Digidexo.com

nummenhet i fjeset

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena


Leg nummenhet, noen ganger referert til som parestesier eller sansetap, er en tilstand som kan oppstå i ett eller begge ben der bena er i stand til å føle varme, kulde eller trykk. Noen ganger når leg nummenhet er til stede, er en kriblende følelse følte. Tegn på nummenhet i bena kan være forårsaket av en skade eller indikere en helsetilstand som krever legehjelp.

Isjias

Når smerter, sammen med nummenhet, starter i baken og reiser nedover beinet, indikerer det et symptom på isjias. En utstikkende plate, som kalles radikulopati, forårsaker isjias. Dette er en plate ute av posisjon i ryggraden som legger press på radicular nerve. Symptomer inkluderer skarp smerte, en brennende følelse nedover beinet og svakhet eller nummenhet. De fleste som lider av isjias ikke krever kirurgi, og symptomene vil avta over tid.

Stenose

Spinal stenose er en innsnevring av ryggraden som vanligvis oppstår i korsryggen eller nedre del av ryggen regionen. Mellomrommene mellom virvlene blir mindre etter hvert som de mister vann med alderen. Skivene mellom ryggvirvlene mister sin evne til å absorbere støt, noe som gjør daglig aktivitet vanskelig. Som diskene utarte, ryggvirvlene skift og presse nerver i ryggmargen, forårsaker nummenhet og prikking i beinet.

Aterosklerose

Aterosklerose forårsaker en stor oppbygging av plakk eller fettholdig materiale i arteriene. Denne tilstanden fører til innsnevring og blokkering som fører til smerter i beinet. Symptomer vanligvis vises når innsnevring er alvorlig på grunn av blodstrøm som ikke kan holde tritt med etterspørselen etter oksygen til muskler. Når blokkeringen fortsetter å utvikle seg, nummenhet og en kald følelse oppstå.

Andre betingelser

Det er andre forhold som kan produsere tegn og symptomer på nummenhet i bena. Disse omfatter herpes zoster (helvetesild), unormalt lave nivåer av vitamin B12, kalsium, kalium og natrium, toksisk skade fra alkohol, bly eller tobakk, strålebehandling, diabetes og multippel sklerose.

Årsaker til Ensidig Nummenhet

Årsaker til Ensidig Nummenhet


Unilateral nummenhet (inkludert prikking eller tap av følelse på overflaten av huden) påvirker armer og ben. Nummenhet kan forekomme i den arm, ben, eller begge deler på den ene side av legemet, og kan også omfatte hudutslett, kul eller flekkete hud, smerte, tretthet eller utmatting. Symptomer varierer avhengig av den underliggende årsaken. Det er flere tilstander og sykdommer som forårsaker ensidig nummenhet.

Herniated disk

Herniate betyr å bule. Når en disk mellom to bein i ryggraden presser på nerver rundt det, det kalles en herniated disk og er vanligvis i korsryggen (del av ryggraden som ligger mellom bunnen av ribbeina og hoftene). Ensidig nummenhet, sammen med smerte som går over baken og nedover baksiden av det ene låret til leggen, er et tegn på at du kan ha en herniated disk.

Parkinsonisme

Unilateral nummenhet er et vanlig symptom i forbindelse med parkinsonisme, som refererer til en hvilken som helst tilstand som fører til bevegelsesforstyrrelser som finnes i Parkinsons sykdom som skjelvinger, langsom bevegelse, svekket tale eller muskelstivhet. Men å ha parkinsonisme betyr ikke at du har Parkinsons sykdom. Parkinsonisme kan være forårsaket av hjerneslag, hjernebetennelse (hevelse i hjernen), visse medisiner, eller hodeskade.

Elektrolyttforstyrrelser

En elektrolytt er et materiale i kroppen med frie ioner som driver elektriske signaler. Den riktige balansen av elektrolytter er viktig for å regulere alt fra oksygen til væsken i cellene dine. En ubalanse kan være forårsaket av dehydrering (ikke nok vann å gå inn i kroppen) eller overdreven hydrering (for mye vann i kroppen). Symptomene inkluderer uklarhet, svimmelhet og unilateral nummenhet i form av svake muskler.

Vitamin B12-mangel

Vitamin B12 er nødvendig for dannelsen av røde blodceller, så vel som helse av nervevev. Vitamin B12-mangel kan føre til anemi og irreversible nerve eller hjerneskade hvis venstre ubehandlet. Symptomer på vitamin B12-mangel kan være subtile i begynnelsen, og er tretthet, hjertebank (uregelmessig eller tunge hjerteslag) og kortpustethet. Hvis venstre ubehandlet symptomer vil forverres og inkludere blek eller gulaktig hud, diaré, vekttap og sårbarhet for smitte. Hvis venstre for lang, nevrologiske symptomene begynner å vise, for eksempel ensidig nummenhet, problemer med å gå, irritabilitet og glemsel.

Diabetes

Ensidig nummenhet kan skyldes diabetisk nevropati, en sykdom i nervesystemet som hos diabetikere vanligvis påvirker bein og føtter.

Lakunærinfarkt

En Lacunar (som betyr tom plass) infarktet (dødt vev) oppstår når de små blodårene i hjernen smale, forårsaker en lacunar hjerneslag. Ifølge Medisin Net, dette blokkerer arteriene, forårsaker vev å dø. Plutselige nummenhet eller svakhet i ansiktet, arm eller ben, spesielt på den ene side av legemet, er et vanlig symptom på en lacunar slag. Du kan også oppleve problemer med å snakke eller forståelse, problemer med å se, svimmelhet, eller en plutselig alvorlig hodepine.

Subakutt skleroserende panencefalitt

Subakutt skleroserende panencefalitt (SSPE) er en kronisk infeksjon av sentralnervesystemet som skyldes en variasjon av meslinger virus. Det vanligvis påvirker barn og unge voksne, etter en progressiv utforløypa som resulterer i død innen få år. Ifølge Medic8.com, det handler om en fem prosent sjanse for spontan remisjon (plutselige forbedring). SSPE kan oppstå hvor som helst fra 2 til 10 år etter den første meslinger sykdom, og forårsaker nevrologiske forringelse på grunn av svelling i hjernen og celledød.

Mindre vanlige årsaker til Ensidig Nummenhet

Ensidig nummenhet kan også skyldes bivirkninger fra medisiner, eksponering for kjemikalier som plantevernmidler, miljøgifter, alkohol, koffein, nikotin, eller bivirkninger som følge av strålebehandling. Enda mindre vanlige, men mulige årsaker, inkluderer migrene, multippel sklerose, beslag, eller underactive skjoldbruskkjertelen.

