Digidexo.com

eccrin svette

Botemidler for svette hender & føtter

Botemidler for svette hender & føtter


Svette håndflater (palmar hyperhidrose) og svette føtter (plantar hyperhidrose) kan variere i alvorlighetsgrad fra en lite fuktighet her og der for å dryppende svette. For sistnevnte blir en kur for svette hender og føtter en livsforvandlende fenomen. Slike behandlinger er varierte og spenner fra enkle medisiner til all-out kirurgi. Uansett banen forfølger, de dagene av å måtte bekymre dryppende føtter ødelegger ens sandaler eller forårsaker soppvekst eller svette hender soaking papir de berører skal nå være over.

Medisiner

Medisiner utviklet for å håndtere overdreven svetting finnes, og for mange mennesker de fungerer helt fint. Kort kirurgi, disse er en plaget persons beste alternativene. Drysol er en resept antiperspirant, en aluminium klorid aktuell løsning som vanligvis foreskrevet for de med mindre ekstreme tilfeller av hyperhidrosis. Robinul er en muntlig antikolinerge medisiner som hindrer frigjøring av acetylkolin (signalstoffet som gjør eccrine svette kjertel overarbeid), selv om det har vært kjent for å ha ubehagelige bivirkninger, som tåkesyn, tørr munn, forstoppelse, og til og med urinretensjon. Selv Botox brukes til å "kurere" svette hender og føtter; det injiseres i hender eller føtter, og som Robinul, hindrer frigjøring av acetylkolin.

Kirurgi

Svette hender kan kureres gjennom kirurgi kjent som sympathectomy. A sympatektomi avtaler med roten av problemet: økt aktivitet i sympathic kjede av det autonome nervesystemet, som ligger i brysthulen. Prosedyren utføres endoskopisk, med én til to snitt er gjort på hver side av brysthulen. Den fiberoptiske kamera og andre instrumenter blir deretter satt inn, og legen fortsetter å arbeide. Dette er en poliklinisk prosedyre, som betyr at pasientene kommer til å gå hjem samme dag. En lignende operasjon, lumbar sympatektomi, som fokuserer på korsryggen av det sympatiske kjeden, kan kurere overdreven fot svette. Selv om operasjonen er nesten alltid vellykket, er det alltid en liten risiko det vil ikke hjelpe.

Hvor Go

Operasjoner som en sympatektomi er utført av spesialister, noen ganger på sykehus, men også på svært spesialiserte kirurgiske sentre som omhandler spesifikt med plantar og palmar hyperhidrosis. En lege bør konsulteres når vi leter etter det beste alternativet her.

Hvorfor folk bli svett Palms?

Hvorfor folk bli svett Palms?


Overdreven svetting i håndflatene, kjent som palmar hyperhidrose, potensielt påvirker sosial rørende, skriving, og å være i stand til å gripe utstyr eller nødvendige elementer. Behandling, avhengig av årsaken og alvorlighetsgrad, kan omfatte stress, antiperspiranter, medisinering, og kirurgi.

Normal

Palms inneholde ekkrine kjertler som bidrar til å regulere varmen. Den eccrine, eller svette, kjertlene slippe ut fuktighet noen ganger, for eksempel under fysisk anstrengelse og høy fuktighet eller varme. Stress og angst også resultere i svette håndflater på grunn av fly eller kjempe reaksjon, som stimulerer det sympatiske nervesystemet.

Overdreven

Palmar hyperhidrose fører til overdreven svetting under normale situasjoner. Ifølge Cedars-Sinai, ofte begynner tilstanden i barndommen. Dreven svetting skjer også uten noen åpenbar årsak for mennesker med palmar hyperhidrosis.

Årsaker

Ofte årsakene til overdreven svetting er fortsatt ukjent. Ifølge Mayo Clinic, av ukjente grunner oppstår primær hyperhidrose under emosjonelle situasjoner og kan påvirke en persons hender, føtter, armhuler, ansikt og hode. Medisinske tilstander som forårsaker sekundær hyperhidrose kan inkludere genetiske faktorer, infeksjoner, kreft, ryggmargsskade, og nevrologiske tilstander.

Hvordan diagnostisere Night svette

Nattesvette er ekstrem svetting om natten der søvn klær og sengetøy blir soaking våt selv om du ikke er i spesielt varme forhold. Nattesvette, også kalt søvn hyperhidrose, er et vanlig problem for mange mennesker. Tilstanden kan være ubehagelig og irriterende, men er vanligvis ikke et tegn på noen alvorlig problem. Nattesvette kan være forårsaket av å ha for mange tepper på sengen, å ha hjemme for varmt, og enda noen medisiner. I et lite antall tilfeller nattesvette kan være forårsaket av noe mer alvorlig for eksempel en hormonell ubalanse. Nattesvette er også en vanlig foreteelse for kvinner går gjennom overgangsalder.

Hvordan diagnostisere Night svette

•  Sjekk selv. Nattesvette kan være forårsaket av noe du gjør for eksempel på seg varme klær. Røyking kan gjøre deg mer utsatt for nattesvette, som kan være overvektig.

Sjekk dine medisiner. Nattesvette kan være en bivirkning av enkelte medisiner som antidepressiva og antipyrectics, som brukes til å senke kroppstemperatur. Andre legemidler som kan forårsake nattesvette inkluderer de som er brukt for å senke blodsukkernivået eller regulere kroppens hormonnivåer.

Se en lege. Nattesvette påvirke mange mennesker på et eller annet tidspunkt i livet, men hvis de skjer på en regelmessig basis, avbryte søvnen din eller forårsake andre symptomer som feber, er det best å se en lege.

Sjekk andre problemer. Legen din kan gå utover den grunnleggende fysisk eksamen. Andre forhold som forårsaker nattesvette inkluderer HIV / AIDS, slag, tuberkulose, leukemi, Hodgkins lymfom og non-Hodgkins lymfom. Nattesvette kan være forårsaket av skade på autonome nerver, en overaktiv skjoldbruskkjertel, en bakteriell infeksjon som kalles brucellose, en sjelden binyrene svulst kalles pheochromocytoma, og endokarditt, som er en infeksjon i slimhinnen i ditt hjerte. Andre mulige årsaker som skal utelukkes omfatter et bein infeksjon kalt osteomyelitt, en benmargsforstyrrelse kalt myelofibrose, karsinoid syndrom, som kommer fra en kreftsvulst, pyogenic abscess, som er en pus-fylt hulrom forårsaket av infeksjon, og syringomeli, som er en væskefylt cyste på ryggmargen.

