Digidexo.com

intenstitiell cystit bekkensmerter

Mann kroniske bekkensmerter

Mann kroniske bekkensmerter


Mann kroniske bekkensmerter er en relativt sjelden og ofte misforstått tilstand, men det kan drastisk påvirke livskvaliteten for mennesker som lider av det. Arten og alvorlighetsgraden av symptomene varierer betydelig fra person til person. Årsaker og symptomer på mannlig kroniske bekkensmerter har ennå ikke blitt grundig undersøkt, og mange leger fortsatt uenige om den rette veien å gå om diagnostisering eller behandling av tilstanden.

Definisjon

Mann kroniske bekkensmerter varierer i alvorlighetsgrad fra mild til uutholdelig. Det er vanligvis diagnostisert som enten kronisk prostatitt (CP), kronisk bekkensmertesyndrom (CPP), eller kronisk nonbacterial prostatitt, og oppstår når mannlige pasienter opplever betydelig bekkensmerter som varer i mer enn seks måneder uten kjent infeksjon eller annen sykdom som årsak.

Symptomer

De vanligste symptomene på mannlige bekkensmerter er kjedelig, verkende smerter og press i bekkenet, lysken, korsryggen, testiklene eller penis, smerte eller problemer med vannlating eller synlig blod i urinen, seksuelle problemer inkludert erektil dysfunksjon og tidlig, smertefull eller blodig utløsning , og konstant følelse av utmattelse, tyngde eller generell sykdomsfølelse.

Årsaker

De eksakte årsakene til bekkensmerter i mange mannlige pasienter er fortsatt ukjent, men dokumenterte tilfeller har bidratt til å etablere gjentakende mønstre i noen av de vanligste årsakene. Disse inkluderer blære og nyre lidelser som urinveisinfeksjoner, nyrestein og interstitiell cystitt, bakterielle infeksjoner eller betennelser i mannlige kjønnsorganer som epididymitt og prostatitt, kjønnssykdommer, nerveforstyrrelser forårsaket av klemte nerver eller akkumulert arrvev, brokk, intestinal problemer som hemorroider eller anal sprekker, bekken muskel skader og komplikasjoner fra tidligere operasjoner.

Diagnose

Diagnostisering bekkensmerter kan være en lang og komplisert prosess, fordi riktig pinpointing årsaken er avgjørende for behandling. Urin og blodprøver er vanligvis utføres først å screene for infeksjoner og kjemiske eller hormonelle ubalanser, og en penis kultur kan analyseres for kjønnssykdommer. Røntgen, CT og ultralyd i bekkenet, nedre del av magen og testiklene er utført for å se etter noen umiddelbare fysiske årsaker som for eksempel rygg-problemer, cyster, overflødig væske, skadet eller klemt blodkar, brokk, betennelse og hevelse i testiklene eller bitestikkel eller testikkel torsions.

Ifølge Center for kroniske bekkensmerter, to av de viktigste diagnostiske verktøy for kroniske bekkensmerter pasienter er elektromyografi (EMG) og nerve conduction studier (NCS), som test nerve-og muskelfunksjonen ved å sette inn svært små nåler i berørte områder.

Behandling

Behandlinger for mannlige bekkensmerter variere betydelig fra pasient til pasient, fordi årsakene og symptomene er så uforutsigbar og utbredt. Et bredt utvalg av legemidler inkludert bredspektrede antibiotika som ciprofloksacin og smertestillende som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) og opiater kan forskrives, sammen med muskelavslappende, antidepressiva og antiepileptika som pregabalin og gabapentin. Kirurgi er noen ganger nødvendig i ekstreme tilfeller, særlig de som mistenkes å være forårsaket av svulster, brokk eller store lesjoner.

Nyere forskning viser også effekten av visse fysioterapi metoder for å lindre noen eller alle mannlige kroniske bekkensmerter symptomer. Ifølge Stanford University Institutt for Urologi, en av de mest lovende fysisk terapi er "The Wise-Anderson Protocol", som bruker pusteøvelser og avspenningsteknikker for å løse opp spenninger, trykk og kramper i bekkenbunnsmuskulaturen.

Om Ovarian cyster

Om Ovarian cyster


En ovarian cyst er en liten væskefylt sac i eggstokken. Om lag 95 prosent av cyster på eggstokkene er ikke-kreft, men kreft og andre alvorlige medisinske problemer kan bli indikert av tilstedeværelsen av visse cyster. Mens noen godartede cyster kan skyldes endokrine lidelser eller andre forhold, kan en hvilken som helst eggstokkfollikkelen over 2 centimeter også betegnes en ovarialcyste.

Typer

De fleste cyster på eggstokkene er "funksjonelle cyster". Funksjonelle cyster på eggstokkene forekomme som en del av utviklingen av eggstokkfollikelen, eller follikkelutviklingen. Når hun begynner å menstruere, har en kvinne ovariefollikler på alle stadier av utviklingen i eggstokkene.
Follikulær Cyste: Dette er en moden follicle som enten ikke slippes under eggløsning, eller kollapser inn på seg selv før eggløsning. Selv om disse cyster kan vokse til over 2 inches i diameter, er de vanligvis ufarlige. De kan imidlertid forårsake smerte hvis de kan briste. Follikulære cyster vanligvis ikke krever medisinsk intervensjon, og vil forsvinne etter noen måneder.
Corpus luteum Cyste: Når en kvinne ovulates, utgivelser eggstokkfollikelen det modne egget. Den follicle selv er da kjent som corpus luteum, og det blir deretter brutt ned av kroppen og reabsorberes. Hvis corpus luteum i stedet fylles med blod eller væske og forblir i eggstokken, blir det en cyste. Disse cystene er ofte asymptomatiske.
Hemoragisk Cyste: Dette er den mest potensielt alvorlig av de funksjonelle cyster. Hvis det i løpet follikkelutviklingen en blodåre i eggstokkfollikelen bursts, kan blodet lekke inn i hårsekken. Hvis blødningen ikke opphøre av seg selv, kan blod lekke inn i eggstokken, og tvang den til å forstørre. Dette kan føre til intens smerte, og bør cyste brudd, kan blodet lekke inn i bukhulen. Hemoragisk cyster sjelden krever kirurgi.
En annen type godartet cyste er en dermoid cyste. Også referert til som teratomer, kan cystene dannes ikke bare i eggstokkene, men i andre områder av kroppen. De består hovedsakelig av fett, men kan også produsere brusk, ben og andre typer vev. Kirurgi er nødvendig å fjerne dem.
Cystandenomas er godartet cyster dannet fra ovarial vev og fylt med et fluid som ligner slimete. De blir vanligvis fjernet med kirurgi.

Identifikasjon

Cyster er vanligvis funnet under en gynekologisk eksamen eller via ultralyd, laparoskopi, eller CT-skanning. Den beste måten å diagnostisere ulike typs av cyster på eggstokkene er gjennom endovaginal ultralyd. En tynn staven blir satt inn i vagina, og plassert ved siden av eggstokken. Bildet er detaljert nok til å avgjøre om cyster faststoff, væskefylt, eller inneholder en blanding av væske og fast materiale. En MRI kan utføres for å evaluere innholdet av cyste ytterligere.

