Digidexo.com

metning på 70

Hva er oksygen metning?

Røde blodlegemer (RBC) reise fra lungene gjennom arteriene for å bringe oksygen til cellene. Da de reiser gjennom venene til å gå tilbake til lungene, der de lastes opp på mer oksygen og gjøre en annen tur til cellene. Arteriell blod er rødt fordi det er rikt på oksygen. Oksygenmetning er ganske enkelt mengden av oksygen i blodet.

Oksygenmetning som en prosentandel

Hemoglobin er et protein på RBC som binder seg til oksygen, og hver enhet kan bære opp til fire molekyler av oksygen. Oksygenmetning måler konsentrasjonen av oksygen i blodet: Den er uttrykt som en prosentandel av hvor mye oksygen RBCs bærer i forhold til hvor mye de kunne bære. Ett hundre hemoglobinmolekyler kan bære et maksimum på 400 oksygenmolekyler (100 x 4 = 400). Hvis de kun bærer 360, da oksygenmetning er 90% (400/360 = 90%).

Forskjellige mennesker, forskjellige numre

For friske mennesker, er oksygenmetning ca 95 til 100%. Hvis det er lunge-eller hjerteproblemer (for eksempel lungebetennelse eller hjertesvikt) eller anemi, kan metning falle til 80% eller enda lavere, og en person kan bli kortpustet. Ekstra oksygen kan gis. Personer med kroniske lungeproblemer kan ha lave baseline metningsnivåer.

Pulsoksymetri

Pulsoksymetri er en av to metoder for å måle oksygenmetning. Det er rett og slett et klipp som går på fingeren, tå eller øreflipp - resultatet er nesten momentant, og det er ingen smerter eller ubehag. Lys fra sonden måler rødhet i arteriell blod å bestemme oksygenmetning. Pulsoksimetre virker kanskje ikke hvis den persons hud er kaldt, og hvis sonden er på hennes finger eller tær, kan det ikke registrere om hun har på seg mørk neglelakk.

Blodgass

Arteriell blodgass (ABG) tilbyr mer informasjon enn pulsoksymetri - slik som pH og karbondioksid nivå - og det er definitivt mer smertefullt. ABG testene er vanligvis gjøres ved å tegne blod gjennom arterien i håndleddet, mens de fleste blod uavgjorte er gjort fra venene. Personen gjør ABG må først se etter en puls, og må brukes fast trykk etterpå for å hindre blødninger. Testresultatene kommer tilbake i ca 15 minutter.

Vurdere hele situasjonen

Ved vurdering av en person, er det viktig å undersøke hele situasjonen. Oksygenmetning kan være 98%, men hvis en person sliter med å puste - hans respirasjon er grunne, rask og anstrengt - medisinsk intervensjon er nødvendig med en gang. På den annen side kan noen med kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), en luftveissykdom, har et metningsnivå på 80% og fremdeles være komfortabel.

Hvordan Analyser O2 metning

Hvordan Analyser O2 metning


En pulsoksymetri meter er en av de mest populære og ikke-invasiv maskiner som brukes i kritisk omsorg. Det bidrar til å gi et inntrykk av hvor mye oksygen i blodet samt hjertefrekvensen. Mens det mange humane variable som kan endre avlesningen, er det en relativt enkel maskin å bruke og forstå. Maskinen har lyse sonder for å måle O2 statistikk og klipp som kan festes hvor som helst det er en arterielle puls. De vanligste stedene er fingre, tær, nese og øreflippene.

Bruksanvisning

Oksimetri Evaluering

Kontroller et område av legemet for varme og nærværet av en blodstrøm eller puls. Områder som er for kaldt eller ikke har en puls vil gi feil i lesing.

Velg og sette på en passende størrelse sensor og sonde til maskinen og plassere dem på den valgte kroppsstedet. Kontroller at sensoren og lys probe er stilt opp med hverandre og ikke er bøyd.

Koble kabelen fra sensoren inn i oksimetri meter og sørge for at maskinen er slått på og fungerer.

Kontroller at sonden ikke er å kutte av blodtilførselen til området, noe som kan skje hvis det er for stramt et anfall.

Dobbelt sjekke nøyaktigheten av maskinen ved å sammenligne en manuell puls til målerens puls. Pulshastigheten kan kontrolleres ved å telle antall slag mot hansker på hendene (ikke tommelfingeren) med den radielle puls (på innsiden av håndleddet på tommelfingersiden) eller karotid puls (hver side av halsen, like under kjeve linje).

6. Se på Sp02 nummer hvis maskinen gir en nøyaktig puls. Dette tallet indikerer O2 metning. Hvis maskinen ikke er nøyaktig med puls, vil SpO2 tallet være av så vel.

Kontroller for normal O2 metning, mellom 95-98 prosent. Mindre enn 95 prosent indikerer sirkulasjon kompromiss. Mindre enn 90 prosent er alvorlig oksygen kompromiss (hypoksi). Oksimetri meter gir ikke en nøyaktig avlesning under 70 prosent metning. Hvis nivåene er at lav, vil tegn på hypoksi (dvs. blå hud) være synlig for det blotte øye, og trenger umiddelbar behandling.

Regel ut menneskelige feil før behandlingen begynner. Sørge for at personen som blir overvåket er ikke beveger seg, og kroppen og vedheng som overvåkes er varm og har ikke neglelakk eller noe å forstyrre lyset probe. Personer med anemi vil også ha endret SpO2 nivåer.

Når alle menneskelige feil har blitt utelukket, fortsetter å overvåke vitale dersom normal eller behandle for hypoksi om under det normale.

Tips og advarsler

  • - Den oksimetri meter er bare et verktøy for å bidra til å overvåke vitale tegn, så ikke la det måleren viser overstyre sunn fornuft.
  • - Hvis du bruker hjemme, og viser tegn til hypoksi, ringe 911 for å få hjelp.

Hvordan beregne Anslått O2 metning

Hvordan beregne Anslått O2 metning


Oksygenmetning kan bli regnet ut med en ligning som måler hvor mye oksygen er i blodet i forhold til hvor mye hemoglobin er tilgjengelig. Alt under 92 prosent er betenkelig, og normalt en frisk person vil ha minst 96 prosent. Et pulsoksymeter er en enkel måte å finne ut denne prosenten. For å beregne en omtrentlig metning verdien du trenger arterielle oksygentrykkmålinger. Den arterielle oksygentrykket nivået er vanligvis målt i et laboratorium innstilling ved hjelp av elektroder som kan forstand oppløst oksygen i blodet.

