Digidexo.com

forventet levealder parkinson

Forventet levealder for pasienter med Parkinsons sykdom

Av de 1 million amerikanere som lever med Parkinsons sykdom, skuespilleren Michael J. Fox og bokseren Muhammad Ali er trolig den mest kjente. Parkinsons sykdom (PD) er en tilstand som hovedsakelig forstyrrer motorisk kontroll (bevegelse), men kan også føre til problemer med tale, automatiske bevegelser, balanse og mental skarphet. PD er kronisk og progressiv, og selv om det er medisinske behandlinger, det er ingen kur i dag. Medisinsk behandling og endringer i livsstil kan hjelpe folk med PD håndtere sine symptomer og øke livskvaliteten.

Forventet levealder

Med riktig diagnose og moderne medisinsk behandling, kan Parkinson-pasienter forvente å leve et normalt levetid. Selv om Parkinsons alene er ikke dødelig, kan det forårsake eller bidra til andre forhold som kan forkorte en persons levetid. En pasient som har slitt med Parkinsons i mange år kan lide psykiske og fysiske funksjonshemninger som gjør det vanskeligere å dra nytte av livsforlengende behandling.

Symptomer

Det første tegnet på Parkinsons sykdom er vanligvis en tremor på den ene side av kroppen, ofte en oppførsel kjent som "pille-rulle" der tommelen og pekefingeren gni sammen. Denne tremor kan være mild til alvorlig og nesten alltid strekker seg til den annen side av legemet. Parkinson-pasienter har også problemer med å initiere bevegelse. Deres føtter kan bli limt til gulvet når du prøver å gå, og de kan miste urettet bevegelser som gestikulerer mens han snakker, blinker, eller svingende armene mens du går. I de senere stadier, kan noen pasienter oppleve et tap av likevekt og 10 prosent til 15 prosent kan utvikle demens. Parkinsons kan også påvirke evnen til å snakke tydelig, forårsaker folk til å knurre, pause før du sier et ord eller gjenta ord. Ingen av disse symptomene forkorte levetiden på seg selv, men de som opplever demens er ofte større risiko for dårlig helse og lavere livskvalitet.

Årsaker

Årsakene til Parkinsons sykdom er ikke fullt ut forstått. Noen forskere teoretisere at genetiske faktorer, kanskje en mutert gen eller miljøgifter kan være feil. Men den medisinske samfunnet er enige om hva som forårsaker Parkinsons symptomer --- manglende evne til å produsere eller bruke dopamin, et signalstoff. Dopamin er en kjemisk budbringer i hjernen som forteller musklene dine til å bevege seg. Hvis det er feil din dopamin produksjon eller mottak, vil du ha problemer med å starte bevegelsen, samt kontrollere noen bevegelser. Hva skaper dopamin reduksjon eller uskikket bruk hos personer med PD er ikke sikkert. Som med andre nevrologiske lidelser (som Cerebral Parese) som påvirker frivillig bevegelse, gjør Parkinsons ikke i seg selv begrense levetiden med mindre andre forhold er til stede.

Risikofaktorer

Kjønn, arv, alder og eksponering for miljøgifter alle spille en rolle i risikoen for å utvikle Parkinsons sykdom. Menn er mer sannsynlig enn kvinner til å utvikle PD. Denne sykdommen fremkommer vanligvis i midten alder og økning i sannsynligheten som du alder, men det påvirker unge voksne også. Å ha en PD pasienten i familien din medisinske historie øker sjansene dine til en viss grad, som ikke blir ofte utsatt for kjemiske giftstoffer. Totalt sett er din sjanse for å utvikle Parkinsons sykdom mindre enn 5 prosent.

Behandling

Selv om medisinsk behandling ikke kan kurere Parkinsons sykdom eller forlenge levetiden til noen stor grad, kan det behandle symptomer og øke livskvaliteten. Farmasøytiske tilnærminger som øker nærværet av dopamin i hjernen og reduserer eller hemmer bruken av dopamin kan bidra til å stabil motorisk kontroll og redusere eller utrydde rystelser og andre ufrivillige bevegelser. Disse medikamentene må overvåkes tett siden en oversupply av dopamin har negative effekter på motorisk kontroll. Livsstilsendringer, for eksempel fysisk trening og sunt kosthold, kan holde musklene jobber etter beste evne.

Forventet levealder for skrumplever

Når leveren blir skadet på grunn av sykdom, en tilstand som kalles skrumplever, bygger arrvev opp i leveren og holder den fra å fungere ordentlig. I motsetning til noen av kroppens organer --- milten og galleblæren, for eksempel --- du kan ikke leve uten leveren din. Det filtrerer ut giftstoffer i blodet og skaper viktige næringsstoffer. Selv om en mildt skadet leveren kan vanligvis reparere seg selv, vil alvorlig skrumplever forkorte levetiden.

Forventet levealder

Fordi leveren er et så viktig organ, kan livet ditt bli vesentlig forkortet hvis leveren blir for skadet til å fungere skikkelig. Som med alle livstruende tilstand, vil antall år tapt variere fra person til person, avhengig av om det er noen andre kompliserende forhold er tilstede. Hvis du har skrumplever på grunn av tung alkoholbruk, og du slutte å drikke og begynne en sunn livsstil med mye næringsrik mat og trening, vil du ha en høy sannsynlighet for å reversere eller i det minste stoppe fremdriften av leverskade. Hvis derimot, fortsetter du med overdreven drikking og en usunn livsstil, er sannsynligheten for en tidlig død av leversykdom øker kraftig.

