Digidexo.com

smerter ved kolikk hos voksne

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne


Selv om kolikk er vanligvis en tilstand som er forbundet med babyer, kan voksne lider lignende symptomer. Det finnes en rekke underliggende tilstander som kan fremkalle smerter kolikk hos voksne, så vel som en rekke måter for å behandle eller håndtere symptomene. Hvis du har kolikk smerter og er bekymret, er det viktig å oppsøke lege for å finne årsaken.

Identifikasjon

Kolikk er identifisert som en smerte i magen, korsryggen eller brystet som ofte oppstår etter å ha spist. Det kan være forbundet med visse matvarer, for eksempel krydret eller melkeprodukter. Dette symptomet kan også være ledsaget av andre sekundære symptomer som tretthet, oppblåsthet, vind, halsbrann og irritabilitet. Smerten kan reise fra forsiden av kroppen din til baksiden, eller kan være inkonsekvent. I noen tilfeller kan det være en skarp, stikkende smerte i stedet for verke som de fleste forbinder med ubehag i magen.

Betydning

Kolikk smerter kan være svært ubehagelig og kan alvorlig påvirke din livskvalitet. De tilhørende symptomer kan også gi ubehag. Det er flere forskjellige årsaker til kolikk smerter, fra irritabel tarm syndrom til nyrestein, så det er viktig å få en nøyaktig diagnose fra en lege. Noen forhold vil kreve umiddelbar behandling, mens andre trenger å bli styrt. Fastsette korrekt årsak vil gjøre deg i stand til å få riktig behandling og hindre den underliggende tilstanden fra å bli verre.

Årsaker

Magesmerter kan være forårsaket av flere forhold. Det kan være på grunn av en matintoleranse, for eksempel en allergi mot melkeprodukter eller soya, i så fall symptomene vil vanligvis dukke opp etter å ha spist mat som inneholder disse stoffene. Kolikk magesmerter kan også være på grunn av nyrestein, som kanskje trenger å bli brutt opp med laser behandlinger. Denne typen ubehag i magen kan også bli funnet i irritabel tarm syndrom lider eller folk som opplever stress.

Forebygging og løsning

Forebygging og løsningen på kolikk abdominal smerte vil avhenge av årsaken. Hvis symptomene er ikke umiddelbart mulig å behandle og må forvaltes, vil legen forskrive riktig medisinering er nødvendig. Hvis årsaken er miljø - forårsaket av en matintoleranse - eliminere at mat fra kostholdet ditt vil bidra til å lette smerten. Alternativt finnes det en rekke naturmidler som fungerer som anti-spasmodics. Disse inkluderer Calamus, ingefær, wild yam og peppermynte, som kan kjøpes i tillegg form fra en helsekostbutikk.

Betraktninger

Irritabel tarm-syndrom er lett forveksles med andre tilstander som det presenterer lignende symptomer til flere andre gut lidelser. Hvis legen mistenker at du har irritabel tarm syndrom, vil en blodprøve bli gjennomført for å utelukke andre tilstander som kan forårsake kolikk smerter, for eksempel anemi, cøliaki, infeksjoner og kolitt. I sjeldne tilfeller kan legen din også ønsker å gjennomføre en endoskopi, der de undersøke tarmen ved hjelp av et lite teleskop. Dette er også for å utelukke andre tilstander som kan være årsaken til symptomene av irritabel tarm syndrom.

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne


Bukspyttkjertelen er et organ som ligger i øvre del av magen bak magen. Bukspyttkjertelen er ca 6 til 8 inches lang hos voksne. Det er fylt med rør som kobles sammen for å danne en enkelt åpning som går inn i tarmen. Enzymene bukspyttkjertelen produserer flyten gjennom rørene og inn i tarmen hvor de bryter ned protein, fett og karbohydrater for å bli absorbert av kroppsvevet. Når en person har en pankreatisk insuffisiens, er pankreas ikke produserer nok enzymer og kan resultere i feilernæring.

Diaré

Diaré er en av de mer vanlige symptomene med en pankreas-insuffisiens. Mens normal diaré er rett og slett en vannaktig avføring, diaré som kommer fra et enzym insuffisiens vil ha fettdråper i avføringen.

Ubehag i magen

Ubehag i magen kan oppstå fra en bukspyttkjertelen insuffisiens. Mangelen på skikkelig enzymer resultater i protein, karbohydrater og fett i maten fortært å ikke bli brutt ned skikkelig. Noen mennesker kan oppleve krampe-lignende smerter og andre kan oppleve skarpe smerter. Gastrointestinale problemer er et vanlig symptom, og kan forårsake ekstremt ubehag i underlivet.

Unormal avføring

Folk som ikke opplever diaré kan ha blek, foul smelling og klumpete avføring. Krakken vil ofte være vanskelig å skylle eller holde fast ved siden av toalettet. Det er ofte fettdråper som ser ut som oljedråper som flyter i vannet etter at avføring har spylt. Noen mennesker kan også se slim i avføringen.

Uforklarlig vekttap

Den vekttap assosiert med en bukspyttkjertelen insuffisiens vil oppstå plutselig. Mennesker som opplever vekttap vil ikke ha en grunn for vekttap å skje. De vil normalt fortsatt ha en god appetitt og spiser regelmessig, men fordi kroppen ikke er absorberende nok protein, karbohydrater og fett, vil de gå ned i vekt.

Flatulens

Flatulens er rett og slett gass. Personer som lider av bukspyttkjertelen insuffisiens kan oppleve hyppig flatulens. Ofte ganger, dette vil bli fulgt med magekramper og være svært ubehagelig. Det er over-the-counter medisiner som GasX og Beano som kan hjelpe lindre ubehag.

Øresmerter hos voksne

Øresmerter hos voksne er ikke så vanlig som øresmerter hos barn. Hvis en voksen gjør opplevelsen øresmerter, behandlinger og symptomer assosiert med hans øresmerter ligner på behandlinger og symptomer for barn. Mye av øresmerter voksne har stammer fra store høyder. Det kan ofte bli løst ved å gjøre noe enkelt som å gjespe eller tyggegummi. Men voksne også kan noen ganger ha ørebetennelser som forårsaker smerte.

Symptomer

En voksen som har øresmerter kan ha en indre øret infeksjon. I tillegg til en øreverk, det er andre symptomer voksne føler når de har en indre øret infeksjon. En feber på mer enn 100 grader C, en følelse av at øret er blokkert, dempet hørsel, svimmelhet og en midlertidig tap av hørsel er alle symptomer på at en voksen kan ha en indre øret infeksjon som forårsaker øresmerter.

Årsaker

Voksne som har svakt immunforsvar er mer sannsynlig å ha øresmerter fordi ørebetennelser ofte begynne med virusinfeksjoner som forkjølelse. Likeledes, en voksen som er mindre eller som har fysiske utviklingsspørsmål som får ham til å ikke vokse til full størrelse er mer sannsynlig å ha øre problemer fordi Eustachian rør i ørene er smalere og kortere enn Eustachian rør av større voksne. Dette øker sannsynligheten for fluid å bli fanget inn i øret, og bidrar til en infeksjon og smerte i øret.