Ensidig nummenhet kan signalisere alvorlige nevrologiske lidelser, så hvis du opplever ensidig nummenhet ta kontakt med lege slik at han kan undersøke din medisinske historie og bestemme seg for en riktig diagnose og behandling.

Symptomer, årsaker og behandlinger for Nummenhet i ansiktet

Symptomer, årsaker og behandlinger for Nummenhet i ansiktet


Facial nummenhet er tapet av frivillige muskelbevegelse i ansiktet. Opplevelsen av ansikts nummenhet kan være svært skremmende, som en person kanskje ikke vet hvorfor han har mistet følelse eller kontroll i ansiktet. Hvis du mistenker et slag eller annen alvorlig problem, ringe 911 umiddelbart.

Symptomer

Symptomer på ansikts nummenhet inkluderer manglende følelse, lammelser eller prikking i ansikt og lepper. Ansikts nummenhet kan oppstå på den ene eller begge sider av ansiktet. Noen ganger er ansikts nummenhet ledsaget av hevelse, rødhet eller en brennende følelse.

Årsak: Skade

Ansikts nummenhet kan være forårsaket av nerveskade. Skader i ansikt, nakke eller ryggraden kan forårsake nummenhet, prikking eller lammelse av ansiktsmusklene hvis skaden svekker en nerve som strekker seg til ansikt. Skaden kan være alvorlig, men det trenger ikke være. Selv små skader, som for eksempel muskel belastning fra tunge løft eller små slag, kan føre til en svulmende disk som fører til ansikts nummenhet.

Årsak: Stroke

Hjerneskade fra hjerneslag kan også forårsake ansikts nummenhet. Når et slag utvikler, oksygen og blod ikke klarer å nå hjernen, forårsaker nerveskader som påvirker følelse i ansiktet og andre steder i kroppen. Ansikts nummenhet ene siden, spesielt hvis ledsaget av lammelse av armen eller beinet på samme side av kroppen, kan være en av de første indikatorene på at en person har lidd av et slag.

Årsak: medisinsk tilstand eller narkotika

Medisinske tilstander som diabetisk nevropati, hjernesvulst, sarkoidose, Lyme sykdom, infeksjon, multippel sklerose og Bells parese kan forårsake ansikts nummenhet. De kan også forårsake nummenhet i andre deler av kroppen. Migrenepasienter har også rapportert ansikts nummenhet som en av sine symptomer under klimaks av hodepine. Visse medikamenter også forårsake ansikts nummenhet hvis de forstyrre signalstoffer.

Behandling

Behandlingen avhenger av diagnostisert årsaken ansikts nummenhet. Ofte er ansikts nummenhet et symptom på en mer alvorlig problem eller sykdom som krever forsiktighet. Derfor, ansikts nummenhet i seg selv er ikke alltid seg selv direkte behandlet. Hvis ansikts nummenhet er fast bestemt på å være årsaken til et traume eller slag, og legen din vil gjennomføre nevrologiske eksamener, for eksempel en MR, CT eller elektromyografi, for å fastslå omfanget av nerveskader. Nerveskade i ansiktet kan behandles med fysiske, tale eller yrkesmessig terapi eller en kombinasjon av de ovennevnte. En plastisk kirurg kan også bidra til å rekonstruere ansiktet og reparere ansikts funksjon.

Hvordan behandle Nummenhet på Lateral Foot

Hvordan behandle Nummenhet på Lateral Foot


Dersom føttene er såre og du har problemer med å gå, så har du sannsynligvis lider av foten nummenhet. Fot og tå nummenhet er forårsaket av flere ting, som for eksempel graviditet, leddgikt og diabetes. Ignorerer foten nummenhet vil gjøre føttene utsatt for skader og infeksjoner. Foot nummenhet kan unngås hvis du lære å ta godt vare på føttene. Du trenger riktig fotpleie, men du må også konsultere legen din om det er andre underliggende problemer med føttene.

Hvordan behandle Nummenhet på Lateral Foot

•  Undersøk føttene dine. Se etter skader, hud og negle variasjoner. Bruk et speil for å hjelpe deg å se vanskelige å nå områder.

Suge føttene i en bøtte med vann. Vanntemperaturen bør ikke være over 38 grader Celsius. Veldig varmt vann kan føre til mer smerte for dine føtter.

La dine føtter å suge i fem minutter. Hvis du suge føttene mer enn 5 minutter vil gjøre det tørt og gjør den utsatt for å rive.

Tørk føttene med et håndkle. Sørg for at du tørke mellom tærne. Det må ikke være fuktige områder som disse er en kilde til bakterier.

Påfør en Fukte kremen over føttene til å gjøre føttene glatte og myke. Men ikke sette fuktighetskrem mellom tærne, da dette kan føre til fukt.

Bruk bomullssokker som bomullsstoff vil gjøre huden din pust.

Hvordan å stoppe migrene Nummenhet

Nummenhet i hånd, arm, ansikt eller tunge er et vanlig tegn på en snarlig migreneanfall. Når du opplever en tidlig varsling tegn, er migrene prosessen godt i gang, så er det viktig å vite hvordan du kan unngå migrene triggere. Unngå disse triggere er den eneste måten å hindre migrene prosessen fra start.

Hvordan å stoppe migrene Nummenhet

Migrene Forebygging

Migrene er resultatet av en kompleks prosess som følge av innsnevringen og deretter utvidelse av blodkar i hjernen. En migrene er en intens hodepine som varer fra 4 timer til 4 dager. Dens særtrekk er et bankende eller pulserende smerter på den ene siden av hodet, kvalme, oppkast eller følsomhet for lys eller lyd.
Den migrene Prosessen begynner når en utløser som forårsaker enkelte arterier i hjernen for å innsnevre, redusere blodstrømmen og oksygentilførselen. Denne innsnevring fører til den karakteristiske nummenhet og andre tidlige tegn på migrene, kalt aura.
Auraen kan bestå av synsforstyrrelser som blinkende lys eller stjerner, glorier rundt objekter, tåkesyn eller til midlertidig tap av syn. I tillegg til nummenhet, kan lider også oppleve prikking i hender eller tunge eller en metallisk smak. Andre tegn på en forestående migrene er tett nese, overdreven gjesping og svimmelhet. Men de fleste migrenepasienter opplever ikke noen av disse skiltene.