Symptomer

Som høyt blodtrykk, er skrumplever ofte en silent killer. Ofte er det ingen symptomer før tilstanden er alvorlig eller irreversibel. Folk som opplever symptomer kan bli trøtt, har hevelse i bena og magen, føler kvalm, blåmerker eller blør lett, og har et uventet tap av appetitt og vekttap. Selv om du kanskje ikke føler noen symptomer, kan en enkel blodprøve med jevne mellomrom (under årlig fysisk eksamen, for eksempel) oppdage potensielle leverproblemer. Oppdage leverskade tidlig kan hjelpe forlenge levetiden.

Årsaker

Det er flere sykdommer som bidrar til skrumplever. Den mest utbredte er langsiktige alkoholmisbruk og hepatitt B og C. For mye jern eller kobber i kroppen kan også føre til leverskader, mens cystisk fibrose, fatty leversykdom, og utilstrekkelige eller skadet gallegangene kan også føre til skrumplever. I noen utviklingsland, kan parasitter bidra til leversykdom. I alle disse betingelsene, bygger arrvev opp i leveren over tid og kan drastisk redusere levetiden.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for skrumplever inkluderer langvarig misbruk av alkohol. Sprøytemisbrukere er også høy risiko for skrumplever siden Hepatitt B og C kan inngås gjennom deling av sprøyter. Disse sykdommene kan også bli sendt gjennom unsanitized tatovering eller piercing nåler. I tidligere år, kirurgi pasienter noen ganger kontaktet hepatitt C gjennom blodoverføringer, men blodtilførselen i USA i dag er skjermet for å hindre dette. Andre risikofaktorer for cirrhose omfatter genetiske faktorer som misdannelse eller dysfunksjon av galleganger, så vel som tilstander som cystisk fibrose.

Behandling

Selv om skrumplever selv ikke kan kureres, behandling av tilstander og sykdommer som forårsaket det kan hjelpe leveren reparere seg selv til en viss grad. Hvis du har hepatitt B eller C, kan antivirale behandlinger bistå i å håndtere disse forholdene og begrense skade på leveren din. Avslutte bruk av alkohol er viktig, og hvis du synes det er vanskelig, oppsøke et program som vil hjelpe deg. Når skrumplever har avansert for langt, er en levertransplantasjon den eneste løsningen. Selv om denne operasjonen krever en hel leveren fra en organdonor, det krever bare en delvis lever fra en kompatibel levende person, kanskje et barn eller søsken. Enten ved å redusere faren til leveren din mild skrumplever eller erstatte leveren din i avansert skrumplever, er sjansene for en lengre levetid betydelig økt.

Forventet levealder med primær pulmonal hypertensjon

Forventet levealder med primær pulmonal hypertensjon


Økt blodtrykket i arteriene som tjener lungen og den høyre side av hjertet karakteriserer primær pulmonal hypertensjon. Den eksakte årsaken er ikke kartlagt. Flere faktorer påvirker forventet levealder.

Nature of Tilstand

Denne tilstanden er uhelbredelig og blir stadig verre. Behandlinger kan dempe symptomene, men alvorlige komplikasjoner kan oppstå som kan være dødelig-inkludert blodpropp, høyresidig hjertesvikt, indre blødninger og unormal hjerterytme.

Faktorer som påvirker prognose

Alvorlighetsgrad og hvorvidt du har fått behandling først og fremst påvirke prognosen for primær pulmonal hypertensjon, ifølge Dr. Siabak Nabili av MedicineNet.com. Andre faktorer er diagnosen etter fylte 45, bevis på høyresidig hjertesvikt og ikke reagerer godt på behandlingen.

Survival priser

Personer med ubehandlet pulmonal hypertensjon har en gjennomsnittlig overlevelse på om lag tre år, ifølge Dr. Nabili. Fremskritt i behandlingen, men kan forlenge overlevelsen opptil 10 år eller mer i pasienter med høyresidig hjertesvikt, ifølge American Academy of Family Physicians.

Behandling

Denne tilstand krever komplisert behandling med en rekke forskjellige medikamenter og andre behandlinger. Det kan ta lang tid å finne den mest effektive behandlingsregime for en bestemt pasient, ifølge Mayo Clinic-selv da kan det miste effektivitet. Kalsiumkanalblokkere spesielt kan forlenge livet med 20 prosent av pasienter med primær pulmonal hypertensjon, i henhold til aafp.

Betraktninger

Ingen kan forutsi hvor lenge du vil overleve med primær pulmonal hypertensjon. Dette gjelder særlig for pasienter som responderer på behandling, da dette forbedrer utsiktene, ifølge Dr. Nabili.

Forventet levealder med hepatitt C

Hepatitt C er en blodbåret patogen som angriper leveren av infiserte individer. Venstre ubehandlet, kan hepatitt C føre til signifikant leverskader og død.

Om Hepatitt C

Hepatitt C er den farligste formen for de tre typer hepatitt virus på grunn av sin effekt på leveren. I tillegg, i motsetning til hepatitt A og B, er det ingen vaksine eller kur for hepatitt C.

Kontraherende Hepatitt

Hepatitt spres ved kontakt med infisert blod. Helsearbeidere som har hyppig kontakt med blod og kroppsvæsker er spesielt utsatt. Hepatitt C er særlig utbredt blant illegale narkotikabrukere på grunn av infiserte nåler.

Første symptomene

Personer smittet med hepatitt C ofte opplever få om noen innledende komplikasjoner. Mulige symptomer og / eller komplikasjoner inkluderer feber, hodepine, tretthet og muskelsmerter. Det er i løpet av de første seks månedene når hepatitt er lettest behandles for å hindre kronisk infeksjon.

De første 10 årene

Noen mennesker som er uvitende smittet med hepatitt C eller som har behandlingsresistent (kronisk) sykdom kan oppleve periodiske murrende smerte i området rundt leveren i årene etter første infeksjon. Men fordi smertene er ofte intermitterende eller liten, enkeltpersoner ofte ikke søke legehjelp.