Bruksanvisning

•  Legg 150 til blodtrykk. Når du får den arterielle oksygentrykket, det er en matte formel for å beregne metningen.

Ta den starter blodtrykk nummer og kube det. Ta dette nummeret og legge den til resultatet av det første nummeret. Dele antall fra trinn 1 med resultatet.

Ta resultatet av trinn 2 og multipliserer det med 23 400 og tilsett 1 til svaret.

Del antall 1 ved produktet av Trinn 3. Dette er den beregnede oksygenmetningsnivå. Konvertere dette til en prosent ved å multiplisere med 100.

Tips og advarsler

  • Regnestykket ligningen for trinnene ovenfor er SO2 = (23 400 * (pO23 + 150 * pO2) -1 + 1) -1.

Hva er metning av KOLS på Oxygen?

Hva er metning av KOLS på Oxygen?


Pasienter som lider av kronisk obstruktiv pulmonal sykdom, eller COPD, kan bli testet for mengden av oksygen som de bærer i deres blod. Denne enkle, ikke-invasiv test er smertefri og rask. Det gir medisinsk faglig med en rask titt på pasientens puste status.

Oksygen i blodet

Oksygen er gjennomført i hemoglobin i blodet. Å vite mengden av oksygen som blir båret kan bidra til pleieren å bestemme en pasients pustetilstand.

Pulsoksymetri

Den pulsoksymeter er et medisinsk apparat som måler andelen av blod hemoglobin som er mettet med oksygen. Denne prosentandelen vises til helsepersonell.

Oxygen Flow

Ved opparbeidelse av en oksygenmetning lesing, er det viktig å være oppmerksom på hvor mye ekstra oksygen at en pasient mottar. Dette er vanligvis registrert som antall "liter per minutt" som vist på oksygenstrømningsmåler festet til oksygensylinder.

Room-Air Readings

Noen forsikringsselskaper, inkludert Medicare, krever at en pulsoksymetri lesing oppnås når pasienten puster kun romluft, uten ekstra oksygen. I dette tilfelle, bør pasienten puster romluft i minst 20 minutter før å skaffe en lesning.

"Normal" Readings

Metnings målinger innhentet av pulsoksymeter varierer sterkt fra pasient til pasient. Det er viktig å vite hva som er normalt for den enkelte pasient, slik at senere målinger kan sammenlignes.

Advarsel

Enkelte pasienter som lider av alvorlig KOLS kan bli følsom for mengden av oksygen som de mottar. I dette tilfelle, som gir mer oksygen enn foreskrevet av en lege kan faktisk forverrer deres tilstand.

Hva er årsakene til redusert metning av oksygen?

Kroppen trenger oksygen for å fungere skikkelig og holde seg i live. Oksygen leveres til vev og organer i legemet av sirkulasjonssystemet eller blod. Oksygenmetning nivåer viser til hvor mye oksygen de røde blodcellene i kroppen er bærer. Visse tilstander føre til lave oksygenmetning nivåer.

Anemi

De røde blodceller transportere oksygen til organer i kroppen. Anemi oppstår når mengden av røde blodceller i kroppen er lav. En person med anemi vil ha lav oksygenmetningsnivåer fordi det ikke er nok røde blodlegemer til å bindes til og transportere oksygen rundt legemet.

Giftige gasser

Karbonmonoksid er en gass som er funnet i bilen eksosrøyk. Denne gassen binder seg til de røde blodcellene ved å banke oksygen utenfor cellene. Når en person puster karbonmonoksyd, hans eller hennes oksygenmetnings avtar på grunn av oksygeninnholdet i de røde blodcellene blir senket.

Lav blodvolum

Hypovolemi eller lavt blodvolum kan være forårsaket av overdreven blødning eller alvorlig dehydrering. Dette kan føre til en reduksjon av de røde blodceller i kroppen og lavt oksygenmetningsnivåer.

Medisiner

Visse medisiner som bedøvelse forårsake respirasjonsdepresjon. I dette tilfellet gjør en person ikke puster så dypt som han burde. Dette fører igjen til lav oksygenmetning fordi personen ikke puster inn nok oksygen til de røde blodlegemer til å bindes til.

Nevromuskulære sykdommer

Sykdommer som forårsaker lammelse som myasthenia gravis eller Guillain-Barre syndrom kan føre til lave oksygenmetning nivåer. Dette skjer når musklene som kreves for å puste kan ikke lenger kontrakt og utvide for å sikre tilstrekkelig inntak av oksygen for de røde blodlegemer til å bindes til.

Hvordan beregne BTPS

Hvordan beregne BTPS

Mennesker puste luft inn og ut av kroppen sin for å overleve. Ifølge University of Ottawa Center for Health, er luft ved kroppstemperatur i lungene til en person, og er mettet med vanndamp. Dette betyr at den inneholder større fuktighet og regnes tyngre. Som luften er utvist fra kroppen det kontrakter og blir kjøligere. Denne transformasjonen er fanget i beregningene av omgivelsestemperatur og presset metning (ATPS) og kroppstemperatur og trykk og metning (BTPS).

Hvordan beregne BTPS

•  Bestem kroppstemperatur, romtemperatur, og barometertrykk.

•  Konverter ambient til Celsius. Trekk 32 fra Fahrenheit temperatur deretter multiplisere dette med 5 og dele den resulterende med 9.

•  Beregn BTPS ved hjelp BTPS formelen: kroppstemperaturen pluss 273 dividert med romtemperatur + 273 ganger barometertrykk minus vanndamptrykk ved romtemperatur delt på barometertrykk minus vanndamptrykket ved kroppstemperatur. For eksempel 37 grader Celsius + 273 delt på 22 grader Celsius = 273 ganger 756 til 19,8 romtemperatur delt på 756-47 kroppstemperatur har en BTPS lik 1,091.

Hva er ønsket oksygennivået i blodet?

Hva er ønsket oksygennivået i blodet?


Kroppens celler få oksygen når du puster inn, slik at oksygen å gå inn i blodet gjennom kapillærer, hvor det da fraktet til cellene. Faller under det normale blod oksygenmetning spenner resulterer i helseproblemer.

Normal Blood oksygennivå

Nittifem til 100 prosent metning er den normale blodoksygennivåområde. Den måles ved å blodprøve eller ved en finger oksimeter.

Lav blodet oksygen Symptomer

En person med lav blod oksygen kan oppleve tretthet, forvirring og problemer med å trene. Imidlertid er kortpustethet mest vanlige.

Årsaker til lav Oksygen

Det er mange årsaker til lav blod oksygen, inkludert kullosforgiftning, hjertesykdom, anemi, lungesykdom, pusteforhold, søvnapné, store høyder og luftveier blokkering.

