Digidexo.com

fenylalanin fenylpyruvat

Hva er DL Fenylalanin?

Fenylalanin, som er en alfa (essensielle) aminosyre, er funnet i både naturlig forekommende (L-fenylalanin) og kunstig syntetisert (D-fenylalanin) former. De to forskjellige former av fenylalanin har forskjellige medisinske anvendelser, og den utledede DL-formen har egenskapene til begge, og er som sådan brukes ved behandling av en rekke forhold. Som med all fenylalanin, bør DL-fenylalanin ikke brukes av personer med fenylketonuri, en sykdom som fører til at kroppen til å være ute av stand til å bruke fenylalanin.

Funksjoner

Fenylalanin er en essensiell aminosyre, som betyr at det er nødvendig av menneskekroppen, men er ikke produsert av det. Fenylalanin kan bli funnet, naturligvis, i høy-protein matvarer; L-fenylalanin er også funnet som en komponent av aspartam, et kunstig søtningsmiddel som brukes i produkter som diett soda og sukkerfri tyggegummi. L-fenylalanin omdannes i kroppen til tyrosin, en ikke-essensiell aminosyre (en som er produsert av kroppen) som brukes ved fremstilling av kjemikalier som proteiner og hormoner, inkludert, i henhold til University of Maryland Medical Center, signalstoffene dopamin og adrenalin. DL-fenylalanin er en kombinasjon av denne formen for fenylalanin; D-fenylalanin ikke brukes i proteinsyntese som er dens naturlige form.

Funksjon

DL-fenylalanin har vært (og er fortsatt) studert som et stoff med både smertestillende (smertestillende) og antidepressive egenskaper. En studie fra Brampton Brain Clinic antyder at DL-fenylalanin forbedrer virkningen av andre smertestillende ved å øke aktiviteten i den endogene analgesi system. Deaktivert Verden bemerker at DL-fenylalanin har vist seg å være særlig effektiv i pasienter som lider av kroniske smerter på grunn av forhold som leddgikt. En annen studie ledet av H. Beckmann viste at DL-fenylalanin arbeidet så vel som en annen vanlig behandling i reduksjon av depresjonssymptomer, som har vært knyttet i andre studier til sin rolle i produksjonen av nevrotransmittere.

Fordeler

Fenylalanin mangel er knyttet til en rekke symptomer, inkludert, ifølge Disabled-World.com, forvirring, slapphet, og hukommelsesproblemer. Retur nivået av fenylalanin til det normale bør bidra til å rette disse problemene. DL-fenylalanin, i tillegg til å styrke effekten av smertestillende tabletter for kroniske smerter lider, har blitt vist, i henhold til Disabled World, for å lindre en rekke symptomer assosiert med Parkinsons sykdom, inkludert tilhørende depresjon og svekket tale og gangart.

Effekter

DL-fenylalanin, som med andre former for fenylalanin, kan negativt påvirke helsen til mennesker som lider av fenylketonuri (PKU), en sykdom der, i stedet for å omdanne fenylalanin til den nyttige tyrosin, er fenylalanin omgjort til fenylpyruvat. Ukontrollert fenylketonuri kan ha alvorlige nevrologiske og andre helseeffekter, inkludert mental retardasjon, så Phenylketonurics blir satt på en lav-protein, tyrosin-supplert PKU kosthold.

Betraktninger

DL-fenylalanin bør ikke brukes av personer med fenylketonuri. I tillegg, som med mange andre kosttilskudd, DL-fenylalanin blir ofte solgt med advarselen: "Disse påstandene har ikke blitt evaluert av FDA." Et eksempel på en misvisende setningen fra en DL-fenylalanin-selskapet kan sees i de Resources nedenfor: selskapet hevder at DL-fenylalanin er en essensiell syre, som ikke er strengt tatt sann: L-fenylalanin er som en essensiell syre, men den resulterende DL form er det ikke.

Er Fenylalanin dårlig for deg?

Fenylalanin er en a-essensiell aminosyre, noe som betyr at det må tas inn gjennom kosten for å få nok. Det er forbundet med høy-protein matvarer, og er også funnet i soda (pop), hvor det er en del av den kjemiske strukturen av aspartam, et kunstig søtningsmiddel. Merkingen på diett brus kan være forvirrende for den gjennomsnittlige forbruker, da den inneholder advarselen: "Phenylketonurics:. Inneholder fenylalanin" Dette varselskiltet er for en bestemt type forbruker, som har en arvelig tilstand som kalles fenylketonuri, noe som fører til at kroppen til å være ute av stand til å bruke fenylalanin. Denne artikkelen vil hjelpe deg å bestemme risiko og effekter av fenylalanin.

Funksjoner

Fenylalanin er en nødvendig næringsstoff for det menneskelige legeme, og det forekommer naturlig i høy-protein matvarer; det er også funnet i morsmelk. Fordi fenylalanin er funnet i høy-protein matvarer, er folk som har fenylketonuri (PKU) satt på en lav-protein diett. Naturlig fenylalanin kalles L-fenylalanin, og kunstig syntetisert fenylalanin er D-fenylalanin. En blanding av de to kalles DL-fenylalanin.

Funksjon

Fenylalanin blir brukt av det menneskelige legeme i prosessen med å lage proteiner, hjernen kjemikalier og hormoner. Ifølge University of Maryland Medical Center, er bruken av fenylalanin oppnås ved å omdanne det kjemiske inn tyrosin, som er en forløper for mange kjemikalier. På grunn av det store antall funksjoner av fenylalanin, kan en mangel føre til symptomer som forvirring, apati og depresjon.

Effekter

Phenylketonurics, folk som har arvet en autosomal recessiv lidelse som fører til at kroppen til å være ute av stand til å bruke fenylalanin, utvikle svært alvorlige hjernen problemer som følge av inntak av fenylalanin. Phenylketonurics ikke klarer å konvertere fenylalanin til tyrosin; i stedet, den kjemiske er, ifølge informasjon fra University of Chicago, omgjort til fenylpyruvat, en opphoping av noe som kan føre til hjernen problemer opp til og med psykisk utviklingshemning. På grunn av de alvorlige virkningene fenylketonuri kan ha på dem som er rammet, blir alle nyfødte i USA screenes for sykdommen.

Fordeler

Naturlig fenylalanin anvendes i en rekke produkter spioner for sine helsefordeler. L-fenylalanin er en kjent analgetisk (smertestillende), mens D-fenylalanin er blitt vist å ha antidepressiv effekt; Dette gjelder spesielt for depresjon lider som har Parkinsons sykdom. En blanding av de to formene av fenylalanin brukes til å behandle begge typer symptomer.

Misforståelse

Naturlig forekommende fenylalanin har vist seg å ha noen negative effekter i mennesker som ikke lider av fenylketonuri. Imidlertid, aspartam, som inneholder fenylalanin, har vist seg å ha en rekke skadelige helseeffekter, inkludert aspartam forgiftninger og andre hjernen og neurologiske problemer. Det kan være farlig selv i folk som ikke lider av fenylketonuri.

