Digidexo.com

blodpropp i ankelen

Hva er symptomene på en blodpropp i ankelen?

En blodpropp som dannes i et blodkar kalles venøs trombose. Trombose forekommer hyppig i armer og ben, inkludert lår, legger og ankler.

Typer

Det finnes to hovedtyper av trombose: overflatisk tromboflebitt og dyp venetrombose (DVT).

Symptomer på Overfladisk tromboflebitt

Overflatisk tromboflebitt oppstår i skip rett under hudens overflate. Symptomer inkluderer venøse smerte. Omliggende vev kan være smertefullt, rødlig, varm og øm å ta på. Årsaker inkluderer skade på området, infeksjon, graviditet, bruk av p-piller og sittende / liggende nede i lange perioder.

Dyp venetrombose (DVT)

Dyp venetrombose kan være livstruende og føre til lungeemboli (PE), der en blodpropp i en dyp vene av benet pauser gratis og reiser til hjertet og lungene. Symptomer på DVT inkluderer hevelse i området, smerte, kramper og ømhet.

Behandling

Behandling omfatter medisiner som Heparin å bryte opp blodpropp og holde nye fra forming.

Forebygging

Når du reiser med bil eller fly, ta hyppige pauser for å strekke bena og gjenopprette blodsirkulasjonen. Drikk rikelig med ikke-koffeinholdige drikker å holde deg hydrert. Hvis du er i fare for blodpropp, slitasje komprimering sokker eller strømper når du reiser.

Advarsler

Hvis du har symptomer som uforklarlig hevelse, rødhet eller ømhet i en ekstremitet, se helsepersonell umiddelbart. Mens overfladisk tromboflebitt er ikke farlig, er DVT livstruende og lett å behandle.

Grunner for Leg & ankelen hevelse

Grunner for Leg & ankelen hevelse


Hevelse i bena kan involvere lår, knær eller kalver, samt anklene. Selv om mesteparten av tiden, hevelse i ben og ankler vil løse uten medisinsk behandling, noen ganger tilstanden er et resultat av en mer alvorlig medisinsk problem som krever forsiktighet. Heldigvis er de fleste av årsakene til benet og ankelen hevelse er forebygges og behandles med livsstilsendringer og medisinsk behandling.

Kardiovaskulære lidelser

Hevelse som utvikles i begge ben, eller begge anklene ofte resulterer fra en kardiovaskulær forstyrrelse, selv om en blodpropp kan føre til svelling i leggen og ankelen på bare en side av kroppen. Forhold direkte involverer hjertet, inkludert perikarditt, kardiomyopati og hjertesvikt kan føre til hevelse i ben og ankler. Forstyrrelser i venene, som tromboflebitt, kronisk venøs insuffisiens og vericose vener kan også resultere i benet og ankelen hevelse. I tillegg kan benet og ankelen hevelse inntreffer som et resultat av infeksjon i en vene eller i hjertet.

Medisinske tilstander

Lidelser i nyrer, inkludert nyresvikt eller nefrotisk syndrom, er medisinske grunner til hevelse i ben og ankler. I tillegg, kan skader på ben eller ankler, slik som solbrenthet, insektbitt, et brukket ben, sprukket sene, gikt, artritt eller bursitt også forårsake ankel og fot hevelse. Blokkeringer av lymfeknutene i lysken eller ben kan føre til ben og ankel hevelse, som kan siste kirurgi til beinet eller foten. Leg og ankel svelling kan også resultere fra medisinske problemer med leveren, slik som cirrhose eller leversvikt. I tillegg kan kvinner med premenstruelt syndrom utvikle ben og ankelen hevelse like før eller i løpet av menstruasjonen.

Livsstil

Sitter eller står for en lengre periode kan tillate væske til å hope seg opp i ben og ankler, noe som resulterer i svelling. Folk som bruker hormonbehandling eller medisiner for diabetes, høyt blodtrykk og depresjon kan også oppleve hevelse i ben og ankler, så kan folk tar ikke-steroide anti-inflammatoriske smertestillende medisiner som ibuprofen eller naproxen natrium. Å være overvektig eller overvektig kan føre til hevelse i ben og ankler; på den annen side, sult eller feilernæring kan også føre til ankel eller ben hevelse. Mild hevelse i ankler og ben utvikler ofte i løpet av de siste månedene av svangerskapet, og kan være verre i varmt eller fuktig vær.

Kosttilskudd for å redusere ankelen hevelse

Bestemme hvilke supplement til å ta for ankelen hevelse i stor grad avhenger av hva som forårsaker ankelen å svelle. Hva som fungerer for en idrettsskade ville ikke fungere for venøs insuffisiens, for eksempel. Hvis ankelen hevelse skyldes en medisinsk tilstand som diabetes, kan kosttilskudd forstyrre de andre medisiner du tar. Vær forsiktig i å velge en behandling for å unngå interaksjonsproblemer.

RICE

Hvis ankelen hevelse skyldes en skade som vri den eller using det, RICE --- hvile, is, kompresjon og høyde --- er veien å gå. Bruk is til hovne ankelen i 20 minutter, 4-8 ganger per dag. Hvis du bruker en gel pack, gjelder det for bare 10 minutter. Sørg for å pakke inn isen i et håndkle for å unngå vevsskade fra kulden. Hev ankel 12 inches over ditt hjerte med puter eller puter.

Slakter Broom

Ifølge Virginia Hospital Center, kliniske studier viser at urten slakter kost kan betydelig redusere beinet hevelse i tilfeller av kronisk venøs insuffisiens, en tilstand som oppstår når ventiler i bena svikte og forårsake blod til bassenget i leggene, som fører til hovne anklene. Du kan oppnå terapeutisk dose med 36 til 37,5 mg slakter kost to ganger daglig. Det har ikke vært påvist skadelige virkninger i kliniske studier, men dosering for barn, gravide eller ammende kvinner og personer med leversykdom er ikke fastslått.

Oligomeriske proantocyanidiner (OPCs)

Oligomeriske proantocyanidiner (OPCs) finnes i furubark ekstrakt og druekjerneekstrakt. Begge har blitt funnet å redusere svelling, inflammasjon, ben tyngde og smerter i kronisk venøs insuffisiens, i henhold til Virginia Hospital Center. OPCs brukes også til å forebygge blodpropp fra forming under ritt lange flyturer. De bidra til å redusere hevelse forårsaket av premenstruelt syndrom og åreknuter. Ikke ta disse kosttilskudd uten råd fra en lege hvis du er på blodfortynnende eller aspirin. Terapeutisk dose er 150 til 300 mg daglig.

