Digidexo.com

massasje etter hjerneslag

Slik unngår infeksjoner etter hjerneslag

Infeksjon er nummer én dødsårsaken etter et slag. Personer som lider et slag er ofte sengeliggende for omfattende perioder, har nedsatt immunforsvar og problemer med å svelge, puste og urinering på egenhånd, noe som gjør dem mer utsatt for ulike bakterielle infeksjoner. Slagpasienter som unngå å utvikle en feber eller infeksjon har mye høyere overlevelse og er mer sannsynlig å fullt krefter enn de som får feber eller infeksjon etter et slag. Av denne grunn er det viktig for personer som lider et slag for å ta forebyggende tiltak for å unngå komplikasjoner fra infeksjoner.

Bruksanvisning

Forebygging av infeksjon etter et hjerneslag

•  Sørg for profylaktisk antibiotikabehandling innen 24 timer etter et slag.

Ifølge Heim Infeksjon i Stroke Study, var mye mindre sannsynlighet for å utvikle infeksjoner som de som fikk andre antibiotika personer som fikk kombinasjons forebyggende antibiotikabehandling for 4 dager.

Studieutprøveren Dr. Stefan Schwarz ved University of Heidelberg i Tyskland sier: "tidlig infeksjon etter hjerneslag er en hyppig og en viktig årsak til feber. Det er også velkjent at feber etter hjerneslag er sterkt assosiert med en ugunstig prognose." Derfor, behandling av slag sufferes med profylaktisk antibiotika terapi er viktig fordi det hjelpemidler for å hindre angrep av feber og infeksjon, i stor grad øke pasientens sjanse til å utvinne.

Selv om pasientene ikke er foreskrevet forebyggende antibiotikabehandling, bør noen form for behandling med antibiotika foreskrevet fordi slagpasienter er mye mer utsatt for å utvikle infeksjoner.

Administrer vann test.

Vanskeligheter med å svelge er en av de viktigste årsakene til infeksjoner hos personer som nylig har hatt slag. Dette svelgeproblemer kan føre bakterier å gå til lungene, noe som resulterer i aspirasjonspneumoni.

For å avgjøre om en slagpasient er å ha problemer med å svelge, administrere en vanntest, som består av å gi pasienten et glass vann å drikke. Hvis pasienten har problemer med å drikke glasset, så næringsstoffer og væsker bør administreres gjennom en IV til individet gjenvinner evne til å svelge.

Limit kateter bruk.

Fordi slagpasienter har ofte problemer med vannlating på egen hånd eller tømme blæren helt, er et kateter ofte satt inn. Imidlertid er bruken av et kateter forbundet med høyere forekomst av UVI, slik at kateteret bruk bør begrenses så mye som mulig. Selv om det ikke er nødvendig å erstatte et kateter på en daglig basis, er det viktig å sørge for at ingen sprekker eller smuss er til stede. Ved mistanke om en UTI, bør antibiotikabehandling startes umiddelbart.

Snu pasienten annenhver time for å hindre liggesår.

Fordi slagpasienter er ofte sengeliggende eller har begrenset mobilitet over lengre tid, er det viktig å snu pasienten hver par timer for å unngå utviklings liggesår (også kjent som trykksår). Trykksår kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Det er viktig å varsle pasientens lege hvis liggesår utvikle.

Har pasienten opprettholde en sunn vekt.

Mange slagpasienter mister evnen til å spise og drikke eller bare mister appetitten etter et slag. Hvis pasienten har problemer med å opprettholde en sunn vekt, bør en sonde settes inn inntil pasienten er i stand til eller villig til å mate på egenhånd.

Å være undervektig og dårlig ernæring kan kompromittere pasientens immunsystem, noe som gjør pasienten mer utsatt for både virus og bakterieinfeksjoner.

Tips og advarsler

 • Sørg for å holde pasienten i en ren, hygienisk miljø og begrense interaksjon med publikum for å redusere eksponering for bakterier som kan forårsake infeksjon.
 • Selv om det kan være ubehagelig og smertefull, bør slagpasienter prøve å gå og bevege seg rundt så snart som mulig etter et slag. Jo lenger pasienten forblir sengeliggende og immobile, jo større er sjansene for død og dårlig restitusjon.
 • I tilfeller av alvorlig slag, skal pasienten ha en heltid eller deltid sykepleier eller familiemedlem til stede for å få hjelp med daglige behov og øvelser.
 • Strokes er svært farlig, alvorlig og komplisert, og ikke alle pasienter vil fullt igjen, selv om alle de ovennevnte trinnene er fulgt.

Hvordan bygge muskler etter hjerneslag

Et slag er en blodpropp som oppstår i hjernen. Den clot blokkerer blodstrømmen til et parti av hjernen, for derved å drepe de omkringliggende hjerneceller. En vanlig bivirkning av et hjerneslag er lammelser eller i nærheten av lammelser. Dette fører ofte til muskel forverring eller svakhet. Selv gjenvinne muskelstyrke etter et hjerneslag er utfordrende og tar engasjement, kan det gjøres.

Bruksanvisning

Hvordan bygge muskler etter hjerneslag

•  Vent minst en måned etter å ha slag før du arbeider på å gjenoppbygge muskler. Ikke vente lenger enn 12 til 36 måneder for å begynne å gjenoppbygge muskler. Dette vinduet er det optimale tidspunktet rammen når kroppen er mest mottakelig for arbeidet med å gjenoppbygge muskelmasse og styrke.

Konsumere tilstrekkelige mengder protein for å opprettholde og øke muskelmasse. Spiser 1 gram protein per kilo kroppsvekt når du bygger muskelmasse og 0,4 gram protein per kilo kroppsvekt når nærende muskelmasse.

Delta på fysioterapi 2-4 ganger per uke. Fysioterapi er den beste måten for slagpasienter til å gjenvinne muskelmasse og styrke. Når det er mulig, velger vann terapi, da denne type fysioterapi er lav effekt og engasjerer alle muskelgruppene i kroppen.

Utfør så mange dagliglivets aktiviteter (adls) selvstendig som mulig, uavhengig av hvor lenge hver oppgave tar å fullføre. Dette vil bygge opp styrke, utholdenhet og fleksibilitet. Imidlertid være sikker på å spørre om hjelp hvis eller når fysiske ubehag resultater fra utøvende adls. Pushing musklene til å gjøre for mye for tidlig kan skade dem og hindre fremgang.

Fysioterapi etter hjerneslag

Strokes er medisinsk nødhjelp som oppstår når blodpropper hindrer blodtilførselen til hjernen, forårsaker uopprettelig skade på nervesystemet. Symptomer på slag inkluderer ansikt, arm og ben nummenhet og svakhet, forvirring, uforståelig tale, synsproblemer, svimmelhet, gangvansker, balanseproblemer og akutte hodepine. Personer som lider et slag trenger å være på vei til sykehuset for å løse opp blodpropper i hjernen. Post-takts fysioterapi etter et slag holder bevegelsesproblemer forårsaket av nerveskader til et minimum.

Viktigheten av Physical Therapy

Fysioterapi hjelper slagrammede gjenvinne eller opprettholde uavhengighet etter lider av et slag. The American Heart Association holder at selv om de fleste spontant komme seg fra slag i løpet av de første 30 dagene, hjelper rehabilitering forbedre hjernens funksjon. Fysioterapi etter hjerneslag gjenoppretter fysisk funksjon og forbedrer turgåing, omfanget av bevegelse, balanse og lindrer leddsmerter, fall, liggesår, droppfot og lammelser.

