Digidexo.com

botox mot isjias

Botox Behandling for Isjias

Botox er kjent for allmennheten som en kosmetisk verktøy som brukes til å forebygge rynker. Men Botox blir også brukt som behandling for medisinske tilstander, inkludert isjias.

Botox

Botox er en forkortelse for botulinum toxin, bakterier som forårsaker matforgiftning. Botox fungerer ved å blokkere muskelsammentrekninger, som igjen gjør det enklere ubehag forårsaket av isjias.

Isjias

Isjias er smerter, nummenhet og / eller svakhet --- forårsaket av en komprimert eller skadet isjiasnerven --- som vanligvis påvirker korsryggen, setet og baksiden av bena.

Prosedyre

Botox administreres gjennom injeksjon. For isjias, er det injiseres direkte inn i beinmuskulaturen. Legen din kan forskrive en lammende middel på forhånd for å lindre smerten av injeksjonene.

Kostnad

DocShop.com anslår den gjennomsnittlige kostnaden for en Botox-injeksjon varierer fra $ 350 til $ 500, som i 2009. For isjias, flere injeksjoner er sannsynlig.

Betraktninger

Effekten av Botox behandling på isjias avta over tid, vanligvis med seks måneder, ifølge en studie fra 2003 publisert i The Internet Journal of Anestesiologi.

Botox for migrene Hodepine Relief

Ifølge en studie utført av American Headache Society, kan Botox-injeksjoner brukes som forebyggende behandling mot kroniske migrene. Studien viser også at Botox kan være mindre risikabelt å bruke for behandling, i stedet for reseptbelagte medisiner som har bivirkninger. Åtti prosent av individer innenfor studie injisert med Botulinum toxin type A, også kjent som Botox, hevdet at de hadde mindre hyppige og intense migrene.

Behandling

For de som har hyppige, intense migrene, kan Botox gi lindring uten bivirkninger andre medisiner. Botox er en væske, injiseres i områder som pannen, mellom øynene, og til siden og bak i nakken.

Legene foreslår at Botox er effektiv mot migrene fordi den blokkerer smertesignaler til hjernen. Lindring av hodepine vises cirka tre uker etter de første injeksjonene, og bør gjøres hver tredje måned for å opprettholde smertekontroll.

Fordeler

Bortsett fra sjeldne bivirkninger, er Botox anses å være et trygt alternativ til migrene hodepine medisinering. Sjeldne bivirkninger omfatter nakke muskelsvakhet, eller øyelokk og øyenbryn hengende. De som ikke ønsker å ta en reseptbelagte medisiner har et alternativ med Botox, og trenger ikke å forholde seg til vanlige bivirkninger fra andre medisiner som vektøkning, urolig mage, eller døsighet.

Botox er godkjent av Food and Drug Administration for øyesykdommer, rynker og nakke spasmer; men det er fortsatt i tidlig fase for å bli godkjent for bruk med kronisk, alvorlig hodepine og migrene.

Kostnad

Siden Botox ikke er dekket av forsikring, kan det bli ganske kostbar å få regelmessige behandlinger. Hver Botox session koster ca $ 350 per injeksjonsstedet, som vanligvis er mellom øynene, pannen og ryggen eller siden av halsen for migrene lettelse.

Foreskrevet muntlige medisiner for migrene som Imitrex er et rimeligere alternativ, men kan ikke redusere symptomer nok for de som har intens hodepine.

Voksen Skjeling Botox behandling

Skjeling er en tilstand der musklene rundt øyet ikke fungerer riktig, forårsaker øynene å unnlate å stille opp skikkelig når du fokuserer. Skjeling fører til et individ blir cross-eyed (ett eller begge øyne slår innover) eller vegg-eyed (ett eller begge øyne slår utover).

Voksen Skjeling

Voksen skjeling kan oppstå av flere grunner. I mange voksne, oppstod behandling for tilstanden i løpet av barndommen, men klarte ikke å korrigere tilstanden permanent. Voksen skjeling kan også være forårsaket av skade, diabetes, grå stær eller forholdene inne i hjernen som for eksempel svulster. Din lege vil bestille en rekke tester for å finne årsaken til skjeling og behandle eventuelle underliggende forhold for å se om skjeling vil løse uten behandling øyet.
Uansett hvilken tilstand fører til det, den umiddelbare årsaken til skjeling er en ubalanse i styrken på musklene som kontrollerer snu øynene. Enten ett sett av musklene er for svak, noe som fører til øyet for å trekke mot den sterkere set, eller ett sett av musklene er for sterk, og trekker øyet for langt.

Nonsurgical Behandling for Skjeling

Den første behandlingen av skjeling er generelt nonsurgical og involverer øyet øvelser som styrke og samordne musklene rundt øynene. Hvis bare ett øye er å snu, kan legen be deg om å plassere en lapp over øyet som arbeider på riktig måte for å tvinge snu øye å få styrke.
Legen kan også foreskrive spesielle briller. Disse brillene bruke en trekantet eller prismatisk linse for å refokusere lyset (og dermed bildene) kommer inn i ett eller begge øyne, og tvinger dem til å slå skikkelig. Avhengig av hvor ofte og hvor alvorlig øynene snu, kan det hende du trenger å bruke briller hele tiden eller bare når problemer med skjeling oppstår.

Kirurgisk behandling for Skjeling

Hvis nonsurgical alternativer er ikke nok til å korrigere skjeling, kan legen velge å korrigere tilstanden med kirurgi. Skjeling kirurgi innebærer forkorte ett eller flere av de øyemusklene som slår øynene. Kortere muskler, på grunn av større spenning, er sterkere og gi større kontroll. I tilfelle av et øye (eller øyne) dreie innover, vil kirurgen forkorte de ytre muskler, hjelper øyet å være sentrert. I tilfelle av en ytre sving, kan de indre muskulaturen reduseres. Noen saker vil kreve alle settene med muskler som skal justeres.

Ved hjelp av Botox for å behandle Skjeling

En av de første FDA-godkjente medisinske bruksområder for Botox-injeksjoner var for behandling av skjeling hos voksne og barn 12 og over. Botox-injeksjoner bruke botulinum toxin, som lammer muskelfibre. I skjeling behandling, er Botox injeksjoner brukes på øyet muskler som antas å være sterkere trekke øyet.
Selv om Botox-injeksjoner kan være effektive i behandling av skjeling, deres effekter generelt vare i ca tre måneder. Hos noen pasienter kan dette gi svakere øyemusklene tid til å bygge opp styrke og permanent korrigere tilstanden. Andre pasienter kan ha å gjenta prosedyren.
Fordeler med Botox-injeksjoner for skjeling inkluderer en lavere risiko for kirurgiske komplikasjoner, en kortere utvinning perioden fra prosedyren og en høyere grad av kontroll over hvor mange muskler påvirkes av behandling enn med kirurgi. Botox behandling av myse kan også benyttes i pasienter som allerede har hatt kirurgi og har hatt tilbakefall.

