Digidexo.com

aggressiv eggstokkreft

Hva er aggressiv Ovarian kreft?

Eggstokkene er de definerende organer i kvinnekroppen. Dessverre er de utsatt for kreftsvulster som kan vokse i årevis uten spesifikke symptomer. Med aggressiv kreft i eggstokkene, er tidlig påvisning er nøkkelen til overlevelse.

Eggstokkene

Eggstokkene er de primære kvinnelige kjønnsorganer, motstykkene til testiklene hos menn. Eggstokkene huset utvikler eggceller og slipper egg inn i skjede under eggløsningen del av den kvinnelige reproduksjonssyklusen. Disse organene også produsere østrogen og progesteron.

Aggressiv Eggstokkreft

Ifølge Human Anatomy og fysiologi, er eggstokkreft den fjerde vanligste kreft i reproduktive system. De fleste forekomster er forårsaket av en unormal vekst av epitelceller eggstokkene.

Symptomer

Aggressive ovarietumorer vanligvis vokser raskt og raskt bli metastatisk, noe som betyr at kreftcellene spre seg utenfor eggstokkene. Normale symptomer på en ovarial tumor er ganske generelle, slik som kjedelig trykket i magen, bekkensmerter og urinveisproblem. Se referanseseksjonen for den fullstendige listen over symptomer.

Komplikasjoner

Fordi symptomene er vanligvis ikke-spesifikk, kan eggstokkreft være misdiagnosed og kan ikke påvises inntil cellene har spredt seg til andre deler av kroppen. En aggressiv tumor er enda mer problematisk på grunn av hastigheten ved hvilken vekst.

Behandling

Hvis svulsten oppdages før metastasering skjer, kan kirurgisk fjerning av de berørte eggstokk og eggleder fulgt av kjemoterapi redde kvinnens fertil evne. Imidlertid kan en avansert aggressiv tumor krever fjerning av hele reproduktive system, og selv deler av tarmen, også fulgt av kjemoterapi.

Hva er prisen på eggstokkreft Vekst?

Eggstokkreft er en av de mer dødelige former av reproduksjons kreft. Ifølge Medline Plus, eggstokkreft resultater i flere dødsfall enn noen annen type kvinnelige reproduktive kreft. En faktor som påvirker denne høye dødeligheten er den forbløffende veksten sett blant visse tilfeller av eggstokkreft.

Eggstokkreft

Alder øker risikoen for å utvikle kreft i eggstokkene, sammen med genetikk (tilstedeværelsen av BRAC1 og BRAC2 gener), og en personlig eller familiehistorie med brystkreft eller eggstokkreft. Problemet med eggstokkreft er at svulster i området kan vokse ganske stor før de utløser symptomer, noe som gjør tidlig deteksjon vanskelig.

Vekstrate

Veksthastigheten av tumorer er en annen mulig kompliserende faktor når det gjelder tidlig deteksjon. Ifølge informasjon fra BC Cancer Agency, veksten av enkelte typer kreft i eggstokkene (spesielt svulster basert på kjønnsceller) kan utvikle seg ganske raskt og aggressivt, noe som gjør tidlig deteksjon nesten umulig.

Betraktninger

Ikke alle typer eggstokkreft er disponert for en usedvanlig rask utviklingstakt. Bortsett fra bakterie celle svulster som er nevnt ovenfor, de to andre typer kreft i eggstokkene (epitelovarialcancer og sex ledningen stromal) kan ha vekstrater som varierer mye, alt fra relativt langsomme (tar år å gå videre) til ganske aggressiv (manifestere symptomer innen flere måneder til ett år).

Overlevelse

Oppdager eggstokkreft tidlig gjennom rutinemessige bekken undersøkelser kan bidra til å øke oddsen for å overleve, uansett hvor raske veksten av den aktuelle svulsten skjer for å være. Hvis fanget i de tidlige stadiene, er fem års overlevelse for kreft i eggstokkene rundt 94 prosent, ifølge Medline Plus. Imidlertid, som ovariekreft ikke er normalt detekteres før det føres frem, er den gjennomsnittlige fem-års overlevelsesrate for alle tilfeller av kreft i eggstokkene bare 46 prosent.

Advarsler

Visse medisiner har vist seg å øke veksten av eggstokkreft. Ifølge en 2001 artikkel i Sciencedaily, kan visse østrogen terapi stoffer som Raloxifene tjene til å akselerere den naturlige progresjon av eggstokkreft, sammen med økende frekvensen av tilbakefall for de som allerede er rammet.

Tegn på sluttfasen på eggstokkreft

Når kreft er diagnostisert, er pasienten gitt en scene for å beskrive sin alvorlighetsgrad. Etappene reflektere utviklingen av kreft og legen har til å finne ut om det har spredning og hvis så, hvor mye. Det er vanligvis fire stadier, den fjerde er den verste. Ved stadium fire, har kreft fullt avansert. I eggstokkreft, stadium fire betyr at kreften har spredd seg til leveren, lungene og andre organer utenfor magen. Dessverre, kan mange pasienter opplever ikke symptomer før deres kreften har kommet til denne siste etappen; da er det nesten alltid for sent å hjelpe dem.

Risiko for eggstokkreft

Hvis du har en familiehistorie med eggstokkreft eller brystkreft, er det lurt å ha regelmessige kontroller med legen din og kanskje også vurdere genetisk testing og andre forebyggende tiltak, for å holde deg på toppen av din helse. Hvis du ikke har hatt minst ett barn, kan dette også sette deg i fare. Visse hormoner / hormonbehandlinger kan forårsake kreft i eggstokkene. Risikoen er også økt hvis du er overvektig eller infertile.

Hvordan det metastasizes

Det er i utgangspunktet tre forskjellige typer svulster: epitel, bakterie celle, og stromal. Disse svulstene kan metastasere til nærliggende områder i buk eller bekken regionen, eller blodet og lymfesystemet kan bære kreft over hele kroppen.

Stage Four Ovarian Cancer

Hvis du er diagnostisert med stadium fire eggstokkreft, betyr dette at kreften har spredd seg til ulike deler av kroppen din, ikke bare i mageregionen. Det kan ha spredt seg til lungene, leveren, eller andre vitale organer i kroppen din. Med scene fire eggstokkreft, vil bare 17,5% av pasientene overlever fem år eller lenger.

Symptomer

I de tidlige stadier av eggstokkreft, kan du ikke oppleve noen symptomer, eller hvis du gjør det, kan de ikke være veldig merkbar. Det er viktig å holde seg klar av disse symptomene, slik at du kan samarbeide med legen din med en helsesjekk for å være sikker på at han ikke mangler noen detaljer.