Forbedre Motor Kontroll og lammelse

Strokes skade de nedre delene av hjernen som påvirker motoriske ferdigheter. Fysioterapi etter hjerneslag gjenoppretter bevegelse i ansiktet, armer og ben. Terapi forbedrer et slag offer evne til å stå, gå og være balansert. Lammelse på grunn av et slag også påvirker en persons evne til å svelge på grunn av muskelskader, hjelper så fysioterapi gjenopprette musklene som kontrollerer svelge.

Gjenopprette sensoriske funksjoner

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag holder at slag redusere pasientens evne til å føle følelser som berøring, smerte og temperatur. Nerveskader kan svekke en persons evne til å selv kjenne sine egne lemmer. Fysioterapi hjelper slagpasienter gjenopprette sensoriske funksjoner, slik at de kan føle smerte igjen. Manglende evne til å føle smerte fører til skader og i noen tilfeller, brenner. På den andre enden av spekteret, mange slagpasienter opplever alvorlige leddsmerter når de flytter, men fysioterapi kan redusere bevegelsesrelaterte smerter også.

Inkontinens og tarm Relief

Folk opplever midlertidig inkontinens og problemer med å kontrollere sine innvoller etter et slag på grunn av motoriske og sensoriske underskudd. Dette er fordi hjernen ikke kan fortelle blæren muskler når det er tid for å gå på toalettet. I tillegg gjør mangel på motorisk kontroll gang til toalett vanskelig. Dette fører til forlegenhet for mange slagpasienter. Får fysioterapi etter et hjerneslag hjelper pasienter å lære Kegel øvelser som styrker blæren muskler.

Rollen til en fysioterapeut

For effektiv behandling etter et hjerneslag, bør fysioterapeuter som spesialiserer seg på behandling av pasienter med motoriske og sensoriske funksjonshemninger konsulteres. The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag skisserer rehabiliteringsprosessen. Terapeuter vurdere pasientenes bevegelser og sensoriske funksjoner for å lage individualiserte behandlingsplaner. Disse uføre ​​spesialister hjelpe slagrammede utføre øvelser som gjenoppretter bevegelser og lærer strategier som hjelper pasienter å utføre sine daglige aktiviteter med minimal smerte og vanskeligheter. Gjentatte bevegelser hjelpe hjernen lære på nytt hvordan å kontrollere musklene. En fysioterapeut vil hjelpe pasienter øke omfanget av bevegelse og spille spill som fremmer koordinering. Stroke terapi kan skje på rehabilitering anlegg eller i pasientens hjem.

Slik Self Massasje Etter en Axillary Node Dissection

Slik Self Massasje Etter en Axillary Node Dissection


Aksillær node disseksjon er en vanlig fremgangsmåte for å diagnostisere en brystkreft fase og for å fjerne berørte lymfeknuter. Jo flere noder som er fjernet, jo mer avansert brystkreft er. Etter inngrepet, om lag 21 prosent av individer opplever væske bygge opp i området fører til lymfødem. Utføre selv-massasje er et effektivt alternativ behandling for å redusere hevelse og smerte.

Slik Self Massasje Etter en Axillary Node Dissection

•  Få forberedt. Enkel lymfedrenasje massasje er en type massasje som brukes etter en aksillær disseksjon og det tar tid og tålmodighet. Lær av en erfaren fagperson med manuell lymfedrenasje kunnskap, se den blir utført eller studieteknikk først. Gjør det til en del av rutinen under dusjing eller som en del av dagliglivets aktiviteter. Planlegg nok tid til å fullføre prosessen basert på området du vil fokusere på for massasje. Minst 15 til 30 minutter er en god minimum, men massasje kan gå mye lenger hvis du har tid.

Utfør puste med magen. Finn et komfortabelt og avslappende område uten forstyrrelser eller stress. Sitte eller ligge. Pust sakte inn gjennom nesen til du teller til fire og ut gjennom nesen for samme telling. Tenk deg å utvide din brystkasse med luft og skyve den åpen til sidene av kroppen din. Plasser hånden på brystkassen for å sjekke for ekspansjon. Fortsett å puste med magen i flere minutter for å forberede for massasje.

Praksis massasje slag. Det finnes flere typer slag for å utføre som er mye annerledes enn tradisjonelle massasjeteknikker. Lymfesystemet stimuleres ved pumping. Bruk to fingre til å forsiktig trykke ned på et bestemt område, og gjøre små sirkelbevegelser omtrent på størrelse med en fjerdedel for å flytte hud. Masser mot hjerte alltid. Slipp trykket fra dette området og gå til neste. Strekke og vri huden for et nytt slag type. Bruk tre fingre til å strekke ut huden området en tomme eller så, og deretter forsiktig holde huden i fingrene og vri til den ene siden og deretter den andre. Mot slutten av massasje bruke rask feiende strøk. Å utføre, tenk å tørke noe bort fra overflaten av huden din med fingrene.

Sekvens massasje slag. Begynn i armhulen området og bruke pumpe sirkulære bevegelser oppover med lett trykk. Gå langsomt og gjenta bevegelsen i ett område i flere minutter. Legg stretching og kronglete slag. Avslutt med raskere feiende strøk. Beveg forsiktig til skulderpartiet og gjenta slagsekvens. Prøv å unngå friksjon som du går og være spesielt forsiktig å ikke øke væskeretensjon. Ta deg god tid og direkte slag opp og mot hjertet. Gå videre mot navlen og jobbe opp under brystet. Hvis du har tid, jobbe opp armen og hånden.

Hint

 • Self-massasje for lymfødem tar sikte på å flytte væske ut av området, men mot hjertet. Bevegelser er oppover og kan bli gjentatt flere ganger for å få best mulig effekt. Massere nakken hvis du har tid og massere opp mot ørene.
 • Self-massasje for lymfødem må være treg, unngå friksjon, og det tar tid. Ikke jag den, eller du risikere å bruke for mye press eller overstimulating området og økende væskeansamling. Bryst selvmassasje kan gjøres for å redusere risikoen for å få bryst kreft og holde brystene smidig, men dette er ikke den samme som de selv-massasje teknikker følgende en aksillær disseksjon.

Kosttilskudd etter hjerneslag

Kosttilskudd etter hjerneslag


Vitamin og kosttilskudd kan være en del av hjerneslag utvinning og kan bidra til å forhindre tilbakevendende slag. Kosttilskudd som er nevnt i denne artikkelen er ikke de eneste kosttilskudd som kan hjelpe til med hjerneslag utvinning og forebygging. En lege kan avgjøre et supplement diett basert på et slag offerets individuelle behov.

Stroke

Et hjerneslag er forårsaket av avbrutt blodstrømmen til hjernen. En iskemisk hjerneslag er forårsaket av en blokkert blodkaret. Et utbrudd og blødning blodkar i hjernen bevirker en hemoragisk slag. Symptomer på et slag oppstå plutselig og kan omfatte alvorlig hodepine, forvirring, tap av balanse, svekket tale og nummenhet langs en side av kroppen. Strokes kan føre til delvis lammelse, demens og død. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds), vil 25 prosent av slagpasienter oppleve et nytt slag i løpet av fem år. Derfor kan takts utvinning bære slagforebyggende tiltak blant annet vitamin og kosttilskudd.

