Digidexo.com

flekkvis hårtap lupus

Hvordan forhindre håravfall Fra Lupus

Ifølge Lupus Foundation of America, vil om lag 45 prosent av pasienter med lupus opplever håravfall på et tidspunkt i løpet av sin sykdom. Lupus-relaterte hårtap kommer i mange former. Noen ganger blir håret skur fra hele hodet. Noen ganger er håravfall usammenhengende. Lupus i seg selv kan føre til hårtap, så kan visse lupus behandlinger. Forebygging av håravfall er mer effektivt enn det som er å behandle tapet når det har begynt, men uansett scenen du er i, har du muligheter for å takle din lupus-relaterte hårtap.

Hvordan forhindre håravfall Fra Lupus

•  Forstå typer hårtap. Shedding hår fra hele hodet er vanlig ved utbruddet av lupus. Flekkvis hårtap er vanligvis forbundet med en lupus-relaterte skalp utslett, for eksempel en discoid utslett, som skader hårsekkene. Prednison og immunsuppressive legemidler som brukes til å behandle lupus kan føre til hårtap hos noen pasienter. Shedding håravfall stopper vanligvis når sykdommen er brakt under kontroll, og håret vokser vanligvis tilbake. Flekkvis håravfall assosiert med skadede hårsekker er permanent. Narkotikarelatert håravfall stopper vanligvis når du slutter å ta medisinen.

Se legen din. Selv om det ikke er enkelt lupus behandling som fungerer for alle, og prøving og feiling er vanligvis involvert i å få lupus under kontroll, håndtere sykdommen er avgjørende for å stoppe eventuelle hårtap du allerede opplever, og for å forhindre fremtidig hårtap. Hvis du har en skalp utslett, kan jo før legen behandle utslett og hindre den fra å spre seg, jo mindre permanent håravfall du vil møte. Hvis medisiner som forårsaker hårtap, kan legen din hjelpe deg med å finne et annet behandlingsalternativ. Når lupus er under kontroll, bør Shedding håravfall stoppe, og håret skal vokse tilbake.

Ta gode livsstilsvalg. Å leve sunt er viktig i forvaltningen av lupus og forebygge fremtidige flare-ups som kan resultere i hårtap. The Mayo Clinic anbefaler å få nok hvile, trene i 30 minutter om dagen og spise en diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker. Det anbefaler også å bruke en solkrem hver dag og bor ute i solen så mye som mulig fordi ultrafiolett lys har vært knyttet til å utløse lupus flares.

Hint

  • Hvis håret ditt tap er alvorlig, be legen om å henvise deg til en hudlege, som kan hjelpe deg å utforske andre behandlingsalternativer.
  • Selv om du tror dine medisiner som forårsaker hårtap, aldri avslutte enhver behandling uten å snakke med legen din.

Årsaker til flekkvis håravfall

Årsaker til flekkvis håravfall


Bare flekker kan være alarmerende, og med god grunn. En rekke av de lidelser eller infeksjoner som forårsaker hårtap kan være ganske alvorlig. Tilstanden kan også være forårsaket av medisiner. Flekkvis hårtap kan skjules med kreative frisyrer, parykker og hodeplagg, men årsaken er å bli behandlet for å stoppe håravfall helt.

Alopecia

Alopecia er en tilstand preget av skallet og håravfall. Dens årsaker kan inkludere hormonelle lidelser, overgangsalder, en alvorlig sykdom eller følelsesmessig stress og en rekke andre sykdommer eller vitaminmangel.

Lupus

For det meste påvirker kvinner, er lupus en sykdom i autoimmune system. Flekkvis håravfall er ledsaget av en rekke andre symptomer som feber, tretthet og generelt ubehag.

Syfilis

Den seksuelt overførbar sykdom syfilis kan også indusere flekkvis håravfall. Åpne sår og sår i underlivet er symptomer som kan følge flekkvis håravfall.

Picardi-Lassueur-little syndrom

Denne lidelsen, som er svært sjeldent, ikke bare fører til flekkvis hårtap i hodebunnen, men også i øyenbrynet, armhulen og genital området. Den nakne huden kan arr etter at håret faller ut og hårsekkene kan bryte ut og herde.

Schäfer syndrom

Schäfer syndrom fører flekkvis håravfall, sammen med en rekke andre symptomer. Denne lidelsen kan føre til hvite flekker i munnen området, en fortykkelse av huden på håndflatene og fotsålene, og uregelmessigheter i øyne, negler og hår. Psykisk utviklingshemning og hemmet vekst er andre symptomer.

Medisinering

Bivirkninger fra visse medikamenter kan også føre til flekkvis håravfall. Noen av disse inkluderer østriol, østron Kliogest, Kolpon og tablett og krem ​​form av Ovestin. Flere er oppført på WrongDiagnosis.com.

Tegn til hårtap hos kvinner

Med over 100.000 hår på den gjennomsnittlige kvinnens hode, kan det virke rart å tenke en kvinne ville merke noen tegn til hårtap med mindre det er betydelig, siden alle vanligvis mister minst 100 hår fra hodet hver dag. Men det faktisk er hårtap tegn. Slikt hårtap (kalt Alopecia) kan deles inn i fem grunnleggende typer, og oppstår på grunn av mange ulike faktorer. Derfor er de tegn på håravfall hos kvinner påvirket av årsaken til tapet i første omgang.

Typer

De fem grunnleggende hårtap typer er telogen effluvian (tynt hår på grunn av plutselige hår syklus endringer), alopecia areata (å miste hår i store flekker, vanligvis medisinsk relatert), androgen alopeci (tap på grunn av genetikk), involutional alopecia (normal tynning av hår på grunn av aldring) og trikotillomani (tap på grunn av rive ut sitt eget hår).