Du kan føle smerte eller trykk i magen, bekken, eller i korsryggen. Du kan føle behov for å urinere ganske ofte, som svulsten vokser større, scrunching på blæren og andre organer. Som kreften utvikler seg til sluttfasen, er smerten kommer til å bli mye verre, og du kan utvikle en tilstand som kalles ascites, som er væske i mageregionen. Du har kanskje en veldig urolig mage, noe som fører til å miste vekt. Du kan også oppleve mye luft i magen, eller gass. Du vil sannsynligvis føle deg sliten hele tiden, og selv opplever endringer i perioder eller med avføring.

Behandling

Hvis legen er i stand til, kan han prøve å kirurgisk fjerne svulsten, etter som du vil gjennomgå cellegift. Trinn fire eggstokkreft bærer med seg en tung prognose, mesteparten av tiden, noe som fører til døden, om ikke fanget tidlig.

Tegn og symptomer på eggstokkreft og livmor Fibroids

Tegn og symptomer på eggstokkreft og livmor Fibroids


Eggstokkreft og livmor fibroids er to medisinske tilstander som har overlappende symptomer, noe som gjør selvdiagnose vanskelig forsøke på beste. Men, har du lite å tape ved å gå til en lege hvis du tror du lider av enten tilstand, som begge er medisinsk truende - mens eggstokkreft kan ta livet ditt, kan livmor fibroids forårsake reproduktive komplikasjoner. Dermed ville det behoove deg til å handle så snart som mulig hvis du tror du lider av enten tilstand.

Abdominal fylde eller Tyngde

Følelsen av fylde eller tyngde i magen, spesielt nedre del av magen, kan være grunn til bekymring med både eggstokkreft og livmor fibroids. Forbigående mage tyngde, som etter et stort måltid, er ingen reell grunn til alarm, men tyngde som vedvarer i mer enn et par dager eller gjentar seg uten forklarlig årsak bør be deg om å gjøre en avtale med legen din.

Vaginal blødning

Langvarig, uforklarlige, eller tung vaginal blødning, enten under eller utenfor normal periode, er en potensiell tegn på enten fibroids på eggstokkreft. Livmor fibroids ofte føre til passering av blodpropp fra skjeden, mens kreft fungerer rett og slett å gi blødninger utenom den vanlige perioden.

Pain

Uvanlig smerter under mensen eller under samleie er vanligvis et tegn på livmor fibroids. Kreft normalt ikke føre til overt smerter i de tidlige stadier, så hvis du er opplever smerte sammen med andre symptomer, er du sannsynligvis til å være lider av fibroids.

Vekt Flucutations

Uventede eller uforklarlige vektøkning eller tap kan være et tegn på kreft i eggstokkene, men ikke livmor fibroids. Små svingninger i vekt er å forvente på en dag til dag basis (mindre enn fem pounds), men store mengder vekt vunnet eller tapt (mer enn 10 pounds) bør være grunn til alarm.

Naturlige urter brukt til å roe aggressiv atferd hos barn

Naturlige urter brukt til å roe aggressiv atferd hos barn


Barndom aggresjon har mange årsaker. Noen av disse er miljømessig og litt fysisk. Mange foreldre velger å behandle fysiske årsaker til aggresjon med naturlige urter. Den nøyaktige urt som brukes til å roe aggresjonen avhenger av årsaken til oppførselen.

Depresjon

Barndommen depresjon er sjelden, men er på increase.One symptom på barndommen depresjon er aggresjon. Johannesurt er en urt som brukes for aggresjon behandling hos barn. Valerian har et mildt beroligende effekt, redusere sannsynligheten for aggressiv atferd. Flytende Valerian rot er den foretrukne måten å dosering. Depresjon er en alvorlig sykdom, og foreldre bør sjekke med barnets lege før du velger å behandle depresjon med urter.

Autisme

Autisme og Aspergers syndrom har vært i nyhetene mye de siste årene. Aggresjon og impulskontroll er to av de problemene som foreldre står overfor når oppdra et barn med denne funksjonshemming. Barn med autisme viser noen ganger impulsiv atferd og bli aggressiv. Fire foreslåtte urter er johannesurt, Cina, Passiflora og kamille.

ADHD

Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder er ofte behandlet med sentralstimulerende midler. Man lurer på hvorfor en hyperaktiv barn blir behandlet med sentralstimulerende midler. Teorien sier at medisiner virker motsatt hos barn, og beroliger dem i stedet for spennende dem. Tre urter som brukes til å roe en aggressiv barn med ADHD er johannesurt, Valerian, California Poppy og Grape Seed Extract.

Ytterligere oppfølgingsbehandling

Mange urter motvirke tradisjonelle medisiner. Noen til og med øke eller negere effekten av resepter. Det anbefales at foreldre aldri gi urter til sine barn uten først å konsultere med barnets lege. På den måten kan urter brukes til å behandle barndommen aggresjon på en effektiv måte.

Eggstokkreft Blod tester

Med alle typer kreft, jo tidligere kreft blir oppdaget og diagnostisert, jo bedre sjansene dine for å overleve. Eggstokkreft kan være godartet eller ondartet. Siden symptomene på denne sykdommen kan være svært generelle eller etterligne andre forhold, hvis du mistenker at du har eggstokkreft du trenger for å bli testet. En måte å screene for eggstokkreft er med en blodprøve.

Identifikasjon

Blodprøver for ovarial cancer skal brukes i kombinasjon med ultralyd, fysisk undersøkelse, biopsier og bekken eksamener for å bestemme nærværet av kreft.

Mest vanlig Blood Test

Den mest vanlige stoff som er så for i blodet er ca-125. Dette stoffet er funnet i høyere konsentrasjoner i tumorceller, blant annet på overflaten av eggstokkreft celler. Det kan også finnes på normale vev i tillegg.

Prosessen

Som CA-125 er produsert av kroppen, er det sluppet ut i blodet. Du må gå til legen din kontor for å ha en blodprøve trukket. Denne prøven blir deretter testet for å bestemme nivået av CA-125 i blodet.

Nøyaktighet

Ifølge Ovarian Cancer Center ved John Hopkins Medical Center, blodprøve for CA-125 er bare ca femti prosent nøyaktig. Dette gjelder spesielt i de tidlige stadier av eggstokkreft. Som en pasient kommer inn trinn to og høyere, hopper nøyaktigheten sats til åtti prosent.

Betraktninger

En CA-125 blodprøve som viser et nivå som er større enn 35 U / ml, er ansett som forhøyet. Siden denne testen kan bli feilaktig positiv eller negativ, bør det alltid etterfølges av andre tester. En forhøyet CA-125 nivå kan indikere andre kreftformer da eggstokkreft, og det kan også være en indikasjon på andre medisinske tilstander.

