Digidexo.com

kontrastvæske risiko

Bivirkninger av kontrastvæske

En pasient som får en CT scan er vanligvis nødvendig for å ta en kontrastvæske som gjør organer, blodårer og vev mer merkbare under avbildning. Selv om bivirkninger er vanligvis mild, i sjeldne tilfeller kan de være alvorlige.

Milde bivirkninger

Milde bivirkninger forbundet med kontrastvæske omfatter en varm følelse i hele kroppen og metallisk smak i munnen fra jod i fargestoffet. Kløe og elveblest kan forekomme, noe som kan vare noen minutter til noen timer.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger, men mye mindre sannsynlig, kan omfatte pustevansker, hevelse i svelg, eller hevelse i andre deler av kroppen.

Risiko

I de fleste situasjoner fordelene med kontrastvæske oppveier risikoen forbundet med det, selv om du bør la legen vite om du er allergisk mot eller sensitiv for medisiner, kontrastvæske, jod eller skalldyr.

Potensiell fare

MR kontrastvæske kan være knyttet til nefrogen systemisk fibrose (NSF) og nefrogen fibrosing dermopathy (NFD). Begge disse sykdommene er sjeldne og involverer fibrose av ledd, øyne, hud og indre organer.

Andre bruksområder

Kontrast fargestoff er ikke alltid nødvendig for en CT-skanning, men det må brukes for å påvise spredning av malignitet i hjernen eller lever. Se Resources.

MR kontrastvæske bivirkninger

Kontrastvæske brukes ofte under en MR. Ved å bruke kontrastvæske, det gir et klarere bilde som skal analyseres.

Betraktninger

Det er flere faktorer en lege vil vurdere før du bestiller en MR med kontrast. Bivirkningene er kanskje ikke verdt risikoen hvis pasienten er gravid, ammer eller har andre medisinske problemer.

Administrasjon

MR-kontrast administreres ved å injisere det direkte inn i blodåren.

Vanlige bivirkninger

Følgende bivirkninger kan forekomme, men sjelden krever legehjelp: hodepine, kvalme, mat smaker annerledes, føler en følelse av varme, skylles eller kulde på injeksjonsområdet.

Mindre vanlige bivirkninger

Følgende bivirkninger vanligvis ikke krever medisinsk oppmerksomhet, men hvis de blir plagsom, ringe en lege: forkjølelseslignende symptomer, mage eller tarm ubehag, smerte eller hevelse på injeksjons synet, eller hevelse i ansikt, hender, leggene eller føtter. Andre kan være tretthet, feber, angst eller øresus.

Potensial

Bivirkninger av MR kontrastvæske kan være forskjellig avhengig av den enkelte. Pasienter kan oppleve en, ingen eller flere av bivirkninger. Noen mennesker selv opplever bivirkninger som er annerledes enn de som er oppført.

Advarsel

Følgende bivirkninger kan kreve behandling: uvanlig blåmerker eller blødninger, ekstrem tretthet eller svakhet, endringer i vannlating, svart avføring, anfall, brystsmerter, svimmelhet, tung pust, hevelse i ansiktet, hevelse av tungen, hals kramper, økt hjertefrekvens, besvimelse, hoste opp blod og elveblest.

Kan du ha en Cat Scan Uten kontrastvæske?

Kan du ha en Cat Scan Uten kontrastvæske?


Beregnet aksial tomografi, også kjent som et CAT scan, er en høyt utviklet diagnostisk prosedyre som krever bruk av et kontrastmateriale i de fleste pasienter. Andre ordninger kan gjøres for pasienter som ikke kan ta kontrasten materiale.

Hvorfor Kontrast materialet er brukt

Kontrast-material blir brukt til å forsterke kroppens evne til å vise på denne diagnostisk avbildning test.

Typer av Contrast

Det er tre typer av kontrast materiale som brukes: en jod-basert fargestoff som injiseres intravenøst, en kalkholdig væske som er inntatt, og en har fått gjennom endetarmen som klyster, ifølge Medline Plus, den elektroniske bibliotek av det amerikanske National Institute of Helse.

Som må ha Contrast

De fleste pasienter som må ha minst en av de kontraster som administreres, men noen ganger injeksjonen og drikkbar væske vil begge bli benyttet.

Hvem er unntatt

Johns Hopkins Medicine vil gjøre andre ordninger for pasienter som har multippel myelom eller er diabetikere med nyresvikt. Andre forholdsregler er tatt med pasienter som er allergisk mot jod.

Når en CAT Scan er nødvendig

En CAT scan er et meget sofistikert fremgangsmåte som kan brukes for å påvise kreft, små brudd i bein og størrelsen av tumorer og infeksiøse masser, blant annet, sier radiologyinfo.org.

Risiko for en Hysterosalpingogram

En hysterosalpingogram, også kalt en HSG er et poliklinisk X-ray prosedyre som bruker en jod kontrast å skissere livmoren og egglederne. Denne prosedyren er utført for å evaluere egglederne er tette, for å vurdere livmor for unormalt, å diagnostisere fertilitetsproblemer og for å sikre egglederne er blokkert etter en permanent sterilisering. Ifølge American Society for Reproductive Medicine, risiko forbundet med en hysterosalpingogram oppstå mindre enn 1 prosent av tiden.

Normale bivirkninger

Normale bivirkninger som oppstår etter en hysterosalpingogram inkluderer småblødninger for én til to dager og milde til moderate kramper som kan vare i fem minutter til flere timer. Ta kontakt med din lege hvis disse bivirkningene blir plagsomme eller dersom du opplever kraftig blødning etter denne prosedyren.

Risiko

Risiko forbundet med en hysterosalpingogram inkluderer infeksjon, besvimelse, et lavt nivå av stråling, allergisk reaksjon overfor jod, og punktering av livmoren. En infeksjon er den vanligste komplikasjonen av en hysterosalpingogram. I sjeldne tilfeller kan en infeksjon skade egglederne. På grunn av risiko for infeksjon, kan legen forskrive en dose av antibiotika for å ta før og etter en hysterosalpingogram. Besvimelse eller svimmelhet kan forekommer sjelden under eller etter denne prosedyren. En jod allergi er mer vanlig hos personer med allergi mot intravenøs kontrastvæske eller sjømat.

Symptomer på infeksjon og allergisk reaksjon

Symptomer på en infeksjon er smerter, feber og en illeluktende eller unormal utflod. Symptomer på en allergisk reaksjon på jod inkluderer hevelse, kløe og utslett. Hvis du opplever disse bivirkningene innen en til to dager etter en hysterosalpingogram kontakte din lege eller hvis alvorlige, kontakt akuttmedisinske tjenester.

Betraktninger

Legen din kan foreslå en alternativ prosedyre som kalles en sonohysterogram hvis du er allergisk mot jod, intravenøs kontrastvæske eller sjømat. Denne fremgangsmåten bruker en annen type væske. Ulempen med en sonohysterogram er at informasjon om egglederne er ikke så detaljert som en hysterosalpingogram.