Hint

  • Forhindre nattesvette ved å unngå koffein, alkohol, varme drikker, sure eller krydret mat, hvitt sukker, tobakk, marihuana, og mettet og herdet fett som finnes i kjøtt og margarin. Du bør også unngå varmt vær når det er mulig, intens trening, stress og sinne.
  • Nattesvette ledsaget av feber og uforklarlig vekttap er tegn på en mer alvorlig tilstand som infeksjon eller kreft.

Hvordan behandle din Over Svette armhuler

Øvelse for mye under solen? Sjekk ut din underarm. Dreven svetting i armhulen din er ikke en dårlig ting, men det er litt flaut å vise vår underarm med for mye svette over i den. Du kan ikke arbeide eller flytte den blir våt enkelt og som kanskje ikke er et problem for deg, men det er ikke kult å se din underarm svette hver dag selv om du er inne i luftkondisjonerte rom.

Hvordan behandle din Over Svette armhuler

•  Hvis du er bekymret for overdreven armhulen svette så prøve å ta kontakt med hudlege eller kirurg om dine helsemessige forhold. Spør familien din lege om din svette problemet hvis det er påvirker livet ditt hver dag, men hvis ikke så nyte livet til det fulle.

•  Prøv Botox behandling for svetter overdrevent hverdags. Du kan starte din søknad online på Botox dot com eller bare gå til din nærmeste klinikk og spørre om behandling.

Hvis du har hyperhidrosis problemet, ikke bry deg om det. Du kan behandle det hjemme hvis du vil. Bare kjøpe noen baby pulver til å tørke opp at svette under armene. Du kan også kjøpe på over disk antiperspirant deodorant hos din lokale stoffet butikken eller supermarked.

Hvis du tar en kald dusj vil ikke hjelpe overdreven underarm svette, bør du kanskje å bruke en aluminium klorid. Dette aluminiumklorid er effektivt for å stoppe svette armhulen din, men hvis ikke bare ta oral medisin for at visse problem.

Hvordan stoppe svette Unødig

Det kalles hyperhidrose, og det er en tilstand som resulterer i overdreven svetting. Bare om lag 1 prosent av befolkningen har tilstanden, selv om det kan være høyere ettersom folk flest ikke vet at de har det. Tilstanden oppstår uten at personen gjør noe fysisk trening og utbruddet kan være tilskrives stress.For eksempel, er du på et viktig jobbintervju, og du plutselig begynner å svetter voldsomt, selv om du har sittet stille på noens skrivebord. At svetting skaper bakterier som fører til en stygg lukt. Det er noen ting du kan gjøre for å stoppe svette unødvendig.

Hvordan stoppe svette Unødig

Prøv sterke over-the-counter antiperspiranter hvis du har et mildt tilfelle av hyperhidrosis. Noen mennesker har funnet ut at de kan holde svette i sjakk, selv om denne behandlingen ikke vare veldig lenge. Hvis du er ute etter noe mer effektivt, spør legen din for å foreskrive en kraftigere antiperspirant. Resept antiperspiranter kan omfatte garvesyre, aluminium heksahydrat eller formalin, og de skal anvendes flere ganger hver dag. I noen tilfeller, kan de forårsake ubehag i huden, og de kan bli mindre effektiv etter en kort periode, så vel. Dersom svetting fortsetter etter bruk av disse aktuelle medisiner, snakk med legen din om andre rettsmidler.

•  Behandle den underliggende årsaken til svette. Hvis dine svettetokter skyldes primært av angst eller en annen type psykisk lidelse, kan din lege bestemme seg for å angripe problemet ved forskrivning antianxiety medisinering. Andre mulige rettsmidler inkluderer NSAIDS, kalsiumkanalblokkere og andre. Forstå at hver av disse stoffene kan føre til munntørrhet, problemer med vannlating og tåkesyn. For disse grunner, bør legen holdes à jour med eventuelle endringer i din tilstand.

Spør legen din om andre måter å forlenge hyperhidrose remisjon. Han kan fortelle deg om en prosedyre kalt Iontoforese hvor pasienten får en lav dose av elektrisitet i hans hender, føtter eller armhulene mens han ligger under vann. Denne prosedyren er trygt, men det er ganske dyrt og kan føre til at noen hudirritasjon. Det samme kan sies om botox injeksjoner, funnet å være effektiv med hyperhidrosis.

Vær oppmerksom på at ingen av disse behandlinger er permanent, og at medikamenter må tas kontinuerlig for å være effektivt. Kirurgi er den eneste permanente løsningen for hyperhidrosis. Under ett scenario, vil kirurgen fysisk fjerne uakseptable svettekjertlene, og som vil signalisere slutten på de fleste problemer med hyperhidrosis. I tillegg, er lovende arbeidet ved Mayo Clinic blir gjort for å blokkere signaler til svettekjertlene fra hjernen.

Hjem rettsmidler for armpit svett

Svette er en måte å holde kroppstemperaturen reguleres. Dreven svetting, også kjent som hyperhidrosis, kan være en veldig pinlig problem. Det kan være mange årsaker til kraftig svetting, men mesteparten av tiden det skyldes hormonelle ubalanser eller andre medisinske problemer. Hvis du svetter mer enn normalt eller har pinlige svette flekker under armene, er det noen hjemme rettsmidler du kan prøve å bidra til å redusere svette.

Hjem rettsmidler for armpit svett

•  Prøv å finne årsaken til armhulen svette. Ting å ta hensyn til er din kroppsvekt, type klær du slitasje og en familiehistorie med overdreven svetting, hormonelle ubalanser eller andre medisinske tilstander. Hvis du ikke klarer å finne en eksakt årsak til armhulen svette, bør du gå til en lege for en fysisk eksamen og å muligens kjøre noen tester for å fastslå årsaken. Legen kan også foreskrive deodorant og medisinering eller anbefale operasjon hvis kilden din svette er svettekjertlene.

Slå deodorant til en som er alum basert. Alum hjelper ikke bare å kontrollere armhulen svette, det bidrar også til å redusere kroppslukt. Alum krystaller kan også gnis under armene for å hjelpe kontroll svetting. Hvis du bruker alun krystaller, sørg for å glatte ut kantene før gni dem under armene. Du kan også sette babypudder eller talkum under armene for å absorbere ekstra fuktighet.