Yoga øvelser for Isjias

Isjias oppstår når hoftenervene er forverret og blir følsom. Isjias kan føre til store smerter i korsryggen, kan en av bena gå nummen eller smerte skyter gjennom en fot eller ankel. Isjias vanligvis angrep den ene siden av kroppen på en gang.
Yoga stillinger som kan åpnes hoftene og forsiktig vri ryggen gi avlastning for isjias.

The Source

Isjiasnerven strekker seg fra nedre del av ryggen, i ryggsøylen, gjennom hoften og ned på baksiden av leggen til hver fot. Det er den lengste og største nerve i kroppen din. Det er ansvarlig for flytting av lår- og leggmusklene og sender følelsen av følelsen til hjernen.

Vanlige årsaker til Isjias

• Pireformis syndrom. Den periformis muskelen er i baken. Det er nær på isjiasnerven og nerven kan kjøre gjennom muskelen. Hvis muskelen strammer, det setter press på nerven som resulterer i forverring og følsomhet.
• Korsrygg spinal stenose er forårsaket av din spinalkanalen innsnevring og klemme på ryggmargen og nervene. Dette er grunnlaget for nedre del av ryggen, baken, ben og fot smerter.

• herniated plate. En plate briste eller slip kan legge press på en nerve som forårsaker ryggsmerter.

Yoga og Isjias

Yoga positurer som lindrer isjias er kalt asanas. Asanas er mer enn å strekke fordi de renser kroppen og la hjernen din til å konsentrere seg. Asana praksis bør være moderat, uniform, behagelige og fast. Praksis bør være med en kvalifisert yoga lærer fordi hver isjias ubehag kan trenge en presis tilgang til asana.

Fordeler med Asanas

• Asana øvelser forlenge og rette dine ryggraden, magemusklene og strekke musklene i hofter og rumpe.
• De forbedrer fleksibiliteten i musklene dine.
• Den styrken i skjelettet.
• Styrken på dine hard vev.
Kombinasjonen av yoga asanas og meditasjon gir også avlastning for isjias. Prosessen med yoga puste reduserer betennelse og slapper stramme muskler. Du har en tendens til å stramme opp når smertene er forventet og dyp pusting minner deg på å slappe av.
Du bør starte ansana program sakte og lytt til kroppen din. Den vil fortelle deg hvilken positur og når man skal endre det. Lær å være bevisst på hva kroppen din forteller deg.
Yoga er ikke konkurransedyktig, selv ikke mot deg selv. Ikke presse fordi smerte og yoga er ikke ledsagere. Bruk rekvisitter og støtter som stropper, puter og puter. Trykkavlastning på din isjiasnerven er målet ditt, ikke avanserte yoga. Også, sammen med yoga, ikke sitte i lange perioder av gangen, og hvis en aktivitet forårsaker smerte avslutte aktiviteten.
Yoga kan forbedre livet ditt fysisk og mentalt. Bruk den til å lindre isjias gjennom asana og lytter til kroppen din.

Enkle øvelser for Isjias i Hip

Isjias er smerte forårsaket av irritasjon av isjiasnerven som går fra bunnen av ryggmargen til rumpeballe og ned på baksiden av bena. Isjias smerte kan oppstå hvor som helst fra korsryggen hele veien inn føtter og tær, ifølge Mayo Clinic. Smerte forårsaket av isjias ofte er tilstede på den ene siden, i setemuskelen og hofte. Noen enkle øvelser vil bidra til å redusere ubehag av denne tilstanden.

Low-Impact Exercise

Begynn en øvelse rutine for å bekjempe sciatic smerte med lav effekt øvelse som vil holde deg aktiv uten forverring årsaken til smertene, ifølge Mayo Clinic.

Svømming og andre vannaktiviteter er en god måte å starte en lav-effekt trening diett for sciatic smerte. Riding en stasjonær sykkel er også lav effekt og vil ikke sette deg i fare for ytterligere skade.

Start treningen gradvis og arbeide opp til 30 minutter om dagen. Avhengig av din fysiske tilstand, smerte nivå og personlige tidsplan, kan du trene alt fra fire til seks dager i uken. Hvis hevelse oppstår, plasserer isposer innpakket i en klut på hoften.

Cat Stretch

Katten strekningen er en øvelse som vil avlaste press på isjiasnerven i korsryggen regionen, ifølge QuickCare.org. Lettelsene i dette presset vil ofte lindre tilhørende smerter i setemuskelen og hofte.

Få ned på hender og knær, og bøy ryggen mot taket som en katt noen ganger gjør. Fortsett å heve buen til en strekning er filt. Hold strekken i minst fem sekunder, og senk tilbake til rett stilling. Gjenta denne strekningen fem ganger for å lindre symptomene.

Hamstring Stretching

Enkel hamstring strekker vil avlaste presset på isjiasnerven i låret området og kan bringe umiddelbar lindring til sciatic smerter i hoften.

Sitt på gulvet med bena rett ut. Strekk armene ut og lene seg forover så langt som mulig uten å bøye knærne. Når du er utvidet så langt som mulig og føler strekningen, hold strekken i 10 sekunder uten å sprette, og gjenta 10 ganger.

Pain Fra Piriformis syndrom

Piriformis er en muskel som ligger dypt i hoften siden av isjiasnerven. Når muskelen blir stramt eller betent, ofte irriterer det nerve, forårsaker sciatic smerter i hoften, ifølge Spine-Health.com .. Denne tilstanden kalles piriformis syndrom. Strekker vanligvis utføres for å lindre smerter forbundet med denne tilstanden omfatter liggende piriformis strekninger.

Ligg på ryggen på gulvet med bena flatt. Trekk beinet på den berørte side opp med hånden på samme side. Ta tak i ankelen med den andre hånden og dra den over hele kroppen mot det andre benet til du kjenner strekningen. Hold strekken i 10 sekunder, og gjenta for totalt tre strekninger.

Korrigerende øvelser for Isjias Pain

Isjias smerte kan være forårsaket av en rekke forhold. Isjiasnerven er i korsryggen og går ned på baksiden av leggen. Når nerven er irritert av en forstuet spinal plate, kan det resultere i smerter i nedre rygg og ben. Når du opplever smerter i disse områdene, kan du gå til legen din først for en riktig diagnose. Når du vet årsaken til smertene, kan du starte et treningsprogram for å styrke musklene rundt isjiasnerven.

