Digidexo.com

overaktiv blære og kosthold

Hva kan hjelpe en overaktiv blære?

En av de vanskeligste forhold for en voksen person å ha er en overaktiv blære. En overaktiv blære kan føre til slike problemer som hyppig vannlating, lekker og selv pinlige ulykker. Dette er ikke et botemiddel tilstand. Heldigvis er det mange forskjellige måter å behandle en overaktiv blære.

Mat

En av de viktigste årsakene til en overaktiv blære er kosthold. HDIS rapporterer at enhver drink med alkohol i det kan føre til et presserende behov for å urinere. Kullsyreholdige drikker, melk og melkeprodukter, sitrus juice og frukt, høy krydret mat, tomater og tomatbaserte produkter, sukker, honning, sirup, kunstige søtningsmidler, koffein og sjokolade alle føre til hyppig vannlating. Legemidler som Anacin, excedrin, Vanquish, Midol, darvon, Coryban D, Dristan, Sinarest, No Doz, Vivarin og Dexatrin kan også føre til en overaktiv blære. HDIS tyder på at vann hjelper fortynne urinen slik at den ikke er så konsentrert. Eple, kirsebær, tranebær og druejuice også bidra til å forhindre hyppig vannlating.

Medisinske behandlinger

Det er mange medisinske behandlinger for en overaktiv blære. The Mayo Clinic har en lang liste over legemidler som som behandler overaktiv blærer. De omfatter Detrol LA, Ditropan XL, Enablex, Sanctura, og Vesicare. De sier at alle disse stoffene "arbeid omtrent det samme i behandling av overaktiv blære, og generelt mennesker tåler alle av dem godt." Den viktigste bivirkningen, sier de, er tørr munn, "men antikolinergika kan også føre til forstoppelse, tåkesyn og økt hjerteslag. "De rapporterer også at noen kvinner som gjennomgår overgangsalderen lider av hyppig vannlating på grunn av mangel på østrogen, og er behandlet med østrogen kosttilskudd.

Øvelser

Bekkenbunnstrening er nyttig for å hindre en overaktiv blære. De styrker musklene i bekkenet som er ansvarlig for å holde tilbake urinering. Ligg flatt på ryggen. Pust dypt inn, strekke bekkenet i luften og hold. Dette kan være noe smertefullt, så bare hold den så lenge du føler deg komfortabel. Med bekkenet i luften, bøy bekken musklene og hold. Igjen, bare holde så lenge du føler deg komfortabel. Slipp til gulvet og puste dypt. Når du er klar til å løfte igjen, gjenta. Dette bør gjøres 10 til 20 ganger om dagen, men ikke mer enn 20.

Tilkobling mellom irritabel tarm-syndrom og overaktiv blære

Irritabel tarm syndrom og overaktiv blære kan være nært koblet når de opptrer sammen. Irritabel tarm-syndrom (IBS) og overaktiv blære (OAB) ofte forekommer hos kvinner, og er karakterisert ved trekning av det nedre tarmkanalen eller i tykktarmen. Selv om IBS hadde blitt anerkjent som en lidelse for de siste 50 årene, har det først nylig fått betydelig oppmerksomhet i det medisinske miljøet. Personer med disse to lidelser ofte opplever plager når de begynner å føle symptomer kommer på og kan være redd for pinlige ulykker.

Om

En høy prosentandel av individer med overaktiv blære har også lidelser så som irritabel tarm-syndrom og fibromyalgi. OAB og IBS forekommer dobbelt så ofte hos kvinner som de gjør hos menn, og det er antatt at hormoner spiller en rolle i de to lidelser. Selv om mange enkeltpersoner oppleve milde symptomer og er i stand til å leve normale liv, noen pasienter er alvorlig svekket av sine symptomer.

Årsaker

Det er ikke klart forstått nøyaktig hva utgangspunktet forårsaker IBS og OAB. Ifølge Mohammed El-Baba, MD av Wayne State University School of Medicine, i tarmkanalen, for å glatte muskler kontrakt tillate mat og væske å passere gjennom fordøyelsessystemet. I tilfellet med personer med IBS, disse sammentrekninger oppstår unormalt hurtig, noe som resulterer i symptomer på IBS. En lignende prosess oppstår med OAB. Selv om væsker blir til slutt behandlet gjennom nyrene, blæren sender en melding til hjernen når det bare er halvfull, i stedet for de normale tre fjerdedeler til helt full. Som et resultat, i begge plager, får kroppen meldingen til raskt å fjerne avfallsstoffer.

Insidensrater

Ifølge National Digestive Diseases Clearinghouse, satsene for IBS og OAB er betydelige. Det er anslått at om lag 20 prosent av den voksne befolkningen i USA er berørt. Det er også anslått at om lag 50 prosent av berørte folk begynner å få problemer før fylte 35. Om lag 50 prosent av personer med irritabel tarm-syndrom har også symptomer på overaktiv blære problemer.

Symptomer

Symptomene på irritabel tarm-syndrom og overaktiv blære har noen likhetstrekk, men er også dramatisk annerledes på mange måter. For mennesker med IBS, symptomer inkluderer magekramper, oppblåsthet, gass, forstoppelse og diaré. Ifølge Horowitz, for personer med overaktiv blære, symptomer inkluderer hyppige følelser av å måtte urinere. Vannlating kan resultere i enten "tørr" OAB, hvor det ikke er nok urin til å gå, eller "våt" er urin, hvor der, men pasienten kan ha vanskeligheter med å nå frem til toalettet i tid. Begge forholdene omfatter trykket og melding fra hjernen å snarest fjerne avfall.

Behandlinger

Behandlinger for IBS inkluderer medisiner, stress reduksjon, kosthold endringer og innføring av fiber, ifølge National Digestive Diseases Clearinghouse. For personer med OAB, behandling omfatter medisiner for å bremse ned blæren spasmer og trene blæren til å bremse ned ved sakte forlenge tiden mellom urinering.

Hvor mye koffein bør du begrense deg til med en overaktiv blære?

En overaktiv blære fører til hyppige turer til toalettet, som kan forårsake frustrasjon og forlegenhet. Begrense inntak av koffein er en måte å redusere antall turer til toalettet. Koffein finnes i kaffe, te, brus, energidrikker og i mange desserter. Selv redusere inntak av koffein kan ikke kurere din overaktiv blære, er det en måte å ta kontroll over situasjonen for å leve et sunnere og mer stress-fritt liv.

Overaktiv blære

Overaktiv blære forårsaket av hyppig sammentrekning av muskulaturen som omgir åpningen i blæren (urethra). Mens disse sammentrekningene er en naturlig reaksjon på en full blære, de med OB erfaring sammentrekninger oftere og må bruke toalettet selv når det ikke er mye urin utgivelse.
Medisiner som gjør at musklene rundt blæren til å slappe av er tilgjengelig. Dette reduserer sammentrekningene, samt følelsen av å måtte bruke toalett så ofte.
Kegel øvelser kan også hjelpe slappe disse musklene. Øvelsene målrette små musklene i lysken, blære og nedre mage. Når det kombineres med et sunt kosthold som er lav i koffein, kan disse øvelsene være en erstatning for medisinering.

Koffeinholdige Mat og Drikke

Koffein er vanndrivende. Hvis du har OAB, trenger du ikke vil at kroppen til å øke urinproduksjonen, da dette vil føre til ytterligere turer til toalettet.
Koffein kan irritere blæren, noe som fører til blæren muskler til kontrakt oftere. Koffein finnes i kaffe, sjokolade, kaffe og desserter som inneholder høye mengder av sukker eller sukkererstatninger bør begrenses i løpet av dagen.