Resultater

Ifølge MedlinePlus.com, vil en normal hysterosalpingogram viser en vanlig livmoren og egglederne. En unormal hysterosalpingogram kan indikere voksninger i livmoren, utviklingsforstyrrelser, egglederen blokkering, svangerskap utenfor livmoren, tilstedeværelse av unormalt, arrdannelse, tubal voksninger, traumatisk og svulster i livmoren.

Hva er risikoen og fordelene av røntgenstråler?

Hva er risikoen og fordelene av røntgenstråler?


X-stråler er verktøy som brukes for å diagnostisere pasientens medisinske tilstand. De virker ved å sende stråling gjennom pasientens kropp. Den stråling absorberes forskjellig, avhengig av om den er passert gjennom ben, muskler eller luft. Dette tillater leger å se om det er noen medisinske problemer. X-stråler er smertefri og rask. Det er noen risiko forbundet med stråling; Imidlertid råder Medline Plus at de potensielle fordelene vanligvis oppveier risikoen.

Diagnose

X-stråler er nyttig for å gi en pasient med en nøyaktig diagnose. De kan oppdage sprekker, tannråte og leddgikt. De kan, selv, finne en infeksjon i ben, tenner eller lunger. X-stråler kan fortelle deg om du er i faresonen for osteoporose, eller hvis du har utviklet bein kreft. Noen x-stråler kan bidra til å oppdage problemer med blodårene. De kan også fortelle legen din hvis du har en forstørret hjerte. Kvinner kan ha en x-ray kalles en mammogram, noe som bidrar til å oppdage brystkreft.

Røntgen kan også hjelpe ditt kjæledyr. Hvis hunden din har svelget en nøkkel eller annet uspiselig objekt, kan dyrlegen finne sin plassering med en x-ray.

Stråling

X-stråler bruke stråling til å oppdage misdannelser. Stråling kan resultere i celle mutasjoner, som øker risikoen for kreft. Men, forsikrer Mayo Clinic sine pasienter at risikoen skyldes stråling er svært liten. Mulig skade på cellene er minimal, på grunn av den meget lille mengden av stråling som benyttes. Ifølge NHS Choices, en x-ray målretting hodet gir deg en en i en 100.000 til en million sjanse for resulterer i kreft. Imidlertid NHS valg advarer at et røntgenbilde som bruker en kontrastvæske har en høyere risiko for å resultere i cancer (en i 1000 til 10.000 sjanse).

Kontrastvæske

Noen x-stråler kan bruke en kontrastvæske for å bidra til å oppdage noe unormalt. Ikke alle mennesker opplever bivirkninger fra dem. Viser imidlertid Mayo Clinic disse mulige bivirkninger: kvalme, elveblest, kløe, varme eller flushing, svimmelhet, og en metallisk smak i munnen. Mer alvorlige reaksjoner er sjeldne; De kan inneholde hjertestans, ekstrem lavt blodtrykk og anafylaktisk sjokk.

Graviditet

Ifølge Mayo Clinic, røntgen utgjøre en liten risiko for stråling til et ufødt barn. Dette er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Imidlertid kan en lege prøver å unngå ved hjelp av en røntgen på livmoren eller abdomen-området. Hun kan bruke en ultralyd test i stedet. Før å ha en x-ray, informere legen din dersom du er gravid.

Legemidler som kan forårsake nyresvikt

Når nyrene mister evnen til å filtrere kroppens blod, er du sies å være i nyresvikt. Dette kan skje raskt (kalt akutt nyresvikt) eller gradvis over tid (kalt kronisk real fiasko). Noen medisiner og rusmidler kan føre til akutt nyresvikt som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), noen medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk og bestemte typer antibiotika. Hos noen pasienter kan fargestoff som brukes i radiologiske prosedyrer også forårsake nyresvikt. Selv om disse stoffene er svært nyttig og trygt og nyresvikt vil ikke skje hos de fleste personer som bruker disse medikamentene, kan noen mennesker ha høyere risiko.

NSAIDs

NSAIDs forstyrre produksjonen av prostaglandin, et stoff som spiller en rolle i slik at nok blod for å få til nyrene; mindre prostaglandin betyr mindre blodgjennomstrømning. Denne mangelen på blod kan føre til at nyrene slutter å fungere effektivt. Pasienter som tar høye doser av NSAIDs, pasienter som allerede har noen nyreproblemer eller eldre mennesker har høyere risiko for nyresvikt forårsaket av NSAIDs. Folk som tar medisiner som diuretika kan også være i fare for nyreproblemer mens du tar NSAIDs. Disse menneskene bør diskutere eventuell bruk av over-the-counter NSAIDs med en lege.

ACE-hemmere og angiotensin II-reseptorblokkere

ACE-hemmere og angiotensin II-reseptorblokkere (ARBs) er klasser av medisiner som ofte brukes til å behandle høyt blodtrykk. Begge har faktisk fordeler for personer med kronisk nyresykdom; imidlertid medikamentene må startes ved lave doser med hyppige blodprøver for å overvåke nyrefunksjonen. En mild reduksjon i nyrefunksjon er forventet når ett av disse midler er satt igang, men hvis reduksjonen er større enn 30 prosent av utgangsverdien, bør midlet avsluttes og administreres ved en lavere dose dersom startet på nytt. For å unngå ytterligere risiko for nyresvikt, bør pasienter som bruker ACE-hemmere og ARB unngå NSAID medisiner og dehydrering.

Aminoglykosidantibiotika

Aminoglykosid-antibiotika er nyttige ved behandling av spesifikke bakterielle infeksjoner, men i 10 prosent til 20 prosent av pasientene, kan disse midler forårsake nyresvikt. Pasienter som er mest utsatt for nyresvikt etter bruk av aminoglykosider er personer som mottar en stor dose eller må behandles i lang tid; pasienter som tar andre medisiner som kan forårsake nyreproblemer, og pasienter som er svært syk. Nyre problemer er vanligvis sett innen sju dager etter behandlingsstart.

Kontrastmiddel Dye

Pasienter som har andre helseproblemer som diabetes kombinert med nyresykdom, kan ha høyere risiko for nyresvikt etter en radiologisk prosedyre som bruker kontrastvæske. Pasienter som mottar store mengder fargestoff eller som lider av dehydrering kan også utvikle nyresvikt etter en prosedyre. Som med andre medisiner og legemidler som kan føre til nyresvikt, er det ofte en innledende nedgang i nyrefunksjonen som stabiliserer over noen få dager, men hos pasienter med tidligere risikofaktorer, dette kan ikke bli bedre. Tilstrekkelig væskeinntak og bruk av nyere typer kontrastmidler kan redusere denne risikoen.

Andre Drugs

Hos pasienter som har høy risiko for nyreproblemer, kan flere andre medisiner føre til problemer. Diuretika tatt alene kan føre til dehydrering som kan føre til nyresvikt. Antibiotika, spesifikke antivirale medisiner og soppdrepende midler som amfotericin B kan føre til nyreproblemer og kan trenge å bli avviklet. Det er viktig å advare legen til alle medikamentene en person tar på grunn av en kombinasjon av legemidler eller fremgangsmåter kan føre til problemer når de brukes sammen. Legen vil overvåke nyrefunksjon følges ved fore noen av disse behandlinger for å minimalisere risikoen for nyresvikt.

