Digidexo.com

brokk og höyt blodtrykk

Alternativ medisin for GERD & hiatal brokk

Gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, er en vanlig tilstand som resulterer fra magesyre gjør seg inn i spiserøret på grunn av en svakhet i ventil ment å holde mageinnholdet i magen. GERD er ofte, men ikke alltid, forbundet med hiatal brokk. Hvis du har en svakhet eller rift i membranen som gjør at en del av magen til å stikke inn i spiserøret, har du en hiatal brokk.

Allopathic rettsmidler

Hvis legen diagnostiserer deg med GERD, kan han foreskrive en av flere syrepumpehemmere for å redusere mengden syre som produseres i magen. Selv om dette kan gi lindring, noen ganger kan det faktisk forverre problemet over tid. Noen mennesker er diagnostisert med syre overproduksjon, når det faktisk er de under-produserende. Dette fører til ufullstendig nedbrytning og bidrar til det brennende følelse og tyngde. Typiske behandlinger for hiatal brokk inkluderer sove med hodet og skuldrene forhøyet, spise mindre måltider, og eventuelt kirurgi.

Alternative løsninger

Som angitt ovenfor, GERD symptomer kan noen ganger faktisk være forårsaket av utilstrekkelig magesyre enn for mye. For å se om dette er tilfelle, kan du kjøpe betaine hydrocholoric syre (magesyre) kapsler over disk. Ta en kapsel med et måltid (aldri ta disse med mindre du kommer til å umiddelbart følge dem med mat). Hvis du tåler det godt og ikke opplever en verre brennende følelse, kan det hende du har lav syre i stedet for overflødig syre. Hvis halsbrann forverres, har du mest sannsynlig har overskudd av syre; derfor avvikle bruken av disse kapslene.

Hvis du lider av overskytende syre, bør du kanskje prøve lakris. Lakris er tilgjengelig hos din lokale helsekost butikk i pilleform; se etter deglycyrrhizinated lakris (DGL) for å unngå mulig økt blodtrykk. Ifølge en studie gjort av L. Glick, og publisert i "Lancet" i 1982, ble DGL vist seg å bidra til å helbrede magesår. Blæretang er en annen urt du kan bruke. Den inneholder alginsyre, som er en av de aktive ingrediensene i den populære middel Gaviscon ™.

Hiatal brokk kan ofte bli avløst av noen fysiske aktiviteter, som vanlig gange. Bevegelsen hjelper magen lysbildet ned igjen på plass. Når du føler fylde som signaliserer magen din har gled opp gjennom spiserøret åpningen, kan du prøve å ligge på ryggen og avslappende. Plasser en hånd på bunnen av brystbenet, og med et lett trykk, skyv hånden i en nedadgående bevegelse for et par inches. Dette kan sette ting tilbake på plass. Også prøve å stå på et trinn krakk eller laveste trapp og hoppe lett ned for å hjelpe magen lysbildet tilbake ut av åpningen.

Hiatial Brokk Symptomer

En hiatal brokk er en utvekst av en del av magen i brystet området gjennom membranen. Membranen muskel svekker og magen presser inn i brysthulen. Selv om en hiatal brokk kan være så liten at den ikke forstyrrer normal funksjon eller vise merkbare symptomer, kan en større hiatal brokk forårsake symptomer som er både merkbar og ubehagelig, selv smertefull eller skremmende. Symptomene på en hiatal brokk er varierte.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan symptomer på en hiatal brokk inkluderer kvalme, halsbrann, brystsmerter og Rap. Disse kan ikke synke, kan være ekstreme, og du kan ikke være i stand til å fastslå årsakene til symptomene. På dette punktet et besøk til en lege kan være nødvendig for å riktig diagnostisere tilstanden.

Alvorlige symptomer

EMedicineHealth sier at et besøk til sykehuset kan kalles for når symptomene inkluderer problemer med å svelge væsker eller fast føde, kortpustethet, feber, hoste, hjertebank, oppkast av blod og mørk avføring. I tillegg alvorlige brystsmerter, spesielt hos personer som er utsatt for hjertesykdom, kan berettige et sykehus besøk. Disse inkluderer personer med risikofaktorer som diabetes, høyt blodtrykk og en familiehistorie med hjertesykdom.

Betraktninger

Ifølge Mayo Clinic, er hiatal brokk symptomer opphisset av visse aktiviteter eller posisjoner, og kan bli mer merkbar i disse periodene. Løfte tunge gjenstander og anstreng kan agitere en hiatal brokk. Enkle tiltak som lener seg fremover eller kommer til å legge seg ned kan forårsake en hiatal brokk å handle opp. Selv belastningen av svangerskapet kan gjøre symptomene på en hiatal brokk verre.

Forebygging / løsning

EMedicineHealth anbefaler å miste vekt, får mer mosjon, gjenværende aktive umiddelbart etter et måltid i stedet for en stillesittende aktivitet og sitter i en oppreist holdning riktig posisjon. Det kan også bidra til å heve hodet av sengen med blokker eller en pute under madrassen, slik at du er på en liten stigning på 4 til 6 inches når du sover.

Expert Insight

Ifølge eMedicine Health, kan det være nødvendig å endre kosthold og hvordan du spiser for å bidra til å lindre symptomene. Å spise 2-3 timer før leggetid og spise mindre mengder oftere i stedet for å spise store måltider er nyttige måter å minske symptomene. Du kan også ha å unngå stekt og fet mat, peppermynte, sjokolade, alkohol og koffein for å redusere symptomene på en hiatal brokk.

Symptomer på hiatal brokk

Symptomer på hiatal brokk


Også kalt en hiatus brokk, er en hiatal brokk en anatomisk abnormitet som oppstår når den øvre delen av magen stikker fra bukhulen inn i brysthulen. Dette utstikket skjer gjennom en ventil åpning i mellomgulvet kalles lavere esophageal sphincter (LES). Den delen av den øvre del av magen som stikker inn i brysthulen kalles en hiatushernie. Skissert nedenfor er noen symptomer på denne tilstanden.

Acid Reflux

En av de mest vanlige symptomer på hiatushernie er sure oppstøt, en tilstand karakterisert ved en tilbakespyling av mat og mage-syrer fra magen i spiserøret. Hiatal brokk forårsaker denne tilstanden ved å svekke den nedre esophageal sphincter og forårsaker den til å svikte. Den LES er en ring av muskler som tjener som en ventil for å holde mageinnholdet i magen.

Halsbrann

Når mage væsker er tilbakestrømmet, den sure innholdet i disse væskene irriterer eller inflames ubeskyttet cellevev som linjer i spiserøret. Dette fører til en varm, brennende følelse og smerte i brystet som stråler oppover fra magen inn mot munnen. Dette skjer vanligvis i løpet av eller etter å ha spist et måltid.