Inntak av koffein og overaktiv blære

Start en mat og drikke dagbok for å finne ut hvor mye koffein du forbruker hver dag. Kartlegge forbruket av koffeinholdige drikker, alkoholholdige drikker, matvarer som inneholder koffein og andre matvarer som irriterer blæren, for eksempel tomatbaserte supper, sauser og krydret mat. En dagbok kan hjelpe deg med å finne ut hvilke matvarer og drikke for å kutte ned på eller eliminere.
Begrens koffein til en eller to kopper kaffe eller koffeinholdige te hver dag. Begrense mat og dessert elementer som inneholder sjokolade, og unngå alkohol når det er mulig. Soda, energidrikker, frosne desserter og medisiner som NoDoz og excedrin inneholder koffein. Redusere forbruket av disse elementene, og ta kontakt med lege hvis medisiner du tar inneholder koffein. Koffein frie alternativer kan være tilgjengelige.
Redusere inntak av koffein bør redusere haste følelser å urinere.

Urter for overaktiv blære

En overaktiv blære kan forstyrre livet ditt, og at du skal føle seg isolert og flau. Det er viktig å diskutere en overaktiv blære med legen din. Denne tilstanden kan noen ganger være forårsaket av et mer alvorlig problem, som for eksempel interstitial cystitt, en betennelse i blæreveggen. Et godt kosthold og drikke mye vann vil hjelpe, men det er også noen urtemedisiner tilgjengelig.

Symptomer

Ett symptom på en overaktiv blære er en plutselig, presserende behov for å urinere. Dette kan bli etterfulgt av et tap av blærekontroll, kalles inkontinens. Noen ganger mister kontrollen er mindre, men kan også være stor, forårsaker forlegenhet og fører til isolasjon. Hvis du finner deg selv å gå på do mange ganger i løpet av natten, eller ofte bruker på toalettet i løpet av dagen, kan det være du har en overaktiv blære.

Pumpkin Seed

Gresskar har blitt verdsatt for sine restorative egenskaper i hundrevis av år. Frøene av gresskar inneholder phytoesterol, et stoff som bidrar til å gjenopprette helsen til prostata hos menn, og bidrar til blære helse hos kvinner. Spise gresskarfrø regelmessig vil hjelpe deg å få kontroll over blæren.

Marshmallow Root

Marshmallow root te kan bidra til å berolige en overaktiv blære. Sug roten i vann over natten, drikke deretter marshmallow-tilført væske. Eller kutte opp et par brønner, hell kokende vann over dem og bratt for en halv time. Honning kan legges til blidgjøre te. Marshmallow rot er veldig mild, og te kan være drakk mange ganger om dagen ved behov. Ikke forveksle marshmallow rot med marshmallows som finnes i butikken. De fleste kommersielle marshmallows inneholder ingen faktiske mallow.

Saw Palmetto

Saw Palmetto er også kjent for å lindre symptomer og ubehag av en overaktiv blære. Men så Palmetto har en hormonell effekt på kroppen, og er derfor ikke anbefalt for kvinner. Prostata problemer er positivt påvirket av så Palmetto, som er tilgjengelig på de fleste helsekostbutikker.

Hvordan å behandle overaktiv blære

Overaktiv blære er en tilstand som fører til folk som får folk til å måtte urinere ofte. Overaktiv blære griper sterkt med dagliglivet, og mange mennesker med overaktiv blære har til å planlegge sin dag rundt deres tilstand. Lær hvordan du kan behandle overaktiv blære uten piller eller kirurgi, slik at du kan komme tilbake til den vanlige hverdagen.

Bruksanvisning

•  Undersøk væskeinntaket for å behandle overaktiv blære
Det første skrittet til å behandle overaktiv blære er å undersøke væskeinntaket. Hvis du opplever overaktiv blære, må du begrense forbruket av alkoholholdige og koffeinholdige drikker som forverre overaktiv blære. Du bør også sørge for at du drikker nok vann. Dette kan virke teller intuitivt, men drikker nok vann vil faktisk bidra til å regulere blærefunksjon.

Øk fiber inntaket å behandle overaktiv blære
Fiber er en flott og enkel behandling for overaktiv blære, fordi det hjelper fordøyelsessystemet. Du kan finne fiber i hele kornprodukter, grønnsaker og frukt. Legge fiber til kosthold vil hjelpe behandle overaktiv blære.

Trening blæren muskler for å behandle overaktiv blære
Mange anbefaler å trene blæren muskler for å behandle overaktiv blære. Dette innebærer ikke bare å styrke blæren muskler gjennom øvelser, men også holder din trang til å urinere å trene blæren til å vente. I begynnelsen, vent 5 minutter og langsomt øke tiden du vente med å trene overaktiv blære til å vente.

Tips og advarsler

  • Det finnes også piller og medisinske behandlinger tilgjengelig for å behandle overaktiv blære hvis hjem behandlinger er mislykket
  • Alltid kontakt med lege hvis aktiv blære forverres

Kosthold for Thyroid Pasienter

For skjoldbrusk pasienter, betaler oppmerksomhet til kosthold saker av to grunner. Først fordi skjoldbruskkjertelen styrer stoffskiftet, kosthold er viktig å opprettholde en sunn vekt til tross for skjoldbrusk unormalt. For det andre kan de mat valgene du gjør påvirker dine symptomer og hvordan medisinen virker. Selv om skjoldbrusk pasienter har ofte en vanskelig tid med vektendring, det er kosten valgene du kan gjøre som vil la deg styre din vekt og skjoldbrusk tilstand.

Hypotyreose og Vekttap

Vektøkning er et viktig symptom på hypotyreose (underactive skjoldbruskkjertelen), og selv etter at pasienter får behandling, mange rapporterer at vekttap er fortsatt vanskelig. Grunnen til dette er fordi en underactive skjoldbruskkjertelen betyr at stoffskiftet er bremset. Mary Shomon, forfatter av The Thyroid Diet, anbefaler at folk med hypotyreose følge en lav glykemisk indeks diett plan som er høy i fiber (se Ressurser for lave GI diett mat). Hun anbefaler også å spise flere små måltider gjennom dagen i stedet for tre store. Anne Wolf, MS, RD, en kostholdsekspert ved University of Virginia, sier at kalori begrensning er også viktig. Arbeid med legen din for å komme opp med et realistisk mål daglige kalori område som vil hjelpe deg å miste vekt health.

Hypertyreose og Jod

Personer med hypertyreose har det motsatte problemet som mennesker med en underactive skjoldbruskkjertelen. Hypertyreose akselererer stoffskiftet, slik at vekttap oppstår. Med alvorlig hypertyreose, kan det være vanskelig å holde vekten på et sunt nivå, og det kan være nødvendig å legge til kalorier. Ifølge Cleveland Clinic endokrinolog Mario Skugor, MD, bør hyperthyroid pasienter også ta hensyn til deres jod forbruk. Jod støtter skjoldbrusk hormon produksjon, så det å få for mye av det kan forårsake hypertyreose. Selv om du trenger å konsumere en betydelig mengde jod til å forårsake skjoldbruskkjertelen til å bli overaktiv, hvis du har hypertyreose, være forsiktig med mat som inneholder jod, som egg, sjømat og iodized bordsalt. Også unngå å ta jod kosttilskudd.

Foods å unngå

Ifølge Mayo Clinic, bør pasienter som tar medisiner for hypotyreose begrense sitt forbruk av soya som det kan forstyrre måten sine medisiner blir absorbert. Hyperthyroid og hypothyroid pasienter med skjoldbrusk lidelse er knyttet til autoimmune sykdommer har økt risiko for å utvikle cøliaki, en lidelse som gjør fordøyelsen av gluten vanskelig. Hvis du legger merke fordøyelsesbesvær eller kvalme etter å ha spist mat som inneholder hvete, bygg eller rug, ta kontakt med legen din for å få testet for cøliaki. Du må kanskje følge en glutenfri diett.

