Digidexo.com

naturmiddel mot schizofreni

Ulike stadier av schizofreni

Schizofreni er en sykdom som ikke har noen kur. Medisiner er i dag en av de eneste måter å behandle sykdommen. Som en pasient begynner prosessen for medikering av sykdommen, vil han gjennomgå en serie av gjentatte trinn som medisin begynner å ha en innvirkning.

Betydning

Personer med schizofreni kan presentere bare milde symptomer og oppleve mer alvorlige symptomer som oppstår en eller to ganger i løpet av sin levetid. Fremdeles andre mennesker eksisterer på den andre ytterligheten, og kan oppleve alvorlige, livs ødeleggende symptomer på en jevnlig basis. Hvor alvorlig hennes liv påvirkes avhenger av hvilket stadium personen er i.

Akutt Episode

En akutt episode av schizofreni kan oppstå plutselig eller over i løpet av flere måneder. Den er preget av en periode med intense psykotiske symptomer, som kan inkludere å høre stemmer og ha levende hallusinasjoner av følelser av paranoia.

Stabilisering

Når en pasient søker hjelp og begynner å medisinere sin schizofreni, en periode med stabilisering setter inn. Pasienten kan likevel synes å være lider av psykotiske symptomer, men disse symptomene er mindre alvorlig enn i den akutte fasen scenen.

Vedlikeholdsfase

Mellom akutte episoder, gjennomgår pasienten en periode hvor hennes mer alvorlige symptomer er kontrollert av medisiner, men noen mindre symptomer kan forbli.

Betraktninger

Uavhengig av medisiner en pasient tar, har han fortsatt schizofreni. Mens det finnes forskjellige stadier i sykdommen, er de ikke iboende lineære og er faktisk mer sirkulær. Pasienter kan utvikle resistens mot sine medisiner eller medisiner kan bare være selektivt effektive skyldes fysiologiske eller miljømessige faktorer.

Fakta om Schizofreni

Schizofreni er en svært alvorlig tilstand som ikke bør ignoreres. Når noen har det, betyr det ikke bare påvirker dem, men det påvirker også alle i deres liv også. Når schizofreni er diagnostisert, kan det ikke fullstendig herdet, men det kan behandles.

Betydning

Ifølge National Institute of Mental Health, omtrent 1,1% av den amerikanske befolkningen som er over 18 år gamle lider av schizofreni.

Funksjoner

Schizofreni har noen veldig spesifikke funksjoner. Folk som har det er veldig paranoid av andre mennesker. De tror de er plotting mot dem. De hører også stemmer som andre ikke hører, og de tror også folk kringkaste høyt hva de tenker.

Årsak

Schizofreni er forårsaket av to faktorer. En av dem er en predisposisjon gjennom visse gener, og det er også forårsaket av miljøfaktorer som noen ender opp med å gå gjennom.

Symptomer

Menn og kvinner som har schizofreni kan vise spesifikke symptomer. Noen av disse inkluderer hallusinasjoner, vrangforestillinger tenkning og impulsiv atferd.

Behandling

Hoved type behandling for schizofreni er medisiner, men det er tider hvor pasienter ikke alltid holder seg til den. Psykoterapi og støttegrupper er lagt til behandlingsplan.

Hva er Kataton schizofreni?

Kataton schizofreni er en psykisk lidelse som fører til at pasienten har en endret og skjev oppfatning av virkeligheten, også kjent som psykose. Det er en type schizofreni som innebærer en lammelse av lemmer og en manglende evne til å snakke eller kommunisere. Alternativt kan en slags hyperaktiv serie av atferd også manifestere under en kataton episode.

Symptomer

Under en katatonisk episode, kan symptomene varierer. Det kan være ekstreme forskjeller i atferd i løpet av en enkelt episode. Å være helt stille, nesten lammet i kraft, stille og ikke svarer er en klassisk symptom. Manic fysisk aktivitet tilsynelatende uten rim eller grunn er en annen; dette er veldig forskjellig fra en manisk episode i andre former for psykiske lidelser hvor en person kan rengjøre hele huset i en time. I stedet denne typen kataton atferd er slags formålsløs; armene flagrende, snakker usammenhengende, kjører i sirkler. Holde en merkelig eller noe delusional sett av forestillinger er et annet symptom, så vel som opplever hallusinasjoner, ignorerer folk og har problemer i sosiale situasjoner, forsømmer personlig hygiene og viser enten manglende følelser eller upassende følelsesmessige reaksjoner på mennesker og situasjoner.

Misforståelse

Ofte folk refererer til en slags "Jekyl og Hyde" splittet personlighet i å beskrive kataton schizofreni, men dette er ikke en nøyaktig karakterisering av tilstanden. Mens begrepet "delt sinn" har blitt brukt for å referere til begrepet, er det ikke delt i to, per se, men delt, som i splintret av fra virkeligheten. Vedvarende ideer om virkeligheten som ikke sams alle andres oppfatninger er et kjennetegn på denne splitting av fra virkeligheten, som er feiltolkninger av sosiale signaler og sosiale dynamikk, en redusert evne til å syntetisere informasjon og problemer med å uttrykke seg muntlig.

Forebygging / løsning

Mens det er ingen forebygging for kataton schizofreni, kan mange medisiner i dag i stor grad redusere eller minimere symptomer. Hver person og hver sak er forskjellig, selvfølgelig, men dagens behandlinger kan ha nytte dem som lider av kataton schizofreni på måter bare drømt om bare noen få tiår siden.

Årsaker

Årsakene til katatonisk schizofreni er fortsatt ukjent. Noen mener det er en genetisk predisposisjon mot denne type psykisk lidelse, mens andre mener det er rett og slett en kjemisk ubalanse i hjernen. Pågående forskning viser at det er relatert til frontal cortex, basalgangliene og det limbiske system.

Effekter

Virkningene av katatonisk schizofreni kan være mild eller ødeleggende for en persons liv, avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden. I mange tilfeller påvirker lidelse sosiale, intellektuelle, fysiske og følelsesmessige oppfatninger og atferd av individer som lider av det. Ved å søke behandling så snart symptomene blir vedvarende eller når fungerer i dagliglivet er kompromittert, er sjansene for å redusere, eller i noen tilfeller, selv eliminere effektene av kataton schizofreni forbedre sterkt.

Hvordan Schizofrene mennesker oppfører seg?

Hvordan Schizofrene mennesker oppfører seg?


Personer med schizofreni har variert atferd. Symptomer og tegn på schizofreni er ofte uttrykt gjennom en persons oppførsel og kan variere fra den ene ytterligheten til den andre. En schizofren kan reagere og oppføre seg basert på vrangforestillinger eller hallusinasjoner (som ofte oppstår rundt et tema som for eksempel sjalusi), snakker usammenhengende, være kataton, ikke ta vare på deres hygiene eller være ute av stand til å ta vare på sine daglige behov som å tilberede måltider.

Vrangforestillinger

Personen med schizofreni kan handle på vrangforestillinger. Disse vrangforestillinger føre til at personen til å tro at de blir fulgt, lures, overvåket eller plaget. Personen kan også tro at miljø signaler --- eksempel sangtekster, gester eller passasjer i bøker --- er rettet til dem. Som person virker på disse tro, kan han begynne å handle ut sangtekster eller ta ekstreme tiltak for å sikre at de ikke blir fulgt slik som driv mange miles "ut av veien" bare for å gå hjem.