Oppstøt

Oppstøt også resultater fra svekkelsen av LES av en hiatal brokk. Dette tillater ufordøyd mat i magen for å bli evakuert opp og inn i spiserøret. Disse mageinnholdet kan regurgitated helt opp i halsen, og til og med inn i munnen.

Raping og kvalme

Et annet symptom på hiatal brokk er raping. Raping resultater når gass som samler seg i magen frigjøres gjennom svekket LES. Denne gass som ellers ville være inneholdt i magen mesteparten av tiden.

Komplikasjoner

I alvorlige tilfeller av hiatal brokk, kan komplikasjoner utvikle. For eksempel, hvis en hiatal brokk er vridd eller strangulated den kutter av blodtilførsel. En strangulated hiatal brokk forårsaker vanskeligheter med å svelge (dysfagi) og sterke brystsmerter.

Betraktninger

Symptomer på en hiatal brokk utløses eller forverres når du legger deg ned, len deg forover eller belastning fra å løfte en tung gjenstand. Disse symptomene kan også utvikle eller forverre seg i tredje trimester av svangerskapet. Dette er fordi utvide livmoren kan presse magen oppover mot mellomgulvet, som påvirker LES og skjerpende symptomene på hiatal brokk.

Athletic Pubalgia & Sports Brokk

Athletic Pubalgia & Sports Brokk


Sport brokk er faktisk bare en mindre formell navn for atletisk pubalgia. Denne tilstanden fører til smerte i lysken og nedre mageområdet. Det er et problem som er vanskelig å behandle, og til og med lengre perioder med hvile synes ikke å bidra til å lindre symptomene. Det er først og fremst en bekymring for profesjonell, seriøs eller eliteutøver.

Hva er en sport brokk eller Atheletic Pubalgia

Sport brokk har blitt en catch-all setning relatert til smerter i lysken, nedre del av magen, området av pubis symfyse (skambenet), lår adduktorer (musklene som presser lårene sammen) og hip flexors (musklene som beveger hoftene). En brokk oppstår når et organ buler gjennom beskyttelses muskel rundt den. Det er en skade som ikke ble anerkjent før på 1990-tallet, og selv i dag er det noen tvetydighet om hva det er.

En historie av Term

Siden 1960-tallet, har idrettsutøvere klaget over disse symptomene, og flere måtte avslutte lovende karriere på grunn av dem. Rundt 1990 begynte idrettsmedisin spesialister for å definere symptomene på atletisk pubalgia. De foretrakk dette begrepet til idrett brokk siden symptomene var til tider ikke de av en brokk. Som et spørsmål om faktum, var det flere ulike klager som falt under paraplyen av begrepet sport brokk. Ved begynnelsen av 2000-tallet, leger som bruker ultralyd og MRI var bedre å forstå tilstanden.

Som lider Atheletic Pubalgia

Athletic pubalgia eller sport brokk kan påvirke enhver idrettsutøver, men er særlig utbredt i idretter som krever raske svinger og retningsendringer. Fotball, basketball, fotball og hockey alle har forårsaket denne tilstanden i sine seriøse spillere.

Symptomer og Diagnose

Symptomer omfatter smerter i lysken, hippe området og øvre del av låret, og kan bevege seg rundt for å forårsake en brennende følelse i anal området. Hoste og nysing kan forverre smertene. Disse symptomene vil ikke gå bort selv med lengre perioder med hvile. Leger i 2010 bruk ultralyd og MRI for å prøve å analysere problemet. Det finnes tilfeller, men ,, når utforskende kirurgi er nødvendig for å finne problemet.

Behandling

Den minst invasiv behandling er en diett av fysioterapi. Dessverre har det ikke vært mye suksess med denne ikke-invasiv behandling. Hvis dette er tilfelle, vil du trenger kirurgi for å rette problemet. Siden en rekke ting kan være årsaken til problemet, har hver operasjon for å være skreddersydd for den enkelte sak. Men generelt, vil kirurgen åpne nedre mageområdet og sett på rectus abdominis mucscle til pubis. Fra dette punktet, må han avgjøre om du har andre problemer med lårene eller hoftene og behandle dem på riktig måte.

Recovery og Rehabilitering

Recovery bør begynne med en fire ukers periode med hvile uten sportslige aktiviteter. Etter denne perioden, bør du begynne en periode med rehabilitering under tilsyn av din trener eller fysioterapeut.

Prognoser og Advarsel

De fleste idrettsutøvere kan gå tilbake til sin idrett innen åtte til ti uker etter operasjonen. Likevel, i ca 15 til 20 prosent av tilfellene kan det være varige effekter som vil hemme ytelsen. Laproscopic kirurgi har vært prøvd og er sikkert mindre inngrep enn åpen kirurgi. Ortopediske kirurger i 2010 råde deg til ikke å akseptere dette alternativet som de har hatt til å gjenta denne prosedyren med åpen kirurgi.

Hvordan lage din egen Truss for en brokk

Hvordan lage din egen Truss for en brokk


En brokk oppstår når bukveggen svekker og deretter tårer eller buler, slik at den indre mage fôr for å presse gjennom og danner en kul eller avrundet sac. Noen ganger, kan abdominal eller intestinal vev skli inn i sac også, forårsaker smerte og alvorlige helseproblemer. Brokk oppstår vanligvis i lysken eller mageregionen, eller rundt navlen, og er forårsaket av overdreven belastning, for eksempel fra løfte-eller en naturlig svakhet.

Mens kirurgi er den eneste langvarige løsning for en brokk, kan en fagverk brukes for å lindre smerte på kort sikt. Dette er et belte eller pad bæres over brokk å holde abdominal vev fra å skli inn i sac. Selv om disse kan kjøpes på nettet eller på en medisinsk forsyning butikk, kan du lage din egen med noen forsyninger som du kan ha på hånden.

Hvordan lage din egen Truss for en brokk

•  Se en lege hvis du tror du har en brokk. Symptomer inkluderer smertefull hevelse eller buler i magen eller lysken, og smerte når du hoster, løfte eller å ha en tarmen bevegelse. Bule vil forsvinne når du blir liggende nede. Det er viktig å ha en lege diagnostisere tilstanden din og sikre at du ikke har en "strangulated" eller vridd brokk, eller en "fengslet" eller fanget brokk; disse er farlig og potensielt livstruende.

Ta av alle klær som dekker brokk. Den fagverk må påføres direkte mot huden for å gi en riktig mengde trykk.

Hold komprimering sjal rundt midjen din og legge seg ned på ryggen, enten på en seng eller på gulvet.

Plasser brettet vaskeklut eller medisinsk pad direkte over brokk.

Trekk den ene enden av kompresjons vikle rundt vaskeklut eller puten, slik at den ikke kan gli ut av plass. Sakte stå og surr sjal rundt kroppen din, trekke den stram slik at kluten eller puten er skjøvet tett mot brokk.

