Digidexo.com

kolikk lignende smerter hos voksne

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne


Selv om kolikk er vanligvis en tilstand som er forbundet med babyer, kan voksne lider lignende symptomer. Det finnes en rekke underliggende tilstander som kan fremkalle smerter kolikk hos voksne, så vel som en rekke måter for å behandle eller håndtere symptomene. Hvis du har kolikk smerter og er bekymret, er det viktig å oppsøke lege for å finne årsaken.

Identifikasjon

Kolikk er identifisert som en smerte i magen, korsryggen eller brystet som ofte oppstår etter å ha spist. Det kan være forbundet med visse matvarer, for eksempel krydret eller melkeprodukter. Dette symptomet kan også være ledsaget av andre sekundære symptomer som tretthet, oppblåsthet, vind, halsbrann og irritabilitet. Smerten kan reise fra forsiden av kroppen din til baksiden, eller kan være inkonsekvent. I noen tilfeller kan det være en skarp, stikkende smerte i stedet for verke som de fleste forbinder med ubehag i magen.

Betydning

Kolikk smerter kan være svært ubehagelig og kan alvorlig påvirke din livskvalitet. De tilhørende symptomer kan også gi ubehag. Det er flere forskjellige årsaker til kolikk smerter, fra irritabel tarm syndrom til nyrestein, så det er viktig å få en nøyaktig diagnose fra en lege. Noen forhold vil kreve umiddelbar behandling, mens andre trenger å bli styrt. Fastsette korrekt årsak vil gjøre deg i stand til å få riktig behandling og hindre den underliggende tilstanden fra å bli verre.

Årsaker

Magesmerter kan være forårsaket av flere forhold. Det kan være på grunn av en matintoleranse, for eksempel en allergi mot melkeprodukter eller soya, i så fall symptomene vil vanligvis dukke opp etter å ha spist mat som inneholder disse stoffene. Kolikk magesmerter kan også være på grunn av nyrestein, som kanskje trenger å bli brutt opp med laser behandlinger. Denne typen ubehag i magen kan også bli funnet i irritabel tarm syndrom lider eller folk som opplever stress.

Forebygging og løsning

Forebygging og løsningen på kolikk abdominal smerte vil avhenge av årsaken. Hvis symptomene er ikke umiddelbart mulig å behandle og må forvaltes, vil legen forskrive riktig medisinering er nødvendig. Hvis årsaken er miljø - forårsaket av en matintoleranse - eliminere at mat fra kostholdet ditt vil bidra til å lette smerten. Alternativt finnes det en rekke naturmidler som fungerer som anti-spasmodics. Disse inkluderer Calamus, ingefær, wild yam og peppermynte, som kan kjøpes i tillegg form fra en helsekostbutikk.

Betraktninger

Irritabel tarm-syndrom er lett forveksles med andre tilstander som det presenterer lignende symptomer til flere andre gut lidelser. Hvis legen mistenker at du har irritabel tarm syndrom, vil en blodprøve bli gjennomført for å utelukke andre tilstander som kan forårsake kolikk smerter, for eksempel anemi, cøliaki, infeksjoner og kolitt. I sjeldne tilfeller kan legen din også ønsker å gjennomføre en endoskopi, der de undersøke tarmen ved hjelp av et lite teleskop. Dette er også for å utelukke andre tilstander som kan være årsaken til symptomene av irritabel tarm syndrom.

Ear Smerter i Voksne

Ear aches er ubehagelig og til tider smertefull. Kroppen din er å fortelle deg det er noen form for problem som må repareres når du opplever en øre verke. Mange øret smerter er et resultat av infeksjonen. Men du kan også oppleve øret aches fra voks blokkering, endringer i øret press og øresus. Din hørsel er viktig, og hvis du er i tvil om årsaken til øreverk, søke råd fra helsepersonell.

Otitis Media

Mellomørebetennelse er en ørebetennelse dypt i øregangen. Denne type øre verke er kjent som en av mellomøret infeksjon og kan være svært smertefullt. Det er ikke knyttet med tett nese, feber eller symptomer på forkjølelse eller allergi. Napp litt på øreflippen. Hvis du opplever smerte, kan du ha mellomørebetennelse. Denne typen infeksjon forårsaker øret smerter hos voksne og må behandles av lege.

Otitis externa

Otitis externa er også kjent som svømmer øre og er vanlig hos både voksne og barn. En vanlig myte med svømmer øre er at det forekommer bare hos mennesker som svømmer. Høyere luftfuktighet i sommermånedene kan også forårsake Otitis externa infeksjoner. Bakterier og sopp vokse i øregangen for å forårsake infeksjon. Dette er som oftest forårsaket av fuktighet i øret.
Du vil oppleve øret smerter, kløe i øret, rødhet på utsiden av øret, øret drenering og smerte når du svelger eller beveger kjeven din. Denne typen infeksjon bør behandles av helsepersonell siden det er bakterier og sopp i øret.

Wax Blokkering

Voks blokkering kan føre til øret smerter hos voksne. Heldigvis kan du behandle voks blokkering hjemme med en over-the-counter øret vask. Øret naturlig produserer små mengder voks for å blokkere skitt, støv og vann kommer inn i mellomøret og skade trommehinnen. Når for mye voks former, kan det ikke tørke og flasse, men bygger seg opp i øregangen.

Bruk aldri en vattpinne for å rense ørene. Fyll en pære med varmt vann eller en over-the-counter øret vask renere. Vippe hodet litt til motsatt side. For eksempel, for å rense venstre øre, tilt hodet litt til høyre. Fyll øret med vask. La vaske å sitte i flere minutter. Bøy hodet i motsatt retning for å la øret til helt renne.

Symptomer på voks blokkering inkluderer en kjedelig øreverk, problemer med hørsel og følelse som om ørene dine er fulle. Øresus er ofte forbundet med voks blokkering.

Ear barotraume

Det indre øre er forbundet med munn og kjeve av en tynn slange. Det er en liten lomme av luft mellom røret og det indre øret. Kroppen er fantastisk og holder en jevn mengde press på dette området for å beskytte det indre øret, og for å gjøre deg i stand til å høre godt. Ear barotraume oppstår når dette trykket blir ubalansert, og resultatet er øret smerter hos voksne. Landing i et fly, endre økninger i en bil eller dykking kan føre til øre barotraumas.

Hold nesen. Svelge. Gjenta flere ganger. Tygge tyggegummi i fem minutter. Hvis disse ikke lindre symptomene og øreverk, og trykket på innsiden av ørene ikke flate ut, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart fordi trommehinnene kan sprekke.

Øresus

Øresus er også kjent som tinnitus. Ringelyden kan forårsake øret smerter hos voksne. Tinnitus kan være et resultat av allergi, lunger eller voks blokkering. En underliggende infeksjon kan også føre til tinnitus i ørene. Hvis du opplever en øre verke eller øresus i mer enn én dag, bør du oppsøke lege for å sjekke om den underliggende årsaken og få riktig behandling.

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne


Bukspyttkjertelen er et organ som ligger i øvre del av magen bak magen. Bukspyttkjertelen er ca 6 til 8 inches lang hos voksne. Det er fylt med rør som kobles sammen for å danne en enkelt åpning som går inn i tarmen. Enzymene bukspyttkjertelen produserer flyten gjennom rørene og inn i tarmen hvor de bryter ned protein, fett og karbohydrater for å bli absorbert av kroppsvevet. Når en person har en pankreatisk insuffisiens, er pankreas ikke produserer nok enzymer og kan resultere i feilernæring.