Risikofaktorer

Ørebetennelser og øresmerter er mer vanlig blant alle aldersgrupper i høst og vinter. Hvis du har problemer med sesongmessige allergier, kan du være mer sannsynlig å utvikle en ørebetennelse fordi bihulene er overbelastet. Race har også en effekt på hvem som får ørebetennelse. De av indiansk avstamning og intuits fra Alaska eller Canada er mer utsatt for å få ørebetennelser enn andre raser.

Behandlinger

Over-the-counter medisiner kan hjelpe voksne så vel som barn får noen lindring fra smertene. Legemidler med paracetamol eller ibuprofen kan være nyttig. Voksne kan ta Advil, men i sjeldne tilfeller kan det føre til en farlig lidelse hos barn, kjent som Stevens 'Johnson syndrom, i henhold til Holistisk Pediatric Association. En varm kompress plassert over øret, som er vondt kan også gi lindring. I de fleste tilfeller er det ikke mye annet som kan gjøres. Alvorlige tilfeller av øresmerter kunne kreve drenering øret; men dette er ikke vanlig hos voksne.

Forebygging / løsning

Voksne som er utsatt for øresmerter kan være lurt å bruke noen over-the-counter decongestants eller et legemiddel som brukes til behandling av allergi. Disse elementene kan være effektive fordi de bidra til å rydde opp noen overbelastning som du kan ha på grunn av allergi. Jo mindre lunger du har, jo mindre sannsynlig er det å ha indre øret smerte.

Hvordan behandle forstoppelse hos voksne

Forstoppelse hos voksne fører til uregelmessig avføring, smerter under avføring og hard avføring, ifølge American Academy of Family Physicians. Noen ganger forstoppet voksne kan være i stand til å passere avføring i det hele tatt. Ubehandlet forstoppelse kan føre til hemorroider, avførings og rektal prolaps. Heldigvis kan de fleste tilfeller av forstoppelse hos voksne bli behandlet hjemme med kosthold og livsstil endringer.

Hvordan behandle forstoppelse hos voksne

Hvordan behandle forstoppelse hos voksne

•  Øk væskeinntaket til et minimum av 64 oz. hver dag. Vann er det ideelle valget, men fruktjuicer er også effektiv ved behandling av forstoppelse hos voksne. Hvis du allerede drikker 64 oz. av væske hver dag, øke inntaket til minst 80 oz.

Spis et balansert kosthold, og unngå å spise matvarer kjent for å forårsake forstoppelse hos voksne, som ost og kjøtt. Iskrem og bearbeidet mat kan også føre til forstoppelse hos voksne, ifølge Mayo Clinic.

Ta en fiber supplement, og øke inntaket av høy-fiber matvarer. Hel-hvete brød, bønner, linser, fiberrikt korn, kli, linfrø, fiken, svisker og aprikoser er høy i fiber og kan bidra til å avlaste forstoppelse hos voksne.

Øvelse i minst 30 minutter hver dag. Regelmessig aktivitet hjelpemidler fordøyelsen og fremmer tarm regularitet. Turgåing og svømming er gode aktiviteter som folk flest kan trygt legge til sine daglige rutine.

Reduser inntaket av jern og kalsium, spesielt hvis du tar kosttilskudd for disse mineralene. Mineraltilskudd ofte føre til forstoppelse hos voksne, så kan andre medisiner, for eksempel diuretika, narkotika, antacida og enkelte medisiner mot hjertesykdom. Aldri avslutte enhver supplement eller medisiner uten å snakke med legen din først.

Ta et avføringsmiddel eller et annet medikament utviklet for å behandle forstoppelse hos voksne, med legen din tillatelse. Langvarig bruk av avføringsmidler kan føre til dehydrering og andre helsemessige komplikasjoner, og kan gjøre forstoppelse verre over tid, ifølge American Academy of Family Physicians. Avføringsmidler bør brukes for kortsiktig lindring bare.

Hint

  • Hvis symptomene ikke bedrer seg med livsstil og kosttilskudd endringer, sjekk med legen din. Visse medisinske tilstander, inkludert skjoldbrusk sykdom, tykktarmskreft, depresjon, nyresykdom og diabetes, kan føre til forstoppelse i noen tilfeller.

Tethered Cord syndrom hos voksne

Tethered ledningen syndrom er en sjelden progressiv lidelse. Det skyldes vev vedlegg som begrenser ryggmarg bevegelse i ryggsøylen. Et eksempel er spina bifida, en fødsel defekt der ryggmargen ikke har separert fra huden på ryggen under fosterutviklingen. Andre typer av tjoret ryggmarg syndrom også forekomme.

Medfødt Tethered Cord Syndrom

Tethered ledningen syndrom kan være til stede ved fødselen, men noen ganger er ikke diagnostisert før mye senere. Pasienter vanligvis opplever symptomer i løpet av en vekstspurt, men sjelden, er sykdommen ikke diagnostisert før i voksen alder. På dette punktet, tidligere mindre symptomer kan forverres av skade, skiveprolaps, stretching manøvrer eller andre aktiviteter som påvirker ryggen.

Voksen Tethered Cord Syndrom

Tethered ryggmarg syndrom kan også utvikle seg i løpet voksenlivet. Det kan forekomme, for eksempel, hvis arrvev etter en skade eller ryggraden tilbake kirurgi blokkerer fluidstrøm rundt ryggmargen, forårsaker cyster å danne. Syndromet kan også resultere fra en tumor eller en godartet vekst kalt en lipoma.

Symptomer

Symptomer hos voksne inkluderer smerter, spesielt på baksiden av beina, leg nummenhet eller prikking, muskelkramper, muskelsvakhet eller atrofi i bena og problemer med å gå. Pasienten kan oppleve smerter i foten buer og ryggsmerter som blir verre under aktivitet. Endringer i sensoriske evnene kan resultere i tarm eller blære inkontinens.

Diagnose

Diagnosen er vanligvis laget ved hjelp av magnetisk resonans imaging (MRI). Prevalensen av MRI har ført til en økning i diagnostisering av tethered ryggmarg syndrom hos voksne, som tidligere kanskje har opplevd progressiv forverring av symptomer med ingen definitiv diagnose.

Behandling

Leger anbefaler generelt at voksne diagnostisert med tethered ledningen syndrom har kirurgi for å lindre nåværende symptomer og hindre ytterligere komplikasjoner. Kirurgi kan også gjenopprette noen tapt funksjon. Overbevisende pasienter til å ha tilbake kirurgi kan være problematisk, men hvis symptomene ikke er invalidiserende.