Fest komprimering wrap med de medfølgende klipp, noe som gjør at de er forsvarlig festet og ikke vil løsne lett.

•  Bend og bevege forsiktig for å kontrollere trykket av puten og tetthet av flyten. Mens du ønsker både å være fast på plass, holder brokk i, trenger du ikke vil at det skal være så stramt at normal bevegelse er ubehagelig eller smertefullt.

Hint

 • Redusere matinntaket kan lindre smerte fordi en full mage øker presset på skadde området.
 • Du bør være godt tilpasset for en truss; dette er bare en midlertidig løsning til du kan bli skikkelig behandlet av legen din, eller få en medisinsk brokk truss.
 • Du bør ikke bruke en truss hvis en brokk ikke kan skyves inn igjen, eller hvis truss forårsaker smerte eller ubehag.
 • Ikke prøv å behandle en brokk på egen hånd; medisinsk intervensjon er nødvendig, og jo raskere du er diagnostisert og behandlet, vil lettere behandling være.

Hvordan avlaste Brokk Pain

Hvordan avlaste Brokk Pain


Hernias oppstå når tårer i et bestemt kroppsvev tillate et annet organ for delvis å presse gjennom, forårsaker smerte og ubehag, så vel som alvorlige helserisiko. Det finnes to hovedtyper av brokk: hiatal og inguinal. Hiatal brokk oppstår når magen trenger gjennom membranen, og inguinal brokk oppstår når en del av tarmen som trenger gjennom den nedre bukveggen.

Hvordan avlaste Brokk Pain

Lindrende Brokk Pain

•  Gå til legen. Hvis legen din er enig i at din brokk er liten nok til å ta en vente-og-se-tilnærming, fortsetter deretter til flittig overvåke dine symptomer. Enhver endring i størrelsen av brokk eller intensiteten av smerten kan kreve en ytterligere medisinsk vurdering.

slappe av og finne en behagelig stilling. For de typer ur-og-vente av brokk, kan du velge å ta en over disk smertestillende medikamenter i fem til syv dager. Dette kan hjelpe kjedelig den første smerten av brokk.

Brew og drikke kamille te. Ifølge hjem rettsmidler, har denne urten vært kjent for å bidra til å berolige noen av smerte forbundet med brokk. Det har også vært kjent for å hjelpe til avkobling, og brukes som et smertestillende for mange forskjellige typer av smerte.

Bruk is til det berørte området. La isen å bo i posisjon 20 minutter. Ta isen ut i 20 minutter, og på nytt i ytterligere 20 minutter. Gjenta denne syklusen to til tre ganger per dag.

Svelg den anbefalte dosen av rupturewort med vann. Ta hensyn til anvisningene på pakken. Rupturewort er en valgfri hjemme bøte ofte anbefalt å avlaste brokk smerter. Du kan også legge til en dash av cayenne pepper til maten eller til 7:56 gram vann, som Cayenne har også blitt kjent for brokk lettelse. Alle naturmidler bør tas med forsiktighet og under tilsyn av en lege eller erfaren herbalist. Urter er ikke regulert av FDA.

Hint

 • The Mayo Clinic anbefaler inntak av høy-fiber mat og opprettholde en sunn vekt som to av de beste måtene å forebygge brokk. Røykeslutt og unngå å løfte tunge gjenstander vil også bidra til å forhindre brokk. Smerten av hiatial brokk kan bli løst ved å heve hodet mens du sover og spiser mindre, hyppigere måltider.
 • Hvis brokk blir forstørret eller mer smertefullt, vil du mest sannsynlig trenger å ha det fjernet kirurgisk. Hernioplasty og herniorrhaphy er de to mest vanlige prosedyrer for å korrigere brokk. Hernioplasty er ofte foretrukket; på grunn av dens bruk av et fiberoptisk rør med et lite kamera, er korrigert brokk laparoskopisk. Brokk kan være farlig hvis de ikke blir overvåket av helsepersonell. Ikke la brokk ubehandlet.

Hvordan identifisere symptomer på hiatal brokk

Hiatal brokk er ganske vanlig. Folk har ofte små brokk uten selv å vite det. Problemet kommer når de brokk blir for store. Her vil vi gå over noen ting å se etter hvis du mistenker at du har en hiatal brokk.

Hvordan identifisere symptomer på hiatal brokk

Hvordan vite om du har en hiatal brokk

•  Den første og viktigste steget i å avgjøre om du har en hiatal brokk er å vite nøyaktig hva man er. En hiatal brokk er plassert der spiserøret møter magen din, og er forårsaket av en del av magesekken presser gjennom i spiserøret.

Nå som du vet hva en hiatal brokk er, er det noen symptomer å se opp for. Hvis følgende symptomer er plagsomme eller vedvarende bør du sjekke med din lege: HeartburnBelchingChest PainNausea

En annen ting å være klar over med en hiatal brokk er at symptomene er verre når du ligger nede eller bøyer seg frem, og når anstreng eller løfte tunge gjenstander. Hiatal brokk vil også bli verre under svangerskapet.

Til slutt, se opp for følgende symptomer som de indikerer en forverring av din hiatal brokk mest sannsynlig forårsaket når den delen av magen din poking gjennom i spiserøret blir vridd og blodgjennomstrømningen er avskåret. Hvis du opplever noen av symptomene oppsøke lege umiddelbart! Alvorlig brystet painDifficulty swallowingObstruction i spiserøret

Hint

 • Lær selvhjelp behandlinger for hiatal brokk.
 • Slutte å røyke.
 • Sjekk alltid med legen din når du opplever brystsmerter.

Hvor å Sjekk for en brokk

Et brokk er et brudd eller svakt punkt i vevet som holder et organ på plass. Avanserte brokk kan resultere i et organ som arbeider seg gjennom hullet. De kan ta lang tid å utvikle, eller kan skje umiddelbart etter en slags traume. Uansett må brokk bli identifisert og pasienter bør ha en lege engasjert til å fikse dem.

Hvor å Sjekk for en brokk

•  Undersøk din torso for buler eller hevelse. Dersom et organ har trengt muskel, kan du være i stand til å se den lille bump at resultatene fra dette. Ha noen sjekke ryggen og andre steder du ikke kan se på egen hånd.

Trykk mykt inn i kroppen din til å prøve å føle for en brokk. Noe utenom det vanlige kan være manifestasjonen av et brokk. Eventuelle støt eller myke anomalier kan være et organ svulmende gjennom musklene. Akkurat som tilfellet er med en visuell kontroll, har en venn sjekke hard å nå deler. Vanligste stedene for brokk er inni magen knapper og i lysken.