Den mest effektive måten å forebygge migrene nummenhet, aura og hodepine er å gjenkjenne og unngå triggere. Mange faktorer kan utløse migrene prosessen, og de er unike for hver person og kan også variere fra migrene til migrene. Det mest vanlige er:
• Foods, som ost, bearbeidet kjøtt, soyaprodukter, vin (spesielt vin som inneholder sulfater), og koffein, selv om koffein er effektiv i å lindre migrene hos noen mennesker
• Miljøfaktorer, som for eksempel været endringer eller pollen
• Fysisk anstrengelse, herunder samleie, selv om regelmessig mosjon anbefales for migrene forebygging
• Hormonelle endringer
• Stress
• Mangel på søvn
• Sterkt lys eller gjenskinn
• Sult
Endringer i kosthold, man følger regelmessig søvn og måltid tidsplaner og etablere en øvelse rutine vil hjelpe lider unngå angrep. Noen triggere, for eksempel været eller hormonelle endringer, er umulig å unngå.
En hodepine dagbok hjelper lider identifisere sine egne triggere. For å være mest nyttig, bør en hodepine dagbok med så mye informasjon som mulig om forholdene i den enkelte migreneanfall, som for eksempel mat spist kort tid før angrepet, aktivitet, stress nivå og vær.

Personer som har mer enn tre migreneanfall per måned kan vurdere daglig forebyggende medisinering. Lave doser av det antidepressive amitriptylin effektivt reduserer forekomsten av migrene. Personer med allergi nytte daglig allergi medisiner eller nesespray.
Andre daglige forebyggende medikamenter inkluderer betablokkere, antiepileptika, serotoninantagonister eller monoamin oksidase (MAO-hemmere).

Når en migrene starter, vil de fleste lider finne lindring ved å lyve i et stille, mørkt rom. Reseptbelagte medisiner er effektive i å lindre hodepine. Imidlertid blir de tatt ved starten av hodepine, slik at de er ineffektive i å hindre nummenhet og aura.

Hint

  • Hold en detaljert hodepine dagbok for å spore dine utløser migrene. Få nok søvn. Spis regelmessige måltider. Unngå mat som rødvin, ost, bearbeidet kjøtt, sjokolade eller soyaprodukter som er felles utløser migrene.
  • Hvis du har hyppig hodepine, bør du oppsøke lege for å utelukke andre nevrologiske problemer.

Årsaker til Toe Nummenhet

Nummenhet i tærne kan være en smule irriterende, midlertidig tilstand eller kan være en indikasjon på en alvorlig medisinsk tilstand. Årsakene til nummenhet i tærne omfatter kroniske medisinske lidelser, livsstilsfaktorer og miljømessige eksponeringer. Vurdere denne informasjonen fra American Academy of Family Physicians og Mayo Clinic om årsakene til tå nummenhet.

Dårlig holdning

Hvis du sitter med anklene krysset eller med en fot under din rumpe, kan du oppleve nummenhet i tærne.

Trange sko

Selv om høye hæler og spisse toe sko kan være attraktiv, kan de constrict tærne og forårsake nummenhet.

Perifer nevropati

Nummenhet i tærne som er ledsaget av en brennende eller prikkende følelse i føttene, hender eller fingre kan være et resultat av perifer neuropati.

Diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati kan føre til nerveskader i ekstremiteter som et resultat av dårlig sirkulasjon relatert til dårlig forvaltet diabetes.

Neuroma

En svulst på en av nerver av tærne kalles en neuroma og kan føre til tå nummenhet og smerter mens du går.

Koldbrann

Koldbrann i tærne kan skyldes infeksjon i et sår eller ubehandlet diabetes og kan føre til tå nummenhet, misfarging av huden og en stygg lukt.

Frostbite

Dersom nummenhet i tærne skjedde etter å ha vært ute i kaldt vær, kan du ha frostskader, som krever øyeblikkelig medisinsk behandling.

Årsaker til Hånd Nummenhet

Årsaker til Hånd Nummenhet


Hånd nummenhet kan være et resultat av en rekke årsaker, fra nerveskader til dårlig ergonomi. De fleste av nerver i hånden kjøre fra armen til hånden og fingrene. Skader på nerver kan være et tegn på alvorlig skade eller sykdom, og bør undersøkes av lege, spesielt når nummenhet kommer på raskt og er etterfulgt av skyting smerte.

Stroke

Hånd nummenhet kan være en indikasjon på et slag pågår. Hvis nummenhet kommer plutselig og er ledsaget av smerten skyter opp armen, kan et hjerneslag være i gang, og pasienten bør få akuttbehandling. Andre symptomer som kan følge med nummenhet hvis et slag er i gang er svimmelhet, forvirring, problemer med å snakke og lammelser.

Inaktivitet

Når armen er inaktiv i en lengre periode, for eksempel når du sover eller sitter, blir sirkulasjonen avskåret, og hånden kan bli nummen. Manglende blodtilførsel til hendene kan også være et resultat av plakk i arteriene og kan signalisere alvorlige komplikasjoner. Flytting og rister hånden for å se om følelsen igjen raskt kan teste alvorlighetsgraden av tilstanden. Hvis hånden er fortsatt nummen etter å flytte den rundt, bør lege kontaktes.

Nerve

Ifølge National Institutes of Health, kan nerveskader til en plate i ryggen føre til at armene og hendene til å gå nummen. Når flyttet inn i en bestemt posisjon, vil den herniated plate legge press på nerver og skape nummenhet. En skade på toppen av ryggraden, nær halsen, presenterer vanligvis som kriblende og smertefull nummenhet eller følelse i armer og hender, mens lavere ryggskader påvirker vanligvis bein og føtter.

Carpel Tunnel Syndrome

Når midten nerve som går til hånden er skadet, kan det resultere i nummenhet og carpel tunnel syndrom. Tilstanden er først og fremst forbundet med repeterende bevegelser gjort i arbeidsforhold, for eksempel keyboarding og snekring, som krever de samme håndbevegelser i timevis. Den innledende nummenhet vil presentere i tommelen og av hånd om følelsen skyldes Carpel tunnel-syndrom. Hevelse ofte følger følelsene.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen, også kalt Raynauds sykdom, er en sirkulasjons tilstand som forårsaker ekstremiteter, som nese, ører, tær og fingre, å prikke og gå nummen når de utsettes for kulde, eller når en person opplever ekstreme følelser eller stress. Blodårene constrict som svar på kulde og stress, og sende en kriblende følelse gjennom hendene, til slutt lammende ekstremiteten. Den lammende følelsen kan vare i et par minutter eller et par timer. Leger ved National Institutes of Health rapporterer at avspenningsteknikker er en av de beste forsvar mot hånd lammende angrep for folk som lider av Raynauds sykdom.

Leppe Nummenhet Årsaker

Leppe Nummenhet Årsaker


Leppe nummenhet er ofte referert til som leppe parestesier, som er betegnelsen som brukes for å beskrive noen unormal følelse i leppene, inkludert nummenhet og kribling. Det finnes en rekke allergiske reaksjoner som kan forårsake prikking eller bedøvende følelse i munnen, men leppen nummenhet er strengt tatt ikke er forårsaket av en allergisk respons. Forhold som forårsaker symptomer på leppe nummenhet variere i alvorlighetsgrad. I artikkelen som følger, vil flere forhold som forårsaker leppe nummenhet eller parestesier bli diskutert.

