Digidexo.com

ruptur i fremre talofibular

Hvor lang tid tar en forstuet ankel ta å helbrede?

Hvor lang tid tar en forstuet ankel ta å helbrede?


Ankelen er en viktig vektbærende ledd av kroppen, siden den støtter hele kroppsvekten og er instrumental i å stå både mens ro og under bevegelse. En forstuing oppstår når leddbånd rundt leddet er strukket utover normalområdet eller rive. Se legen din umiddelbart hvis du har mistanke om en forstuing, som ignorerer din skade eller ikke behandler den riktig kan strekke en 3-4 måneders utvinning periode i et år eller mer.

Definisjon av en forstuing

En forstuing er definert som en delvis eller fullstendig rive av en eller flere leddbånd som holder knoklene i foten og ankelen sammen. Forstuinger føre til hevelse og blåmerker og føre til ustabilitet i ankelen. Som de fleste ankelskader er forårsaket av ankelen rulle utover, forstuinger involverer typisk fremre talofibular ligament (ATFL) eller calcaneofibular ligament (CFL) på utsiden av ankelen. Skadeomfanget på grunn forstuing varierer i alvorlighetsgrad, og er klassifisert som primær, sekundær eller tertiær (grad 1, 2 eller 3).

Grad 1 forstuing

En grade en forstuing krever vanligvis bare en uke eller to av utvinning tid, så det er minimal skade på leddbånd. Umiddelbar behandling med is, heving av foten over ditt hjerte og komprimering med en ACE bandasje for å støtte den felles er vanligvis tilstrekkelig. Du vil oppleve mindre hevelse og smerte med noe hevelse og ømhet. Splinting eller casting er ikke nødvendig. Utvalg av bevegelse, mild stretching, styrke og omfanget av bevegelse øvelser vil hjelpe deg å komme tilbake til full funksjonalitet på kort tid.

Grad 2 forstuing

Statistisk sett, klasse 2 forstuing er de mest vanlige. Skade er ikke klassifisert som alvorlige, men kan, hvis den ikke behandles raskt, forårsake alvorlige problemer. Spekter av bevegelse og stabilitet er moderat redusert. Etter eksamen, vil de fleste leger fore spjelking for et par uker å immobilisere og støtte leddet. Fysioterapi for å strekke og styrke leddbånd vanligvis følger. De fleste klasse 2 forstuinger ta fire til seks uker å helbrede.

Grad 3 forstuing

En grad 3 forstuing er den mest alvorlige skaden med lengst healing / utvinning tid. En forstuing av denne alvorlighetsgraden kan enkelt ta 8 til 12 uker eller enda lenger tid å leges helt. Leger vanligvis immobilisere leddet og foreskrive fysioterapi, akkurat som med en klasse 2 forstuing. Imidlertid er det immobiliserende perioden lenger, som er den fysiske-terapiprogram. Dersom liten eller ingen fremdrift er laget med terapi, kan kirurgisk reparasjon av riften være neste skritt.

Øvelser for å få fart Recovery

Spør legen din når du har grodd nok til å begynne å trene, og deretter begynne å gjøre følgende øvelser:

Dorsalfleksjon er en av de første øvelsene vanligvis foreskrevet, og det tar foten frem og tilbake gjennom hele spekteret av bevegelse. Hvile beinet på en flat overflate med kneet låst og hold den utvidede og bøyde stillinger i 10-15 sekunder hver. Gjenta 10 ganger.

Skrive alfabetet med tærne er en annen vanlig mosjon. Sitte på en høy krakk, slik at foten klarner bakken. Skriv ut bokstavene i alfabetet ved hjelp av stortåen. Gjenta to ganger.

Den single-leg balanse styrker og aktiverer setemuskler og hjelper deg å få leggen stabilitet. Stå ved siden av en solid stol med hånd motsatt din skadde ankelen. Skifte vekten til den skadde foten og hold i 15 sekunder. Gjenta 10 ganger.

Styrke ankelen og opprettholde fleksibiliteten i dine kalver med den sittende kalv raise. Start med å sitte i en stol med den berørte foten flatt på gulvet. Hev hælen din så høyt du kan (på tærne) og hold i 10 sekunder. Slipp og gjenta 10 ganger.

Ankelen fraktur Klassifikasjoner

Ankelen fraktur Klassifikasjoner


Menneskeankelbrudd er klassifisert via to metoder-the Danis-Weber-systemet og Lauge-Hansen klassifisering. Danis-Weber gir enklere forklaring basert på radiografiske tegn, ved hjelp av posisjonen til sprekken i forhold til ankelleddet. Lauge-Hansen fokuserer på foten posisjon og dens bevegelse i forhold til beinet, og innebærer bruddmekanikk samt pathoanatomy.

Danis-Weber

Dette klassifiseringssystemet, som brukes for primær behandling behandling, er delt i tre undergrupper.

Type A frakturer er fibular frakturer belg den syndemosis, med andre ord, under ankelleddet. Disse er stabile, er preget av en intakt tibiofibular syndesmosis og deltoid ligament, og gunstig behandling via casting.

Type B brudd oppstår ved ankelleddet, med tibiofibular syndemosis vanligvis intakt. Stabiliteten av ankelen, men kan variere avhengig av om eventuelle leddbånd er skadet, eller hvis bruddet oppstår på den mediale malleolus.

Type C frakturer oppstår over ankelleddet. Disse pausene er alltid ustabil og krever noen form for intern fiksering gjennom kirurgi. Dette er den mest alvorlige typen med tibiofibular syndesmosis forstyrret den mediale malleol brukket og delta leddbånd skadet.