Om fenylalanin og vekttap

Du har kanskje sett begrepet "fenylalanin" på siden av en diett cola kan eller oppført som en ingrediens i barns vitaminer. Men kanskje du ikke visste at det er en essensiell aminosyre, en som kroppen trenger, men må komme fra mat. Avokado og egg har det, og det gjør den kunstige søtningsmiddel aspartam. Fenylalanin kan også hjelpe til med vekttap. Men noen mennesker ikke ment er å ta det på grunn av visse psykologiske og medisinske forhold.

Kjemi

The University of Maryland Medical Center sier at fenylalanin kommer i tre former: L, D og DL. L-fenylalanin kommer fra mat konsumert brutt ned til forskjellige proteiner inne i menneskekroppen, mens D-fenylalanin ikke forekommer naturlig i næringsmidler, men må utføres i et laboratorium. DL-fenylalanin er en kombinasjon av både D-og L-former. Alle former for fenylalanin brukes til å lage stoffer som dopamin (et kjemikalie i hjernen) og skjoldbrusk hormoner. Uten denne aminosyren, kanskje du føler deg deprimert, har lav energi, opplever problemer med minnet og overspise fordi du ikke noen gang føler full.

Fenylalanin og vekttap

Fordi fenylalanin er en appetitt suppressant og en stimulerende, hjelper det å kontrollere overspising. Det gir også en følelse av fylde; så spiser matvarer som inneholder fenylalanin (melk, egg og bananer) vil redusere sult. I hovedsak utløser fenylalanin forbruk utgivelsen av cholecystokinin i tarmen, som forteller hjernen til å føle deg mett selv om bare en liten mengde mat ble fortært. For mange slankere, kontrollere appetitten er nøkkelen til vellykket vekttap. L-fenylalanin og DL-fenylalanin-tilskudd kan også brukes til å kontrollere appetitt ved å stimulere den samme prosessen.

Fenylalanin kosttilskudd

For å få nok fenylalanin gjennom mat, kanskje du spiser for mange kalorier. Hvis du bestemmer deg for å ta kosttilskudd i stedet, bør du oppsøke lege først for å sikre at du tar riktig mengde. SmartPublications.com foreslår å ta en fenylalanin supplement før måltider for å dempe appetitten og gjøre mindre porsjoner tilfredsstillende. Dessuten er L-fenylalanin og DL-fenylalanintillegg brukes til å bøte depresjon, redusere Parkinsons sykdom symptomer og hjelpe med vitiligo (hud tilstand).

Anbefalt daglig inntak

Den anbefalte daglige rasjon (RDA) av fenylalanin er 15 mg per pund for en gjennomsnittlig voksen. Så en 150-lb. person ville kreve 2250 mg daglig. Den fenylalanin RDA omfatter også tyrosin (en annen amino-syre); kroppen omdanner fenylalanin til tyrosin. Du sannsynligvis få nok fenylalanin fra ditt vanlige kosthold for å unngå mangel, men for å spare kalorier og øke appetitten-kontrollerende effekt, kan du supplere.

Kontra

Det er mulig å være mangelfull i fenylalanin hvis du har fenylketonuri (PKU), som er en sjelden lidelse vanligvis diagnostisert i barndommen. De med PKU må begrense inntaket av fenylalanin, og skal ikke supplere fordi de ikke kan behandle aminosyren. Gravide, folk med forhøyet blodtrykk og angst-anfall lider ikke supplere med fenylalanin. Hvis du tar en viss antidepressiva (MAO-hemmere), kan fenylalanin øke blodtrykket og bør unngås.

L Fenylalanin og vekttap

Bruk av L-fenylalanin som et kosttilskudd for å produsere betydelig vekttap er blitt vanlig på grunn av muligheten av L-fenylalanin for å kommunisere med hjernen og skaper en følelse av metthet. I tillegg til sine vekt-tap effekter, er L-fenylalanin kjent for å ha mange andre positive helsemessige fordeler, men det er sikkerhetsmessige hensyn som gjør L-fenylalanin potensielt farlig for visse mennesker med ulike medisinske tilstander.

Identifikasjon

L-fenylalanin er en essensiell aminosyre som er kjent for å hjelpe til i å miste vekt på grunn av sin evne til å sende meldinger til hormonelle hjernen fortelle den at magen er full. L-fenylalanin, kan ikke produseres av kroppen og må innhentes gjennom matinntak. Den finnes i de fleste matvarer som inneholder proteiner som biff, kalkun og fisk.

Fordeler

Bortsett fra dets evne til å tas som et vekt-tap supplement, er L-fenylalanin anvendes til å behandle en rekke forskjellige tilstander som kronisk smerte, Parkinsons sykdom, vitiligo og depresjon. Den er tilgjengelig topisk eller pulver, tablett eller kapsel form. Hvis tatt 15-30 minutter før måltider, kan L-fenylalanin redusere antall kalorier inntatt ved å skape en følelse av metthet.

Effekter på Vekttap og Velvære

På grunn av sin evne til å kontrollere appetitten, har L-fenylalanin vært vist i kliniske studier for å bidra til å redusere vekt ved å brenne fett og opprettholde muskel når kombinert med moderat til lett nivåer av trening som gåing. Som en essensiell aminosyre som ikke kan produseres av kroppen, kan L-fenylalanin-tilskudd være nødvendig for riktig hjernefunksjon og generell følelse av velvære.

Funksjon

Selve funksjoner av L-fenylalanin i den menneskelige kropp er mange. Kroppen omdanner L-fenylalanin til tyrosin, som er en essensiell aminosyre som er nødvendig for proteinsyntese, skjoldbruskkjertel-funksjon, og etableringen av hjernen kjemikalier slik som dopamin og noradrenalin. The University of Maryland Medical Center viser flere symptomer på fenylalanin mangel inkludert "forvirring, mangel på energi, depresjon, nedsatt årvåkenhet, redusert hukommelse og redusert appetitt."

Sikkerhetshensyn

Sikkerhet ved bruk av L-fenylalanin på lang sikt er ukjent. Det kan ikke tas av de med sjeldne metabolske sykdommer som Fenylketonuri (PKU). Ved å kombinere L-fenylalanin med anti-psykotiske legemidler kan gi langtids bivirkninger i tillegg. Bruk av barn, gravide eller de med ulike metabolske sykdommer anbefales ikke fordi trygge retningslinjer dosering ennå ikke er etablert med noen reell konsensus.

Hva er stoffet Fenylalanin?

Fenylalanin er en essensiell aminosyre, eller byggesten for humane proteiner.

Til tross for sin nødvendighet i produksjon av nevrotransmittere som trengs av kroppens sentralnervesystemet, har fenylalanin en negativ omdømme i mediet på grunn av assosiasjon av aspartam med kreft, så vel som at det foreligger en uvanlig fenylalanin-følsomme tilstand kalt fenylketonuri.

Nyere studier har vist at fenylalanin kan ha antidepressive og anti-angst effekter på personer med en mangel av fenylalanin.

Funksjoner

Fenylalanin produserer neurochemicals at den menneskelige kroppen bruker til å fungere riktig. Det er vanligvis konvertert til tyrosin i kroppen. Fenylalanin er kjemisk ligner på adrenalin og dopamin.

