Digidexo.com

vanskelig å svelge har vaskulitt

Enkle måter å svelge piller

Med den store størrelsen på noen piller, kan det noen ganger være vanskelig å svelge dem - spesielt hvis du har en sterk brekningsrefleksen. Men det finnes flere ulike teknikker du kan bruke til å gjøre pillen svelgeprosessen enklere og ikke så mye av et ork.

Drikk vann

Bruk den vanligste måten å bidra til å svelge en pille: Drikk vann med det å bidra til å presse pillen ned i halsen din. De fleste medisiner anbefaler et glass vann til å bli fortært mens inntak av p-piller.

Kutt Pill

Skjær pillen i mindre biter hvis det ikke er en gelcap eller en oppløselig pille med medisinen på innsiden av saken. Du kan selv være i stand til å bruke vannet teknikk for bitene nå.

Disolve

Prøv å oppløse pillen i vann. Dette kan gjøres ved å fylle et glass vann og slippe pillen i å la den oppløses. Prosessen kan ta noen minutter. Når pillen har helt oppløst, drikke vannet. Vannet vil mest sannsynlig smake ganske dårlig, så du vil være handels en brekningsrefleksen for en annen. Imidlertid vil denne metoden gjør at du kan ta deg god tid, og du kan konsumere vannet over et par minutter. Ikke vær bekymret for din medisinering miste vitale ingredienser; pillen skulle bare oppløses innen magen uansett. Du bare sparer det et skritt.

Problemer med å svelge kalde væsker

Problemer med å svelge kalde væsker


Vanskeligheter med å svelge er en vanlig medisinsk problem som kalles dysfagi. Svelging er en kompleks oppgave som involverer mange muskler, ledd og bein. En feil under alle trinn i prosessen kan føre til vanskeligheter med å svelge. Varme eller kalde væsker bør unngås så ekstreme temperaturer kan gjøre problemet verre. Dysfagi har mange årsaker og behandlinger som kan diagnostiseres av en lege eller logoped. Mange mennesker opplever følelser i brystet under en episode av svelgeproblemer. Denne følelse faktisk oppstår i rør som bærer mat fra munnen til magen, kjent som spiserøret.

Årsaker

Vanskeligheter med å svelge har flere årsaker som endres med alderen. Sporadisk svelgevansker er vanligvis ikke en bekymring. Vedvarende problemer med å svelge kan tyde på en alvorlig medisinsk problem. Hos barn, det vanligvis oppstår fra utviklings tilstander som cerebral parese og fysiske misdannelser. Voksne kan oppleve problemer med å svelge kalde væsker på grunn av gastroøsofageal reflukssykdom, svulster, akalasi, angstlidelse, Parkinsons sykdom og hjerneslag. Enhver tilstand som påvirker anatomien i munnen og spiserøret kan potensielt føre til vanskeligheter med å svelge.

Symptomer

Vanskeligheter med å svelge kan være ledsaget med andre symptomer som kan indikere årsaken. En lege bør kontaktes umiddelbart hvis du opplever pustevansker, problemer med å svelge medisiner eller vekttap. Andre symptomer som kan være til stede omfatter hoste, magesmerter, halsbrann, kvalme, tungpustethet og oppkast. I tillegg kan pasienten oppleve tyngde, trykk eller smerte i brystkassen. Følelser i brystet generelt indikerer esophageal dysfagi, noe som betyr at årsaken til vanskeligheter med å svelge er i røret bærer mat fra munnen til magen. Helsepersonell bør være informert om disse symptomene for å gjøre en nøyaktig diagnose.

Behandling

Behandlingen avhenger av årsaken til vanskeligheter med å svelge. Kirurgi, medisiner og visse kroppsstillinger har vist seg effektive i behandling av dysfagi. Hvis årsaken til problemet er GERD, kan antacids eller protonpumpehemmere være foreskrevet. Hvis årsaken skyldes esophageal muskler som hindrer væsken fra å nå frem til magen, kan legen foreskrive medikamenter for å slappe av spiserøret og hindre kramper. Hvis en svulst eller fysisk abnormalitet er til stede, kan kirurgi være nødvendig for å fjerne blokkeringen.

Hvordan man skal håndtere vanskelige personer

Hvordan man skal håndtere vanskelige personer


Det er ikke morsomt å håndtere vanskelige mennesker. Du vet den type - de som er så negative, kresen og gretten at det setter deg i dårlig humør. Men i stedet for å bli en vanskelig person selv, prøve å håndtere dem. Her er noen tips om hvordan du gjør det.

Bruksanvisning

•  Prøv å finne dem ut. Hvorfor er de å være så stygg? Er de sjalu? Er de irritert med deg om noe spesielt? Er de stressa? Er de redd? Er de mistrustful? Du trenger å lære hva som gjør dem tick før du kan stoppe dem fra å krysse deg av.

Ikke ta ting personlig. Plagsom atferd er vanlig. Vanskelige mennesker har en tendens til å være vanskelig for alle.

Ikke kjemp tilbake. Ikke bli en motstander. Det strømmer bare deres negativitet, og sjansene er at de er bedre enn deg på å være bitter.

Unngå å tilfredsstille dem. Du ville ikke belønne en dårlig hund, så hvorfor la en vanskelig person komme unna med dårlig oppførsel? Hvis du lar dem få sin måte, de vil bare bli oppmuntret.

Ikke prøv å endre dem. Det er umulig å endre noens hele vesen. Ikke bare det, men folk vanligvis får ganske indignert hvis de føler du prøver å forme karakteren. Ditt eneste håp er avtale med sin atferd grasiøst.

Velg modus for konfrontasjon. Ikke mister hodet kaldt, men være fast og påståelig. La dem vite at du ikke vil bli dyttet rundt, men ikke ergre situasjonen ved å kjempe en unødvendig kamp.

Aldri krangle. Hvis du argumentere med noen som er å være vanskelig, det gir dem en sjanse til å rettferdiggjøre sin atferd. Du vil bli overrasket over hvor mange urimelig argumenter en sterk-ledet person kan få opp.

Tips og advarsler

  • Være rimelig. Bli den større person privat. Hvis du begynner å handle som om du tar den moralske høye veien, vil de prøve å banke deg av din høye hest.
  • Tror ikke at det er lett å fikse, eller at du kan endre situasjonen over natten.

Tegn og symptomer på kronisk Cryptic tonsillitt

Tegn og symptomer på kronisk Cryptic tonsillitt


Mandlene, som ligger på baksiden av halsen på hver side, er en del av immunsystemet som bidrar til å forhindre infeksjoner og bakterier fra å komme inn i kroppen. Det finnes flere typer betennelse i mandlene, inkludert audult, akutt, viral, kryptiske og kronisk kryptisk. Kronisk kryptiske mandlene er en form som kommer og går. Selv om medisiner kan hjelpe, er den vanlige behandlingen fjerning av mandlene.

