Digidexo.com

tolke blodprøveresultater

Hvordan du skal tolke blodprøveresultater

Blodprøveresultater kan være svært komplisert å sortere gjennom hvis du ikke har noen medisinsk opplæring. Ideelt sett bør du diskutere dem med legen din, spesielt hvis du har noen resultater som faller utenfor normalområdet. Når det er sagt, hvis du har unormale verdier, betyr det ikke nødvendigvis at du har et medisinsk problem. Dine resultater kan være unormal på grunn av slike faktorer som kosthold, fysisk aktivitet, alkoholforbruk, reseptbelagte og ikke-reseptbelagte stoffet forbruk som vitaminer, alder og kjønn

Bruksanvisning

Hvordan du skal tolke blodprøveresultater

Tolke resultatene av glukosenivået ved å fastslå om det faller utenfor normalområdet. For en fastende glukose test, er normalområdet 60-99 mg / dl. En fastende glukosenivå 126 mg / dl eller høyere er indikativ for diabetes.

Finn ut om testresultatene inkludere elektro teller. Den del av testresultatene som indikerer elektrolytter henviser både til kalium, natrium, og CO2-nivåene. Disse nivåene kan falle utenfor det normale området hvis du er på medisiner eller har en sykdom eller skade. Eksempler på dette er vanndrivende eller hjerte piller (påvirker kaliumnivået), diabetes medisiner (påvirker natrium nivåer) og metabolske forstyrrelser, nyresykdom, og ukontrollert diabetes (påvirker CO2-nivå).

Etabler din Blood Urea Nitrogen (BUN) nivå. En høy verdi kan tyde på at nyrene ikke fungerer som de skal, men dette kan også være forårsaket av en høy protein diett eller anstrengende trening. Hvis du er gravid, vil Bolle nivå falle under normalområdet.

fastslå om dine enzymverdier er på grunn av din livsstil eller et forhåndsdefinert medisinsk tilstand. Hvis du har høye enzymverdier, kan dette tyde på høyt alkoholforbruk, samt en rekke medisinske tilstander. For eksempel, hvis din CPK (et enzym) nivåene er høye og du ikke har hatt et hjerteinfarkt i løpet av de siste 3-4 timer, kan du ha en skjelettmuskelsykdommer.

Mål kolesterolet ved å måle om det er over den sikre grensen. Low Density Lipoprotein (LDL) er det "dårlige" kolesterolet som ideelt sett bør være mindre enn 130 (100 er bedre). En LDL verdi høyere enn 160 er ansett som en høy risiko. På den annen side, High density lipoprotein (HDL) - det "gode" kolesterolet - bør ideelt sett være en høy verdi, som HDL beskytter mot hjertesykdom. Triglyserid er en annen blod fett.

Tips og advarsler

 • Noen vanlige akronymer som refererer til blodprøver er CBC, eller Complete Blood Count, CMP, eller Complete Metabolsk Panel, og TSH, eller Thyroid hormon.
 • Å ha unormale testresultater betyr ikke nødvendigvis at du har en medisinsk tilstand; være sikker på å få en medisinsk faglig råd.

Hvordan tolke blodprøveresultater for Progesteron

Progesteron er et hormon som produseres av eggstokkene og morkaken av en menneskelig kvinne. Dette hormonet er ansvarlig for utarbeidelsen av livmor lining å forankre et egg når den er befruktet av sperm. Når befruktning ikke skjer, progesteron nivåer slipp og menstruasjonsblødning begynner. Progesteron er også en god indikator av svangerskapet, siden den øker over 10 ganger i løpet av graviditet. Er det også en indikator for blødning i livmoren. Det er viktig å lære å tolke din progesteron blodprøve.

Hvordan tolke blodprøveresultater for Progesteron

Skaff laboratoriet rapporten. Søk etter ordet "progesteron." Hvis det er inne i normalområdet, så det betyr at du har eggløsning og er klar til å forsøke å bli gravid. Det normale området for før eggløsningen er mindre enn 1 ng / ml (nanogram per milliliter) og 5 til 20 ng / ml for mid-cycle fase.

Se etter uregelmessigheter i de andre laboratorieprøver bortsett fra progesteron. Disse er alle tilkoblet, og vil bestemme den normale eller unormale av progesteron verdier. Hvis alle testene er utenfor normalområdet, så er det en feil. Dette betyr at blodprøven må gjentas. Ta med resultatene tilbake til legen din.

Se på resultatene og finne ut om dine progesteron nivåene er unormalt høy. Høye nivåer indikerer en falsk graviditet eller binyrene dysfunksjon. Overforbruk av kosttilskudd som vitamin C kan føre til et unormalt høyt antall. Hvis du mistenker at du har tatt et overskudd av vitamin C, må du kanskje gå tilbake til legen din for å gjenerobre progesteron test.

Finn ut om din progesteron nivåene er svært lave. Unormalt lave nivåer av progesteron indikere eggløsningsproblemer eller en mulig spontanabort. Det kan også føre til søvnløshet og ekstreme humørsvingninger. Må ta kontakt med lege hvis du oppdager at progesteron nivåene er for lave.

Søk etter hormonet "østrogen" i laboratorierapport. Normalt verdiene av østrogen og progesteron er alltid balansert. Det vil være vanskelig å tenke om en er høyere enn den andre. Varierende resultater kan også bety at du har hormonell ubalanse som kan føre til konstant besvimelse. Ta kontakt med din lege hvis du finner en ubalanse mellom østrogen og progesteron.

Hint

 • Du kan lett finne noen unormale testverdi i laboratoriet rapporten, siden de alltid vil bli markert eller fet skrift.

Hvordan du skal tolke MPV blodprøveresultater

Hvordan du skal tolke MPV blodprøveresultater


Blod arbeid inneholder mange markører som bidrar indikerer underliggende helseproblemer. MPV representerer det midlere blodplatevolum; blodplater varierer i størrelse, med små blodplater er større enn eldre. Blodplater er avgjørende for å helbrede og beskytte epiteliale lag rundt organer og i huden. Forstå dine blodprøveresultater vil hjelpe deg å bedre forstå forklaringer av legen din.

Bruksanvisning

•  Få tak i en kopi av dine blodprøveresultater.

2 Lete markøren "MPV" på rapporten fra resultatene. Normale blodplatetall i området fra 150.000 til 350.000, og en normal MPV er i 7,5 til 11,5 rekkevidde. Alt under 7 eller over 12 er grunn til bekymring.