Generelle Signs

Noen generelle tegn til hårtap hos kvinner inkluderer å se mer hår enn normalt vises i hår børste eller på vasken eller forfengelighet når du børster håret ditt; realisering at du synes å være å måtte løfte av mer hår fra skuldrene dine bluse topper og jakker enn du gjorde før; eller opplever dreneringsproblemer i hjemmet på grunn av håret clogging opp dusj eller badekar.

I tillegg er en annen generell tegn på hårtap vikene langs siden av ansiktet eller panne, som synes å dukke opp over natten, men faktisk har vært sakte beveger seg bakover over en mye lengre periode.

Om skilt

Det er én ting å legge merke til et par ekstra hår i hårbørsten; det er en annen til å føle en plutselig skallet flekk under at hår eller å plutselig ha håret kommer ut i klumper.

Flekkvis hårtap kan faktisk ikke være merkbar for andre i utgangspunktet, men det er intenst lagt merke til av kvinnen lider av det og kan representere begynnelsen på en alvorlig sykdom. Likeledes å ha kvart stor håravfall flekker på hodet, ispedd blant normal hårvekst, kan indikere helsemessige bekymringer, også. Men det mest om hårtap observert hos kvinner er den som bruker hele hodet: total skallethet.

Telogen effluvium

Når håret kommer ut i klumper som du pusser det eller vaske det, det er et tap du legger merke til med en gang og er medisinsk kalles telogen effluvium. Men ikke få panikk. Denne typen tapet er vanligvis på grunn av en stressor du har opplevd i det siste, og vil vanligvis stoppe når stressor er fjernet eller blir mindre presserende for deg følelsesmessig. Stressor kunne ha vært en operasjon, en drastisk endring i kosthold, ernæringsmessige mangler eller til og med tap av en kjær.

Alopecia areata

Denne typen hårtap er vanligvis genetisk i naturen, men den eksakte årsaken er ikke fastslått medisinsk; Imidlertid, er det antatt at på grunn av noen nyere type autoimmun sykdom tilstedeværelse, blir alopecia areata utløst i handling. Den gode nyheten er at selv om det kan forekomme av og på i løpet av livet ditt; Det er ikke permanent. I tillegg mister du ikke alt håret med denne tilstanden; du bare miste små kvart stor flekker av den, som faktisk kan forsvinne fra øyenbrynene og andre kroppsdeler.

Androgen alopeci

Arv er et resultat av denne typen hårtap, og dessverre er det permanent. Det er imidlertid sjelden at en kvinne å oppleve total skallethet fra den. Vanligvis, tynning av hår i visse områder (sidene, foran, eller kronen) er resultatet oppleves i stedet.

Hårsekkene og hodebunnen infeksjoner

Hårsekkene og hodebunnen infeksjoner


Alle deler av kroppen kan bli smittet, inkludert hodebunnen. Mange vanlige hodebunnen infeksjoner er forårsaket av sykdommer som påvirker hårsekkene. Det er ulike årsaker til disse smittsomme hår sykdommer.

Årsaker

En smittsom hår sykdommen kan være forårsaket av sopp, bakterier eller parasitter i hårsekkene. Hver bringer om ulike sykdommer.

Typer

Piedra er en vanlig soppinfeksjon. Folliculitus er betennelse i hårsekkene forårsaket av bakterier. Demodex folliclorum, en parasitt, forårsaker infeksjon hos mennesker som lider av mønster balding.

Effekter

Piedra, som kommer i to varianter (sort og hvit), fører hår fiber til å bli svak og bryte enkelt. Flekkvis hårtap kan også oppstå. En infeksjon forårsaket av Demodex folliclorum utløser irritasjon. Folliculitus er sannsynlig å generere arrdannelse og permanent håravfall.

Hvem er i fare

Folliculitus påvirker 50 prosent av barn mellom fem og 10 og 75 prosent av voksne. Svart piedra meste påvirker folk som bor i Sør-Amerika og Sørøst-Asia, mens hvit piedra er mer vanlig i Europa og det sørlige USA.

Behandling

Spesielle sjampo med baser som azol eller salisylsyre brukes til å behandle Piedra. Det er også vanlig å måtte barbere av håret. Demodex folliclorum behandles med pilokarpin gel.

Hva er årsakene til en rund flekk av Håravfall?

Hva er årsakene til en rund flekk av Håravfall?


Flekkvis hårtap (alopecia) kan være forårsaket av flere faktorer. I noen tilfeller kan håret vokse tilbake på egen hånd, og i andre tilfeller kan det hende du må bruke en aktuell løsning å aide i gjenvekst.

Hormonell

Hormonell ubalanse på grunn av forhold som graviditet, polycystisk ovariesyndrom, overgangsalder og diabetes kan føre til plutselig håravfall i en patch formasjon.

Sykdommer

Sykdommer og ekstrem stress kan føre til håravfall eller tynning kalles telogen effluvium. Denne formen for hårtap vanligvis klarner opp så snart anfall av sykdom eller stress er over.

Soppinfeksjoner

Soppinfeksjoner i hodebunnen kan føre til permanent hårtap. Denne infeksjonen kalles tinea capitis. Tinea capitis vises som runde, flekkvis håravfall med skalaer og sorte prikker.

Traction

Iført trange frisyrer som skjøte fletter eller cornrows kan få håret til å trekke for hardt fra hodebunnen. Denne typen trekkraft hårtap, hvis venstre ubehandlet, kan det føre til permanent hårtap.

Kjemiske brannsår

Ved hjelp av kjemiske relaxers og perms feil kan føre spesifisert alopesi med arrdannelse (arrdannelse hårtap). Det Håravfall skjemaer fra kjemikaliene blir igjen på hodebunnen for lenge.

Hva type sopp som forårsaker Håravfall?

Hva type sopp som forårsaker Håravfall?


En dermophyte er en type sopp som forårsaker infeksjoner i hud, hår og negler. Det finnes flere typer soppinfeksjoner som forårsaker hårtap inkludert tinea capitis, sopp follikulitt, og piedra.