Pain

Ifølge Sykdommer A til Å, oppstår smerter som mandlene bli fylt med bakterier og virus som forårsaker infeksjonen. Det kan bli vanskelig å svelge eller smertefullt å spise eller drikke. Puste kan bli svekket fordi mandlene vil hovne opp. Talking kan være vanskelig, som mandlene er ekstremt smertefullt og tungen kan ikke lett romme de hovne mandler.

Fever

Sykdommer A til Z sier at feber kan spike til 104 eller 105 grader Fahrenheit som infeksjonen forverres. Feber er kroppens forsøk på å drepe infeksjonen ved oppvarming av legemet, men det kan være ubehagelig og gjør det vanskelig å sove. Feber kan komme og forsvinne i løpet av sykdommen.

Hevelse

Mandlene hovne som de er smittet og fyll med utslipp og sekreter fra bakterielle og virale midler som forårsaker sykdommen, melder Sykdommer A til Z. kjertler i nakken også vil hovne opp, noe som gir hele nakke og hals en hoven utseende.

Discharge

En gul, grå eller hvitt belegg av utslipp vil frakk mandlene, ifølge Sykdommer A til Z. Dette utslippet er et sekret fra bakterien infiserer mandlene og utganger via krypter i mandlene. Lider ofte oppleve dårlig ånde og en sur smak som resultat. Mange som har dette purulent utflod også miste sine lyster.

Globus & Vertigo

Globus & Vertigo


Globus - en kronisk klump i halsen, og vertigo - følelsen av å være ute av balanse, kan være forårsaket separat av spesifikke medisinske lidelser eller kan opptre samtidig på grunn av psykologiske faktorer, spesielt panikk-relaterte lidelser. Behandling for fysiske årsaker til svimmelhet varierer fra kirurgi på det indre øret til antibiotikabehandling. Globus har ingen kjent medisinsk kur, men teknikker som lindrer spenning - som bio tilbakemeldinger - ofte reduserer symptomene så det klarner opp på egen hånd.

Fysiske årsaker til Globus

Ofte referert til som en "klump i halsen," globus er vanligvis ikke smertefullt, men gjør det vanskelig å svelge og snakke tydelig. Globus kan være fysisk forårsaket av hals sykdommer som reflux laryngitt eller spasmer av cricofaryngal muskler i spiserøret. Det er sjelden en kreftsvulst fordi slike klumper ikke skaper de samme symptomene.

Psykologiske årsaker til Globus

Når ingen fysisk årsak kan diagnostiseres, slik det ofte er tilfellet, er psykologiske tilstander undersøkt, siden de ofte kan skape slike symptomer, men som regel bare i korte tidsperioder. Psykolog har funnet ut at globus - spesielt kombinert med svimmelhet - kan være en indikasjon på hysterisk nevrose forårsaket av stress og panikkanfall. Ofte symptomene klare opp når en vedvarende belastning er identifisert og fjernet, slik at en normal puls kan oppnås.

Behandling av Globus

Hvis globus er forårsaket av fysiske problemer i halsen, kan behandlinger som er knyttet til gastronomiske problemer noen ganger bringe lettelse. Hvis det er en hindring i halsen, er kirurgi brukes til å rette opp situasjonen. Også varme væsker og muskelavslappende anbefales å redusere symptomene. Avspenningsteknikker som bio-feedback og meditasjon kan lindre psykologisk globus.

Fysiske årsaker til svimmelhet

Kronisk vertigo er oftest assosiert med indre øret problemer som bakterielle infeksjoner eller Ménières sykdom. En annen vanlig årsak er begrenset blodsirkulasjonen til hjernen. Alvorlig svimmelhet er ofte ledsaget av øresus og hodepine eller migrene. Bevegelsen involvert i reise på fly eller båt også forårsake anfall av svimmelhet, men vanligvis klarner opp i løpet av timer for å fullføre reisen.

Psykologiske årsaker til svimmelhet

Siden vedvarende svimmelhet forsvinner ofte når en lidende slapper eller går på ferie, har psykologer vært i stand til å koble den til stressrelaterte lidelser som panikkanfall og hysteri. Kroniske psykologiske forhold som acrophobia (høydeskrekk) og agorafobi (frykt for offentlige steder) kan også forårsake alvorlige vertigo angrep.

Vertigo Treatment

Over-the-counter antihistamin medisiner som Dramamine eller Benadryl kan bidra til å avlaste vertigo symptomer, spesielt hvis de er forbundet med kvalme, samt urtemedisiner som ingefær-te. Akupressur håndleddet band ser ut til å hjelpe reisende håndtere med svimmelhet, men har ikke blitt vitenskapelig bevist å være effektive. Kirurgiske prosedyrer kan korrigere indre øret ubalanser eller døyve nervene som sender vertigo signaler til hjernen.

Bruk av Albendazole

Albendazole er det generiske navn for en resept medisin som vanligvis brukes for behandling av forskjellige infeksjoner som kommer fra ormer, slik som hund, bendelorm og svinekjøtt bendelorm. Merkenavnet denne medisinen er Albenza. Det er klassifisert som et anthelmintikum, en anti-orm medisin. Albendazole fungerer ved å stoppe insektlarver (eller ormer) som nettopp har blitt klekket fra multiplisere og sprer innsiden av kroppen. Medisinen kommer i tablettform.

Hoved Bruk

Den viktigste bruken av albendazole er å behandle og administrere infeksjoner som følge av ormer. Denne medisinen virker ved å hindre ormen fra å være i stand til å absorbere glukose (sukker), noe som resulterer i den kjører ut av energi, og derfor dø.

Vanlige bruksområder

De mest vanlige medisinske tilstander som albendazole brukes til å behandle begge nervesystemet infeksjoner som er forårsaket av svinekjøtt bendelorm (også kjent som neurocysticercosis), samt hydatid sykdom (også kjent som echinococcosis).

Andre medisinske bruksområder

Albendazole brukes også til å behandle ulike andre infeksjoner, inkludert bendelorm, capillariasis, trichostrongyliasis, kutane larva migrans, whipworms, rundormer, pinworms og hakeorm.

Bruk

Albendazole skal tas oralt (og sammen med mat) på daglig basis. Det er vanligvis tatt en eller to ganger om dagen (avhengig av instruksjoner fra legen din). For individer med vanskelig å svelge tablettene hele (som for eksempel barn), kan de bli knust ned og tas sammen med vann. Albendazole doseringsmengder bestemmes av ulike faktorer som helse, vekt og behandlingsrespons. Du må ta den eksakte anbefalt doseringsmengde av denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

For brukere av albendazole, er det ulike vanlige bivirkninger som kunne skje som et resultat av medisinen. Generelt er disse bivirkningene ikke anses å være grunn til alarm, siden de har en tendens til å visne bort raskt (som kroppen blir vant til den nye medisinen). Men hvis du har noen av disse effektene, og de er spesielt langvarig eller hvis de blir verre med tiden (i motsetning til å bli bedre og avtagende), må du konsultere legen din. Disse bivirkningene inkluderer midlertidig tap av hår, magesmerter, kvalme, oppkast og hodepine.