Identifikasjon

Fenylalanin er funnet i morsmelk hos pattedyr og i proteinrik mat som melkeprodukter, frø, nøtter, fjærfe og fisk. Det er også ofte funnet i større mengder i diett brus, kunstige søtstoffer og energidrikker. I sin rene, fast form, er fenylalanin et hvitt pulver.

Funksjon

Fenylalanin er nødvendig for riktig sentralnervesystem-funksjonen. Fenylalanin blir brukt i legemet for å gjøre nevrotransmittere adrenalin, dopamin og noradrenalin. Overflødig fenylalanin lagres ikke i kroppen, og dens mangel kan føre til symptomer på angst og depresjon.

Fordeler

Fenylalanin har blitt brukt til å behandle symptomer og progresjon av funksjonssvikt i nervesystemet, og har blitt brukt i medisinsk praksis som en behandling for depresjon.

Teorier / Spekulasjoner

Forskere teoretisere at supplere fenylalanin kan forbedre humøret, redusere appetitten og hjelpe deg å føle deg mer våken og fokusert. Det kan også bidra til å redusere kronisk smerte assosiert med enkelte sykdommer. Kombinert med supplert vitamin B12, kan fenylalanin hjelpe behandle symptomene på multippel sklerose (se Ressurser).

Advarsel

Noen mennesker er følsomme for fenylalanin, og må unngå aspartam og andre matvarer som inneholder høye nivåer av fenylalanin. Folk som lider av denne tilstanden kalles Phenylketonurics, og de er ikke i stand til å skikkelig forbrenne fenylalanin. Noen gravide kvinner lider av en midlertidig tilstand som kalles hyperphenylalanine og må unngå fenylalaninnivå-rik mat også.

Fakta om fenylalanin

Fenylalanin er en komponent av den felles kunstig søtningsmiddel aspartam, som har fått dårlig trykk for sin potensielle skade. Imidlertid fakta viser at i moderate mengder, er bare skadelig for lider av en sjelden sykdom som setter dem i fare for høye nivåer av fenylalanin i kroppen søtningsmiddel aspartam. I tillegg er fenylalanin et viktig kjemisk som hjelper hjernefunksjon ordentlig, og mangler av fenylalanin kan gi symptomer på depresjon og andre problemer med hjernen og nervesystemet.

Identifikasjon

Fenylalanin er en essensiell aminosyre som påvirker nevrologisk funksjon. Fenylalanin kan ikke gjøres av kroppen, så det må forbrukes i kosten. Kosten kilder til fenylalanin inkluderer kjøtt, fisk, svin, melkeprodukter, valnøtter, kikerter og reker, samt diett drikker med kunstig søtningsmiddel aspartam.

Teorier / Spekulasjoner

Åpne studier ved Universitetet i München har funnet fenylalanin å være en effektiv antidepressant hos pasienter som lider av depresjon. De antidepressive virkninger ble først oppdaget i 1966 Parkinsons sykdom studie, hvori erfarne pasienter med Parkinsons som ble behandlet med fenylalanin en slags eufori i respons til aminosyren.

Disorders

Fenylketonuri, forkortet PKU, er en manglende evne til å absorbere fenylalanin, noe som fører til en opphoping av aminosyren i kroppen. De som lider av PKU må unngå produkter med aspartam, som kosthold brus og noen kunstige søtningsmidler. Siden fenylalanin er til stede i kjøtt, må noen mennesker med PKU også overvåke deres kjøtt og proteininntak for å holde kroppsnivåer fenylalanin under kontroll.

Effekter på barn

Fenylalanin produseres naturlig i morsmelk hos pattedyr, men mengden av fenylalanin i morsmelk er svært lav, og er vanligvis trygt. Babyer som lider av ekstreme tilfeller av fenylketonuri kan trenge å bli plassert på en fenylalanin-begrenset formel hvis de har en reaksjon på fenylalanin i morsmelk. Ernæring selskaper som Periflex produsere fenylalanin-fri formel for babyer som er phenylketonuric (se Ressurser).

Historie

Fenylalanin ble først oppdaget i 1961 av den tyske biokjemikeren J. Heinrich Matthaei og amerikansk biokjemiker Marshall Nirenberg. Nirenberg delte en 1968 Nobelprisen i fysiologi og medisin for sitt arbeid i å identifisere de aktive kjemikalier i nervesystemet.

Mangel

Symptomer på en fenylalanin mangel omfatter forvirring, mental forvirring, depresjon, hukommelsesproblemer, mangel på fysisk koordinasjon eller utseendet på nevrologisk demens. De som er av høy alder, vegetarianere, kroniske brukere av sentralstimulerende midler eller hypothyroid pasienter er mest utsatt for fenylalanin mangel og vil dra nytte av sitt tilskudd. Pasienter med multippel sklerose og fibromyalgi kan finne at fenylalanin bidrar til å lindre noe av smerten forbundet med disse sykdommene.

Forskjellen mellom fenylalanin og sukralose

Forskjellen mellom fenylalanin og sukralose


Fenylalanin, som finnes i den kunstige søtningsmiddel like, og sukralose, som finnes i den kunstige søtningsmiddel Splenda, er ledende alternative søtningsmidler på markedet. Til tross for deres lignende anvendelser, har de differanse strukturer.

Origin

Fenylalanin har to kjemiske strukturer, en som forekommer naturlig i de fleste matvarer inneholdende protein og noen nøtter og frø, og en annen som er kunstig fremstilt som aspartam, som er sammensatt av asparaginsyre og fenylalanin. Sukralose er skapt kunstig av kjemisk modifisert sukker.

Fenylalanin vs Sukralose

Fenylalanin er en essensiell aminosyre. En mangel kan føre til forvirring, mangel på energi, depresjon og problemer med hukommelsen. I motsetning til fenylalanin, har sukralose ingen næringsverdi roller eller fordeler.

Bivirkninger av Sukralose

Sukralose er akseptert som generelt trygt. Imidlertid kan sukralose fungere som en utløser migrene og øke sukker krav, samt føre til en økning i glukose (sukker) absorpsjon.

Bivirkninger av fenylalanin

Noen personer med en tilstand som kalles fenylketonuri opplever en ekstrem intoleranse for fenylalanin og bør unngå aspartam. Store doser av aspartam kan forårsake urolig mage og diaré.

Alternatives

Inntar enten fenylalanin eller sukralose i moderate mengder er ikke påvist vitenskapelig å bære risiko for folk flest. Imidlertid kan naturlige alternativer som honning eller stevia betraktes som alternative søtningsmidler.

Hva er fordelene med fenylalanin?

Fenylalanin er en essensiell aminosyre, som er nødvendig for riktig vekst og funksjon av sentralnervesystemet. Det har blitt brukt til å behandle depresjon og kronisk smerte, så vel som andre forstyrrelser i sentralnervesystemet. Mennesker og dyr kan ikke produsere sin egen fenylalanin, så de må få det fra kostholdet.