Hyperventilering

Hyperventilering er du puster tungt og raskt. Det er vanligvis brakt videre av angst eller en stressende situasjon. Når du hyperventilerer, du mister en stor mengde karbondioksid fra blodet, som igjen kan føre til ytterligere følelser av angst. Et vanlig symptom på hyperventilering er prikking eller nummenhet i hender, føtter og lepper. Et anfall av svimmelhet vil da oppstå, noen ganger etterfulgt av tetani eller smertefull muskelrykninger.

Perifer nevropati

Sensoriske nerveskader, eller perifer nevropati, kan føre til symptomer på nummenhet, prikking, klyping eller smerte. Ofte, når en person har nevropati, kan begynne nummenhet i føttene, og bevege seg opp til benene, noe som gjør det vanskelig å gå og balanse. De unormale sensasjoner er vanligvis forstørret om natten mens du prøver å sove. Perifer nevropati er en svært vanlig sykdom, og rammer rundt 20 millioner mennesker i USA alene. I 30 prosent av tilfellene av perifer neuropati, er diabetes den skyldige.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er forårsaket av lave nivåer av kalsium i blodet, og kan være et resultat av flere underliggende sykdommer, eller resultatet av viss bruks medikament. I alle fall, kan hypokalsemi bli en alvorlig tilstand hvis den ikke behandles av lege. Det er mange forskjellige symptomer assosiert med denne lidelsen, inkludert tetani, Parasthesias av lepper og tunge, verkende muskler og muskelspasmer. Diagnostiske tester som blod kalsium og fosfatnivåer kan utføres av leger for å diagnostisere hypokalsemi hos en pasient.

Raynauds fenomen

Denne lidelsen er preget av sammentrekning, eller innsnevring, av blodårene i fingre, tær, nese og ører. Denne innsnevring av blodårer, kalt vasospastiske angrep, kan forårsake kramper, prikking og smerter i de berørte områdene. Under en vasospasme, huden kan svinge svært hvit eller blå som oksygen i kroppen avtar. Raynauds fenomen kan være et resultat av andre sykdommer så som sklerodermi eller lupus. Den kriblende eller numbing opplevelser kan påvirke hender og føtter, nese, øreflipper og lepper.

Ciguatera Poisoning

Ciguatera forgiftning er forårsaket av inntak av en tropisk Fiskearter som er forurenset med ciguatoxins produsert av dinoflagellater, som er bitte små planter som mindre fisk lever av. Som livsløpet fortsetter, vil større fisk spiser disse forurenset mindre fisk. Som toksinet beveger seg opp i næringskjeden, blir det mer konsentrert; derfor større tropiske rev fisk har den høyeste konsentrasjonen av ciguatoxins i deres system. Symptomer inkluderer nummen lepper og tunge, kvalme og oppkast, svimmelhet og til og med hallusinasjoner. Ciguatera forgiftning er sjelden, påvirker færre enn 200.000 mennesker i USA befolkningen.

Hva er årsakene til nummenhet i venstre arm?

Enhver følelse av nummenhet i venstre arm, eller en ekstremitet for den saks skyld, er en indikasjon på en nevral problemet. Nummenhet i armen også kan være ledsaget av prikking, tap av følelse eller mangel på mobilitet, noe som bør vurderes og behandles av familien din lege for å redusere sjansene for komplikasjoner eller varige skader. Dusinvis av forhold kan føre til nummenhet i venstre arm, og forstå noen av dem kan føre til at enkeltpersoner til raskt å søke legehjelp og råd.

Klemt nerve

En klemt nerve i nakken, ryggen eller skulderen kan forårsake en kriblende følelse i venstre arm. Nummenhet er ofte forårsaket av trykk mot nerver, noe som kan forstyrre blodstrømmen, meldinger nerve sti og nerveskader som påvirker følelsen.

Pleksusskade

Plexus brachialis er en bunt av nerver som går fra nakken gjennom skulderen. En klem, skadet eller skadet eller syk nerve i denne bunten kan påvirke noen del av arm og hånd, forårsaker nummenhet eller prikking som kan være konstant og bankende og føler seg som nåler.

Broken Skulder

Et brudd kan også forårsake nummenhet i venstre arm som et resultat av skade nerve vev eller blodårer. Fracture kan oppstå i krageben (kravebenet), scapula (skulderbladet), humerus (overarmsbenet), eller radius eller ulna (underarm bein).

Perifer vaskulær Issues

Trange blodårene i armen kan også lage prikking eller nummenhet i noen del av armen eller hånden. En viktig årsak til trange blodårer er et resultat av tilstoppede arterier forårsaket av høyt kolesterol, noe som skaper en oppbygging av plakk på blodårene.

Peripheral Neural Issues

En person diagnostisert med diabetes, parese eller andre forhold som påvirker nerve vekst og utvikling kan lide av perifere nerveskader til ekstremiteter.

Hva er årsakene til Foot Pain & Nummenhet i bena?

Hva er årsakene til Foot Pain & Nummenhet i bena?


Foten din (eller fot) vondt. Beinet er nummen. Det er irriterende, og det er upraktisk og, fremfor alt annet, gjør det vondt, og det skremmer deg fordi du ikke vet hva som forårsaker det. Skader i ryggen, kan visse sykdommer og alder alle bidra til nummenhet i ben og fot smerter.

Isjias

Hvis du har skadet ryggen, forårsaker press på en nerve eller kompresjon av nerver, dette godt kan føre til smerter i fot og ben nummenhet. Hvis isjiasnerven har blitt påvirket, kan dette føre til ben og fotproblemer. Faktisk er isjias den primære årsaken for ben og fot smerter og nummenhet, ifølge Spine-Health.com. Den medisinske termen for denne type smerte er radikulopati. Når en person lider av isjias, reiser smerter fra korsryggen ned gjennom rumpe og videre ned den store hoftenervene plassert på baksiden av leggen. Når en plate stikker fra sin korrekte posisjon i virvelsøylen og deretter legger press på nerveroten (radicular nerve), som ligger i nedre del av ryggen og er en del av isjiasnerven, kan dette føre til ben og fot smerter og nummenhet.