Gotu kola

Gotu kola preparater, lenge brukt av utøvere av ayurvedisk medisin og allment tilgjengelig i USA, har blitt brukt til å behandle venøs insuffisiens og åreknuter. Den terapeutiske dose er 120 mg per dag, men den urt må tas i fire uker for å være effektive. Den eneste bivirkningen er sporadisk hudutslett. Doser er ikke fastslått for små barn eller de som lider av alvorlig lever-eller nyresykdom.

Hvordan Test for Blodpropper

Hvordan Test for Blodpropper


Blodpropper begynner vanligvis i bena, men kan også dannes i andre områder av kroppen, som for eksempel armer og hjerte. Hvis disse klumper flytte fra sin opprinnelige posisjon, kan de bevege seg gjennom kroppen en inn i lungene. Selv om mange tilfeller av blodpropp er ikke dødelig, dersom ikke diagnostisert og behandlet på en riktig måte, kan de få alvorlige helsemessige konsekvenser.

Bruksanvisning

•  Få en Venografi. Denne testen er en smule kompleks og invasiv, men kan brukes til å detektere propper og blokkeringer forårsaket av klumper på ethvert punkt i armer og ben. Under testen blir et kateter innført i en vene enten i foten eller ankelen, og et fargestoff injiseres deretter, slik at blodkaret mer synlig før røntgen er tatt.

Motta en ultralyd. Dette er en ikke-invasiv test som er nøyaktige for diagnostisering av blodpropper bak kneet eller i låret, men ikke i områder under kneet. Under testen kalles en enhet en transduser blir brukt til å avgi høyfrekvente lydbølger direkte over venen mistenkt for å inneholde blodklumpen. Bølgene blir så reflektert tilbake til enheten og oversatt til et bevegelig bilde på skjermen.

gjennomgå en MR. På grunn av bekostning av denne testen, er det generelt reservert for pasienter med spesielle omstendigheter, slik som gravide kvinner, eller de som nyrer kan ikke være i stand til å håndtere det fargestoff som brukes i andre tester. Under en MR, er kraftige magnetfelt og radiobølger brukes til å produsere bilder av bestemte områder av kroppen, bidra til å påvise blodpropper i disse områdene.

Motta en blodprøve. De brukes for pasienter som har opplevd mer enn ett problem med blodpropp eller som har en familiehistorie med dem. Disse testene hjelpe finne eventuelle genetiske avvik i blodet som kan avgjøre en clotting problem som krever livslang behandling med blodfortynnende medisiner.

gjennomgå en lunge angiografi. Denne testen er vanligvis lagret som en siste utvei og brukes når andre tester har ikke klart å påvise blodpropp. Dette er på grunn av høy risiko forbundet med prosedyren. Det er en test som har vist seg nøyaktig for detektering av blodpropp i lungene, og blir utført ved innføring av et kateter i en stor vene, vanligvis i lysken, som deretter er skrudd inn i pulmonære arterier og gjennom hjertet. Et fargestoff injiseres deretter inn i kateteret, og røntgenbilder tatt som fargestoffet går gjennom arteriene, inn i lungene.

Tegn og symptomer på blodpropp i leggen

Tegn og symptomer på blodpropp i leggen


Blodpropp indikerer en svært alvorlig medisinsk tilstand som bør be deg om å søke legehjelp øyeblikkelig. En blodpropp i beinet eller kalv er også kjent som en dyp venetrombose, og selv om det er ikke en uvanlig medisinsk tilstand, kan det være livstruende. Hvis venstre ubehandlet, kan blodpropp bryte ut og reise i hele kroppen og skade lungene, hjertet eller andre organer. Blodpropp har også potensial til å forårsake død. Det er viktig å vite symptomene på dyp venetrombose, slik at du kan være proaktiv om din helse.

Hevelse

Den berørte kalv kan hovne opp og hevelsen kan stråle oppover til kneet eller låret eller ned til ankel eller fot.

Smerte

Hvis du noen gang har hatt en Charley-hest, så du kan gjenkjenne en lignende kramper eller utstrålende smerter som kan tyde på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Smerte eller kramper kan begynne i leggen, og i likhet med hevelse, kan stråle oppover til kneet eller låret eller ned til ankelen og foten. Selv om det ikke er en åpenlys smerte, ømhet kan vedvarende kalve indikere nærværet av en blodpropp. Noen ganger kan smertene bare skje når du står.

Misfarging

Symptomer på dyp venetrombose kan inkludere misfarging eller rødhet langs leggen eller hele benet. Huden kan også være varm å ta over det berørte området.

Ingen symptomer

Alarmerende, i mer enn halvparten av tilfellene av blodpropp, er det ingen tegn eller symptomer til å spørre bekymring. Dette betyr at du bør være klar over den potensielle årsaker for dyp venetrombose for å se om du er på en høy risiko og bør du regelmessig gå til legen din for å opprettholde god helse.

Hjem Utbedring Foot Soak for ankelen hevelse og smerte

Hjem Utbedring Foot Soak for ankelen hevelse og smerte


Den ankelen er en ømfintlig del av kroppen. Den består av leddbånd, muskler og bein. Mens ankelen er tilsynelatende sterk nok til å bære kroppens vekt, er det også svært utsatt for skader. Skader kan oppstå fra å spille sport, tripping, vandre på en ujevn overflate eller opprettholde en muskel pull. Mens en skadet ankel kan være smertefullt, kan hjem rettsmidler bidra til å avlaste ankelen hevelse og smerte.