Forebygging av Kontrast-Induced nyresvikt

Kontrast-Induced nyresvikt (CIN) er også kjent som kontrast-indusert nefropati og er forårsaket av fargestoffer som brukes av radiologer for interne bildebehandlings prosedyrer. Ifølge MayoClinic.com disse fremgangsmåter innebærer en intravenøs injeksjon av fargestoff som senere leses av en maskin. Nyresvikt refererer til en tilstand der nyrene ikke lenger fungerer. De som på det høyeste risikoen for å utvikle CIN er de med en historie med nyreproblemer.

Risikofaktorer

Hvis du har type 1 eller type 2 diabetes, har lidd av nyresvikt tidligere, har nylig gjennomgått en nyretransplantasjon, eller har andre problemer med nyrene dine du bør være spesielt forsiktig når du gjennomgår noen bilde prosedyre som bruker kontrast fargestoffer. Ifølge en artikkel publisert på MedicalNewsToday.com, er kontrast fargestoffer primært brukes i MR og andre prosedyrer som trengs for å se blokkerte blodårer. CIN oppstår når bildefargestoffer blitt giftig for nyrene og hemme deres evne til å filtrere avfallsstoffer fra blodet. Hvis du har hatt noen hjerte-problemer som åreforkalkning, hjerteinfarkt, eller til og med høyt blodtrykk, bør du sørge for at radiolog er klar over disse forholdene.

Lege Bevissthet

Leger rådes til å undersøke helsen til sine pasienters nyrer før å ha dem gjennomgå alle prosedyrer som involverer kontrast fargestoffer. Artikkelen "Medical Society Informerer leger på hvordan å minimere farene ved kontrastvæske - for å hindre nyreskader Etter Imaging Prosedyrer" antyder også leger oppfordrer sine pasienter til riktig hydrat før og etter en eventuell kontrastvæske bildebehandling, som nok vann i systemet kan bistå nyrer i å bryte ned de fargestoffer og spyle dem ut av systemet. Til slutt bør leger nøye se pasienter på et høyere risiko for å utvikle CIN i minst 48 timer. Denne måten, hvis komplikasjoner forekommer legen kan ta de nødvendige skritt for å behandle tilstanden så raskt og effektivt som mulig.

Pasient Bevissthet

Hvis du er i ferd med å gjennomgå MR (magnetisk resonans) eller noen annen forestille prosedyren med kontrast fargestoffer, må du først kontrollere at ditt hjerte, sirkulasjonssystemet, og nyrene er i god helse. Hvis du har hatt tidligere komplikasjoner involverer sirkulasjonssystemet eller nyrene, din radiolog og / eller lege bør vurdere at før administrering av fargestoffet injeksjon. Drikk mye vann to dager før prosedyren og to dager etter. Dette vil bidra til å holde deg hydrert som vil hjelpe kroppen din eliminere fargestoffer raskere og mer effektivt.

Rollen til radiokontrast Dye i å utvikle nyresvikt

Kontrastmiddel fargestoff forbedrer synligheten av organer og kroppsstrukturer som vises på røntgen og bildediagnostikk. Dette fargestoffet øker risikoen for akutt nyresvikt, noe som gjør det nødvendig å bruke forsiktighet ved å produsere medisinske bilder.

Betydning

Radiokontrast fargestoff kan forårsake kontrast-indusert nefropati (CIN), som er nyreskader som opptrer etter bruk av et kontrastmateriale. Dr. Marc Schweiger, en kardiolog ved Baystate Medical Center, anslår at denne tilstanden oppstår i ett til tre prosent av mennesker som gjennomgår hjerte-prosedyrer som involverer kontrastvæske. Kontrastmiddel fargestoff reduserer blodtilførselen til nyrene, som kan utløse nyreskader.

Effekter

Den nyreskader som oppstår i CIN fører til en plutselig, betydelig nedgang i nyrefunksjonen. Når nyrene slutter å fungere som den skal, væske og avfallsstoffer hoper seg opp i blodet. Nedsatt nyrefunksjon fører også elektrolyttnivåer for å bli ubalansert.

Risikofaktorer

Risikofaktorer inkluderer lavt blodtrykk, nyresykdom eller nyresvikt, høy alder, diabetes, anemi og hjertesvikt.

Typer

Intravenøs kontrastmiddel fargestoff er ionisk (høy osmolaritet) eller ikke-ioniske (lav osmolaritet). Materialer ikke-ioniske kontrastmidler har færre bivirkninger enn materialer ikke-ioniske kontrast, og har en lavere risiko for allergisk reaksjon.

Forebygging

Foreningen for Hjerte-angiografi og intervensjoner publisert en konsensusdokumentet om forebygging av CIN i 2006 Anbefalingene inkluderer testing nyrefunksjon, sikre tilstrekkelig hydrering og avvikling steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) før prosedyrer som krever kontrastmiddel fargestoff. Kontrast fargestoffer med lav osmolaritet brukes hos personer med økt risiko for kontrast-indusert nefropati.

MRI Kontraster og sikkerhet

MRI Kontraster og sikkerhet


Magnetic resonance imaging (MRI) viser til ikke-invasive medisinske skanner som bruker magneter for å ta bilder av kroppen. Noen MR krever injeksjon av et kontrastvæske, noe som skaper klarere bilder. MRI-kontrastvæske er laget av gadolinium og er trygg for de fleste mennesker.

Funksjoner

Gadolinium er et metall ion som er FDA-godkjent som en MR kontrastmiddel. Gadolinium er paramagnetisk, noe som betyr at den virker på en annen måte i et magnetisk felt, slik som det magnetiske felt skapt i en MRI.

Bekymringer

Pasienter med nedsatt nyrefunksjon eller nedsatt nyrefunksjon kan ha en økt risiko for å utvikle nefrogen systemisk fibrose etter å ha mottatt gadolinium-baserte kontrastvæske, ifølge FDA. Nefrogen systemisk fibrose omfatter hud jevning, hindrer mobilitet og til slutt forårsaker død. Pasienter med nyresykdom bør spørre om MR som involverer kontrast er medisinsk nødvendig.

Advarsel

Kontakt legen din hvis du opplever hevelse, rødlig eller kløende hud, leddstivhet eller smerter, muskelsvakhet, eller hevet flekker på øynene etter å ha en MR som brukes kontrastvæske. Disse symptomene kan tyde på utvikling av nefrogen systemisk fibrose.

Typer av CT Hjerte Scans

CT (computertomografi) skanner kombinere røntgen med detaljert tverrsnittbilder av bein, vev og andre deler av kroppen. Legen din kan ta en eller flere typer CT scan for å se etter tegn på hjertesykdom eller andre problemer. Disse ikke-invasive tester kan se etter symptomer på hjertesykdom eller andre hjerteproblemer før symptomene vises. Følg alle legens instruksjoner om hvordan å forberede seg til testen for å sikre at du ikke gjør noe som vil påvirke resultatene.