Utbruddet av livstruende symptomer

Personer med ubehandlet og kronisk hepatitt C begynner å legge merke til alvorlige symptomer vanligvis innen 10 til 20 år etter infeksjon. Etter at sykdommen har angrepet leveren i mange år, vil leveren bli vesentlig skadet og leversmerter vil øke. En levertransplantasjon kan være nødvendig.

Forventet levealder

Forventet levealder for hepatitt C pasienter er uklart. Ifølge National Hepatitt C Coalition, er dette fordi sykdommen effekter folk så annerledes. Men blant de med betydelig lever arrdannelse, 25 prosent går på å utvikle hepatitt-relatert kreft i lever og / eller leversvikt.

Forventet levealder Med Hjertesvikt

Om Hjertesvikt

Hjertesvikt (CHF) er en spesiell type hjertesvikt. "Congestive" refererer til baksiden opp som oppstår når blodstrømmen fra hjertet bremser og ferskt oksygenert blod kommer tilbake til hjertet fortsetter å strømme i samme takt. Dette kan føre til hevelse (ødem) i ben og ankler og væskeansamling i lungene (lungeødem), noe som fører til kortpustethet ofte assosiert med symptomatisk CHF. Ubehandlet kan CHF gradvis påvirke funksjonen til alle de store organer.

Stadier av CHF

Levealderen med CHF varierer fra pasient til pasient, og er avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden. I 2001, American Heart Association og American College of Cardiology etablert fire etapper for å bidra til å definere omfanget av CHF. Stage A gjelder for de med medisinsk historie som inkluderer andre forhold, for eksempel hjerteinfarkt, høyt blodtrykk og hjertesykdom, som automatisk plasserer dem i en høyere risiko for CHF. Stadier fra B til D hører til de med en kombinasjon av testresultater og symptomer som klart viser CHF. Trinn B angir noen har en ejeksjonsfraksjon (et mål på mengden av blod pumpes ut av den venstre ventrikkel for hvert hjerteslag) under 40 prosent (55 prosent eller høyere blir normalt). Trinn C betyr at noen har en lav ejeksjonsfraksjon samt CHF symptomer, inkludert pustevansker, tretthet og redusert fysisk aktivitet. Stage D gjelder for de med alvorlige og avanserte symptomer på Stages B og C.

Administrere og behandling av CHF

Scenen på CHF påvirker direkte hvordan pasienter og leger sammen vil administrere og behandle tilstanden. Pasienter kan hjelpe administrere deres CHF, spesielt i sine tidligere stadier, og i sin tur forlenge deres liv, ved å ikke røyke, begrense eller eliminere helt alkoholforbruk, spise en diett lav på salt og fett, og trener. Leger kan foreskrive medisiner, for eksempel betablokkere, ACE-hemmere og diuretika. å bidra til å bedre hjertefunksjon og behandle resulterende symptomer, som hevelse og væskeansamling. Kirurgi, inkludert innsetting av en pacemaker eller en transplantasjon, kan også være nødvendig. Forventet levealder med CHF, som med andre sykdommer og tilstander, er mest dyster når diagnostisert som sluttstadiet. Men selv da, leger fortsatt skeptisk til å tilordne en estimert overlevelse.

Forventet levealder for pasienter med sondeernæring

Gastric fôring rør brukes til å forlenge livet når pasientene ikke kan svelge mat, ifølge Family Omsorgspersonen Alliance. De brukes både på kort og lang sikt, når traumer, kirurgi eller progressiv sykdom sperre svelge. Long-term levealder kan påvirkes av alvorligheten av pasientens sykdom, typen av magesonde brukes, og hvor godt røret opprettholdes.

Overlevelses Faktorer

Ifølge AGS Foundation for Health i Aging, er fôring rør ment å forlenge livet, men området bemerker at pasienter ikke får tilbake tapt vekt eller fysisk bedre samtidig som tube-matet. Noen tjue-tretti prosent av pasientene som fikk mage fôring rør har en forventet levealder på en måned, i henhold til AGS Foundation; over femti prosent av pasientene dør innen tolv måneder.

Typer Tubes

Gastric fôring rør inkluderer "Naso-mage rør" -inserted gjennom nesen, "oro-mage" rør-inn gjennom munnen og G-Tube, eller sondeernæring, satt direkte inn i magen. Ifølge Family Omsorgspersonen Alliance, riktig tube innsetting og vedlikehold er begge faktorer i langsiktig overlevelse.

Kirurgisk Risk

En G-røret er satt inn i magen ved hjelp av kirurgi, i henhold til en familie Omsorgs Alliance. Denne åpne snittet er fortsatt en betydelig smittefare i en alvorlig syk pasient.

Andre faktorer

En annen faktor er å overleve forholdene i magesonde. Fôringsapparat må være riktig vedlikeholdt, eller forhold som aspirasjonspneumoni kan oppstå, ifølge Mayo Clinic.

Aspirasjonspneumoni

Aspirasjonspneumoni oppstår når en Naso-magesonde blir fortrengt og flytende nærings søl inn i lungene, i henhold til Family Omsorgspersonen Alliance. Ifølge Mayo Clinic, kan selv en liten mengde av inhalert flytende næringsstoff føre denne type lungebetennelse, som kan forkorte levetiden.

Forventet levealder for galleblæren kreft

Galleblærekreft er en sjelden tilstand som er karakterisert ved malignitet av galleveiene. Forventet levealder for galleblæren kreft er betinget av når det er diagnostisert og om den kan fjernes med kirurgi.