Øvelser

Når du først føler smerte, kan det være lurt å hvile i et par dager, men etter et par dager med sengeleie, er det viktig å trene og begynne å strekke og styrke musklene rundt isjiasnerven. Disse øvelsene vil gi lindring fra herniated plate som kan være årsaken til smertene.

Legg deg ned på magen. Legg hendene under skuldrene med håndflatene ned. Skyv skuldrene opp fra gulvet, og legg underarmene ned på gulvet for å støtte din vekt. Hold deg selv i denne posisjonen, med hodet, skuldrene og brystet opp fra gulvet for opp til 30 sekunder. Du kan starte på 5 til 10 sekunder, og jobbe deg opp til 30 sekunder. Gjør 10 til 12 repetisjoner daglig.

Når du har fått komfortabel med den første posisjonen, prøve å ta det til neste nivå. Plasser hendene under skuldrene og push up. Hold bekkenet på gulvet; presse til armene er rette. Hold skuldrene nede. Hold i fem sekunder, og gjør 10 til 12 repetisjoner daglig.

Som smerte beveger seg fra beinet til bare korsryggen, øvelsene vil fokusere mer på å styrke korsryggen. Legg deg ned på magen med armene utvidet over hodet. Løft det ene benet, holde den rett, og løft opp motsatt arm samtidig. Hold i fem sekunder, og jobbe deg opp til 30 sekunder. Alternative sider; gjør 10 til 12 repetisjoner på hver side hver dag.

Ligg flatt på ryggen, ved hjelp av en liten pute for pute under hodet ditt hvis du vil. La armene ligge ned ved sidene. Bøy knærne, slik at føttene hviler flatt på gulvet og knærne pekte oppover. Rett ett ben og la den hvile på gulvet. Hev at beinet 8 til 10 inches opp fra gulvet, og hold i 10 sekunder. Stram magemusklene, slik at hele ryggen berører gulvet. Test ved å prøve å skyve den ene hånden under korsryggen. Hvis hånden passerer gjennom, trekk navlen mot gulvet. Gjør et sett på 10 til 12 høyninger og deretter bytte til den andre siden.

Øvelser for Isjias Nerve Pain

Isjias nerve smerte kan skyte fra midten av den berørte beinet sin rumpeballe ned til hælen. Når disse smerter skje, er det vanligvis fra trykk satt på isjiasnerven ved enten ryggraden eller piriformis muskel trykke ned på den. Heldigvis en kombinasjon av yoga og ryggøvelser kan lindre isjias nerve smerte midlertidig.

Half Moon Pose

Yoga har mange fordelaktige strekninger og positurer som kan bidra til å avlaste mange nervesmerter, inkludert isjias. I Bikram yoga, en av de mest effektive positurer er Half Moon.

Begynn med å stå rett opp med føttene sammen. Legg hendene sammen og heve armene over hodet så høyt som mulig. Puste dypt i minst 30 sekunder, og samtidig opprettholde posisjonen. Etter 30 sekunder, presse hoftene mot høyre og overkroppen mot venstre, fremdeles holder føtter og hender sammen. Hold denne posisjonen i 30 sekunder (igjen, puste dypt). Tilbake til sentrum i 30 sekunder, og deretter veksler med hoftene til venstre og overkroppen til høyre i 30 sekunder. Tilbake til sentrum for en annen 30 sekunder og deretter slappe av for å fullføre strekningen.

Tilbake Fleksjon

The Back Fleksjon Trening kan være mest nyttig i lettelser isjias nerve smerte på grunn av spinal stenose. Begynn med å ligge på ryggen med en pute under hodet. Sett knærne sammen og føttene flatt på gulvet. Løft knærne mot brystet så langt som mulig uten å løfte ryggen fra gulvet. Sperre hendene bak lårene og hold denne posisjonen i 10 sekunder. Pust dypt. Slapp til startposisjon i tretti sekunder, og gjenta. Gjør dette minst seks ganger for å fullføre et sett.

Nerve Gliding

Nerve gliding kan bøye isjias nerven, hjelpe utgivelsen spenning. Det er en kiropraktisk øvelse som starter med å ligge på ryggen. Strekke ut begge bena med bare en liten kne bøy og føttene peker mot taket. Løft venstre ben så høyt som mulig mens du holder høyre ben rett uten betydelig bøye knærne. Passe fingrene bak venstre kne. Pust etter behov. Bøy venstre kne før leggen er parallelt med gulvet, og hold denne posisjonen i tre sekunder før du rette det ut igjen. Gjenta ti til tjue ganger før du bytter ben. Denne øvelsen bør gjøres opp til tre ganger om dagen.

Er Lavender Body & Massage Coconut Oil bra for Isjias?

Massasje som bruker kokosolje med lavendel kan være nyttig i behandling av isjias, men avdekke den underliggende årsaken til isjiasnerven smerte er din første prioritet. Isjiasnerveskader kan resultere i smerter som ofte blir referert til som isjias. Dette nerve er den største i kroppen din, derfor noen impingement kan være ødeleggende. Årsakene til isjias er varierte, derfor noen behandling, bør vurderes av en lege.

Behandling av Isjias

Behandling av isjias selv kan vise seg vanskelig. Kjenn dine begrensninger. Skulle du oppleve sciatic smerte når du utfører regelmessige bevegelser, oppsøke en henvisning for terapeuter opplært til konkret adresse behandling av korsryggsmerter.

Denne tilstanden har en rekke mulige årsaker, og behandling er svært spesifikk for hver enkelt. Kvinner kan oppleve isjias i siste trimester av svangerskapet som vekten av barnet presser mot nerven. Andre tilfeller innebære forskyvning av en spinal disk som klyper isjiasnerven. Isjias smerte er ofte skarpe, konstant og alvorlig. Isjias smerte kan være intense, og hvile uten trening er ikke anbefalt. Arbeide med en dyktig fagperson (massasjeterapeut, yoga terapeut eller fysioterapeut) for å behandle denne type nervesmerter er den beste metoden for individualiserte behandlinger.

Massasje

Massasje kan tjene som en ledning for økt sirkulasjon. Det hjelper også avlaste spenningen å gjøre øvelsen tryggere. Muskler og fascia vev må være manipulert og riktig justert for å lindre isjias smerter.

