Digidexo.com

symptomer på brokk ved navlen

Tegn og symptomer på brokk

Tegn og symptomer på brokk


Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, ca 4,5 millioner mennesker har en bukveggen brokk hvert år. Brokk er forårsaket når organer, slik som tarmer, dytte inn i en svekket bukveggen. Noen mennesker er født med naturlig svake mage vegger. Men belastningen fra løfte tunge gjenstander eller selv fedme kan også føre dem.

Lyskebrokk

Av alle bukveggen brokk, lyskebrokk --- også kjent som lyske brokk --- er den hyppigste, ifølge eMedicineHealth. De er forårsaket av en svak bukvegg enten fra fødsel eller på grunn av kirurgi, fedme, anstreng eller andre aktiviteter som skaper press på magen. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Den mest merkbare tegnet er en bule i lysken. Hvis bule kan skyves tilbake, er det ofte smertefri. Hvis den ikke kan det, kan den lyskebrokk forårsake forstoppelse, kvalme og smerte.

Hiatal brokk

Når spiserøret har en større enn normal åpning der den møter magen, kan en del av magen skli opp gjennom spiserøret og inn i brystet. Dette er hva som forårsaker en hiatal brokk. Og selv om det høres ubehagelig, de fleste hiatal brokk er symptomfri. Men hvis du får symptomer, vil du mest sannsynlig få halsbrann og maten kan rape opp. Disse er begge tegn på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), forårsaket av hiatal brokk.

Lårbrokk

En lyskebrokk viser som en klump i den øverste delen av låret. De hyppigst dukker opp hos kvinner og kan føre til smerter i lysken regionen når bøyd over eller plukke opp ting. Hvis en lyskebrokk blir sittende fast --- kalt kvelning --- du kan føle kvalme eller smerte. En strangulated lyskebrokk bør behandles raskt som det kan stoppe blodstrømmen, til slutt forårsaker koldbrann.

Navlebrokk

Selv om de er mest vanlig med spedbarn, voksne kan også få navlebrokk. Hos spedbarn er de forårsaket når musklene som inneholder blodårer i magen ikke klarer å helt tett. De fleste navle brokk ende opp med å stenge av en alder av ett. Men hvis de er fortsatt til stede i en alder av fire, eller de dukker opp i voksen alder, kan de kreve kirurgi. Umbilical brokk kan bli sett på som en bule presser navlen utover. På babyer, de er synlige når barnet er anstreng eller gråt.

Operasjonssåret brokk

Gamle kirurgiske arr som har blitt strukket ut kan opprette en tynne delen på bukveggen. Tarmene kan bule gjennom dette tynne området, forårsaker en operasjonssåret brokk. Det vil se ut som en klump rundt området der du tidligere har grodd arrvev. Vanligvis operasjonssåret brokk er smertefri. Men hvis du er anstreng, løfting eller hoste tungt, kan du finne det øm å ta på.

Obturator brokk

Obturatoren brokk er sjelden og kan være vanskelig å diagnostisere. Det er en brokk som stikker ut fra bekken hulrom i bekkenbenet. De normalt forekommer i tynne kvinner som er i deres 70s eller 80s. I motsetning til andre typer brokk, trenger obturator brokk ikke produsere varemerke fysisk bule. Du kan bare ha en følelse av forstoppelse eller kvalme. Dette gjør dem vanskelig for leger å diagnostisere.

Tegn og symptomer på mani ved bipolar lidelse

Bipolar lidelse er klassifisert som en stemning lidelse der noen går gjennom perioder med ekstreme høyder og ekstreme nedturer. Noen ganger disse høyder kan presentere en klar og presentere fare for person eller menneskene rundt dem. Ubehandlet kan disse perioder med mani føre til en pasient til å oppføre seg på måter som kan lande ham i trøbbel med loven, på sykehuset eller i graven. Ved å forstå tegn på mani i en bipolar pasient, er det mulig å stoppe disse handlingene før de starter.

Bipolar lidelse

Bipolar lidelse 1 er en klassifisert stemningslidelse i henhold til Diagnostic and Statistical Manual for Mental Disorders IV (DSM IV-TR), en guide som helsepersonell bruker for å diagnostisere pasienter. Pasienter diagnostisert må ha opplevd minst en periode med mani som varer i minst én uke. De fleste har også opplevd minst en periode med depresjon i tillegg. Ved bipolar lidelse, er de periodene vanligvis brutt opp med minst to måneder av en balansert humør. Selv om begge ytterpunktene av mani og depresjon kan være farlig for pasienten, kan mani også utgjøre en fare for de rundt pasienten.

Fysiske symptomer

Mania gjør presentere karakteristiske fysiske symptomer, spesielt med kommunikasjon. Pasienter som opplever mani vil synes å snakke om flere fag svært raskt. De kan virke veldig urolig og irritabel. Maniske pasienter vil også en tendens til å kreve fysisk aktivitet, så det ville ikke være overraskende å se dem trene to eller tre ganger om dagen. De vil også synes å ha noe behov for søvn.

Psykologiske symptomer

I en manisk episode, vil pasientene være i et tilsynelatende euforisk tilstand. Dette kan føre til hyper-seksualitet, eller en trang til seksuell aktivitet. Pasientene vil også ta på seg flere prosjekter med den hensikt å fullføre hver enkelt. Dette er et tegn på dårlig dømmekraft. Bipolare pasienter i en manisk tilstand er også utsatt for misbruker stoffer, særlig amfetamin, for å holde "høy" i gang. De vil også begynne å engasjere seg i mer farlige aktiviteter, som kan føre til kriminelle arrestasjoner. Psykose er også vanlig.

Hypomani

Hypomani er en form for mani diagnostisert hos pasienter med bipolar lidelse 2. Det ligner på mani, bortsett fra eufori og symptomene ikke er så ekstreme og er mer kontrollerbar. Noen pasienter uttrykker preferanse for å være i en hypoman tilstand fordi de depressive episoder er mer kronisk med bipolar lidelse 2.