Sammenlign resultatene til normalområdet. Mange laboratorier vil skrive normalområdet ved siden av selve testen.

Finn ut om MPV er høy, muligens noe som tyder på høyt blodtrykk eller andre hjertesykdommer.

Bestem hvis nivået er lavt. Lav MPV kan foreslå store helsemessige problemer som leukemi, HIV eller benmargskreft. Ekstremt lave MPV nivåer skape en stor risiko for at en pasient vil ha clotting problemer i en akutt situasjon.

Tips og advarsler

 • Alltid konsultere med en lege om riktig tolking MPV og hele blodprøveresultater. Blod arbeid har ofte falske positiver og negativer basert på en rekke faktorer. Ikke overreagere til å konsultere med en lege.

Hvordan Les Pediatric blodprøveresultater

Hvordan Les Pediatric blodprøveresultater

Pediatric blodtestresultater er ofte annerledes enn voksne resultater, som verdiene vil variere avhengig av alder, vekt og andre faktorer. Hver uavhengig lab kan ha ulike verdier også. Les resultatene basert på hva lab definerer som et normalt nivå.

Hvordan Les Pediatric blodprøveresultater

•  Gjør deg kjent med de riktige vilkår for ulike typer blodverdier, eller antall av hver type celle. CBC (Complete Blood Count) er en av de vanligste typene av pediatriske blodprøver. Normale verdier inkluderer: Hematokrit (30 til 40 prosent); Hemoglobin (10 til 13 g / dl); Hvite blodceller (3000 til 10.000 celler / MCL); og blodplater (170,000 til 380,000 / mm3).

Finn og les glukose rekkevidde, en annen svært vanlig blodprøve for barn som brukes i screening for diabetes. Normalområdet for pediatrisk glukose er 60 til 100 mg / dl. Glukose er ofte klassifisert med kolesterol, som har et normalt område på 80 til 200 mg / dl hos barn.

•  Bestem elektrolyttbalanse, noe som er viktig for blod og cellefunksjon. Normale elektrolytt verdier er Bikarbonat (24-34 mEq / L); Kalsium (08.08 til 10.04 mg / dl); Klorid (97-106 mmol / L); Magnesium (1.3 til 2.3 mg / dl); Fosfat (3,2 til 5,7 mg / dl); Kalium (3.6 til 5.2 mmol / L); og Natrium (135-144 mmol / L).

Forstå leverfunksjon blodprøver. Normale resultater inkluderer Bilirubin (null til 1,4 mg / dl totalt, null til 0,4 mg / dl direkte) og ammoniakk (11-35 mcg / dl).

Les nyrefunksjon blodprøveresultater. Normalområdet inkluderer BUN (Blood Urea Nitrogen) ved 5 til 18 mg / dl og Kreatinin på under 0,5 mg / dl.

Hint

 • Mange lab resultater er forkortet til måling per beløp. Celler per mikroliter er forkortet til celler / MCL. Andre forkortelser er notert på treff som: gm / dl - gram per desiliter IU / L - internasjonale enheter per liter mcg / dl - mikrogram per desiliter mEq / L - milliekvivalenter per liter mg / dl - milligram per desiliter mm3 --millimeters cubed U / L - enheter per liter
 • Det er viktig å verifisere pediatriske blodprøveresultater med helsepersonell. De individuelle resultatene kan variere og må tolkes av en profesjonell.

Glukose Serum blodprøveresultater

Glukose Serum blodprøveresultater


Den serumglukosetest blir benyttet for å detektere hyperglykemi, hypoglykemi, pre-diabetes og diabetes. Det finnes en rekke forskjellige tester som benytter serumblodglukosetestresultater for å diagnostisere disse betingelser.

Fakta

Å bestemme hva glukose serum blodprøveresultater bety avhenger av testen blir administrert. Vanlige glukoseblodprøver omfatter oral glukosetoleransetest (OGTT) og fastende plasmaglukose (FPG) test.

Normale resultater

Serumglukosetestresultatene over 70 mg / dl, og under 100 mg / dl på både OGTT og FPG testen anses normalt, i henhold til American Diabetes Association.

Hypoglykemi

Hypoglykemi er en tilstand i hvilken blodsukkeret er for lav. Serum blodsukker nivåer under 70 mg / dl kan tyde på hypoglykemi. Men tilleggskriterier, i henhold til Whipple Triad, må være oppfylt før denne diagnosen kan gjøres.

Pre-Diabetes vs. Diabetes

Diabetes er diagnostisert på blodglukosenivåer på over 199 mg / dl på OGTT og mer enn 125 på FPG test. Pasienter som blodsukker test resultatene er over 100, men under minimumskriteriene for diabetes anses pre-diabetiker.

Betraktninger

Bare din lege kan riktig tolke lab resultater basert på dine individuelle omstendigheter. Folk som mistenker at de har et problem med serum blodsukker bør se en lege umiddelbart for å unngå farlige komplikasjoner. The American Diabetes Association talsmenn testing av serum blodsukker minst to ganger for å bekrefte en diagnose av diabetes.

Hvordan forstå Rubella antistoff blodprøveresultater

Røde hunder er en virussykdom, også kjent som tysk meslinger eller tre-dagers meslinger. I USA, er barn vanligvis vaksinert for Rubella før de når fem år. Når en kvinne blir gravid, eller ønsker å bli gravid, vil hennes lege ofte bestille en Rubella antistoff test for å sikre at de har en tilstrekkelig mengde, eller titer, av antistoffer i deres immunsystem. Hvis en kvinne blir smittet med røde hunder virus når du er gravid, er det mulig for fosteret å kontrakt sykdommen, og stå i fare for fødselsskader, dødfødsel og spontanabort. Det er viktig å forstå Rubella antistoff blodprøveresultater for å vurdere risikoen for å bli smittet med viruset.

Hvordan forstå Rubella antistoff blodprøveresultater

Hvordan forstå Rubella antistoff blodprøveresultater

•  Forstå at en Rubella antistoff test er å sjekke ditt immunsystem for noen lagret Rubella antistoffer. Antistoffer er proteiner som produseres av kroppen, også kalt immunglobuliner, som vil beskytte deg mot å bli smittet med et bestemt virus eller sykdom, bør du bli utsatt for det. Legemet produserer forskjellige antistoffer for forskjellige sykdommer.