Stage 1

Galleblærekreft diagnostisert i løpet av denne fasen blir behandlet ved å fjerne galleblæren. Hvis kreften er begrenset til galleblæren fôr, det er en 100% overlevelse for minst fem år etter operasjonen; imidlertid bare 15% av pasientene overlever fem år etter operasjonen hvis kreften har spredd seg til muskel.

Stage 2

Den andre fasen av galleblæren kreft er karakterisert ved at kreften sprer seg til en nærliggende organ. Bare 20% av personer diagnostisert i denne fasen overleve minst fem år etter operasjonen.

Stage 3

Under scenen tre, sprer kreft til nærliggende organer og lymfeknuter; bare 5% av personer diagnostisert i løpet av denne perioden overlever i minst 5 år etter kirurgi. Kreften kan være for avansert for kirurgi, for derved å redusere overlevelsesraten til 6 måneder til 2 år etter diagnose.

Stage 4

Ved trinn 4, er inoperabel kreft. Omtrent 1% av personer diagnostisert under stadium 4 vil leve lenger enn to år etter diagnose.

Betraktninger

Ifølge Cancer Research UK, betyr fem års overlevelse betyr ikke en person vil bare leve fem år. Forskning er begrenset til fem år etter behandling fordi kreft er mindre sannsynlighet for å komme tilbake etter denne perioden.

Forventet levealder for nedbrutt kreft

Forventet levealder for nedbrutt kreft


Tidlig prostatakreft vokser langsomt. I første omgang tar det to til fire år for svulsten å doble i størrelse, men som svulsten vokser, akselererer veksten.

Early Detection

Når prostatakreft oppdages tidlig, "vaksinen er svært høy ... nesten 100 prosent av menn diagnostisert på dette stadiet vil være sykdomsfrie etter fem år," i henhold til Prostate Cancer Foundation.

Ubehandlet

Forblir ubehandlet, men likevel i en herdbar fase, tar prostatakreft 10 til 12 år å metastasere, og opp til 17 år for å forårsake død.

Lokalisert Tumor og lymfeknuter

Når en stor lokalisert svulst er avansert, faller forventet levealder til åtte til 12 år. Dersom lymfeknuter er involvert, synker overlevelsen videre til seks til åtte år.

Behandling

Din alder og helsetilstand avgjør hvordan prostatakreft er behandlet. Den eldre pasienten, den mindre aggressiv behandling, fordi tumor har mindre tid til å vokse. Radikal prostatektomi er anbefalt for menn i 40-årene og 50-årene. Menn over 70 år billettpris best med stråling. Vaktsom venter er standard kurs for menn i slutten av 70-tallet til 80-tallet.

Statistikk

Prostatakreft er den nest største årsaken til dødsfall hos menn. Én av seks menn vil utvikle sykdommen i hans levetid. Statistisk sett sjansene for å utvikle det øke sterkt med alderen.

Forventet levealder Etter Whipple Prosedyre

The Whipple prosedyren, oppkalt etter Dr. Alan Whipple i 1930, er et stort kirurgisk inngrep for å fjerne hodet i bukspyttkjertelen, en del av gallegang, galleblæren og tolvfingertarmen. Denne prosedyren, vanligvis gjøres for behandling av ulike kreftformer, pleide å ha en høy dødelighet, men gjennom siste fremskritt er nå en ganske trygg prosedyre som kan forlenge levetiden til pasienten.

Hvem

Den Whipple prosedyren blir rutinemessig brukt for å behandle kreft i bukspyttkjertelen, så vel som kreft som involverer tolvfingertarmen, den nederste ende av gallegangen (kalt kolangiokarsinom), og ampullen (det området hvor gallen og pankreatiske kanaler går inn i tolvfingertarmen). Prosedyren er nå trygt nok til å selv bli brukt til Skadetruende tilstander som kronisk pankreatitt og godartede svulster i bukspyttkjertelen.

Risiko

Om lag en tredel av alle pasienter som gjennomgår Whipple prosedyren vil oppleve komplikasjoner. Disse komplikasjoner inkluderer bukspyttkjertelen fistel (lekkasje av bukspyttkjertelen juice), lammelse av magen, malabsorpsjon (evnen til å fordøye maten er endret) og vekttap. Disse komplikasjoner kan øke pasientens utvinning tid, men vil ikke endre levealder.

Dødelighet

Gjennom 1960 og 1970, dødeligheten fra Whipple prosedyren var så høyt som 25 prosent. Fremskritt i teknikkene, herunder bruk av laparoskopiske inngrep (bruk av en tynn tent rør med et kamera) og opplevelsen av legene som utfører prosedyrene har sterkt redusert denne prisen. I dag, de fleste store kirurgiske sentre skryte en dødelighet på under 5 prosent. Studier utført fra John Hopkins og Memorial Sloan Kettering konkluderer med at kirurgisk utfallet, inkludert dødelighet og levealder, er i stor grad avhengig av opplevelsen av sykehuset og kirurgen.

Forventet levealder og overlevelse

Levealder kan være vanskelig å avgjøre, spesielt i tilfelle av alvorlige forhold, inkludert kreft. Forventet levealder er ikke bare påvirket av sykdom, inkludert scenen, klasse og egenskaper, men også etter alder og generelle helse. Derfor er forventet levealder vanligvis omtalt som overlevelse, som er en prosentandel av antall personer som bor i en angitt periode etter diagnose.

Overlevelse

Pasienter som lider av kreft i bukspyttkjertelen har en 5 prosent overlevelse på fem år, noe som betyr at bare 5 prosent av pasientene vil leve fem år etter diagnose. De pasienter som gjennomgår Whipple prosedyren imidlertid øke deres overlevelse til 20 prosent på fem år. For pasienter med kreft har ikke spredd seg til lymfeknuter, de har en 40 prosent overlevelse på fem år. For pasienter med benign (noncancerous) tumor eller kronisk pankreatitt, er prosedyren kurativ, som betyr at de vil nyte en lang naturlig liv.

