Digidexo.com

Hvilken arm måle blodtrykk

Hvordan sjekke blodtrykk med en sphygmomanometer

En sphygmomanometer, eller blodtrykksmansjett, måler styrken av blod mot blodårene. Den øverste rekke av lesningen representerer trykket under hjerte kontraksjon (systolisk) og den nederste rekke representerer trykket når hjertet er i ro mellom beats (diastolisk).

Hvordan sjekke blodtrykk med en sphygmomanometer

•  Ta blodtrykket enten ligge eller sitte i en avslappet stilling. Hvis du sitter, støtter armen på et flatt underlag og bøy det litt på hjertenivå.

Bruk pekefingeren og langfingeren til å palpere brakialarterien, som ligger ved bøye av albuen. Plasser deflatert mansjetten jevnt rundt den øvre arm, en tomme over bøyning av albuen, har i midten av blæren over brachialis puls. Pakk og fest mansjetten. Det bør være jevn og tettsittende, men unngå å bruke det for hardt.

•  Plasser membranen av stetoskopet over brakialarterien og lytt etter lyden av pulsen. Stram skruen på inflasjonen pære og raskt pumpe mansjetten blæren opp ved å klemme på pære gjentatte ganger. Pump opp mansjetten opp ti poeng over det punktet hvor du sist var i stand til å høre brachialis puls med stetoskopet.

Løsne pæren skruen sakte, se måleren nøye, lytte etter en puls og la luften flukt fra mansjetten. Ta notere nummeret på måleren når du først begynner å høre lyden av brachialis puls igjen. Dette er det systoliske trykket.

Fortsett å lytte som mansjetten tømmes før du er ute av stand til å høre en puls. Dette er det diastoliske trykket. Tømme mansjetten helt løs og ta det danne armen.

Ta opp blodtrykket opplesninger, klokkeslett og dato, og fra hvilken arm du tok presset.

Hint

 • Når du blir kjent med å ta et blodtrykk, vil du kunne se måleren og se svak pulsering når den når det systoliske trykket. Den pulse stopper under deflasjon når den når det diastoliske trykket.
 • Bruk riktig størrelse mansjetten eller du kan få en unøyaktig lesing. Den oppblåsbare blære inne i mansjetten bør gå rundt 80 prosent av en voksen arm og 100 prosent av et lite barns arm.

Trinnene i Innhenting blodtrykk

Høyt blodtrykk er en bekymring for mange mennesker. Ved å kjøpe din egen digitale blodtrykksmaskin eller en blodtrykksmåler og et stetoskop av din egen, kan du sjekke blodtrykket selv.

Hvorfor ta blodtrykket?

Blodtrykket er kraften som blodet setter på veggene i blodårene. De to deler til en blodtrykksmåling er systolisk og diastolisk. Det systoliske er den høyeste blodtrykket når hjertet slår, og er den øverste (eller første) nummer i blodtrykksmåling. Diastolisk er trykket når hjertet hviler mellom beats og er den nederste (eller andre) nummer i lesing.

Høyt blodtrykk er definert som et systolisk rekke 140 eller høyere, eller en diastolisk antall 90 eller høyere (140/90), i henhold til Drugs.com, mens normalt blodtrykk er et systolisk mindre enn 130 og en diastolisk mindre enn 85 ( 120/85).

Hvis en person har høyt blodtrykk, kan det gjøre dem mer sannsynlig å ha et hjerneslag, hjerteinfarkt eller nyresykdom, fordi det kan føre til arteriell skade.

Tar blodtrykket

Det er to ulike metoder for å ta blodtrykket. Den ene er med en digital blodtrykksmåler og den andre er med et stetoskop og en blodtrykksmansjett kjent som en blodtrykksmåler.

Les alltid instruksjonene med noen del av medisinsk utstyr du får som instruksjoner kan variere litt fra maskin til maskin.

Med den digitale blodtrykksmåleren, bør du sitte eller ligge med armen strukket ut i nivå med hjertet å gi en nøyaktig lesing. Pakk mansjetten komfortabelt rundt armen på ca 1 cm over albuen. Når du slår på blodtrykksmåleren, bør mansjetten stramme og du bør være i stand til å lese blodtrykket på den digitale utgangen.

Med blodtrykksmåler og stetoskop, vil du gjøre nesten de samme trinnene som du tok med den digitale blodtrykksmaskin. Men denne gangen, i stedet for å være i stand til å lese blodtrykk av det digitale displayet, må du ta det selv.

Når mansjetten er rundt armen, sette stetoskop er øretelefoner i ørene, og ved hjelp av indeksen og midtre fingrene, se etter pulsen i skurken av albuen. Når du finner den, la membranen på stetoskopet over puls og lytte etter hjerteslag.

Stram skruen på pæren å sørge for at luften går inn i mansjetten, raskt presse pære noen ganger til måleren viser ca 160. Mansjetten vil stramme og lytte gjennom øretelefonene av stetoskopet, vil du høre pulsen igjen .

Sakte løsne skruen og la små mengder luft ut av mansjetten. Lytt til lydene nøye som du ser på måleren og huske nummeret på måleren der du først høre pulsen dunkende. Dette er det systoliske trykket. Det andre nummeret som skal registreres er når pulsen stopper. Dette er det diastoliske trykket.

Når du tar opp blodtrykket i en logg eller en bærbar PC, skrive ned blodtrykket, dato, klokkeslett og hvilken arm ble brukt.

Hvordan sjekke blodtrykk

Hvordan sjekke blodtrykk


Blodtrykks maskiner er populære akkurat nå. Men å ta trykket manuelt med en enkel mansjett og stetoskop vil gjengi en nøyaktig lesing. Bare følg disse trinnene.

Hvordan sjekke blodtrykk

•  Kjøp en blodtrykksmansjett som legen bruker. Det brytes rundt armen din og har en pumpe. Du finner disse i apotek eller narkotika butikker. De kommer i små, voksne, store og ekstra store størrelser.

Kjøp et stetoskop. De dyrere modellene vil levere klarere lyd.

•  Pakk mansjetten rundt armen litt over det press på underarmen. Plasser stetoskop på bretten av underarmen og pumpe mansjetten opp til 160. metallvedlegg på siden av pumpen gjør det mulig å blåse opp og tømme mansjetten.

