomer på en dysfunksjonell galleblæren. Dette kan være spesielt belastende for noen mennesker.

Oppkast

I tillegg til kvalme, kan utbrudd av oppkast være et tegn på at galleblæren ikke fungerer som den skal.

Gass

Noen mennesker med en dysfunksjonell galleblæren vil oppleve gass eller luft i magen, spesielt etter å ha spist spesielt fet mat.

Oppblåsthet

Oppblåsthet i magen og generelt ubehag i magen kan være tegn på en dysfunksjonell galleblæren. Disse symptomene er mer tilbøyelige til å oppstå etter at du har spist mat med høyt fett.

Brystsmerter

Noen mennesker med galleblæren sykdom vil oppleve brystsmerter, spesielt under brystbenet. Denne spesielle symptom er ofte misforstått til å være et tegn på en annen tilstand.

Symptomer på galleblære Trouble

Flere forstyrrelser påvirker galleblæren og interferere med normal drenering av galle i den øvre del av tynntarmen. Galleblæresykdom med gallestein er den vanligste lidelsen. Selv om ikke alle infeksjoner i galleblæren er knyttet til gallestein, men mer enn 90 prosent av pasienter med en galleblæren infeksjon har gallestein også.

Kolecystitt

Cholecystitis er en akutt infeksjon i galleblæren. Infeksjonen vil forårsake smerte, ømhet og en rigid øvre høyre del av magen. Kvalme og oppkast er også vanlige symptomer på akutt infeksjon i galleblæren.

Gallestein

Gallestein dannes i galleblæren, og kan blokkere strømmen av galle. Mange mennesker med gallestein har ingen anelse om de er der fordi de ikke har noen symptomer. Disse blir referert til som "tause" gallestein og krever ingen behandling.

Gallestein Symptomer

Gallestein vise tegn på deres tilstedeværelse etter komplikasjoner begynner å oppstå. Det vanligste symptomet på en gallestein er smerte, som vanligvis kommer på raskt og går bort igjen. Disse episodene er kalt "angrep" av den grunn. Smerten er ofte forårsaket av et måltid med mye stekt eller fet mat. Angrepene kan være hyppige eller år kan passere mellom angrepene. Smerten er uutholdelig og befinner seg i øvre høyre del av magen. Smerte kan også bli følt i ryggen mellom skulderbladene eller under høyre skulder. Dette kalles referert smerte. Smertene kan vare i flere timer.

Andre symptomer

Andre symptomer på gallestein er gass, dårlig fordøyelse, halsbrann, raping, oppblåsthet og kolikk. Kvalme, oppkast og feber er også vanlige symptomer på gallestein.

Gulsott

I en liten prosentandel av individer, vil oppstå med gulsott galleblæresykdom. Gulsott gir huden og det hvite i øynene en gul utseende. Det er normalt til stede når det er en obstruksjon av galleveiene. Den gulsott vil normalt bli fulgt av kløe i huden.

Endringer i urin og avføring

Når en person er å ha galleblæren problemer, tar urin på en mørk farge og avføringen blir en grå eller leire farge.

Vitaminmangel

Obstruksjon på galle kan føre til en forstyrrelse med fettløselige vitaminer. Disse vitaminer inkluderer A, D, E og K. Den enkelte kan oppleve symptomer fra lave nivåer av disse vitaminer i blodet.

Hva er symptomene på galleblæren Failure?

Galleblæren skiller ut galle som bidrar til sammenbrudd fett i fordøyelseskanalen. Denne gallen kommer fra leveren til galleblæren og deretter videre til magen. Hvis slangene fra leveren bli blokkert fra dannelsen av steinene, kan galleblæren symptomer som sure oppstøt, kvalme og oppkast oppstå før stenene oppløse eller passere. Galleblæren er ikke en nødvendig organ i kroppen, og kan bli fjernet og pasienten kan leve et sunt liv uten.

Symptomer

Symptomer på galleblæresykdom kan være kvalme, oppkast, en lavgradig feber, mørk farget urin, og en gulfarging av øyne og eller hud. Magesmerter er også forbundet med galleblæren steiner som de seg fast i rørene ikke slik at galle å passere gjennom. Smerten vil forbli til steinene oppløses eller passere.