Diaré

Diaré er en av de mer vanlige symptomene med en pankreas-insuffisiens. Mens normal diaré er rett og slett en vannaktig avføring, diaré som kommer fra et enzym insuffisiens vil ha fettdråper i avføringen.

Ubehag i magen

Ubehag i magen kan oppstå fra en bukspyttkjertelen insuffisiens. Mangelen på skikkelig enzymer resultater i protein, karbohydrater og fett i maten fortært å ikke bli brutt ned skikkelig. Noen mennesker kan oppleve krampe-lignende smerter og andre kan oppleve skarpe smerter. Gastrointestinale problemer er et vanlig symptom, og kan forårsake ekstremt ubehag i underlivet.

Unormal avføring

Folk som ikke opplever diaré kan ha blek, foul smelling og klumpete avføring. Krakken vil ofte være vanskelig å skylle eller holde fast ved siden av toalettet. Det er ofte fettdråper som ser ut som oljedråper som flyter i vannet etter at avføring har spylt. Noen mennesker kan også se slim i avføringen.

Uforklarlig vekttap

Den vekttap assosiert med en bukspyttkjertelen insuffisiens vil oppstå plutselig. Mennesker som opplever vekttap vil ikke ha en grunn for vekttap å skje. De vil normalt fortsatt ha en god appetitt og spiser regelmessig, men fordi kroppen ikke er absorberende nok protein, karbohydrater og fett, vil de gå ned i vekt.

Flatulens

Flatulens er rett og slett gass. Personer som lider av bukspyttkjertelen insuffisiens kan oppleve hyppig flatulens. Ofte ganger, dette vil bli fulgt med magekramper og være svært ubehagelig. Det er over-the-counter medisiner som GasX og Beano som kan hjelpe lindre ubehag.

Neuroblastom hos voksne

Neuroblastom er svært sjelden hos voksne; den er oftest funnet i barn. Men voksne kan få denne sykdommen, og det kan vare lenger for dem enn for barn. Behandling for voksne må være aggressive fordi prognosen er generelt dårlig. Neuroblastom starter vanligvis i det sympatiske nervesystemet og kan vanligvis finnes i eller rundt binyrene. Den kan vokse i ryggvirvlene, bryst, bekken, mage, lår eller nakke.

Årsaker

Neuroblasts, som er nerveceller som ikke har fullt utviklede eller modnet, kan vokse og formere seg for å danne en tumor, som er neuroblastom. Disse celler er vanligvis dannet i et foster, og mesteparten av tiden, vil den neuroblasts fullt utvikle og modnes, men det er mulig at noen vil bli liggende igjen, og vil gå sammen for å danne svulsten. En direkte årsak til dette er ikke kjent. Det er mulig at neuroblastom kan føres ned gjennom familie gener, men dette er ikke alltid tilfelle.

Symptomer

Symptomer for voksne har en mye lengre varighet enn for barn, og avhenger av hvor svulsten ligger i kroppen. En svulst i magen vil vokse og presse på andre organer, muligens forårsaker du å bli forstoppet; det kan trykke på blæren, forårsaker urin haster. Du kan føle deg oppblåst og har magesmerter. Ødem kan være tilstede i de nedre ekstremiteter så vel. Det kan føre til at nyre-eller lever å utvide, kan muligens føre til gulsott eller væske buildup i mageområdet.
Hvis svulsten er i brystet, kan du få problemer med å puste og ansiktet kan være hovne.
Andre symptomer kan være vekttap, diaré, feber, smerter i bein og rygg, blåmerker rundt øynene, og øynene dine kan stikke. Blodtrykk og puls kan også øke. Svakhet eller lammelse er muligheter.

Diagnostiske prosedyrer

Legen din vil trolig starte testing med blod arbeid og urinprøver. Dette kan bli etterfulgt av forskjellige bilde studier for å bedre se inni kroppen din for å finne ut hvor problemet ligger. Disse testene kan omfatte røntgen, CT eller MR. En ultralyd kan også gjøres. Bone skanninger kan utføres, spesielt hvis metastase, eller spredning av cancer, er sannsynlig. Hvis legen finner en svulst, vil han eller hun sannsynligvis gjøre en biopsi for å finne ut hva det er, eller benmargsbiopsi for å se om den har spredd seg.
Hvis testene peker på neuroblastom, vil legen din så iscenesette din tumor (stadier 1-4), avhengig av størrelsen på svulsten og hvor langt den har spredd seg.

Behandling

Behandling for voksne må være aggressive og omfatter chemotherpay, stråling og kirurgi (for å fjerne svulsten og visse lymfeknuter hvis metastase har oppstått). Det er mulig du kan trenge en benmargstransplantasjon i tillegg.
Det er viktig for deg å jobbe så tett som mulig med legen din slik at du kan motta de beste behandlinger tilgjengelig; alternative behandlinger kan være tilgjengelig for å hjelpe med virkningene av den aggressive medisinske behandlinger du gjennomgår. Noen av disse kan omfatte kosthold kosttilskudd, yoga eller meditasjon, accupunture eller Accupressure eller lignende naturopathic rettsmidler.

Konklusjon

Hvis du finner ut at du har neuroblastom, ikke føler alt er tapt. Selv om det ikke er en god diagnose å få som voksen, det finnes måter å bekjempe denne sykdommen. Begynne å forske og bli kjent med alt du kan om denne tilstanden. Det er så mange ressurser på nettet og i samfunnet gjennom lokale sykehus og organisasjoner. Finne andre mennesker som har denne tilstanden, og lene seg på hverandre for støtte.

Belly Button smerte hos barn

Magesmerter er en vanlig barne klage, som kan være forårsaket av en mild magesmerter eller alvorlige tarm misdannelser. Et barn vil vanligvis peke på navlen hennes da bedt om å peke på smerten. Hvis det er lokalisert smerte virkelig i navle-området, i stedet for en spesifikk kvadrant av magen eller generalisert i magen, er en lege mer sannsynlig å se etter bestemte problemer. Årsaker til navlen smerter hos barn inkluderer et fremmedlegeme, blindtarmbetennelse, tarmobstruksjon, Meckels divertikulitt og infisert urachal cyste.

Fremmedlegeme

Når et barn opplever navle smerte, "det selvsagte" må først utelukkes. Mye til en forelder forferdelse, kan fremmedlegemer bli smertelig fast i navlen og krever fjerning.

Blindtarmbetennelse

Magesmerter forbundet med blindtarmbetennelse starter vanligvis i nærheten av navlen. Som blindtarmbetennelse blir mer alvorlig, har en tendens smerten å skifte til høyre nedre kvadrant av magen. Hos barn, blindtarmbetennelse krever alltid en blindtarm så snart som mulig. Imidlertid, dersom tillegget har en abscess blir barnet behandlet med en kurs av antibiotika. Vedlegget er fjernet når byllen helbreder.

Tarmobstruksjon

Tarmobstruksjon kan medføre en alvorlig navle smerter hos barn. Dette skjer vanligvis hos barn som har hatt tidligere abdominal kirurgi eller har en soning (non-reducable) lyskebrokk. Diagnosen stilles ved CT scan eller radiologisk undersøkelse av tynntarmen, kalt en liten tarm følge gjennom. Behandlingen krever vanligvis kirurgi.