Behandling

Behandling for en pasient i en manisk tilstand er vanligvis en kombinasjon av medisiner og samtaleterapi. Mye av samtaleterapi fokuserer på mestring for pasienten og prøver å hindre tilbakefall. Noen ganger familieterapi er oppmuntret, slik at alle er utdannet i hvordan å holde pasienten fra å bli utløst til mani av visse handlinger og situasjoner. Medisiner foreskrevet for maniske episoder er typisk antipsykotika og stemningsstabiliserende som litium.

Hvordan gjenkjenne symptomer på brokk

Brokk er et medisinsk begrep som brukes for et menneske organ som buler ut unormalt og gradvis. Denne typen protrusion utover musklene er for det meste i mageregionen. Foruten voksne og barn, kan selv spedbarn bli påvirket av brokk.

Hvordan gjenkjenne symptomer på brokk

•  Forstå at det er forskjellige typer brokk. De fleste av dem begynner som små og knapt merkbare klumper. I utgangspunktet vises de som smertefri klumper men størrelsen øker gradvis. Husk hvert slag trenger ulik behandling.

•  Sjekk om pasienten har klumper i lysken eller navleregionen.

•  Legg merke til størrelsen på klump og finne ut om er smertefullt eller hvis intensiteten av smerte varierer. Størrelsen og intensiteten av smerte vil sannsynligvis øke dersom brist øker eller press på de berørte organ øker.

Undersøke om pasienten lider av kvalme og oppkast, noe som sannsynligvis vil skje hvis det er brudd i magen.

Finn ut om pasienten lider av forstoppelse, noe som sannsynligvis vil skje hvis det er brudd i tarmen. Pass på at hvis pasienten har urin brenning, hyppige infeksjoner og blærestein. Urinveisproblemer kan bli lagt merke til når pasienten har brudd i lysken.

Spør hvis pasienten står overfor problemer som impotens eller dyspareuni (smertefullt samleie med en kvinne). I noen tilfeller kan det være svellende på de indre organer av pasienten.

•  Sjekk om pasienten er overvektig, røyker eller har tidligere kirurgisk historie, er gravid eller har gjennomgått en plutselig vekttap eller hoster kraftig.

Hint

  • Oppsøker legen og følg riktig medisinering når noen gang du oppdager en klump på en hvilken som helst del av kroppen.
  • Ser øvelser for å opprettholde en rimelig kroppsvekt.

Tegn og symptomer på hudkreft ved eksponering for sollys

Tegn og symptomer på hudkreft ved eksponering for sollys


Hudkreft er unormal vekst av hudceller som følge av eksponering for ultrafiolett lys, for eksempel direkte stråler fra solen, ifølge Mayo Clinic. Dette kan være årsaken til de tre vanligste hudkreft; Men symptomene og varselskilt for hver type er forskjellige. Å vite noen av symptomene kan oppmuntre en tidlig tur til legen, som kan være viktig for å redusere risikoen knyttet til sykdommen.

Melanom

Melanom er den mest alvorlige typen hudkreft. Det er den ledende årsak til hudkreft dødsfall, ifølge Mayo Clinic. Det kan behandles med hell, men er mer sannsynlig å bli stoppet hvis det oppdages tidlig.

Symptomer inkluderer en endring i en eksisterende føflekk på grunn av overeksponering for UV-stråler. Dersom føflekken blir asymmetrisk, skifter farge, begynner forårsaker smerter, blødning eller sår og blir større enn tuppen av en blyant viskelær, så er det viktig å ha en lege undersøke det umiddelbart.

Små lesjoner med røde, hvite eller blå grenser langs stammen av kroppen eller på beina også indikere mulige melanom. Mørke lesjoner på håndflatene, såler av føttene eller på slimhinner er også varselsignaler. En hard, blank bump hvor som helst på kroppen kan også være grunn til bekymring.

Basalcellekarsinom

Basalcellekreft er den vanligste typen hudkreft. Heldigvis er det også den mest lett behandles og har en tendens til ikke å spre seg. Det starter med hvite, voksaktig utseende humper på ansikt, ører eller nakke som ofte oppstår i områder overeksponert for sollys. Forandringene kan også vises på brystet eller ryggen, men har ofte et arr-aktig, hudfarget utseende eller brun som en fregne.

Plateepitelkarsinom

Plateepitelkarsinom er litt mer farlig enn basalcellekreft fordi det er mer sannsynlig å spre seg. Likevel, dette er kreft lett behandles hvis oppdages tidlig. Det manifesterer ofte som fast, røde nupper på ansikt, ører, hals, armer eller hender. Det kan også vises som en flat lesjon med en sprø overflate i de samme områdene. Det kan også være skjellete utseende.

Symptomer på en brokk i en baby

Symptomer på en brokk i en baby


Brokk er en vanlig tilstand hos babyer. De skjer når en del av et vev eller organ stikker inn i et rom hvor den ikke hører hjemme. I de aller fleste spedbarn tilfeller har en del av tarmen presset gjennom en svakhet i magemusklene. Den mest åpenbare tegn på en brokk er en klump eller bule under huden. Umbilical brokk oppstår rundt navlen, mens lyskebrokk er i lysken. Mange saker kan overvåkes og lov til å leges på egen hånd. Imidlertid er en relativt enkel operasjon noen ganger nødvendig.

Risikofaktorer

Enkelte grupper er mer sannsynlig enn andre for å utvikle brokk. En av de største risikofaktorer er å være en prematur baby, fordi magemusklene ikke er like utviklet som de er i fullbårne barn. Prematuritet øker også sjansene for mer uvanlige typer brokk i åpninger som ikke har lukket før fødselen. Andre risikofaktorer inkluderer å ha en familiehistorie med babyer med brokk, er African American, hofteleddsdysplasi, retinerte testikler, cystisk fibrose, og viss genital og urinutviklingsavvik.

Reduserbar brokk symptomer

En reduserbar brokk er en der bule ikke sitter fast i muskelen veggen. En lege kan du skyve den forsiktig tilbake gjennom åpningen. Reduserbar brokk er noen ganger bare synlig når babyen gråter, hoste, stående eller anstrengende - handlinger der magemusklene er strukket. Når de forekommer i navlen regionen, de vanligvis leges på egen hånd innen et år eller to. Behandling er ikke nødvendig med mindre det er komplikasjoner. Imidlertid brokk i lyske-området alltid krever kirurgi, selv om de er reduserbar.