Lauge-Hansen

Klassifisere ankelbrudd under denne vurderer systemet om foten er liggende eller pronated, samt hva slags kraft ble brukt til ankelen å føre til brudd, enten via adduksjon eller ekstern rotasjon. De fem variantene er supinasjon-adduksjon, supinasjon-ekstern rotasjon, pronasjon-vrengingen, pronasjon-bortføring og pronasjon-dorsalfleksjon. I tillegg har hver variant 2-4 stadier for å indikere graden av frakturen, som først vurdere bony eller ligamentskader som opptrer på siden av ankelen på grunn av strekk, etterfulgt av skade via komprimering.

Under Lauge-Hansen, 40-70% av ankelbrudd er klassifisert som supinasjon-ekstern rotasjon. Spesifikke skader som kan oppstå med denne type inkluderer ruptur av fremre tibiofibular ligament, skrå eller spiral brudd i den laterale malleolus, ruptur av tibiofibular ligament og fraktur av tibial malleolus.

Pronasjon-bortføring typen brudd forekommer i mindre enn 5% av alle tilfeller. Disse er preget av brudd av deltaligament, fremre og bakre tibiotalofibular leddbånd, brudd i mediale malleol, og brudd i fibula på syndesmosis.

Prosentandelen av supinasjon-adduksjon, pronasjon-vrenging, og pronasjon-dorsalfleksjon frakturer er ikke spesifisert under Lauge-Hansen system.

Ankel Anatomy

Kjennskap til ankel anatomi er avgjørende for å forstå hvordan frakturer er klassifisert. Tre bein, tibia, fibula og talus, utgjør ankelen. Den mediale malleol er innsiden del av tibia, mens den bakre malleol er tibia rygg delen. Den laterale malleolus er enden av fibula. To ledd-ankelleddet og syndesmosis-er involvert i ankel brudd. Det sistnevnte er leddet mellom tibia og fibula.

Hvordan Tape Ankel å Støtt calcaneofibular ligament

Den calcaneofibular ligament er et sideligament i ankelen. Det er revet når en person forstuinger ankelen invertere foten - snu i foten. Inversjon ankelskader er den vanligste av alle ankelskader. Ifølge drallenanderson.com ", det utgjør 85 prosent av alle ankelskader." Den calcaneofibular leddbånd er revet i forbindelse med den fremre talofibular ligament. Det anbefales å tape ankelen for å unngå ankelen fortrengning.

Bruksanvisning

Barbere leggen slik at det vil være lettere å fjerne tapen senere.

Pakk distal ben og mellomfoten med tape et par ganger. Disse to områdene vil fungere som anker.

Bring båndet fra innsiden av foten, hvor foten er ankeret, under hælen og mot utsiden av fotens anker båndet. Deretter bringe en annen strimmel fra innsiden av benet ankeret mot utsiden av benet anker. Begge strimler bør være formet som bokstaven "U." Gjenta tre ganger hver.

Surround hele ankelen med en lang sammenhengende stripe. Hver wrap skal delvis dekke den forrige.

Fullfør taping med to hæl låser brukes på ankelen sin i og utenfor deler, og pass på å trekke på innsiden del sist, trekke foten inn vrengingen.

Leddbånd i Heel

Leddbånd i Heel


Ifølge North Coast Fotpleie, leddbånd er bunter av kollagenfibre som kobler bein til bein og lar skjelett bevegelse og struktur. Leddbånd avvike fra sener i at sener koble bein til muskel. Den menneskelige foten og ankelen har en serie på syv viktigste leddbånd, hvorav fire omhandler hælen spesifikt. Disse er deltoid ligament, calcaneofibular ligament, posterior talofibular leddbånd og fremre talofibular ligament.

Deltoid ligament

Delta forbinder bein i hælen til de i ankelen, stabilisere den mediale siden av ankelleddet, ifølge Wheeless Online. Dette leddbånd, sammen med de tilsvarende sener, er avgjørende at ankelen å bøye seg fremover og bakover, dreining ovenfor hælen. De som sjekker for skade på dette ligament kan utføre en smerte-aversjon test, eller teste ankelen for rotasjon evne.

Calcaneofibular ligament

Den calcaneofibular ligament er dekket av sener peronaei longus og brevis, koble hælbeinet til fibia. Dette ligament binder ankel, hæl og fot sammen og arbeider med sener å tillate folk å stå. Skade på calcaneofibular ligament er vanligvis åpenbare og resulterer i manglende evne til å legge vekt på den berørte foten.

Posterior talofibular ligament

Idrettsskader til bakre talofibular ligament er spesielt vanlig når ligament er invertert, ifølge eMedicine. Dette ligament er spesielt utsatt for skader når foten er bøyd fremover. Den starter på baksiden av fibula, innpakning rundt hælen, og tilkobling til bunnen av foten.

Fremre talofibular ligament

Som skade på bakre talofibular ligament, er den fremre versjon en vanlig idrettsskade når foten bøyer seg fremover. Dette leddbånd er på den andre side av foten, som forbinder tibia til hælen og nedre del av fotkonstruksjonen. Hvis enten fremre eller bakre talofibular leddbånd er skadet, det vanligvis bringer ømhet, smerte og manglende evne til å bære vekten.

Rupture Calf Muscle Diagnose

Den leggmuskelen er et stort legeme av skjelettvevet som ligger i den nedre bakre del av hvert ben. Den er designet for å presse tærne nedover, en viktig del av gåing, løping og hopping. Leggen kan rive eller bli skadet ved å gå eller løpe over ujevnt underlag, holder en uregelmessig gangart eller overdreven vektbelastning og bruk.

Alvorlighetsgrad av Tear

Tre kategorier brukes til karakteren av alvorlighetsgraden av en belastning. En klasse en tåre anses mindre, med skader som er oppstått hos ca 10% av de totale muskelfibre. Klasse 2 er mer alvorlig, med opp til 90%. Klasse 3 er det sjelden diagnose reservert for en full rive.

RICE

RICE formel (Rest, Ice, Compression, Elevation) legemliggjør standard prosedyre for å reparere tårer i leggmuskelen. Bruke is til det berørte området umiddelbart vil arrestere indre blødninger og hindre ytterligere skade.