•  Vurdere smerten du føler, hvis du har noen i det hele tatt. Brokk kan forårsake skarpe og sløve typer smerte. Fordi du kunne ha vridd organer, hvis smertene blir verre når du står, kan smerten være et resultat av din brokk. Hvis du har ekstra vondt når du trykker på en mistenkt brokk, kan dette være ytterligere bekreftelse.

4 Sett inn den fryktede slags brokk sjekk. Mens det ikke kan være hyggelig, diagnostisere en brokk i lysken er noe som bør gjøres. Du kan se etter en brokk i lysken ved å få i oppreist stilling. Trykker fingrene ned i pungen huden og trykker fingeren mot skam tubercule. Du bør være i stand til å føle inguinal ring. Påfør stress, som om du skulle bruke badet. Hvis du føler noe malplassert, kan dette være et brokk.

ser under overflaten ved bruk av medisinske røntgenstråler. Leger kan bruke røntgen for å diagnostisere en brokk for deg.

Hva er et brokk?

En brokk er en vanlig tilstand som oppstår når tarmen glir gjennom bukveggen inn i kroppens hulrom, forårsaker en synlig bule. Noen typer brokk er mer utbredt blant menn, selv om brokk kan også forekomme hos kvinner og barn. Medvirkende faktorer inkluderer alder, tunge røyking og fedme.

Typer

Det finnes forskjellige typer av brokk som forekommer på forskjellige deler av kroppen. Det er mulig for en person å ha to typer av brokk samtidig i lyske-området. Lyskebrokk oppstår i lysken, og er den vanligste typen. Ventral brokk er en type brokk som oppstår like over navlen området og gjør ikke vondt så mye som de andre. Navlebrokk skjer innenfor navlen. Noen mennesker har hiatus brokk der magen stikker inn i brystkassen.

Effekter

Brokk er vanligvis synlig og form som en klump rundt magen eller lysken. En murrende smerte vanligvis følger klump, noe som forverrer når personen er aktiv eller hoster. Klump eller bule blir større etter hvert og blir mør. Det kan være ganske ubehagelig og bli mer komplisert hvis de fangede vev er avskåret fra blodtilførsel, skade dem. Hiatus brokk kan forårsake halsbrann og dårlig fordøyelse.

Identifikasjon

Siden brokk er vanligvis synlig, vil legen sannsynligvis være i stand til å diagnostisere det med en gang, med mindre noen underliggende helseproblemer finnes som trenger ytterligere medisinsk undersøkelse. En fysisk undersøkelse er gjort når symptomer på brokk er til stede og det er smerter i lysken eller mageområdet, selv uten en synlig klump. Legen kan utøve press, eller be pasienten om å hoste, slik at brokk kan bli sett.

Betraktninger

Noen andre tilstander kan ligne på en brokk, så du bør ikke forsøke å selv-diagnostisere dette problemet. En kjedelig verke i magen kan på grunn av en urinveisinfeksjon eller en nyrestein. Klumper i magen kan være et resultat av tykktarmen eller prostatakreft. Selv om en brokk er vanligvis ikke farlig, kan forholdene som har lignende symptomer være.

Forebygging / løsning

Når diagnosen er ferdig, kan du kreve kirurgi for å reparere brokk eller behandle komplikasjoner. Kirurgi er den mest effektive måten å behandle en brokk. Brokk kan ikke kureres med medisiner eller trening. Iført en truss eller brokk belte noen ganger lindrer smertene til en viss grad, og kan bidra til å forhindre brokk fra svulmende ut, men blir ikke kvitt av brokk. Heldigvis er brokk kirurgi vanligvis ikke en hasteoperasjon og kan planlegges i god tid.

Lyske brokk Tegn og symptomer

Lyske brokk Tegn og symptomer


Noen mennesker er ikke engang klar over at de har en lyske brokk, eller lyskebrokk, før de besøker sin lege for en rutinemessig eksamen. Mange ganger, ikke brokk viser ikke noen tegn eller symptomer som det enda eksisterer. En person kan oppleve en bule i hans lysken når du står opp. Dette bule er forårsaket av en utstående tarmen og en person trenger for å søke medisinsk behandling for det. Her er informasjon knyttet til symptomer, tegn, årsaker og behandlinger for en brokk i lysken.

Symptomer hos voksne

Noen ganger kan en lyske brokk viser ingen tegn på at den er der før du står opp og legger merke til en bule, ellers hoste eller belastning. En person som lider en lyske brokk vil mer enn sannsynlig varsel denne bule på hver side av deres skambeinet. Du kan også legge merke smerter i området i lysken når du hoster, løfter eller bøyd over. Det er vanligvis en dregging eller følelse av tyngde i lysken. Menn er mer sannsynlig å utvikle denne type brokk enn kvinner. Noen ganger kan den utstikkende tarmen faller inn i pungen. Hvis dette skjer, er brokk kalles en lyske-scrotal brokk. Noen ganger vil det være smerte og hevelse i pungen og testiklene. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle en brokk i femoral kanalen på grunn av en svakhet der. De vil som regel merke bule, samt andre smertefulle symptomer mens du gjør små oppgaver.

Symptomer hos barn

De fleste lyske brokk hos barn skyldes en svakhet i bukveggen. Faktisk er det anslått at fem av hver 100 barn vil lide av en brokk i lysken. I et lite barn, kan brokk gjøre sin tilstedeværelse kjent når barnet hoster, gråter, eller er straining under en normal avføring. Hos eldre barn, brokk vil fremgå mens barnet står under hoste eller anstrengende, så vel som i løpet av en normal avføring.

Årsaker

De fleste lyske brokk er forårsaket på grunn av en svekkelse og økt trykk i bukveggen. Selv om noen lyske brokk synes å ha noen åpenbar årsak i det hele tatt, de fleste brokk som utvikler hos barn skyldes at mageslimhinnen ikke lukker ordentlig ved fødselen. Brokk som utvikler senere i livet antas å være forårsaket av en svekkelse i bukveggen på grunn av aldring, mageoperasjoner, intens og kronisk hoste, eller gjør intens fysisk aktivitet som forårsaker anstreng i området.

Risiko

Lyske brokk kan vokse seg større over tid hvis den forblir ubehandlet. Disse brokk kan føre til press og bli smertefullt i områdene rundt den. Hvis den forblir ubehandlet i et menneske, vil disse brokk strekker seg inn i pungen, og testikler, forårsaker svelling og smerte. Et brokk venstre ubehandlet kan føre til en løkke av tarmen for å bli fanget i bukveggen var brokk begynte. Dette kan føre til smerter og hindrer avføring til det punktet du ikke kan ha ett eller passere gass. Det kan også gi kvalme og oppkast. Dette er en alvorlig tilstand, fordi den innfangede tarmen vil ha sitt blodstrøm avskåret, forårsaker at en del av vevet på å dø. Når dette skjer, er det som kalles en kvelning av tarmen og er livstruende. Kirurgi er nødvendig så snart som mulig.