Hør for systolisk og diastolisk tall. Du vil høre to forskjellige lyder med stetoskopet som du sakte tømme mansjetten. Den første lyden vil være sterk og den andre lyden lysere. Ved starten av hver ny lyd, se på avlesningen på mansjetten til å vise tallene med den første og sterkere lyd som representerer den øverste systolisk nummeret og det andre og mykere lyd som representerer det diastoliske nummer.

Gjenta blodtrykksmåling. Resultatene vil variere fra arm til arm. Ideell blodtrykk er 120/80. Du bør ta tre eller fire målinger og gjennomsnittet resultatene.

Hint

 • Kontakt lege dersom du opplever brystsmerter, kortpustethet, nummenhet, prikking i venstre arm eller utydelig tale. Dette kan være tegn på en alvorlig hjertelidelse.

Hvordan søke en Arm Sling

Hvordan søke en Arm Sling


Arm stropper brukes til å immobilisere en arm som har blitt skadet eller som krever støtte etter en ortopedisk eller kirurgisk prosedyre. Målet med å immobilisere armen er å redusere smerte, hindre ytterligere skade og tilrettelegge rask helbredelse.

Bruksanvisning

En vet at de fleste velassorterte førstehjelp kits inkludere minst en slynge, noe som vil være trekantet i form. Noen førstehjelp prosjektpakker inkluderer stropper i to størrelser: en for ungdom og en for voksne.

Forstå at selv om du ikke har en slynge i førstehjelp kit, kan du utforme en slynge til å gjelde for en skadet arm fra materialer du har på hånden, inkludert belter, skjerf, håndklær, sengetøy eller klesplagg. Uansett materiale du bruker, bør det ikke strekke.

Finn ut hvilken arm har blitt skadet, og inspisere det å være sikker på at det ikke er noen punkteringer eller rifter som krever behandling. Hvis armen er blødning, må du kontrollere blødningen før du bruker armen slynge.

Finn den lange siden av trekantformede slynge, og plassere det øverste punktet over skulderen på motsatt side av skadet arm. Seilet materiale bør ligge flatt over den skadde personens overkropp.

Bøy skadet arm ved albuen 90 grader, og trekke den nederste punktet på langsiden av seilet opp over den skadde armen og rundt på baksiden av personens nakke. Begge punkter bør møtes omtrent ved toppen av skulderen på motsatt side av skadet arm.

Kontroller at det tredje punktet i fatle trekant er plassert ved albuen til den skadde armen. Hvis det ikke er det, omplassere seilet til riktig posisjon, tar seg ikke å føre til at pasienten unødig smerte.

Bind seilet bak persons nakke mot uskadde side. For å forebygge gnagsår, plasserer et stykke myk klut mellom knuten og personens hud.

Hint

 • Hvis man har en annen slynge eller materialstykke, påføre et bindemiddel til armen når den har blitt plassert i en slynge. Pakk slynge eller materiale rundt personens overkropp slik at det dekker slengte armen. Fest den godt. Dette bindemiddelet vil ytterligere immobilisere den skadde armen.

Hvordan sjekke blodtrykket for Dehydrering

Hvordan sjekke blodtrykket for Dehydrering


En person blir dehydrert når kroppen ikke har nok vann eller væsker. Hvis dehydrert, kan en person oppleve en tørr munn, lepper som er innskrumpet, sjelden vannlating, og mangel på tårer. Dehydrering fører også til lavt blodtrykk opplesninger. Hvis du mistenker at du eller en du er glad lider av dehydrering, kan du ta blodtrykket for bekreftelse.

Hvordan sjekke blodtrykket for Dehydrering

•  Rull opp ermet, eller fjerne armen fra ermet. Det spiller ingen rolle hvilken arm du bruker, men å være konsekvent, bør du alltid bruke samme arm.

Plasser armen på et bord, og bøy. Pakk mansjetten rundt overarmen. Du må mansjetten å være minst en tomme over albuen.

Finn en puls i armen under mansjetten. En stor arterie er plassert på motsatt side av albuen. Plasser stetoskopet på den. Sett øretelefonen av stetoskopet i ørene.

Lukk ventilen på blodtrykksmåleren og helt blåse den. Dette vil stoppe blodet fra å strømme midlertidig.

Åpne ventilen og lytte for første pop eller lyden av blodstrømmen. Det er en numerisk skiven på blodtrykksmåleren. Du vil se at pilen peker på tallene gå opp som du blåse opp skjermen. Når du hører den første pop eller lyden av blodstrømmen titt for å se hvilket nummer pilen på blodtrykksmåleren peker til. Dette er din systolisk måling.

Hør igjen for alle lyder for å forsvinne. Ta et notat som nummer pilen pekte på når lyden forsvant. Dette er din diastolisk måling.

La luften ut av mansjetten og ta den av. Sett deg skjorta igjen eller rulle ermet ned igjen.

Sammenlign blodtrykket tall med en normal blodtrykk på 120 (systolisk) over 80 (diastolisk). Hvis tallene er lavere enn dette, kan du bli lider av dehydrering. For eksempel kan en blodtrykksmåling av 90/60 indikerer dehydrering. Det finnes også andre årsaker til lavt blodtrykk som hjertesykdom, eller tar visse medisiner. Du må sjekke med legen din for å finne ut om dehydrering er definitivt årsaken.

Hint

 • Digitale blodtrykksmålere er nå tilgjengelig. Disse er enkle å bruke og vil gi deg en digital lese ut av blodtrykket slik at du er sikker på at du gjorde det riktig.
 • Lavt blodtrykk bør overvåkes av lege. Hvis blodtrykket ditt er for lavt på grunn av dehydrering, kan legevakten gi deg intravenøs væske for å rehydrere deg.

Hvor lenge bør du sitte stille Før du leser blodtrykket?

Hypertensjon er ofte til stede uten symptomer. Mange stresser rundt og komme frem til legen sin avtale i tide, bare for å måtte sitte og vente med å gå til en eksamen rom og deretter vente litt mer for legen å endelig vises. Dermed kan stress og angst av besøket gjør blodtrykket lese høyt. Det finnes måter å fastsette en nøyaktig blodtrykk lesing hjemme.

Teknikk

Kjøp en blodtrykksmåler. Disse er tilgjengelige på rabatt butikker og apotek, og varierer i pris fra $ 30 til rundt 100 kr. Snakk med en selger eller legen din for å finne ut om en digital eller manuell blodtrykksmåleren er riktig for deg.

Sett deg ned i en god stol; strekke armen ut på en benkeplate eller skrivebord nivå med hjertet.

Hvile i minst fem til ti minutter, og deretter fortsette å ta blodtrykket.