Størrelse

En follikulær cyste kan måle opp til 2,5 inches i diameter. En corpus luteum kan være opp til 4 inches. Endometrisk kan være opp til 8 inches. Cystandemona cyster kan være opp til 12 inches. Non-kreft cyster som er mindre enn 4 inches i diameter vanligvis ikke krever kirurgi i pre-menopausale kvinner.

Effekter

De fleste cyster på eggstokkene er asymptomatiske, men symptomer kan inkludere mage / bekken smerter og press, uregelmessig menstruasjon, kvalme eller oppkast, vaginal smerte eller blødning / spotting, bekkensmerter etter trening, samleie eller med vannlating og avføring.

Advarsel

Cyster på eggstokkene kan være en indikasjon på alvorlige medisinske problemer.
Endometriose er en tilstand i hvilken livmorvevet vokser utenfor livmoren. Alvorlig abdominal og / eller bekkensmerter er det viktigste symptomet på endmetriosis. Hvis livmor vev vokser inni eggstokken, utvikler en endometrial cyste. Opprivningsanordningen av denne type cyste, som kan vokse i opptil 10 år, kan føre til infertilitet. Bare kvinner som har endometriose er i faresonen.
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en endokrin lidelse der hårsekken vekst arrestasjoner før forfall, som fører til tilstedeværelsen av mange umodne follikler i eggstokken. En kalles polycystisk eggstokk hvis 12 eller flere av disse follikler blir funnet under en ultralyd. En eggstokk kan synes å være polycystisk selv om pasienten ikke har endokrine abnormaliteter, og derfor ikke har PCOS.
Eggstokkreft manifesterer vanligvis i faste eller faste og flytende -filled svulster. Kreft kan oppstå fra det ytre laget av vevet rundt eggstokken (epiteltumorer), bindevevsceller i eggstokken (stromal tumor), eller fra cellene som produserer egget (bakterie celle svulster).

Årsaker til bekkensmerter hos kvinner

Bekkensmerter er ubehag i en kvinnes nedre del av magen, i nærheten av der de reproduktive organer ligger. Det er mange kjente årsaker til bekkensmerter, inkludert noen som er seriøse og noen som ikke er det. Fordi bekkensmerter kan være en indikasjon på et alvorlig problem eller medisinsk tilstand, få den sjekket av en lege.

Cyster på eggstokkene

Cyster på eggstokkene kan være en svært smertefull tilstand, spesielt når en cyste brister eller lekker.

Infeksjon

Noen kvinner opplever bekkensmerter når de har en infeksjon som forårsaker betennelse. Selv infeksjoner utover den reproduktive området kan føre til bekkensmerter, inkludert nyre, tarm, tarm og blære infeksjoner.

Svangerskap utenfor livmoren

I en normal graviditet, reiser det befruktede egget til livmoren og implantater. I sjeldne tilfeller, egg implantater i egglederen, kalt en svært alvorlig tilstand en graviditet utenfor livmoren som resulterer i alvorlige bekkensmerter.

Endometriose

Endometriose er en tilstand hvor vev som normalt dyrkes i livmoren også vokser utenfor organet. En av de vanligste symptomene er bekkensmerter.

Kjønnssykdommer

Noen seksuelt overførbare sykdommer, inkludert bekkeninfeksjon, kan føre til bekkensmerter hos kvinner.

Fibroidtumorer

En av de mest vanlige symptomer på en fibroid tumor, en godartet vekst i livmoren, i bekkensmerter.

Mentrual Cramps

Noen bekkensmerter er en normal del av menstruasjonssyklusen, inkludert kramper kvinner får i begynnelsen av sine perioder.

Symptomer på Endometriose Cyster

Endometriose er en tilstand i hvilken livmorslimhinnen finnes andre steder i kroppen, slik som i magesekken, noe som cyster. Denne smertefulle tilstanden kan ikke kureres, men er mulig å behandle. Rådføre seg med en OB / GYN å bekrefte eventuelle mistenkte symptomer.

Identifisering av vanlige symptomer på Endometriose

Smerte er ansett å være den vanligste symptomet på endometriose. Bekkensmerter har en tendens til å følge menstruasjonssyklusen, men av og til oppstår på ulike tidspunkter. Denne smerten kan være ødeleggende, selv med bruk av milde smertestillende. Det kan også bli følt i korsryggen.

Tidsramme på smerte symptomer

Smerte symptomer kan oppleves før, under eller etter menstruasjon. De kan oppstå under eggløsningen. Andre ganger kan inkludere i løpet av avføring eller vannlating, under eller etter samleie.

Symptomer på Endometriose forbundet med menstruasjon

I tillegg til smerte, en kvinne som lider av endometriose har en tendens til å ha veldig tungt og uregelmessige blødninger under menstruasjonen. Noen ganger blør hun i mellom perioder. Hun har også mye av abdominal oppblåsthet.

Virkningene av Endometriose

I tillegg til de cyster, endometriose kan også føre til arrvev og adhesjon, som binder indre organer sammen. Dette kan føre til infertilitet på 1.3 til 1.2 av tilfellene. Infertilitet er grunnen til mange tilfeller er diagnostisert.

Misoppfatninger av Endometriose cyst symptomer

Endometriose cyst symptomer kan ofte forveksles med andre forhold, slik som irritabel tarm syndrom (IBS), bekken inflammatorisk Disorder, eller cyster på eggstokkene.

Årsaker til bekkensmerter

Mens gynekologiske faktorer, slik som endometriose og uterine fibroider, forårsake bekkensmerte, det er andre årsaker til den tilstanden. Gastrointestinale problemer, slik som irritabel tarm syndrom, også føre kvinner ekstreme magesmerter, som kan urologiske tilstander som interstitiell cystitt, noe som påvirker blæren. Det er viktig å sjekke symptomene dine for å se hvilken spesialist kan hjelpe deg.

Endometriose

Denne smertefull tilstand oppstår når vev fra endometrium vokser utenfor livmoren. Disse vev implantater tykkere og blø under menstruasjon, men fordi det er oppstått utenfor normal riket av livmoren, kan blodet ikke flyter utenfor skjeden, forårsaker bygge opp i bekken-området. Dette kan utløse smertefulle cyster og lesjoner på bekkenregionen, inkludert på livmor, eggstokker, eggledere og blæren. Se Resources for en kobling.

Livmor Fibroids

Mange kvinner får ofte disse noncancerous vekster i løpet av sine fertil år. De kan ha en del smerter i bekkenet, eller kanskje føler at magen er full. Sjelden er smertene sterke mindre fibroid blir fratatt næringsstoffer og begynner å dø. Det kan utløse en akutt smerte og feber.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm-syndrom, smertefulle syndrome av forstoppelse og diaré kan føre til bekkensmerter med den overskytende gass, oppblåsthet og kramper som er forbundet med den. Lider opplever ofte kramper kort tid etter å ha spist måltider, forårsaker ubehag og tyngde i bekkenet. Se Resources for en kobling.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt refererer til bekkensmerte og ubehag i blæren, i forbindelse med hyppig vannlating og det haster, når en infeksjon er ikke tilstede. I alvorlige tilfeller kan lider må urinere opptil 60 ganger hver dag, og føler smerte med mindre de avlaste seg umiddelbart. De kan også oppleve noen smerter i bekken-området og i skjeden, samt finne samleie smertefullt og ubehagelig. Se Resources for en kobling.