Klasse 1

En klasse en ruptur i kalv kan være preget av en stikkende smerte i leggen som blir til en kjedelig verke og stivhet over flere dager.

Klasse 2

En klasse 2 tåre er preget av en skjærende smerter som forsterker når han går, lokal betennelse, og gradvis blåmerker.

Klasse 3

På klasse 3, eller fullt brudd, smerte er alvorlig og urokkelig. I dette tilfelle mister en person ofte sin evne til å bøye muskelen, og kalven vises til "klumpe seg opp" mot kneleddet.

Rehabilitering

Plassere en hæl pad innsiden av skoene vil heve foten og avlaste trykket fra muskelen. Pads skal alltid plasseres i begge skoene for å sikre jevn gange. I tillegg vil innpakning beinet i en kompresjonsbandasje redusere hevelse og stoppe indre blødninger.

Hvordan behandle ruptured trommehinnen

Sprukket trommehinnene er også kalt perforerte trommehinnene. Et brudd kan oppstå fra press slik som finnes i en ørebetennelse eller fra poking et fremmedlegeme rundt der som en Q-tip. Sprukket trommehinnene er smertefulle og de kan stoppe deg fra å være i stand til å høre på riktig måte. Behandle dem er viktig.

Hvordan behandle ruptured trommehinnen

•  Få antibiotika. I nesten alle tilfeller av en sprukket trommehinne antibiotika er gitt for å hindre smitte, eller for å behandle infeksjonen som forårsaket sprukket trommehinne i første omgang. Du trenger en lege å forskrive riktig antibiotika for deg.

Ta Advil eller Tylenol. Advil fungerer raskere og er mer effektivt, så hvis du er i en mye smerte bør du starte med den. Tylenol kan også brukes hvis du ikke gjør det bra med Ibuprofen. Noen Ibuprofen kan opprørt magene så ta mat med det.

Hold øret tørt. Det betyr å plassere bomullsdotter i øret med ruptur når du dusjer eller å bli våt. Noen ganger kan en lege vil gi deg en patch å bære mens trommehinnen er healing.

Bruk en varmepute over øret. Varme letter smerten, men hvis du bruker en varmepute sørg for at du ikke gjør det så varmt at det brenner deg. Du kan lage din egen varm komprimere ved hjelp av en sokk og litt ris. Plasser litt ris inne i en sokk. Knyt sokken opp med et hår band eller gummi band for å hindre ris fra å komme ut. Stikke den i mikrobølgeovnen i 30 sekunder gi eller ta. Trykk mot utsiden av øret.

Få kirurgi som en siste utvei. Dersom øret ikke leges på egen hånd etter to måneder enn du kan trenge kirurgi for å fikse hullet. Denne operasjonen kalles tympanoplasty. Den brukes som en siste utvei.

Hint

  • Hold deg unna svømming aktiviteter inntil øret er helt leget.
  • Barn under 12 år bør aldri ta aspirin.

Hva er forskjellen mellom en perforert & ruptured Ear Drum?

Hva er forskjellen mellom en perforert & ruptured Ear Drum?


Trommehinnen skiller øregangen fra den skjøre strukturer i midtre og indre øret. Den overfører lydbølger inn i øret ditt og tjener til å beskytte resten av øret fra skade ved å holde rusk og væske ut.

Funksjon

Trommehinnen - kjent som trommehinnen - er svært tynn og fleksibel. Det er festet til huden rundt i den dypeste delen av øregangen. Bak trommehinnen, i mellomøret, er lufttrykket regulert gjennom bihulene. En oppbygging av trykk kan føre til suge på trommehinnen. Øret trommelen er utformet til å rive eller perforere naturligvis hvis for mye sug oppstår; det gjør så å slippe ut trykket fra mellomøret og unngå sprekker.

Betydning

En perforering er et lite hull, rift eller snitt i trommehinnen. Noen ganger er det nødvendig for legen din å gjøre et lite innsnitt i trommehinnen for å drenere væske, for eksempel ved behandling av en mellomøret infeksjon.

Brudd på trommehinnen blir fullstendig revet opp, ødelegge mesteparten av membranen. Når lufttrykket rundt deg endres raskt, kan ørene dine ikke være i stand til å holde tritt. For eksempel, hvis du stige og stige for fort mens dykking eller fly, er en intens Suget som kan føre til trommehinnen sprekker.

Identifikasjon

Når en naturlig perforasjon oppstår for å hjelpe utgivelsen press fra mellomøret, kan du føle en svak kort smerte.

Når en trommehinnen brister det er smertefullt: Vanligvis vil du føle intenst press og smerter i øret før til å sprekke. På tidspunktet for bruddet vil du mister evnen til å høre fra det øret. Innen øyeblikk, kanskje du har væske eller blod komme ut av øret. Du kan også oppleve en intens ringing i øret på tidspunktet for ruptur.

Løsning

Trommehinnen sprekker krever øyeblikkelig legehjelp. Din hørsel kan bli permanent skadet følgende ruptur; en sprukket trommehinne må korrigeres kirurgisk.

Trommehinnen perforering vil gro raskt på egen hånd. Trommehinnen er utviklet for å naturlig helbrede små rifter, snitt eller hull.

Expert Insight

Hvis du lider av en perforert eller sprukket trommehinne, er det viktig å holde væske ut av øret. Bruk ørepropper mens dusjing, bading eller svømming.

Tegn og symptomer på ruptured Eggstokkene grunn av Endometriose

Endometriose oppstår når vev som er ment å vokse inne i livmoren vokser utenfor den, for eksempel på eggstokkene, egglederne, tarmene eller blære, sier ovariancystsinfo.com. Når endometriose omgir eggstokkene, kan de sprekke, forårsaker smerte, alvorlige medisinske komplikasjoner og selv ufruktbarhet. Kvinner bør kjenne symptomene, identifisere dem og søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Funksjoner

Endometriose er antatt å være til stede i ca. 5 til 15 prosent av alle premenopausale kvinner. Gjennomsnittsalderen for diagnose er 28, og 75 prosent av tilfellene oppstår mellom 24 og 50, ifølge GYNOB.com.