Prøv å bruke eddik, eple cider eddik eller lime juice under armene. Hvis du bruker noen av disse, må du passe på armhulene er fri uten hakk eller skraper fra barbering. Hvis du bruker noen av disse metodene, kan det være best å bruke dem til armhulene i kveld siden de utelater en sterk lukt. Vask dem av i morgen og bruke deodorant. Apple cider eddik kan også være nyttig hvis drukket, det siden det bidrar til å skylle giftstoffer ut av systemet. Hvis du drikker det, kan det hende du må spe den med vann fordi det er surt.

gjøre noen endringer i kostholdet ditt. Hvis du er overvektig, kan dette føre til mer svette enn normalt, og spise et sunnere kosthold og å miste litt vekt kan bidra til å redusere svette. Selv om du ikke er overvektig, kan noen enkle endringer i kostholdet bidra til å redusere armhulen svette. Begynne å spise færre krydder så svettekjertlene ikke fungerer så mye. Også legge til mer fiber og naturlige matvarer i kostholdet ditt for å skylle giftstoffer ut av kroppen din.

Bruk klær laget av bomull. Noen andre klær materialer tillater ikke huden din til å få nok luft, og kan resultere i armhulen svette. Bomull klær gjør at luften kan komme til huden din og er mindre sannsynlighet for å irritere den.

Prøv å slappe av. Å være veldig nervøs eller har angst problemer kan føre til at du svetter mer. Avspenningsteknikker som yoga, akupunktur, lytte til rolig musikk eller pusteøvelser kan hjelpe deg å holde deg rolig og redusere svetting.

Finnes det en pille for overdreven svette?

Dreven svetting i hender, føtter, ansikt eller underarmer er medisinsk betegnet hyperhidrose og rammer ca tre prosent av befolkningen. Medisinsk, er tilstanden ufarlig; men, for dem som er rammet med hyperhidrose tilstanden forårsaker ekstremt ubehag og sosial forlegenhet. Tilstanden kan behandles med oral medisiner, Botox-injeksjoner eller kirurgiske prosedyrer.

Typer

Primær hyperhidrose er karakterisert ved overdreven svette som ikke er relatert til en annen medisinsk tilstand og ikke er en bivirkning av medisiner. Det oppstår vanligvis begynner i barndommen eller ungdomsårene og påvirker en bestemt del av kroppen. Svette er ikke opplevd under søvn.
I sekundær hyperhidrosis oppstår overdreven svetting som resultat av en underliggende medisinsk tilstand eller som en bivirkning fra medisiner. Svette ofte forekommer i perioder med søvn, samt våkne timer.

Forebygging / løsning

Behandlingsalternativene spenner fra lokal applikasjon av pulver eller antiperspiranter til kirurgiske tiltak for å begrense overdreven svetting. Topiske applikasjoner er den første behandling, og kan være effektive for mange individer.
Iontoforese har vist seg å være effektiv for et bredt spekter av mennesker. Den bruker vann for å gjennomføre en mild elektrisk strøm på huden til det berørte området, generelt svett flatene eller føtter. Pasienten, under tilsyn av en lege, soaks føttene eller hendene i løsningen i 20 til 40 minutter på en vanlig tidsplan for alternerende dager for opp til 10 dager, eller inntil svetting har sunket til et akseptabelt nivå. Vedlikehold krever gjentatte behandlinger fra en gang i uken til en gang i måneden

Effekter

Botox-injeksjoner har vært effektiv i å redusere overdreven svetting med 50 prosent i 81 prosent av pasientene. Små mengder av Botox er injisert inn i det lokale området av overdreven svetting. Effektene er midlertidig og kan kreve gjentatte injeksjoner i intervaller på 6 til 17 måneder.
Når andre behandlinger har vært mislykket, kan lokale kirurgiske prosedyrer utføres for å skrape eller fjerne det svettekjertlene. Resultatene variere, men ofte er vellykket.

Betraktninger

Som en siste utvei, noen pasienter velger Endoskopisk Thoracic sympatektomi, eller ETS. Denne fremgangsmåten involverer invasiv kirurgi hvor en liten kameraet settes inn under armen, og som brukes til å vise brysthulen. Nerve ansvarlig for regulering av svetting klemmes eller kutte for å avskjære signalet for overdreven svetting. Prosedyren krever deflasjon på en lunge for å få tilgang til nerve. Det er reinflatert og prosedyren blir gjentatt på den motsatte side.

Advarsel

ETS medfører en reduksjon i svette i hendene, føttene, under armene og i ansiktet, men en stor bivirkning er kompenserende svette på ryggen, lårene eller magen i 80 prosent til 90 prosent av pasientene. Kompenserende svette er ofte mer plagsomt enn de opprinnelige klager, med 50 prosent av de pasientene som opplever kompensatorisk svetting som krever skifte klær i løpet av dagen på grunn av overflødig svette.

Hvordan Stopp svette hender

Overdrevet svette hender er mer enn bare en problemfri, og kan være en indikasjon på en underliggende medisinsk tilstand. Mens angst pleide å bli tolket som en hovedårsak for svette håndflater, er det bare én slik grunn blant mange. Nesten tre prosent av amerikanerne lider av overdreven svetting, kalt hyperhidrosis. Noen behandlingstilbud omfatter ekstra styrke antiperspiranter, muntlig medisiner, elektrisk terapi og kirurgi. Dessverre er det ingen billige løsninger for svette håndflater; hvis forårsaket av angst, kan avspenningsteknikker hjelpe, men hvis det er et symptom på hyperhidrose, trenger du en lege for å overvåke behandlingen.

Hvordan Stopp svette hender

•  Finn ut om din svette håndflater er knyttet til angst. Hvis de er, så arbeider med en terapeut for å avlaste en angstresponsen kan minimere svette hender. Hvis terapi alene er ikke nok til å redusere angst, så bør du snakke med legen din om muntlige medisiner.

Påfør antiperspiranter til hendene hvis svette er fra hyperhidrosis. Drysol er en spesielt formulert resept-styrke antiperspiranter. For å bruke det, gni det på hendene og la det lufttørke. Det kan bare brukes et par ganger i uken, ellers hendene kan bli over-tørr.