Degenerasjon

Som vi alder, ryggvirvlene i ryggen vår begynner å utarte. Noen ganger det første symptomet på platen degenerasjon er ben og fot smerter og nummenhet. Dette anses som "referert" smerte fordi hjernen kan ikke alltid fortelle hvor kilden av smerte er, slik at smertene kan være filt vagt eller akutt, i andre områder. Normalt referert smerte er verkende, kjedelig og ikke spesielt lokalisert. Degenerative plate sykdom resulterer i kompresjon av nerveroten, noe som kan føre til smerter i bena. Som vi alder, plater i vår rygg krympe opp og plassen som var avsatt til nerverøtter krymper også, ifølge Back.com. Hele lumbalcolumna blir langt mindre fleksibel. Smerten, fra de komprimerte nerverøttene, kan stråle ned ett eller begge ben og inn i foten og er forbundet med prikking og nummenhet.

Posisjonens Leg Pain

Leg nummenhet kan være forårsaket av noe så harmløst som å sitte med bena krysset for en lang periode, ifølge Healthhype.com. I tillegg, hvis du har vært i en husokkupasjon posisjon eller har rett og slett vært for lenge, kan beinet eller beina bli nummen. Noe så liten da lommeboken i baklommen trykke mot nervene i beinet kan føre til beinet for å sovne fordi det er direkte press plassert på beinet nerver og blodforsyning kan bli kuttet på grunn av squished arterier. Dette kalles posisjonell smerter, ifølge Spine-Health.com

Tarsal Tunnel Syndrome

Fot smerte kan være forårsaket av tarsal tunnel-syndrom, som er kompresjon av tibial nerven på ankelen. I tillegg til smerter, kan dette føre til en brennende eller prikkende følelse og nummenhet i foten.

Diabetiker Neuorpathy

Et stort flertall av de som lider av diabetes vil ha foten smerte, ifølge Todaysseniorsnetwork.com. Når du opplever denne typen nerve problem, regnes det som nevropati og det inkluderer smerter og nummenhet og kan tenkes å utvikle seg til et punkt der det resulterer i uførhet. Nevropati, som er en nervesykdom som kan være forårsaket av diabetes, er en del av årsaken til 80.000 benet og foten amputasjoner hvert år, så det må tas på alvor. Ifølge Diabetes.niddk.nih.gov, kan nevropati være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert langsiktig diabetes, unormale blodfettnivåer, høyt blodsukker, muligens lave nivåer av insulin, nevrovaskulære problemer som kan føre til skade av blodkar som transporterer oksygen og næringsstoffer til nerver, samt en skade på nerve (carpal tunnel syndrom), auto-immune faktorer som fører til betente nerver, og valg av livsstil, som røyking og drikking. Diabetisk nevropati er mest vanlig hos diabetikere som har problemer med å kontrollere blodsukkeret (glukose) og de har har høyt blodtrykk og høye nivåer av fett i blodet. Å være overvektig øker også risikoen for å utvikle nevropati.

Hva er årsaken til ansikt, bryst, ben og arm Nummenhet?

Ansikt, bryst, er beinet, og arm nummenhet et vanlig symptom på en rekke medisinske tilstander. Hvis du opplever dette symptomet, bør du kontakte lege umiddelbart, siden det kan være et tegn på en alvorlig tilstand.

Fysiske forhold

Multippel sklerose, migrene hodepine, slag, hjertesykdom, fibromyalgi, diabetisk nevropati har vanlig symptom på nummenhet i visse områder av kroppen. Andre medisinske tilstander kan også forklare nummenhet.

Psykologiske forhold

Angstlidelser, depresjon og andre psykiske problemer kan føre til følelser av nummenhet.

Andre årsaker

Dårlig blodsirkulasjon, press på nerver, fattig diett som mangler egnede mengder av vitamin B12, kalsium, kalium og natrium, og ta visse medikamenter kan resultere i nummenhet.

Behandling

Behandlingen varierer avhengig av underliggende tilstand som forårsaker nummenhet. Diabetisk nevropati kan bli behandlet av endringer i kostholdet og medisiner for å holde blodsukkeret lavt. Migrene kan behandles med medisiner.

Advarsel

Hvis du opplever uforklarlige nummenhet, kontakt lege umiddelbart. Det kan være et tegn på en møtende slag, hjerteinfarkt eller andre potensielt dødelig medisinsk problem.

Grunner for Surface Nummenhet på beina

Grunner for Surface Nummenhet på beina


Den følelsen av nummenhet på eller like under overflaten av bena kan være fra noe så alvorlig som en blodpropp eller så enkelt som begrenset blodsirkulasjonen. Hvis nummenhet vedvarer i flere dager, bør du oppsøke lege.

Diabetes

Hvis du har diabetes og blodsukkernivået klatre, kan du utvikle diabetisk nevropati. Bringe blodsukkeret under kontroll med insulin kan reversere symptomene dine.

Hypothyroid

Et symptom på en underactive skjoldbrusk-når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av visse hormoner-er leg nummenhet. Legen din kan teste deg for hypotyreose og medikamenter bør eliminere symptomer.

Stroke

Et hjerneslag oppstår når en blodpropp blokkerer en arterie og forstyrrer blodtilførselen til hjernen. Symptomer inkluderer nummenhet i ekstremiteter og med lammelser. The National Stroke Association rapporterer at 80 prosent av slag er forebygges.

Blodsirkulasjonen

Dårlig sirkulasjon-forårsaket av lavt blodtrykk, stramme skolisser eller selv sitter i en vanskelig numbs posisjons midlertidig ett eller begge ben.

Dyp venetrombose

Dyp venetrombose (DVT) kan forårsake lammende i bena. DVT er ofte tilskrives lange flyreiser eller bilturer-når du sitter i samme stilling i flere timer-men kan også være genetisk. En lungeemboli, når en blodpropp reiser til lungene og blokkerer blodstrømmen, dreper 30.000 til 60.000 amerikanere hvert år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Hva er årsakene til nummenhet og prikking i armen?

Nummenhet og prikking er uvanlige opplevelser som kan føles overalt i kroppen, og kan ha mange mulige årsaker. Disse følelsene er ofte følt i fingre, hender armer og føtter. Et annet begrep for nummenhet er parestesier.

Trykk

Presset på en nerve kan føre til nummenhet og kribling i armen. Dette kan være så enkelt som å sitte i samme stilling for lang. Tumorer, forstørrede blodkar og infeksjon kan også føre til at trykket på en nerve.

Skade

Skader på nerver, særlig skadede nerver i nakken, kan forårsake nummenhet og kribling hvor som helst langs armen eller hånden.

Tilstander og sykdommer

Visse tilstander og sykdommer kan forårsake prikking og nummenhet i armen. Forhold som kan føre til nummenhet i armen omfatter multippel sklerose, diabetes, beslag og underaktiv skjoldbruskkjertelen, ifølge Medline Plus.

Andre årsaker

Andre årsaker til prikking i armen inkluderer bruk av visse medisiner, mangel på B12 og unormale nivåer av natrium, kalsium og kalium i kroppen din.