Meckels divertikulitt

Meckels diverticulum er en pose-lignende formasjon på veggen av tynntarmen. Posen er medfødt og kan bli infisert, forårsaker Meckels divertikulitt. Dette fører til skarp eller kramper og mild til alvorlig navle smerter hos barn. Symptomer er assosiert med blod i avføringen. Behandling krever kirurgisk fjerning av divertikkel.

Infected Urachal Cyste

Infiserte urachal cyster er mest vanlig i spedbarnsalder og tidlig voksen alder, og disse cyster forårsake navle smerte og navle erytem. Den urachus er en rørlignende embryologiske struktur assosiert med utvikling av blæren og urin systemer. I en fullt utviklede foster, lukkes urachus, som danner en streng-lignende formasjon heller enn et rør. I sjeldne tilfeller, ikke urachus lukker ikke. Cyster kan danne, fylles med væske og havne bakterier. Infiserte urachal cyster kreve kirurgisk fjerning.

Øresmerter hos voksne

Øresmerter hos voksne er ikke så vanlig som øresmerter hos barn. Hvis en voksen gjør opplevelsen øresmerter, behandlinger og symptomer assosiert med hans øresmerter ligner på behandlinger og symptomer for barn. Mye av øresmerter voksne har stammer fra store høyder. Det kan ofte bli løst ved å gjøre noe enkelt som å gjespe eller tyggegummi. Men voksne også kan noen ganger ha ørebetennelser som forårsaker smerte.

Symptomer

En voksen som har øresmerter kan ha en indre øret infeksjon. I tillegg til en øreverk, det er andre symptomer voksne føler når de har en indre øret infeksjon. En feber på mer enn 100 grader C, en følelse av at øret er blokkert, dempet hørsel, svimmelhet og en midlertidig tap av hørsel er alle symptomer på at en voksen kan ha en indre øret infeksjon som forårsaker øresmerter.

Årsaker

Voksne som har svakt immunforsvar er mer sannsynlig å ha øresmerter fordi ørebetennelser ofte begynne med virusinfeksjoner som forkjølelse. Likeledes, en voksen som er mindre eller som har fysiske utviklingsspørsmål som får ham til å ikke vokse til full størrelse er mer sannsynlig å ha øre problemer fordi Eustachian rør i ørene er smalere og kortere enn Eustachian rør av større voksne. Dette øker sannsynligheten for fluid å bli fanget inn i øret, og bidrar til en infeksjon og smerte i øret.

Risikofaktorer

Ørebetennelser og øresmerter er mer vanlig blant alle aldersgrupper i høst og vinter. Hvis du har problemer med sesongmessige allergier, kan du være mer sannsynlig å utvikle en ørebetennelse fordi bihulene er overbelastet. Race har også en effekt på hvem som får ørebetennelse. De av indiansk avstamning og intuits fra Alaska eller Canada er mer utsatt for å få ørebetennelser enn andre raser.

Behandlinger

Over-the-counter medisiner kan hjelpe voksne så vel som barn får noen lindring fra smertene. Legemidler med paracetamol eller ibuprofen kan være nyttig. Voksne kan ta Advil, men i sjeldne tilfeller kan det føre til en farlig lidelse hos barn, kjent som Stevens 'Johnson syndrom, i henhold til Holistisk Pediatric Association. En varm kompress plassert over øret, som er vondt kan også gi lindring. I de fleste tilfeller er det ikke mye annet som kan gjøres. Alvorlige tilfeller av øresmerter kunne kreve drenering øret; men dette er ikke vanlig hos voksne.

Forebygging / løsning

Voksne som er utsatt for øresmerter kan være lurt å bruke noen over-the-counter decongestants eller et legemiddel som brukes til behandling av allergi. Disse elementene kan være effektive fordi de bidra til å rydde opp noen overbelastning som du kan ha på grunn av allergi. Jo mindre lunger du har, jo mindre sannsynlig er det å ha indre øret smerte.

Inner Ear infeksjoner hos voksne

Indre øret infeksjoner, også kjent som mellomøret infeksjoner eller mellomørebetennelse, oppstår når øretrompeten blir infisert. Infeksjonen kan være akutt eller kronisk og er vanligvis forårsaket av væske buildup i det indre øret. Øret infeksjoner er mer vanlig hos barn enn voksne.

Årsaker

Indre øret infeksjoner er vanligvis forbundet med en forkjølelse eller andre luftveissykdom. Fluid blir fanget i hovne Eustachian rør som fører til infeksjon og smerte. En akutt indre øret infeksjon vil komme plutselig og kan forlate raskt. Kroniske infeksjoner vedvarer for en måned eller lenger med konstant betennelse i øret. Voksen indre øre infeksjoner kan være forårsaket av virale eller bakterielle infeksjoner. Adenoids ofte hovne opp under infeksjon og hevelse vil presse opp i det indre øret som forårsaker smerte.

Symptomer og risiko

Symptomer på indre øret infeksjoner hos voksne vil omfatte smerter i ørene, hørselstap, en følelse av tyngde i de berørte øret, hodepine, svimmelhet og svimmelhet. Du kan også ha pus renne ut av øret.

Forkjølelse, luftveissykdommer og sesongens allergi kan bidra til indre øret infeksjoner. Høye nivåer av smog eller luftforurensning og røyk fra sigaretter kan også øke risikoen for infeksjon.

Diagnose

Legen din vil se inni øret med et instrument som kalles en otoskop. Dette opplyste enhet vil vise noen betennelse i det indre øret. En tympanometri er en test måletrommehinnen bevegelse og en akustisk reflectometry test forteller legen din hvor mye væske er i øret.

Behandling

Legen kan ta en vente-og-se-tilnærming i 48 timer for å se om infeksjonen vil klare seg på egen hånd. Når infeksjonen ikke forsvinner, vil legen forskrive antibiotika for å drepe eventuelle bakterier som forårsaker infeksjonen. Legen kan også anbefale Advil eller Motrin for smerte. For kroniske indre øret infeksjoner, kan du bli gitt antibiotika drops å sette inn i den berørte øret. Kirurgi er sjelden, men når det er nødvendig, er den infiserte og arrete vev fjernes og eventuell reparasjon er gjort til trommehinnen.

Hjem Rettsmidler

Påfør varm komprimerer til de berørte øret for å lindre smerte. Ligge på siden med de berørte øret ned slik at enhver infeksjon kan renne ut av øret. Når utsatt for ørebetennelser, diskutere med legen din dersom allergi eller slimhinneavsvellende medisiner kan hjelpe i å senke risikoen for indre øret infeksjoner.

Symptomer på ørebetennelse hos voksne

Ørebetennelser, mens mer vanlige hos barn, kan streiken voksne. Ifølge Mayo Clinic, oppstår den vanligste ørebetennelse hos voksne i det ytre øret, og er ofte kalt "svømmer øre." Denne typen infeksjon skjer når fuktighet er fanget i øregangen fra bading, bading eller eksponering for et fuktig miljø. Bakterier formere seg i slike forhold, forårsaker irritasjon og betennelse.

Typer av øreinfeksjoner

Ifølge American Academy of Øre (AAO), svømmer øre krever behandling for å redusere smerte og forhindre mulig hørselstap. Mellomøret infeksjoner, som er mer vanlig hos barn, oppstår når et virus, som en forkjølelse, skaper en grobunn for bakterier, forårsaker smerte og hevelse som også kan føre til hørselstap. I begge tilfeller vil en lege typisk vil foreskrive en serie av antibiotika for å behandle infeksjonen.

