Digidexo.com

pco eggkvalitet

Er det vanskelig å bli gravid med PCOS?

Polycystisk ovariesyndrom, også kjent som PCOS, er den ledende årsaken til kvinnelig faktor ufruktbarhet i USA. Det påvirker omtrent én av 10 kvinner. Årsakene til PCOS er ikke godt forstått og behandling er begrenset til å ta opp de symptomene som det er i dag ingen kur. Ubalanse i hormoner forårsaker overskytende mannlige hormonnivåer, manglende eller lange menstruasjonssykluser der eggløsningen ikke kan oppstå, og insulinresistens. Alle disse faktorene kombinert føre til problemer som kan gjøre det vanskelig for en kvinne med polycystisk ovariesyndrom å bli gravid.

Symptomer

Symptomene på polycystisk ovariesyndrom varierer fra kvinne til kvinne. De kan inneholde fraværende eller lange menstruasjonssykluser, manglende eggløsning, insulinresistens, mannlig mønster skallethet, vektøkning, kviser og fet hud. Disse symptomene er forårsaket av ubalanse av hormoner i forbindelse med PCOS. Symptomene kan variere fra mild til alvorlig. Mange kvinner vet ikke at de har PCOS før de forsøker å bli gravide. Polycystisk ovariesyndrom kan ikke helbredes, slik at behandlingen består av å behandle individuelle symptomer i stedet for den tilstand som helhet.

Diagnose

Blir diagnostisert med polycystisk ovariesyndrom er vanligvis gjort av en endokrinolog. Denne lege vil rekkefølgen bloodwork for å vise balansen av hormoner som er tilstede i kroppen. En kvinne med PCOS kan vise forhøyet androgen - mannlig hormon - nivåer samt muligens med insulinresistens. Testing for PCOS må kanskje gjøres på enkelte punkter i menstruasjonssyklusen. Hvis ingen syklus er til stede, kan man bli indusert for testing.

Behandling

Behandling av polycystisk ovariesyndrom er behandle symptomene. Vanlig brukte behandlinger for kvinner som ønsker å bli gravid omfatter bruk av clomiphene citrate (Clomid) for å indusere eggløsning. Dette er ofte gjort i forbindelse med bruk av metformin (Glucophage) for å bekjempe insulinresistens og øke eggkvalitet å øke sjansene for en naturlig befruktning. Injectible stoffer som Gonal-F og Follistim også kan brukes til å stimulere eggløsning, med HCG utløser gitt å vite den eksakte datoen for eggløsning så befruktning kan være målrettet.

Fertilitet

I mange tilfeller kan naturlig befruktning ikke forekomme. Dette kan skyldes mange faktorer, slik som den kvinne som ikke responderer på behandling med medikamenter alene. I disse tilfellene kan intrauterin inseminasjon (IUI) og in-vitro ferilization (IVF) øke sjansene for unnfangelse. Med IUI, er eggløsning tidsbestemt og i noen tilfeller induserte, og sperm settes via kateter inn i uterus direkte. Siden mange fruktbarhet medisiner kan redusere tilstedeværelsen av fruktbare cervical mucus for sædcellene å leve i, kan denne behandlingen omgå dette problemet. En annen bane til unnfangelse er IVF, der egg er høstet og embryoer dyrket, deretter re-implantert til en nøye overvåket livmorslimhinnen. Disse alternativene kan være ganske dyre, men har gode suksessrate for kvinner med PCOS.

Advarsel

Polycystisk ovariesyndrom presenterer noen risiko for både mor og baby når unnfangelsen er oppnådd. Det er en høyere risiko for svangerskapsdiabetes, spontanabort og høyt blodtrykk. I mange tilfeller er behandling med metformin fortsatte gjennom hele svangerskapet. Metformin er et klasse B narkotika antas ikke å forårsake noen skadelige føtale bivirkninger. Kvinner med PCOS er nøye overvåket under svangerskapet for å fange potensielle problemer raskt, og bør rådføre seg med sin lege ofte.

En liste over PCOS Symptomer

En liste over PCOS Symptomer


Polycystisk ovariesyndrom, vanligvis kjent som PCOS, rammer for tiden opp til 5 millioner kvinner i USA, ifølge US Department of Health and Human Services. PCOS er en endokrin lidelse som rammer kvinner i alle aldre - inkludert jenter så unge som åtte eller ni år gammel - og noen av symptomene kan vedvare inn i overgangsalderen. Det påvirker mange områder av kroppen, og antas å være forårsaket av en motstand mot hormonet insulin. Symptomene varierer mye mellom individer.

Sjelden eller fraværende menstruasjon

Kvinner med PCOS har sjeldne, uregelmessig eller fraværende menstruasjon og har ofte væskefylte cyster på eggstokkene. Imidlertid er det ikke nødvendig å ha "polycystiske ovarier" å ha PCOS. Disse cystene, når den er tilstede, er faktisk unruptured egg - et resultat av ufullstendig eggløsning. The Department of Health and Human Services sier at hormonet progesteron ikke er produsert når eggløsningen ikke skjer. En kvinnes menstruasjonssyklus kan være uregelmessig eller fraværende hvis hun produserer for lite eller ingen progesteron.

Infertilitet

Eggløsningen skjer når en hårsekken som har bygget opp på eggstokken pauser åpne og frigjør et egg. Kvinner med PCOS ofte ikke gjør alle de hormoner som trengs for egg å modnes og frigjøring. Disse follikler kan forbli som cyster. The Department of Health and Human Services sier at kvinner med PCOS har en hormonell ubalanse og eggstokkene produserer mer androgener enn normalt. "Androgener er mannlige hormoner at kvinner også gjør", ifølge deres hjemmeside. Mange kvinner med PCOS er i stand til å bli gravid med fruktbarhet narkotika eller medisiner som bidrar til å redusere insulinresistens. Gravid kvinne med PCOS har en høyere risiko for spontanabort, svangerskapsdiabetes, svangerskapsforgiftning og for tidlig fødsel.

Fedme

Mange kvinner med PCOS er overvektige eller fete, noe som kan føre til helseproblemer, ifølge Department of Health and Human Services. Det er viktig for kvinne med PCOS spise sunt og mosjon, noe som bidrar til å senke blodglukosenivåer og forbedre kroppens anvendelse av insulin. En 10 prosent tap i kroppsvekt kan gjenopprette en normal menstruasjon og øke fruktbarheten.

Hirsutisme

Hirsutisme er overdreven eller unormal hårvekst og distribusjon hos kvinner. Personer med PCOS kan ha mørk, tykk hårvekst i ansiktet, bryst, mage, rygg, tomler og tær. Medisiner som kontrollerer produksjonen av androgener i kvinne kan bidra til å redusere denne hårvekst.

Hudproblemer

Mange kvinne med PCOS har fet hud, kviser eller flass. Som overdreven hårvekst, kan disse hudproblemer reduseres med medisiner. I tillegg hud koder - små utstående biter av hud på stammen av kroppen - er et hyppig symptom på PCOS.

Hvordan leve med PCOS

Hvordan leve med PCOS


Leve med ukontrollerbare hormoner, savnet menstruasjonssykluser og problemer med insulin nivåer er vanskelig nok! Men når fruktbarhet problemer og vektøkning bli et problem, kan din følelsesmessige velvære være i faresonen for depresjon. Behandle symptomene på polycystisk ovariesyndrom er i løpet av handlingen.

