Digidexo.com

flate negler lungesykdom

Hvordan Flat en Curved tånegl

Hvordan Flat en Curved tånegl


En buet tånegl kan til slutt bli en smertefull inngrodd tånegl hvis det ikke behandles riktig. Spikeren blir betent og sår, til slutt fører til en ubehagelig tur til legen. Mens det er ingen måte å flate eller endre formen på en eksisterende tånegl, kan du hjelpe korrigere symptomer og lindre smerten. Prosessen er gjort ved å løfte kurven vekk fra kjøttet før det vokser ut som normalt, eller ved riktig trimming spiker til slutt fjerne den buede delen helt.

Bruksanvisning

Lindre smerte

•  Utarbeide en bøtte med varmt vann.

Bløt berørte foten i varmt vann for å myke opp den buede tånegl.

Masser hovne delen av huden hvis området er betent.

stappe en liten del av bomull eller tanntråd i henhold til den buede del av tånegl, slik den er løftet bort fra huden. Holde tånegl fra å grave seg inn i huden bidrar til å lindre smerten.

Trimming

Utarbeide en bøtte med varmt vann.

Bløt berørte foten i varmt vann for å myke opp den buede tånegl.

Skjær den buede tånegl rett over toppen. Ikke kutt spiker for kort eller avrunde hjørnene; dette kan forverre problemet. Nagler som er kuttet eller avrundet kortere enn kjøttet som omgir dem kan kurven inn i huden på grunn av hindret vekst. Kutte rett over toppen, på en passende lengde, hindrer kjøttet fra å komme i veien for spiker.

Tips og advarsler

 • For å hindre buede tåneglene, unngå iført tettsittende sko. Tær som er squished inn ubehagelig sko kan lider av unormal tånegl vekst, forårsaker dem til kurve og til slutt trykke inn i huden.
 • Hvis buede tåneglene fortsette å komme tilbake, se en lege. En medisinsk ekspert kan foreskrive en medisinsk spenne til den buede klør for å la den vokse til en lengde hvor det kan kuttes, eller fjerne en del av neglen helt slik at det kan vokse normalt fra neglesengen.

Parenkymatøs lungesykdom

Parenkymatøs lungesykdom


Diffuse parenkymatøs lungesykdom er en generell betegnelse for en lunge lidelse som påvirker den dype delen av lungevev. De ulike årsaker inkluderer sykdommer og yrkes stoffer.

Betydning

Diffuse parenkymatøs lungesykdom som forårsaker arrdannelse og hevelse i alveolene, eller luftblærer, og din interstitium. Som et resultat, har du lavere nivåer av oksygen i blodet.

Jobb Årsaker

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan yrkes stoffer som asbest, bomull støv, sand støv, og kullstøv som finnes i arbeidssteder forårsake dette lungesykdom.

Medisinske årsaker

Sykdommer som scleroderma, reumatoid artritt og lupus kan forårsake parenchymal diffus lungesykdom. Andre årsaker inkluderer medisiner og sigarettrøyking.

Symptomer

Det er flere symptomer assosiert med denne lungesykdom. Du kan oppleve kortpustethet, clubbing av neglene, og tørrhoste. Også, kan du merke at dine negler, hud eller lepper er en blålig farge.

Behandling

Behandlingen inkluderer vanligvis medisiner som anti-inflammatorisk narkotika, terapi for å støtte deg lungefunksjon, og oksygen for lavt blod oksygen nivå.

Hva er årsakene til tynne og cracking Negler?

Hva er årsakene til tynne og cracking Negler?


Fingernegler bestå av mer enn den del som er synlig. Den synlige delen av neglen kalles negleplaten, som sitter på et område kalt spiker bed. Den hårstråene er et tynt lag av huden som ligger nær bunnen av spiker. God helse og forsvarlig behandling av negler øke sjansene for å ha negler som er mindre utsatt for tynning og sprekker.

Alder og Kosthold

Som mennesker alder, deres negler mister den naturlige oljer som holder dem sammen. Aldringsprosessen tørker ut neglene, som er grunnen til neglene på eldre mennesker er mer utsatt for tynning og sprekker. En annen bidragsyter til usunn negler er ikke å spise en balansert diett. Unnlate å spise sunn mat ofte resulterer i vitamin mangel. Dette fører til sprø negler, som kan føre til sprekkdannelser. I tillegg til et sunt kosthold, bør du ta Biotin vitaminer og vitaminer som inneholder jern.

Vedlikehold og behandling

Daglig stell av negler er avgjørende for å opprettholde sin helse. Nails er svekket av overdreven vann og kjemikalier i rengjøringsprodukter. Bruk hansker for å forhindre overeksponering for skadelige stoffer når oppvasken eller rengjøring av huset. Unngå peeling off neglelakk og bite negler. Begrense bruken av spiker herdere fordi deres ingredienser tørke neglene og føre dem til å bli sprø og svak. Ikke bruk neglelakkfjerner som inneholder formaldehyd eller aceton. Bruk fuktighetskrem til negler å gjenopprette naturlige oljer. God fuktighetskrem inneholder melkesyre, shea smør, fosfolipider, avocado olje, urea eller lanolin.

Infeksjon

Fungal infeksjon er en vanlig årsak til negl problemer. Sopp forårsaker negler til å bli svak, sprø eller misfarget. I ekstreme tilfeller kan spikeren helt løsne fra neglesengen. Behandlingen krever ofte en tur til legen og en resept på soppdrepende medisin. Som sopp, bakterier også negativt påvirker neglene og kan føre til tap av spiker.

Sykdommer

Ulike sykdommer kan bidra til usunn negler. Psoriasis ofte begynner i neglen og kan føre til at neglen til å løsne fra neglesengen. Skjoldbrusk sykdom og hjertesykdommer kan også bidra til tynne, sprukne negler. Andre sykdommer som påvirker neglene omfatter lupus, lungesykdom, nyresykdom, leversykdom, leddgikt, diabetes, melanom, eksem og anemi.

Hva er årsakene til sprø negler og hår?

Hva er årsakene til sprø negler og hår?


Sunt hår og negler er et tegn på god helse. Når hår og negler blir tørre og sprø, er det et tegn på at noe er galt. Ta deg tid til å finne ut hvorfor neglene og håret er tørt og sprøtt. Når du forstår årsaken, kan du begynne å jobbe med en løsning.

Dietary Årsaker til slitt hår

Ernæring vil resultere i sprøtt hår. Personer som har spiseforstyrrelser, så som anorexia, vil ofte ha sprøtt hår som et resultat av deres kropps blir fratatt næringsstoff. Dietter mangler i omega-3 essensielle fettsyrer, for det meste finnes i fisk, kan resultere i tørt, sprøtt hår også.

Miljømessige årsaker til slitt hår

Klor i bassengene er en stor gjerningsmann bak sprøtt hår som det kan få håret til å bli ekstremt tørr. Når håret er vått, er næringsstoffer fjernes fra håret. Dette gjør det mye mer utsatt for brudd. I tillegg salong behandlinger som bleking, farging eller utretting gjør håret veldig tørt og føre den til å bli sprø. Dreven blåse tørking eller stryking vil føre til at håret til å bli sprø og bryte også. Solen kan også skade håret ditt, og overdreven eksponering kan føre til at den blir sprø.