Symptomer

I tillegg til smerter og ubehag --- som kan skarpe eller kjedelig, konstant eller midlertidig --- når du beveger hodet eller tar på øret, folk med ørebetennelser kan ha feber, sier Mayo Clinic. Andre symptomer inkluderer svetting, frysninger, hode og muskelsmerter, tap av matlyst, dehydrering, svakhet og irritabilitet. Voksne kan også oppleve svimmelhet som om verden snurrer, vaklende knær og en generell følelse av ustøhet.

Komplikasjoner

Kortsiktig hørselstap kan skyldes væske fanget i øret, noe som gjør det vanskeligere for vibrasjoner å reise langs de små knoklene i mellomøret. Hvis væske forblir i mellomøret i månedsvis, kan det føre til varig skade på trommehinnen og bein i mellomøret, og langsiktig hørselstap. Noen tilfeller, ifølge Mayo Clinic, kan føre til en bihulebetennelse kjent som mastoiditis.

Tester og diagnose

Under en eksamen, ser legen for rødhet i mellomøret med et instrument som kalles en otoskop og kan bruke en pneumatisk otoskop, som vil forsiktig puff luft på trommehinnen. Dette fører til en sunn trommehinnen til å flytte, men noe væske i mellomøret vil ikke tillate at trommehinnen til å flytte. The Mayo Clinic sier det er to smertefrie tester en lege kan bruke: tympanometri, som måler trommehinnen bevegelse, og akustisk reflectometry, som projiserer lyder inn i øret for å finne ut om det er væske til stede.

Hjem Rettsmidler

Over-the-counter medisiner, for eksempel paracetamol eller ibuprofen og decongestants, kan redusere smerte. Varm komprimerer, foreslår Mayo Clinic, eller en varmepute satt på lav og anvendt over øret kan også være til hjelp.

Hvordan behandle forstoppelse hos voksne

Forstoppelse hos voksne fører til uregelmessig avføring, smerter under avføring og hard avføring, ifølge American Academy of Family Physicians. Noen ganger forstoppet voksne kan være i stand til å passere avføring i det hele tatt. Ubehandlet forstoppelse kan føre til hemorroider, avførings og rektal prolaps. Heldigvis kan de fleste tilfeller av forstoppelse hos voksne bli behandlet hjemme med kosthold og livsstil endringer.

Hvordan behandle forstoppelse hos voksne

Hvordan behandle forstoppelse hos voksne

•  Øk væskeinntaket til et minimum av 64 oz. hver dag. Vann er det ideelle valget, men fruktjuicer er også effektiv ved behandling av forstoppelse hos voksne. Hvis du allerede drikker 64 oz. av væske hver dag, øke inntaket til minst 80 oz.

Spis et balansert kosthold, og unngå å spise matvarer kjent for å forårsake forstoppelse hos voksne, som ost og kjøtt. Iskrem og bearbeidet mat kan også føre til forstoppelse hos voksne, ifølge Mayo Clinic.

Ta en fiber supplement, og øke inntaket av høy-fiber matvarer. Hel-hvete brød, bønner, linser, fiberrikt korn, kli, linfrø, fiken, svisker og aprikoser er høy i fiber og kan bidra til å avlaste forstoppelse hos voksne.

Øvelse i minst 30 minutter hver dag. Regelmessig aktivitet hjelpemidler fordøyelsen og fremmer tarm regularitet. Turgåing og svømming er gode aktiviteter som folk flest kan trygt legge til sine daglige rutine.

Reduser inntaket av jern og kalsium, spesielt hvis du tar kosttilskudd for disse mineralene. Mineraltilskudd ofte føre til forstoppelse hos voksne, så kan andre medisiner, for eksempel diuretika, narkotika, antacida og enkelte medisiner mot hjertesykdom. Aldri avslutte enhver supplement eller medisiner uten å snakke med legen din først.

Ta et avføringsmiddel eller et annet medikament utviklet for å behandle forstoppelse hos voksne, med legen din tillatelse. Langvarig bruk av avføringsmidler kan føre til dehydrering og andre helsemessige komplikasjoner, og kan gjøre forstoppelse verre over tid, ifølge American Academy of Family Physicians. Avføringsmidler bør brukes for kortsiktig lindring bare.

Hint

  • Hvis symptomene ikke bedrer seg med livsstil og kosttilskudd endringer, sjekk med legen din. Visse medisinske tilstander, inkludert skjoldbrusk sykdom, tykktarmskreft, depresjon, nyresykdom og diabetes, kan føre til forstoppelse i noen tilfeller.

Navel brokk symptomer hos voksne

Når kroppens vev eller et internt organ spretter ut av sin normale plass i kroppen, kalles det en brokk. En navle brokk --- også kjent som en navlebrokk - kan ofte sees hos nyfødte babyer, men de kan påvirke folk i alle aldre. De oppstår når en del av tarmen presser gjennom et svakt punkt i bukveggen, forårsaker en bule. Navle brokk symptomer hos voksne er ofte forskjellige fra de i barn.

Årsaker

Noen mennesker er født med svake mage vegger, noe som gjør dem utsatt for brokk. Alder kan også være en medvirkende faktor til veggens svekkelse. Men flertallet av navle brokk er sett hos personer som er overvektige og hos kvinner som nettopp har født. The Mayo Clinic antyder at kvinner som har hatt flere svangerskap kan også være i fare. Ascites, som er en tilstand som fører overskytende fluidum å samle seg i bukhulen, kan også være en underliggende årsak.

Symptomer

Den mest åpenbare navle brokk symptom hos voksne er det uforklarlig bule rundt navlen. Bule kan være mer merkbart når løfte tunge gjenstander, hoste eller på annen måte belastende. Huden kan også være rød eller følsomme for berøring. Hvis du ikke ser klump, kan du føler det når du trykker på navlen din, selv om du kanskje ikke føler det eller se det når du ligger nede.

Diagnose

En lege kan vanligvis oppdage en navle brokk under eksamen. En ultralyd kan også gis for å bestemme det beste løpet av behandlingen.

Behandling

Legen vil legge pasienten på ryggen og prøve å presse, eller redusere, brokk tilbake på plass. Hvis dette ikke fungerer, vil legen vanligvis anbefale operasjon. I løpet av den kirurgiske prosedyren et innsnitt er gjort i bunnen av navlen, og brokk vev er returnert til sin rette plass i magen. Navlebrokk kirurgi er vanligvis utføres på poliklinisk basis.

Komplikasjoner

Det er alltid en sjanse for at en del av tarmen vil bli sittende fast i den svulmende posisjon. På dette punktet legen ikke vil være i stand til å presse den inn igjen, og det er referert til som en strangulated brokk. Blodstrømmen i en strangulated brokk vil stoppe, forårsaker smerte, kvalme og oppkast. Akutt kirurgi er nødvendig for å behandle dette problemet.

Blære infeksjoner hos voksne

Blære infeksjoner hos voksne kan være ubehagelig og upraktisk. Med riktig behandling, infeksjonen vanligvis klarner opp helt. Fordi det er en risiko for potensielt alvorlige komplikasjoner bør blæreinfeksjoner ikke bli ignorert. Konsultere en lege for umiddelbar behandling er den sikreste løpet av handlingen.

Fakta

Blære infeksjoner hos voksne, også kalt blærekatarr, har en tendens til å forekomme hos kvinner oftere enn menn. De forekommer oftest hos kvinner i alderen 20 og 50. Når en blære infeksjon utvikler, den berørte persons blære og nedre urinveiene blir overveldet av bakterier. Vevet av blæren og urinveiene blir betent. Blære infeksjoner kan være akutt eller kronisk, tilbakevendende problem.