Legemiddelinteraksjoner

Legemiddelinteraksjoner kan føre til at effektiviteten av albendazole å bli kompromittert. På grunn av dette faktum, er det viktig å varsle legen din om og alle medisiner og kosttilskudd som er du er i dag. Dette er spesielt viktig for de som tar følgende legemidler: praziquantel, cimetidin og teofyllin. Personer som er allergiske mot albendazole bør ikke bruke medisiner. Dette gjelder også for de med allergi mot lignende legemidler, som inkluderer mebendazole.

Mono Onset Symptomer

Mono Onset Symptomer


Du har kanskje hørt om tilstanden mononukleose ved en av sine mer vanlige navn, blant annet "mono" eller "kyssesyken". I de fleste tilfeller, er Epstein-Barr-virus årsaken mono, men cytomegalovirus er også en leilighetsvis skyldige. Selv om det kan oppstå i alle aldre, barn og unge voksne i alderen 15 til 30 hyppigst kontrakt det. Hvis fanget tidlig nok, er mono sjelden alvorlig, og er oftest preget av lite energi og ubehagelige symptomer som legene behandler med en resept kombinasjon av hvile og medisin. Gjenkjenne de kombinerte symptomer på mono, som vanligvis vil minske i løpet av en uke eller to, men kan vare i flere uker.

Fatigue

En av de vanligste symptomene på mono er tretthet. Mens en vedvarende sliten følelse er vanlig med gjennomsnittet kaldt, er mono tretthet nådeløs og ikke avtar med konsekvent resten. Du kan også oppleve en gjennomgripende svakhet og smerter i ledd og muskler som ikke er utløst av overanstrengelse eller kraftig mosjon.

Feber og nattesvette

Isolert sett kan feber være representant for en rekke infeksjoner eller sykdommer; Men feber som vedvarer, spesielt hos barn, bør undersøkes av lege. Det er vanlig for mono til stede med en feber av 101 til 104 grader F, og er ofte ledsaget av frysninger. Alternerende med frysninger kan være svette forårsaket av en plutselig, overveldende følelse av å være for varmt etter å ha vært for kaldt.

Hodepine

Selv om standard-hodepine kan være en vanlig foreteelse, hodepine som ikke vil forsvinne når den kombineres med andre mono-symptomer kan være symptomatisk for den mono-viruset. Hodepinen kan bli forverret av en uvanlig følsomhet for lys.

Sår hals og hovne mandler eller lymfeknuter

Den mono sår hals presenterer som strep hals som ikke vil avta etter en runde med antibiotika. Som med strep, kan det være hvite flekker på baksiden av halsen. Sammen med en sår hals, kan mandlene være hovne og gjøre det vanskelig å svelge. I tillegg kan lymfeknutene være hoven i armhulene, lysken og halsen, spesielt på baksiden av halsen.

Appetitt tap

Appetitt tap er et annet symptom på mono, som forverres av feber og sår hals, noe som gjør det ubehagelig å spise.

Naturlig rettsmidler for Sjøgrens syndrom

Naturlig rettsmidler for Sjøgrens syndrom


Sjøgrens syndrom, en autoimmun sykdom, konsekvenser 4 millioner amerikanere hvert år. Immunforsvaret til personer med Sjøgrens syndrom feil, angripe friskt vev av sine slimhinner. Det er i dag ingen kur for Sjøgrens syndrom, og nåværende behandlingsalternativer ofte gjøre lite for å lindre symptomer. Alternative behandlinger, når kombinert med tradisjonell medisin, kan forbedre livskvaliteten for de med Sjøgrens syndrom. Tradisjonelle og alternative behandlinger fokus på hydra slimhinner og styrke immunforsvaret.

Funksjoner

Lider av Sjøgrens syndrom har ekstremt tørre øyne og tørr munn. Dette tørrhet kan resultere i øyne som klør, brenne og er følsomme for lys. Tørrhet i munnen kan gjøre det vanskelig å svelge, minske følelse av smak og bidrar til hulrom. Sjøgrens syndrom kan også føre til tørr hud, utslett, leddsmerter og tretthet. Vellykkede alternative behandlinger fungere til å lindre disse symptomer, særlig tørrhet i munnen og øynene.

Typer

Hver store typen alternativ medisin har sin egen behandlingsforløpet for Sjøgrens syndrom, men ingen annen behandling har vist seg å kurere syndrom. Akupunktur økter, urter, kosttilskudd og homeopati kan hjelpe lindre symptomene på Sjøgrens syndrom. Små kliniske studier har vist at pastiller laget med willow bark lindre tørr munn og forbedrer tale. Forskere har også vellykket behandlet tørre øyne med aktuell og muntlig omega-3 fatty acid kosttilskudd.

Betraktninger

Livsstil tilpasninger og hjem rettsmidler er noen av de mest effektive måter å håndtere tørrhet assosiert med Sjøgrens. Holde miljøet fuktig med bruk av en luftfukter, opprettholde en tilstrekkelig væskeinntak og overvåke symptomene nøye for å unngå skader fra tørrhet. Eliminere brisen eller begrense bruken av fans kan også bidra til å forhindre øynene og nesegangene tørker ut. Konsekvent bruk av hudkrem, nesespray og vaginal smøremidler er også viktig i Sjøgrens hjemmetjenesten (se Ressurser nedenfor).

Forebygging / løsning

Tørre øyne kan bli løst med bruk av varme komprimerer, en maske når de skal sove, over-the-counter smøremidler og ved å hvile øynene ofte når du gjør detaljert arbeid. Tørrhet i munnen kan rettes hjemme ved å øke væskeinntaket, tyggegummi og spise harde drops.

Advarsel

Sjøgrens syndrom er en alvorlig medisinsk lidelse som bør behandles av en lisensiert medisinsk faglig. Bruk av alternative rettsmidler og hjem behandlinger bør gjøres under lege tilsyn. Sjøgrens kan føre til hull i tennene og muntlig gjær infeksjoner, så det er viktig å se en tannlege minst tre ganger i året. Overdrevet tørre øyne kan resultere i skader på hornhinner, så det er viktig at en eyecare profesjonell konsulteres på en jevnlig basis.

Sjøgrens gastrointestinale problemer

Sjøgrens syndrom er en autoimmun lidelse som er manifestert ved kronisk tørrhet i munn, øyne, hals, kjønnsorganer og fordøyelseskanalen. Tilstanden er ikke helt forstått, men legene tror det er noen kobling med thymus og parasympatiske nervesystemet feil. Det er også knyttet til andre autoimmune sykdommer, inkludert skjoldbrusksykdom og lupus. Selv tørrhet i munnen og øynene har en tendens til å få mest oppmerksomhet i form av symptomer, mange Sjøgrens pasienter lider av gastrointestinale problemer.

Hvorfor gastrointestinale problemer?

Gastrointestinale sekreter ofte reduseres i pasienter med Sjøgrens syndrom, innbefattende en reduksjon i slim at linjene i mage-tarmkanalen. Ifølge Dr. Joop D van de Merwe, kan Sjøgrens også forårsake betennelse i mageslimhinnen, noe som kan føre til smerter og magesyke. Redusert spyttproduksjon kan gjøre det vanskelig å svelge matvarer og kan forårsake smerter i spiserøret.