Behandling

Ankel smerte kan føles på utsiden eller innsiden av ankelen og kunne signalisere en alvorlig skade. Du bør oppsøke lege hvis ankelen smertene er vedvarende. Men hvis ankelen er hevelse og smertefull, kan du behandle det symptomer umiddelbart hjemme. En måte å behandle ankelen smerte er til is ankelen. Du kan isen ankelen ved å bruke en ispose dekket i et håndkle til ankelen og sikre det på plass med en ACE bandasje. Du kan også is ankelen ved å sette foten og ankelen i en sørpe bad av is og vann i 15 til 20 minutter. Du bør fortsette å sette ankelen inn i slaps bad hver to til tre timer for de første 48 til 72 timer etter skaden. Ice er viktig for en hoven ankel fordi kalde temperaturer reduserer hevelse, sårhet og betennelse. Imidlertid, hvis det behandlede område begynner å slå hvitt, opphøre behandling med en gang. Du bør snakke med legen din før du bruker isen til skaden din hvis du har en tilstand som diabetes, vaskulær sykdom eller nedsatt følelse i føttene.

Ved å søke Medical Care

Hvis du mistenker at din ankelskade er alvorlig, ring din lege. Fortell henne hva du opplever og avgjøre om symptomene dine indikerte en forstuet ankel eller en brukket ankel. En av de vanligste typene av ankelskader er en forstuet ankel. En forstuet ankel oppstår når ankelen er strukket eller trukket på en unormal måte utover normal bevegelse. En forstuet ankel ofte oppstår fra klønete kronglete, rullende, landing galt eller tråkke på og ujevn overflate. Symptomer på en forstuet ankel er hevelse, sporadiske blåmerker, smerte, noen ganger en smellende lyd høres, og ankelen opplever et begrenset utvalg av bevegelse. Hvis ankelen forårsaker smerte, kan det bli brutt, og du bør gå til sykehuset umiddelbart.

Hvordan minske sjansen for å få blodpropp

Blodpropper er dannet av legemet etter en skade. Blodceller og fibrin stands komme sammen og lage en klump for å stoppe blødning. Snart en skorpe dannes så skaden kan leges. Dette er en meget viktig mekanisme i kroppen. Uten evne til å koagulere, ville blod folk blø i hjel fra skader. Problemet oppstår når kroppen utvikler blodpropp der det ikke er skade. Hvis en blodpropp blokkerer blodtilførselen til en arterie eller vene, kan alvorlige konsekvenser følger som hjerteinfarkt og hjerneslag. Derfor er det viktig å gjøre alt du kan for å hindre unødvendige blodpropper fra forming.

Hvordan minske sjansen for å få blodpropp

Praksis sunn livsstil valg. Røyking er en risikofaktor i utviklingen av blodpropp, fordi det gjør at blodkarene til å krympe og stivne. Legg røyking til en usunn diett, og du er upping sjansene dine for å få blodpropp drastisk. Redusere fett og kolesterol teller i maten du spiser og slutte å røyke.

•  Tren regelmessig. En regelmessig mosjon rutine vil forbedre sirkulasjonen og hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt. Begge disse er svært viktig i kampen mot blodpropp. Frie blodstrøm og god sirkulasjon gjøre det mindre sannsynlig for å danne blodpropper. Opprettholde en sunn vekt betyr at dine organer er ikke omgitt av fett og plakk vil mest sannsynlig ikke dannes i arteriene.

Flytt rundt ofte. Under sørge for lange turer du tar pauser for å gå rundt. På flyet ritt der det ikke kan være mulig å faktisk gå rundt, gjør beinøvelser i setet. Langvarig sitting og mangel på bevegelse er en av de viktigste årsakene til blodpropp.

Ta forholdsregler etter operasjonen. Små blodpropper kan dannes under operasjoner. Når du er i bedring, kan legen forskrive antikoagulantia. Ta dem som anvist. Pass også på å flytte så mye som mulig. Hvis bevegelsen ikke er tillatt, er det kompresjons mansjetter som er plassert rundt lemmer å stimulere blodsirkulasjonen som kan brukes. Liggende helt stille etter operasjonen er en veldig enkel måte å få blodpropp. Pass på at du flytter.

Bruk kompresjonsstrømper hvis du er utsatt for blodpropp. Folk som er på beina mye noen ganger utvikle åreknuter. Åreknuter er bredere enn vanlige årer og gi større risiko for dannelse av blodpropper. Iført kompresjonsstrømper hjelper med sirkulasjon hos personer med åreknuter.

Informer legen om eventuelle sykdommer du har. Det er mange forhold som legger til sjansene for å utvikle blodpropp. Snakk med legen din om alle dine forhold og symptomer slik at han kan foreskrive de riktige medisiner og endringer i livsstil som vil bidra til å forhindre din får blodpropp.

Vær proaktiv med din helse og følge trinnene ovenfor. Å gjøre dette vil i stor grad redusere sjansene for å utvikle blodpropp.

Hint

  • P-piller øke risikoen for å utvikle blodpropp.
  • Alder øker risikoen for å få blodpropp.
  • Graviditet øker risikoen for å utvikle blodpropp.
  • Personer med autoimmune sykdommer har større risiko for blodpropp.
  • Mennesker med kreft og inflammatorisk tarmsykdom har større risiko for blodpropp.
  • Interne blodpropp er noen ganger dannet etter bilulykker.

Blodpropp i Children

Blodpropp er alvorlig i en person i alle aldre, men de er spesielt alarmerende hos barn. De fleste barn er ikke i fare for å oppleve en blodpropp, men barn som har blod-clotting forhold trenger en riktig diagnose og behandling for å unngå klumper som kan resultere i enda mer alvorlige eller livstruende problemer.

Betydning

Blodpropp hos barn oppstår mesteparten av tiden fra utilstrekkelig sirkulasjon i blodet. De kan være alvorlig hvis den ikke behandles riktig og raskt.

Fakta

Mens sjeldne, vil om lag én av 10.000 barn utvikle en blodpropp. Blodpropp hos barn er oftest funnet hos spedbarn eller tenåringer.

Årsaker

Blodpropper kan oppstå på grunn av en genetisk predisposisjon for en lidelse hvor blodpropper lett. I andre tilfeller dårlig sirkulasjon er årsaken til blodpropp.

Tegn / symptomer

Hevelse og smerter i området av blodpropp er et symptom etter at koagulere har vært tilstede i en betydelig tidsperiode. Under de tidlige stadier av en blodpropp, er det ingen ytre tegn eller symptomer.

Behandling

For barn som er diagnostisert med blodpropp abnormiteter, vil en lege foreskrive en blod tynnere. Noen barn krever et kirurgisk inngrep for å fjerne blodpropp.

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?