Bekkeninfeksjon

Bekken inflammatorisk sykdom refererer til en infeksjon av de kvinnelige kjønnsorganer, som skjer når seksuelt overførbare bakterier strekker seg fra skjeden til livmoren og andre genital regioner. Det kan føre til smerter i nedre bekken regioner, samt smertefullt samleie. Lider kan også oppleve tyngre menstruasjonssykluser og smertefull vannlating.

Hvorfor Har Angst Årsak bekkensmerter?

Bekkensmerter, spesielt en tilstand som kalles kronisk bekkensmerter, kan ha alvorlige konsekvenser for livskvalitet og generell helse. Det er mange forskjellige mulige årsaker, men angst kan spille en rolle.

Identifikasjon

Somtaform lidelse: En somatoform lidelse er preget av fysiske symptomer som ikke kan forklares med noe annet organisk medisinsk tilstand, rusmiddelbruk eller psykisk lidelse.

Angstlidelse: Angstlidelser er en klasse av psykisk lidelse preget av overdreven og unormal bekymring og frykt. Angstlidelser er forbundet med endret funksjon i visse områder av hjernen og ubalanse i nevrotransmittere som hjelper regulere angst og frykt.

Årsaker til bekkensmerter

Bekkensmerter har mange mulige årsaker, inkludert cyster på eggstokkene, bekken sammenvoksninger (band av arrvev i de organer nærheten bekkenet) eller endometriose (der slimhinnen i livmoren vokser utenfor livmoren). Hos menn er mest ofte årsaken bakteriell eller ikke-bakteriell prostatitt kronisk, som kan forårsake "kronisk bekkensmerte."

Kroniske bekkensmerter er ikke fullt ut forstått, og er ofte vanskelig å diagnostisere og behandle. Mulige årsaker inkluderer musculoskelatal og gastrointestinale lidelser; men mest sannsynlig årsaken er mangefasettert. Det kan innebære flere kroppslige systemer samt psykologiske forhold. Så høyt som 15 prosent av kvinnene i alderen 18-50 kan oppleve kroniske bekkensmerter.

Angst og bekkensmerter

Bekkensmerter kan være en somatoform lidelse, resultatet av somatisering. Smertefulle emosjonelle minner eller psykologiske forhold kan oppleves som fysisk smerte andre steder i kroppen; dette er somatisering. Kvinner med en historie med seksuelt misbruk ofte lider av somatoform lidelse som ofte fremstår som bekkensmerter, og kan være ledsaget av angst. Angst i seg selv, men kan også føre til en somatoform lidelse som forårsaker bekkenløsning. Så høyt som 82 prosent av tilfellene av kroniske bekkensmerter kan ha noen somatoform lidelse. Angst følsomhet, som er angst om symptomer på angst, kan også spille en rolle, noe som øker sannsynligheten for somtization.

Det er også mulig at angst kan forårsake bekkensmerter gjennom fysiske symptomer som muskel tetthet eller irritabel tarmsyndrom. Irritabel tarm-syndrom, en vanlig symptom på angst, (spesielt generalisert angstlidelse), også er en vanlig årsak til bekkensmerter. Muskel tetthet, en annen vanlig symptom på angst kan føre til bekkensmerter, spesielt der seksuell funksjon har blitt påvirket av angst. Smerte kan øke med opphisselse, som fører til unngåelse av seksuell aktivitet, som fører til angst om seksuell aktivitet, som i sin tur kan føre til at mer smerte i en viskøs sirkel.

For alle av de samme grunner, kan angst også forverre bekkensmerter forårsaket av andre forhold.

Betraktninger

Siden bekkensmerter ikke er fullt ut forstått, kan ingen endelige konklusjoner om årsaker trekkes. Mens angst ser ut til å spille en rolle, forblir mulig sammenheng uklart.

Feildiagnostisering

Mens feildiagnostisering er et problem generelt, spesielt, kan en nylig anerkjent tilstand, vulvodynia (kroniske smerter eller ubehag i vulva) ligner kroniske bekkensmerter. Siden tilstanden er ennå ikke anerkjent, kan pasienter noen ganger bli diagnostisert med en somatoform lidelse, med angst eller depresjon et foreslått mulig årsak.

Cyster på eggstokkene og Venstre Flanke Pain

En ovarialcyste kan forårsake en myriade av symptomer som venstre flankesmerter. Det er viktig å ha en hvilken som helst type smerte undersøkt av en lege for å fastslå årsaken.

Identifikasjon

Venstre flanke smerte refererer til smerte som ligger på bare den venstre side av kroppen. Flankesmerter oppstår mellom øvre del av magen og ryggen.

Årsaker

Noen årsaker til venstre flankesmerter kan være nyreproblemer, degenerative plate sykdom, spinal artritt og helvetesild. Cyster på eggstokkene kan også forårsake venstre flanke smerte samt en graviditet utenfor livmoren.

Symptomer på Ovarian cyster

Noen av de vanligste symptomene på en ovarian Cyste er menstruasjonsforstyrrelser, rygg og flankesmerter, bekkensmerter, smerter under samleie, smerter under avføring, kvalme og oppkast. Imidlertid kan noen ovarialcyste lider opplever ingen symptomer i det hele tatt.

Typer

Typer av cyster på eggstokkene som kan forårsake venstre flankesmerter er en follikulær cyste og en corpus luteum cyste. Mange cyster på eggstokkene gå bort på egenhånd med ingen behandling. Cyster på eggstokkene som forårsaker vedvarende smerte kan trenge å bli vurdert av en lege.

Betraktninger

Kontakt lege dersom du har vedvarende venstre flankesmerter eller hvis du har en plutselig skarp smerte i bekkenområdet. Hvis smerten er ledsaget av feber, kan det være et tegn på en alvorlig tilstand, og bør behandles som et medisinsk nødstilfelle.

Symptomer på Ovarian Cyste

Ovarian cyster er vekster som vises på den ytre eller indre fôr av eggstokkene. The Mayo Clinic nevner at mange kvinner utvikler disse væskefylte sekker, men ikke alle kvinner opplever symptomer. Å diagnostisere tilstanden legen din kan bruke en blodprøve eller en avbildning test som en ultralyd. Visse typer cyster kan også diagnostiseres ved hjelp av en graviditetstest. Legen din kan velge å ikke gjør noe i det hele tatt og bare overvåke cyste, eller kan foreslå kirurgi.

Pelvic Pain

En av de vanligste symptomene på en ovarian Cyste er bekkensmerter. I mange tilfeller er det en kjedelig verke som kommer i bekkenregionen, og da kan også lage referert smerte i lårene eller ryggen. Du kan oppleve bekkensmerter umiddelbart før starten av menstruasjonssyklusen, eller du kan oppleve smerte like før menstruasjonssyklusen avsluttes. Det er også mulig at du vil oppleve smerter under samleie.