Konsekvent, daglig selvtillit massasje av korsryggen og beina kan være nyttig. Effektiv selvtillit massasje kan vise seg vanskelig for å justere en impingement av isjiasnerven. Ta kontakt med en utdannet terapeut til å legge press på musklene i rumpe og korsrygg. Spør din terapeut om hva slags bevegelser vil forbedre justering. Din terapeut kan foreslå øvelser som reduserer muligheten for re-skader.

Lavendel og Coconut Oil

Virgin kokosolje har antimikrobielle egenskaper som gjør den egnet for massasje, samt kosttilskudd. Kokosnøttolje har fettsyrer som absorberes gjennom huden. Kokosolje gir et smøremiddel for selvtillit massasje av ryggen av bena. Effektene av lavendel essensielle oljen er synergistisk til avslappende og beroligende på nervesystemet når den brukes med kokosolje. Den essensielle olje av lavendel er anti-krampaktig og anti-krampaktig. Den beroligende effekten av lavendel og trans-dermal absorpsjon av kokosolje kan slappe av musklene som er kronisk kontrakt med massasje. Spesifisere bruken av disse oljene når du gjør din avtale.

Hva gjør du for Isjias?

Isjiasnerven er den lengste nerven i kroppen som starter på ryggmargen og går nedover tilbake i begge beina. Isjias refererer til den smerte som er forårsaket ved sammenpressing på denne nerve. Snakk med legen din om måter å hjelpe behandle din isjias. Det finnes flere metoder for behandling som kan hjelpe lindre smerten av isjias.

Hot / Cold Therapies

Varme og kalde behandlinger kan lindre smerter og betennelser som stråler fra isjiasnerven. For kaldt terapi, plassere en ispose på det området av smerte for minst 10 til 15 minutter. Hvis du ikke kan stå følelsen av isen direkte på huden din, bruk en ren klut mellom huden og flokken. Gjenta søknad hvert par timer før isjias går unna.

Hvis du planlegger å bruke varme på smertestedet, bør du vente i minst to dager hvis smertene var et resultat av en skade. En varmepute kan brukes til å søke varme til det skadde området i ca 15 minutter om gangen. Du kan bruke denne metoden noen få timer i løpet av dagen. Mange mennesker finner lindring ved å veksle mellom varme og kalde omslag.

Fysioterapi

Du kan gjøre noen grunnleggende stretching hjemme som en måte å hjelpe din sciatic nerve smerte. Strekke korsryggen ved å utvide armene mot tærne. Hold stillingen i minst 30 sekunder til ett minutt. Slipp strekningen og gjenta minst fem ganger. Utføre strekningen flere ganger om dagen for å se om dette bidrar til å redusere isjias smerte.

Hvis smerten er alvorlig, kan legen anbefale å jobbe med en fysioterapeut som en måte å finne lindring. En fysioterapeut vil ha deg utføre mer avanserte oppgaver som fokuserer på å styrke ryggmuskulaturen.

Medisiner

Smerte medisiner kan anbefales som en form for behandling for isjias. Dette inkluderer over disk smertestillende medikamenter samt reseptbelagte legemidler. Over the counter paracetamol og ibuprofen vil først bli anbefalt i stedet for sterkere reseptbelagte versjoner. Disse medikamentene kan bidra til å avlaste både smerter og betennelser forårsaket av isjias. I mer alvorlige tilfeller kan steroidinjeksjoner gis til pasienten som en måte å gi lindring.

Hjem rette for Isjias

Isjias er preget av en skarp smerte som stråler ned en eller begge rumpeballene, og følger ned lengden på bena. Den er forårsaket av kompresjon av isjiasnerven funnet på bunnen av ryggraden. Hjem rettsmidler for å lindre smerten av isjias spenner fra livsstilsendringer til forebyggende tiltak. Ta kontakt med din lege hvis isjias smertene vedvarer, da det kan være signal om et mer alvorlig problem.

Hjem Rettsmidler

Bruk is til det berørte området for mellom 30 og 60 minutter så snart smerten starter. Gjenta dette flere ganger om dagen i to til tre dager. Etter dette tidsrommet, bytte til en varmeflaske og gjelder på samme måte for 30 til 60 minutter, i to til tre dager om gangen. Hold gjenta denne prosedyren for lettelse.

Prøv selv massasje for å hjelpe med symptomer på ischias. Ligg på ryggen på gulvet med knærne bøyd, slappe av i noen minutter. Plasser en sokk som inneholder to myke gummiballer som tennisballer på hver side av ryggraden, i korsryggen din. Tillat din kroppsvekt å fullt synke ned i ballene. Fjern ballene og slappe av igjen i noen minutter. Gjenta denne øvelsen, denne gangen plassere ballene rett under baken. Dette kan bidra til å lindre smerter og press. Ta kontakt med din lege før du gjør denne øvelsen hvis du har problemer med disken i ryggen.

Forebygging

I tider med akutt isjias smerter, unngå å plukke opp noe som veier mer enn ti pounds. Push må du ikke trekke tunge gjenstander. Alltid bøyer i knærne når du plukker opp noe.

Sove på en fast madrass på ryggen med knærne bøyd. Du kan også sove på siden med knærne bøyd. Unngå å sove på magen. Under akutte isjias angrep, plassere en pute mellom knærne hvis du sover på siden.

Juster stolen høyden slik at knærne er plassert høyere enn hoftene. Lag en vane å sitte med begge føttene flatt på gulvet. Ikke kryss bena.

Urtete

Lag noen urtete som inneholder willow bark eller mjødurt som kan bidra til å lindre leddsmerter. Sette mot 1 ts. enten urt i en kopp kokende vann, bratte i ti minutter, sil og drikke. Du kan også finne denne te på noen lokale helsekost butikk i forhåndslagde teposer. Klaseormedrue te er nyttig i behandling av muskelkramper. Lage din egen ved bløtlegging 1 ts. av tørket urt i en kopp kokende vann, sil og drikke. Klaseormedrue er allment tilgjengelig på nettet eller i helsekostbutikker.

Hvis du fortsatt å bli plaget av isjias smerter, ta kontakt med din lege for andre behandlingstilbud.

Leddgikt Alternativ hvis Allergisk mot Celebrex

Artritt oppstår når brusk i leddene slites bort, ifølge Mayo Clinic. Leddgikt påvirker alle deler av kroppen, men de vanligste områdene som berøres er blant de nedre rygg, nakke, hofter og hender. Risikofaktorer for denne tilstanden inkluderer alder, beindeformiteter, forurensninger av ledd og fedme. Medisiner kan kontrollere smerter og betennelse av leddgikt ledd. Personer som er allergiske mot medisinering Celebrex har andre alternativer for lettelse.