Spør legen din om alternative behandlinger. Botulinumtoksin (Botox) har vist seg å dramatisk redusere svetting, som har en rekke andre medikamenter, inkludert oksybutynin, glykopyrrolat, Propantheline bromid og benzatropine. Hver av disse har forskjellige alvorlige bivirkninger, så det er viktig å diskutere dem med legen din. Hver person er forskjellig, så du kan finne at en medisin som fungerer for deg, mens en annen ikke.

Finn ut om hvorvidt lokale dermatologi klinikker tilbyr iontophoresis, som bruker elektrisk stimulering for å redusere svetting. Mange rapporterer suksess med det, men det er ineffektiv for andre. En vanlig bivirkning er et svakt grep. Igjen, snakk med legen din om dine muligheter.

Be om informasjon om kirurgi. Den kirurgiske prosedyren for hyperhidrosis kalles endoskopisk thorax sympatektomi. Det fungerer ved å kutte av svettekjertlene i hendene fra det sympatiske nervesystemet. Den har en høy suksessrate, men kan føre til svette skifte til andre områder. På toppen av det, kan de nervene som forteller hendene til å svette regenerere, noe som resulterer i svetting. De fleste leger vil ikke la deg gjøre denne prosedyren med mindre du har prøvd andre metoder for å redusere svetting, på grunn av sin permanency. Før du går gjennom med det, sørg for at du vet alt om risiko og fordeler.

Hint

  • Når du først begynner å bruke ekstra styrke antiperspiranter, kan det hende du trenger å bruke dem daglig inntil de er effektive, og deretter gjenta en eller to ganger i uken.
  • Mange av disse fremgangsmåter har alvorlige bivirkninger. Sørg for at du bruker medisiner med tilsyn av lege.

Hvordan stoppe overdreven ansikts svette

Overdreven ansikts svette kan være flaut å si det mildt, og selv om det ikke er garantert kur for dette problemet, er det flere ting du kan gjøre for å minimere tilstanden og lindre dine nivåer av svette. Mange er enkelt å prøve og kan dramatisk forbedre svetting.

Hvordan stoppe overdreven ansikts svette

slutte å bruke ansikts produkter som blokkerer porene. Svettekjertler har en tendens til å svette når de er dekket opp. Det er en naturlig reaksjon for å forsøke å åpne porene. Derfor, hvis du har brukt ansikts kremer, oljer eller vaselin, kan det være lurt å avbryte bruken av disse produktene. Når ansiktet ditt er helt tørt i noen dager, kan overdreven ansikts svette lindres.

Påfør maisstivelse. Maisstivelse pulveret kan anvendes på en hvilken som helst ansikt som er utsatt for overskytende svetting. Den maisstivelse vil suge opp svette, slik at ansiktet ditt mindre skinnende og gjør at du føler deg mer komfortabel.

Carry et lommetørkle. Mopping en panne eller dabbing ansiktet som svetter, er en meget kjent og akseptabel praksis. Også, hvis du gjør det diskret, kan du hjelpe deg selv til å føle seg mer komfortabel om tilstanden. Dette kan faktisk føre til mindre svetting siden kroppen din svette mer i ubehagelige situasjoner.

Hint

  • Hvis du ikke har alltid hatt dette problemet, men bare nylig utviklet problemet, kan det være en indikasjon på et større hormonell problem. Konsultere legen din for å være sikker på at du ikke har en annen medisinsk problem kompliserer ting.

Hvordan bli kvitt svette hender

Hvordan bli kvitt svette hender


Ifølge National Institutes of Health, overdreven svetting, eller hyperhidrose, påvirker anslagsvis 2,5 prosent av befolkningen. Overdreven flaten svetting kan føre til hudirritasjon, soppinfeksjoner og bakterielle infeksjoner i huden. Svette håndflater kan også forstyrre arbeid og relasjoner, og kan forårsake alvorlig skade en persons selvtillit og selvfølelse, ifølge Columbia University Medical Center. Mens den eksakte årsaken til overdrevent svett flatene ikke er kjent, er det antatt å skyldes en hyperaktiv sympatiske nervesystemet. De fleste behandlinger for hyperhidrosis fokusere på denne teorien.

Hvordan bli kvitt svette hender

utelukke andre mulige medisinske årsaker til overdreven svetting ved å gå til generelle lege eller en hudlege. Fordi noen vanlige medisiner kan føre til overdreven svetting, inkludert visse antidepressiva, vil hele medisinske historie må evalueres før en diagnose eller behandling kan vurderes.

Påfør antiperspirant til håndflatene for å redusere svetting. Ifølge National Institutes of Health, sterke antiperspiranter, som for eksempel de som inneholder 15 prosent eller mer aluminiumkloridhexahydrat, hjelpe kontroll svette ved å plugge svettekanalene. For palm program, bør antiperspirant brukes om natten og vaskes av i morgen.

Styr stress og angst med biofeedback eller andre midler. Svette håndflater er en normal reaksjon på stress og angst, og kroniske angstlidelser kan forårsake eller forverre overdreven svetting i håndflatene.

Prøv å iontophoresis, en FDA-godkjent behandling som krever innlevelse av hendene i en gryte fylt med vann. Under denne behandlingen, sender en spesiell enhet en strøm av elektrisitet gjennom vannet, og spenningen blir gradvis inntil en prikkende følelse er filt. Ifølge American Academy of Dermatology, må iontoforetiske behandlinger gjentas annenhver dag i minst en uke før det er en merkbar nedgang i svette. Iontoforetiske maskiner krever en resept, og bivirkninger kan være smerte, blemmer eller sprukket.

Ta en oral medisin for tilfeller av svette hender som ikke klarer å svare på hjem rettsmidler eller biofeedback. Flere stoffer er tilgjengelig som har vist seg å være effektiv på å bli kvitt svette hender, inkludert glycopyrrolate, Propantheline bromide, oksybutynin og benzatropine. The American Academy of Dermatology sier at betablokkere er effektive i noen tilfeller, spesielt når stress eller angst bidrar til overdreven svetting.

Få Botox-injeksjoner i håndflatene for å behandle overdreven svetting. Ifølge American Osteopathic College of Dermatology, er Botox effektiv på å kontrollere svette håndflater i flere måneder av gangen, og studere resultatene publisert i en 2001 utgaven av "American Family Physician" viste at Botox reduserer svette i håndflatene ved å hemme frigjøring av acetylcholin, en nevrotransmitter som er involvert i stimulering av svettekjertlene.