Advarsler

Alvorlig pustebesvær krever øyeblikkelig legehjelp.

Hvordan forbedre Blood oksygennivå

Det er flere måter å forbedre blod oksygen nivå, inkludert regelmessig mosjon, opphør av røyking og unngå passiv røyking. Oksygenbehandling kan være nødvendig i noen tilfeller.

Hvordan behandle hodelus med eddik

Hvordan behandle hodelus med eddik

Lus kan være svært vanskelig å bli kvitt fra noens hode. Det er hundrevis av løsninger for lus fjerning og behandling, men bare et fåtall er legitime. Eddik virkelig vil behandle hodelus når det brukes riktig. Her er fremgangsmåten for å kunne behandle hodelus med eddik.

Hvordan behandle hodelus med eddik

•  Varm opp eddik og legg den over hele hodet og hodebunnen. Plasser en dusjhette over håret i 30 minutter, slik at eddik ikke kan unnslippe og duftene er fortsatt arbeider på lus.

Dypp en nit kam i eddiken og gre den gjennom håret. Du kan finne en nit kam hos din lokale stoffet butikken. Dette vil bidra til å ødelegge limet som nits bruker for å holde festet til håret og hodebunnen. Børst gjennom håret mange ganger. Du kan dyppe kammen tilbake i eddik så mange ganger du ønsker.

•  Bland eddik med mineralolje dersom nits ikke kommer av lett. Du kan finne mineralolje hos din lokale stoffet butikken. Mette hodet med denne blandingen og nits bør komme seg enkelt og smertefritt. En dusjhette kan plasseres på hodet etter at denne prosessen også.

Gjenta denne metning og vasking av håret med eddik på en nattlig basis til og lus er helt borte. Det er ikke en dårlig idé å fortsette å vaske håret på denne måten 3-5 dager etter at lus er borte. Dette gjøres for å sikre at lus ikke komme tilbake. Den grer med nit kam kan fortsette så lenge du vasker håret på denne måten.

Hvordan identifisere Child Abuse Signs

Hvordan identifisere Child Abuse Signs


Med en i seks gutter og 1 av 4 jenter gjennomgår overgrep i barndommen, ser tegnene er viktig. De fysiske tegn på barnemishandling er godt kjent, men hva skjer når symptomene er skjult og inkluderer ikke blåmerker. Her er noen av de andre mindre åpenbare tegn på at et barn er potensielt i en fornærmende situasjon.

Hvordan identifisere Child Abuse Signs

Rabatt karakterer og akademiske prestasjoner som et tegn på et godt tilpasset barn. Barn som er rituelt eller ofte misbrukt lære å tilpasse seg og skjule alle symptomer på sitt misbruk. Snarere enn bare å bekymre seg for barn med lave karakterer, barnet som overachieves og plasserer all sin tid og fokus på akademikere kan være utstiller rømnings atferd.

Se for plutselige utadvendte atferd i en mistenkt misbrukt barn. Barn som spiller klassens klovn eller synes glade og vennlige hele tiden kan være under alvorlig misbruk. De ønsker ikke å forholde seg til virkeligheten i sitt eget liv og så plassere en tykk lykkelig maske på sine følelser og omstendigheter.

Merk risikoatferd eller en eventyrlig personlighet som et tegn på mulig misbruk. En annen metode for flukt og en indikator for lav selvtillit verdt, kan den krenkede barn teste deres sinn og kropp til det ekstreme, delta i farlige aktiviteter eller bevisst plasserer seg selv i fare. Observer de barna som synes villig til å prøve hva som helst for andre tegn på misbruk.

Vær oppmerksom på at barn som gjennomgår misbruk vil gå ut av deres måte å hjelpe andre. Når et barn synes alltid fokusert på mindre problemer og bekymringer for sine venner og alltid synes å sette andre først, kan de være varig misbruk. En følelse av at de er mindre enn andre, eller ikke verdt å bekymre seg er oppførselen til et barn som føler seg små eller ubrukelig. Dette er et tegn på misbruk.

Se på barnet når de tror de er usett for tegn på mistilpasning. Iført en maske og være glad hele tiden er utmattende for den misbrukt barn. Når de er alene eller føler at de er alene, kan masken sprekke gi troverdighet til frykt for overgrep. Ikke forvent å se dette barnet gråte.

Vet at de alvorlig eller hyppig misbrukt barnet har lært å maskere alle sanne følelser som en del av deres overlevelse. Falske bravado kombinert med en manglende evne til følelsesmessig uttrykke seg på noe annet enn en overflate nivå, kan tyde på at et barn blir misbrukt. Manglende eller en metning av empati og sympati bør bemerkes.

Noter barnets reaksjon på normal type touch. Hvis en hånd på et barns skulder synes å sende dem inn i frysninger, kan de bli utsatt for alvorlige overgrep mot barn. Den misbrukt barn kan ikke skille mellom god touch og dårlige touch og kroppen reagerer på både på samme måte.

Hint

  • Rapportere alltid barnemishandling, selv mistanke om barnemishandling, så snart som mulig. Venter bare gjør ting verre for barnet.

Majones & Vinegar hodelus behandlinger

Majones & Vinegar hodelus behandlinger


Hodelus er små parasittiske insekter som lever og trives på blod fra hodebunnen og fester sine egg (nits) til håret nær hodebunnen. Lus spres fra person til person gjennom tett fysisk kontakt eller deling av personlige elementer som kammer, luer og skjerf. Ifølge Mayo Clinic, er hodelus den nest mest kontrahert smittsom tilstand, forkjølelse blir nummer én, spredt blant barn i skolealder. Ridding barnet og ditt hjem av denne pesky critter kan være plagsom og kostbare. Det er en naturlig metode for behandling.

Forberedelse

Dessverre, bli kvitt hodelus er tidkrevende, å sette av en hel dag kan være nødvendig, som majones behandling alene tar åtte timer. Det er fem viktigste tingene du trenger før du begynner: en krukke med 100 prosent ekte majones, flaske hvit eller eple cider eddik, kan en dusjhette eller plastpose shopping, en fintannet kam og en nit kam (kjøpes på ethvert apotek). Å ha noen plasthansker og et par gamle håndklær tilgjengelig er en god idé også, men ikke absolutt nødvendig. Og for etter behandling, bør du ha en sjampo spesielt utviklet for fet eller fett hår.

Barnets hår må være tørt før påføring for å sikre full metning. Har barnet ditt ta av seg klærne og sikre dem i en plastpose. Det anbefales at du har ham slitasje gamle leke klær som kan kastes etter behandling, som klærne kan bli farget av majones. Etter alt du har gjort ridding barn av lus, har du sannsynligvis ikke vil føler for å behandle fett-farget klær også.