Finn dine testresultater for Rubella antistoff test. Det bør være to typer av antistoffer som ble testet, IgM-antistoffer som test for Rubella en aktiv infeksjon, og IgG-antistoffer som test for immunitet mot sykdommen.

Bestem resultater for dine IgM antistoffer. Det bør leses positiv eller negativ. Et positivt resultat betyr at du i dag har en aktiv rubellainfeksjon, og kroppen din er aggressivt å kjempe mot sykdommen. Et negativt resultat indikerer at du ikke har en aktiv rubellainfeksjon og er fri fra sykdommen.

Bestem resultater for dine IgG antistoffer. Det bør leses positiv eller negativ. Et positivt resultat betyr at du har immunitet mot røde hunder virus, og er beskyttet fra å pådra seg sykdom. Dette kan være et resultat av tidligere vaksinasjon eller før rubellainfeksjon. Et negativt resultat indikerer at du har ingen beskyttelse eller immunitet fra å pådra seg Rubella virus hvis de blir utsatt, og står i fare for å bli syke med sykdommen.

Hint

 • Hvis du tester negativt for IgG antistoffer, er det anbefalt av Center for Disease Control for å få vaksinert mot Rubella virus.

Normale verdier på hjertesvikt blodprøveresultater

Hjertesykdom er den ledende drept av amerikanerne. Ifølge Center for Disease Control and Prevention, hjertesykdom utgjorde i overkant av 27 prosent av alle dødsfall i USA i 2005 Leger leverer håp i møte med dette problemet gjennom utvikling av en test som kan gi et bedre bilde av hjertesvikt risiko. De har satt standarder for hva som regnes som "normalt" i testresultatene.

Test

Legene utfører en enkel blod uavgjort på pasienten som mener hun kan være i fare for hjertesvikt. Lab teknikere deretter identifisere hvor mye B-type natriuretisk peptid (BNP) er tilstede i blodet. BNP er en neurohormone produsert av hjertet. Det blir bare produsert når hjertet er stresset, er så høye nivåer av BNP i blod betraktet som en dårlig tegn. Lave nivåer av BNP i blod betyr at hjertet arbeider godt og at risiko for hjertesvikt er lav.

Test Viktig

BNP test kan ikke forutsi med 100 prosent nøyaktighet at en person kommer til å utvikle hjertesvikt. Med godt kosthold og mosjon, kan noen hjerteproblemer reverseres (eller i det minste forhindret fra forverring). Høye tall i testresultatene slik avdekke bare hvem som er på økt dødelighetsrisiko, og er ikke en prediktor for om døden er absolutt eminente. Det er viktig for å forstå hva behandlingsregimet en person har til å gjennomgå for å få hjertet til å fungere normalt.

Normale nivåer

Generelt, lave nivåer av BNP indikerer et sunt hjerte; risiko for dødelighet øker når BNP stiger. The Mayo Clinic rapporterte i 2009 at leger ikke anser deg å være i fare for hjertesvikt hvis BNP blodprøveresultater er 100 pikogram per milliliter (pg / ml) eller mindre. Resultater mellom 100 og 300 pg / ml avsløre mulig hjertesvikt, og resultatene av 300 pg / ml eller mer be en hjertesvikt diagnose.

Tilleggstester

Den BNP blodprøve bør ikke brukes som eneste vurdering av risiko for hjertesvikt. Det bør kombineres med andre tester som måler hjertefunksjon. Det C-reaktive protein test, for eksempel, kan bidra bekrefte en diagnose av hjertesvikt, fordi den måler mengden av inflammatorisk reaksjon som oppstår i kroppen. Betennelse er knyttet til fettavleiringer arterier. Andre tester som kan benyttes i forbindelse med BNP test omfatter fibrinogen, homosysteine, kolesterol og lipoprotein A-tester.

De neste trinnene

Hvis du har forhøyet BNP nivåer, kan legen din hjelpe deg med å utvikle en behandlingsplan som kan omfatte endringer i kostholdet, treningen og / eller medisiner. Hvis BNP nivåer viser ditt hjerte svikter, så du kan trenge kosttilskudd endringer, medisiner eller i verste fall, en hjertetransplantasjon. Du Legen vil foreskrive behandling basert på hvor alvorlig kompromittert er hjertet ditt. Uansett hva resultatene viser, kan du bli bedt om ikke å misbruke alkohol eller narkotika, da disse plasser unødvendig stress på hjertet.

Hvordan vurdere dine blodprøveresultater

Hvordan vurdere dine blodprøveresultater


En blodprøve er et verktøy som en lege bruker til å vurdere din helse. Hvis du eller legen din mistenker at kolesterolnivået ditt er forhøyet, vil en fastende "lipoprotein profil" bestilles. En prøve av blodet vil bli trukket og analyseres i et laboratorium under kontrollerte forhold, og resultatene vil bli sendt tilbake til legen din. Han eller hun vil vurdere testresultatene og deretter bestemme og overvåke behandlingen. Det er viktig for deg å diskutere resultatene med legen din slik at du kan finne sammen den beste terapi gitt risikofaktorer og livsstil.

Bruksanvisning

Gjennomgå blodprøveresultater

•  Gjør en avtale med legen din. Han eller hun er den som vil bestille en blod-nivå kolesterol test og vurdere resultatene med deg.

Begynn med å gå gjennom det totale kolesterolnivået. Denne målingen - oppført som mg per desiliter (mg / dL) - forteller deg det totale nivået av kolesterol i blodet. I de fleste tilfeller, jo høyere totalkolesterol, jo høyere risiko for hjertesykdom. Vanligvis, er en verdi på mindre enn 200 mg / dL ønskelig, plassere deg på mindre risiko for hjertesykdom. Det er imidlertid andre faktorer å ta hensyn til.

Analyser nøye HDL (high-density lipoprotein) nivåer. Dette er din gode kolesterolet fordi den bærer kolesterol vekk fra blodårene og tilbake til leveren, hvor det er forberedt for eliminering fra kroppen. HDL nivåer under 40 mg / dL sette deg i fare for hjertesykdom. Nivåer over 50 er bra, men du bør satse på nivåer over 60.

Vær spesielt oppmerksom på din LDL (low-density lipoprotein) nivåer. De kan være den beste prediktor for risikoen for hjertesykdom. For folk flest, bør HDL nivå ikke være høyere enn 130 mg / dL. Hvis du har andre risikofaktorer for hjertesykdom, bør det være lavere.