Influensa symptomer hos voksne

Influensa kan være dødelig i noen tilfeller, spesielt for de med nedsatt immunforsvar som HIV-ofre, eldre og de helt unge. Influensa skudd er tilgjengelig på visse tider av året for å forhindre influensa eller å redusere alvorlighetsgraden av sykdom. Spotting influensasymptomer når du har dem, kan bidra til å redusere spredningen av influensa ved å bo innendørs, og ta vare på deg selv.

Effekter

Influensa symptomer hos voksne inkluderer høy feber og svett utseende. Influensa lidende kan ha frysninger selv om rommet er varmt. Ekstra tepper kan være nødvendig for å kompensere inntil feber pausene.

Funksjoner

Generelle muskelsmerter og smerter spesielt i ledd og skuldre og rygg. Influensa lidende kan føle lethargic og ønsker å bo i sengen og sove.

Betraktninger

Spyling i ansiktet er et vanlig tegn på influensa sammen med hodepine og sår hals. Øynene kan vises vassen og røde og den lidende ser syk.

Hoste

En tørr hoste kan følge influensasymptomer sammen med en rød rennende nese. Svakhet kan være alvorlig nok til at den lidende kan være ustø på beina og trenger støtte for å gå på do.

Betydning

Influensa lidende kan puste raskere enn normalt grunn til å være febrilsk. Hvis feberen stiger over 102 grader C til tross for at gitte medisiner for å lindre feber, kan en tur til legekontoret være nødvendig. Hvis symptomene varer lenger enn 6 dager uten å få bedre eller hvis kortpustethet blir lagt merke til, er en lege besøk anbefales.

Advarsler

Komplikasjoner kan utvikle seg i visse høyrisikogrupper inkludert de med diabetes, gravide og kroniske sykdommer i lungene som kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Astmasyke og de med cystisk fibrose eller hjertepasienter er i faresonen, og bør sees for komplikasjoner.

Rettsmidler

Plenty av klare væsker bør oppmuntres til å holde influensa lidende hydrert. Over-the-counter midler fungere godt for å redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Meieriprodukter bør unngås i influensa lider med høy feber.

Årsaker til gulsott hos voksne

Gulsott er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer nyfødte, men kan forekomme hos voksne også. Gulsott er faktisk ikke er en sykdom, men vanligvis er en indikasjon på sykdommen. Den er karakterisert ved den gule pigmentering av huden, og det hvite i øyet. Andre symptomer inkluderer en lys, nesten hvit avføring og mørk urin. Skade på leveren er en primær årsak til gulsott. Det er mange forskjellige sykdommer som kan forårsake leverskader og andre forhold som fører til gulsott hos voksne.

Bile Duct Blokkering

Gulsott skyldes oppbygging av bilirubin, som er et biprodukt av legemet forårsaket når nye røde blodceller lages. Gamle blodceller, behandles som avfall, og hemoglobin innsiden av dem blir til bilirubin, som skaper den gule pigmentering. Den bilirubin da gjør seg inn galle som reiser fra leveren til tarmene. Ved denne prosessen blir forstyrret av gallegang blokkering, kan bilirubin bygge opp, forårsaker gulsott. Vanlige plager som forårsaker gallegang blokkering er gallestein eller svulster.

Alkoholisk levercirrhose

Langsiktig alkoholmisbruk spiller en stor rolle i skrumplever eller leversykdom. I USA er alkoholisme den viktigste årsaken til utvikling av skrumplever hos voksne. Avhengig av kroppens toleranse for alkohol, er mengden av alkohol konsumert som kan forårsake skade varierer fra person til person. Den skade på leveren forårsaker bilirubin oppbygging, noe som fører til gulsott. Andre symptomer på skrumplever er diaré, kvalme og oppkast, tap av vekt og tørr, kløende hud.

Hepatitt

Hepatitt er når leveren blir betent. Det finnes mange typer hepatitt, inkludert viral hepatitt, hepatitt A, B, C og D. Hepatitt A, B, C og D er vanligvis forbundet med narkotikarelaterte komplikasjoner. Visse medisiner, inkludert paracetamol, ibuprofen og naproksen, har vært kjent for å forårsake leverbetennelse som kan føre til hepatitt. Leveren bidrar til å bryte ned medikamenter i legemet, og for noen mennesker er prosessen langsommere. I noen tilfeller kan til og med normale doser av disse medikamenter forårsake leverskader. En annen type denne sykdommen, autoimmun hepatitt, kan være gått ned genetisk og kan kreve en levertransplantasjon.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi oppstår når røde blodceller blir ødelagt for tidlig, forårsaker en alvorlig reduksjon i antallet av røde blodceller i kroppen. Når benmargen ikke kan produsere nok røde blodceller for å erstatte de ødelagte røde blodceller, blodmangel vil forekomme. Symptomer kan inkludere gulsott, frysninger, veldig blek hud, tretthet og levende hjerterytme. Det finnes flere typer hemolytisk anemi, noen av de mer vanlige å være hemoglobin SC sykdom, elliptocystosis, ovalocystosis, sigdcelleanemi, og malaria.

Bukspyttkjertelkreft

Omtrent en tredjedel av kreft i bukspyttkjertelen er forårsaket av bruken av sigaretter. Kreft i bukspyttkjertelen har en tendens til å påvirke menn mer enn kvinner, og er vanligvis mer vanlig hos røykere eller folk som er overvektige. En tumor i bukspyttkjertelen kan føre til at galleobstruksjon som kan føre til gulsott. Andre symptomer inkluderer ryggsmerter, diaré, tretthet, vekttap og brekninger. Prognosen er vanligvis negativ; i om lag 80 prosent av personene som har kirurgi for å fjerne bukspyttkjertelsvulster, har kreften allerede spredt seg til andre deler av kroppen og er ubrukelige.

Behandlinger for hypogonadisme hos voksne menn

Hypogonadisme, noen ganger referert til som andropause, er en tilstand kjennetegnet ved redusert produksjonen av testosteron i kroppen. Det er på en måte som er analog hunn menopause, som ofte er karakterisert ved redusert produksjon av østrogen i kroppen. Det kan skje ved fødselen eller utvikle sent i livet, og selv om forvirrende og pinlig, er det behandling for å hjelpe reversere effekten og stimulere den normale produksjonen av testosteron i kroppen.

Årsaker / symptomer

To typer av hypogonadisme eksisterer hos voksne menn: primær, som oppstår når testiklene ikke lenger produserer testosteron som følge av en rekke faktorer som for eksempel skade eller aldring; og sekundære, som oppstår når hypotalamus eller hypofysen opphører å fungere korrekt, forårsaket av inflammatoriske sykdommer, HIV og medikamenter, blant andre. Symptomer på tilstanden hos voksne menn kan omfatte seksuell dysfunksjon, gynekomasti (forstørrede bryster), osteoporose, tretthet, hetetokter og konsentrasjonsvansker. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du oppsøke lege så raskt som mulig for å utelukke noe mer alvorlig og til å begynne rask behandling.