Plasser mansjetten på overarmen, ca 1 cm over skurken av albuen. Pakk mansjetten rundt armen din, sørg for at det ikke er for løs; den trenger å være tettsittende men ikke for stramt.

Følg instruksjonene som fulgte med skjermen, og ta blodtrykket lesing.

Dokumentere lesing i en liten notisbok sammen med klokkeslett, dato og notasjon av hvilken arm du tok din å lese på.

Ta blodtrykket lesing gang daglig hvis du og legen din har problemer med å kontrollere blodtrykket, en gang i uken er nok hvis trykket er godt forvaltet. Ta den bærbare sammen med deg til legenes besøk; dette vil hjelpe ham spore fremgang og justere medisiner.

Hvordan Analyser blodtrykket opplesninger

Regelmessig overvåking av blodtrykket hjemme er en effektiv måte å holde styr på din helse. Analysere blodtrykket opplesninger er like enkelt som å lese de øverste og nederste tallene i blodtrykksmåler og bestemme hvorvidt de faller innenfor normalområdet. Det er viktig å ta opp dine tall hver gang du tar blodtrykket, slik at du kan referere til dem senere når du besøker din lege.

Bruksanvisning

•  Les bruksanvisningen for ditt hjem blodtrykksmåler før du bruker den. Hvile i 5 minutter før du tar lesing. Sitt opp med armen strukket ut på hjertenivå. Pakk mansjetten rundt armen, ca 1 1/2 inches ovenfor albuen. Følg produsentens instruksjoner for å ta blodtrykket lesing.

Se på toppen antall blodtrykket lesing. Skriv ned dette nummeret slik at du enkelt kan referere til den senere. Skriv ned datoen for at du tok lesing, tid og hvilken arm du brukte. Den øverste nummeret kalles det systoliske lesing. Den måler bølge av trykket av blod inn i blodstrømmen hver gang ditt hjerte kontrakter. Vanligvis er en systolisk lesning mellom 120 og 140 regnes som normalt. Se din lege umiddelbart hvis det systoliske lesing faller utenfor dette området.

se på det lavere antall av blodtrykket indikator. Skriv ned nummeret, dato, klokkeslett og hvilken arm du pleide å ta lesingen. Den nederste rekke av blodtrykket indikatoren er det diastoliske trykket. Den måler blodtrykket når hjertet er mellom beats. En diastolisk lesing mellom 70 og 90 regnes som normalt. Se din lege hvis diastolisk antall faller utenfor dette området.

Få blodtrykket kontrolleres av helsepersonell på en jevnlig basis. Selv om det er viktig å overvåke blodtrykket hjemme, kan et hjem blodtrykk indikatoren være unøyaktig. Legen din kan foreslå måter å holde blodtrykket innenfor en normal rekkevidde og kan fortelle deg hva blodtrykket lesing er ideelt for kroppen din.

Tips og advarsler

 • Hold en journal av dine blodtrykket opplesninger. En journal vil hjelpe deg med å analysere endringer i målingene.
 • Alltid se en medisinsk faglig for eventuelle blodtrykk bekymringer.

Hvordan Tie en Tourniquet for Blood Work

En tourniquet brukes for venepunksjon begrenser blodstrømmen. The tourniquet fører en blodåre å hovne opp, noe som gjør lett tilgjengelig for blodprøvetaking venen. Det er viktig når du bruker en tourniquet å ikke forlate bandet på i mer enn ett minutt.Byen tourniquet kan bli smertefullt å pasienten, samt føre til hemoconcentration. Som indikert ved Phlebotomy, er hemoconcentration reduksjon av plasma, noe som resulterer i en økning av røde blodceller. Hemoconcentration kan føre til unøyaktigheter i blodprøver.

Bruksanvisning

•  Vask hendene før du påfører tourniquet. Sett på et par av medisinske hansker.

Be pasienten å sitte med armene i en flat posisjon. Se på begge armene på pasienten for å finne ut hvilken arm vil ha de beste vener. En arm kan gi mer tilgjengelige årer enn den andre.

Knyt tourniquet 3 til 4 inches over det tiltenkte stick området (over albuen) etter å finne en god stemning. Spør pasienten til å foreta en knyttneve. Ikke la ham å pumpe hans hånd.

Observer pasientens hud for en forstørret blå blodåre. Trykk på vein for å sikre at venen fjærer tilbake som en gummistrikk. Hvis venen ikke spretter opp, finne en annen vene for bruk. Når du finner en akseptabel stikkstedet, er du klar til å trekke blod.

Tips og advarsler

 • Hvis du ikke kan vurdere en blodåre for venepunksjon, og det tar mer enn ett minutt å finne en blodåre, slipper du tourniquet og prøv igjen.
 • Hvis du ikke får tilgang til en vene i to forsøk, be om en annen phlebotomist å få tilgang til pasientens blodåre og trekke blodet.
 • Ikke bruk en latex tourniquet hvis pasienten din forteller deg at han er allergisk mot lateks. Latex allergi kan være alvorlige.
 • Ikke bind en tourniquet til poenget med å knipe pasientens hud. Dette kan skade pasientens nerver.
 • Hvis du har en pasient som besvimer under inngrepet, umiddelbart fjerne tourniquet og bruke ammoniumsalter å gjenopplive pasienten.
 • Ikke påfør en tourniquet hvor det er synlige arr i huden.

Forskjellen mellom blodtrykk i høyre arm Vs. Venstre Arm

Som hjertet pumper, sender det blod gjennom kroppen din, legge press på veggene i blodårene, spesielt blodårene dine. Blodtrykket er måling av styrken av blod gjennom fartøy. Hvis du er frisk, pumper hjertet ditt blod til alle kroppens celler uten å forårsake unødig stress på fartøyene. Blodtrykket måles vanligvis i enten høyre øvre eller venstre overarm. En normal blodtrykket er typisk mindre enn 120/80 mmHg (millimeter kvikksølv).

Forstå Numbers

Systolisk blodtrykk måler trykket når hjertet kontrakter, propelling blodet gjennom sirkulasjonssystemet. Dette er den øverste, høyere nummer i blodtrykksmåling. Diastolisk blodtrykk måler trykket som hjertet slapper av, representert ved bunnen, lavere tall. Blodtrykket svinger hver dag for en rekke årsaker: tid på dagen, aktivitetsnivå, stress, alder og fysisk form, blant andre, men konsekvent høyt blodtrykk (hypertensjon) krever endringer i livsstil og / eller medisiner til lavere trykk og stoppe blodårer fra å bli skadet.