Fordøyelsessymptomer

Det er også noen fordøyelsessymptomer forbundet med en ovarialcyste. Du kan begynne å føle presset presser ned på tarmene som kan gjøre avføring smertefullt. Urinering kan også være smertefullt. Noen av de fordøyelsessymptomer kan oppstå kan være lik de følelsene du får mens de er gravide. Du kan begynne å føle kvalm og som kan føre til oppkast. Du kan også legge merke til at brystene blir ømme å ta på.

Spotting

Ett av symptomene på ovarian cyster er sporadisk vaginal spotting når du ikke er planlagt å gå gjennom menstruasjonssyklusen. Den spotting kan skje tilfeldig, og det kan vare i flere timer eller flere dager. Infertilitet kan også være et symptom på cyster på eggstokkene.

Cyste Pain

Noen av magesmerter opplevd fra en ovarian cyst er fra cyste selv. Som cysten vokser det kan føre til ubehag eller en oppblåst følelse i mageregionen. Hvis cyste brister det kan skape en skarp og brennende smerte som kan være midlertidig lammende. Cyste kan også opprette en brennende, men lavt nivå smerte hvis det begynner å blø.

Ingen symptomer

Ifølge Mayo Clinic, er det mulig å ha en ovarialcyste men opplever ingen symptomer i det hele tatt. På den annen side, cyst symptomer noen ganger etterligne andre forhold som kanskje ikke alltid oppfordrer deg til å gå til legen. The Mayo Clinic anbefaler å se legen din så snart som mulig når du begynner å oppleve hva kunne ved symptomene på en ovarialcyste.

Komplekse cyst perimenopause symptomer

Komplekse cyst perimenopause symptomer


Cyster på eggstokkene, som enten enkel (follikulær) eller kompleks, forårsake symptomer som kan etterligne andre lidelser, som for eksempel graviditet utenfor livmoren og endometriose. Menstruasjonsforstyrrelser og bekkensmerter, akkompagnert med hormonelle ubalanser, blir ofte feildiagnostisert. Komplekse cyster på eggstokkene er mer vanlig hos kvinner i fertil eller "peri" overgangsalderen fordi cyster på eggstokkene oppstår vanligvis fra den mislykkede frigjøring av et egg som ligger i hårsekken av eggstokken. Mens den faktiske årsaken til komplekse cyster på eggstokkene er ukjent som i juli 2010, er det mistanke om at genetikk, vekt, livsstil og menstruasjonssyklus er alle faktorer.

Komplekse cyster

En ovarian cyst er enten funksjonell (follikulær) eller komplekse. Av den komplekse typen, kan cyster være cystasdenoma, endometrioma eller dermoid (septated). En septated ovarialcyste er en form for kompleks ovarial cyste, som inneholder en kombinasjon av semi-hard, fast og flytende komponenter, lik som de andre komplekse cyster. I motsetning til de andre, er et septated cyste separert og vanligvis identifisert som "to cyster i en." Alvorlighetsgraden av cysten bestemmes av tykkelsen av veggen som skiller de to masser. Standard størrelse med en kompleks ovarial cyste er vanligvis 2-1 / 2 cm og høyere. Men den gjennomsnittlige størrelse av en sunn eggstokk er 3cm ved 1-1 / 2 cm. Komplekse (septated) cyster på eggstokkene har en høyere risiko for å bli ondartet enn enkle (funksjonelle) cyster på eggstokkene, på grunn av septumdannelse, og lekkasje av ascites. Funksjonelle cyster er sykliske fordi de danner under nye menstruasjonssykluser. Komplekse cyster, men kan utvikle og holde seg, vokser til forbløffende størrelser. Overdreven smerte er forårsaket av vridning av eggstokkene som et resultat av betennelse og vekst, samt lekkasje av fritt-strømmende fluid inn i bassenget av bekkenet.

Perimenopause

Etymologien av ordet perimenopause stammer fra de greske ordene peri "før", mens- "månedlige" og pausis- betyr "opphør". Ifølge perimenopause Symptoms.org, er den perimenopause scenen prosessen der en kvinnes kropp forbereder seg på å gå inn overgangsalder eller endelig og fullstendig opphør av menstruasjon. I løpet av denne tid, forekommer hormonelle forandringer i kroppen, noe som fører til en svingning i nivåene av kjønnshormoner (østrogen og progesteron). Disse endringene kan forekomme 10 til 15 år før du faktisk går gjennom overgangsalder.

Symptomer og diagnoser

Perimenopause symptomer inkluderer angstanfall, mangel på konsentrasjon, hukommelsestap, svimmelhet, hjertebank, uregelmessig, kraftig blødning (eller ingen blødning), uforklarlig vektøkning, bekken kramper, hetetokter og nattesvette, mage-tarmproblemer, tretthet, hodepine, tynning av hår og mange andre plager.

Ifølge nettstedet Komplekse ovarialcyster, tegn på komplekse ovarialcyster er lik de av endometriose eller svangerskap utenfor livmoren. Smerter i bekken og buk-området nå selv opp til lårene og baken området er typisk, som er uregelmessighet i perioden eller menstruasjonssyklusen, sammen med pre- og postmenstrual smerte (kraftige blødninger eller totalt fravær av perioden). Det er også uforklarlig vektøkning, smerter under samleie, smerter i korsryggen, og gastrointestinale (fordøyelses) problemer, med fylde i magen (oppblåsthet i magen). Øyeblikkelig medisinsk hjelp bør tas på den plutselige økningen i magesmerter, kvalme, oppkast og andre invalidiserende symptomer. En transvaginal ultralyd kan utføres for en skopisk visning av eggstokkene, etterfulgt av en graviditetstest for å utelukke graviditet utenfor livmoren.

Rettsmidler og behandlinger

Flere holistisk rettsmidler kan brukes til perimenopause, inkludert kosthold modifikasjon med eliminering av visse matvarer og drikker, som koffein, alkohol, og høye syreholdig mat og drikke. En gynekolog kan foreskrive hormoner for å redusere noen av de langvarig ubehag av overgangen til overgangsalderen.
Fordi komplekse cyster er mer alvorlige enn enkle, follikulære cyster, med potensiale til å bli ondartet, må de bli overvåket og testet. CA-125-protein test kan bli administrert for å bestemme hvorvidt cyste er ondartet. Som et alternativ, kan en gynekolog foreslå en ooforektomi (fjerning av de berørte eggstokk), eller rett og slett overvåke cyste, som noen cyster er reabsorbert inn i blodsystemet, og dermed forsvinner på egen hånd. Totalt sett er lege styrt av avgjørelsen av pasienten. En unilateral ooforektomi (fjerning av en eggstokk) ikke hindrer naturlig gjengivelse for de ennå er interessert i bærende barn, som en eggstokk er tilstrekkelig for unnfangelse, så lenge livmoren og en eggleder forblir intakt.