Behandling

For voksne menn, er å behandle hypogonadisme fokusert tungt på hormonbehandling. Dersom kilden for redusert testosteron i testiklene, er testosteronbehandling anvendes. I tilfelle hypogonadisme er forårsaket av et problem med hypofysen, er utskifting hypofysehormonene brukes til å gjenopprette fruktbarhet ved å øke produksjonen av sædceller. I noen tilfeller er andre medisinske forstyrrelser er nødvendig, slik som kirurgi for å fjerne hypofysen eller en svulst som kan være årsaken til hypogonadisme. Fruktbarhet problemer som ikke kan reverseres uansett grunn kan behandles med assistert befruktning, som er fokusert på å hjelpe infertile par har barn gjennom andre enn standard samleie betyr.

Metoder

Det finnes flere metoder der de testosteron hormoner kan administreres; diskutere med legen din det beste alternativet for din enkelt tilfelle. Disse inkluderer:

Injeksjoner, som administreres i en muskel omtrent to ganger i måneden. Det er trygt og kan gjøres enten av lege eller i komforten av ditt eget hjem.

Testosteron patcher kjent som Androderm som er anvendt til ulike punkter på kroppen hver uke for å unngå risikoen for å irritere huden.

Gel, som absorberes gjennom huden når den tørker. Det er vanligvis brukt til magen, armer eller skuldre.

Munnhulen levering, som innebærer å plassere et stoff med samme konsistens som kitt, hvor den øvre leppen og tannkjøttet møtes. Den kitt mykner når det kommer i kontakt med spytt, slik at tannkjøttet til å absorbere testosteron.

Oral erstatningsterapi, noe som er ganske enkelt i form av en pille.

Bivirkninger

Testosteron erstatning er generelt ansett som trygge, men noen metoder bære potensielle bivirkninger. Hvis injiseres, er den primære bivirkning lokaliserte hudirritasjon. Dette kan også skje med flekker, spesielt hvis det brukes på samme sted mer enn en gang. Gel-applikasjoner kan forårsake bivirkninger for andre, for eksempel overdreven hårvekst hos kvinner. Siden gelen kan overføres via direkte kontakt, unngå kontakt med noen før gelen har tørket og blitt vasket. Vask hendene umiddelbart etter påføring av gel. Til slutt, er oral testosteron erstatning teori ofte ikke anbefalt på grunn av potensialet for leverskade, en topp i kolesterol og økt risiko for utvikling av hjertesykdom.

Forskjeller

Behandling for hypogonadisme hos voksne menn tjener et annet formål enn behandling som brukes i unge gutter. Behandling for en voksen mann er fokusert på å reversere eventuelle negative seksuelle effekter, for eksempel erektil dysfunksjon eller en redusert sexlyst, og gjenopprette fruktbarheten. Sistnevnte er spesielt viktig som mange menn som opplever denne tilstanden kan være ung og fortsatt håper å få barn en dag. Derimot, hos unge gutter, ved hjelp av erstatning hormoner er utformet for å etterligne virkningene av puberteten, som gir normal vekst av kroppen, hår og penis, samt å bidra til muskelmassen.

Hva er årsaken til kolikk hos spedbarn?

Foreldre til et spedbarn med kolikk vet hvor frustrerende det kan være når deres nye baby gråter i timevis tross alle forsøk på å trøste og trøste ham. Dessverre er det ingen klare svar på spørsmålet om hvordan å holde en kolikk baby fra å gråte. Leger og forskere har mange teorier om hva som forårsaker kolikk hos spedbarn, men grunnen til at så mange spedbarn utvikler kolikk er fortsatt noe av et medisinsk mysterium.

Funksjoner

Nye foreldre lurer på om deres baby har kolikk bør holde styr på sine babyens symptomer og kontakte henne barnelege. Den gamle tommelfingerregel for å avgjøre om en baby har kolikk er hvis barnet gråter i tre timer eller mer per dag, i minst tre dager i uken, og i tre uker eller lenger. Spedbarn med kolikk fortsette gråt tross alle normale innsats for å berolige eller komfort.
Symptomer på kolikk inkluderer gråt, reflux, magekramper eller sammentrekninger, gryntende i ubehag, balled opp nevene, røde ansikter, og generelt stress og spenninger i musklene.

Typer

Kolikk med stabilisert symptomer som ikke blir verre og ende etter en periode på noen uker til noen måneder regnes som "normal" og legene tror det kan bare være en del av hvordan et spedbarn tarmsystem accustoms seg til de første ukene og månedene av liv.
Kolikk som ser ut til å forverres, ikke reagerer i det hele tatt til kolikk-trøstende teknikker, og forstyrrer normal vektøkning er muligens forårsaket av gastrointestinale problemer, allergier eller psykologiske årsaker.

Årsaker

Hva som forårsaker kolikk hos spedbarn har ikke blitt fullt ut bevist av forskere, men det er flere sannsynlige årsaker.
Det første settet av muligheter innebærer gastrointestinale problemer som reflux, overfølsomhet for gassy mattilbudet av moren, og enten en hyperaktiv eller umoden tarmkanalen.
Allergi mot kumelk i mors kosthold eller til formelen er også vurdert mulighetene for hva som forårsaker kolikk hos spedbarn. Proteinet i kumelk som er et allergen for mange voksne er gått til fordøyelsessystemet til det diende barnet når mor drikker melk eller spiser melkeprodukter og kan forårsake intestinal opprørt. Dette er den samme mulig kolikk-forårsaker allergi at babyer som drikker kumelk-basert formel kan også oppleve. For å bidra til å løse disse mulige årsaker til kolikk, leger anbefaler å eliminere meieri fra morens kosthold eller bytte til en laktose-fri formel.
Mulige følelsesmessige eller psykologiske årsaker til kolikk inkluderer en stressende mor-barn relasjonen (typisk mer vanlig med den førstefødte) og total mors angst. Denne teorien antyder at angst og stress på mors del er anerkjent av barnet og i sin tur fører til stress i barnet, som bevis i seg selv gjennom gastrointestinale problemer.

Forebygging / løsning

Mens det ikke er noen medisinske behandlinger for å "kurere" kolikk, kosttilskudd endringer enten i mor eller i type formel gitt til spedbarn kan bidra til å forbedre kolikk hos noen spedbarn. I tillegg leger anbefaler visse teknikker som kan bidra til å forbedre spedbarn kolikk symptomer. Noen av disse tipsene har tregere, hyppigere feedings, pumping barnets ben opp til magen hennes for å bidra til å eliminere gass, mage massasje, varme bad, speil, og bære barnet i en slynge eller bærer.

Betraktninger

Kolikk bevis vanligvis seg selv i løpet av de tre første ukene av et barns liv og varer ikke lenger enn tre måneder. Omtrent 20 prosent av spedbarn har kolikk, og mens hva som forårsaker kolikk hos spedbarn er uklart, har flere observasjoner blitt dokumentert av forskere. Kolikk ser ut til å mer vanlig i firstborns, babyer som ammes, eldre og mer utdannede mødre, mer stresset og engstelige mødre og mødre som spiser brokkoli, blomkål, kål, løk, sjokolade og melk.