Advarsel

Enhver plutselig, uforklarlig nummenhet kan være et tegn på en alvorlig sykdom, som for eksempel slag eller revmatoid artritt. Selv om symptomene varer bare noen få minutter, hvis det ikke er noen logisk forklaring på nummenhet, kontakt lege umiddelbart.

Hva er årsaken til Nummenhet og hvordan å kurere det?

Hva er årsaken til Nummenhet og hvordan å kurere det?


Nummenhet er en kriblende følelse eller en fullstendig mangel på følelse i henhold til eller på huden. Noen beskriver følelsen som kløende, krypende eller kilen og det er vanligvis mest intense som nummenhet begynner eller slutter. I noen tilfeller er det smertefulle. Til slutt, kan du miste følelsen helt. Nummenhet er vanligvis forbigående, men det er forhold som forårsaker permanent mangel på følelse. De fleste mennesker opplever nummenhet på anledning for ikke-alvorlige grunner, men det er tider når nummenhet er et symptom på at noe er medisinsk galt.

Årsaker

Nummenhet oppstår vanligvis i ekstremiteter som hender, fingre, føtter, armer og ben. Det er forårsaket av manglende blodtilførsel til det berørte området. Hvis kroppen din forblir i samme stilling for lenge, vil hånden eller foten føler nummen. Noen folk våkne opp om morgenen med en nummen hånd fordi de har sovet med den under kroppen sin eller på en merkelig vinkel som hindret blodstrøm. Andre årsaker til nummenhet inkluderer en skade på en nerve, press på rygg eller perifere nerver, noen medisiner, frostskader og ulike medisinske behandlinger som stråling. Opplever nummenhet i en bestemt kroppsdel ​​betyr ikke nødvendigvis det er der problemet kommer. For eksempel, en nakke eller rygg skade kunne resulterer i tap av følelse til armer eller ben.

Relatert sykdom

Det er mange kroniske medisinske tilstander som forårsaker nummenhet. Carpal tunnel syndrom, diabetes, multippel sklerose, Lyme sykdom, Guillian-Barre syndrom, syfilis, kan Siogren sin syndrom, en underactive skjoldbruskkjertelen og Raynauds sykdom alle føre til nummenhet. De som har lidd av et hjerneslag kan oppleve nummenhet, samt de som har kolesterol bygge opp i beina fra aterosklerose kan oppleve nummenhet mens du går. En ubalanse på vitaminer og mineraler som B12, kalsium, kalium eller natrium er en annen årsak.

Cures

Noen ganger herding nummenhet er like enkelt som å få opp og flytte rundt. Hvis hånden eller foten er nummen, kan du riste den ut for å få blodet strømmer inn i den berørte delen og den kriblende følelsen vil passere. I andre tilfeller, hvis problemet skyldes en ubalanse i kroppen, kan legen anbefale vitamin eller mineraltilskudd. Hvis nummenhet er forårsaket av nerveskade, må du gjennomgå fysioterapi og eventuelt kirurgi. Noen fysioterapi, sånn som trengs for carpal tunnel syndrom kan gjøres uten medisinsk tilsyn. Det kan også være giftig nerveskader, forårsaket av bly, tobakk eller alkohol. Hvis dette er tilfelle, vil du trenger å ende eksponering for disse stoffene, men i noen tilfeller er irreversible skaden. Hvis nummenhet er forårsaket av diabetes eller annen sykdom, vil du og legen din trenger for å administrere sykdommen for å lindre nummenhet. Resepter kan være nødvendig å justere, og du må kanskje ta ekstra forsiktighet for å beskytte området siden du ikke kan føle smerte.

Løpende Nummenhet

Siden nummenhet er vanligvis en midlertidig tilstand, de fleste justerer sin posisjon eller flytte rundt og ubehaget avtar. Men hvis nummenhet pågår, må du kanskje snakke med en lege. Hvis du opplever lammelse med nummenhet, kontakt lege umiddelbart. Det samme gjelder hvis du ikke klarer å kontrollere tarmen eller urinblæren, du opplever forvirring eller tale er utydelig, og du opplever en endring i syn. Disse symptomene kan være tegn på slag. Hvis du har opplevd et hode, nakke eller ryggskade, og det resulterer i pågående nummenhet, er det sannsynligvis nerveskader som vil trenge behandling for å helbrede.

Om Menopause Nummenhet og muskelsmerter

The North American Menopause Society definerer overgangsalder som en kvinnes siste menstruasjonssyklus etterfulgt av 12 sammenhengende måneder uten en periode. Menopause kan skyndte når en kvinne har eggstokkene fjernet som med en hysterektomi. Arrangementet er naturlig, men kan føre til en kvinne å oppleve ubehag, inkludert søvnløshet, tretthet, tristhet, nummenhet og muskelsmerter.

Bakgrunn

Selv om alle kvinner opplever overgangsalderen, har de ikke alle starte prosessen på samme tid. Tre typer hormoner er produsert av de kvinnelige eggstokkene - østrogen, testosteron og progesteron. Sammen gir disse hormoner føre til en kvinne å menstruere. Hvis en kvinne blir gravid mens hun har eggløsning, vil hennes perioder stoppe midlertidig. Som en kvinne nærmer seg overgangsalderen, eggstokkene produserer mindre av de tre hormoner. Prosessen kan ta år å fullføre. For om lag 25 prosent av kvinnene, er prosessen knapt merkbar og skaper ingen symptomer på ubehag. Halvparten av kvinner opplever milde til moderate symptomer relatert til menopause, mens ytterligere 25 prosent av kvinnene blir utfordret av alvorlige symptomer.

Peri-menopause

Peri-menopause er overgangsperioden mellom en kvinne som fortsetter å ha en periode og permanent stoppe hennes menstruasjonssykluser. Lavere produksjoner av østrogen kan føre til en kvinne å føle stivhet i ledd, inkludert hennes hender, skuldre, korsrygg, knær og hofter.

Østrogen

Kroppens muskler leveres med hormonet østrogen. Som oppsetninger av østrogen nedgang i hele peri-menopause og overgangsalder stadier, kan en kvinne oppleve muskler smerter og nummenhet, spesielt i begynnelsen av overgangsalderen. Andre faktorer som bidrar til ubehaget er nedgang i generelle muskel tone.

Acroarethesias og Menopause

Acroarethesias er en sjelden nevrologisk lidelse som både menn og kvinner kan få. Men eldre kvinner går gjennom overgangsalder vanligvis blir utfordret med sykdommen mest. Symptomer på nervelidelse er skarp prikking i fingre og hender. Den kriblende er så ubehagelig at det kan føre til en kvinne å oppleve søvnløshet eller søvnløshet. Det er viktig å behandle denne lidelse så snart som mulig slik, blir behandlet, kan tilstanden øker nerveskader.

