Digidexo.com

vasomotorisk rhinitt

Vasomotorisk rhinitt Pain

Vasomotorisk rhinitt, eller nonallergic rhinitt, er en medisinsk tilstand som fører til nysing, rennende nese og lunger i nesegangene. Personer med denne tilstanden har konstant vannaktig nasal drenering. Nonallergic rhinitt er ikke forårsaket av en infeksjon, men det kan føre til alvorlige komplikasjoner. Pasienter med vasomotorisk rhinitt kan oppleve smerte dersom de utvikler komplikasjoner som bihulebetennelse eller ørebetennelse.

Vasomotorisk rhinitt

Vasomotorisk rhinitt lider erfaring nesesymptomer som ikke er forårsaket av en allergi. Folk utvikler symptomer på denne tilstanden som reaksjon på miljømessige utløsere som forårsaker irritasjon i nesen, slik som krydrede matvarer, luftforurensning eller tørr luft. Alkohol kan også utløse vasomotorisk rhinitt, og denne tilstanden kan være en bivirkning av enkelte medikamenter, så vel. Leger gi allergi tester til pasienter for å være sikker på at de ikke har allergisk rhinitt. Tilstanden kan behandles med nesespray, decongestants og antihistaminer.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse er en vanlig komplikasjon ved vasomotorisk rhinitt som er forårsaket av en bakteriell, viral eller soppinfeksjon i bihulene. Bihulebetennelse kan forårsake flere typer smerte, inkludert hodepine bak øynene, ansikts smerter og sår hals. Tett nese, tretthet og feber kan forekomme med denne tilstanden. Tette bihuler og opphopning av slim i bihulene gir et gunstig miljø for bakterier og andre årsaker til bihulebetennelse å vokse.

Bihulebetennelse Treatment

Personer med bihulebetennelse smerter kan ta over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen eller paracetamol for smertelindring. Bihulebetennelse lider bør unngå aktiviteter og miljømessige forhold som kan forverre smerte, for eksempel flyreiser og plutselige temperaturendringer eller ekstreme temperaturer. Leger kan behandle alvorlige tilfeller av bakteriell bihulebetennelse med antibiotika. Nasal saltvann spray, hjem luftfukter bruk og drikker rikelig med væske kan redusere sinus betennelse og smerter.

Ørebetennelse

Personer med vasomotorisk rhinitt kan utvikle en infeksjon i mellomøret fra nesetetthet. En ørebetennelse fører væske til å hope seg opp bak trommehinnen. Ørebetennelse pasienter kan oppleve øreverk og tilhørende smerter i øret. En følelse av fylde i øret, hørselstap i en berørt øret og gastrointestinale effekter som diaré eller oppkast kan forekomme med en ørebetennelse. Personer med øresmerter bør se en lege så snart som mulig.

Ear infeksjon behandling

Leger behandle bakterielle ørebetennelser med en antibiotikakur. Pasienter kan gjelde et varmt vann flaske eller varm klut til et berørt øre for å lindre smerter og betennelser. Smertelindring øredråper er tilgjengelig over disk og kan redusere ørebetennelse smerte. Leger kan foreskrive øret dråpe medisiner for smerter symptomer. Oral reseptfrie smertestillende som for eksempel paracetamol eller ibuprofen kan gi øret symptomlindring.

Vasomotorisk rhinitt Behandling

Vanligvis vet vi hva som forårsaker rennende nese - en viral tilstand som en forkjølelse eller en allergisk reaksjon. Men noen ganger folk har nasal utflod uten at noen av disse underliggende årsakene. Denne tilstanden kalles vasomotorisk rhinitt (også kalt idiopatisk rhinitt). Det kan være ubehagelig og skjemmende, men heldigvis selv om legen din er ikke helt sikker på hva som forårsaker din rennende nese, er det fortsatt nok av måter å behandle tilstanden med hell.

Identifikasjon

Vasomotorisk rhinitt er et fancy navn for hva som er faktisk et veldig enkelt betingelse: en rennende nese. Spesielt blodårene i nesen utvide, utløser slim kjertler og forårsaker rennende nese, nysing, postnasal drypp, og så videre. Hva er interessant om vasomotorisk rhinitt er at det ikke er utløst av en allergisk reaksjon som rennende neser så ofte er - mennesker med tilstanden vanligvis ikke har rennende, kløende øyne og sår hals i forbindelse med allergi.

Årsaker

Vasomotorisk rhinitt kan ha en rekke årsaker. Det kan starte på grunn av eksponering for et stoff som irriterer nesen - en langsiktig versjon av hva som skjer når du spiser svært krydret, irriterende mat. En infeksjon kan også forårsake vasomotorisk rhinitt, som kan hormonelle endringer som de som skjer under graviditet eller hos personer med hypotyreose. Interaksjoner kan provosere vasomotorisk rhinitt også.

Hjem Behandling

Det er flere måter å lette vasomotorisk rhinitt uten medisinering. Jo mer fuktig luften er, jo mindre sannsynlig nesen til å kjøre, så prøv en luftfukter. Hold nesegangene fuktig ved å drikke mye vann eller andre ikke-koffeinholdige væsker. Skylling ut nesen med en sprøyte eller klemme flaske full av saltvann kan fjerne eventuelle irritanter, som kan rett og slett blåse nesen. Selvfølgelig, hvis det er et irritasjonsmoment som du vet setter frem din rennende nese, bor borte fra det er den beste hjelp av alle.

Medisinering

Slimhinneavsvellende medisiner kan bidra til å redusere nasal slim blokkeringer. Resepten antikolinerge nesespray ipratropium (Atrovent) bidrar til å kutte ned på slimproduksjon. Antihistaminer også også arbeide for å lette vasomotorisk rhinitt, selv om bare i sprayform.

Hvordan vasomotorisk rhinitt og hoste

Hvordan vasomotorisk rhinitt og hoste


Vasomotorisk rhinitt kan være en utfordring å behandle. Kanskje legen har testet deg for allergi, eller du lurer på, hvorfor du alltid synes å ha en kald. Du har kanskje vasomotorisk rhinitt, også kjent som ikke-allergisk rhinitt. Det vanligste symptomet er en kronisk rennende og tett nese. Ifølge estimater, blir mer enn 17 millioner barn og voksne berørt av vasomotorisk rhinitt i USA States.Find ut hva som utløser vasomotorisk rhinitt. Lær hva du skal unngå og hva behandlinger som fungerer.