Forskjellen mellom Overaktiv blære og interstitiell cystitt

Forskjellen mellom Overaktiv blære og interstitiell cystitt


Personer med overaktiv blærer og interstitiell cystitt er plaget med hyppig vannlating. Men selv om begge forholdene vil føre noen til å ta ekstra turer på do, de to forholdene er svært forskjellige.

Overaktiv blære

Å ha en overaktiv blære er en medisinsk tilstand, noe som kan føre til hyppig vannlating og plutselig ukontrollert trang til å urinere.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en medisinsk tilstand som fører til hyppig og smertefull vannlating på grunn av små sår i blæren.

Årsaker

En overaktiv blære kan være forårsaket av mange faktorer, blant annet inntak av koffein, bekkenbunnsproblemer, høyt væskeforbruk og blære unormalt. Interstitiell cystitt på den annen side ikke har en kjent årsak. Alle IC pasienter har irritert blærer, men den utløsende årsaken er fortsatt ukjent.

Kronisk vs. helbredelig

Interstitiell cystitt er mulig å behandle, men det er kronisk uten kur. De fleste IC pasienter vil måtte være på blære-reparasjon medisiner, for eksempel Elmiron, og en spesiell syrefritt kosthold for en bulk av deres liv. En overaktiv blære på den annen side, kan herdes avhengig av den underliggende årsak. Medisiner som Detrol og bekkenbunnstrening kan hjelpe mange pasienter på bedringens vei når du arbeider med en overaktiv blære.

Konsultere legen din

Fordi interstitiell cystitt og aktiv blære har lignende symptomer, er det viktig for folk å kontakte sin lege dersom de opplever noen form for blæreproblemer.

Alkohol og overaktiv skjoldbrusk

Alkohol og overaktiv skjoldbrusk


Hypertyreose eller tyreotoksikose, oppstår når for mye thyroid hormon blir produsert i kroppen, noe som resulterer i en overaktiv skjoldbruskkjertel. Når dette skjer, kan du oppleve betydelige energi nivå endringer, svingninger i vekt og appetitt, forskjell i normal kroppstemperatur, racing hjerterytme og selv muskel eller felles endringer. Det er viktig å nøye overvåke en overaktiv skjoldbruskkjertel ved å behandle det med medisiner foreskrevet av legen din. Ta hensyn til kosthold og alkoholinntak, som alkohol kan forverre årsaker, symptomer og bivirkninger av hypertyreose.

Alkohol

Ditt immunsystem kan bli forstyrret av ytre faktorer, og tvinger den til å angripe skjoldbruskkjertelen og forårsake hypertyreose. Sjansene for at dette skjer er økt med mangel på mosjon, røyking og overdrevent forbruk av alkohol. Hvis du lider av alkoholisme og en skjoldbrusk tilstand, bør du vurdere at en tilstand kan påvirke den andre negativt. Overdreven drikking kan øke sjansene for å utvikle en overaktiv skjoldbruskkjertel.

Mood Swings

Humørsvingninger, spesielt i en person som ikke har en eksisterende humør lidelse, kan være en bivirkning av hypertyreose og blir forverret ved å konsumere alkohol. En overaktiv skjoldbruskkjertel kan indusere hypomani (uvanlig opprømt stemning), og årsaken mani, (alvorlig hypomani ledsaget av irrasjonell atferd). Når medisiner brukes til å kontrollere hypertyreose, disse symptomene vanligvis forsvinne.

Avhengighet

Thyroxine 4 eller T4, er hoved thyroid hormon. Svingninger i konvertering av T4 til Thyroxine 3, eller T3, kan påvirke deg ved å forårsake depresjon eller en oppmerksomhet underskudd. Forskere har funnet en sammenheng mellom alkoholavhengighet og skjoldbruskkjertelen ubalanse. Det frie universitetet i Berlin gjennomført en studie som konkluderte med at rotter som har hjerner produsert mer T3 fra T4 var mer avhengig av alkohol. Studien konkluderte med at mennesker som er mer utsatt for alkoholisme kan ha hjerner som produserer mer T3 fra T4.

PMS

Premenstruell syndrom (PMS) lider kan finne at en overaktiv skjoldbruskkjertel bidrar til PMS-symptomer. Kvinner som lider av PMS er mer sannsynlig å konsumere store mengder alkohol, som ironisk nok svekker immunforsvaret og kan påvirke skjoldbruskkjertelen videre.

Betablokkere

Rask puls er en vanlig bivirkning av hypertyreose, og mange pasienter med hypertyreose ta betablokkere for å senke blodtrykket og redusere kraften av sammentrekninger på hjertet. Hvis du tar betablokkere, være forsiktig med alkoholinntaket, som alkohol kan forstyrre med betablokkere og forverre din hypertyreose.

Kosten tips for overaktiv blære

En overaktiv blære fører til en umiddelbar og presserende behov for å urinere på grunn av en sterk sammentrekning av blæremuskelen. Tilstanden er en type av urininkontinens, fordi det kan føre til ukontrollert tap av urin. Om 16 til 17 prosent av voksne har overaktiv blære, ifølge National Association for Continence (NAFC), og tilstanden er mer vanlig hos personer over 40 år Endre visse aspekter av ditt kosthold kan bidra til å redusere problemene med overaktiv blære.

Diary

Du ønsker kanskje å starte en blære dagbok slik at du kan identifisere noen mønstre som er involvert med urin haster. I denne dagboken, vil du holde styr på all mat og væskeinntak samt spesifikke ganger du trenger for å urinere. Gjør ett kosttilskudd endring om gangen slik at du kan vurdere effekten.

Væskeinntak

Den NAFC anbefaler å drikke seks til åtte 8-oz. glass væske daglig. Det er best å spre inntaket utover dagen, fordi drikke store mengder på en gang kan føre til urin haster. Du bør redusere eller stoppe væskeinntak flere timer før sengetid for å hindre nattlige urin haster.

Betraktninger

Det kan være fristende å kutte ned på væskeinntaket i et forsøk på å redusere overaktiv blære symptomer. Lavt væskeinntak, men fører til høyt konsentrert urin, som kan irritere blæren foring og forverre problemene haster. Høyt konsentrert urin er også mer sannsynlig å fremme bakterievekst som kan føre til urinveisinfeksjoner. I tillegg kan lavt væskeinntak føre til forstoppelse, som setter press på blæren.

Drikkevarer

Vann er den ideelle drikke. Koffeinholdige drikker kan føre til problemer fordi koffein er vanndrivende og øker urinproduksjonen. Kaffe, te og mange brus inneholder koffein. Alkohol er en blære stimulant, i henhold til NAFC. I tillegg forklarer organisasjonen at å drikke drikker med kunstige søtstoffer øker urin haster og frekvens i forhold til å drikke sukkerholdig drikke eller de med ingen søtstoffer. Drinker med høyt sukkerinnhold, men også er forbundet med overaktiv blære symptomer.

Foods å unngå

Flere matvarer er forbundet med overaktiv blære symptomer. Disse inkluderer frukt og fruktjuicer, særlig sitrus, som nevnt av den cystitt og overaktiv blære (COB) Foundation. Tomat-baserte matvarer og krydret mat kan også utløse symptomer. Sjokolade er en annen mulig skyldige, da det inneholder koffein.