Steroide antiinflammatoriske legemidler

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan redusere smerter og betennelse av leddgikt, ifølge Mayo Clinic. Over-the-counter medisiner, for eksempel Advil eller Motrin, arbeid for noen mennesker. Men hvis du ikke får lindring form over-the-counter alternativene, snakk med legen din om reseptbelagte NSAIDs. Reseptbelagte alternativer kommer i en patch eller gel som kan gnis på smertefulle ledd, ifølge Mayo Clinic.

NSAID bør overvåkes nøye av legen din. Bivirkninger av disse medikamentene kan inkludere øret ringing og hjerte-problemer.

Kortison injeksjoner

Kortison injeksjoner gis direkte inn i leddet. Legen vil nummen området rundt de berørte felles og gi injeksjonen for å redusere smerte. Typisk vil en lege vil begrense mengden av injeksjoner gitt hvert år. Å ha for mange injeksjoner kan føre til skade på felles, ifølge Mayo Clinic.

Tramadol

Tramadol, som også er kjent som Ultram, er en anti-inflammatoriske medisiner som er tilgjengelig på resept. I motsetning til NSAID medisiner, betyr tramadol ikke har risiko for magesår og blødning; kan imidlertid kvalme eller forstoppelse oppleves. Denne medisinen er designet for bluss ups i stedet for langsiktig bruk, ifølge Mayo Clinic.

Botox Injection

Botox-injeksjoner kan gi lindring for leddsmerter, ifølge Mayo Clinic. Leddgikt pasienter rapporterer opplever forbedringer i smerte etter å ha mottatt behandling. Mer forskning er nødvendig på dette området, men Mayo Clinic rapporterer at foreløpige resultatene av denne behandlingen er lovende.

Livsstil endringer

Livsstilsendring kan redusere smerter og betennelser assosiert med denne tilstanden, ifølge Medline Plus. Får regelmessig lav-effekt trening, som gåing eller swing, øker musklene rundt leddene, som gjør at felles å bli stabil.

Bære ekstra vekt kan legge press på leddene, slik som hofter og knær. Selv miste en liten mengde vekt kan redusere symptomene av denne artritt.

Aktiviteter som krever repeterende felles bruk bør begrenses. Hvis du må gjøre disse aktivitetene, ta hyppige pauser.

Isjias rettsmidler

Isjiasnerven er den største nerve i kroppen. Det kjører ned fra den nedre ryggraden i begge beina kontrollerende muskler og opplevelser. Isjias oppstår når isjiasnerven blir irritert på grunn av komprimering eller belastning. Pain følger nervene ned det ene beinet, noe som kan føles nummen eller svak. Bevegelse er begrenset på grunn av smerter og stivhet i den nedre ryggen. Isjias kan begynne plutselig og deretter spontant forsvinne. Behandling kan lindre symptomer og smerte.

Initial Treatment

Ta steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen å holde smertene og hevelsen ned. Hvile i noen komfortabel stilling tilgjengelig. Sittende eller huk en tendens til å gjøre vondt verre. Selv står stille kan føre til bølger av smerte å flommer nedover isjiasnerven. Ikke forblir inaktive i mer enn to dager. Sengeleie lenger enn dette vil føre til at symptomene på isjias å forverres.

Hydroterapi

Legg inn en isete kalde omslag på det berørte området. La den stå på i ca 10 minutter. Hvis du bruker en ispose, og deretter legge et håndkle mellom ispose og huden din for å unngå frostskader. Plasser en varm komprimere på området umiddelbart etter ising. Kontroller temperaturen før bruk for å unngå å brenne huden din. Hvis smertene dekker et stort område, så ta en rask dukkert i en kjølig svømmebasseng. Neste tilbringe litt tid i en badestamp umiddelbart etter kulden. Dette vil bidra til å lindre smerte og redusere hevelse som komprimerer sciatic nerve.

Fysisk aktivitet

Ta en langsom tur til å strekke ut nerve. Selv om isjias kan begrense mobilitet, ikke bo inaktiv. Trening så mye som mulig, men ikke løfte tunge gjenstander eller utføre kronglete bevegelser til smerten er borte. En øvelse for å lindre smerten gjennom nedre del av ryggen er tilbake buen. Få på hender og knær på gulvet. Vær sikker på at du er i nærheten av noen møbler for å hjelpe trekke deg opp fra gulvet når du er ferdig. Bøy ryggen så høyt du kan mot taket. Deretter strekke ryggen ned i en omvendt bue ved å skyve navlen mot gulvet. Ikke bøy albuene mens du utfører denne ryggskole. Gjør dette 3-5 ganger for å lindre smerten.

Fysioterapi

Fysioterapi kan hjelpe ved å lindre smerte og styrke ryggmusklene. Terapeuten kan bidra til å avlaste kompresjon på ryggraden. Bukseseler, splinter og ortopediske sko er foreskrevet hvis det er et tap av funksjon. Akupunktur kan redusere smerte fra isjiasnerven.

Medisinering

Resepter for kortikosteroider er gitt i tilfeller der egenomsorg gir lite resultater. Narkomane som kodein eller morfin brukes i alvorlige tilfeller av isjias. Injeksjoner av botulinumtoksin er en effektiv behandling for langvarige anfall av isjias.

Hva kan tas for å hjelpe Isjias?

Isjias er vanligvis følte som en skyting smerte som reiser ned ett eller begge ben. Det er forårsaket av trykket av en herniated plate som ligger mellom ryggvirvlene i korsryggen mot isjiasnerven som går nedover ryggen og inn i bena. Den skadede disken kan ta fra én til seks måneder å lege, og mens den er skadet er det svært sårbare for å bli re-skadet, noe som kan gjøre symptomene verre.

Ibuprophen

Det første skritt i behandling av isjias er å sørge for at du ikke blir sittende, liggende eller flytte på en måte som er egnet til å forverre skaden. Ikke løfte gjenstander enn 10 pounds, sitte ned i en stol uten ryggstøtte, eller legge seg ned på en overflate som ikke jevnt støtte din rygg og rumpe.
Når årsakene til skade er eliminert, kan du begynne å behandle smerte.
Først posisjon isposer over korsryggen. Deretter begynner å ta ibuprofen i form av Nuprin, Advil eller Aleve i den anbefalte doseringen på produktpakken. Fortsett å ta ibuprofen i 24-48 timer. Ikke overskrid maksimal daglig dose.

I mange tilfeller er denne fremgangsmåten vil redusere smerte isjias effektivt. Hvis smertene ikke har vesentlig avtatt, bør du oppsøke lege for å diskutere andre behandlingsalternativer.