Trykkforskjell mellom Arms

Det er en normal variasjon i inter-arm blodtrykk, eller trykket mellom høyre og venstre armer. Vanligvis er det mindre enn 10 mmHg og, ifølge American Heart Association, bør du snakke med legen din dersom forskjellen er gjennomgående større. Dette kan være en indikator på en underliggende tilstand som for eksempel koronarsykdom (CAD), innsnevring av arteriene som forsyner blod til hjertet, eller perifer vaskulær sykdom (PVD), innsnevring av andre blodårer som ikke fører blod direkte til hjertet .

Hvilke armen for å måle?

Fordi det er en trykkforskjell mellom armene, måling av begge armer i utgangspunktet er viktig for å hindre en feildiagnose av hypertensjon. Deretter, i henhold til American Heart Association, armen med høyere blodtrykk bør brukes til å avgjøre om du har høyt blodtrykk. Når overvåking hypertensjon, legen din vil sannsynligvis også bruke armen med høyere blodtrykk å veilede beslutninger. Når overvåking blodtrykket hjemme, bør du også bruke armen med høyere lesing.

PVD og CAD

I en 2007 japansk studie av 386 pasienter med mistanke om CAD, ble 63 prosent av de med inter-arm blodtrykksforskjeller funnet å ha sykdommen. En 1991 studie ved Johns Hopkins Medical Institutions fant at en signifikant forskjell i inter-arm blodtrykk er oftere symptomatisk for PVD. Studien fant en større "forekomst og omfang" av forskjell i høyre og venstre arm blodtrykk med PVD enn med CAD. Interessant, fant studien at verken arm konsekvent hadde høyere trykk.

Risikofaktorer

Mens inter-arm blodtrykk kan være en indikator på en underliggende sirkulasjons tilstand, det er andre risikofaktorer som kan indikere enten PAD og CAD. Disse inkluderer røyking, høyt kolesterol, fedme, diabetes, høyt blodtrykk og en stillesittende livsstil. Røykeslutt, kontrollere diabetes og høyt blodtrykk, spise et sunt kosthold og trener hjelp forebygging av sykdommer.

Hvilken type trening hjelper senke høyt blodtrykk?

Personer med høyt blodtrykk har større risiko for lider av hjerteinfarkt og slag. Når blodtrykket er forhøyet, har blodet vanskelig for å bevege seg gjennom blodårene. De med forhøyet blodtrykk har ofte å ta medisiner for å regulere det; Men forskjellige typer aerobic øvelser bidra til å redusere høyt blodtrykk. The American Heart Association anbefaler minst 30 minutter med aerobic aktivitet fem dager i uken for å senke blodtrykket.

Gang

Turgåing er en enkel type øvelse som bidrar til å redusere høyt blodtrykk. Om morgenen eller på ettermiddagen, kan enkeltpersoner gå rundt deres nabolag eller i den lokale parken. En annen måte å legge vandre til en daglig rutine er ved å parkere lenger vekk fra bygninger og tar trappene.

Svømming

The Blood Pressure Association lister svømming som en type øvelse som bidrar til å redusere høyt blodtrykk. Svømming er en skånsom form for aerobic aktivitet og er bra for personer med felles og kne smerter.

Dancing

Dans er en annen form for trening som senker blodtrykket. Enkeltpersoner kan danse hjemme med eller uten en DVD, eller de kan melde seg på dansekurs i samfunnet for å legge denne aktiviteten til sin aerobic diett.

Klippe plenen

The American College of Sports Medicine sier at husarbeid kan inngå i aerobic øvelser som hjelper redusere høyt blodtrykk. Klippe plenen med en push klipperen arbeider opp pulsen og, avhengig av størrelsen på gården, hjelper enkeltpersoner oppnå sine 30 minutter med fysisk aktivitet.

Jogging

Når en person med høyt blodtrykk øker sin utholdenhet, kan de legge jogging til sin liste av aerobe aktiviteter.

Aerobicklasser

Tradisjonelle aerobicklasser bidra til å senke blodtrykket. Begynnelsen mosjonist kan gjøre lav effekt trening og jobbe opp til avanserte klasser. Enkeltpersoner kan enten velge å gå til et treningsstudio eller kjøpe trening DVDer som de kan gjøre i sine stuer.

Avspenningsteknikker

Noen former for dyp pusting mosjon, som yoga, er andre typer øvelser som hjelper redusere høyt blodtrykk. Medical College of Wisconsin sier at å legge dyp pusting til aerobic aktiviteter reduserer stress, en av de viktigste årsakene til høyt blodtrykk.

Hvilken virkning har Graviola Ha på blodtrykk medisiner?

Hvilken virkning har Graviola Ha på blodtrykk medisiner?


Graviola er en naturlig forekommende plante ekstrakt som kan være svært gunstig for folk som lider av høyt blodtrykk.

Funksjon

Graviola er ofte funnet i høyt blodtrykk medisiner på grunn av sin evne til i det vesentlige å senke en persons blodtrykket.

Misforståelse

En vanlig misforståelse er at graviola liksom "påvirker" blodtrykksmedisin. I virkeligheten er det faktisk en viktig ingrediens i blodtrykket medisinering.

Andre bruksområder

Graviola er også brukt til å behandle kroppslige infeksjoner fra sopp og bakterier.

Depresjon

På grunn av graviola evne til å senke blodtrykket er det ofte brukes i behandling av pasienter med nervøse lidelser, så vel som tilstander som stress og generell depresjon.

Advarsel

Fordi graviola har evnen til å senke en persons høyt blodtrykk, det bør ikke bli brukt av noen som allerede har lavt blodtrykk. I enkelte tilfeller vil det være anbefalt til folk av leger, men det vil alltid bli nøye overvåket og under deres tilsyn.

Hvilken tid på dagen er blodtrykk det høyeste?

Hvilken tid på dagen er blodtrykk det høyeste?


Blodtrykket kan variere i løpet av dagen i henhold til kroppen din 24-timers syklus. Dette er spesielt nyttig å være klar over når du måler blodtrykket ditt av helsemessige årsaker.

Døgnrytme

Den døgnrytmen er den "menneskelige klokke" og beskriver kroppens biologiske rytmer i løpet av dagen. Dette kan påvirke alle kroppens vitale funksjoner, inkludert hjertefrekvensen og blodtrykket.