Ovariancystsinfo.com rapporterer at 80 prosent av bekken endometriose er funnet i ett eller begge eggstokkene. Mørk, rødbrun blodet fylles i endometriomas, en type cyste, som kan være opp til åtte inches i diameter. De endometriomas kan endelig tilstoppe det meste av eggstokken, forårsaker infertilitet eller en ruptur.

Effekter

Hvis en ovarialcyste dannet av endometriose er uoppdaget, kan det sprekke. Ifølge GYNOB.com, skaper endometriose en betennelsestilstand som "fører til smerte, intern arrdannelse (sammenvoksninger) og produksjonen av stoffer som på mystisk vis forstyrre befruktning."

Kvinner må derfor forstå symptomer. Jo før behandling kan starte, jo mindre sannsynlig alvorlige problemer, som for eksempel en sprukket ovarian cyst, vil skje.

Typer

Den vanligste typen av smerte forbundet med en sprukket eggstokk er bankende. Mange kvinner er ikke i stand til å gå eller stå. GYNOB.com beskriver endometriose som en forferdelig, smertefull sykdom.

Før bruddet, kvinner ofte opplever smerte av betennelse, og «de mekaniske twangs av normalt fritt bevegelige organer før endometriose forhandle passasjen av avføring gjennom knekk eller suspendert ledd av tarmen etter endometriose," i henhold til GYNOB.com.

The Mayo Clinic understreker at mange kvinner har få symptomer. Andre kvinner kan oppleve menstruasjonsforstyrrelser, bekkensmerter, dyspareuni, trykk eller smerte på tarmer, kvalme, oppkast ømme bryster, oppblåst mage eller press på endetarmen eller blære.

Advarsel

The Mayo Clinic forklarer at et brudd er alvorlig og krever øyeblikkelig legehjelp. Se en lege hvis du opplever plutselig, alvorlig abdominal eller bekkenløsning, eller smerte ledsaget av feber eller oppkast. Det legger også til at "disse tegn og symptomer --- eller de av sjokk, for eksempel kald, klam hud, rask pust, og ørhet eller svakhet --- indikerer en nødssituasjon."

Time Frame

Ingen kur for endometriose eksisterer. Behandling, for eksempel p-pille eller kirurgi "med laser eller elektrokirurgi gjennom en laparoskop, eller i tilfelle av alvorlige tilfeller, en vanlig og konvensjonell kirurgi snitt" kan forekomme, i henhold til GYNOB.com. I tillegg, når en ovarian cyst brudd, leger ofte må fjerne deler av eller hele eggstokken, eller i alvorlige situasjoner, utføre en hysterektomi.

Hvilke funksjoner av fremre Interventrikulær Artery?

Hvilke funksjoner av fremre Interventrikulær Artery?


Den fremre interventrikulære arterie er mer vanlig referert til som LAD, eller den venstre fremre nedstigende arterie. Det er en gren av venstre koronararterie. Koronararteriene forsyner hjertemuskelen med sårt tiltrengt oksygenrikt blod. Den LAD ligger i sporet mellom de to kamrene i hjertet, kalt interventricular sulcus, og grener i to forskjellige typer av mindre arterier. Den LAD har noen spesifikke funksjoner.

Anterior Wall

Gjennom sine diagonale grener, direkte og indirekte, LAD leverer blod til fremre eller fremre del av hjertet. Grener løpe diagonalt bort fra LAD til venstre kant av hjertet. Dette området av hjertet er ansvarlig for ventrikulær kontraksjon.

Apex

Den LAD leverer også blod til apex av hjertet. Arterien avsluttes der. Den venstre ventrikkel komponerer toppunkt og er den siste kammer i hjertet til å pumpe blod før sending til resten av kroppen. Uriktig ventrikkelfunksjon kan få katastrofale virkninger i kroppen.

Septum

Gutten også grener i septal perforators. Disse septal perforatorene drives fra utsiden til innsiden av hjertet. Inne i hjertet, de leverer blod til interventricular septum som skiller høyre og venstre ventrikkel. Septum holder unoxygenated blod i det høyre hjertekammer fra blanding med oksygenrikt blod i den venstre ventrikkel.

Implikasjoner

Ifølge Georgetown University Professor, Wesley Norman, "Den fremre interventricular arterie er den som oftest er involvert i koronar okklusjon, og er ofte den som blir forbigått i bypass hjertekirurgi." Dette er på grunn av sin direkte involvering med å levere de septum og kammerveggene med oksygenrikt blod. Okklusjon kan føre til hjerteinfarkt og hjerte vevsskade.

Hva er årsakene til Fremre knesmerter?

Hva er årsakene til Fremre knesmerter?


Anterior knesmerter (smerter i forsiden av kneet) er et problem som plager mange mennesker, fra idrettsutøvere til kontorarbeidere og hjemmeværende. Fordi dette smerte oppstår hyppigst i løpere, er det ofte referert til som "løper i kneet." Det er flere årsaker til fremre knesmerter, inkludert en trakk muskel, leddgikt, senebetennelse, brusk oppmykning og kneet cap fortrengning.

Trakk Muscle

Når musklene rundt kneet, for eksempel muskler som undersiden av låret eller toppen av leggen, blir trukket, kan det noen ganger smerte senter i kne-området. Trakk muskler er vanligvis ledsaget med en kjedelig, verkende smerter, og vanligvis leges i løpet av en uke eller to. Pågående eller tilbakevendende smerter i kneet området er et tegn på at årsaken er noe mer alvorlig enn en trakk muskel.