Bruksanvisning

•  Vit at vasomotorisk rhinitt skjer når blodårene inne i nesen utvide, og slimhinnen i nesen svulmer. Det kan være vanskelig å puste, og symptomene på konstant rennende nese kan forstyrre daglige aktiviteter. Symptomene på vasomotorisk rhinitt er irriterende, og kan påvirke livskvaliteten. De inkluderer nysing, rennende nese, dryppende nese, og selv overdreven tørrhet, de samme symptomene som høy feber og forkjølelse. Allergitesting er viktig for å utelukke miljømessige allergier som kan behandles med hell. Når årsaken er ikke et resultat av pollen, kjæledyr, støvmidd eller andre vanlige allergener blir det viktig å finne ut hva som utløser vasomotorisk rhinitt og iverksette tiltak for å håndtere symptomene.

Vær oppmerksom på at ikke-allergisk rhinitt, eller vasomotorisk rhinitt er tenkt å være et resultat av altfor sensitive blodkar i nesen. Sensitive personer raskt bli symptomatisk med endringer i temperatur, lufttrykk, eksponering for aerosoler, parfyme, spray, sigarettrøyk og selv ozon forurensning. Det autonome nervesystemet styrer sammentrekning og utvidelse av blodårene, noe som gjør dysfunksjon i det autonome nervesystemet en mulig underliggende årsak. Våren og høsten er den verste tiden av året for dem som lider av vasomotorisk rhinitt på grunn av ekstreme i utetemperaturer. Spise visse matvarer kan også utløse en altfor rennende nese inkludert mat som er veldig varmt eller kaldt, noe som kan bidra til problemet. Noen mennesker opplever hodepine, svimmelhet, sår hals og utmattelse.

Å finne ut hvorfor dette skjer har ikke vært så lett. Forskere er ikke sikker på nøyaktig hvorfor vasomotorisk rhinitt oppstår. Kvinner er oftere rammet enn menn, noe som førte til spekulasjoner om at hormoner spiller en rolle. Det er mulig å oppleve en blanding av allergisk rhinitt alternerende med ikke-allergisk rhinitt, noe som gjør behandlingstilbud enda vanskeligere.

Kontrollere vasomotorisk rhinitt tar litt personlige etterforskning. Unngåelse av eksponering til årsaken, når det er mulig, er det viktigste. Når det ikke er mulig, for eksempel under værforandringer, medisiner kan brukes profylaktisk.

Prøv Ipatropium bromide (Atrovent) nesespray. Dette kan brukes på kort sikt til å kontrollere en altfor rennende nese på grunn av den anti-kolinerge, eller "tørking" handling. Legen din kan være i stand til å foreskrive nasale steroider for å kontrollere betennelse. Bruken av en Neti potten dersom svært gunstig å vanne nesen og vaske bort irritanter. Saline nesespray kan hjelpe i samme fashion.Over mot medisiner inkluderer pseudoefedrin (Sudafed), som kan ha uheldige bivirkninger og bør unngås hvis du har høyt blodtrykk eller hjertesykdom. Det er viktig å spørre legen din om pseudoefedrin er trygt for you.Nasal decongestants tendens til å gjøre ting verre, og egentlig bør unngås. Orale anti-histaminer kan forårsake døsighet og er generelt nyttig for vasomotorisk rhinitt. Asteline er en anti-histamin nesespray som krever resept, men har vært kjent for å help.Consulting en nese, eller ØNH, kan spesialist anbefales. Merkelig nasal septum eller tilstedeværelse av nesepolypper er kjent bidragsytere til vasomotorisk rhinitt, og noen ganger kirurgi kan help.Drink rikelig med væske, og bruke en luftfukter i hjemmet. Damp fra en fordamper eller varm dusj kan lindre nasal stuffiness. Ikke bli motløs av vasomotorisk rhinitt. Når du finner ut hva som fungerer for deg, kan du fortsette din diett av selvhjelp trofast. Jo mer du vet om hva produserer dine spesielle symptomer, jo mer effektivt du kan administrere din tilstand.

Tips og advarsler

  • Lær hvordan du utfører en nasal vanning:
  • http://www.mayoclinic.com/health/nasal-lavage/MM00552
  • Lær om Neti Pots:
  • http://www.mayoclinic.com/health/neti-pot/AN01755
  • Hvis du opplever feber i tillegg til "normale" symptomer, bør du oppsøke lege. Du kan trenge antibiotikabehandling.

Hvordan behandle Vasomotor rhinitt Behandling

Vasomotorisk rhinitt er en tilstand mye som allergisk rhinitt. Behandlingen for Vasomotor rhinitt er helt annerledes, men. Pasienter kan utvise samme type symptomer, men de med Vasomotor rhinitt ikke opplever en allergisk reaksjon. Derfor er behandling nærmet på en annen måte. Heldigvis kan du velge tradisjonelle medisinske behandlinger som for eksempel resepter eller over skranke medisiner, og du har også alternative behandlinger til din disposisjon.

Hvordan behandle Vasomotor rhinitt Behandling

•  Sjekk dine symptomer. Vasomotorisk rhinitt forårsaker symptomer som tett nese, frontal hodepine, rennende nese, nysing og sår hals.

Se legen din. Gjør en avtale med en lege for å diskutere dine symptomer. Legen din kan også være lurt å utføre diagnostiske tester for å utelukke andre tilstander.

Ta dine medisiner. Foreskrevet medisiner kan omfatte ipratropiumbromid (nesespray), orale slimhinneavsvellende midler, nese corticosteriod spray, samt nasal saltvann spray. Ipratropiumbromid bidrar til å rydde opp lunger på grunn av slimete sekret. Orale slimhinneavsvellende midler og nese corticosteriod spray arbeide for å redusere hevelse i nesegangene. De kan også bidra til å tørke opp slim. Nasal saltvann spray bidra til å fjerne og rydde opp nesegangene.

•  Vurder alternativ terapi. Mange mennesker med Vasomotor rhinitt skylle nese passasjer. Andre finner at meditasjon hjelper fordi jo mer avslappet de er, jo mer de har symptomer minske. Noen mennesker bruker eukalyptusolje som en sniffestoffer (aromaterapi). Eucalyptus olje er en sterk, eterisk olje som åpner belastet luftrom.

Hint

  • Se en lege for å finne ut hva din sykdom er. Disse symptomene kan være assosiert med mange forskjellige forhold.

Hvordan identifisere årsaken Vasomotor rhinitt

Vasomotorisk rhinitt er en ikke-allergisk tilstand som presenterer symptomer på en konstant rennende nese, nysing og nesetetthet. Det er mange ting som kan forårsake Vasomotor rhinitt og resultatene kan være kortvarig eller kronisk.