Naturmedisin og komplekse cyster

Sprukket Ovarian Cysts.com gir ressurser om naturlige og helhetlig rettsmidler for komplekse cyster. Selv ROC fremmer naturlig rettsmidler, understreker den også betydningen av biomedisinsk intervensjon. "Diagnosen av en kompleks ovarial cyste bør ikke tas lett på, og noen vedvarende eller plutselige smerter i magen eller bekkenet garanterer grundig medisinsk undersøkelse», ifølge nettstedet. Til slutt, spør grundige og presise spørsmål. Være aggressiv med din egen behandling.

Naturlig hjemme rettsmidler for behandling Cyster

Naturlig hjemme rettsmidler for behandling Cyster


Epidermoide cyster, ifølge Mayo Clinic, er bitte små faste klumper som vises oftest på ansikt, hals og overkropp. Selv vanligvis ufarlig og smertefritt, kan de bli betente.

Mange kvinner i 30-årene og 40-årene utvikle bryst cyster, godartede væskefylte klumper som forsvinner av seg selv etter menopause. Mange kvinner også utvikle ufarlige funksjonelle cyster på eggstokkene. (Referanser 1 og 2, og Resource 1) Noen få naturlige rettsmidler kan lindre ubehag av slike cyster.

Epidermoide Cyster

Dr. Jack Lesher, MD, av Medical College of Georgia, forteller at den beste tilnærmingen til omsorg for epidermoide cyster er å la dem være i fred. Disse cystene, men noen ganger bli betent. Beskytte din mot støt med gasbind kan forhindre det.

Gi avlastning for betent eller væskende cyster med en kompress. Påfør en varm våt vaskeklut til cyster et par ganger hver dag for å stimulere blodsirkulasjonen og spyle ut inflammatoriske stoffer. Varmt vann kan sprekke cyster. (Referanse 2)

Dr. Joseph Bark, MD, en Lexington, Ky., Hudlege, advarer om at sprekker en cyste setter deg i fare for infeksjon. Aldri selv behandle cyster ved å klemme dem. Dette kan presse sine væsker videre inn i vev, genererer et immunsystem frigjøring av inflammatoriske stoffer for å avverge fiendtlige invasjonen.

Rengjør et uhell sprukket cyste med varmt vann og antibakteriell såpe, bruke hydrogen peroxide, og bandasjere det før du ser legen din. (Referanse 2)

Bryst Cyster

The Mayo Clinic Dr. Sandhya Pruthi, MD, sier at noen kvinner hevder å ha funnet lindring ved å redusere deres inntak av koffein. Eliminere kaffe, sjokolade, cola og koffeinholdige energidrikker for å finne ut om denne strategien vil fungere for deg. (Referanse 2)

Det samme gjelder for salt. Saltinntak kan forårsake væskeretensjon. Begrense mengden salt i maten kan gi lindring fra smertefulle væskefylte cyster. (Referanse 2)

Dronningens Hospital, basert i Storbritannia, sier tar nok nattlysolje å levere 320mg av gamma linolensyre daglig kan hindre bryst cyster fra utviklingsland. Få kapsler på en helsekostbutikk eller apotek. Rådfør deg med legen din før du starter denne behandlingen. (Referanse 3)

Unn deg det beste støttende BH du kan finne. Trykkavlastning på din brystvev kan være nok til å lindre smerter fra bryst cyster. (Referanse 2)

FunctionalOvarian Cyster

Mens funksjonelle cyster på eggstokkene forsvinner vanligvis av seg selv, anbefales hjem rettsmidler for behandling av bekkensmerter forbundet med dem inkluderer bruk av varme til bekkenet å lindre muskelspenninger. Å drikke kamille te kan også slappe av disse musklene.

To mer enkle hjelpemidler, i henhold til Blue Shield of California, er å urinere så snart du må, og å spise nok fiber for å forhindre forstoppelse. Nøkkelen er å unngå alt som øker trykket bekken. (Resource 1)

Se din gynekolog som helst du har uvanlig bekkensmerter. Ikke anta at problemet er funksjonelle cyster på eggstokkene.

Endometriose og bekkensmerter

Ifølge Endo Løst, mer enn 70 millioner kvinner lider av endometriose. Endometriose rammer kvinner i fertil alder, som sammenvoksninger fester seg til bekkenhulen, forårsaker smerte, tyngre perioder og infertilitet. Endo Løst tilstander mens andre symptomer kan variere, nesten alle kvinner som lider av endometriose opplever noen grad av bekkensmerter. Siden bekkensmerter kan være forårsaket av flere andre kvinnelige problemer, er det viktig at du spore dine symptomer og plasseringen av smerte for å informere din lege. Hun vil deretter bestille de riktige diagnostiske tester for å finne årsaken til endometriose og begynne behandlingen.

Symptomer

Endometriosis.org gjentar også at bekkensmerter er fortsatt det vanligste symptomet på endometriose. Kvinner viser ofte brunt av smerte under menstruasjonssyklusen, men de kan oppleve smerte på andre tidspunkter, spesielt rundt når de har eggløsning eller etter delta i samleie. Andre kvinner føler også bekkensmerter mens urinering eller stille ut overflødig gass kramper i løpet av syklusen sin. Venstre ubehandlet, kvinner i de senere stadier av endometriose, kan utvikle voksninger i bekken-området, og fest organer sammen, noe som gjør det vanskeligere for dem å fungere.

Plassering og alvorlighetsgrad av smerte

Kvinner oppviser generelt bekkensmerter, knyttet til endometriose, med uutholdelige kramper langs begge sider av bekken-området. Hvis du har en vedheft stikker eggstokken til bekkenhulen, kan du beskrive din smerte som "skarp eller trekke." Men hvis du lider av dagens endometriose smerter, kan du føle en mer "brennende" smerte sensasjon, ifølge Endometriosis.org. Endo Løst sier at nivået av smerte varierer. Noen kvinner som har flere sammenvoksn ikke klage over mye smerte, mens andre kvinner som bare har noen få voksn lider av alvorlig ubehag.

Komplikasjoner

Kvinner som lider av alvorlig bekkenløsning kan ikke være i stand til å leve sine liv som de ønsker å. Ifølge kroniske bekkensmerter, kan de ha problemer med å sove fordi smertene er så alvorlig, som i praksis hindrer deres prestasjoner på jobb og hjemme. Den alvorlige bekkensmerter vil begrense sine fysiske aktiviteter, inkludert lange turer og evne til å bøye seg så lett som før. De kan føle seg deprimert og håpløs, så de begynner å føle mindre kompetente. Endometriose påvirker relasjoner så vel som samleie blir smertefullt og skjer sjeldnere, og hvis den forblir ubehandlet kan føre til infertilitet.

Smertebehandling

Endo Løst stater som tar ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) kan redusere betennelse ved å stoppe prostaglandiner, som provoserer kramper relatert til endometriose. Tar noen ibuprofen eller Aleve kan bistå i å lindre smertene. Du kan også være lurt å prøve å ta en Gonadotropin Releasing Hormone, som endrer hormonnivået, og triks kroppen til å gå inn i en tilstand av overgangsalder. Dette lar implantater oppløses, så de ikke blir matet av østrogen hormon. Denne teknikken kan kun brukes i seks måneder; ellers benmargen synker.