Medisinske årsaker til slitt hår

Sprøtt hår kan også være reaksjons til visse sykdommer, slik som systema lupus erythematosus og skjoldbruskforstyrrelser. Medikamenter kan også føre til sprøtt hår, så som skjoldbrusk medikament synthroid.

Dietary Årsaker til sprø negler

Hvis du mangler visse vitaminer og mineraler fra kostholdet ditt, vil du oppleve sprø negler. Sink og jern er viktige mineraler for å opprettholde sunne negler, og hvis du mangler dem fra kosten din, vil du sannsynligvis ha sprø negler. Generelt vil underernæring føre til sprø negler. Også, hvis du har for mye selen i kosten, så neglene blir tørre og sprø.

Miljømessige årsaker til sprø negler

Sprø negler er oftest årsaken til ekstrem tørrhet. Gjentatt vasking med såpe og vaskemidler er en hverdagslig rutine for de fleste, men det kan være skadelig for neglene ved å tørke dem ut og gjør dem sprø. Hvis jobben krever deg til å komme i direkte kontakt med oljer, fett eller andre industrielle løsemidler, så du kan oppleve sprø negler. Maleri neglene med polish og deretter fjerne polish med aceton er spesielt skadelig og tørking til negler. Dette gjelder også for akryl negler og lim som brukes til å feste og fjerne dem fra neglene.

Medisinske årsaker til sprø negler

Flere medisinske tilstander har sprø negler som et symptom. Lav skjoldbrusk-funksjon, lungesykdom, hudsykdommer, endokrine lidelser og tuberkulose alle føre til sprø negler. Noen mennesker kan ha en genetisk disposisjon til sprø negler og når de blir eldre, deres negler blir mer sprø.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv pulmonal sykdom er en sykdom som påvirker lungene. Det gjør det vanskelig for folk å puste og gradvis blir verre over tid. I normale lunger, går luft ned luftrøret og inn i luftveiene eller bronkiene. Luftveiene i lungene grenen ut og på slutten av disse grenene er alveolene. Airways og sekker i lungene er elastiske og utvide inn eller ut hver gang noen puster inn og ut.
Når noen har KOLS, strømmer mindre luft inn og ut av luftveiene. Dette er forårsaket av luftblærer mister sin elastisitet. En annen grunn for mindre luftstrømmen er veggene blitt ødelagt mellom luftblærer eller luftveiene kan bli betent. Siste, overdreven slimete er produsert, som tetter luftveiene.

Årsaker

Det er mange årsaker til hvorfor noen kan utvikle kronisk obstruktiv lungesykdom. Den viktigste årsaken til KOLS er røyking. Sigarettrøyk er full av kjemikalier og strøk lungene med tjære. Over tid vil disse kjemikalier og tjære skade luftveiene. Passiv røyking spiller også en faktor i utviklingen av KOLS. Andre årsaker til sykdommen er puste i kjemiske røyk eller støv fra arbeidsplassen eller miljøet.
En genetisk lidelse kan også spille en faktor i KOLS. Leveren gjør et protein som kalles alfa-1 antitrypsin. Røyk og andre irritanter kan forårsake lungeskade i et individ med en alfa-1-antitrypsin-mangel.

De at Risk

De som står i fare for å utvikle denne sykdommen er først og fremst folk som røyker. Mange mennesker som utvikler KOLS røyk eller har røykt tidligere. Også folk som har noen i familien med KOLS kan kjøre risikoen for å utvikle det også. Fabrikkarbeidere som ble eksponert for skadelige irritanter og kjemiske gasser er i faresonen for å utvikle KOLS. Personer som har KOLS kan ikke oppleve sine første symptomer før fylte 40 år.

Symptomer

Ikke alle som har kols vil vise tegn. En av de viktigste tegn er en konstant hoste. Denne hosten er ofte etterfulgt med slimete. Et annet symptom er kortpustethet. Lungene er ikke i stand til å få nok luftsirkulasjon i dem. Dette blir tydeligere med fysisk aktivitet som å gå eller gå i trapper. En person kan begynne å utvikle hevelse hvis KOLS er alvorlig nok. Dette skjer normalt i ankler, føtter og ben. Noen ganger spiker og leppene får en blåaktig telt til dem på grunn av mangel på oksygen. Disse symptomene vil forverres overtid.

Behandling

Per akkurat nå er det ingen kjent kur for KOLS. Det er imidlertid, behandlinger og endringer i livsstil som kan gjøres for å bremse ned kronisk obstruktiv lungesykdom. Røykere bør slutte. Det finnes programmer og medisiner som kan hjelpe de som ønsker å slutte å røyke. Medisiner som bronkodilatorer, kan også gis for å behandle KOLS. Disse medikamentene åpne opp luftveiene slik at luftstrømmen. En annen behandling er oksygenbehandling. En person får oksygen gjennom en maske eller nasal spiss. Dette hjelper oksygennivået i blodet ditt. I alvorlige tilfeller av kols, kan en lunge transplantasjon utføres.

Ved å søke hjelp

Når KOLS forverres det kan føre til alvorlige problemer. Vekttap og lav muskel utholdenhet er et sikkert tegn på at noen trenger hjelp og en lege evaluering anbefales. Mer alvorlige problemer vil føre til sykehusinnleggelse. Alvorlige symptomer inkluderer ikke klarer å få igjen pusten, rask hjerterytme, lepper og negler gråne. Akutt hjelp bør varsles når noen slutter å reagere.

Sleep Apnea & interstitiell lungesykdom

Sleep Apnea & interstitiell lungesykdom


God helse er avhengig av en rekke faktorer. En av de viktigste er søvn. Det gir for fysisk og mental utvinning fra påkjenningene av dagen. Men gjør søvnapné lade opp batteriene vanskelig fordi det frarøver deg søvnkvalitet. Fordi du ikke klarer å puste regelmessig, våkner du flere ganger i løpet av natten. Mens søvnapné kan stamme fra ulike faktorer, interstitiell lungesykdom ofte resulterer i søvnapné.

Bakgrunn

Søvnapné oppstår når du ikke klarer å puste normalt under søvn. Den pustevansker fører til forstyrret søvn som ikke tillater enkeltpersoner å føle restaurert etter søvn. En form for søvnapné, obstruktiv søvnapné, oppstår når det er en blokkering i luftveiene. Ulike forhold kan føre til en hindring, og en mulighet er eksistensen av interstitiell lungesykdom. Interstitiell lungesykdom er en gruppe lidelser hovedsakelig relatert til lungevev arrdannelse, noe som påvirker pust og mengden av oksygen som når blodet. Interstitiell lungesykdom utvikler seg gradvis i de fleste tilfeller, og det er vanligvis irreversible.

