Digidexo.com

bihulebetennelse komplikasjoner

Kronisk bihulebetennelse Komplikasjoner

Smerter og press i sinus hulrom er kroppens reaksjon på et irritasjonsmoment i nesegangene. Kroppen produserer overflødig slim for å skylle ut bihulene, som kan forringe hulrom 'evner til å renne. Sikkerhetskopierte bihulene føre til symptomer på bihuleproblemer. Når blokkeringer eksistere for lenge i bihulene, bakterier og virus kan blomstre og forårsake en bihulebetennelse, kalt sinusitt

Effekter

Kronisk bihulebetennelse er definert som en bihulebetennelse som henger i åtte uker eller mer, eller som går igjen mer enn fire ganger i året, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på en bihulebetennelse er ubehagelig og kan svekke funksjonen. Pasientene føler verkende og press i hodet rundt nesen, ører og kinn. Lider er ofte sliten, har dårlig ånde og problemer med å sove, og rapportere en senket følelse av smak og lukt. Bihulebetennelse kan også spre seg til ørene og skape blokkering der.

Misforståelse

Ikke alle tilfeller av bihulebetennelse er kronisk. De fleste mennesker lider av akutt bihulebetennelse, som varer mye kortere enn kroniske infeksjoner. Bihuleproblemer kan også være forårsaket av faktorer som allergi, forkjølelse eller influensa, og kan behandles med en endring i livsstil eller enkel tid for kroppen å bekjempe sykdommen. Kronisk bihulebetennelse kan også være forårsaket av nasal svulster, en merkelig septum eller nylig traume til bein i ansiktet og hodeskallen.

Betydning

Hyppige bihulebetennelse kan ha en varig innvirkning på helsen din, ifølge Web MD. Kronisk bihulebetennelse kan forverre astmaanfall. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig komplikasjon til kronisk bihulebetennelse. Blokkering av bihulene i øynene kan føre til synsproblemer. Kroniske hindringer i bihulene kan også begrense strømmen av blod, noe som øker risikoen for klumper, aneurismer og hjerneslag. Blokkering i ørene kan føre til kroniske ørebetennelser og skade på øregangen og hørsel.

Betraktninger

Komplikasjoner av kronisk bihulebetennelse har alvorlige faresignaler. The Mayo Clinic og Web MD liste flere klare advarsler om å se opp for. Hvis du oppdager en av disse symptomene, kontakt lege med en gang. Hodepine, feber og hevelse i pannen er tegn på en alvorlig komplikasjon, men det er vanligvis mer vanlig hos barn. Øyeinfeksjoner kan oppstå fra kronisk bihulebetennelse, og kan påvises fra hovne eller sagging øyelokkene stede med feber og hodepine. Disse øyeinfeksjoner kan føre til permanent skade eller blindhet. Utvidet pupill eller faste stirrer i tillegg til øye hevelse kan tyde på blodpropp. Beslag og problemer med å se eller konsentrere kan også indikere en alvorlig infeksjon og kan føre til koma eller død hvis ubehandlet.

Forebygging / løsning

Ifølge Mayo Clinic, allergener, kan forurensing og bakterier forårsake akutt bihulebetennelse å bli kroniske hvis de ikke er skikkelig eliminert fra din livsstil. Kronisk bihulebetennelse kan diagnostiseres gjennom en enkel legebesøk, eller røntgenstråler eller CAT skanninger av sinus hulrom. Kirurgi er noen ganger nødvendig for å tillate bihulene å renne riktig. Hjem rettsmidler for eksempel over-the-counter decongestants og antihistaminer kan lindre symptomer, som kan nasal vanning og bruk av luftfuktere.

Neseplastikk og bihulebetennelse

Også kalt en nese jobb, neseplastikk er kirurgi som former nesen. Siden de fleste av bihulene surround nesen, kan eventuelle endringer i din nasal form påvirker bihulene og hvordan de fungerer. Selv om neseplastikk kan brukes til å redusere tilfeller av bihulebetennelse, kan denne operasjonen også øke sjansene for å utvikle bihulebetennelse under gjenoppretting.

Fakta

Vanligvis utføres for kosmetiske formål, kan neseplastikk også brukes til å forbedre den generelle funksjon av nesen. Under neseplastikk, vil legen justere eller fjerne bein og brusk i nesen for å skape den ønskede nasal form. Bihulene er fire sett med hulrom i ditt ansikts struktur som er fylt med luft og inneholder åpninger til nesen. En bihulebetennelse, ofte referert til som sinusitis, er infeksjon eller betennelse i minst ett av bihulene.

Strukturelle problemer

Hvis du har visse helsemessige forhold som involverer strukturelle problemer med nesen, for eksempel en avveket septum, er du mer utsatt for å utvikle kronisk bihulebetennelse som kan løses med neseplastikk. Når du har en avveket septum, er slimhinnen (septum) som skiller de to sidene av nesen plassert for langt til den ene siden. Selv om denne tilstanden kan oppstå i opptil 8 av 10 personer, ifølge Mayo Clinic, i noen alvorlige tilfeller - vanligvis et resultat av en skade - din septum ligger så langt til den ene siden at luftstrømmen blir redusert.

Dette reduserte luftstrøm og den resulterende slim buildup forårsaker kronisk bihulebetennelse samt nesetetthet og pusteproblemer. Septoplasty (kirurgisk flytting av din septum) kombinert med neseplastikk restrukturerer nesen for å minimere gjentakelse av disse kronisk bihulebetennelse.

Rhinoplasty Komplikasjoner

Uavhengig av årsaken til under neseplastikk - kosmetiske formål eller forbedret nasal funksjon - din nese passasjer kan hovne opp og utvikle blokkeringer som følge av operasjonen. Siden disse nesegangene drenere bihulene, kan du utvikle en bihulebetennelse. Ifølge DermaNetwork.org, en bihulebetennelse skyldes neseplastikk oppstår vanligvis 2 til 3 dager etter operasjonen. Symptomer kan være en hodepine (mild til alvorlig), rennende nese og generell ubehag og tretthet, samt smerter.

Behandling

Rhinoplasty kirurgi i seg selv er ofte behandling for bihulebetennelse forårsaket av nese unormalt. Før gjennomgår denne operasjonen, må du effektivt kommunisere dine bekymringer med legen slik at han kan diskutere mulige komplikasjoner som bihulebetennelse og løse eventuelle spørsmål du måtte ha om din strukturelle unormalt. Hvis du opplever bihulebetennelse som en komplikasjon av neseplastikk kirurgi, vil legen din vanligvis foreskrive antibiotika og smertestillende medikamenter, velge de beste alternativene for deg, basert på din individuelle medisinske historie.