Ikke overse din triglyserid (en type fett kroppen bruker til å lagre energi) nivåer. De blir en viktig prediktor for risiko for hjertesykdom. Triglyseridnivåer under 150 mg / dL er normale. Din nivået vil bli testet og gjennomgått som en del av "lipoprotein profil."

Hint

 • Snakk med legen din om hvor ofte kolesterolnivået bør testes. Hvis nivået er lavt, vil du sannsynligvis trenger å bli testet bare hvert 5. år. Personer med høyt kolesterolnivå og / eller andre risikofaktorer bør testes oftere.
 • Hvis du er planlagt for en lipidprofil test, må du spole (unntatt vann) i 12 til 14 timer før blodprøven er trukket. Ellers vil du ikke få et nøyaktig mål på triglyserid og LDL nivåer.

Hvordan lese en Anti-CCP blodprøveresultater

Hvordan lese en Anti-CCP blodprøveresultater


En anti-CCP (anti-sykliske citrullinert peptid-antistoff) er en blodprøve for å bistå i å bekrefte tilstedeværelse av revmatoid artritt (RA). Som en del av den diagnostiske prosessen, sin opphøyde tilstedeværelse også kan indikere en økt risiko for pasienten å pådra seg leddskader fra RA. Blodprøver for anti-CCP kan vise tilstedeværelse av markører som identifiserer begynnelsen av RA utvikling. Tidlig diagnose og behandling er kritisk for å redusere utvikling av reumatoid artritt.

Bruksanvisning

Identifisere Revmatoid Artritt Med Anti-CCP blodprøveresultater

forvente å ha en anti-CCP test beordret sammen med RF (revmatoid faktor) test for å diagnostisere rheumatoid arthritis. Noen pasienter kan ha en negativ RF test med kliniske tegn til RA. Den anti-CCP blir brukt til å bekrefte tilstedeværelse av RA før det har utviklet tilstrekkelig til å vise en positiv i andre tester.

Betrakt en positiv anti-CCP blodprøve og en positiv RF føre en sannsynlig indikasjon på at revmatoid artritt er den riktige diagnosen. En positiv for begge testene er en indikasjon på at en mer alvorlig form for RA kan utvikle.

Ta oppmerksom på at hos en pasient med positiv anti-CCP, en negativ RF og kliniske tegn på RA, vil diagnosen trolig være RA. Hvis sykdommen ikke er aktivt til stede på den tiden, er det sannsynlig at det vil utvikle seg i fremtiden.

Forvent legen til å stole mer på symptomer og tegn på revmatoid artritt for en diagnose hvis anti-CCP er negativ og RF er positiv.

Finn det mindre sannsynlig at revmatoid artritt er tilstede når både anti-CCP og RF blir lest som negative. Noen pasienter har imidlertid en diagnose av RA, selv i fravær av positive auto-antistoffer.

6. Bruk resultatene av den anti CCP blodprøve for å skille den type artritt. Andre tester er tilgjengelige som indikerer en autoimmun sykdom, men den anti-CCP er bestemt til å identifisere fra revmatoid artritt tilstander slik som systemisk lupus erythematosus og hepatitt C-virus.

Betrakt lave nivåer av anti-CCP til å være mindre viktig for å diagnostisere rheumatoid artritt, dersom resultatene er i forbindelse med symptomer og klager felles for RA.

Tips og advarsler

 • Pasienter med positiv lesning for anti-CCP blodprøve, men ingen kliniske manifestasjoner, bør overvåkes nøye for å utvikle tegn på revmatoid artritt. Ifølge American College of Rheumatology, studier viser at anti-CCP vil lese positive flere år før noen symptomer på RA vises (se Ressurser nedenfor).

Hvordan Les CBCD blodprøveresultater

En fullstendig blodtelling (CBC) er en blodprøve med mange komponenter for å bestemme infeksjoner og bakterier i kroppen. Det er ni forskjellige tester som utgjør en CBC. En av dem er CBC med Differential (CBCD), en vanlig lab test organisert for rutinemessig checkup eller årlige physicals. Differensialtelling måler de fem store typer hvite blodceller. Betydelig økning og reduksjon av prosentandelene av disse cellene kan bidra til diagnose av enkelte medisinske tilstander.

Bruksanvisning

•  Sjekk om din nøytrofile er mellom normal voksen nivå på 48-73 prosent. Høye nivåer kan være et tegn på aktiv infeksjon mens lave nivåer indikerer truet immunsystem. Nøytrofiler er de viktigste foresatte mot smitte.

Les din lymfocytter for å se om du er klar av virusinfeksjoner som meslinger, røde hunder og vannkopper. Det ønskede antallet er 33 og normalområdet er 18 til 48 prosent. Lymfocytter skjerme kroppen fra virus plager.

Bestem din generelle motstand med monocyte teller. En normal prosentandelen er 4,5. Monocytt teller høyere enn 9 prosent er vanligvis tilstede i store vev som feilfunksjon i tilfeller av karsinom, lymfom eller leukemi.

Se om din eosinofiltallet er høyere enn 5 prosent. Økte nivåer indikerer allergisk reaksjon, mens lave nivåer er ingen grunn til alarm. Eosinofile beskytte kroppen fra parasitter og de fleste infeksjoner.

Vurdere nivået på basofil teller, som en siste sjekk for å identifisere din motstand mot allergier. En prosentandel bør ikke være høyere enn 2 prosent. Lave nivåer er normale.

Tips og advarsler

 • For å oppnå nøyaktige CBCD blodprøveresultater, er en 10-timers rask nødvendig før testing. Alltid diskutere dine CBCD blodprøveresultater med din lege, slik at riktig behandling kan gis for din tilstand.

Hvordan Les Thyroid blodprøveresultater

Den skjoldbrusk er en svært komplisert kjertel. Det er ansvarlig for å produsere hormoner som styrer stoffskiftet vårt. Som et resultat, symptomer på lavt skjoldbrusk-funksjon er en vedvarende følelse av kulde, apati og vektøkning. Personer med en overaktiv skjoldbruskkjertel vil føle varme, litt nervøs og vil gå ned i vekt. Thyroid blodprøver kan bidra til å diagnostisere skjoldbrusk ubalanser samt årsaken til skjoldbrusk dysfunksjon.