Sterkere Behandling for Pain

Hvis du går til en lege for isjias, kan han gi deg Naproxen, som er en resept dosering av ibuprofen, som et første linje av smertelindring. Sterkere anti-inflammatoriske legemidler kan gis dersom smertekontroll ikke er oppnådd. Cox-2-hemmere som Celebrex eller Vioxx kan gis.
I sjeldne tilfeller kan legene velge å behandle isjias med opiater som oxycontin og Vicodin. Bruken av disse medikamentene kan føre til avhengighet hos noen pasienter, men dette er sjelden tilfelle når medisinen gis for smerte kontroll over en kort periode.
Sannsynligvis den mest effektive smertekontroll for Isjias er en fentanyl patch. Påføres huden av ryggen, leverer lappen langvarig smerte kontroll. Bivirkningene knyttet til å bruke plasteret kan være alvorlige, alt fra overdose til hallusinasjoner.
Sørg for at legen din gir deg eksplisitte instruksjoner om hvordan du skal behandle smerte ved hjelp av disse medikamentene.

Den beste behandling for Isjias

Som du alder, skivene mellom ryggvirvlene blir mer utsatt for skade. Dette betyr at din første tilfellet av isjias ikke kan bli din siste.
God holdning, stoler med korsryggstøtte, madrasser, lære å løfte med bena og ikke ryggen, og øvelser som bygger styrke i buk er alle gode måter å sikre at isjias kommer aldri tilbake når du har behandlet det med hell.

Isjias Relief tips

Isjias eller sciatic smerte, er den utstrålende smerten du føler når sciatic nerve, en av de lengste nervene i kroppen din, er betent. Sciatic smerte kan føles fra korsryggen hele veien ned til beinet. Smerten du føler er ofte konstant, og kan være ødeleggende. Mens du og legen din må finne og behandle den egentlige årsaken til din sciatic smerte, må du også behandle smerte selv.

Behandling av Isjias

Årsaker til isjias inkluderer skade, en skiveutglidning herniated eller prolapsed disker og press på isjiasnerven. Et angrep av isjias oppstår vanligvis på den ene siden av kroppen din, eller den andre, og kan vare alt fra noen dager til måneder. Det er alltid smertefullt, og ikke bare fra betent nerve. Musklene langs nedre del av ryggen og ned i benet går i spasmer.

Legen din kan foreskrive smertestillende, acetylsalisylsyre, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler og / eller paracetamol, samt steroidinjeksjoner hvor smertene er lokalisert. Alle disse kan hjelpe, men de kan være utilstrekkelig for å lindre smerten du går gjennom. Du trenger andre alternativer.

Is og Heat

Start med en applikasjon av is til området ovenfor der nerven synes å være betent. Du kan bruke en kommersiell ispose, men en pakket pose frosne erter kan faktisk fungerer bedre, siden det former seg etter kroppen din mye bedre. La isen på i 10 til 15 minutter om gangen. Ice bidrar til å redusere både smerter og betennelser, akkurat som det skulle for en anstrengt muskel eller sene.

Etter isen, prøv å bruke fuktig varme uansett hvor du føler at musklene går i spasmer. Du kan bruke en varmeflaske, eller du kan sette en våt, oppvridd klut håndkle (ikke papir) i mikrobølgeovnen i ca ett minutt. Alltid hånd teste varmen før du bruker den. Du ønsker ikke å brenne deg selv. Vær veldig forsiktig med å bruke en elektrisk oppvarming pad. Denne typen varme kan være for intens for isjias, og fuktig varme er bedre enn tørr varme. Fortsett å veksle isen for isjiasnerven betennelse og varme for muskelkramper, og du bør begynne å føle seg bedre.

Soaking Pain Away

Strekke ut i et varmt bad er en annen måte å lettelser muskelkramper som isjiassmerter kan forårsake. Men pass på at du kan godt komme inn og ut av badet. Hvis det gjør vondt for mye til å bøye, og for å komme opp og ned, er en bedre innsats en lang varm dusj. Stå med ryggen til dusjen, spenne deg mot en håndklestativ eller en annen jevn støtte, og la det varme vannet renne mot korsryggen.

Få Support

Hvis du ikke har en fast madrass på sengen, få en, eller sette madrassen du har på toppen av en treplate. Hvis det føles bedre å sove på din side, plasserer noen lange, fast styrke-type puter på hver side av deg for å støtte deg. Din betent nerve vil være mindre smertefullt og musklene er mindre sannsynlig å krampe hvis du er støttet mens du sover.

En ryggstøtte pute når du sitter også hjelper, så vel som en av disse "donut" puter som hjelper avlaste trykket på bunnen av ryggraden når du sitter på dem. Når ryggen er støttet riktig, musklene krampe mindre, skade mindre og leges raskere.

Akupunktur

Akupunktur terapi adresser både smerter og bevegelseshemninger. Du kan få behandlinger tidlig under et angrep av isjias. En økt med en kvalifisert akupunktur spesialist kan betydelig redusere smerte og øke mobiliteten.

Hjelp for Isjias Pain

Isjias smerte kan være belastende siden det stråler gjennom baksiden av låret. Det finnes en rekke sciatic smerte årsaker, inkludert degenerative plater, dårlig holdning eller til overforbruk. Uansett hva årsaken er, men er isjias smerter svært behandles. Akupunktur, stretching hjemme og injeksjoner er bare noen få måter å hjelpe lindre isjias smerter.

Akupunktur

Akupunktur kan bidra til å helbrede isjias smerter. En akupunktør vil begynne med å finne ut hva kilden til isjias smertene er. For eksempel kan det være fra Piriformis muskel trykk, degenerative skive sykdommer eller rett og slett fra å sitte på lommeboken din for ofte. Etter en diagnose, ville akupunktør finne de relative trykkpunkter og sett steriliserte nåler inn i dem, holde dem der i minst 30 minutter for å fremme helbredende væske. Akupunktører vil også anbefale ekstra selv vedlikehold som strekker teknikker og, i noen tilfeller, kosttilskudd endringer.

Oppløps

Et par hjemme strekninger kan kurere eller i det minste gi midlertidig lindring for isjias smerter. Å gjøre bruk av gulvplass og en tom vegg kan gi en strekning av piriformis muskelen, som sitter på toppen av sciatic nerve rot. Stjerne med å ligge på ryggen relativt nær en vegg. Hev upåvirket etappe opp og plassere foten på veggen. Øvre og nedre deler av bena bør danne en 90-graders vinkel med veggen. Sett "sciatic" leg ankel på hevet beinet kneet, danner en trekant form. Nå plasserer hendene bak hofte beinet kneet, trekk det forsiktig fremover, og løft skuldrene fra gulvet. Du skal føle en dyp strekning stråler fra korsryggen til sciatic leg hofte og gjennom låret. Hold denne posisjonen i 30 sekunder, puster dypt. Hvil i 30 sekunder og gjenta. Gjør dette tre ganger om dagen.