Hvordan identifisere årsaken Vasomotor rhinitt

Hvordan identifisere årsaken Vasomotor rhinitt

•  Forstå at Vasomotor rhinitt oppstår når neseblodårene utvider seg eller utvide, forårsaker et overskudd av blod og væske å gå inn i neseslimhinnen. Når neseslimhinnen er betent resultatet kan være Vasomotor rhinitt. Dette abnormitet presenterer symptomene på rennende nese, nysing og lunger fordi den allerede begrenset område er hovent og overbelastet.

Vet at deduktive resonnement og en lege undersøkelse (nødvendig for å utelukke mer alvorlige sykdommer med lignende symptomer) er den viktigste måten å håndtere denne kortlivede plage eller lang sikt ergrelse (avhengig av hyppighet og varighet av symptomene). Vasomotorisk rhinitt er ikke livstruende, men kan påvirke livsstilen. Deduktiv resonnering er viktig fordi årsaken Vasomotor rhinitt ikke er satt i stein fordi det er mange triggere. En av de mange måter å håndtere denne sykdommen er å unngå mulige triggere.

Utlede hva som kan være på roten av Vasomotor rhinitt med eller uten lege innspill når store saker er utelukket. En infeksjon fra vanlig forkjølelse eller influensa kan utløse Vasomotor rhinitt og vanligvis forsvinner over tid. Overdreven bruk av over-the-counter nasal spray kan også være en årsak til den rhinitt, som de kan oppflamme membranen hvis benyttet for mange påfølgende dager. Legemidler som påvirker blodstrøm kan føre Vasomotor rhinitt. Alt fra aspirin til blodtrykksmedisin til erektil dysfunksjon medisiner kan føre til en mengde blod å gå inn i neseslimhinnen. Krydret mat og alkoholholdige drikkevarer er en kjent årsak siden kroppen reagerer på dem ved å forårsake hevelse i nesegangene. Hormon forandringer fra graviditet, menstruasjon og prevensjonsmidler kan føre Vasomotor rhinitt. Stress kan væromslag og eksponering for miljø irritanter også utløse Vasomotor rhinitt.

Gå til legen din og få ham eller henne utelukke alvorlige problemer. Deretter finne hva disse mulighetene utløser Vasomotor rhinitt. Kanskje bare en eller mange faktor inn dine symptomer. Klipp dem ut og se om det er en forbedring. I tilfeller hvor kroniske symptomer plager deg, det finnes behandlinger som for eksempel orale slimhinneavsvellende midler, saltvann spray (for å skylle ut nesegangene) antihistaminer og kortisonnesespray.

Diagnostisering av ulike typer kronisk rhinitt

Rhinitt kan ha mange forskjellige årsaker, og det kan være akutt eller kronisk. Personer som lider av denne tilstanden ofte føler trøtt, har øre problemer og røde, rennende øyne.

Identifikasjon

Akutt rhinitt består av fakkel-ups av symptomer som varer bare noen få dager av gangen og er vanligvis forårsaket av et virus. Kronisk rhinitt består av symptomer som varer i måneder av gangen og kan være forårsaket av allergi, strukturelle problemer eller irritanter av nesegangene.

Allergisk rhinitt

Allergisk rhinitt er en kronisk tilstand som kan gi symptomer hele året. Denne typen rhinitt er ofte forårsaket av innendørs allergener som kjæledyr dander, støv eller mugg.

Seasonal allergisk rhinitt

Sesongallergisk rhinitt (også kjent som høysnue) kan gi symptomer i flere uker eller måneder om gangen. Denne kronisk tilstand er vanligvis forårsaket av en økning i pollennivået i luften.

Vasomotorisk rhinitt

Vasomotorisk rhinitt er forårsaket av miljømessige allergener som for eksempel røyk, luftforurensning, smog og bileksos. Hvis du bor i et område som har disse allergener, kan rhinitt bli kronisk.

Behandling

Unngå allergener og triggere kan bidra til å redusere symptomer på kronisk rhinitt. Legen din kan foreskrive steroid nesespray, antihistaminer og orale steroider for å redusere dine symptomer; allergivaksinering kan anvendes for å identifisere allergener og øke toleransen til dem.

Typer av rhinitt

Rhinitt er nasal irritasjon eller betennelse. Rhinitt påvirker mer enn 50 millioner mennesker i USA og er preget av en rennende nese, kløe, nysing og lunger. Det er tre hovedtyper av rhinitt; allergisk rhinitt, ikke-allergisk rhinitt og infeksiøs rhinitt.

Allergisk rhinitt

Allergisk rhinitt påvirker mer enn 15 prosent av voksne og barn, og er forårsaket av allergener. Det er to typer av allergisk rhinitt; sesongallergisk rhinitt (også kalt høysnue) og helårs allergisk rhinitt. Sesongallergisk rhinitt er forårsaket av utendørs allergener som pollen og mold. Staude allergisk rhinitt er forårsaket av innendørs allergener som dyr dander og støvmidd. Symptomer på allergisk rhinitt inkluderer nysing, rennende nese og lunger. Det kan også være kløe i øyne, ører, nese og taket av munnen.

Infeksiøs rhinitt

Infeksiøs rhinitt er forårsaket av forkjølelse. Infeksjoner er vanligvis selvbegrensende og avta etter ca en uke. Infeksjonssymptomer rhinitt som varer lenger kan skyldes en ikke-infeksiøs rhinitt. Kaldt symptomer inkluderer nese, rennende nese, nysing, feber og hoste.

Nonallergic rhinitt

Mange mennesker som lider av rhinitt ikke har en allergi eller en infeksjon. Nonallergic rhinitt, også kalt vasomotorisk rhinitt, har mange triggere inkludert røyk, matlukt, krydret mat og visse medisiner. Årsaken til ikke-allergisk rhinitt er fortsatt ikke fullstendig forstått, men symptomene er lik de av allergisk rhinitt og kan inkludere overskytende slimproduksjon, lunger og kløe.

Behandling

Behandlingsalternativene varierer avhengig av type rhinitt og spenner fra ignorerer symptomene til under operasjonen. Andre behandlingsalternativer kan omfatte medisiner, immunterapi og unngå utløse av symptomene helt. Det er best å oppsøke lege for vurdering og behandling anbefaling.

Betraktninger

Konsultere legen din for en nøyaktig diagnose. Ulike typer av rhinitt kan dele de samme symptomene. Det er også mulig for en enkelt person å lide av mer enn ett slag av rhinitt om gangen. Vurdere å se en lege hvis rhinitt symptomer er alvorlige, langvarig eller forstyrre hverdagen. Se også legen din dersom du har nesepolypper (noncancerous utvekster på innsiden av nesen), andre medvirkende tilstander som astma, eller har funnet medisiner for å være ineffektiv.

Hva er Vasomotor rhinitt?