Komplikasjoner

Forbruker store mengder fet mat kan utløse en galleblæren angrep siden den viktigste funksjon av galleblæren er å bryte ned fett i matvarer. Hvis gallen fra leveren blir blokkert av steiner, kan fettet ikke bli brutt ned som resulterer i dårlig fordøyelse, gass, raping og følelsen av å være full. Selv om disse symptomene kan være et resultat av andre medisinske problemer, er det lurt å føre dagbok over matvarer som påvirker deg negativt.

Galleblæren angrep

En galleblæren angrep kan oppstå etter et stort måltid, men kan også oppstå fra blokkering fra gallestein. Det kan begynne som en følelse av dårlig fordøyelse og gå videre til mer intense trykket i magen og i noen tilfeller brystsmerter som kan føles som et hjerteinfarkt. Varigheten på disse symptomene kan være noen få minutter til flere timer.

Diagnose

Hvis legen mistenker galleblæresykdom fra listen over symptomer, vil han først bestille en blodprøve for å sjekke for eventuelle unormale nivåer av lever eller bukspyttkjertel enzymer. Den blodprøve vil også vises hvis det er tegn på infeksjon. Dersom resultatene av blodprøven kommer tilbake positivt, kan din lege bestille følgende tester. Ultralyd bruker lydbølger i motsetning til røntgen for å vise bilder av dine organer. Det er en av de beste måtene for legen din for å se om gallestein er til stede. Et annet verktøy i å oppdage gallestein er en CT scan. CT scan bruker datagenerert røntgen for å se på dine organer.

Galleblæren angrep

Når en galleblæren svikter, slipper det giftstoffer i kroppen og blir en nødssituasjon. Siden smerten kan være ekstreme, vil pasienten normalt søke medisinsk behandling umiddelbart. Fremgangsmåten for å fjerne galleblæren kalles en cholecystektomi og kan utføres enten med tradisjonell kirurgi eller laparoskopisk. Fjerning av blæren hindrer dannelse av gallestein og er ikke til hinder for helsen til pasienten.

Forebygging / løsning

Selv om du ikke kan helt forhindre galleblæresykdom, kan du redusere risikoen for det. Opprettholde en sunn vekt og deltar ikke i krasje dietter. Trene regelmessig og spise en diett som er lav i fett og høy i fiber kan bidra til å avskrekke dannelsen av gallestein.

Hva du kan forvente etter galleblæreoperasjon

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse ca 500.000 mennesker har galleblæren kirurgi, kjent som cholecystecotomy, hvert år i USA

Galleblæren fjerning kan forårsake diaré, forstoppelse, oppkast, magesmerter, alvorlig gass og blodpropp. Disse bivirkningene vanligvis avta kort tid etter den kirurgiske prosedyren.

Forstoppelse

Etter aa cholecystecotomy galle ikke lenger kan lagres i galleblæren og i stedet flyter direkte fra leveren inn i tynntarmen. Pasienter kan oppleve midlertidig forstoppelse umiddelbart etter galleblæren kirurgi. Problemer forbundet med eliminasjon skyldes først og fremst til anestesi og postoperativ smerte medisinering.

Diaré

I motsetning til kortvarig forstoppelse, diaré kan fortsette i mange år etter kirurgi. The Mayo Clinic funnet utviklingen av diaré hos så mange som én av tre personer som gjennomgikk en cholecystecotomy, eller så få som én av 100.

Grunnen til utbruddet av diaré etter fjerning av galleblæren er uklar, men det kan være på grunn av en økning i gallesyrer som kommer inn i tykktarmen. Syrer etterligne effekten av et avføringsmiddel.

Kontrollerende Diaré

Ta kontakt med din lege for diaré behandlinger, inkludert anti-diaré medisiner og medisiner som hemmer opptaket av gallesyrer, som aluminium hydroxide.

Begrense meieriprodukter, fet mat, søtsaker og koffein som forverre tilstanden.

Blodpropp

Det er en risiko for blodpropp følgende galleblæren kirurgi. Forebyggende tiltak er iført trykk strømper laget med stram strikk for å holde blodet samler seg i bena og forårsaker blodpropp.

For ekstra beskyttelse, kan pasientene være utstyrt med pneumatiske støvler eller leggings plassert over trykk strømper og koblet til en luftpumpe. Pumpen strammer og løsner ulike deler av støvelen, og hjelper presse blodet tilbake opp hjertet.