Be legen din om endoskopisk thorax sympatektomi (ETS), som er et kirurgisk inngrep utføres med små kameraer og snitt. Ifølge Society of Thoracic Surgeons, innebærer kirurgi fjerne eller ødelegge den delen av det sympatiske nerve, kalt T2 ganglion, som er forbundet med svette i håndflatene. Mens ETS kirurgi kan kurere noen tilfeller av overdreven flaten svetting, bærer det en høy risiko for permanente, og alvorlige bivirkninger, i henhold til den internasjonale hyperhidrose Society.

Hint

  • Hvis du raskt vil tørke opp svette håndflater, smøre litt maismel mellom håndflatene.

Hva forårsaker rødme og svette hender?

Svett palm syndrom har en medisinsk navn kalt palmar hyperhidrosis. Det er mer enn en flau eller ulempe for noen mennesker, påvirker deres livskvalitet. Hyperhidrose er et resultat av en overaktiv produksjon av svette gjennom det autonome nervesystemet som kommer i brysthulen.

Gener

The Center for hyperhidrosis rapporterer at nesten 40 prosent av tilfellene av rødme og svette hender er genetisk.

Progresjon

Symptomene på palmar hyperhidrosis kan starte i barn og gradvis forverres gjennom ungdomsårene og voksen alder.

Fedme

Fedme og skjoldbrusk lidelser ofte er knyttet til overdreven svetting.

Sykdom

Svette håndflater kan være et resultat av en medisinsk tilstand, for eksempel endring av hormoner i overgangsalderen, psykiatriske lidelser eller hypertyreose.

Sykdom

Andre sykdommer i det endokrine systemet som diabetes, kan Addisons sykdom eller hypoadrenalism forårsake rikelig palm svetting.

Stress

Stress eller angst kan utløse kjertlene til å produsere mer svette som kroppen forbereder seg på en defensiv posisjon.

Hvordan bli kvitt overdreven underarm svette

Hvordan bli kvitt overdreven underarm svette


Overdreven underarm svette er medisinsk referert til som aksillær hyperhidrose. Årsaker inkluderer stress og hormonelle ubalanser. Visse nevrologiske sykdommer kan også føre til overdreven underarm svette. Mild til moderat svette kan vanligvis bli vellykket behandlet med resept eller sterke over-the-counter antiperspiranter. Imidlertid alvorlig underarm svette som ikke kan behandles med topiske antiperspiranter krever mer drastisk løsning som kirurgi.

Hvordan bli kvitt overdreven underarm svette

Sterk antiperspirant

•  Først, prøv en heavy-duty antiperspirant som inneholder 20 prosent aluminium klorid. Odaban er en slik antiperspirant kjent for sin styrke, og du kan få det uten resept. Flere kraftige antiperspiranter er tilgjengelig fra legen din med en resept.

Vask armhulene med en mild såpe cleanser, og tørk. Ikke barbere før du påfører produktet som det kan være svært smertefullt og irriterende å bruke antiperspirant på nylig barbert hud. Vent minst 24 timer etter at du har barbert til å søke.

Påfør en liten mengde av babypudder eller talkum å absorbere overflødig fuktighet. Underarm huden må være helt tørt før påføring av et kraftig antiperspirant.

Påfør ett eller to spray av antiperspirant til din underarm området. Hvis du har spesielt sensitiv hud, spray antiperspirant på en vaskeklut og bearbeid armhulene. Bruke produktet før sengetid, og la på over natten.

om morgenen, vaske og tørke armhulene. Bruk antiperspirant en gang eller to ganger i uken for å bli kvitt overdreven underarm svette.

Alternative muligheter

Prøv Botox-injeksjoner under armene. Dette er en FDA-godkjent prosedyre når aktuell antiperspiranter ikke fungerer. Når injisert i armhulen, hemmer botulinumtoksin frigjøring av svette.

Prøv Iontoforese, som er administrasjonen av mild elektrisk sjokk i armhulen til å fortykke huden. Den fortykning av huden hindrer frigjøring av transpirasjon til overflaten.

gjennomgå en operasjon. Under prosedyren, er underarm svettekjertlene fjernes for å kvitte seg med overdreven underarm svette. Dette bør bare gjøres som en siste utvei.

Hint

  • Ikke bruk kraftig antiperspirant på ødelagt eller altfor sensitiv hud. Hvis irritasjonen vedvarer, avslutte bruken og kontakte lege.

Behandlinger for Night svette

Behandlinger for Night svette


Nattesvette referere til noen rikelig svette som oppstår mens du sover. Nattesvette er ikke å forveksles med hetetokter, som vanligvis er forbundet med overgangsalderen. Både menn og kvinner kan ha nattesvette. De svette resulterer i gjennomvåte klær og sengetøy med svette episode haltende når personen er våken. Tilstanden kan være en indikasjon på en underliggende tilstand.

Identifikasjon

Nattesvette er identifisert med ekstrem svetting under søvn. Den svette stopper når personen våkner. Den svetting kan variere fra å være mild med bare visse deler av kroppen blir fuktig mens sove til et alvorlig tilfelle hvor arkene og klærne må endres fordi de er fuktet.

Årsaker

Underliggende tilstander som kan forårsake nattesvette kan inkludere reaksjoner på medisinering. Antidepressiva og hormonbehandling kan også forårsake nattesvette. Underliggende medisinske tilstander, inkludert HIV / AIDS, overgangsalder og tuberkuløs, som de blir mer akutt, kan forårsake nattesvette.

Betraktninger

Tenk å få en skikkelig diagnose fra en lege hvis tilstanden natt svett vedvarer i mer enn noen få dager. Bare en lege kan ta en titt på en pasientens medisinske historie og kjøre de riktige tester for å løse problemet. En justering av medisiner kan være alt som trengs.

Behandlinger

Foruten å undersøke om det er en underliggende tilstand, kan du ta andre tiltak for å redusere eller stoppe nattesvette. Gjør hvor du sove komfortabelt. Skru opp air condition om natten og ta ekstra sengene før du går i dvale. Drikk kaldt vann før sengetid og begrense inntaket av koffein og alkohol før sengetid. Vurdere å ta en kald dusj før sengetid og slitasje kjøligere klær for å unngå nattesvette.