Som alle Sjøgrens syndrom symptomer, kan disse gastrointestinale problemer gå gjennom perioder med fakkel-ups og remisjoner.

Gastrointestinale symptomer

Pasienter Sjøgrens syndrom kan stå overfor en rekke gastrointestinale symptomer. Noen kan utvikle overfølsomhet for visse matvarer, mens andre kan oppleve generelle symptomer på irritabel tarm syndrom som ikke er spesifikke for bestemte matvarer: gass, oppblåsthet, halsbrann og diaré. Redusert gastrointestinal slimete og andre væsker kan også føre til forstoppelse. Ikke alle Sjøgrens pasienten opplever disse symptomene, og når de gjør det, er forskjellig alvorlighetsgrad fra pasient til pasient.

Kosten behandlinger

Den beste kosten løsning på gastrointestinale fakkel-ups er å bestemme matvarer gjør symptomene verre, og for å unngå dem. Selv om noen utløse mat er spesifikke for den enkelte pasient, anbefaler legene å unngå krydret og syrlig mat og alkohol over hele linja. Hvis spiserør smerte er et problem på grunn av redusert spytt og problemer med å svelge, stikker til myk mat og væsker eller dyppe matvarer i sauser kan hjelpe. Unngå knas matvarer kan også bidra til, så vel som å spise mat ved romtemperatur i stedet for varmt.

Andre behandlinger

Ifølge LifeExtension gruppen, har essensielle fettsyrer vist seg lovende i lesse Sjøgrens symptomer. Vurdere å ta omega-3, omega-6, nattlysolje og cytokiner kosttilskudd. L-glutamin kan være gunstig spesielt adressering fordøyelsesproblemer ved å forbedre slimete sekret. Over the counter halsbrann og urolig mage medisiner kan også bidra til å administrere noen av symptomene.

Steroider noen ganger er foreskrevet for å behandle Sjøgrens symptomer, men disse ofte føre til magesyke selv. Sørg for å diskutere dine gastrointestinale problemer med legen din før du tar steroid behandling.

Cøliaki og få hjelp

Noen Sjögrens syndrom pasienter er også diagnostisert med cøliaki. Pasienter med cøliaki kan ikke fordøye mat med gluten. Leger er usikker på hvorfor det er en sammenheng mellom Sjøgrens og cøliaki, men det er viktig å la legen få vite om dine tarmproblemer, slik at du kan bli testet for denne tilstanden. Legen din kan også hjelpe deg med å komme opp med en spiseplan som gir deg de næringsstoffene du trenger uten å gjøre symptomene verre.

Pemfigus vulgaris Skin Disease

Pemfigus vulgaris Skin Disease


Pemfigus vulgaris er en sjelden autoimmun hud lidelse preget av blemmer i munn og hud. Det er ofte dødelig når venstre ubehandlet, så det er viktig å kjenne symptomene på pemfigus vulgaris og kontakte legen din dersom du mistenker at du har sykdommen.

Årsaker

Pemphigus vulgaris kan forårsakes når immunsystem produserer antistoffer for visse proteiner i huden og slimhinnene. I sjeldne tilfeller kan det være utløst av blodtrykk medisiner eller chelaterende midler, slik som penicillamin.

Symptomer

Rundt 50 prosent av pemfigus vulgaris tilfeller begynne med smertefulle blemmer i munnen, som er etterfulgt av blemmer som kan sive og blir smittet. Blemmer i munnen kan gjøre det vanskelig å svelge og spise. Et annet tegn på sykdommen er at upåvirket hud kan skille lett når gnidd inn med en finger eller bomullspinne.

Behandling

Pemfigus er behandlet på samme måte som en alvorlig brannskade, og kan kreve sykehusinnleggelse. Behandlingen kan omfatte fluider som gis til IV, inkludert foring i tilfelle av munnsår, pastiller å redusere munn smerte og antibiotika for å kontrollere infeksjoner. Noen ganger er antibiotika som minocyklin og doksycyklin administreres. Sår og blemmer kan bli beroliget av lotions.

På risikogrupper

Pemfigus vulgaris er høyest i befolkninger med en fremtredende jødisk eller Middelhavet befolkningen. Sykdommen rammer menn og kvinner likt, bortsett fra i ungdomsårene, hvor kvinner er oftere rammet. De fleste pasienter vil ha sitt første møte med sykdommen i en alder av 50-60.

Dødelighet

De fleste pasienter som lider av denne sykdom vil overleve med riktig behandling. Det er dødelig i bare 5 prosent til 15 prosent av alle tilfeller. Dødeligheten er høyere hos eldre pasienter, eller de med omfattende pemfigus vulgaris, som høye doser av noen behandling medisiner er knyttet til komplikasjoner.

Remedy for tonsillitt

Betennelse i mandlene er en viral eller bakteriell infeksjon i mandlene. Mandlene er plassert langs veggen på baksiden av halsen. Når smittet, vil mandlene hovne opp, rødme og bli smertefullt. Behandling for tonsillitt varierer, fra å over-the-counter medisiner til kirurgi, avhengig av det infiserende middel, og alvorligheten av infeksjonen.

Evaluering

Tonsillitt må få riktig medisinsk behandling. Besøke en lege for vurdering i hvert enkelt tilfelle av betennelse i mandlene. Uten behandling kan de hovne mandler føre til ytterligere helseproblemer. Mandlene kan forårsake luftveisobstruksjon eller en abscess kan danne bak mandel. I tillegg kan strep-infeksjoner i mandlene føre til nyreinfeksjoner, eller påvirke hjerte og leddene.

Virusinfeksjon

Behandle en viral tonsillitt infeksjon hjemme med over-the-counter medisiner. Viruset vil gå sin gang og løse uten antibiotikabehandling. Sår hals tabletter og spray hjelpe nummen smertefull svelging forbundet med betennelse i mandlene. Ta medisiner som paracetamol eller ibuprofen å redusere hevelse og smerte. Gurgle med varmt saltvann flere ganger om dagen. Legg ½ teskje salt til ½ kopp varmt vann for å gjøre løsningen. Spis et tørt diett av beroligende mat og væske. Unngå kjeks, salat eller andre matvarer som kan skrape og irriterer halsen. Også unngå melkebaserte matvarer. Meieriprodukter tykne spytt og gjøre det vanskelig å svelge, og det strøk halsen, forårsaker mer smerte. Kremet supper, varm te med honning og buljonger lage fine alternativer for å spise.

Bakteriell infeksjon

Utfør en strep test for å se om en bakteriell infeksjon forårsaket betennelse i mandlene. Antibiotika behandle bakterielle tonsillitt infeksjoner. Penicillin er førstevalget for antibiotikabehandling, hvis ikke kontraindisert ved en allergi. Ta alle antibiotika som foreskrevet av lege. Føre hver dose av medisinen. Stoppe antibiotikakur kort kan føre til smitte til oppstår på nytt. Dersom stor hevelse eller svelgeproblemer oppstår, kan en lege foreskrive en kur med steroider i tillegg til antibiotika.