Testing og behandling

Hvis legen mistenker at du har endometriose, vil han planlegge deg for en laparoskopi. Ifølge både Endo Løst og Endometriosis.org, det er den eneste sikre måten å diagnose endometriose. Kirurgen vil kutte en liten slit i nærheten av navlen og ofte en ny en, i nærheten av bekken. Han fyller deretter området med CO2-gass for å løfte området, slik at han kan få en bedre oversikt gjennom hans laparoskop. Han setter den inn i magen, sjekke for endometriose lesjoner, sammenvoksninger og cyster. Han vil da fjerne lesjoner og sammenvoksninger med kirurgisk utstyr, og foreta en ny åpning, hvis det er nødvendig.

Sharp bekkensmerter

Sharp bekkensmerter er vanligvis en indikator på at noe er galt i bekkenområdet. Det er mange viktige systemer i bekken-området, inkludert fordøyelses og reproduktive systemer. Forhold som påvirker disse områdene kan være livstruende. Forstå skarp bekkensmerter kan hjelpe deg å forstå hva kroppen din prøver å fortelle deg.

Når er Sharp bekkensmerter Serious?

Sharp bekkensmerter er ofte en indikator på en alvorlig tilstand. Hvis du lider av kraftig bekkenløsning, bør du oppsøke lege hvis smertene varer mer enn to dager, eller hvis du opplever en brennende følelse mens urinering, økt vannlating, kvalme, oppkast eller diaré. Du bør også oppsøke lege hvis du opplever smerte mens du er gravid, hvis du nylig har hatt et tap av matlyst, hvis du har hatt en seksuelt overført sykdom (STD), hvis du har hatt flere sex-partnere, eller hvis du har en familiehistorie med prostatakreft. Det finnes to typer skarpe bekkensmerter: akutt bekkensmerter og kroniske bekkensmerter.

Hva er Akutt bekkensmerter?

Akutt bekkensmerter er et enkelttilfelle av bekkensmerter som er utrolig intens. Akutt bekkensmerter har vanligvis en enkelt årsak. Infeksjoner og betennelser i det reproduktive systemet gi akutt bekkensmerter. Medem rapporterer at bekkeninfeksjon (PID) forårsaker betennelse i den kvinnelige reproduktive system. Denne sykdommen er utrolig smertefullt, og kan føre til problemer som indre blødninger. Cyster på eggstokkene oppstå under mange kvinners menstruasjonssykluser og de kan forårsake skarpe bekkensmerter under samleie. En annen årsak til akutt bekkensmerter er en graviditet utenfor livmoren. En graviditet utenfor livmoren oppstår når et egg blir befruktet utenfor livmoren. Mange kjønnssykdommer også forårsake akutt bekkensmerter. Passerer nyrestein kan gi akutt bekkensmerter ved vannlating.

Hva er kroniske bekkensmerter?

Kroniske bekkensmerter er bekkensmerter som kommer og går over tid. Kroniske smerter kan være like intens som akutt bekkensmerter, og det er vanligvis forårsaket av mer enn ett problem. Mens de fleste kvinner føler mild smerte i løpet av menstruasjonssyklusen, de som lider av dysmenoré føler sterke smerter. Endometriose er en tilstand forårsaket av livmorvevet vokser utenfor uterus og inn på eggstokkene og egglederne, forårsaker betennelser og kronisk bekkensmerte. Godartede fibroid vekster ofte oppstår i de reproduktive organer og føre til store smerter ved vannlating. Tidlige stadier av prostatakreft kan føre til kronisk bekkensmerter. Menn som lider av kjønnssykdommer føler seg ofte kroniske stikkende smerter i bekkenområdet, spesielt ved vannlating.

Spesifikke typer bekkensmerter

Det er mer spesifikke typer av bekkensmerter. Disse er kategorisert av de typer smerte de forårsaker, alvorlighetsgraden av smerte og de spesifikke formål. Disse smerter kan være enten akutt eller kronisk, avhengig av tilstanden. Lokalisert smerte ligger i en svært spesiell del av bekken. Lokalisert smerte er ofte på grunn av betennelse. Sakte utvikler men skarp smerte er ofte forårsaket av blindtarmbetennelse eller tarmobstruksjoner. Disse forholdene begynner sakte, men bli verre ettersom tiden går. Hvis skarp bekkensmerter sprer gjennom hele magen, kan du ha en opphopning av blod, puss, eller en back-up i tarmen. Irritasjon i mageslimhinnen vil føre til smerter under bevegelse.

Behandlinger

Behandlinger for skarp bekkensmerter variere avhengig av årsaken. Sharp bekkensmerter forårsaket av infeksjon er vanligvis behandles med antibiotika. Noen seksuelt overførbare sykdommer er også behandlet med antibiotika. Noen forhold, som dysmenoré og endometriose, lar seg behandle med smertestillende medikamenter. Imidlertid vil noen av de mer alvorlige tilstander behandles med kirurgi. Disse inkluderer blindtarmbetennelse, intestinal blokkering, prostatakreft og kreft cyster på eggstokkene. Nyrestein kan delvis brutt ned av medisin, men nyrestein som regel ende opp med bestått på egenhånd.

Symptom på Ovarian cyster

Ifølge Mayo Clinic, kan enkelte kvinner med cyster på eggstokkene aldri har noen symptomer. De som faktisk får symptomer kan ikke mistenker at de har cyster på eggstokkene fordi mange av disse symptomene er like eller identiske med symptomer på endometriose, bekkeninfeksjon, eggstokkreft og svangerskap utenfor livmoren. Divertikulitt og blindtarmbetennelse kan ofte etterligne symptomene på en ovarialcyste som har sprukket.

Menstruasjon

Menstruasjonssyklusen kan vise alvorlige uregelmessigheter hvis du har en ovarialcyste. Dette kan omfatte en lengre eller kortere menstruasjonssyklus, tyngre eller lettere perioder, sever smerter under menstruasjon eller til og med en fraværende menstruasjon syklus.

Bekken

Du kan oppleve bekkenløsning som en kjedelig verke som kan spre seg til korsryggen eller lår. Denne smerten kan være til stede umiddelbart før mensen begynner eller umiddelbart før den slutter. Dyspareuni, eller bekkensmerter under samleie, kan også være en advarsel tegn på cyster på eggstokkene.

Tarmer og blære

Opplever smerte under en avføring eller en følelse av ekstrem press på innvoller er også et symptom på cyster på eggstokkene. Du kan oppleve følelsen av press på endetarmen eller blære og har problemer med helt å tømme blæren.

Kvalme

Noen kvinner oppgir å ha symptomer som ligner symptomer under graviditeten inkludert kvalme, oppkast og ømme bryster.

Andre symptomer

Magesmerter med feber og oppkast, plutselig og alvorlig abdominal eller bekkenløsning, rask pust, svimmelhet, svimmelhet, svakhet og vektøkning er alle symptomer på cyster på eggstokkene.

Hvordan behandle en baker Cyste

En rift i kneet brusk eller leddgikt leddene kan føre til for mye væske til å samle og bygge opp bak kneet. Denne hendelsen kan fall mange irriterende og smertefulle symptomer i kneet som ømhet, hevelse, tetthet og trykket på baksiden av kneet. De fleste Bakers cyster kan behandles med hell hjemme, men hvis din vedvarer eller er ekstremt ubehagelig, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan behandle en baker Cyste

•  Ta over-the-counter smerte medisiner, for eksempel ibuprofen, naproxen, eller paracetamol, hvis du trenger det for smerte.