Expert Insight

Mens kvinner går inn i overgangsalderen, menn går inn Ufrivillig, kroppens fallende produksjon av testosteron. Det er en diagnose som ofte går ubehandlet hos menn, så spør legen å teste testosteronnivå hvis du er en mann med nattesvette og over en alder av 40. Testosteron gels kan være foreskrevet for behandling.

Remedy for svette håndflater

Hyperhidrose, eller tilstand som fører til overdrevent svett håndflatene, føtter og armhuler, kan forårsake daglig forlegenhet og vanskeligheter for lider. I forekomst av overdrevent svett håndflatene (som er kjent som palmoplantar hyperhidrose), kan hyperhidrose føre til problemer med å holde gjenstander og skjelvende hender.

Hva er årsaken til svette håndflater?

Svette flatene kan være på grunn av en rekke faktorer, inkludert symptomer assosiert med en neurologisk eller metabolsk tilstand (for eksempel diabetes), følelsesmessige triggere, eller genetisk sammensetning (for eksempel en mer konsentrert antall svettekjertler). Spise og drikke visse stoffer, som for eksempel de som inneholder koffein og nikotin, kan også forårsake svetting.

Pasienter som opplever hyperhidrose av hendene vil typisk ikke bare svette og drypper av hendene, men de kan også ha forstørret, sensitive eller sprukne hender i løpet av vinteren. Fordi tilstanden ofte påvirker en persons psykologisk velvære, er det viktig å søke behandling.

Konservativ behandling alternativer

Ved å bli diagnostisert med hyperhidrose og avhengig av i hvilken grad pasienten lider, kan en lege først anbefale konservative behandlingstilbud, inkludert:

• En resept-styrke aluminiumkloridoppløsning at når den brukes fungerer ligner på en antiperspirant. Den topiske oppløsning påføres hendene og hindrer overdreven svetting.

• Iontoforese, som er en behandlingsmetode hvor en person som plasserer sine hender i vann som er belastet med en elektrisk strøm. Den nåværende fjerner natrium og klorid molekyler (som produseres når en person svette) fra hendene.

• Aticholinergic medisiner, som er utformet for å blokkere nervesystemets signaler for svetteproduksjonen. Disse medikamentene har vist seg å redusere eller enda stoppe svette.

• Botulinum toxin injeksjoner for å redusere svette, selv om dette ikke har blitt godkjent av FDA for behandling av svette håndflater.

Kirurgiske alternativer

Når konservative metoder mislykkes, kan noen leger anbefaler en operasjon som kalles endoskopisk thorax sympatektomi. Under denne operasjonen bruker en kirurg instrumenter som føres gjennom brystet for å finne og ødelegge en del av nerver som forsyner hudens svettekjertler.

Selv om behandlingen har vist seg meget effektivt, er det mange farer forbundet med denne operasjonen. Lungen må tømmes for å få den beste utsikten over nervene, og prosedyren kan føre til overdreven svetting blir omdirigert til andre deler av kroppen samt nerve-skade-relaterte problemer. Operasjonen er permanent og er ofte bare utføres som en siste utvei.

Hvorfor underarmer svetter mye?

Ingen liker forlegenhet av underarm svette. Hvis en person svetter mye, andre kan anta at hun er uren eller uflidd. Imidlertid er svette en nødvendighet. Den samler og eliminerer seg fra kroppen for en grunn. Vi alle svette, men noen mennesker svetter mer enn andre. Forstå svette - hva det er, hvorfor det er gjort og hva som forårsaker noen mennesker til å produsere mer av det enn andre - kan forandre ditt syn på den.

Typer av svettekjertler

Det finnes to typer svettekjertler. Ekkrine kjertler er generelt funnet på håndflatene, såler av føttene og pannen. Disse svettekjertler er mindre enn Apokrine kjertler, som finnes under armene og rundt kjønnsorganene. De Apokrine kjertlene er ansvarlig for å produsere proteiner og fettsyrer. Det er disse to komponentene som skaper de gule-farget flekker som du ofte ser i armhulene av din skjorter. De også lage lukt som ofte forbindes med svette.

Betydning

Svetteproduksjonen er kroppens kjølesystem. Den svette strømmer ut av porene for å avkjøle huden, og til slutt redusere kroppens kjernetemperatur. Svetten er holdt i hårsekkene før det fordamper fra huden, som også hjelpemidler i kjøleprosessen.

Hvorfor underarmer Kan svetter mye

Det er flere grunner til at underarmer kan svette mer enn normalt. Nevrologiske lidelser er en mulig forklaring. Andre er systemiske sykdommer, diabetes, nevrologiske lidelser og metabolske forstyrrelser. Den vanligste årsaken til overdreven svetting er en tilstand som kalles hyperhidrose. Dette er en tilstand der svettekjertlene ganske enkelt overprodusere svette. Denne tilstanden presenterer seg vanligvis i slutten av tenårene, og hvis den forblir ubehandlet, kan det fortsette gjennom livet.

Andre årsaker til overdreven underarm svette

Andre årsaker til overdreven underarm svette kan være psykologisk. Det kan være problemer med angst, nervøsitet og andre emosjonelle forstyrrelser. Noen mennesker har ekstra store svettekjertlene under armene, eller har en overdreven mengde svettekjertlene. De fleste mennesker er født med mellom 2 millioner og 4 millioner svettekjertler, men det er noen mennesker som er født med mange flere. Noen kvinner opplever overdreven underarm svette bare etter å ha nådd overgangsalderen. Overdreven underarm svette kan også være genetisk.

Behandlinger

Behandling for overdreven svetting starter vanligvis med over-the-counter antiperspiranter og deodoranter. Antiperspiranter kan blokkere kjertler som produserer svette, men lange perioder med bruk er ikke alltid sunt. Deodoranter hjelpe med lukt, men ikke svett. Det finnes også medisiner som kan brukes, for eksempel Botox. Botox deadens nerver som kontrollerer svettekjertlene, men denne behandlingen krever hyppige besøk til lege og kan ha bivirkninger. Det er også en prosedyre som krever innsetting av et klipp på sympatiske nerver som går til armhulene. Dette stopper oppstart av svette.