Forstoppelse etter galleblæren fjernes

Galleblæren fjerning, også kalt en cholecystektomi, er en operasjon utføres i respons på gallestein eller en betent galleblære. Symptomene som kan føre til denne operasjonen inkluderer intense magesmerter, ubehag under høyre brystkasse og alvorlig kvalme og gass. Hvis en gallestein blokkerer flyten av galle gjennom galleblæren, kan du oppleve de ovennevnte symptomer og trenger denne prosedyren. Dessverre er flere bivirkninger forbundet med galleblæren fjernes.

Bivirkninger

Noen bivirkninger av cholecystektomi er forårsaket av narkotiske smertestillende midler som er nødvendige for å utføre fremgangsmåten. Disse inkluderer tretthet, senket hjertefrekvens og forstoppelse. Snakk med legen din om andre medisiner som kan forhindre disse bivirkningene.

Behandling og forebygging

For å hindre forstoppelse, øke mengden av fiber i kosten. Fiber akselererer nedbrytningsprosess ved å absorbere vannet og skape myk avføring. Foods høy i fiber inneholder tørket frukt, hele korn, erter, jordbær, nøtter, grønnsaker og bakte poteter. Hvis forstoppelse fortsetter å være et problem, spør legen din for en krakk Plast medisinering. Men bruk krakk-nedtoningen medisinering med forsiktighet; cholecystectomies, mens noen ganger forårsaker forstoppelse, kan noen ganger føre til diaré i stedet. Prøv først å produsere en balansert krakk med et fiberrikt kosthold, snu til medisiner hvis forstoppelse fortsetter.

Galleblæren fjernes Problemer

Galleblæren er en ikke-essensiell organ som sitter under leveren på høyre side av magen. Orgelet er formet som en pære og inneholder fordøyelses væske kalt galle som er sluppet inn i tynntarmen. Ifølge Mayo Clinic, gallestein er solide forekomster av fordøyelsesvæske som kan utvikle seg i galleblæren. Mennesker som opplever symptomer på gallestein må ha sin galleblæren tatt ut. Noen ganger er det komplikasjoner knyttet til galleblæren fjerning kirurgi.

Gallestein

Gallestein er en relativt vanlig sykdom i USA Ifølge National Institute of Health galleblæren fjernes (kolecystektomi) er en av de hyppigst utførte operasjoner.

Hvis gallestein er ikke plagsom de ikke vanligvis krever behandling. Men hvis du opplever hyppige galleblæren angrep, legen din vil mest sannsynlig anbefale at du gjennomgår en kolecystektomi.

Kirurgi

Det store flertallet av cholecystectomies er minimalt invasive prosedyrer utført med laparoskopi (veldig små snitt).

Hvis testene indikerer galleblæren har akutt betennelse eller arrdannelse fra tidligere operasjoner, kan kirurgen bestemmer seg for å utføre åpen kirurgi for å fjerne galleblæren. En åpen kirurgi krever en ca seks-tommers snitt i øvre høyre del av magen.

Ifølge National Institute of Health, er åpen kirurgi nødvendig i bare 5 prosent av galleblæren operasjoner.

I løpet av omtrent en time operasjonen vil du være under narkose.

Anestesi Risks

NIH sier risikoen forbundet med anestesi inkluderer pustevansker, uregelmessig hjerterytme, lungebetennelse og blodpropp. Blotter blodpropp er mest sannsynlig skje i bena eller i lungene.

Bivirkninger kan også omfatte kvalme, oppkast og delirium (midlertidig mental forvirring). I sjeldne tilfeller hjerteinfarkt og hjerneslag kan skyldes generell anestesi.

Recovery

Pasienter vanligvis forblir på sykehuset for en dag etter laparoskopi og to til seks dager etter åpen galleblæren fjernes.

Under utvinning kan du bli bedt om å bære trykk strømper på bena for å forhindre dannelsen av blodpropper fra forming. Trykk strømper også oppfordre blodet å sirkulere skikkelig.

Hvis du opplever overdreven blødning, er i alvorlig smerte eller har feber, kan sykehusopphold være lengre.

Mulige problemer

De potensielle problemer i forbindelse med galleblæren fjernes kirurgi er blødning, infeksjon og mulig skade på tynntarmen eller i den felles gallegang. Den felles gallegang bærer gallen fra leveren og galleblæren inn i den øvre er av tynntarmen.

Ifølge National Digestive Disease Information Clearing House, skade på felles gallegang er den hyppigste komplikasjonen av galleblæreoperasjon. Det kan resultere i en potensielt farlig og smertefull infeksjon. Når skaden er mindre kan det behandles ikke-kirurgisk. Hvis skaden er alvorlig ytterligere operasjon kan bli nødvendig.