Trening og kosthold

Regelmessig trening utendørs i solen og en sunn diett lav på fett kan hjelpe en kvinne øke muskel tone, noe som kan redusere eller eliminere muskelsmerter og nummenhet. Mosjon og et sunt kosthold vil også hjelpe en kvinne å opprettholde en sunn kroppsvekt og holde en høy selvtillit som hun går om livet endring. Spise høy-fiber matvarer som har nok av fytoøstrogener og kalsium som soya og meieriprodukter kan bidra til å styrke en kvinnes benmasse, som kan redusere eller eliminere muskel og leddsmerter.

Betraktninger

Hvis du opplever menopausale symptomer, bør du oppsøke legen din for å bekrefte at du er på peri-menopausal stadium av livet ditt. Naturlige urter som klaseormedrue og Primrose olje er blitt kjent for å gi lindring av symptomer. Akupunktur har også blitt rapportert å hjelpe noen kvinner minske eller eliminere muskelsmerter og nummenhet i forbindelse med overgangsalderen.

Hvordan tolke Nummenhet i tuppen av fingrene

Nummenhet eller en kriblende følelse i fingertuppene (eller andre ekstremiteter) kan være forårsaket av en rekke medisinske plager. Sensorisk tap oppstår oftest når kroppen holder seg i en posisjon i en lengre tidsperiode. Men i et slikt tilfelle, bør sensasjon tilbake innen fem minutter. Hvis følelsen ikke returnerer innen 30 minutter-eller sansetap oppstår på grunn av en uforklarlig grunn-oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan tolke Nummenhet i tuppen av fingrene

Hvordan tolke Nummenhet i tuppen av fingrene

•  Forstå at mangel på jevn blodstrøm til noe område kan føre til tap av følelse. Dessverre er en mangel på blodige uttaket ikke alltid forårsaket ved ganske enkelt igjen i en posisjon i en lengre tidsperiode, men snarere på grunn av overskytende plakk i arteriene. Denne tilstanden kalles aterosklerose og må behandles øyeblikkelig på grunn av risiko for hjertesvikt og andre, eventuelt liv-endelse, betingelser.

Oppsøk lege hvis du opplever konsekvent nakkesmerter kombinert med nummenhet i fingertuppene. I mange tilfeller vil en herniated disk legge press på nervene i ryggraden, som er direkte knyttet-og tjene en stor feed av informasjon til dine ekstremiteter. Kirurgi vil, ofte, korrigere en herniated disk, men vær forberedt på opp til ni måneder med bedring etter inngrepet.

Undersøk håndleddene for eventuelle symptomer nært beslektet med carpal tunnel syndrom. Ifølge medisinsk hjelp rens nettsted, oppstår carpal tunnel syndrom når trykket er plassert på "median nerve på det punktet der den passerer gjennom håndleddet." Overskudd press på median nerve kan føre til prikking eller tap av følelse i fingertuppene. Hvis du opplever noen håndleddet smerte kombinert med tap av følelse i fingertuppene, ta kontakt med en lege som har spesialisert seg på carpal tunnel syndrom.

Konsulter lege hvis et utslett, kortpustethet, svimmelhet, eller tretthet følge tap av følelse i fingertuppene. Ifølge medisinsk hjelp rens nettsted, disse symptomene indikerer en mer alvorlig problem og bør behandles umiddelbart.

Oppsøk lege hvis du opplever tap av følelse eller kribling i fingertuppene eller annen grunn som ikke er nevnt ovenfor. Andre årsaker som for eksempel migrene og hjerneslag kan forårsake nummenhet i fingertuppene, og bør ikke tas lett på, som,, er rett og slett mange ganger tap av følelse i en ekstremitet et forvarsel for noe mye mer alvorlig.

Hint

  • Instruere en venn eller familiemedlem til å presse fingertuppene hvis du begynner å mistenke tap av følelse. Noen ganger, taper kroppen momentant evnen til å føle visse materialer, men en fast klemme er bestandig målt av menneskekroppen.
  • Svelges to aspirin om tap av følelse i fingertuppene skjer, så problemet kan være relatert til ditt hjerte.
  • Oppsøk lege umiddelbart hvis noen av de ovennevnte forekomme. Forebyggende medisin er den sikreste praksis når du arbeider med tap av følelse i ekstremiteter.

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm


Nummenhet følte i venstre arm kan bety en rekke helseproblemer. Selv om dette er den tradisjonelle tegn på et hjerteinfarkt, husk at dette er ikke alltid tilfelle. Mens du bør ikke ignorere noen smerte som oppstår i kroppen din, hoppe til konklusjoner er ikke klokt heller. Hvis du føler vedvarende nummenhet i venstre arm eller hvis armen begynner å skade, selv om du ikke har vært engasjert i fysisk aktivitet, kontakt lege for å fastslå problemet.

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm

Hvis du trakk musklene i venstre arm spille idrett eller bære tunge gjenstander, kan det hende du har forstuet eller anstrengt armen. Nummenhet er et vanlig symptom på en slik skade. Bruk en ispose umiddelbart etter skaden. Rådfør deg med helsepersonell hvis du har skadet armen forårsaker nummenhet og kribling.

Hvis din venstre arm begynner å skade uten noen åpenbar grunn, bør du oppsøke lege. Avhengig av din alder, hjerteinfarkt eller hjerneslag kan være årsaken. Du kan også oppleve smerter i kjeve, venstre skulder, kortpustethet og en tetthet i brystet. Ta en aspirin for å hjelpe tynne blodet, og deretter gå til legevakten umiddelbart for å redusere muligheten for permanent skade på hjerte eller hjerne.

Gjentatte bevegelser er en annen årsak til nummenhet i både venstre og høyre arm. Hvis jobben din krever at du tilbringe timer å utføre de samme aktivitetene, kan du bli anstreng visse muskler. Besøk din lege for å avgjøre om du har carpel tunnel symdrome. Varierende arbeidsoppgaver, bor hydrert og ta hyppige pauser er alle måter å unngå denne tilstanden.

ett av symptomene av arvelig amyloidose er nummenhet i både venstre og høyre armer. Denne sykdommen er forårsaket av amyloid buildup i vev i kroppen. Amyloid er en av de fire essensielle proteiner som trengs for at kroppen skal fungere normalt.

Oppsøk lege for å forhindre plutselige tragedier fordi det er mange grunner til venstre arm nummenhet. Dersom nummenhet fortsetter for en dag eller lengre, må du kanskje ha røntgen gjort for å finne ut hvorfor nummenhet skjer.