Tegn og symptomer på overaktiv skjoldbrusk

Skjoldbruskkjertelen er en del av det endokrine systemet. Det er i nakken, og er ansvarlig for å produsere, lagre og frigjøre hormoner i blodet. I noen tilfeller er skjoldbruskkjertelen aktiv og produserer for mye av hormonet tyroksin, som kan få fart på stoffskiftet. Aktiv skjoldbruskkjertel, som også kalles hypertyreose, kan være forårsaket av flere ting, blant annet medisiner og andre medisinske tilstander. Kvinner er 5 til 10 ganger mer sannsynlig enn menn for å utvikle en overaktiv skjoldbruskkjertel, ifølge National Endokrine og metabolske sykdommer informasjonsmøte. Når hypertyroidisme er identifisert, flere behandling alternativer er tilgjengelige, avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av tilstanden. Men for å bli diagnostisert, må man være oppmerksom på tegn og symptomer på overaktiv skjoldbruskkjertel.

Struma

Noen mennesker med en overaktiv skjoldbruskkjertel kan utvikle struma eller skjoldbrusk knuter som gjør forstørret kjertel synlig i nakken. I noen tilfeller kan de fysiske endringene bare vises som en svellet område på undersiden av halsen.

Vekt Endringer

Hypertyreose kan føre til at du mister vekt fordi forbrenningen virker raskere. Du kan gå ned i vekt selv uten endringer i kosthold eller fysisk aktivitetsnivå. Noen mennesker med en overaktiv skjoldbruskkjertel selv finne seg selv å miste vekt til tross for en økning i kaloriinntaket. I sjeldne tilfeller kan tilstanden føre til vektøkning.

Atferdsendringer

Når skjoldbruskkjertelen er overaktiv, kan du merke deg selv å ha flere humørsvingninger enn vanlig. Du er kanskje også mer irritable og kan være engstelig eller har angstanfall. Noen mennesker med hypertyreose har også problemer med å sove.

Hjerte

Hypertyreose kan også føre til en økning i hjertefrekvens, i noen tilfeller til mer enn 100 slag per minutt. Personer med en overaktiv skjoldbruskkjertel kan også oppleve en uregelmessig hjerterytme eller hjertebank.

Mage-tarmkanalen

Et annet tegn på en overaktiv skjoldbrusk er en endring i avføringsmønster, oftest opplever flere avføringer enn normalt. Noen mennesker kan også oppleve diaré.

Andre symptomer

Andre tegn og symptomer som kan utvikle seg når skjoldbruskkjertelen er overaktiv inkluderer økt svetting; økt varme følsomhet; muskelskjelvinger, som oftest i fingre og hender; muskelsvakhet; og tretthet. Hos kvinner, kan det også forstyrre menstruasjonssyklusen.

Riktig kosthold for Fibromyalgi syndrom

Fibromyalgi er en kronisk lidelse preget av utbredt smerte i hele kroppen. Det er antatt at fibromyalgi stammer fra en oversensitive sentralnervesystemet. Smerten i fibromyalgi voks og synker, med triggere som stress, mangel på søvn og dårlig kosthold. Fibromyalgi har ingen kur, men et riktig kosthold kan bidra til å kutte ned på mange av sine symptomer.

Tilsetningsstoffer

Visse tilsetningsstoffer forverre symptomene på fibromyalgi. Aspartam, også kjent som aspartam, bidrar til å stimulere NMDA, en smerte-reseptor i nervesystemet. Personer med fibromyalgi allerede har en overaktiv NMDA reseptoren, så inntaket av aspartam vil forverre denne situasjonen. MSG (mononatrium glutamin) og nitrater, tilsetningsstoffer som finnes i kinesisk mat og bearbeidet lunsj kjøtt, også utløse en tilsvarende reaksjon.

Koffein

Boost at koffein gir faktisk er villedende for mennesker med fibromyalgi. Selv om koffein kan gi noen rask energi, er det faktisk skadelig for dem fordi de er mer trøtt enn en normal person. Det er vanlig for en person med fibromyalgi å krasje etter koffein slites av, og føler bedøvet for en lang stund. Heldigvis, hvis du kutte koffein ut av kostholdet ditt, du faktisk vil merke en økning i energi innen en uke.

Matvarer

Meieriprodukter kan også forverre dine Fibromyalgi symptomer. Men noen mennesker trenger kalsium, så å kutte ut meieri helt er uklokt. Planter anses nightshades --tomatoes, poteter, paprika og aubergine er også tenkt å forverre symptomene på fibromyalgi, samt leddgikt. Igjen, disse grønnsaker er næringsrik, så det er best å prøve en utelukkelse kosthold. Klippe dem ut for en kort periode, og se hvordan du føler deg, før du skjærer dem helt fra kostholdet ditt.

Overaktiv blære & Pain

Overaktiv blære & Pain


En overaktiv blære (OAB) er forårsaket av ufrivillige sammentrekninger i blæren muskler, spørre det presserende behov for å urinere. Denne tilstanden kan være forårsaket av livsstil og kostvaner eller vises som et symptom på en annen medisinsk tilstand.

Smertefull blære

Smerter forbundet med en overaktiv blære kan være en indikasjon på interstitiell cystitt, også kjent som smertefull blære. Selv om de fleste mennesker lider av interstitiell cystitt opplever smerte og overaktiv blære, noen kan oppleve bare smerte eller bare OAB.

Symptomer

Symptomer på en overaktiv blære er plutselig behov for å urinere, ufrivillig vannlating eller tap av urin og urinering åtte eller flere ganger per dag.

Årsaker

En overaktiv blære kan være forårsaket av blærekreft, infeksjon, betennelse, blæresten, forstørret prostata, neurologiske sykdommer eller skader, eller høyt alkoholforbruk og koffein.

Risikofaktorer

Du kan være i fare for å utvikle en overaktiv blære hvis du er en eldre voksen, gravide eller nylig fødte, menopausal, overvektige, diabetiker eller har en urinveisinfeksjon.

Behandlinger

Behavioral OAB behandlinger inkluderer å redusere væskeinntaket, øke kostfiber og utføre Kegel øvelser. Alternativt kan legen anbefale medisinske behandlinger som botulinum toxin injeksjoner å lamme blæren muskler, anticholingeric medisiner for å slappe av blæren muskler eller kirurgi.

Forebygging

Vedta et sunt kosthold, trene regelmessig, å miste overflødig vekt, og unngå koffein og alkohol kan bidra til å forhindre eller redusere risikoen for OAB.

Om Kosthold og MS

Selv om leger og forskere har foreslått kosttilskudd endringer som en effektiv metode for behandling av multippel sklerose (MS), er det ikke noe bevis for at disse forandringer er virkelig effektive. Noen dietter, særlig de som er for høy i visse vitaminer, faktisk kan vise seg å være skadelig for MS pasient.

Dessverre er en av de mest vanlige bivirkninger av MS er vektøkning på grunn av en mangel på mobilitet. Til tross for funn om kosthold generelt, er det noen endringer i kostholdet MS-syke kan gjøre for å opprettholde optimal helse til alle tider.

Porsjonskontroll

For å opprettholde det beste nivået av helse til alle tider, er det viktig for deg å holde et tett øye på porsjonskontroll. Alt som selges i butikkene i dag, selv i fast food-restauranter, selges i utrolig store porsjoner. Hvis du er i stand til å kontrollere hva du spiser, vil du ha en enklere tid på klipping kalorier fra kosten for å opprettholde en sunn vekt, spesielt hvis du er mindre aktiv på grunn av tilstanden din.

Lese etikettene på pakkene før du gjør dine måltider. For eksempel kan du oppleve at varme opp en boks med kondensert suppe gjør nok til å tilfredsstille din appetitt. Hvis du leser kan, men vil du finne at det hele kan er utformet for å gjøre 2 1/2 fulle porsjoner. Multipliser kalori teller på kan med 2,5 og du vil raskt se hvor mange kalorier du egentlig spiser.

Kjøpe single-størrelse porsjoner av alt du spiser. Ikke "super-size" noen av dine måltider eller drikke. I butikkene, kjøpe enkelt porsjoner med ost, yoghurt og til og med lunsj kits. Du kan finne massevis av matvarer pakket i enkelt porsjoner, noe som gjør det enklere for deg å hente maten på rømmen uten å måtte stoppe og måle.