Gjenopprettingstiden fra Lap galleblæreoperasjon

Fjerning av galleblæren er like alvorlige som hvilken som helst annen operasjon. Hvis du valgte å ha laparoskopisk galleblæren kirurgi, kan helbredelse ganger variere fra person og situasjon, men oppgangen tid vil mest sannsynlig være kortere enn med konvensjonell galleblæreoperasjon.

Prosedyre

Ifølge laparoscopic.md nettstedet, er fanget galleblæren kirurgi utført ved å kutte flere små områder i magen og sette inn et kamera. Når legen finner galleblæren i magen, er det skåret bort og fjernet.

Fordeler med Recovery Time

Den største fordelen med å ha en lap galleblæreoperasjon er en kortere restitusjonstid. De fleste mennesker kan gå tilbake til arbeid i løpet av få dager, noe som er godt før de ville ha med en konvensjonell galleblæreoperasjon. Snittene leges raskt med lite eller ingen smerte. Dette er fordi når en laparoscope brukes til å fjerne galleblæren, gjør din bukmuskulatur ikke må kuttes, ifølge laparoscopic.md.

Time In Hospital

Siden du ikke er i hovedsak blir kuttet åpen, kan denne operasjonen gjennomføres som et poliklinisk prosedyre. Når operasjonen er fullført - og det er ingen komplikasjoner - kan du være i stand til å gå hjem den dagen eller innen én til to dager, ifølge laparoscopic.md.

Gjenopprette etter operasjonen

Når du kommer hjem etter operasjonen, vil du være i seng en dag eller dag på det høyeste. Ifølge Aurora Health nettsted, bør du utvinnes fra operasjonen i løpet av tre dager. På dette punktet, vil leveren din ta over galleblæren jobb, og du kan gå tilbake til et normalt kosthold og livsstil.

Mulige komplikasjoner

Å ha komplikasjoner kan forlenge den helbredende tid. Disse komplikasjoner kan bestå av "blødning, infeksjon og skade på kanalen (tube) som bærer galle fra galleblæren til magen," ifølge laparoscopic.md. Selv om disse komplikasjoner er sjeldne, hvis de oppstår, kan utvinning tid være lenger.

Tegn og symptomer på en sprukket galleblæren

Tegn og symptomer på en sprukket galleblæren


Galleblæren problemer som gallestein eller galleblærebetennelse (betennelse i galleblæren) kan, hvis den forblir ubehandlet, føre til en sprukket galleblæren. Ifølge University of Maryland Medical Center, cirka 10 prosent av akutte kolecystitt pasientene opprettholde en sprukket galleblæren. Hvis venstre ubehandlet, kan en sprukket galleblære være dødelig. Hvis du har noen av symptomene, komme til lege så snart som mulig for å unngå smitte.

Magesmerter

Sterke smerter er til stede i øvre høyre del av magen i noen tid før de galleblæren brudd. Smerten kan spre seg fra magen til ryggen og høyre skulder, brystet, eller til venstre side av overkroppen. Opprivningsanordningen av galleblæren faktisk kan lindre smerter hos pasienter, som ofte betyr en forsinkelse i å søke medisinsk hjelp. Dette kan føre til komplikasjoner, for eksempel infeksjon. Hvis du har sterke smerter i høyre del av magen, høyre skulder og rygg, bør du oppsøke lege så snart som mulig.

Kvalme og oppkast

Kvalme og oppkast kan være symptomer på en sprukket galleblæren. Disse symptomene, hvis paret med magesmerter, bør sjekkes ut av en lege umiddelbart.

Redusert appetitt

Et tap av matlyst kan betegne en sprukket galleblæren. Kontakt legen din hvis appetitten har sunket dramatisk, og du opplever andre mulige symptomer på en sprukket galleblæren.

Fever

Ifølge University of Maryland Medical Center, feber og frysninger påvirker rundt en tredel av mennesker med ødelagte galleblærer. Søk medisinsk hjelp hvis du har feber og frysninger ledsaget av noen av de andre symptomene. En sprukket galleblæren kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet.