Symptomer

Symptomer på en blære infeksjon i en voksen inkluderer hyppige oppfordrer til å urinere, smertefull vannlating og illeluktende, skyet urin. Som infeksjonen fremskritt, kan folk oppleve frysninger og feber, smerter i flankene og kvalme. Noen kvinner føler smerte under samleie.

Årsaker

Urinering vanligvis spyler bakterier fra urinveiene, men noen ganger bakterier proliferates raskere enn de kan bli revet med. Bakterien E. coli vanligvis er årsaken til blæreinfeksjoner hos voksne. Noen risikofaktorer inkluderer bruk av kateter, har diabetes og ikke drikker nok væske.

Behandling

En blære infeksjon bør behandles så snart det er diagnostisert. Hos voksne, som vanligvis betyr å ta et kurs av antibiotika. Hele kurset må tas for å sikre at infeksjonen er helt utryddet. En lege kan også foreskrive fenazopyridin, et medikament som vil bidra til å stoppe symptomene på hyppige, smertefull vannlating. Å drikke tranebærjuice kan hjelpe hastighet utvinning fra en blære infeksjon.

Betraktninger

Blære infeksjoner hos voksne bør behandles raskt og oppfølging tester bør gjøres for å være sikker på at infeksjonen er ryddet. Selv om en blære infeksjon i seg selv er ikke en spesielt farlig tilstand, kan det føre til alvorlige komplikasjoner som nyre infeksjon, nyresvikt eller tilbakevendende urinveisinfeksjoner. Kroniske blære infeksjoner kan bli et problem i eldre voksne som er mindre i stand til å motstå dem.

Typer av leukemi hos voksne

Typer av leukemi hos voksne


Leukemi er en blodkreft opprinnelse i myeloide eller lymfoide stamceller, som produserer leukocytter (hvite blodlegemer) og andre celler i benmargen. Ifølge American Cancer Society, innebærer lymfatisk leukemi overproduksjon av lymfocytter, mens myeloid leukemi innebærer overproduksjon av andre typer leukocytter, som monocytter eller granulocytter, og noen ganger blodplater og erytrocytter (røde blodlegemer). Overproduksjon eller en eller flere blodlegemer hordene benmargen og forhindrer andre typer celler fra forming.

Akutt vs kronisk

I tillegg til celletype, er leukemi klassifisert som akutt eller kronisk. Akutt leukemi har en rask innsettende, og umodne celler (blaster) er raskt produsert og sluppet ut i blodet. Kronisk leukemi utvikler saktere, og noen celler kan vises moden, men er ofte unormalt og ikke fungere skikkelig.

Akutt myelogen leukemi

Akutt myelogen (myelogen) leukemi kalles en rekke navn, som for eksempel myeloblastisk, promyelocyttisk, monocyttisk, granulocystisk og erytroid, fordi det oppstår fra myeloide stamceller som produserer alle de blodcellene unntatt lymphoctyes. Kromosomavvik eller genfeil er funnet med noen typer AML. AML er noen ganger en sekundær kreft forårsaket av kjemoterapi.

AML sprer seg raskt gjennom blod til andre organer, slik som hjerne, lever og milt, som resulterer i feber, infeksjon, anemi, forstørrede indre organer, benmarg smerte, svakhet, og blødning. Ifølge American Cancer Society, er AML mest vanlig hos voksne over 40 (gjennomsnittsalder 67). Mens potensialet for kur eksisterer, er prognosen dårlig for de over 60 med døden innen ett år etter diagnose vanlig.

Kronisk myelogen leukemi

Kronisk myelogen (myelogen) leukemi er vanligvis knyttet til en bestemt defekt på Philadelphia kromosom (22). Mens benmargen produserer noen normale celler, overproduces det umodne (blåse) celler av forskjellige typer. CML sprer sakte og kan forårsake noen symptomer i mange år. The American Cancer Society sier at celleproduksjon etter hvert utvider hele benmargen i den lange bein, og også i leveren og milten, forårsaker disse organene for å forstørre. Folk begynner å føle seg mer og mer sliten og kortpustet og kan oppleve ubehag som organene forstørre. Døden inntreffer vanligvis tre til fem år etter diagnose.

Akutt lymfatisk leukemi

Akutt lymfatisk (lymfatisk) leukemi stammer fra ukontrollert overproduksjon av umodne lymfocytter (lymphoblasts) av lymfoide stamceller. The National Cancer Institute rapporterer at lymfocytter omfatter B-celler, T-celler og naturlige drepeceller, som alle er celler som er kritiske til immunsystemet. Med ALL, disse cellene ikke fungere skikkelig og produksjon av andre nødvendige celler, som røde blodceller og blodplater faller, noe som resulterer i økt forekomst av infeksjoner, anemi, kortpustethet og blødning. Leukemiceller spredt over hele kroppen forårsaker forstørret lever og milt og skjelettsmerter. Cellene kan spre seg til hjernen, forårsaker hodepine og kvalme og oppkast. Voksen ALL er mest vanlig i hvite menn over 70 og er ofte relatert til tidligere kjemoterapi eller genetiske lidelser, for eksempel Trisomi 21 (Downs syndrom). Prognosen er dårlig hos voksne.

Kronisk lymfatisk leukemi

Kronisk lymfatisk leukemi er den vanligste typen av leukemi, og ifølge National Cancer Institute, skjer primært hos voksne i midten alder eller senere. KLL oftest stammer fra produksjonen av unormale B-lymfocytter, som lever lengre enn normale celler, men har nedsatt funksjon. Disse cellene begynner å akkumuleres i blodet. Lymfeknutene forstørre som lymfocyttene blir fanget. Over tid leveren og milten forstørre, og anemi og blødning kan oppstå etter hvert som produksjonen av røde blodceller og blodplater synker. Nedskrivningen i immunsystemet kan resultere i alvorlige bakterielle og virale infeksjoner. Survival varierer fra åtte til 12 år etter diagnose.

Strep Symptomer hos voksne

Streptokokker bakterier er ansvarlig for tilstanden kjent som strep hals. Mens strep hals er kjent som mer av en barnesykdom, kan det slå voksne også. De Streptokokker bakterier er også funnet i andre deler av kroppen, og mens en strep-infeksjon hos en voksen vanligvis er ufarlig, kan det noen ganger skape komplikasjoner som kan få ganske farlig.

Identifikasjon

Strep er en bakteriell infeksjon forårsaket av bakterier som kalles streptokokker. De fleste er kjent med begrepet "strep hals", men de Streptokokker bakterier er til stede i tarmer, endetarmen, urinblæren og andre abdominal organer. Symptomene på en strep infeksjon i et spedbarn er det samme som en voksen; forskjellen er at med et spedbarn komplikasjoner fra strep kan være mye mer alvorlig enn for en voksen. Et barn med strep kan utvikle komplikasjoner som revmatisk feber, som kan angripe ledd og hjertet, hvis strep ikke blir riktig behandlet.

Strep Throat

De første symptomene på strep hals er en merkbar rødt utslett i halsen ledsaget av hvite støt. Hvis mandlene er fortsatt til stede, så mandlene kan være dekket i hvite støt eller med pus. Personen vil ha en svært vanskelig tid å svelge, og lymfeknutene i nakken svelle merkbart. Det er mulig at voksne med strep hals kan oppleve noen symptomer i det hele tatt, og kroppen vil kvitte seg med bakteriene på egen hånd.