Hallusinasjoner

Hallusinasjoner kan forekomme i løpet av de fem sanser: berøring, hørsel, smake, se eller lukte. En person som lider av en taktil (berøring) hallusinasjon kan føle at noe krypende på dem hele tiden. Han kan stadig gni eller skrape opp huden for å fjerne følelsen. Hørselshallusinasjoner kan føre til en schizofren å stadig dekker ørene for å stoppe lyden. Personen med schizofreni kan også snakke med folk som ikke er der. Han kunne være å svare på en stemme eller flere stemmer snakker til dem eller om dem.

Interaksjoner med andre

Tale mønstre av en schizofren blir ofte uorganisert. En samtale kan begynne på ett fag og gå til en annen uten noen åpenbar forbindelse til forrige emne. Schizofren person kan ikke råde lytteren at samtaleemne blir endret. Svar på spørsmål vil ikke være komplett eller svaret kan være fullstendig irrelevant for spørsmålet. Utvalget av følelser av en person med schizofreni er begrenset. Kan det være en mangel på øyekontakt eller kroppsspråk som reaksjon på miljøet. I alvorlige tilfeller, kan noen med schizofreni har kataton motor oppførsel. Kataton atferd er en stivhet av kroppsspråk eller holdning; det kan være en motstand mot å bli flyttet. På den annen side kan det være overdreven motoraktivitet i fravær av noen relevante eksterne stimuli.

Emotion

En schizofren kan ha flat påvirke. I lys av hva som bør være spennende eller urovekkende nyheter, kan personen med schizofreni ikke reagere i det hele tatt eller reagere upassende. Han kan ikke ha noen ansiktsuttrykk. Personen kan ha et begrenset utvalg av emosjonelle uttrykk.

Dagliglivet

En schizofrene kan være ute av stand til å ta vare på seg selv. Han kan ikke være i stand til å tilberede måltider eller ta vare på deres hygiene ordentlig. Personen kan ikke vise en interesse i noen arbeidsrelaterte aktiviteter.

Advarsel

Noen som lider av schizofreni kan være suicidal. I disse tilfellene må du søke lege hjelp umiddelbart mens søker langsiktig bistand for pasienten.

Voksen Residential Behandling for schizofreni

Voksen Residential Behandling for schizofreni


Psykiske lidelser, særlig schizofreni, skremmer folk flest å unngåelse. Ofte schizofrene som er lagt inn i bolig behandlingssentre, får svært få besøkende som kjære frykter sykdommen og dens virkninger.

Schizoprenia

The National Institute of Mental Health heter det at schizofreni "er en kronisk, alvorlig og invalidiserende forstyrrelse i hjernen som har påvirket mennesker gjennom historien. Om en prosent av amerikanerne har denne sykdommen."

Symptomer

Ifølge schizophrenia.com, 40 prosent av schizofrene er ikke i stand til å forstå de har den lidelse som den del av hjernen som er ansvarlig for selvanalyse er skadet. Ufrivillig plassering i et renseanlegg kan være nødvendig.

Bestemme Nivå Schizofreni

Ikke alle schizofrene krever bolig behandling. Avhengig av nivået lidelsen påvirker person, poliklinisk behandling og vanlige terapeut og medisiner regimer kan fungere.

Medisiner

Medisiner som brukes til å behandle schizofrene som opplever både auditive og visuelle hallusinasjoner kalles antipsykotika. Disse stoffene har alvorlige bivirkninger, noen med dødelig hvis deres nivå ikke er regulert av et team av fagfolk.

Boligfasiliteter

Bolig fasiliteter er rettet mot å tilby schizofrene pasienter individuell terapi, gruppe terapi, medisiner klasser samt medikamenthåndtering. De er utformet på en tier system med nykommere som er på vei opp til, ideelt sett, en gang stabilisert utgivelse.

Tips

Ikke alle schizofrene krever bolig behandling. Noen ganger, bolig sentre enn medisinering schizofrene og plassere dem i en unødvendig tilstand av sedasjon.

Schizofrene lidelser

Schizofrene lidelser


The National Institute on Mental Health heter det at schizofreni årlig rammer 1,1 prosent av den amerikanske befolkningen 18 år og eldre. Det finnes ulike typer av schizofreni sykdommer som kan plage en person; alle er seriøse i sin tilstand.

Paranoid Schizofreni

Et individ påført med paranoide schizofreni havner forestillinger som er grandiose og over-the-top i naturen og er vanligvis ledsaget av vrangforestillinger. Disse vrangforestillinger gjøre pasienten føler som om hun må beskytte seg mot en konspirasjon som har blitt satt opp for å skade henne. Som et resultat, viser hun mistanke, anspenthet og en bevoktet oppførsel. Hun også kan høre ting som ikke er til stede (hørselshallusinasjoner). Vanligvis vil en person som lider av paranoid schizofreni ikke fremvise den uregjerlige tale og oppførsel sett i andre typer schizofrene lidelser.

Uorganisert Schizofreni

Personer med uorganisert schizofreni ofte opplever en gradvis utbruddet av sykdommen i stedet for en plutselig lidelse. Uorganisert schizofreni har en tendens til å dukke opp før fylte 25. En person som lider av denne lidelsen utstillinger forstyrrende atferd uten noen åpenbar grunn. Han kan vise uberegnelig og upassende responser (som ler av en begravelse), vrangforestillinger, ingen følelser og motivasjon, dum oppførsel, uten mål og uproduktiv aktivitet, hallusinasjoner og tap av glede i ellers behagelige aktiviteter.

Kataton schizofreni

Kataton schizofren forårsaker den enkelte til å stille ut enten perioder med motionlessness (stupor) eller spenning. Når du er i en døs, offeret frivillig stopper hennes bevegelser og tale, og kan være svært sta i å endre denne posisjonen, selv om det er ubehagelig for henne. Hun skifter brått fra denne tilstand av sløvhet og blir veldig spent, snakker høyt og raskt eller bli voldelig mot seg selv og andre.

Genetisk årsak

Selv om årsakene til schizofreni er ikke helt kjent, blir det oppfattet at schizofreni er ofte genetisk tilbøyelig. Personer som har en forelder eller søsken med schizofreni stå en 10 prosent sjanse for å utvikle sykdommen. Likevel, det er mange schizofrene som ikke har noen familiemedlemmer med sykdommen.

Schizofreni Effects

Ubehandlet eller feil behandlet schizofreni kan produsere fryktelige virkninger på offeret og de i hans indre sirkel. Forholdet problemer ofte passes fordi schizofrene har en tendens til å trekke seg inn i en verden av isolasjon og paranoia, stenge andre ute. Vrangforestillinger, hallusinasjoner og uorganisert handlinger kan hindre ham i å utføre oppgaver knyttet til hans hygiene og ernæring. Mange schizofrene misbruke alkohol og narkotika i et forsøk på å unnslippe sine smertefulle symptomer. Mange røyke sigaretter også tungt, noe som kan forstyrre effektiviteten av medisinen de kan ta for deres lidelse. Schizofrene står overfor en forhøyet risiko for selvmord, spesielt i løpet av psykotiske episoder, depresjon og de første seks månedene av behandlingen.

Årsaker og virkninger av schizofreni

Årsaker og virkninger av schizofreni


Schizofreni er en kompleks, svært forstyrrende psykisk lidelse preget av vrangforestillinger (fast holdt falske forestillinger), voksen- og forvirrende hallusinasjoner og ekstremt uorganiserte tankemønstre. Mens forskere har vært så ennå ikke klarer å finne den nøyaktige årsaken til schizofreni, har mye fremgang blitt gjort mot å forstå hva som kan utløse sin debut. Hva leger er sikker på, men er de hjerteskjærende effekter som schizofreni har på livet av den elendige og folk som elsker dem. Schizofreni påvirker hvordan en person oppfatter verden, som under virkningene av denne ødeleggende sykdom, kan bli en skremmende og umulig miljø for å navigere.