Tinea Capitis

Tinea capitis, også kjent som ringorm i hodebunnen, er en soppinfeksjon som forårsaker flekkvis hårtap i hodebunnen. Det er mest vanlig hos barn, men kan forekomme hos voksne.

Tinea Capitis Treatment

Mindre tilfeller av tinea capitis kan løse seg selv, eller kan behandles med kremer som Lamisil-AT. Avanserte tilfeller kreve antibiotika, er Griseofulvin den vanligste antibiotika foreskrevet, er Terbinafin, itrakonazol og flukonazol brukes til mer alvorlige infeksjoner.

Fungal Folliculitis

Fungal follikulitt er en soppinfeksjon som forårsaker et kviselignende tilstand med ringer av betennelse rundt hårsekkene. Alvorlige tilfeller kan føre til bare flekker og permanent håravfall.

Fungal Folliculitis Treatment

Mindre tilfeller av sopp follikulitt behandles med aktuelle over-the-counter antibiotika som bacitracin. Alvorlige tilfeller krever reseptbelagte behandlinger som griseofulvin.

Piedra

Piedra er et hår soppinfeksjon som forårsaker harde knuter å utvikle seg på hårfibrene. Soppen gjør at hårsekkene å svekke og bryte, forårsaker flekkvis håravfall.

Piedra Treatment

Behandling for piedra innebærer barbere det berørte området og bruke en aktuell azol-baserte soppdrepende behandling.

Dairy & Hair Loss

Dairy & Hair Loss


Meieri forbruk er et spørsmål om måtehold når det kommer til dens innvirkning på håret. Dairy inneholder vitaminer og mineraler viktig for sunn vekst, mens i noen, kan for mye meieri føre til tynning og selv skallet.

Meieriprodukter

Animal melken trekkes ut og behandles, vanligvis fra geit og kyr, blir meieriprodukter. Melk, smør, ost og krem ​​produkter, noen av de mest grunnleggende melkeprodukter i det amerikanske kostholdet, inneholder ulike næringsstoffer som er viktige for den menneskelige kroppen.

Håravfall

En autoimmun sykdom, presenterer alopecia seg i mange former, fra flekkvis skallethet hvor som helst på kroppen eller hodebunnen til fullstendig tap av hår over hele kroppen. Ifølge National Alopecia Areata Foundation, alopecia areata (flekkvis hårtap) rammer om lag 2 prosent av den totale befolkningen. Hår kan vokse med behandling.

Vitaminer og mineraler

Melk inneholder store mengder kalsium, proteiner og vitaminer A, D, E og B-12, næringsstoffer som er nyttige for sunn hud og hårvekst. Protein (keratin) komponerer meste av hårets hårstråene eller aksel, den delen av hår over hodebunnen overflate.

Forskning

Kløe og skrape sykluser forbundet med hud dermatitt som eksem kan føre til alopecia areata, eller flekkvis håravfall. Selv om det ikke kan hindre andre former for skallethet, fjerne pasteuriserte melkeprodukter fra kostholdet kan bidra til å administrere eksem, ifølge Dr. Ben Kim.

Alternatives

Flere alternativer finnes for de som er allergisk mot melkeprodukter. De nondairy alternativer er laget med soyaprodukter, for eksempel isolert soyaprotein og tofu, ris eller havre melk, i henhold til Vegetarisk Journal.

Hårtap skyldes Lupus

Hårtap er en plagsom symptom oppleves av mange pasienter som lider med den autoimmune sykdommen lupus. Selv om det kan være skremmende å oppleve, kan lupus håravfall være midlertidig.

Første tegn

Hårtap er ofte en av de første symptomene på lupus at pasienter varsel, vanligvis i form av å finne hår på puten etter å ha sovet. Mange pasienter diagnostisert med lupus først besøkte sine leger ut av bekymring for deres hårtap.

Prevalens

Ifølge Mayo Clinic, om lag 54 prosent av lupus pasienter håndtere hårtap på enkelte punkt.

Mønster

Samlet utstøtingen av håret er den vanligste hårtap mønster i lupus pasientene, men usammenhengende hårtap kan også forekomme.

Årsaker

Discoid utslett i hodebunnen assosiert med lupus kan føre til hårtap, som kan lupus behandlinger, for eksempel steroider og immunsuppressive legemidler. Hårtap kan også oppstå som en del av en oppblussing av symptomer for grunner leger ikke forstår

Recovery

Håravfall assosiert med lupus behandlinger er midlertidig, og håret vil vokse tilbake. Videre vil stoppe håravfall når sykdommen er under kontroll. Hårtap som følge av discoid utslett er vanligvis permanent som discoid utslett forårsaker arrdannelse i hårsekkene.

Typer hårtap hos kvinner

Typer hårtap hos kvinner


Hårtap, eller alopecia hos kvinner varierer fra ren fortynning av håret for å fullføre skallethet flekkvis eller av hele hodebunnen. Det er viktig at kvinner søk straks legehjelp om tynt hår eller skallethet å muligens redusere ytterligere håravfall og avgjøre om det er en underliggende medisinsk tilstand. Flere typer hårtap hos kvinner finnes, og de fleste er mulig å behandle.

Arvelig eller Kvinne mønster baldness

Arvelig eller generell skallethet, også referert til som "hunn mønster alopesi" er genetisk. Den går videre fra enten mor eller far, og er forårsaket av enzymer aromatase og 5-a reduktase, som er knyttet til produksjonen av hormonet dihydrotestosteron (DHT). DHT er ansvarlig for krymping av hårsekkene. Kvinner med arvelig skallethet kan ikke svare godt til DHT-blokkere medisiner for mannlig mønster skallethet, slik som Propecia, på grunn av tilstedeværelsen av det kvinnelige hormonet aromatase.