Du bør selvsagt måle porsjoner av maten du spiser. Pass på at du spiser 1/2 kopp kokte grønnsaker (eller 1 kopp rå) som en enkel servering. Størrelsen av et såpe representerer størrelsen av en 3-oz. kutt av kjøtt. Har en craving for iskrem? Et scoop på størrelse med en tennisball er en servering (ikke hele bollen).

Karbohydrater

Mens du kan bli fristet til å plukke opp en lav-karbohydrat diett for å administrere symptomer på MS, stoppe opp og tenke på nytt. Vi vet at karbohydrater øker insulin og kan i sin tur føre til vektøkning. Vi vet at å kutte karbohydrater fra kostholdet får kroppen til å bruke sine interne butikker for energi, noe som vil føre til at du mister vekt. Vi vet også at etter kroppen bruker opp de interne lagre av glykogen, vil du begynne å miste fett. Når kroppen begynner å brenne fett vil du produsere biprodukter som kalles ketoner som vil dempe appetitten og føre til at du spiser litt mindre.

Selv om disse er alle positive sider ved en lav-karbohydrat diett, er det noen spesielle hensyn hvis du har multippel sklerose. Ketoner, for eksempel, kan dempe appetitten, men de vil også gjøre deg sliten. De fleste mennesker med MS allerede kjemper tretthet, så en lav-karbohydrat diett vil bare gjøre dette symptomet verre. Tilleggs tretthet vil dermed legge til redusert mobilitet og kan føre til ytterligere vektøkning.

Pasienter med multippel sklerose ofte ta steroider for å kontrollere sine symptomer. Imidlertid redusert mobilitet og bruk av steroider kan føre til osteoporose. Lav-karbohydrat dietter har en tendens til å være høy i protein og lavt på kalsium, noen ganger også bidra til overmål kalsium tap.

Lav-karbohydrat dietter har også en tendens til å være lav i fiber. MS-pasienter har en tendens til å ha problemer med kronisk forstoppelse. Som sådan, må du innlemme rikelig med matvarer rike på fiber samt væsker i kostholdet ditt. Lav-karbohydrat dietter begrense frukt og grønnsaker du kan spise og slik reduserer fiber kilder du har tilgjengelig.

Som en MS-syke, må du tenke på dine langsiktige kosthold og vekt vedlikehold mål. Lav-karbohydrat dietter har en tendens til å begrense antall og type sunn mat du kan spise. Det kan være mer gunstig for din generelle helse å se del kontroll og telle kalorier enn det ville være å kutte ut en bestemt matvaregruppe helt.

Omega-3

Vi vet alle at noen fett, som mettet fett og transfett, er dårlig for kroppen vår, men at "gode" fettet, som flerumettet fett inneholder omega-3 fettsyrer, er faktisk bra for kroppen. Leger med National Multiple Sclerosis Society, som publisert på foreningens hjemmeside, har forsket på fordelene av omega-3 fettsyrer på MS-pasienter, og har funnet ut at de kan bidra til å kontrollere MS når det gjelder tilbakefall og remittering.

Studien fulgte 312 MS-pasienter. En gruppe tok 10 g fiskeolje per dag, mens den andre gruppe tok en placebo. Gruppen som tok fiskeolje daglig hadde mindre progresjon så langt som muskulær funksjonsnedsettelse ble bekymret. De som ikke tok p-piller hadde litt mer progresjon.

Omega-3 fettsyrer finnes i laks, makrell og annen fet fisk. De kan også bli funnet i linfrø olje, valnøtter og i pille eller supplement form.

Ikke legg til et omega-3 tilskudd til kosten din uten først å rådføre deg med lege. Omega-3 tilskudd kan ha en innvirkning på effektiviteten av andre legemidler du tar for å kontrollere dine MS-symptomer, antikoagulerende medisiner og noe du tar for å kontrollere diabetes. Legen din vil hjelpe deg å avgjøre om en fiskeolje supplement er et trygt tillegg til MS kosthold.

Multippel sklerose kosthold anbefalinger

Multippel sklerose er en sykdom i sentralnervesystemet som kan variere i graden av svekkelse det fører til pasienten. Men når et angrep treffer, er pasienten ofte sengeliggende i lange perioder. Mens de fleste medisinske fagfolk er enige om at MS er forårsaket av både miljømessige og genetiske faktorer, mange behandlinger fokus på kosthold i troen på at bearbeidet mat forårsaker mange medisinske problemer, inkludert MS.

Den Swank Diet

Den Swank Diet ble popularisert av Dr. Roy Laver Swank i "The Multiple Sclerosis Diet Book." Den Swank diett hevder å eliminere symptomene på MS ved å senke mettet fett, rødt kjøtt og meieri inntak, mens den øker mengden av fiskeolje i dietten.

Å følge Swank kosthold, ikke spiser rødt kjøtt for et år. Dette inkluderer alle biff og de mørkeste kjøtt av de tradisjonelt slankere kjøtt, som kylling og kalkun. Etter det første året, spiser ikke mer enn 3 oz. av rødt kjøtt per uke, selv om forbruket av rødt kjøtt er oppfordret til å være reservert for kun spesielle anledninger.

Den Swank diett forbyr også noen meieri som har 1 prosent smør eller høyere, og all bearbeidet mat som har noe mettet fett i det hele tatt. Reduser umettet fett på 20 til 50 gram per dag. Reduser mettet fett til mindre enn 15 gram per dag.

Konsumere daglige tilskudd av fiskeolje i form av fire kapsler med tran sammen med en multi-vitamin.

I sin bok, rapporterer Swank en 5 prosent dødelighet av pasientene som fulgte hans diett over en periode på 34 år. De som ikke følger hans diett opplevd en dødsrate på 85 prosent. Hans studie inkluderte mer enn 150 deltakere.

Andre dietter

I tillegg til Swank diett, har andre dietter blitt foreslått for å behandle MS. I motsetning til Swank diett, har de fleste av de gjenværende dietter har ikke blitt vitenskapelig dokumentert. I stedet er de avhengige personlige anekdotiske suksesshistorier fra MS-pasienter.

Mens hver diett er forskjellige, basert på de allergier av den enkelte pasient, har hver et par faktorer felles. De har også fasetter felles med Swank diett. Den store forskjellen er at fokus for Swank kosthold er på fett og mettet fett, mens andre dietter fokuserer på mulig følsomhet for matvarer.

Andre dietter oppfordrer pasienten til å konsentrere seg om å konsumere frisk frukt og grønnsaker. Ta produsere fra produserer delen, ikke fra hermetisert delen av dagligvarebutikk. Spis hvitt kjøtt og fiskeprodukter bare.

Eliminer bearbeidet mat. Dette inkluderer hvitt mel og behandlet sukker.

Eliminere noen matvarer som kan forårsake allergi. Rådfør deg med en lege for å ha en allergi test gjort om nødvendig. Spesielt eliminere matvarer som inneholder hvete, melkeprodukter, gjær og belgfrukter.

Migrene og kosthold

Migrene hodepine påvirke om lag 28 millioner mennesker som bor i USA. Det er anslått at migrene koste bedrifter $ 50 milliard per år fra fravær og medisinske utgifter, ifølge National Headache Foundation. Ingen vet hva som forårsaker migrene, men det synes å være en genetisk kobling. Personer med en genetisk predisposisjon har ofte omstendigheter eller triggere som forårsaker migrene.

Triggere

Et bredt spekter av ting kan utløse migrene. Noen av disse inkluderer: mangel på søvn, trøtthet, trening, sterkt lys, angst og stress. Miljømessige faktorer som vær eller høyden kan spille en rolle. Hos kvinner kan hormonell aktivitet øke sannsynligheten for en migrene. Diet kan også være en faktor.