Årsak: Genetics

Ifølge Help Guide, er schizofreni svært arvelig. Mens de fleste mennesker har en 1 prosent sjanse for å utvikle schizofreni, hvis du har foreldre eller søsken med schizofreni, har du en 10 prosent sjanse for å utvikle sykdommen. Men ifølge Schizophrenia.com, bare fordi du har en familiehistorie eller en genetisk predisposisjon for psykiske lidelser, du fremdeles kan ikke utvikle det, noe som tyder på at det er en kombinasjon av genetiske, biologiske og miljømessige faktorer som kan til slutt utløse utbruddet av schizofreni.

Årsak: Biology

Forskning har vist at personer med schizofreni har en endret hjernestruktur og / eller hjerne kjemisk ubalanse. Ifølge Help Guide, hjerneskanning tatt på pasienter med schizofreni har avdekket redusert frontallappen aktivitet, forstørrede ventrikler, tap av grå materie og abnormiteter i hippocampus, amygdala og tinninglappene. Forskning tyder også på at en ubalanse i hjernen kjemikalier som for eksempel glutamat og dopamin kan bidra til en predisposisjon for schizofreni.

Årsak: Miljø

Hvis det er genetiske og biologiske faktorer som gjør en person utsatt for schizofreni, så kan det være miljømessige utløsere som fullfører ødeleggende triumviratet. Help Guide sier at den nyeste forskningen tyder på at stress for fosteret under graviditet eller til barnet under viktige utviklingsmessige årene kan bidra til utbruddet av schizofreni. Slike stressinduserende hendelser inkluderer fysiske eller seksuelle overgrep, barndom tap eller separasjon fra foreldre, lavt oksygennivå ved fødselen, og viral eller bakteriell eksponering i livmoren eller i barndom.

Effekt: Livet Forstyrrelse

Hvis du er schizofren, vil du, på en daglig basis, bli bombardert med vrangforestillinger, hallusinasjoner og grovt uorganiserte tanker, noe som gjør det praktisk talt umulig å gjennomføre selv normal, hver dag oppgaver som innkjøp av mat, spising, rengjøring av huset eller til å kle deg ordentlig . Vanligvis ville du ikke være i stand til å opprettholde jevn sysselsetting eller støttende sosiale relasjoner. Fordi schizofreni fører ofte til isolasjon, den schizofrene ofte finner seg alene og ikke klarer å få hjelp.

Effekt: Substance Abuse

I et forsøk på å oppheve de ofte fiendtlige og skremmende vrangforestillinger og hallusinasjoner, schizofrene ofte ty til narkotika, alkohol eller sigaretter. Ifølge Arthur Schoenstadt, MD, rusmisbruk blant schizofrene er høyere enn i befolkningen generelt. Sigaretter er den vanligste avhengighet, med schizofrene være tre ganger større sannsynlighet for å utvikle en nikotinavhengighet enn de i den generelle befolkningen. I tillegg til de kjente helsemessige problemer forbundet med stoffmisbruk, narkotika, alkohol og nikotin kan forstyrre effektiviteten av antipsykotisk medikament-terapi.

Effekt: Suicide Risk

Ifølge Schizophrenia.com, er selvmord en av de viktigste årsakene til dødsfall for schizofrene. Statistikk viser at 40 prosent av schizofrene vil forsøke selvmord, og 10 til 15 prosent av dem vil være vellykket. Selvmordsforsøk oppstår vanligvis i løpet av depressive eller psykotiske episoder, eller i løpet av de første 6 til 9 måneders behandling.

Negative symptomer på schizofreni

Schizofreni er en sykdom som gjør livet utrolig vanskelig for et antall personer. For mange av sine ofre, de negative eller tilbaketrekning symptomer på sykdommen er de mest persisterende vanskelig de å forholde seg til, siden i sin natur de hjelper til å motsette diagnose og behandling. Heldigvis er et godt første skritt i å bevæpne mot virkningene av de negative symptomene forstå dem.

Negativ v. Positive

Begrepet "negative symptomer" innebærer at det er positive symptomer, som det er. Langt fra å være gunstig, men de positive symptomene på schizofreni er rett og slett de som gjenspeiler en endring i atferd eller tanke. Vanligvis er disse endringene manifesterer seg som hallusinasjoner eller vrangforestillinger. En negativ symptom, på den annen side, betegner en mangel på fravær av tanken, som når en schizofren vises følelses. De negative symptomer er også notorisk vanskelig å behandle.

Utvikling

De negative symptomer på schizofreni vanligvis begynner forekommende år før den første episoden av akutt schizofreni, men de er vanskelig å fange. Denne fasen av utviklingen kalles prodromalfase av schizofreni, og symptomene inkluderer en progressiv mangel på sosial interaksjon og bryr seg om personlig hygiene. Symptomene blir mer og mer fastlåst som dette stadiet utvikler seg.

Negative symptomer

I et fullt schizofren pasient, de negative symptomene ta mange former og bli mer merkbar for det trente øyet. Pasienten viser en generell mangel på følelser, snakker i en kjedelig stemme og sjelden endre ansiktsuttrykk fra en blank stirre. Gang elsket aktiviteter blir ignorert, og pasienten vil vise apati overfor sine huslige plikter, skole eller arbeidsoppgaver, og en generell mangel på omsorg mot livet. Under alt dette, vil pasienten bli mindre kommunikative, trekke inn i seg selv og bort fra et normalt liv.

Impact

Virkningen av en lang tid som lir under ubehandlede negative symptomer kan være like ødeleggende for en personlige og profesjonelle liv. Selvsagt, en mangel på motivasjon eller kjøre faktorer tungt inn i ytelse på skolen eller i en jobb, så en lidende av schizofreni kan finne seg konsekvent markert ned eller sparken. De kan kjøre bort sine venner og familie, som om de ikke forstår sykdommen kan oppfatte en schizofren manglende interesse for dem som sårende. Til slutt, kan udiagnostisert schizofreni demontere noens liv.

Diagnose og behandling

Som nevnt før, de negative symptomer på schizofreni er spesielt vanskelig å diagnostisere, spesielt hvis pasienten er i en tid av livet når forvarsel atferd kan anses normalt, som i løpet av tenårene. Men selv om symptomene er vellykket diagnostisert, familie og venner har en oppoverbakke kamp for å få den lidende av sykdommen til å møte med leger og psykologer som kan være i stand til å hjelpe. Noen av alternativene for behandling er behandling, spesielt kognitiv atferdsterapi. I tillegg kan visse antipsykotiske medisiner eller antidepressiva lindre symptomer, selv om mange har andre uønskede bivirkninger.

Hva er de mulige årsakene til schizofreni?

Schizofreni er en sjelden og skremmende forstyrrelse i hjernen. Ifølge National Institute of Mental Health, påvirker dette kronisk og alvorlig psykisk tilstand bare 1 prosent av den amerikanske befolkningen. Mens den eksakte årsaken til schizofreni er uklar, både miljømessig og genetisk problemet synes å spille en rolle i utviklingen.

Symptomer

Personer med schizofreni kan lide av hallusinasjoner og se eller høre ting som ikke eksisterer. Ofte disse imaginære stemmer blir sjef i naturen.

Schizofrene kan også bli paranoid og redd for at andre mennesker kan lese eller kontrollere sine sinn og komplott mot dem.