Tre typer

Det er tre typer av fenylalanin. Den første, L-fenylalanin, er den eneste naturlige form og er effektiv for å regulere humøret, årvåkenhet og appetitt. L-fenylalanin kan finnes bare i planter og mikroorganismer. D-fenylalanin er en eksakt syntetisert versjon av L-fenylalanin, og er effektive for å kontrollere smerte. Til slutt, er DL-fenylalanin en kombinasjon av de to andre typer og funnet å være effektive for både mental våkenhet og smerte kontroll. Fenylalanintillegg er tilgjengelig i kapsel, pulver, tabletter og aktuell gel formler.

Fordeler

Fenylalanin er nødvendig av kroppen din til å hjelpe det gjøre tre nødvendige nevrotransmittere: dopamin, noradrenalin og adrenalin. Nevrotransmittere er kjemiske budbringere som sender informasjon over synapser i hjernen nerveceller. Fenylalanin hjelper ved å stimulere disse nervebanene som kan redusere depresjon og kroniske smerter. Forhold som kan ha nytte av fenylalanin er leddgikt, talevansker, gangvansker og alvorlige menstruasjonssmerter. Det har blitt brukt til å behandle milde Parkinsons sykdom og schizofreni. Rehabiliteringsklinikker noen ganger bruker fenylalanin å minske symptomene på alkoholabstinens. Vitiligo er en hudsykdom der huden mister pigment i patcher. Aktuelt fenylalanin kombinert med UVA-stråling kan minske disse hvite flekker. Den kan brukes i kombinasjon med andre aminosyrer for å behandle barn med ADHD; men noen forsiktig at overflødig fenylalanin kan gjøre barnet nervøs, nervøs og enda mer hyperaktive.

Bivirkninger og forsiktighetsregler

Store doser av fenylalanin kan føre til nerveskader. Ikke ta fenylalanintillegg hvis du allerede er på reseptbelagte antidepressiva som det kan forstyrre stoffet. Pasienter med høyt blodtrykk eller migrene bør ikke ta fenylalanin heller. Som med alle supplement eller medisiner, sjekk med din lege for riktig dosering. PKU syndrom, også kjent som fenylketonuri, er en metabolsk forstyrrelse hvor kroppen ikke kan bryte ned visse proteiner og aminosyrer på grunn av mangelen på et bestemt enzym. Kroppen kan ikke fjerne overflødig fenylalanin, og det kan bygge i blodet. En test er vanligvis gjort på spedbarn under sitt opphold på sykehuset etter fødselen for å finne ut om barnet har PKU syndrom. Pasienter med PKU syndrom kan oppleve kvalme, halsbrann, hodepine og til slutt nerveskader med for mye fenylalanin.

Mangel symptomer

Symptomer som du kanskje har en mangel av fenylalanin inkluderer manglende appetitt, hukommelsestap, manglende evne til å fokusere eller konsentrere seg, apati og forvirring. Den mangel kan også føre til hemmet vekst og muskelsvakhet.

Fôr Kilder

Den naturlige form, L-fenylalanin finnes i mange matvarer, for eksempel magre proteiner, inkludert fisk, svinekjøtt, magert kjøtt, fjørfe og egg. Meieriprodukter som inneholder fenylalanin er melk, yoghurt og ost. Tofu, soyabønner og soyaprodukter er også magre kilder til fenylalanin.

Hva er L Fenylalanin?

Ifølge University of Maryland Medical Center, L er fenylalanin en aminosyre som forekommer naturlig, i motsetning til D-fenylalanin, som er kunstig fremstilt. L fenylalanin er en nevrotransmitter som er antatt å ha merket medisinske fordeler. Imidlertid er det også noen risikoer og betraktninger i forbindelse med denne aminosyren.

Kilder

Protein rik mat er den eneste kilden til L fenylalanin. Kjøtt, bønner, meieriprodukter, fjærkre og fisk er alle gode kilder til L fenylalanin. Folk som spiser disse matvarene på regelmessig basis har vanligvis tilstrekkelig L fenylalanin; kan imidlertid veganere eller personer som sterkt begrenser sitt inntak av protein trenger å ta D fenylalanin.

Vitiligo Treatment

Ifølge University of Maryland Medical Center, L er fenylalanin nyttig ved behandling av vitiligo. I denne tilstanden, blir L fenylalanin i en aktuell form påføres huden og brukes i forbindelse med UVA-stråling. L fenylalanin kan også være effektivt som en del av behandlingsplan for depresjon.

Fenylketonuri

Noen mennesker er født med en tilstand som kalles fenylketonuri, som er en manglende evne til å fordøye fenylalanin. Mennesker berørt av fenylketonuri bør ikke svelges L Fenylalanin, som betyr at de må begrense mengden av proteiner og meieriprodukter. Symptomer på denne tilstanden, ifølge Mayo Clinic, vanligvis manifest mellom tre til seks måneder gammel og har en unormalt lite hode, eksem, hyperaktivitet og forsinket utvikling. Ifølge Penn State Hershey Milton S. Hershey Medical Center, er spedbarn i USA testet etter fødselen for denne tilstanden ved hjelp av en blodprøve innhentet gjennom en hæl pinne.

Advarsler

Gravide, må barn og personer med nyresykdom være forsiktig med den totale mengden av fenylalanin de svelges, inkludert begge varianter. Det er også viktig å merke seg at det er mulig å overdose på L fenylalanin. Doser som er høyere enn 5000 mg av aminosyren kan føre til markert nerveskade.

Legemiddelinteraksjoner

Ifølge University of Maryland Medical Center, bør folk ta anti-psykotiske medikamenter eller Levodopa (en medisin mot Parkinsons sykdom) unngå L fenylalanin i høye doser, da dette fører til at Levodopa å absorbere tregere og mindre effektivt enn normalt. I tillegg rapporteres det at folk tar monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere), neuroleptika og Baclofen bør unngå terapeutiske nivåer av L fenylalanin.

Hva slags mat inneholder fenylalanin?

Fenylalanin er en aminosyre som kroppen ikke kan lage på egen hånd. Kroppen trenger å få fenylalanin fra en ekstern kilde. Det er et bredt utvalg av matvarer som inneholder fenylalanin. De fleste av disse matvarene kan finnes i de store matvaregrupper. Heldigvis for smaksløkene, kildene til fenylalanin er vanligvis gode smaker også.

Meieri

Meieriprodukter som melk og egg inneholder fenylalanin. Også produkter laget med meieri som yoghurt og ost har også fenylalanin.

Soya

Soyaprodukter, hele soya eller soyaprotein (slik som tofu) har både protein og fenylalanin.

Oksekjøtt og fjærkre

Biff og fjærfe er gunstig for ikke bare deres protein, men også for deres fenylalanin.

Fisk

Fisk er gunstig for kroppen på mange måter fordi det inneholder omega-3 fettsyrer og fenylalanin.

Nøtter

Valnøtter, hasselnøtter, cashewnøtter og peanøtter er ikke bare bra for oss som protein, men er også en god kilde til fettsyrer og fenylalanin.

Frø

Lin, solsikke, og gresskarfrø alle tjene den doble arbeidsplasser av å være bra for kroppen og å være en god kilde til fenylalanin.