Funksjoner

Interstitiell lungesykdom oppstår når lungene er skadet og unormal arrdannelse finner sted. Den fortykkelse fører til herding av luftblærer og vevet som omgir dem. På grunn av herding, de blærer blir mindre fleksibel. Redusert fleksibilitet gjør det vanskelig for luften å passere gjennom sac området. Dette er spesielt tilfelle når området blir betent. Den hindret luftveier fører til at kroppen til å reagere under søvn som om det er kvelende. Dette glassene deg våken flere ganger i løpet av natten, og fører til redusert søvnkvalitet.

Betydning

Kombinasjonen av interstitiell lungesykdom og søvnapné skape en farlig tilstand. Søvnapné alene kan føre til høyt blodtrykk, hukommelsesproblemer, vektøkning, impotens, hodepine og hjerte- og karsykdommer. Ifølge National Institutes of Health, mer enn 12 millioner amerikanere lider av søvnapné. Fordi interstitiell lungesykdom årsaker redusert tilførsel av oksygen til lungene, resulterer det i en rekke forhold, inkludert potensiell svikt i hjertets høyre forkammer. Interstitiell lungesykdom fører også til pulmonal hypertensjon.

Symptomer

Interstitiell lungesykdom har en tørr hoste, en følelse av åndenød som oppstår under anstrengelse, spesielt etter trening, tungpustethet, brystsmerter og skamslått negler at kurven over øvre del av fingertuppene. Den tørr hoste og tungpustethet er mest vanlig. Søvnapné symptomer inkluderer en manglende evne til å holde seg våken på dagtid, tap av hukommelse, ekstrem trøtthet, manglende evne til å konsentrere seg, slapphet, irritabilitet og høyt snorking.

Årsaker

Interstitiell lungesykdom er forårsaket av arrdannelse i bronkiene sekker eller lunger. Skader på lungene og bronkiene kan skyldes infeksjoner og miljømessige faktorer, som for eksempel rengjøring kjemikalier som brukes i boliger og bedrifter og kjemikalier som brukes på arbeidsplassen. Noen narkotikabruk fører også til vev arrdannelse i bronkiene og lungene. I tillegg er røyking en kjent årsak til interstitiell lungesykdom. I mange tilfeller er det imidlertid leger ikke er i stand til å identifisere årsaker til arrdannelse som førte til sykdommen.

Behandling og forebygging

Ifølge Mayo Clinic, er visse risikofaktorer er kjent for å øke sannsynligheten for interstitiell lungesykdom. De omfatter genetikk og røyking. Noen forskere mener også gastroøsofageal reflukssykdom kan være knyttet til interstitiell lungesykdom, ifølge Mayo Clinic. Yrkesmessig eksponering for giftstoffer og stråling og kjemoterapi behandling kan også føre til lungevevet arrdannelse som resulterer i interstitiell lungesykdom. Den lungesykdom er mer vanlig hos voksne, og noen former utvikler primært hos voksne 50 år eller eldre.

Personer som lider av interstitiell sykdom og søvnapné ofte krever medikamentell behandling. Kortikosteroider, anti-inflammatoriske medisiner, hjelpe noen personer med interstitiell lungesykdom ved å redusere betennelse. Narkotika forårsake bivirkninger for dem som abonnerer på langvarig bruk. Oksygen terapi er en behandlingsform som øker en persons evne til å utføre normale aktiviteter, men det betyr ikke behandle den underliggende årsaken til interstitiell sykdom. Om natten, mange søvnapné lider også bruke spesielle masker som pumper oksygen inn i lungene. En ekstrem alternativ er en lungetransplantasjon.

Hjem rettsmidler for Idretts Feet & tånegl sopp

Fotsopp og tånegl sopp kan være pinlig. Disse forholdene ofte forlate tær og negler misfargede blemmer og betent. Noen ganger en offensiv lukt følger disse symptomene. Soppinfeksjoner som disse oppstår når foten er fortsatt fuktig, fuktig og varm for omfattende tidsrom. Dusjer, bad og svømmebassenger gi gode miljøer for soppvekst. Soppen kan enkelt overføre til føttene og forårsake en infeksjon. Men mange materialer lett funnet rundt hjemmet kan effektivt behandle fot sopp raskt og rimelig.

Foot soaks

De antiseptiske bestanddeler i Listerine --- eukalyptol, mentol, metylsalicylat og thymol --- er effektive mot sopp foten. To ganger daglig, i løpet av morgenen og om kvelden, setter føttene i en flat tallerken eller panne og hell Listerine over dem. Det vil krible, men skyll den av umiddelbart hvis det brenner eller svir mer enn det ville gjort hvis du brukte det som en munn skyll. La den sitte i noen minutter før du vasker og tørker føttene grundig. Fortsett å gjøre dette hver dag frem til soppen forsvinner.

Prøv samme prosedyre og bruker natron. To ganger om dagen, bruke tørr natron over føttene. Du kan gjøre dette etter bruk av Listerine, eller gjøre det separat. Dette vil tørke ut tærne og bidra til å balansere pH i tærne, noe som vil gjøre miljøet mindre gjestfrie til soppen. Natron har de samme antiseptiske egenskaper som Listerine, men flere andre fordeler. Du kan strø det på skoene dine for å redusere eventuell sopp vokser der. Du kan også rense dusj, badekar eller badegulvet ved hjelp av natron for å eliminere kolonier. Prøv å vaske gulv tepper bruker natron som et vaskemiddel.

Hygiene

Opprettholde god hygiene vil redusere og eliminere soppinfeksjoner raskere. Hold tærne tørre og luftes ut så mye du kan. Dette kan bety å ta av deg skoene når det er mulig. Hvis føttene svette, prøv antiperspiranter. Målet for pulver i stedet for kremer når du velger fotpleie produkter og slitasje naturlige fiber sokker. Du kan også vurdere å investere i sko som puster godt.

Kosthold og urte rettsmidler

Unngå overdreven bakt produkter som inneholder gjær, eller mat med sukker eller behandlet ingredienser som sopp trives med dette. Også holde seg borte fra alkohol, brus og fet mat. I stedet spiser rikelig med hvitløk, yoghurt og kefir, noe som kan bidra til å øke kroppens immunsystem og evne til å bekjempe infeksjonen.

Tea tree olje er en antiseptisk som kan være effektiv mot sopp når den brukes lokalt. Lavendel olje er også anbefalt for sine soppdrepende egenskaper.

Om tånegler

Finger- og tåneglene er primas svar på klør. Den harde, flate strukturen av negler bedre grep og følsomhet ved å støtte tips av fingre og tær. Tåneglene er utrolig tøff, så de gir en viss beskyttelse til endene av tærne.