Andre blodprøver

Studier blir utført for å oppdage sammenhengen mellom andre stoffer i blodet og eggstokkreft. Dette inkluderer BRCA1 og BRCA2-mutasjoner, OVXI antigener og LPA. Men disse testene har ennå ikke påvist nøyaktig.

Epidemiologi for eggstokkreft

Epidemiologi for eggstokkreft


Symptomene på eggstokkreft er milde og ofte gå ubemerket, forlate noen å karakterisere sykdommen som "silent killer." Epidemiologien eggstokkreft viser en fremtid som ikke er veldig optimistisk. Men en CA 125 blodprøve, sammen med en bekken eksamen og ultralyd, kan oppdage eggstokkreft i de tidligste stadier, og øke en kvinnes sjanse for å overleve.

Identifikasjon

For å forstå epidemiologien for ovarial cancer, er det viktig å identifisere begrepet "epidemiologi" og hvor det er relatert til sykdom. Mens ordet kan brukes til å beskrive forekomsten av en sykdom blant en spesifisert gruppe mennesker gjennom statistiske rapporter og omfattende forskning, er det hverken erkjenner eller løser noen spesifikk årsak. I stedet gjenkjenner epidemiologi muligheten for at miljømessige påvirkninger kan spille en rolle i sykdommer, men ikke at de er den direkte årsaken.

Effekter

Eggstokkene er mandelstore reproduktive organer som hviler i bekken-området av en kvinnes kropp. I eggstokkreft, en overvekst av celler danner en svulst eller cyste som er ondartet. Disse unormale celler kan spre seg til andre deler av kroppen, noe som resulterer i metastatisk sykdom som ofte er skadelig for den totale helsen til kroppen. Men til tross for sin høye risiko for forekomst, og ødeleggende prognose, er eggstokkreft langt fra å være en sykdom som er forstått av leger eller forskere, og årsakene er ubestemt.

Fakta

Selv om det er andre til livmorkreft i alminnelighet, er eggstokkreft leder i gynekologiske dødsfall blant kvinner. De med en blod slektning som har en historie med ovarialsyndrom, livmor eller brystkreft, har en økt risiko, mens de som har brukt p-piller, har hatt en full-term graviditet, tubal ligation eller total hysterektomi, har en redusert risiko anskaffe sykdommen.

Time Frame

Tidlig påvisning er avgjørende for behandling av eggstokkreft. Forskning viser at 80-90 prosent av "Trinn én" ovarian kreftpasienter har en overlevelse på fem år etter diagnose. Dessverre finnes et stort antall av ovarian kreftpasienter diagnostisert i de senere stadier, oftest den tredje fasen av sykdommen, noe som reduserer femårs tidsramme på forventet levealder.

Prevalens

Forskning viser at eggstokkreft er mer vanlig hos kvinner over en alder av seksti, selv om det kan streiken kvinner tidligere i livet som har en familiehistorie med eggstokkene eller andre gynekologiske kreftformer. Tretti tusen tilfeller av eggstokkreft er diagnostisert hvert år, og sykdommen er ansvarlig for omtrent fem prosent av kreftdødsfall i USA.

Eggstokkreft Skilt og tester

Eggstokkreft er en alvorlig og noen ganger dødelig type kreft. Tidlig diagnose er avgjørende for effektiv behandling. Eggstokkreft behandles enten ved kirurgisk fjerning av kreftsvulster, kjemoterapi eller en kombinasjon av begge. Eggstokkreft har symptomer som kan ofte forveksles med andre lidelser som irritabel tarm syndrom eller depresjon.

Fordøyelsesproblemer

Fordøyelsesproblemer oppleves av kvinner med eggstokkreft vil være vedvarende og kontinuerlig forverring over tid. Kvinner med eggstokkreft kan føle konstant trykk i magen og evigvarende abdominal oppblåsthet. I tillegg kan disse kvinner opplever forstoppelse, kvalme og overdreven gass.

Blæreproblemer

Kvinner med eggstokkreft kan føle behov for å urinere ofte og raskt.

Bekkenproblemer

Bekkenproblemer kan inkludere en ubehagelig følelse og smerte. Smerte kan bli følt under samleie.

Fatigue

Kvinner med eggstokkreft kan føle konstant trett.

Ryggsmerter

Eggstokkreft kan føre til smerter i korsryggen.

Diagnostiske tester

Leger kan gjøre en grundig bekken eksamen for å se etter eventuelle unormale vekster. Dessuten kan en ultralyd anvendes for å lete etter abnormaliteter. I tillegg, kan en blodprøve kalles CA 125 blodprøve benyttes for å lete etter høye nivåer av CA 125 protein som ofte finnes hos kvinner med eggstokkreft.

Ernæring og eggstokkreft

Som med en hvilken som helst form for kreft, eggstokk-kreft og dens påfølgende behandlinger kan ta en toll på kroppen. Bivirkninger fra stråling og kjemoterapi kreft behandlinger kan forlate eggstokkreft pasienten følelsen svak og uten en appetitt. Men de næringsstoffene som tilbys av visse typer mat er et nødvendig våpen i kampen for å komme seg fra eggstokkreft.

Om Ovarian Cancer

Eggstokkreft er den femte vanligste krefttypen blant kvinner og er den dødeligste formen for reproduktiv kreft. Mens de spesifikke årsaker til eggstokkreft forbli ukjent, vises det risikoen for å utvikle det kan tilskrives en rekke årsaker, blant annet hvor mange barn en kvinne har, når hun har dem, hennes alder, og tilstedeværelsen av genene BRCA1 og BRCA2. I tillegg kvinner med en familie eller personlige historie bryst og / eller eggstokkreft har en høyere risiko for å pådra seg sykdom.

Fordi symptomene på eggstokkreft er vage og vanligvis forbundet med andre plager, er det ofte ikke diagnostisert i en tidlig fase. Symptomer inkluderer vaginal blødning, unormal perioder, dårlig fordøyelse og uforklarlig ryggsmerter. Kirurgi er normalt metoden for diagnose og kreft blir vanligvis behandlet med bestråling og kjemoterapi.

Viktigheten av ernæring

Stråling og cellegift kan stripe kroppen av essensielle vitaminer og mineraler, som kan ha en negativ innvirkning på pasientens utvinning. Imidlertid kan bivirkningene som kvalme, diaré, munnsår og anoreksi, brakt videre av disse behandlingene gjøre å spise vanskelig. Anoreksi, som er tap av matlyst, er en vanlig trigger for underernæring. Når underernæring setter inn, kan pasienten stå utsatt for infeksjoner og svekkede muskler, noe som gjør det vanskelig for kroppen å gro skikkelig. Ifølge National Cancer Institute, kan én av fem kreftdødsfall knyttes til underernæring.