Forventet levealder & End Stage Skrumplever

End-stage levercirrhose oppstår når det er så lite sunn leveren vev igjen at orgelet begynner å svikte. Forventet levealder ved dette punktet er bestemt av hvor effektivt sykdommen vekst kan bli bremset ned.

Skrumplever

Cirrhose i leveren er en kronisk tilstand som skjer langsomt over tid og er forårsaket av alkoholmisbruk eller viral hepatitt. Ettersom tilstanden utvikler seg, erstatter arrvev friskt vev, minkende leverens evne til å fungere skikkelig, til slutt fører til leversvikt.

Symptomer

Symptomer på leversvikt som forvirring, desorientering, ekstrem søvnighet, koma og død.

Diagnose

Diagnostisering av sluttstadiet leversykdom bestemmes av CT-skanning, og blodprøver som evaluerer nivåene av visse enzymer og giftstoffer.

Behandling

Målet med behandlingen er ikke å kurere, men heller å bremse utviklingen av sykdommen. Behandlingsmuligheter inkluderer kjemoterapi og stråling behandlinger for å bremse veksten, og smertestillende og anti-kvalme medisiner for å lindre symptomer og holde pasienten så komfortabel som mulig.

Forventet levealder

Når en person har nådd sluttstadiet skrumplever, er hans levealder bestemmes av hvor godt progresjon av sykdommen kan bli redusert. Ifølge American Cancer Society, er den fem-års overlevelse for personer med leverkreft bare 12%.

Forventet levealder for pasienter med prostatakreft

The American Cancer Society rapporterer at prostatakreft er den nest største årsaken til kreft-relaterte dødsfall i amerikanske menn, at det spådd 27 360 dødsfall fra sykdommen i 2009. Til tross for denne statistikken, forbedringer i å oppdage og behandle prostatakreft betraktelig øke forventet levealder for prostatakreftpasienter.

Bakgrunn

The American Cancer Society rapporterer levealder som overlevelse. En overlevelse er en statistikk som forteller hvor mange prosent av mennene levde til en viss årsdagen for sin diagnose. Hvis en mann går bort fra noe annet enn prostatakreft, er han fjernet fra statistisk utvalg.

5 års overlevelse

Over 99 prosent av menn lever til femårsdagen for sin prostatakreft diagnose.

10 års overlevelse

Den 10-års overlevelse for prostatakreft er 93 prosent.

15 års overlevelse

På femten år mark, faller overlevelsesraten til 79 prosent.

Konklusjoner

Selv om en i seks menn utvikler prostatakreft i hele sitt liv, bare 1 av 35 menn dø av det. Det er over 2 millioner overlevende av prostatakreft som bor i USA.

Betraktninger

En manns bestemt levealder etter en prostata kreft diagnose avhenger av en rekke faktorer - som hans alder, stadium av kreft, og hans generelle helse. En onkolog kan gi en nøyaktig, individuell prognose.

Forventet levealder for kreft i bukspyttkjertelen

Kreft i bukspyttkjertelen er den fjerde største årsaken til kreft dødsfall. Hovedrollen i bukspyttkjertelen er å skille ut enzymer og hormoner som hjelper på fordøyelsen og regulerer metabolismen av sukker. Kreft i bukspyttkjertel begynner i vev og sprer seg raskt. Symptomene ikke vises før kreften er avansert, noe som gjør tidlig deteksjon vanskelig og ikke typisk. Siden bukspyttkjertelen ikke kan fjernes, består behandlingen vanligvis av stråling, kjemoterapi og målrettet medikamentell behandling.

Bukspyttkjertelkreft Staging System

Risikoen for å utvikle kreft i bukspyttkjertelen er en i 76, noe som tilsvarer 1,3 prosent. Selv om den generelle risikoen for kreft i bukspyttkjertelen er lav, statistisk, dødsfall er høye fordi kreft er vanskelig å diagnostisere tidlig. Scenen der kreften er diagnostisert er viktig i behandling beslutninger og levealder.

Den amerikanske Joint Committee on Cancer utviklet en iscenesettelse system kalt TNM. Iscenesettelsen systemet inneholder tre elementer: T, N og M. Hvis tall eller bokstaver brukes etter T, N eller M, de gir flere detaljer. Til tilnærmet forventet levealder for en bukspyttkjertelkreft pasient, må iscenesettelsen prosessen identifiseres.

T, N og M

Den T in staging beskriver størrelsen av tumoren (e), som måles i centimeter. Denne oppsetningen identifiserer også hvis kreften spredd seg. N i iscenesettelsen forklarer hvis kreften spredd seg til lymfeknuter. M står for metastasering. Når en kreft metastasizes, det sprer seg til andre organer i kroppen. Med kreft i bukspyttkjertelen, leveren, lungene og bukhinnen er de mest målrettede organer for metastasering.

Tall og Stages

De tall eller bokstaver som kan vises etter T, N og M gi mer informasjon om kreft progresjon.

• Tallene 0 til 4 representerer alvorlighetsgrad.
• Bokstaven X betyr "kan ikke vurderes."
• Bokstavene "er" betyr svulsten er inneholdt i de øverste lagene av pankreasgang celler.

Denne informasjonen blir deretter kombinert for å tildele en scene. Stadiene er jeg gjennom IV, med IV er den mest alvorlige.