Vasomotorisk rhinitt, også kjent som nonallergic rhinitt, er betennelse i slimhinnen i nesen. Forårsaker symptomer som ligner høysnue, men uten den allergiske reaksjonen, er vasomotorisk rhinitt et vanlig problem som er mer irriterende enn faktisk skadelig.

Årsaker

Årsaker til vasomotorisk rhinitt er mange. Triggere kan inkludere røyk, støv, kjemiske røyk, stress, endringer i været, krydret mat, alkohol og visse medisiner.

Symptomer

Nysing, lunger og rennende nese er de viktigste symptomene. Disse kan vare i timer, dager eller år. De kan være kroniske eller kommer og går.

Behandling

Hjem behandling ved hjelp av luftfuktere for milde symptomer på vasomotorisk rhinitt gir resultater. Fuktighet kan bidra til å løsne opp slim. Medisiner eller kirurgi er indisert i mer alvorlige tilfeller.

Forebygging

Det er ofte ikke mulig å sikre deg at vasomotorisk rhinitt. Men unngå at det utløser kan bidra til å redusere symptomene.

Betraktninger

Personer med alvorlige symptomer bør se sine leger. Folk som medisiner ikke klarer å gi lindring eller forårsake plagsomme bivirkninger bør også rådføre seg med helsepersonell.

Hva er behandlingen for Vasomotor rhinitt?

Som MedlinePlus forklarer, er vasomotorisk rhinitt en tilstand karakterisert ved kronisk tett nese, nysing og rennende nese. Vasomotorisk rhinitt er ikke forårsaket av en allergi; Av denne grunn er det også kjent som ikke-allergisk rhinitt. Årsaken til tilstanden er ukjent, selv om symptomene er vanligvis utløst av en slags irritasjonsmoment som kan variere fra person til person. Ifølge Merck, behandling av vasomotorisk rhinitt vanligvis innebærer å eksperimentere med forskjellige remedier, selv om ikke alle pasienter har lykkes i å finne et behandlingsregime som fungerer for dem.

Unngå Triggers

Ifølge MedlinePlus, er den primære behandling for vasomotorisk rhinitt unngå triggere som bringer på dine symptomer. Triggers varierer fra person til person, men kan inkludere ting som luftforurensning, tørr luft, alkohol, krydret mat og typer medisiner. Selv om noen triggere kan være vanskelig å unngå, bor borte fra din egen personlige triggere så mye som mulig kan sterkt redusere symptomene dine.

Nasal Lavage

Ifølge Mayo Clinic, er daglig nasal lavage en av de mest effektive behandlinger for vasomotorisk rhinitt. Nasal lavage involverer bruk av en neti potten, pære sprøyte eller spesiell klemme flaske å skylle nesegangene med vann eller annen type løsning. Vanning din nese passasjer hjelper rense nesen av irritanter som kan forårsake eller forverre symptomene dine.

Fuktet Air

Ifølge Merck, kan luftfuktighet også være en nyttig behandling for nonallergic rhinitt symptomer. Pasienter kan kjøpe en vaporizer for et bestemt rom eller kan velge å installere en fuktet sentralfyr.

Orale slimhinneavsvellende midler

Ifølge Mayo Clinic, kan orale slimhinneavsvellende midler som Sudafed bidra til å redusere nesetetthet forårsaket av vasomotorisk rhinitt ved innsnevring av blodårene i nesen. Muntlige decongests er tilgjengelige over-the-counter eller reseptbelagte.

Nesespray

Som Mayo Clinic råder, kan en rekke nesespray være nyttig i behandling av ikke-allergisk rhinitt. Over-the-counter saltvannsnesespray (eller en hjemmelaget saltvannsoppløsning) kan bidra til å fjerne irritanter og slim og roe betent nesegangene. Reseptbelagte anti-drypp antikolinerge nesespray kan lindre en rennende nese. Reseptbelagte antihistamin nesespray er også nyttig for noen pasienter. Når symptomene ikke svare på de ovennevnte behandlinger, kan en resept kortikosteroid nesespray være effektiv som den hjelper reduserer betennelse i nesegangene.

Uhjelpsomme Behandlinger

Ifølge Mayo Clinic, orale antihistaminer er vanligvis mislykket som en behandling for nonallergic rhinitt. Bruk av slimhinneavsvellende nesespray på en langsiktig basis kan også være skadelig; mens de kan i stor grad hjelpe lunger på kort sikt, å bruke dem i mer enn tre eller fire dager kan føre til en forverring av symptomer.

Hvordan identifisere Typer av rhinitt

Hvordan identifisere Typer av rhinitt


De fleste tenker på sesongmessige allergier når de hører ordet rhinitt. Selv om det meste korrekt, er det også ikke-allergisk rhinitt. Begge er ubehagelig, men for effektiv langtidsbehandling er det best å identifisere hvilken type rhinitt du lider av.

Bruksanvisning

Spor rhinitt reaksjon for å avgjøre hvorvidt er en vanlig forkjølelse eller rhinitt. Ved noen anledninger, de to vise lignende symptomer, men årsakene og behandlinger forskjellig. En kald vil til slutt gå bort, men rhinitt av allergi oppstår på nytt hver gang allergi trigger er nær.

•  Bestem hva som forårsaker rhinitt. Hvis det er en allergi, og deretter finne ut hva du er allergisk mot. Spore når symptomene dukker opp og forsøke å finne en årsak og påvirke forholdet mellom avtrekkeren og reaksjonen. Men hvis det rhinitt er ikke en allergisk reaksjon, er det på tide å undersøke litt videre for å finne ut årsaken.

•  Finn ut om du er smittsom. En overførbar virus eller bakteriell infeksjon kan føre til ikke-allergisk rhinitt. Hvis du er smittsom, ta de riktige forholdsregler for å unngå å smitte de rundt deg.

Sjekk om t her er en nasal obstruksjon. Dette er viktig å identifisere, slik at du kan utelukke å ta unødvendige medisiner. Hvis du har forstørret adenoids eller en merkelig septum, trenger du en kirurgisk, ikke en medisinsk løsning på problemet.

Vurdere symptomene for å se om det er vasomotorisk rhinitt. Triggere som temperatur / fuktighet endringer eller irritanter som sigarettrøyk, følelsesmessige traumer eller visse typer lukt forårsaker vasomotorisk rhinitt. Denne typen rhinitt ikke helt faller inn i kald eller allergi kategori og krever nøye sporing å merke symptom utløser.

Tips og advarsler

  • Leger bruke en rekke metoder for å identifisere typen og årsaken til rhinitt. Tester som allergi hud tester, analyse av nese slim, og fysisk eksamener er noen av metodene leger utnytte. Hvis du lider med rhinitt, er det best å få det riktig diagnostisert så tidlig som mulig.