MS Symptomer og Aspartam

Aspartam er en lav-kalori sukker erstatning brukes i mange pulverisert drink mikser, kullsyreholdige drikker og bordsøtningsmidler. Selv om aspartam ble godkjent av FDA i 1981 og er for tiden godkjent for bruk i 100 land, har det vært noe uenighet om sin sikkerhet. Aspartam er beskyldt for å være knyttet til flere forhold, blant annet multippel sklerose, Alzheimers (MS) og lupus.

Hva er Aspartam?

Aspartam er omtrent 200 ganger søtere enn sukker, og gir ingen kalorier eller næringsverdi. For de som prøver å redusere sine kalorier, er dette en attraktiv erstatning. Aspartam er laget av aminosyrer, og en gang i kroppen, oppsluttes til sine komponenter: asparaginsyre, fenylalanin og metanol. Det er disse komponenter som en tror forårsake helseproblemer.

Myte

En av komponentene av aspartam er metanol. Tilkoblingen som noen laget knytte aspartam bruken til multippel sklerose (MS) hevdet at aspartam indusert MS-lignende symptomer ved å forårsake metanolforgiftning. Dette har imidlertid blitt funnet ikke å være tilfelle.

Multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår på grunn av skade på myelin i det sentrale nervesystemet, som griper inn i nervesignaler mellom hjernen og andre deler av kroppen. Ulike symptomer kan komme og gå, men som sykdommen utvikler seg, de inkluderer tretthet, nummenhet, blære dysfunksjon, tarm dysfunksjon, synsproblemer, emosjonelle endringer, kognitiv svekkelse, vertigo og spastisitet.

Metanolforgiftning

Metanol, også kjent som tre alkohol, kan være giftige ved svelging av store mengder. Når i kroppen, er metanol omdannet til formaldehyd og til slutt inn i maursyre. Dette kan forårsake skade på øynene, forårsaker synshemning. Det påvirker også nevrologiske funksjoner og kan føre til anfall.

Fact

Det finnes ingen vitenskapelige bevis for at aspartam forårsaker noen bivirkninger, inkludert symptomer på multippel sklerose. Aspartam er et av de mest studerte matprodukter. Det har vært tester utført hos både dyr og mennesker, med dem forbruker langt større mengder enn noen gang ville bli fortært i et normalt kosthold, og ingen uønskede bivirkninger noensinne har blitt dokumentert.
I tillegg er mengden av metanol innføres i kroppen ved aspartam meget liten og ikke nok til å indusere toksisitet. Faktisk inneholder en servering av tomatjuice seks ganger mer metanol enn samme mengde av et aspartam-søtet drikke.

Hvordan ta vare på et barn med metabolske forstyrrelser

Metabolske sykdommer arves problemer som påvirker et barns evne til å fordøye karbohydrater eller aminosyrer i proteiner. Leger må diagnostisere barn med metabolske forstyrrelser og tilbyr ernæringsmessig intervensjon kort tid etter fødselen, da ubehandlede metabolske forstyrrelser kan forårsake alvorlige bivirkninger, for eksempel nevrologiske svekkelser. De fleste sykehus screene nyfødte for metabolske forstyrrelser slik at riktig diettbehandling med en gang.

Hvordan ta vare på et barn med metabolske forstyrrelser

•  Begrense fenylalanin inntak av barn med diagnosen hyperphenylalaninemia metabolske forstyrrelser. Barnet kan velge lav-protein pasta, brød og kaker som tilbys av kosttilskudd spesialitet selskaper for dette formålet.

tilbyr en lav tyrosin kosthold og begrense fenylalanin i dietten til barn med tyrosinemi metabolske forstyrrelser. Pasienter med noen typer tyrosinemi krever vitamin D-tilskudd for å hindre en dødelig angrep av rakitt.

Reduser aminosyrene leucin, isoleucin og valin for barn med lønnesirup urin sykdommer. Foreldre kan kjøpe spesielt forberedt flytende formler beregnet for barn med disse lidelsene.

Hold barn med ureasyklusforstyrrelser på en lav-protein diett. Spør lege dersom barnet ditt har en urea syklus lidelse som krever tilskudd med natriumbenzoat.

Øke kaloriinntaket, men redusere protein inntaket av barn håndtere en av de organiske acidemias. Hvis betingelsen blir akutt, kan barnet krever IV væsker og bikarbonat for å hindre toksiske acidose.

Gi en galaktose og laktosefritt kosthold for barn med diagnosen galactosemia eller galactokinase mangel. Barn med denne tilstanden må fjerne all melk, smør, ost, yoghurt og iskrem fra kostholdet.

Hint

  • Se en lege for en komplett kosttilskudd og farmasøytiske diett tilpasset barnets spesifikke stoffskiftesykdom.

Hvordan å leve med PKU

Hvordan å leve med PKU


De genetisk lidelse fenylketonuri, ofte kalt PKU pasienter, krever til sterkt begrense inntaket av aminosyren fenylalanin, finnes hovedsakelig i protein. En person kan leve med PKU og ikke lider av noen av dens komplikasjoner hvis en spesiell diett er implementert i løpet av barndom og fulgt for livet.

Hvordan å leve med PKU

Administrer Barndom PKU

•  Forstå at kosttilskudd restriksjoner er den vanligste og mest effektive metoden for å hjelpe PKU-positive mennesker lever med sykdommen. Mens genterapi behandlinger er under utvikling, vil de ikke være egnet til medisinsk bruk til menneskelige pasienter for en stund.

Hjelp barnet ditt ved å vektlegge together, hobbyer og aktiviteter i stedet for mat, spesielt på anledninger som Thanksgiving, når proteinrik kalkuner gjøre ikke-PKU lider 'munn vann.

Kontroller ditt barns skole har fullstendig og total bevissthet om de nødvendige kosttilskudd restriksjoner. Mens en lege eller ernæringsfysiolog gjør en bedre kilde for nærmere detaljer, generelt, PKU-pasienter må sterkt begrense eller eliminere proteinrik mat fra kostholdet. Disse inkluderer kjøtt, fisk, egg, nøtter, belgfrukter og meieri. Den sukker erstatning aspartam skaper også fenylalanin når fordøyd og må unngås.

La barnet ditt til å administrere sin egen diett på et tidligst mulig alder. Dette vil hjelpe ham til å føle mer kontroll over sin egen PKU og vil gjøre mestring enklere.

Administrer PKU gjennom voksenlivet

Fortsett å følge en streng PKU diett inn i voksenlivet. Mens legene på en gang fortalte PKU-pasienter at kostholdet kan bli avviklet etter ungdomsårene, det er stor uenighet i den moderne medisinske miljøet som til visdom av slike råd. Feile på siden av forsiktighet og feste med kostholdet.

verve hjelp av en kostholdsekspert for å hjelpe deg når du lever med PKU. En kostholdsekspert kan hjelpe plan som passer menyer for spesielle anledninger og kan gi deg tips om strategier for å spise på restauranter. Vanligvis er en fenylalanin "poeng" system brukes som sporer mengden av daglig fenylalanin. Voksne må vanligvis begrense sitt inntak til 400 til 500 mg per dag.