Tegn og symptomer på en ikke-fungerende galleblæren

Tegn og symptomer på en ikke-fungerende galleblæren


Galleblæren er en del av fordøyelsessystemet. Det er en liten sac nær leveren som produserer galle til å fordøye fett. Det er flere forhold som galleblæren ikke fungerer ordentlig, inkludert infeksjon, gallestein og galleblærebetennelse, eller betennelse i galleblæren. Når galleblæren ikke fungerer som den skal, kan det føre til komplikasjoner. I mange tilfeller, er behandlingen for en ikke-fungerende galleblære å fjerne det kirurgisk.

Biliær kolikk

Når galleblæren ikke fungerer som den skal, kan det resultere i en type magesmerter kalles biliær kolikk. Når dette utvikler seg, kan du oppleve smerte i midten eller høyre side av øvre del av magen. Smerten kan stråle fra brystkassen området til skulder og rygg. Episoder med biliær kolikk kan være tilbakevendende og utvikler ofte på samme tid hver dag. Smerten kan vare flere timer eller dager, og kan ikke løses med smertestillende midler.

Fordøyelsesproblemer

Andre tegn på en ikke-fungerende galleblære inkluderer fordøyelsesproblemer som kvalme og oppkast og abdominal oppblåsthet. I noen tilfeller kan den øvre del av magen også være øm å ta på. Noen mennesker merker en nedgang i appetitt. Gass og kronisk diaré kan også være tegn på en galleblæren problem.

Andre symptomer

Noen mennesker med galleblæren problemer vil oppleve feber med frysninger og overdreven svetting. Når gallestein blokkerer gallegangen, kan du utvikle gulsott, en rask hjerterytme, et fall i blodtrykket og mørkere-farget urin og lysere avføring.

Galleblæren angrep & Pain

Galleblæren er et organ som lagrer galle og hjelper til med fordøyelsen. Noen ganger galleblæren kan bli betent, som kalles akutt kolecystitt. Dette er ofte referert til som en "galleblæren angrep" og kan være svært smertefullt.

Symptomer

Ifølge National Institutes of Health, opplevd smerte under en galleblæren angrep kan være kjedelig eller skarp. Smerte kan føles som kramper, og det kan spre seg til ryggen.

Årsak

Gallestein føre 90 prosent av galleblæren angrep. Sykdom og tumorer i galleblæren kan også forårsake angrepene.

Behandling

En lege kan forskrive antibiotika, men siden gallestein er den viktigste årsaken til galleblæren angrep, er kirurgi for å fjerne gallbadder ofte anbefalt.

Betraktninger

For å redusere risikoen for gallestein, opprettholde en sunn vekt og unngå fet mat.

Advarsel

Hvis en galleblæren angrep er alvorlig, søk straks legehjelp. Ifølge Mayo Clinic, høy feber eller en manglende evne til å sitte på grunn av smertene er indikatorer på at umiddelbar legehjelp er nødvendig.

Galleblæren polypp Symptomer

Ifølge University of Maryland Medical Center (MMC), galleblæren polypper er små svulster eller vekster noen ganger oppdaget under testene. Dersom polypper er liten (mindre enn 10 mm), utgjør de ingen risiko, men hvis de er større enn 15 mm, er det vanligvis nødvendig å ha dem kirurgisk fjernet som de øker risikoen for galleblærekreft.

Små polypper

UMMC sier at polypper under 10 mm i størrelse bære ingen spesifikke symptomer, og Merck Manuals enige, sier at galleblæren polypper generelt har ingen symptomer.

Større Polypper

UMMC sier at store polypper er fjernet for å unngå mulige kreft-relaterte tilstander i galleblæren som carcinoma og cholangiocarcinom. Imidlertid er disse forholdene anses sjeldne av Merck Manuals.

Karsinom Symptomer

Merck Håndbøker stat galleblærekreft er en kreft type svulst, vanligvis sett i amerikanske indianere, folk med store gallestein (større enn 3 cm) og personer med omfattende galleblæren forkalkninger. Symptomer omfatter smerter, vekttap og abdominal masse.

Cholangiocarcinom Symptomer

Cholangiocarcinom er gallegang svulster sett i to i 100.000 mennesker. Når funnet, er de oftest ondartet. Merck Håndbøker staten bare vage symptomer for denne tilstanden i form av magesmerter, vekttap og anoreksi.

Betraktninger

Galleblæren polypper ikke direkte forårsake symptomer i de fleste, og er sjelden funnet i mennesker under testing. The Merck Manuals staten, "De er funnet i ca 5% av folk under ultralyd."