Kirurgi

Barn som har hyppige, tilbakevendende betennelse i mandlene infeksjoner kan kreve fjerning av mandlene. En evaluering av et øre, nese og hals kirurg avgjør om fjerning av mandlene er nødvendig. En mandlene, eller kirurgisk fjerning av mandlene, oppstår under en kort dagkirurgi. Andre indikatorer av trenger en mandlene inkluderer mandlene som er for store, blokkerer luftveiene og en abscess som ikke blir bedre med antibiotikabehandling. Voksne har tonsillectomies sjeldnere enn barn gjør.

Forebygging

Det beste middel for betennelse i mandlene er å unngå smitte. Øve skikkelig håndvask. Unngå andre som er syke og ikke deler mat eller drikke med andre.

Tegn og symptomer på en overvekst av Candida i lungene

Tegn og symptomer på en overvekst av Candida i lungene


Candida er en sopp som er opportunistisk og kan føre til sykdom i hele kroppen. Hos pasienter med nedsatt immunforsvar, for eksempel pasienter med AIDS eller kreft, kan Candida overgrow og begynner å invadere vev. Når Candida invaderer lungevev, kan sopp lungebetennelse føre. En Candida infeksjon i lungene er sjelden, men alvorlig.

Fever

Forhøyet kroppstemperatur kan være den tidligste indikasjon på en Candida overvekst i lungene. For pasienter med nedsatt immunforsvar, er feber den første symptom til stede. Feber er en viktig indikator for soppvekst dersom feberen ikke har respondert på behandling med antibiotika. Feber kan oppstå i forbindelse med frysninger.

Hoste

Pasienter med en overvekst av Candida i lungene vanligvis oppleve en vedvarende hoste. Hosten er vanligvis ikke er produktive, noe som betyr at slimete ikke er utvist i løpet av hoste. Candida overvekst forårsaker betennelse i lungevevet, noe som resulterer i en hoste.

Kortpustethet

Som Candida invaderer lungevev, det hemmer funksjonen av lungeceller, forårsaker kortpustethet. Ettersom infeksjonen utvikler seg til sopplungebetennelse, blir kortpustethet verre. Kortpustethet kan også bli referert til som åndenød.

Smerte og ubehag

Pasienter med avanserte sopplungeinfeksjoner kan oppleve brystsmerter ved pusting, eller et generelt ubehag eller en kjedelig følelse stråler fra brystet. Smerte og ubehag kan bli verre etter hvert som infeksjonen vokser.

Assosierte symptomer

Hvis Candida har invadert lungene, noe som resulterer i infeksjon, kan det være tilstede i andre områder av legemet. Pasienten kan ha hvite lesjoner i munnen, halsen og på huden som er en indikasjon på en Candida overvekst. En brennende, sår hals og vanskelig å svelge er tegn på at infeksjonen har spredt seg til halsen og spiserøret.

Symptomer på munnherpes

Symptomer på munnherpes


Munnherpes begynne med en prikking i leppe. Klyngen av blemmer som følger av vanligvis vises nær hjørnet av munnen. Munnherpes vil utvikle en gul skorpe og klare opp i ca en uke. Munnherpes sjelden gå bort permanent etter ett utbrudd. Viruset lever i en nerve i kjeven og går igjen når den utløses av stress eller sykdom.

Beskrivelse

Munnherpes er en form for oral herpes, vanligvis herpes simplex 1, selv om ca 5% av mennesker med munnherpes har herpes simplex 2, som er relatert til genital herpes. Det er anslagsvis 100 millioner feber blemme utbrudd i USA og opp til 80% av voksne og barn har minst én feber blemme utbrudd i sitt liv.

Historie

Munnherpes har eksistert i århundrer. Under en epidemi i det gamle Roma keiser Tiberius utestengt kyssing på offentlige seremonier i et forsøk på å kontrollere blemmer.

Tilbakevendende symptomer

Feber blemme symptomene ikke begynne umiddelbart - det er en inkubasjonstid på 1-26 dager. De fleste mennesker har synlige symptomer i 6 til 8 dager etter inkubasjon. Den mest åpenbare symptomet er blemmer ved hjørnet av munnen eller rundt munnen. På stedet av feber blemme, vil det være smerter og kribling. Den kriblende signaliserer ofte blemme er i ferd med å dukke opp.

Andre symptomer

Andre symptomer kan ledsage feber blemmer eller advare deg de kommer. En forhøyet temperatur - det vil si en feber - er ikke uvanlig under en feber blemme utbrudd. Hovne lymfekjertler kan også følge feber blemmer og disse kan forårsake sår hals og gjøre det vanskelig å svelge. Viruset som forårsaker feber blemme kan også ha en effekt på hele kroppen, forårsaker generelle smerter i kroppen.

Forebygging / løsning

Når munnherpes er til stede, de er svært smittsom. En person med blemmer bør unngå eller berører kyssing andre som de er spredt ved hud-til-hud kontakt. Du må også unngå å berøre blemme selv for ikke å spre viruset til andre deler av kroppen din.

Sekundære Problemer med syre dårlig

Syre dårlig, eller halsbrann, er relativt vanlig. Det forekommer i om lag 19,8% av befolkningen på en ukentlig basis, ifølge Om Gerd. Halsbrann seg selv forårsaker vanligvis få problemer - en person opplever mildt ubehag og kan trenge å ta en syre-blokkerende medisin. Men vedvarende halsbrann som oppstår med jevne mellomrom i løpet av fem år eller mer, eller alvorlig halsbrann som er smertefullt nok til å vekke deg opp eller forårsake spiseproblemer, er mer alvorlig. Alvorlig, vedvarende og smertefull syre dårlig er et tegn på en tilstand som kalles acid reflux eller Gerd, som rammer mellom 5 og 7 prosent av befolkningen. De som har acid reflux erfaring syre dårlig på regelmessig basis, og kan ha alvorlige sekundære problemer som følge av den vedvarende syre dårlig.

Øsofagitt

Øsofagitt er en potensiell komplikasjon av syre dårlig, spesielt hvis syre dårlig oppstår ofte. Når magen fordøyer mat, er syre som produseres. Hvis fordøyelsesprosessen ikke fungerer skikkelig, reiser for mye syre fra magesekken til spiserøret. Dette problemet, som kalles fordøyelsesbesvær, kan føre til skade på slimhinnen i spiserøret, som ikke er i stand til å håndtere gjentatt eksponering for store mengder av magesyre. Når slimhinnen i spiserøret er gjentatte ganger utsatt for syre fra fordøyelsesbesvær, oppstår skader i form av erosjon av slimhinnen eller magesår. Dette er en tilstand som kalles sekundær esophagitis, noe som kan føre til blødning og smerte.

Barretts øsofagus

Pasienter med kronisk syre dårlig eller sure oppstøt kan også bli diagnostisert med Barretts øsofagus. Barretts øsofagus refererer til unormale forandringer i slimhinnen i cellene i spiserøret, som følge av gjentatt eksponering for magesyre. Disse spiserør cellene begynner å forandre å ligne celler lining tynntarmen. Barretts øsofagus oppstår som et sekundært problem av syrefordøyelsesbesvær hos menn oftere enn hos kvinner. I omtrent én av 200 tilfeller kan dette føre til tilstanden spiserørskreft.