Hvordan leve med PCOS

•  Snakk med legen din for å finne ut om medisiner hvis det er nødvendig. Bortsett fra de vanlige symptomene, kan Polycystisk ovariesyndrom også gjøre blodsukkeret svinger forårsaker insulinresistens.

Konfronter fertilitetsproblemer dersom du blir gravid er blitt et område av bekymring. Med hjelp av en fruktbarhet spesialist du kan finne det er et stoff som kan øke sjansene dine for å bli gravid eller at kirurgi er et levedyktig alternativ for deg å hoppe starte eggløsning.

•  Tenk p-pille hvis du ikke ønsker å bli gravid. P-piller kan bidra til å regulere menstruasjonssyklusen og få deg tilbake på sporet. Det kan også hjelpe med mannlige hormonnivåer som kan være årsaken deg å ha overflødig ansiktshår.

Hold kosthold og ernæring en topp prioritet! Livsstilsendringer (selv moderat) kan forbedre symptomer på PCOS og redusere sjansene for fremtidige komplikasjoner.

Hold deg aktiv! Finn en øvelse som du liker og hold deg til den. Implementere en strekk rutine i morgen, og du vil føle deg oppløftet og klare til å starte dagen!

Bli med i en støttegruppe for mennesker som lider av polycystisk ovariesyndrom. Du kan finne andre måter å takle situasjoner som kan påvirke deg. Hvis alvorlig depresjon er et problem, søke ytterligere profesjonell rådgivning med en gang.

Hint

  • Alltid snakke med legen din om de medisiner du tar før du prøver å bli gravid. Noen stoffer kan være farlig under graviditet eller mens du ammer.

Vanlige symptomer på PCOS

PCOS eller polycystisk ovariesyndrom, rammer én av ti kvinner i USA, ifølge Mayo Clinic. Mens det er ingen eksakte årsaken, er overflødig insulin antatt å spille en rolle i en person utvikler PCOS. Det er fordi økte nivåer av insulin fører til høyere nivåer av androgen (mannlige) hormoner. Tidlig diagnose av tilstanden er avgjørende i å kontrollere symptomene og hindre senkomplikasjoner.

Identifikasjon

Noen vanlige symptomer på PCOS er uregelmessige menstruasjonssykluser eller ingen menstruasjon i det hele tatt, fedme og overdreven hårvekst forårsaket av forhøyede nivåer av mannlige hormoner.

Funksjoner

Andre symptomer forbundet med polycystisk ovariesyndrom er eggstokkene som er utvidet med en rekke cyster, pre-diabetes eller type 2-diabetes, hud koder - og mørke, fløyelsaktig hud under armene, på halsen og innsiden av lårene, og på vulva og under bryster.

Effekter

Kvinner som lider av PCOS har ofte problemer conceiving, og de kan kreve ufruktbarhet medisiner. De har også økt risiko for svangerskapsdiabetes og graviditet-induced høyt blodtrykk. Polycystisk ovariesyndrom er den vanligste årsaken til infertilitet for kvinner i USA

Betraktninger

Venstre ubehandlet, kan PCOS føre til andre og mer alvorlige tilstander som høyt blodtrykk og høye triglyserider, lavt HDL eller gode kolesterolet, hjerte-og karproblemer, søvnapné, og leversykdom.

Advarsel

Kvinner har høyere risiko for å utvikle livmor blødning og livmorkreft fordi PCOS fører til en konstant tilførsel av østrogen i livmoren.

Vegan PCOS Diet

Vegan PCOS Diet


Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en hormonforstyrrelse som rammer kvinner i reproduktiv alder. Eggstokkene av kvinner med sykdommen vanligvis inneholder mange små cyster. Disse cystene gjøre eggløsning vanskelig, forårsaker menstruasjons og ufruktbarhet problemer. Fordi PCOS øker også risiko for fedme, diabetes, hjerteanfall og slag, er det viktig for kvinner diagnostisert med sykdommen til å følge en sunn diett. Et vegansk kosthold (en som ekskluderer kjøtt, meieriprodukter og egg) er ett alternativ.

Kostanbefalinger

PCOS omfatter typisk insulinresistens, noe som betyr at legemet ikke kan bruke insulin til å levere glukose (blodsukker) til cellene. Glukose er den primære kilde til drivstoff for kroppen. Når glukose forblir i blodet i stedet for å bli brukt av cellene, fører det til problemer som diabetes, hjertesykdom og hjerneslag. Dette betyr at det er viktig for kvinner med PCOS å spise ikke bare en diett som bidrar til å regulere blodglukosenivået, men også en diett som oppfyller andre hjerte-sunn kosttilskudd retningslinjer. Disse retningslinjene anbefaler en diett basert på hele korn, bønner, grønnsaker, frukt, umettet fett og magert protein (inkludert vegetariske alternativer til kjøtt, fisk og meieriprodukter). En typisk vegansk kosthold scorer høyt for samsvar med disse retningslinjene.

Et potensielt problem med den vegan diett, er imidlertid at det kan være for høyt innhold av karbohydrater for å regulere blod-glukosenivåer. Et vegansk kosthold som inneholder en rekke allment tilgjengelige plantebaserte proteinkilder kan enkelt løse dette problemet. Vegan proteinkilder inneholde nøtter, mutter Butters, bønner, tofu, tempeh og helkorn. Disse matvarer er også lav i mettet fett, og mange er høy i sunt, umettet fett.

Vegan Fordeler

The American Diabetes Association (ADA) rapporterer at studie-deltakere etter en lav-fett vegansk kosthold opplevd større forbedringer i blodsukker stabilitet, vekttap, blod lipid nivåer og kolesterolnivået i blodet enn deltakerne som fulgte ADA kosttilskudd retningslinjer. Begge gruppene har imidlertid bedret seg betydelig ved å følge et sunnere kosthold basert på rikelig med hele korn og produsere.

Hvis du ikke allerede er veganer, hoppe inn i denne livsstilsendring er en sikker måte å øke kulinariske kreativitet og å lære om sunne, friske oppskrifter som er både lav i mettet fett og også rik på fiber og næringsstoffer.

Kalsium og jern

Veganere er ikke i faresonen for mangler i enten kalsium eller jern. En typisk kjøtt-eater kan ha problemer med å skaffe nok kalsium fra tofu, mørke grønne blader, bønner, mandler og tahini, men disse matvarene er alle stifter i en typisk vegansk kosthold. Andre kilder til kalsium inneholder brokkoli, melasse, befestet soyamelk og befestet appelsinjuice. Likeledes er det mange veganske kilder til jern: gresskarfrø, mørke bladgrønnsaker, brokkoli, tempeh, tofu, nøtter, melasse og quinoa. Du vil merke at mange av disse matvarene er på begge listene, noe som gjør det enkelt å møte dine daglige behov for disse næringsstoffene.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er det mest høyt anbefalt av hjerte-sunt umettet fett. De er vanligvis forbundet med kaldt vann fisk som laks, makrell og sardiner. Vegan kilder inkluderer linfrø, linfrøolje, valnøtter og soyabønner.

Tips

Vegansk kosthold er ikke sunt i seg selv. Det er nok av dyrefrie junk mat og ernæringsmessig tomme raffinert og bearbeidet vegansk mat på markedet. Du fortsatt trenger å gjøre gode valg og ta vare å ikke overspise. Velg fullkornspasta og brun ris over sine hvite varianter; ferske eller frosne grønnsaker enn hermetisert eller bearbeidet; fersk hel frukt i stedet for juice.