Koronar Kalsium Scan

Koronar kalsium scan hjelper legene se om du har kalkavleiringer i blodårene som tjener ditt hjerte, ifølge Mayo Clinic. Kalsium innskudd er en betydelig risikofaktor for hjerteproblemer, ifølge WebMD. Denne testen ikke krever injeksjon av kontrastvæske. WebMD bemerker at selv om et negativt resultat indikerer en redusert risiko, kan noen myke plakk gå ubemerket.

Koronar CT-angiografi

CTA imaging tester ser på blodårer og hjerte for å se etter fett og kalkavleiringer. Det krever en jod kontrast injeksjon --- kan du også motta medisiner som påvirker hjerterytmen til å produsere bedre bilder. Denne type angiografi er mindre invasiv at standarden som innebærer innføring av et kateter inn i koronararteriene, men sistnevnte er fremdeles "gullstandard" for påvisning av alvorlig innsnevring av arteriene, ifølge Cleveland Clinic. Denne testen viser mest nytte for å avgjøre om koronar blokkering utløser brystsmerter --- spesielt hos personer som har høy risiko for hjertesykdom.

Full Body CT Scan

En full body CT scan ser på tre områder --- hjerte, lunger og pelvis.This test kan sjekke for blod innskudd og aortaaneurisme --- buler i arteriene med potensial til å sprekke. Denne testen kan ikke finne den nøyaktige plasseringen av den syke delen av arterien og bruke denne testen for å avdekke hjertesykdom er kontroversielt, ifølge WebMD.

Fjerne Flat kolon polypper

Kolon polypper ofte ikke gir symptomer. De blir ofte oppdaget når pasienten er testet for noe annet. Imidlertid kan legen ønsker å fjerne polypper hvis de er kreft eller har potensial til å slå seg til kreft. Flate eller store polypper er mer sannsynlig å forårsake tykktarmskreft enn andre typer. Det er viktig å få disse fjernet for å redusere kreftrisikoen.

Hva er kolon polypper?

I henhold til National Digestive Diseases informasjon clearinghouse (NDDIC), er en kolon polypper en vekst på overflaten av tykktarmen eller i tykktarmen. En polypp kan heves eller flat, og noen mennesker har mer enn én polypp. Polypper kan være godartet eller kreft eller har potensial til å utvikle seg til kreft. Den NDDIC sier folk som er eldre enn 50 er mer sannsynlig å ha polypper, samt pasienter som har slektninger som har hatt tykktarmskreft eller polypper. Du er også sannsynlig å utvikle polypper hvis du drikker alkohol, røyk, spise fet mat, ikke trener eller er overvektige. Mens mange mennesker ikke viser symptomer, noen ganger polypper kan forårsake blod i avføring eller blødning fra anus. Ifølge en artikkel på John Hopkins Health varsler, en "analyse avdekket at de flate lesjoner var mer enn fem ganger så høy sannsynlighet for å være kreft som samme størrelse vanlige polypper."

Fjerne Polypper

Polypper blir fjernet under en koloskopi. Under en koloskopi, legen din vil sette inn en lang, fleksibel slange inn i rektum og inn i tykktarmen. Han vil være i stand til å undersøke hele tykktarmen. Røret har et kamera på enden, samt et instrument for å fjerne polypper. Du vil bli bedøvet under denne prosedyren.

Forberedelse for en koloskopi kan være en ubehagelig opplevelse. Pasienter får medisiner en dag eller to før prosedyren for å kontrollere at tykktarmen er spyles ut slik at legen kan få et klart syn. Flate polypper er vanskelig å se om kolon ikke er helt rent. De medisiner ofte føre til diaré. Det er viktig å følge legens instruksjoner om å holde seg hydrert og også å sørge for utarbeidelse fungerer slik at du ikke trenger å gå gjennom det igjen. Det er også viktig å holde seg hydrert etter inngrepet.

Risiko

Av og til fjerning av store polypper kan føre til overdreven blødning i tykktarmen. I noen tilfeller, selv om sjeldne, kolon kan bli revet. Dette kan kreve operasjon eller sykehusinnleggelse. Det er også en risiko for allergiske reaksjoner på medisiner, infeksjon eller hjerteproblemer. Noen pasienter rapporterer også magesmerter, skarpe smerter, kramper og oppkast etter en koloskopi.

Forebygging

Ifølge NDDIC, er det ingen sikker måte å forhindre polypper. Du kan redusere risikoen ved å miste vekt, unngå alkohol, ikke røyke, spise mindre fet mat og mer frukt og grønnsaker og starte et treningsprogram.

Andre tester og prosedyrer

Laparoskopisk kirurgi kan anvendes for å fjerne større polypper. Ifølge Mayo Clinic, hvis legen har mistanke om tykktarmskreft, kan hun kjøre andre enn koloskopi for å bekrefte og bestemme behandling ytterligere tester. Legen din kan kjøre blodprøver for å bestemme organfunksjon og andre faktorer. Du kan også bli bedt om å ha en barium klyster for å gi legene en annen visning av tykktarmen din. Barium, en kontrastvæske, injiseres i tarmen i en klyster skjema. En CT-skanning, kan også anvendes.

Hvordan diagnostisere en svulmende Disk

Hvordan diagnostisere en svulmende Disk


Ifølge Mayo Clinic, "bare strekker svulmende disk utenfor plassen det skal normalt okkupere." A Det kan se litt ut som en hamburger som er for stor for bun. Det er vanlig å se en svulmende plate på en MR, som det er en del av den normale aldringsprosessen. Det er også vanlig blant folk som er overvektige. En svulmende plate vanligvis ikke forårsaker noen smerte med mindre ekstra press er opprettet på spinalkanalen. Du kan også oppleve symptomer som utstrålende smerter, en kriblende følelse, nummenhet eller muskelsvakhet.

Bruksanvisning

Motta en fullstendig fysisk eksamen. Legen din må bestemme roten av smerte og ubehag som det kan være flere årsaker til ryggsmerter. Hvis symptomene tydelig peker mot en svulmende plate, kan du ikke trenger flere tester.

Hvis legen din anbefaler det, bør du gjennomgå Magnetic Resonance Imaging (MRI). Denne formen for test ikke involverer stråling, men det er en veldig sensitiv diagnostisk verktøy. Strukturen av platen er åpenbart i finere detaljer enn med et røntgenbilde. Du kan også injiseres med en kontrastvæske for å hjelpe videre definere visse deler av ryggraden. Hvis du har en pacemaker eller annet metall enhet i kroppen din, kan du ikke ha en MR. Legen kan anbefale en CT scan i stedet.

Legen kan anbefale x-stråler. En svulmende plate vil se ut som en lomme av luft på en røntgenfilm. Siden røntgen bruke elektromagnetisk stråling, bør du fortelle legen din dersom du er gravid. Risiko for det ufødte barnet er lite, men legen din kan velge å bruke en annen test for å være på den sikre siden.