Telogen effluvium

Denne typen diffus hårtap hos kvinner er knyttet til underliggende medisinske tilstander eller traumer. Vanlige triggere er fødsel, menopause, skjoldbrusk sykdom, lupus, anemi, bulimi, underernæring, lichen planus, infeksjon, kirurgi eller akutt stress. Telogen effluvium begynner vanligvis i løpet av seks uker til tre måneder av sykdom eller hendelse. I de fleste tilfeller er det reversible når sykdom eller traume helbreder, men det kan bli en kronisk tilstand med individuelle triggere.

Anagen effluvium eller legemiddelindusert Håravfall

Kjemoterapi er ansvarlig for anagen effluvium hos kvinner, en diffus type hårtap. Kjemoterapi angrep raskt dele celler i kroppen, inkludert hårsekker i den voksende fasen. Omfanget av anagen effluvium håravfall varierer, men det fører ofte fullstendig skallethet. Etterveksten oppstår når kjemoterapi slutter. Håravfall er også en bivirkning av flere medisiner, inkludert noen blodfortynnende, diuretika, anti-inflammatoriske, antidepressiva og p-piller, samt medisiner for stoffskiftesykdommer, hyperkolesterolemi, beslag, gikt og høyt blodtrykk.

Lokalisert Håravfall

Lokalisert hårtap oppstår på grunn av ansikts operasjoner, som for eksempel ansiktsløft og sår reparasjon. Trekkraft eller arrdannelse alopecia er en bestemt type lokalisert håravfall forårsaket av kontinuerlig tugging på hårsekkene på grunn av stramme frisyrer. Kvinner med cornrows, fletter, hestehaler og hair extensions ofte lider av traction alopecia. Trichtillomania er en annen type lokalisert håravfall forårsaket av emosjonelle, compulsive hår trekke. Spør psykiatrisk behandling kan hjelpe kvinner med trichtillomania.

Trekant Alopecia

Trekantet alopecia oppstår så tidlig som barndom og presenterer seg som håravfall i tempelområdene. Omfanget av hårtap i tempelområdene varierer, og det er behandlet med medisiner og kirurgiske implantater. Årsaken til trekantede alopecia er ukjent.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun lidelse som fører til plutselige utbruddet av håravfall i runde flekker på normal hud. Det er en genetisk ikke-arrdannelse type hårtap som blir behandlet med steroid injeksjoner. Rask diagnostisering av lege vil bidra til å forhindre ytterligere hårløse flekker vises.

Hva er årsakene til Hårtap på leggen?

Hva er årsakene til Hårtap på leggen?


Mange mennesker opplever hårtap som følge av aldring eller stressende livshendelser, men få av disse menneskene fullt ut forstå årsakene bak hårtap. Miste hår på hodebunnen er et normalt tegn på aldring, men hårtap på andre deler av kroppen slik som bein er ikke så vanlige og kan indikere underliggende helseproblemer.

Perifer vaskulær sykdom

En årsak til beinet hårtap er perifer vaskulær sykdom. Ifølge University of Chicago Medical Center, er perifer vaskulær sykdom en lidelse som fører til et tap i blodsirkulasjonen som reduserer blodstrømmen til hjernen, hjertet og ben. Den er forårsaket av innsnevring av fartøyene som fører blod til og fra musklene i armer og ben, og kan være et resultat av plakk eller blodpropp. Mens beinet hårtap er et symptom på PVD, andre symptomer inkluderer dyp venetrombose, åreknuter og kronisk veinous insuffisiens.

Alopecia Universalis

Alopecia universals er en mindre vanlig form for alopecia areata som forårsaker et samlet tap på hodebunnen og kroppshår. Denne tilstanden er forårsaket av en autoimmun lidelse der immunforsvaret angriper hårsekkene. Symptomer inkluderer flekkvis hårløse flekker i hodebunnen og på andre områder av kroppen, for eksempel ben og armer. Mange mennesker med denne tilstanden også lider av skjoldbrusk lidelser, allergier eller lupus.

Medisiner

Medisiner som steroider og cellegift kan føre til tap av hår på beina og kroppen. Når en pasient som gjennomgår kjemoterapi, er tap av hår opprivende men er en vanlig symptom på behandlingen. Bruken av steroider for lange perioder av gangen, spesielt når en person ved hjelp av denne fremgangsmåten for å bygge muskelmasse, kan føre til tap av hår på armer og ben.

Hvordan bruke Kortikosteroider til å behandle lupus

Hvordan bruke Kortikosteroider til å behandle lupus


Kortikosteroider er produsert naturlig av kroppens kjertler og kan være en fin måte å behandle lupus. Når du har lupus, vil kroppen angripe noen av sine egne gode celler. Kortikosteroider naturlig undertrykke immunsystemet og stoppe noen av cellene fra å angripe kroppen din. Du kan bruke kortikosteroider for å behandle lupus med stor suksess i mange tilfeller, men de har bivirkninger å være klar over også. Les videre for å lære hvordan du bruker kortikosteroider for å behandle lupus.

Hvordan bruke Kortikosteroider til å behandle lupus

•  Ta kortikosteroid medisiner umiddelbart etter et måltid eller før et måltid for å hindre urolig mage.

Drikk et glass vann med kortisontabletter. Hvis du tar den flytende form av dette stoffet, må du riste den opp i fem til syv minutter å blande alle ingrediensene godt før du tar den.

Sett kortikosteroider på et trygt sted borte fra lys og varmekilder. Pass på at medisinen er forseglet riktig å hindre at små barn ved et uhell komme inn i det.

Hold styr på hvor mye medisin du har igjen. Mangler noen dager dosering kan føre til noen bivirkninger, så sørg for å fylle din resept en hel uke før den renner ut.

Snakk med legen din om hvordan kortikosteroider hjelper din lupus. Disse medikamentene er ganske alvorlig og kan være dyrt, så det er viktig å vite om det er riktig behandling for deg.