Strikturer

Syre dårlig kan også føre til en innsnevring av spiserøret. Dette sekundære problem, kalt strukturer, oppstår når slimhinnen i spiserøret er gjentatte ganger skadet av syre og bli arrete. Arrdannelse til slutt fører til at spiserøret for å begrense og det kan bli vanskelig å svelge mat eller væske. Dette sekundære problemet er vanligvis behandlet av en lege, som bruker et instrument for å strekke (strekk) i spiserøret.

Esophageal Cancer

Selv om det er sjelden, er kreftfaren en potensiell sekundær problem relatert til vedvarende og kronisk syre dårlig. Acid reflux-relatert kreft er generelt adrenocarcimonas, som utvikles i den nedre delen av spiserøret som utsettes for de mest syre under fordøyelse. Tilstanden utvikler fordi syren forårsaker unormal celleutvikling, som til slutt blir cancerous. Vanligvis er det ingen symptomer forbundet med spiserørskreft, slik at tilstanden blir ofte ikke er diagnostisert til kreft er avansert.

Behandlinger

Sekundære problemer kan unngås ved å ta skritt for å styre og administrere din syre dårlig, spesielt hvis du har vedvarende eller kronisk halsbrann. Livsstil modifisering kan innebære å unngå fet mat, krydret mat, sitrusfrukter, tomater og annen mat som forverrer syre fordøyelsesbesvær. Du kan også velge å ta syreblokkerende medisiner før et måltid, og avstå fra liggende nede etter et måltid, for å minimere fordøyelse.

GERD hos barn

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er en vanlig tilstand som rammer både barn og voksne. Denne tilstanden oppstår når innholdet i magesekken strømme tilbake inn i spiserøret. Syrer fra magen kan skade vevet i spiserøret. Over tid vil de fleste barn berørt av GERD vokse tilstanden. Flere forskjellige behandlingsalternativer er brukt til å lindre symptomene forbundet med GERD.

Årsaker

En av de viktigste årsakene til GERD hos barn er en utilstrekkelig lavere esophageal sphincter, som festes magen til spiserøret. Når denne lukkemuskelen ikke fungerer skikkelig, mat kan strømme fra magen tilbake i spiserøret. Fedme kan også føre til lavere esophageal sphincter til feil og føre til GERD. Spise visse matvarer som inneholder vitamin C og koffein kan også føre til denne tilstanden.

Symptomer

Barn med GERD ofte klager over at det føles som maten har blitt sittende fast i halsen deres. Den tilbakeløps kan forårsake en sur smak i munnhulen. Barn kan merke at det er smertefullt eller vanskelig å svelge. Andre symptomer på GERD inkluderer sår hals og en hes stemme. GERD kan føre til pustevansker hos barn som etterligner symptomene på astma. Barn med GERD ofte opplever problemer med dårlig ånde.

Diagnose

Leger kan utføre en rekke tester for å diagnostisere barn med GERD. En øvre gastrointestinal serien (UGI) blir brukt til å identifisere eventuelle deformasjoner som kan være til stede i fordøyelseskanalen. Leger kan også overvåke pH-verdier av alle sure oppstøt som kan være til stede i spiserøret. I noen tilfeller er en esophagoscopy brukes til visuelt å undersøke innsiden av spiserøret. En biopsi av spiserøret vev kan også bli brukt til å diagnostisere GERD.

Behandling

For spedbarn lider av GERD, kan leger anbefale en endring i sin formel. Eldre barn kan også dra nytte av en endring i kostholdet. Vekttap programmer er nyttige for behandling GERD hvis barnet er overvektige. Leger kan anbefale over-the-counter antacida og reseptbelagte medisiner som er utviklet for å redusere mengden syre som finnes i magen. I mer alvorlige tilfeller kan kirurgi utføres for å behandle GERD. Denne operasjonen strammer barnets nedre esophageal sphincter.

Matvarer for å unngå

Nøye overvåke et barns kosthold for å kontrollere påvirker av GERD. Barn bør unngå alle typer brus eller mat som inneholder koffein. Krydret mat kan utløse reflux. Forbruket av sure matvarer som tomater bør begrenses. Dette inkluderer pizza som har en tomatbasert saus. Matvarer som er stekt eller inneholder et høyt fettinnhold bør også unngås.

Hva er GERD & Esophagitis?

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) oppstår når magesyre er gulpe opp i spiserøret. Øsofagitt, en komplikasjon av GERD, oppstår når slimhinnen i spiserøret er skadet.

Symptomer

Hoved GERD symptom er hyppige halsbrann, selv om noen mennesker, spesielt barn, kan hoste, har problemer med å svelge eller har astmasymptomer uten halsbrann. Symptomer på øsofagitt inkluderer smertefull eller vanskelig å svelge, halsbrann og oppstøt av syre.

Årsaker

Årsaken til GERD er noen ganger ukjent, men unormalt i fordøyelsessystemet, fedme, graviditet og røyking kan bidra til dets utvikling. Esophagitis er forårsaket av infeksjon eller irritasjon i spiserøret, som kan være forårsaket av GERD, ifølge Cleveland Clinic.

Tester

Personer med alvorlig GERD eller mistenkt øsofagitt kan gjennomgå endoskopi, der en liten tube som fungerer som et kamera er plassert ned i halsen; biopsi eller fjerning og inspeksjon av esophageal vev; barium røntgen, hvor X-stråler er tatt etter at en pasient drikker barium-løsning; eller pH-måling, som innebærer å la en liten enhet eller røret i spiserøret i en eller to dager for å bestemme graden av tilbakeløpskjøling.

Behandling

GERD er vanligvis behandles med over-the-counter eller reseptbelagte-styrke antacida, H2-blokkere eller protonpumpehemmere. Esophagitis kan også behandles med medikamenter som blokkerer syreproduksjon, og smerte kan behandles med et oralt analgetikum.

Advarsel

Ubehandlet GERD eller øsofagitt kan noen ganger føre til endringer i spiserøret som kan øke kreftfaren. Kontakt legen din hvis du har symptomer på enten tilstand.

Enkel måte å ta fiskeolje

Fiskeolje er en viktig kilde til omega-3 fettsyrer. Ifølge Mayo Clinic, har flere studier vist at fiskeolje kan senke triglyserider, redusere tilfeller av hjerteinfarkt og hjerneslag, og redusere oppbygging av plakk i arteriene. Kosttilskudd er en enkel måte å ta fiskeolje daglig og kan forbedre hjerte helse uten å risikere å få for mye kvikksølv i systemet.

Kilder

Fiskeolje kan komme enten fra naturlige kilder eller fra supplerende kapsler. Ifølge American Heart Association (AHA), kan du få få omega-3 fettsyrer fra fet fisk som laks, sild, makrell, tunfisk og storørret. Disse typer av fisk er høy i oljer, spesielt eikosapentaensyre (EPA), så vel som dokosaheksaensyre (DHA), som arbeider sammen for å senke triglycerid-nivåer, i henhold til de Mayo Clinic.