Folic Acid / B-vitaminer

Ifølge National Stroke Association, kan høye nivåer av homocystein øker risikoen for slag. Homocystein er en aminosyre som produseres naturlig i kroppen. Høye nivåer av homocystein kan korrespondere med lave nivåer av vitamin B6, B12 og folsyre. Homocystein kan returneres til et sunt nivå med folsyre, samt vitamin B6 og B12 kosttilskudd. Ifølge PureHealthMD.com, vitamin B6, B12 og folsyre kan også bidra til å bevare hjernecellene av slagpasienter.

Vitamin E

Vitamin E kan være et gunstig supplement for hjerneslag utvinning og forebygging. Ifølge Holisticonline.com, øker vitamin E hastigheten som usunn kolesterol, LDL som kalles, er brutt ned, og vitamin E kan også redusere risikoen for utvikling av blodpropper som forårsaker iskemisk slag. Men, advarer Holisticonline.com at en vitamin E supplement kan øke en persons risiko for hemoragisk hjerneslag.

Andre Supplements

En rekke andre vitaminer og kosttilskudd kan også være godt å ta etter et slag. Koenzym Q10 kan bidra til å øke blodstrømmen til hjernen og hjelpe hjerneceller til å produsere energi. Vinpocetin kan også øke blodstrømmen til hjernen samt forbedre kognitiv funksjon, og hindre dannelse av blodpropp, ifølge PureHealthMD.com. En acetyl-L-karnitin supplement kan bidra til å stimulere hjernecelleaktivitet i slagpasienter.

Advarsel

Et hjerneslag er en livstruende medisinsk nødstilfelle som må behandles raskt av fagfolk. Vitaminer og kosttilskudd bør ikke erstattes av medisinsk nødhjelp hvis noen er å få slag. Rådfør deg med en lege før du tar noen vitamin eller kosttilskudd for hjerneslag utvinning og forebygging. Ikke alle kosttilskudd kan være sunt for alle mennesker. Ifølge National Stroke Association, "Tar høye doser av vitaminer anbefales vanligvis ikke."

Hvordan å omskolere hjernen etter hjerneslag

Et hjerneslag oppstår når det er utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. Når blodstrømmen er blokkert, kan cellene ikke får oksygen og næringsstoffer de trenger for å overleve. Hjernecellene dør, og pasienten mister evner som kontrolleres av de områdene av hjernen. Tidligere ble det antatt rehabilitering for å gjenvinne hjernens funksjon og fysiske og kognitive evner var nyttig bare for en kort tid etter slaget. Dagens forskning viser at selv lenge etter slaget arrangement, aktiviteter stimulere hjernen kan ha vidtrekkende positive effekter på motorisk aktivitet, syn og kognitiv funksjon.

Bruksanvisning

Omskolering hjernen etter et slag

•  Begynn treningen så snart som mulig etter slaget, med lege godkjenning. Øv på å sitte opp, flytte fra seng til stol, stående og assistert gang.

Passive range-of-motion øvelser, med hjelp av en assistent, er nyttig for å få tilbake bevegelse, gjøre deg mer komfortabel og hjelpe hjernen til å ReWire seg rundt slagskadde områder. La assistenten forsiktig flytte påvirket lem i alle retninger det normalt ville gå. Gjør disse øvelsene daglig.

Gjør de foreskrevne øvelsene selv. Dette er mer aktiv øvelse. Målet ditt bør være hele spekteret av bevegelse lem hadde før slaget, men gå sakte. Progress kan være treg. Øvelse daglig

Begrense upåvirket, sunn arm. Bruk berørte armen i stedet for å gjøre hverdagslige aktiviteter som bading, dressing og spise. Dette kalles begrensning-indusert bevegelse trening eller tvungen trening. Denne typen trening tvinger hjernen til å ReWire seg selv på en helt annen måte å flytte de berørte lem. Gjør denne øvelsen hver dag.

Gå på en tredemølle. Har noen i nærheten til å overvåke aktiviteten din, noe som gjør at hastigheten på tredemølle er ikke for fort, og at du ikke faller. Tredemølle trening har vist seg å ReWire hjernen tilkoblinger. Forskning fra Johns Hopkins University School of Medicine, rapporterte i august 2008 utgaven av "Stroke" magazine, har vist at regelmessig tredemølle trening forbedrer hjernens rewiring av slagpasienter.

Arbeidet med datamaskinen i minst en time om dagen i ni måneder. Dette har vist seg å hjelpe slagpasienter gjenvinne visuelle evne selv etter delvis blindhet har påvirket dem.

Praksis med enkle ord skrevet på kortene for å rehabilitere ordgjenkjenning. Progress kan være veldig treg. Med tid og praksis, kan du få tilbake evnen til å lese.

Øv å skrive enkeltbokstaver og enkle ord. Du må kanskje lære å bruke upåvirket hånd til å skrive, men fortsette å øve med den berørte hånden. Tvinge deg selv til å bruke de berørte lem bygger nye forbindelser i hjernen. Vær snill mot deg selv og praksis daglig.

Tips og advarsler

 • Assistenter og kjære bør være oppmuntrende og positive. Slagpasienter kan bli deprimert av deres tap av evner. Du kan være trygg på at ytterligere rehabilitering selv år etter et hjerneslag kan produsere gode resultater.

Bør du ha en massasje etter 2 glass vin?

Know Your Body

Kun to glass vin vil ikke beruse de fleste voksne. Men, du er den beste dommeren av din egen kropp. Måle graden av beruselse og spesifikk alkoholtoleranse når man drikker ikke bare før en massasje, men som en generell velvære regel.

Profesjonell Opinion

De fleste massasje fagfolk anbefaler at du avstår fra å drikke før en massasje. Massasje frigjør giftstoffer fra musklene, noen som strømmer inn i blodet. Virkningene av alkohol bli forsterket etter en massasje, ikke i en behagelig måte. Tilstrømningen kan påvirke leveren.

Bottom Line

Fordi massasje støtter blodstrømmen, er å drikke alkohol før en massasje ikke foreslått. Faktisk noen massasje terapeuter og spas har ingen tjenestereglene for berusede personer. Men som voksen, er det ditt ansvar å holde alkoholinntaket - og med bare to glass vin - i sjakk. Det koker ned til en personlig avgjørelse, hvorvidt du ønsker å drikke før en massasje, men det frarådes.

Hvordan beholde hjernen etter hjerneslag

Falt dødeligheten av hjerneslag 29,7 prosent 1995-2005, ifølge American Heart Association. I dag er det omtrent 6.500.000 slagrammede som bor i USA. For disse personene, beholder sine pre-takts hjernen fungerer er en topp prioritet.

Bruksanvisning

•  Oppsøk lege øyeblikkelig. Det er et ordtak blant leger, at tiden er hjernen. Med andre ord, blir øyeblikkelig medisinsk hjelp er nødvendig for å minimere skade av et slag, og dermed beholde så mye av den pre-takts hjernen fungerer som mulig.