Betraktninger

Selv om det er ofte utført for små kosmetiske problemer, er rhinoplasty fortsatt en alvorlig operasjon som kan føre til andre enn bihulebetennelse komplikasjoner. Av og til kan uregelmessigheter i din bein eller brusk struktur føre til at du opplever pusteproblemer etter neseplastikk som du ikke hadde før operasjonen. Avhengig av alvorlighetsgraden av pusteproblemer, kan du begynne å lide av økt bihulebetennelse, så vel. The Mayo Clinic sier at du kanskje må gå gjennom ytterligere kirurgi for å endre din nasal form og løse disse problemene.

Sphenoid Sinus Infeksjoner

Sphenoid sinus er en liten lomme hulrom som ligger bak øynene. Akutt infeksjon av sphenoid hulrom er sjeldne, som i hulrommet er dyp og isolert fra andre sinus hulrom. Imidlertid er kronisk sinusitt sphenoid mer vanlig, vanligvis fordi det er vanskelig å behandle, for eksempel en isolert lomme hulrom. Sinus infeksjoner oppstår når bakterier eller sopp holde seg til sinus fôr, som fører til betennelse.

Symptomer

Smerter på kronen av hodet og bak øynene er et symptom på en akutt sphenoid bihulebetennelse. Smerten kan øke når du ligger på ryggen eller lener seg fremover. Postnasal drypp og dobbeltsyn kan også forekomme i en akutt sphenoid bihulebetennelse. En generell, lav grad av hodepine er vanlig med en kronisk sphenoid bihulebetennelse.

Årsaker

Virusinfeksjoner i bihulene er den vanligste årsaken til infeksjon. Forurensninger og allergener kan også utløse infeksjon. Virale infeksjoner og miljøgifter kan føre til betennelse i bihulene, hindrer drenering. Bakterier, for eksempel Streptococcus lungebetennelse, og sopp kan føre til kronisk bihulebetennelse infeksjoner.

Tester

Bihulebetennelse er vanligvis diagnostisert gjennom fysisk eksamen og pasientens historie. Leger kan bestille CT-skanning hvis det er mistanke om kronisk bihulebetennelse, særlig i sphenoid sinus. CT-skanning kan indikere en fortykkelse av sinus vegger, væskenivåer av sinus hulrom og blokkering av bihulene. De er også nyttig i å bestemme medvirkende faktorer, som for eksempel en avveket septum eller annen strukturell abnormalitet som ikke tillater skikkelig drenering av bihulene.

Behandling

Sphenoid bihulebetennelse er vanskelig å behandle på grunn av plassering: Bare noen få svært små blodkar reiser til den isolerte sphenoid sinus. Ofte kan leveren filtre antibiotika ut av blodet før disse blodkar transportere dem der.
Bredspektret antibiotika brukes ofte langsiktig for å rydde opp sphenoid bihulebetennelse. Det er meget viktig at de antibiotika brukes riktig, som bakterier igjen i sphenoid sinus kan føre til at progresjonen til kronisk sinusitt, noe som krever kirurgi for å behandle.
En fiberskopet kan anvendes for å behandle sphenoid sinus. Det kan også være nødvendig å tømme hulrommet sinus gjennom endoskopisk kirurgi eller ved å sette inn en sprøyte, gjennom kinnet og inn i hulrommet.

Komplikasjoner

Bihulebetennelse komplikasjoner er uvanlig dersom sykdommen blir behandlet på riktig måte. I sjeldne tilfeller kan infeksjonen reise gjennom benet og forårsake hjernehinnebetennelse eller en hjerne abscess. Sphenoid bihulebetennelse kan reise til øyet bane og forårsake øyeinfeksjoner. Aneurismer kan oppstå hvis infeksjonen reiser til carotis eller cavernous sinus, som begge grenser sphenoid sinus hulrom.

Mimosa treet Allergi Fakta

Mimosa treet allergi er sesongarbeid, er typisk for sommeren når anlegget pollinates, produserer rosa blomster og høye nivåer av pollen som er gjennomført gjennom luften. Mimosa trepollen er en sniffe allergen, noe som betyr at det kommer inn i kroppen gjennom øyne, nese og munn.

Allergisk rhinitt

Mimosa treet allergi kan forårsake allergisk rhinitt og allergisk astma, som fører til reaksjoner av kronisk hoste, hvesing, tetthet i brystet, rennende nese, nysing, pustevansker og muntlige allergi syndrom effekter som involverer prikking og kløe i lepper, munn, tannkjøtt, tunge og svelg .

Hay Fever

Milde og moderate mimosa treet allergi forårsake høysnue symptomer på rennende nese, nysing, tungpustethet, hoste og rennende øyne som kan føre til allergiske bihulebetennelse komplikasjoner av ansikts ømhet, hodepine og tette bihuler.

Konjunktivitt

Mimosa trepollen kan forårsake allergisk konjunktivitt av øynene med reaksjoner av smertefull hevelse i øyne og øyelokk, røde, blodskutte øyne, intens kløe og vannaktig utflod.

Forebygging / løsning

Mimosa treet allergi symptomer kan behandles med muntlig og aktuelle antihistaminer, over-the-counter decongestants, anti-inflammatoriske inhalatorer, kortikosteroider og allergi injeksjoner, for lindring av symptomer.

Advarsel

Mimosatrær tiltrekke bier og veps, som er et problematisk faktum for personer med overfølsomhet for insektbitt og potensielle reaksjoner av elveblest, inflammasjon, kløende utslett og livstruende anafylaksi.

Komplikasjoner av en sår hals

Alle har opplevd en og annen sår hals. Ofte et tegn på at en sykdom utvikler seg, er en sår hals vanligvis ufarlig. De komplikasjoner avhenge av sykdommen forårsaker den.

Tegn på infeksjon

Hvis du utvikler en sår hals sammen med et utslett, hodepine, feber og hovne mandler, er det sannsynlig et tegn på en mer alvorlig infeksjon som betennelse i mandlene eller halsbetennelse.

Strep Throat

En bakteriell infeksjon kan ubehandlet strep hals føre til komplikasjoner som bihulebetennelse og ørebetennelse. Det kan også bidra til nyrebetennelse og giktfeber.

Mononukleose

Ubehandlet mononukleose kan føre til sår hals komplikasjoner som inkluderer anemi, hepatitt og nerveskader. Foruten en sår hals, tegn på kyssesyke er tretthet, hovne lymfeknuter og nattesvette.

Behandling

Legen din kan forskrive antibiotika for å behandle en sår hals forårsaket av bakterier. Sår hals forårsaket av virus er som regel ikke behandlet og lov til å løse på egen hånd.

Betraktninger

Etter sår hals har grodd, erstatte tannbørsten. Dette hindrer reinfeksjon.

Bihulebetennelse Hodepine Symptomer

Hodepine fra en bihulebetennelse er svært smertefullt og påvirker mange mennesker i alle aldre. En sinus hodepine er vanligvis den første indikasjon på at du kan ha en bihulebetennelse. Den hodepine, forårsaket av betennelse i lomme hulrom, kommer vanligvis i foran ansiktet i templet området og stråler ut over pannen og ned under øynene.