Shangri-La Diet for PCOS

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en hormonell lidelse som fører cyster for å danne på overflaten av eggstokkene. Kvinner med PCOS lider av fruktbarhet og menstruasjonsproblemer. De møter også økt risiko for fedme, hjerteinfarkt, diabetes og hjerneslag. Forvaltning av denne lidelsen omfatter følge et sunt kosthold og, om nødvendig, en vekt-tap plan. The Shangri-La Diet er "no-sult" strategi kan hjelpe kvinner å oppnå sunnere matvaner samt vekttap.

Shangri-La Diet Basics

The Shangri-La kosthold, skapt av psykologiprofessor Seth Roberts, PhD, lover sult frie kosten gjennom to hovedreglene. Først må du forbruke 1 til 3 ss. fruktose vann og 1 til 2 ss. av extra virgin lys olivenolje to ganger per dag mellom måltidene. For det andre kan du spise noe hele mat du vil, men det må spises tørt eller med ukjente krydder blander. Etter disse to reglene betyr også at du vil ikke spise behandlet mat eller fast food.

The Shangri-La kosthold er basert på teorien om at cravings og sult skyldes en lært sammenheng mellom smak og kalorier. Denne foreningen får oss til å kreve visse matvarer i påvente av en kjent smaken. Forbruker smakløs eller ukjente matvarer bryter denne foreningen, redusere sult og cravings.

Forbruket av frukt er oppmuntret; søtheten er ikke et smaken på denne dietten.

Olivenolje og sukker "snack" gir kalorier og fett uten smak, og dermed tilfredsstille appetitten på en måte som ikke fører til økt ønske om mer mat.

Du kan bruker krydder på denne dietten plan, men du bør sesong maten tilfeldig slik at hvert måltid smaker annerledes. Dette vil hindre dannelsen av nye smaks foreninger.

Dietten anbefaler mat med lav glykemisk indeks (GI). Matvarer med lav GI resultat i en mer gradvis vekst og fall av blodsukker. Matvarer med høy GI føre bratte blodsukker pigger og krasjer, som etterlater deg følelsen sulten igjen raskere.

PCOS Betraktninger

Hvis denne dietten fungerer for deg, vil du ønsker å bruke din frihet fra cravings å velge mat som er sunt for hjertet. Pass på at du spiser hele korn, sunt fett (nøtter, avocado, oliven olje, laks), og et bredt utvalg av frukt og grønnsaker. Limit arterie-tilstopping mettet fett (fett kjøtt, smør, meieriprodukter, egg og sjokolade)

Preferansen for matvarer med lav GI er gode råd for kvinner med PCOS. Dette skyldes at kvinner med PCOS vanligvis lider av insulinresistens, en tilstand som gjør det vanskelig for kroppen å overføre glukose (blodsukker) fra blodet til cellene. Dette resulterer i "høyt blodsukker" eller en opphoping av sukker i blodet - en tilstand som øker risikoen for diabetes, hjerteinfarkt og hjerneslag. Matvarer med lav GI inkluderer hele korn, hele korn brød og korn, bønner, epler, appelsiner og yoghurt. Matvarer med høy GI indeksen inkluderer produkter laget av raffinert hvitt mel, mye sukker, hvite poteter og hvit ris.

En lav-natrium diett kan også være en god ide hvis du har PCOS. Forbruker for mye natrium constricts blodårene og øker blodtrykket, noe som betyr at hjertet må jobbe hardere for å pumpe blod gjennom kroppen. The Shangri-La kosthold er en lav-natrium diett.

Kritikk

Foreløpig er det begrenset med vitenskapelige data å sikkerhetskopiere Dr. Roberts 'teorier, ifølge WebMD.

Tegn og symptomer på PCOS

Polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, er en tilstand der kvinnens eggstokker blir fylt med små, væskefylte cyster. Årsaken til PCOS er fortsatt ukjent, men kvinner som har tilstanden har høye nivåer av hormoner som kalles androgener. Forskere tror også det kan være en genetisk kobling, fordi kvinner med PCOS er mer sannsynlig å ha en søster eller mor som også har tilstanden. Ifølge US Department of Health and Human Services, så mange som 5 millioner kvinner kan ha PCOS. Symptomer vanligvis begynner å utvikle seg etter en unge kvinner første opplever hennes periode.

Uregelmessig menstruasjonsblødning

Den mest vanlige tegn på polycystisk ovariesyndrom er menstruelle uregelmessigheter, ifølge Mayo Clinic. Avvik kan inkludere savnet eller uregelmessige perioder, lengre enn normalt menstruasjonssykluser, tunge menstruasjonsblødning og snaut menstruasjonsblødning. Kvinner med PCOS kan oppleve åtte eller færre perioder i året, og i noen tilfeller kan gå fire måneder eller mer uten å oppleve en periode.

Hårvekst

PCOS kan også føre til en tilstand som kalles "hirsutisme," som er unormal hårvekst på visse deler av kroppen, ifølge US Department of Health and Human Services. Hirsutisme fører oftest unormal, økt hårvekst i ansiktet, rygg, bryst, mage, tær og tommelen. Kvinner med PCOS kan også oppleve hann-mønster skallethet og tynt hår.

Infertilitet

Kvinner med polycystisk ovariesyndrom ofte har problemer med å bli gravid på grunn av sine sjeldne og uregelmessig eggløsning mønstre. Faktisk er PCOS den ledende årsak til infertilitet hos kvinner, ifølge US Department of Health and Human Services.

Vektøkning

Noen kvinner med PCOS kan oppleve vektøkning som et symptom. Spesielt er det vanlig for kvinner med tilstanden å få ventetiden rundt midjen og magen, ifølge US Department of Health and Human Services. I tillegg, omtrent halvparten av kvinner som har PCOS er overvektige, ifølge Mayo Clinic.

Hudforandringer

Et annet tegn på polycystisk ovariesyndrom er mørke, misfargede flekker i huden, ofte på lår, bryster, armer og nakke. Huden er ofte tykkere enn normalt og brun eller svart i fargen. Denne type hud misfarging er også ofte et tegn på diabetes type 2 og insulinresistens, som er mer vanlig hos kvinner med PCOS, ifølge Mayo Clinic.

Noen kvinner med PCOS også utvikle hud koder, vanligvis på halsen og i armhulene. Andre hudforandringer som kan oppstå hos kvinner med PCOS inkludere akne, flass og fet hud.

Hvordan Reverse PCOS

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en vanlig lidelse som berører om lag én av 10 kvinner i fruktbar alder. Det er en ledende årsak til kvinnelig faktor ufruktbarhet. Symptomer på PCOS inkluderer overflødig kroppshår, insulinresistens, forsinket eller fraværende menstruasjon, uregelmessig eggløsning, og cyster på eggstokkene. Symptomene på PCOS kan varierer fra kvinne til kvinne, og det er ingen grunn til definer PCOS. Som det er uhelbredelig, er behandling for PCOS begrenset til adressering symptomene gjennom en kombinasjon av medisinering og kosthold ledelse.

Hvordan Reverse PCOS

•  Bestem natur PCOS symptomer tas opp. Dette vil innebære et besøk til en lege eller endokrinolog, som skal utføre bloodwork og muligens en transvaginal ultralyd for å bestemme arten av sykdommen samt utelukke andre mulige årsaker, som skjoldbrusk problemer.