Ifølge en artikkel publisert i Journal of cerebrovaskulære sykdommer, har tidlige terapi vist seg mest effektive. Dette inkluderer trombolyse terapi utstedt innen de første 3 timer etter et hjerneslag og nervecellene narkotika, som må gis tidlig for å være effektive. Ideelt sett vil denne behandlingen starte før ankomst på sykehuset og fortsette i akuttmottaket og i slagenhet.

Prøv rekreasjons terapi. En rekreasjons terapeut arbeider for å integrere slagrammede tilbake til sine lokalsamfunn. Dette kan inkludere å ta pasienten til museer og biblioteker, samt organisere partier og engasjere seg i samtaler med pasienten. Ifølge Richard C. Senelick, forfatter av boken, Living With Stroke: A Guide for familier, kan rekreasjons terapi forbedre din problemløsning ferdigheter, avslapping, selvstendighet, humør, selvtillit og andre ferdigheter avgjørende for utvinning.

Prøv Constraint-Induced Therapy (CIT). De fleste overlevende kompensere for de ferdigheter som de tapt som følge av hjerneslag. For eksempel, hvis styrke i sin høyre arm er tapt, de bruker sin venstre arm oftere enn de gjorde før slaget. CIT fokuserer på tre prinsipper: begrensningen (unngå kompensasjon), tvungen bruk (krever bruk av svekket ferdighet), og samlet seg praksis (krever begrensningen og tvunget bruk hver dag og hele dagen.

CPT er tilpasningsdyktig i at du kan bruke disse prinsippene for å ta uansett ferdigheter ble tapt som følge av hjerneslag. For eksempel, hvis du har språkproblemer, motstå trangen til å gest, tegne eller skrive ned ordene du ønsker å snakke og i stedet tvinge deg selv til å snakke i løpet av dagen.

Opprettholde et positivt syn under behandlingen. En 2007 studie publisert i British Journal of Psychiatry tyder på at depresjon kan spille en rolle i hvorvidt hjernen øker etter et slag. Studien fant at personer som tar antidepressiva etter en stoke viser signifikant større forbedring i kognitiv funksjon enn sine kolleger. Forfatteren av studien advarer imidlertid at gevinstene kan tilskrives de antidepressiva og ikke hvorvidt den enkelte var deprimert før du tar dem.

Øvelser for å styrke ankel etter hjerneslag

Strokes påvirker bevegelse ved å skade deler av hjernen. Som følge av minsket bevegelighet evne, kan musklene i kroppen atrofi, inkludert musklene i bena. Anklene er viktig for fotturer, som de kobler benet og foten. Bruk ankelen styrkeøvelser for å pleie din muskelen tilbake til formen. Avhengig av alvorlighetsgraden av hjerneslag, kan du ønsker å endre disse øvelsene som passer din egen styrke og evner. Kontakt lege før du begynner på et treningsprogram.

Ankel dorsalfleksjon

Ligg flatt på ryggen, og legge et håndkle under din venstre leggen. Hold bena rett og slappe av ved å puste dypt. Peke nøye tåen ut så langt du kan. Hold denne positur i 10 sekunder eller så lenge du føler deg komfortabel. Slapp av foten i fem sekunder. Hold pusten dypt, sakte og avslappet. Disse åndedrag vil holde kroppen godt oksygenrikt. Trekk tærne så langt tilbake mot kroppen din som du kan. Hold denne positur i 10 sekunder. Om nødvendig, hold foten med hendene. Slapp av foten i fem sekunder. Har 10 reps av disse med hvert bein. Denne øvelsen vil bidra til å øke ankelen muskelstyrke.

Foot Inversjon

Sitte i en stol med ryggen rett. Gjør din venstre fot mot høyre fot så langt du kan. Finn din komfortsone, og bevege seg litt utover det. Ikke gå for langt, eller du vil anstrenge musklene dine. Hold ankelen i denne posisjonen i 10 sekunder. Pust dypt. Flytt venstre mat i motsatt retning så langt du kan. Igjen, prøv å flytte bare litt utenfor din komfortsone. Hold denne positur i 10 sekunder. Bevege foten tilbake til rett stilling. Gjør denne øvelsen med høyre fot. Alternative hver fot for totalt 10 ganger per fot. Denne øvelsen vil bidra til å øke ankelen utvalg av bevegelse.

Ankel Circles

Sitte i en stol. Hold ryggen presset hardt mot baksiden av stolen. Plukk din venstre fot opp i luften. Pust dypt, og hold foten i luften i fem sekunder. Sakte beveger foten i klokkens bevegelse i luften. Gjør fem sirkler før du lar foten slappe av. Løft høyre mat, og gjøre den samme øvelsen. Gjenta fem reps to ganger for hver fot. Denne øvelsen vil bidra til å øke omfanget av bevegelse og bygge styrke i ankelen. Det er en av de mer vanskelige oppgaver å gjøre, som du må holde beinet opp og flytte ankelen på samme tid. Det er også en av de mest effektive ankel øvelser.

Tabell Strekker

Stå foran et bord med hendene på bordplaten. Dine hender vil bidra til å holde balansen under denne øvelsen. Sakte heve deg opp til dine tiptoes, med hælen holdt så høyt opp i luften som du kan administrere. Hold denne positur i 10 sekunder. Senk deg ned på bakken, og hvile i fem sekunder. Løft venstre helbrede, og hold den inne i 10 sekunder, senke igjen for fem. Løft høyre for samme varighet og hvile. Løft begge dine heals for samme varighet og hvile. Sørg for at du veksler mellom venstre, høyre, og begge hæler for totalt 10 heiser for hver. Denne øvelsen er den mest krevende øvelsen på denne listen, så bare gjøre det etter at du har mestret de tidligere øvelsene eller føler deg sterk nok til å håndtere det.

Dietter for å oppmuntre hjernens funksjon etter hjerneslag

Et hjerneslag oppstår når normale blodtilførselen til hjernen blir avbrutt eller redusert, noe som fører til skade på hjernen selv. Prognosen for slagpasienter er i stor grad avhengig av hvor raskt de får behandling etter utbruddet av tilstanden, som hjerneceller vil begynne å slutte å fungere i løpet av minutter etter opphør av blodstrøm. Utvinning fra et hjerneslag er aldri enkelt; Den kan imidlertid bli hjulpet med riktig ernæring.

Stroke Diet Basics

Ifølge informasjon fra Cleveland Clinic, spise godt å komme seg fra et slag begynner med en grunnleggende sunt kosthold bestående av en stor mengde av frukt og grønnsaker, hele korn, magre proteiner (lav-fett kjøtt, fjærfe og sjømat), og en mindre mengde sunt umettet fett og samtidig unngå både mettede og trans fett så mye som mulig. Bestrebe seg på å planlegge måltider ved hjelp av regnbue tilnærming --- hver dag sikte på å spise minst en frukt eller grønnsak fra hver regnbuens farger for å sikre at kroppen har en tilstrekkelig tilførsel av vitaminer, mineraler og antioksidanter for å reparere skadene under slaget. Konsumere minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag for å komme i gang på veien til utvinning. Begrense mengden av natrium i kosten, fordi natrium inntak kan føre til høyt blodtrykk, en tilstand som kan føre til et nytt slag. Begrense bruken av bordsalt, og alltid se etter lav-natrium alternativer til dine favoritt mat.