Ernæringsmessige retningslinjer

For å demme opp for underernæring, er forbruket av kalorier og protein nøkkelen for eggstokkreft pasienter. Milkshake, ost og kjeks og muffins er bare noen få eksempler på matvarer som inneholder mye kalorier som ovarian kreftpasienter kan ha. Men det er også viktig å inkludere matvarer rike på antioksidanter, som skjold celler fra de skadelige effektene av frie radikaler.

The National Cancer Institute anbefaler ovarian kreftpasienter øke sitt inntak av hele korn, frukt og grønnsaker; senke sin fettinntaket til mindre enn 30 prosent av totale kalorier; innskrenke kurert, røkt og syltet mat; drikke alkohol i moderate eller avstå fra å drikke helt; og til slutt å oppnå og opprettholde en sunn vekt. I tillegg kan det også være nødvendig å ta kosttilskudd, slik som vitaminene C og E, selen og beta-karoten, for å styrke immunforsvaret og reduserer bivirkninger.

Mat tips

Hele korn, frukt og grønnsaker inneholder fytokjemikalier, egenskaper som kan hindre tilbakefall av kreft. Cruciferous grønnsaker --- grønnsaker i sennep familien --- er spesielt rik på fytokjemikalier; de inkluderer blomkål, grønnkål, brokkoli og kål. Sitrusfrukter, inkludert appelsiner og grapefrukt, er også viktig. Hele korn bør være høy i fytokjemikalier samt fiber, vitaminer, mineraler og komplekse karbohydrater. Ovarian kreftpasienter bør spise 25g til 35g fiber per dag, som kan inkludere hvete, havre, bygg og rug.

Å spise Tips

Foruten påvirker appetitten, kan strålingen også påvirke hvordan maten smaker. Mat kan ofte smake bitter eller metallisk, og eggstokkreft pasienter kan finne de ikke har en smak for visse matvarer. Noen metoder for å bekjempe dette problemet inkluderer skylle munnen med vann før du spiser, utnytte plast kjøkkenutstyr i stedet for metall for å kutte ned på den metalliske smaken, kombinere kjøtt med noe søtt som eplemos eller gelé, og holde en tilførsel av sukkerfri tyggegummi og pust mints på hånden for å eliminere bitterhet. Sitrusfrukter som mandariner og sitroner kan også være nyttig, selv om de bør unngås hvis pasienten har munnsår. Sinksulfat tabletter kan også bringe tilbake normale smaksløker.

Eggstokkreft symptomer

Eggstokkreft presenterer svært få tidlige symptomer. Smerter under sex, oppblåsthet, vaginal blødning og kvalme er noen av de mer åpenbare symptomer på eggstokkreft. Eggstokkreft er vanligvis behandlet med kjemoterapi, men kan også innebære kirurgi avhengig av stadium av kreft du har når diagnostisert.

Tidlige symptomer

En av farene ved eggstokkreft er at symptomene ikke presentere i løpet av de første 6 måneder til 1 år. Eggstokkreft kan utvikle subtilt, uten mange tidlige faresignaler. Fordi en tidlig fase er uten symptomer, er det mye mer viktig å søke legehjelp når symptomene begynner å presentere.

Smertefulle symptomer

Det finnes flere symptomer på eggstokkreft som kan forårsake smerte eller ubehag. Pågående kramper i magen eller korsryggen er vanlige symptomer. Et annet symptom er smerter eller ubehag under sex. Personer som lider av kreft i eggstokkene kan også oppleve kvalme, spesielt når du prøver å spise.

Non-smertefulle symptomer

Det finnes flere mer subtile symptomer som ikke involverer smerte eller ubehag. Disse inkluderer endringer i avføringsmønster, ikke-menstruasjonsblødning, utflod, oppblåsthet eller følelse av en klump eller trykk i magen området, nedsatt energinivå, og vekttap. Mindre vanlige symptomer inkluderer kortpustethet og føler behovet for å urinere ofte.

Diagnose

Leger generelt begynne å sjekke for eggstokkreft med et bekken eksamen og pap test. En rectovaginal eksamen kan også være nødvendig å føle bekken organer. Å fastslå sannsynligheten for eggstokkreft videre, kan legene utføre en blodprosent og en kjemi-skjerm, og / eller et bekken ultralyd. En CT-skanning eller MR kan da gjøres for å se etter spredning av kreft.

Behandling

Kjemoterapi er generelt anbefalt for alle stadier av eggstokkreft. Hvis du har avansert eggstokkreft, kan legene utføre en hysterektomi. Det kan også være operasjoner som er involvert for å fjerne andre vev og noder som kan være kreft. En hysterektomi vil hindre pasienten fra å være i stand til å føde barn i fremtiden.

Tester for eggstokkreft Gene

Mens kreft i eggstokkene er en skremmende sykdom, er flere kvinner fanger eggstokkreft tidligere og reagere på å utvikle behandling. Ifølge American Cancer Society statistikk, 93 prosent av kvinnene som fanger eggstokkreft i de tidlige stadiene lever i minst 5 år etter diagnose. Ett verktøy som har hjulpet legene fastslå arvelige former for eggstokkreft er BRCA genetisk test. Kvinner som har mutasjoner i BRCA1 og BRCA2-genet er på et mye høyere risiko for å utvikle eggstokkreft (og bryst) kreft. Således gir testen pasienter og leger et viktig fortrinn i den potensielle kreft kamp.

Historie

I 1994 oppdaget forskere to spesifikke gener - BRCA1 og BRCA2-- at når mutert ofte ført til brystkreft (Miki et al, Science, 1994 og Wooster et al, Nature, 1995). Som forskningen utviklet, viste det seg at BRCA1 og BRCA2-mutasjoner førte også til en økt sjanse for eggstokkreft. Ifølge en studie referert til på Genetisk Health nettsted, kan et flertall av arvelige tilfeller av eggstokkreft skyldes det muterte BRCA1 og BRCA 2 gener.