Velg en forsikring leverandør som vil hjelpe skulder bekostning av protein-fri mat og formel. Din lege eller ernæringsfysiolog vil være i stand til å foreslå selskaper som tilbyr slik dekning.

Hint

  • Unnlatelse av å oppdage eller behandle PKU i barndom vil nesten helt sikkert føre til mental retardasjon av barnet. En enkel test gitt kort tid etter fødselen kan fortelle hvorvidt barnet er positivt for PKU. Negative konsekvenser av sykdommen vil begynne å manifestere i en alder av 2-3 måneder, så tidlig påvisning er av avgjørende betydning.

Hvordan Følg en PKU Diet

Hvordan Følg en PKU Diet


Fenylketonuri, eller PKU for kort, er en genetisk lidelse karakterisert ved fravær eller mangel på den kroppslige enzym nødvendig for å behandle fenylalanin, en essensiell aminosyre som finnes i proteiner. Pasientene er pålagt å følge en streng diett allerede fra fødselen for å hindre at sykdommen er alvorlige nevrologiske komplikasjoner.

Hvordan Følg en PKU Diet

Mate barnet ditt en PKU Diet

•  Ikke gi en PKU-positive spedbarn vanlig baby formel eller naturlig morsmelk. Begge er høy i fenylalanin.

mate babyen en spesiell PKU-vennlig formel som trygt erstatter de essensielle næringsstoffene som finnes i fenylalanin.

Unngå å mate barnet ditt proteinrike matvarer, for eksempel bønner, kjøtt, fisk, egg, nøtter, belgfrukter og melkeprodukter som hun fortsetter å vokse. Eldre barn er i stedet gitt en spesiell drink som, selv om forskjellige i sminke fra den spesielle formel matet til spedbarn, begrenser fortsatt fenylalanin inntak samtidig som det gir nødvendige næringsstoffer.

Ikke la barnet ditt til å spise noe smaksatt med kunstige søtningsmidler, spesielt aspartam. Når fordøyd, produserer aspartam mengder fenylalanin betraktet som farlig å PKU lider.

Følg en PKU Diet inn i voksenlivet

Hold deg på PKU diett for livet. Mens den rådende medisinsk vurdering på en gang var at spesiell diett bør avsluttes når pasienten nådd tenårene, er konsensus i dag at dietten bør fortsette gjennom hele voksenlivet.

Behandle fenylalanin ved hjelp av en ernæringsfysiolog. De fleste PKU-pasienter følger et "poengsystem." Foods er tildelt en poengsum basert på mengden av fenylalanin de inneholder. Vanligvis er voksne tillates omtrent 400 til 500 mg fenylalanin pr dag, selv om detaljene kan variere. Du blir nødt til å spore alt du spiser for å sikre at du ikke overskrider foreskrevet fenylalanin terskel.

Vit at nesten alle restaurantene har menyen tilbud som er lav i protein og fenylalaninnivå-rik mat. Med riktig utdanning og flid, din evne til å nyte å spise ute vil ikke bli alvorlig svekket.

Oppdag gleden av urter og krydder. Mens PKU kosthold er høy i frukt, grønnsaker og helkorn, kan smaken bli betydelig forbedret ved hjelp av zesty tilleggene som basilikum, honning, sitronsaft, soyasaus og koriander. Alle er lav i fenylalanin.

Hint

  • Sørg for at ditt barns skole vet om og overholder de strenge diett restriksjoner er nødvendige for å administrere sin PKU.
  • Unnlatelse av å oppdage eller følge en PKU kosthold vil nesten uunngåelig føre til alvorlige nevrologiske og kognitive utviklingshemming. Eldre personer med PKU som ikke følger den foreskrevne dietten risiko å utvikle alvorlige atferdsvansker, kramper og irreversibel hjerneskade.

PKU Diet Foods

PKU er forkortelsen for en metabolsk lidelse kalt phenylketonurea der en del av protein, kalt fenylalanin, ikke behandles på riktig måte. Fenylalanin er funnet i nesten alle typer mat, men er spesielt konsentrert i meieriprodukter, egg, nøtter og enkelte kornprodukter. Det er også fremstilt av kunstige søtningsmidler. Når PKU blir oppdaget i tide, kan en spesiell PKU diett unngå alvorlige utviklingsmessige forsinkelser. De foreskrevne dietter må følges for livet. Alle nyfødte født på sykehus i USA har en blodprøve i de første dagene av livet til å sjekke for PKU.

Nyfødte

Det er fenylalaninnivå frie reseptbelagte formler for babyer. Disse spesielle PKU formler er hoveddelen av den nyfødte diett. Morsmelk inneholder fenylalanin, så amming er kontraindisert for babyer med PKU, selv om en kostholdsekspert kan anbefale at begrensede mengder morsmelk følger med PKU formel, hvis ønskelig. Andre matvarer blir introdusert til babyer akkurat som de er til spedbarn uten PKU, så lenge de nye matvarer er lav i fenylalanin.

Barn

Hvert barn trenger et tilpasset kosthold i tillegg til fortsatt formel bruk. Selv blant de med PKU, mengdene av fenylalanin som kan tolereres forskjellig. Et samarbeid med en ernæringsfysiolog er viktig gjennom hele livet. For eksempel er selv fenylalanin hovedsakelig funnet i proteinrik mat, ifølge Mayo Clinic, et aks med 90 milligram fenylalanin kan være en hel dag er verdt for noen mennesker. Lave fenylalaninnivå mat inkluderer frukt, puffet ris og grønnsaker, men det er viktig å holde en oversikt over hvor mye fenylalanin er tatt inn. Selv når du spiser mat som er "safe", er det mulig å få for mye fenylalanin hvis du overspiser. Kommersielt tilberedt mat kan lindre diett kjedsomhet. Lave eller fenylalaninnivå frie varianter av meieriprodukter og brød produkter er tilgjengelige fra spesialforhandlere.

Voksne

Formula er fortsatt en del av den voksne liv også. Det er ikke den samme som babyen eller barnet formel, men er laget for voksne med PKU. Kreativitet på kjøkkenet er nyttig for den voksne med PKU. Meieri og brødprodukter er nesten alle unngås, så vel som kunstige søtningsmidler. The Mayo Clinic anbefaler å bruke en lav fenylalanin frokost som puffet ris med en ikke-meieri Creamer fortynnet med vann. Frukt kan være blandet med vaniljesmak og is for en smoothie. Det foreslår også vegetabilske-toppet bakte poteter som en middag idé eller stek. Hold massevis av lav-fenylalaninnivå grønnsaker på hånden og ulike typer krydder og smakstilsetninger. På den måten vil du finne de kombinasjonene du liker best.

Næringsinnhold for Sno-Pro Milk for PKU

Fenylketonuri, eller PKU, er en fødsel feil hvor den nyfødte kan ikke på riktig måte å bryte ned fenylalanin, en aminosyre. Behandling for PKU inkluderer en lav protein diett rik på mat lavt i fenylalanin. Lave fenylalanin melk kosttilskudd som Sno-Pro er også anbefalt.