Prosedyre

Søknaden selvtillit er enkel. Coat barnets hele hodet med majones og dekk med en dusjhette eller plastpose shopping. Det er imidlertid viktig å sørge for at stadig bit av håret og hodebunnen er belagt tungt med majones. Hvis du bruker en dusjhette, sørg for at den ligger tett rundt hodet og bunnen av nakken. For en plastpose, trekk den tettsittende fra baksiden av halsen, rundt ørene, binde den i en knute i pannen. Pass på at det er lite luft som mulig og posen er fri fra alle hull eller tårer.

Nå du venter. Den majones må stå på hodet i åtte timer. Barn vil være barn, så er det veldig viktig at du holder et øye som han ikke løsner eller fjerne hetten. Den må forbli så lufttett som mulig for hele åtte timer for å sikre vellykket. Mens du venter det er andre ting du kan gjøre for å hindre re-angrep; som vil bli diskutert i det siste avsnitt.

Noe olje kan dryppe eller kjøres fra under hetten, spesielt hvis det er en varm dag. Gi ham en gammel håndkle til å tørke det bort. Dessuten er det en god idé å holde seg innendørs eller skyggelagte området, som varmen fra solen kan forårsake enda større temperaturer under hetten, lukten er ikke så fint. Det er mye som råtne egg.

Etter åtte timer, fjerne hetten og kast. For å fjerne døde lus, arbeide gjennom håret med fin tann kam. Skyll deretter ut de fleste av majones med så varmt vann temperatur som mulig, uten å skade ditt barns hodebunnen. Ikke bruk noen sjampo på dette tidspunktet. Oljen vil ikke helt skylle ut, det er fint, det er faktisk hva du ønsker for neste trinn.

Gjør små seksjoner av gangen, mette håret med eddik. Begynnelsen på hodebunnen, bruk nit kam for å fjerne egg (nits) fra bunnen av håret. Dette kan ta litt tid, avhengig av alvorlighetsgraden av angrep og lengden på barnets hår.

Når alle eggene er fjernet, vaske håret med sjampo. Det kan ta to eller tre ganger før håret er helt majones gratis. Du kan også være lurt å pleie håret hans, som eddik kan stripe håret av sin naturlige oljer.

Etter Care

Den komplette livssyklusen til en lus er ca 25 dager, fra egg til voksen. Egg, en gang lagt, luke i omtrent syv dager. Det er viktig å sjekke ditt barns hode, i minst en uke etter, for eventuelle egg eller lus som kan ha vært savnet under behandling. Dette vil bidra til å redusere sannsynligheten for fremtidige angrep.

Forslag

Under behandlingen, mens du venter de lange åtte timer, er det ting du bør gjøre for å beskytte ditt hjem og barn. Vakuum gulv og møbler helt. Vask alt sengetøy og klær og vaskbar utstoppede dyr i varmt vann. Plassere noen ikke vaskes klær eller leker i en forseglet plastpose i en uke, vil dette drepe noen levende lus.

Og det viktigste forslag av alt - lære deg barn om ikke å dele andres personlige eiendeler på skolen eller andre steder grupper av barn samles.

Hvordan virker grønn te du miste vekt?

Metabolisme

Metabolisme er kroppens evne til å forbrenne kalorier for energi og for å fungere skikkelig. Folk som prøver å gå ned i vekt gjør alt de kan for å øke sin metabolisme. Grønn te inneholder stoffer som kalles katekiner og polyfenoler. Disse bidrar til å øke forbrenningen. Når kroppen din er oksiderende fett, er det å bruke den for energi, noe som fører til mer kalorier brent.

Insulin

Insulin er et fettlagringshormon som blir gitt ut når blodsukkeret i kroppen toppene. Dette skjer ofte når du spiser enkle sukker som godteri og bearbeidede karbohydrater. Katekiner i grønn te bidrar til å regulere toppene i insulin, noe som kan bidra til å redusere sjansene for å få vekt.

Metning

Vektøkning er forårsaket fra å få en overflod av kalorier. For å være mer spesifikk, får du vekt når du forbruke mer kalorier enn du forbrenner. Grønn te bidrar til å dempe appetitten, som fører til færre kalorier forbrukes.

Low-Calorie Energizer

Mange mennesker har en dårlig daglig vane: Stopper på den lokale kaffebaren og få en mammut-sized mocha latte med fløte og sukker. Dette brukes til å få en energi boost, men det er på bekostning av midjen din, fordi disse drikker er lastet med kalorier. Grønn te på den annen side, er svært lav i kalorier og det gir samme energi øker effekten. Erstatte grønn te for en kaffe drink senker ditt daglige kaloriinntak, og hjelper deg å miste vekt. Den koffein fra grønn te fungerer annerledes enn for kaffe. Det fungerer sammen med tanniner som også er i det for å gi deg en avslappende, langsommere økning i energi.

Er det grønnsaker som brenne fett?

Er det grønnsaker som brenne fett?


Ingen grønnsaker kan brenne fett. Som svært næringsrik, kalorifattig og ofte fiber-rik mat, men kan de fleste helst rekke vegetabilsk forbedre vektkontroll. Ferske grønnsaker inneholder også rike mengder vann, noe som bidrar bulk, men ingen kalorier, og gir lys alternativer til høyere kalori, lav-næringsstoff snacks, for eksempel potetgull og godteri. Mens noen grønnsaker gir eksepsjonell vekttap vennlige fordeler, innlemme en rekke inn i et sunt og balansert kosthold. Sammenkoblet med rutinemessig øvelse, gir et slikt måltid plan en trygg og effektiv måte å miste vekt og holde seg i form.

Nonstarchy Grønnsaker

Shedding overskytende pounds krever konsekvent å spise færre kalorier enn du forbrenner gjennom aktivitet. Nonstarchy grønnsaker er noen av de laveste kalori mat tilgjengelig, slik at du kan spise mer bulk mens miste vekt. To hele kopper kokt kål levere kun 70 kalorier - færre enn beløpet i en liten krem-fylt cookie. To kopper kokt pasta med saus, på den annen side, gir 360 kalorier. For å senke kaloriinnholdet og opp næringsstoffene i dine favorittpastaretter, legg grønnsaker til hele korn pasta mens matlaging. Skifte en kopp egg salat med en kopp kokt blomkål sparer du mer enn 500 kalorier. Legge smak til blomkål med naturlige urter og krydder, som er kalorifritt. Bladgrønnsaker, paprika, sopp, brokkoli, selleri, reddiker og asparges er også svært lav i kalorier. Selv om forskningsresultatene er blandet, en studie utført ved Purdue University i 2011 viste at Cayenne Peppers kan bidra til å undertrykke appetitten og rev stoffskiftet litt.