Forebygging / løsning

Hvis du er født med en svekkelse i bukveggen, er det ikke mye du kan gjøre for å hindre en lyske brokk skjer. Det er ting du kan gjøre for å redusere belaste magemusklene. Prøv å opprettholde en sunn vekt å legge mindre belastning på dette området. Legge fiber til kosthold vil redusere behovet for å stamme under en avføring. Vær forsiktig og vær forsiktig når du slipper å løfte noe tungt; husk å bøye fra knærne når du løfter. Siden røyking kan føre til kronisk hoste, stopp. Iført en truss vil ikke fikse brokk. Det kan bringe komfort for en kort periode, men skaden vil fremdeles være der.

Diagnose / behandling

Mesteparten av tiden vil legen finne brokk ved å gjøre en enkel legeundersøkelse. Hvis brokk ikke forårsaker du ubehag og er relativt lite, kan legen bare vente og se på brokk. Hvis brokk er forstørret og skaper ekstreme smerter, er kirurgi det eneste alternativet tilgjengelig i å fikse det. De to operasjoner som er tilgjengelige for å reparere en lyske brokk er herniorrhaphy og hernioplasty.

Symptomer på en brokk

En brokk er et fremspring av noe slag, hvor en del av enten magen (hiatal) eller i tarmene (inguinale) obtrude inn i et annet område av kroppen. Dette utstikket kan være et resultat av en skade eller en svekkelse av vev, men vil vanligvis føre med seg et sett av symptomer.

Fordøyelsesbesvær

Mange mennesker som har en mer uttalt brokk involverer magen vil ofte oppleve en viss grad av halsbrann eller fordøyelsesbesvær. Dette er på grunn av en endring i funksjonen av dette organ, ved at syrene og maten kan "tilbakestrømning" inn i spiserøret.

Gass

Hvis du noen gang har opplevd noen form for fordøyelsesbesvær, vet du at det vil som regel føre med seg noe gass. Dårlig fra en brokk er ikke annerledes.

Kvalme

Når brokk stammer fra magen, vil folk flest også begynne å føle seg kvalm eller kvalm. Igjen, dette har en mye å gjøre med endringen i magen.

Pain

Uansett hvor brokk befinner seg, vil en person vanligvis føler noen form for smerte, spesielt når brokk er stor. Med en hiatal brokk, vil denne smerten vanligvis isoleres til brystet. Med en inguinal brokk, vil den være plassert i området ved skrittet.

Hevelse

Noen menn som lider av brokk beskjæring av testiklene kan også legge merke noe hevelse i pungen. Dette vil bare skje hvis utstikket presser inn i testiklene.

Burst brokk symptomer

Hernias er definert som "fremspring av et organ eller vev gjennom en åpning i dets omliggende vegger, spesielt i mageregionen." De er relativt vanlig og lett å behandle. Imidlertid kan komplikasjoner oppstå i sjeldne tilfeller, noe som gjør brokk farlig og livstruende. Kanskje det verste av disse er burst brokk. I å lese om brokk, vil du vanligvis finne "burst" brukes på to måter. Den første er ikke så alvorlig, er det andre livstruende.

Burst brokk

Mange ganger er brokk skyldes at det er et hull i bukveggen. Hvis dette er tilfelle, kan kirurgi for å lukke hullet anbefales. Dette er ikke en sikker kur, skjønt. I noen tilfeller blir det reparasjoner sprenge åpne. Dette betyr reparasjonen ikke holder.

Tegn brokk Burst

Hvis du har hatt brokk reparasjon, vil du vite at den har sprukket hvis brokk returnerer. Du vil se tilbake på bule forårsaket av brokk, sammen med de samme typer smerte du følte opprinnelig. Brokk må repareres igjen for å holde fra å få sepsis.

Tegn på alvorlig brokk problemer

Ett tegn på en brokk er at det kan generelt bli skjøvet tilbake inne i bukhulen eller redusert. På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Når blodtilførselen er kuttet av, kan vevet dø i så få som seks timer. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, men vil ikke ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Burst Brokk

Hvis kvelning er alvorlig nok, den delen av tarmen blir kvalt kan sprenge åpne, forårsaker intense smerter. Du vil da bli septisk og har en høy feber. På dette punktet, blir kirurgisk reparasjon et medisinsk nødstilfelle.

Oppsøk Medical Care

Hvis du finner noen brokk eller tror du har symptomer som kan indikere en brokk, gå til legen din. Selv om du kanskje ikke føler ubehag i begynnelsen, briste brokk er alvorlige. Begge typer briste brokk kan forårsake sepsis, som er en forgiftning av blodet fra innføringen av forråtnet materiale.

Informasjon om blodtrykk medisin Lotrel

Informasjon om blodtrykk medisin Lotrel


Lotrel er en reseptbelagte medisiner som hovedsakelig brukes til å behandle hypertensjon (høyt blodtrykk). Lotrel inneholder en kombinasjon av narkotika Amlodipin; en kalsiumkanalblokker og Benazepril; og en angiotensin-omdannende enzym (referert til som ACE). Lotrel er ofte brukt som en preemptive tiltak, som ubehandlet hypertensjon kan føre til alvorlige sykdommer som hjerteinfarkt, hjerneslag og sykdommer i nyrene.

Funksjoner

Amlodipin, kalsiumkanalblokk (eller kalsiumantagonist), arbeider for å øke blodgjennomstrømningen ved lettelser blodårene slik at de er i stand til å utvide og utvide seg. ACE-hemmere som Benazepril, arbeide for å redusere enzymet ACE handling. Ved å hemme den ovennevnte, kan blodkar utvide eller ekspandere, og blodtrykket kan falle. Når dette skjer, til hjertets generelle helse og evne fungere (pumpe blodet) øker.

Administrasjon

Lotrel doser er foreskrevet i henhold til pasientens medisinske tilstand og sin reaksjon på behandlingen. Lotrel er ikke ment å lindre symptomer og redusere en persons blodtrykk umiddelbart; det kan ta opptil flere uker for medisiner for å nå sitt fulle effektivitetsnivå. Det er viktig at Lotrel tas som foreskrevet (vanligvis en gang daglig) og konsekvent. Å ta medisinen på samme tid hver dag anbefales, da det må brukes konsekvent for å oppnå fordelen.

Doser

Lotrel tas oralt i form av en kapsel. Avhengig av dosen, inneholder medisinen forskjellige styrker av de ingredienser amlodipin og benazepril. Den amlodipin i kapslene varierer i styrke fra 2,5 mg, 5 mg eller 10 mg og er benazepril styrke tilsvarende 10 mg, 20 mg og 40 mg. Til sammen er det seks forskjellige kombinasjons styrker som er tilgjengelige.