Hvem bør få tester

Siden forekomsten av BRCA1 og BRCA2-mutasjon er ekstremt lav (ca 1 av 800 i henhold til Lab tester på nettet), bør ikke alle jag ut og få testene. Hvis du har en slektning som har / har hatt brystkreft eller eggstokkreft, er det en god idé å få BRCA1 og BRCA2 test. I tillegg, hvis du tilhører en gruppe med høy forekomst av BRCA1 og BRCA2-mutasjon (som askenasiske jøder) bør du vurdere en test. Hvis du har levende slektninger med kreft, se om de hadde mutasjonen og om det passer dine BRCA1 og BRCA2 gener. Dette vil gi legene en god følelse av din risiko for å utvikle bryst og / eller eggstokkreft.

Hvordan testen Works

Den BRCA testen bruker en blodprøve for å bestemme en genetisk profil. Laboratoriet som forbereder profilen vil hone inn på BRCA1 og BRCA2 gener og se etter eventuelle uregelmessigheter. Hvis en mutasjon er funnet, vil mutasjonen være preget og resultatene vil gå tilbake til legen din og genetisk veileder for videre analyse.

Tar Test

Administrasjon av BRCA testen er så enkel som en hvilken som helst annen blodprøve. En sykepleier vil ta en liten prøve av blod og sende den til laboratoriet for analyse. Etter 3 til 4 uker, vil legen kontakte deg med resultatene og om nødvendig, basert på resultatene, foreslår ytterligere tester for å sikre at du er kreft-fri.

Tolker test

Hvis testen avslører en BRCA mutasjon, må du ha en profesjonell sammenligne den nøyaktige mutasjonen profil mot familien din historie og om mulig andre familiemedlemmenes genetiske profiler. The Center for Disease Control anslår at 16 til 60 prosent av kvinner med BRCA1 eller BRCA2-mutasjoner vil utvikle eggstokkreft. Med et så bredt spekter, er det viktig å innse at en mutasjon er ikke en automatisk budbringer av kreft. Familien din historie vil hjelpe legen avgjøre din risiko med mer nøyaktighet. Uansett, hvis du har en BRCA mutasjon, må du være årvåken og bo et skritt foran kreften. Besøke en spesialist jevnlig for å finne ut om du viser noen forstadier til kreft eller kreft symptomer.

Pain Symptomer på eggstokkreft

Når det er i de tidligste stadier, vil eggstokkreft noen ganger gi deg mindre smerte symptomer. Ifølge Mayo Clinic, mange kvinner ignorerer disse symptomene, og etter den tid rapporterer de sin tilstand til sin lege eggstokkreft har spredt seg til andre deler av kroppen. Ifølge American Cancer Society mer enn ni av ti kvinner som rapporterer sine tidlige symptomer er vellykket behandlet for eggstokkreft.

Pelvic Pain

En av de mer vanlige symptomene smerte forbundet med kreft i eggstokkene er bekkensmerter. Denne smerten kommer i bekkenet og kan spre seg til korsryggen; noen ganger er det stråler nedover beina. Det kan starte ut som en kjedelig og verkende type smerte som vil komme og gå, men over tid kan det utvikle seg til en mer vedvarende og kroniske smerter som kan tidvis føre til skarpe smerter i bekkenområdet.

Smerter under samleie

En av de mer merkbare trekk av smerter forbundet med eggstokkreft er smerte under samleie. Dette er først og fremst på grunn av den smerten som er generert i bekken-området, men det kan være overdrevet av smerte følte i mageregionen, så vel. Smerter under samleie kunne merkes før noen vedvarende smerte er følte i bekkenet, så det er viktig å rapportere denne smerten med legen din.

Ubehag i magen

Noen av smerte forbundet med kreft i eggstokkene skyldes en kombinasjon av andre symptomer. Oppblåsthet som oppstår på grunn av gass kan skape alvorlige magekramper og smerter. Denne smerten kan fortsette i lange perioder av gangen, eller det kan bli følt i korte støt som kan være svært ubehagelig. Magesmerter kan også føre til kvalme og eventuelt oppkast.

Betydning

Det er viktig å huske på at mange av de tidlige symptomer på eggstokkreft kan etterligne andre, mindre vesentlige betingelser. Ryggsmerter og bekkensmerter kan lett avfeies som smerter etter fysisk aktivitet, og ubehag i magen kan bli sett på som dårlig fra et måltid eller til og med symptomer på influensa. En kombinasjon av disse smertefulle symptomer som vedvarer i to eller tre uker er en indikasjon på at du trenger å komme til en lege umiddelbart. Den tidligere eggstokkreft blir oppdaget, jo bedre sjansene dine for å dra nytte av behandlingen.

Fortsatt Oppfølging

Etter at du har fått behandling for eggstokkreft og legen din har bestemt at du ikke lenger er i fare, vil du fortsatt trenger å sende til oppfølgingsundersøkelser regelmessig potensielt for resten av livet ditt. Hvis du begynner å legge merke til noen av symptomene smerte forbundet med eggstokkreft etter at du har blitt behandlet, rapportere disse symptomene til legen din umiddelbart.

Hvordan avlaste avansert stadium eggstokkreft symptomer

Når en kvinne lider av avansert stadium eggstokkreft, kan hun risikere å overfor en rekke symptomer som ofte kjennetegner sykdommen. Disse kan være kvalme og fordøyelsesbesvær, smerter og ubehag, tap av matlyst, tretthet, urinveisproblemer og depresjon. Det finnes imidlertid en rekke ting en kvinne kan gjøre for å lindre eller minske intensiteten av slike symptomer. De fleste av disse metodene er relativt lett å oppnå, og krever ingen fancy utstyr.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med legen din. Mange ganger kan en person bli kvalm under avanserte stadier av eggstokkreft. En lege kan forskrive en type medisiner - som Haldol, Compazine, Anzemet eller Zofran - for å redusere dette symptomet. Den lidende kan også begynne oppleve en viss smerte og ubehag. En lege kan forskrive en myriade av smertestillende midler for å behandle denne spesielle symptom.

Spis sunn, næringsrik mat. Selv om dette kan høres ut som en ganske liten og ubetydelig metode for behandling av symptomer på avansert stadium eggstokkreft, en godt balansert kosthold, ifølge Mayo Clinic, kan bidra til å øke din energi, redusere fordøyelsesbesvær, bekjempe tretthet, bekjempe depresjon og faktisk gjøre du føler deg bedre.

Hold hydrert. Dehydrering kan ta en toll på kroppen, og mange kvinner har en tendens til å lide utbrudd av diaré under avansert stadium eggstokkreft (mister mye vann i prosessen). Ved å sørge for at du er riktig hydrert, kan du redusere ubehag, holde deg regelmessig og bidra til å bekjempe tretthet.

Endre måten du spiser. For å holde kvalme eller fordøyelsesbesvær i sjakk, begynne å spise mindre måltider i løpet av dagen. Dette vil sikre at du alltid ha litt mat i magen og redusere alvorlighetsgraden av kvalme.