Hint

  • Kortikosteroider er best tatt før 9 am, men hvis du går glipp av en morgen dose, bare ta det med lunsj.
  • Hvis du savner en dose, aldri doble neste dose for å gjøre opp for det.
  • Siden kortikosteroider undertrykke immunsystemet, kan du lett får blåmerker mens du tar denne medisinen. Vær ekstra forsiktig for ikke å støte inn i ting, som blåmerker kan være alvorlige.
  • Kroppen din kan bygge opp immunitet mot kortikosteroider etter langvarig bruk av narkotika.
  • Kortikosteroider kan føre til hårtap hos menn og også akne. Disse virkningene skyldes stoffets interaksjon med visse mannlige hormoner. Snakk med legen din om disse bivirkningene før du starter behandlingen.
  • Du kan ikke plutselig stoppe bruk av kortikosteroider uten alvorlige bivirkninger. Legen din vil gi deg en redusert dose tidsplanen hvis du ønsker å slutte å ta denne medisinen. Unnlatelse av å avta doseringen kan påvirke kroppens evne til å produsere kortikosteroider naturlig.
  • Kortikosteroider kan gjøre deg mer utsatt for å få en infeksjon. Du bør oppsøke lege når du er forkjølet hvis du bruker kortikosteroider. Enhver mild virus kan bli alvorlig hvis den ikke behandles riktig.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Lupus

Hvordan gjenkjenne symptomer på Lupus


Personer som har systemisk lupus erythematosus (SLE) ofte bare kalt lupus er vanligvis diagnostisert med hver sykdom under solen før blodet er endelig testet og bekreftet for Lupus. Det er ikke en stor overraskelse skjønt hvis du tenker over det. Lupus er en autoimmun sykdom som betyr at den kan angripe alt i kroppen din. Det kan være vanskelig for en lege å diagnostisere deg når dine symptomer kan være en rekke ting og eventuelle to personer med lupus kan ha helt forskjellige systemer. Det hele avhenger av hva deres spesielle immunsystemet angriper. Her er en liste over noen vanlige symptomer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Lupus

•  Den røde Lupus butterfly utslett; det går over ansiktet berøre kinnene og nesen. I de tidlige stadiene kan det bare vises på nesen eller kanskje på kinnet. Regelmessige lotions er maktesløse til sin rødhet og tørrhet.

leddgikt symptomer. Leddene får stiv og verkende. Det er derfor folk i fortiden som hadde Lupus ville gå til en revmatolog; de trodde de faktisk hadde leddgikt. Så mange Lupus pasienter gikk til Reumatismespesialister at Reumatismespesialister ble den Lupus spesialist selv om leddgikt er bare en av mange urelaterte symptomer. Lupus også fører til muskel tap.

eksem og psoriasis. Altfor tørr, kløende og sensitiv hud; hud som virkelig klør hele dagen lang. Det er så følsom at luft fra en vifte, tetthet av sokker, eller en tilbake gni irriterer den. Det gjør det svært vanskelig å bo i samme stilling lenge. Lupus er også knyttet til hudsykdommer som Vitiligo hvor pigmentet forsvinner fra huden. Jeg lurer på om Michael Jackson noen gang bevist at han hadde Vitiligo.

Å være sliten. Hvis immunsystemet ikke vil slutte å angripe, hver dag er en syk dag. Jo mer vekt du legger på kroppen jo mer ditt immunsystem vil fungere, og jo mer sliten blir du.

Fryktelig sirkulasjon. Lupus pasientens fingre, tær, nese, ører osv ... må holdes varm. Når de får kalde sine blodkar constrict som gjør det enda vanskeligere å varme dem.

Hårtap. Noen Lupus pasienter miste alle håret, noen bare miste litt. De fleste hevder å ha alltid hatt veldig tynt hår.

sår i munnen og på den ytre kroppen også. Disse sårene og noen kutt eller riper etc ... leges svært sakte. Huden bryter også lettere for kutt og skrubbsår når de skjer. Manglende evne til å helbrede så raskt som normale mennesker gjør det vanskelig på lupus pasienter når de får vanlig forkjølelse eller noen sykdom.

Manglende evne til å konsentrere seg og huske. Det er veldig vanskelig å huske ting også. Jeg sammenligner det til en datamaskin. Harddisken fungerer helt fint, men kontanter går litt tregt.

Noen ganger, ut av ingenting, en bestemt kroppsdel ​​kan krampe eller føler at det blir knivstukket eller skadet på noen måte (noen ganger som voksesmerter), uten noen spesiell grunn.

Øyne, nese, ører og munn problemer. Kan føles som en bihulebetennelse som aldri vil gå bort eller som hørselen går. Nese kan kjøre eller har sår.

Alvorlig irritasjon i solen selv med solkrem på. Å være ute i solen eller under sterkt lys for noen timer kan være nok til å forårsake utmattelse.

Det er andre problemer som Lupus fører inne i kroppen som du ikke vil se skjer for eksempel nyresvikt, Osteoporose, blodsykdommer, hjertesykdommer osv ... Dessverre, det er så mange symptomer; det er vanskelig å nevne dem alle. Den beste tingen å gjøre hvis du tror du kan ha Lupus er å gjøre en avtale med legen din og snakke om hvordan du føler deg.

Lupus symptomer og behandling

Lupus er en autoimmun sykdom, hvilket betyr at legemet er å angripe seg selv. Det kan påvirke flere områder av kroppen og skaper mange forskjellige symptomer. Det kan være alt fra mild til livstruende. Årsaken til denne tilstanden er fortsatt ukjent, selv om genetikk synes å spille en rolle. Siden dette er en svært kompleks sykdom, det påvirker hver person annerledes.

Betennelse

Betennelse er hoved symptomet på denne sykdom. Denne betennelse fører til smerte og skade på organer og ledd i hele kroppen.

Vanlige symptomer

Hos de fleste pasienter påvirker lupus bare noen organer og ikke hele kroppen. Leddgikt type, verkende smerter i leddene, sammen med feber og tretthet er noen av de mest commons symptomene. Under en blusse opp, er det også vanlig å ha hovne lymfeknuter.