Renal venetrombose er en sjelden tilstand der en blodpropp former i den renale vene, blokkerer strømmen av blod fra nyrene til hjertet. Dette kan føre til nyresvikt eller en annen tilstand som lungeemboli, hvor alle eller en del av klumpen, bryter av, og reiser seg til lungene. Nedsatt venetrombose vanligvis skjer gradvis hos voksne. Men, utvikler sykdommen mye raskere hos barn og utgjør en større trussel for deres helse.

Symptomer

En person som har nedsatt venetrombose kan oppleve smerter i øvre del av ryggen, en nedgang i urinproduksjon eller har blod i urinen. Brystsmerter og kortpustethet er symptomer som kan oppstå hvis blodpropp har reist til lungene. Andre symptomer inkluderer høyt blodtrykk, feber, en skarp smerte langs en side av kroppen eller en forstørret nyre. Noen mennesker vil utvikle renal venetrombose og ikke har symptomer i det hele tatt.

Årsaker

Dehydrering, som kan redusere blodvolum og forårsake blodpropp, er den ledende årsak til nedsatt venetrombose blant spedbarn og barn. Blant voksne årsakene inkludere noen traumer til ryggen eller magen som fører til arrdannelse, som feller blod i nyrevenen. Andre forhold som kan føre til blodpropp inkluderer nyre svulster i nyrevenen som blokkerer blodstrømmen. Nefrotisk syndrom, en tilstand der nyrene er skadet, er en annen årsak.

Diagnose

En lege kan avgjøre om en pasient har nedsatt venetrombose ved å manuelt sjekke pasientens mageområdet for tegn på en forstørret nyre og ved å lytte til magen med et stetoskop for å oppdage eventuelle uvanlige lyder som kan tyde på en blokkering av blodstrøm i nyrevenen . Blod-og urinprøver kan også avsløre problemene med blodpropp. En pasient som har nefrotisk syndrom kan ha et usedvanlig høyt nivå av protein i urinen, og høye nivåer av kolesterol i blodet.

Ved å søke Emergency Care

Alle som har symptomer på nedsatt venetrombose bør få medisinsk hjelp umiddelbart. Babyer og barn trenger øyeblikkelig hjelp hvis de har feber over 102 grader eller høyere, plutselig hevelse i et ben eller andre symptomer på denne tilstanden. Foreldre bør også se etter tegn på dehydrering. Dette inkluderer gråter uten tårer, ekstrem svakhet, innsunkne kinn og magen og ørhet. Andre faresignaler inkluderer overdreven tørste, mørk urin og tørr munn.

Behandlinger

Intravenøs væske er de typiske behandlinger for pasienter som utvikler nedsatt venetrombose på grunn av dehydrering. I andre tilfeller er behandling fokusert på å forhindre blodpropp fra reiser til lungene, der det være livstruende. Blodfortynnende kan bidra til å jevne ut de propper. Noen ganger vil leger kirurgisk fjerne blodpropp eller den skadede delen av nyrene. De vil da åpne blokkert blodåre ved hjelp av fleksible rør. Noen pasienter vil trenge sengeleie for en stund.

Symptomer blodpropp i lungene

Blodpropp er dine venner - det meste av tiden. De er kroppens måte å helbrede sår og hindre blodtap. Men når de danner i arterier og vener, kan de forårsake alvorlige helseproblemer, og kan også være dødelig. Blodpropp i lungene, kan være liten, forårsaker minimal skade. Hvis venstre ubehandlet, kan de bli større, og dreper lungevevet.

Årsaker

Hvis en blodpropp former i et annet område av kroppen, for eksempel armer eller ben, kan det bryte fri og reise gjennom blodstrømmen. Det kan da bli avleiret i lungene, med symptomer snart etter.

Shortenss av Breath

Dette er et symptom som oppstår når blodpropp er liten og har ikke skadet omliggende vev.

Angst

Som blodpropp blir større og skaden blir verre, kan du vise symptomer på en angst angrep. Disse kan omfatte rastløshet og rask pust.

Pleuritic brystsmerter

Dette symptomet kan oppstå når du prøver å ta et dypt åndedrag.

Blodig oppspytt

Dersom blodproppen har blitt større og er ødeleggende vevet rundt det, kan du begynne å legge merke til blod-farget oppspytt når du hoster.

Informasjon om behandling for Ødem ankelen hevelse

Informasjon om behandling for Ødem ankelen hevelse


Ankel ødem er svellingen av ankel forårsaket av overskytende væske som blir tilbakeholdt i vevet. Ankel ødem har vanligvis en underliggende årsak, og behandling er vanligvis rettet mot herding denne underliggende årsaken.

Årsaker

Ankel ødem kan være forårsaket av å spise for mye salt mat, sittende eller stående for lenge i samme stilling, graviditet, eller menstruasjonssyklusen. Det kan også være en bivirkning av medisiner som utvider blodårer, anti-inflammatoriske medisiner eller medisiner som inneholder østrogen.

Andre årsaker

Ankel ødem kan også være forårsaket av alvorlige medisinske problemer som må behandles øyeblikkelig. Disse inkluderer: hjertesvikt, nyresykdom, skadet beinet årer, eller et utilstrekkelig lymfesystemet.

Betydning

Hvis ankelødem er forårsaket av én av de ovenfor nevnte alvorlige medisinske tilstander så er det ikke en betingelse i seg selv, men et symptom. Behandling vil være rettet mot å avhjelpe alvorlig tilstand, som i sin tur bør herde pasienter ankelødem.

Betraktninger

Behandling for milde tilfeller av ankelen ødem består vanligvis av enkle endringer i livsstil som endringer i kostholdet ditt og hvordan du tilbringe dagen.

Expert Insight

Leger kan foreskrive medisiner for å øke nyre produksjon av vann og natrium for å behandle ankelen ødem. Også leger vil foreslå at du slutter å ta medisiner som er kjent for å produsere ankelødem.

Betyr ankelen Circles Øvelse Gjør Ankles Skinny?

Betyr ankelen Circles Øvelse Gjør Ankles Skinny?


Fat ankler, ofte referert til som cankles, kan gjøre deg ty til seg lange bukser og støvler. Å være overvektig kan være en av grunnene til at du har overflødig fett rundt området der kalven møter foten. Øvelser, for eksempel ankel sirkler, vil ikke redusere dette fettet - spot reduksjon er ikke mulig. Den eneste måten å slanke ankler dine er ved å redusere det totale kroppsfett gjennom kosthold og mosjon.