Soning brokk symptomer

En fengslet brokk er mer alvorlig. Dette er når vevet har blitt fanget i åpningen. Det kan være noen flere tegn i begynnelsen, men en tarm blokkering kan oppstå. Symptomer som forstoppelse, oppkast, og irritabilitet indikere en Innelåst brokk. En baby kan reagere i smerte når området er berørt. Buken kan bli hoven som et resultat av en blokkering, og området rundt bule kan bli misfarget. Ring barnelege med en gang, eller gå til legevakten hvis du mistenker en soning brokk.

Strangulated brokk symptomer

I en strangulated brokk, har blodtilførselen til den fanget vev blitt kuttet av. Dette fører til økt og til slutt konstant, sterke smerter. Andre mulige symptomer inkluderer feber, rødhet og betennelse rundt klump, oppkast og forstoppelse. En baby som har en synlig bule sammen med noen av disse symptomene bør tas til et sykehus. Strangulated brokk er medisinsk nødhjelp som krever umiddelbar operasjon.

Diagnose

Barneleger kan vanligvis diagnostisere tilstedeværelsen av brokk ved å se etter dem. Hurtig visuelle undersøkelser av spedbarns hele kroppen er vanligvis gjort på godt babyen besøk. Men foreldre bør kontakte sin barnelege hvis de merker symptomer mellom avtaler. Ultralydundersøkelser og røntgen blir noen ganger brukt til å få en bedre titt på brokk og bidra til å fastsette et kurs av handlingen. Kirurgi kan utføres når som helst alder hvis det er nødvendig.

Lyske brokk Tegn og symptomer

Lyske brokk Tegn og symptomer


Noen mennesker er ikke engang klar over at de har en lyske brokk, eller lyskebrokk, før de besøker sin lege for en rutinemessig eksamen. Mange ganger, ikke brokk viser ikke noen tegn eller symptomer som det enda eksisterer. En person kan oppleve en bule i hans lysken når du står opp. Dette bule er forårsaket av en utstående tarmen og en person trenger for å søke medisinsk behandling for det. Her er informasjon knyttet til symptomer, tegn, årsaker og behandlinger for en brokk i lysken.

Symptomer hos voksne

Noen ganger kan en lyske brokk viser ingen tegn på at den er der før du står opp og legger merke til en bule, ellers hoste eller belastning. En person som lider en lyske brokk vil mer enn sannsynlig varsel denne bule på hver side av deres skambeinet. Du kan også legge merke smerter i området i lysken når du hoster, løfter eller bøyd over. Det er vanligvis en dregging eller følelse av tyngde i lysken. Menn er mer sannsynlig å utvikle denne type brokk enn kvinner. Noen ganger kan den utstikkende tarmen faller inn i pungen. Hvis dette skjer, er brokk kalles en lyske-scrotal brokk. Noen ganger vil det være smerte og hevelse i pungen og testiklene. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle en brokk i femoral kanalen på grunn av en svakhet der. De vil som regel merke bule, samt andre smertefulle symptomer mens du gjør små oppgaver.

Symptomer hos barn

De fleste lyske brokk hos barn skyldes en svakhet i bukveggen. Faktisk er det anslått at fem av hver 100 barn vil lide av en brokk i lysken. I et lite barn, kan brokk gjøre sin tilstedeværelse kjent når barnet hoster, gråter, eller er straining under en normal avføring. Hos eldre barn, brokk vil fremgå mens barnet står under hoste eller anstrengende, så vel som i løpet av en normal avføring.

Årsaker

De fleste lyske brokk er forårsaket på grunn av en svekkelse og økt trykk i bukveggen. Selv om noen lyske brokk synes å ha noen åpenbar årsak i det hele tatt, de fleste brokk som utvikler hos barn skyldes at mageslimhinnen ikke lukker ordentlig ved fødselen. Brokk som utvikler senere i livet antas å være forårsaket av en svekkelse i bukveggen på grunn av aldring, mageoperasjoner, intens og kronisk hoste, eller gjør intens fysisk aktivitet som forårsaker anstreng i området.

Risiko

Lyske brokk kan vokse seg større over tid hvis den forblir ubehandlet. Disse brokk kan føre til press og bli smertefullt i områdene rundt den. Hvis den forblir ubehandlet i et menneske, vil disse brokk strekker seg inn i pungen, og testikler, forårsaker svelling og smerte. Et brokk venstre ubehandlet kan føre til en løkke av tarmen for å bli fanget i bukveggen var brokk begynte. Dette kan føre til smerter og hindrer avføring til det punktet du ikke kan ha ett eller passere gass. Det kan også gi kvalme og oppkast. Dette er en alvorlig tilstand, fordi den innfangede tarmen vil ha sitt blodstrøm avskåret, forårsaker at en del av vevet på å dø. Når dette skjer, er det som kalles en kvelning av tarmen og er livstruende. Kirurgi er nødvendig så snart som mulig.

Forebygging / løsning

Hvis du er født med en svekkelse i bukveggen, er det ikke mye du kan gjøre for å hindre en lyske brokk skjer. Det er ting du kan gjøre for å redusere belaste magemusklene. Prøv å opprettholde en sunn vekt å legge mindre belastning på dette området. Legge fiber til kosthold vil redusere behovet for å stamme under en avføring. Vær forsiktig og vær forsiktig når du slipper å løfte noe tungt; husk å bøye fra knærne når du løfter. Siden røyking kan føre til kronisk hoste, stopp. Iført en truss vil ikke fikse brokk. Det kan bringe komfort for en kort periode, men skaden vil fremdeles være der.

Diagnose / behandling

Mesteparten av tiden vil legen finne brokk ved å gjøre en enkel legeundersøkelse. Hvis brokk ikke forårsaker du ubehag og er relativt lite, kan legen bare vente og se på brokk. Hvis brokk er forstørret og skaper ekstreme smerter, er kirurgi det eneste alternativet tilgjengelig i å fikse det. De to operasjoner som er tilgjengelige for å reparere en lyske brokk er herniorrhaphy og hernioplasty.

Er en hiatal brokk tilstede ved fødselen?

Er en hiatal brokk tilstede ved fødselen?