Galleblæren Stone Symptomer

Galleblæren steiner er herdet galle som danner små rullesteinsstore steiner i galleblæren. Personer med galleblæren steiner kan gå rundt uten noen symptomer i lange perioder av gangen. Når symptomene begynner å oppstå, bør en lege omsorg søkes, som tilstanden kan få alvorlige.

Pain

Kortvarige smerter i ryggen eller øvre del av magen, spesielt etter å ha spist fet mat, kan tyde på gallestein er til stede. Dersom smerte vedvarer i mer enn fem timer, bør lege tilkalles straks.

Kvalme

Gallestein kan føre til kvalme eller oppkast. Dette kan også være ledsaget av en hoven mage eller en oppblåst eller gassy følelse.

Gulsott

Hvis det hvite i øynene eller huden får en gulaktig fargetone, kan dette tyde på at gallestein forårsaker en blokkering, noe som kan forårsake alvorlig skade eller infeksjon i galleblæren.

Fever

Gallestein kan føre til en feber som kan ledsage smerte angrep, eller kan være en pågående lavgradig feber. Feber kan også være ledsaget av frysninger.

Redusert appetitt

Oppblåst mage eller en oppblåst mage kan forårsake gallestein lider å miste sine lyster og føler full, selv om de ikke har spist.

Unormal Krakk

Avføring med en leire-lignende farge og konsistens kan tyde på gallestein.

Slik unngår du at galleblæren angrep

Slik unngår du at galleblæren angrep


Enkelte kjemikalier som bilirubin og kolesterol i gallen kan komme sammen for å danne faste masser kalles gallestein. Galleblæren angrep oppstår når gallestein blokkerer galleveiene i galleblæren, som kan føre til infeksjoner, betennelser og andre alvorlige komplikasjoner. En spesielt vanlig symptom på en galleblæren angrep er en jevn smerte i øvre høyre del av magen, selv om mer alvorlige tilfeller kan også komme med feber og kvalme. Du kan forebygge gallestein ved å spise riktig, trene for å opprettholde en sunn vekt og å se en lege for regelmessige kontroller. Kirurgi for å fjerne galleblæren er også et alternativ for mer alvorlige tilfeller.

Matvaner

Ifølge Mayo Clinic, matvaner spille en viktig rolle i å bestemme sjansene for å utvikle gallestein og lidelse galleblæren angrep. Fettrike matvarer øker risikoen fordi spise dem øker kolesterolinnholdet i galleblæren. Å spise mye fiber kan bidra til å redusere nivået av kolesterol i gallen. Tilsvarende er fastende en risikofaktor, fordi det fører til en økning i både bilirubin og kolesterol. Samlet sett bør du prøve å spise regelmessige måltider med mye frukt og grønnsaker pluss mat som inneholder umettet fett som fisk og nøtter for å redusere risikoen for galleblæren angrep.

Vekt

Å være overvektig er en risikofaktor for å utvikle gallestein. Det kan også føre til tilstander som diabetes som ytterligere øker risikoen. Hvis du er overvektig, må du redusere vekten din for å redusere risikoen. Men å miste for mye vekt for fort er en annen risikofaktor fordi raskere metabolizing fett øker kolesterolinnholdet i galleblæren. Prøv å sikte for maksimalt vekttap på 2 pounds per uke.

Medisinering

Hvis du ikke klarer å ta opp risikofaktorer for gallestein gjennom normal måte, kan du være i stand til å få medisiner for å hjelpe bekjempe disse faktorene. For eksempel, hvis du har høyt kolesterol, kan du ta statiner for å redusere kolesterolnivået ditt. Vær advart at noen kolesterolsenkende medisiner kan øke risikoen for å danne gallestein fordi de senke kolesterolnivået i blodet, men heve den i galle. På samme måte kan du også ta nærings kosttilskudd som vitamin C og E hvis kostholdet mangler de riktige næringsstoffene.

Å få medisinsk behandling

Gå til legen for regelmessige kontroller er en god måte å fange eventuelle problemer med galleblæren og få hjelp møte dem før de kan slå inn komplikasjoner. Hvis du ikke klarer å løse problemene, kan du få et kirurgisk inngrep for å ha galleblæren fjernes. De fleste galleblæren fjerning er laparoskopisk, noe som betyr at prosedyren utføres gjennom et lite snitt i buken ved hjelp av et omfang og andre instrumenter. Selv om du kan oppleve mindre fordøyelsesproblemer fra å spise for mye fett etter at galleblæren er fjernet, de fleste opplever ingen andre symptomer. Alternativt kan legen også foreskrive oral medisiner for å oppløse gallestein i galleblæren hvis du ikke klarer å gjennomgå operasjonen.