Om Ankel Circles

Ankel sirkler er ofte en del av rehabiliteringsprosessen for en skade, for eksempel en ankel forstuing. Denne øvelsen strekker ankelen og forbedrer ankel fleksibilitet og styrke, noe som er viktig i idrett, eller når du går eller løper på ustabilt underlag. Ankel sirkler er gjort mens du sitter på gulvet med bena utvidet. Du kan deretter lage sirkler med føttene ved å rotere anklene. Fullfør tre sett med 10 sirkler i hver retning. Andre ankel-styrke øvelser du kan gjøre omfatte hæl og tå øker, balansere på en fot, step-ups, og peker tærne bort fra eller mot kroppen mot motstand av en øvelse band.

Redusere Ankel Fat

Redusere totale kroppsfett kan resultere i tynne ankler, siden fettet rundt anklene vil også redusere. For å oppnå dette, er en øvelse rutine som inkluderer calorie-brenning cardio og muskelstimulerende styrketrening nødvendig. The Centers for Disease Control and Prevention foreslår å gjøre minst 150 minutter med moderat cardio og to styrke-treningsøkter pr uke. Cardio bør være intens nok slik at du ikke kan synge, men kan fortsatt snakke, og styrketrening bør målrette store muskelgrupper, med nok motstand slik at du ikke kan gjøre en repetisjon etter slutt et sett.

Å gjøre endringer i kostholdet

Vanrøkt å endre kosthold kan sabotere din søken for tynne ankler. For å miste 1 kilo fett, er et daglig underskudd på 500 kalorier nødvendig. I tillegg til å brenne kalorier gjennom trening, spise færre kalorier kan hjelpe deg å få nærmere underskudd. Begrense sukker inntaket, spiser grønnsaker eller frukt i stedet for godteri, chips og kjeks, og spise mindre porsjoner, er noen måter du kan kutte kalorier. Få næringsstoffer fra sunn mat, inkludert lav-fett protein, hele korn, redusert fett meieri, og frukt og grønnsaker.

Ting å vurdere

Hvis du ikke er overvektig og har fortsatt fett ankler, kan andre faktorer være å klandre. Graviditet, menstruasjons oppblåsthet, organsvikt, et bein infeksjon, dårlig blodsirkulasjon og visse medisiner, kan alle gjøre anklene ser hovne. Legen din kan undersøke deg og stille en diagnose og behandling anbefaling. Å se en lege anbefales også før du starter et fett-reduksjon diett, spesielt hvis du er plaget med skader eller medisinske forhold.

Årsaker for blodpropp Under menstruasjonssykluser

Årsaker for blodpropp Under menstruasjonssykluser


Noen kvinner har kraftig blødning når de har mensen, og det er disse kvinnene som vanligvis opplever clotting. Svært ofte clotting kan forårsake smertefulle kramper når store klumper passere gjennom livmorhalsen.

Tunge perioder

Tyngre enn normal blødning under en periode tapper kroppens naturlige anti-clotting evner, noe som resulterer i betydelige propper.

Endometriose og iuds

Endometriose, eller livmor fibroids, kan føre til overdreven clotting løpet av en menstruasjonssyklus. Hvis en kvinne har en spiral, vil hun noen ganger oppleve kraftigere blødning og mer clotting. Men det er rett og slett mange ganger ingen grunn for blodpropp.

Bekken Disorders

WebMD sier at noen ganger fibroids, polypper, bekken inflammatorisk sykdom (PID), fortykkelse av livmorslimhinnen eller livmorkreft kan føre til blodpropp (se Ressurser). Dette er grunnen til at det er en god idé å først se en lege for å utelukke eventuelle alvorlige problemer.

Blod og hormonelle årsaker

Kvinner med hormonelle ubalanser har ofte tyngre perioder som fører til blodpropp. Andre årsaker å vurdere er en lite aktiv skjoldbruskkjertel, mulige blodsykdommer eller bruk av antikoagulerende legemidler.

Betraktninger

En veldig vanlig og ofte oversett årsak til kraftig blødning er stress. Noen ganger blodpropp i løpet av menstruasjonssyklusen er rett og slett kroppens måte å forkaste livmor vev. Ifølge WebMD, er hensikten med den månedlige menstruasjonssyklus for å kvitte seg med alle de giftstoffer og avfall som ofte kommer ut som blodpropp i mange kvinner (se Ressurser).

Symptomer på en blodpropp i øyet

Blodpropp i øyet kan være stygg, men de er vanlige hendelser. De fleste av dem vil være harmløse, men noen kan tyde på alvorlige tilstander som krever umiddelbar oppmerksomhet. I begge tilfeller er det viktig å være i stand til å gjenkjenne symptomer og vite når å søke medisinsk behandling.

Din Eye

Den viktigste funksjonen til øyet er å ta i lys og fokuserer den på netthinnen. Netthinnen er et lys-følsomt vev som kler innsiden av øynene og skaper elektriske impulser som reaksjon på lys. Disse impulsene reise langs den optiske nerven til hjernen, som deretter oversetter dem til et bilde.

Hyphema og Blodpropper

En blodpropp er en masse av blodceller som dannes når blodkarene i stykker. Det faktum at blodceller koagulere, eller klebes sammen, er som regel en fordel. Clotting hindrer blodet fra å lekke fra fartøy og deg fra å miste store mengder blod. Men kan blodpropper som blokkerer normal sirkulasjon føre til skade på organer og vev. Hyphema er en tilstand der blodet har fått mellom hornhinnen og iris. Blodpropp sammen og danner en masse.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet på en blodpropp i øyet er blodpropp selv, som ofte kan bli sett av andre. Men, avhengig av plasseringen av blodpropp eller fargen på øynene dine, det kan ikke være så merkbar. Andre symptomer er smerter i øyet og tåkete syn. Den berørte eleven kan også bli formet annerledes enn den i upåvirket øyet.

Blodpropp som symptomer

Eye blodpropp er ofte et tegn på at øyet har gått gjennom et traume, som å bli truffet eller gjennomboret på noen måte. For eksempel kan et øye som har blitt stukket hardt eller truffet med en ball under sport utvikle en blodpropp. Blodpropp i øyet kan også være et tegn på kreft eller von Willebrands sykdom.