Spiserøret bærer mat fra munnen til magen, passerer gjennom en åpning, kalt hiatus, i mellomgulvet. Med en hiatushernie, en del av eller hele magen rager opp gjennom hiatus.

Nyfødte

En hiatal brokk kan være tilstede ved fødselen som følge av problemet babyen utviklet i utero, for eksempel en unormalt stor hiatus.

Andre årsaker

Vanlige årsaker til hiatal brokk inkluderer skade, svekkelse av muskler på grunn av alderdom, eller en plutselig og intens økning av trykket inne i magen, ifølge Mayo Clinic.

Betydning

Ifølge eMedicine, om lag 70 prosent av personer over 70 år har en hiatal brokk. For personer under 40 år, er satsen mindre enn 10 prosent, og nyfødte har sjelden en hiatal brokk ved fødselen.

Symptomer

Symptomer til stede med denne tilstanden inkluderer kvalme, halsbrann, brystsmerter og fordøyelsesbesvær, ifølge eMedicine. De fleste hiatal brokk er små og forårsake ingen symptomer, men går udiagnostisert inntil oppdaget under tester for en annen medisinsk problem.

Behandling

The Mayo Clinic sier behandling omfatter endringer i kostholdet og medisiner som minimerer eller nøytraliserer magesyre. Sjelden, store hiatal brokk er livstruende og kirurgi er nødvendig.

Hva er et brokk?

En brokk er en vanlig tilstand som oppstår når tarmen glir gjennom bukveggen inn i kroppens hulrom, forårsaker en synlig bule. Noen typer brokk er mer utbredt blant menn, selv om brokk kan også forekomme hos kvinner og barn. Medvirkende faktorer inkluderer alder, tunge røyking og fedme.

Typer

Det finnes forskjellige typer av brokk som forekommer på forskjellige deler av kroppen. Det er mulig for en person å ha to typer av brokk samtidig i lyske-området. Lyskebrokk oppstår i lysken, og er den vanligste typen. Ventral brokk er en type brokk som oppstår like over navlen området og gjør ikke vondt så mye som de andre. Navlebrokk skjer innenfor navlen. Noen mennesker har hiatus brokk der magen stikker inn i brystkassen.

Effekter

Brokk er vanligvis synlig og form som en klump rundt magen eller lysken. En murrende smerte vanligvis følger klump, noe som forverrer når personen er aktiv eller hoster. Klump eller bule blir større etter hvert og blir mør. Det kan være ganske ubehagelig og bli mer komplisert hvis de fangede vev er avskåret fra blodtilførsel, skade dem. Hiatus brokk kan forårsake halsbrann og dårlig fordøyelse.

Identifikasjon

Siden brokk er vanligvis synlig, vil legen sannsynligvis være i stand til å diagnostisere det med en gang, med mindre noen underliggende helseproblemer finnes som trenger ytterligere medisinsk undersøkelse. En fysisk undersøkelse er gjort når symptomer på brokk er til stede og det er smerter i lysken eller mageområdet, selv uten en synlig klump. Legen kan utøve press, eller be pasienten om å hoste, slik at brokk kan bli sett.

Betraktninger

Noen andre tilstander kan ligne på en brokk, så du bør ikke forsøke å selv-diagnostisere dette problemet. En kjedelig verke i magen kan på grunn av en urinveisinfeksjon eller en nyrestein. Klumper i magen kan være et resultat av tykktarmen eller prostatakreft. Selv om en brokk er vanligvis ikke farlig, kan forholdene som har lignende symptomer være.

Forebygging / løsning

Når diagnosen er ferdig, kan du kreve kirurgi for å reparere brokk eller behandle komplikasjoner. Kirurgi er den mest effektive måten å behandle en brokk. Brokk kan ikke kureres med medisiner eller trening. Iført en truss eller brokk belte noen ganger lindrer smertene til en viss grad, og kan bidra til å forhindre brokk fra svulmende ut, men blir ikke kvitt av brokk. Heldigvis er brokk kirurgi vanligvis ikke en hasteoperasjon og kan planlegges i god tid.

Atypiske Appendisitt Symptomer

Blindtarmbetennelse er en betennelse i blindtarmen som ber organ som skal fylles med væske. Vanligvis vil dette føre til at pasienter opplever en gradvis forverring mengde smerte ved navlen i mageregionen. Imidlertid kan noen mennesker, spesielt gravide kvinner, eldre og barn, lider av atypiske symptomer, noe som gjør en skikkelig diagnose vanskeligere.

Pain

Atypisk blindtarmbetennelse kan presentere seg med en mild til moderat smerte som ikke forverrer eller skifte. I et typisk tilfelle, vil en pasient som har smerter ved navlen som vokser mer intens enn seks til 12 timer, og flyttes til den nedre høyre del av magen, ifølge Mayo Clinic. Men i en atypisk tilfellet, forblir smerte hvor det er og ikke vokser i intensitet.

Ømhet

De fleste mennesker som lider av blindtarmbetennelse vil oppleve ømhet eller økt følsomhet i magen. I et atypisk tilfelle vil dette ømhet eller følsomhet for berøring være svak og ikke forverres. I noen tilfeller, er det ingen ømhet i det hele tatt.

Forstoppelse

En annen atypisk symptom på blindtarmbetennelse er en endring i avføring, inkludert en reduksjon i frekvens eller en endring i konsistens, med hardere og tørrere avføring. Uten tilstedeværelse av smerte og ømhet, er blindtarmbetennelse sannsynlig å bli feildiagnostisert som forstoppelse.

Diaré

Diaré kan også betraktes som en atypisk symptom på blindtarmbetennelse, med hyppigere og løsere avføring. Igjen, kan mangelen på både smerte og ømhet peke en lege i en annen retning diagnostisk.

Fever

De fleste mennesker som lider av blindtarmbetennelse vil ha en lavgradig feber på mellom 100 og 101 grader. Noen som lider av atypiske symptomer kan aldri presentere en feber i det hele tatt, noe som kompliserer diagnosen.