Som med alle supplement, må du snakke med legen din før du tar for å redusere noen risiko eller komplikasjoner. Lege godkjenning er anbefalt av AHA fordi omega-3 fettsyrer kan forårsake blødninger i enkelte individer.

Tar fiskeolje

En enkel måte å få fiskeolje er å spise det naturlig. Hvis du velger å spise fisk, anbefaler AHA enkeltpersoner som ikke har dokumentert koronar hjertesykdom å spise fet fisk to ganger i uken, samt spise andre hjerte sunn mat som linfrø, valnøtter og rapsolje.

De som har dokumentert koronar hjertesykdom anbefales å ta en fiskeolje supplement hvis godkjent av en lege i tillegg til å spise 1 g fet fisk per dag. Pasienter som har høye triglyseridnivåer anbefales å konsumere 2 til 4 g hver dag av fiskeolje kosttilskudd mens under en lege omsorg.

For noen mennesker, å ta store tilskudd er vanskelig og fiskeolje kapsler vanligvis kommer i en større størrelse. Et enkelt alternativ til vanlig fiskeolje piller er disse kosttilskudd beregnet for barn og andre personer som finner det vanskelig å svelge store piller. Ifølge Dr. James O'Keefe av Mid-America Heart Institute i Bethesda, Maryland, bør voksne får ca 500 mg fiskeolje hver dag for optimal levende.

Fiskeolje er også tilgjengelig i flytende form, noe som gjør det lettere for barn eller voksne å få sine anbefalte dosering uten ubehagelig stor pille, smak eller mulig urolig mage. Nordic Naturals gjør tran med et jordbær smakstilsetning for enkel forbruk.

Sikkerhet

Tar fiskeolje hver dag er en enkel måte å redusere hjerterelaterte plager; Imidlertid, er det viktig å få godkjenning fra en lege for å forhindre komplikasjoner. De som har diabetes kan være utsatt for økt blodsukker, og pasienter kan ha en økt risiko i blødning. Å spise mer fisk enn anbefalt kan øke risikoen for metylkvikksølv, spesielt hos kvinner som er gravide eller ammer.

Andre bivirkninger kan være diaré, tarmforstyrrelser, fordøyelsesbesvær og sure oppstøt. Å kutte ned på disse bivirkningene når du tar kapsel kosttilskudd, ta fiskeolje med måltider.

Hva er Omega 3 fiskeolje godt for?

Hva er Omega 3 fiskeolje godt for?


Historisk sett brukes til å behandle leddsmerter og forkjølelse, fiskeolje voksende rykte er som strekker seg til behandling av hjertesykdommer og mentale forstyrrelser. Omega-3 rolle i hjerte helse er for øyeblikket under nærstudie, og American Heart Association anbefaler å legge fisk og fiskeoljer i kostholdet for optimal hjerte helse. Voksne og barn psykiske lidelser er et annet felt hvor omega-3 fiskeolje er å få anerkjennelse som en positiv behandling.

Fish Oil

Fiskeolje er avledet fra fettvevet i oljeholdig kaldt-vannsfisk. I de tidlige dagene av fiskeolje forbruk, ble tran inntas som en behandling for forkjølelse og leddsmerter. Behandlingen ble funnet å være effektiv, men den tykke og sterkt luktende, var vanskelig å svelge mørkt stoff. Moderne fiskeoljer er raffinert for å øke nivåer av omega-3 langkjedede fettsyrer og samtidig redusere risikoen for kvikksølvforurensning.

Eiendommer

Omega-3 fiskeolje inneholder langkjedede fettsyrer dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA). DHA, i særdeleshet, er funnet å forbedre utviklingen av hjernen og nervesystemet hos spedbarn. Både EPA og DHA bidrar til å redusere utviklingen og risikoen for hjertesykdom (se referanser).

Hjerte

The American Heart Association anbefaler å legge oljerike fisk i kostholdet minst to til tre ganger i uken. Ikke bare er fisk en god kilde til protein, er det høy i langkjedede omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer kan bidra til å forhindre, og behandle, plutselig hjerte slag. Forbruker fisk eller fiskeolje kosttilskudd, kan senke blodtrykket, redusere veksten av aterosklerotisk plakk, redusere triglyseridnivåer, og redusere risiko for arytmier (se referanser).

ADHD

Fiskeolje er brukt for behandling av stemningsforstyrrelser som depresjon og angst voksen. I økende grad er fiskeolje blir studert som en behandling for barn med autisme, dysleksi og ADHD (ADHD). Lave blodverdier av DHA funnet hos barn med ADHD har bedt om studier for å teste sammenhengen mellom DHA mangel og ADHD. Ifølge Paul Montgomery, forfatter av den britiske Oxford-Durham studie publisert i tidsskriftet Pediatrics i 2005, forbedret fiskeolje barnas evne til å konsentrere seg og holde på oppgaven (se referanser).

Betraktninger

Når du tar en fiskeolje supplement, er noen advarsler rådet. Kvikksølv toksisitet kan unngås ved å forbruke renset farmasøytisk grad av fiskeolje. Høye doser av fiskeolje kan forårsake overflødig blødning ved tynning blodet og hindrer koagulering. Det anbefales å unngå høye doser av fiskeolje før operasjoner. Andre effekter av høy dosering kan omfatte urolig mage og kvalme.

Flytende vitaminer for kvinner

Kvinners diettbehov varierer fra menn i svært spesifikke områder. Disse delikate og noen ganger subtile forskjeller kan adresseres med kosttilskudd formulert med bare disse behov i tankene.

Tradisjonelt, vitaminer kommer i form av piller som kapsler, gel-caps, eller tabletter. Heldigvis er det et annet alternativ, og en som vokser i popularitet. Flytende vitaminer er vist seg å være et utmerket alternativ og en av de beste måtene å sikre at kvinner er inges og effektivt ved hjelp av de næringsstoffene kroppen krever.

Typer

En kvinne kan dra nytte av mange forskjellige typer flytende vitaminer. Den AZ komplett multivitamin er et flott alternativ som dekker alle baser og kan omfatte en blanding av vitaminer, mineraler, spormineraler, aminosyrer, urter og fordøyelsesenzymer.

Et hår, hud og negler støtte formel kan gjøre underverker for kvinner som sliter med et sunt utseende som gir styrke, glans og glans til matt og livløst funksjoner.

For eldre kvinner, kan en overgangsalder støtte formel være gunstig å ta hormonelle endringer og ubehagelige bivirkninger som kan føre til.

Fordeler

Flytende vitaminer er et utmerket alternativ til gigantiske piller som ofte er vanskelig å svelge. De er enkle å ta og mye mildere på magen, noe som gjør dem lett å fordøye, slik at kroppen raskt kan begynne å bruke næringsstoffer. Og fordi flytende vitaminer er konsentrert, de pakke mer næringsstoffer per porsjon, noe som betyr at de er mer effektive overall.