Stroke Recovery Tilskudd

Supplere din diett med følgende elementer for å ytterligere styrke kroppens evne til å sprette tilbake fra et slag. Begynn tilskudd diett med minst 5 til 10 gram høykvalitets fiskeolje per dag. Fiskeolje er rik på omega-3 fettsyrer, som kan hjelpe deg å unngå risikoen for fremtidige slag og styrke hjernens funksjon, ifølge PureHealthMD.com. Mål å også konsumere vitaminer D (minst 1,000IUs daglig) og E (minst 400IU per dag), sammen med vurderer en hjerne-boosting supplement som acetyl L-karnitin (1-4 gram daglig) eller vinpocetin (20 milligram daglig ). Dette kan bidra til å øke blodtilførselen til hjernen, til rette for en jevnere utvinning fra en traumatisk opplevelse.

Hvordan å gjøre bryst massasje Etter styrking

Plastiske kirurger ofte råde brystforstørrelse pasienter å massere sine implantater post-op for å hindre fasthet, og for å skape mykere mer naturlige bryster. Bevisst manipulerer brystet bidrar til å motvirke kapselkontraksjon, som er den vanligste komplikasjonen som følge av brystforstørrelse operasjon. Kapselkontraksjon er arrvev som danner seg rundt fremmede materialer som settes inn i kroppen. Stretching arrvev ikke bare holder dem myke, men også bryter opp små bindende innsnevringer og skaper rom for å gi implantatet bevegelse. Tre vanlige anbefalte massasje teknikker er: kompresjon, forskyvning og klemme.

Bruksanvisning

Komprimering, Displacement og klemme

•  En eller alle av følgende massasjeteknikker bør praktiseres i minst 30 minutter per dag de første 3 månedene, og fem minutter en dag etter 3 måneder. Du kan utføre disse alene, med en partner, og med eller uten klær. Fortrinnsvis er følgende øvelser utføres best i dusjen eller når du er varm og avslappet.

Det er tre alternativer som du kan bruke når du bruker komprimering massasje metode.

Alternativ 1: Bruk din flatet hånd å komprimere implantatet mot brystet. Trykk hardt flate implantatet, men ikke hardt nok til å være smertefullt. Du kan også bruke armen din, trykke underarm tvers av begge brystene.

Alternativ 2: Legg deg ned på gulvet på magen. Heve begge armene rett over hodet ditt.

Alternativ 3: Bruk en øvelse ball. På gulvet, vikle armene rundt ballen og rulle fremover på knærne, liggende på ballen. Implantater bør komprimeres mot ballen, og overkroppen skal være litt parallelt med gulvet.

Ved bruk av fortrengning metode, plasserer hånden på midten av implantatet. I en sirkulær bevegelse rotere implantatet til de ytterste hjørnene av brystlommen, og pass på å massere implantatet inn i alle fire kvadranter. For eksempel, øverst til venstre, nederst til venstre, nederst til høyre og øverst til høyre, og deretter gjenta i motsatt retning. Når du utfører forskyvning du bør holde implantatet i hver posisjon for et par sekunder.

Til slutt, klem implantatet. Med start fra bunnen, presse bryst over midten av implantatet nok til fullstendig å flytte implantatet opp så høyt som det kan gå. Ikke klem. Føle og se implantatet faktisk flytte. Gjenta denne metoden flere ganger beveger seg rundt brystet.

Siden svært brystforstørrelse er unik, vil legen din fortelle deg når og hvordan du kan begynne å massere dine implantater. I gjennomsnitt vil legene har du starter noen dager post-op.

Løsninger for utmattelse etter hjerneslag

Fatigue er et vanlig symptom for mennesker som har hatt slag. Ifølge National Stroke Association, om lag 30 prosent til 70 prosent av slagrammede lider av utmattelse. Men du trenger ikke å la tretthet komme i veien for å ha et normalt liv. Det er ting du kan gjøre som vil ha deg følelsen mer våken og på vakt.

Fatigue-Fighting Foods

Visse matvarer kan bekjempe tretthet og bidra til å øke humøret. Spise en godt balansert kosthold er viktig hvis du ønsker å øke din energi og opprettholde den i løpet av dagen. Dette er fordi kroppen din fordøyer fett, proteiner og karbohydrater på ulike tidspunkter i løpet av fordøyelsen. Karbohydrater er fordøyd først, protein blir fordøyd neste og fett er ikke fordøyd før de reiser hele veien ned i tarmen. Spise en snack fylt med karbohydrater vil gi deg en rask økning av energi, men det vil ikke vare lenge. Å spise frukt er en sunn måte å snack på karbohydrater fordi frukt er fullpakket med vitaminer, pluss at du dra nytte av en bit av fiber, også. Mat med høyt fett, salt og sukker vil ikke gjøre noe for deg i energiavdelingen, pluss at de er dårlig for din tilstand. Pass på å drikke nok vann, fordi det er det mest essensielle ingrediensen i stoffskiftet. Energi er avhengig av et godt fungerende metabolisme.

Fysioterapi

Fysioterapi er et viktig skritt i restitusjonsprosessen. Dine fysiske terapitimer kan også hjelpe deg med å bekjempe tretthet. I begynnelsen kan det virke overveldende og faktisk tappe mer energi fra deg. Men etter at du har fremgang med behandlingen din, vil du ha nytte av fleksibilitet, styrke og utholdenhet. Du vil vokse seg sterkere for hver økt, så hverdagslige aktiviteter som dressing, spise, snakke og gange vil ikke tappe all din energi lenger. Også gjenvinne uavhengighet vil sannsynligvis forbedre humøret og gir deg en ekstra fjær i trinn.

Snakk med din lege

Hvis du føler deg overveldet av tretthet, snakk med legen din om din situasjon. Noen medisiner foreskrevet for slagrammede kan gjøre deg døsig. Legen din kan endre dine medisiner hvis han føler at du opplever negative bivirkninger. Spør legen din om han kan gi deg en diett og mosjon plan for deg å følge - kosthold og trening kan bidra sterkt i å bekjempe tretthet.

Legen din bør være i stand til å anbefale et slag støttegruppe for deg å delta, så vel. Gruppe terapi er gunstig, fordi du kan snakke med andre som går gjennom de tingene du er. Alle kan dele tips og triks om å bekjempe tretthet.

Hva er de Sekundære konsekvenser etter hjerneslag?

Et slag oppstår når en del av hjernen som er berøvet for en tidsperiode fra blodstrømmen, noe som betyr at denne delen av hjernen ikke får oksygen og andre nødvendige substanser. Dette kan føre til en rekke effekter og eventuelt varige komplikasjoner.

Muskel Impact

Et hjerneslag kan føre til en påvirket person til å miste kontrollen eller bruk av alle eller noen av musklene på den ene siden av kroppen, ifølge Mayo Clinic.

Kommunikasjon

Hjerneslag kan føre til en verbal kommunikasjonsproblem kjent som afasi, ifølge Mayo Clinic. I afasi, individer har problemer med å snu ideer til ord.

Kognitive og minneproblemer

The Mayo Clinic rapporterer at slag kan føre til noen hukommelsestap samt vansker med å forstå eller behandle informasjon.

Smerte

En annen komplikasjon av helvetesild er smerte, prikking eller andre lignende følelser. Sentral smerte syndrom (CPS), en type av smerte oppleves som et resultat av slag, er vanskelig å behandle fordi smerten er følt i hjernen (i motsetning til signaler sendt fra en annen del av kroppen til hjernen), i henhold til Mayo Clinic.