Fiberrike grønnsaker

Fiber, av hvilke det finnes to typer, er en kalori-fri karbohydrat som fremmer metning. Løselig fiber bremser fordøyelsen, hindrer høyt blodsukker og forsinkelser magen tømming, og uløselig fiber forblir i tarmen lenger - attributter som fremmer en følelse av fylde. Gode ​​kilder til løselig fiber inneholder linser, tørkede erter, agurk, gulrøtter og selleri. For verdifulle mengder uløselig fiber, velger grønne bønner, squash, mørke grønne blader, løk og agurk. De fleste grønnsaker imidlertid inneholde en viss mengde av både fiberformer. En halv kopp kokte rosenkål, søtpotet, okra eller erter leverer ca 4 totalt gram fiber. Samme størrelse del av kokte rødbeter, gulrøtter eller grønne bønner gir ca 2 gram. Belgfrukter er de rikeste naturlige fiber kilder. En kopp kokte linser eller svarte bønner gir over 10 gram.

Vekttap-Friendly Forberedelse

Har grønnsakene rå, dampet, grillet, bakt eller kokt, unngå overcooking, noe som kan redusere deres nivå av visse næringsstoffer, som vitamin C. For å hindre overdreven kalorier og usunt fett i vegetarisk retter, begrense eller unngå fete ingredienser, som for eksempel kremet sauser, cheddar ost, ranch dressing og smør. Bruk moderate mengder av sunne fettkilder, som for eksempel olivenolje, i stedet. For praktiske vekttap-vennlig snacks, holde frisk-kutt grønnsaker i single-størrelse beholdere i kjøleskapet. Bakte grønnsaker, for eksempel strimlet grønnkål og søte potetskiver krydret med urter, tilby næringsrik alternativer til pretzels og chips. Hermetiske grønnsaker er nyttige alternativer når fersk og frossen er ikke tilgjengelig, sier Centers for Disease Control and Prevention, men for å unngå for mye natrium, velg No-salt-lagt varianter.

Lage sunn balanse

Et sunt vekttap diett inneholder en balanse av alle makronæringsstoffer - karbohydrater, protein og fett. For å oppfylle resten av carb behov, spise et utvalg av frisk frukt og hele korn, som havre, brun ris og quinoa. For protein, er avhengige av mat lite mettet fett, som fisk, fettfattig yoghurt, soya eller skinn hvitt kjøtt fjærfe. Sunt fett kilder inkluderer fet fisk, som laks, avokado, nøtter og frø. For positiv blodsukker, del og vektkontroll, bruk plate metoden, fylle halvparten av måltidet plater med friske eller kokte grønnsaker, en fjerdedel med en sunn stivelse, for eksempel vill ris, og en fjerdedel med en proteinkilde, for eksempel som fisk. Fordi fett er kaloririk, beskjedne porsjoner - for eksempel en duskregn av olivenolje - med hvert måltid vanligvis tilstrekkelig. Når du unne deg godteri, lav-fiber stivelse eller stekt mat, holde små deler.

Hvordan vite når du er fullDe fleste vet hvordan å brødfø seg selv, men hvor ofte har du tilfeldigvis krysset over fra følelsen "full" til å bli "fylt", uten mening? Nedenfor finner du noen tips om hvordan å vite når du er full.

Hvordan vite når du er full

•  Lær å visualisere hva "full" føles for deg. Midt-måltid, slutte å spise for et øyeblikk og spør deg selv om ikke ideen om en liten, sunn snacks i noen timer tid virker interessant. Hvis det høres ekkelt, kan det hende du har spist forbi din "full" punkt. Neste gang du spiser, prøv en mindre del størrelse og fortsette å ringe din del størrelse opp eller ned til du finner din "full."

slutte å spise og lukte maten hver noen biter. Betyr det fortsatt lukter godt for deg? Hvis den gjør det, kan du ikke være fullstendig ennå. Hvis maten begynner å lukte kjedelig, fet, tung eller unappealing, det er et tegn på at kroppen din er nærmer seg metning.

Bruk midjen klærne dine som en veiledning. Du vet hvordan det føles når magen presser ubehagelig mot klærne dine etter et måltid? Det er et tegn på at du sannsynligvis har spist forbi din "full." Når du er full, vet du at du kan tenkes å spise mer, men at ved å gjøre så vet du at du ville bli ubehagelig.

Tygg maten lenger. Dette vil hjelpe kroppen din fordøye det bedre, og vil også gjøre du tenker på hvor mange biter du tar. Prøv stille si alfabetet en gang gjennom per bit. Det tar magen rundt 20 minutter å realisere det er full. Tygge maten mer langsomt og ettertenksomt vil gi deg mer tid til å erkjenne at "full" følelse når det kommer.

Hint

  • Akkurat som den gamle råd å aldri butikk når du er sulten, prøv å unngå å spise ute når du er sulten. Din riktig porsjonsstørrelsen kan lett funnet ut hjemme, men på en restaurant kan du spise forbi fylde bare fordi maten er der, og du ble lært opp til å rense tallerkenen din. Spise hjemme når du er sulten, og la gå ut være en godbit!
  • Når du spiser et måltid, nippe til et glass vann. Tørste ofte maskerer seg som sult, og siden vann hjelper også fylle deg opp, du vil føle deg fyldigere, raskere, samt mindre voldsomt sulten.

Enkle tips for subkutan Vekttap

Kroppen har to forskjellige typer av fett. De er visceral og underhud. Visceralt fett er plassert på det indre av legemet og det omgir organene. Subkutant fett ligger like under lagene av huden. I løpet av tiden, kan kaloriinntaket ende opp overveldende caloric utgifter og hvor mye underhudsfett kan begynne å akkumulere. Det ville være på denne tiden at noen vekttap tips for å bli kvitt det kan komme godt med.

Vanninntaket

Vann gir mange fordeler for kroppen. Det holder cellene hydrert, det smører leddene, det hjelper med metning, det spyler metaboliseres fett biprodukter fra kroppen, og det er også calorie gratis. Å drikke vann i stedet for andre drikker som ikke har noen næringsverdi kan spare kroppen overflødige kalorier som kan føre til underhudsfett. Noen eksempler på teser drikke er brus, sukret te, sugared kaffedrikker og bearbeidet juice. Ifølge Institute of Medicine, bør kvinner forbruke 2,7 Totalt liter vann daglig, og menn bør spise 3,7 totalt liter daglig.