Andre symptomer

Noen pasienter med lupus erfaring utslett på huden, brystsmerter ved pusting, anemi og lysfølsomhet. Mer alvorlige former for denne sykdommen kan føre til problemer i nyrer, hjerte, lunger og nervesystemet.

Mindre vanlige symptomer

Hvis du har lupus, er det en sjanse du kan også legge merke hårtap, kramper, sår i munnen, problemer med unormale blodpropper. Fingrene kan bli hvit eller blå og kald som sirkulasjonen er redusert.

Forebygging / løsning / behandlinger

Det første trinnet i behandling av denne sykdommen er å vedta sunne livsstilsvaner. Ikke røyke, opprettholde en sunn vekt, får regelmessig mosjon og nok søvn vil bidra til å holde kroppen sterk. Unngå overdreven soling, ved hjelp av sol-skjermen og bli med i en støttegruppe finnes andre alternativer som kan hjelpe også.

Medisinsk behandling

Det er mange medisiner som kan brukes, avhengig av symptomer. Anti-inflammatoriske legemidler, kortikosteroider, antimalaria og andre medisiner kan også være foreskrevet. Snakk med legen din om hvilke typer medisiner er best for dine spesielle symptomer.

Betraktninger

Tar skritt for å håndtere stress, som for eksempel å lære mekling, kan være nyttig. Får vanlige kontrollene vil hjelpe deg fullt administrere dine symptomer og holde seg på toppen av eventuelle endringer i din helse.

Tidlige symptomer på Lupus

Lupus er en sykdom hvor immunsystemet angriper friskt vev og blodlegemer ved et uhell. Som et resultat, kan dette angrepet forårsake mye skade på leddene, blodkar, hud og organer. Det er mulig for alle å få lupus, men det er langt mer vanlig hos kvinner. Det er også mer vanlig i amerikanske indianere, spanske, svarte og asiatiske kvinner. Det finnes flere forskjellige tidlige symptomer og tegn på lupus som kan hjelpe folk i å vite hvorvidt de har denne sykdommen.

Tidlige symptomer

Før noen mennesker selv har mistanke om at de har lupus, kan de begynne å legge merke til at de føler seg ekstremt sliten og trøtt hele tiden. Dessuten kan folk begynne å utforske de har utslett på kroppen på steder der de aldri hatt utslett før. Nyre problemer kan begynne oppstår. Imidlertid er det mest talende tidlig lupus tegn ekstrem tretthet, og en trøtthet så sterk at noen mennesker har en hard tid å ta del i deres typiske daglige rutiner.

Hudutslett

Som utslett er en annen viktig tidlig symptom på lupus, er det en god idé å være i stand til å vite hva slags utslett betegne lupus. Vanligvis vil personer med lupus begynner å merke at de har en sommerfugl utslett langs kinnene og nesen. Lip sår, munnsår, huden sår og røde flekker på armene kanskje også begynner å poppe opp. Utslett er generelt hevet og lilla eller rødt,

Muskel og leddsmerter

Muskel og leddsmerter er også vanlig så tidlig lupus symptomer. Extreme felles eller muskel smerter er ofte det første symptomet folk flest legger merke til for lupus, og opptil 75% av lupus lider oppleve det. Hevelse, kan rødhet og selv følelser av varme oppstå sammen med felles og muskelsmerter. Vanligvis vil disse smerter skjer først i morgen. Smerter oppstår vanligvis på begge sider av kroppen og ofte i albuer, håndledd, ankler, knær og leddene i hendene.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen er også en mulig tidlig symptom på lupus. Med Raynauds fenomen, folk kan oppleve en tilstand som forstyrrer de små fartøy som distribuerer blod til huden. I de tilfeller av blodmangel, når det er kaldt, vil huden bli til en hvit eller blå farge. Opplevelser av følelsen tingly eller nummen kan også følge.

Andre tidlige tegn på Lupus

Noen andre vanlige tidlige tegn på lupus er vekttap, hårtap, hovne lymfekjertler, lysfølsomhet (dette kan føre til utslett å blusse opp og bli verre), nervesystemet problemer (angst, depresjon og hodepine), hjerteproblemer (for eksempel som plutselige hjerte smerter som er en betennelse i hjertesekken), vaskulitt og feber.

Symptomer på en Lupus Flare

Lupus er sykdommen kjennetegnet ved betennelse i hele kroppen. Lupus oppstår når en persons immunsystem angriper sin egen kropp. Lupus kan påvirke hjerte, lunger, ledd, nyrer, hud og blodceller. Kvinner er mer sannsynlig enn menn for å bli diagnostisert med lupus. Lupus symptomer kan komme plutselig i det som kalles et bluss. Symptomene på fakkel kan variere avhengig av hvilke deler av kroppen som er mest berørt av lupus.

Hudsymptomer

Et utslett kan vises på kinnene og over nesen. Denne formen av dette utslettet er ofte sammenlignet med en sommerfugl. Dessuten kan huden sår og eller munnsår utvikle.

Pain

En person opplever en lupus flare kan oppleve brystsmerter. Dessuten kan de ha svelling og smerte i ledd slik som kneet eller albueledd.

Mental Helse Symptomer

Under en lupus flare, kan den lidende individ håndtere depresjon og angst. De kan også lider av noen hukommelsestap.

Vekt Endringer

En person med lupus kan sykle gjennom merk vekt svingninger, få eller miste vekt i løpet av et bluss.

Andre symptomer

Mens varig en lupus flare, kan de berørte enkelte opplever tretthet, hårtap, feber, tørre øyne og lett blåmerker. Dessuten vil mange enkeltpersoner merke at tærne og fingrene blir hvite eller blå når temperaturen er kald eller når de føler seg altfor stresset. Denne misfargingen kalles Raynauds fenomen.