Betraktninger

The Mayo Clinic rapporterer at det er viktig å oppsøke øyeblikkelig medisinsk behandling for hjerneslag for å minimere skader på hjernen, så vel som risikoen for komplikasjoner.

Behandling

Målrettede fysiske og andre terapimetoder er generelt anbefalt i forvaltningen av komplikasjoner av hjerneslag, ifølge Mayo Clinic.

Hvordan forbedre Strength etter hjerneslag

Utvinne fra et hjerneslag kan være en lang og vanskelig prosess. En pasient kan oppleve tap av følelse eller kontroll over ulike deler av kroppen, noe som gjør det vanskelig å komme seg rundt og gjøre ting "normalt." Fysioterapi vil ofte være et krav for slagpasienter foreskrevet av sin lege. I tillegg, selv om det er ulike øvelser som kan gjøres hjemme for å bidra til å forbedre en slagpasient styrke.

Nyere studier ved Universitetet i Edinburgh i Skottland har bevist at slagpasienter som går, sykkel og gjøre små lav effekt øvelser regelmessig kan bidra til å forbedre sin styrke. Disse øvelser og bevegelser vil bidra til å øke muskel tone og funksjon i kroppen, noe som gjør vanlige bevegelser og oppgaver mye enklere overall.

Bruksanvisning

•  Walk i et jevnt tempo på en tredemølle eller ute i minst 10 minutter hver dag. En pasient trenger ikke å gå en viss avstand eller på et visst tempo eller hastighet, men de vil bare trenger å få mosjon og walking bevegelse hver dag.

Cycle på en stasjonær sykkel hver dag i minst 10 minutter. Igjen, er hastigheten eller mengden av avstanden ikke viktig, men bare den bevegelse vil bidra til å komme pasienten.

Løft og strekk de berørte lemmer hver dag, minst tre ganger om dagen. Løft benet (ben eller arm) som om en vekt var festet. Dette vil få pasienten tilbake i rytme eller bevegelse for å flytte det lem.

legge Gradvis vekter til lem jobbes med for styrke. Løft de små vekter på det berørte området for 10 repetisjoner, 3-5 sykluser hver dag. Fest vekten til enten armen eller benet som er berørt mest og arbeidet med å bygge den styrken. Start med de minste vektene mulig, og gradvis øke vekten over tid. Ikke øke med mer enn £ 1 en uke.

Fortsett vekt trening diett sammen med gåing og sykling hver dag. Fortsett denne praksis i minst tre måneder, eller så lenge som det kan ta for å se resultater.

Tips og advarsler

 • Ikke bli motløs hvis du ikke ser resultater med en gang. Den styrketrening vil ta tid å produsere betydelige resultater, og det er viktig for en pasient å fortsette med de regimet for en konsistent tidsperiode. Når resultatene begynner å vise, bør pasienten fortsette øvelsene regelmessig for å holde de berørte musklene tonet.

Hva er fordelene med massasje for Strokes?

Hva er fordelene med massasje for Strokes?


Strokes hemme blodstrømmen til hjernen og er ofte et resultat av en blodpropp eller briste blodåre. Et hjerneslag fratar hjernevev av oksygen og kan gi forbigående eller permanent hjerneskade. Strokes kan føre til lammelser, hukommelse og tale tap, mobilitet utfordringer og andre kognitive og følelsesmessige nedskrivninger. Massasje kan hjelpe i utvinning ved å redusere stress, forbedre sirkulasjonen og ved å tilby en healing touch til pasienten.

Pusterom

Rehabilitering etter hjerneslag er en lang vei, generelt og massasje er en utmerket supplement til fysioterapi, logopedi og andre behandlinger som kan være nødvendig under utvinning. Å ha en massasje er en avslappende opplevelse for nesten alle, men spesielt for en strek overlevende, som det er et sårt tiltrengt pusterom fra den mentale og emosjonelle belastningen av rehabiliteringsprosessen. Slagpasienter kan oppleve depresjon og angst. Massasje er en klinisk bevist metode for å redusere stress og forbedre fysisk og følelsesmessige velvære. Slagpasienter som fikk 10 minutter med langsom-takts ryggmassasje daglig hadde lavere blodtrykk, puls, smerte og angst enn de som ikke hadde noen massasje, ifølge en 2004 studie kalt "Effektene av slow-takts ryggmassasje på angst og skuldersmerter hos eldre slagpasienter ", utført av The Hong Kong Polytechnic University.

Livskvalitet

Selv om en slagpasient er paralysert og ikke sannsynlig å gjenvinne mobilitet eller viss kognitiv funksjon igjen, kan massasje fortsatt bidra til å forbedre en overlevende livskvalitet ved å tilby beroligende berøring, stress og smerte reduksjon og tilrettelegge bedre emosjonell outlook. En annen studie, utført av Tilburg University i Nederland i 2010, viser at pasienter med hjertesykdom og angstlidelser kan ha en høyere risiko for slag og hjerteinfarkt, så massasje kan også brukes som et forebyggende tiltak, hjelpe dempe stress og få til avslapping i disse pasientene for å redusere risikoen for slag.

Muscle Recovery

Noen strøk resultere i tap av muskelstyrke og kontroll. Massasje bidrar til å stimulere blodsirkulasjonen til de berørte områdene gjennom milde manipulasjon av muskelfibre som flom muskelen med blod, å hjelpe en pasient gjenvinne muskelstyrke og kontroll. En av teknikkene som brukes kalles "Oppfluffingen", som bruker en kombinasjon av å stryke eller gliding bevegelser med elte og rulle for å bidra til å slappe stiv eller låste muskler, øke omfanget av bevegelse og gjeninnsette muskel minne. Hvert slag pasientens utvinning er unik og det kan fungere for en person, kan ikke fungere for en annen. Tålmodighet, et positivt syn, medisinsk støtte og et mangefasettert rehabiliteringsprogram øke slagetterlatte sjansene for og kvaliteten på utvinning.

Gjenvinne Bruk av Arm Etter en Stroke

De fleste slagrammede miste minst delvis bruk av den ene armen etter å ha fått et slag. Mens noen individer spontant gjenopprette bruken av armen innen tre til seks måneder, mens andre må gå gjennom intens mosjon og terapi for å gjenvinne bruken av armen. Uansett hva slags behandling du velger å delta i, er det viktigste aspektet ved rehabilitering etter hjerneslag tålmodighet. Mens legene trodde først at maksimal utvinning ble nådd etter et år, har nye behandlingsformer vist seg å ha positive effekter på overlevende lenge etter hjerneslag.

Tvunget Therapy

Tvunget terapi er utformet for å immobilisere den gode armen, mens engasjerende i intensiv fysioterapi for å styrke svak en. Ideen bak denne type terapi er å tillate hjernen til å koble om seg selv og sende flere signaler til den svekkede armen for å hjelpe til å gjenopprette. Hver dag blir du tvunget til å bruke dine svake arm for å bruke et håndkle, pusse tennene eller holde en bok. Noen pasienter har selv utviklet evnen til å skrive på nytt gjennom denne type terapi.