Tegn og symptomer på Pediatric Blindtarmbetennelse

Funksjonen av vedlegg er fortsatt et mysterium for leger og forskere, som fortsatt ikke har funnet ut hva, om noe, gjør det i kroppen. En ting som er sikkert, er imidlertid at når tillegget blir hoven og betent det er en akutt situasjon som krever rask legehjelp. Oftest må barn som utvikler blindtarmbetennelse har vedlegget kirurgisk fjernet. Selv om blindtarmbetennelse kan påvirke folk i alle aldre, er det mest vanlig hos de mellom 10 og 30, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Det er sjelden hos spedbarn.

Pain

Betennelsen som utvikler med blindtarmbetennelse kan forårsake ekstreme magesmerter. Et barn kan klage over sterke smerter ved navlen eller i nedre høyre hjørne av bukhulen. Smerten vanligvis intensiverer over en periode på flere timer, og kan bli verre når du hoster, nyser, gå eller gjøre risting. Det kan også vondt når du skyver barnets mage og deretter raskt slippe ut trykket.

Gastrointestinale symptomer

Barn med blindtarmbetennelse kan også utvikle flere gastrointestinale symptomer. Kvalme og oppkast er vanlig, som er diaré og forstoppelse. Noen barn kan ha problemer passerer gass, og magen kan også vises hovne eller oppblåst. Barn kan også miste interessen for å spise når blindtarmbetennelse utvikler seg.
Barn 2 og yngre som utvikler en blindtarmbetennelse ofte opplever smerter, oppkast og abdominal hevelse som eneste tegn på tilstanden, ifølge Kidshealth.

Fever

I mange tilfeller er blindtarmbetennelse et resultat av en infeksjon. På grunn av dette, er en feber et vanlig symptom på blindtarmbetennelse. Feberen er vanligvis lav karakter og ofte utvikler seg etter andre symptomer har blitt lagt merke til, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Andre symptomer

Andre mulige tegn på blindtarmbetennelse i et barn inkluderer en hyppig eller sterk trang til å urinere og følelse som om å ha en tarmen bevegelse vil lindre smerte og ubehag.

Hvis en blindtarmbetennelse står ubehandlet, kan tillegget sprekke innen en til tre dager med symptomer utviklings. Hvis dette skjer, kan du barnet utvikle en høy feber og kan oppleve smerter i hele mageregionen. Er umiddelbar legehjelp nødvendig hvis tillegget ikke sprekker.

Ventral brokk årsaker og komplikasjoner

En ventral brokk oppstår når en del av tarmen eller annet materiale kakker gjennom et svekket sted i bukveggen. Hvis dette skjer etter abdominal kirurgi, det heter en operasjonssåret brokk. Noen ventral brokk oppstår ved navlen, og de kalles navle brokk.

Årsaker

Abdominal kirurgi, diabetes, alvorlig oppkast, hoste, tunge løft, graviditet, og straining under avføring er vanlige årsaker til ventral brokk.

Kvelning

I noen tilfeller oppstår tarm kvelning. Det kan føre til at deler av tarmen for å dø, og det er noen ganger dødelig for pasienten.

Obstruksjon

Når tarmobstruksjon oppstår fra ventral prolaps, er passasjen blokkert og pasienten kan ikke være i stand til å ha avføring.

Restriction

I sjeldne tilfeller oppstår begrensning av blodstrømmen til tarmen. Dette er en alvorlig komplikasjon og krever akutt kirurgi.

Tap av Domain

Hvis en stor del av tarmen stikker utenfor bukveggen, krymper mage plass. Dette kalles tap av domene, og ytterligere komplikasjoner kan oppstå. Bukveggen må være kirurgisk utvidet til å erstatte tarmen.

Symptomer på Appendisitt under svangerskapet

Graviditet er vanligvis en lykkelig og spennende tid for nye mødre; det er også en dårlig tid for dem å utvikle en sykdom som blindtarmbetennelse. Symptomer ofte etterligner andre sykdommer; noen symptomer på blindtarmbetennelse kan også etterligne graviditet tegn. Leaving blindtarmbetennelse ubehandlet i den gravide moren er potensielt dødelig.

Symptomer

Den gravide moren med en betent blindtarm opplever plutselige smerter som er ulikt noen annen form for smerte hun noen gang har følt. Generelt starter denne smerten ved navlen og begynner å bevege seg mot nedre høyre side av magen; denne smerten blir gradvis verre, spesielt med bevegelse, nysing, hoste eller puste inn dypt. Hun kan også miste sin appetitt, erfaring diaré eller forstoppelse, bli kvalm, kaste opp, mister evnen til å passere gass, erfaring abdominal hevelse (forskjellig fra hennes graviditet), har en lavgradig feber (som vil følge hennes andre symptomer) og føler at hvis hun bare kunne ha avføring, ville hun føle seg bedre.

Etterligner andre sykdommer

Blindtarmbetennelse kan enkelt etterligne andre abdominale eller tarm sykdommer som forstoppelse, bekken inflammatorisk sykdom og / eller andre gynekologiske sykdommer, inflammatorisk tarmsykdom, intestinal obstruksjon eller adhesjon. Fordi hun er gravid, kan symptomene på blindtarmbetennelse også etterligne noen av hennes graviditet symptomer, som for eksempel morgenkvalme og Braxton-Hicks sammentrekninger.

Diagnostiske metoder

Legen vil begynne sin diagnostiske prosessen ved å ta pasientens medisinske historie, og bemerker svangerskapet. Som han utfører den fysiske undersøkelsen, bemerker han bestemte atferdsmessige tegn i sin pasient, som vokter hennes underliv; andre tegn han notater omfatter rebound ømhet i magen, Rovsing fortegn, psoas skilt og Obturator tegn. Han kan også be om en urinanalyse for å utelukke en urinveisinfeksjon; en blodprøve kan tas for å oppdage andre tegn på infeksjon. En CAT scan kan bidra til å diagnostisere blindtarmbetennelse.

Medisinske intervensjoner

Hvis blindtarmbetennelse er diagnostisert, vil tillegget bli fjernet; dette vil bli gjort samtidig sikre graviditet og ufødte barnet ikke blir satt i fare. Baby og mor kan settes i slik fare fra en mulig sprengning vedlegg at behovet for kirurgi oppveier risikoen kirurgi kan presentere for babyen.