Funksjoner

Tåneglene er porøse strukturer laget av proteinet keratin. Keratin celler produseres i matrisen, som er plassert under huden på bunnen av negleplaten kalt den proksimale fold. Matriksen er ansvarlig for å bestemme formen og tykkelsen av negleplaten. Huden under neglen plate kalles neglesengen. Skjellaget, eller eponychium, som har utspring i den proksimale fold, beskytter matrisen fra smitte ved å forsegle den bort fra det ytre miljø. Den halvmåne formet lunula som fronter den proksimale fold representerer den delen av neglen rot som strekker seg inn i neglesengen. Tåneglene vokser ca 2 til 3 mm per måned. Det tar i gjennomsnitt 12 til 18 måneder å vokse en tånegl.

Forebygging / løsning

Hold tåneglene rent, tørt og godt trimmet. Du bør klippe dem rett over for å unngå en inngrodd negl. Hvis tåneglene er spesielt tykk, prøv å dyppe dem i varmt saltet vann i 5 eller 10 minutter, og deretter bruke en fuktighetskrem som urea eller melkesyre krem ​​for å myke dem opp før trimming. Bruk alltid sko med tilstrekkelig plass for tærne og tånegler. Sørg for at verktøyene som brukes til trim og ta vare på tåneglene er hygienisk. Mange salonger bruker nå produkter som gel eller krem ​​cuticle vers fremfor cuticle saks.

Betraktninger

Inngrodde tånegler, et vanlig problem, kan oppstå hvis tåneglene ikke er skikkelig kuttet (dvs. rett over) eller skoene er for trange. Tånegl kurvene ned under huden på de sideveise bretter. Hvis du får en inngrodd negl, må du se en spesialist. IKKE prøv å "grave det ut" selv. Du kan ende opp med en alvorlig infeksjon.

Betraktninger

De fleste infeksjoner som rammer tåneglene er sopp, den vanligste av disse er dermatofytter og gjær. Noen ganger kan du bli kvitt denne type infeksjon med en aktuell soppdrepende middel; de vanligvis krever noen form for muntlig reseptbelagte medisiner. Til tross for det faktum at det er en arvelig tilbøyelighet mot soppinfeksjoner, disse sjelden forekommer i barn.

Bakterier kan også være kilden til en tånegl infeksjon, som manifesterer seg som rødhet, hevelse og smerte rundt hudfolder. Disse infeksjonene vanligvis følger noen form for skade eller traume til spiker, men kan også være på grunn av overeksponering for vann eller kjemikalier.

Advarsel

Tåneglene kan også være bud om en rekke sykdommer, blant annet lunge eller nyresykdom, psoriasis eller andre bindevevssykdommer, dårlig ernæring eller en legemiddelreaksjon. Hvis fargen eller formen på tånegl endringer, eller hvis du ser hvite eller sorte linjer, bulker eller rygger i tåneglene, bør du oppsøke lege.

Kronisk interstitiell lungesykdom

Interstitiell lungesykdom er faktisk en rekke lidelser som forårsaker progressiv arrdannelse i lungevevet. De fleste vil hindre din evne til å puste og få nok oksygen i blodet; i tillegg til disse vanlige symptomer, sykdommer, så vel som deres årsaker, varierer sterkt. Arrdannelse kan ikke reverseres i de fleste tilfeller, og medisinen er ansatt for å hjelpe behandle tilstanden.

Symptomer

Tung pust og en tørr hoste er de viktigste symptomene på kronisk interstitiell lungesykdom. Tungpustethet, brystsmerter og negler som kurve over fingertuppene er også vanlig. Ved første disse symptomene er milde, men blir gradvis verre over tid, og du vil nå et punkt der selv de mest rutinemessige aktiviteter rask pustevansker.

Årsaker

Etter denne sykdommen omfatter en rekke lidelser, eksisterer mange mulige årsaker, og kan ikke fastslås i noen tilfeller.

De viktigste årsakene er arrdannelse av små luftblærer og en unormal healing respons på skader i lungene.

I forhold til lungeblærene (der blod og oksygen er blandet), vevet som linjer dem blir tykk og arrete, noe som gjør luftblærer mindre fleksibel. Denne manglende fleksibilitet gjør puste vanskeligere og gjør det vanskeligere for oksygen å gå inn i blodbanen.

Den unormale helbredelse respons hindrer den riktige mengden av vev som normalt produseres for å helbrede lungeskade. I stedet for store mengder av arrvev form, noe som negativt påvirke lungefunksjonen.

Andre mulige årsaker inkluderer eksponering for visse giftstoffer eller forurensende stoffer; virus, bakterier, sopp og parasitter; stråling fra kreftbehandling; visse legemidler; og andre medisinske tilstander som fremmer vev betennelse.

Risikofaktorer og komplikasjoner

Andre faktorer som kan sette deg i fare for visse former av interstitiell lungesykdom inkluderer å være over en alder av 50, røyking, genetiske faktorer og gastroøsofageal reflukssykdom.

Denne tilstanden kan føre til en rekke andre helsemessige komplikasjoner inkludert lav blod oksygen nivå (hypoksemi); pulmonal hypertensjon (høyt blodtrykk i lungene); høyresidig hjertesvikt, noe som fører til at nedre høyre kammer i hjertet til å jobbe hardere og til slutt mislykkes; og respirasjonssvikt.

Behandlinger

Interstitiell lungesykdom forårsaket av eksponering for giftstoffer kan noen ganger bli reversert, men i alle andre tilfeller, administrerende tilstanden er det eneste alternativet. En kombinasjon av de følgende behandlinger blir vanligvis brukt, men dessverre har en rekke bivirkninger, og begrenset effektivitet for denne tilstanden

Steroider bekjempe betennelser og i enkelte former for lidelse, kan forbedre lungefunksjonen midlertidig. Steroider føre til en rekke alvorlige bivirkninger og langvarig bruk er ikke gjennomførbart.

Azatioprin er en standard behandling for å forhindre avstøtning av avvisning etter en transplantasjon, er noen ganger brukt med steroider for denne tilstanden, men kan føre til alvorlige bivirkninger.

Acetylcystein er en antioksidant stoff som bidrar til å hindre oksidering, som ødelegger friske celler og vev, inkludert de i lungene.

Anti-fibrotics redusere dannelsen av arrvev. Det mest effektive er bosentan og pirefenidone.

Oksygenbehandling kan ikke behandle lungeskade, men forbedrer pusteevne og reduserer virkningen av lav blod oksygen nivå.

Lungerehabilitering involverer medisinsk intervensjon, men også fokuserer på utdanning, trening, pusteteknikker og rådgivning.

En lungetransplantasjon er noen ganger et alternativ for folk som ikke klarer å dra nytte av vanlige medisinske behandlinger.

Egenomsorg strategier

Hvis du røyker, sluttet. Regelmessig mosjon er vanskelig siden det kan forverre symptomene, men er nødvendig for å bedre lungefunksjonen. Snakk med legen din for å designe et trygt regime. Opprettholde et sunt kosthold er viktig. Lungesykdom kompliserer spise og kan føre til usunn vekttap. Spise mindre måltider gjennom dagen er best fordi det er lettere å puste når magen er ikke helt full og krever også mindre energi å fordøye. På den annen side, hvis du er overvektig, å oppnå en sunn vekt kan forbedre puste dramatisk og tillater deg å trene mer.
.