Bruksanvisning

Hvordan lese skjoldbrusk blodprøveresultater.

•  Se på din TSH nivåer. TSH står for thyroid-stimulerende hormon, og ligger normalt mellom 0,5 og 5,5. TSH er ansvarlig for generering av hormoner som er i trinn 2.

Undersøk nivåer av T3 og T4. Dette er hormoner som faktisk er ansvarlig for skjoldbrusk effekter. De er vanligvis målt som "Free T3" og "Free T4," fordi de andre testene kan lett kastet ut av medisiner. T4 er vanligvis på 0,8 til 1,8. T3 er fire ganger så potent som T3 og er normalt mellom 230 og 420.

Se på de relative nivåer av TSH og T3 og T4. Hvis TSH nivåene er lave og T3 og T4 nivåene er høye, betyr det at du er unormalt å produsere T3 og T4, som forårsaker dine TSH-nivåer for å bli undertrykt. Hvis T3 og T4 nivåene er lave sammen med lave TSH-nivåer, er du ikke produsere nok TSH. Til slutt, hvis T3 og T4 nivåene er lave og dine TSH nivåene er høye, du bare har problemer med å gjøre T3 og T4.

Se på din forhold på T3 til T4. T3 er laget av T4, og hvis din gratis T3 nivåene er lave, men din gratis T4 nivåene er høye, du har problemer med konverteringen. Siden T3 er mer potent enn T4, vil et problem med konverteringen gi deg generell lav skjoldbruskkjertelen.

Se etter andre tester som har blitt kjørt. I noen tilfeller vil andre tester også bli drevet for forbindelser slik som antistoffer, fri tyroksin indeks, tyroglobulin, og andre blodprøver. De kan bestilles for visse mistenkt tilstander, slik som kreft i skjoldbruskkjertelen, Hashimotos tyreoiditt og andre sykdommer.

Hvordan Les ANA blodprøveresultater

Hvordan Les ANA blodprøveresultater


En antinukleære antistoffer (ANA) test er en blodprøve som brukes til å diagnostisere autoimmun-sykdommer såsom systemisk lupus erythematosus (SLE). Det kan bestilles sammen med andre autoantistofftester som ESR (senkning) eller CRP (C-reaktivt protein) for mer spesifikke diagnostiske undersøkelser. Symptomer som fremskynde behovet for en ANA blodprøve inkluderer leddsmerter, tretthet og lavgradig feber.

Bruksanvisning

Evaluere ANA blodprøveresultater

Bestem testresultatet ved bruk av enten indirekte immuno-fluorescens mikroskopi eller ELISA (enzymbundet immunoabsorbant analyse). Tilstedeværelse eller mangel på fluorescens indikerer resultatene ved forskjellige titere (det punkt ved hvilket blodprøven kan fortynnes før antistoffer ikke lenger kan observeres).

Identifiser spesifikke fluorescerende mønstre i cellene når dekselet er observert under et mikroskop. En diffus eller homogen mønster, flekkete mønster og perifer mønsteret er forbundet med SLE. Homogene og flekkete mønstre er også assosiert med blandet bindevevssykdom.

Rapport titer forbundet med endringen fra positiv til negativ serie fortynning. Hvis en titer på 1 til 10 viser positiv fluorescens, holde fortynning før fluorescensen forsvinner. Den rapporterte titer vil være den siste titer lese før det negative resultatet.

Rapport ANA blodprøve som positiv eller negativ når du leser resultatene. Hvis resultatet er positivt, er titeren og mønsteret av fluorescens i rapporten.

Plan for å teste spesifikke autoantistoffer hvis resultatene lese positive for ANA. To tester, anti-dsDNA og anti-SM, kan brukes til å understøtte diagnostisering av lupus (SLE).

Følge opp for ANA Testing

Forvent en fullstendig medisinsk historie og undersøkelse sammen med ANA testresultater for å bekrefte og identifisere den spesifikke type autoimmun sykdom. I enkelte individer, er normalt en høy ANA titer.

Betrakt andre sykdommer assosiert med en høy titer ANA slik som reumatoid artritt, skleroderma, juvenil reumatoid artritt og Raynauds syndrom.

Innse andre sykdommer som Addisons sykdom, hepatitt, Hashimotos thyroiditis og noen sykdommer i blodceller kan resultere i en høy ANA avlesning.

Tips og advarsler

 • Mens folk med SLE har vanligvis en positiv ANA resultat, ikke en positiv ANA resultatet ikke spesifikt gi en diagnose av lupus (SLE). Andre sykdomsprosesser kan indikeres av resultatene. Ytterligere testing er nødvendig.
 • ANA resultater kan påvirkes av alder og noen medisiner. Sørg for å fortelle legen din om alle medisiner du tar, både foreskrevet og over disk.

Hvordan Les Hematokritområde blodprøveresultater for leddgikt

Hvordan Les Hematokritområde blodprøveresultater for leddgikt


Hematokrit (HCT) er en måling av antallet og størrelsen av røde blodceller som utgjør blodvolum. En HCT er rapportert som en prosentandel av røde blodlegemer i fullblod. Det gjøres vanligvis som en del av en rutinemessig diagnostisk CBC (komplett blodprosent), eller det kan bli forespurt som indikert av symptomer på kroniske sykdommer som revmatoid artritt.

Bruksanvisning

Rapporter Hematokritområde blodprøveresultater

•  Vurdere normale resultater generelt for menn å være mellom 41 og 52 prosent. For kvinner er normalt mellom 35 og 47 prosent. Dette er generelle tiltak fordi laboratorier vil lese resultatene annerledes. Andre faktorer som høyde og helsemessige problemer, inkludert revmatoid artritt, må tas i betraktning.

•  Bestem prosentandel av røde blodceller i det totale blodvolum ved å bruke en automatisert maskin. Mange av blodprøver er helautomatisk. Resultatene blir lest basert på mengden av hemoglobin og det gjennomsnittlige volum av røde blodlegemer i stedet for direkte måling av hematokrit.

velger å bruke en manuell metode som er kjent som sentrifuge å beregne nivået av hematokrit. Sentrifugen maskinen spinner røret av blod på en slik styrke at de røde celler blir separert til bunnen av røret. Den prosentandel av røde celler blir målt ved visuelt å observere røret.