Robo Rehab Device

Den Myomo e100 NeuroRobotic System ble introdusert på New York-Presbyterian / Weill Cornell sykehus, og er utviklet for å sende elektriske impulser til musklene i armen for å gi pasienter med motorisert hjelp. Denne enheten ble opprettet for å utfordre den konvensjonelle oppfatning involverer kort vindu periode med rehabilitering. Robo Rehab Device gir hjernen en mulighet til å danne nye forbindelser med berørte lem og bedre kontroll over den svekkede arm.

Øvelser

Det finnes en rekke øvelser som en fysioterapeut eller lege vil foreslå for å hjelpe deg å gjenvinne bruk av armen etter et slag. En god og enkel øvelse å begynne med er å trekke på skuldrene opp og ned i et repeterende bevegelser. Selv om dette begynner å styrke skuldermusklene, kan du holde en ball i din svekket arm og forlenge den helt til siden. Holde armen rett, bringe armen fra side til forsiden av kroppen og tilbake igjen for å begynne. Dette starter prosessen med å gjenvinne bevegelse i armen. Etter soaking fingrene og hånden i varmt vann, gjøre enkle øvelser, som jobber med et puslespill eller holde små gjenstander i hånden. Mens noen av disse øvelsene kan være vanskelig i begynnelsen, jo mer du øver og fokus, jo raskere vil du gjenvinne bruk av armen.

Hvordan å lindre ledd Etter Exercise

Hvordan å lindre ledd Etter Exercise


Trening er noe som hver person må gjøre regelmessig. Noen ganger etter at vi trener, føler vi sår, litt stiv eller selv har hovne og verkende ledd. Det er flere måter å hjelpe berolige leddene etter trening.

Bruksanvisning

•  Begynn lindrende leddene etter trening ved å ta forebyggende tiltak før du begynner treningen. Sørg for at du bruker joggesko som tilbyr riktig mengde støtte til kroppen din størrelse og type trening. Hvis du har et problem med leddgikt i leddene, prøve å bruke en støtte for felles område som et kne støtte, albue støtte eller håndleddet støtter. Ikke gjør høyere effekt aerobic type trening hvis du har felles problemer. Prøv power walking i stedet for jogging eller lav innvirkning aerobic i stedet for høy effekt. Viktigst, varme opp og strekke skikkelig før du begynner å trene.

Avslutt treningen eller innløsningsperiode, og deretter ta deg tid til å kjøle seg ned og strekke. Stretching er like viktig etter trening som det er før du starter treningen. Stretching virkelig hjelper ledd og muskler til å slappe av og bidrar til å unngå smerte senere.

Ta et varmt bad for å slappe av. Virkelig bosette tilbake og suge i karet. Et varmt bad, spesielt hvis det er et boblebad, hjelper alle aspekter av kroppen etter en treningsøkt. Hvis du ikke har tid til et langt bad i det minste gå for en varm dusj. Enten det er en soaking bad eller varm dusj, vil gjøre dette rett før sengetid virkelig hjelpe kroppen din å slappe av etter en god natts søvn.

Slapp av i en badestamp å hjelpe lindre leddene etter trening. Den oppvarmet badestamp gir lignende effekter til et boblebad, som de er både avslappende ledd og muskler med trykk jets sirkulerende varmtvann.

Plasser en ispose på felles område som er verkende eller hovne etter trening. Hvis du har et felles område som er regelmessig hovne etter trening, kan det være lurt å investere i en mer terapeutisk type ispose eller kald pack. Disse er vanligvis større, kan brukes flere ganger og faktisk kan bryte helt rundt leddet for å hjelpe berolige.

Gni felles områder med en aktuell smertestillende, salve eller liniment å hjelpe lindre ubehag. Det er mange på markedet, og du kan finne mange som gir en kald, tingly følelsen uten å bruke kjøleelementer. Du må kanskje gjøre en del prøving og feiling for å finne produktet du foretrekker.

Avtal å få en massasje etter en treningsøkt. Det er full kroppsmassasje eller noen som er spesielt utformet for å gni muskel og ledd områder som trenger å være avslappet. I tillegg kan du ha dem bruke varme oljer og gni ut verkende muskler og ledd.

Hint

 • Hvis din kald ispose er for ubehagelig å plassere direkte mot huden, plasserer ispose i et tynt håndkle eller putetrekk.

Hvordan nyte livet etter å ha fått en Hemorrhagic Stroke

Ifølge Verdens helseorganisasjon, rundt 17 millioner mennesker verden over dør hvert år av hjerte- og karsykdommer og hjerneslag. Gjenlevende et hjerneslag er bare halvparten av kampen. Lære å nyte livet igjen er der slaget er vunnet. Jeg kan fortelle deg at det er verdt all innsatsen fordi jeg overlevde et slag, og jeg er takknemlig for å være i live.

Bruksanvisning

Hvordan nyte livet etter å ha fått en Hemorrhagic Stroke

•  Bli med i en støttegruppe. Det er lokale støttegrupper i ditt samfunn som består av mennesker akkurat som deg-slagrammede. Spør legen din for å anbefale en gruppe som ligger på ditt lokale helseinstitusjon. Kontakte American Stroke Association å lage en forbindelse og få et gratis abonnement til Connection magazine.

Journal din historie. Det er et sted hvor jeg har gått for så mye mer støtte enn jeg fikk noe annet sted, og det er The aneurisme og AVM støtteområdet, sponset av University of Georgia.
Det hjelper å snakke om slag og dele dine erfaringer med andre. Du har gjennomgått en traumatisk hendelse i livet ditt, og du trenger å snakke om det. Du er i live, det er en lykkelig slutt, men i øyeblikket, kan du føle noe annet. Alle slagrammede sliter på et tidspunkt i gjenopprettingsprosessen.

Den Aneurysm og AVM støtteområdet har tusenvis av fortellinger som er skrevet av folk som deg og meg som har lidd hemoragisk slag, og de svarer og støtter hverandre. Området er internasjonalt, og du kan selv sammenligne behandlinger til de i andre land.

Finn en lege som er følsom for restitusjonsprosessen. Hvis legen din ikke bruke tid til å lytte til dine bekymringer, finne en annen lege. Legen til pasient forholdet bør være en pleie en og er kritisk i gjenopprettingsprosessen. Legen min var aldri for opptatt til å godta mine telefonsamtaler. Slik støtte er avgjørende.

Sett av tid til å gro. Ikke slå deg opp under utvinning perioden. Det er for enkelt å legge skylden og tukte deg selv for din manglende evne til å oppnå selv de minste oppgaver. Tar en dusj var vanskelig for meg, som jeg ofte glemte å ta av meg klærne før klatring i dusjnisje. Latterlig som det kan høres, den skadde hjernen spiller fryktelige triks på hukommelsen. Selv om det kanskje aldri helt tilbake, det gjør bli bedre over tid.

Rest, deretter hvile litt mer. Jeg kan ikke understreke viktigheten av å hvile nok. Alle ting krever tid å helbrede og hvile prosess hastigheter healing. Gjennom vedvarende hvileperioder, begynner hjernen å regenerere seg selv og hodepinen visne, minnene tilbake og healing begynner. Du kan også finne deg selv å le litt mer når du har hatt en god lur. Jeg vet jeg gjorde.