Å se en Doctor

I mange tilfeller vil en blodpropp i øyet bli absorbert inn i kroppen din og gå bort av seg selv. Likevel bør du se en helsepersonell fordi blodpropp kan være et symptom på noe større. Hvis du tar noen medisiner som kan gjøre deg lett for å blø, vil legen din sannsynligvis justere dosen din eller ta deg ut av det. Dette vil ofte kurere tilstanden raskt. I tilfeller hvor øyet levre vedvarer, kan han foreslå kirurgi for å fjerne det.

Hvordan bli kvitt for blodpropp i øyet

Selv om de fleste blodpropp i øynene vil bli absorbert av kroppen i løpet av to uker, kan en blodpropp som støt en blodåre forårsake uklart, dobbel eller redusert syn. Enhver plutselig tap av syn bør undersøkes av en lege umiddelbart. De fleste klumper, men er forårsaket av en skade på øyet, høyt blodtrykk, anstrengende for øyet, kraftig hoste eller nysing, eller en øye-infeksjon. Oppløsnings mindre blodpropper med urter og kosttilskudd som lett tynne blodet og slappe av blodkar er en ikke-medisinsk behandlingsalternativ.

Hvordan bli kvitt for blodpropp i øyet

Oppløse Minor Propper med varme, urter og trening

•  Utarbeide en varm komprimere ved å dyppe en ansiktsklut i varmt vann. Plasser varmt håndkle i en plastpose og legg den over øyelokket. Gjenta fem til syv ganger per dag.

Ta en 60 mg kapsel av blåbær opptil fire ganger per dag. Blåbær hjelper opprettholde fleksibiliteten i blodårene, noe som øker blodsirkulasjonen. Blåbær også tynner blodet og reduserer blod klissete. Det er rapportert å bidra til å forbedre synsskarphet og lindre nattblindhet også.

Lag en kopp Sassafras te og drikke det. Sassafras regnes som en tonic som renser blodet og bidrar til å oppløse blodpropp.

Ta tran eller linfrøolje kapsler. Hver er høy i Omega 3 essensielle fettsyrer som reduserer blodplate klissete å bryte opp eksisterende blodpropp og hindre kroppen i å danne nye.

Stir Fry to eller tre fedd hel hvitløk og spise dem daglig. Hvitløk er en antikoagulant og blir brukt til å bryte opp ferske blodpropper. Rør steking vil bidra til å eliminere hvitløk pusten og den sterke hvitløkssmak.

gå raskt i 30-45 minutter per dag. Regelmessig kardiovaskulær trening hjelper forbedre den generelle blodsirkulasjon og bidra til å oppløse og forebygge blodpropp. Dans, sykling, rulleskøyter, cardio trening utstyr, eller svømming er andre lav effekt alternativer for aerob trening.

Hint

  • En blodpropp (subconjunctival blødning) er skjemmende, men som regel ufarlig.
  • Unngå røyking inntil blodpropp klarner. Sigarettrøyking er rapportert å være en bidragsyter til å koagulere fortykning, noe som gjør dem vanskeligere å oppløse.
  • Reduser nær dataarbeid og lange timer med tv-titting til blodpropp i øyet er borte.
  • Hvis du legger merke til den som går fra øyet, eller oppleve en endring i syn eller har vanskeligheter med å se, gjøre en avtale med en øyelege umiddelbart.

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet


En blodpropp former i en av de dype venene i kroppen kalles dyp venetrombose (DVT). Propper dannes når venøs blodstrøm er blokkert. DVT oftest skjer i leggene, lårene, eller bekken, men kan forekomme i andre dype vener (f.eks, i armen). Hvis blodet koagulere bryter av (embolus) fra veggen av en blodåre, og vandrer til lungene, kan dette skape en livstruende lungeemboli (PE).

Årer

Når musklene som omgir årer flytte, presse de venen. Den klemvirkning fører blod til å strømme gjennom enveisventilene, som beveger blod mot hjertet, og dermed hindre tilbakestrømning og blodansamling. Årer er delt inn i to forskjellige grupper; overfladiske vener, og dype vener. Overfladiske årer ligge like under overflaten av huden. Blood beveger seg gjennom de overfladiske vener, deretter inn i de dype venene. Dypere årer ligge mellom større muskler, nærmere de dype strukturer i kroppen, slik som bein.

Dyp venetrombose & Blodpropper

Når det er pooling av blod, uansett grunn, er det potensiale for en blodpropp å danne. Blodpropper kan dannes i hvilken som helst type av venen. Denne tilstanden i overfladiske vener er tromboflebitt. Dette er forskjellig fra DVT og ikke så alvorlig. Små blodpropper som forårsaker dyp venetrombose mange ikke gi symptomer. Kroppen er vanligvis i stand til å bryte ned disse klumper på egen hånd, uten langsiktige virkninger. Det er den større DVT som helt eller delvis blokkerer blodstrømmen i en blodåre som forårsaker symptomer.

Tegn og symptomer på blodpropp

Når en DVT er til stede det er ofte ledsaget av:
• smerte
GO
• misfarging;
• hevelse
GO
• ømhet
GO
• ledning-følelse blodåre (vene vil føle deg som en ledning)
GO
• og feber.
Dersom blodproppen ligger i bekkenet, kan det ikke være noen symptomer.

Advarsel Om Blodpropper

Dersom blodproppen har reist til hjertet eller lungene, dette er en emergent situasjonen. Hvis du har blitt diagnostisert med en DVT, eller mistenker at du har en DVT, og du opplever noen av følgende symptomer, kontakt søke akutt legehjelp:
• kortpustethet;
• vanskeligheter med å puste;
• rask pust;
• brystsmerter;
• hoste opp blod
GO
• følelser av å hindre undergang.
Handle raskt, da situasjonen kan forverre seg raskt, og tap av bevissthet kan utvikles.

Behandling av dyp venetrombose

Hvis du er diagnostisert med en DVT eller PE, vil helsepersonell plassere deg på blodfortynnende. Den første behandlingen er intravenøs (IV) medisinering av blodfortynnende. Etter flere dager med behandling, vil du bli byttet til muntlig medisiner som Coumadin (warfarin) eller injeksjoner som Lovenox. Din helsepersonell vil bestemme varigheten av behandlingen.