Tips og advarsler

  • En typisk behandlingsplan for en svulmende platen inneholder hvile, unngå aktiviteter som utløser smerte, og kirurgi. Legen din kan foreskrive smertestillende, muskelavslappende, eller narkotika for å bidra til å lette ubehag. Kald is eller varme pakker kan hjelpe noen individer, som i mai skånsom trening som yoga eller går.
  • Spør legen din hvor mye hvile du trenger å gjenopprette fra en svulmende plate. Noen ganger for mye sengeleie kan svekke ryggmuskulaturen og gjøre problemet verre.

Bivirkninger av fMRI

Funksjonell magnetresonanstomografi (fMRI) er en hjerneavbildningsteknikk som brukes for å måle metabolske endringer i hjernens aktivitet. Det er et viktig diagnostisk verktøy for å vurdere slag, traumer, degenerative sykdommer (dvs. multippel sklerose) og andre problemer med hjernen fungerer.

Bruksområder

FMRIs brukes til å studere hjerneanatomi, finne bestemte områder av skade, vurdere utviklingen av degenerative sykdommer, overvåking tumorvekst, og i samarbeid med andre metoder for å diagnostisere forhold.

Fordeler

Det er mange fordeler for å bruke fMRIs sammenlignet med lignende diagnostiske tester. For eksempel, trenger fMRIs ikke bruker ioniserende stråling, gi informasjon om struktur og funksjon og viser tydelig unormalt i strukturell og funksjonell anatomi.

Risiko

Selv om en fMRI er en ganske ikke-invasiv medisinsk test, kan pasienten oppleve noen komplikasjoner, inkludert allergisk reaksjon til kontrakt fargestoff (hvis brukt), følelse av klaustrofobi når du er i fMRI-maskin og interferens med medisinske implantater.

Vanligste klagene

FMRI-maskiner er støyende. Hodetelefoner eller ørepropper er vanligvis brukes til å bekjempe støy. Hvis kontrastvæske injiseres, kan nålen forårsake blåmerker eller ubehag, og kontrastvæske kan forårsake kvalme.

Alternatives

Andre former for testing er tilgjengelig, inkludert CAT skanner, PET skanner og EEG. Hver har sine egne fordeler, risiko og bruker, og kan være mer hensiktsmessig for diagnostisk vurdering for spesifikke forhold.

Carotisar Blokkering testmetoder

Carotis er to store fartøyer i nakken som leverer blod til hjernen. Når blokkeringer oppstår i disse arteriene, kan den reduserte blodstrømmen sulte hjernen til livsviktig oksygen og føre til hjerneslag eller død. Tidlig påvisning av karotid arteriesykdom er ekstremt viktig, og en rekke testmetoder anvendes for dette formål.

Initial Examination

Ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute, vil legen din begynne å diagnostisere potensielle halspulsåren blokkeringer ved å ta din medisinske historie. Blant annet vil han spørre deg spørsmål som vil avdekke spesifikke tegn på potensielle problemer som for eksempel en mini-slag eller udiagnostisert hjerneslag. Han vil da lytte til dine carotis med et stetoskop for å oppdage redusert blodstrøm forårsaket av arterie blokkering. Hvis blokkeringen er til stede, vil turbulent blodstrøm produsere en særegen susende lyd kjent som en bruit.

Testmetoder

Basert på resultatene av disse forprøver, legen din kan bestille en av flere tester laget for å bekrefte tilstedeværelse av arteria carotis blokkering.

I en carotis duplex ultralyd, vil et trent ultralyd tekniker plassere en spesialisert probe mot halsen. Denne sonden vil sende høyfrekvente lydbølger gjennom halsen som reflekteres av blodårene og skape et bilde som kan vises på en ekstern skjerm. Ved å bruke dette bildet, kan legen din observere hastigheten på blodstrømmen i dine carotis og oppdage eventuelle restriksjoner. I de fleste situasjoner, er denne fremgangsmåten er tilstrekkelig til å detektere eventuelle problemer. Men dersom resultatene av en ultralyd eksamen er uklart, ytterligere testing kan gjøres.

I en angiografi, vil legen plassere et kateter inn i nakke arterier, deretter bruke denne kateter å injisere en spesiell kontrastvæske. Når områder injisert med dette fargestoffet blir sett på en X-ray, avslører de et klart bilde av blodstrøm og blod restriksjoner. Vær oppmerksom på at denne prosedyren bærer mindre risiko for hjerneslag forårsaket av partikler av kontrastvæske blokkerer oksygen til hjernen.

I en magnetisk resonans angiografi, vil teknikere bruke en kombinasjon av magnetfelt og radiobølger til å danne bilder av dine carotis. For å øke lesbarheten av disse bildene, kan legen din også injisere en form for kontrastvæske kalt gadolinium.

Computertomografi (CT) skanner brukes til å registrere to- og tredimensjonale bilder av hjernen din og dine carotis. Disse bildene kan avsløre dårlig blodgjennomstrømning i hjernen, samt blokkeringer i halsen. I noen tilfeller kan legen din kombinere en CT scan med en kontrastvæske angiografi for å gi et klarere syn på blodårene dine på innspilte bilder. Denne prosedyren kalles computertomografi angiografi (CTA).

Å indirekte se etter tegn på halspulsåren blokkering, legen din kan bruke en annen teknikk som kalles oculoplethysmography. I denne prosedyren, vil han måle pulser i arteriene som ligger på baksiden av øynene dine til å få innsikt i din carotis funksjon.

Videre behandling av din tilstand vil avhenge av resultatene av arteria carotis testing. Konsultere legen din for mer informasjon.

Kortison for Back Pain

Kortison er et hormon som produseres naturlig i binyrene når kroppen er under stress, og er en viktig kjemisk for å redusere betennelse. Syntetisk-produsert kortison er ofte sprøytet inn i kroppens bløtvev, områder rundt ledd og sener, eller epidural regioner av ryggraden for å gi kortsiktig lindring av sene og felles ubehag eller smerter i neste og tilbake. Ifølge Gerard Melanga, MD, 60 prosent av pasientene krever bare en kortison injeksjon for å oppleve en viss grad av gunstig smertelindring.

Epidural Steroid Injection

Selv om det er tre hovedtyper av kortison injeksjoner, leger fore epidural steroid injeksjon for å lindre ryggsmerter. Den kortison steroid, som er annerledes enn de steroider misbrukt av idrettsutøvere, virker på betente nerveender snart etter en lege injiserer den inn i epidural regionen av ryggraden som omgir dura, en sekkliknende membran som omslutter ryggmargen og spinalnerver. Ved å redusere hevelse av spinal nerver, er det redusert smerte forbundet med forhold som isjias, spinal stenose, leddgikt og degenerative plate sykdom.

Prosedyre

Selv om detaljene i hver injeksjon prosedyren kan variere i forhold til pasienten og legen administrere skutt, er det noen alminneligheter om hva pasienten kan forvente. Pasienten kan ligge på magen, krøllet på hans side, eller sitte oppreist på X-ray tabellen. Legen så renser og anesthetizes injeksjonsstedet og bruker en live X-ray, kalt en gjennomlysning, for å hjelpe direkte nålen til epiduralrommet. Når du er der, legen først injiserer en kontrastvæske for å se etter nålen nøyaktighet og deretter injiserer kortison løsning. Etter prosedyren, hviler pasienten og blir overvåket i 15 til 20 minutter før du går hjem.