Dag Tid Blood Pressure

For folk flest, stiger kroppens blodtrykk i morgentimene og når sitt høyeste punkt rundt middag. Dette er fordi kroppen din er forhåndsinnstilt til å øke sine funksjoner for forventet daglig aktivitet.

Night Time Blood Pressure

Kroppen din når sitt laveste blodtrykket ved sengetid, mellom 20:00 og 2 am I løpet av de tidlige morgentimer, begynner blodtrykket til å øke, og fortsetter å stige for å nå sitt høydepunkt rundt middag.

Forskjell

Hvis du tar blodtrykket ettermiddagen og deretter på kvelden, kan du se mellom en 15 til 20 mg nedgang. Dette er ikke alltid tilfelle, så vil du se mindre av en nedgang i to hvis du har normalt blodtrykk.

Forskning

Døgnrytmen blir nå undersøkt med hensyn til effekten det kan ha på når man skal starte medisinering og viss behandling for personer med høyt blodtrykk og andre hjerteproblemer. Siden hjertefrekvens og blodtrykk både økning og reduksjon med syklusen, kan det være aktuelt å gi behandling eller medisiner på kroppens hviletilstand.

Wrist Blodtrykksmansjett vs Arm Blodtrykksmansjett

The American Heart Association anslår at én av tre amerikanere har høyt blodtrykk, men nesten en tredel er uvitende fordi den har ingen symptomer, og de ikke overvåke deres blodtrykket hjemme.

Håndledd vs Arm

En håndleddet cuff er selvoppblåsende og slitt som en klokke med en digital avlesning. En størrelse passer de fleste. Ermer kommer i flere lengder, og målingene kan være digital eller aneroid. Den digitale modellen har en egen lese-ut-enhet koblet til mansjetten av en slange. Aneroid modellen har en måler med en peker festet til mansjetten. Denne typen er ofte rimeligere enn en digital mansjett, men det er mer delikat og kan bli mistilpasset og gi unøyaktige målinger.

Brukervennlighet

En håndleddet cuff blåses opp automatisk, stramme rundt håndleddet og levere en rask lesing. Det er som å sjekke klokken. En arm mansjetten må blåses opp ved å klemme en gummipære. Som cuff tømmes, leverer den en lesning enten digitalt eller på aneroid måleren.

Hvordan de fungerer

Håndleddet mansjetter og ermer måle styrken av blod som strømmer gjennom blodårene dine når hjertet slår (systolisk trykk), og når hjertet hviler mellom beats (diastolisk trykk). Resultatene er presentert som systolisk / diastolisk. Blodtrykket av 120/80 eller lavere anses som optimal.

Nøyaktighet

Håndledd og ermer vil gi nøyaktige målinger hvis du slappe av i minst fem minutter før du begynner, sitter komfortabelt i en fast stol med føttene flatt på gulvet, og hvile armen på et fast underlag på hjertenivå.

Hvilken er best

Hvis du har begrenset mobilitet, er en håndleddet cuff så lett å bære og leses som et armbåndsur. Ermer krever at du vikle mansjetten godt rundt overarmen, fast klem gummi pære å stramme den, og med en aneroid cuff, snu hodet sidelengs for å lese av måleren.

Misforståelse

Blodtrykket er ikke en konstant. Det endrer minutt til minutt, avhengig av din følelsesmessige tilstand og aktivitetsnivå. Høyt blodtrykk er ikke bare en mannlig problem. Kvinner med risikofaktorer som å være gravid, overvektig eller overgangsalderen er også utsatt.

Fysisk aktivitet og høyt blodtrykk

Fysisk aktivitet og høyt blodtrykk


Det er ikke klart hva som forårsaker høyt blodtrykk - også referert til som høyt blodtrykk - i de fleste mennesker, men det øker risikoen for hjertesykdom og slag. Selv om det kan behandles med medikamenter og til en viss grad ved hjelp av diett, en av de mest effektive måtene å forhindre og å senke blodtrykket er gjennom daglig øvelse som hever hjertefrekvensen. Men folk som utvikler ekstremt høyt blodtrykk mens du trener bør du oppsøke lege, fordi dette kan være en indikasjon på tidlig hjertesykdom.

Definisjon av Hypertension

Hypertensjon er definert som en "kronisk forhøyet blodtrykk større enn 140/90 millimeter," ifølge en artikkel på trening og hypertensjon på American College of Exercise nettside. Det kan være en indikasjon på innsnevring arterier eller et svakt hjerte. Personer som har ubehandlet hypertensjon er fem på syv ganger større sannsynlighet for å utvikle koronarsykdom eller lider slag enn de med normalt blodtrykk, advarer ACE.

Typer og Mengde Anbefalt Exercise

De beste typer fysisk aktivitet er de som heve din pust og hjerte priser for langvarig, uavbrutt perioder eller en serie av korte støt med aktivitet. Disse typer trening styrke hjertet, og et sterkt hjerte pumper blodet lettere, noe som gir mindre press på blodårene, forklarer Mayo Clinic. Eksempler på den første tilnærmingen ville være jogging, sykling eller svømming. Den korte støt tilnærming kan innebære korte, intense fjærer, hoppe tau, hopping knekt eller knebøy thrusts eller en kombinasjon av disse (sirkeltrening). Uavhengig av hvilken tilnærming du adoptere, bør du prøve å gjøre 30 til 60 minutter med trening tre til seks ganger i uken, råder ACE.

Andre former for aktivitet, slik som raker løv, turgåing, klatring trinn og livskraftige husarbeid, er også former for trening, legger Mayo Clinic.

Effekter

Regelmessig aerob trening har vist seg å senke blodtrykket hos eldre menn og kvinner, men det kan også redusere unge voksnes risiko for å utvikle høyt blodtrykk, ifølge en artikkel i april 2007-utgaven av American Journal of Public Health. En 15-årig studie som involverer nesten 4000 unge voksne viste at trener fem ganger i uken og brenne 300 kalorier per økt redusert sin risiko for å utvikle høyt blodtrykk med 17 prosent. De reduserte risikoen med ytterligere 11 prosent for hver 1500 kalorier de forbrent per uke. Trening hjelper også til med vekttap, noe som er viktig fordi overvektige mennesker har økt risiko for å utvikle høyt blodtrykk, påpeker Mayo Clinic ut.