Botox

En Botox skudd kan gjøre mer enn å forebygge rynker i ansiktet. Det kan være nyttig for behandling av sciatic smerte også. En lege ville injisere Botox til Piriformis muskel og hofteområdet via det berørte beinet rumpeballe. En Botox skudd ville egentlig lamme eller slappe av i muskelen, noe som gjør det lettere å manipulere for å strekke. Smertelindring er midlertidig, skjønt, og skudd måtte gjentas med noen måneders mellomrom.

Isjias Entrapment Øvelser

Isjias rammer en stor del av befolkningen i dagens samfunn. Isjias entrapment betyr å ha vekt eller et bein knipe sciatic nerve, forårsaker smerte og nummenhet i kroppen. Tilbake brytende arbeid, fedme og en nonaerobic livsstil kan alle føre til dette problemet, og hvis ikke er løst, kan føre til enda flere problemer i fremtiden.

Herniated Disc-Related

Den eneste reelle måten å lindre smerter i hoftenervene er gjennom målrettede øvelser, mange med fokus på nedre del av ryggen, slik at uansett hva det er som forårsaker press på nerven kan forsvinne før smertene dine ikke lenger plager deg gjennom din hverdag .

Den vanligste årsaken til isjias å skje er vanligvis knyttet til en herniated plate. Følgende øvelser vil bidra til å lette din smerte og, med hjelp av kosthold og mosjon, avslutter smerten du føler i ryggen:

Lå på magen. Stiger opp på albuene, men å holde hoftene sikkert på gulvet, skyve tilbake i luften og bakover mot bena, slik at korsryggen blir strukket.

Lå flatt på magen med bena rett ned og armene rett foran hodet. Løft venstre arm og høyre ben 2 til 3 inches av bakken og hold posisjonen så lenge du kan. Sakte senke dem begge til bakken og deretter gjenta øvelsen med motsatt arm og ben.

Hviler hodet på en pute, lå med ryggen flatt på bakken og stram magemusklene slik at ryggen flater ut på bakken under deg. Sakte heve benet rett opp 8 til 12 inches av bakken, holde kneet rett. Hold denne stillingen så lenge du kan før du senker beinet og gjenoppta øvelsen med det andre beinet.

Hamstring Øvelser

Siden din isjiasnerven renner nedover beinet, kan hamstring øvelser også lindre noe av smerten. Det er en hamstring øvelse spesielt som vil gagne deg i din søken etter å kvitte isjias som plager deg. Liggende på ryggen, støtte på baksiden av låret med begge hendene foldet rundt den. Med beinet i tråd med hoften, sakte rette kneet oppover for å matche, og kjenn strekk på baksiden av låret. Hvis du aldri har gjort denne øvelsen før, ikke overdriv da det kan føre til en tåre.

Isjias i Generelt

Isjias er en fryktelig vondt å forholde seg til. Kosthold og mosjon er det beste forslaget og utgangspunkt for alle som lever med slike smerter før tilstanden forverres. Mens det er andre særlige tilfeller på hvorfor en person kan få isjias, er det alltid best å starte med disse øvelsene før du går videre med din diett. Men som en advarsel til alle som gjør disse rutinene, vær forsiktig når du starter opp. Doing det kan føre til verre smerter og tårer i musklene. Alltid snakke med legen din før du starter en diett eller trening plan.

Hva er farene ved Botox?

Botox har blitt populært de siste årene som en måte å eliminere fine linjer. Det er også brukt til å behandle andre forhold, for eksempel muskelkramper, krysset øyne og underarm svette. Mens Botox er effektive for disse forholdene, det tilbyr noen alvorlig risiko. Når injisert i muskelvev, lammer det dem. Hvis det gjøres feil, alvorlige helseproblemer, og med død, kan føre til.

Botox Oversikt

Botox er et reseptbelagt legemiddel som brukes til behandling av hode, nakke og øyelokk spasmer, krysset øyne og alvorlig underarm svette. Botox Kosmetisk er et lignende medikamenter utformet for midlertidig å eliminere rynker. Botox er avledet fra botulinum toksin, det samme stoff som fører til botulisme, en type matforgiftning. Når det blir injisert, Botox blokkerer nervesignaler som forårsaker bestemte muskler til krampe. Botox Kosmetisk injiseres mellom øyenbrynene for å redusere muskelaktivitet mellom dem, og dermed redusere eller eliminere fine linjer.

Botox kan administreres av noen autorisert helsepersonell og dens virkninger kan vare opp til fire måneder.

Botox bivirkninger

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har mottatt rapporter om bivirkninger, inkludert luftveisproblemer. Noen av disse bivirkninger har også ført til døden. Ifølge FDA, disse bivirkningene oppstår når botulisme toksin sprer seg i kroppen utover injeksjonsstedet.

Mens de mest alvorlige bivirkninger, inkludert død, skjedde hos barn som fikk Botox for å behandle arm eller ben spastisitet relatert til cerebral parese, botulisme giftstoffer er ikke godkjent i USA for behandling av arm eller ben spasmer, bare for hode og hals problemer.

Botox Kosmetiske bivirkninger

Ifølge LawyersandSettlements.com juridiske nyhetsnettsted, en kvinne angivelig døde ved bruk av kosmetiske form av Botox. Men ifølge Botox produsenten Allergan Inc. ", en medisinsk vurdering av denne faktiske saken demonstrerer at pasienten gikk bort vinteren 2004 fra komplikasjoner forbundet med Staphylococcus lungebetennelse, ikke fra en Botox kosmetisk behandling pasienten fikk syv uker tidligere."

Botox Cosmetic nettside advarer om at denne formen for Botox kan føre til døden hvis det oppstår puste eller svelgvansker etter behandling. Andre alvorlige bivirkninger hos voksne inkluderer problemer med å holde opp hodet, manglende evne til å snakke og tunge øyelokk. Noen voksne har hatt behov for sykehusinnleggelse, ifølge US FDA.

Forholdsregler

Ikke ta Botox hvis du har noen kjente allergier mot botulisme toksin produkter som Myobloc eller Dysport. Botox Kosmetisk er ikke anbefalt for de under 18 år Regelmessig Botox er ikke anbefalt for behandling av overdreven svetting for de under 18 år; for livmorhalsmuskelspasmer for de under 16 eller for de med øye eller øyelokk muskelproblemer under 12 år.