Resten så mye som mulig.

Bruk is til baksiden av kneet. Pakk is i klut og holde den på området i ca 20 minutter. Gjør dette hver 3 til 4 timer. Dette vil bidra til å redusere betennelse.

Beskytt kneet ved å pakke den i et kne wrap. Dette vil komprimere området, og hjelpe med hevelse.

Bruk puter å heve beinet så ofte som mulig, spesielt om natten.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

En baker cyste - en væskefylt område bak kneet - kan snike seg på noen uten advarsel, men det er ofte forbundet med slitasjegikt eller brusk tårer. Symptomene er ofte irriterende, fordi smerte og stivhet kan lede deg til å begrense dine aktiviteter, men vanligvis ikke uutholdelig. De fleste Bakers cyster forsvinner på egen hånd; andre trenger å bli aspirert eller kirurgisk fjernet.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

Se etter symptomer og tegn på en baker cyste. Disse inkluderer smerter i kneet, hevelse på baksiden av kneet, stivhet når utvide eller bøye beinet, eller en kul på baksiden av kneet som føles som en vannballong.

Sammenlign din vanlige kneet med kneet som du mistenker har en baker cyste. Ofte, selv om hevelsen er for mild til merke når du ser på det alene, vil det være merkbar når du sammenligner knærne.

Merknad dersom symptomene dine føler seg verre etter trening, bøying eller vandre. Baker cyster ofte verke eller produsere en følelse av press etter aktivitet.

Gjør en avtale med din lege, som kan gi en definitiv diagnose, og kan også bidra til å bestemme den underliggende årsaken. Det er viktig å skille mellom en blodpropp og en baker cyste. Disse forholdene dele lignende tegn og symptomer. En klatt blodpropp er svært alvorlig og krever ulik behandling.

Hint

  • Din lege vil vanligvis skinne et lys gjennom hovne området for å visualisere væske. Han kan også gjøre omfanget av bevegelse tester i knærne.
  • Noen vanlige testene legen kan bestille inkludere røntgen, untrasound og MR.
  • Det er sjelden, men du kan lide av kroniske smerter og begrenset bevegelse.

Hvordan er en cyste på leveren behandlet?

Detection

En enkel cyste er en formasjon som fylles med klar væske. De fleste er liten (noen få millimeter i lengde) og ufarlig. Selv om det er sjelden at pasienter med cyster på leveren å oppleve symptomer (ca 5%), når de oppstår de kan omfatte smerter og ubehag i magen. En lever cyste kan oppdages ved en CT (computertomografi Scan en avansert røntgenteknikk), eller en ultralyd (en mye brukt diagnostisk prosedyre bruker høyfrekvente lydbølger for å hente bilder) og sjelden krever ytterligere medisinsk hjelp, som cyster ikke forstyrre normal funksjon av leveren.

Behandling

De fleste pasienter med enkle cyster er kvinner, spesielt over en alder av femti. For de kvinner som krever medisinsk intervensjon, drenering en cyste ved punktering av den med en nål og å tillate fluidet å bli frigitt er typisk ikke en effektiv behandling. Væsken bare re-akkumulerer i løpet av noen dager. Mest sannsynlig må en stor del av cyste veggen fjernes.

Laparoskopisk kirurgi

Laparoskopisk kirurgi (en undersøkelse av området ved hjelp av en laparoskop) er en effektiv behandling for fjerning av smertefulle cyster på leveren. Denne operasjonen er minimal invasiv og krever bare noen få små snitt for å fjerne cyste; ofte resultatene er vellykket, da gjentakelse av en cyste er usannsynlig. Pasienter som gjennomgår denne prosedyren kan være nødvendig å tilbringe en natt på sykehuset. Selv om utvinning ganger kan variere, kan de fleste individer gjenoppta normale aktiviteter i løpet av få dager.

Slik Cure Lever Cyster

Lever cyster eller lever cyster, er små væskefylte bobler som dannes i leveren hulrom. De fleste lever cyster er godartede, og de forårsaker ingen symptomer. Imidlertid kan cyster forstørre, forårsaker lider å oppleve smerter i høyre øvre del av magen. Fordi disse cyster presentere få tegn, mange tilfeller er udiagnostisert eller funnet ved et uhell. Heldigvis finnes det måter å kurere lever cyster og lindre eventuelle discomforting symptomer.

Slik Cure Lever Cyster

•  Har legen din jevnlig overvåke cyster. Hvis lever cyster ikke forårsaker symptomer som smerter, kan legen din fraråder behandling. Imidlertid vil legen din sannsynligvis overvåke cyster for å sikre at de ikke øker i størrelse.

Be en lege for å drenere cyster. Hvis leveren cyster ikke renne av på egen hånd, kan en lege gjøre et lite snitt og utføre en drenering prosedyre.

Tenk kirurgisk fjerning. Fordi leveren cyster kan forstørre og forårsake smerte, kan leger velger å fjerne cyster. Snakk med legen din og diskutere kirurgiske alternativer.

Behandle den underliggende medisinsk tilstand. Ofte lever cyster er et symptom på en annen medisinsk tilstand, slik som Caroli sykdom, polycystisk nyresykdom, eller echinococcosis. Leger vil utføre en rekke tester, så som en biopsi eller X-stråle, til å diagnostisere den underliggende sykdommen. Etterpå kan de velge å fjerne cyster.

Ta antibiotika. Lever cyster kan bli infisert. Hvis en infeksjon skulle oppstå, ta antibiotika.

Hint

  • Det er ingen måte å forhindre lever cyster. Bortsett fra smerte, kan symptomer på forstørret cyster inkluderer abdominal hevelse og gallegang obstruksjon.

Hvordan behandle pilonidal cyster

En Pilonidal cyste, eller lomme med stykker av hud og hår på innsiden, danner på undersiden av halebenet, mellom rumpeballene. Menn er mer utsatt for pilonidal cyster enn kvinner er, med de fleste tilfeller oppstår mellom 15 og 24. Det er antatt pilonidal cyster er forårsaket av inngrodde hår eller gjentatt skade / mishandling til halebenet regionen. Hvis symptomer utvikler seg, de inkluderer smerter og betennelser, rødhet og hevelse rundt korsryggen, noen ganger med tilhørende drenering. Feber er også til stede i sjeldne tilfeller.

Hvordan behandle pilonidal cyster

Hvordan behandle pilonidal cyster

•  Besøk din fastlege hvis pilonidal cyste blir infisert og symptomer oppstår. Han vil utføre en enkel prosedyre på kontoret hans for å drenere cyste. En lokal bedøvelse vil bli injisert rundt cyste området til nummen det, så et snitt vil bli gjort og håret og andre saker inne cyste vil bli fjernet. Legen vil da pakke såret for å tillate det å helbrede fra innsiden og ut. The Mayo Clinic sier opp til 60% av tilfellene er kurert med denne prosedyren.