Overvåkingsresultater

Den eneste måten å overvåke resultatene er ved å få regelmessig blodtrykkssjekk. Du kan gjøre regelmessige besøk til en lege eller få en blodtrykksmansjett å bruke hjemme. Du bør sjekke trykket en time før trening, sier Mayo Clinic. Normalt blodtrykk hos friske mennesker er 120 over 80. (Det første tallet indikerer hvor mye press plassert på blodårene når hjertet kontrakter. Den andre tallet er hvor mye press mot veggene mellom pulsslagene, sier ACE.)

Forholdsregler

Personer med høyt blodtrykk eller ikke er vant til å trene bør starte med lave til moderat intensitet trening for å unngå skader og la ditt hjerte og lungene blir vant til den økte anstrengelse. Øvelse ofte midlertidig øker blodtrykket, men i noen kan det pigg farlig å nivåer av 200-250 millimeter kvikksølv, ifølge en 17 mai 2005, artikkel om pasientens helse internasjonale nettsider. Dette kan være et tegn på hjertesykdom og kan kreve behandling.

Hvis du føler deg svimmel, langvarig kortpustethet, føler brystsmerter eller tetthet mens du trener, bør du oppsøke lege. Du bør også gjøre det hvis du utvikler uforklarlig smerter i en arm eller kjeven eller uregelmessig hjerterytme eller slapphet, sier Mayo Clinic.

Måling av blodtrykk hos barn

Tar et barns blodtrykk

Det kan komme som en overraskelse for noen, men på hvilken måte et barns blodtrykket måles vil være tilnærmet det samme som i en voksen. Det vil bli tatt med en standard mansjett, og med bruk av et stetoskop. Under normale omstendigheter, ville et barn ha sin blodtrykket måles under regelmessig helsesjekk på hans legekontor. Og ifølge American Heart Association, bør disse målingene tas så snart barnet fyller tre år. De fleste leger vil bruke denne praksisen, så det er ikke nødvendigvis noe du trenger å holde i forkant av tankene dine.

Formålet Målinger

Grunnen der et barn (akkurat som en voksen) bør ha sitt blodtrykk tatt på relativt jevne mellomrom er egentlig opphopning av medisinske data, samt å holde orden, så å si, på hans helse. Når et barns blodtrykk måles, vil en lege kunne se tilbake på disse målingene og oppmerksom på eventuelle endringer som kan ha funnet sted mellom besøkene. De fleste barne blodtrykk vil variere med alder, kjønn, vekt og høyde. Til syvende og sist, kan et barns blodtrykk brukes til å advare en medisinsk faglig av eventuelle latente medisinske problemer.

Andre forhold

Mens de fleste barn vil generelt ha sine blodtrykket måles under regelmessige besøk, kan noen barn trenger å følge en annen timeplan for å bedre overvåke deres helse. Dette vil være tilfelle hos barn som er overvektige eller fete, så vel som de som er undervektige. Det kan også være behov for hyppigere målinger når et barn lever med en tilstand som påvirker hans hjerte eller blodsirkulasjon.

"Normal" Blood Pressure

For det meste, vil barnets blodtrykket være mellom 110 og 120 systolisk (den første eller øverste rekke i lese) og mellom 70 og 80 diastolisk (den andre eller nedre rekke i lese). Som blir sagt, det er differensiering i blodtrykket basert på barnets alder, kjønn og høyde. En tabell for referanse er gitt i Resources for å bedre vise avgrensningen.

Hvordan sjekke et barns blodtrykk

Et barns blodtrykk kan være en nøyaktig barometer ved å måle barnets generelle helse. Som voksne, kan små barn oppleve uvanlig høyt eller lavt blodtrykk. Mens barnelege vil måle ditt barns blodtrykk under sin vanlige checkup besøk, lære å kontrollere blodtrykket hennes hjemme kan hjelpe deg med å overvåke den generelle egnethet av barnet ditt til enhver tid.

Hvordan sjekke et barns blodtrykk

•  Forklar prosessen til barnet. Noen barn kan være engstelig av medisinske instrumenter eller trenger veiledning. Fortell barnet at du vil være å måle blodtrykket hans, og at det vil hjelpe ham holde seg frisk. Instruere barnet at han må være i ro under målingen.

•  Sitt barnet ned i en stol. Hun skal hvile armen på et bord eller armlenet slik at armen er på samme nivå som hennes hjerte. Hennes arm bør plasseres slik at hennes hånd håndflate er vendt oppover. Holde henne i en hviletilstand i fem minutter. Du ønsker kanskje å lese barnet en bok eller synge henne en sang.

Trykk ned på mansjetten å presse ut all luft som er i den. Pakk mansjetten rundt barnets arm slik at bunnen av mansjetten er omtrent en tomme over hvor armen svinger. Kontroller at arterien linje på forsiden av mansjetten er på innsiden av albuen.

Skyv to fingre under mansjetten å sikre at det ikke er for stramt. Hvis to fingre ikke får plass mellom mansjetten og barnets arm, løsne mansjetten.

Slå på mansjetten hvis du bruker en automatisk maskin. Hvis manuelt sjekke et barns blodtrykk, hopper du til trinn 6. Enheten vil raskt blåse opp mansjetten og gi deg en automatisert lesing av barnets blodtrykk. Den øverste rekke vil være hennes systoliske trykk, og den nederste avlesning vil befinne seg sin diastoliske trykket. Skriv ned blodtrykket på maskinen.

Sett stetoskopet på barnets albue hvis manuelt måle et barns blodtrykk. Klem ruinene ball å pumpe luft inn i blodtrykket cuff til mansjetten er oppblåst fast.

Hør gjennom stetoskopet og se på målestokken på forsiden av mansjetten. Når du hører trykke, skrive ned nummeret på måleren. Dette er barnets systolisk blodtrykk. Når tappingen stopper, skrive ned nummeret på måleren. Dette er barnets diastoliske trykket.

Hint

 • La aldri barn være alene og koblet til mansjetten.

Om normalt blodtrykk for en Infant

Om normalt blodtrykk for en Infant


Blodtrykket er en viktig faktor i helse i voksen alder, spesielt når de vurderer hjertesykdommer og hjertehelse, men blodtrykket er viktig for helsen til barn og spedbarn også. Blodtrykkssvingninger påvirker et barns sirkulasjonssystemet, og en nedgang i trykket har vært forbundet med krybbedød, eller krybbedød.