Hold trener, hvis det er mulig. En kort, langsom tur rundt kvartalet eller huset kan bidra til å opprettholde din styrke, øke immunsystem, sikre at du får en god natts søvn og bekjempe depresjon, ifølge Mayo Clinic.

Etablere en slags rutine for sengetid. Mange kvinner lider av avansert stadium eggstokkreft ofte støter på problemer med søvnen. Ved å etablere en rutine rundt sengetid - inkludert varme bad, koffeinfri te, lesing og en konsekvent tid for senga - kan du finne deg selv avslappet og i stand til å få en bedre natts søvn.

Begrens mengden koffein eller alkohol du drikker. Dette kan minske intensiteten av hetetokter, et vanlig symptom på avansert stadium eggstokkreft.

slites løs, lys, komfortable klær. Også dette kan minske intensiteten av hetetokter, samt sikre riktig avslapning og hvile.

Reduser stress ved hjelp av guidet billedspråk, yoga, avspenningsteknikker eller pusteøvelser. Stress er forferdelig på kroppen, spesielt for en kvinne å gjøre med kreft. Ved å redusere stress, kan du holde immunforsvaret sunn, bekjempe depresjon og opprettholde et sunt syn.

Tips og advarsler

  • Hvis du har noen problemer med urin, eliminere koffein fra kostholdet ditt. Dette kan redusere hvor ofte du føler behov for å gå på do.

Tidlig oppdagelse og behandling for eggstokkreft

Tidlig påvisning av eggstokkreft kan øke pasientens overlevelse, og gjøre behandlingen av sykdommen mindre vanskelig. Selv om eggstokkreft er vanskelig å oppdage og behandle, er det flere måter som har vist seg å være vellykket.

Symptomer

Mange symptomer på eggstokkreft kan være bidratt til andre årsaker; men hvis du har noen av følgende symptomer i mer enn to uker, bør du oppsøke lege. Symptomer kan inkludere magesmerter, hevelse eller oppblåsthet; uforklarlig vektøkning eller tap; hyppig vannlating; tretthet; og mett raskt.

Deteksjonsmetoder

En bekken eksamen, transvaginal sonography og en CA125 test har alle vist seg å være nøyaktig i å oppdage kreft i eggstokkene.

Kirurgi

Behandlingen avhenger av hvor avansert kreft er. I nesten alle tilfeller, er kirurgi utført for å fjerne svulsten, og ofte eggstokker, livmor, eggledere og omentum hvis kreften har spredd seg.

Kjemoterapi

Kjemoterapi anbefales for mer avanserte stadier av eggstokkreft, inkludert etapper 2, 3 og 4.

Overlevelse

Ifølge American Cancer Society, hvis kreften blir oppdaget tidlig (før den har spredt seg til andre organer), pasienter har en 93 prosent sjanse for å overleve fem år eller mer. I avanserte stadier, pasienter har om en 31 prosent sjanse for å overleve fem år eller mer.

Rask Aggressiv behandling for Cystisk Adult Acne

Cystisk akne er vanskelig å behandle, uavhengig av pasientens alder. Det finnes behandlinger som er både rask og aggressiv, men de kan ikke gi langsiktige resultater. Hvis du ønsker å iverksette tiltak mot alvorlige former for akne som forårsaker cyster og knuter, er en lege hjelp er nødvendig.

Hvem får Adult Acne?

Varierende hormoner som forårsaker overflødig oljeproduksjon er en stor faktor i akne, slik at kvinner er mer utsatt for voksen akne enn menn. Adult akne, eller "vedvarende akne," kan vare til en voksen er i 30-årene, 40-tallet, 50-tallet, og enda lenger. Voksne kan også utvikle sent innsettende akne. Begge typer av voksen akne ofte forårsake dype knuter i området rundt den nedre flate - sammen med kjeven, rundt munnen og på haken - akne, men kan også forekomme hvor som helst på kroppen, slik som bryst og rygg.

Behandling av Individuelle Cyster

Voksen akne cyster kan behandles individuelt i et legekontor ved kirurgisk drenering eller ved å injisere cyste med en fortynnet kortikosteroid, som løser det innen tre til fem dager. Disse raske behandlinger kan være nyttig når en cyste er sannsynlig til å sprekke og føre til arrdannelse, men de vil ikke hindre fremtidige cyster fra forming.

Den mest effektive behandlingen

Den mest aggressiv behandling for cystisk akne er en oral medisin som heter isotretinoin, som er tatt en gang eller to ganger om dagen i 16 til 20 uker. Dette stoffet er et retinoid som er avledet fra vitamin A, som også brukes i topiske kremer retiniod. Denne formen for behandling er svært effektiv i behandling av cystisk akne, som den er rettet mot alle årsaker til akne: bakterier, overflødig oljeproduksjon, tilstoppede porer og betennelse. De fleste pasienter krever bare én runde med isotretinoin å løse cystisk akne, selv om noen kan kreve en ytterligere behandling. Isotretinoin har forutsigbare bivirkninger. Voksne pasienter kan merke seg at akne blir verre i de første ukene av behandlingen før den løser. Tørre øyne og hud er også vanlig, slik at bruk av lotions og kremer og smøre øyedråper kan være nødvendig å avlaste midlertidig ubehag.

Isotretinoin Forholdsregler

Isotretinoin bruk skadene utvikle fostre, så kvinner i fertil alder må bruke to former for prevensjon og gjennomgår rutinegraviditetstesting under behandling, samt melde seg på US Food & Drug Administration iPLEDGE overvåkingsprogram. Kvinner som er gravide eller som planlegger å bli gravid er ikke gode kandidater for isotretinoin. Denne medisinen kan også føre blodsukkernivået til å stige hos diabetespasienter og kan føre til alvorlige bivirkninger, som for eksempel leverproblemer, hørselstap, og depresjon eller selvmordstanker. Pasienter som velger isotretinoin må overvåkes nøye av lege i løpet av behandlingen.

Eventuelle andre behandlinger?

For noen voksne pasienter, kan bruk av bredspektrede antibiotika dempe cystisk akne. Imidlertid er det fare for at bakterier i akne vil bli resistent mot et bestemt antibiotikum, og dette gjør det nødvendig å bytte til et annet antibiotikum. Kvinner kan få relativt raske resultater bare ved å bruke p-piller i forbindelse med et syntetisk steroid kalt spironolakton.