Diskuter løpet av behandling med legen din. Som mange av de medisiner som brukes til å behandle PCOS symptomer er tilgjengelig på resept bare, er en medisinsk konsultasjon nødvendig. Medisiner som prevensjon kan være foreskrevet for å ta amenorrea, og en medisiner som Glucophage kan være foreskrevet for å bekjempe insulinresistens.

Juster kostholdet ditt, hvis det er nødvendig. For kvinner som viser insulinresistens symptomer på PCOS, kan redusere karbohydratinntak hjelpe til med vekttap og forbedre den generelle helsen. Dette, kombinert med Glucophage, kan med hell dempe virkningene av PCOS.

Øke trening. Som kvinner med PCOS er også utsatt for fedme, er det avgjørende at en øvelse diett holdes.

Hvis infertilitet blir adressert, ha en konsultasjon med en reproduktiv endokrinolog. Denne medisinsk faglig kan kartlegge et kurs i behandling for å bekjempe uregelmessig eggløsning og cyster på eggstokkene vanlig i PCOS lider.

Hint

  • PCOS kan ikke kureres, men symptomene kan rettes.
  • Medisiner for å behandle aspekter av PCOS må forskrives av lege eller medisinsk faglig og kan ha uønskede bivirkninger.

Hvordan bli gravid med PCOS uten piller

Hvordan bli gravid med PCOS uten piller


Polycystisk ovariesyndrom (PCOS), den ledende årsak til infertilitet, påvirker en kvinnes reproduktive syklus gjennom fluktuerende hormoner som produseres av hypofysen.

Mens årsaken til PCOS er ukjent, antyder den nyeste forskningen sterke bånd til et overskudd av insulin. Insulin fremstilles i bukspyttkjertelen og tillater kroppen å bruke sukker inntak for energi. Høye nivåer av insulin bidra til en økning av androgener (også kjent som mannlige hormoner) og unormalt høy follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH). Dette abnormitet fører ofte sjeldnere eggløsning eller manglende eggløsning alle sammen.

For en kvinne med PCOS som håper å bli gravid, er regelmessig eggløsning målet. Mens de fleste reproduktive endokrinologer behandler sine pasienter med type 2 diabetes medisiner som heter metformin (Glucophage), det er naturlige måter å kontrollere insulin nivåer.

Hvordan bli gravid med PCOS uten piller

•  Begrense eller eliminere alle enkle karbohydrater. Høy-karbohydrat dietter kan alvorlig øke insulin nivåer, og kvinner som lider av PCOS er vanligvis spesielt følsomme for disse insulin toppene. Noen leger anbefaler en lav-karbohydrat diett, men begrenser karbohydrater kan ha andre helsemessige konsekvenser, som for eksempel høyt kolesterol og økt risiko for hjerte-og karsykdommer. Enkle karbohydrater - som frukt juice, kjeks, godteri, kake og andre bearbeidede matvarer - bryte ned for raskt i kroppens fordøyelsessystemet og forårsake et plutselig sveve i blodsukkernivået. Et komplekst karbohydrat, på den annen side, har mer fiber, noe som senker fordøyelsen og bidrar til å regulere insulin nivåer og holde blodsukkeret konstant. Multigrain brød, frokostblandinger, pasta, bønner og brun ris er noen gode alternativer å velge når vi leter etter en kompleks karbohydrat. Vær oppmerksom på fiber innhold; jo mer fiber, jo langsommere fordøyelsen. Inkludert protein med karbohydrater vil også senke hastigheten på fordøyelsen.

Vær konsekvent med trening. En vanlig treningsprogram er helt avgjørende for noen med PCOS, spesielt hvis vektkontroll er en kamp. Leger anbefaler at en kvinne med PCOS bør engasjere seg i minst 30 minutter med trening tre til fire ganger per uke. Begynn sakte og jobbe opp til et behagelig tempo som du kan opprettholde i 30 til 45 minutter. Hvis du er konsekvent, har mosjon og vektkontroll vist seg å bedre regulariteten i menstruasjonssykluser, noe som vil øke sjansene for graviditet gjennom regelmessig eggløsning.

•  Oppsøk en ekspert. Kosthold og mosjon vil vesentlig bedre sjansene dine for å bli gravid med PCOS, men du også ønsker en reproduktiv endokrinolog på din side. En reproduktiv endokrinolog spesialiserer seg på hormonsykdommer, menstruasjonsproblemer, infertilitet og / eller graviditet tap. Hormoner direkte påvirke din evne til å bli gravid, så gjør at hormonene dine fungerer som de skal er avgjørende. En reproduktiv endokrinolog vil mest sannsynlig gjøre en rekke blodprøver for å bestemme din nåværende hormonnivåer, og kan deretter diskutere den aktuelle handlingsplan.

Spor dine menstruasjonssykluser. Som ditt kosthold og mosjonsvaner forbedre, mange ganger, vil menstruasjonssykluser begynner å bli regulert. Hvis sykluser har alltid vært inkonsekvent og nesten umulig å forutsi, holde en oversikt over når de begynner, og bemerker lengden på hver syklus. Dette vil også hjelpe din reproduktive endokrinolog som hun hjelper deg å fastsette en plan som er riktig for deg.

Hint

  • Hvis du aldri har trent regelmessig før, sjekk med legen din før du deltar i et treningsprogram. Når du er klarert til trening, begynne sakte og forsiktig.

PCOS og hårvekst

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) rammer ca én av ti kvinner i USA og er en ledende årsak til kvinnelig faktor ufruktbarhet. Denne tilstanden har ingen kjent kur, og ingen aktuell forskning har vært i stand til å forklare årsaken. Symptomer på polycystisk ovariesyndrom inkluderer vektøkning, stemmeforandringer, mannlig mønster skallethet, anovulatoriske eller manglende menstruasjonssykluser, insulinresistens og unormal hårvekst. Mann mønster baldness og unormal hårvekst på halsen, haken, overleppen, kinn, øyenbryn, bryst og rygg er noen av de mer merkbare symptomer på denne tilstanden og kan behandles enten medisinsk eller kosmetisk.

Hva er PCOS?

PCOS er en hormonubalanse. Siden hormonene regulerer mange kroppslige funksjoner, er det ingen overraskelse at de hormoner som styrer hårveksten er også påvirket av denne tilstanden. Symptomene på PCOS varierer fra kvinne til kvinne og kan omfatte hårvekst og mannlig mønster skallethet. Testing for PCOS er gjort av en endokrinolog. Tilstanden er testet ved prøvetaking hormonnivåer som er tilstede i blodet. Denne test kan utføres i forbindelse med en menstruasjonssyklus, eller, i tilfelle av anovulatoriske eller manglende mentrual perioder, til enhver tid. Kvinner med PCOS kan utvise forhøyet testosteron og follikkelstimulerende hormonnivåer og kan ha høyt blodsukkernivå.

Testosteron og hva den gjør

En av de tegn polycystisk ovariesyndrom er et forhøyet nivå av testosteron i blod. Dette er årsaken til hannkjønnsmønsterskallethet og tynt hår hos kvinner så vel som den unormale kropps hårvekst. Denne mannlige hormonet surge stammer fra de mange cyster som vises på eggstokkene til en kvinne påvirket av polycystisk ovariesyndrom. Disse cyster frem mannlige hormoner, som endrer den naturlige balanse i kroppen. Den forhøyede androgen-nivå kan også forårsake fet hud og akne. Behandling for overskytende androgener kan være medisinsk, holistisk, eller kirurgisk i naturen og hver kvinne vil reagere forskjellig på disse programmene.