Om symptomene på lupus sykdom

Lupus er en kronisk sykdom i immunsystemet som fører til smertefull inflammasjon av vev og organer i kroppen. Symptomene på lupus kan voks og avta, selv om noen - som nevrologiske problemer - kan være permanent og forverres over tid.

Fatigue

Ifølge Mayo Clinic, kan tretthets være en permanent symptom på lupus som gjør gjør normale daglige aktiviteter vanskelig, og det kan resultere i vektøkning fra mangel på aktivitet.

Alopecia

Alopecia er den medisinske termen for hårtap, og et midlertidig tap av hår kan oppstå flere ganger hos personer som har lupus.

Skin

The Mayo Clinic sier at symptomer på lupus inkluderer hud som lett blåmerker uten skade - og sår som tar lang tid å helbrede eller bli verre mot sollys.

Raynauds fenomen

Ifølge Mayo Clinic, oppstår Raynauds fenomen under en blusse opp av lupus, og det inkluderer symptomer som tap av farge i fingre og tær når de utsettes for kulde.

Nevrologisk

Hukommelsestap, angst og depresjon er nevrologiske symptomer på lupus som kan bli alvorlig hvis den ikke behandles.

Åndedretts

Ifølge Mayo Clinic, vanskeligheter med å puste, tungpustethet og brystsmerter ved fysisk aktivitet er respiratoriske symptomer på lupus.

Pain

Smerter i leddene - spesielt hofter, knær og håndledd - er symptomer på lupus som ligner leddgikt. De kan forverres over tid.

Lupus symptomer hos kvinner

Lupus er en autoimmun sykdom som kan påvirke kroppens organer på forskjellige måter. Kvinner i alderen 20 til og med 45, er mer sannsynlig å få lupus. For mange lider, kan det være en mild sykdom. For andre, kan lupus være alvorlig nok til å forårsake livstruende symptomer. Tidlig diagnose kan gjøre en stor forskjell, så bør du oppsøke lege for behandling.

Betennelse

Betennelse er kjennemerket på lupus. Kronisk leddsmerter og muskelsmerter er ofte en av de første symptomene.

Tretthet og feber

Konstant trøtthet er vanlig. En uforklarlig, lav feber som varer i en lengre periode er også vanlig. Når lupus blusser opp, disse symptomene, sammen med betennelse smerter, kan være åpenbar. Etter en blusse opp, kan symptomene forsvinne i månedsvis.

Utslett

Lupus kan føre til en rødaktig ikke-kløe utslett, ofte i hodebunnen, men på andre deler av kroppen, så vel. Sommerfuglen utslett, når et rødt utslett sprer seg over kinnene og over neseryggen, er et tegn på lupus.

Andre symptomer

Lupus kan også føre til hårtap, overfølsomhet for sollys, lilla fingre og tær (Raynauds fenomen), og brystsmerter når du tar dype åndedrag (pleuritt).

Gjør noe

The Lupus Foundation of America sponser Walk for Lupus nå. Sjekk statens kapittelet for å finne dato og registrere deg.

Hva er behandlingen for Lupus hudirritasjon?

Hva er behandlingen for Lupus hudirritasjon?


Lupus er en autoimmun sykdom som forårsaker immunsystemet til å angripe friske celler og vev i kroppen. Det er ingen definitive test for lupus. Dens diagnose oppnås gjennom en rekke tester og elimineringsprosess. Det finnes flere typer lupus, inkludert systemisk lupus, discoid lupus, subakutt kutan lupus og neonatal lupus, noe som påvirker bare nyfødte. Alle disse ulike typer lupus inkludere noen felles faktorer, inkludert hudirritasjon.

Manifestasjoner

Hudirritasjon fra lupus manifesterer seg i en rekke måter. Fra mild kløe og utslett til en rekke utslett, er det en nesten alltid tilstedeværende symptom av lupus. Alle typer av lupus hudirritasjoner er forårsaket av irritasjon av nervefibrene under huden. Ulike typer varierer i alvorlighetsgrad.

Typer

Den vanligste typen av hudirritasjon assosiert med lupus er hva legene refererer til som den avslørende "sommerfugl" utslett. Omfatter kinnene og nesen, vanligvis tar det på form av en sommerfugl.

Munnsår er en annen type hud irritasjon forårsaket av lupus. Disse kan oppstå som en sår eller en hel munnfull av smertefulle sår.

Et utslett som består av små røde flekker er ennå en annen manifestasjon av lupus på huden. Dette utslett belaster rygg, nakke, armer, hender og tidvis ansiktet.

Ifølge forskere ved Mayo Clinic, en alvorlig hudirritasjon forårsaket av lupus er dannelsen av hudlesjoner. Disse lesjonene kan dannes hvor som helst på huden hvor det er soleksponering. Personer med lupus er langt mer utsatt for skader fra soleksponering enn andre mennesker.

Behandlinger

En av de mer vanlige behandlinger for lupus er kortikosteroider. Disse medikamentene inneholder en naturlig anti-inflammatorisk hormon kalles kortisol som bidrar til å undertrykke betennelse. Kortikosteroider kan tas oralt i form av piller eller topisk påføres direkte på lupus hudirritasjoner i form av kremer eller salver.

Behandlinger

Antimalaria medikamenter ble opprinnelig utviklet for å behandle malaria, men er nå også brukes ved behandling av lupus og assosierte hudirritasjoner. Disse stoffene blir tatt oralt, men er ikke uten bivirkninger. Pasienter som tar antimalariamidler for behandling av lupus hudirritasjon er tilbøyelige til å lide av kvalme, diaré, oppkast, hodepine, nervøsitet, øyeskade, muskelsvakhet og svimmelhet.

Behandlinger

Immunsuppressive midler blokkerer produksjonen og funksjonen til immunceller. Denne type behandling brukes vanligvis bare i lupus lider hvis nyrene eller sentralnervesystemet påvirkes. Administreres enten oralt eller via en IV, disse behandlingene hjelpe lupus hudirritasjoner, uten noen av bivirkningene av kortikosteroider. Metoden er ofte referert til som "steroid sparing." Men denne behandlingen er ikke fri for bivirkninger. De inkluderer kvalme, oppkast, blæreproblemer, hårtap og nedsatt fruktbarhet.