Fordeler og ulemper

Injeksjonen, administrert på stedet av smerte, er ofte en forebyggende første skrittet til kirurgi og kan gi pasienten akkurat nok mobilitet å fortsette med alternative terapeutiske og rehabiliterende programmer. I tillegg kan poliklinisk prosedyre bli utført ved hjelp av et lokalbedøvelsesmiddel som gir nesten umiddelbar lindring med minimale bivirkninger. Nervøse pasienter kan kreve IV sedasjon under inngrepet, noe som resulterer i en lengre rehabiliteringsperiode etter injeksjonen. Noen sårhet og lokale blødninger kan oppstå, så vel som en midlertidig økning i den innledende smerte. Ulemper ved langvarig bruk av kortison injeksjoner kan også inkludere vektøkning, økt blodtrykk og redusert bentetthet.

Risiko

Pasienter som ikke skal ha en kortison-injeksjon er de som lider av en lokal eller systemisk infeksjon, gravide kvinner, eller de med noen form for blødningsforstyrrelser eller tar blodfortynnende medisiner. Folk som bør være forsiktige når de vurderer prosedyren er de som kan være allergisk mot kortison løsning, har eksisterende hjertesykdommer eller har en pågående medisinsk tilstand som diabetes eller nyresykdom.

Betraktninger

Selv om smertelindring assosiert med kortison injeksjoner kan vare alt fra en måned til ett år, er det fortsatt bare en kortsiktig løsning på hva som kan være kroniske smerter. Sjelden kortison injeksjoner alene "fikse" det underliggende problemet. Når det er hensiktsmessig, bør pasientene bruke dem i forbindelse med noen form for terapeutisk program for å motta maksimal effekt.

Guide til Hjertekateterisering

Guide til Hjertekateterisering


Hjertekateterisering er en diagnostisk prosedyre utført på et sykehus eller sykehus-aktig setting av en erfaren kardiolog. Dette invasiv test er gjort for å se etter blokkeringer i koronararteriene, for å sjekke funksjonen av hjerteklaffene og for å overvåke hjertets pumpefunksjon. Basert på funnene i hjertekateterisering, kan en kardiolog fastslå hvilken behandling alternativer er best for pasienten.

Forberedelse

Å ha en hjertekateterisering er en stor beslutning. En av de viktigste oppgavene en lege og annet helsepersonell har er å riktig opplyse pasienter om prosedyren. Utdanning omfatter hva du kan forvente før og under prosedyren, samt postprocedure omsorg.

Pasienten og hans familie må helt forstår risiko, fordeler og komplikasjoner før du fortsetter. En samtykkeskjemaet må være undertegnet før prosedyren kan begynne, unntatt i nødstilfeller.

Før inngrepet er pasienten barbert og preparert med en antibakteriell løsning, slik som betadine. En beroligende gis til pasienten for å slappe av henne, men hun er fortsatt våken nok til å snakke med lege eller sykepleier.

Prosedyre

Hjertekateterisering er delt inn i to trinn: en høyre hjerte cath og en venstre hjerte Cath. Retten hjertet cath informerer legen av presset i hjertet og er svært nyttig for å diagnostisere hjertesvikt og hvor sterk hjertet er å pumpe. Den venstre hjerte cath viser blokkeringer i arteriene som forsyner blod til hjertemuskelen.

Prosedyren blir utført ved å sette inn et hult rør eller en kappe inn i arterien i lysken (lårarterie) eller armen (brakialarterien) og passerer den fleksible kateter gjennom denne kappe inn i hjertet. Kateterets spiss har en ballong som kan blåses opp og tømmes med en sprøyte ved den annen ende av kateteret, slik at det til å passere gjennom blodkarene.

Når kateteret er på plass, er et kontrastvæske injiseres inn i hjertet. Prosedyren for å injisere dette fargestoffet kalles også en arteriogram eller angiografi. Fargestoffet strømmer som blodet strømmer gjennom blodkarene og ventiler i hjertet, og muliggjør for legen å visualisere strømningen på en monitor. Innsnevring eller blokkering sammen med lekker ventiler kan ses på skjermen.

Komme tilbake til rommet

Legen kan eller ikke kan fjerne skjede plasseres i arterie i hjertekateterisering lab. Hvis han ikke gjør det, vil det bli fjernet av sykepleier eller tech etter at du har kommet tilbake til rommet ditt. Det kan ta en stund for blodfortynnende i systemet for å slites av, slik at sykepleieren kan vente en periode for å fjerne dette røret for å redusere risikoen for blødninger.

Etter at den er fjernet, kan manuelt trykk holdes på stedet og en trykkbandasje kan brukes. Hyppig overvåking er nødvendig for å sørge for at det ikke er blødning på stedet. Mange ganger er pasienter som kreves for å ligge på ryggen i flere timer. Smertestillende midler og tiltak kan iverksettes for å avlaste rygg og ben ubehag.

Risiko og komplikasjoner

Mens en hjertekateterisering er en vanlig prosedyre, risikoer og komplikasjoner finnes. Mange av disse er mindreårig, inkludert den vanligste komplikasjonen som blåmerker rundt innstikkstedet, på grunn av punktering av nålen og blodfortynnende om bord.

Andre komplikasjoner kan omfatte blødning rundt området, indre blødninger som følge av skade av lårarterien som kan forårsake en hematom, skade på koronararteriene som resulterer i en tåre, unormal hjerterytme som oppstår under inngrepet og selv nyresvikt fra kontrast eller fargestoff som blir injisert inn i arteriene. De mest alvorlige komplikasjoner som kan oppstå, selv om sjeldne, er hjerneslag og død.

Resultatene

Avhengig av resultatene av en hjertekateterisering, pasienten og hans lege bestemme behandling. Hvis blokkeringer er tilstede, kan legen bestemme seg for å behandle pasienten med medisiner, angioplasti (strekke fartøyet med en ballong), stenting (konstruert for å holde fartøyet åpen) eller koronar arterie bypass kirurgi. Hvis hjerteklaffene er defekt, kan pasienten kreve medisinering, videre overvåking eller ventil reparasjon eller erstatning kirurgi.

Mange kardiologer vil utføre en angioplastikk og / eller sette inn en stent for å korrigere eventuelle blokkeringer mens deres pasienten er i cath lab, i stedet for å bringe dem tilbake for en ekstra prosedyre.

Hva er farene ved Balloon utvidelse av en arterie?

Hva er farene ved Balloon utvidelse av en arterie?


Angioplasti er dilatasjon av en arterie med en ballong. Kontrast fargestoffer er først injisert slik at kirurgen kan lede et kateter gjennom blodårene. Ballong dilatasjon brukes ofte med stent, for posisjonering av netting bidra til å holde en arterie åpen. Angioplastikk er bare et midlertidig tiltak, og ikke en kur for blokkerte arterier. Med hver gjentatte ballong dilatasjon, risikoen øke.