Tegn og symptomer på Arvelig eggstokkreft

Arvelig kreft i eggstokkene er en av de mest dødelige kreftformer og bør være fanget så snart som mulig. BRCA1 og BRCA2 genene forårsake kreft i eggstokkene å gå fra generasjon til generasjon. Hvis din familie har en historie med to eller flere tilfeller av eggstokkreft, to eller flere tilfeller av post-menopausal brystkreft, eggstokkreft og brystkreft i samme kvinne, og en av flere tilfeller av eggstokkreft eller mannlig brystkreft, er du på en høyere risiko for å utvikle arvelig eggstokkreft.

Appetitt

En kvinne som har arvelig eggstokkreft har et tap av matlyst. Dette kan være fra en tumor å skyve på buk og magesekken eller forårsaker betydelig vekttap.

Blødning og Discharge

Kvinner som har arvelig eggstokkreft kan oppleve unormal blødning eller utflod fra skjeden. Under sex kan hun også føle smerte eller blø.

Smerter

Det er vanlig at kvinnen med arvelig eggstokkreft har smerter i korsryggen, bekkenet og underlivet. Kramper kan også forekomme.

Klumper og Oppblåsthet

Klumper er ofte det første tegn på en svulst, og kvinner som har arvelig eggstokkreft kan ha klumper på magen eller magen kan bli utvidet. Disse kvinnene kan også oppleve unormal oppblåsthet.

Endringer

En endring i avføring og blærekontroll er symptomer på eggstokkreft. Kvinner med arvelig eggstokkreft vil også ha sterkt nedsatt energi.

Avansert eggstokkreft symptomer

Symptomene på eggstokkreft er lik de av andre mer vanlige sykdommer og tilstander. På grunn av dette, er mest avanserte eggstokkreft før den blir diagnostisert. Ifølge Mayo Clinic, er omtrent 20 prosent av eggstokkreft fanget før sykdommen har spredt seg til andre områder av kroppen, inkludert lungene og blæren. Av den grunn alene, bør kvinner være klar over symptomene på både tidlig og avansert eggstokkreft.

Smerte

Det vanligste symptomet på eggstokkreft er smerte. Denne smerten er vanligvis en vedvarende, murrende smerte følte i nedre del av magen, korsryggen og noen ganger, i lårene. I de fleste tilfeller er denne smerten forårsaket av kreft massen vokser inne i eggstokkene, som legger mer press på nerver og vev som omgir eggstokkene. Eggstokkvev er ekstremt følsom, mye som det av testiklene. I noen tilfeller kan smertene være sånn for urolig mage.

Urinveisproblemer

Endringer i urin vaner er et tegn på avansert eggstokkreft. Noen kvinner opplever at de har problemer med urinering, mens andre opplever at de tisser mer enn normalt. Begge disse tilstander er forårsaket av trykk fra den kreftsvulst i eggstokken. Kvinner som har problemer med vannlating kan ha en livmor svulst legge press på urinveiene. Kvinner som må gå på do oftere kan ha en svulst legge press på blæren.

Unormal menstruasjonssyklusen

Kvinner med eggstokkreft kan oppleve unormale menstruasjonssykluser eller vaginal blødning mellom menstruasjonene. Begge disse scenariene er forårsaket av hormonelle endringer kreft årsaker i eggstokken, som er der en kvinnes egg blir produsert. På grunn av menstruasjonssyklusen er et slikt fint balansert prosess, vil en hvilken som helst avbrudd i det føre til merkbare variasjoner i syklusen. Noen kvinner kan ha en menstruasjon som varer i to uker eller mer, mens andre kvinner som hadde en regelmessig syklus før kreften kan oppleve at de bare har en menstruasjon syklus en gang hver to eller tre måneder.

Generelle symptomer

Oppblåsthet, forstoppelse, manglende appetitt, feber, tretthet, gass og overdreven hårvekst er alle tegn på mange sykdommer og tilstander, hvorav den ene er eggstokkreft. Det faktum at dette er symptomer på så mange sykdommer som gjør det vanskelig for en lege å diagnostisere eggstokkreft dersom disse er de eneste symptomene pasienten har.

Diagnose

Kvinner som opplever noen av symptomene på eggstokkreft bør umiddelbart oppsøke lege. Det er viktig å holde en journal av disse symptomene, spesielt hvis du opplever en uregelmessig menstruasjonssyklus. Når du går til legen, be henne om å regne ut din risikofaktor score for eggstokkreft. Noen av risikofaktorene inkluderer å bli behandlet for endometriose med stoffet danazol, ved hjelp av hormonbehandling, som lider av ufruktbarhet, som har en familiehistorie med kreft og fedme. Kvinner som har gått gjennom overgangsalderen er mer sannsynlig å ha eggstokkreft enn kvinner i fertil alder.

Eggstokkreft symptomer på hvert trinn

Ifølge American Cancer Society, har en kvinne en 1 i 71 sjanse for å utvikle eggstokkreft på et tidspunkt i løpet av livet hennes. De fleste kvinner som er diagnostisert med eggstokkreft er over 55 år Kvinner som er diagnostisert med eggstokkreft i de tidlige stadier av sykdommen har en mye bedre mulighet til å overleve. Eggstokkreft er delt inn i fire faser, hvor symptomene på eggstokkreft gradvis få mer merkbar og alvorlig. Oppdager eggstokkreft i de tidlige stadier kan være vanskelig, fordi symptomene kan forveksles med andre medisinske tilstander. Eggstokkreft symptomer generelt holde konstant og gradvis forverres over tid.

Stage 1 Symptomer

Trinn 1 Ovarian Cancer påvirker bare eggstokkene. Ofte er det ikke er noen merkbare symptomer. Noen kvinner med Stage 1 eggstokkreft kan føle noen smerter i nedre del av magen. Dessuten kan de føle seg uvanlig oppblåst i mageregionen.

Stage 2 og 3 Symptomer

Trinn 2 eggstokkreft påvirker eggstokkene og andre organer i nærheten, slik som egglederne, livmoren, blære, rektum og sigmoid kolon. Trinn 3 eggstokkreft påvirker de tidligere nevnte områder, sammen med omentum og lymfeknuter. I løpet av disse trinn, er tilstedeværelsen av en tumor i mageregionen årsaken til nye symptomer. Symptomer kan omfatte smerter i nedre mageregionen, ryggsmerter, uregelmessig menstruasjon, hyppig vannlating, kronisk forstoppelse, oppblåst mage og smerter under samleie.

Stage 4 Symptomer

Stage 4 eggstokkreft påvirker eggstokkene, bekkenet og har spredt seg til andre organer som lever og lunger. På dette punktet, er kreftsvulst større og sprer seg i hele mageregionen. Symptomer på Stage 4 eggstokkreft inkluderer dårlig appetitt, kraftig hevelse i buken, kronisk forstoppelse, pustevansker og en generell syk følelse.