Tendinitt

Senebetennelse er når en sene blir anstrengt eller betent. Dette kan noen ganger føre til smerter i forsiden av kneet, særlig hvis en sene i den nedre eller øvre lår kalve blir trukket. Hevelse og stivhet er generelt forbundet med senebetennelse. Tendinitis går som regel bort etter noen måneder. Symptomer som varer lenger enn noen få måneder er vanligvis et tegn på en mer alvorlig problem, for eksempel leddgikt.

Gikt

Leddgikt i kneet er vanligvis ledsaget av lokale smerter og stivhet som forverres under press eller fysisk aktivitet. Leddgikt oppstår når leddene blir betente, og er vanligvis sett hos eldre mennesker som lider knesmerter.

Forskyvning av kneskålen

Rotasjon av kneskålen eller forskyvning (bevegelse for høy eller for lav) av kneskålen forårsaker kneskålen til å gni mot lårbeinet benet eller leggen. Når dette skjer, er knesmerter vanligvis sentralisert enten like under eller like ovenfor sentrum av forsiden av kneet.

Chrondomalacia patellae

Chrondomalacia er oppmykning av brusk. Når brusken i kneet cap myker, er bevegelse og press på kneet ikke polstret så vel som vanlig, forårsaker smerte å utgå i hele kneet området. Chrondomalacia oppstår vanligvis hos personer eldre enn 40.

Plantar Fascia Rupture Treatment

Plantarfascien brudd er en fot skade som oppstår når hele plantarfascien ligament blir revet. I motsetning til plantar fasciitis og hæl anspore, er plantarfascien ruptur mer alvorlig og krever mer pleie. Heldigvis, enkle behandlingsmetoder er tilgjengelige for å helbrede smerten og reversere tilstanden.

Årsaker

Ruptur av plantarfascien har mange mulige årsaker, som for eksempel unormale mekanikken i foten, overforbruk fra sport og mosjon, fedme, eller dårlig konstruert sko. Alvorlig stress til ligament er en viktig potensiell faktor som bidrar til plantarfascien brudd, slik at det å bli svært stram og trekke bort fra hælbeinet.

Rehabilitering

For å rette på dette, redusere treningen intensitet og varighet. Fortsatt anstrengende aktivitet vil forverre skaden, som det vil legge mer press og påvirkning på ligament, og tilstøtende muskler og ledd.

I de fleste tilfeller riktig hvile og reduksjon av aktiviteter alene vil hjelpe til å lindre denne skaden. Hvis du er en idrettsutøver, i stedet for trening som vanlig, prøv mildere aktiviteter på foten din, for eksempel svømming og avslappende øvelser som yoga.

For å redusere smerter og betennelser, bruk av over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner kan også være nyttig.

Orthotics

En annen behandling er iført orthotic sko inserts. En orthotic innsats er en skreddersydd sko innsats som brukes til å stabilisere foten og hindre gjentakelse av plantarfascien skade. Orthotic inserts er svært nyttig i å kontrollere denne sykdom og hindre at det skjer igjen ved å stoppe overflødig pronasjon (forlengelse av plantarfascien) og fortsatte å rive. Disse skjærene er enkel og lett å bruke; de kan puttes inn i noen par sko for å minimere smerter og ubehag samtidig bidra til å reversere tilstanden.

Stretching

Du kan også gjøre noen milde tøyningsøvelser for å behandle plantarfascien ruptur. Ved å gjøre dette, vil du effektivt redusere stress ved å slappe av spenningen i de omkringliggende musklene. Dette vil også bidra til å redusere smerte og gjøre dine muskler og ledd sterkere.

Toe curls er en nyttig øvelse for plantarfascien også. Ifølge Dr. Stephen M. Pribut, som spesialiserer seg på podiatric idrettsmedisin, biomekanikk og foten kirurgi, utfører 20 sekunder av tå krøller tre ganger daglig for å styrke foten muskler vil gå langt i å behandle plantarfascien skader.

Øv strekker nøye; som en sikkerhetsforanstaltning, bør du kontakte lege råd før du begynner på noen øvelser.

Fysioterapi

Motta fysioterapi er en annen svært effektiv metode i behandling av plantarfascien brudd. Denne behandlingsmetoder kan variere, men oftest omfatte ultralydvibrasjoner for å redusere smerte og betennelse. Muskulær stimulering til hælen og kalv praktiseres også, til å behandle og slappe av det berørte området.

Hvordan helbrede fra en akillessene Tear eller Rupture

Akillessene er en snor av fibre som forbinder leggen til hælen. Hvis du strekke det for langt, eller for fort, kan det bryte, og det gjør vondt - legene sammenligne det med å bli sparket eller skutt. Healing en sprukket akillessene nesten alltid krever kirurgi og oppfølging terapi.

Bruksanvisning

Non-Surgical

•  Gå til legen. Du kan gjenopprette fra mange skader på egen hånd, men dette er ikke en av dem.

Få en walking cast. Dette gjør det mulig for endene av de avrevne sener til å feste seg på egen hånd.

Vent. Healing en akillessene med ikke-kirurgisk behandling noen ganger tar lengre tid enn det ville ha med kirurgisk reparasjon, ifølge Mayo Clinic.

Gå til rehabilitering. Ikke-kirurgisk behandling krever et terapiprogram der pasienter utøve sine leggmusklene og akillessenen. De fleste pasientene kan gjøre de tingene de pleide å være i stand til å gjøre i løpet av fire til seks måneder, ifølge Mayo Clinic.

Fortsett med forsiktighet. Ikke-kirurgisk behandling gjør det mer sannsynlig at du vil re-ruptur akillessene. Kirurgisk reparasjon kan være vanskeligere hvis senen har blitt ødelagt mer enn én gang, ifølge Mayo Clinic.

Kirurgisk reparasjon

Gå til legen. Hun vil avgjøre om du trenger operasjon, og, ifølge Mayo Clinic, er at avgjørelsen trolig bli "ja".