Diffuse Parenkymalt lungesykdom

Diffuse parenkymatøs lungesykdom er en av 180 forskjellige sykdommer som faller inn i kategorien av interstitiell lungesykdom. Selv om diffus parenkymatøs lungesykdom er mer vanlig i sigarett røykere enn ikke-røykere, gjør man ikke trenger å bli utsatt for sigarettrøyk til kontrakt sykdommen.

Beskrivelse

Diffuse parenkymatøs lungesykdom, også kjent mer generelt som interstitiell lungesykdom, oppstår når vev dypt inne i lungene blir hovne og arrete.

Årsaker

Årsaker til denne sykdommen inkluderer miljøfaktorer, som kullstøv, asbest, silikastøv eller bomull støv. Andre årsaker inkluderer sykdommer som lupus, sklerodermi, revmatoid artritt og sarkoidose, eller tar medisiner inkludert amiodaron, bleomycin og metotreksat.

Symptomer

Symptomer inkluderer utvidelse av basen av negler, rask pust, tørr hoste, kortpustethet, mens ved hvile og under aktivitet, blå lepper, negler eller hud på grunn av mangel på oksygen, og redusert evne til å gå om daglige oppgaver.

Diagnose / tester

Tester for denne tilstanden omfatter lytter til puste med et stetoskop, blodprøver for å måle oksygennivået, brystet x-ray, CAT scan av brystet og / eller ulike lunge biopsier.

Behandling

I de tidlige stadiene, anti-inflammatoriske legemidler bidra til å lette ubehag fra arrdannelse. Det finnes ingen behandling for denne tilstanden - bare for sine individuelle symptomer. For eksempel er oksygen foreskrevet dersom blodoksygennivået er for lavt, og hvis skaden er alvorlig, kan det være nødvendig lungetransplantasjon.

Hvordan behandle smerte fra en inngrodd tånegl

Hvordan behandle smerte fra en inngrodd tånegl


En inngrodd tånegl er en spiker som vokser inn i kjøttet på tå. Noen av årsakene til inngrodde tånegler er negler som er for store, du lider av leddgikt, har tær som krøller eller neglen har lidd traumer nylig. Inngrodde tånegler kan forårsake smerte, hevelse og ubehagelig varme på en eller begge sider av spiker. En inngrodd tånegl kan også føre til infeksjon hvis den forblir ubehandlet over lengre tid.

Bruksanvisning

Suge føttene i varmt saltvann for å lindre noe av smerten. Gjør dette flere ganger på en dag, tar 15 minutter for hver soaking. Tørk føttene godt etter bløtlegging med et rent håndkle.

Kjøp en over-the-counter medisin som lindrer smerte. Bruk anerkjente og effektiv medisin som paracetamol eller ibuprofen. Spør på apoteket om han har noen forslag til hva du bør bruke.

Bruk komfortable sko som gir føttene tonnevis av plass. Sko som klemme vil irritere dine inngrodd tånegl, og vil gjøre det enda mer smertefull. Velg sko laget av myke stoffer i stedet for lær. Bruke sandaler så ofte som mulig.

Trim neglene rett over ved hjelp av spiker clippers. Pass på at du ikke trimme neglene for kort. Bruk en neglefil for å løfte neglen forsiktig. Få et lite stykke av bomull og flat den. Hev hjørne av inngrodd tånegl litt. Det skal nå være et lite mellomrom mellom inngrodd tånegl og huden din. Slip bomull inn mot bakrommet og la gå av tånegl. Bomullen skal hindre tånegl fra å vokse inn i huden din. Erstatte bomull minst en gang om dagen for å avverge mot infeksjoner.

Pakk tå med en Band-Aid eller klut til å fungere som beskyttelse mot traumer. Trauma årsaker og forverres inngrodde tånegler.

Kjøp en aktuell krem som campho-phenique smertestillende. Få litt antibiotisk salve og anvende den på den irriterte området for å hindre smitte.

Tips og advarsler

 • Hvis symptomene forverres eller inngrodde negler fortsetter å komme tilbake, planlegge en avtale for å se en podiatrist.

Om Flat Vorter

Flate vorter ser ikke ut som den typiske vorter som danner tykke, misfargede områder av huden. Selv om huden blir fortykket av en flat vorte, er denne type vorte langt flatere enn den mer gjenkjennelig variasjon. Flate vorter også utvikle seg i store oppdateringer av vorter, i motsetning til med mange andre vorte varianter. Men den underliggende årsaken flate vorter er den samme som med en hvilken som helst annen type.

Betydning

Den flate vorte er en bestemt type verruca, den medisinske termen for vorte. Humant papillomavirus, også kjent som HPV, er årsaken til alle typer av vorter. Dette viruset er ofte spres ved å skrape det berørte området og deretter skrape eller berører andre områder av huden. De kan noen ganger være bestått ved å berøre noe som har blitt berørt av noen smittet, men denne overføringsmetoden er sjelden.

Identifikasjon

Flate vorter er bygget opp av hud som har blitt noe fortykket ved viruset. De kan føre til noe misfarging av huden eller de kan ha et litt rosa eller rødlig tone. De kan bli funnet på alle område av kroppen, inkludert ansiktet. Hos personer med lys hud, disse vortene har ofte en mørkere rosa nyanse. I de med mørkere hud, kan de være lettere enn normal hud skygge.

Betydning

Flate vorter er ikke skadelig for helse og ikke forårsake noen andre helsemessige problemer. De kan ofte bli funnet i rette linjer på grunn av måten de sprer gjennom skrape med negler. De er svært utbredt blant barn i skolealder, med så mange som 20 prosent av dem ha dem til enhver tid.

Betraktninger

Flate vorter kan være til stede i ekstreme tall. Det er tre karakterer til en flat vorte infeksjon: mild, moderat og alvorlig. Når en pasient har mindre enn 10 flate vorter og har ingen smerte fra dem, er klassifisert som mild infeksjon. Etter å ha fra 10 til 100 flate vorter, fremdeles uten smerte, er ansett som en moderat infeksjon. En alvorlig infeksjon er å ha mer enn 100 flate vorter som forårsaker smerte for pasienten.

Forebygging / løsning

De fleste flate vorter siste bare noen måneder, og noen varer mer enn to år. Det er ikke nødvendig å søke behandling for flate vorter med mindre de presenterer noen form for problem som smerte eller en fremtredende plassering som forårsaker forlegenhet. Tape kan benyttes for å fjerne dem ved å påføre båndet til vortene hver dag. Årsaken bak suksessen til denne behandlingen er ukjent. Det finnes også andre-the-counter rettsmidler, ikke alle som fungerer effektivt.