Svelg og pusteproblemer hos barn

Svelg og pusteproblemer hos barn


Latin for neseborene, er "svelget" vanligvis forbindes med ulike pustevansker og problemer. Hos barn er det viktig å vite når de har pustevansker, uansett om det er relatert til neseborene. Den mulige årsaken til pustevansker kan være noe så enkelt som en tett nese eller noe mer alvorlig, som en bihulebetennelse.

Årsaker

Vanskelig å puste som har å gjøre med neseborene er vanligvis forårsaket av lunger brakt videre fra bakterier eller virusinfeksjon. Ta hensyn til noen andre symptomer, som barnet kan rett og slett ha en vanlig forkjølelse. Andre relativt enkle å behandle årsaker inkluderer en bihulebetennelse eller influensa. Den nesetetthet kan også rett og slett være allergi. Flere alvorlige muligheter inkluderer nesepolypper og vasomotorisk rhinitt. Sørg for at barnet kan puste fint gjennom munnen før forutsatt hans problemet stammer fra en nasal kilde.

Spedbarn og små barn

Siden spedbarn og små barn ikke kan være i stand til å fortelle deg hva som er galt eller hjelpe seg selv, betaler nær oppmerksomhet til deres symptomer og pustevansker og vurdere ikke-nasal relaterte symptomer som astma eller brystet lunger. AskDrSears.com forsikrer at nesetetthet er vanlig hos nyfødte for de første ukene. Selv om det er relativt harmløse i de fleste tilfeller kan det gjøre sove og amming vanskelig. Du kan være i stand til å bidra til å avlaste lunger med nasal saltvann eller en pære sprøyte eller aspirator å suge ut slim.

Behandling hjemme

Det er en rekke ting du og barnet ditt kan gjøre for å kanskje lindre noen av lunger og gjøre puste lettere. Økende ditt hjem fuktighet med en luftfukter fremmer de-lunger, som gjør varme væsker som te og buljong. Sørg han drikker mye vann og juice. Hvis nasal pusting vokser i vanskeligheter og samtidig legge ned, bør du vurdere å heve hodet eller overkroppen for å sove. En fin, dampende dusj kan også bidra til å avlaste nesetetthet.

Kontakte legen

US National Library of Medicine anbefaler å ringe barnets lege hvis han viser visse symptomer. Hvis barnet ditt problem er ledsaget av en hoste, ta kontakt med lege dersom hosten varer mer enn 10 dager, eller hvis den produserer grå eller grønn-gult slim. Hvis han ikke får puste på grunn av overbelastning, sikre han ikke opplever også tåkesyn. Ring legen hvis du merker panne, øyne, nese eller kinn hevelse. Behandlingen av hans munn, må du kontakte legen sin hvis du finner gule eller hvite prikker i halsen eller på hans mandlene eller han klager over økende hals ubehag. Også søke medisinsk hjelp hvis symptomene forårsaker hans pustevansker vare lenger enn to uker eller endrer hverdagsaktivitet.

Fysiske virkningene av Barometrisk trykkendringer

Fysiske virkningene av Barometrisk trykkendringer


Skiftende værforhold føre til at lufttrykket, eller lufttrykk, å endre. Endringer i barometertrykk kan utløse visse effekter i kroppen, som for eksempel hodepine, smerter og plager, og allergisymptomer. Lider av disse sykdommer kan fortelle deg at når været forandrer seg, kan deres ubehag nivået stige.

Migrene

Endringer i den lokale barometertrykk kan utløse migrene for migrenepasienter, eller migrenepasienter. Det er utført studier som viser en direkte sammenheng mellom lufttrykket endres og migrene hodepine frekvens. En gruppe forskere ledet av Dr. Galina Mindlin av Jefferson Medical College i Philadelphia gjennomført en slik undersøkelse og fant at hyppigheten av migrene øker når barometertrykket var på vei oppover.

På den annen side, den kanadiske Klimasenter gjennomført en tilsvarende undersøkelse i 1981 som viste at migrenepasienter opplevd hodepine episoder når barometrisk trykk var falt. Senteret sitert andre værforhold som årsaker i forbindelse med fallende barometertrykk, for eksempel økende vind og fuktighet og raske temperaturendringer

Selv om resultatene fra slike studier konflikt, kan vi trekke den konklusjon at migrene kan utløses av en slags endring i barometertrykk, enten opp eller ned, kombinert med andre værforandringer.

Leddgikt

Nesten hver og en av oss har hørt anekdotiske bevis fra noen med leddgikt som hevder at endringer i været la sin leddgikt smerte til å blusse opp. Resultater fra en studie av Dr. Timothy E. McAlindon av Tufts-New England Medical Center i Boston nå gir vitenskapelig bevis for at været kan faktisk påvirke nivået av smerte oppleves av leddgikt.

Barometrisk trykkforandringer var assosiert med økning i knesmerter i studiedata. Selv om han er forsiktig med å si at været har ennå ikke vist seg å forårsake smerte, Dr. Sam Lim, en revmatolog ved Emory University School of Medicine i Atlanta, medgir en direkte sammenheng mellom vær endringer som inkluderer barometrisk trykkforandringer og økt leddgikt smerte.

Allergisymptomer (Vasomotor rhinitt)

Noen mennesker lider av allergi-lignende symptomer som nysing, rennende nese og lunger som om de var allergisk mot pollen eller noen annen substans uten faktisk å være allergisk mot noe. Denne tilstanden er kjent som vasomotorisk rhinitt.

Ifølge Dr. Patricia Wheeler og Dr. Stephen Wheeler ved University of Louisville School of Medicine i Kentucky, kan pasienter ikke si forskjellen mellom reelle allergier og vasomotorisk rhinitt med mindre de er testet. Selv om det er uklart hva som faktisk forårsaker disse symptomene, kan de bli forverret av, blant andre faktorer, endringer i barometertrykk.

Behandling for vasomotorisk rhinitt er vanligvis aktuell, med pasienter som bruker nesespray og salver i nesegangene.

Bruken av Periactin

Periactin, eller Cyproheptadine, er et antihistamin som normalt brukes til å behandle forkjølelse. Noen bruksområder for Periactin har ikke blitt godkjent av FDA. Periactin er kjent for visse bivirkninger, så det er viktig å være klar over de før du tar dette stoffet. Det bør tas bare med en lege godkjennelse.

Forkjølelse

Periactin kan være foreskrevet til en enkeltperson for å lindre symptomer på forkjølelse. De kalde symptomer det kan være i stand til å lindre er nysing og rennende nese primært.

Inhalant Allergi

Periactin kan også brukes til behandling av allergisymptomer. Symptomene er det kjent for behandling i forhold til inhalant allergier som ragweed og pollen er rennende, kløende øyne, elveblest og utslett.