Identifikasjon

Lotrel doser kan modifiseres og eller reduseres for å passe best til pasienten. De kapselstyrke er laget for å være lett skilles fra hverandre. Lotrel 2,5 mg / 10 mg er hvit med gullbånd, Lotrel 5 mg / 10 mg er brun med hvite bånd, Lotrel 5 mg / 20 mg er rosa med hvite bånd, Lotrel 5 mg / 40 mg er en lyseblå kapsel med hvite bånd , og Lotrel 10 mg / 20 mg er en lilla kapsel med hvite bånd.

Bivirkninger

Bivirkninger av Lotrel er tretthet, ørhet og tørrhoste. Disse effektene har en tendens til å avta når legemet blir vant til medisinen. Alvorlige bivirkninger inkluderer besvimelse, nedsatt libido, infeksjon eller influensalignende symptomer og økt eller redusert urinmengder. Tegn på en allergisk reaksjon på Lotrel inkluderer: pustevansker, utslett, kløe, hevelse i ansikt, tunge eller svelg og ekstrem svimmelhet. Det er viktig å drikke minst seks glass vann per dag mens du tar medisiner for å hindre dehydrering. I noen tilfeller trenger pasientene ikke opplever noen bivirkninger, før de har vært på medisiner for et par måneder. Før du starter Lotrel, er det viktig å informere legen din om alle og alle hatt kontakt sykdommer du har, medisiner du tar og allergier.

Tarm brokk symptomer

Tarm brokk symptomer


Brokk oppstår når kroppens organer presse gjennom en åpning i veggene som omgir organene. Dette kan skje med magen og hjernen, men den mest vanlige organ som vil herniate er tarmen. Tarm brokk vil gjøre seg kjent gjennom buler i magen, pungen, lår, side og nedre del av magen.

Årsaker og risikofaktorer

Tarm brokk er forårsaket av svakheter i bukveggen, som omgir tarmen. Disse svakhetene kan være genetisk, men også forårsaket av graviditet.

Tegn og symptomer for reduserbar Hernias

Mange ganger, vil brokk viser ingen symptomer. Den uvanlige bule fra en brokk er vanligvis den mest merkbare tegn du har en. Bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

Tegn og symptomer for irreducible Hernias

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Behandling

Hvis brokk er reduserbar og forårsaker mindre smerte, kan en lege anbefaler pasienten bære en truss. Dette er et plagg som skal legge press på brokk og hold den. Smertefull eller irreducible brokk vil kreve kirurgi. Med åpen kirurgi, vil legen bruke lokalbedøvelse og lage et lite snitt i pasientens nær herniated området. Tarmene blir deretter presset tilbake inne i bukveggen og veggen er sydd stengt. Dette er den mest vanlige behandling. Laparoskopisk kirurgi bruker narkose og tre små kutt (mindre totalt enn åpen kirurgi cut). Legen bruker deretter en laparoskop og små instrumenter, alt satt inn gjennom snittene å presse innvollene på plass igjen. Åpningen blir deretter stiftes stengt.

Forebygging

Enten du får en tarm brokk er nesten ute av kontroll. Men det er ting du kan gjøre for å redusere risikoen. Unngå å være overvektig og anstrengende å løfte ting. Fedme og belastning skape press på bukveggen som kunne starte en brokk. Også, trene magemusklene for å styrke dem slik at de tåler mer press mot dem.

Bukveggen brokk symptomer

Bukveggen brokk symptomer


Ordboken definerer en brokk som "utstikket av et organ eller vev gjennom en åpning i dens omkringliggende vegger, spesielt i mageregionen." Selv om brokk kan skje i mange steder, abdominal brokk, eller brokk som presser gjennom bukveggen, er den vanligste plasseringen. De ulike typer mage-vegg brokk inkluderer lyske (75 prosent av magevegg brokk), umbilical (10 til 30 prosent), lår, operasjonssåret, spigelian, obturator og magesekkens. Disse brokk generelt føre til litt smerte, men er identifisert av de buler de danner. Mens noen av de buler kan vises på andre steder enn mageregionen begynner brokk med en gjennomtrengning gjennom bukveggen. Selv om tunge løft og belastende ikke vil føre til en brokk, vil det gjøre brokk mer opplagt fordi handlingen presser tarmene mot svake områder i bukveggen.

Lyskebrokk

Disse brokk oppstår i lysken der låret møter kroppen og vises som en bule. Lyskebrokk er funnet i menn 25 ganger mer enn hos kvinner. Disse brokk kan være direkte eller indirekte. Forskjellen er der brokk stammer. Indirekte brokk følge stien av testiklene når de nedstammet fra magen. Denne banen stenger vanligvis som en mannlig aldre, men hvis den ikke gjør det, gir det hullet gjennom bukveggen som brokk trenger. Indirekte brokk kan også forårsake stikkene i pungen. Direkte brokk oppstår i nærheten av stedet der du finner indirekte brokk, men langs et område i bukveggen der det er tynnere.

Umbilical Hernias

Under graviditet, navlestrengen mellom mor og foster gir fosteret næring, men ledningen penetrerer også fosterets bukveggen. Før fødselen, lukkes det hullet i bukveggen. Når det ikke skjer, kan det åpne veien for et navlebrokk, som er sett på som en utvekst i navlen området når et barn blir født. Små brokk som regel nære på egen hånd etter den tid et barn når toårsalderen. Større brokk krever kirurgi rundt samme alder. Hvis en voksen får en navlebrokk, er det vanligvis på grunn av graviditet, fedme eller overflødig væske i mageområdet.

Femoral Hernias

Femoral brokk følge veien til lårarterien fra magen inn i låret. Dette brokk fører til en bule under lyskeområdet, vanligvis i midten av låret, og det har en tendens til å forekomme hos kvinner. Det er en høy risiko for at denne type brokk vil bli irreducible og strangulated. En strangulated brokk betyr at dens blodtilførsel er kuttet av.

Operasjonssåret og Spigelian Hernias

Operasjonssåret brokk er forårsaket av abdominal kirurgi. Operasjonen etterlater bukveggen svak, noe som kan føre til en brokk. Disse brokk kan selv komme tilbake etter at de har blitt reparert.

Spigelian brokk er sjeldne og kan bli funnet som utstikkere langs siden av midten av buken. Disse brokk følger kanten av rectus abdominis muskel.

Obturator Hernias

Dette er en sjelden brokk som er funnet generelt hos kvinner. Dette brokk ikke forårsaker en utvekst, men det kan blokkere tarmer. Det fører også til kvalme og oppkast. Tarmene presse inn i bekkenhulen gjennom en åpning i bekkenbeinet.

Magesekkens Hernias

I motsetning til andre abdominal brokk, epigastrisk brokk er fremspring av fett i stedet for tarmen som presser gjennom magen midtlinjen mellom navlen og bunnen av brystkassen.