Hodepine symptomer

Symptomene på en sinus hodepine vanligvis starter tidlig om morgenen og bedre etter hvert som dagen går. Du kan føle en bankende, kjedelig smerter i forsiden av hodet som går ned i sinus hulrom, og til å påvirke området over kinnene. Du kan føle deg som om hodet ditt kommer til å sprekke. Bøyer seg fremover og lener seg over en tendens til å gjøre vondt mer intense. Kaldt og fuktig vær kan også intensivere smerten.

Behandle Sinus Hodepine

Du kan prøve smertestillende over-the-counter medisiner som Sudafed eller Ibuprofen. Disse medikamenter vil redusere svelling og betennelse i sinus-område, noe som reduserer trykket hodepine. Du kan også puste inn varm damp for å redusere trykket i din lomme hulrom. Drikker en varm drikke eller bruke en varm varmepakning kan også hjelpe med smerte.

Andre symptomer

En sinus hodepine kan være ledsaget av mange andre symptomer som indikerer en bihulebetennelse, inkludert dryppende nese, sår hals, gul / grønn slimete og feber og tretthet.

Årsaker

Det er få ting som kan bringe på en bihulebetennelse som en viral eller bakteriell infeksjon, forkjølelse, allergi og forurensing. Personer med nedsatt immunforsvar kan lide av kronisk bihulebetennelse skyldes eksponering for sopp.

Diagnose

Det er veldig viktig å se en kvalifisert helsepersonell hvis du tror du kan ha en bihulebetennelse som kan bidra til hodepine. Hvis du har en infeksjon, og det går ubehandlet kan det føre til mer alvorlige komplikasjoner som blodpropp i sinus området. Infeksjonen kan også være så alvorlig at den kommer inn i hjernen og fører til koma eller død.

Diagnostisering en bihulebetennelse kan være vanskelig. Ofte, symptomene er et resultat av en migrene eller spenning og stress.

En lege kan diagnostisere hvorvidt hodepine skyldes en bihulebetennelse ved å utføre en medisinsk historie og en fysisk eksamen. Hvis han føler at det er en bihulebetennelse kan han foreskrive en antibiotika. Bare en infeksjon forårsaket av en bakterie som kan bli behandlet med et antibiotikum. Virusinduserte infeksjoner vil ikke svare på antibiotika.

Egenomsorg

Det er et par ting du kan gjøre for å lindre sinus smerter og press. Drikke rikelig med væske for å holde membraner i sinus hulrom løs og inhalerer dampen løsne membraner. Robitussin, en over disk decongestant, kan også hjelpe.

Det er viktig å iverksette tiltak for å hindre at bihulebetennelse i første omgang. Få din årlige influensavaksinen, vaske hendene for å hindre bakterier fra å gjøre deg syk og holde deg hydrert.

Kronisk ørebetennelse Komplikasjoner

Mens ørebetennelser er en mindre plage for mange mennesker, noe som resulterer i smerte og potensielt feber, for de med kroniske ørebetennelser, bærer denne tilstanden mer alvorlige komplikasjoner. Fra hørselstap til å utvikle atferdsproblemer hos barn, kan kroniske ørebetennelser også føre smitten å spre seg til hjernen eller bein, ifølge ehealthmd.com.

Hva er en øreinfeksjon?

Ifølge MedlinePlus, ørebetennelser er en av de vanligste årsakene foreldre tar sine barn til legen. Den vanligste typen ørebetennelse skjer på grunn av en mellomøret infeksjon, som finnes bak trommehinnen. En tilstand anses kronisk når infeksjonen varer i lang tid eller ofte gjentar seg.

En ørebetennelse kan være forårsaket av en rekke ting som tetter øretrompeten, som er røret som forbinder mellomøret til halsen. Disse inkluderer bihulebetennelse, allergier, sigarettrøyk, infiserte adenoids eller overflødig slim produsert mens et barn er teething.

Økende Komplikasjoner

I forekomst av en øreinfeksjon forårsaket av bakterier, vil antibiotika bidra til å fjerne infeksjonen. Men en studie fra University of Florida beskrevet i sciencedaily.com, avslørte at bakterier som forårsaker ørebetennelser blir stadig mer motstandsdyktig mot antibiotika behandlinger. Fordi mange pasienter blir foreskrevet antibiotika behandlinger når de opplever en ørebetennelse, kan dette føre til vanskeligheter for kronisk ørebetennelse lider som ikke kan være i stand til å effektivt ta antibiotika når de virkelig trengs.

Fordi de fleste ørebetennelser vil gå bort på egenhånd, er det viktig at pasienter som lider av kroniske ørebetennelser ikke hele tiden ta antibiotika for å redusere øret infeksjon symptomer.

Hørselsproblemer

Hvis en pasient opplever kroniske ørebetennelser ledsaget av en tilstand som kalles effusjon (der væske hviler bak mellomøret), kan dette føre til hørselsproblemer. Beskrevet som en følelse av fylde i øret, dette væske buildup resultater hos pasienter som ikke er i stand til å høre mykere lyder og oppleve milde hørselstap. Hos noen pasienter, er dette hørselstap feiltolket som en pasient som ikke lytter når han eller hun faktisk har problemer med hørselen. Disse hørselsproblemer kan også føre til forsinket tale, noe som kan komplisere prosessen med å lære å lese og andre skolerelaterte milepæler.

Brudd eller Byller

Hvis en pasient opplever kroniske øre infeksjoner, kan dette føre til en opphoping av væske i trommehinnen, noe som skaper svake flekker i huden som beskytter trommehinnen fra luften og omverdenen. Hyppig oppsamlingen kan føre til at trommehinnen til å briste eller sprekke og lekke væske. I noen tilfeller er disse typer av brudd kreve kirurgisk reparasjon.

En ytterligere komplikasjon er relatert til fluidoppbygning er en hjerne abscess, noe som resulterer når lommer av puss og væskedannelse i trommehinnen, og i stedet for å spre ut av øret, spres i til hjernen, noe som resulterer i infeksjon.

Ørebensknute Bone Infeksjon

Benet plassert bak øret som ligner en honeycomb, kan mastoid bein bli smittet når bakterier eller virus fra kroniske ørebetennelser inn mastoid bein og føre til en nedbryting av bein. Denne tilstanden er kjent som mastoiditt, og krever antibiotikabehandlinger eller kirurgisk fjerning av den infiserte benet.