PKU

Nyfødte med fenylketonuri, en sjelden tilstand, er i stand til å fordøye fenylalanin, en aminosyre. Aminosyrer er byggesteinene i protein, er nødvendig for vekst og muskel reparasjon. I tillegg spiller fenylalanin en rolle i produksjonen av melanin, som er ansvarlig for hudens pigment.

Symptomer

Symptomer på PKU inkluderer lys farget hud eller hår, retardasjon, kramper, skjelvinger, uvanlig hånd posisjonering, krampetrekninger bevegelser av lemmer, forsinket mentale og sosiale ferdigheter, hyperaktivitet og utslett.

SHS International

Sno-Pro er et flytende produkt laget og distribuert av SHS International, en del av Danone Medisinsk divisjon. SHS International tilbyr et bredt spekter av medisinske ernæringsmessige produkter som kosttilskudd som er målrettet for å bekjempe sykdommer som PKU.

Sno-Pro

Sno-Pro er en lav protein, lav fenylalanin drikk laget av melkeekstrakter. Designet for å jobbe som melk erstatning, har Sno-Pro en energi og næringsverdi sammenlignes med meieri melk.

Ernæring

Per 100 gram servering, Sno-Pro gir følgende ernæring: 273 kalorier, 0,22 gram protein, 12,5 mg av L-fenylalanin, 8 gram karbohydrater, 3,8 gram fett (1.6 gram mettet fett, 1,5 gram enumettet fett og 0,55 gram flerumettet fett) uten fiber.

Advarsel

Sno-Pro melk er ikke egnet for nyfødte og personer med allergi mot melkeprodukter. I tillegg bør bruk av Sno-Pro bare gjøres under medisinsk tilsyn.

Diett med protein for personer med PKU

Diett med protein for personer med PKU


Fenylketonuri (PKU) er en genetisk forstyrrelse av aminosyre-metabolisme, spesielt involverer metabolsk behandling av aminosyren fenylalanin. På grunn av enten en svekkelse, mangel eller fullstendig fravær av enzymet fenylalanin-hydroksylase-som normalt ville omdanne fenylalanin til tyrosin-skytende kost fenylalanin akkumuleres i vev, noe som resulterer i dyp skade på legemet, særlig i nervesystemet. Den kritiske aspektet i forvaltningen av PKU er streng overholdelse av en lav fenylalanindiett.

Protein Foods og PKU

For å opprettholde lave nivåer av fenylalanin blod, er det viktig å unngå alle matvarer som er rike på protein, da disse i seg selv inneholder store mengder av den skyldig aminosyre. Melk og andre meieriprodukter, kjøtt, fisk, kylling, egg, bønner og nøtter bør alle være fullstendig eliminert. Selvfølgelig, det er andre kilder til fenylalanin som erter, sjokolade, pasta, brød, visse frukter og grønnsaker og kunstig søtningsmiddel aspartam, bare for å nevne noen. Det er viktig å jobbe tett med en lege og en ernæringsfysiolog for å finne et trygt grense for fenylalanin og lære hvilke matvarer er tillatt og i hvilke daglige mengder.

Diet

På grunn av mange kosttilskudd restriksjoner, personer med PKU ikke klarer å skaffe tilstrekkelig ernæring fra mat. PKU endrer ikke nærings og energikrav; disse er de samme som hos friske individer. For å sørge for ernæringsmessige behov, spesielt formulerte medisinske matvarer omfatter den overveiende del av dietten. Disse formler har hele sammenstillingen av L-aminosyrer, med unntak av fenylalanin, som er helt fraværende. Formula / medisinsk mat er den viktigste kilden til protein for de med PKU. Noen varianter kan også inneholde karbohydrater og fett, samt en rekke vitaminer og mineraler. Avhengig av nærings av valgt formel, kan det suppleres med ekstra velger matvarer for å oppfylle daglige behov.

Akkurat som eksterne kilder til fenylalanin heve sin blodet, protein eller energi-mangel kan gjøre det så bra, på grunn av resulterende vev katabolisme og påfølgende utslipp av fenylalanin. Det er derfor viktig å opprettholde konsistente formel inntak og energibalanse.

Fenylalanin er fortsatt et behov aminosyre og må tilføres i mengder som er tilstrekkelig for normal vekst og utvikling, eller vedlikehold i tilfelle av voksne. For å møte ernærings requiremnts og kontrollere blod fenylalaninnivå konsentrasjoner, forsiktig mat journalføring og hyppige blodprøver er nødvendig. The Medical Research Council of National Institutes of Health etablert et målområde for blod fenylalanin ved 2 til 6 mg / dl eller 120-360 umol / L.

Lav-protein matvarer

En rekke lav-protein matvarer som er spesielt utviklet for personer med PKU er tilgjengelig. Disse inkluderer lav-protein pasta, brød, kjeks, egg erstattere, frokostblandinger og dessert mikser. Flere nettsteder tilbyr slike produkter, inkludert dietspec.com, med-diet.com, Ener-g.com, shshna.com og cambrookfoods.com.

Lav-protein diett for PKU

PKU, eller fenylketonuri, innebærer en tilstand der kroppen ikke kan fordøye en del av et protein som ofte oppstår i mat. Hvis du lider av PKU, forstår at strengere regulering av kostholdet ditt er en av de beste måtene å gjenvinne kontroll over livet ditt ved å minimere påvirkning av dette irriterende sykdommen. Den beste dietten for PKU lider er en lav-protein diett.

Om PKU

PKU er den manglende evne til arvet av kroppen til riktig utnytte en spesiell aminosyre - fenylalanin. Fenylalanin er en "essensiell" aminosyre, dvs. at det ikke er normalt produseres i kroppen, og det må skaffes gjennom maten. Som PKU pasienter mangler enzym som bryter ned fenylalanin i blodet, vil overflødig forbruk føre til forhøyede blodnivåer av denne aminosyren, noe som kan føre til funksjonsforstyrrelser i hjernen. Dermed holder fenylalaninnivå lav ved forsettlig begrense kosten protein inntak er avgjørende for å unngå dette potensialet.

Lav-protein diett

Den ideelle dietten for noen som lider av PKU ville være komplett avholdenhet fra enhver form for høy protein mat. Ifølge utvalget mat "pyramide" gitt av PKU Clinic ved University of Washington, bør hoveddelen av kostholdet ditt kommer fra juice, frukt, grønnsaker, og spesielle lavt protein brød og pasta. Neste beste er ris, vanlig pasta, korn, brød, pommes frites, poteter og erter. Maten du bør uttrykkelig grense inkluderer ost, peanøttsmør, hamburgere, nøtter, kylling, refried bønner, melk, biff, svinekjøtt og egg. Dette er de høye protein "feil mat" som raskt kan eskalere fenylalaninnivå.

Smak PKU Diet

For personer med PKU, Frokost kan bestå av et lavt proteinblanding eller bolle med havre med et par stykker av toast og et eple. Et eksempel lunsj ville være en kylling sandwich laget med et gram eller to av kjøtt, med masse salat, tomat og et glass fruktjuice. Middag kan være en meget liten del av kjøtt (et gram eller to) med et par av bakte poteter, brokkoli og noen erter. For en matbit i løpet av dagen, har et stykke frukt eller to.