Har operasjonen. Ifølge Mayo Clinic, til driften reparere en revet akillessenen krever vanligvis kirurgen å gjøre et snitt på baksiden av det nedre ben, og deretter sy de avrevne delene av senen sammen igjen. Alvorlig revet vev kan kreve kirurgen å forsterke reparasjon med andre sener.

8. Få støvelen. De fleste pasienter trenger å gå i en spesiell boot, støpt spenne eller splint i ca åtte uker etter operasjonen, ifølge Mayo Clinic.

9. Gå til rehabilitering. Dette vil innebære øvelser for å styrke leggmusklene og akillessenen. Ifølge Mayo Clinic, de fleste komme seg helt i løpet av fire til seks måneder.

Hvilken effekt har en akillessene ruptur ha?

Akillessene er den største senen i kroppen din. Den kobles leggen til hælen, og stammer og brudd er ikke uvanlig fra repetitive bevegelser eller sport som krever plutselige strekker av senen.

Advarsler

Ifølge Mayo Clinic, er en vanlig indikator på seneruptur en popping eller knipser følelse på senen stedet etterfulgt av en umiddelbar smerte på baksiden av ankelen og leggen.

Symptomer

Med fullt brudd, musklene på baksiden av benet ikke lenger er festet til, slik at foten foten kan dingle. Evnen til å dytte bort foten er også avbrutt, så normal gange blir umulig.

Behandlinger

Kirurgi er en vanlig behandlingsalternativ. Den knuste sene er festet, og kan være forsterket med andre sener fra kroppen. Utvinning krever seks til åtte uker i en støvel, støpte eller splint, så mobilitet og aktivitet vil være begrenset.

Rehabilitering

De fleste leger vil foreskrive en fysisk terapi program for å rehabilitere senen ved å styrke musklene i leggen. Pasienter vanligvis gå tilbake til normal aktivitet innen fire til seks måneder. Imidlertid er risikoen for re-ruptur alltid er en faktor, så aktivitet kan trenge å bli modifisert for å forhindre ytterligere skade.

Forebygging

Regelmessig mosjon og mild strekking av de sene og kalv muskler før og etter aktivitet vil bidra til å redusere risikoen for press eller ruptur. Gode ​​joggesko kan gi ekstra støtte, og opprettholde en sunn vekt kan ta overskytende belastningen av senen.

Hva er behandlingen for Achilles sene Delvis Rupture?

En delvis ruptur av Achilles oppstår når sene er delvis revet. Det føles som en skarp smerte, med stivhet om morgenen og redusert mobilitet. Delvis tårer av akillessenen oftest oppstår til idrettsutøvere. Spesielt de som konkurrerer i idretter som krever mye hopping, løping og kasting.

RICE

Den vanligste behandlingen for en Achilles delvis ruptur er å følge RICE rutine for de første to eller tre dager: hvile, is, komprimere, heve.

Iboprofen og Taping

I tillegg til RICE behandling, omfatter en felles behandling av en delvis rive av akillessenen å ta ibuprofen å redusere hevelse og å tape eller pakk ankelen for å hindre overdreven bevegelse.

Fysioterapi

Hvis rive er spesielt ille, kan styrke og condition arbeidet med en fysioterapeut være nødvendig.

Cast

Alvorlige tårer også ofte kreve plassere ankelen i gips i fire til seks uker.

Kirurgi

De fleste partielle rupturer av akillessenen ikke krever kirurgi, men dette kan være nødvendig i de mest alvorlige tilfellene.

Slik unngår du at en AAA Rupture

Slik unngår du at en AAA Rupture


En abdominal aortaaneurisme (AAA) er en alvorlig medisinsk tilstand. Det er en form for kardiovaskulær sykdom relatert til koronarsykdom, den skyldige i hjerteinfarkt, og er mest utbredt i eldre mannlige røykere. Aorta er kroppens største blodåre. Som aorta går gjennom magen, er det utsatt for svakhet i sin vegg som kan føre til utbuling, hvilket kan resultere i et brudd. I medisinske termer svulmende er kjent som en aneurisme. Dessverre, de fleste AAAS er asymptomatiske inntil svulmende blir så store at et brudd oppstår. Dette bruddet lekker blod i bukhulen og ofte fører til døden.

Bruksanvisning

•  Gjør sunne valg. Abdominale aortaaneurismer kan forebygges ved å leve en sunn livsstil. Den mest alvorlige risikofaktoren er røyking. Har ingen historie med røyking reduserer drastisk risikoen for å utvikle en AAA til nesten ingen. Røykeslutt i alle aldre er en viktig måte å redusere sannsynligheten for et AAA fra forming eller sprekker. Andre viktige livsstilsvalg inkluderer kosthold og mosjon. Det er også viktig å opprettholde lavt kolesterolinnhold. Kosttilskudd som fiskeoljer eller medisiner som statiner kan bidra til å redusere kolesterolnivået i kroppen.

Snakk med legen din. Den beste måten å forhindre en abdominal aortaaneurisme brudd er tidlig diagnose. Diagnosen stilles gjennom et besøk til legen din. Legen din kan være i stand til å føle en AAA mens du utfører en fysisk eksamen eller kan foreslå en ultralyd for å visualisere størrelsen på aorta i magen. Screening for en AAA gjennom ultralyd anbefales for alle menn 65-74 år som har en historie med røyking. Hvis det oppdages en AAA, kan det hende du må gjennomgå ytterligere ultralydundersøkelser for å finne ut om AAA vokser og i fare for ruptur.

Tenk kirurgi. Kirurgisk korreksjon indikeres hvis en AAA måler mer enn 5,5 cm i diameter eller har gjennomgått en rask vekst, som bestemmes av legen din. Det er to ulike tilnærminger for kirurgisk korreksjon. Den første metoden er en åpen kirurgisk reparasjon, hvor et snitt er gjort på magen og en pode er plassert rundt aneurisme. Den andre tilnærmingen er endovaskulær kirurgisk reparasjon, hvor en stent anbringes på innsiden av aneurismen etter å ha blitt ført gjennom en av bekkenarterier, som er plassert i de øvre ben. Studier har vist lignende resultater mellom de to operasjonsmetoder slik at beslutningen om hvilken du velger, vil være opp til deg og legen din.