• Stage 0 (Tis, N0, M0)
• Trinn IA (T1, N0, M0)
• Trinn IB (T2, N0, M0)
• Stage IIA (T3, N0, M0).
• Stage IIB (T1-3, N1, M0)
• Trinn III (T4, Enhver N, M0)
• Trinn IV (Enhver T, Enhver N, M1)

Overlevelse av Stage

Forventet levetid for bukspyttkjertelkreftpasienter er beskrevet i 5-års segmenter avhengig av stadium av kreft. Nedenfor er hvert trinn og prosentsatsen for å overleve.

Stage IA = 37 prosent
Stage IB = 21 prosent
Stage IIA = 12 prosent
Stage IIB = 6 prosent
Stage III = 2 prosent
Stage IV = 1 prosent

Samlet levealder Tidslinje

I sum, omtrent 20 prosent av bukspyttkjertelkreftpasienter lever i minst 1 år etter diagnose. Men mindre enn 4 prosent lever mer enn fem år. Risikofaktorer for å utvikle kreft i bukspyttkjertelen inkluderer fedme, røyking, familiehistorie, alder og rase.

Hva er forventet levealder for Stage 3 Non-Hodgkins lymfom?

Hva er forventet levealder for Stage 3 Non-Hodgkins lymfom?


Forventet levetid for pasienter med Stage 3 non-Hodgkins lymfom, avhenger av hvilken type lymfom. Noen er saktevoksende, mens andre er aggressive. Tidlig diagnose og behandling i stor grad øke forventet levealder.

Typer

Non-Hodgkins lymfom er tilskrevet et nivå på Stage 1 til Stage 4 bruker Ann Arbor staging system. Ifølge American Cancer Society, Stage 3 angir at det lymfom er i lymfeknutene på begge sider av mellomgulvet.

Flere Betraktninger

I Stage 3 non-Hodgkins lymfom, kan kreften har spredd seg utenfor lymfeknutene til et nærliggende område eller organ. Andre faktorer, som for eksempel mer enn 10 prosent uforklarlig vekttap eller nattesvette, legge til prognostiske kriterier.

Betydning

The University of Maryland Medical Center sier at forventet levealder for pasienter under 45 år har blitt mye bedre siden 1990-tallet. Nye behandlingstilbud viser bedring selv med aggressive non-Hodgkins lymfom.

Potensial

Ifølge leukemi og lymfom Society, har de fem-års overlevelse for ikke-Hodgkins lymfom pasienter økt fra 31 prosent i 1960 til om lag 69 prosent i 2005. Fremskritt i stamcelletransplantasjon og nye medikamenter kan øke levealderen enda mer.

Insight

Diskutere konkrete kriterier for forventet levealder på Stage 3 non-Hodgkins lymfom med legen din. Dette inkluderer alder, generell helse og aktivitetsnivå.

Forventet levealder for personer med AIDS

Bestemme forventet levealder for personer med HIV (humant immunsviktvirus) og aids (ervervet immunsvikt syndrom) kan være vanskelig fordi det er en rekke faktorer som kan påvirke hvor lenge en smittet person vil leve. En av de viktigste faktorene er hvor lang tid det tar for den enkelte til å utvikle AIDS selv. Mens mange anser en HIV-positiv person til å være en AIDS pasient, er de to forholdene relatert, men atskilt. Andre faktorer er et individs generelle nivået av helse, livsstilsvalg og behandlings og utdanning beslutninger.

Gjennomsnittlig levealder

En HIV-positiv person kan leve i et tiår eller mer før du går videre til aids. Når han har blitt diagnostisert med AIDS, er imidlertid den gjennomsnittlige varigheten av sykdommen lag fire til fem år. Med tilgjengeligheten av behandlinger for å redusere HIV virusmengde og bedre immunforsvar helse, kan mange mennesker som er diagnostisert tidlig forventer å ha en tilnærmet normal levetid.

Livsstil

Et individs livsstil kan ha stor innvirkning på hvor lenge hun vil leve en gang smittet med HIV. Positiv livsstil alternativene inkluderer å opprettholde et balansert kosthold (med en økning i kalorier), å følge regelmessig mosjon, holde vaksinasjoner up-to-date, og eliminering av negative påvirkninger som sigaretter, alkohol og narkotiske stoffer. Disse trinnene kan legge flere år til livet av en HIV-positiv person.

Tidlig og aggressiv behandling

En av de viktigste faktorene i å leve et langt og relativt sunt liv med hiv og aids er tidlig diagnose som fører til rask og aggressiv behandling med antiretrovirale legemidler. Hvis man følger en streng behandling tidsplan bidrar til å forebygge narkotika toleranse, slik at de antiretrovirale medisiner for å jobbe på full styrke for å holde HIV virus teller lav. Tidlig diagnose og behandling kan legge år til en HIV-positiv enkeltes liv og kan gjøre mange av de ekstra årene relativt sykdom-fri. Aggressiv behandling kan også øke forventet levealder for en pasient med en senere diagnose eller symptomatisk presentasjon ved diagnosetidspunktet.

Utdanning

Utdanning spiller en nøkkelrolle i å øke forventet levealder for personer med HIV og AIDS. Ikke bare kan utdanning Hjelp AIDS-pasienter og HIV-positive individer lære om ny forskning og kliniske studier muligheter, men opplæring om viruset kan redusere stress, som i sin tur reduserer sannsynligheten for sykdom. Studier har vist at HIV-positive personer som holde deg informert og up-to-date om sykdommen lever lengre og sunnere liv i gjennomsnitt enn de som ikke gjør det.

Å være proaktiv

Selvtillit og positiv tenkning kan øke forventet levealder like tvil og defaitisme kan senke den. Mange HIV-positive individer finner sitt kall i HIV advocacy, en kamp de vanligvis fortsette inn AIDS diagnose og i mange tilfeller til døden. Å være en del av en større sak kan hjelpe de som fortsatt er redd for sin diagnose finne formål i livet, ridding dem av frykt og tvil som potensielt kan føre til nonadherence til terapi. Advocacy kan også hjelpe pasienter møte andre som lever med sykdommen, og gir eksempler på hvordan å leve et fullverdig og aktivt liv med en forholdsvis normal levetid til tross for HIV-infeksjon eller AIDS status.