Tegn og symptomer på alvorlig dehydrering hos voksne

Tegn og symptomer på alvorlig dehydrering hos voksne


Alvorlig dehydrering hos voksne er et medisinsk nødstilfelle, men heldigvis det kan forebygges ved å drikke tilstrekkelige mengder væske, som er spesielt viktig for syke og eldre voksne. Alle som opplever noen av de tegn og symptomer på alvorlig dehydrering bør søke akutt medisinsk behandling så snart som mulig.

Endret atferd

Voksne som er alvorlig dehydrert vil ofte vises irritabel eller forvirret, som kan noen ganger forveksles med effekten av aldring. Så når humørsvingninger er ledsaget av andre dehydrering symptomer bør det ikke antas at irritabilitet og forvirring er forekommende på grunn av senilitet. I alvorlige tilfeller av dehydrering, delirium og bevisstløshet kan oppstå.

Tørrhet

Noen som er sterkt dehydrert har veldig tørr hud og slimhinner og tørr munn. Deres hud mangler elastisitet og går ikke tilbake til normal etter å ha blitt klemt inn i en fold. De lider av ekstrem tørste og kan ikke synes å være i stand til å få nok å drikke. Sterkt dehydrert voksne har også problemer med å svette.

Urinering

Sterkt dehydrert voksne har også problemer med vannlating, og produserer veldig mørk væske som kan ha en sterk lukt.

Vital Signs

Varselsignaler inkluderer rask hjerterytme, lavt blodtrykk og en svak, rask puls.

Advarsel

En person som er alvorlig dehydrert ikke lenger har nok væske i kroppen for å opprettholde sine vitale organer, så uten akuttmedisinsk behandling døden kan inntreffe.

Inner Ear infeksjoner hos voksne

Indre øret infeksjoner, også kjent som mellomøret infeksjoner eller mellomørebetennelse, oppstår når øretrompeten blir infisert. Infeksjonen kan være akutt eller kronisk og er vanligvis forårsaket av væske buildup i det indre øret. Øret infeksjoner er mer vanlig hos barn enn voksne.

Årsaker

Indre øret infeksjoner er vanligvis forbundet med en forkjølelse eller andre luftveissykdom. Fluid blir fanget i hovne Eustachian rør som fører til infeksjon og smerte. En akutt indre øret infeksjon vil komme plutselig og kan forlate raskt. Kroniske infeksjoner vedvarer for en måned eller lenger med konstant betennelse i øret. Voksen indre øre infeksjoner kan være forårsaket av virale eller bakterielle infeksjoner. Adenoids ofte hovne opp under infeksjon og hevelse vil presse opp i det indre øret som forårsaker smerte.

Symptomer og risiko

Symptomer på indre øret infeksjoner hos voksne vil omfatte smerter i ørene, hørselstap, en følelse av tyngde i de berørte øret, hodepine, svimmelhet og svimmelhet. Du kan også ha pus renne ut av øret.

Forkjølelse, luftveissykdommer og sesongens allergi kan bidra til indre øret infeksjoner. Høye nivåer av smog eller luftforurensning og røyk fra sigaretter kan også øke risikoen for infeksjon.

Diagnose

Legen din vil se inni øret med et instrument som kalles en otoskop. Dette opplyste enhet vil vise noen betennelse i det indre øret. En tympanometri er en test måletrommehinnen bevegelse og en akustisk reflectometry test forteller legen din hvor mye væske er i øret.

Behandling

Legen kan ta en vente-og-se-tilnærming i 48 timer for å se om infeksjonen vil klare seg på egen hånd. Når infeksjonen ikke forsvinner, vil legen forskrive antibiotika for å drepe eventuelle bakterier som forårsaker infeksjonen. Legen kan også anbefale Advil eller Motrin for smerte. For kroniske indre øret infeksjoner, kan du bli gitt antibiotika drops å sette inn i den berørte øret. Kirurgi er sjelden, men når det er nødvendig, er den infiserte og arrete vev fjernes og eventuell reparasjon er gjort til trommehinnen.

Hjem Rettsmidler

Påfør varm komprimerer til de berørte øret for å lindre smerte. Ligge på siden med de berørte øret ned slik at enhver infeksjon kan renne ut av øret. Når utsatt for ørebetennelser, diskutere med legen din dersom allergi eller slimhinneavsvellende medisiner kan hjelpe i å senke risikoen for indre øret infeksjoner.

Symptomer på ørebetennelse hos voksne

Ørebetennelser, mens mer vanlige hos barn, kan streiken voksne. Ifølge Mayo Clinic, oppstår den vanligste ørebetennelse hos voksne i det ytre øret, og er ofte kalt "svømmer øre." Denne typen infeksjon skjer når fuktighet er fanget i øregangen fra bading, bading eller eksponering for et fuktig miljø. Bakterier formere seg i slike forhold, forårsaker irritasjon og betennelse.

Typer av øreinfeksjoner

Ifølge American Academy of Øre (AAO), svømmer øre krever behandling for å redusere smerte og forhindre mulig hørselstap. Mellomøret infeksjoner, som er mer vanlig hos barn, oppstår når et virus, som en forkjølelse, skaper en grobunn for bakterier, forårsaker smerte og hevelse som også kan føre til hørselstap. I begge tilfeller vil en lege typisk vil foreskrive en serie av antibiotika for å behandle infeksjonen.

Symptomer

I tillegg til smerter og ubehag --- som kan skarpe eller kjedelig, konstant eller midlertidig --- når du beveger hodet eller tar på øret, folk med ørebetennelser kan ha feber, sier Mayo Clinic. Andre symptomer inkluderer svetting, frysninger, hode og muskelsmerter, tap av matlyst, dehydrering, svakhet og irritabilitet. Voksne kan også oppleve svimmelhet som om verden snurrer, vaklende knær og en generell følelse av ustøhet.

Komplikasjoner

Kortsiktig hørselstap kan skyldes væske fanget i øret, noe som gjør det vanskeligere for vibrasjoner å reise langs de små knoklene i mellomøret. Hvis væske forblir i mellomøret i månedsvis, kan det føre til varig skade på trommehinnen og bein i mellomøret, og langsiktig hørselstap. Noen tilfeller, ifølge Mayo Clinic, kan føre til en bihulebetennelse kjent som mastoiditis.

Tester og diagnose

Under en eksamen, ser legen for rødhet i mellomøret med et instrument som kalles en otoskop og kan bruke en pneumatisk otoskop, som vil forsiktig puff luft på trommehinnen. Dette fører til en sunn trommehinnen til å flytte, men noe væske i mellomøret vil ikke tillate at trommehinnen til å flytte. The Mayo Clinic sier det er to smertefrie tester en lege kan bruke: tympanometri, som måler trommehinnen bevegelse, og akustisk reflectometry, som projiserer lyder inn i øret for å finne ut om det er væske til stede.