De som opplever muskelsvakhet, tap av styrke av problemer med synet etter en Botox-injeksjon bør ikke kjøre bil, betjene maskiner eller delta i andre potensielt farlige aktiviteter.

Rådfør deg med en lege eller farmasøyt før du får Botox. List alle andre medisiner du tar, og la legen vite om du har noen kjent puste, svelge eller talevansker; siste ansikts operasjoner eller ansikts problemer; eller er gravid eller ammer.

Løpet av handlingen

På grunn av disse risikoene, FDA sier at helsepersonell som administrerer Botox:

Vær oppmerksom på at riktig dosering for ulike Botox produktene kan variere. Se etter tegn på at en pasient har problemer med å snakke, svelge eller puste etter en injeksjon. Gi pasienter og deres omsorgspersoner med informasjon om symptomer på bivirkninger. Forstå at disse bivirkninger kan forekomme så tidlig som en dag etter en injeksjon og opp til flere uker etter den. Fortell pasienter til å oppsøke lege umiddelbart hvis de har problemer med å snakke, puste eller svelge, eller hvis de føler muskelsvakhet.

Botox for Nevropatisk Foot Pain

Nevropati er en nevrologisk tilstand som vanligvis finnes i diabetikere og eldre. Smerte er et vanlig symptom på nevropati. Botox behandling er en måte å lindre nevropatisk foten smerte.

Nevropati

Nevropati oppstår når nervene ikke får nok oksygen. For å forsvare seg mot de tappe oksygen problem nervene går i dvale. Sleeping nerver kan skape en lammende smerte og til slutt utløse skyting smerte.

Botox behandling

Botox, brukt kosmetisk til å forebygge rynker, arbeider også for å lindre smerte. Botox er et produkt av botulinumtoksin, en bakterie som finnes i matforgiftning. Botox fungerer for å lindre smerter ved å blokkere muskelsammentrekninger.

Prosedyre

Legene injisere botox inn i huden på toppen av foten. Leger kan forskrive bedøvende gel som skal brukes på injeksjonsstedet før behandling for å redusere smerte av injeksjonen.

Betraktninger

Botox behandling er en livslang behandling fordi effekten av botox vanligvis slites av i 5:56 møll. Den langsiktige effekten av å injisere botox inn i huden er ikke kjent.

Alternative behandlinger

Andre behandlinger av nevropatisk foten smerte er nattlysolje, en urtemedisin som du bruker på foten, og spesielle medisinske matvarer som gir føde dysfunksjonelle nerver.

Hvordan behandle Isjias Med Massasje

Isjiasnerven er den største nerve i kroppen din. Isjias er smerte som sprer seg fra korsryggen, gjennom setet og ned på isjiasnerven og langs baksiden av leggen gjennom kneet til stortåen. Det føles ofte verre på den ene siden av hoften. Isjias kan være forårsaket når nerve er i klem fra å sitte på en hard overflate, eller iført en stram belte; noe som kan legge press på nerve. Ofte smerten er ganske ødeleggende.

Bruksanvisning

Hvordan behandle Isjias Med Massasje

•  Sitt komfortabelt på en seng, stol eller på gulvet, alt etter hva som er mest komfortabelt for deg.

Støtt korsryggen med puter eller puter.

Gni massasjeolje i de åpne håndflatene.

Bruk håndflatene og fingertuppene til lett hjerneslag området bakfra kneet til hoften. Bruk lange, glidende strøk og holde stryke mot ditt hjerte. Hold masserer for 2 eller 3 minutter.

Massasje fra hoften og ned på baksiden av kneet, følgende løpet av isjiasnerven. Gjør dette for to eller tre minutter.

Tips og advarsler

  • Følg massasje sekvensen ved å gni en isbit over det samme området eller bruke en ispose innpakket i et håndkle.
  • Du kan også arbeide isjiasnerven refleks punkter på undersiden av føttene, som er plassert langs bunnen av hver fot omtrent en tomme fra hælen.
  • Du kan også arbeide hip / sciatic nerve punkter nær anklene dine som er plassert like over ankelleddet på utsiden.
  • Ikke bruk denne massasje hvis isjiasnerven er betent.
  • Gravide kvinner bør bruke svært lett trykk når du gjør dette massasje fordi for mye press kan stimulere saphenavene som kan føre til bekkensammentrekninger.

Relief Fra Isjias

Relief Fra Isjias


Isjiasnerven er en av de lengste nerver i kroppen. Det er faktisk en gruppe av nerver buntet sammen som strekker seg fra den nedre tilbake ned gjennom hvert ben og ender i føtter. Når isjiasnerven blir betent, kan det føre til nummenhet, smerter, svie eller svakhet. Den vanligste årsaken til isjias er en herniated disk komprimere nerve. Det er andre medisinske årsaker som diabetes, blodpropp og svulster. Selv sitter i en vanskelig posisjon for en lengre periode kan føre til at isjiasnerven å slå smertefullt.

Therapy

Isjias kan gå bort av seg selv innen et par uker med egenomsorg. Resten er en av de beste løsningene. Det kan bidra til å redusere betennelse i nerven. Selv om resten er et godt middel, ikke lå rundt for lenge. Komplett sengeleie kan svekke musklene. Anvendelse av varme eller kulde kan gi smertelindring i tillegg. Å være aktiv vil hjelpe med symptomer på isjias. Begrens fysisk aktivitet til det er ikke smertefull. Lette øvelser hjelpe inkludert yoga. Fysioterapi kan bidra til å avlaste trykket på nerven. Massasje vil lindre noe av smerten og andre effekter av isjias.

Medisinering

Medisiner som anti-inflammatoriske legemidler kan brukes. Ibuprofen er en av de medisiner av valg siden er reduserer betennelser og smerte. Hvis smertene er for intens for en lengre periode, kan epidural steroidinjeksjoner være et alternativ. Disse injeksjoner redusere betennelse i isjias nerve rot i ryggmargen. Det er ansett som et poliklinisk prosedyre, så det er en rask tur til legekontoret.

Kirurgi

Hvis isjias varer utover to uker og er overveldende, det eneste alternativet til venstre kanskje kirurgi. Dette kalles lumbalcolumna kirurgi. Det er der legen fjerner en del av herniated disk i ryggen som trykker mot isjiasnerven. Dette dekomprimerer nerve rot og bringer lindring til tilstanden. Dette kan være den eneste måten å få hjelp hvis isjias forårsaker progressiv svakhet eller hindrer tarmfunksjonen.