Behandlinger

Den mest radikale form for behandling for lupus og sitt brede utvalg av symptomer kalles intravenøse immunoglobuliner, eller IVIGs. Dette er blod proteiner som fungerer som antistoffer. Selv om det ennå ikke er blitt bevist hvordan de fungerer, har medisinske fagfolk ved Cincinnati Children Hospital funnet dem til å være en vellykket behandling i lupus lider når en stor organ, er lymfeårer eller blodkar berørt. Mens den behandler de fleste alle hudirritasjoner forbundet med lupus, en av dens bivirkninger er et utslett på IV-området.

Betraktninger

Mens det ikke er noen faktisk kur for lupus, har store fremskritt blitt gjort innen det medisinske felt mot forskning av årsaker og behandlinger. Lupus hudirritasjoner som en gang ble regnet blant de vanskeligste å lindre blir nå behandlet på en riktig måte i de fleste pasienter.

Hud lupus symptomer

Skin lupus er kjent som kutan lupus. Hudsymptomer er ofte det første synlige tegn på lupus, en auto-immun sykdom som fører til at immunsystemet til å angripe kroppens organer. Utslett og lesjoner på ulike deler av kroppen er blant de mange symptomene som en lupus pasient kan ha. Type og alvorlighetsgraden av symptomene varierer fra person til person.

Typer

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan huden lupus symptomer resultere fra hver av de tre hovedtyper av lupus: systemisk, discoid og legemiddelutløst. Med systemisk lupus, angriper immunsystemet organer. Kutan lupus hovedsakelig rettet mot huden, kroppens største organ. Discoid lupus forårsaker utslett og lesjoner eller sår, på ulike deler av kroppen. Utslett, som er blant reaksjonene en lupus pasient kan ha visse medisiner, forsvinner når pasienten slutter å ta medisinen.

Kjennetegn

Sommerfuglen eller malar utslett har fått sitt navn fra sin sommerfugl-lignende form som dekker kinnene og strekker seg over neseryggen. Discoid lupus forårsaker utslett og lesjoner som vises på kroppen. Hårtap kan skyldes discoid lupus i hodebunnen. Sommerfuglen utslett kan være blek eller dyp rød og hevet eller flat. En annen form for hud lupus er munnsår eller sår, som vanligvis er smertefri.

Diagnose

Ansikts utslett kan gjenkjennes ved den distinkte sommerfugl form over kinnene og neseryggen. Discoid utslett, som kan ha et hvitaktig utseende på grunn av skalering, er mynt-formet og kan danne sår og arr. Disse utslett kan finnes oftest på brystet, hodebunn, ører, rygg, armer og ben og noen ganger i ansiktet. Discoid utslett kan diagnostiseres gjennom biopsi. Munnsår er røde og hvite sår som oppstår på tungen, ganen, tannkjøttet og innsiden av kinnene.

Behandling

Den første linjen av behandling for huden lupus symptomer er kortikosteroid som en krem ​​eller en injeksjon til området. Disse behandlingene bidra til å redusere hevelse og rødhet betydelig. Konsekvent bruk av solkrem bidrar til å unngå utslett kviser forårsaket av eksponering for sol eller annen ultrafiolett lys. For mer vanskelige tilfeller av hud lupus symptomer, har argon laser behandlinger blitt funnet å kunne redusere utslett og lesjoner.

Forebygging

En av de viktigste forholdsregler en lupus pasient kan ta mot huden lupus flare-ups er å unngå solen ved å bruke solkrem og verneklær. Skin lupus symptomer kan administreres med hell med en livsstil som inkluderer å spise sunt, får regelmessig mosjon, håndtere stress og få masse hvile. Reseptbelagte medisiner kan bidra til å holde symptomene i sjakk ved å redusere betennelse. Med riktig stell og teknikker, kan pasientene gå år uten å oppleve hud lupus symptomer.

Lupus Skin Disease

Lupus er en autoimmun sykdom som kan påvirke og forårsake skade på noen del av legemet. Lupus kan være mild eller alvorlig og noen ganger sine symptomer kan vare i noen uker eller i år på om gangen. Den eksakte årsaken er ukjent, men arvelighet synes å spille en rolle.

Autoimmun sykdom

I lupus, betyr ikke immunforsvaret bekjempe antistoffer som det skal. Dette kan føre til at bakterier og fremmede stoffer til å angripe og ødelegge kroppen friskt vev.

Kutan Lupus

Det er faktisk fire typer lupus. Kutan lupus påvirker bare huden, ikke de indre organer. Det er mange utslett som følger kutan lupus, men den vanligste er en rød, hevet og skjellende utslett. Det klør ikke.

Utslett

Discoid utslett oppstår ofte i kutan lupus. De områdene av utslettet er formet som plater. Sommerfuglen utslett er en annen vanlig lupus hudutslett og det er en rød hevet utslett den strekker seg over kinnene og nesen.

Ansikt, hals og andre områder

Andre utslett kan også bryte ut på ansiktet, hodebunnen, vagina, i munnen, i nesen eller halsen. Hårtap og endringer i fargen på huden er symptomer.

Betydning

Mer enn 1,5 millioner mennesker i USA lider av lupus og 5 millioner mennesker på verdensbasis har sykdommen. Kvinner mellom 15 og 44 år er mest sannsynlig å få lupus, men menn og barn kan også utvikle sykdommen. Kvinner av farge er to til tre ganger større sannsynlighet for å få sykdommen.

Forebygging / løsning

Personer med lupus hudsykdom må unngå sol i løpet av den lyseste delen av dagen og alltid bruke solkrem. De bør begrense eksponering for lysrør og bruke verneutstyr og bred-rimmed hatter.