Hjem Rettsmidler

Over-the-counter medisiner, for eksempel paracetamol eller ibuprofen og decongestants, kan redusere smerte. Varm komprimerer, foreslår Mayo Clinic, eller en varmepute satt på lav og anvendt over øret kan også være til hjelp.

Neuroblastom hos voksne

Neuroblastom er svært sjelden hos voksne; den er oftest funnet i barn. Men voksne kan få denne sykdommen, og det kan vare lenger for dem enn for barn. Behandling for voksne må være aggressive fordi prognosen er generelt dårlig. Neuroblastom starter vanligvis i det sympatiske nervesystemet og kan vanligvis finnes i eller rundt binyrene. Den kan vokse i ryggvirvlene, bryst, bekken, mage, lår eller nakke.

Årsaker

Neuroblasts, som er nerveceller som ikke har fullt utviklede eller modnet, kan vokse og formere seg for å danne en tumor, som er neuroblastom. Disse celler er vanligvis dannet i et foster, og mesteparten av tiden, vil den neuroblasts fullt utvikle og modnes, men det er mulig at noen vil bli liggende igjen, og vil gå sammen for å danne svulsten. En direkte årsak til dette er ikke kjent. Det er mulig at neuroblastom kan føres ned gjennom familie gener, men dette er ikke alltid tilfelle.

Symptomer

Symptomer for voksne har en mye lengre varighet enn for barn, og avhenger av hvor svulsten ligger i kroppen. En svulst i magen vil vokse og presse på andre organer, muligens forårsaker du å bli forstoppet; det kan trykke på blæren, forårsaker urin haster. Du kan føle deg oppblåst og har magesmerter. Ødem kan være tilstede i de nedre ekstremiteter så vel. Det kan føre til at nyre-eller lever å utvide, kan muligens føre til gulsott eller væske buildup i mageområdet.
Hvis svulsten er i brystet, kan du få problemer med å puste og ansiktet kan være hovne.
Andre symptomer kan være vekttap, diaré, feber, smerter i bein og rygg, blåmerker rundt øynene, og øynene dine kan stikke. Blodtrykk og puls kan også øke. Svakhet eller lammelse er muligheter.

Diagnostiske prosedyrer

Legen din vil trolig starte testing med blod arbeid og urinprøver. Dette kan bli etterfulgt av forskjellige bilde studier for å bedre se inni kroppen din for å finne ut hvor problemet ligger. Disse testene kan omfatte røntgen, CT eller MR. En ultralyd kan også gjøres. Bone skanninger kan utføres, spesielt hvis metastase, eller spredning av cancer, er sannsynlig. Hvis legen finner en svulst, vil han eller hun sannsynligvis gjøre en biopsi for å finne ut hva det er, eller benmargsbiopsi for å se om den har spredd seg.
Hvis testene peker på neuroblastom, vil legen din så iscenesette din tumor (stadier 1-4), avhengig av størrelsen på svulsten og hvor langt den har spredd seg.

Behandling

Behandling for voksne må være aggressive og omfatter chemotherpay, stråling og kirurgi (for å fjerne svulsten og visse lymfeknuter hvis metastase har oppstått). Det er mulig du kan trenge en benmargstransplantasjon i tillegg.
Det er viktig for deg å jobbe så tett som mulig med legen din slik at du kan motta de beste behandlinger tilgjengelig; alternative behandlinger kan være tilgjengelig for å hjelpe med virkningene av den aggressive medisinske behandlinger du gjennomgår. Noen av disse kan omfatte kosthold kosttilskudd, yoga eller meditasjon, accupunture eller Accupressure eller lignende naturopathic rettsmidler.

Konklusjon

Hvis du finner ut at du har neuroblastom, ikke føler alt er tapt. Selv om det ikke er en god diagnose å få som voksen, det finnes måter å bekjempe denne sykdommen. Begynne å forske og bli kjent med alt du kan om denne tilstanden. Det er så mange ressurser på nettet og i samfunnet gjennom lokale sykehus og organisasjoner. Finne andre mennesker som har denne tilstanden, og lene seg på hverandre for støtte.

Blindtarmbetennelse symptomer hos voksne

Blindtarmbetennelse symptomer hos voksne vanligvis begynner plutselig og fortsetter å utvikle seg over en periode på flere timer. Selv om noen kan ha blindtarmbetennelse, det forekommer hyppigst hos personer 10 til 30 år gamle, ifølge National Institutes of Health.

Betydning

Blindtarmbetennelse, hvis den ikke behandles, kan føre til en svært alvorlig tilstand som kalles peritonitt. Bevissthet om blindtarmbetennelse symptomer er avgjørende for å få tidlig behandling.

Funksjoner

Ifølge Mayo Clinic, den vanligste symptomet på blindtarmbetennelse er magesmerter som vanligvis starter i regionen i navlen. Smerten beveger seg gradvis lavere og til høyre og legger seg i nedre høyre del av magen.

Time Frame

Tiden det tar for den første smerten av blindtarmbetennelse å spre seg og bosette seg i nedre høyre del av magen er vanligvis flere timer.

Betraktninger

Andre vanlige symptomer på blindtarmbetennelse inkluderer feber, kvalme, oppkast og tap av appetitt. Forstoppelse eller diaré og vanskeligheter passerer gass kan også være til stede, og området der smerten settles kan være øm ved berøring.

Advarsel

Voksne over 50 år og gravide kvinner er ikke sannsynlig å vise de vanlige symptomene på blindtarmbetennelse, ifølge University of Michigan Health System.

Navel brokk symptomer hos voksne

Når kroppens vev eller et internt organ spretter ut av sin normale plass i kroppen, kalles det en brokk. En navle brokk --- også kjent som en navlebrokk - kan ofte sees hos nyfødte babyer, men de kan påvirke folk i alle aldre. De oppstår når en del av tarmen presser gjennom et svakt punkt i bukveggen, forårsaker en bule. Navle brokk symptomer hos voksne er ofte forskjellige fra de i barn.

Årsaker

Noen mennesker er født med svake mage vegger, noe som gjør dem utsatt for brokk. Alder kan også være en medvirkende faktor til veggens svekkelse. Men flertallet av navle brokk er sett hos personer som er overvektige og hos kvinner som nettopp har født. The Mayo Clinic antyder at kvinner som har hatt flere svangerskap kan også være i fare. Ascites, som er en tilstand som fører overskytende fluidum å samle seg i bukhulen, kan også være en underliggende årsak.

Symptomer

Den mest åpenbare navle brokk symptom hos voksne er det uforklarlig bule rundt navlen. Bule kan være mer merkbart når løfte tunge gjenstander, hoste eller på annen måte belastende. Huden kan også være rød eller følsomme for berøring. Hvis du ikke ser klump, kan du føler det når du trykker på navlen din, selv om du kanskje ikke føler det eller se det når du ligger nede.

Diagnose

En lege kan vanligvis oppdage en navle brokk under eksamen. En ultralyd kan også gis for å bestemme det beste løpet av behandlingen.