Forventet levealder og sykelig fedme

Forventet levealder og sykelig fedme


Sykelig fedme betyr en person har en ekstremt overdreven mengde kroppsfett. The body mass index (BMI) for sykelig fedme er høyere enn det er for fedme. Fedme påvirker mange amerikanere, og er stadig på vei oppover.

Definisjon

Sykelig fedme er beskrevet som en person som er mer enn 100 pounds over sin ideelle kroppsvekt. En person med en BMI på mer enn 40 regnes som sykelig overvektige.

Forventet levealder

Menn mellom 20 og 30 som er sykelig overvektige og har en BMI på mer enn 45 kan forkorte deres levetid med 13 til 20 år. Kvinner på samme alder og BMI kan forkorte deres ved 5 til 8 år.

Årsaker

Overspising og spise fetende mat kombinert med mangel på regelmessig mosjon kan føre til sykelig fedme. Andre årsaker inkluderer psykologiske, genetiske og miljømessige faktorer.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av sykelig fedme omfatter problemer med å sove på grunn av snorking, søvnapné, alltid varmefølelse, depresjon, ryggsmerter, leddsmerter, følelse andpusten og utslett eller infeksjoner under hudfolder.

Behandling

Behandling for mennesker med sykelig fedme har som mål å redusere og opprettholde en sunn vekt. Spesifikke behandlinger inkluderer trening og aktivitet, atferdsendring, medisiner og kosttilskudd endringer.

Nedsatt Cancer Forventet levealder

Nedsatt kreft oppstår når celler på en av nyrene begynner å vokse ukontrollert, danner svulster. Til syvende og sist din individuelle levealder etter diagnosen nyrekreft kan variere sterkt fra statistiske mønstre, men stadium av kreft og suksess av behandlingen bidra til hvor lenge du er sannsynlig å leve.

Stage 1 og 2

Stage 1 svulster er 7 cm i størrelse eller mindre, og både Stage 1 og 2 kreft har ikke gått utover nyrene, melder American Cancer Society.

Stage 3 og 4

Med Stage 3 nyrekreft, påvirker svulsten blodkar rundt nyrene. Stage 4 svulster gå utover membranen rundt nyrene, som påvirker lymfeknuter eller andre organer.

Identifikasjon

Fem år etter diagnose, ca 96 prosent (trinn 1) og 82 prosent (trinn 2) av pasientene er fortsatt i live, melder American Cancer Society. Stage 3 nyrekreft har en 63 prosent fem-års overlevelse; Stage 4 har bare 23 prosent overlevelse.

Komplikasjoner

Forventet levealder kan forkortes dersom komplikasjoner utvikles under behandling, som for eksempel anemi eller høye nivåer av laktat dehydrogenase eller kalsium i blodet, advarer American Cancer Society.

Betraktninger

Onkolog er i stand til å gi deg en mer individualisert bilde av sannsynligheten for å utvinne fra nyrekreft.

Forventet levealder av noen med sigdcelleanemi

Forventet levealder av noen med sigdcelleanemi


Sigdcelleanemi er en smertefull, genetisk lidelse som reduserer en persons levealder. I sigdcelleanemi, hemoglobin, et protein inne i røde blodceller som bærer oksygen, bevirker de røde blodceller for å være sigdformet i stedet for å glatte og runde. Disse misdannede røde blodcellene lever ikke så lenge som sunt og deres rask død fører til anemi. De kan også holde fast og danner klumper i blodkar som fører til et antall komplikasjoner.

Typer

The University of Maryland Medical Center skisserer fem varianter av sigdcelleanemi som er mest vanlig. Med sigdcelleegenskapen en person er bare en bærer av genet og viser ikke symptomer. Sigdcelleanemi, eller HBSS, er den vanligste og mest alvorlige form med den korteste levetid. Sigdcelle - hemoglobin C-sykdom, sigdcellesykdom E-hemoglobin, og sigdcelle-beta-thalassemi alle føre til mer moderate symptomer på sykdommen.

Symptomer

Symptomer på sigdcelleanemi som anemi, akutte smerter, tretthet, feber og gulsott.

Diagnose

I dag de fleste stater teste for sigdcelleanemi som en del av deres standard nyfødte blod skjermer. Leger kan bruke flere tester for å diagnostisere sigdcelleanemi, inkludert en CBC (komplett blodprosent), og en sigdcelle test der blodceller blir undersøkt under et mikroskop for å se på deres form.

Behandling

Sigdcelleanemi øyeblikket ikke kan kureres og behandlingen er utviklet for å minimere smerte og kriser og for å avverge infeksjoner.

Forventet levealder for sigdcelleanemi

Forventet levetid for en person med type HBSS sigdcelleanemi er førtito år for menn og førtiåtte år for kvinner i henhold til en artikkel publisert i New England Journal of Medicine.

Forventet levealder Variasjoner

Pasienter med sigdcelle-hemoglobin C sykdom har en forventet levealder på 60 år for menn og 68 år for kvinner. Personer med sigdcelle egenskap har en normal levealder.

Forventet levealder Med Hep C

Forventet levealder Med Hep C


Hepatitt C er en leversykdom forårsaket av infeksjon med hepatitt C-viruset (HCV). Det er vanligvis spres når blod eller andre kroppsvæsker fra en smittet person kommer inn i kroppen til en som ikke er infisert. En rekke faktorer bestemmer forventet levealder for noen med Hep C.