Abdominal symptomer

Noen av symptomene på en strep infeksjon i mageregionen, eller noen annen del av kroppen, feber, pustevansker, tap av appetitt og magesmerter. I mer alvorlige forhold, kan symptomer som et rødt utslett på huden, smerter eller stivhet i ledd og kvalme være til stede. Disse symptomene på strep bakteriell infeksjon i en voksen er sjeldne, og de bør rapporteres til lege umiddelbart.

Graviditet

En av de mer vanlige voksne grupper som blir infisert med Streptokokker bakterier er gravide. En strep infeksjon i en gravid kvinne kan føre til en urinveisinfeksjon, noe som vil forårsake symptomer som feber og magesmerter. Det er også en mulighet for at infeksjonen vil føre til betennelse i slimhinnen i livmoren, og dette kan resultere i smerter i mageområdet som bør bli sett på av en lege umiddelbart.

Sepsis

Ifølge Mayo Clinic, ca 200.000 mennesker dør hvert år av sepsis. Sepsis er en tilstand av blodet som er forårsaket av en bakterieinfeksjon, så som Streptokokker bakterier. Sepsis er vanlig hos gravide og hos voksne over en alder av 65. De vanligste symptomene på sepsis er feber, rask puls og pustevansker. I noen tilfeller faller blodtrykket så raskt at pasientene går inn i det som er kjent som sepsis sjokk, som kan være en meget alvorlig og potensielt dødelig tilstand. Sepsis er dødelig i om lag 25 prosent av tilfellene.

Tethered Cord syndrom hos voksne

Tethered ledningen syndrom er en sjelden progressiv lidelse. Det skyldes vev vedlegg som begrenser ryggmarg bevegelse i ryggsøylen. Et eksempel er spina bifida, en fødsel defekt der ryggmargen ikke har separert fra huden på ryggen under fosterutviklingen. Andre typer av tjoret ryggmarg syndrom også forekomme.

Medfødt Tethered Cord Syndrom

Tethered ledningen syndrom kan være til stede ved fødselen, men noen ganger er ikke diagnostisert før mye senere. Pasienter vanligvis opplever symptomer i løpet av en vekstspurt, men sjelden, er sykdommen ikke diagnostisert før i voksen alder. På dette punktet, tidligere mindre symptomer kan forverres av skade, skiveprolaps, stretching manøvrer eller andre aktiviteter som påvirker ryggen.

Voksen Tethered Cord Syndrom

Tethered ryggmarg syndrom kan også utvikle seg i løpet voksenlivet. Det kan forekomme, for eksempel, hvis arrvev etter en skade eller ryggraden tilbake kirurgi blokkerer fluidstrøm rundt ryggmargen, forårsaker cyster å danne. Syndromet kan også resultere fra en tumor eller en godartet vekst kalt en lipoma.

Symptomer

Symptomer hos voksne inkluderer smerter, spesielt på baksiden av beina, leg nummenhet eller prikking, muskelkramper, muskelsvakhet eller atrofi i bena og problemer med å gå. Pasienten kan oppleve smerter i foten buer og ryggsmerter som blir verre under aktivitet. Endringer i sensoriske evnene kan resultere i tarm eller blære inkontinens.

Diagnose

Diagnosen er vanligvis laget ved hjelp av magnetisk resonans imaging (MRI). Prevalensen av MRI har ført til en økning i diagnostisering av tethered ryggmarg syndrom hos voksne, som tidligere kanskje har opplevd progressiv forverring av symptomer med ingen definitiv diagnose.

Behandling

Leger anbefaler generelt at voksne diagnostisert med tethered ledningen syndrom har kirurgi for å lindre nåværende symptomer og hindre ytterligere komplikasjoner. Kirurgi kan også gjenopprette noen tapt funksjon. Overbevisende pasienter til å ha tilbake kirurgi kan være problematisk, men hvis symptomene ikke er invalidiserende.

Influensa symptomer hos voksne

Influensa kan være dødelig i noen tilfeller, spesielt for de med nedsatt immunforsvar som HIV-ofre, eldre og de helt unge. Influensa skudd er tilgjengelig på visse tider av året for å forhindre influensa eller å redusere alvorlighetsgraden av sykdom. Spotting influensasymptomer når du har dem, kan bidra til å redusere spredningen av influensa ved å bo innendørs, og ta vare på deg selv.

Effekter

Influensa symptomer hos voksne inkluderer høy feber og svett utseende. Influensa lidende kan ha frysninger selv om rommet er varmt. Ekstra tepper kan være nødvendig for å kompensere inntil feber pausene.

Funksjoner

Generelle muskelsmerter og smerter spesielt i ledd og skuldre og rygg. Influensa lidende kan føle lethargic og ønsker å bo i sengen og sove.

Betraktninger

Spyling i ansiktet er et vanlig tegn på influensa sammen med hodepine og sår hals. Øynene kan vises vassen og røde og den lidende ser syk.

Hoste

En tørr hoste kan følge influensasymptomer sammen med en rød rennende nese. Svakhet kan være alvorlig nok til at den lidende kan være ustø på beina og trenger støtte for å gå på do.

Betydning

Influensa lidende kan puste raskere enn normalt grunn til å være febrilsk. Hvis feberen stiger over 102 grader C til tross for at gitte medisiner for å lindre feber, kan en tur til legekontoret være nødvendig. Hvis symptomene varer lenger enn 6 dager uten å få bedre eller hvis kortpustethet blir lagt merke til, er en lege besøk anbefales.

Advarsler

Komplikasjoner kan utvikle seg i visse høyrisikogrupper inkludert de med diabetes, gravide og kroniske sykdommer i lungene som kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Astmasyke og de med cystisk fibrose eller hjertepasienter er i faresonen, og bør sees for komplikasjoner.

Rettsmidler

Plenty av klare væsker bør oppmuntres til å holde influensa lidende hydrert. Over-the-counter midler fungere godt for å redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Meieriprodukter bør unngås i influensa lider med høy feber.

Tegn på influensa hos voksne

Kontrahering influensa (influensa) er ikke det samme som å pådra en kald, og mange voksne forvirre de to. I det hele tatt, voksen influensa symptomer er mye mer alvorlig enn de som er forbundet med en vanlig forkjølelse, og kan også være dødelig hvis ubehandlet. I USA, kontrakter 10-20% av befolkningen influensa hvert år, og mer enn 200.000 er innlagt på sykehus for behandling.

Høy feber

De voksne som har fått influensa ofte opplever svært høy feber. Kroppstemperaturen kan stige til over 100 grader Fahrenheit, ofte gjør den berørte personen føler seg svak, sår og sliten.

Alvorlig Eye Smerter / Pain

Mens voksne med influensa kan lide av hele kroppen smerter og plager, er en god del smerter i øyet området et viktig symptom. Du kan legge merke til noe hevelse i øynene og en kjedelig-skarp smerte som ikke vil avstå.

Svakhet

Et vanlig symptom på influensa er generell svakhet. Dette kan være et resultat av en høy feber eller tap av appetitt og lave næringsstoffer i kroppen. Hvis du har influensa, fortsetter å drikke mye væske og sørg for at du får nok næringsstoffer, selv når maten ikke høres bra ut for deg.

Hodepine

Hodepine er ikke alltid et symptom på de som lider av influensa, men de er mer vanlig enn ikke. Hodepine kan variere i nivået av smerte de produserer, fra minimal til pounding, migrene-lignende smerter ledsaget av lysfølsomhet.