Appetitt

En under individ kan bruke Periactin å stimulere sin appetitt for å få vekt. Denne bruken av stoffet på denne måten har ikke blitt godkjent av Food and Drug Administration (FDA).

Blod Allergi

Til tider pasientene har allergiske reaksjoner på blod- eller plasmatransfusjoner de mottar. En lege kan sette pasienten på Periactin fordi det bedrer pasientens reaksjon på denne type allergi.

Rhinitt

Vasomotorisk rhinitt betyr at en persons nerver i nesen ikke er kontrollerende blodårene som de skal. Periactin kan anvendes for å behandle denne tilstand.

Hva er Astelin?

Hva er Astelin?


Astelin er merkenavnet for stoffet azelastin. Det er en nesespray som anvendes for å behandle symptomene på vasomotorisk rhinitt og allergisk rhinitt - nysing, rennende nese og kløe. Astelin virker ved å blokkere effekten av histamin på bestemte celler. Stoffet er bare tilgjengelig med en resept fra lege. Det har blitt testet og ansett som trygge for barn i alderen 5 og oppover, så vel som voksne. Ingen spesifikke studier har blitt gjort for å vise om Astelin fungerer annerledes, eller har forskjellige bivirkninger, i geriatriske pasienter.

Interaksjoner

Pasienten bør informere lege om eventuelle medisiner de tar, og om de har noen pre-eksisterende medisinske tilstander før du starter Astelin. Bruke Astelin med stoffet Cimetidin kan medføre økt risiko for bivirkninger. Personer som har nyresykdom er i faresonen for å ha økte nivåer av stoffet i blodet.

Retningslinjer for bruk

Før Astelin brukes for første gang, vil det må grunnes. Noen farmasøyter vil prime Astelin som de fyller resept. Andre ikke. Pump enheten én gang for å se om det har blitt primet. Hvis en spray kommer ut, er flasken klar til bruk. Hvis en full spray ikke kommer ut må du prime det. Hold flasken opp og pekte bort fra ansiktet. Gi enheten 03:57 pumper eller pumpe enheten til en full spray er utgitt. Medikamentet må grunnes på nytt hvis det ikke er blitt benyttet for tre eller flere dager. Søknaden spissen skal tørkes etter hver applikasjon.

Dosering Retningslinjer

Den mengde, frekvens og varighet av doseringen vil variere fra pasient til pasient. Doseringen bestemmes av tilstanden som behandles, pasientens medisinske historie og alder. Personer med vasomotorisk rhinitt vil vanligvis bli bedt om å bruke mer spray per dose enn personer blir behandlet for allergisk rhinitt. Hvis du glemmer en dose, ta den så snart du husker det. Men hoppe over dosen hvis det er nesten tid for din neste dose. Aldri ta doble doser av Astelin.

Advarsler

Astelin kan gjøre folk mindre våken, svimmel og døsig. Astelin vil legge til effekter av alkohol og medikamenter som senker nervesystemet. Eksempler på slike medisiner inkluderer antihistaminer, beroligende midler, beroligende midler, smertestillende medikamenter, narkotika, beslag medisiner og muskelavslappende. Kombinere Asteline med disse medikamentene og / eller alkohol bør unngås.

Side Effects

Astelin kan forårsake uønskede bivirkninger. De vanligste bivirkningene er søvnighet og en bitter smak i munnen. Mindre vanlige bivirkninger inkluderer neseblod, svimmelhet, munntørrhet, muskelsmerter, hodepine, kvalme, nysing, svakhet, vektøkning og sår hals. Sjeldne bivirkninger som bør rapporteres til lege umiddelbart inkluderer blod i urinen, rask hjerterytme, elveblest, utslett eller kløe, smerter i øyet, uklart eller endret syn, hoste og sår på leppene eller i munnen.

Hva er Congestion?

Nesetetthet er en vanlig tilstand preget av stuffiness. Lunger i nesen oppstår når vevet som det hovne opp på grunn av en betennelse i blodårene. Generelt er lunger forårsaket av virus (slik som vanlig forkjølelse). Lunger forsvinner vanligvis uten behandling innen en uke eller mindre.

Ubehag

Nesetetthet kan føre til mye fysisk ubehag. Det kan påvirke ørene, hørsel og tale. I mer alvorlige tilfeller kan man oppleve problemer med å sove, snorking (selv når de vanligvis ikke snorke) og pust.

Vanlige årsaker

Det er flere årsaker til nesetetthet: forkjølelse, en influensa, en bihulebetennelse, høysnue (eller andre allergier) og bruk av nesespray eller dråper til overmål. Vasomotorisk rhinitt er en annen mulig årsak til lunger. Vasomotorisk rhinitt er en ikke-allergisk betennelse i slimhinnen som resulterer i en vedvarende rennende nese og nysing, blant andre symptomer.

Mindre vanlige årsaker

Det er flere mindre vanlige årsaker til lunger. Congestion kan også skyldes vannkopper, meslinger, allergi mot melk, roseola (rose-farget utslett), kikhoste, skjoldbrusk problemer, respiratorisk syncytialt virus, rhinitt (nonallergic), yrkesastma, DiGeorge syndrom (medfødt lidelse som vanligvis innebærer hjertet defekter) og hovne lymfeknuter.

Behandlinger

Congestion kan vanligvis behandles effektivt hjemme, med antihistaminer eller decongestants. Antihistaminer reduserer slim i nesen. Decongestants arbeide ved å krympe blodkar i nesen. De kan også hjelpe lindre ubehagelig følelse av stuffiness forbundet med lunger. Vanlige decongestants kommer i sprayform.

Alvorlighetsgrad

Nesetetthet anses betydelig mer farlig og alvorlig hos babyer. For voksne og eldre barn, er lunger vanligvis bare irriterende og ubehagelig. Hos spedbarn, kan det gjøre pust og sykepleie ekstremt vanskelig.

Astelin Aktive ingredienser

Astelin® Nesespray fungerer som en avmålt-spray antihistamin medisiner. Azelastine hydroklorid utgjør den aktive ingrediensen i Astelin. Astelin behandler symptomene på sesongallergisk rhinitt hos voksne og barn fra fem år og eldre. I tillegg Astelin behandler symptomene på vasomotorisk rhinitt --- post-nasal drypp og tett nese hos voksne og barn 12 år og eldre.