Brokk symptomer

Den uvanlige bule fra en brokk er den mest merkbare indikasjon på at du har en. Bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er at det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Testikkel brokk symptomer

Testikkel brokk symptomer


Odd buler rundt testiklene betyr ikke nødvendigvis at det er noe galt med testiklene. Det kan være et brokk. Brokk oppstår når kroppens organer presse gjennom en åpning i veggene som omgir organene. Den mest vanlige organ for at dette skal skje med er når tarmen presse gjennom svake punkter i bukveggen og gjøre seg kjent gjennom buler i magen, pungen, lår, side og nedre del av magen. De brokk som gjør seg merkbar rundt testiklene er lyskebrokk, som også er de mest vanlige mage-vegg brokk.

Lyskebrokk

Lyskebrokk oppstå i lyske-området hvor låret møter kroppen, og er funnet i mennesker med en hastighet 25 ganger større enn kvinner. Selvfølgelig vil kvinner ikke opplever brokk i testiklene, men det er to typer lyskebrokk: direkte og indirekte. Mens begge typer kan forårsake buler rundt testiklene, det skjer nesten alltid med indirekte lyskebrokk og sjelden med direkte lyskebrokk.
.

Indirekte lyskebrokk

Indirekte lyskebrokk begynne når tarmen presse gjennom bukveggen ved å følge stien av testiklene når de ned i pungen under fosterutviklingen. Selv om denne veien stenger vanligvis før fødselen, etterlater det et svakt område i magen. Denne typen brokk viser seg vanligvis etter en kul rundt testiklene.

Direkte lyskebrokk

Direkte lyskebrokk begynne nærheten av stedet for en indirekte lyskebrokk, men ikke langs testikkel banen. I stedet presser det gjennom en nærliggende sted hvor bukveggen er naturlig tynnere. Denne typen brokk sjelden viser seg rundt testiklene, men det skjer.

Tegn og symptomer

Mange ganger brokk viser ingen symptomer. Den uvanlige bule rundt testiklene fra en lyskebrokk er vanligvis den mest merkbare tegn på at du har et problem. Brokk bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er at det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

Faresignalene

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Paraesophageal brokk symptomer

Paraesophageal brokk symptomer


Selv om de fleste er kjent med abdominal brokk, kan brokk oppstå andre steder. En hiatal brokk skjer når magen presser gjennom en åpning i mellomgulvet, kalt esophageal hiatus eller diafragma hiatus, og inn i brystet. En paraesophageal brokk er en type hiatal brokk der gastro-esophageal krysset er fortsatt på plass, men en del av magen er presset opp i brystet ved siden av spiserøret.

Komplikasjoner

Problemet som kan skje med en paraesophageal hiatal brokk er at det kan bli Innelåst eller sitter fast i mellomgulvet åpningen. Hvis dette skjer kan det bli Strangulated, noe som betyr at blodtilførselen kuttes bort. Dette kan resultere i vev død i så lite som seks timer.

Symptomer

I motsetning til mage brokk som kunngjør sin tilstedeværelse med buler i kroppen, paraesophageal hiatal brokk må ikke medføre symptomer. Hvis brokk produserer symptomer, kan de inneholde alvorlige brystsmerter, utstrålende smerter i brystet som antacids ikke kan hjelpe, svelgeproblemer, magesmerter, fordøyelsesbesvær, kvalme og oppkast.

Å leve med brokk

Du kan ikke trenger kirurgi for brokk, men du trenger å gjøre noen endringer i livsstil for å redusere smertene. Hvis du har reflux problemer, må du spise mindre, mer hyppige måltider i stedet for de typiske tre store måltider om dagen. Antacida kan også hjelpe. Hvis problemene vedvarer eller blir verre, kan du trenger kirurgi.

Diagnose

Legen vil spørre deg om halsbrann og ubehag i brystet. Disse kan være indikatorer på en brokk spesielt hvis de kommer etter å ha spist en tung bety eller løfte tunge gjenstander. Andre risikofaktorer er overvekt og røyking. Legen din vil trolig kjøre tester, for eksempel en kiste x-ray eller en barium svelge, for å hjelpe ham ut at du faktisk har et brokk. De samme symptomene kan også forekomme hos personer med koronarsykdom slik at legen vil ønske å kontrollere at hjertesykdom er ikke problemet.

Behandling

Hvis brokk er blitt innsnevret eller strangulated, vil kirurgi være nødvendig å reparere brokk. Operasjonen er generelt laparoscope. Tre små snitt er gjort. En laparoskop er satt inn i en, kirurgens verktøy i den andre. Laparoscope fungerer som et øye eller kameraet slik at kirurgen kan se hvor problemet er, og reparere det ved å flytte på magen og deretter forsterke hiatus.

Hvordan ta blodtrykk by Hand

Hvordan ta blodtrykk by Hand


Lær hvordan du kan ta en blodtrykksmåling for hånd. Du kan ikke alltid ha et stetoskop tilgjengelig. Digital blodtrykk maskiner kan mislykkes. Noen ganger er det mulig å høre en puls hvis blodtrykket er ekstremt lav, er puls rask eller vaskulær sykdom er til stede. Helsepersonell er opplært til å ta blodtrykket for hånd i nødhjelp til rette for rask respons. Du trenger en tradisjonell blodtrykksmansjett med en sphygmomanometer å ta et blodtrykk hånd.

Hvordan ta blodtrykk by Hand

Plasser mansjetten over skurken av albuen, eller like over håndleddet hvis blodtrykksmansjett er for liten til at de passer rundt overarmen. Blodtrykksmansjetter er merket for riktig plassering. Pakk den tett i forberedelse til å ta en blodtrykksmåling for hånd.

Se etter en puls i håndleddet eller på innsiden av albuen, nærmest kroppen (mediale aspekt av antecubital plass), avhengig av hvor du har plassert blodtrykksmansjett. Du vil ta blodtrykket lesing for hånd i det nøyaktige stedet du følte pulsen, så hold fingrene der.

Når du har palpated en puls, blåse opp blodtrykksmansjett, være forsiktig med å bruke for mye press. Du trenger bare å blåse opp mansjetten til pulsen forsvinner. Du er nå klar til å finne det systoliske blodtrykket for hånd.

Sakte deflatere blodtrykksmansjett, holde hånden din i det nøyaktige stedet hvor du opprinnelig følte en puls. Se blodet manometer (sphygmomanometer) nøye og tømme mansjetten langsomt. Når du føler pulsen, noterer antall innhentet mens du tar en blodtrykket for hånd.

korrelere retur av pulsen følt med hånden med plasseringen av nålen på blodtrykksmåleren. Når pulsen er filt, kan du helt deflatere mansjetten. Blodtrykket du har fått er det systoliske blodtrykket. Du kan ikke konstatere den nederste rekke, eller diastoliske blodtrykksmåling, for hånd, også kjent som palpating et blodtrykk. I medisinske poster, ville lesing vises som følger: antall / P (f.eks l20 / P), med P indikerer blodtrykket ble tatt for hånd eller palperes.