Schizofreni kan forårsake enorm uro, redsel og en tendens til tilbaketrekning. Disse svarene ofte gjør det vanskelig for schizofrene å beholde en jobb eller riktig ta vare på seg selv.

Arvelighet

Selv om schizofreni forekommer i 1 prosent av den samlede befolkningen, er sjansen for lider av sykdommen hopper til 10 prosent når en person har en første-graders relative (foreldre eller søsken) som lider av hjernen sykdom. Den enegget tvilling av en person med schizofreni har omtrent en 50-50 sjanse for å utvikle sykdommen.

Problemer i livmoren

Informasjon utarbeidet av Mayo Clinic sier at eksponering for usunne tilstander som virus eller underernæring i livmoren kan sette scenen for schizofreni.

Eldre Foreldre

Ifølge Mayo Clinic, er det større sannsynlighet for schizofreni blant personer født til eldre foreldre.

Defekt Brain kjemi

En forskjell i de intrikate og beslektede kjemiske reaksjoner i hjernen i forhold til signalstoffer (stoffer som lar hjerneceller for å kommunisere med hverandre) kan ha en rolle i utviklingen av schizofreni.

Subtile Brain Forskjeller

Hjernen til personer med schizofreni vises litt annerledes enn mentalt friske mennesker. I noen schizofrene, de væskefylte åpninger i midten av hjernen er større enn normalt, og noen deler av hjernen kan vise høyere eller lavere nivåer av metabolsk aktivitet.

Ifølge NIMH, foreslår en teori om at utviklingsspørsmål i hjernen resulterte i defekte forbindelser som forblir sovende til puberteten. Siden puberteten er en tid da store endringer oppstår i hjernen, kan disse endringene sette av symptomer på psykose.

Andre mulige risikoer

The Mayo Clinic lister ekstremt stress eller bruk av humørendrende narkotika i ungdomsårene som muligens spille en rolle i utviklingen av schizofreni.

Effekten av sykehusinnleggelse for schizofreni

Schizofreni er en psykisk lidelse som hemmer en persons evne til å skille fantasi fra virkelighet. I noen tilfeller kan schizofrene episoder behandles med kort- eller langtidssykehusinnleggelse. Virkningene av sykehus inkludere pasient observasjon, stabilisering og sikkerhet. Sykehusinnleggelse kan også regulere pasientens medisinering og terapi behandling. Sykehus perioder er vanligvis kort, og pasientene kan bli løslatt etter at de er stabilisert.

Observasjon

Ved hospitalizing en schizofren, kan pasientens leger og psykiatere observere hans symptomer førstehånds. Dette kan gi leger innsikt til å skreddersy fremtidige behandlingsregimer for pasienten.

Stabilisering

Sykehusinnleggelse kan stabilisere en schizofren ved å gi pasienten et trygt miljø under en alvorlig schizofren episode. Sykehusinnleggelse kan også hjelpe pasienten gjenvinne et grep om virkeligheten.

Beskyttelse

Schizofrene utbrudd kan være voldelige psykotiske episoder som har potensial for selvskading eller skade mot andre. Sykehusinnleggelse kan hindre pasienten fra å skade kjære, skade seg selv eller begå selvmord.

Medisinering

Schizofrene kan slutte å ta sine medisiner på grunn av ubehagelige bivirkninger eller fordi de føler at de har blitt kurert. Sykehusinnleggelse kan sikre at pasienten tar de foreskrevne medisiner og også skreddersy regimet til pasienten.

Terapi

Schizofrene kan ikke gå regelmessig til gunstige rådgivning eller terapitimer. Sykehus tilbyr gruppeterapi og one-on-one terapi og sørger for at pasienten får psykoterapi.

Retningslinje for behandling av pasienter med schizofreni

Retningslinje for behandling av pasienter med schizofreni


Schizofreni er en kronisk invalidiserende forstyrrelse i hjernen. The National Institute of Mental Health heter det at schizofreni årlig rammer cirka 1,1 prosent av den amerikanske befolkningen over 18 år gammel. Symptomer inkluderer hallusinasjoner, sosial tilbaketrekning, vrangforestillinger, bevegelsesvansker og en usammenhengende tankeprosess. Behandling av schizofreni innebærer forskjellige stadier.

Akutt fase

Når en pasient gjennomgår en akutt psykotisk episode, streber den akutte fasen behandling for å forebygge skade, dempe forstyrrende atferd, og redusere alvoret i psykose og symptomer. I tillegg løser det problemet forårsaker episoden, induserer rask retur til den mest effektive nivå av funksjonalitet, og skaper en meningsfull sammenheng mellom pasient og familie.

Pasienten anbefales å gjennomgå en grundig klinisk undersøkelse, inkludert en omfattende oversikt over hans psykiatrisk og medisinsk historie. Med mindre han bestemmer seg mot det, må enkeltpersoner kunnskapsrik om hans tilstand bli intervjuet regelmessig. Ofte, de hyppigste årsakene til akutte psykotiske tilbakefall er nektet å følge den foreskrevne antipsykotisk medisin, narkotikamisbruk og stress. Imidlertid kan et tilbakefall naturlig oppstå selv om behandlingen pågår. Hvis ikke-overholdelse av medisiner er å klandre for et tilbakefall, bør årsaken bli vurdert og innarbeidet i behandlingsplanen.

Forutsatt at det er ingen alvorlige bivirkninger, bør medisinen gis til pasienten omgående. Før forskrivning medisiner, må psykiateren vurdere pasientens tidligere forhold med antipsykotiske legemidler. De fleste schizofrene foretrekker muntlig behandling; Men for de med tilbakevendende tilbakefall, er en langvarig antipsykotisk injeksjon hensiktsmessig.

Stabilisering fase

Den stabiliseringsfase tar sikte på å redusere pasientens stress nivå, samtidig som det gir støttende metoder for å redusere sannsynligheten for et tilbakefall. Det hjelper også pasienten til å tilpasse seg hennes samfunnet, fremmer utvinning og holder hennes symptomer under kontroll. Hvis hun viser fremgang i et bestemt område, bør strategien brukes videreføres i minst seks måneder. Stoppe medisinering eller senke dosen for tidlig i denne fasen kan føre til et tilbakefall og en gjenfødelse av symptomer. Bivirkninger som var til stede i den akutte fasen må vurderes fortløpende og medisiner må justeres for å redusere bivirkninger. Det bør være ingen behandlings hull fordi pasienter utsatt for et tilbakefall etter en akutt episode krever støtte for å fungere capably i sitt normale liv og i deres samfunn.

Stabil fase

Den stabile fasen søker å holde pasientens symptomer vedvarende, og er også opptatt av at pasienten forbedre sin samfunns funksjonalitet og livskvalitet. Den arbeider for å sikre at symptomer og tilbakefall er riktig behandlet og at overvåking for behandling bivirkninger fortsetter. Med pasientens samtykke, bør tette bånd opprettholdes med de i pasientens indre sirkel - personer som er nær nok til å se nye symptomer eller situasjoner som kan føre til et tilbakefall eller hindrer pasientens funksjonalitet.

Behandlingsinnstillinger

Sykehusinnleggelse er generelt anbefales når pasienten er ansett som en trussel mot seg selv eller andre, og krever kontinuerlig støtte og veiledning. Hvis det er usikkert om hun trenger å bli innlagt på sykehus, alternative community-baserte behandlinger, for eksempel dag sykehusinnleggelse, bør vurderes. Dagers behandlingsopplegg har ingen tidsbegrensninger og er vant til å gi langsiktig støtte til marginalt justert schizofren.