Identifikasjon

Kraften av blodet strømmer gjennom hjertet inn i arteriene i kroppen blir møtt av motstand som arteriene kjempe for å holde blodet tilbake, og denne maktkampen skaper blodtrykk, som er identifisert av to tall. Jo høyere tallet kalles det systoliske, som representerer hjertets sammentrekninger som den pumper blodet i løpet av en puls, og den nedre rekke er diastolisk, som representerer hjerte i ro.

Normalt blodtrykk

Gråter og sove kan endre blodtrykket, men det er en gjennomsnittlig rekkevidde for alle spedbarn; systolisk og diastolisk tall stige med alderen. En nyfødt har et normalt trykk på ca 70 over 42 blod, men når barnet har nådd en måneds alder, stiger normalt blodtrykk til ca 85 enn 45. På 6 måneders alder normalt blodtrykk er 93 over 55, stiger igjen på 1 år til en normal gjennomsnitt på 94 i løpet av 56.

Måling

Spedbarnsblodtrykket kan måles på to måter. Den in-bolig metoden plasserer et kateter inne i barnets kropp og er den mest pålitelige måten å måle blodtrykket; den oscillometriske metoden er svært non-invasiv og måler blodtrykket ved hjelp av en mansjett som kan plasseres rundt barnets arm eller ben. Den beste tiden å ta blodtrykksmålinger non-invasiv er under søvn.

Teorier / Spekulasjoner

De sovestillinger av et spedbarn kan påvirke blodtrykket. For eksempel vil et spedbarn som er satt til å sove på magen hans opprettholde en nedgang i blodtrykket, mens et spedbarn som er lagt på ryggen opprett ingen blodtrykksendringer. Korrelasjonen mellom babyer som sover på magen og krybbedød kan bety at fall i blodtrykket spiller en rolle i denne ødeleggende syndrom. Denne blodtrykksfallet er mest avgjørende mellom to og tre måneder, når SIDS er mest utbredt.

Expert Insight

Blodtrykks områder av en full-term spedbarn er betydelig høyere enn de av en tidlig fødte spedbarn. Mens den normale hvileblodtrykket for en full-term nyfødte er 70 over 42, kan den normale hvileblodtrykket for en prematur baby være så lav som 63 over 35. Forskjellen har ført forskerne til å anta at den normale hvile blodtrykk av spedbarn varierer avhengig av alder, svangerskap og fødselsvekt.

Hvordan å sammenligne høyt blodtrykk medisiner

Hvordan å sammenligne høyt blodtrykk medisiner


Hypertensjon, mer vanlig referert til som høyt blodtrykk, er en vanlig tilstand i dagens samfunn. Det er mange faktorer som kan føre en til å ha forhøyet blodtrykk. Sammen med endringer i livsstil, vil leger ofte anbefaler medisiner tas for å bidra til å senke høyt blodtrykk lesing til en mer akseptabel rekkevidde. Ut av alle de forskjellige medisiner tilgjengelig for hypertensjon, hvordan kan du bestemme hvilken du skal ta? Det første du trenger å gjøre er å sammenligne alle de forskjellige blodtrykket medisiner på markedet i dag. Her ser du hvordan.

Hvordan å sammenligne høyt blodtrykk medisiner

Den første store typen høyt blodtrykk medisiner for å se på er at av vanndrivende. Det er tiaziddiuretika, loop-diuretika, kaliumsparende diuretika og flere andre typer. De opptrer på samme måte: ved å forårsake at kroppen til å skille ut mer natrium og væske, som derved slapper av trykket inne i det kardiovaskulære system. Diuretika er spesielt bra for pasienter som er overvektige og for afrikansk-amerikanere.

Den neste store typen høyt blodtrykk medisiner for å undersøke kommer i form av ACE-hemmere, ellers kjent som ACE-hemmere. ACE-inhibitorer virker ved å interferere med etableringen av et enzym som er nødvendig for å produsere et kjemisk stoff som kroppen produserer naturlig for å innsnevre blodårene. ACE-hemmere er spesielt indisert hos pasienter med avansert hjertesykdom eller diabetes.

Angiotensin II-reseptorblokkere, kjent mer vanlig som ARB, er den neste store klassen av høyt blodtrykk medisiner folk flest bør vurdere. De virker på samme måte som ACE-inhibitorer, men ved å blokkere et hormon som i stedet for et enzym, og er bra for de for hvem bivirkninger av ACE-inhibitorer er for stort. ARB bør ikke tas av gravide kvinner, derimot, eller av kvinner som prøver å bli gravide.

Betablokkere er neste medisinering klasse som ofte brukes til å kontrollere høyt blodtrykk. Disse medikamentene virker ved å endre frekvensen og intensiteten av hjertets juling, noe som senker blodtrykket. Betablokkere er gode alternativer for de med angstlidelser som er delvis å forårsake for deres underliggende hypertensjon.

Den neste store klassen av høyt blodtrykk medisiner for å se på er de kalsiumblokkere. Disse virker ved effektivt å redusere mengden av hjerte-sammentrekning som finner sted inne i pasientens kropp. De er særlig indikert for afro-amerikanere og for de som har problemer med å senke sitt inntak av natrium og for hvem diuretika rett og slett ikke er effektive nok.

Den nest siste klasse av høyt blodtrykk medisiner for å vurdere er de vasodilatorer, som effektivt slappe av muskelvev i blodårene, og dermed senke blodtrykket. Dette er ofte en siste dtich blodtrykk medisiner og bør ikke tas unntatt under streng medisinsk observasjon og i tilfelle av hypertensive kriser.

Direkte renininhibitorer er den siste medisinen Type som vanligvis brukes som behandling for høyt blodtrykk. Disse stoffene er relativt ny i den medisinske verden og er generelt mindre populært fordi langsiktig effektivitet og bivirkninger er ikke kjent ennå. Gravide kvinner bør ikke ta direkte reninhemmere.

Hint

 • * Snakk med legen om hvilken type medisin du føler kan være best for deg og fortelle dem hvorfor. De kan godt skrive deg en resept på det basert på din anbefaling.
 • * Kombiner lege anbefalte livsstilsendringer med medisiner for å mest effektivt redusere høyt blodtrykk.
 • * Følg alltid legens instruksjoner angående din medisinering.

Hvordan ta Noens blodtrykk

Høyt blodtrykk blir ofte referert til som silent killer. Det kan være ingen tegn eller symptomer før det er for sent. Derfor er det viktig å sjekke blodtrykket regelmessig. Denne guiden vil vise deg hvordan du kan ta holder blodtrykket.