Hvordan å hindre overdreven underarm svette skjer

Hvordan å hindre overdreven underarm svette skjer


Overdreven underarm svette kan være ekstremt irriterende og flaut samtidig. Det er en rekke ting du kan prøve å eliminere overdreven underarm svette på egen hånd som er svært billig eller helt gratis.

Hvordan å hindre overdreven underarm svette skjer

Prøv noen forskjellige antiperspiranter for å se om du finner en som fungerer. Mange mennesker bare prøve en merkevare, og ikke lete lenger, men hver formulering fungerer annerledes med kroppens egen kjemi. Dette betyr at en kjede kan være mye mer effektive enn andre. Det er også mange gode naturlige antiperspiranter tilgjengelig som er svært effektive.

Styr stress og nerver så mye som mulig. En av de største årsakene til overdreven underarm svette er angst eller stress. Kontrollere den mentale siden av ting kan kutte ned din svette ganske mye.

Unngå bruk av syntetiske stoffer eller store klær. Jo mer at huden kan puste jo mindre du vil svette. Prøv å holde seg til naturlige stoffer som bomull, velg noe som puster godt, og sørg for ikke å bære ekstra lag når utetemperaturen ikke ringe for det.

Hold Miljø kjølig. Hvis det er varmt på arbeidsplassen legge til en ekstra vifte i nærheten av pulten din kan hjelpe betraktelig. Hold termostaten i ditt hjem satt litt lavere enn normalt, og se om det gjør en forskjell. Det kan koste litt mer i sommer for å holde temperaturen litt kjøligere, men det vil være vel verdt det for å unngå overdreven underarm svette.

Få en evaluering fra en lege. Noen ganger overdreven svetting er forårsaket av en medisinsk tilstand som trenger riktig pleie og behandling. Den eneste måten å vite dette sikkert, er å se en lege og få dem bestemme.

Helse problemer som forårsaker overdreven svette

Helseproblemer som forårsaker overdreven svetting kan være et resultat av kreft, infeksjoner, hormonelle endringer eller feilfunksjon av skjoldbruskkjertelen. Det er et symptom på en underliggende helseproblem som kan eller ikke kan trenge medisinsk behandling. Dreven svetting som er alvorlig bør sjekkes av en lege for å utelukke alvorlig sykdom.

Menopause

En kvinne som er i overgangsalderen har ikke hatt en menstruasjon i 12 måneder. I løpet av denne tiden eggstokkene slutter å produsere egg, og hormonene østrogen og progesteron. Ettersom disse hormoner nivåer reduseres, symptomer på overgangsalder begynne. En dramatisk reduksjon i hormonnivået kan føre til alvorlige symptomer. En av de vanligste symptomene på overgangsalder er nattesvette. Overgangsalderen kan forårsake mild eller overdreven svetting som vanligvis skjer om natten. Hetetokter kan oppstå når som helst og forårsake lett svetting i løpet av dagen.

Leukemi

Leukemi er en form for kreft som påvirker lymfeknuter og benmarg. Hvite blodceller er celler som bekjemper infeksjoner i kroppen. Cellene som blir kreft formere og kan spre seg hvor som helst i legemet. Et symptom på leukemi er overdreven svetting om natten.

Endokarditt

Endokarditt er betegnelsen som brukes for å beskrive betennelse i den indre fôr av kamrene og ventiler i hjertet. Denne fôr kalles endocardium. Den betennelsen er forårsaket av bakterier som angriper deler av hjertet som allerede er svekket eller ødelagt. De som er mest utsatt er folk som er født med hjerte eller ventilfeil, kunstige ventiler, IV narkotikamisbrukere eller hadde endokarditt før. Nattesvette er et symptom på dette hjertet infeksjon.

Hypertyreose

Hypertyreose er et overskudd av hormoner. Overdreven svetting forårsaket av hypertyroidisme skyldes de funksjoner i kroppen arbeider raskere enn normalt. Årsaken hypertyreoidisme er oftest på grunn av Graves 'sykdom. Andre årsaker inkluderer en overaktiv hypofysen, betennelse i skjoldbruskkjertelen som heter thyreoiditt og vev vekst i skjoldbruskkjertelen.

Non-Hodgkins lymfom

Lymfesystemet i legemet er en del av immunsystemet. Lymfocytter er en type hvite blodceller som produserer et protein-antistoff som festes til celler som forårsaker sykdom og infeksjon. Immunsystemet angriper cellene med protein på dem å holde kroppen frisk. Lymfocytter som slår kreft begynner å klumpe seg sammen danner svulster. Overdreven nattesvette er et vanlig symptom av non-Hodgkin-lymfom.

Årsaker til svette

Fysisk anstrengelse

En av de viktigste årsakene til svette er fysisk anstrengelse som hever kroppstemperaturen. De ekkrine kjertler (de små kjertler like under overflaten av huden din) er utløst av det autonome nervesystemet å kjøle kroppen din gjennom utskillelsen av væske. Ofte referert til som svette, ikke væske i seg selv ikke faktisk senke kroppstemperaturen. Det er egentlig prosessen med fordampning som har en tendens til å kjøle deg ned. Når kroppstemperaturen senkes, disse kjertlene opphøre å utskille fluidum.

Miljø

Varmere vær kan heve temperaturen til et punkt der det autonome nervesystemet ber dine ekkrine kjertlene til å skille svette. Som denne væsken fordamper fra huden din, kjøler det kroppen din.

Stress

Stress kan føre til svette, men i motsetning til fysisk anstrengelse og miljø, har dette følelsesmessige tilstand ingenting å gjøre med de ekkrine kjertler. Når stress fører deg til å svette, det er faktisk et svar på dine Apokrine kjertler. Væsken som skilles ut i løpet av denne prosessen er ikke vant til å kjøle kroppen din; det er en hormonell respons på emosjonelle stimuli.

Medisinske tilstander

Noen ganger svette kan være forårsaket av visse sykdommer, lidelser eller sykdommer. En feber assosiert med influensa eller forkjølelse er en av de vanligste årsaker til denne type av transpirasjon, men det kan også hende oppleve svette på grunn av skjoldbruskkjertelen, hypoglykemi, infeksjoner eller kreft. Menopause kan forårsake svetting, som kan være en reaksjon på en økning i temperaturen, eller en reaksjon av hormonelle endringer.