Intersticial lungesykdom

Intersticial lungesykdom


Interstical lungesykdom er et vitenskapelig begrep som brukes til å beskrive flere ulike typer lungesykdom, ifølge Mayo Clinic. Med alle typer interstical lungesykdom, er lungevev alltid arrete. Ettersom disse arr progressivt blir verre, blir det stadig vanskeligere å puste. Dette gjør det vanskelig for kroppen å få blodet oksygennivået høyt nok. Flertallet av interstical lungesykdommer utvikle ekstremt sakte, men noen utvikler ekstremt plutselig og raskt. Arrdannelse fra interstical lungesykdom er irreversibel som gjør det vanskelig for pasientene å gjenvinne full bruk av deres lungene.

Symptomer

Det finnes flere forskjellige symptomer som er forbundet med interstical lungesykdom. En av varemerke symptomer på interstical lungesykdom er kortpustethet, vitenskapelig kjent som åndenød. Kortpustethet som er forbundet med interstical lungesykdom er enda mer utbredt etter å ha deltatt i fysisk aktivitet. Tungpustethet, brystsmerter og tørrhoste er andre symptomer som ofte er forbundet med interstical lungesykdom. Et annet varemerke symptom på interstical lungesykdom er når negler kurve, vitenskapelig kjent som clubbing, ifølge Mayo Clinic.

Årsaker

Interstical lungesykdom går ofte diagnostisert uten en årsak. Imidlertid, når det er en årsak forbundet med interstical lungesykdom, kan det faktisk være mange forskjellige årsaker. En årsak til interstical lungesykdom er infeksjoner slik som soppinfeksjoner, parasittinfeksjoner og bakterielle infeksjoner. Noen former for interstical lungesykdom kan være forårsaket av sigarettrøyking.

Risikofaktorer

Folk som har svakere immunforsvar har også en økt risiko for interstical lungesykdom. Mange lungekreftpasienter som gjennomgår strålebehandling kan også få interstical lungesykdom på grunn av deres eksponering for stråling. Noen legemidler er også kjent for å forårsake interstical lungesykdom, inkludert kjemoterapi narkotika, legemidler for hjerte-problemer, psykiatriske medisiner og noen typer antibiotika. Eksponering for kjemikalier som asbest, silikastøv eller hjertemetallstøv skaper også en økt risiko for å få interstical lungesykdom, ifølge Mayo Clinic. Røyking kan også øke risikoen for enkelte former for interstical lungesykdom.

Komplikasjoner

En av de viktigste problemene knyttet til interstical lungesykdom er å ha lav blodoksygennivå. Lave blodoksygennivået kan føre til en rekke problemer og gjør treningen svært vanskelig om ikke umulig. En annen komplikasjon forbundet med interstical lungesykdom er pulmonal hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk lunge. Andre komplikasjoner forbundet med interstical lungesykdom inkluderer høyresiden som hjertesvikt og respirasjonssvikt.

Dødsfall

Ifølge American Lung Association, 61,9 folk ut av alles 1 million mennesker døde av interstical lungesykdom i 2003. Dette er en 54 prosent økning fra 1992, da var det bare 40,2 dødsfall per 1 million mennesker.

Hvordan Clip tåneglene slik at du ikke får inngrodde tånegler

Hvordan Clip tåneglene slik at du ikke får inngrodde tånegler


Inngrodde tånegler er en ganske vanlig og behandles medisinsk tilstand som skjer når kanten vokser inn i omkringliggende hud. De to øverste årsakene er iført sko som ikke passer og uriktig spiker trimming, ifølge US National Library of Medicine er Medline Plus. Du kan behandle en inngrodd tånegl hjemme med skikkelig rengjøring, fuktet med varmt vann og masser. Mer alvorlige inngrodde negler bør behandles av en lege og de verste tilfellene kan kreve kirurgi, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons. For å bidra til å forhindre inngrodde tånegler, må du trimme neglene riktig.

Hvordan Clip tåneglene slik at du ikke får inngrodde tånegler

•  Forbered tåneglene og avklipt for trimming ved å rense med varmt såpevann. For tøffere negler, suge føttene i varmt vann i noen minutter før trimming negler.

Starter fra ytterkanten, tettsittende Clippers mellom neglen og huden over - hvor huden og negle møtes.

Trim hver spiker rett over toppen. Vær ekstra forsiktig i hjørnene på hver negl, spesielt på stortåen - hvor flere klipp kan være nødvendig for å trimme hele neglen - slik at neglene ikke taper på kantene. Begynn med din lille tå, som har den minste spiker, og jobbe mot større tær, noe som kan ha tøffere negler.

Pass på å ikke trimme neglene for kort. Spikeren bør ikke være kortere enn kanten av din tå.

Etter trimming neglene, prøve å holde føttene rene og tørre. Dette bidrar til å hindre infeksjon, hvis en tånegl ikke blir inngrodde.

Hint

 • Hvis du trimme en tånegl for kort eller mistenker en inngrodd tånegl, suge foten i varmt såpevann flere ganger hver dag. Holde foten tørr resten av tiden, og ha gode sko. Ta ibuprofen eller paracetamol hvis tånegl forårsaker ubehag.
 • Personer med diabetes bør ha rutine fot og negle checkups med en lege.
 • Symptomer på alvorlig inngrodde negler inkluderer overdreven hevelse, smerte, rødhet og utslipp.

Hvordan få en flat mage uten å miste vekt

Hvordan få en flat mage uten å miste vekt


Mange forbinder å få en flat mage med å miste vekt. Noen mennesker kan trenge å kaste reservehjulet rundt midten for å se slankere og mer tonet. Men for andre, som har en liten mage flab er ikke det samme som overvekt. Dette gjelder spesielt for nye mødre som ofte holder på untoned magen selv etter å miste barnet vekt. Flat mage ved toning din kjernevirksomhet og å styrke magemusklene.

Hvordan få en flat mage uten å miste vekt

•  Ligg på ryggen med knærne bøyd og føttene flatt på gulvet for å gjøre daglige situps. Plasser hendene bak hodet med albuene bøyd. Stram magen og heve øvre del av ryggen og skuldrene opp flere inches mot brystet mens du holder korsryggen i kontakt med gulvet. Fullfør 10 repetisjoner per sett, to eller tre ganger i uken. Bodybuilding.com forklarer at sammentrekning av muskler under en crunch skaper et skille i rectus abdominis muskel og en flatere utseende av en "six pack".

Styrke abs, obliques - musklene på sidene av torso-- og ryggen med kjernerotasjonsøvelser. Ligg på ryggen på gulvet med knærne bøyd. Stram magemusklene og holde skuldrene fremdeles når du roterer underkroppen til venstre, bringe knærne nesten til gulvet. Hold i noen sekunder før du går tilbake til den opprinnelige posisjonen. Gjenta øvelsen på høyre side også. Starte med fem repetisjoner og jobbe deg opp til 15 reps daglig.

Utfør knebøy, en vektbærende trening som kan bygge sterkere bein i tillegg til å jobbe dine magemuskler for en flatere mage. Stå med føttene i skulderbredde fra hverandre. Holde ryggen rett og skuldrene på linje med hoftene, bøy knærne til de er rett over tærne. Balansere vekten på ballene dine føtter. Hold stillingen i en andre og stå opp for å fullføre en repetisjon. Gjør 04:57 repetisjoner per sett, hvile i tre minutter i mellom settene. Prøv å fullføre fire sett under hver treningsøkt.