Hvordan til å bryte en paranoid schizofren

Paranoid Schizofreni er en undertype av schizofreni der personen har vrangforestillinger eller hørselshallusinasjoner, typisk av en paranoid natur. Ofte Paranoid schizofrene også har vrangforestillinger om storhetstanker, eller viser andre skjevheter som involverer sjalusi eller ekstrem religiøsitet. Paranoide schizofrene kan tenderer mot suicidal eller aggressiv atferd, særlig hvis de har intense påvirker slik som sinne, frykt eller angst i løpet av en akutt psykotisk pause. På grunn av risiko for vold til seg selv eller andre sykehusinnleggelser bør vurderes ved alvorlige psykotiske episoder. Sykehusinnleggelse kan gi trygghet for pasienten og andre, lindrer angst, forbedring i vrangforestillinger og psykotiske symptomer, overvåkes nøye justeringer medisinering, og støtte fra ansatte og andre pasienter. Innsats bør gjøres for å få pasienten til å gå inn på sykehuset frivillig da dette kan forbedre resultatene av sykehusinnleggelse.

Bruksanvisning

Drøfte og vurdere behov for sykehusinnleggelse

•  Ha en diskusjon med personen om dine bekymringer for deres velferd. Avtal å møte med den personen og deres psykiater, terapeut eller lege for å ytterligere diskutere dine bekymringer. Minimer personens paranoia om hva som er sagt om dem ved å inkludere dem i diskusjoner du har med sine leverandører. Finne ut om det er en konsensus om at en sykehusinnleggelse er det beste alternativet. Finn ut om leverandøren anbefaler noen spesiell sykehus.

For å forbedre personens samarbeid, understreker hvordan de vil få tett medisinsk oppfølging av endret medisinering, og hvordan de bør få betydelig lettelse fra deres angst og frykt.

forsikre dem om at de beholder rettighetene i løpet av en frivillig innleggelse. Legg merke til at de kan be om å bli utladet og, så lenge de ikke er en fare for andre eller seg selv, må de bli løslatt i løpet av flere dager.

Prøv ditt ytterste for å få personen til å bli enige for å gå på sykehuset på frivillig basis.

Bekreft Engasjement er nødvendig og få hjelp

Paranoid schizofrene er tilbøyelig til å generalisere sin frykt. De kan nekte å vurdere å bli innlagt på sykehus. Hvis dette er tilfelle, må du snakke med personens leverandører. Forklare situasjonen. Sørg for at du noen bekymringer angående sikkerheten til den personen eller av andre. Hvis leverandøren er enig i at det er en risiko for skade, så få som leverandør for å sette i gang engasjementet prosessen. Autoriserte fagfolk er pålagt ved lov og etikk for å beskytte pasienter og andre. Leverandøren vil passere prosessen videre til andre instanser, men å ha en lisensiert profesjonell samtale den lokale hotline, legevakten eller 911 vil fremskynde forhandlingene.

Forstå at du kanskje må vitne i retten i løpet av en dag eller to for å støtte kravet om at personen var en fare for seg selv eller andre.

Hvis du tror det er en umiddelbar fare for person eller til noen andre, kan du ringe 911 og fortelle dem hva som skjer.

Klargjør for Sykehus

Hvis du har tilgang til personens helseforsikring informasjon, ring deres forsikringsselskap. Spørre om: (a) dekning av frivillig eller ufrivillig psykiatriske sykehusinnleggelser, som passer dagens situasjon, (b) krav til forhåndsgodkjenningen, og (c) grenser om hvilke sykehus kan brukes.

Når det gjelder tvangsinnleggelse, vil politiet trolig ta personen til nærmeste psykiatriske sykehus. Likevel, kan du be om at politiet må personen til et bestemt sykehus. Det kan være lurt å ringe sykehuset på forhånd for å bekrefte at de har bed-plass.

Hjelp med pakking følgende: forsikring informasjon, identifikasjon, en uke med komfortable klær, personlig hygiene og grooming elementer og lesestoff.

Bistå med andre preparater. Personen vil trolig være borte i 3 til 10 dager. Hjelpe arrangere barn og kjæledyr.

Tips og advarsler

  • Være forsiktige. Noen eksperter mener at ufrivillig psykiatrisk engasjement saboterer den terapeutiske prosessen. Ifølge minddisorders.com, disse talsmenn beskrive hvordan det er et stigma knyttet til ufrivillig sykehusinnleggelse som kan føre til psykiske og sosiale traumer.

Hvordan å behandle schizofreni uten medisiner

Schizofreni er en psykisk lidelse som har ødelagt hundrevis av liv siden den første diagnosen av det. For de som har familier har blitt berørt av schizofreni, som fører et normalt liv er ofte veldig vanskelig å gjøre. Ofre for denne sykdommen er ofte medisinert og låst opp i en institusjon inntil det er gjort framskritt med medisinering. Det finnes andre måter å behandle schizofreni, men, som ikke krever slike medisiner. Og det er folk som, til tross for alle odds, har overvunnet schizofreni uten medisinering. John Nash, mannen der filmen "A Beautiful Mind" er basert på, sluttet å ta medisiner for sin schizofreni og fikset det i løpet av et par tiår.

Bruksanvisning

Finn håp. Studier viser at schizofrene er mye mer sannsynlig å komme seg uten medisiner dersom de virkelig tror det er håp for å bli frisk av denne sykdommen. Prøv å finne eksempler på ekstremt schizofrene mennesker som har kommet seg det og gått på å leve sine liv.

Opprett et sunt hjem og livsstil. Selv de som ikke har noen kone / mann og barn trenger å føle stabiliteten i et hjem, inntekt, og daglige ritualer. Kontakte din Trygdekontor kan hjelpe deg med dette trinnet fordi de kan være i stand til å tildele deg en saksbehandler og hjelpe deg å finne et hjem og jobb.

Hjelp til å bygge støttende relasjoner. Dette trinnet er viktig for utvinne schizofrene av verden. Noen mennesker med denne psykiske lidelser er institusjonalisert og holdt skjult fra verden. Dette kan oppnås gjennom venner av familien, støttegrupper for psykisk syke eller gjennom arbeid.

Å være inkludert i et fellesskap eller bredere gruppe mennesker, i tillegg til familien, er viktig. Få og opprettholde en jobb er et skritt mot dette målet, selv om det kan være vanskelig å overvinne fordommer mot en psykisk syk person. Det vil være tilbakeslag og prøvelser, og det er viktig å hjelpe personen innse at dette er en del av et normalt liv.

Bygg problemløsning og mestringsstrategier. Å kunne håndtere regninger, sørge for noen eller noe (selv en katt eller hund), og finne sin egen hjelp med sine problemer er en viktig del av utvinning. La personen bidra til å gjøre sine egne beslutninger, inkludert hvor mye du skal bruke på dagligvarer, som terapeut for å besøke, og om du vil betale den elektriske eller gass regningen først.

Fortsett terapi. Bruk empowerment metode for utvinning er et utmerket alternativ til medisiner, men det kan være noen hjelp for en psykisk lidelse uten hjelp og støtte fra en terapeut, en ekspert som kan veilede syk person gjennom trinnene ovenfor og hjelpe ham håndtere tilbakeslag.

Tips og advarsler

  • Refererer ikke til den personen som syk eller syk. Studier viser at å bli stemplet som syk eller syk kan være en hindring på personen, som føles som om han har til å komme seg fra selve sykdommen og etiketten.
  • Dette er på ingen måte å fylle på som råd fra en lisensiert profesjonell. Snakke med leger og terapeuter før du begynner på et behandlingsopplegg.