Plantar Plate Rupture Surgery Recovery

Plantar plate tåre er en fot tilstand som vanligvis reagerer på konservative behandlinger. Imidlertid kan kronisk rive og skader kan oppstå på plantar platens brudd som kan kreve korrigerende kirurgi.

Plantar Plate

Plantar plate er ligament mellom bunnen av tåen og metatarsal eller ben bak skjøten. Det fungerer å holde tå i og fra heve ut av ledd.

Plantar Plate Rupture

Dette ligament kan rive eller bli overstretched som forårsaker smerte og misdannelse til tå. Dette kan også føre til tå er forvridning. Kronisk plantar riveplate kan føre til brudd på grunn av en spesifikk skade på tåen og skjøten, eller langvarig overbelastning.

Kirurgi

Kirurgi korreksjon kan være nødvendig i kroniske tilfeller. Det kirurgiske inngrepet for å rekonstruere revet plantar plate innebærer stramme leddbånd og omstilling og stabilisere tå inn i leddet.

Post-Drift

Postoperativ ledelse vil variere for hver pasient og er avhengig av prosedyrene at klinikere utfører. Noen pasienter må bruke en kveld splint i ca seks til åtte uker.

Recovery

Plantar plate ruptur kirurgi er enkel og umiddelbar gjenoppretting er forventet. Vanligvis er en beskyttende støvel slitt i fem til seks uker av healing perioden. Med riktig pleie, bør du være i stand til å vende tilbake til full aktivitet etter utvinning.

Aktiviteter

Pasienter av plantar plate brudd kirurgi bør avstå fra å delta i visse fysiske aktiviteter som vil skape ekstreme dorsiflexion (oppadgående bøye av foten.) Disse aktivitetene omfatter oppoverbakke, gå på våt sand og huk å utføre hagearbeid.

Tegn på silikon bryst Implant Rupture

Tegn på silikon bryst Implant Rupture


Hvorvidt silikon bryst implantater utgjør en helse sikkerhetsrisiko for kvinner har vært gjenstand for debatt i mange år. I tillegg kan det være veldig vanskelig å si om du har selv hatt en ruptur. Dette kalles en "stille brudd," selv om noen kvinner har symptomer. Heldigvis er det ingen vitenskapelige bevis på at silikonimplantater, når sprukket, forårsake noen alvorlig helserisiko.

Tegn på Rupture

Dessverre har de fleste kvinner ikke merke hvis deres silikon bryst implantat har sprukket. Dette er fordi silikon lekkasjer sakte. Av denne grunn, mange plastiske kirurger anbefaler å ha en MR gjort hvert 3. år etter at du får silikonimplantater. Noen kvinner har symptomer, men. Disse kan inkludere en endring i formen eller størrelsen på brystene dine, klumper i brystet, herding, smerte, hevelse, eller andre uvanlige opplevelser. Hvis du mistenker at du har et brudd, ikke får en mammogram, ettersom kompresjon av brystet kan føre til mer av silikon å lekke ut.

Årsaker til Rupture

Oftest, årsaken til bruddet er fortsatt ukjent. Implantater vare et gjennomsnitt på 10 år, så noen ganger de sprekke på grunn av alder. Andre ganger, det er skade gjort til implantatet under implantasjon prosessen. Noen ganger traumer til brystet får dem til å sprekke, eller de kan briste under en mammografi, når brystet komprimeres. For å behandle et brudd, er implantatet kirurgisk fjernet og erstattet.

Scar Tissue

Kroppen reagerer på implantatet ved å danne en arrvev skall rundt det. Vanligvis, forblir arrvev myk. Hvis det er et brudd, kan det silikon bo inne i arrvev skallet, hindrer det fra å lekke inn i kroppen. Når det skjer, vil mer arrvev form rundt lekker silikon. Denne nye arrvev vil trolig bli vanskelig og smertefull, forvrenge formen på bryst.

Lekkasje

Dersom silikon ikke er fanget av arrvev skall, kan det lekke inn i det omkringliggende området, og å reise seg til andre deler av kroppen, inkludert lymfeknuter. Det kan ikke fjernes fra disse områdene, og de langsiktige helseeffekter er ikke kjent. Av denne grunn, dersom et brudd forekommer, implantater skal fjernes så snart som mulig.

Betraktninger

Selv om det ikke er vitenskapelig bevis for at silikon fra ødelagte brystimplantater er årsaken til noen store helseproblemer, studier av FDA viser at kvinner som har lidd av lekker silikon implantater er mer sannsynlig å bli diagnostisert med smertefulle sykdommer som fibromyalgi.

Fremre knesmerter

Hvis du løpe, hoppe, spille fotball, sykkel eller ski, har du sannsynligvis opplevd noen knesmerter, spesielt i front av kneet. Hver gang vi legger mye stress på kneet, sjansene er det vil gjøre vondt. Det kalles anterior knesmerter, eller runner kneet.

Årsaker

Når kneskålen kommer ut av justering med muskler eller sener, leddbånd eller annet bindevev i beinet som gjør kneet arbeid, følger vanligvis smerte. Kan saks bety kneskål gnir mot en annen bein eller sener, leddbånd eller annet bindevev. Det er flere andre konkrete årsaker til fremre knesmerter inkludert leddgikt; bruskskade; oppmykning av brusk under kneskålen; senebetennelse; klemming av den indre fôr av kneet; og flate føtter.

Symptomer

Noen av symptomene på fremre knesmerter er smerter under og på hver side av kneskålen. Denne smerten er verre etter å gjøre dype knebøyninger eller etter å ha sittet med kneet bøyd i lang tid. Smerte kan også blusse opp når han går, går opp og ned trappene, knelende eller husokkupasjon. Prester noen ganger utvikle fremre knesmerter på grunn av all den knelende de gjør. Idrettsutøvere som fotball og basketball spillere og løpere også utvikle fremre knesmerter.