Riktig kosthold

Dietten er en av de viktigste faktorene som er involvert med subkutan vekttap. Spise mat som er lastet med fett og kalorier vil legge til problemet i stedet for å hjelpe den. Matvarer som er frityrstekt, bearbeidet, raffinert og høy i mettet fett bør fjernes til fordel for mer næringsrike matvarer som er høy i fiber og vitaminer som frukt, grønnsaker, magert kjøtt, fisk, melkeprodukter, frø, nøtter, hele korn og bønner.

Hyppige måltider

Metabolisme er den hastigheten som kroppen brenner kalorier for energi til å gjøre dagligdagse gjøremål. Dette omfatter ikke bare frivillige bevegelser, men det inkluderer også ufrivillige handlinger som å puste, tenke, sove og fordøye mat. Hvis stoffskiftet får et løft, kan deretter flere kalorier totalt få brent noe som kan føre til mer vekttap. En måte å gjøre dette på er ved å spise oftere, men å spise mindre porsjoner. Dette vil hindre at kroppen går inn i sult-modus som vil redusere stoffskiftet ned. Måltidene bør være en balanse mellom proteiner, karbohydrater og fett, og de bør spises hver to til tre timer. Når disse måltidene er fortært, går en termisk effekt på hvor kroppen har til å brenne kalorier for å bryte ned maten. Når dette skjer noen få timer, forblir stoffskiftet forhøyet og kroppen blir mer effektiv ved å brenne kalorier. Et eksempel på et måltid, ville være en lean kyllingbryst plassert på toppen av en salat med en ss olivenolje dressing og en hel hvete rull.

Trening

Kroppen er avhengig av to typer trening for å fullt avrunder en subkutan vekttap programmet. De er aerob trening og styrketrening. Aerob trening er effektiv på å brenne kalorier, og det bør gjøres i minst 30 minutter, fem eller flere dager i uken. Noen eksempler på aerob trening er løping, sykling, trapp stepping, elliptiske trening, svømming, roing og tau hopping. For å gjøre det enda enklere, kan det gjøres i mindre anfall i løpet av dagen hvis tid er et problem. For eksempel kan tre anfall av ti minutter utføres.

Vekt trening kan bidra til å bygge muskler under huden som kan legge noen tome til kroppen og også øke metabolismen er at muskelen er metabolsk aktiv. Øvelser som utføres bør målrette alle de store muskelgruppene og noen eksempler er benkpress, militærpress, lat pulldowns, triceps dips, armhevinger og knebøy.

Tegn og symptomer på lav oksygenmetning

Tegn og symptomer på lav oksygenmetning


Forvirring, tetthet i brystet og manglende evne til å puste er alle svært skremmende følelser. De er også tegn på en kropp som opplever lav oksygenmetning nivåer eller, hva er referert til av medisinske fagfolk, hypoksemi. Hypoksemi er diagnostisert når nivåer av oksygen i blod er ekstremt lavt. Denne tilstand kan ha en rekke medisinske årsaker; å ha lave nivåer av oksygen metning kan forårsake en kropp ikke å fungere skikkelig. Denne tilstanden er diagnostisert av en blodprøve eller en liten pulsoksymeter som er festet til fingeren.

Cyanose

Cyanose er et medisinsk begrep for å beskrive når huden og slimhinnene ta på seg en blå farge. Dette skjer fra en mangel på oksygen i blodet. Hemoglobin er et protein i blodet som mottar oksygen fra lungene. Når hemoglobin ikke har tilgang til oksygen den trenger, viser det blå forårsaker blod å ha et blålig skjær. Når en person opplever lav oksygenmetning, er denne blå hue sett oftest i deres finger og tånegl senger samt sine lepper. Cyanose er avledet fra det greske ordet "cyanos" som betyr mørk blå.

Dyspné

Tung pust ved anstrengelse, til tider referert til som luft sult, er når en person har problemer med å puste eller kortpustethet. Noen mennesker som opplever dyspné kan føle svak eller sliten. De kan finne seg tungpustethet eller å ha hosteanfall. Andre symptomer er en stram følelse i brystet eller sliter etter pusten. Gitt at våre organer vanligvis puste uten en bevisst innsats, å finne seg selv andpusten er svært alarmerende; panicking kan forverre følelsen.

Tachypnea

Tachypnea er et begrep som beskriver raskere-enn-normal pusting. Antall åndedrag tatt per minutt varierer, avhengig av faktorer som for eksempel en persons alder; derfor er tachypnea diagnostisert når noen overskrider normen for deres aldersgruppe. Dette er svært lik hyperventilating; Men folk er vanligvis ansett for å være hyperventilerer når de føler seg engstelig. Selv om noen medisinske fagfolk kan utveksle de to begrepene, er en diagnose av tachypnea vanligvis brukes når en person lider av lav oksygenmetning.

Redusert bevissthetsnivå

Medisinske fagfolk ta på alvor enhver person som viser et redusert nivå av bevissthet siden det kan være et symptom på et mye større medisinsk problem. En person opplever lav oksygenmetning nivåer kan vise mental forvirring. En reduksjon i en persons mentale tilstand er tydelig når de ikke kan prestere på sitt vanlige nivå. For eksempel en person kan være i stand til å gjenkjenne personer eller steder som de er kjent. De kan også være uklart på dagens dato eller muligens deres by eller befinner deg.

Ting som forårsaker en unøyaktig pulsoksymeter

Ting som forårsaker en unøyaktig pulsoksymeter


En Pulsoksymeteret er plassert på enden av en pasients finger eller øreflippen. Det medisinske utstyret måler metning av oksygen i blodet. Disse enhetene er nyttig for å bestemme spesifikke forhold som påvirker hjertet og lungene. Selv pulsoksimetre er nøyaktige enheter, noen mekanismer forårsake pulsoksimetre å være unøyaktig.

Karbonmonoksid

Hvis en pasient inhalerer for mye karbonmonoksid, molekylene kjempe for hemoglobin flekker - vanligvis tatt av oksygenmolekyler - på røde blodceller. Det er bare så mange steder tilgjengelig for oksygen for å feste til røde blodceller, og hvis karbonmonoksid tar opp alle disse stedene, blir blodet oksygenmangel. Pulsoksimetre ikke klarer å se forskjell mellom karbonmonoksid og oksygen; de bare les at blodceller bærer et molekyl. Readings noen ganger virke normal når pasienten er virkelig sultne for oksygen. Pasienter med røykskader eller kullosforgiftning - enten fra overflødig sigarettrøyking eller inhalere røyken fra en brann - er ikke å bli gitt et pulsoksymeter for å måle oksygenmetning som lesing er sannsynlig å være unøyaktig.