Rengjør og påfør ny pakking et par ganger daglig inntil helbredet. Noen drenering kan forekomme etter inngrepet, slik pakking må skiftes ut. Ta forholdsregler mot drenerings flekker av seg ekstra undertøy og anvende ny pakke raskt nok.

Foreta kirurgiske prosedyrer dersom pilonidal cyster vedvarer. Tilbakevendende pilonidal cyster med sinus veisinfeksjon krever mer invasive kirurgiske prosedyrer. Kirurgiske alternativer inkluderer åpen eller lukket kirurgi. Begge prosedyrene involverer åpne cyste og rense ut alle hår og andre stoffer, sammen med rengjøring sinus traktater. Med åpent sår kirurgi, blir såret pakket og igjen å helbrede som i den tidligere fremgangsmåte, mens det ved lukket sår kirurgi, blir såret sydd lukket. Åpent sår kirurgi tilbyr en bedre kur rate enn lukket såret kirurgi.

Hold den kirurgiske området rent per legens anvisninger, redo pakking og dressing som anbefales, og barbere rundt i området for å unngå smitte og gjentakelse av pilonidal cyste. Hold området rent og tørt, og ikke sitte lenger enn nødvendig for å fremme helbredelse tid. Det anbefales også at overvektige pasienter ned i vekt for å unngå gjentakelse av cyster.

Ta ibuprofen eller annen over-the-counter smertestillende medikamenter ved behov og din lege tillater. Medisinering er ikke sannsynlig å være nødvendig med det første enkel prosedyre, men det kan bli kalt for i de mer avanserte kirurgiske prosedyrer.

Hva skyldes godartede cyster?

Cyster i leveren er vanlig og kan også være tilstede ved fødselen. Generelt sett, lever cyster viser ingen åpen symptomer og er godartet i naturen. I noen tilfeller kan lever cyster bli forstørret eller infisert, og vil deretter presentere visse medisinske problemer. Imidlertid synes det samlede resultatet om cyster i leveren for å være en av et lavt nivå av bekymring for eventuelle langtidseffekt eller reduksjon i levealderen.

Typer

Ifølge Cleveland Clinic er det flere typer cyster som kan bli funnet på leveren. Den vanligste kalles en hepatisk cyste, som ganske enkelt er en boble som har utviklet seg på leveren. Disse er vanligvis liten og kan være tom eller inneholder fluid. Hydatid cyster utvikle seg på grunn av tilstedeværelsen av larver av parasitten Echinococcus i leveren. I sjeldne tilfeller kan neoplastiske cyster utvikle seg på leveren, men disse er assosiert med cyster på eggstokkene og vanligvis ikke kommer i leveren.

Årsaker

Leverlever cyster er generelt ansett for å være medfødt i naturen. Den aksepterte hypotesen om deres opprinnelse er at små svulster (microhamartomas) som utviklet seg langs galletreet (galle duct) har blitt utvidet og fyll med galle, forårsaker cyster å vokse. Abscesser kan også utvikle seg på leveren fra bakteriell eller amøbisk vekst i intestinal traktater som beveger seg til leveren. Selv om disse kan bli problematisk, de er oftere godartet i naturen.

Symptomer

De fleste enkle lever cyster vil ikke påvise noen påviselige symptomer, med mindre de vokser i størrelse eller antall. Merkbare symptomer kan utvikle seg i disse forholdene, inkludert en vag følelse av ubehag eller svak smerte i området, en følelse av fylde eller for å bli mett uten å ha spist og av og til kvalme eller oppkast. Hvis en lever cyste vokser stort nok, kan det føre til at luftveissymptomer oppstår.

Diagnose

Ifølge UPMC Liver Cancer Center grunn av asymptomatisk natur fleste godartede cyster, er de generelt ikke blir oppdaget før en undersøkelse er gjennomført i forbindelse med unormalt i funksjon av leveren eller magesmerter. Lever cyster kan også bli oppdaget av ultralyd imaging tester. I tilfeller hvor usikkerhet er til stede når det gjelder statusen av en påvist cyste (s), kan en biopsi av leveren vev pålegges å avgjøre hvorvidt cyste er godartet eller ondartet.

Behandling

Med mindre lever cyster er funnet å være problematisk på grunn av smerter eller unormal nyrefunksjon, er kirurgisk fjerning vanligvis ikke indisert. Endringer i kostholdet kan bli anbefalt å støtte kroppens immunforsvar, noe som vil hjelpe leveren i behandlingen av blod og opprettholde sunne ernæringsmessige nivåer. Reduksjon av fettholdige næringsmidler er antatt å være fordelaktig for riktig leverfunksjonen. Disse kan inkludere meieriprodukter, stekt mat og matvarer som kan inneholde steroider eller hormoner.

Facial cyst fjerning prosedyrer

De fleste cyster som utvikler på en persons ansikt er kjent som epidermoid cyster, som er ganske enkelt støt av godartet vev fra overhuden som har mislyktes i å kaste. Dette forårsaker disse epidermal cellene til å flytte under huden, hvor de kan samle seg, formere seg og danne inn i cyster. Selv om disse cystene er sjelden smertefull eller skape noen problemer, mange mennesker vil ha dem behandlet eller helt fjernet for kosmetiske formål. Behandlingstilbud varierer sterkt, kjører fra de minst invasive til mer aggressive tilnærminger av fjerning, spesielt når cyste er betent eller infisert.

Medisiner

Når en cyste har utviklet seg og blitt betent, de fleste leger anbefaler en rekke kortikosteroid injeksjoner for å behandle tilstanden. Over tid vil cyste minske i størrelse, men ikke nødvendigvis gå helt bort. Drenering, fjerning og kirurgi er de eneste metoder for å virkelig "fjerne" den godartet vev.

Drenering

Hvis kortikosteroid medisiner ikke klarer å gi positive resultater, kan du gå gjennom en prosedyre hvor cyste er faktisk drenert. Med denne formen for behandling, er et lite innsnitt gjort direkte inn i cyste slik at eventuelle væsker i sin struktur kan skille ut og fjernes. Dette reduserer størrelsen av cysten, ofte til et punkt der det ikke lenger kan sees.

Kirurgi

Hvis cyste avkastning, ville en kirurgisk prosedyre utføres for å faktisk fjerne cyste. For noen, blir bare en del av cyste fjernet, særlig når cyste er ganske liten i naturen. Med denne form for fremgangsmåten, blir noe av innholdet uttrykt og veggen av cyste er fjernet. Dette minimerer vanligvis arrdannelse, som er viktig når du arbeider med ansikts cyster.

For andre er hele cyste fjernet, spesielt når andre prosedyrer ikke har stoppet cyste fra reformering. I denne situasjonen, er et stort innsnitt gjort og hele klump av vev ekstraheres fra ansiktet.

Laser Surgery

Ikke så invasiv som "standard" kirurgi, innebærer denne form for behandling ved bruk av en karbondioksyd-laser rettet mot det påvirkede området av ansiktet. Som laseren trenger inn i huden, den emitterte energi faktisk desintegrerer den benign vev med praktisk talt ingen arrdannelse.