Azelastine hydroklorid

Astelin® inneholder 0,1 prosent azelastin hydroklorid (HCL). Astelin leverer 137 mikrogram (mcg) av løsningen nasalt. Azelastin HCL vises som et hvitt, luktfritt, krystallinsk pulver i nærheten. Den kjemiske har en molekylvekt på 418,37 og smelter ved ca 225 cegrees C. Ammende mødre bør ta forsiktig når du bruker Astelin fordi testene ikke har vist om azelastin HCL blir skilt ut i morsmelk. Meda Pharmaceuticals i Somerset, produserer New Jersey Astelin. Andre ingredienser inkluderer natriumklorid, dibasisk natriumfosfat, hypromellose, edetatdinatrium, sitronsyre, benzalkoniumklorid og renset vann.

Benzalkoniumklorid

Benzalkoniumklorid --- kjemisk navn Ammonium, alkyldimethylbenzyl-, klorid, fungerer som en aktuell antiseptisk, behandler mindre kutt, skrubbsår og brannsår. Det bidrar til å hindre infeksjoner. Ikke bruk benzalkoniumklorid hvis du er allergisk mot noen av innholdsstoffene eller hvis et dyr bite, dype sår eller alvorlig brenne eksisterer. Mens lite brukt til medisinske formål, viser HMS-datablad (HMS) for benzalkoniumklorid det som svært farlig i tilfeller av hud- og øyekontakt eller svelging og innånding.

Natriumklorid

Natriumklorid --- det kjemiske navnet for salt --- forebygger og behandler natrium tap på grunn av overdreven svetting eller dehydrering.

Edetatdinatrium

Edetatdinatrium (EDTA --- forkortelse for ethylendiamintetraeddiksyre) fungerer som en chelaterende (KEE-sen-ing) agent. Chelaterende midler fjerne tungmetaller som for eksempel kvikksølv fra blodet. EDTA bruksområder inkluderer behandling av hyperkalsemi (for mye kalsium i blodet) og for å kontrollere ventrikulær arytmi forårsaket av digitalis toksisitet.

Hypromellose

Hydroksypropylmetylcellulosen høy viskositet kjennetegn gjør det til et ideelt forbindelsen som en fortykkelse, smøring og klamrer agent. Polymeren ser også bruke i noen øye operasjoner for å bidra til å holde øye smøres. En rekke kunstige tårer produkter bruk hypromellose som den aktive bestanddel.

Sitronsyre

Sitronsyre fungerer som et naturlig konserveringsmiddel som finnes i sitrusfrukter. Den legger også en syrlig eller sur smak til matvarer og drikkevarer. Sitronsyre virker også som et alkaliserende middel som gjør urinen mindre sure.

Renset vann

Vann blir renset gjennom en serie av behandlinger utformet for å redusere mikroorganismer. De fleste drikkevann får rensing behandling fra byens vannrenseanlegg. Vannet går gjennom fire stadier før den når en renset tilstand --- filtrering, koagulering og sedimentering, filtrering og desinfeksjon.

Dinatriumfosfatheptahydrat

Natriummonohydrogenortofosfat Phosphate (2: 1: 1) har en rekke bruksområder, inkludert en elektrolyttkompletterer, avføringsmiddel, urin forsurende, og antiurolithic (hindrer dannelse av urinstein).

Hvordan avlaste Snørr

Hvordan avlaste Snørr


Nesen blir kvalm - belastet med slim - når vevet som det blir hovne. Betente blodkar føre til hevelse. Et virus eller bakterier, forkjølelse, influensa eller en bihulebetennelse alle kan forårsake stuffiness. I disse tilfellene, slimet går som regel bort i løpet av en uke. Høysnue eller andre allergier, overdreven bruk av nesespray, graviditet, nesepolypper og vasomotorisk rhinitt (en ikke-allergisk reaksjon) kan også forårsake stuffiness.

Bruksanvisning

•  Hold din leilighet eller hus varm, men ikke overopphetet. Bruk en kul-tåke luftfukter eller vaporizer å fukte luften hvis luften er tørr. Gjør du det kan bidra til å lette lunger og hoste. Sørg for å holde luftfukteren og fordamperen ren for å hindre vekst av muggsopp og bakterier.

Prøv saltvannsnesedråper eller spray. Tilgjengelig over disk, disse produktene er trygge, effektive og ikke-irriterende, også for barn, for inntil tre dager. Ifølge Medline Plus, etter den tid, kan slimhinneavsvellende nesespray og dråper gjøre lunger verre. Eksperter anbefaler saltvann dråper for spedbarn og nesespray for eldre barn.

Drikk rikelig med væske. Buljong, varm te eller kyllingsuppe kan være spesielt nyttig. Ifølge Mayo Clinic, hjelper kyllingsuppe fordi det midlertidig flytter slim raskere gjennom nesen og reduserer betennelse i vevet.

Ta antihistaminer som difenhydramin (Benadryl). Selv om de kan avlaste en tett nese, kan de også gjøre deg døsig. Faktisk er difenhydramin den aktive ingrediensen i noen over-the-counter sovepiller.

Unngå å ligge. Prøv å plassere hodet i oppreist stilling for å avlaste slim uten bruk av medisiner. Denne metoden er spesielt nyttig for barn.

Bivirkninger av nesespray

Nasal spray kommer i en rekke formuleringer og styrker. For det meste, er nesespray brukes til å behandle nasal allergi og tett nese, som begge kan alvorlig påvirke en persons evne til å puste gjennom nesen. Det er noen mest vanlige bivirkninger forbundet med nesespray bruk.

Rebound Nesetetthet

En vanlig bivirkning av nesespray bruk, særlig blant kroniske brukere, er et fenomen som kalles rebound nesetetthet. Dette er en type av nasal kongestion som gjentar seg mye mer intenst etter gjentatte nasal spray anvendelser.

Kles Nasal Membraner

Friske nasale membraner har en viss mengde av moistness som bidrar til å forhindre membran sprekking og gnaging. Det er vanlig for kroniske brukere av nesespray for å oppleve tørkede, irriterte neseslimhinnen.

Neseblod

Neseblod ofte oppstå på personer som er kroniske brukere av nesespray på grunn av tørking, irritasjonseffekt at langvarig nesespray bruk har på neseslimhinnen. Tørre, irriterte neseslimhinnen blir lettere sprukket og forårsaket å blø av nysing, hoste eller blåser i nesen.

Vasomotorisk rhinitt

Vasomotorisk rhinitt, en type ikke-allergisk nesetetthet, er forårsaket av innsnevring av små blodkar i neseslimhinnen. Langsiktig, kan kronisk nesespray bruk irritere disse små neseblodårene og føre til vasomotorisk rhinitt.

Ineffektivitet

Nasal spray kan brukes og / eller misbrukt til det punkt hvor de taper effektivitet. Avhengig av den enkelte bruker og helsen hans neseslimhinnen, kan nesespray ikke klarer å gi noen målbare resultater.

Hva er en tett nese?