Naturlig kosttilskudd for bipolar lidelse

Bipolar lidelse eller manisk-depressiv lidelse, er en tilstand karakterisert ved maniske høyder og depressive lows. Mange ganger de foreskrevne medisiner for bipolar lidelse kan bære slike forstyrrende bivirkninger som du lurer på om de er verdt å ta. Det er naturlig kosttilskudd som kan gi noen lettelse fra symptomene på bipolar lidelse uten bivirkninger av legemidler. Som alltid bør du konsultere lege før avslutning av behandling gjennom medisinering og før du starter et supplement diett.

Fatty Acids

Omega-3 fettsyrer og omega-6 er de to viktigste gruppene av essensielle fettsyrer. Omega 3 fettsyrer finnes i grønne bladgrønnsaker, fiskeolje og annen sjømat fra kalde farvann. Omega 6-ere, mens viktig for immunforsvaret og blodpropp, er dårlige i overkant. Holde en sunn balanse mellom omega-6 til omega-3 fettsyrer regulerer humøret, skjerper hukommelsen og hjelper med konsentrasjon og læring. Hvis du ikke er en sjømat lover, kan du ta linfrøolje eller hamp olje for å få en god dose av omega-3 fettsyrer. Tran er ikke en erstatning for dette, da det har høye nivåer av vitamin A og vitamin D, og ​​kan være giftig i svært høye doser.

Aminosyre

Tryptofan er en aminosyre som bidrar til å lindre depresjon, stress, angst, mani og søvnløshet. 5-HTP eller 5-hydroxytryptophan, omdannes til serotonin. Ifølge Healing Depresjon og bipolar lidelse uten rusmidler, har det vist seg at 5-HTP kan være like effektivt som legemidler som Paxil og Zoloft. 5-HTP er den "hemmelige" ingrediens i Prozac som gjør stoffet så effektivt.

Mehionine hjelper lavere Histamin nivåer, som holder mani og angst i sjakk. Det hjelper hjernen foreta SAMe (S-adenoxyl-metionin), som er nødvendig for flere prosesser, inkludert å holde serotonin og dopamin ved deres optimale nivåer.

Fenylalanin konverteres og til slutt brukt til å lage dopamin og noradrenalin, som hjelper deg å holde våken og holder appetitten undertrykkes. L-fenylalanin er et supplement nyttig for å stabilisere humøret. Aminosyrer er i alle matvarer med protein, som animalske kjøtt, bønner, nøtter og frø.

Selen

Selen reduserer angst og depresjon, og det kan gjøre at du føler deg mindre sliten. Selen mangler kan gjøre deg engstelig, fiendtlig og forvirret. Den nøytraliserer også frie radikaler og bidrar til å fjerne giftstoffer som kan rokke hjernefunksjoner fra kroppen din. Paranøtter er en utmerket kilde til selen, selv om du ikke trenger en ekstraordinær mengde. Ta 70 mikrogram selen daglig.

Jod og kalium

Jod er viktig nok for din helse at regjeringen gjorde sin tillegg til bordsalt obligatorisk. Depresjon, lav energi og vektøkning er tegn på lav jod. 150 mikrogram om dagen er anbefalt mengde.

Kalium bidrar til å regulere balansen av vann i kroppen din, oksygentilførsel til hjernen og glukose konvertering. Det hjelper å holde humøret svinger ned og er oppbrukt fra kroppen din når du drikker for mye alkohol, kaffe eller sukker. Spis en banan for noen umiddelbar kalium.

B-vitaminer

B-vitaminer kan hjelpe avverge depresjon og gjøre underverker for humøret regulering. De kan hjelpe til med å senke intensiteten av humørsvingninger, hodepine, irritabilitet og angst i tillegg). Tar en B-kompleks supplement er den beste måten å få alle B-vitaminer kroppen din trenger.

Kroppslukt hos små barn

Kroppslukt hos små barn


Kroppslukt hos små barn kan være en normal biprodukt av deres metabolske system. Det kan også indikere et hygiene problem. Kroppslukt kan også være et symptom på en sykdom i en ellers friske barn. Uvanlig kroppslukt kan også være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand.

Søt lukt

Hvis barnet ditt er å produsere en søt luktende kroppslukt, ta kontakt med barnelege. Søte lukter kroppslukt kan indikere helseproblemer, for eksempel en urinveisinfeksjon eller diabetes. Urin som lukter som lønnesirup kan være et symptom på lønnesirup urin sykdom (MSUD). Dette er en stoffskiftesykdom som ubehandlet kan føre til fysiske funksjonshemninger, psykisk utviklingshemning og med død. Forekomsten av denne sykdommen er sjelden, og opptrer i bare én av 225.000 fødsler.

Fotlukt

Små barn med stinky føtter kan bli kvitt denne lukt av soaking føttene i fem til 10 minutter i vann blandet med enten 2 ss. eddik eller Epsom salter. Den lokale apotek kan gi deg en Betadine løsning eller Domeboro snerpende løsning som skal blandes med vann etter anvisningen på pakken. Hvis barnets fot lukt er veldig sterk og disse tiltakene ikke hjelper, kan du se en lege for å utelukke en infeksjon eller andre bakterier som kan være årsaken til lukt.

Dreven svette

Svette er et naturlig fenomen som er nødvendig for regulering av et individs kroppstemperatur. Hyperhidrose er en medisinsk tilstand når en person er erfaringer dreven svetting. Barn som svetter utover det nødvendige beløpet som trengs for å opprettholde varmeregulering kan ha denne tilstanden. Behandlingen kan være så enkelt som å bruke antiperspirant eller så komplisert som krever medisiner eller kirurgi. Snakk med legen din dersom barnets kroppslukt er forårsaket av overdreven svetting.

Naturlige behandlinger

Hjem rettsmidler er tilgjengelige for behandling av kroppslukt hos små barn. Dress barn i bomull klær i stedet for syntetiske stoffer som bomull gir bedre luftsirkulasjon for kroppen. Dette vil bidra til tørr svette før lukt bygger opp. Begrense barnets inntak av hvitløk, løk eller andre sterke lukter krydder som å spise en stor mengde kan forårsake kroppslukt. Baking soda kan brukes som en deodorant ved sprinkling under våpen etter en dusj eller badekar.

Fenylketonuri (PKU)

Nyfødte som utvikler en muggen kroppslukt i pusten, urin eller hud kan vise symptomer på fenylketonuri ellers kjent som PKU, ifølge Mayo klinikken. Denne fødselsdefekter er når det oppstår en mutasjon i genet som inneholder instruksjoner for å gjøre det enzym som brukes til å bryte ned fenylalanin, en aminosyre. Babyer i USA er undersøkt for denne tilstanden ved fødselen. Muggen kroppslukt lukt er forårsaket når fenylalanin er bygget opp i kroppen. Behandlingen for personer med PKU er å følge en diett som begrenser proteiner.