Hvordan Schizofreni påvirker pasientens

Sosialisering

Sosial kognisjon og tankeforstyrrelser kan gjøre det vanskelig for schizofrene å kommunisere. Siden nevrotransmittere i frontallappen kan bli sterkt berørt i en schizofren sinn, schizofrene noen ganger snakke med koss ord og uttrykk, referert til som "ordet salat." Dessuten skjer schizofreni sin debut i løpet av slutten av tenårene og voksen alder, som er tider når kritiske sosiale kommunikasjonsferdigheter må læres for høyere utdanning og sysselsetting. Disse sosiale sidene kan ofte være de første tegnene på schizofren utbruddet.

Relasjoner med andre familiemedlemmer kan også være vanskelig. Siden schizofreni kan ha mange sosiale barrierer, kan interaksjoner med sine kjære bli anstrengt. Stress for å håndtere med schizofrene familiemedlemmer kan forårsake tilbakeslag mot en pasient som har problemer med å kontrollere psykotiske episoder, spesielt i offentlige innstillinger.

Psykotiske episoder

En stor effekt på en schizofren pasient er å ha en psykotisk episode. Med schizofrene, kan psykotiske episoder involvere tanker og handlinger knyttet til vrangforestillinger og hallusinasjoner. For paranoide schizofrene, noen psykotiske tanker som kan fremkalle handlinger er at folk er ute etter å ta dem eller noen følger pasienten. For eksempel, i filmen "A Beautiful Mind", basert på den sanne historien, matematikeren John Forbes Nash led av hallusinasjoner av å ha imaginære venner og en jobb som involverte sprengning sovjetiske militære hemmelige koder.

Medisinering bivirkninger

Når noen er diagnostisert med schizofreni, kunne han være foreskrevet anti-psykotiske medisiner som Clorazil eller Risperdal. Imidlertid kan denne type medikament ha ødeleggende bivirkninger. Leger og pasienter må nøye veie fordelene og bivirkninger av å ta disse meds mot eventuelle andre forhåndseksisterende medisinske forhold. Den Clorazil nettside melder at jo høyere dose av Clorazil, sjansen for anfall øker. Det er også en mulighet for å ha et plutselig fall i blodtrykket. I løpet av den første måneden av å ta Clorazil, er det også en stor risiko for å få en betent hjertemuskelen.

Depresjon

Den uheldige faktum om schizofreni er at det er ingen kjent kur. Pasienter må fokusere på å dempe symptomene, ofte med medisiner som har ekstreme bivirkninger. Håndtere denne utfordringen ofte kan bidra til en stemning lidelse for schizofrene: depresjon. Ifølge Advances in Psychiatric Treatment nettsted, kan depresjon være til stede i opptil 80 prosent av schizofrene pasienter som utviser akutte psykotiske symptomer. Opp til 33 prosent vil fortsette å oppleve depresjon symptomer etter en psykotisk episode.

Hvordan vet jeg om noen er schizofren?

Schizofreni er en alvorlig og invalidiserende psykisk tilstand som påvirker om lag 2 millioner amerikanere hvert år. Personer med schizofreni ofte opplever skremmende symptomer som å høre stemmer eller å tro at andre mennesker er plotting mot dem. Disse tankene føre schizofrene mennesker til å bli uorganisert mentalt og fysisk. Behandling kan lindre mange symptomer, men de fleste schizofrene fortsette å lide noen symptomer i hele sitt liv.

Bruksanvisning

Hvordan vet jeg om noen er schizofren

•  Se etter den mistenkte schizofren å stille ut to eller flere av symptomene forbundet med schizofreni (beskrevet i følgende trinn) for en betydelig varighet på en måned.

Lytt til historier han deler som utstillings delusional atferd. Han kan fortelle deg at folk konspirerer mot eller "ute etter å ta" ham. Ta oppmerksom når han forteller deg at han mottar personlige meldinger gjennom radio, TV eller i lesestoff. Se etter somatiske vrangforestillinger. Han kan fortelle deg at han har en sykdom eller fremmedlegeme i kroppen hans. Se for stormannsgalskap. Han kan fortelle deg at han har spesielle krefter eller evner til å dekode hemmelige meldinger som ingen andre kan.

Se etter tegn på hallusinasjoner. Ta varsel når hun deler med deg at hun ser, hører eller føler ting eller mennesker som ikke eksisterer. Spør henne hvem personen er, hvor de bor og hvordan de kjenner dem å vurdere om personen hun snakker om er ekte eller ikke. Spør henne hva slags stemmene hun hører eller hvem som snakker til henne og spørre om du kan snakke med stemmen.

Se for å se om personen engasjerer seg i en monolog med seg selv eller snakker som om han responderer til noen, for eksempel en tenkt person eller stemme. Be personen som han snakket til eller hvorfor han snakket til seg selv for å finne ut om han opplever uorganisert tale.

Hør for monotone samtaler og en flat stemme når han beskriver noe som vanligvis krever følelser eller spenning.

Pass opp for følelser av likegyldighet. Hun kan fortelle deg at hun ikke lenger har den samme forståelse for å engasjere seg i aktiviteter som hun en gang likte eller sosialt samvær med folk hun en gang likte å se. Be personen hvorfor hun ikke lenger er interessert og spør hva slags ting hun ønsker å gjøre.

Tips og advarsler

  • Hvis du tror at noen du kjenner har schizofreni, bør du oppsøke lege eller psykiater for å få dem riktig behandling og hjelp.

Hvordan få en paranoid schizofren Engasjement

Paranoide schizofrene lider av en undertype av schizofreni som er preget av vrangforestillinger eller hørselshallusinasjoner, vanligvis persecutory eller grandiose i naturen. Disse vrangforestillinger kan disponere noen Paranoide schizofrene mot voldelig eller suicidal atferd. Hvis vrangforestillinger blir akutt og er ledsaget av intens sinne, angst eller frykt, kan personen ha større risiko for å forårsake skade på seg selv eller til andre. Sykehusinnleggelse kan være nyttig for å opprettholde personens sikkerhet og andres sikkerhet mens medisiner er justert. Intensiv terapi gitt på sykehuset kan bidra til å gi emosjonell stabilitet, redusere angst, forbedre virkeligheten orientering og raserivrangforestillinger. Engasjement er en siste utvei, og ikke intervensjonen av valget. De fleste stater har lover som begrenser hvor lenge personen kan bli innlagt på sykehus mot sin vilje. Personen vil trolig få lengre, mer effektiv behandling hvis de går på sykehuset frivillig.

Bruksanvisning

Vurdere situasjonen og prøve å oppnå enighet til Sykehus

•  Snakk med personen. Hvis du kan, bør du snakke med hans eller hennes psykiater, rådgiver, terapeut eller lege. Inkludere den personen i diskusjoner med sine leverandører for å minimere sine vrangforestillinger om hva som blir sagt. Bestemme, med hjelp fra profesjonelle, hvis en sykehus indikeres. Prøv å sikre en enighet om at personen ville ha nytte av sykehusinnleggelse. Spør leverandøren som sykehusene de anbefaler.

Dempe personens frykt. Fokusere på potensielle fordelene de vil få, slik som (a) har medisinsk tilsyn mens deres medisiner endres og (b) å få lindring fra angst og nød.

Drøft hvordan de kan frigjøres fra en frivillig innleggelse ved å spørre for å bli utladet. Staten lover forskjellig i tidsrammen, men sykehuset må løslate dem innen 2 til 7 dager hvis de ikke utgjør en fare for seg selv eller andre.