Sår hals

En sår hals ledsaget av en vassen-aktig utflod fra nesen er også et symptom på den voksne influensa. For å lindre smerten, bruke halspastiller, spise / drikke kald mat og drikke og ta foreskrevet medisin.

Tørr hoste

Voksne med influensa kan oppleve en ubehagelig, tørr hoste. Det er ikke vanlig for en masse slim å akkumulere med influensa (i motsetning til med forkjølelse). Alvorlighetsgraden av tørrhoste varierer i hver person, og vil forsvinne som influensa går unna.

Slik behandler kronisk smerte hos eldre

Kronisk smerte er svært vanskelig å leve med, uansett alder. Ikke bare tar det en toll på din fysiske velvære, men det påvirker også din mentale og emosjonelle helse. Mens våre kropper og sinn kan etter hvert bli vant til å leve med denne typen smerte, det virkelig aldri går bort, og vi begynner å lure på hva slags teknikker er tilgjengelige for å håndtere smerte og tillate oss å leve et relativt normalt liv. Dessverre er smertebehandling ikke så entydig som en rekke andre forhold, ettersom både årsakene og behandlinger kan være mange. For best resultat med å håndtere kroniske smerter hos eldre, må du bruke en del prøving og feiling for å finne hva som fungerer for den enkelte. Mesteparten av tiden, vil det være en kombinasjon av behandlinger som vil føre til den mest lettelse.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med en lege. Den første metoden for å håndtere kroniske smerter hos eldre (eller et annet individ av en yngre alder) er å konsultere en medisinsk faglig. Dette skyldes i stor grad den brede utvalg av årsakene til kronisk smerte og reseptbelagte medisiner, som smertestillende, muskelavslappende, anti-inflammatoriske medisiner og andre reseptbelagte legemidler, som kan brukes til å redusere smerte og ubehag.

Begynn å ta en over-the-counter medisiner som ibuprofen, aspirin og paracetamol for å håndtere kroniske smerter. For mildere kroniske smerter, noen mennesker kan oppleve lindring med denne typen reseptfrie medisiner, spesielt når smertene er relatert til betennelse.

Prøv å bruke en aktuell krem som ofte brukes til å behandle muskelsmerter og selv leddgikt. Mange ganger kan en enkel aktuell lotion, salve eller krem ​​brukes i kombinasjon med enten reseptbelagte eller reseptfrie medisiner for å behandle og behandle kroniske smerter.

Snakk med legen din om steroidinjeksjoner. Mange har funnet lindring av kroniske smerter ved injeksjon av steroider på selve kilden til deres smerte, nemlig i leddene. Vanligvis vil det innebære en rekke injeksjoner til å finne sted vesentlig lettelse.

Invester i en TENS maskin, som er Transkutan elektrisk nervestimulering enhet. Denne innretning avgir elektriske impulser til området av smerte, stimulerende muskler og nerver, noe som gir personen lindring.

Ta del i fysioterapi. Avhengig av årsak eller grunn av kroniske smerter, kan en eldste kunne bruke fysioterapi som en annen modus av kronisk smertebehandling. En terapeut ville bruke visse teknikker og øvelser for å forbedre en persons bevegelighet og styrke området av skade, hvis dette er årsaken til smertene.

Bruk øvelsen, som svømming, turgåing, sykling eller yoga, som en form for smertebehandling. Ifølge Mayo Clinic, ved toning og styrke musklene, kan en eldste bli mer fleksibel og minske smerten hun opplever for tiden. Det er virkelig den mest naturlige formen for styring av kroniske smerter.

Test akupunktur, massasje eller chiropractic omsorg å håndtere smerte. Mange ganger, kan alternative former for behandlinger være svært gunstig for eldre voksne som arbeider med kroniske smerter. Mye som enhver annen form for behandling, må du prøve det ut før du vet om det vil fungere for deg.

Tips og advarsler

  • Før du starter noen behandling, spesielt for kroniske smerter, sørg for å fortelle din lege eller terapeut over alle medisiner og kosttilskudd du er i dag for andre tilstander. Dette kan diktere den mest passende behandlingsforløpet.

Cushings sykdom hos voksne

Cushings sykdom hos voksne


Cushings sykdom, en av flere lidelser mer grovt kategoriseres som Cushings syndrom, utvikler hos voksne når kroppen produserer for mye av hormonet kortisol på grunn av utvekster på hypofysen. Kortisol spiller viktige roller i å regulere immunforsvaret, holde det kardiovaskulære systemet drift og metabolizing mat. Dreven konsentrasjoner av kortisol i ens blodet kan føre til alvorlige problemer. Ubehandlet Cushings sykdom kan være dødelig, som kan forlate underliggende årsaker til Cushings ubehandlet.

Hvem får Cushings sykdom

Cushings sykdom utvikler seg vanligvis i mennesker i alderen 25 og 50. Kvinner som også lider av dårlig kontrollert type 2 diabetes, fedme og høyt blodtrykk har størst risiko for å utvikle noen form for Cushings syndrom. I tillegg til Cushings sykdom forårsaket av hypofyse-kjertelen problemer, Cushings kan resultere fra overforbruk av kortikosteroider, kreftsvulster på binyrene og veksten av tumorer som skiller ut kortisol hvor som helst i legemet.

Årsaker

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser, utgjør Cushings sykdom den nest vanligste formen for Cushings syndrom. Det overveldende flertall av Cushings sykdom tilfeller utvikle seg når en adenom eller en cancerous svulst skjemaer på en pasients hypofysen. Adenomer, som er godartede svulster, forekommer oftere enn kreftsvulster. Et lite antall pasienter som utvikler svulster i hypofysen kan ha en genetisk abnormitet som predisponerer dem til en form for kreft som kalles multippel endokrin neoplasi type 1 som forårsaker svulster å danne på hypofysen og andre hormon-sekresjon kjertler.

Symptomer

En lang liste med Cushings syndrom symptomer omtalt i et faktaark forberedt på Medline Plus inneholder en oppblåst mage, tynne armer og ben, akne, hudinfeksjoner, uregelmessig fett deponering, impotens, opphør av menstruasjon, måneansikt (hevelse i ansiktet), lett blåmerker og røde eller lilla klatter på huden, svakhet, skjelettsmerter, utilsiktet vektøkning, tap av muskelmasse og høyt blodtrykk.

Behandlinger

Leger kan foreskrive ketokonazol (f.eks Nizoral fra Ortho McNeil Janssen), mitotane (Lysodren fra Bristol-Myers Squibb) eller metyrapone (Metopirone fra Novartis) alene eller i kombinasjon for å senke pasientens kortisol konsentrasjon. Adenomer eller kreftsvulster som forårsaker Cushings sykdom krever kirurgisk fjerning, og noen ganger stråling behandlinger. Operasjoner kan måtte utføres mer enn én gang for å fjerne vekster, og pasienter kan også bli nødt til å motta kurs av kjemoterapi narkotika. Paradoksalt nok, etter hypofysen kirurgi, kan pasienten trenger å motta injeksjoner av hydrokortison for å sikre riktig metabolske, immun og kardiovaskulær funksjon.

Prognose

Personer med ubehandlet Cushings sykdom eller ukontrollerte kortisolkonsentrasjoner kan utvikle nye eller forverret diabetes, benbrudd, nyrestein og høyt blodtrykk. Kreftsvulster som gir opphav til Cushings sykdom kan ofte drepe pasienter innen fem år hvis det ikke fjernes og bestrålt. Imidlertid er Cushings sykdom de herdbare form av Cushings syndrom hos voksne. Den har en 80 prosent rente kur når hypofysen kirurgi for å fjerne et adenom eller en kreftsvulst er utført av en meget erfaren spesialist.