Blodsykdommer

Blodsykdommer, som for eksempel anemi, hypotensjon og hypotermi alle føre til unøyaktige pulsoksymeteravlesninger. Anemi fører til en unøyaktig oksygenmetningen i blodet på grunn av mangel på tilgjengelig hemoglobin for oksygen til å binde til. Hypotensjon og hypotermi føre til unøyaktige målinger i tillegg på grunn av redusert blodtilførsel til ekstremiteter.

Methemoglobin

Methemoglobin er en endret form av hemoglobin som ikke bærer oksygenmolekyler. Vanligvis blir en liten mengde av methemoglobin funnet i blodstrømmen, men en mengde som er større enn 1 til 2 prosent forårsaker en pulsoksymeters å gi en unøyaktig, lavere oksygenmetning lesing.

Andre årsaker til Unøyaktighet

Det er mange andre grunner til at en pulsoksymeter gir unøyaktige målinger. Disse grunnene inkluderer ikke blir skikkelig festet til pasientens finger eller øreflippen riktig, blir plassert på en pasient som skjelver eller ofte i bevegelse, blir plassert på huden med mørkt pigment, blir festet til kalde fingre eller fingre med falske negler, lyse rombelysning og neglelakk hindrer laseren.

Anbefalt daglig fettinntaket for vekttap

Anbefalt daglig fettinntaket for vekttap


Et næringsrikt og balansert kosthold kombinert med regelmessig mosjon er nøkkelen til vellykket vekttap. Fett, karbohydrater og protein gir energigivende næringsstoffer som er nødvendige for god helse. Ikke alt fett, også kalt lipider, er dårlig for deg. Faktisk, noen er viktig og må komme fra maten du spiser. Ved å spise riktig type fett i riktige mengder og balansere dem med andre lav-kalori, næringsrik mat, kan du nå dine vekttap mål.

Fakta

Fett (lipider) gir fordeler, som for eksempel å danne et beskyttende puten rundt og vitale organer ben, og noen er nødvendig for å gjøre hormoner. Fettsyrer er nødvendig for vekst og sunn hud, kroppens største organ. I kombinasjon med karbohydrater, lipider gir energi, som kommer fra mat.

Den mest energitett mat er fett, som inneholder 9 kalorier per gram. Mye av smaken på kjøttet er et resultat av sitt fettinnhold. En høyt fett-marmorert biff kan smake godt, men kan ikke være bra for blodårene dine eller midjen. Men fett også bidra til en følelse av fylde eller metning som er viktig for å opprettholde en vekt-tap programmet.

Typer

Trans fett er spesielt dårlig for menneskekroppen og føre til tilstoppede arterier, høyt kolesterol og hjertesykdom. Mettede fettsyrer, som blir fast ved romtemperatur, inneholder kolesterol og forårsake plakk i arterier. Andre fettsyrer som linolensyre og linolsyre, er essensielle fettsyrer og må inntas, siden kroppen ikke produserer dem. Omega-3 fettsyrer bidra til å forhindre blodpropp, og er viktig for hjertehelsen.

Ifølge Francis Sizer og Ellie Whitney, forfatterne av "Ernæring: Konsepter og kontroverser," "Bevis er også montering som tyder på at omega-3 fettsyrer kan støtte immunitet og hemme utvikling av visse kreftformer". Fett er viktig for diett, men må overvåkes nøye og reguleres.

Betraktninger

For å nyte en sunn vekt-tap diett, US Department of Agriculture (USDA) anbefaler en diett høy i hele korn, grønnsaker, frukt, nøtter og belgfrukter, men med begrensede fett og oljer. Mypyramid, ernærings tabellen utviklet av denne regjeringen byrå er et verktøy som hjelper deg med å spore matinntaket. Rødt kjøtt og smør bør sparsomt bli spist, mens grønnsaker kan spises i overflod. En eller to porsjoner av fisk, fjærkre og eggene kan bli spist pr dag. Planteoljer som oliven, raps, mais og safflower oljer kan spises med måte på de fleste måltider. Disse er mye flerumettet oljer og inneholder linolsyre og linolensyre, som kroppen ikke kan lage på egen hånd.

Advarsel

En diett lastet med fett, særlig mettet fett og transfett fører ofte til hjerte-og karsykdommer. Trans fett er ofte funnet i kommersielt bearbeidet mat som restaurant stekt mat, kaker, kjeks vegetabilsk fett og margarin. Pakket mat som inneholder delvis herdet vegetabilsk oljer inneholder ofte transfett. USDA utsteder sterke advarsler om disse usunt fett. En stillesittende livsstil kombinert med høyt fettinntak fører til høyt kolesterol, noe som fører til alvorlige medisinske tilstander.

Fordeler

Ifølge "Dietary Guidelines for amerikanerne, 2005," for god ernæring og vekttap management, "Konsumere en rekke næringsrike matvarer og drikkevarer. Limit inntak av mettet fett og transfett, kolesterol, ingen tilsatt sukker, salt og alkohol. Hold totale fettinntaket mellom 20 og 35 prosent av kaloriene. Velg og forberede mat som er mager, lite fett eller fett gratis, og lite mettet og / eller trans fett. "

Velg fisk, fjærkre (hud-fjernet), bønner eller erter for protein, og broil eller bake i stedet for steking. Kontroll deler av smør, fløte og tunge sauser, og erstatte vanlig majones med sitronsaft eller lav-fett dressinger. Bruk urter og krydder, og inkluderer løselig fiber som havrekli, bønner, mais og frukt som er deilig, lavere i fett og kalorier, og fullpakket med næringsstoffer for optimal helse verdi.

Liste over matvarer som gjør deg mett

Liste over matvarer som gjør deg mett


Satiation betyr følelsen fornøyd. Når det henvises til mat, betyr satiation mett uten å bli fylt. De på et vekttap diett eller vekt vedlikeholdsprogram vil se etter matvarer som tilbyr metning eller som holder sult bort for lengste periode. Matvarer som inneholder mye protein tilbyr noen av de høyeste nivåene av metning.

Fet fisk

Ifølge TimesofIndia.com, fet fisk gir høy metning. Laks, tunfisk, makrell og sild har høye nivåer av protein samt omega-3 fettsyrer. Retter som inneholder fet fisk bidrar til å senke kolesterolnivået samt øke stoffskiftet. Det høye proteininnholdet gir deg følelsen fornøyd og fri for sult.