Ved å ta seg tid til å gi næring til kroppen fra innsiden og ut, vil du ende opp med sunt hår som skinner, strålende hud som gløder, og lengre, sterkere negler. Dine hår, hud og negler er gode indikatorer på hva som skjer internt.

I dagens hektiske verden der alt handler om øyeblikkelig tilfredstillelse og multitasking, er det viktigere enn noen gang å holde dine naturlige energinivået høyt. Glem kaffe og sukker-laden sport energidrikker. Den beste måten å holde deg belastet hele dagen er å spise sunt, trene, få nok hvile, og ta vitaminer!

Betydning

Det er ingen hemmelighet at supplere med vitaminer er bra for deg. Det er mange merker av flytende vitaminer for kvinner på markedet å velge mellom, men hvordan vet du hva som er et kvalitetsprodukt, og hva er en bløff?

Ditt beste verktøy i dette tilfellet er informasjon som kan sikkerhetskopieres med vitenskapelig forskning og produksjon. De fleste produktene har det som kalles "label krav", og et selskap som kan sikkerhetskopiere sine krav vil skille seg ut i mengden. Ikke la deg lure av fancy emballasje og kjendis-godkjent produkter som virker for godt til å være sant. Jo mer du spør, jo mer vil du lære om grunnleggende ernæring og hva du virkelig trenger å bli lykkelig og sunn.

Betraktninger

Den store debatten i velværebransjen er om kvinner faktisk trenger å ta supplerende former for ernæring. Hvis du spiser et sunt kosthold, er du ikke får det du trenger fra mat alene?

Den beste løsningen for å komme ut av all forskning er en kombinasjon av å spise et sunt kosthold og ta vitaminer.

Gjennomsnittlig kvinne trenger en kombinasjon av vitaminer og mineraler for å opprettholde sin helse. Men hva hvis du opplever høye nivåer av stress, kjempe mot en sykdom, er gravid, lider en skade, eller nærmer gylne år? Dine ernæringsmessige behov kan variere og vil etter hvert endre seg, og det er viktig å forstå hva du putter i kroppen din og hva du kan trenge mer eller mindre av til enhver tid.

Expert Insight

Hvis du trenger bare en solid grunn til å overbevise deg om at du må vurdere flytende vitamintilskudd, bør du vurdere dette. Holde riktig mengde næringsstoffer i kroppen din på en jevnlig basis vil ikke bare holde deg se og føle sunt, kan det faktisk bidra til å forsinke aldringsprosessen og aldersrelaterte problemer.

Vitenskapelig forskning viser at vanlige plager, sykdom og sykdommer kan mest sannsynlig spores tilbake til en mangel på næringsstoffer av noen slag. Det er til og med vitaminer som kroppen vår ikke faktisk gjør - vi må få fra mat for å overleve. Vitamin C er et perfekt eksempel på dette. Kroppen din produserer ikke vitamin C, og når du får det i mat eller kosttilskudd du bruke den umiddelbart og trenger å etterfylle det hele dagen. Du trenger en konstant tilførsel av vitamin C i kosten.

Du kan gi kroppen din med den beste ernæring mulig å holde den sunn og sterk. Hvis du ikke allerede har, se selv og oppleve de umiddelbare fordelene som flytende vitaminer kan gi for deg.

Forskjellen mellom Krill Oil & Fish Oil

Forskjellen mellom Krill Oil & Fish Oil


Både krillolje og visse typer av fiskeolje er spioner av media og medisinsk forskning på grunn av deres innhold av essensielle fettsyrer. Omega-3 fettsyrer, ifølge American Heart Association, er avgjørende for god hjerte helse, spesielt i å hjelpe i reduksjon av aterosklerose (åreforkalkning) og dårlig kolesterol.

Hva er Krill Oil

Ifølge Encyclopedia Britannica krill olje kommer fra et lite krepsdyr eller rekelignende skapning som lever i iskalde åpent farvann i Antarktis. I motsetning til reker eller reker, som er bunnen feeders, krill beiter lille plankton (mikroskopiske planter og dyr) som flyter på havoverflaten.

Hva er fiskeolje

Ifølge American Heart Association, kan fiskeolje kommer fra kaldt vann, dypt hav-oppdrettet eller villfanget fisk som makrell, sardiner, Albacore tunfisk, torsk og laks.

Krill oljen fordeler

Ifølge NÅ Foods, inneholder krillolje en unik fettsyreprofil rik på omega-3, omega-9 fettsyrer og fosfolipider. Det er også en rik kilde for astaxanthin, rapportert å være en kraftig immunstøttende antioksidant. Kliniske studier viser krillolje fordeler inkluderer felles støtte, sunt kolesterolnivå støtte, og reduksjon av premenstruelle symptomer. En annen fordel med krillolje er at den har en lavere forekomst av potensielt skadelige nivåer av miljøgifter som kvikksølv, tungmetaller, PCB, dioksiner og andre industrielle forurensninger.

Krillolje har én stor ulempe, det er et skalldyr og dermed de med skalldyr allergi bør unngå det. Sammenlignet med fiskeolje, er krillolje også dyrt, selv om dosering og kapsel beløpet er mindre per porsjon

Fiskeolje fordeler

Ifølge Medical News Today, tyder bevis for at omega-3 fettsyrer fra fisk eller fiskeolje kosttilskudd kan forebygge hjerte-og karsykdommer fra start hos friske individer, reversere hjertesykdom og aterosklerose, og redusere hjerte-og sykdomsrelaterte dødsfall. Kost fiskeolje inntak har også vært knyttet til en reduksjon av hjerteinfarkt og plutselig hjertesvikt. Studiene fokusere på vevsnivåer av EPA (eicosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre), som må komme fra mat eller kosttilskudd siden kroppen er i stand til produksjon av sin egen.

De som er allergisk mot fisk vil være allergisk mot fiskeolje kosttilskudd. Ofte fiskeolje er pakket i store, vanskelig å svelge, gel-hetter.

Krill Oil Environmental Impact

Ifølge forfatteren Mike Adams, er høsting av krill olje ikke miljøvennlig, siden den bruker opp maten kilden til mange marine dyr på en stor og muligens uholdbar skala. Det er ikke så miljøvennlig som, sier akvakultur av grønne lipped blåskjell for sine fettsyrer, noe som ville ha liten innvirkning på havets næringskjede. Mass fiske etter krill for olje går også mot Marine Conservation Alliance Ban på Arctic Waters Fishing.

Fish Oil Environmental Impact

Mens mye av fisken som brukes ved fremstilling av fiskeolje er oppdrettet, er det en økende bekymring over den samlede marine habitat miljøpåvirkning. Ifølge Proquest, virkningen av dagens driftsformer omfatter fiskefôr og fiskeavfall som er vasket ut i havet når produsert i store mengder av tett befolkede oppdrettsanlegg. Vi har lenge visst om effekten av storskala overfiske av hav-og kystnære farvann på de marine økosystemene, men i århundrer nå har vi oversett virkningen av avfall produsert av fiskeoppdrett.