Hint

  • Denne artikkelen er ikke ment å erstatte profesjonell medisinsk hjelp.

Galleblæren Symptomer Cures

Galleblæren er et lite organ som ligger i nærheten av leveren. Det hjelpemidler i fordøyelsesprosessen og produserer galle. Bile er en spesiell væske som bidrar til å bryte ned lipider (fett og vitaminer A, D, E og K). Galleblæren er utsatt for visse lidelser, inkludert gallestein, porselen galleblæren og galleblæren kreft. Disse lidelser demonstrere ulike symptomer og krever ulike behandlinger.

Gallestein

Gallestein er steiner i galleblæren. De dannes når kolesterol binder seg til stoffer som finnes i galle. De fleste mennesker med gallestein utviser ingen symptomer, men når de forekommer, smerter i nedre mage, øvre del av magen, rygg og muligens skulderen er mest vanlig. Den farligste aspekt av gallestein er at de kan blokkere gallegangene. Hvis det skjer, kan alvorlige symptomer oppstår. Smerter, feber, frysninger og gulfarging av hud og øyne er tegn på en blokkert galle duct. Hvis det forblir sperret, kan en hovne bukspyttkjertelen forekomme.

Behandling for gallestein varierer. Hvis gallestein ikke forårsaker flere symptomer, vil de fleste leger anbefaler en lav-kolesterol diett og fortelle deg å vente til gallestein klare. Hvis symptomene er alvorlige, er kirurgi utforsket. Det finnes to typer kirurgi: laparoskopiske og åpne. Laparoskopisk kirurgi innebærer å kutte en liten åpning i buken. En lys-styrt omfang er plassert i hullet, og kommer inn i galleblæren. Omfanget fjerner gallestein. Åpen kirurgi innebærer å skape en åpning i magen og videre åpning av galleblæren, fjerne steinene manuelt. Åpen kirurgi forekommer kun i alvorlige tilfeller. Laparoskopisk kirurgi har en raskere utvinningsgrad.

Porselen Galleblæren

Porselen galleblæren oppstår når veggene (innvendig og utvendig) av galleblæren calcify. Galleblæren under X-ray og ultralyd, ser ut til å være laget av porselen, noe som gir tilstanden sitt navn. Porselen galleblæren er asymptomatisk; tilstanden er vanligvis oppdaget i generelle røntgen eller skanninger av mageområdet. Symptomer kan omfatte smerter i mageområdet eller i nedre mage. Disse symptomene kan representere et antall plager. Hvis disse symptomene fortsetter, må du kontakte legen din. Hvis helsepersonell oppdager porselen galleblæren, innebærer behandling fjerning av galleblæren.

Kreft i galleblæren

Kreft i galleblæren er en alvorlig afffliction. I motsetning til de andre galleblæren plager, har galleblærekreft klare bivirkninger. Magesmerter, mage blødning, kløe, tap av appetitt, vekttap (dersom du ikke prøver), kvalme, gulfarging av hud og øyne og feber er alle knyttet til galleblæren kreft. Behandling varierer fra pasient til pasient; Imidlertid, i tidlig stadium galleblærekreft, fjerning av galleblæren er den vanligste behandlingen. Oppfølging behandling avhenger av deg og legen din og alvorlighetsgraden av situasjonen. I avanserte stadier, fjerning og behandling med cellegift og stråling er klare behandlingstrinn. Ytterligere behandling avhenger av behandling banen avgjøres av deg og legen din. Hvis du opplever noen av disse symptomene, må du kontakte helsepersonell umiddelbart.

Galleblæren og vekttap

Overvektige mennesker har større risiko for galleblæren problemer, men å miste vekt raskt kan også forårsake gallestein og galleblæren problemer. Vekttap eller vektøkning som skjer raskt fører til en ubalanse i kolesterol og gallesalter i galleblæren og kan føre til stein for å danne. Gradvis vekttap er nøkkelen til å hindre galleblæresykdom og steiner fra forming.

Gastric Bypass og gallestein

Utviklingen av gallestein er svært vanlig hos pasienter som gjennomgår gastric bypass kirurgi fordi i de første seks til 18 måneder de forbruker en flytende diett som er svært høy i protein. Denne dietten fører til en ubalanse i kolesterol og gallesalter i galleblæren og resulterer i gallestein.