Konsekvenser

Hvis betent blindtarm ikke er fjernet, kan et tilbakevendende syklus av betennelse begynne; abdominal fôr kan også bli betent og en abscess kan utvikle. Den abscess er en pus-fylt område av inflammasjon, som angir bakterieinfeksjon. Hvis betent blindtarm er fortsatt ikke fjernet, sepsis (forgiftning fra de smittsomme bakteriene kommer inn i blodet) kan utvikle seg. I tilfelle av en gravid kvinne utviklet blindtarmbetennelse, hvis hennes vedlegg ikke er fjernet, kunne hun utvikler enhver av disse helse komplikasjoner; hun og hennes baby kan også dø.

Hvordan kontrollere hiatal brokk av livsstil og kosttilskudd endringer

Seksti millioner mennesker lider av hiatal brokk vanskeligheter. Disse problemer oppstår når en del av magesekken arbeider i esophageal området og lekkasjer magesyre. Hemmet fordøyelse og halsbrann oppdra sine stygge hoder på grunn av Gastro reflukssykdom (GERD). Lær å kontrollere din hiatal brokk ved å endre dine spisevaner og trene regelmessig.

Hvordan kontrollere hiatal brokk av livsstil og kosttilskudd endringer

•  Spis små måltider for å kontrollere produksjonen av magesyre. Det samme gjelder for fet og krydret mat. Unngå syrlig mat og alkohol, og vente i tre timer etter et måltid før du spiser igjen.

Drikk rikelig med vann, unngå koffein og spise fiberrik mat, for å holde seg jevnlig. Administrerende hva som går inn i kroppen din hjelper deg å kontrollere hiatal brokk.

Stopp røyking og skråtobakk, drikke alkohol med måte og få rikelig med mosjon. Dette er noen få, nødvendige endringer i livsstil som hjelper deg med å kontrollere hiatal brokk.

Start et vekttap program i forbindelse med øvelsen regime. Overvekt er ofte årsak til ubehag. Vekttap og mosjon bidrar til å kontrollere dine symptomer og lindrer ubehag.

Lindre press på magen området. Den hiatal brokk stammer fra en defekt i mellomgulvet. Svekkede muskler i mellomgulvet presse del av magen tilbake opp i brystområdet. Unngå liggende nede kort tid etter et måltid og iført trange klær.

Hint

  • Snakk med legen din hvis du fortsatt plaget med hiatal brokk symptomer etter å lage kosthold og livsstil endringer.
  • Du kan fortsatt spise måltider med venner; bare ikke spise ting som er et problem for fordøyelsessystemet.
  • En hiatal brokk blir farlig når den er strangulated og kutter blodtilførselen til andre områder av kroppen din.

Natural Fixes & Cures for en hiatal brokk

Hiatal brokk oppstår når en del av magen stikker oppover i brystet gjennom et gap på slutten av spiserøret. Kirurgi er den eneste måte til å reparere en brokk, men de fleste hiatal brokk ikke krever kirurgi, fordi de gir få, om noen, symptomer og liten, om noen, helserisiko. Vanligvis leger og pasienter er fornøyd med å håndtere symptomene.

Kjenne symptomene

Store brokk forårsake mage-syre å strømme inn i spiserøret. Dette fører til fordøyelsesproblemer som halsbrann, raping, brystsmerter og kvalme. Hvis den utstikkende delen av magen blir vridd, kan det blokkere spiserøret og forårsaker problemer med å svelge og alvorlig brystsmerte.

Trigger Aktiviteter

Ifølge Mayo Clinic, symptomene på hiatal brokk har en tendens til å bli verre når kroppen er plassert på en bestemt måte. Unngå aktiviteter som utløser symptomer. Disse inkluderer lent forover, anstreng, og løfte tunge ting. Liggende nede kan også forårsake symptomer å forverres, men ved hjelp av en skum kile å heve hodet vil bidra til å holde magesyre der det hører hjemme.

Nyttig Eating

Små måltider er best; hvis du spiser for mye, strekker magen, og en strukket magen kan presse brokk videre. Unngå matvarer som forårsaker magen å produsere syre. Disse omfatter alkohol, krydret mat og andre stoffer. Fet mat kan gjøre reflux verre; de er for treg til å tømmes i tarmen, og de forårsaker den nederste ende av spiserøret for å åpne bredere. Dette gir syre både mer tid og et større vindu for å sikkerhetskopiere i halsen.

God oppførsel

Når du spiser, vente noen timer å legge seg ned eller gjøre noe anstrengende trening. Røykeslutt vil bidra, som røyking øker sure oppstøt og reduserer spytt, som beskytter spiserøret fra magesyre. The Mayo Clinic råder også redusere presset på magen ved å miste vekt og unngå tettsittende klær. Stress vil også bidra til at det hjelpemidler fordøyelsen og reduserer tilbakeløpskjøling.

Abdominal aneurisme Symptomer

En abdominal aneurisme, også kalt en abdominal aortaaneurisme, er en utposning på veggen av aorta, den største arterien i kroppen. Den viktigste årsaken til aortaaneurismer er aterosklerose, en tilstand der fettavleiringer samle seg i veggene i blodårene. Selv aortaaneurisme er ofte små nok til at de forårsaker ingen symptomer, kan de forverre seg raskt, noe som gjør det svært viktig at du vet hva du skal se etter.

Smerte

Smerte forårsaket av en aortaaneurisme kan variere fra mild til alvorlig og kan være konsentrert i magen, brystet, nedre rygg, ben og hofter. Sterke smerter kan bety aneurisme har eller er klar til å briste.

Throbbing

En abdominal aneurisme kan føre til en bankende eller pulserende følelse i magen.

Kul

Hvis en abdominal aneurisme vokser stor nok, kan den stikke gjennom huden eller være stor nok til å bli følt ved palpasjon. Klumper på grunn av en abdominal aneurisme danner vanligvis ved navlen.

Smerte eller Kulde i underekstremiteter

Abdominale aneurismer kan produsere blodpropper som kan brytes av og reise nedover bena, blokkerer sirkulasjonen til føttene og / eller tær.

Andre symptomer

Blant andre symptomer forårsaket av abdominal aortaaneurisme er en rask hjerterytme, feber og vekttap.