Medisinsk Informasjon om Allergisk Fungal Bihulebetennelse

Medisinsk Informasjon om Allergisk Fungal Bihulebetennelse


"Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, fra 10 til 15 millioner mennesker i USA lider av bihulebetennelse hvert år. De fleste tilfeller av bihulebetennelse resultatet fra virus- eller bakterieinfeksjoner; derimot, kan mugg og sopp forårsake en mer alvorlig form for bihulebetennelse kjent som allergisk sopp bihulebetennelse (AFS). Aspergillus er den dominerende sopp som bidrar til AFS. Mens vanlig, allergisk sopp bihulebetennelse er en av de minst forståelige typer sopp bihulebetennelse; derfor er vanskelige diagnosen.

Tegn og symptomer

Symptomer på AFS er hodepine, alternerende rennende og tett nese, tykk nese, nesepolypper, hevelse i ansiktet og ubehag, dårlig ånde og tap av balanse.

Diagnose

Xrays og blodprøver kan avsløre tilstedeværelsen av AFS. Allergen hud tester kan avgjøre hvilken type sopp som forårsaker allergi. I tillegg er tilstedeværelsen av nesepolypper og tykk slim øke sjansene for en diagnose av AFS. "Nesepolypper er til stede i 85 prosent av AFS pasienter, ifølge Aspergillus Trust (Pasient Advocates Group), en organisasjon som undersøker effekten av Aspergillus sopp.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av AFS inkluderer tap av luktesans, blokkerte luftveier og lunge infeksjoner.

Behandling Alternativer

Antibiotika, kortikosteroider, sopp-kampene spray eller piller og miljø mold fjerning er de vanligste behandlinger for AFS. Disse alternativene bekjempe infeksjoner, redusere nasal hevelse og redusere sjansene for symptom tilbakefall. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Fremtidige Forventninger

Mens mange pasienter bedre med vedvarende steroide behandling, er AFS vanligvis et tilbakevendende lidelse. Legemidler som øker immunforsvaret og kontinuerlig overvåking av miljø sopp og mugg kan gjøre tilbakefall sjeldnere.

Medisiner for bihulebetennelse

Bihulebetennelse påvirker mer enn 35 millioner mennesker i året i USA i henhold til www.ent-consult.com. Det er tre typer av bihulebetennelse: akutt, kronisk og reoccurring. Akutte bihulebetennelse varer i ca en uke eller så, kan kronisk vare alt fra seks til åtte uker, og repeterte komme og gå i løpet av tiden. Mange fremgangsmåter kan anvendes for å behandle en bihulebetennelse, den mest vanlige av disse er medisinering.

Funksjon

Funksjonen til medisinering for bihulebetennelse er to, eller noen ganger tre ganger. Hvis infeksjonen er en isolert hendelse, vil den bli behandlet med en foreskrevet oral antibiotika og en decongestant. Antibiotikumet blir brukt til å drepe infeksjonen og decongestant brukes til å befri lomme hulrom av overskudd av lunger og irritasjon. Hvis infeksjonen er et resultat av allergier, vil et antihistamin bli brukt for å opprettholde den allergiske reaksjon i fremtiden.

Typer

Den vanligste antibiotika som brukes til å behandle en bihulebetennelse er amoxicillin-clavulanate. Dette antibiotikum blir typisk administrert i 14 til 21 dager for å utrydde infeksjonen fra kroppen. Den vanligvis anbefalt decongestant er pseudoefedrin, som har blitt tatt av sokkelen av apotek og plassert bak disken på grunn av misbruk. Noen leger kan anbefale guaifenesin, som utviser slim fra bihulene og brystet for å gjøre drenering mer effektive.

Fordeler

Medisinering er den anbefalte måten å bekjempe en bihulebetennelse. Medisiner kan angripe infeksjon med full kraft og kurere symptomene på sykdommen innen tre til fire dager. Uten bruk av medisiner en bihulebetennelse kan spre seg inn i øyne, ører og selv hjernen forårsaker mer alvorlige komplikasjoner. Medisinering er den raskeste og mest effektive måten å avverge en bihulebetennelse.

Side Effects

De fleste over-the-counter decongestants, antihistaminer og slim Skru presse har svært få bivirkninger. Noen kan forårsake døsighet og svimmelhet mens andre kan føre til nervøsitet eller oppstemthet. Decongestants og slim Skru presse begge kan forårsake tørr munn og kan kreve en større forbruk av vann for å opprettholde riktig fuktighet.

Time Frame

Hvis symptomer på bihulebetennelse ikke rydde opp innen 14 dager for å være på foreskrevet eller over-the-counter narkotika, er det tilrådelig å se en lege. Noen antibiotika kan ikke være effektiv på deg hvis kroppen din er bygget opp immunitet mot ulike typer. De fleste antibiotika bør ta på full effekt i løpet av de tre første dagene, men må fullføres som anbefalt av en lege. De fleste over-the-counter narkotika bør begynne å jobbe innen en time etter inntak.

Kronisk Sinus smerte etter bihulebetennelse

Sinus flare-ups kan skje når som helst og kan bli provosert av flere variabler som klima, allergi eller forkjølelse. Under en bihulebetennelse en person kan oppleve svimmelhet, feber, hodepine og trykk i hele hodet. For noen, smerten aldri forlater selv etter bihulebetennelse klarner opp. Det er mange måter å behandle og unngå slike situasjoner.

Årsaker

Det er mange årsaker til en bihulebetennelse. Alt som infiserer nesegangene og årsaker hevelse kan føre til bihulene for å tette og produsere ubehagelig mengder press. Når en bihulebetennelse behandles med antibiotika, vil infeksjonen rydde opp, men smertene kan Persis fordi trykket produsert av en bihulebetennelse kan knuse og med skade de omkringliggende områder av hodet som ører, øyne og overkjeven.

Behandling

Anti-inflammatoriske smertestillende er den mest effektive behandling for kronisk sinus smerte på grunn av en tidligere bihulebetennelse. De vanligste anti-inflammatoriske smertestillende midler er ibuprofen, naproxen og acetylsalisylsyre. Disse stoffene kan lindre smerte og bidra til å redusere eventuelle betennelser eller hevelse som henger fra infeksjon. For mange er disse over-the-counter smertestillende midler gjøre triks, men for noen en resept kan være nødvendig.

Forebygging

Den beste måten å forebygge kroniske smerter fra en bihulebetennelse er å behandle deg selv med over-the-counter decongestants ved første tegn på tette bihuler. Dette vil hindre at bihulene fra muligens å bli smittet. Hvis du føler deg som om du har en bihulebetennelse, komme til lege så snart som mulig og begynne et antibiotikum diett for å unngå kroniske smerter. Du kan også gjøre enkle endringer i kostholdet ditt, søvnmønster og nivået av stress i livet ditt for å opprettholde et sunt immunsystem.