Medisiner

Når svette stammer fra en medicaton, er det ansett som en bivirkning av stoffet. Det stimulerer svettekjertlene, forårsaker dem til å skille ut væske selv når kroppstemperaturen er på et normalt nivå. Dette kan være en midlertidig bivirkning som forsvinner som kroppen justerer seg til stoffet, eller det kan være en pågående problem som krever en endring i medisinering.

Mat

Inntak av koffein, alkohol eller krydret mat kan føre til at hjertet til å rase, noe som løfter din indre temperatur, eller selve stoffet slår kroppsvarmen din opp et par grader. Dette utløser svettekjertlene til å skille ut væske i et forsøk på å kjøle deg ned.

Årsaker til overdreven underarm svette

Svette er kroppens naturlige kjølesystem. Når kroppstemperaturen stiger - på grunn av sin fysiske aktivitet eller sterke følelser, slik som angst, sjenanse og stress - nervesystemet utløser svettekjertlene til å frigi en væske bestående av vann, salt og små mengder av andre elektrolytter. Alle svetter, men når overdreven underarm svette oppstår, kan dette signalisere behov for medisinsk vurdering og behandling.

Når er underarm svette Overdreven?

The Mayo Clinic bemerker at underarm svette - og svette på andre deler av kroppen - er overdreven når svettekjertlene produserer mer svette enn det som er nødvendig for å regulere kroppstemperaturen. Dette resulterer i en medisinsk tilstand som kalles hyperhidrose. I tillegg til underarmene, kan overdreven svetting også noteres på håndflatene og fotsålene. Hyperhidrose kan være kilde til stor forlegenhet og ha en negativ innvirkning på den lidende i sosialt og yrkesmessig.

Generalisert hyperhidrose

Generalisert, eller sekundær, hyperhidrose har en underliggende medisinsk årsak, sier Mayo Clinic, og vanligvis begynner plutselig. Visse medisinske tilstander kan forårsake generalisert hyperhidrose. The National Institutes of Health (NIH) viser noen av disse som hjertesykdommer, angst forhold, hypertyreose, hjerneslag, angst forhold, hetetokter i overgangsalderen eller problemer med å regulere glukose. Men generalisert hyperhidrose kan også være en bivirkning av å ta visse medisiner.

Focal Hyperhidrosis

Focal, eller primær, har hyperhidrose ingen underliggende medisinsk årsak. Denne typen hyperhidrose påvirker rundt 2 til 3 prosent av folk, bemerker National Institutes of Health, men mindre enn 40 prosent av dem søker medisinsk konsultasjon og behandling. I de fleste tilfeller begynner fokal hyperhidrose før en alder på 20. I henhold til NIH, hyperhidrose tendens til å kjøre i familier, så det kan være en arvelig komponent.

Andre symptomer

Focal hyperhidrosis oppstår bilateralt - overdreven underarm svette er kjent under begge armene. Vanligvis avtar svette under søvn. Når underarm svette er overdreven, kan svette merkbart suge gjennom stoff og nødvendiggjøre en endring av klær.

Behandlingstilbud

The Mayo Clinic bemerker at generalisert hyperhidrosis er ofte kurert når medisinsk tilstand som forårsaker det er adresser eller et medikament avviklet. Men de med focal hyperhidrosis kan kreve pågående behandling. Ifølge International Hyperhidrosis Society (IHS), antiperspiranter, som en over-the-counter produkt eller en sterkere formulering foreskrevet av lege, er den første linjen av behandling for overdreven underarm svette. Overdreven underarm svette er også behandlet med oral medisiner (selv om IHS bemerker at dette ikke er en optimal langsiktig behandlingsplan), Botox-injeksjoner, eller noen ganger med et hjem behandling metode som kalles iontophoresis, som gjør bruk av en batteridrevet enhet som leverer en mild elektrisk strøm til det område av kroppen som behandles når de holdes neddykket i vann eller i en vannmettet dott. Kirurgiske teknikker brukes til å behandle overdreven underarm svette bare når alle andre alternativer mislykkes.

Overgangsalder & Langvarig Svette

Menopause, også kjent som endring av livet, er den tiden i en kvinnes liv rett før hun slutter å ha en periode eller ikke lenger kan reprodusere. Det skjer med hver kvinne og hetetokter og nattesvette er vanlige symptomer. Det var en gang trodde at de to var utskiftbare, men de er ikke. Noen kvinner vil oppleve ene eller den andre eller begge deler. De kan vare alt fra 30 sekunder til 30 minutter. Hetetokter og nattesvette er plagsomme, men kan styres.

Årsaker

Årsakene til overdreven svetting, med hetetokter og nattesvette, er egentlig ikke kjent. Nedgangen i østrogen og økningen i FSH og LH hormoner kan være årsaken til nattesvette. Kroppen kan også bli overveldet og kaste hormoner i kroppen ut av balanse. Hetetokter har vært knyttet til endringer i sirkulasjon også.

Hetetokter

Hetetokter forekommer i mange kvinner i overgangsalderen. Disse er momentant utbrudd av varme over hele kroppen hvor ansiktet blir rød og spyles. Hetetokter er også ledsaget av overdreven svetting. Blodårene nær hudens overflate begynner å utvide seg for å forsøke å avkjøle legemet av; svetting forsøker å virke som et kjølemiddel i tillegg.

Nattesvette

Nattesvette er utbrudd av svette i løpet av natten. Det er så overveldende at det vekker kvinner fra deres søvn. Kvinner våkner opp med laken og klær som er gjennomvåte. Dette kan skje en gang i løpet av natten eller flere ganger.

Behandlinger

For å hjelpe leksjon hetetokter og nattesvette, spise et sunt kosthold, gjør lav effekt øvelser, bære lette klær, holde huset kjølig, ta langsomme, dype åndedrag og vurdere hormonbehandling. Urte kosttilskudd som løvetann, wild yam rot, dong quai, gul dock, rødkløver, og soya kan også hjelpe. I tillegg, kan friske mengder av kalsium og vitamin B, E og C.

Forebygging / Unngåelse

Det er noen måter å forebygge eller unngå hetetokter eller nattesvette. Krydret eller syreholdig mat, koffein, varm drikke og alkohol fungere som triggere for både symptomer og bør unngås. Prøv å redusere stress og unngå badestamper, sinne, varme forhold og tobakk for å holde deg fra å utvikle en hot flash eller natt svette.