Advarsel

Når en abdominal aneurisme har vokst seg store nok til å forårsake symptomer, har det blitt en potensielt livstruende tilstand. Ifølge National Institutes of Health, mindre enn 40 prosent av folk overlever en sprukket abdominal aneurisme.

Hvordan behandle en Brokk Naturligvis

Hvordan behandle en Brokk Naturligvis


En brokk resultater når deler av tarmen slippe gjennom en del av magemuskulatur og inn i lysken eller øvre lår området. Brokk er en ekstremt smertefull tilstand og ofte krever kirurgi, men du kan hindre fremtidige brokk, samt behandle smerte og ubehag brokk fører med noen naturpreparater. Les videre for å lære hvordan man skal behandle en brokk naturlig.

Bruksanvisning

hindre fremtidige brokk ved å spise en lav-fett, høy-protein diett. Både overflødig oppbygging av fett og mangel på skikkelig protein kan svekke musklene i mage vegger, forårsaker brokk. Legge til lav-fett, høy-protein mat til kosthold for eksempel cottage cheese kylling, tunfisk og lettmelk kan styrke musklene som arbeider for å hindre brokk.

Ta Hawthornia kosttilskudd daglig før symptomene avta. Hawthornia er en kombinasjon av urter inkludert litchi frø, fennikel, sitrus frø og hagtorn som arbeider sammen for å styrke musklene som støtter dine indre organer. Hvis brukt fort nok, kan Hawthornia stoppe en brokk i sitt spor og kan hindre den fra repeterte. Hvis symptomene fortsatt etter to flasker, kan brokk har utviklet seg for mye, og du kan trenge operasjon.

Bruk Shepards vesken, en naturlig hemostatisk og snerpende som vil redusere betennelse og hevelse, langsom blødning og behandle infeksjon. Påfør shepard vesken skjær eksternt flere ganger om dagen over det berørte området for å bidra til å redusere hevelse og lindre smerte. Ta Shepards vesken internt for å hindre smitte, stoppe blødninger og redusere betennelser.

Se en akupunktør eller refleksolog for å behandle smerte av brokk både før eller etter operasjonen. Mange studier har vist at trykkpunkt stimulering kan sterkt redusere symptomene på brokk naturlig. Selv om disse behandlingene ikke vil kurere problemet, kan de hjelpe deg å takle smertene.

Praksis vanlig skånsom trening som fokuserer på kjernen magemusklene. Nøye designet mosjon kan hjelpe deg å miste vekt og redusere stress på magemusklene som forårsaker brokk. Tunge løft og overdreven eller feil utført øvelse er en vanlig årsak til brokk, så ta kontakt med helsepersonell før du begynner på et work-out rutine.

Spis rikelig med fiberrik mat som epler, pærer, avokado, erter, korn, nøtter og bønner. Forstoppelse på grunn av dårlig kosthold er en annen vanlig årsak til brokk. Øke fiber inntaket vil redusere sannsynligheten for forstoppelse, bidra til å avlaste den smertefulle symptomer og behandle årsaken til brokk.

Tips og advarsler

  • For dosering informasjon for Hawthornia og Shepard Veske, følg produsentens anvisninger.

Bochdaleck brokk Behandling

Tusenvis av barn blir født hvert år med en Bochdaleck brokk. Selv om dette er en ulidelig skremmende tid for foreldre og familiemedlemmer av disse nyfødte, er det også en tid der de trenger for å forbli rolig og fokusere. Planlegging løpet av Bochdaleck brokk behandling avhenger av en rekke variabler og foreldre inngangen er en av dem.

Fakta

Bochdaleck brokk oppstår under fosterutviklingen. En åpning utvikler seg i membranen resulterer enten i tarmen eller magen stikker ut gjennom hullet inn i brysthulen. Bochdaleck brokk er en form for medfødt diafragma brokk og forekommer i gjennomsnitt én gang per hver 2.500 fødsler i henhold til Association of Medfødt diafragmabrokk Research, bevissthet og støtte (kjeruber). 50 prosent av disse babyer dør. Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), er 85,3 prosent av disse nyfødte umiddelbart klassifisert som høy risiko.

Symptomer

Den Bochdaleck brokk kan bli oppdaget under en ultralyd før fødselen. I andre tilfeller er det medfødt diafragmahernie ikke oppdaget før barnet er født. Symptomer på brokk inkluderer pustevansker, blå tinged hud, blå farget lepper, rask pust og en unormalt økt hjertefrekvens. Mageregionen kan synes å være nedsunket i mens brystkassen er forstørret. Brokk er bekreftet gjennom fysisk undersøkelse og røntgen. Hjertet kan være kompromittert og lungene hos nyfødte diagnostisert med Bochdaleck brokk tendens til å være underutviklet.

Planlegging

Behandling av Bochdaleck brokk begynner umiddelbart etter fødselen og bestemmes av en rekke faktorer. Diagnostisering mens fosteret er in-utero tillater leger å gjennomføre ytterligere testing for å avgjøre alvoret i situasjonen. Det medisinske personalet og foreldre vil ha tid til å forberede seg på den risikable fødsel. Alvorlighetsgraden av Bochdaleck brokk dikterer hvordan snart kirurgi kan utføres eller hvis noen behandling bør forsøkes. Barnets generelle helse og medisinsk historie, riktignok kort, er også faktorer i å bestemme når (eller, dessverre, hvis) vil behandlingen starte. Leger og sykepleiere vil overvåke barnet å bedømme barnets toleranse for medisiner og prosedyrer, og først og fremst er foreldrenes ønsker vurdert.

Behandling

Babyer er født med Bochdaleck brokk som er i stabil tilstand, og generelt god helse, er tatt til kirurgi umiddelbart. Noen nyfødte blir tatt til neonatal intensivavdeling (NICU) og holdt på en ventilator før de stabiliserer seg. Babyer i svært kritisk tilstand er satt på en ECMO maskin, er dette et hjerte og lunge bypass maskin.

Kirurgi

Bochdalek brokk reparasjon kirurgi er utført når babyen har stabilisert seg. Barnets indre organer, mage og tarm, er nøye satt der de hører hjemme. Lungene blir ofte fortrengt eller underutviklet på grunn av påtrengende organer. Hjertet kan også bli påvirket ved forskyvning av de andre organer.