Tett nese er en frustrerende sykdom som kan påvirke noen. De kan sinke deg, holde deg våken om natten, og har du kommet for vev hele dagen lang. Mange har vanlige misoppfatninger om utstoppede opp neser. For å forebygge og bli kvitt det fylt opp følelse, lære litt mer om dette vanlig lidelse. Oppdag skritt du kan ta for å ruste deg mot en tett nese.

The Truth About tett nese

I motsetning til hva mange tror, ​​er en tett nese ikke er forårsaket av overflødig slim blokkerer luftveiene, noe som ville virke som den sannsynlige årsaken. Det er imidlertid en tett nese faktisk forårsaket av en hevelse i vev som linje nesen. Det som skjer er at blodårene i nesen bli betent på grunn av en rekke årsaker.

Effekter

En tett nese kan ha mange plagsomme effekter. Blokkerte passasjer kan ikke bare føre til pustevansker, men at vansker kan føre til snorking og søvnapné, som er vanlig hos barn med tett nese. Du har også lagt ordensforstyrrelser av stadig tørke og blåser nesen, noe som kan føre til hudirritasjon rundt neseborene. En utstoppet nasal passasje kan også føre til øreverk og "prippen" ører. Som kan føre til dårlig hørsel mens tett nese er til stede.

Årsaker til tett nese og hvordan å behandle dem

Det er mange grunner til at du kan utvikle en tett nese. En er den vanlige forkjølelse eller en viral infeksjon, slik som influensa. Dette er vanligvis den mest vanlige skyldige av en tett nese og utvikler ved kontrahering et virus. Ditt immunsystem reagerer på viruset ved å slippe histaminer for å kjempe mot inntrengeren. Disse histaminer er det som forårsaker blodårene i nesen til å inflame, og dermed skape en tett nese. For å behandle en infeksjon, kan du ta en rekke medisiner - blant annet nesespray, decongestants og hoste medisiner. Det finnes ingen medisin for å kvitte deg med infeksjonen, men disse stoffene vil bidra til å lindre symptomene dine før infeksjonen har forlatt kroppen.

Histaminer er også bak en annen årsak til en tett nese som er allergi. I motsetning til infeksjon, er allergi forårsaket av en reaksjon på en rekke ting som er vanlige i miljøet - inkludert pollen, støv, mugg og kjæledyr dander. I dette tilfellet, kan antihistaminer som regel bidra til å lindre din tett nese. Men hvis du har en høy følsomhet for allergener, kan legen anbefale en resept som kan hjelpe kroppen din bekjempe dem for lengre perioder av gangen.

En annen mindre vanlig forekomst av en tett nese er det som er kjent som vasomotorisk rhinitt, som er en tett nese som ikke er forårsaket av enten allergi eller infeksjon. Den eksakte årsaken til vasomotorisk rhinitt er ikke kjent. Men hvis du har en konstant tett nese uten andre symptomer, kan dette være grunnen. Forskning har vist at vasomotorisk rhinitt kan være forårsaket av en rekke ting, blant annet krydret mat, følelsesmessige situasjoner og selv alkohol. Antihistaminer kan hjelpe lindre noen av symptomene dine, men legen din kan også være i stand til å hjelpe ved å intervjue deg å finne ut hva som utløser symptomene dine i ditt miljø, slik at du kan unngå disse triggere.

Holistiske behandlinger

Neseskylling er en vanlig behandling for tett nese som ofte kan bidra til å unngå behovet for medisinering. Neseskylling er prosessen eller spyling av nesegangene ved hjelp av saltvann. Du kan gjøre det ved kopping vann i hendene og puste inn, men den mest effektive måten er å inhalere vann gjennom ett nesebor og deretter har det exit gjennom den andre for å samle all rusk i passasjen.

En dampende bolle med vann kan også gjøre underverker for en rennende nese. For å gjøre det enda mer effektivt, bland i mentol eller eukalyptus, som skal hjelpe til med å åpne nesegangene.
Visse matvarer har også vært kjent for å bidra til å rydde opp en tett nese. For eksempel har varm suppe vært kjent for å løsne slim, slik at det å renne ut av nasal passasje raskere. Krydret mat har også vært kjent for å lindre tett nese ved å forårsake overflødig spytt som bryter opp slimet. Et godt tips når du bruker mat rette er å gjøre din favoritt varm suppe og legg til litt varm saus til det.

Farene ved en tett nese

Mens tett nese er en vanlig sykdom, i visse situasjoner, kan de kreve at en lege behandling og kan betraktes som farlig for helsen din. Hos spedbarn, kan en tett nese være ekstremt farlig; det kan hindre regelmessig pusting og amming. Ved hjelp av en sugekilden kan bidra til å fjerne slim. Men hvis tett nese vedvarer eller forverres, søke medisinsk hjelp.

Hvis tett nese vedvarer i 10 dager eller mer, er medisinsk hjelp anbefales. Din tett nese kan være tegn på en alvorlig virus eller tilstand.

Allegra Effekt på bipolar lidelse

Allegra Effekt på bipolar lidelse


Allegra er en andre generasjons antihistamin som behandler symptomene på allergisk rhinitt, inkludert rennende nese og lunger. Sammenlignet med første generasjons antihistaminer, har Allegra en lav forekomst av bivirkninger som kan forverre symptomene på bipolar lidelse, en tilstand preget av sykling av humørtilstander fra depresjon til mani.

Depresjon

Mens Allegra potensial for å utløse depresjon ble bestemt av FDA som er lavere enn den for de første antihistaminer, gjenstår det en risiko. Ut av 14 753 rapporter om bivirkninger av Allegra utarbeidet av EHealthMe.com, sitert 3,6 prosent depresjon.

Mani

Noen symptomer som oppstemthet og rastløshet er også tegn på mani, i den andre enden av den bipolare spekteret. Et annet symptom, uro, ble rapportert av over én prosent av de spurte på EHealthMe.com.

Nedsatt Thinking

Ifølge Drugs.com, kan Allegra utløse reaksjoner som alvorlig påvirker mentale prosesser, for eksempel hallusinasjoner eller uvanlige tanker og atferd, som alle er i samsvar med bipolar lidelse.

Legemiddelinteraksjoner

Mange mennesker behandle symptomer på bipolar lidelse med reseptbelagte legemidler. Informere din lege og psykiater hvis du tar Allegra, som en interaksjon kan forverre disse symptomene.

Kvinner og Vasomotorisk rhinitt

En studie sitert av WebMD rapporterer at kvinner med vasomotorisk rhinitt har høyere forekomst av angst og depresjon. Vasomotorisk rhinitt er en type som ikke er forårsaket av allergener, men viser lignende symptomer, og blir vanligvis behandlet med de samme legemidler, inkludert Allegra.