Allergiske Reaksjoner

Du kan oppleve en allergisk reaksjon når du har en ballong utvidelse av en arterie. Du kan være allergisk mot kontrastvæske, stent materiale (hvis du & rsquo; re ha en stent satt inn) eller legemidler som brukes for anestesi eller de for å hindre blodpropper. Nettstedet ressurs & ldquo; RadiologyInfo.org, & rdquo; utviklet av American College of Radiology og Radiologi Society of North America, forklarer at kontrasten materialet som brukes for å hjelpe kirurgen identifisere blokkering og veilede kateteret gjennom fartøy kan forårsake nyreproblemer. Det kan redusere nyrefunksjonen eller forårsake nyresvikt. Dr. Damien Mosquera, på nettsiden & ldquo; Vascular.co.nz, & rdquo; sier at allergiske reaksjoner på dette fargestoffet er uvanlig og oftest forekommer hos personer med allerede ødelagte nyrer. Andre allergiske reaksjoner på fargestoff omfatter astma, hjerte slo endringer, lavt blodtrykk, utslett og oppkast.

Blødninger og Blodpropper

Harvard University & rsquo; s Dr. Larry Weinrauch forklarer at blødning eller blodpropp kan oppstå på det punktet av innsetting for kateteret, innenfor en stent, eller i blodårene. Du & rsquo; ll gis blodfortynnende for å redusere risikoen for blodpropp, fordi de kan føre til hjerteinfarkt og slag. Dr. Mosquera sier at en falsk aneurisme kan utvikle seg på innstikkstedet i arterien. Denne pulserende klump er et koagel med blod på innsiden som utvikler etter at kateteret er fjernet og blodet pulser gjennom det lille hullet igjen av kateteret. Det er lett behandles med blodpropp midler som blokkerer hullet.

Skade på blodkar

& Ldquo; RadiologyInfo.org & rdquo; forklarer at kateteret kan blåmerke eller punktere blodkar det reiser gjennom. Dr. Mosquera sier at dette gjelder spesielt når en arterie er dårlig syk. Kateteret kan også stripe foring av blodkar.

Infeksjon og rekreasjon

Enhver prosedyre som punkterer huden bærer med seg risiko for infeksjon, forklarer & ldquo; RadiologyInfo.org, & rdquo; men denne risikoen er lavere med ballong dilatasjon enn det er med bypass kirurgi. Ikke bare er kostnadene ved angioplasti mye mindre enn kirurgi, er det bare nødvendig lokal anestesi. Ingen store innsnitt er gjort og du & rsquo; re i stand til å gjenoppta normale aktiviteter kort tid etter ballongen utvidelse.

Ikke en Cure

Dr. Weinrauch og «RadiologyInfo.org" reke at ballongen utvidelse av en arterie er ikke en kur. Kosthold og mosjon, stressmestring og medisiner er alle behandlinger for blokkerte arterier som kan ha langsiktige fordeler. Restenose refererer til gjentatt blokkering av den samme arterie og angioplasti kan gjentas. Angioplastikk bare hjelper omtrent halvparten av pasienter med nedsatt vaskulær hypertensjon på grunn av aterosklerose, sier "RadiologyInfo.org." Balloon utvidelse av arteriene involvert i perifer arteriell sykdom (PAD) er ikke like vellykket når mange blodkar blir smalere eller når svært små fartøy er involvert. Det er fortsatt uklart hvor gunstig angioplastikk i arteria carotis er.

En fersk studie ved Cleveland Clinic har funnet ut at når det kommer til høyrisikopasienter, de med mange blokkerte fartøy og tilhørende diabetes, høyt blodtrykk eller hjertesvikt, er bypass kirurgi mye mer gunstig enn angioplastikk. Høyrisikopasienter var dobbelt så stor sjanse for å dø etter ballong dilatasjon eller stenting som de som hadde bypass kirurgi.

Iskemisk hjertesykdom

Iskemisk (ofte stavet iskemisk) hjertesykdom er en medisinsk tilstand definert av avbrutt eller begrenset blodstrøm gjennom arterier i hjertemuskelen. Disse arteriene ikke er i stand til å bære tilstrekkelig oksygen til ulike områder av kroppen som leveres av slike blodkar. Tilstanden er også ofte kalt koronar arterie eller hjertesykdom og kan føre til hjerteinfarkt. Iskemisk hjertesykdom er kjent som en "silent killer" fordi millioner av mennesker har smalere arterier i sitt hjerte og ikke engang visst det.

Symptomer

Enkeltpersoner ikke merke noen tidlige tegn på redusert blodstrømmen gjennom hjertemuskelen, som er grunnen til det er kjent som en "silent" sykdomsprosessen. Bare i løpet av de senere stadier av sykdommen prosessen vil en individuell varsel symptomer som en følelse av trykk i brystet, eller en klemme eller brennende følelse i brystet eller langs kjeve eller hals, rundt skulderblad eller tetthet som kan merkes i venstre arm.

Risikofaktorer

Iskemi er ofte funnet i forbindelse med tilstander som diabetes og høyt blodtrykk, og i de med en genetisk historie med koronarsykdom. Røyking kan også øke risikoen for å få iskemi, som gjør en diett høy i fett. Personer som er overvektige og intens (som Type-A personligheter) og de diagnostisert med hypertensjon kan også være økt risiko. De som allerede har opplevd et hjerneslag eller hjerteinfarkt kan også lider av trange arterier i hjertemuskelen på grunn av skade eller ødeleggelse av hjerte vev og celler.

Diagnose

Diagnostisering av iskemisk hjertesykdom kan bestemmes ved en rekke medisinske tester, kombinert med beskrivelser av symptomer hos pasientene. I de fleste tilfeller er en EKG (elektrokardiogram) gitt, som tester elektrisk aktivitet og funksjon av hjertemuskelen. Diagnostiske testene inkluderer også en ekkokardiogram, som måler lydbølger produsert av hjertet, blodprøver som kan tilby resultatene på de nivåene av kolesterol og andre lipoproteiner i blodet, samt øvelse-toleranse tester og røntgen. En annen vanlig diagnostisk metode for å bestemme hvorvidt ischemisk hjertesykdom er tilstede er en Hjartekateterisering, kjent som en koronar angiografi, som benytter kontrastvæske å vise blodstrømmen gjennom hjertet og dets fartøy.

Behandling

Leger gir en rekke behandlinger for iskemisk hjertesykdom. Mens skaden gjort til fartøy som ikke kan repareres, er behandlinger fokusert på å hindre mer skade på hjerteårer. Noen vanlige tiltak omfatter behandling av høyt blodtrykk gjennom medisinering, endre kosthold og mosjon, og slutte å røyke. Reduksjon av stress er ofte effektive, som er vektreduksjon og opprettholde en sunn og balansert diett lav på fett og raffinert sukker. I noen tilfeller kan kirurgi være et alternativ, som kan inkludere bypass og i alvorlige tilfeller, hjertetransplantasjonsprosedyrer.