Noen ganger, en trigger i seg selv er ikke nok til å forårsake en migrene, men den kumulative effekten av to eller flere vil føre til en.

Hold en dagbok

For å fastslå hva som forårsaker migrene, er det viktig å holde en dagbok. Den dagbok bør inkludere aktivitet knyttet til den ovennevnte listen trigger, så vel som en fullstendig matforbruk listen. Der det er hensiktsmessig, inkluderer merkenavn av maten du spiser. For eksempel ikke bare ta opp vin, men spesifisere type og merke av vin, som noen druer kan være problematisk, der andre ikke. I analysere dagboken, hvis en migrene ikke har funnet sted innen seks timer etter inntak av et næringsmiddel, er at maten mest sannsynlig ikke et problem, i det minste ikke i seg selv. Igjen vurdere behovet for flere triggere. Noen mennesker kan drikke vin på ferie når de er avslappet, men ikke når du arbeider eller i et stressende miljø.

Fasting

For mange som lider av migrene, er det viktig å spise regelmessig. Et fall i blodsukkeret kan utløse migrene. Dr. J. Gordon Millichap, i nevrologi ved Children Memorial Hospital ved Northwestern University Medical Center i Chicago, forteller at studier viser om lag 50 prosent av dem utsatt for migrene få en migrene hodepine etter 16 timer uten mat. Han antyder at migrenepasienter spise tre velbalanserte måltider om dagen. Han understreker at frokost ikke skal hoppes over, spesielt i tilfelle av barn. Hvis fasting er nødvendig av religiøse grunner, snakk med legen din om bruk av forebyggende medisin.

Potensielle Diet Triggers

Det finnes en rekke matvarer som for mange vil utløse en migrene. Betale hensyn til følgende matvarer i matdelen av dagboken. For de fleste vil disse matvarene ikke dukke opp som en allergi på en tradisjonell matallergi test. Ikke forsøk å kutte alle disse matvarene ut av kostholdet ditt, men vurdere dem som mistenkt i din matdagbok. Deretter kuttet de mistenkte seg så du teste hver enkelt.

Kjemikaliene som ofte er ansvarlig for å utløse en migrene er tyramin og andre aminer, koffein, mononatriumglutamat (MSG), nitrater, nitritter, aspartam, sulfitt, mat fargestoffer, tilsetningsstoffer og fettsyre.

Disse kjemikaliene er funnet i alderen ost, sterk ost, sitrusfrukter, spekemat, sjokolade, nøtter, fet mat, stekt mat, syltet sild, kylling lever, kjøtt og grønnsaksekstrakter, svinekjøtt, sjømat, hermetisk fiken, tørket frukt, bondebønner , tomater, koffeinholdige drikker, rødvin og øl.

Sunt kosthold

En lav-fett diett med komplekse karbohydrater kan bidra til å redusere alle aspekter av en migrene. Det er også viktig å spise regelmessig.

Spesifikke matvarer som kan være nyttig i kamp migrene inkluderer peppermynte, cayenne pepper, ingefær, fet fisk og fiskeoljer, hvitløk, havremel, og kalsium-rik grønnsaker som spinat, brokkoli og grønnkål, og magnesium-rik mat som spinat, hel korn og svarte bønner.

Vitaminer, mineraler og urter

Dr. Harvey B. Simon, førsteamanuensis i medisin ved Harvard Medical School og en lege ved Massachusetts General Hospital, forteller at studier har vist vitamin B2 eller riboflavin kan betydelig redusere antall migrene opplevd. Men denne vitamin reduserer ikke alvorligheten eller varigheten av migrene led.

I tillegg har studier vist magnesium kosttilskudd er effektive i å lindre migrene smerte, spesielt med kvinner som lider et hormon endring som utløser migrene.

Den urtemedisin feverfew er også effektivt for noen, men overforbruk kan føre til rebound hodepine.

Grunner for en overaktiv blære

Grunner for en overaktiv blære


En overaktiv blære manifesterer som ukontrollerbare oppfordrer til å urinere. En overaktiv blære kan føre til tap av kontroll over vannlating eller inkontinens; vedvarende følelse av behovet for å urinere, i overkant av åtte ganger om dagen eller behovet for å vekke to eller flere ganger i løpet av natten for å late vannet, en tilstand som kalles nokturi. En overaktiv blære kan ha en rekke systemiske årsaker, fra mild til alvorlig - det kan være en bivirkning av visse medisiner, og det kan være en advarsel tegn på kreft. Det er viktig å søke medisinsk hjelp for å sikre riktig diagnose og få riktig behandling for det underliggende problemet.

Nevrologiske lidelser

I noen tilfeller kan nevrologiske lidelser forstyrre kroppens kommunikasjon for å kontrollere blæren funksjon. Hjernen din forteller blæren det er fullt, og blæren reagerer ved å tømme innholdet når det når omtrent tre fjerdedeler av sin kapasitet. Slike nevrologiske lidelser som Parkinsons sykdom forstyrre hjernens nervebaner, og hjernens signal til blæren ikke fungerer riktig, noe som kan føre til en overaktiv blære.

Diabetes

I noen tilfeller, kan diabetes tilskrives symptomer på en overaktiv blære. Som diabetes utvikler seg, kan det føre til ødelagte nerver. Hvis diabetes står ubehandlet, kan de nervene som styrer signalene til blæren blir forstyrret av sykdommen, som kan da føre til blære-relaterte komplikasjoner. Den diabetiker kropp, spesielt hvis ubehandlet, prøver også å kvitte seg med overflødig glukose, som også kan føre til en strøm i overkant urin og be behovet for å urinere oftere.

Infeksjoner

Infeksjoner som en urinveisinfeksjon kan simulere symptomer på en overaktiv blære. Når bakteriene begynner å bygge opp i urinveiene, kan komplikasjoner oppstå som et resultat som føler behovet for å urinere hele tiden eller smertefull vannlating. Hvis urinen er overskyet, er en feber stede, eller blod er i urinen, bør du søke lege for en riktig diagnose og starte behandling.

Medisiner

Noen anvendelser av visse medikamenter kan føre til at blæren til å øke urinproduksjonen. Mens enkelte medisiner fremme blæren aktivitet, mens andre kan kreve eller oppmuntre et høyere inntak av væske, som også kan føre til økt vannlating. Medisiner som kan forstyrre blærefunksjonen inkluderer antidepressiva, beroligende midler, diuretika og narkotika.

Prostata Problemer

For menn, kan en overaktiv blære være et resultat av en av tre nedbrutt relaterte problemer: postatitis (betennelse i prostata), benign prostatahyperplasi (forstørrelse av prostatakjertelen), eller prostata kreft behandlinger (noen behandlinger kan føre til lekkasje urin). I noen tilfeller kan behovet for å urinere blir hyppig, vanskelig, eller smertefull, og blodet kan bli funnet i urin. Disse symptomene kan være tegn på prostatakreft, og riktig medisinsk diagnose og behandling bør søkes umiddelbart.

Komplikasjoner

Hvis venstre ubehandlet, kan frekvensen i vannlating føre til blandingsinkontinens der urgeinkontinens er kombinert med stressinkontinens. Stressinkontinens refererer til tap av kontroll over vannlating når du anstrenge deg, enten gjennom trening eller når du hoster eller ler. Urgeinkontinens refererer til følelsen eller behovet for å urinere som er sammen med den manglende evne til å kontrollere urinering.

Hvordan få overaktiv blære behandling og medisiner

Overaktiv blære (OAB) er en medisinsk tilstand som kan føre til forlegenhet og frustrasjon. De viktigste symptomene på overaktiv blære er det haster å urinere og følelsen av at du må bruke toalettet ofte. For noen mennesker overaktiv blære kan forstyrre deres søvnmønster, samt deres sosiale liv på grunn av at det haster og hyppighet av behovet for å urinere. I tillegg vil noen mennesker har sporadisk ulykker ofte referert til som å være inkontinent.