Risikofaktorer for dyp venetrombose

De med risiko for DVT er folk WHO
• er inaktive;
• gjenoppretter fra kirurgi
GO
• er over 60 år
• har arvet forhold som forårsaker hypercoagulability (økt tendens til å levre seg)
GO
• har nylig hatt et barn, vært gravid, eller er gravid
GO
• er overvektig
GO
• har åreknuter
GO
• har kreft
• er hormonbehandling (f.eks p-piller eller hormon erstatninger).

Forebygging av dyp venetrombose

Opprettholde mobilitet for å forhindre blodpropp. Hvis du er inaktiv i lengre tid, for eksempel i et fly, stå opp og bevege seg rundt flyet.

Wear sekvensielle kompresjonsstrømper, hvis foreskrevet av legen din; disse bistå med venøs retur.
Dehydrering kan føre til en tilstand av hypercoagulability; i varmt vær, øke væskeinntaket. Gravide kvinner kan også bli dehydrert raskt; er det viktig for dem å opprettholde adekvat hydrering.

Hva er symptomene på blodpropp i kneet?

Frie blodstrøm er kritisk for å opprettholde riktig funksjon i kroppen. Enhver blokkering av vener eller arterier vil føre til en sikkerhetskopi som kan medføre ikke bare den blokkerte området, men hele lungesystemet. Lemmer kan hovne opp, organer kan fungere ukorrekt og celler og vev som trenger oksygen og næringsstoffer som blodstrømmen gir vil begynne å sammenbrudd. Koagulasjon er viktig for å kontrollere blodstrømmen, som i tilfellet av et åpent sår, men en blodpropp kan reise til lungene eller hjertet, og bli livstruende.

Generelle Årsaker

Dannelsen av en blodpropp (trombose) kan være forårsaket av fedme, lammelser, større kirurgiske inngrep eller store skader, immobilitet, åreknuter, hjertesykdom og kreft. Kvinner som bruker p-piller kan være i faresonen for å utvikle en mer alvorlig dyp venetrombose (DVT), og det har blitt rapportert at østrogenbehandling kan øke risikoen for å utvikle blodpropp, selv om avgjørende medisinske funn er fortsatt under etterforskning.

Årsaker for blodpropp på kneet

Ifølge National Library of Medicine kan danne en blodpropp i kneet område for en rekke årsaker. Alder kan være en faktor, og sjansen for å utvikle en blodpropp kan øke todelt i hvert tiår for personer over en alder av 40. Andre årsaker til blodpropp på kneet inkluderer: langvarig sengeleie eller lange perioder med sittende og liggende ned, lammelser beinet noen større operasjon under narkose (spesielt involverer hofter eller ben), og traumer til kneet området fra et slag eller fall.

Symptomer

Det er en vanskelighet i å diagnostisere små blodpropper, spesielt under kneet. Mesteparten vil gå ubemerket fordi de ikke forårsaker noen åpenbar hevelse eller smerte. Det er ikke før en DVT oppstår over kneet at symptomene vil dukke opp, og da blir det avgjørende å starte behandling for blodpropp. De mest vanlige tegn på en DVT er en merkbar hevelse i beinet, varme eller en rødhet i området rundt kneet (leggen eller låret området), og leg smerte som synes å forverres når du står eller går.

Diagnostisering

En lege kan utføre en rekke tester hvis det er mistanke om en DVT i kneet området. Disse testene inkluderer: D-dimer test (en blodprøve for å fastslå sannsynligheten for en DVT i blodet), ultralyd, å ta av blodprøver for å teste for genetiske eller biokjemiske tendenser for å utvikle en blodpropp, eller en venogram , som regnes for å være den beste måten å bekrefte en DVT. Denne testen krever et fargestoff injeksjon i blodstrømmen, og det kan være noen komplikasjoner som ubehag og en økt mulighet for koagulering.

Behandling

Ifølge The Society of Vascular Surgery antikoagulanter, slik som heparin eller lavmolekylært heparin (LMWH), kan injiseres for å hjelpe blodpropper fra bearbeiding og warfarin vil da bli tatt oralt for en periode på mellom tre til 12 måneder, avhengig pasientens reaksjoner på behandlingen. En injeksjon av en trombolyse kan være nødvendig for å oppløse koagulere. Kirurgi kan være nødvendig dersom disse andre metoder ikke fungerer, inkludert implantere en vena cava filter i magen området for å hindre blodpropp fra å nå lungene.

Hvordan forebygge blodpropp med diett

Arterier er blodårer som frakter blod gjennom kroppen. Ideelt sett bør veggene i blodårene være ren og klar. Hvis blodet inneholder fettavleiringer av kolesterol, fett og celleavfall, de til slutt avsettes på arterieveggene. Over tid kan denne bygges opp, kjent som plakk eller aterosklerose, fører til innsnevring av arterien. Hvis plakk bryter løs, kroppen forsøker å reparere tåre vil koagulere såret. Hvis plasseringen av clot blokker blodstrøm, kan det føre til et hjerteinfarkt, slag eller emboli.

Hvordan forebygge blodpropp med diett

Kontroller olivenolje primær fett i kostholdet ditt. Legg det til salater og bruk i matlaging. Hell en liten mengde i supper, korn og grønnsaker. Bruk opptil en spiseskje daglig. Unngå flerumettede vegetabilske oljer, margarin og delvis hydrogenert olje.

•  Spis belgfrukter. Belgfrukter kan inkluderes i kosten syv dager i uken. Belgfrukter inkluderer linse, grønne bønner, black-eyed peas (cowpeas), chick-ert, nyre bønne, lima bønner og soya. Belgfrukter kan senke kolesterolet.

Spis en velsmakende rett med havregryn, flere ganger i uken. Havre er en kilde til beta-glucone, en løselig fiber vist seg å senke forhøyet kolesterol.

Legg linfrø (bakken) og kaldpresset linfrøolje til ditt daglige kosthold. Linfrø er den rikeste kilden til essensielle fettsyrer og lignans. Bruk 2 til 4 ss. av bakken linfrø per dag; 2 til 5 ts. av oljen kan helles over din daglige måltid.