Drøft hvordan det er lover for å beskytte dem. De kan begjære å bli løslatt, selv om sykehuspersonalet mener de utgjør en risiko. La dem vite at så lenge de ikke er i fare for å skade seg selv eller andre, vil de bli løslatt.

Prøv å få deres muntlig avtale om å frivillig gå inn på sykehuset.

Bestem Hvis Engasjement er nødvendig og mobilisere ressurser

paranoid schizofreni kan ha en tendens til å motstå sykehusinnleggelse, selv om det er nødvendig. Hvis ja, ta kontakt med sine leverandører. Hvis en leverandør er enig i at det er en risiko som garanterer ufrivillig sykehusinnleggelse, og slå den prosessen over til leverandøren. De fleste stater har lover eller forskrifter som krever autoriserte fagfolk til å rapportere til aktuelle instanser hvis de gjør det kliniske besluttsomhet at en person er i fare for å skade seg selv eller andre.

Forbered deg å muligens vitne i retten. Du kan bli bedt om å gi bevis på personens risiko for skade. De fleste stater mandat en rettslig høring i løpet av 24 til 48 timer av ufrivillig sykehusinnleggelse for å etablere bevis på at personen utgjør en fare for seg selv eller andre.

Hvis personen klart behov for å bli innlagt på sykehus umiddelbart, ring 911.

Klargjør for Sykehus

Hvis sykehusinnleggelse er frivillig kan det være viktig å ringe personens helse forsikringsselskapet før sykehusinnleggelse. Spør om dekning av frivillig og ufrivillig sykehusinnleggelse. Avgjøre om preauthorization er nødvendig, og finne ut om det er andre begrensninger for eksempel hva sykehuset skal brukes.

Du kan prøve å påvirke hvor personen blir sendt hvis de er begått mot sin vilje, men det er mer sannsynlig at politiet vil ta dem til nærmeste psykiatriske sykehus som har senger tilgjengelige. Hvis du har fått forsikring informasjon allerede, kan du be om at politiet må personen til et bestemt sykehus.

Enten de er begått eller gå frivillig, kan du hjelpe med pakking. Personen vil trenge klær, stell og personlig hygiene elementer på sykehuset. Andre nyttige elementer å pakke inkluderer identifikasjon, forsikring informasjon og lesestoff.

Hjelp personen lage ordninger for å være borte i opp til 10 dager. Sin arbeidsgiver bør informeres om at de er på sykehuset. Foreta hensiktsmessige ordninger for barnepass og kjæledyr.

Tips og advarsler

  • Utvise forsiktighet med engasjement prosedyrer. Ifølge minddisorders.com, noen advokater mener at stigma knyttet til ufrivillig sykehusinnleggelse, og det sinne som det vekker i pasientens undergrave behandling og potensielt forårsaker skade.

Tegn på en schizofren

Tegn på en schizofren


Symptomer på schizofreni er både positiv og negativ. De positive tegnene er en overdrivelse av normale funksjoner, og de negative tegn er tap av normal funksjon. Positive symptomer er vrangforestillinger, hallusinasjoner, uorganisert tale og tankeprosesser eller ekstremt uorganisert eller kataton atferd. Negative symptomer inkluderer mangel på følelsesmessig uttrykk, en nedgang på effektiv tanke og tale og en mangel på målrettet atferd.

Vrangforestillinger

Vrangforestillinger er skjevheter i tanken. Personen kan tro at han blir fulgt, så, plaget, lurt eller latterliggjort. Personen kan også tro at enkelte sangtekster, bok passasjer, gester eller andre miljø signaler er spesielt rettet mot ham. Disse typer vrangforestillinger kalles referansevrangforestillinger.

Hallusinasjoner

Hallusinasjoner kan innebære en eller alle fem sanser: se, høre, berøre, smake og lukte; imidlertid auditive (hørsel) hallusinasjoner er de mest vanlige. Personen med schizofreni kan høre en stemme eller stemmer utenfor sine egne tanker, og han kan eller ikke kan gjenkjenne stemmen. Stemmen kan snakke direkte til personen med schizofreni, to røster kunne snakke med hverandre, eller stemmen kunne kommentere tankene til den personen. Personen med schizofreni kan også ha den forstand at ting er krypende på ham.

Uorganisert Thinking

Uorganisert tenkning er referert til som formelle tankeforstyrrelser. Fordi det er vanskelig å måle andres tanker, har den psykologiske samfunnet sammen dette med uorganisert tale. Talemønstre noen med schizofreni ofte gå fra ett tema til et annet (avsporing eller løse assosiasjoner), kan svar på spørsmål være ferdig urelatert til spørsmålet (tangentiality), eller talen kan være helt uforståelig.

Uorganisert Behavior

Oppførselen til en person med schizofreni kan være alt fra at et barn til å uberettiget agitasjon. Personen kan ikke ha evnen til å håndtere de daglige gjøremål som å kle på riktig måte, riktig hygiene og tilberede måltider. Manglende evne til å utføre daglige aktiviteter stunts personens evne til å nå sine mål.

Katatoniske Behaviors

Kataton motor oppførsel er vanlig i schizofreni. Personen kan ikke reagere på miljøet. Noen eksempler på denne mangelen på reaktivitet eller miljøbevissthet inkluderer rigid holdning, motstand mot å bli flyttet, bisarre stillinger eller overdreven motorisk aktivitet.

Flat Verkar

Personen med schizofreni kan ikke uttrykke noen følelser. Det kan være en mangel på øyekontakt eller passende kroppsspråk. Utvalget av emosjonelle uttrykk er sterkt redusert, og personens ansikt kan være ikke svarer.

Advarsel

Har en medisinsk faglig diagnose schizofreni. Tegnene på schizofreni må tas innenfor den aktuelle konteksten slik som kultur, bakgrunn, medisiner og andre miljøfaktorer.

Definisjon av schizofreni

Schizofreni er en psykisk lidelse som rammer et sted mellom 0,4% og 0,6% av mennesker. Det overordnede symptom på schizofrene pasienter er en forvrengt eller frittliggende oppfatning av virkeligheten. Selv om det finnes medisiner og behandlinger som kan hjelpe kontrollere symptomene på schizofreni, er det ingen kur, som med mange psykiske lidelser.

Positive symptomer

Begrepet "positive symptomer" refererer ikke til symptomene være "god", men heller refererer til dem å være mer opplagt enn andre symptomer. Disse symptomene er visuelle og auditive hallusinasjoner, vrangforestillinger og "tankeforstyrrelser", som påvirker evnen til å danne tanker i en logisk eller normal måte. Dette viser seg ofte i vanskeligheter med å snakke.

Negative symptomer

Negative symptomer er, snarere enn noe uvanlig blir lagt til en enkeltperson, noe normalt blir svekket eller fjernet. Dette viser seg ofte som emosjonell "flathet": monotone tale, mangel på glede, motvilje mot å snakke og antisosial atferd. Disse symptomene er ofte forveksles med latskap.

Kognitive symptomer

Kognitive symptomer er ofte de vanskeligste og mest subtile symptomer for å diagnostisere. De manifest som en manglende evne til å ta hensyn, langsom tilbakekalling av kortsiktige minner, og vansker med å ta beslutninger.

Mulige årsaker

Ikke klart, enkelt årsak er funnet for schizofreni. Mange leger og forskere tror at tilstanden er en kombinasjon av flere mulige faktorer. Noen vanlige faktorer er genetisk arv, komplikasjoner under barnets levering, barndom infeksjon, traumatiske livserfaringer, og strukturelle eller kjemiske forstyrrelser i hjernen.