Diagnose

Å diagnostisere riktig årsaken til fremre knesmerter, vil legen utføre en fullstendig eksamen på kneet, som trolig vil inkludere noen øvelser som går eller sitter på huk. Legen kan også sjekke justeringen av hele benet, hofte, og styrken av muskler og sener i benet og kneet. Andre diagnostiske verktøy legen kan bruke er røntgen, MR eller CT scan.

Behandling

Behandling for fremre knesmerter vanligvis ikke krever kirurgi, bare noen TLC og tid. RICE formelen kommer også inn i bildet her --- hvile, is, kompresjon og høyde. Resten betyr unngå anstrengende aktiviteter og ikke sette overdreven vekt på kneet. Ice betyr bare at --- sette is på kneet for å lindre smerter og betennelser. Komprimering innebærer generelt en slags elastisk bandasje eller knee brace. Og høyde betyr holde kneet hevet høyere enn hjertet, vanligvis ved å legge seg ned. Taping kneet eller spesielle innleggssåler kan noen ganger hjelpe.

Kirurgisk behandling

Hvis legen bestemmer at kirurgi er nødvendig, er det to måter å bidra til å få kneet tilbake i form. Artroskopi er ikke-invasiv og gjør det mulig for kirurgen å fjerne eventuelt skadet brusk kneskålen. Dette er en vanlig operasjon for profesjonelle idrettsutøvere som fotball eller basketball spillere. Omstillingen er invasiv og krever legen å åpne kneet og justere kneskålen.

Forskjellen mellom skiveprolaps & Disc Rupture

Forskjellen mellom skiveprolaps & Disc Rupture


Skiveprolaps og plate ruptur refererer til samme tilstand.

Disc Basics

Rotere plater fungere som støtdempere mellom tilstøtende ryggvirvler. Hver spinal plate har et hardt ytre og inneholder en myk gel-lignende interiør (kalles nucleus pulposus).

Prolaps

Skiveprolaps (eller ruptur) skjer når en sprekk i det ytre sjikt av platen lar noe av den myke indre materialet rager ut av platen. Brokk, revnet eller skiveprolaps alle referere til den samme tilstand.

Svulmende Disc

En annen betingelse er den svulmende plate, der platen strekker seg utover fra hvor den normalt skulle være. Imidlertid har en svulmende plate ikke brutt åpen.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, behandlingstilbud for herniated plater inkluderer smertestillende medikamenter, kulde og / eller varmeterapi, elektrisk stimulering, avstiving, hydroterapi, trekkraft, stretching, lumbale stabiliseringsøvelser, aerobic trening og kirurgi.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, er ingen herniated platen behandling best for alle. Valget vil være basert på natur tilstanden din, hvordan den påvirker livet ditt og hvor mye smerte du har.

Akillessene ruptur Infeksjon

Akillessene ligger direkte mellom hælen bein og ankelen. Dette er et seigt bånd av fibrøst vev som hjelpemidler i bevegelsen av den omgivende felles. Hvis akillessenen knuses, kan forekomme flere komplikasjoner, inkludert, men ikke begrenset til, infeksjoner og immobilitet av foten. Skader med akillessene bør behandles umiddelbart for å unngå unødig ubehag.

Årsak

Akillessene ryker ofte på grunn av traumer eller støt. Stump kraft kan føre til at akillessenen til å svekke, maktkampen, eller i alvorlige tilfeller, snap. Brudd kan også oppstå gradvis over tid på grunn av repeterende bevegelser, som løping eller langrenn. Som et resultat, personer involvert i sport, spesielt høy kontaktsport, er på et høyere risiko for å utvikle en akillessene ruptur.

Infeksjon

Infeksjon i akillessenen kan skje både direkte og indirekte. Direkte infeksjon oppstår når huden rundt akillessenen er brutt. For eksempel traumer som forårsaker akillessene ruptur kan også bryte eller klippe nabo huden. Når brutt, kan utenlandske agenter som smuss eller bakterier inn i såret, noe som resulterer i infeksjon
Indirekte infeksjon oppstår som et resultat av en eksisterende infeksjon andre steder i kroppen. For eksempel, ifølge Pasient Storbritannia, har enkeltpersoner utviklet akillessene infeksjoner som følge av seksuelt overførbare sykdommer som gonoré.

Komplikasjoner

Skader og infeksjoner i akillessenen er ofte forbundet med ekstra komplikasjoner. Senebetennelse og tenosynovitt er to slike komplikasjoner. Senebetennelse er preget av akutt hevelse i senen ledsaget av smerter og bevegelseshemninger. Tenosynovitis er karakterisert ved svelling av kappen som omgir en sene, kjent som synovium.

Forebygging / løsning

Fordi akillessene er en integrert del av foten, er riktig fottøy viktig å forebygge skader. Sko som passer ordentlig bør brukes når det er fysiske aktiviteter er utført, særlig aktiviteter som plasserer en høy mengde stress på føttene. Ødelagt eller punktert huden rundt akillessenen bør rengjøres umiddelbart og overvåkes for å sikre at infeksjonen utvikler seg ikke.

Behandling

Hvis akillessene er fullstendig ødelagt og delt, er kirurgi vanligvis nødvendig for å feste de ødelagte ender av sene. Hvis en del av vevet som omgir sene eller seneskjede er infisert, kan en lege å velge for å fjerne det under operasjonen. En støpt er montert innlegget kirurgi for å fremskynde sene helbredelse. Rest, kombinert med anvendelse av is eller kalde omslag, kan bidra til å redusere hevelse forårsaket av kirurgi eller senebetennelse. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, for eksempel ibuprofen, kan også tas for å redusere hevelse og smerte.