Hint

  • Aldri ignorere smerte som oppstår i kroppen din som det kunne bety helseproblemer.
  • Denne artikkelen er på ingen måte er en erstatning for medisinske råd. Hvis arm nummenhet oppstår, kontakt lege umiddelbart.

Waking Up med prikking og nummenhet i hender

Waking hele natten med prikking og nummenhet i hendene kan være utmattende og frustrerende, spesielt hvis det skjer på en jevnlig basis. Siden disse følelsene kan være forårsaket av en rekke medisinske tilstander, bestemme den underliggende problemet er første steg til å motta riktig behandling og eventuell lettelse.

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel er en smal passasje i håndleddet gjennom hvilke sener og median nerve løp. Median nerve er ansvarlig for motoriske og sensoriske funksjoner i tommelen, pekefinger, langfinger og ringfinger. Noe som øker presset på denne nerve forårsaker carpal tunnel syndrom. Smerter, prikking og nummenhet kan utstråle fra håndleddet ned til hånden eller oppover til armen, til slutt fører til svakhet i hånden, tap av grep styrke og tendensen til å slippe gjenstander. Carpal tunnel syndrom kan skyldes skade som fører til hevelse i håndleddet, væskeansamling på grunn av graviditet eller andre medisinske tilstander, som diabetes, revmatoid artritt, hypotyreose eller hormonelle lidelser. Den mest utbredte årsaken derimot er repeterende fleksjon og ekstensjon av hånden, særlig når det gjøres med stor kraft, i lange perioder av gangen.

Cervical spondylose

Cervical spondylose er en tilstand som følge av aldersrelatert slitasje av ryggvirvlene i nakken, vanligvis oppstår etter fylte 40. forverring av bein og brusk kan føre bein spurs (utvekster) for å danne på ryggvirvlene som kan komprimere nerver, forårsaker smerte, stivhet og muskelspasmer i nakke, skulder, arm, eller brystet. Nummenhet, svakhet og prikking kan oppleves i armer, hender, ben eller føtter. Andre symptomer inkluderer en mangel på koordinering, vanskeligheter med å gå og unormale reflekser.

Thoracic Outlet Syndrome

Thorax utløp er det lille området mellom kravebeinet (kragebenet) og brystkassen gjennom hvilke blodårer og nerver passerer på vei til armene. Kompresjon på nerver eller blodårer kan føre til nummenhet, smerter, svakhet og prikking i midten, ring og små fingre og i indre underarm. Nålestikk opplevelser kan også bli følt i nakke og skuldre, og blir ofte utløst av bære tunge gjenstander. Thoracic outlet syndrom kan skyldes tilstedeværelsen av en ekstra cervical ribbe eller tett bryst eller nakke muskler. Vanligvis personer som lider av denne tilstanden har en historie med en skulderskade eller overforbruk av skulderen.

Perifer nevropati

Perifer nevropati er en lidelse der nervene i det perifere nervesystemet (PNS) er skadet. Symptomene er avhengig av typen av nerver påvirkes. Sensoriske nerveskader forårsaker smerter, prikking, nummenhet og svie, mens motor nerveskader forstyrrer muskelkontroll og forårsaker kramper og svakhet. Perifer nevropati kan være forårsaket av sykdom av nerver i seg selv eller ved andre sykdommer slik som diabetes, alkoholisme og reumatoid artritt. Andre mulige årsaker er ernæringsmessige mangel, bly eller kvikksølvforgiftning eller tilstedeværelse av svulster.

Cubital Tunnel Syndrome

Ulnar nerve passerer gjennom en benete passasje bak albuen kalt cubital tunnel. Treffe din "funny bone" er faktisk treffe din ulnar nerve. Trykk eller irritasjon i ulnar nerve fører prikking og nummenhet i de to siste fingrene og håndflaten. Nummenhet er vanligvis utløses ved å holde albuen bøyd i lange perioder av gangen. Oftest opptrer cubital tunnel syndrom som følge av skade på albuen fra frakturer, forvridning eller vridning, men kan også skyldes arbeid som krever repeterende albue fleksjon.

Diabetes Symptomer på Nummenhet

Diabetes Symptomer på Nummenhet


Diabetes kan føre til nerveskader, noe som kan resultere i nummenhet, prikking eller smerter i føtter, ben, hender og armer. Nummenhet kan omfatte ufølsomhet for temperaturer. Disse symptomene er en del av en lidelse som kalles diabetisk nevropati. De tre typer nevropati er perifer, focal og proksimale, med perifer å være den mest utbredte.

Tidlige symptomer

Nummenhet, prikking eller smerter i føttene er vanligvis den tidligste symptom på diabetisk nevropati. Disse følelsene vanligvis er mindre i lang tid, og kan knapt være merkbare i flere år.

Forverrede symptomer

Disse følelsene kan bli mer alvorlig over tid og spre seg til ben, hender og armer.

Effekter

Når føtter bli nummen, kan blemmer på føttene utvikle siden lidende ikke merke noen uvanlige friksjon fra sko. Diabetikere må overvåke sine føtter nøye, som mindre sår kan bli alvorlige infeksjoner.

Betraktninger

Diabetikere som opplever perifer nummenhet i lengre tid bør en lege. De bør også ha sine føtter undersøkt årlig for følsomhet for å avgjøre om nevropati blir stadig verre.

Expert Insight

I en 2004 studie utført for American Diabetes Association, 71 prosent av diabetikere sa de hadde symptomer på perifer neuropati.

Årsaker til Liten Finger Nummenhet

Nummenhet i små fingre kan føre til at du føler ubehag og problemer med å gjøre ting i dagliglivet som skriving, skrive eller kjøring. Dersom nummenhet i små fingre sprer seg til andre områder eller er ledsaget av smerte eller hevelse, må du kanskje evaluering av en lege. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, årsakene til nummenhet i fingrene inkluderer nerveskader og visse underliggende medisinske tilstander.

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel syndrom kan forårsake nummenhet i ulike deler av hendene og armene, inkludert dine små fingre, og resultater fra overdreven repeterende bevegelser.

Nerve Damage

Skade på den øvre delen av ryggmargen eller nerver av armene kan føre til nummenhet eller prikking i håndleddene, hendene og små fingre.

Komprimert Disk

En komprimert disk i nakken eller øvre del av ryggen kan redusere følelse i armer og hender og forårsake nummenhet i små fingre.

Hånd Skader

Skader på hendene, for eksempel slamming fingeren i en dør eller bryte et bein kan føre til liten finger nummenhet.

Brain Damage

Nummenhet i små fingre og hender kan bli resultatet dersom du har hjerneskade fra en forbigående iskemisk attakk (TIA) eller slag.

Svulster

Svulster på en nerve i armen, håndleddet eller halsen kan forårsake nummenhet i fingrene på grunn av manglende blodtilførsel.