Les lave hematokrit-nivåer som mulig anemi hos pasienter med revmatoid artritt. Betennelsen fra leddgikt kan føre til at utskillelsen av et protein som påvirker måten jern metaboliseres. Anemi kan være til stede som et resultat av tap av jern i blodet.

sammenligne en unormal hematokritt nivå med eventuelle unormale målinger i hemoglobin og blodplater når de vurderer blodmangel på grunn av leddgikt. Det kan kreve en test som MCV, MCH og MCHC, som indikerer den spesifikke hemoglobin-innhold og størrelse på hver av røde blodlegemer. Disse bidrar til å definere årsaken til anemi.

Tips og advarsler

 • Betennelse som følge av leddgikt kan føre til endringer i blodverdiene for røde blodlegemer, hvite blodlegemer og blodplater. En komplett blod opparbeiding er nødvendig for å levere din lege informasjon for å stille en diagnose.
 • Hematokrit nivå blir brukt til å bestemme om en transfusjon er nødvendig.
 • Alltid legen din eller lab-tekniker om eventuelle medisiner du kan ta før du har en blodprøve. Noen medikamenter kan forårsake intestinal blødning, noe som kan føre til anemi.

Hvordan Forklar blodprøveresultater

Hvis du arbeider i helsevesenet feltet, kan lab testing og resultater virke som gårsdagens nyheter. Ofte, når vi nærmer pasienter eller deres familier med lab testresultater, vi uvitende forsømmelse det faktum at ikke alle har samme medisinske bakgrunnen vi gjør. Det finnes en rekke forskjellige blodprøver som en helsevesenet leverandør kan bestille, så det er opp til deg å dele denne informasjonen på en nøyaktig og konsis måte.

Bruksanvisning

Pre-Forklaring

•  Gå gjennom blodprøver tatt på pasienten.

Merk eventuelle unormale eller potensielt kritiske verdier.

Gjør notater av alt som kan sammenfalle med hva helsevesenet leverandøren ble potensielt ute etter, og husk å merke noen normale laboratorieresultater.

Forklare blodprøver

Introduser deg selv hvis du er ukjent med pasienten eller pasientens familie. Forklar hvem du er og oppgi din rolle i å gi omsorg eller bistå pasienten.

Fortell pasienten / familie hva testene ble gjort. Pass på at du kort forklare hva hver test måler, og hva de viktigste tingene er at du ser etter i denne spesifikke lab test.

Snakk langsomt og varsle pasienten / familien til eventuelle unormale testresultater. Forklar hva normalområdet for blodprøve er, og hva disse unormale resultater kan bety. Aldri diagnostisere pasienten som å ha en sykdom eller tilstand som bare er basert på laboratorieresultater.

Nevn om noen testresultatene er innenfor det akseptable området for at blodprøve. Basert på din medisinske kunnskap, fortelle hvordan dette kan eller ikke kan påvirke unormale testresultater.

List opp potensielle problemer forbundet med unormale laboratorieverdier.

Post-Forklaring

Ta en andre og pause etter å forklare blodprøveresultater til pasienter eller deres familier. Dette vil gi dem tid til å samle sine tanker og danne eventuelle spørsmål de måtte ha.

La pasient / familie til å stille spørsmål om noe som kan virke uklar, eller at de ikke kan forstå. Svare på deres spørsmål så ærlig som mulig.

Snakk om handlingsplanen. Hvis en test mandater en handlingsplan for å bli tatt, legger ut hva det kan være. Dette gjør at pasienten / familien å være trygg å vite at noe skal gjøres basert på disse resultatene.

Tips og advarsler

 • Husk å bruke ord hverdags person ville forstå. For mange medisinske termer kan distrahere pasienten eller hennes familie. Dette kan føre dem til å blindt følge dine ord og ikke stille spørsmål.
 • Bruk aldri noen definites, for eksempel "du har", og gjør ikke en absolutt diagnose.

Hvordan du skal tolke Latex Allergi blodprøveresultater

Gummilateks er vanligvis brukes i de fleste gummiprodukter. Det er mye brukt på grunn av at det er mer kostnadseffektivt å produsere i forhold til den syntetiske type. Det er naturgummilateks som forårsaker en allergisk reaksjon hos mennesker. For å finne ut om du er allergisk mot lateks, må en blodprøve bli tatt og undersøkt av en immunolog. Når du er ferdig vil du få resultater som viser en liste immunoglobin E (IgE) nivåer på Latex og andre mulige allergener. Immunoglobins å bekjempe fremmede gjenstander eller organismer som kommer inn i kroppen vår.

Bruksanvisning

•  Se etter ordet "latex" på en del av dine allergi panel lab resultater. Dersom den er utenfor det normale området og deretter en allergi mot lateks er til stede. Normalområdet, men bør være nær IgE 0,002 til 0,2 mg / dl.

Se på andre IgE nivåer foruten latex, som medfølger alle allergen blodprøver. Noen ganger andre komponenter kombinert med latex kan føre til reaksjoner. Eller hvis du ikke reagerer allergisk mot lateks, så kan du finne ut alternative årsaken til allergi.

Kontroller at det er uregelmessigheter med dine allergen-serier. Hvis alle dine resultater overstiger normalområdet, så er det en feil. En pasient kan ikke være allergisk mot mer enn 20 ulike typer allergener.

Kontroller at testresultatet er oppført under navnet ditt. Det er en uvanlig feil at blodprøver blir blandet, men det skjer fra tid til annen i kliniske laboratorier.

Consult en immunolog å tolke resultatene. Det er alltid godt å få mer enn en avlesning for et resultat, som ulike sykehusene følger ulike retningslinjer med normal IgE varierer.

Om Sed Rate blodprøveresultater

Sed rente eller EST er det vanlige navnet for en senkning. Denne blodprøven trekkes ved hjelp av en kanyle inn i en korket lavendel rør som har additivet EDTA i den for å hindre at blodprøven fra clotting. Den Sed rente test måler indirekte betennelse i kroppen og regnes ikke bestemt siden det ikke kan fastslå hvor i kroppen betennelsen er oppstått. Aliserte prisene blir ofte brukt sammen med andre tester for å presentere en fullstendig klinisk bilde.