Spis sitroner og drikke sitronsaft. Sitroner er høy i sitronsyre, som renser og fremmer blodsirkulasjonen. Liminoids, en metabolsk sammensatte identifisert i sitrusfrukter, arbeid for å senke kolesterolet og tilby kreft beskyttelse. Bruk 1-3 sitroner per dag.

6. Spis hvitløk. Femti forskningsdeltakere spiste 10g av rå hvitløk daglig etter frokost for to måneder. Fordeler inkludert senket blodtrykket, og en reduksjon i serum-kolesterol. Ta i doser på en halv til en kløver per dag.

Legg gurkemeie i kostholdet ditt. En standard anbefaler dose er 3 til 9g. Curcumin, regnes som den aktive eiendom i gurkemeie. I en studie på mennesker, curcumin, i en dose på 500 mg i syv dager senket blod triglyserider og fosfolipider.

Spis nøtter på en daglig basis. Ferske nøtter er best, som oljer i nøtter kan harskne. Bare en liten mengde av nøtter er nødvendig, 2-6 eller ikke mer enn en liten håndfull, kan hjelpe til å forhindre dannelsen av blodpropper.

Symptomer på Blodpropp

Viktig for tilheling av sår, er en blodpropp en halvfast opphopning av klebrige blodceller og fibrin tråder som danner hvis en blodåre er skadet. Klumpen er ment for å forsegle det skadede blodkar, holde blod fra å lekke ut. Når fartøyet helbreder, bør blodpropp oppløses. Imidlertid kan en blodpropp blokkere strømmen av blod gjennom en vene eller arterie. Hindret blodstrøm kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner, inkludert hjerteinfarkt eller hjerneslag. Blodpropp kan deles inn i kategorier. En trombe er en blodpropp i hjertet eller festet til innerveggen av et blodkar. En embolus clot ikke forblir i fartøyet hvor den danner men beveger seg gjennom blodstrømmen. Når en embolus blodpropp ankommer et blodkar for lite til å passere gjennom, blir det sittende fast, forårsaker plutselige, alvorlige komplikasjoner. De spesifikke symptomer eller effekter av blodpropp avhenge av hvor de seg fast.

Arterielle Blodpropper

En blodpropp som hindrer flyten av oksygenrikt blod gjennom en arterie kan forårsake alvorlige organ og vev skade. Disse blodpropp kan få store konsekvenser, avhengig av hvor de er. For eksempel kan en blodpropp dannet i øyet føre til irreversibel blindhet. Utilstrekkelig blodstrøm betyr at området er ute av oksygen (kalles iskemi). Smerte er vanligvis det første symptomet, men tap av funksjon av det berørte området kan til slutt føre til.

Arterielle blodpropp i hjernen

Propper blokkerer blodstrømmen, og i sin tur oksygentilførselen til hjernen kan forårsake slag. Symptomer på denne type koagel er vanligvis mer akutt på den motsatte side av legemet. Av denne grunn, tap av følelse eller lammelse i den ene siden av ansiktet, kan et ben eller en arm oppstå. Talevansker er et sannsynlig resultat dersom blodpropp er på venstre side av hjernen. Andre symptomer inkluderer svakhet, hodepine, synsforstyrrelser og forvirring.

Arterielle blodpropp i hjertet

Klumper hindrer blodstrømmen til hjertet ofte resultere i hjerteinfarkt, som den delen av hjertet som mangler oksygen kan dø. Det første symptomet er smerter som begynner i brystet og reiser til armer, rygg og kjeve. Uregelmessig hjerterytme, økt puls og tetthet i brystet videre varsle om et hjerteinfarkt. Andre symptomer inkluderer kortpustethet, kvalme, oppkast og besvimelse.

Arterielle Propper i magen

Blodpropp i magen vil bli ledsaget av intense magesmerter, diaré og oppkast. Hvis et område av tarmen er fratatt oksygen, kan diaré være blodig.

Arterielle propper i lungene

Kjent som en lungeembolisme, kan en blodpropp blokkere lungearterien i lungene. Hvis embolus er liten, vil kortpustethet sannsynligvis være det eneste tegnet. Symptomer på lungeemboli tendens til å dukke opp plutselig og ofte likne et panikkanfall, med rask pust og generell uro i tillegg til besvimelse eller svimmelhet. Prøver å ta et dypt åndedrag kan resultere i skarpe brystsmerter. Noen med pulmonal infarkt, når lungevev har begynt å dø, vil trolig ha en feber, opplever alvorlige brystsmerter og hoste opp blod. Symptomer på lunge infarkt kommer på saktere enn de av lungeemboli, som vises i løpet av noen timer til et par dager.

Arterielle Propper i beina

Som med andre arterielle blodpropper, plutselig smerte og ømhet er det første tegn på en blodpropp i et ben eller arm. Denne smerten kan være lokalisert, bare litt over en blodåre. En kjedelig bankende kan også forekomme. Lem kan bli varm og hoven, og ta på seg en blå-hvit nyanse. Svakhet, tap av følelse eller lammelse er også mulig.

Venøs blodpropp

Venøse blodpropper hindre blodet i å komme tilbake til hjertet. Disse oftest forekommer i bena og forårsake smerte, hevelse, varme og rødhet. Når blodpropper dannes dypere i venene (vanligvis i bena), kalt dyp venetrombose, er de mer farlige fordi de kan bli emboli og flytte til hjertet eller lungene. Overflaten årer kan bli betent hvis de blir hindret av en blodpropp. Dette kan føre til smerter, men de er neppe til å bli emboli og forårsake alvorlige komplikasjoner i andre organer.

Hvordan vet jeg om du har en blodpropp i leggen etter operasjonen

Blodpropp som oppstår i beinet kalles dyp venetrombose (DVT). En DVT er en alvorlig, potensielt livstruende komplikasjon som kan oppstå etter operasjonen. Kirurgiske pasienter er ofte immobile mens i bedring, noe som åpner for blodet å samle på enkelte områder. Sykehus er nå forsøker å forebygge blodpropp ved å gi antikoagulantia postoperativt som hindrer blodet fra clotting.

Bruksanvisning

Symptomer

Utfør regelmessige inspeksjoner av begge leggene etter operasjonen.

Se etter rødhet og eller hevelse.

Berør huden ser etter områder av varme.

Merk eventuelle ømme flekker.

Ta kontakt med din lege eller søke medisinsk hjelp hvis noen av de ovennevnte symptomene er til stede.