Behandling

Legen vil legge pasienten på ryggen og prøve å presse, eller redusere, brokk tilbake på plass. Hvis dette ikke fungerer, vil legen vanligvis anbefale operasjon. I løpet av den kirurgiske prosedyren et innsnitt er gjort i bunnen av navlen, og brokk vev er returnert til sin rette plass i magen. Navlebrokk kirurgi er vanligvis utføres på poliklinisk basis.

Komplikasjoner

Det er alltid en sjanse for at en del av tarmen vil bli sittende fast i den svulmende posisjon. På dette punktet legen ikke vil være i stand til å presse den inn igjen, og det er referert til som en strangulated brokk. Blodstrømmen i en strangulated brokk vil stoppe, forårsaker smerte, kvalme og oppkast. Akutt kirurgi er nødvendig for å behandle dette problemet.

Hva er behandlingen for Vannkopper hos voksne?

Hva er behandlingen for Vannkopper hos voksne?


Vannkopper, en gang en vanlig barndom sykdom, blir stadig mer sjelden på grunn av den nå mye brukt varicella vaksine. Barn er utsatt for vannkopper mindre og derfor bringe den hjem til sine foreldre mindre.

Men det betyr ikke at vannkopper er utdødd. For barn er vannkopper ubehagelig. For voksne, kan det være uutholdelig. Hvordan lage en voksen det gjennom?

Feber

Vannkopper er sykdom forårsaket av varicella viruset. Som de fleste virusinfeksjoner, er det ikke mye å gjøre, men å la sykdommen gå sin gang. Husk, hvis alt går bra, pasienten bare vil ha det en gang takk til antistoffer kroppen lager.

En av de få virkelig farlige deler av vannkopper er feber. Ikke bare er det ubehagelig, men voksne er utsatt for høyere feber med dette bestemt sykdom. Akkurat som mamma sa, drikke mye væske.

Over-the-counter feber reduksjonsgir og smertestillende er de beste behandlingene. Voksne over 20 år kan bruke aspirin. Ellers Tylenol, Advil, Aleve, Motrin er alle effektive produkter for feber reduksjon. Hvis feberen vedvarer utover tre dager eller stiger over 103 Fahrenheit, se en lege.

Itch

Den kopper i vannkopper er røde blemme-sår som sveller opp, vanligvis sprekke og deretter skorpe over. Og hvis det ikke er attraktive nok, klø de - noen ganger som gale. Foruten selve ubehag og noen ganger sårhet de forårsaker - de kan også føre til arrdannelse og infeksjon hvis riper eller kutt. Det er viktig å la pox gå gjennom sin syklus - og for å holdes rene.

Antihistamin-baserte kremer er en god måte å håndtere kløe. Det er alltid den tradisjonelle rosa Caladryl som har eksistert i generasjoner. Benedryl kremer er også en god, sterk aktuell antihistamin. Hvis kløen er svært dårlig - som det ofte er for voksne - spør en lege om orale antihistaminer som Benedryl kapsler og reseptbelagte medisiner.

Havremel bad er en annen god måte å redusere kløe - og også å holde rent.

Alvorlige tilfeller og komplikasjoner

For voksne som gjør har andre helsemessige komplikasjoner - som for eksempel hjertelidelser eller graviditet - en lege kan administrere anti-virus medisiner som Zovirax eller Foscavir å få fart på vannkopper sammen. Og mens på risikopasienter bør konsultere lege ved første eksponering for vannkopper, bør voksne generelt se en lege umiddelbart ved å se tegn på vannkopper.

Encefalitt og lungebetennelse er mulige komplikasjoner av vannkopper hos voksne pasienter. Bestemme hvilke medisiner og aktuelle behandlinger for å bruke bør gjøres i samråd med lege.

Neseblødning hos voksne

Neseblødning hos voksne


Neseblødning hos voksne kan være problematisk, særlig hvis de skjer med en viss hyppighet. Ofte, neseblødning er et resultat av skade, men de kan også være et symptom på andre problemer som bør tas opp av et besøk til legen. Behandling av neseblødning er ofte enkel og lett og kan gjøres hjemme. Men hvis en neseblødning ikke stopper innen noen få minutter, søke hjelp fra legevakten.

Nose Bleeds

Neseblødning hos voksne oppstår når slimhinnen i nesen har blitt skadet. Ifølge en artikkel gjennomgått av Dr. Marvin P. Freid av Merck Manuals Online Medical Library, er nesen en hul grotte foret med en tynn membran. Fordi denne membranen er tynn og foret med små kapillærer det kan være lett skadet. Når kapillærene i nesehulen er skadet eller revet, kan en neseblødning forekomme. Disse skadene kan resultere i små neseblødninger som er en vedlikeholdslading av blod, eller de kan føre til større blødninger som er mer omfattende.

Hvem blir berørt?

Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, neseblødning hos voksne kan påvirke nesten alle. Rammet hardt nok, vil de små blodkar i nesen sprekke, og en neseblødning starter. Hos voksne bør hyppige neseblødninger være av interesse, men fordi de kan være et tegn på en større og mer betydelig helseproblem. En gruppe av voksne som har mer hyppige neseblødninger er idrettsutøvere som deltar i grove sport og kan treffe oftere i nesen.

Årsaker

Ifølge Merck Manuals Online Medical Library nese plukking og skader er de vanligste årsakene til neseblødning. Men neseblødning kan indikere mer betydelige helseproblemer, særlig hos voksne. Hos voksne kan hyppige neseblødninger være et symptom på blodpropp problemer eller fremveksten av polypper i nesehulen. Bruk av medisiner og legemidler som aspirin kan også føre til neseblod. En annen vanlig årsak til neseblødning er tørr vinter luft som fører til uttørking av nesegangene og gjør membranen utsatt for blødning.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer av neseblødning hos voksne er lette å kjenne igjen. Ifølge Merck Manuals Online Medical Library folk flest blø fra forsiden av nesen. Blødningen kan være en tynn vedlikeholdslading av blod eller det kan være en fossende flyt av blod som kan være alarmerende. I mange tilfeller kan gjenkjennes en liten nese blø i nesen når det blåser nesen og se rødlig eller mørk blodig slim.

Behandling

Behandling for en enkel neseblødning hos voksne kan ofte bli tatt vare på hjemme. Klemme på oppsiden av nesen på broen og tippe hodet bakover. Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, holder nesen stengt i 10 minutter bør stoppe blødningen. Holde en ispose til nesen kan også stoppe blødningen ved å redusere betennelse i blodkar og stoppe flyten av blod. Til slutt, for alvorlig neseblødning, kan det være nødvendig å pakke nesen med gasbind. I noen tilfeller kan en alvorlig blødning må cauterized av en lege i en nødsituasjon rom eller øyeblikkelig hjelp.