Belønn dine prestasjoner uansett hvor liten. Jeg husker første gang jeg var alene hjemme etter mitt hjerneslag. For en førti-noe år gammel, kan dette ikke fremstår som en milepæl, men det var første gang på åtte måneder at jeg var alene. Jeg hadde ikke brenne ned huset, selv om jeg fortsatt var å glemme å slå av komfyren. Jeg fikk ikke gå i nærheten av ovnen fordi jeg husket at jeg noen ganger har glemt å slå den av. Det var et stort gjennombrudd for meg. For å feire, øses jeg en stor bolle med iskrem og spiste den ute i frisk luft. Lære å navigere gjennom kortsiktige minne tap har gjort livet mitt lettere, og jeg feire den vellykkede navigering, både store og små.

Tips og advarsler

 • Avfinne seg som du vil være annerledes etter hjerneslag. Hvordan kunne du lider en hjerne angrep og tilbake til hverdagen? Det er bare ikke mulig å tenke at livet ikke vil bli endret for alltid. Jeg anser min hjerneslag som en velsignelse. Jeg mistet det meste av min korttidshukommelse, og jeg kan ikke huske halvparten av de tingene som jeg pleide. Sammen med det, jeg mistet alle de tingene som jeg stresset over veldig. Jeg er en lykkeligere person nå fordi jeg ikke kan huske momentan distraksjoner i livet mitt. Innse at folk som elsker og bryr seg om du er så glad for at du er i live, vil de være villige til å akseptere den nye deg med alle de feil og mangler som er inkludert.
 • Evaluere livet ditt for å finne ut hva som har forårsaket din hjerneslag. Røyke? Du bør søke hjelp til å slutte umiddelbart. Høyt kolesterol? Ta medisiner eller endre kostholdet. For de som liker meg, sunne, glade førti-somethings som opplever et slag ut av ingenting, det var en arvelig gen gjennom mitt DNA. Hvis noen i din familie har en historie med slag eller aneurismer, vil en enkel blod evaluering avgjøre om du er i faresonen. Jeg visste aldri. Jeg kunne ha hatt forebyggende kirurgi i stedet for radikal hjernekirurgi og nesten sudden death. Jeg er en av mindre enn 5% av befolkningen som overlever en sprukket hjernestammen aneurisme-en massivt hjerneslag.

Hvordan gjenopprette kognitive ferdigheter etter et slag

Et hjerneslag oppstår når det er et problem med mengden blod som er å få til hjernen. Dette kan bety at det er for lite blod i hjernen (ischemisk), eller at det er for mye blod i hjernen (hemoragisk slag). Uavhengig av hva som forårsaket slag, er det mulig å gjenvinne mange av de kognitive ferdigheter at man går tapt som et resultat av slaget.

Bruksanvisning

•  Oppsøk lege øyeblikkelig. Studier indikerer at utvinne kognitive ferdigheter etter et slag er maksimal i løpet av de første tre månedene etter hjerneslag, ifølge en artikkel publisert i "Stroke", en medisinsk journal of American Heart Association. Det er imidlertid noen bevis, inkludert en studie ledet av Dr. David W. Desmond og publisert i samme tidsskrift, noe som indikerer at langsiktige kognitive gevinster er mulig for enkelte slagpasienter. Likevel begynner behandling umiddelbart etter et hjerneslag er avgjørende for å utvinne kognitive ferdigheter.

Bruk en software-basert program for å trene arbeidsminnet. Arbeidsminnet er en viktig kognitiv ferdighet som lar deg holde visse opplysninger i tankene dine for korte perioder av gangen. Det er direkte relatert til din evne til å holde fokus. Ifølge en studie utført av Dr. Helena Westerberg, og publisert i tidsskriftet "Brain Injury", 89 prosent av deltakerne som brukte programvaren viste betydelige forbedringer i alle oppgaver knyttet til arbeidsminnet. Disse forbedringene var basert på nevropsykologiske tester og en selvrapportert vurderingsskalaen om symptomer på kognitiv svikt. Programvaren er produsert av gruppen Cogmed.

Gjennomgå visuospatial trening. Visuospatial trening kan være så enkelt som å spille et action intens videospill på datamaskinen. (Se http://www.journalofvision.org/8/16/13/article.aspx ) En studie utført av forskere ved University of South Alabama og University of North Carolina i Charlotte, fant at visuospatial trening bedret kognitiv funksjon av slagpasienter, inkludert deres evne til å reagere eller orientere til noe som vises på motsatt side stedet av sin skade. (Se http://psychcentral.com/news/2009/01/14/cognitive-therapy-aids-brain-rehab/3633.html )

Start et treningsprogram. Trene triggere vekstfaktorer som gjør dine nevroner sterkere og forbedrer din evne til å lære, ifølge Carl Cotman, direktør for Institutt for Brain Aging og demens ved University of California. Dette er viktig for personer som lider av hjerneskader, inkludert hjerneslag. (Se http://www.livescience.com/health/080806-brain-exercise.html ) En øvelse rutine trenger ikke å være komplisert eller dyrt, det kan være noe så enkelt som å gå hver dag, eller dans.

Motivasjon er en stor del av utvinning. Terapi kan være frustrerende og din evne til å bli motivert og optimistisk er et sentralt element. Du kan vurdere å bli med i en støttegruppe for slagrammede. På American Stroke Association linken nedenfor, kan du finne en støtte gruppe i ditt område eller til og med starte din egen.

Hvordan gjenvinne balansen etter et slag

Hvert år, nesten 800.000 amerikanere lider et slag - når blodtilførselen til hjernen er blokkert, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Hjerneceller dør som et resultat av den hindring, som er forårsaket av enten en blodpropp eller en burst blodkar. Slagrammede kan lide et bredt spekter av komplikasjoner, inklusive tap av balanse. I mange tilfeller kan imidlertid balansen kan bli gjenopprettet.

Bruksanvisning

En øvelse. Starte en øvelse rutine ved hjerneslag kan forbedre din balanse og bør startes så snart som mulig etter hjerneslag, ifølge Toronto Rehab. Spør legen din før du begynner på et treningsprogram, og spør din rehabiliteringsterapeut for balanse spesifikke øvelser. Ett enkelt eksempel: Sittende i en stol og stå opp.

•  Vurder bukseseler. Ifølge en studie utført av Dr. Ruth Kent ved University of Leeds, ved hjelp av en skinne eller en spenne ved hjerneslag kan hjelpe slagrammede gjenvinne langsiktig balanse og mobilitet.

Bruk en balansebrett. En balansebrett er en disk med en halvkule ligger på nederst i midten. Målet er å stå på platen og prøve å holde den vannrett (dvs. uten kantene berører gulvet). En balansebrett kan hjelpe slagrammede gjenvinne balansen, og er tilgjengelig på de fleste butikker som selger treningsutstyr.

Lær implisitte-læringsteknikker. Implisitt læring innebærer læring av informasjon uten evne til å beskrive kunnskap om hva som er lært (dvs. få kunnskap gjennom eksponering, for eksempel sykling). Et eksempel på implisitt læring omfatter feil mindre læring. Feil-mindre læring innebærer ikke å fortelle en person hva han gjør galt eller riktig. Snarere, rett og slett lærer pasienten mens du gjør noe som gradvis blir vanskeligere. (Et eksempel: du står opp og strekker seg etter et objekt som er plassert lenger og lenger unna hver gang). Ifølge en studie publisert i Journal of Physical Therapy, implisitt læring, spesielt feil mindre læring teknikk, viste seg å være mer effektive i å forbedre balansen av slagrammede enn eksplisitte læringsteknikker.