Behandling for Excess Kroppshår

Som PCOS har no cure, kan problemer med håret forårsaket av sykdommen behandles kosmetisk først. Mange kvinner velger behandlinger som barbering, voksing og laser hårfjerning for å takle problemet med overflødig kroppshår. Suksessen til disse behandlinger avhengig av alvorlighetsgraden av problemet og behandle ikke den underliggende årsak. Langsiktige behandlinger inkluderer å endre kosthold, noe som kan avhjelpe balansen i kroppen ved å takle insulinresistens. En diett som er lav i bearbeidede matvarer og sukkerarter har vist seg å være svært effektive i behandling av PCOS.

Medisiner

Medisinering er ofte brukt til å behandle PCOS. Hormonell prevensjon er mye brukt for å regulere mensen og for å øke østrogennivået å balansere androgener, og Vaniqua krem, som er tilgjengelig på resept, kan redusere produksjonen av overflødig kroppshår. Anti-androgen medisiner som spironolakton vil blokkere produksjonen av androgener, men bør ikke tas av kvinner som er gravide eller planlegger å bli gravid. Denne medisinen vil minske produksjonen av overflødig kroppshår og kan reversere hår tynning eller mannlig mønster skallethet. Propecia brukes også til å ta opp mannlig mønster skallethet hos kvinner med PCOS, men bør ikke brukes av kvinner som prøver å bli gravid. Siden mange kvinner som tar opp deres PCOS gjør det i håp om unnfangelse, kan medisiner som metformin brukes til å bekjempe den ubalansen også.

Kirurgi

Brukes som en siste utvei når en kvinne ikke svare på tradisjonelle fruktbarhet medisiner, kan prosessen med eggstokkreft boring bringe på eggløsning og lavere mannlige hormonnivåer. Denne prosedyren bærer risikoen for å lage arrvev på eggstokkene og brukes etter andre medisinske behandlinger har mislyktes. Behandlingen kan bare vare i en kort periode og er ikke allment anbefales. Behandling inkludert diett endringer og medisinering er vanligvis effektiv i å redusere symptomer på PCOS i de fleste kvinner.

Hvordan Boost fruktbarhet og bli gravid når du har PCOS

Hvordan Boost fruktbarhet og bli gravid når du har PCOS


Å bli gravid når du har PCOS kan være vanskelig. Polycystisk ovariesyndrom rammer opp til 10% av kvinnene og er en ledende årsak til infertilitet. Denne artikkelen utforsker hvordan du kan øke din fruktbarhet og øke dine sjanser for å bli gravid:

Hvordan Boost fruktbarhet og bli gravid når du har PCOS

•  Gå ned i vekt. Fedme og vektøkning kan seriøst dempe din graviditet planer. Hvis du er overvektig, har tenkt å miste de ekstra pounds gjennom et sunt kosthold og treningsprogram. Mange kvinner med PCOS finne en lav glykemisk / low carb diett effektivt. Husk at selv en beskjeden vekttap på 10% av kroppsvekten kan bidra til å regulere perioder og indusere eggløsning.

Balanser dine hormoner. Oppnå en sunn vekt er ikke det eneste du kan gjøre for å øke fruktbarheten og holde hormonene i sjakk. Studier har vist at noen naturlige behandlinger som Agnus Castus Berries, nattlysolje og magnesium kosttilskudd er effektive.

•  Unngå stress. Det er lett å bli stresset når du arbeider med symptomer på PCOS, men å balansere hormoner og øke fruktbarheten du må lære å effektivt håndtere stress. Yoga, bønn og meditasjon og mosjon har alle vist seg å senke stressnivået.

Se legen din. Spør henne om Metformin (Glucophage) kan hjelpe deg å bli gravid ved å gjenopprette normal eggløsning. Studier har vist at Metformin ikke bare kan hjelpe noen kvinner blir gravide, men kan også hjelpe dem til å bo gravid ved å redusere risikoen for spontanabort forbundet med PCOS. Andre behandlinger som kan være lurt å diskutere med legen din er Clomid og laparoskopisk ovarian boring.

Hint

  • Diskuter urter og vitaminer med legen din. Noen behandlinger må stoppes dersom du blir gravid.
  • Ikke automatisk anta at PCOS er den skyldige bak ufruktbarhet. Andre årsaker som lav sædkvalitet i partneren din kan være å klandre.

Spørsmål til Spør en lege om PCOS og graviditet

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en lidelse som involverer dannelsen av cyster på eggstokkene. Lidelsen rammer en kvinnes hormoner, forårsaker vektøkning og uregelmessige perioder, og kan gjøre å bli gravid vanskelig. Når gravid, er en kvinne på et høyere risiko for å få visse forhold som vil kreve særskilt behandling av en kvalifisert medisinsk faglig.

Fruktbarhet medisiner og effekter

Hvis du har PCOS, og du ønsker å bli gravid, eller du har blitt gravid, er det flere ting du vil ønske å snakke med legen din om for å sikre en sunn graviditet og vellykket fødsel. Hvis du har brukt fruktbarhet medisiner for å bli gravid, vil du ønsker å snakke med legen din om noen av de potensielle effektene knyttet til fruktbarhet medisiner du har tatt. Fordi fruktbarhet medisiner kan føre til utslipp av flere egg fra eggstokkene, er potensialet for flere fødsler etter å ha tatt fruktbarhet medisiner mye høyere.

Du bør spørre legen din om muligheten for flere fødsler og hvordan en graviditet for flere barn blir behandlet for å sikre optimal helse av alle de ufødte barn du bærer. Spørsmål du bør stille bør forholde seg til om du er på et høyere risiko for spontanabort, hva du kan gjøre for å hindre en mulig uønsket avslutning av svangerskapet, og hvis en C-delen vil bli pålagt å levere barnet / barna. Du vil også være lurt å snakke om risikoen forbundet med eventuelle kirurgiske prosedyrer som du noen gang kan kreve.

Potensiell risiko

Kvinner som har PCOS og bli gravid er på et høyere risiko for en rekke helsetilstander. Du er på en økt risiko for å få svangerskapsdiabetes, hypertensjon og preeklampsi, samt clotting lidelser, under svangerskapet. Du vil derfor være lurt å snakke med legen din og spør hva du kan gjøre for å minimere risikoen for å få slike lidelser. Spør om eventuelle nødvendige endringer i kostholdet, hva vitamintilskudd legen anbefaler, og finne ut hva slags trening ville være passende under svangerskapet, slik at du kan oppnå og opprettholde optimal helse gjennom hele svangerskapet. Du kan også være lurt å spørre legen om hvilke typer tester som er utført i løpet av svangerskapet for å overvåke forhold som svangerskapsdiabetes, hypertensjon og preeklampsi; Hvilke tegn og symptomer å se etter, og hvordan slike forhold blir behandlet hvis og når de oppstår.