Kronisk rennende nese hos voksne

Rennende nese, som også kalles rhinorrhea, er vanligvis ikke en grunn til medisinsk problem, men det kan være irriterende og distraherende når tilstanden blir kronisk. Hvem som helst kan utvikle en kronisk rennende nese, og heldigvis er det mange måter å håndtere og behandle symptomene og hindre dem i å komme tilbake når de er borte. Vurdere denne informasjonen fra National Library of Medicine, Mayo Clinic og American Academy of Allergy, Asthma og immunologi om kronisk rennende nese hos voksne.

Symptomer

Voksne med kronisk rennende neser kan også ha sår hals fra postnasal drypp at resultatene fra den ekstra slim kjører ned i halsen. Hoste og nysing er andre symptomer på en rennende nese, og symptomer kan bli verre mens du ligger nede om natten. Voksne med kronisk rennende nese kan legge merke til mengden av utslippet er verre i løpet av våren og sommeren når pollen og sopptall er høyere.

Årsaker

Voksne som har flerårig rhinitt kan utvikle en kronisk rennende nese sammen med kronisk stuffiness og hyppig nysing. Folk som har årelang allergi mot støv eller kjæledyr dander, eller som er utsatt for irriterende stoffer som tobakksrøyk eller rensespray kan også ha en kronisk rennende nese. Voksne infisert med luftveisvirus som en forkjølelse eller influensa, eller som har sinus lidelser kan også ha kroniske rennende neser.

Komplikasjoner

Voksne med kronisk rennende neser kan lide av komplikasjoner som en skurrende eller hes stemme på grunn av slim kjører ned i halsen. De kan også ha problemer med å sove, og kan utvikle øre eller bihulebetennelse hvis slim i nesen er ikke i stand til å gå ut fra bihulene og nesegangene.

Hjem Rettsmidler

Personer med kroniske rennende neser kan være i stand til å behandle symptomer hjemme ved hjelp av naturlige eller alternative løsninger. Vanning nesen med en saltspray eller neti potten kan bidra til å få slim ut. Opphold godt hydrert med alkoholfrie, ikke-koffeinholdige drikker eller vann kan fremme tynning av slim. Heve hodet med ekstra puter kan hjelpe behandle rennende neser som er verre om natten.

Medisinske behandlinger

Personer med kronisk rennende nese som forstyrrer normale daglige aktiviteter kan trenge medisinsk behandling. Over-the-counter eller reseptbelagte medisiner som antihistaminer kan redusere mengden av slim og slimhinneavsvellende midler kan bidra til å tynne ut slimet. Folk som kronisk rennende neser er forårsaket av bakterielle infeksjoner kan trenge behandling med antibiotika, og rennende nese forårsaket av sinus eller nese lidelser kan kreve kirurgi for å fjerne symptomene.

Forebygging / løsning

Å unngå stoffer som irriterer nesen kan bidra til å hindre slimproduksjon som fører til at nesen til å kjøre. Folk som er rundt barn eller arbeid i medisinske innstillinger bør følge riktig håndvask og hygiene prosedyrer for å forebygge luftveisinfeksjoner. Personer med allergi kan vurdere skudd eller daglige medisiner for å unngå å få en kronisk rennende nese.

Urinveisinfeksjon hos voksne

Urinveisinfeksjoner hos voksne er en smertefull, men vanlig medisinsk klage. Komplikasjoner er sjeldne, men inntil behandlet, kan urinveisinfeksjoner føre til en alvorlig avbrudd i hverdagen. Urinveisinfeksjoner omfatter blære, prostata, urinrør og nyre infeksjoner.

Symptomer

Den primære symptomer på urinveisinfeksjoner hos voksne er en hyppig trang til å urinere, men bare passerer en liten mengde urin pluss brenning eller kløe ved vannlating.

Diagnose

Leger diagnostisere urinveisinfeksjoner hos voksne gjennom en urinalysis og urin kultur. En urinprøve som er nødvendig for disse testene.

Behandling

De fleste urinveisinfeksjoner kan enkelt lindres med en kort kur med antibiotika. Legen kan også foreskrive medisin for å lindre ubehag forårsaket av infeksjon.

Predisposisjon

Kvinner er mer utsatt for urinveisinfeksjoner enn menn. Samleie øker risikoen hos unge kvinner, og å være overgangsalderen øker risikoen hos eldre kvinner.

Forebygging

Å drikke tranebærjuice eller ta en tranebær-baserte supplement kan bidra til å forhindre urinveisinfeksjoner. Ende rengjøring (tørke forfra og bakover) etter avføring eller sex kan også hjelpe.

Den beste behandling for hormonell akne hos voksne kvinner

Akne er en ubehagelig tilstand, forårsaker stress og frustrasjon for mange kvinner. Ifølge Mayo Clinic, hormoner er en vanlig årsak til kviser. Av denne grunn, kan kvinner under menstruasjonssyklusen opplever flare-ups. Risikofaktorer for akne omfatter familiens historie, ved hjelp av kortisonbehandling, eller press på huden (for eksempel ved hjelp av en mobiltelefon). Heldigvis finnes det mange alternativer for behandling av hormonell akne hos voksne kvinner.

Orale prevensjonsmidler

Orale prevensjonsmidler som inneholder hormoner etinyløstradiol og norgestimat, kan bidra til hormonell akne, sier Mayo Clinic. Disse prevensjonsmidler, men kommer med potensielle bivirkninger. Hodepine, kvalme, depresjon og økt risiko for hjertesykdom og blodpropp er mulige bivirkninger.

Aktuelt Behandlinger

Kvinner som ikke svarer til over-the-counter behandlinger bør snakke med legen sin om reseptbelagte aktuelle behandlinger. Tretinoin, Differine og Tazorac er effektive produkter, sier Mayo Clinic. Disse produktene oppmuntre "cellefornyelsen," som hindrer hud follikler fra å bli tett opp.

Potensielle bivirkninger for aktuelle behandlinger, inkludert: brenning, peeling og rødhet. Starter ut på en liten dose og jobbe deg opp til en større dose kan redusere disse symptomene.

Antibiotika Behandlinger

Kvinner med moderat til alvorlig hormonell akne kan også prøve antibiotika. Disse medikamentene er tatt i flere måneder, men når symptomene begynner å bedre seg, må du avta medisiner, sier Mayo Clinic. Antibiotikaresistens har økt siden folk begynte å bruke antibiotika for behandling av akne. Potensielle bivirkninger kan omfatte, magesyke, misfarging av huden svimmelhet eller, sier Mayo Clinic.

Lysterapi

Lysterapi er rettet mot de dypeste lag av huden, sier Mayo Clinic. Disse behandlinger reduserer talgkjertel evne til å produsere olje, noe som resulterer i mindre akne. Lysterapi er vanligvis reservert for folk som ikke tåler andre akne behandlinger.

Andre tips for Acne

Kvinner sliter med hormonell akne bør være forsiktig med å berøre huden. Også, unngå solen, noe som kan bidra til akne, ifølge Medline Plus. Huden bør renses to ganger om dagen. Vasking øker altfor ofte oljeproduksjon som kan gjøre problemet enda verre.