Betraktninger

Babyene som overlever Bochdaleck brokk ofte lider av mistrivsel, utviklingsmessige forsinkelser, hørselstap, gastrointestinale tilstander, kronisk lungesykdom, trenger oksygen for en stund og må ta medisiner for år før å leve et normalt liv.

Brokk kirurgi Infeksjoner

En brokk er en svakhet i nedre fremre bukvegg som lar tarmen dekker fall gjennom veggen. Interne strukturer kan noen ganger gli gjennom denne åpningen, og organer som tarm, blære og eggstokker kan påvirkes. Brokk kirurgi er gjort for å rette opp eller hindre skli av indre organer utenfor kroppen. Hvis operasjonen ikke utføres og organer får lov til å bli fanget utenfor kroppen, kan de bli vridd, noe som kan kuttes sin blodtilførsel. Kirurgi for å reparere en brokk vanligvis krever et sykehusopphold på mindre enn 24 timer, og utvinning perioden er kort, men det er mulige infeksjoner som kan oppstå etter operasjonen hvis man ikke er forsiktig om hygiene og riktig post-kirurgiske prosedyrer.

Årsaker

De bakterier som normalt er til stede på huden er vanligvis ufarlig, fordi huden fungerer som en barriere. Når huden er ødelagt, som i brokk kirurgi, gjør det bakterier å gå inn i kroppen gjennom snittet. Når du er inne, bakterier er i perfekt yngleplasser og begynner å formere seg raskt.

Forsiktig

Som med alle kirurgi, brokk kirurgi pasienter er på en liten risiko for infeksjon. De fleste infeksjoner er mild og er lett diagnostisert og behandlet. Noen er mer alvorlig og krever mer direkte legehjelp, noen ganger også gjør det nødvendig å utføre ytterligere kirurgi, selv om dette er sjelden. Sørg for å rapportere eventuelle ubehag eller smerte med legen din umiddelbart for å fart langs diagnostisering av en infeksjon etter et brokk kirurgi.

Symptomer

Vanlige symptomer på brokk infeksjon er ømhet ved kirurgi området, smerte og hud som er rød og varm å ta på. Symptomer på en mer alvorlig infeksjon inkluderer en hud abscess, pus kommer fra snittet, en dypere rødhet i huden kjent som cellulitt, smerte og hevelse, røde striper som reiser bort fra snittet, kvalme og feber.

Diagnose

Når det er til stede feber, diagnostisere infeksjon etter brokk operasjonen er gjort ved å samle blod som skal undersøkes i laboratoriet i en økning i antall hvite blodceller og visse bakterier.

Behandling

Infeksjoner krever umiddelbar behandling og inkluderer kirurgiske området rensing og administrere antibiotika for infeksjonen. Noen ganger mer kirurgi kan være nødvendig å rense såret av infisert vev. Hvis en abscess er til stede, kan det være nødvendig å innsnittet og sette inn et avløp til carray bort pus.

Multippel sklerose mindre symptomer

Multippel sklerose mindre symptomer


Multippel sklerose (MS) er en gradvis sykdom som hovedsakelig rammer personer mellom 20 og 40. kroppens immunsystem ødelegger de nervene, noe som resulterer i varierte symptomer blant pasienter. Disse symptomene kan ikke gjenkjenne i utgangspunktet, fordi symptomene kan komme og gå. Her er noen symptomer som kan tyde på en utbruddet av MS.

Fatigue

Fatigue er det vanligste symptomet. Det oppstår vanligvis i midten av ettermiddagen og kan føre til muskel og mental utmattelse.

Svimmelhet

Personen kan føle deg svimmel eller ør. Noen ganger omgivelsene vil synes å spinne.

Sensations

Typiske følelsene er ilinger, nummenhet, kløe og svie. Noen pasienter opplever en "pins og nåler" følelse.

Balanse

Gangvansker kan oppstå på grunn av muskelsvakhet. Noen erfaring nummenhet i føttene, eller svakhet i ett lem. En fot kan dra.

Visjon

Visuelle symptomer er vanlige ved MS. Det kan føre til uklart syn, dobbelt syn eller tap av fargesyn.

Dødsralling Symptomer

Dødsralling Symptomer


En dødsralling er en lyd eller serie av lyder som er vanligvis laget av en pasient som er i de siste dager eller timer av livet sitt. Støy, som høres ut som en dyp gurgle eller rasling, er forårsaket av endringer i luftveiene som oppstår like før døden. Reduksjonen i evne til å svelge og puste klart forårsaker overflødig sekret fra luftveiene til å samle seg i baksiden av halsen, som igjen fører til at lyder kjent som en dødsralling. Dødsralling høres ut som om det er en smertefull opplevelse, men det ser ikke ut til å forårsake smerte for pasienten, ifølge The National Cancer Institute.

Rallende lyder

Lyden av en dødsralling er den mest åpenbare symptom. Pasienter som opplever en dødsralling vil begynne å lage en lyd som ligner på en rangle. Anstrengt pust kan følge dette symptomet, men i mange tilfeller oppstår det raslende lyd med normal pusting.

Sekreter i halsen

Når en pasient er meget dårlig, lungene og hele åndedretts-systemet begynne å fungere på et redusert nivå. Dette fører til at sekret fra luftveiene (slim og spytt) å samle opp i halsen. Når pasienten prøver å snakke eller å bare puste normalt, oppstår dødsralling. De luftveissekreter kan lekke fra munnen i form av spytt.

Manglende evne til å hoste Eller Swallow

Noen pasienter med en dødsralling vil oppleve en manglende evne til å hoste eller svelge normalt. Selv om dette normalt ikke vil forårsake smerter for pasienten, kan det være den mest ubehagelige symptomer av døds skrangle. I noen tilfeller er dette symptom er lettet ved bruk av sug som fjerner de slim fra baksiden av halsen. Imidlertid er suge typisk gjort bare hvis familien av pasienten er meget opprørt dødsralling støy. Den suctioning handlingen kan være smertefullt for pasienten, og vil typisk føre til mer ubehag at problemer med å svelge eller hoste vilje.