Akutt Hep C

Akutt hepatitt C er en kortvarig infeksjon. Noen mennesker som har akutt hepatitt C etter hvert utvikle kronisk sykdom, mens andre er i stand til å fullstendig klar viruset fra kroppen sin i et par måneder.

Kronisk Hep C

Kronisk hep C er en langvarig sykdom som kan føre til livstruende komplikasjoner, inkludert leversvikt og leverkreft. Ifølge Center for Disease Control, opp til 85% av personer med Hep C utvikler kronisk infeksjon. Hep C er den vanligste årsaken til levertransplantasjoner i USA

Progresjon

Hepatitt C kan ta så lenge som 20 år etter smitte for å forårsake sykdom. Ubehandlet Hep C kan til slutt føre til alvorlig leverskade, men i de fleste tilfeller tar det 10-20 år fra tidspunktet for å pådra viruset for å bli alvorlig syk. Kronisk hepatitt C behandles med medisiner som bremser eller stopper viruset fra å skade leveren.

Faktorer som påvirker levealder

Noen av faktorene som påvirker forventet levealder inkluderer alder, generell helse og din respons på behandlingen. Prognosen avhenger også av hvor lenge du har hatt viruset, andre sykdommer du har og hvor mye leverskade har blitt gjort.

Betraktninger

Hepatitt C kan behandles dersom det er diagnostisert før betydelige komplikasjoner utvikle. Prognosen er gunstig for de som sannsynlig til å svare godt på behandlingen, men kan være ugunstig når HCV er vanskelig å kontrollere.

Forventet levealder med revmatoid artritt i remisjon

Forventet levealder med revmatoid artritt i remisjon


Det er ikke allment kjent at revmatoid artritt kan ha en innvirkning på forventet levealder for pasienten. Selv om medisinske fremskritt har bedret livskvaliteten for RA-pasienter, har den langsiktige dødeligheten ikke bedret.

Pasienter vs General Public

Mens dødeligheten i befolkningen har sunket med fremskritt av medisinsk teknologi, Centers for Disease Control and Prevention rapporterer at RA-pasienter har dobbelt så stor sannsynlighet for å dø enn folk på samme alder som ikke har sykdommen.

Specialist

Mens noen pasienter kan oppleve følelser av remisjon fra sine symptomer, er det ingen kur for sykdommen. Wiley Interscience drøfter en studie ved Mayo Clinic som beviser at dødeligheten hos pasienter med revmatoid artritt har økt de siste 40 årene. De understreker behovet for mer forskning for å finne ut hvorfor dette skjer.

Prosenter

Frekvensen av dødelighet for Revmatoid leddgikt er omtrent 38 prosent større enn det er for den generelle befolkningen.

Hjerte- Dødsfall

Dr. Sherine Gabriel sa på MedHeadlines.com at hjerte-relaterte dødsfall utgjør omtrent halvparten av dødsfallene i RA-pasienter. Dette synes å indikere at forbedringer i hjerte-behandlinger som hjelper folk flest ikke har den samme fordelen til RA-pasienter.

Infeksjoner

Infeksjoner er en annen viktig årsak til dødsfall blant RA-pasienter. Det er anslått at opptil 25 prosent av dødsfall blant personer med RA er på grunn av infeksjon.

Hvordan lukke gapet mellom forventet levealder for kvinner og menn

Hvordan lukke gapet mellom forventet levealder for kvinner og menn


Typisk og historisk kvinner lever lenger enn menn. Det er den ekstra fordel av å være kvinne. Imidlertid er det forventet levealder gapet mellom menn og kvinner som begynner å lukke på grunn av en rekke faktorer. Menn er blitt mer helsebevisste og tar skritt for å beskytte deres helse. For menn har forventet levealder ved fødselen økte med ca 28 år i forrige århundre, mens for kvinner har den økt ca 32 år. Kvinners levealderen fortsetter å øke, men ikke på frekvensen av menns.

Bruksanvisning

Menn lever lenger

•  Gå til legen din regelmessig og ikke vent for en medisinsk krise. Dette er forebyggende medisin, og det holder menn sunnere lenger. Opprettholde et sunt blodtrykk, gjennom medisinering, kosthold og mosjon forlenger menns liv.

Shun røyking. Dette er en annen grunn til at menn lever lenger og forventet levealder gapet lukkes. Menn er å gi opp sigaretter.

Tren regelmessig. Trening sammen med å spise sunnere er to grunner til at menn lever lenger.

Relax. Menn har nå mindre arbeids- og finansrelatert stress fordi de er nå dele rollen som familieforsørger med kvinner, noe som eliminerer noen av de helsemessige problemene de hadde da de var de eneste støtte av familien.

Ekstra Betraktninger

Ta bedre vare på tennene og tannkjøttet for å hindre bakterielle infeksjoner som kan påvirke blodet og hjertet. Gå til tannlegen regelmessig er en annen grunn til at menn lever lenger.

Få mer søvn. Menn generelt sove dypt 40 minutter mindre enn kvinner. Søvn er styrkende og reparerer veksthormoner. Får riktige mengder av søvn bidrar til å lukke gapet mellom mannlige og kvinnelige levetid.

Lær å slappe av, engasjere seg i meditasjon, yoga og gjøre andre positive livsstilsvalg. Dette er ikke lenger den eksklusive domene av kvinner. Menn gjør kloke valg, også, som er fordel deres helse.

Tips og advarsler

  • Forventet levealder for menn født mellom 2005 og 2007 er nå 78,3 år, noe som er nesten tre år lenger enn det var for et tiår tidligere, ifølge Theglobeandmail.com. En kvinnes levealder er nå 83. Kvinner i Canada nå lever 4,7 år lenger enn menn, mens de pleide å leve seks år lenger.