Support

Pasienter og deres familie kan finne informasjon og ressurser gjennom Cushings Support & Research Foundation. Et nettsted som er anbefalt av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer som et sted å begynne å lete etter informasjon om Cushings sykdom relaterte behandlinger er nettstedet vedlikeholdes av hypofyse Network Associates.

Hva er Gulsott hos voksne?

Hva er Gulsott hos voksne?


De fleste forbinder gulsott med nyfødte babyer, men voksne kan ha tilstanden også. Gulsott er når hud og membraner (for eksempel det hvite i øynene) slår en gulaktig eller en gul-brun farge fordi for mye av den kjemiske bilirubin sirkulerer i blodet. Hos voksne indikerer gulsott en underliggende medisinsk problem, for eksempel leverskade. Enhver person som viser tegn på gulsott bør oppsøke lege så snart som mulig.

Biologisk årsak til gulsott

Bilirubin er et avfallsprodukt som resultatene fra nedbryting av hemoglobin. Under normale omstendigheter, fjerner leveren bilirubin fra blodet. Imidlertid kan gulsott oppstå når: 1) det er for mye bilirubin for leveren å fjerne, 2) en defekt hindrer leveren fra ordentlig fjerne bilirubin, og 3) gallegang som gjør at bilirubin å renne fra leveren til tarmen blokkert.

Sykdommer som forårsaker gulsott

Gulsott hos voksne er oftest forårsaket av sykdommer eller tilstander som påvirker leveren. Typiske eksempler er hepatitt B og C, skrumplever og leverkreft. Gulsott kan også være forårsaket av gjenstander som hindrer gallegangene, for eksempel en svulst eller gallestein. Mer uvanlig, kan gulsott være forårsaket av stoffer som har samlet seg i leveren cellen. For eksempel kan akkumulering av jern (hemokromatose) resultere i gulsott, som kan akkumulering av kobber (Wilsons sykdom). Enkelte medikamenter kan også føre til gulsott, som noen medisiner kan forårsake betennelse i leveren eller gallegangen.

Problemer forårsaket av gulsott

I tillegg til å snu huden gul, kan gulsott føre en person til å bli svært kløende (den medisinske betegnelsen er "kløe"). Ifølge medicinenet, com, kan kløe være så intens at noen mennesker vil skrape huden rå, har problemer med å sove, og i sjeldne tilfeller, begå selvmord. For det meste er imidlertid problemer forbundet med gulsott oppstår fra den underliggende medisinske tilstanden forårsaker gulsott.

Diagnose

Gulsott er diagnostisert av en fysisk eksamen og observasjon av en lege. Men like viktig å vurdere at pasienten lider av gulsott er å bestemme grunnen til pasienten er gulsott. Således vil en lege sannsynlig bestille en serie blodprøver, inkludert: en "serum bilirubin", som måler mengden av bilirubin i blodet; en "komplett blodprosent" som vil gi informasjon om komponentene i de røde blodceller, hvite blodceller og blodplater; "Protrombintid", en test som måler blodets evne til å koagulere. I tillegg, kan en lege ønsker å gjøre en ultralyd av leveren for å bestemme om den er oppsvulmet eller på annen måte unormal, og / eller en biopsi av leveren, hvor et stykke av levervevet blir fjernet kirurgisk for å bli analysert i et laboratorium.

Behandling

Fordi gulsott ikke er en sykdom, men bare et symptom på en sykdom, behandling varierer avhengig av den underliggende tilstand som forårsaker gulsott. For eksempel, hvis den gulsott er forårsaket av en blokkert gallegang, vil behandlingen være å fjerne blokkeringen. Hvis medisinen er årsaken til leveren eller gallegangen for å bli opphisset, vil pasienten få beskjed om å slutte å ta medisinen.

Årsaker til gulsott hos voksne

Gulsott er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer nyfødte, men kan forekomme hos voksne også. Gulsott er faktisk ikke er en sykdom, men vanligvis er en indikasjon på sykdommen. Den er karakterisert ved den gule pigmentering av huden, og det hvite i øyet. Andre symptomer inkluderer en lys, nesten hvit avføring og mørk urin. Skade på leveren er en primær årsak til gulsott. Det er mange forskjellige sykdommer som kan forårsake leverskader og andre forhold som fører til gulsott hos voksne.

Bile Duct Blokkering

Gulsott skyldes oppbygging av bilirubin, som er et biprodukt av legemet forårsaket når nye røde blodceller lages. Gamle blodceller, behandles som avfall, og hemoglobin innsiden av dem blir til bilirubin, som skaper den gule pigmentering. Den bilirubin da gjør seg inn galle som reiser fra leveren til tarmene. Ved denne prosessen blir forstyrret av gallegang blokkering, kan bilirubin bygge opp, forårsaker gulsott. Vanlige plager som forårsaker gallegang blokkering er gallestein eller svulster.

Alkoholisk levercirrhose

Langsiktig alkoholmisbruk spiller en stor rolle i skrumplever eller leversykdom. I USA er alkoholisme den viktigste årsaken til utvikling av skrumplever hos voksne. Avhengig av kroppens toleranse for alkohol, er mengden av alkohol konsumert som kan forårsake skade varierer fra person til person. Den skade på leveren forårsaker bilirubin oppbygging, noe som fører til gulsott. Andre symptomer på skrumplever er diaré, kvalme og oppkast, tap av vekt og tørr, kløende hud.

Hepatitt

Hepatitt er når leveren blir betent. Det finnes mange typer hepatitt, inkludert viral hepatitt, hepatitt A, B, C og D. Hepatitt A, B, C og D er vanligvis forbundet med narkotikarelaterte komplikasjoner. Visse medisiner, inkludert paracetamol, ibuprofen og naproksen, har vært kjent for å forårsake leverbetennelse som kan føre til hepatitt. Leveren bidrar til å bryte ned medikamenter i legemet, og for noen mennesker er prosessen langsommere. I noen tilfeller kan til og med normale doser av disse medikamenter forårsake leverskader. En annen type denne sykdommen, autoimmun hepatitt, kan være gått ned genetisk og kan kreve en levertransplantasjon.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi oppstår når røde blodceller blir ødelagt for tidlig, forårsaker en alvorlig reduksjon i antallet av røde blodceller i kroppen. Når benmargen ikke kan produsere nok røde blodceller for å erstatte de ødelagte røde blodceller, blodmangel vil forekomme. Symptomer kan inkludere gulsott, frysninger, veldig blek hud, tretthet og levende hjerterytme. Det finnes flere typer hemolytisk anemi, noen av de mer vanlige å være hemoglobin SC sykdom, elliptocystosis, ovalocystosis, sigdcelleanemi, og malaria.

Bukspyttkjertelkreft

Omtrent en tredjedel av kreft i bukspyttkjertelen er forårsaket av bruken av sigaretter. Kreft i bukspyttkjertelen har en tendens til å påvirke menn mer enn kvinner, og er vanligvis mer vanlig hos røykere eller folk som er overvektige. En tumor i bukspyttkjertelen kan føre til at galleobstruksjon som kan føre til gulsott. Andre symptomer inkluderer ryggsmerter, diaré, tretthet, vekttap og brekninger. Prognosen er vanligvis negativ; i om lag 80 prosent av personene som har kirurgi for å fjerne bukspyttkjertelsvulster, har kreften allerede spredt seg til andre deler av kroppen og er ubrukelige.