Engasjere abs uten å miste vekt ved å sitte på en stabilitet ball to til tre ganger per uke. Balansere på ballen tvinger deg til kontrakt magemusklene og styrker din kjerne selv når du ikke gjør spesifikke øvelser på ballen. Bruk ballen i stedet for en kontorstol eller sitte på den når du ser på TV. Indiana University forskere rapporterer at bruk av en stabilitet ball fremmer friere bevegelse, som kan motvirke lavere ryggsmerter også.

Sjekk din diett. Ikke for vekttap, men for kroppssammensetning, ifølge en februar 2010 utgaven av "Styrke og Conditioning Journal." Etter en low-carb diett kan bidra til å øke lean body mass og redusere kroppsfett, som kan gi deg inntrykk av en flatere mage. Velg hele korn når du spiser karbohydrater, og fokus på magre proteiner som kylling og fisk, og ferske råvarer.

Hvordan unngå en inngrodd tånegl

Hvordan unngå en inngrodd tånegl


Inngrodde tånegler kan være svært smertefullt. Mest inngrodde tånegler er forårsaket av feil spiker trimming, men noen ganger en skade på spiker for eksempel en stabbet tå eller arvede egenskaper kan føre til at neglen til å kutte mer dypt inn i kjøttet på hjørnet av tåa. Uansett årsak, kan inngrodde tånegler unngås eller kureres med riktig behandling eller mindre operasjon.

Hvordan unngå en inngrodd tånegl

Trim tåneglene i en rett linje og unngå å kutte dem for kort. Cutting tåneglene for kort kan føre dem til å vokse dypere inn i huden på hjørnet av tåa.

Unngå sko som er for kort eller stramt på tærne. Sko som er for stort kan også føre til problemer ved å legge press på tærne når du går eller kjører.

Unngå å trimme tåneglene for ofte, da dette kan gjøre inngrodde tånegler verre.

Hold føttene rene for å hindre infeksjon i inngrodde tånegler.

Påfør aktuelle medisiner for å redusere smerte og hindre smitte. Disse medikamentene kan hjelpe, men de vil ikke kurere eller forebygge inngrodde tånegler.

Planlegge en avtale med en podiatrist for fjerning av hjørnet av neglen. Legen kan gi varig fritak fra inngrodde tånegler, men forsøker å utføre "mindre operasjon" på spikeren selv anbefales ikke.

Hvordan skille mellom tånegl sopp

Tånegl sopp (onychomycosis) kan være skjemmende, smertefull og kan også føre til tap av spiker. En gruppe av sopp kalles dermatofytter forårsake de fleste av spiker soppinfeksjoner. En annen årsak til denne tilstanden er gjær eller Candida albicans. For å håndtere denne tilstanden, må du lære å skille mellom de ulike typene av tånegl sopp og sine symptomer.

Hvordan skille mellom tånegl sopp

•  Vit at det finnes fire typer soppinfeksjoner som kan påvirke tåneglene. Dette er distal subungal onychomycosis (den vanligste typen), proksimale subungal onychomycosis, hvit overfladisk onychomycosis og Candida spiker infeksjoner. Candida spiker infeksjon oftere påvirker negler men tåneglene er like utsatt. Du klassifisere de fire typer av infeksjoner med en del av spikeren påvirkes av infeksjonen.

Skille mellom tånegl sopp ved å gjenkjenne symptomene på hver type spiker infeksjon og organismen som forårsaker det.

Identifisere distal subungal onychomycosis ved å se etter disse symptomene. Soppen (den dermatophye-Trichophyton rubrum) infiserer mellomrommet mellom spissen av toe og tåen av de ytre og indre sider av spikeren. I de tidlige stadiene, kan infeksjonen føre til at noen av disse symptomene: neglene å skille fra huden, den berørte delen av neglen skifter farge fra hvit til gul eller grønn. Symptomene i de senere stadier av denne tilstanden er: neglene blir hard og tykk, smerte og neglene kan løsne fra neglesengen.

Undersøk tåneglene for tegn på proksimale subungal onychomycosis ved å se etter hvit eller gul misfarging på neglen nær skjellaget. I de senere stadier av infeksjonen, kan den delen av neglen nærmeste skjellaget (proksimale delen) begynner å misfarges, tykkere, smuldre og deretter sprer seg til hele negleplaten. Den dermatofytter heter Trichophyton rubrum forårsaker denne infeksjonen.

Se etter symptomer på hvit overfladisk onychomycosis ved å observere den ytre overflaten av tånegl. Se etter et lag av hvitt materiale som holder seg til negleplaten. Symptomene i de senere stadier av infeksjonen er neglene kan slå hvit og smuldrete. Organismen Trichophyton mentagrophytes føre denne infeksjonen, og dette kan være den enkleste av alle infeksjoner til behandling med anti-fungal medisinering i sin tidlige stadier.

gjenkjenne Candida spiker infeksjon ved å vite at denne infeksjonen kan slå spiker plate grønn eller gul og neglen kan bli ugjennomsiktig. Huden rundt neglen kan få hovne og forårsake smerte. I de senere stadier av infeksjonen, kan neglen blir tykkere eller neglene kan løsne fra neglesengen.

Hint

 • Proksimale subungal onychomycosis er den mest uvanlige type spiker infeksjon og kan være et tegn på problemer med immunsystemet hos en ellers frisk person.

Hvordan behandle kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lungesykdom der lungene er skadet, noe som gjør det vanskelig å puste. Med KOLS er det vanskelig å få luft inn og ut fordi rørene som frakter luft i ut av lungene er delvis obstructed.Cigarette røyking er den vanligste årsaken til kols. Puste i andre typer irritanter, for eksempel forurensning, støv eller kjemikalier, kan også forårsake eller bidra til KOLS.

Hvordan behandle kronisk obstruktiv lungesykdom

•  Slutte å røyke. Pasienter som fortsetter å røyke har en raskere forverring i lungefunksjon enn de som sluttet. Ikke røyke vil også bremse utviklingen av sykdommen. Når en person har sluttet å røyke, bør personen unngå å være rundt røykere og forurenset luft. Røyking og forurenset luft kan irritere lungene.

•  Ta medisin. En lege kan forskrive bronkodilaterende legemidler. Bronchodilators slappe av musklene som omgir puste rør og utvide dem, slik at flytrafikken inn og ut lettere. En lege kan også foreskrive legemidler som kalles kortikosteroider, som reduserer hevelse i øvre luftrørene. En lege kan også foreskrive medisin som skal leveres gjennom en oppmålt-dose inhalator (MDI) eller en tørr pulver inhalator (DPI), hvori medisinen er leveres til lungene som en spray, tåke eller fint pulver.