Vekttap Anbefalinger

Kvinner som har PCOS er ofte overvekt på grunn av de hormonell ubalanse som følger tilstand, ifølge Mayo Clinic. Hvis du ønsker å bli gravid, eller hvis du har blitt gravid, vil du ønsker å spørre legen din om trygge vekttap metoder for deg. Ved å miste overflødig vekt vil du redusere ditt potensial for å ha en spontanabort eller for å levere en veldig stor baby. Vekttap vil også hjelpe på naturlig avhjelpe noen av de hormonelle ubalanser du har; dette er spesielt viktig for kvinnen med PCOS som ønsker å bli gravid fordi hormonelle ubalanser kan føre til problemer med implantering av embryo.

Spontanaborter og tidlig fødsler

Hvis du er en kvinne med PCOS, og du har blitt gravid, har du vunnet bare halve kampen. Du må være ekstremt forsiktig under svangerskapet fordi du har en 45 til 50 prosent sjanse for å ha en fødsel som er pre-term eller av å ha en spontanabort, ifølge medisinske eksperter med Epigee. Du vil derfor ønsker å ha det svært viktig prat med legen din om tiltak du kan ta for å unngå en spontanabort eller en pre-term levering, hvis det er mulig. Mest av alt, følger legens anbefalinger til punkt og prikke for å sikre helsen til deg selv og barnet ditt.

PCOS og vekttap

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er rapportert å påvirke en i hver ti kvinner i fruktbar alder i USA. Symptomer på PCOS inkluderer infertilitet, manglende eggløsning, overflødig kroppshår, fet hud, mannlig mønster skallethet, insulinresistens og vektøkning. Motstanden mot insulin kan gjøre det vanskelig for kvinner med PCOS å effektivt ned i vekt uten å gjøre noen livsstilsendringer. Med riktig kosthold og mosjon, kan kvinner med PCOS gå ned i vekt, og selv redusere noen av symptomene på denne tilstanden.

Insulinresistens

Den kroppens naturlige respons på spise er å produsere en viss mengde insulin. Hos kvinner med PCOS og insulinresistens, er kroppens respons på insulin svekket, forårsaker mer insulin som skal fremstilles enn det som er nødvendig. Dette reiser blodsukkeret, og til slutt kroppens celler blir mindre mottakelig for insulin. Denne syklusen, noe som utløser cravings for karbohydrater og mat, ofte fører til vektøkning.

Medisinsk behandling

Siden PCOS har ingen kur, adresser behandling symptomene. Anvendelse av medikamenter som Glucophage eller Fortamet (metformin-HCl) kan sensitivisere kroppen mot insulin igjen, noe som bidrar til å regulere insulinrespons. Disse stoffene blir brukt effektivt i behandling for diabetikere. Bivirkninger av metformin kan inkludere vekttap og magesyke. Hjelpe regulere kroppens insulin med metformin kan føre til mer effektiv drivstofforbruk, og cravings for karbohydrater kan avta.

Karbohydrater og insulinresistens

En diett rik på bearbeidet mat, inkludert raffinert sukker og mel, kan bidra til insulinresistens og føre til vektøkning. Disse matvarer utløse en insulinrespons fra kroppen. De høyne blodsukkeret og begynne en syklus av cravings som kan være vanskelig å unnslippe. Eliminere matvarer som behandlet sukker, hvitt mel og hvit ris kan bidra til å regulere dette svaret og avslutte cravings.

Innbyttere

Karbohydrater er en nødvendig del av enhver diett, og helt eliminere dem er vanskelig eller umulig, og kan utgjøre helserisiko. Erstatte fiberrik mat gir en nødvendig energi boost uten at blodsukkeret til spiral ukontrollert. Hele hvetemel, brun ris og søtpoteter kan erstatte raffinert og bearbeidet kolleger. Fibrene i disse matvarer bidrar til å redusere kroppens reaksjon og forårsake mindre insulinproduksjon. Med fokus på disse erstatningene samt øke inntaket av frukt, grønnsaker og magre proteiner kan fremme vekttap.

Fitness

Del av en vellykket vekttap programmet er trening, spesielt for kvinner med PCOS. Kombinert med en lav-carb diett, hjelper mosjon øker muskelmasse og kan omskolere kroppen til å forbrenne fett mer effektivt, selv når i ro. For kvinner med PCOS, er dette viktig. Økt aktivitet, selv i langsomme trinn, kan ha en samlet effekt. Mens kvinner med PCOS kan ha problemer med å miste vekt, kan den rette kombinasjonen av kosthold, mosjon og medisinering overvinne disse hindringene og føre til en sunnere livsstil.

Hvordan behandle polycystisk ovariesyndrom PCOS

Polycystisk ovariesyndrom er en vanlig årsak til infertilitet hos kvinner eller en endokrin lidelse. Polycystisk eggstokk-syndrom er en vanlig hormonforstyrrelse. Mange kvinner vet ikke at de har polycystisk ovariesyndrom før de prøver å bli gravid. Symptomer som ofte finnes hos kvinner med polycystisk ovariesyndrom er uregelmessige menstruasjonssykluser, overflødig ansiktshår eller hårtap og fedme, fet hud, cyster på eggstokkene, infertilitet, akne, flekker av tykk brun eller mørk hud og depresjon. Symptomene varierer hos kvinner. Studier tyder på at fem til ti prosent av kvinner er berørt med polycystisk ovariesyndrom. Men det nøyaktige antallet kvinne som er berørt er ufullstendig. Vanlige navn for polycystisk ovariesyndrom er PCOS, polycystisk ovariesyndrom, polycystisk ovariesyndrom, hyperandrogenisme, funksjonell eggstokkene hyperandrogenisme, eggstokk hyperthecosis, sclerocystic ovariesyndrom og androgen overflødig syndrom. En ultra lyd er vanlig å diagnostisere polycystisk ovariesyndrom.

Hvordan behandle polycystisk ovariesyndrom PCOS

Tap vekt. Å miste vekt kan gjenopprette fruktbarheten. Tapet av vekt kan også avlaste flere av symptomene forbundet med polycystisk ovariesyndrom uten medisinering. Akne er en av de symptomer som kan forebygges eller stoppet med vekttap. Å miste vekt vil også fremme eller gjøre sjansen for å bli gravid lettere. Kvinner som har polycystisk ovariesyndrom som mister vekt kan også senke blodtrykket og androgen nivåer.

bruker p-piller. En annen velkjent behandling av polycystisk ovariesyndrom er bruken av orale prevensjonsmidler. Denne metoden er for den kvinnelige som har blitt diagnostisert med polycystisk ovariesyndrom og som ikke forsøker å bli gravid. Denne teknikken kan regulere menstruasjonssykluser, lavere androgen nivåer og redusere tilbakefall av akne. Lavere androgen nivåer kan øke fruktbarheten hos kvinner.

Få mer fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet vil forbedre helsen over alle for kvinner som har polycystisk ovariesyndrom.

Ta medisiner. Et medikament som brukes til å behandle polycystisk ovariesyndrom er antiandrogen. Medisinen er utviklet for å avverge kroppen fra å gjøre ytterligere androgener. Medikamentet vil også begrense effektene av androgener. Orale prevensjonsmidler blir ofte tatt mens en kvinne bruker maur androgener, for det kan føre til fødselsskader.