Hva det Måler

Når erytrocytter eller røde blodceller, klumpe seg sammen for å danne en kolonne som struktur er det som kalles sedimentering. Dette skjer på grunn av en endring i plasmaproteiner, og dette skjer vanligvis langsomt, siden normale røde celler ikke danner denne kolonnen eller rouleaux. Aliserte priser faktisk måle hastigheten de røde cellene bosette ut av antikoagulert blod i én time. Jo raskere de røde cellene bosette, vil jo høyere sed sats resultatet bli.

Vitenskapen bak det

Testen er basert på det faktum at betennelse fører til endringer i plasmaproteiner som kan føre til sedimentering av røde celler. Protein endringer forårsaker de røde cellene til å klumpe seg. Den klumpdannelse gjør dem tyngre og større sannsynlighet for å danne rouleaux-dannelse når den er plassert i et reagensrør i en vertikal stilling. Det er oftest brukt til å diagnostisere leddgikt og arteritis.

Unormale resultater

Unormale resultater kan sees i mange lidelser. Høye sed prisene blir ofte sett i infeksjoner som lungebetennelse, lupus, inflammatoriske sykdommer, visse typer kreft, heavy metal forgiftning, og i hjerteinfarkt. Unormalt høye nivåer kan også ses i revmatoid og andre typer leddgikt, hyper og hypotyreose, gikt og noen typer anemi. Selvsagt kan en rekke forhold indikeres av en forhøyet senkning.

Ting som kan forstyrre

Det er visse ting som kan negativt påvirke prøven. Hvis prøven får stå i mer enn 24 timer, begynner sed satsen for å redusere. Omvendt, hvis prøven er oppbevart i kjøleskap, begynner satsen å øke. Prøven bør få lov til å oppvarmes til romtemperatur før den ble drevet hvis den er blitt nedkjølt. Graviditet, menstruasjon og enkelte medikamenter kan også forskyve resultatene til å være høy. Et høyt antall hvite blodlegemer, høyt blodsukker eller sigdcelleanemi er bare noen av de forhold som kan føre en svært lav sed rate å skje.

Ting å huske

Aliserte prisene skal alltid utføres i forbindelse med andre tester. Slike tester som C-reaktivt protein, fullstendig blodtelling og andre generelle screening-tester kan bli trukket på samme tid. Som alltid er det viktig å snakke med legen din for å tolke resultatene. Hos kvinner i alderen 70 og 89 er det mulig å se ekstremt høye nivåer uten noen åpenbar grunn. Dette er ikke en blodprøve som alene kan diagnostisere enhver tilstand, snarere er det en del av et batteri av tester som bør legges til en fysisk eksamen for å bistå en lege å diagnostisere en pasient.

Hvordan Les blodprøveresultater for Hepatitt C

Hepatitt C er en alvorlig sykdom i leveren forårsaket av eksponering for hepatitt C-viruset, eller HCV. Det er oftest overført gjennom eksponering for infisert blod, men kan også overføres ved seksuell kontakt. Det er ingen vaksine for hepatitt C, og det er den mest alvorlige av de hepatittvirus. Hvis du tror du har blitt utsatt for hepatitt C-viruset, er testing viktig, ettersom symptomene er ikke alltid tydelig og kan ta år å utvikle. Hvis din lege utfører blodprøver for hepatitt C-viruset, kan du lese resultatene ved å følge disse trinnene.

Hvordan Les blodprøveresultater for Hepatitt C

Hvordan Les blodprøveresultater for Hepatitt C

Finn testresultatene for din anti-HCV test, noen ganger kalt EIA test. Dette er vanligvis den første i en serie av blodprøver utføres når hepatitt C er mistenkt. Finn ut om resultatet er positivt eller negativt. Hvis resultatet er positivt, betyr det at man har utviklet antistoffer for å bekjempe den hepatitt-virus, som et resultat av tidligere eksponering for viruset. Hvis resultatet er negativt, har du ingen immunitet mot sykdommen og er utsatt for å bli smittet hvis de blir utsatt.

Hvis din lege har bestilt en HCV RIBA test, finn disse resultatene. Denne testen blir utført som reaksjon på en positiv anti-HCV test. Finn ut om resultatet er positivt eller negativt. Et positivt resultat indikerer at du har vært utsatt for hepatitt C-viruset og har utviklet antistoffer som en konsekvens. Hvis resultatet er negativt, har du ikke vært utsatt for hepatitt C, heller ikke du har antistoffer for å bekjempe sykdommen.

Finn resultatet av ditt HCV RNA (ribonukleinsyre) test, hvis beordret av legen din. Denne testen kan identifisere om du har en aktiv hepatitt C-infeksjon i kroppen din. Denne testen er noen ganger kalt en kvalitativ HCV RNA og vil indikere et positivt eller negativt resultat. Hvis resultatet er positivt eller oppdaget, så HCV-viruset er funnet, og du har en gjeldende pågående kronisk hepatitt C-infeksjon. Hvis resultatet er negativt, er du fri fra HCV sykdom.

Finn testresultatene for din hepatitt C virusmengde eller kvantitativ HCV test. Denne testen er utført hvis du har en aktiv HCV-infeksjon for å måle antall viruspartikler i blodet ditt. Det er spesielt nyttig i vurderingen av kroppens respons på behandling for hepatitt C. Finn ut om resultatet er positivt eller negativt. Hvis resultatet er positivt, vil det være en rekke av viruspartikler som er angitt i internasjonale enheter per milliliter blod (IU / ml). Jo høyere tall, jo større mengden av virus som sirkulerer i kroppen din. Hvis resultatet er negativt eller ikke oppdages, betyr det at kroppen din reagerer på vellykket behandling og lite eller ingen virus sirkulerer.

Gjennomgå resultater for HCV viral genotype test. Denne testen er bestilt, vanligvis før behandlingen starter, for å avgjøre hvilken av de seks mulige genotypene din HCV er. Finn din resulterer genotype som angitt. Det vil bli identifisert som et tall fra 1 til 6. Bestemme genotype er nyttig i å forutsi lengden på behandlingen og sjansene for å lykkes med behandlingen. Den vanligste er genotype 1 og ikke responderer på behandling samt genotype 2 og 3, selv etter lang tids behandling på 48 uker. Forstå at den vanligste lengden av behandlingen er 24 uker for genotyper 2,3,4,5 og 6.

Hint

 • Normale laboratorieverdier kan variere litt mellom anlegg. Pass på å sjekke med laboratoriet utfører testene for informasjon om sine normale verdiområder.