•  Tren regelmessig. Folk kan tro at trening vil bare føre til en kortpustethet. Dette er usanne. Trene vil forbedre en persons pusteevne. Det vil styrke brystmusklene og redusere kortpustethet.

få vaksinert. Å ha influensa kan være skadelig for lungene og forårsake alvorlige problemer hos personer med KOLS. En influensavaksine bør tas hvert år. Det vil redusere sjansene for å få influensa. En person bør også få en pneumokokkvaksine. Vaksinen vil hindre personen fra å få lungebetennelse og KOLS komplikasjoner.

Har kirurgi. For personer med alvorlig KOLS, kan kirurgi være nødvendig. Kirurgi er for folk som ikke har hatt forbedringer fra å ta medisin og mesteparten av tiden har en svært vanskelig tid puste. Det er to typer av kirurgi. En er Bullektomi. I denne fremgangsmåten, leger fjerne ett eller flere svært store luftblærer fra lungene. De luftrom kan bli så store at de forstyrrer puste. Den andre operasjonen er lungevolumreduksjon kirurgi. I denne fremgangsmåten, kirurger fjerne deler av skadet vev fra lungene.

Hint

 • Hoste er svært viktig i å rydde lungene. Det er noe en person med KOLS bør gjøre hver dag. Personen kan lære fra en lege hvordan å tømme lungene for slim med to eller tre hoste.
 • Lære å puste riktig er en annen svært viktig lærdom for personer med KOLS. En person bør se en lege for dype pusteteknikker.
 • En lungetransplantasjon kan være nødvendig for noen mennesker med svært alvorlig KOLS.

Hvordan virker en tånegl Få infisert med sopp?

Hvordan virker en tånegl Få infisert med sopp?

Forståelse Fungus

Fastsettelse og forstå hvordan en tånegl blir infisert med sopp natur sopp er brakt til forkant.
Sopp er, per definisjon, "en encellede eller flercellede organismen uten klorofyll som reproduserer ved sporer og lever ved å absorbere næringsstoffer fra organisk materiale." (Encarta verden English Dictionary).
Sopp også kalt gjær, mugg, sopp, mugg kjent som skitne bakterien alle har lignende egenskaper og ser ut til å være en del av den samme familien av organismer der de overlever i ulike arenaer i livet. Disse organismene er sykdomsfremkallende parasitter, som betyr at de er i stand til å forårsake symptomer som fører til sykdom som har behov for legehjelp hos mennesker, hvis igjen uten tilsyn. En tånegl blir infisert med sopp når forholdene ligger til rette for sopp å feste seg til en tånegl. Vilkårene er at sporer fra soppen må eksistere og er i stand til å være varm, spise og formere seg. Sporene eksisterende er en trussel i seg selv fordi de er i en sovende tilstand og begynner å trives og formere seg i en varm, mørk, skitten, fuktig atmosfære.

Sovende Fungus reaktivert

Sopp i en sovende tilstand vil bli reaktivert når vilkårene for det å trives er oppfylt. Når soppen er i sporedannende staten, sporene er sovende, og de utvikler et hardt dekke og er inaktive, også kalt vegetativ. Den dekker beskytter dem før de igjen kan trives som deres livsvilkår er laget og deretter de mutere til to forskjellige celler, en prosess som kalles mitose. Folk kan gå inn i en vegetativ haug av sopp og slip sine sko på foten sin og kontrakt en tånegl sopp, eller være i en un-renovert gym dusj, boblebad, salong spa, solarium. De infiserte tånegler vil bli misfarget og som soppen modnes og snart spikeren vil bli svart og falle av. Mold som fester seg til en tånegl, vises spiker gult og grønt i løpet av tidlig infeksjon av muggsoppsporer og de samme betingelser må være til stede, slik som innestengt fuktighet og sporer tilstede.

Forurensning og Contagious

Sopp er kjent for å være smittsom, i et spa sette forurenset spiker kan bli arkivert av en pedicurist eller manikyr og hvis redskapene er forurenset at de kan spre seg fra en person til en annen. Under ingen omstendigheter bør en manikyristen eller pedicurist gi en klient en manikyr eller pedikyr hvis tånegl sopp er tilstede. Utøvernes fots, som også er kjent som ringorm er en vanlig tilstand som mange spa og manicurists overse når serverer folk. En lege skal behandle tånegl som er infisert med sopp. Sopp kan overleve og trives i varme gym sko, et treningsstudio dusj, boblebad, en pedikyr stasjon, et solarium, et badekar og praktisk talt hvor som helst. Nøkkelen til å holde sopp under kontroll er sanitization. Vaske hender, føtter, og ved hjelp av sanitærmidler som er laget for å desinfisere for et slikt formål som sopp.

Hvordan å korrigere en inngrodd tånegl med Cotton Pledgets

Inngrodde tånegler er et vanlig problem som kan oppstå som følge av seg sko som er for smale. Andre årsaker er skader på neglesengen og uriktig pedikyr teknikk. Venstre ubehandlet, inngrodde tånegler kan bli abscessed og skape granulasjonsvev. I særlig alvorlige tilfeller kan koldbrann og tap av tåen til slutt føre. Hvis fanget tidlig, kan inngrodde tånegler være vellykket behandlet hjemme ved hjelp av bomulls pledgets. Mer alvorlige tilfeller bør behandles av en podiatrist.

Hvordan å korrigere en inngrodd tånegl med Cotton Pledgets

Fyll stor bolle eller badekar med varmt (men ikke skålding) vann. Dersom det er ønskelig, legg 1/2 kopp Epsom salter. Bløtlegg berørte foten eller føttene i vannet i 15 til 20 minutter for å myke opp tåneglene og gjør dem lettere å manipulere.

Skjær et lite rektangel fra T-skjorte, ca 1 "lang og 1/4" bred, for hver pledget. Rull klut rektangel slik at den ligner en kort strand av spaghetti. Du trenger en pledget for hver side av hver berørte tånegl.

lirke forsiktig tilbake den berørte hjørnet av tånegl til du finner helt i utkanten. Hvis tånegl er abscessed, vil pus renne ut når du har løftet spissen. Tørk forsiktig bort eventuell væske som drenerer, men ikke la gå fra hjørnet av neglen. Finne og løfte tuppen av hjørnet kan være ganske smertefullt og vanskelig, spesielt hvis tå er abscessed eller veldig hoven.

Tuck bomull pledget mellom hjørnet av neglen og huden under den, så la gå av neglen og la den hvile på bomull. Smerten bør reduseres nesten umiddelbart, så spissen av tånegl ikke lenger graving inn i det omgivende legeme.

Gjenta denne prosessen for hvert hjørne av hver berørte spiker, to til tre ganger daglig inntil tånegl har vokst ut, og er ikke lenger forankret i kjøttet på tå. Avhengig av lengden av tånegl før behandlingsstart, vil dette vanligvis tar 1-3 uker.

Hint

 • Selv om du setter inn bomulls pledgets kan være ganske smertefullt de første gangene, blir det mye mindre ubehagelig som tåa begynner å gro.
 • Hvis du har diabetes eller nedsatt sirkulasjon, må du ikke forsøke å behandle inngrodde tånegler hjemme. Se din lege eller podiatrist for behandling.