Innmat, var, eller barbere overflødig hår som du har, som ble forårsaket av polycystisk ovariesyndrom. Hårfjerning kan virke kosmetisk på de fleste. Men det er en behandlinger for å overvinne polycystisk ovariesyndrom. En krem ​​som kalles Eflornithine brukes til å bremse veksten eller overflødig hår forårsaket av polycystisk ovariesyndrom. Ved bruk av kremen blir stoppet uønsket hår vil begynne å vokse igjen. Denne kremen er trygt å bruke mens du er gravid. Den spesielle evne Eflornithine ved behandling av kvinner som lider av PCOS er ikke kjent.

Hint

  • Risiko forbundet med PCOS er: Høyt blodtrykk Dyslipidemi Abort Strokes Vektøkning Hjerte-og karsykdommer

Fertilitetsbehandling for PCOS

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en tilstand som innebærer å ha mange små cyster i eggstokkene. Tilstedeværelsen av disse cyster kan påvirke eggløsning ved å endre hormonsykluser som regulerer utviklingen av egg i eggstokkene. PCOS påvirker også utviklingen av follikler, som er sekker som inneholder eggene. Heldigvis finnes det behandlingstilbud tilgjengelig hvis du lider av ufruktbarhet på grunn av PCOS.

Clomiphene Citrate og Metformin

Legen din kan foreskrive clomiphene citrate, som er kjent som Clomid eller Serophene. Klomifensitrat er en oral medisin som reduserer østrogennivået og øker follikkelstimulerende hormon (FSH) nivåer, som stimulerer eggløsningen når det tas i begynnelsen av menstruasjonssyklusen. Legen kan anbefale å ta clomiphene citrate mellom dager 2 og 6 i dine neste 3 til 6 menstruasjonssykluser. Du kan være foreskrevet en ny behandling hvis clomiphene ikke effektivt stimulere eggløsning når du kjemper PCOS i denne tidsrammen.

Glucophage, vanligvis kjent som metformin, reduserer insulinresistens. Dreven insulin tilstedeværelse kan være en underliggende årsak til ufruktbarhet på grunn av PCOS. I så fall, kan metformin tjene som en tilleggsbehandling til clomiphene citrate regime.

Hormoner

Hormonelle injeksjonsbehandlinger kan være nødvendig hvis clomiphene citrate og metformin er ikke effektive. Legen kan injisere humant koriongonadotropin (hCG), som fungerer som luteiniserende hormon (LH) for å stimulere follikkelutvikling egg utgivelse. Mengden og tidspunkt for inntak er kritiske, som hCG kan blokkere eggløsning helt hvis gitt for tidlig i menstruasjonssyklusen.

Humant menopausegonadotropin (HMC). Både HGC og HMC er behandlinger for kvinner som krever en økning i LH samt FSH. Legen din kan gi avkall HGC og HMC injeksjoner hvis LH nivået er høyt nok, som bare FSH er nødvendig for å oppmuntre follikulær funksjon i slike scenarier.

Kirurgi

Poliklinisk eggstokkreft kirurgi kan være nødvendig for de mest ekstreme av PCOS-relaterte ufruktbarhet tilfeller. Ovarian boring innebærer bruk av en nål til å punktere cyster på eggstokkene. Når punktert, blir cyster deretter behandlet med elektrisk strøm i et forsøk på å ødelegge dem. Disse prosedyrene er en siste utvei fertilitetsbehandling fordi prosedyren har en suksessrate lavere enn 50 prosent. Ovarian boring skaper også ekstra risiko for din fruktbarhet, for eksempel mulig arrvev formasjon.

Kosthold og Glucophage å kontrollere PCOS

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) har mange symptomer, inkludert mangel på eggløsning, økt hår på kroppen, akne og fedme. Kvinner med PCOS er insulinresistente, slik at deres celler ikke behandle insulin riktig. Dette resulterer i overkant av insulin i blodet, noe som forverrer de symptomer på PCOS. Den hyperinsulinemi assosiert med PCOS kan kontrolleres med diett og insulin-sensibiliserende stoffer.

Diett for PCOS

Kvinner med PCOS bør spise en balansert, sunt kosthold som tar sikte på å holde blodsukkeret jevnt. The Center for Unge kvinners helse anbefaler å spise en diett rik på komplekse karbohydrater i stedet for enkle bearbeidede karbohydrater. Enkle karbohydrater vil raskt øke blodsukkernivået. Karbohydrater som er komplekse har fiber som øker fordøyelsen tid, noe som resulterer i en mer jevnt blodsukker raise. Velge lavere sukker matvarer, som frukt enn iskrem, også vil bidra med insulinresistens. Spise mindre porsjoner ofte, heller enn store deler bare en eller to ganger om dagen, bidrar til å opprettholde selv blodsukker.

Glucophage og PCOS

Glucophage, også kjent som Metformin, er en insulin-sensibiliserende stoff som brukes til å behandle pasienter med type 2 diabetes. Det blir ofte gitt til kvinner med PCOS som det kan handle for å gjøre cellene mer mottakelige for insulin blir produsert av kroppen. Mens Metformin er ikke FDA-godkjent for behandling av PCOS, mange leger forskrive det for denne bruken. Glucophage reduserer assosierte symptomer på PCOS som overflødig hårvekst, og bidrar til å gjenopprette eggløsning og fruktbarhet. Kombinasjonen av Metformin bruk og kosthold kan hjelpe en pasient med PCOS å gå ned i vekt, redusere fremtidig risiko for hjertesykdom og diabetes.

PCOS Infertilitet dietter

For mange år, kvinner plaget med polycystisk ovariesyndrom (PCOS) visste bare at de ofte ble utsatt for smertefulle cyster på eggstokkene og redusert fruktbarhet. Nylig har det imidlertid blitt oppdaget at endringer gjort i sine dietter har mye å gjøre med å utrydde symptomer assosiert med PCOS. Dette er sannsynligvis fordi mange kvinner med PCOS er ofte overvektige. Forutsatt at disse kvinnene vedta en diett lavere i enkle karbohydrater og lav glykemisk indeks matvarer, deres sjanser for å håndtere sine PCOS og senere overvinne fertilitetsproblemer forbundet med PCOS er helt innenfor deres rekkevidde.

Insulin

Produksjonen av cyster på eggstokkene som er et kjennetegn på PCOS er i stor grad drevet av høyere-enn-normal nivåer av insulin produsert av bukspyttkjertelen. Mange leger ser en sammenheng mellom høy insulin, ofte høy-karbohydrat dietter og fedme i sine pasienter som lider av PCOS. Derfor vedta en diett av matvarer som har en lav glykemisk indeks (en metode for rangering et karbohydrat er innvirkning på serum blodsukker) har vist mange positive resultater.

Foods

Å bekjempe fruktbarhet problemer knyttet til PCOS, er det best å begrense raffinert eller behandlet karbohydrater fra kosten din. Generelt, mange av disse høyere glykemisk indeks karbohydrater kommer fra hvitt mel matvarer, dvs, hvitt brød, hvit ris og hvit pasta. Et bytte til hele hvete pasta, hele korn brød og brune risretter er derfor anbefalt. Videre for de kvinner som får i en god del av fruktjuicer, er det bedre å spise den fysiske frukt og holde seg borte fra bearbeidet juice. En grunn til at dette er tilfelle er at frukten inneholder langt mer fiber enn juice gjør. Fiber kan fylle magen mer, derfor føler seg mer mett.