Grovbrød

Hel hvete brød er fulle av fiber og protein. Det er fordøyd langsomt av kroppen din slik at du får en følelse av tilfredshet for en lengre periode, ifølge PromoteHealth.info. Den langsomme fordøyelsen betyr proteinene blir sluppet inn i kroppen din på en forsinket og jevnt tempo, holde energinivået mer konstant i løpet av dagen.

Poteter

Poteter kan være stor for diett i henhold til WomenFitness.net. Poteter som enten kokt eller bakt er høy i protein og fiber, og dermed bidra til en følelse av fylde. Unngå å spise stekt versjoner som pommes frites eller potetgull. Disse er fulle av fett og gir liten næringsverdi. Potetmos er greit så lenge mengden melk er begrenset og fet pålegg som smør og rømme unngås.

Sitrusfrukter

Sitrusfrukter som appelsiner, grapefrukt, mandariner og klementiner er stor for sin høye vitamin C og fiber innhold og for følelsen av metning de kan tilby. Sitrusfrukter er lave i kalorier og har et høyt vanninnhold, som kan hjelpe deg å føle deg mett lenger. En ekstra fordel er at vitamin C bidrar til å øke kroppens stoffskifte, som hjelpemidler i vekttap.

Popcorn

Popcorn er en stor snack mat som er lav i fett (når laget uten tilsatt smør) og full av fiber. Spise popcorn holder munnen og hendene arbeider kontinuerlig slik at vi får en følelse av tilfredshet når vi spiser det, ifølge TimesofIndia.com. Prøv å unngå store mengder smør eller olje, og hoppe over de karamelliserte versjoner. Disse er fulle av fett, sukker og overflødige kalorier som vil hemme vekttap innsats. Hold deg til salt og lav-fett smør smakstilsetninger.

Hvordan virker Medifast arbeid?

Hvordan virker Medifast arbeid?

Innledning

Medifast er et vekttap program utviklet og solgt av Jason Pharmaceuticals of Maryland. Ideen bak Medifast kosthold er å bringe kroppen i en tilstand av ketose, en metabolsk tilstand når leveren konverterer overdrevet fett til fettsyrer og ketonlegemer som kan brukes av kroppen for energi, gjennom forsiktig kalori-og karbohydratkontroll. Medifast hevder at den er rask, trygg, enkel og tilfredsstillende, og har et støttende fellesskap av brukere.

Fast

Medifast sier at sitt program fungerer raskere enn tilsvarende produkter på markedet. Dette skyldes i stor grad å ha vesentlig færre kalorier i sine prepackaged måltider enn andre produkter. Medifast begrenser kaloriinntaket til mellom 800-1000 per dag. Avhengig av kroppstype og genetikk til brukeren, så vel som hans treningsvaner, kan de på Medifast diett miste to til fire pounds per uke - dobbelt så mye som tilsvarende dietter annonsere.

Sikkerhet

Siden starten av Dr. William Vitale, MD i 1980, har Medifast programmet blitt sett på som trygge nok til å være foreskrevet av minst 15.000 leger til sine overvektige pasienter (Kilde: Medifast1 nettside). Strenge medisinske retningslinjer ble brukt i utviklingen av Medifast å sørge for at kaloritapet er fortsatt innenfor trygge grenser, samtidig som det gir høyest mulig vekttap resultater.

Enkelhet

Med de fleste dietter, blir livet fylt med å telle kalorier eller karbohydrater. Medifast gjør alt teller for deg. Måltider på Medifast programmet kommer pre-pakket med en nøye tilmålt mengde kalorier, protein, fett og karbohydrater, for å sikre at du får den næring du trenger samtidig å miste pounds og inches av kroppen din.

Tilfredsstillende

Selv om kaloriinntaket er betydelig lavere på Medifast kosthold, måltider nøye fylt med høy-fiber, høy metning ingredienser som at du føler fyldigere lenger. Programmet lar også seks måltider per dag. Spre kaloriene ut over et større tidsrom tillater kroppen å egentlig aldri være helt tom for drivstoff, slik at du føler deg mett lenger.

Support

En av fordelene med Medifast er betydelig online støtte fellesskapet som følger med programmet. Denne gratis ressurs tillater Medifast diett brukeren å holde styr på hans vekttap, chatte med andre brukere på programmet og snakke med Medifast personlige trenere og leger.

Hvordan å telle kalorier i måltider tilberedt hjemme

Hvordan å telle kalorier i måltider tilberedt hjemme


Bestemme kalorier i hver mat du spiser er et middel for å opprettholde en sunn kroppsvekt og diettbehov for din og din familie. Mens ofte kalorier er oppgitt av produsenten når spise ute eller på pakkede forhåndslagde måltider, telle kalorier for måltider laget hjemme kan være utfordrende, for det krever hver ingrediens for å bli lagt inn på hele kalori teller, og det er ofte ekstra kalorier, lagt til av sauser eller andre krydder, som ikke engang vurdert. Med litt tålmodighet og matematikk, kan kalorier i måltider tilberedt hjemme lett fast bestemt på å bidra til å møte helse eller kosthold mål.

Hvordan å telle kalorier i måltider tilberedt hjemme

•  Bestem kalorier av hver ingrediens. Bruk mat skala, til online ressurser som kalkulatorer (finnes i Resources i denne artikkelen) eller på emballasjen finne ut hvor mange kalorier hver ingrediens inneholder.

•  Mål mengden av mat som skal brukes i oppskriften. Skriv ned hvert beløp, og deretter skrive den tilsvarende mengde kalorier ved siden av. For eksempel, hvis to kopper en matvare er 100 kalorier, men du bare bruker 1 kopp, skrive ned 50 kalorier ved siden av maten gruppen på listen din.

Legg til mengden kalorier på listen sammen, enten for hånd eller ved hjelp av en kalkulator. Skriv ned det endelige tallet på papiret.

Bestem hvor mange som vil være forbruker måltidet.

Del den totale kalori antall måltidet av mengden mennesker forbruker det. Dette vil være det endelige beløpet for hver del av måltidet.

Hint

  • Hvis ett individ forbruker måltidet spiser en stor mengde mer enn en annen, måle ut kalorier ved bokstavelig talt å måle ut måltidet og dele det på den totale mengden kalorier for maten.
  • Bruk umettet fett i stedet for metning for å skape en sunnere og lavere kalori måltid.
  • Bulk opp et måltid med mange grønnsaker og frukt for å lage kalorifattig substitutter i måltider.
  • Smør, oljer eller kjøtt kan alle legge en god del kalorier til et måltid.