Hint

 • Hvis du ikke klarer å finne blodtrykket for hånd første gang, bytte til den andre armen. Sørg for at du føler en puls før du blåse opp mansjetten. Bruk aldri tommelen til å føle en puls. Systolisk blodtrykk opplesninger under 90 kan tyde på legehjelp er nødvendig, men situasjoner varierer sterkt.
 • Alltid tømmes mansjetten helt løs og ta det når du er ferdig.

Hva er Ortostatisk blodtrykk?

Ortostatisk blodtrykk er mer korrekt kjent som ortostatisk hypotensjon (hypotensjon er lavt blodtrykk). Det er en tilstand der en persons blodtrykk synker betraktelig når du skifter posisjoner fra liggende eller sittende til stående. Når vi står opp etter sittende eller liggende, vårt blod bassenger i bena våre. Den direkte årsaken til ortostatisk hypotensjon er svikt i kroppen til å reagere raskt til posisjonsendring av skifte blod fra bena tilbake til hjertet. Med ikke nok blod som skal pumpes ut av hjertet, faller blodtrykket. En person med ortostatisk hypotensjon vanligvis blir svimmel eller faller ned når du står opp for fort. Eldre mennesker er mer utsatt, men alle kan ha dette problemet.

Symptomer

Symptomer på ortostatisk hypotensjon kan inkludere svimmelhet, ørhet, tåkesyn, eller faller ned når du prøver å stå opp raskt, eller når du får ut av sengen for fort i morgen.

Årsaker

Den mekanisme som bidrar til kroppens shunt blod fra bena til hjertet er komplisert og består av mange deler. Derfor kan det være mange årsaker, som påvirker ulike deler av prosessen, noe som kan forårsake ortostatisk hypotensjon.

Dehydrering på grunn av trening eller sykdom fører til lavere blodvolum i kroppen, som igjen fører til ortostatisk hypotensjon. Av samme grunn, folk som tar høye doser av diuretika ("vanndrivende") er mer utsatt for denne tilstanden.

Medisiner som betablokkere (brukt for hjertesykdom og høyt blodtrykk), kan Viagra og visse antidepressiva forårsake ortostatisk hypotensjon. (Denne listen er ikke eksklusiv - andre rusmidler kan føre til denne tilstanden.) Legemidler som dilate (utvide) blodårene og kan forårsake ortostatisk hypotensjon inkluderer alkohol og marihuana.

Hjertesykdom som fører til at hjertet til å jobbe mindre effektivt er en annen årsak.

Andre årsaker inkluderer (men er ikke begrenset til): skader i ryggmargen, svulster i ryggraden eller hjernen, alvorlige infeksjoner, brannsår, diabetes, feber, varme (selv å være i en badestamp), og å spise et tungt måltid (som minutt ekstra blod til tarmene).

Diagnose

Hvis du har symptomer på ortostatisk hypotensjon, vil legen måle blodtrykk når du sitter (eller ligge), stativ og sitte eller ligge ned igjen. Hvis blodtrykket endres mye når du skifter posisjoner, vil legen diagnostisere ortostatisk hypotensjon og begynne å lete etter årsaken.

Behandling

Behandling av ortostatisk hypotensjon avhenger av årsaken til tilstanden. For eksempel, hvis årsaken er en medisin du tar, kan legen redusere dosen eller bytte til en annen medisin. Hvis årsaken er en sykdom, vil legen behandle den, hvis mulig. Noen ganger årsaken er svært vanskelig å finne, og legen din kan bare være i stand til å behandle symptomene dine.

Det finnes flere medisiner som kan hjelpe behandle svært alvorlig ortostatisk hypotensjon. Fludrocortisone bidrar til å øke blodvolumet. Fludrocortisone kan forårsake alvorlige bivirkninger, så tett oppsyn av lege er nødvendig når du tar denne medisinen. Midodrine forårsaker små blodårene til å trekke seg som reduserer blod pooling i bena.

Forebygging / løsning

Endre posisjoner sakte og gradvis.

Unngå å stå stille i lange perioder av gangen.

Slitasje kompresjonsstrømper (for å redusere blod pooling i bena).

Drikk rikelig med væske.

Spis flere små måltider hver dag, i stedet for færre, større måltider.

Hvis symptomene er spesielt ille i morgen, bør du vurdere å løfte hodet av sengen slik at du ikke ligger flatt.

Hvordan å bære en brokk Belt

Hvordan å bære en brokk Belt


Den vanligste typen brokk som folk opplever er lyskebrokk. Lyskebrokk oppstå i det nedre mage / skam område av kroppen, og er vanligvis et resultat av et fremspring av mageinnhold (vanligvis tarmen) gjennom en anatomisk mangel i bukveggen. Mange brokk krever kirurgi på et tidspunkt for å reparere skaden. Men i noen tilfeller en brokk kan bli "redusert", eller satt tilbake på plass, og holdt med seg et apparat som kalles en brokk belte, eller truss.

Hvordan å bære en brokk Belt

Vellykket bruk bestemmes av brokk typen

•  Velg riktig type brokk belte. Kontroller at beltet eller fagverk har en eller to brokk puter, svarende til arten av brokk (ene siden versus begge sider påvirkes). Noen undertøy og wrap-around typer kommer med to avtakbare putene slik at de kan plasseres på den ene eller begge som brokk typen tilsier. Å ha riktig apparatet går en lang vei mot suksess!

•  Påfør truss / belte i henhold til type plagg du har Hvis det er en wrap-around variasjon, pakk den; med en undertøy / jock stropp versjon, skyv den opp eller gå inn i den. Sørg for at det er riktig størrelse og det er ingen uønskede pressområdene hvor som helst.

•  Plasser brokk pad (e) direkte over defekt i bukveggen (brokk stedet). Hvis brokk er bilaterale, være at begge labbene er riktig plassert, og at faktisk redusere brokk.

Fest beltet / truss mot magen på en skånsom, men bestemt måte, øve akkurat nok press for å "presse bule (e) tilbake igjen." Når brokk (e) har blitt redusert, festes justeringsbånd i plagget for å opprettholde trykket.

Hint

 • Kjenn din problem før du bruker en brokk belte Riktig pad posisjonering er avgjørende for å opprettholde brokk reduksjon belter og brokkbind kan skifte med tiden og bevegelser. Sjekk ofte for posisjonering
 • Ikke plasser pads på en ikke-reduserbar brokk, da det kan forårsake vevsskade Ikke stram stropper og legge for mye press på brokk (e) Varsle legen din hvis brokk ikke klarer å redusere, eller ikke klarer å opprettholde reduksjon Avbryt bruken og ringe legen din hvis du opplever plutselige, sterke smerter