Hvordan få overaktiv blære behandling og medisiner

•  Hold en tisse journal. Det høres kanskje latterlig, men hvis du skriver ned de gangene du går på do, føler trang til å gå plutselig, har en ulykke eller blir plaget av noen av disse symptomene så du kan være i stand til å avdekke et mønster. Sørg for å inkludere dato, tid og sted, det vil si en restaurant eller hjemme, hvor trang til å gå treffer deg. Det er også nyttig å skrive ned om du var i stand til å tisse mye eller om det føltes som du virkelig måtte gå, men bare gikk litt. Et symptom på overaktiv blære er blæren sende en tidlig varsling tegn på at kroppen din er klar til å avlaste seg selv, men det kan ikke alltid være klar.

Lag en mat logg eller journal. Skriver dette ned på samme sted som din daglige tisse journal vil være nyttig for å se om det er noen mønstre. Sørg for å inkludere hva du drikker, inkludert mengder vann og alkohol. De fleste folk ikke innser hvor mye vann som vi tar i løpet av dagen bare gjennom mat alene.

Å føre matdagbok kan være en måte å finne årsaken til overaktiv blære. Det er mat og drikke som er naturlige diuretika (øke mengden av urin kroppen excretes) som te, koffein og vannmelon.

Gjør en avtale for å se din lege. Ta loggene med deg til legetimen, slik at du kan diskutere grundig hvilke symptomer du opplever og hvordan de påvirker livet ditt. Noen ganger virker det ene problem i medisin, er mangelen på en pasients evne til nøyaktig å være i stand til å beskrive problemet følt i kroppen. Når dette skjer behandling foreskrevet er kanskje ikke den mest passende eller omfattende fordi verken lege eller pasient har grundig vært i stand til å diskutere saken. Det er der dagbok om hvor mye du tisser, den forstand eller haster, tid på dagen, og en logg over hva du spiser kan være svært nyttig og tidsbesparende for både deg og legen din. I tillegg, det sparer penger fordi du kan godt spare deg selv en ekstra avtale ved å gå veldig forberedt.

Les om alle medisiner for overaktiv blære. En av de største bivirkninger av disse medikamentene er tørr munn. Noen ofte foreskrevet medisiner for overaktiv blære er Ditropan, Detrol og Enablex. Selvfølgelig, de generika av disse medikamentene er mest sannsynlig de som dekkes av forsikringen din. Ditropan som også går Oxybutynin som en generisk har en ganske betydelig andel av mennesker som opplever tørr munn. Hvis du og legen din kan bestemme at en overaktiv blære medisiner er noe verdt å prøve så sørg for å fortsette å holde vannlating loggen når du er på medisiner. Sørg for å skrive ned noen bivirkninger som du kan oppleve mens du tar OAB medisiner selv om du tror at det er irrelevant. Før du tar noen medisiner husk å fortelle legen og apoteket om andre piller, vitaminer, over-the-counter medisin, og / eller kosttilskudd som du tar, slik at du kan unngå mulige interaksjoner. Dette gjelder særlig for eldre mennesker som kanskje ikke engang klar over at deres medisiner forårsaker dem bivirkninger. Hjelp dem å overvåke sine resepter og sørge for at de er trygge. Se ressursene nedenfor for informasjon om hvordan du kontrollerer reseptbelagte og supplement interaksjoner.

Bruk egenomsorg og behandling rettsmidler så mye som mulig. Drikk vann! Dette kan virke counterintuitive, men en ting som faktisk fører til overaktiv blære symptomene forverrer seg er når urinen er for sterk fordi personen ikke bruker nok vann. Den sterke urin er surt og kan irritere blæren og urinrøret gjør trang til å gå sterkere. Unngå krydret mat kan hjelpe også fordi de kan være vanskelig på både magen og blæren.

Bruk øvelser for å øke musklene i bekkenbunnen. Når du føler trang til å urinere flex musklene som du ville som om du kommer til å "hold it" i et minutt. Praktisere dette vil styrke musklene dine og gi deg mer kontroll og følelse av fred over frykten for lekkasje. Du kan også prøve å holde urinen for en litt lenger når du kontraherer musklene dine til å forsøke å omskolere muskler og hjerne. Dette bør trolig bli praktisert hjemme selv slik at du vet at hvis du ikke kommer til å være i stand til å stoppe fra å måtte tømme blæren så kan du trygt gå.

6. Vær proaktiv. Når du blir kjent med overaktiv blære / inkontinens symptomer, og når de er verre, hva øker og reduserer dem, og så videre vil du ha mer kontroll over livet ditt. Det kan aldri være den perfekte løsningen for denne tilstanden. Noen mennesker opplever at iført en absorberende pute eller Avhenger hvis problemet er mer alvorlig. Disse kan bare brukes om natten hvis dette er den tiden av døgnet som er det vanskeligste. Stoppe store mengder væske om tre til fire timer før leggetid kan hjelpe hvis du får opp ofte over natten for å tisse. Hvis du begrenser dine væsker om natten så sørg for å drikke mye i morgen og ettermiddag. Starter dagen med et glass vann er veldig sunt på mange måter.

Hint

  • Hvis du har Medicare Part D forsikring avhengig transportøren de kan gjøre deg prøve minst to generiske medisiner før godkjenne et navn merkevare medisiner som Detrol LA. Du kan anke denne avgjørelsen etter å ha prøvd medisiner. Arbeid med legen din om dette, og holde kontakten med ditt forsikringsselskap. Dette kan være den samme for andre resept dekning planer. Den politikk fastslår du må prøve andre medisiner, men sier ikke hvor lenge, så når du starter opp på nye medisiner er det en god idé å bare få en liten mengde medisin i tilfelle bivirkninger er utålelig.
  • Se dine eldre kjære som tar medisiner for overaktiv blære. Bivirkninger av disse medikamentene kan være overdrevet i dem og også kan skape en farlig kombinasjon hvis de er på andre medisiner som forårsake døsighet og svimmelhet.
  • Dette tar ikke plassen til legen din.

Kosthold og høye triglyseridnivåer

Høye triglyseridnivåer kan være en budbringer av koronarsykdom, men en slik diagnose trenger ikke ha deg følelsen som om sverd Damocles henger over hodet. Den gode nyheten er at kan senkes triglyseridnivåer effektivt med flittig oppmerksomhet til kosthold.

Triglyercides

Triglyserider er alltid naturlig tilstede i kroppen din til noen varierende grad, som de er den kjemiske formen som mest fett eksisterer. Selv om de er i en form av fett, kan triglyserider også bli dannet fra andre energikilder, så vel som karbohydrater. Triglycerider er enten lagret i fettceller for senere bruk, eller mobilisert inn i blodet i kroppen for å gi energi.

Triglyserider og hjertesykdom

Det bør først bemerkes at triglyserider ikke direkte forårsake hjertesykdom. Forhøyede triglyseridnivåer er bare en markør som betyr en økt risiko for koronar dysfunksjon. Mens vitenskapen har ennå ikke fullt avdekke årsakene til koblingen mellom triglyserider og hjerteproblemer, så det er en sammenheng, ville det behoove deg å fokusere på å senke triglyseridnivåer som har vært ansett overdreven.

Triglyserider og Low Carb

Ifølge en studie ved Duke University, enkeltpersoner etter en lav carb diett i seks måneder viste både en økning i HDL nivå ("gode" kolesterolet) og en nedgang i triglyseridnivåer sammenlignet med en kontrollgruppe. Triglyseridnivåer falt med 74,2 poeng i lav carb gruppen, sammenlignet med en endring av 27,9 poeng for kontrollgruppen. Dermed er en lav carb diett en god innsats for å redusere triglyseridnivåer.