Hvordan ta Noens blodtrykk

Hvordan ta Noens blodtrykk

•  Få personen resten i tre til fem minutter før måling sitt blodtrykk.

Kontroller at de sitter i en komfortabel stilling, med sine ben og ankler uncrossed og ryggen støttes. Plassere sin arm, hevet til nivået av sitt hjerte, på et bord eller et skrivebord.

•  Pakk riktig størrelse mansjetten jevnt og tett rundt den øvre delen av den nakne armen. Mansjetten skal sitte tett, men det bør være nok plass for deg å skli en fingertupp under mansjetten. Ikke pakk mansjetten rundt sin skjorte, bør mansjetten alltid være pakket rundt armen huden. Vær sikker på at den nederste kanten av mansjetten er en tomme over det press på albuen.

Ha stetoskop øret stykker inn i ørene, med øret stykker vendt fremover. Plasser stetoskopet disk på innsiden av det press på personer albuen. Raskt blåse opp mansjetten ved å klemme på gummi pære å måle en systolisk trykk på rundt to hundre. Blåse opp mansjetten raskt. Oppblåsning av mansjetten for langsomt vil forårsake en falsk avlesning.

Løsne ventilen og langsomt slippe ut litt luft av mansjetten. Luften ut av mansjetten ved 2 til 3 millimeter per sekund. Som du la luften ut av mansjetten, vil du begynne å høre hjertet. Lytt nøye for første lyd. Sjekk blodtrykket lesing ved å se på pekeren på urskiven. Dette nummeret vil være det systoliske trykket.

Fortsett å tømme mansjetten, fortsatt lytter til hjerteslag. Du vil høre hjertet stopp på et tidspunkt. Sjekk avlesningen på urskiven. Dette tallet er det diastoliske trykket. Skriv ned blodtrykket, setter det systoliske trykket før det diastoliske trykket.

Hint

 • Vent alltid to til tre minutter mellom målingene.

Høyt blodtrykk faresignalene

Høyt blodtrykk, også kalt hypertensjon, kommer med ingen symptomer som noen kan oppfatte som varselsignaler. Av denne grunn er det lurt å ha blodtrykket kontrolleres rutinemessig, som høyt blodtrykk er lett synlig gjennom en undersøkelse. I de aller fleste tilfeller av høyt blodtrykk, er det ingen identifiserbar årsak til det, mens andre forhold kan føre til høyt blodtrykk, kjent som sekundær hypertensjon. Alvorlige helseproblemer kan skyldes høyt blodtrykk, så holder den under kontroll en gang oppdaget er avgjørende.

Potensiell

Blodtrykket er definert som den kraft som utøves av en persons blod som det presser mot veggene i arteriene som det passerer gjennom dem. Jo høyere trykket er på veggene, jo høyere en persons blodtrykksmåling vil være. Høyt blodtrykk er farlig fordi det kan føre til en rekke medisinske tilstander, med noen av dem livstruende. Det kan skade blodårene og føre dem til å bli tykk og hard, noe som kan utløse et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Høyt blodtrykk kan gjøre blodårene svekke og gjøre en aneurisme mulig, en annen potensielt dødelig situasjon. Hjertesvikt, nyresvikt og problemer med å huske ting er noen av de andre problemene forårsaket av høyt blodtrykk, med ikke en eneste varselskilt for å varsle en person til det som skjer.

Identifikasjon

Mens nesten alle har hatt sitt blodtrykk tatt på et eller annet tidspunkt, mange mennesker har ingen anelse om hva målingene egentlig mener. Den oppblåsbar mansjett som er satt på en persons arm kalles en sphygmomanometer. Den har en trykkmåler festet til lese det som måler blod trykk i millimeter kvikksølv. Som mansjetten blåses opp med luft, klemmer den armen og et øyeblikk stopper blodstrømmen i en arterie. Når luften er sluppet, lytter en trenet medisinsk person med et stetoskop til lyden av blodet går tilbake gjennom arterien. På dette tidspunkt trykket måles ved hjelp av måleren. Dette trykk kalles det systoliske trykket. Den siste lyden betegner det diastoliske trykk, som resten av luften blir sluppet og trykket er bestemt av den kvikksølvmåler. I hovedsak er det systoliske trykket måling av trykket i arteriene når hjertet slår, mens det diastoliske trykket, er at trykket i blodårene i mellom hjerteslagene. Blodtrykksmålinger er den eneste legitime advarsel tegn på høyt blodtrykk.

Betydning

I 2003, det nasjonale hjerte, lunge og blod Institute utstedt strenge retningslinjer redefinere betydningen av blodtrykket opplesninger. En normal blodtrykksmåling er en hvor det systoliske og diastoliske tall, den ene oppå den andre, henholdsvis er under 120/80 mm kvikksølv. En person som er sagt å ha forhånds hypertensjon når det systoliske figuren er mellom 120 og 139 eller det diastoliske nummeret er mellom 80 og 89. Trinn 1 hypertensjon foreligger når det systoliske varierer 140-159 eller det diastoliske mellom 90 og 99. Trinn 2 systolisk hypertensjon er en større enn 160, eller en diastolisk lesing høyere enn 100.

Time Frame

Hypertensjon er en vanlig sykdom, med over 50 millioner mennesker som er eldre enn 6 år i USA å ha noen form for det. Høyt blodtrykk er mer utbredt blant menn enn kvinner, og i de over 55 år i motsetning til yngre mennesker. Større enn halvparten av alle i USA som er eldre enn 65 år har en type høyt blodtrykk og afrikansk-amerikanere er mer utsatt fra det enn hvite. Etter fylte 50, har det systoliske lesing enda større vekt på det siden det kan betegne en tilstand som kalles isolert systolisk hypertensjon, hvor trykket er høyt når hjertet slår.

Forebygging / løsning

Personer med ekstremt høyt blodtrykk vil stille nesten ingen faresignaler, med de eneste som kunne bli lagt merke til som en mild hodepine, svimmel eller en og annen neseblødning. Men siden disse er vanlige plager, ville det være vanskelig å best å gjøre tilkoblingen at de advarer tegn på høyt blodtrykk. Den eneste måten for en person å virkelig vite om de har høyt blodtrykk er å ha sitt blodtrykk tatt av medisinsk personell. Når høyt blodtrykk er etablert som et problem, det er mange skritt som kan tas. Disse inkluderer å redusere salt og fett i kosten, å miste vekt, trene regelmessig, slutte å røyke og drikke alkohol og tar ulike medikamenter til behandling av hypertensjon.