Fjerning av galleblæren på tidspunktet for mage-bypass kirurgi er en av løsningene for å forhindre gallesten. Medisinen Actigall kan gjenopprette balansen i galleblæren ved gastrisk bypass kosthold. Actigall øker mengden av gallesalter i galleblæren under vekttap.

Fedme vs galleblæresykdom

Risikoen for å utvikle galleblæren sykdom må veies mot de helseproblemene som er forårsaket av fedme. Fedme er knyttet til hjertesykdom, diabetes, hjerneslag og kreft. Risikoen for disse alvorlige forholdene nesten helt sikkert oppveier risikoen for å utvikle gallestein og galleblæresykdom forårsaket av betydelig vekttap.

Godt balansert kosthold

En godt balansert kosthold kan ikke hindre utvikling av gallestein når miste en stor mengde vekt, men det er en sunn tilnærming. I et godt balansert kosthold, bør 30 prosent av kalorier per dag kommer fra magre proteiner, 30 prosent fra fett og 40 prosent fra sunne karbohydrater som frukt og grønnsaker. Hele korn og høy-fiber karbohydrater er et sunnere valg i et godt balansert kosthold enn bearbeidet mat.

Gradvis Vekttap

Vekttap bør ikke overstige én til to pounds per uke. Eliminere eller brenning bare fem hundre kalorier om dagen vil resultere i en en-kilos vekttap per uke. Rapid vekttap er knyttet til gallestein utvikling, men det har vært noen studier som viser en gradvis sunt vekttap vil redusere sjansen for denne tilstanden.

En faktorer som fører til dannelse av gallestein er når galleblæren ikke tømmes helt galle. Ekstremt lav-kalori diett kan ikke ha mye fett som galleblæren trenger å tømme sine lagre av galle.

Galleblæren fjernes og Vekttap

Etter galleblæren fjernes kan det være vekttap. Galleblæren er ikke lenger lagring av galle som produseres av leveren, og det dumpes direkte i tarmene. Dette kan påvirke kroppens evne til å fordøye fett.

Leveren og galleblæren rens

En skikkelig leveren og galleblæren rens kan bidra til å eliminere avfallsstoffer og giftstoffer fra kroppen. Rensing leveren og galleblæren vil tillate det å fungere skikkelig og holde deg frisk. Disse midler bør tas for en dag i tillegg til et sunt, velbalansert kosthold, men sørg for å konsultere legen din før du starter denne eller noen annen form for rensing diett. Noen av de mest effektive rensemetoder er omtalt nedenfor.

Olive Oil

En av de viktigste ingredienser som brukes for en lever rensing blandingen er olivenolje. For en skikkelig leveren og galleblæren rens, bør 2 ss (1/4 kopp) olivenolje blandes med 2 ss ferskpresset sitron eller eplejuice. Dette er den vanligste metoden for rensing, og olivenolje er lett å finne i supermarkeder. Den rensing Blandingen skal tas om morgenen på tom mage, og deretter hver time frem til 11 til 16 doser er tatt.

Walnut Oil

Valnøttolje er også en populær ingrediens brukt i leveren og galleblæren rensing. For å opprette en valnøtt oljebasert renseblandingen, bland 8 ss. av valnøttolje med 8 ss. (1/2 kopp) av økologisk eplejuice og rør. Drikk blandingen etterfulgt av 8 ss. ferskpresset sitronsaft. Valnøtt olje og eplejuice kombinasjon smaker bedre enn olivenolje og sitronsaft og er derfor foretrukket som en rensing metoden. Valnøttolje selges i gourmet supermarkeder og de fleste helsekostbutikker.

Prosedyrer

Lever og galleblæren rensing metoden har mange forskjellige prosedyrer, laget med forskjellige ingredienser. Noen mennesker foretrekker å faste på en blanding av eplejuice og eplecider eddik en uke før selve rensingen periode for å hjelpe fjerne fordøyelseskanalen.

Tegn på en vellykket leveren og galleblæren rensing er en avføring som er myk og gul. Etter at du har fullført rensing, eliminere alkohol og sterke krydder fra kostholdet ditt. Det er lurt å gå på en vegetarisk diett for ca to uker til en måned etter at du har fullført renselsesprosess for å beholde sine effekter.