Symptomer

Noen ganger kan det være vanskelig å skille sinus symptomer fra en forkjølelse eller hodepine symptomer, men ofte sinusitis er ledsaget av smerter i flere områder i ansiktet. Folk som har alvorlige sinus problemer opplever ofte hodepine ved oppvåkning om morgenen som gradvis forverres i løpet av dagen. Lider ofte opplever rennende nese, lunger, en vedvarende natt hoste, og følelsen av å alltid bli overbelastet. Kronisk smerte er definert som den vedvarende smerte, selv etter at bihulebetennelse herdes.

Komplikasjoner

Mennesker som opplever kroniske smerter etter en bihulebetennelse kan trenge å bo under tett oppsyn fra en lege. Dersom smertene vedvarer eller forverres innen syv dager tar antibiotika, kan det være mer kompliserte saker skjer som migrene, tann bekymringer og selv infeksjon i andre områder av kroppen som brystet, ørene eller hjernen. Smerte er kroppens indikator på at noe ikke fungerer som det skal, så det bør ikke tas lett på.

Kronisk hodepine fra bihulebetennelse

Kronisk hodepine fra bihulebetennelse


Bihulebetennelse har mange symptomer og resultatene på kroppen. Ett symptom som plager mange sinus sykdom lider er kronisk hodepine. Sinus hodepine kan vare i måneder og kan hindre en persons mentale og fysiske prestasjoner.

Definisjon

Ifølge Mayo Clinic, kan sinus hodepine være forårsaket av kronisk bihulebetennelse. En sinus hodepine er smerten og følelsen assosiert med høyt trykk bygget seg opp i bihulene.

Årsak

Kronisk hodepine fra bihulebetennelse er forårsaket av overdreven slim lunger og lufttrykket fanget i betent sinus hulrom.

Behandling

Den mest effektive behandlingen er å drepe bihulebetennelse med foreskrevet antibiotika ledsaget av en nesespray og smertestillende.

Symptomer

Symptomer på bihulebetennelse inkluderer skarp smerte i midten av pannen, alvorlig nese, rennende nese, smerter i hele hodet, feber og kroppsfrysninger.

Komplikasjoner

En bihulebetennelse som går ubehandlet kan spre seg inn i ørene, halsen og hjernen forårsaker livstruende tilstander. Eventuelle kronisk hodepine må sjekke ut av en lege for å sikre at det ikke er noe mer alvorlig enn infiserte bihuler.

Tegn og symptomer på Sphenoid Bihulebetennelse

Tegn og symptomer på Sphenoid Bihulebetennelse


Sphenoid bihulebetennelse er en ofte feildiagnostisert tilstand. Fordi sphenoid bihulene lå skjult i skallen bak nasopharynx, kan det være vanskelig å identifisere sykdommen der. Kjenne tegn og symptomer kan hjelpe deg å avgjøre om en lege skal vurdere muligheten for sphenoid bihulebetennelse. Tidlig oppdagelse kan forebygge mer alvorlige komplikasjoner, som inkluderer nevrologiske skader og i sjeldne tilfeller død.

Generelle symptomer

Alle bihulebetennelse har noen felles symptomer, inkludert tykke, gule eller grønne slimete, og en tett nese. Mindre vanlig, kan det være en sår hals, dårlig ånde, tretthet og en svekket luktesans. Siden det viktigste symptomet på noe bihulebetennelse er smerte, plasseringen av smerte kan signalisere hvilke sinus er berørt, sier National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer.

Betraktninger

Sphenoid bihulene er lokalisert like over nasopharynx og like nedenfor hypofysen, bak ethmoid bihulene. Hvis berøre pannen er smertefullt, kan det hende du har betent frontal bihulene. Hvis tennene eller overkjeven verke, er den sannsynlige årsaken en infeksjon i overkjevens bihulene. Hvis ethmoid bihulene er berørt, vil smertene være mellom øynene med hevelse av lokkene og omkringliggende vev. Som Yonsei Medical Journal tilstander, er en sentral indikator på sphenoid sinusitt hodepine som er forbigående, vanligvis plassert bak øyet, og dernest oftest, i fronten av hodet.

Sphenoid Bihulebetennelse

Sphenoid bihulene er mindre vanlig rammet enn de andre bihulene. The National Institute spesifikt siterer øreverk, smerter på toppen av hodet og nakkesmerter som indikatorer. The National Guideline Clearinghouse sier at noen pasienter har kalt en sphenoid bihulebetennelse hodepine den verste av sitt liv. Dessverre, som nevnt, kan bihulebetennelse sende smerter til mange steder, og identifisere hvilke sinus er berørt er ikke alltid lett.

Diagnose

Selv om bihulebetennelse symptomer kan etterligne de av en forkjølelse, er lang levetid en god indikator på at en sinus er infisert. En lege kan diagnostisere en ved å notere symptomer og undersøker nasal vev. Dersom diagnosen ikke er entydig, kan legen bestille en computertomografi, eller CT, scan. Legen kan utelukke mulighetene ved å teste nesesekreter for bakterie- eller soppinfeksjoner, bestiller en blod eller svette test for å sjekke for cystisk fibrose, eller ta en biopsi av neseslimhinnen.

Viktig

Grunnen sphenoid bihulebetennelse er av spesiell bekymring er sphenoid bihulene 'nærhet til mer enn et dusin viktige strukturer, for å inkludere de som er relatert til visjon, arteria carotis interna og hjernenerven. Kroniske infeksjoner eller de som varer i mer enn 14 dager bør bringes til lege oppmerksomhet. Holde notater på symptomer og hvor smerte presenterer vil hjelpe legen med henne diagnosen.

Hva er forskjellen mellom Akutt bihulebetennelse & the Common Cold?

En stoppet opp nesen og tykk, gul nese utslipp - på ett eller annet tidspunkt, har du sannsynligvis opplevd disse symptomene. Men de er forårsaket av akutt bihulebetennelse eller bare forkjølet? Forstå forskjellene mellom disse to vanlige plager kan hjelpe deg å avgjøre om et besøk til legen er i orden.

Årsaker

En virusinfeksjon, forkjølelse resultater når et virus invaderer kroppen gjennom munnen eller nesen; akutt sinusitis, på den annen side, er en sekundær infeksjon som utvikler seg som et resultat av andre helsetilstander, slik som vanlig forkjølelse og allergier.

Symptomer

Selv om forkjølelse og akutte bihulebetennelse deler mange symptomer, kan du skille akutt bihulebetennelse av tilstedeværelsen av hevelse, smerte og uvanlig press rundt dine øyne, nese og kinn eller panne.

Pain Sted

Akutt bihulebetennelse påvirker ofte bihulene på den ene siden av ansiktet, produserer smerte og lunger på bare den ene siden av nesen, i motsetning til forkjølelse som typisk produserer smerte og lunger på begge sider av nesen.

Time Frame

En vanlig forkjølelse uten komplikasjoner varer vanligvis 1-2 uker før du begynner å føle deg bedre; akutt bihulebetennelse mai varer i opptil 4 uker, avhengig av årsaken, ifølge MedlinePlus, en tjeneste av National Institute of Health.