Kosttilskudd

Det finnes mange kosttilskudd på markedet i dag som hevder å ha gunstige effekter på kroppsfunksjoner, men ingen så mange som de som er ment å hjelpe til å oppnå en graviditet. Et slikt supplement som har vist fordeler for infertile kvinner med PCOS er hvete gress juice. Mange ernæringseksperter mener dette er fordi egenskapene hvete gress kan bidra til å normalisere eggløsningssyklusene eller i noen tilfeller, initiere eggløsning å skje.

Resultater

Når insulinnivået er overdreven, kan dette ofte forstyrre eggløsningen. Når en kvinne med PCOS løser vellykket sin diett og begynner å redusere serum-insulin i kroppen, vil eggløsning vanligvis begynne å normalisere. Nærmere bestemt, mange eksperter mener at når en kvinne med PCOS har redusert kroppsvekten sin med fem prosent gjennom kosten alene, kan hennes eggløsning mønstre betydelig normaliseres. Forutsatt at det ikke er noen andre hjelpe faktorer som påvirker hennes fruktbarhet, graviditet kan ofte lykkes oppnådd.

Hvordan å miste vekt med PCOS

Kvinner med polycystisk ovariesyndrom (PCOS) har en hormonell ubalanse som kan føre til uregelmessige menstruasjonssykluser, acne, hann-mønster hårvekst og overvekt. Forskerne vet ikke nøyaktig hva som forårsaker tilstanden, men insulin, et hormon som produseres av bukspyttkjertelen, ser ut til å spille en rolle. Insulin er nøkkelen til vekttap for PCOS. Cellene i PCOS kvinner med motstå insulin og dets forsøk på å bevege sukker fra blodstrømmen inn i cellene for drivstoff. Dette medfører to problemer. Først blir overskytende sukker i blodet omdannet til fett, hovedsakelig rundt magen. For det andre produserer bukspyttkjertelen ekstra insulin for å fjerne blod sukker og kan føre til at blodsukkeret å falle for lavt. Lavt blodsukker fører til sukker cravings fordi hjernen mener det ikke har nok energi og ber om mer.

Hvordan å miste vekt med PCOS

•  Reduser raffinerte karbohydrater, som sukker, hvitt mel, poteter, pasta, sukker-søtet drikke og hvit ris. Disse karbohydrater fordøye raskt og vil føre blodsukkeret til pigg. Velg hele korn i stedet, inkludert brun ris og hel-hvete brød, fordi de tar lengre tid å fordøye og slipper sin sukker saktere.

Spis proteiner, som bønner, magert kjøtt eller meieriprodukter, med måltider til, igjen, sakte utgivelsen av sukker i blodet.

Øvelse daglig. En 30-minutters spasertur forbedrer kroppens bruk av insulin. I tillegg vil bruke energi hjelpe til med vekttap.

Spis en 1.4 til 1.2 ts. av kanel daglig med måltider. Forskning viser at kanel reduserer sukkernivået i blodet.

Ta med rikelig med frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Med unntak av stivelsesholdige grønnsaker som mais og poteter, grønnsaker har liten innvirkning på blodsukkeret, så spiser fritt. Også, hold deg til hele frukter, fordi bearbeidet frukt, for eksempel appelsinjuice og eplesaus, fordøye raskt.

Hint

  • Selv med blodsukkeret under kontroll, spise mer kalorier enn du bruker på en dag kan likevel føre til vektøkning, så se på porsjonsstørrelser og snacks.

Behandlinger for PCOS

Polycystisk ovariesyndrom er et resultat av hormon ubalanser som både forårsaker kroppen til å produsere små mengder av mannlige kjønnshormoner som kalles androgener. Tilstedeværelsen av androgener kan forårsake kviser, ansikts hår vekst, kroppshår vekst, og eggløsning opphør. Hormon ubalanser også gjøre kroppen motstandsdyktig mot insulin, noe som øker risikoen for å bli diagnostisert med diabetes.

Livsstilsendringer

Fordi en sunn kroppsvekt kan hjelpe kroppen til bedre balanse hormoner, bør kvinner først konsultere sin lege så til riktig vekt for høyde og benbygning. Legen din kan også være i stand til å gi anbefalinger om et sunt kosthold og treningsprogram.

Ditt kosthold bør hovedsakelig bestå av frukt, grønnsaker, hele korn, magre proteinkilder, nøtter og bønner. Begrense mat høy i mettet fett (for eksempel rødt kjøtt) og trans fett (for eksempel søtsaker og andre pakket mat) også kan bidra til å regulere hormoner. Ved å kombinere et sunt kosthold med regelmessig mosjon (30 minutter eller mer de fleste dager i uken).

Ganske muligens en av de viktigste endringene som skal gjøres er å slutte å røyke. Røyking forstyrrer kroppens evne til å regulere hormoner og kan resultere i økte androgen nivåer. Hvis du røyker, bør det iverksettes umiddelbart tatt å slutte.

Hormon medisiner

Flere reseptbelagte medisiner har vist seg å forbedre PCOS symptomer. En lege kan forskrive p-piller som kan regulere perioder og redusere mengden av androgener, noe som betyr at kroppen produserer mindre ansiktshår og acne.

Hvis kvinner med PCOS prøver å bli gravid, kan fruktbarhet medisiner være nødvendig å gi kvinner den beste muligheten til å bli gravid.

PCOS kan ha mange effekter, hvorav den ene er en økt risiko for depresjon. Kvinner som opplever intense anfall av tristhet eller følelser av håpløshet i mer enn to uker av gangen bør søke omsorg.

Insulin Monitoring

Siden PCOS kan gi inngangsporten til full blåst diabetes, bør legen nøye overvåke insulin nivåer. Legen din kan foreskrive metformin, som er en diabetes medisiner som brukes til å senke androgen nivåer samt kontroll blodsukker og insulin. Denne tilnærmingen kan også gjenopprette menstruasjonssyklusen.

Diet Tips for PCOS

Ifølge obgyn.net, miste enda 5 prosent av kroppsvekt reduserer symptomene forbundet med polycystisk ovariesyndrom (PCOS), inkludert uregelmessig eller manglende perioder, økt kroppshår, depresjon og vektøkning. Å miste vekt ved å trene og spise et sunt, velbalansert kosthold som fokuserer på sunn karbohydratinntak hjelper kvinner administrere sine symptomer.

Unngå raffinerte karbohydrater

Unngå å spise raffinerte karbohydrater. Raffinerte karbohydrater, eller mat laget med hvitt mel eller hvitt sukker, pigger opp insulinnivået. Høye insulinnivåer forverre symptomer assosiert med PCOS og fremme fettlagring.

Limit karbohydratinntak

Spis 50 prosent karbohydrater eller mindre per dag. Ifølge obgyn.net, bør kvinner som får regelmessige perioder spiser 50 prosent karbohydrater eller mindre per dag. Kvinner som ikke har regelmessig menstruasjon bør spise 40 prosent karbohydrater eller mindre per dag.

Spise lav glykemisk mat

Spise lav glykemisk mat, som er oppført på glykemisk indeks (se Resources). Ifølge en studie rapportert av University of Sydney, lav glykemisk mat enklere å behandle symptomer på PCOS, inkludert vektkontroll og økt fruktbarhet.

Trening

Trene regelmessig. Ifølge United States Department of Health and Human Services, regelmessig mosjon kontroller insulinnivåer og reduserer depresjon, en bivirkning assosiert med PCOS. Sikt på to timer og 30 minutter med aerobic trening per uke og byggende aktiviteter (for eksempel løfte vekter) to ganger per uke.