Diagnose

Det er ingen lab test for schizofreni, så Diagnosen stilles ved både den enkeltes atferd og gjennom selvrapporterte symptomer. Bare en skikkelig trent mental helse profesjonell kan diagnostisere schizofreni.

Hva er en schizofren person?

Hva er en schizofren person?


En schizofrene er en person som lider av schizofreni. Det er varierte symptomer på schizofreni som spenner fra vrangforestillinger og hallusinasjoner til kataton atferd til uorganisert tale og tankeprosesser. Denne typen atferd forstyrrer personens daglige livet. Det er ikke et bestemt kjønn, alder eller etnisitet som vil spå om ikke noen vil ha schizofreni; Men det er funksjoner vanlige blant folk som lider av sykdommen. Med riktig behandling, kan noen med schizofreni kunne leve et normalt liv.

Symptomer

Det finnes positive og negative symptomer på schizofreni. En overdrivelse av normal funksjon er bevis på de positive symptomer. Et tap av normal funksjon er bevis på negative symptomer. Vrangforestillinger, hallusinasjoner, kataton atferd, uorganisert tale / tanke og uorganisert atferd er positive symptomer. Mangel på målrettet atferd, manglende følelsesmessig uttrykk og en reduksjon i effektiv tanke og tale er negativ atferd.

Atferd

Symptomene på schizofreni er tydelig gjennom en persons oppførsel. Personen kan reagere basert på disse symptomene. Med vrangforestillinger, mener den personen han blir fulgt eller plaget og mener sangtekster, eller gester, er rettet mot ham. Hallusinasjoner kan involvere de fem sansene; for eksempel, kan personen reagere på ikke-eksisterende stemmer. Noen som lider av schizofreni kan også være kataton. Hennes holdning eller kroppsspråk kan være veldig stiv, og det kan være en motstand mot å bli flyttet. En mangel på følelser er også bevis for schizofreni, er en annen betegnelse for det flatt påvirke. Personen kan mangle ansiktsuttrykk. Ifølge en undersøkelse utført av legene. Eronen, Angermeyer og Schulze publisert i november 1998 utgaven av Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology, mennesker med schizofreni er mer sannsynlig å være voldelig.

Kjønn, alder, kultur Funksjoner

Vanligvis begynner schizofreni i slutten av tenårene til midten av 30-årene. Det manifesterer forskjellig hos menn og kvinner. Kvinner har flere vrangforestillinger og hallusinasjoner, mens menn viser mindre følelser og mer sosial tilbaketrekning. De med nære slektninger som led av schizofreni har en 10 ganger større sjanse for å få det enn i befolkningen generelt. Ifølge DSM-IV (American Psychiatric Associations Diagnostic & Statistical Manual of Mental Disorders, fjerde utgave), det er dokumentert at leger i løpet diagnostisere schizofreni i afrikanske amerikanere og asiatiske amerikanere på grunn av kulturelle forskjeller.

Behandling

Det er mange medisiner for å behandle schizofreni. Klassifiseringen for medisiner er antipsykotisk. En av de mer vanlige medisiner er Haldol. Det er et godkjent medikament for behandling av schizofreni, og er spesielt effektivt for behandling av vrangforestillinger og hallusinasjoner. Psykoterapi er også en levedyktig behandling. Den enkelte og hele familien er en del av behandlingen. Personen med schizofreni er lært opp til å håndtere sykdommen gjennom atferd modifikasjon. På samme tid, er familien lært om å gi en støtte for pasienten. Både pasient og familie er gitt opplysning om sykdommen. En annen behandling er elektrokonvulsiv terapi (ECT). ECT skjer ved å sende elektriske strømmer til hjernen. Pasienten kan oppleve anfall eller anfall-lignende reaksjoner. ECT behandlinger skje to til tre ganger per uke over en periode på to til fire uker. I alvorlige tilfeller kan sykehusinnleggelse være nødvendig. Personen med schizofreni er under 24-timers omsorg fra lisensierte utøvere. Disse behandlinger kan være frittstående eller i kombinasjon med hverandre.

Advarsel

Personer med schizofreni er folk utenfor deres lidelse; de er til å bli behandlet med verdighet og omsorg. Forstå at de lider og ønsker å føre en normal, rolig liv. Hvis personen med schizofreni er å ta medisiner, være klar over bivirkninger og hvordan medisiner reagere med hverandre. Bo i nær kontakt med leger og pleiere å holde dem à jour med endringer i atferd. Få en riktig diagnose fra en pålitelig lege, hvis en venn eller slektning kan være lider av schizofreni.

Hvordan gjenkjenne Schizofreni Tidlig

Hvordan gjenkjenne Schizofreni Tidlig


Det beste er om du vet hvordan å gjenkjenne schizofreni tidlig slik at du kan hjelpe din venn eller kjære. Det er viktig at en person med schizofreni bli diagnostisert tidlig, bli behandlet av en lege og følge deres behandling plan nøyaktig. Hvis du har mistanke om at en venn eller elsket en har schizofreni, få dem hjelp umiddelbart.

Bruksanvisning

AGE - Se etter symptomer på schizofreni hos menn fra tenårene gjennom tjuefem år. Kvinner er vanligvis diagnostisert i alderen 25-30 år. Selv om individer av andre aldre kan få schizofreni, er dette den typiske aldersgruppen for diagnose.

FAMILIEHISTORIE - Se etter en familiehistorie med schizofreni. Enhver person fra enhver familie kan få schizofreni, men det kjører i familier, og hvis noen i familien din har det, er det mer sannsynlig å få det.

kan ikke fatte VIRKELIGHET - Se etter symptomer på en sinnsforvirret perspektiv. Personer med schizofreni kan ikke forstå verden på samme måte som en normal person gjør, derfor er deres oppfatning av hva som skjer rundt dem er vridd. Den enkelte kan ha psykologiske forskjeller som uvanlig tenkning og forstyrrende atferd.

HALLUSINASJON - Spør dem om de har hatt hallusinasjoner. De vet kanskje ikke fordi de tror kanskje at hallusinasjoner er reelle. Hvis de beskriver noe til deg som høres ut som en hallusinasjon, markere detaljer ned på kalenderen din, slik at du kan fortelle sin lege eller vaktmester om det.

høre stemmer - Lytt til din kjære hvis de nevner høre stemmer. Be dem om å beskrive stemmene og prøve å finne ut om de virkelig hørt noe eller om dette var et symptom på schizofreni.

VRANGFORESTILLING - Se etter tegn på vrangforestillinger. Mange mennesker med schizofreni kan tro at ting skjer rundt dem som ikke er det. De kan beskylde andre for å lese deres sinn eller tror at det er en konspirasjon mot dem. Del av deres vrangforestilling kan gjøre dem tror at andre bruker noen form for tankekontroll på dem.

sosiale forskjeller - Se etter uvanlig sosial atferd hos den enkelte. De kan ikke ønsker å samhandle med andre og kan ikke svare på normal følelsesmessig stimulering.

Det finnes mange typer av schizofreni, hvis du er mistenkelig at du eller en elsket en kan ha det, se en lege umiddelbart. Legen din kan utføre en schizofreni test og styre den inn eller ut raskt.

Paranoid schizofreni kan variere farlig, kontakt lege umiddelbart.

Hvis du trenger hjelp til å håndtere noen som har schizofreni titt i Resource avsnittet nedenfor. Du kan gjenkjenne symptomer på schizofreni i din venn eller elsket en tidlig nok til å få behandling.