Hvordan Les senkning blodprøveresultater

Hvordan Les senkning blodprøveresultater


Senkning (SR) blodprøver brukes til å bestemme mengden av betennelse som er til stede i kroppen. De kan bli anvendt for å detektere eller overvåke tilstander så som tuberkulose, autoimmune sykdommer, inflammatoriske sykdommer, artritt og vevsdød. Mens disse tester er brukt til å screene for noen sykdommer, de er ikke ment å diagnostisere en spesiell lidelse.

Bruksanvisning

Skaff Blood Sample

•  Rengjør stikkstedet (vanligvis inne i albuen) med antiseptisk.

Påfør et bånd rundt overarmen for å forårsake venene på stikkstedet for å fylles med blod.

Sett inn en nål festet til en lufttett sprøyte inn i venen og samle den riktige mengden av blod.

Ta bandet.

Trekk nålen.

6. Dekk til stikkstedet for å stoppe blødninger.

Ta blodprøven til laboratoriet umiddelbart for behandling.

Les Resultater av senkning

Utfør en ESR (senkning) blodprøve ved å plassere antikoagulert blod i oppreist Westergren tube.

Observer og rapportere den hastighet med hvilken de røde blodcellene faller til bunnen av røret i mm per time. Det normale for menn over 50 år gammel er en hastighet mindre enn 20 mm i timen. Den normale prisen for menn under 50 er under 15 mm i timen.

forvente kvinner over 50 år for å bli vurdert å ha normale ESR avlesninger på mindre enn 30 mm pr time. For kvinner under 50 år, normal er under 20. Barn varierer fra nyfødte opplesninger ved 0 til 2 mm per time og neonatal til puberteten på målinger av mellom 3 til 13 mm per time.

Se etter eventuelle underliggende faktorer som kan øke resultatene av en senkning blodprøve. Forhold som høy alder, graviditet, anemi eller forhøyede fibrinogennivåer knyttet til infeksjon, betennelse eller malignitet kan føre til at ESR resultatet for å lese høyt.

Se på faktorer som kan redusere ESR leser slik som ekstrem leukocytose, polycytemi og protein misdannelser knyttet til hypofibrinogenemia eller hypogammaglobulinemi.

Forvent å lese resultatene av en senkning blodprøve i omtrent en time.

Tips og advarsler

 • De fleste ESR blodprøver lest i legekontoret. For en nøyaktig avlesning, må røret plasseres nøyaktig oppreist. Dersom røret er skjev i en hvilken som helst måte, vil den gå på akkord med nøyaktigheten av dråpen.
 • En normal senkning er ikke til å bli brukt for å utelukke sykdom. Hvis en celle er forvrengt, slik som i tilfellet med sigdcelleanemi, det kan ikke stables fullstendig.

Leddgikt blodprøveresultater

Blodprøver er en av de vanligste diagnostiske verktøy som brukes i behandling av leddgikt. Forstå tester din revmatolog er forskrivning vil hjelpe deg å bedre forstå din tilstand og hjelpe deg diskutere behandling med legen din.

Funksjon

Blodprøver blir gitt til leddgikt pasienter for å vurdere den type leddgikt de har, for å overvåke utviklingen av sykdommen og for å teste om foreskrevet medisiner har en positiv effekt.

Typer

Revmatoid artritt (RA), juvenil revmatoid artritt (JRA) og artrose (OA) er de tre viktigste typer leddgikt som påvirker pasienter i dag. Blodprøver er mer vanlig hos pasienter med revmatoid artritt, men er også utført på de med slitasjegikt.

Indikatorer på Betennelse

Det er fire vanlige tester for evaluering av inflammasjon. Ifølge Medline Plus, en tjeneste av National Institutes of Health og den amerikanske Library of Medicine, høye nivåer av C-reaktivt protein test eller hvite blodlegemer indikerer betennelse. En høy rente på senkning Test indikerer også infeksjon, mens lave nivåer av hematokrit (HCT) og hemoglobin (Hgb) tester (som undersøker røde blodceller) er indikatorer på betennelse.

Diagnostiske tester

To blodprøver, den Revmatoid faktor og anti-CCP antistofftest, blir brukt av reumatolog for diagnostiske formål. Positive resultater for disse testene brukes til å diagnostisere revmatoid artritt. Imidlertid, negative resultater ikke nødvendigvis å utelukke sykdommen. Mange mennesker med revmatoid artritt har negative reumatoidfaktorer, så snakk med legen din hvis du har spørsmål om dine testresultater.

Andre hensyn

Som anemi er en vanlig bivirkning av leddgikt, kan legen din be om en test for å vurdere nivåer av jern og røde blodceller i blodet ditt. Visse medisiner som brukes i behandling av leddgikt er stressende på organer som nyrer og lever, så nyrefunksjon og leverenzymer er ofte foreskrevet for å overvåke pasientens fremgang.

Normale områder av blodprøveresultater for Kolesterol

Kroppen din trenger kolesterol for å fungere skikkelig. Imidlertid kan for mye kolesterol øker risikoen for hjertesykdom og forårsake åreforkalkning, oppbyggingen av pest på blodårene. Bor i normal kolesterol serien kan holde deg frisk.

Test

Et laboratorium kan gjøre en lippoprotein test ved hjelp av en blodprøve for å bestemme mengden av kolesterol i kroppen din. Resultatene vil omfatte fire tall: totalkolesterol, LDL, HDL og triglyserider.

Total Kolesterol

Normale kolesterolnivået bør være under 200 mg / dL. Et nivå på opp til 239 mg / dL setter deg i fare for å utvikle høyt kolesterol.

LDL Levels

Lav-tetthets (LDL) lippoproteins bør være under 129 mg / dl. Noen leger vil at du skal ha nivåer under 100 mg / dL hvis du har en familiehistorie med hjertesykdom eller andre risikofaktorer, som overvekt eller har høyt blodtrykk.

HDL Levels

Høy-tetthets (HDL) lippoproteins bør være så høy som mulig. Nivåer over 60 mg / dL anses god beskyttelse mot hjerte- og karsykdom. Alt under 40 mg / dL betyr at du trenger å øke dine tall.

Triglyserider

Dette er ikke teknisk en type kolesterol, men en form for fett også knyttet til økt hjertesykdom risiko. Normale nivåer bør være under 150 mg / dL. Enhver nivå over 200 mg / dL er grunn til bekymring.