Behandling

Siden forkjølelse er forårsaket av et virus, den eneste muligheten for behandling er rettsmidler som minimerer dine symptomer, som for eksempel smertestillende og hostemiksturer. Hvis bakterier forårsaket din akutt bihulebetennelse, kan legen anbefale antibiotika som amoxicillin.

Kronisk bihulebetennelse Symptomer: Balanse & Vision Problemer

Kronisk bihulebetennelse Symptomer: Balanse & Vision Problemer


Venstre ubehandlet, kronisk bihulebetennelse kan føre til alvorlige komplikasjoner. Smitte kan spres fra bihulene til det indre øret og føre til labyrinthitis eller Ménières sykdom, forårsaker balanseproblemer. I sjeldne tilfeller kan infeksjonen spre seg til omkringliggende områder i øyet og forårsake skader på syn eller blindhet.

Definisjon

Bihulebetennelse er vanligvis forårsaket av en infeksjon eller allergi. Når hevelse i bihuler vedvarer eller avkastning gjentatte ganger, legene kaller tilstanden kronisk. Bihulebetennelse kan skyldes en blokkering av nesegangene forårsaket av allergier, nesepolypper, svulster eller en avveket septum. En tann abscess fra en dental infeksjon kan også føre til kronisk bihulebetennelse. En soppinfeksjon kan også være den skyldige.

Symptomer

Bihulebetennelse er en betennelse i en hvilken som helst lomme membran --- de som danner luftfylte rom bak pannen, øyne og kinn. Vanlige symptomer er tykke, gule eller grønne slimete og tett nese. Mindre vanlig, kan det være en sår hals, dårlig ånde, tretthet og en svekket luktesans. Du kan også ha en feber, postnasal drypp, øre press eller en tannpine. Hodepine er den vanligste symptomet på bihulebetennelse, men. Behandling er viktig som både visjon og balanse problemer kan skyldes ubehandlet kronisk bihulebetennelse.

Balance Problems

To forhold som forårsaker svimmelhet kan skyldes ubehandlet bihulebetennelse. Skulle bihulebetennelse føre til en øre infeksjon, kan du utvikle enten labyrinthitis eller Ménières sykdom. Labyrinthitis resultater når deler av det indre øret blir hovne og irriterte. Ifølge MedlinePlus av National Institutes of Health, personer med labyrinthitis erfaring svimmelhet og tap av balanse, spesielt ved skiftende posisjoner. Ménières sykdom, som også involverer det indre øret, påvirker både hørsel og balanse, og i noen tilfeller fører til en øresus.

Vision Problemer

Venstre ubehandlet, kronisk bihulebetennelse kan også føre til en annen alvorlig komplikasjon, som påvirker synet. Du kan utvikle en abscess i din lomme. I sjeldne tilfeller kan en hjerne abscess dannes. Infeksjon kan spre seg til omkringliggende områder i øyet og forårsake skader på syn eller blindhet, ifølge MedlinePlus.

Behandling

Leger behandle kronisk sinusitt på en rekke måter. For sopp bihulebetennelse, leger bruker kirurgi og anti-sopp medisiner, pluss anti-betennelse narkotika. For bakteriell bihulebetennelse, kan utvidet regimer av muntlig eller injisert antibiotika bli kalt for, eller steroid nesespray for å redusere betennelse. Behandlingen kan også omfatte smertestillende midler, decongestants eller andre medikamenter som lette symptomer. Noen ganger må du ha kirurgi for å tømme og rense nesen, reparere en avveket septum eller fjerne en hindring. På grunn av muligheten for alvorlige komplikasjoner, bør du oppsøke lege hvis du har kronisk bihulebetennelse.

Vedvarende bihulebetennelse

Vedvarende bihulebetennelse


Ifølge Wellington Tichenor, MD, en New York City lege som spesialiserer seg på endoskopi, er en vedvarende bihulebetennelse som varer lenger enn tre uker kalles kronisk bihulebetennelse. De luftlommer rundt nesen bli smittet vanligvis etter en viral kald, eksponering for mugg og muligens allergier. Tichenor sier at bihulebetennelse er en svært vanlig medisinsk tilstand som påvirker 30 prosent av befolkningen.

Fysiologi og årsaker

Bihulene er foret med fine hår-lignende anslag kalt cilier som beveger slim mot en kort rør som kalles ostium. Størrelsen av ostium varierer; Men i de fleste mennesker er det ca 1/16-tommer i diameter. Sinusitis oppstår når ostium er blokkert og nesen er i stand til å fjerne slim. Den fanget slim oppfordrer bakterievekst og puss lommer utvikle.

Symptomer

Symptomer på bihulebetennelse inkluderer post-nasal drypp (klart eller farget), stuffiness, trykk i nese, sår hals, heshet, hoste, tannsmerter, hodepine, feber, nedsatt luktesans og en full følelse i ørene.

Diagnose

Etter tre uker med opplever symptomer, kan du se en familie lege. Jo lenger du venter, jo mer vanskelig bihulebetennelse å behandle og sjansen for komplikasjoner øker betydelig. En lege vil be om medisinsk historie og undersøke nesen med et endoskop. Avhengig av hva som er oppdaget, røntgen eller CT scan kan gjøres.

Resept Treatment

Leger foreskrive oral antibiotika for en kort periode for å behandle bihulebetennelse i tillegg til et steroid nesespray, slimhinneavsvellende nesespray og slim tynnere.

Hjem Behandlinger

Hjemme, kan du lindre symptomer med en damp vaporizer, nasal vanning og aspirin (hvis tolereres). Også drikker 15 til 20 august-oz glass væske per dag og prøve å puste gjennom nesen.

Ting du bør unngå

I løpet av en periode med kronisk bihulebetennelse unngå alkohol (det er et vanndrivende) og puste gjennom munnen.

Allergisk rhinitt Komplikasjoner

Allergisk rhinitt Komplikasjoner


Allergisk rhinitt er betennelse i nesegangene forårsaket av allergener som pollen, mugg og andre stoffer. Det er også kjent som gress eller høy feber og rammer om lag 20 prosent av befolkningen. Hvis venstre ubehandlet, kan allergisk rhinitt føre til komplikasjoner som for eksempel astma, bihulebetennelse, og selv virus- eller bakterieinfeksjoner.

Svimmelhet

Personer som har allergisk rhinitt kan noen ganger lider av svimmelhet eller ørhet. Allergener kan føre til væske buildup i det indre øret, eller cochlea. Den endolymph væske i cochlea og perilymph væske i semi-sirkulære øregangen styre balansen. Ekstra væske kan forstyrre balansen og forårsake Ménières syndrom. Denne tilstanden, hvis venstre ubehandlet, kan praktisk talt deaktivere en person.