Low Carb Livsstil

I studien, low carb dieters fulgte en ekstremt lav carb tilnærming (mindre enn 20 gram per dag ved starten av studien), mer beslektet med Atkins enn andre "høyere low carb" dietter. Å gjenskape effekten av studien, vil du ønsker å gjennomgå den samme strategien.

Følgende Atkins

Å følge Atkins planen, vil din carb grensen for de to første ukene være på mindre enn 20g per dag. Dette vil tillate kroppen å få bytte inn i ketose, en fettforbrennende tilstand som mange av dietten fordeler er utledet. Etter de to første ukene, doble din carb teller til 40g per dag, og pass på å konsumere majoriteten av karbohydrater fra grønnsaker og frukt (unntatt elementer som bananer og mais, som er overdrevet sukkerholdig). Etter seks måneder på denne planen, har triglyseridnivåer sjekket igjen, og du vil sannsynligvis bli gledelig overrasket over forskjellen.

Sunt kosthold å krympe Fibroids

Fibroids er ikke-cancerous livmor svulster. De består av uterine muskelceller som vokser i klumper unormale. De kan vokse i livmorveggen, eller utenfor livmoren, eller inne i selve livmorhulen. Fibroider kan variere fra den størrelse med en ert til størrelsen av en full-term baby. De er lydhøre for østrogen hormon og kan vokse i løpet av en kvinnes fruktbare år.

Unngå Beef og Dairy

Utviklingen av en fibroid er kompleks. Ifølge Dr. Andrew Weil, kan kostholdet spille en rolle i å hjelpe krympe livmor svulster fordi det bidrar til mengden østrogen som sirkulerer i kroppen din. Å miste vekt kan også hjelpe krympe livmor fibroids fordi østrogen er også produsert i overdreven kroppsfett. Men, unngå visse matvarer som inneholder tilsatt hormoner, vanligvis østrogen kan ha en innvirkning på hormonelle nivåer. Siden biff er kjent for å ha hormoner lagt til det og høye nivåer av fett, unngå er det sterkt anbefalt. Dette omfatter også å utelate full fete meieriprodukter, som smør og ost, med mindre de har økologisk produsert.

Reduser inntak av kaffe

Redusere mengden av kaffe i kostholdet kan ha en betydelig innvirkning på krympende fibroids. Forbruker 4 til 5 kopper daglig av din favoritt kaffe faktisk øker østrogennivået, utløser fibroid vekst. En studie utført i 2001 i tidsskriftet Fertility and Sterility viste at kvinner som spiste 500 mg koffein daglig, tilsvarende 4 til 5 kopper, produsert 70 prosent mer østrogen enn kvinne som drakk en kopp om dagen. Mens det kan være vanskelig for noen kvinner å slutte koffein, er den gode nyheten at bare redusere kaffeforbruket kan gjøre en forskjell i østrogennivået.

Høy Fiber

Kanskje det viktigste skrittet for å krympe livmor fibroids er å spise fiber rik på fytoøstrogener. Fytoøstrogener er plante østrogen som binder seg til samme celle kroppen din gjør. Ved å konkurrere med østrogen kroppen allerede gjør, forårsaker fytoøstrogener en reduksjon i østrogennivåer. En studie viste at når kvinner med den gjennomsnittlige amerikanske kostholdet byttet sitt kosthold av 12 g fiber daglig til 40 g daglig, var det en 36 prosent reduksjon av blod østrogen nivå fra 8 til 10 uker. Kilder til fytoøstrogener blant annet soya, soyaprodukter, linfrø og nøtter. Ved å gjøre disse enkle endringer, kan du redusere østrogennivået i blodet og dens innflytelse på fibroid.

Epilepsi kosthold for barn

Den epilepsi eller ketogen diett for barn er en høy-fett, lav-karbohydrat diett som kan lykkes i å kontrollere anfall uten medisiner. Det krever tilsyn og overvåking av en lege og kostholdsekspert og kan være utfordrende å vedlikeholde.

Epilepsi Symptomer og Diagnose

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som involverer gjentatte, spontane anfall. Risikofaktorer inkluderer en familiehistorie med epilepsi, hodeskade eller annen skade hjernen. Anfall kan variere fra petit mal - korte blundere i bevissthet - til tonisk-kloniske anfall, som forårsaker voldsomme muskelsammentrekninger og tap av bevissthet. Diagnosen er vanligvis laget av electroencephalograph (EEG), leder CT og MRI.

Ketogen diett for barn

Ketogen diett, først brukt i 1920 og 1930 for å kontrollere anfall hos barn, er å nyte en oppblomstring i popularitet som et alternativ behandling for barn med vanskelige å kontrollere epilepsi. Resultater fra en studie ved Johns Hopkins, der forskere studert effekten av diett på 150 barn med vanskelige å kontrollere epilepsi, bidratt til å reetablere dietten som et mulig middel til å kontrollere anfall. I studien, publisert i Pediatrics tidsskriftet i 1998, fant forskerne at etter tre måneder, forble 83 prosent av barna på diett; over en tredjedel av dem - 34 prosent - hadde en 90 prosent nedgang i beslag. Etter et år, forble 55 prosent på diett, med over en fjerdedel av dem - 27 prosent - opplever en 90 prosent nedgang i anfallsfrekvens. Syv prosent var anfallsfrie. Ketogen diett krever barnet til å innta fire ganger så mange kalorier fra fett - typisk fra smør, majones eller krem ​​- som fra protein eller karbohydrater. Begrense mengden karbohydrater tvinger kroppen til å brenne fett for energi, og dette dietetically indusert tilstand av faste - også kalt ketosis-- undertrykker anfall. Selv om det høres lik andre høy-protein dietter, som Atkins diett, er det ikke en diett for deg og barnet ditt til å gjennomføre uten medisinsk tilsyn. Ifølge Dr. Solomon L. Moshe, direktør for klinisk nevrofysiologi og barn nevrologi ved Albert Einstein College of Medicine i New York, må barnets familie jobbe tett med både en lege og en kostholdsekspert for diett for å være effektive og trygge, Web MD
rapporter.

Betraktninger

Hvis barnet ditt har vanskelige å kontrollere epilepsi - mer enn to anfall i uken, til tross for hensiktsmessig medications-- og er eldre enn 1, kan det være lurt å spørre legen din om han er en god kandidat til ketogen diett. Resultatene av kosten er oppmuntrende, men du bør være oppmerksom på at det er utfordrende for både foreldre og barn likt. Siden kostholdet er nøye kalibrert for hvert enkelt barn, må du veie og overvåke alt han bruker, helt ned til mengden av karbohydrater i sin tannkrem og være klar over at de minste avvik - selv cookie smuler - kan resultere i en anfall. Du vil også måtte gi supplerende vitaminer og kalsium i tillegg. Hvis barnet ditt er veldig ung og har ikke utviklet sterke smak i mat, kan dette kostholdet være lettere for ham. Du kan bekymre barnets kolesterol på denne dietten. Mens barn på denne dietten har høyere kolesterolnivå, tar skade fra høy-fett diett år å samle; barnet ditt kan bare trenger å være på ketogen diett for et par år.
Hvis du er disiplinert nok til å måle og styre matinntaket - samt kreative nok til å hjelpe barnet å takle slike potensielle fallgruvene som Halloween, bursdager, og spilletid på venners hus - ketogen diett bare kan være det rette svaret.

Forholdsregler

Aldri justere eller begrense barns kosthold å etterligne ketogen diett uten direkte tilsyn fra en lisensiert lege. Følg alle legens ordre om både kosthold og reseptbelagte medisiner for barnet ditt.