Andre mulige symptomer

Kvinner med eggstokkreft vanligvis føler en vedvarende følelse av fylde eller trykk i mageregionen. De kan også være perpetually oppsvulmet og kan føle deg mett etter å ha spist en mindre mengde mat enn vanlig. De kan også oppleve hyppig kvalme og oppblåsthet. Den største forskjellen mellom eggstokkreft og andre forhold er at symptomene ikke svinge.

Behandling

Eggstokkreft er vanligvis behandles med kjemoterapi og kirurgi. Eggstokkreft kirurgi innebærer vanligvis å fjerne eggstokkene og andre nærliggende strukturer som livmoren og egglederne. I de fleste tilfeller kan lymfeknuter i det berørte området og omentum også bli fjernet. I enkelte tilfeller kan en del av tarmene også bli fjernet.

Eggstokkreft registrere & symptomer

Eggstokkreft er en sykdom som begynner i vev av kvinnens eggstokker og er i stand til å spre seg til andre deler av kroppen. Eggstokkene er kjønnskjertler i en kvinne hvor eggene, også kjent som egg, utvikle. Det er to typer av eggstokkreft som omfatter de fleste tilfeller av den lidelse. En er eggstokk-karsinom epitelial, som beskriver en kreft som begynner i cellene på overflaten av organet. Den andre er ondartet bakterie celle kreft, som utvikler først i eggceller. Å være oppmerksom på symptomer på eggstokkreft kan gjøre en tidlig diagnose er mulig, noe som betyr at muligheten til å ha en gunstig prognose er betydelig økt.

Silent Killer

Eggstokkreft er blitt kalt den stille morderen fordi symptomene på sykdommen er det som er kjent i medisinske termer som "uspesifikke". Dette betyr at det ikke er noen klassiske tegn å se etter som kan aktivere en kvinne å vite at eggstokkreft er ansvarlig. I stedet symptomene på eggstokkreft lett kan forveksles som forårsaket av andre problemer, som for eksempel irritabel tarmsyndrom. Ifølge Mayo Clinic, er bare én av fem tilfeller av eggstokkreft diagnostisert før lidelsen har hatt en sjanse til å spre seg utover fra eggstokken.

Steady Symptomer

Det er viktig å innse at symptomene på eggstokkreft ha en tendens til å forbli den samme over et tidsrom før de til slutt blir enda verre. Dette er forskjellig fra de sykdommene som denne typen kreft er ofte feiltolket som. Crohns sykdom, kolitt og irritabel tarm-syndrom har symptomer som kommer på, og deretter få bedre før nok en gang å bli alvorlig. Det svingninger er ikke tilstede i eggstokkreft som tegn på kreft er stødig og ikke gå bort bare for å komme tilbake senere.

Varselskilt

En kvinne som lider av kreft i eggstokkene vil vise slike tegn som føler buktrykket. Dette fylde kan likne oppblåsthet og gi den enkelte en følelse av å være hoven i mageregionen. Det kan være behov for å hyppig vannlating forårsaket av kreft. Smerter i bekken-området kan også være til stede. Når symptomene som disse presenterer seg for mer enn bare noen få uker, skal en kvinne søke en medisinsk vurdering fra hennes lege.

Vanlige symptomer

Konstant anfall av fordøyelsesbesvær etter måltider er et annet tegn assosiert med eggstokkreft. Overflødig gass og kvalme som fører til en kvinnes mage til å føle seg opprørt er mulig. Kvinner som ikke har noen tidligere problemer med sine indre kan oppleve en endring i disse vanene, med forstoppelse er et slikt eksempel. Blæren kan også bli berørt, og noen med eggstokkreft kan spise bare litt, men føler meg ganske full. Mangel på appetitt og tretthet er også vanlige tegn på eggstokkreft.

Andre mulige tegn

Andre tegn på at eggstokkreft kan være til stede er smerter at en kvinne vil føle når engasjert i samleie. Smerter som stråler fra korsryggen og går inn i bena er også en potensiell symptom. Den menstruasjon til en kvinne med eggstokkreft kan endres, med tyngre blødning enn normalt under perioder. Kortpustethet er også en klage på at noen ovarian kreftpasienter har hatt, samt en utvidet magen og plutselig tettsittende klær.

Aggressiv psoriasis behandling

Mer enn 3 prosent av USAs befolkning har psoriasis, ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS). Leger tilbyr flere aggressive behandling for moderat til alvorlige symptomer ved denne kroniske, provoserende, men ikke-smittsom hudsykdom.

Chemophototherapy

Selv om lysbehandling som bruker kunstig UV-lys er effektivt, sier Mayo Clinic chemophototherapy --- som kombinerer UV-lys og medisiner --- er mer aggressive og effektive. For eksempel, i PUVA-behandling lys sensibiliserende stoff psoralen og UVA-lys benyttes i tandem.

Biologiske

Biologiske legemidler bruke protein fra levende organismer og må injiseres, som oralt inntak ødelegger deres styrke. Ifølge Mayo Clinic, har den amerikanske Food and Drug Administration godkjent flere biologiske å aggressivt behandle psoriasis, inkludert alefacept (Amevive), etanercept (Enbrel), infliksimab (Remicade) og ustekinumab (Stelara).

Metotreksat

Metotreksat er et immunundertrykkende middel som stopper signalene fra immunsystemet på huden som skaper et overskudd av hudceller, årsaken til psoriasis, i henhold til New Zealand Dermatologisk Society. Men kan noen metotreksat bivirkninger være alvorlige, og pasientene bør gjennomgå regelmessige blodprøver under behandlingen. Leger ofte foreskrive folsyre for å hjelpe mot metotreksat bivirkninger.

Retinoider

En annen aggressiv behandling for psoriasis som ikke har respondert på andre behandlinger innebærer å ta en resept retinoid som acitretin (Soriatane). Imidlertid kan disse stoffene føre til fosterskader, så gravide og kvinner som kan bli gravide bør unngå dem. Også flertallet av pasientene opplever en gjentakelse av hudens tilstand når de slutter å bruke retinoid.

Ciklosporin

Ciklosporin er en oral medisin som undertrykker kroppens immunforsvar, noe som reduserer akselerert omsetning av hudceller som forårsaker psoriasis. Det er ofte foreskrevet for personer med alvorlig psoriasis som ikke tåler, eller ikke har blitt hjulpet av, andre systemiske behandlinger; har imidlertid ciklosporin flere store bivirkninger, inkludert brystsmerter, muskelkramper, mental forvirring og humørsvingninger.