Svimmelhet er en annen mindre alvorlig symptom forbundet med allergisk rhinitt. Antihistaminer og prednison blir ofte brukt til å lindre begge disse symptomene. Det finnes også medisiner som antivert og meclizine som kan stoppe spinnende forbundet med svimmelhet. Lorazepam og valium kan også brukes til kraftig svimmelhet.

Sinus infeksjoner

Bihulebetennelse er en betennelse av membraner i sinus hulrom. Det er fire sinus hulrom: frontal (i pannen), maxillaris (bak kinnbein), ethmoid (mellom øynene) og sphenoid (bak øynene). Allergisk rhinitt kan øke slim i en hvilken som helst av disse sinus hulrom. Hvis dette slimet forblir i sinus hulrom i lengre tid, kan det gjøre disse sensitive hulrom utsatt for virus, bakterier eller sopp. I sjeldne tilfeller kan kirurgi ofte være nødvendig. Vaporizers, antihistaminer og kortikosteroider kan bidra til å fjerne bihulene før infeksjon setter i.

Astma

Astma er et vanlig problem med allergisk rhinitt. Allergener fra pollen kan også påvirke bronkiene i lungene og forårsake betennelse. Hvis venstre ubehandlet, kan lungene constrict og produsere overflødig slim, forårsaker kortpustethet assosiert med astma. Disse reaksjonene i lungene er beskyttende immunresponser mot de uakseptable allergener (dvs. gress pollen eller mugg). Antihistaminer og inhalatorer kan lindre symptomene. Prednison er ofte brukt til å behandle alvorlig astma.

Øvre luftveisinfeksjoner

Akkurat som sinus hulrom og bihulebetennelse, slim som forblir i lungene kan forårsake infeksjoner. Fordi immunitet forsvarsmekanismer er på spill med allergisk rhinitt, lungene er mer utsatt for kulde virus, bakterieinfeksjoner og bronkitt. Personer med kronisk allergisk rhinitt får ofte syk når pollen eller muggnivået er høyt. Alvorlig lunger i lungene kan anspore hacking hoste og kortpustethet.

Nasal Polypper

Allergisk rhinitt kan forårsake nesepolypper hos både voksne og barn. Nesepolypper er growths forårsaket av betente slimhinner. De kan opptre i nærheten av åpningen av neseborene og strekker seg ned i halsen. Nesepolypper kan blokkere nesegangene og hindre pusting. Disse vekster kan også forårsake sinus press, hodepine og tap av smak eller lukt. De vekster kan behandles med medisin eller kirurgi; men de kan vokse tilbake etter operasjonen.

Wasabi Cure for en bihulebetennelse

En bihulebetennelse, også kjent som sinusitis, kan være forårsaket av bakterielle, virale eller fungale patogener, i henhold til MedlinePlus. Selv om slike infeksjoner er vanligvis selvbegrensende og ikke alvorlig i naturen, kan de symptomene som følger dem gjøre livet surt før infeksjonen løser på egen hånd eller på annen måte er kurert. En roman, men effektiv, tilnærming til bekjempelse av bihulebetennelse innebærer wasabi, en potent pepperrot-aktig krydder mye brukt i japansk mat.

Mechanism of Infection

Du kan utvikle bihulebetennelse som en komplikasjon til forkjølelse eller en annen form for øvre luftveisinfeksjon. Bihulebetennelse utvikle seg når bihulene blir betente og hovne, fangst luft og slim i trange passasjer av bihulene, ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer (NIAID). Dette fanget slim gjør et ettertraktet mål for ulike patogener, inkludert bakterier og virus, som kan ta opp bosted og kick off en full blåst infeksjon.

Symptomer

Vær oppmerksom på at bihulebetennelse kan være enten akutt eller kronisk i naturen. Selv om symptomene er like i begge typer av bihulebetennelse, de du opplever under kroniske infeksjoner har en tendens til å bli noe mildere enn de som er sett i akutte anfall. Ifølge MayoClinic.com, kan symptomer inkluderer nasal obstruksjon eller lunger; nasal utflod som er gulaktig eller grønnaktig i fargen; nedskrevne sanser av smak og lukt; smerte eller hevelse i området av øyne, nese, kinn eller panne; post-nasal drypp; og en hoste som vanligvis blir verre om natten.

Forekomst

Hvis du lider med en bihulebetennelse, har du massevis av selskapet. NIAID anslår at omtrent 37 millioner amerikanere lider av noen form for bihulebetennelse hvert år. Ifølge MayoClinic.com, er egenomsorg vanligvis anbefalt behandling for akutt bihulebetennelse, noe som oftest er en komplikasjon til forkjølelse og vil forsvinne når kulden gjør.

Fight Back med Wasabi

Hvis du er en stor fan av japansk mat, spesielt sushi, er du sannsynligvis allerede godt kjent med wasabi, stikkende, grønne krydder som er produsert fra grunnen opp roten av Eutrema wasabi urt. Det du kanskje ikke vet, er imidlertid at en sunn dose av wasabi - i grunnen opp pulverform eller som et lim på et stykke brød - kan raskt rydde opp i nesetetthet som er på roten av bihulebetennelse.

Dette wasabi kur for bihulebetennelse er faktisk en form for aromaterapi, ifølge en artikkel på BottomLineSecrets.com. Artikkelen, som er skrevet av Murray grossan, MD, sier prinsippet bak bruk av wasabi er den samme som bak bruken av det populære - og aromatisk - Vicks VapoRub å tømme bihulene. Hvis wasabi er litt sterk for din smak, foreslår BottomLineSecrets artikkelen at pepperrot kan også fungere. Artikkelen antyder at wasabi eller pepperrot rettsmidler brukes minst to ganger om dagen i vintermånedene, når forkjølelse og influensa er frodig.

Hovent tannkjøtt Fra bihulebetennelse

Bihulebetennelse påvirker mer enn 35 millioner mennesker i året i USA i henhold til www.ent-consult.com. Bihulebetennelse kan ha mange bivirkninger for omkringliggende områder av hodet. En bihulebetennelse kan forårsake nakkesmerter, en ørebetennelse og hovent tannkjøtt. Den lomme hulrom er direkte over taket av munnen, slik at det å ha en negativ effekt når bihulene bli infisert.

Fakta

Sinus hulrom er et stort, tomt rom som ligger bak øynene og nesen og fungerer som et filter for lungene. Når sinus hulrom er irritert, kan det fort bli sårbare for smitte. Hvis bihulene bli infisert, de sveller og kan trykke på røttene av de øvre tennene, forårsaker smerte, ubehag og en mulig tannkjøtt infeksjon. Det første tegnet på at tannkjøttet kan være infisert er for dem å svelle.