Prognose

De fleste behandlinger for iskemisk hjertesykdom som mål for bedre funksjon og livskvalitet for pasienter diagnostisert med tilstanden. Forskning har fastslått at det i enkelte tilfeller kan skaden bli stanset, men endringer i livsstil, inkludert forbedret kosthold og ernæring og tilstrekkelig mengder trening, er avgjørende for en gunstig prognose. Alder og generelle helsen til et individ vil også avgjøre en prognose, samt hvor alvorlige skader på skip eller hjertemuskelen er på diagnose.

Hvordan diagnostisere urin Reflux

Hvordan diagnostisere urin Reflux


Urin reflux betyr urin rygger opp i nyrene fra ureter, som transporterer urin i blæren til å bli utskilt. Når det forekommer hos barn, kalt primær vesikoureteral refluks, er det på grunn av en utviklings unormalt. Dette kan bli bedre med alderen eller det kan kreve pågående behandling. Sekundær vesikoureteral reflux skjer når ureter sveller opp, kanskje på grunn av blokkering eller en infeksjon. Slik tilstanden er diagnostisert.

Bruksanvisning

•  Vurdere om det er en risiko for urin reflux i familien din. Skjermen for sykdommen hvis du eller din ektefelle led av det. Forskning viser ca 34% av pasientene med vesikoureteral refluks hadde et søsken med tilstanden.

Be legen din for å undersøke prenatal ultralyd nøye om det er en risiko for sykdommen. Ultralyd kan vise om babyens ureter er for kort og sannsynligvis vil føre til urin reflux.

Merk hvis du får hyppige urinveisinfeksjoner (UVI). Urin reflux kan føre til en UTI eller en UTI kan føre til at ureter å hovne opp, noe som kan føre til vesikoureteral refluks. Uansett, det er den vanligste ytre symptom på sykdommen.

Få en x-ray av blæren. Dette kalles en cystogram. En kontrastvæske settes inn i blæren, og du blir bedt om å urinere. Den x-ray kan vise om det er noen fargestoff igjen, noe som ville oppstå med urin reflux.

Sjekk inn et tømmings cystourethrogram (VCUG). Dette er en vanlig test for vesikoureteral refluks. Ligner på cystogram, i stedet for urinering på badet, gjør du det inn i en spesiell beholder og x-ray sporer atferden til blæren ved vannlating.

Se inn en blære ultralyd hvis du mistenker at er det organ som er å ha et problem. Den tester hvor godt du tømme blæren etter vannlating og måler hvor mye urin gjenstår.

Tenk en ultralyd av nyrene. Hydronephrosis, utvidelse av ureter og nyre, kan føre til alvorlige komplikasjoner. Arrdannelse og skade kan også spille en rolle i urin reflux.

Hint

  • Primær vesikoureteral refluks forekommer oftere hos kvinner.
  • Alvorlige komplikasjoner av urin reflux inkluderer en nyre infeksjon, nyreskader og til slutt nyresvikt.
  • Ikke gå på do før en blære ultralyd for å gjøre testen gå raskere.

Prosedyrer for steroidinjeksjoner for Back Pain

En epidural steroid injeksjon prosedyren er utført i håp om å lindre pasientens smerter i korsryggen eller utstrålende smerter. Denne prosedyren vil bli utført av en lege. En steroid injeksjon for ryggsmerter tar vanligvis 15 til 30 minutter. Noen pasienter vil oppleve noen umiddelbar lindring fra deres smerte; noen vil legge merke til smertelindring etter noen dager eller uker; og noen pasienter vil oppleve noe smertelindring i det hele tatt.

Formål

Hovedmålet med en epidural steroid injeksjon er å gi tilbake smertelindring. Ifølge Spine Helse, epidural steroidinjeksjoner bidra til å lindre smerten ved å kontrollere betennelse, nerverot hevelse og nerverot irritasjon. De blir som oftest brukt til å behandle ryggsmerter forbundet med lumbal skiveprolaps, når midten av spinal platen presser gjennom ytre plate ring, spinal stenose (en smalere spinalkanalen) og degenerative plate sykdom (ryggrad kollaps).

Resultater

Ifølge Spine Helse, mer enn 50percent av pasientene opplever lindring fra sine ryggsmerter. Imidlertid er denne midlertidig lindring for de fleste pasienter, slik at prosedyren vil bli gjentatt ofte når symptomene kommer tilbake. Ifølge Spine Health, kan ryggsmerter lettelse vare alt fra en uke til et år - om lag 80 prosent av pasienter som gjennomgår en epidural steroid injeksjon for en herniated lumbal plate erfaring tilbake smertelindring og 75 prosent av dem som får injeksjon for spinal stenose opplevde lindring av smertene.

Betraktninger

Ifølge Spine Health, en epidural steroid injeksjon for ryggsmerter lettelse bærer flere risikoer. Imidlertid er disse risikoene anses sjeldne. Bare om lag 0,01 prosent av pasientene erfaring infeksjon og kun 0,5 prosent av pasientene opplever en dural punktering. Blødninger og nerveskader kan også forekomme, men regnes også sjeldne. Det er også bivirkninger forbundet med de steroider som brukes under fremgangsmåten, men de anses sjeldne. Bivirkningene inkluderer økt smerte, feber, hodepine, søvnløshet, angst, flushing, høyt blodsukker, grå stær, immunitet nedgang, alvorlig hip leddgikt og magesår.

Prosedyre

Til å begynne prosedyren en sykepleier vil grundig rense injeksjonsstedet. Ifølge Spine Helse, legen, med hjelp av en radiolog, vil bruke en bildemaskin for å ta bilder av området blir injisert. Bildemaskin, kalt en fluoroscope, vil ta bilder av epiduralrommet slik at legen kan se nøyaktig hvor du skal injisere steroider. Den fluoroscope vil også bli brukt under prosedyren for å hjelpe legen veilede nålen inn i riktig område.

Før du begynner epidural injeksjon legen vil injisere en lammende medikamenter, for eksempel lidokain, til injeksjonsstedet. De vil injisere flere lag med vev og muskler slik at pasienten blir så komfortabelt som mulig. Når du er nummen, vil prosedyren begynne.

Med hjelp av den fluoroscope legen vil lede nålen på plass og når den er på plass vil legen injisere et kontrastvæske. Dette kontrastvæske hjelper legen bekrefte nålen nøyaktig plassering. Når nålen er på plass legen vil sakte injisere epidural steroid løsning. Ettersom dette steroid løsningen blir injisert du kan føle mildt press, og dette presset vil avta så snart legen er gjort injisering av steroid løsning. Når injeksjonsprosedyren er fullført legen vil ta ut nålen.

Recovery

Etter prosedyren legen eller en sykepleier, vil rense injeksjonsstedet området og tørk den. . Ifølge Spine Health, vil du da bli trillet inn i et hvilerom hvor du vil bli overvåket i ca tjue minutter. Etter 20 minutter, blir du frigjort og kan gå hjem.