Symptomer

Hvis du opplever hovent tannkjøtt, tannkjøtt blødning, dårlig ånde, tannsmerter og rennende nese, har du mest sannsynlig har en lomme og tannkjøtt infeksjon. Dersom hovent tannkjøtt blør, bør du oppsøke lege umiddelbart, da dette kan være et tegn på en mer kompleks problemstilling.

Forebygging

For å hindre hovent tannkjøtt fra en bihulebetennelse, bør du oppsøke lege ved første tegn på sinus ubehag. Hvis legen bestemmer at du har en bihulebetennelse, vil han foreskrive antibiotika for å drepe infeksjonen før det kan påvirke tannkjøttet. Ta en over-the-counter decongestant kan også bidra til å forhindre hovent tannkjøtt fra en bihulebetennelse. Decongestant vil redusere hevelse i sinus hulrom og avlaste noe press det er å plassere på tannkjøttet.

Betraktninger

En bihulebetennelse som forårsaker hovent tannkjøtt er mer sannsynlig hos en person som er 35 år eller eldre. Også, hvis en person har en mangelfull immunsystem, er hun mer sannsynlig utvikle hovent tannkjøtt og en mulig tannkjøtt infeksjon. Fordi kroppen er allerede bekjempelse av bihulebetennelse, vil det være mer sårbar for andre problemer, for eksempel en tyggis infeksjon og / eller hovent tannkjøtt.

Komplikasjoner

En lomme infeksjon som forårsaker svellede gummier kan meget sannsynlig forårsake en gummi infeksjon som kan spre seg raskt til halsen, brystet og på andre områder av kroppen. Hvis en infeksjon blir ut av hånden, kan en person ha for å bli innlagt på sykehus og gitt høye doser av antibiotika for å drepe av alle infeksjoner. Se en lege umiddelbart hvis noen blødning fra nesen eller munnen oppstår.

Influensa Komplikasjoner

Influensa eller influensa, er en virusinfeksjon som angriper luftveiene. For folk i god helse, symptomene er vanligvis sammenlignes med en streng kulde som varer i ca en uke. For spedbarn, eldre, gravide og personer med visse sykdommer, kan influensa føre til flere alvorlige problemer. Heldigvis finnes det viktige skritt du kan ta for å redusere risikoen for å utvikle influensa komplikasjoner, slik at du kan komme tilbake til din daglige rutine så raskt som mulig.

Symptomer

Influensa symptomer har en tendens til å treffe en person umiddelbart, i motsetning til den langsomme utbruddet av forkjølelsessymptomer. Symptomer på influensa inkluderer svette og frysninger, hodepine, muskelsmerter, utmattelse, lunger, tap av appetitt og noen ganger diaré eller oppkast. Hvis du opplever disse symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart.

Komplikasjoner oppstår når disse symptomene blir stående ubehandlet. En av de mest vanlige komplikasjonene er fenomener. Det finnes forskjellige typer lungebetennelse, men ifølge Mayo Clinic, den ene oftest forårsaket av influensa er pneumokokk lungebetennelse. Dette er en bakterie-infeksjon som skal behandles med sterke antibiotika. Hvis influensa symptomer vare mer enn en uke og du har smerter i lungene eller brystet, kan det hende du har lungebetennelse. Selv om sjeldne, kan det være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Andre, mindre alvorlige komplikasjoner er bihulebetennelse, bronkitt og øreinfeksjon.

Høyrisikogrupper

Grupper av mennesker på et høyere risiko for å utvikle komplikasjoner fra influensa, ifølge Mayo Clinic, inkluderer spedbarn og små barn, eldre og gravide kvinner. Personer som lider av HIV eller AIDS; hjerte, lunge eller nyresykdom; og diabetikere er også på et høyere risiko. En gravid kvinne risikerer passerer viruset videre til henne fosteret, som kan være dødelig for fosteret. De andre gruppene er på et høyere risiko for å utvikle komplikasjoner fra influensa fordi deres immunforsvar er ikke så sterk.

Farene

Den mest alvorlige komplikasjon av influensa er encefalitt, eller hevelse i hjernen. I tillegg til vanlige influensasymptomer, vil folk som lider av hjernebetennelse være forvirret og har unormal følsomhet for lys. De kan også utvikle utslett og lider hallusinasjoner eller personlighetsforandringer. Hvis du eller en du er glad opplever disse symptomene, bør du kontakte en lege umiddelbart. Hvis venstre ubehandlet, kan encefalitt være dødelig.

Behandling

Ta medisiner ved utbruddet av symptomene reduserer lengden og alvorlighetsgraden av influensa sammen med risiko for å utvikle komplikasjoner. De fleste av komplikasjoner fra influensa er bakterielle infeksjoner, slik at helsepersonell vil mest sannsynlig foreskrive antibiotika. I tillegg til reseptbelagte medisiner, er det også viktig å holde seg hydrert. Drikk nok væske - helst vann eller juice - så at urinen er fortsatt klar, ikke gul. Sørg også for å få nok hvile.

Forebygging

Det beste forebyggende metode mot influensa komplikasjoner er influensavaksinen. Hvis du kan unngå å få influensa, vil du selvsagt unngå complications.The vaksinen kommer i to former: et skudd og en nesespray.

Hvis du får influensa, er det viktig å søke umiddelbar behandling for å hindre at det utvikler seg til noe annet. Hvis du har sett en helsepersonell og symptomene dine ikke bedres i løpet av få dager, planlegge en oppfølging avtale.

Middle Ear & bihulebetennelse

Mellomøret og bihulebetennelse vanligvis vises sammen på grunn av deres nærhet. Mange ganger, vil en infeksjon bosette seg i enten øret eller bihuler, og vil spre seg til den andre. Mellomøret og bihulebetennelse er vanlig og kan enkelt behandles med riktig medisinering.

Årsaker

Mellomøret og bihulebetennelse er ofte forårsaket av forkjølelse, allergi og et svekket immunforsvar. Infeksjonen er et resultat av overdreven overbelastning og en over-produksjon av slim.

Behandling

Den vanligste behandlingen for mellomøret og bihulebetennelse er antibiotika. Noen leger kan også anbefale å ta en over-the-counter decongestant eller slim expeller å hjelpe kroppen helbrede seg selv.

Symptomer

Symptomer på en mellomøret og bihulebetennelse inkluderer alvorlig lunger, nasal drenering, hode og øresmerter, problemer med å høre og utslipp. Noen mennesker får feber og frysninger.

Forebygging

Hindre en mellomøret og bihulebetennelse starter med å gjenkjenne tidlige tegn på overbelastning. Tar en decongestant i de tidlige stadier av nesetetthet kan hindre infeksjon fra utviklingsland i både øre og bihuler.

Komplikasjoner

Hvis en mellomøret og bihulebetennelse gå ubehandlet, kan det føre til at infeksjonen sprer seg til andre områder av kroppen som brystet, øynene og hjernen. Når dette skjer en person kan trenge å bli innlagt på sykehus.