Digidexo.com

vestibulær nevritt

Forskjeller mellom Vestibulær Nevritt & Ménières sykdom

Luigi scorcia Forskjeller mellom Vestibulær Nevritt & Ménières sykdom


Vestibulær nevritt og Ménières sykdom er tilstander i det indre øret. Ved starten, kan de forstyrrelser synes å være lik. Begge forårsake plagsomme vertigo angrep, og de begge ofte påvirker bare ett øre.

Vestibulærsystemet

Vestibulærsystemet ligger i labyrinten i det indre øret. Dette systemet registrerer bevegelse og er kritisk for balanse. En viktig del av systemet er det vestibulære nerve, som bærer balansesignaler til hjernen.

Vertigo

Vertigo er en problematisk og invalidiserende symptom. Det er den falske oppfatning av en roterende bevegelse. En betent vestibulære nerve antas å være årsaken til de fleste vertigo som stammer fra en indre øret tilstand.

Vestibulære Nevritt

Den primære symptom på vestibulær nevritt er en plutselig innsettende svimmelhet. Svimmelheten kan bli forlenget, som varer i dager eller uker, men det går vanligvis uten medisinsk behandling.

Ménières sykdom

Diagnosen Ménières sykdom er vanligvis laget når andre forhold, for eksempel vestibulær nevritt, er utelukket. Meniere-symptomer inkluderer vertigo, svimmelhet, tinnitus (øresus), hørselstap og øre press.

Forskjeller

I første omgang er noen pasienter med Ménières sykdom feilaktig diagnostisert som har vestibulær nevritt. Når vertigo angrepene fortsetter etter noen uker, ledsaget av tinnitus og hørselstap, deretter Ménières sykdom er mistenkt.

Etter Effekter av Vestibulær Neuronitis

Vestibulær Nervesmerter er en tilstand som begynner i det indre øret og direkte effekter balanse. Denne tilstanden kan føre til problemer med svimmelhet og svimmelhet, og kan forårsake kvalme og oppkast i alvorlige tilfeller.

Årsak

Vestibulær nevritt er forårsaket når en nerve inne i øret sveller. Dette vestibular nerve overfører informasjon om likevekt og balanse til hjernen.

Effect

Når vestibular nerve blir hoven, fører det til en susete som kan påvirke balansen. Denne følelsen er kjent som svimmelhet.

Kilder

Nerven hevelse ansvarlig for vestibulære nevritt er ofte et resultat av en forkjølelse, influensa eller andre virale infeksjoner. I noen tilfeller, influensasymptomer er ikke tilstede når svimmelhet oppstår.

Diagnose

Diagnostisering av vestibulær nevritt er vanligvis bestemmes fra etter at virkningene av tilstanden, som for eksempel svimmelhet og kvalme. Øyebevegelser og høre tester kan også anvendes, da disse blir påvirket av tilstanden.

Behandling

Tilstanden kan noen ganger klare seg på egen hånd med tiden. I tilfeller der utvinning tar lengre tid, kan balanseøvelser praktiseres for å begrense uønskede After Effects.

Vestibulære Neurinitis

Vestibulære Neurinitis


Vestibulær nevritt, også kalt vestibulær neruonitis, er en tilstand der den berørte person lider av svimmelhet og svimmelhet. Det er et resultat av en infeksjon av en nerve i øret. Det er en tilstand som påvirker et bredt spekter av aldersgrupper, men er ikke vanlig hos barn.

Årsak

Vestibulære neuritt er resultatet av en viral infeksjon i vestibular nerve, som bærer informasjonen til det indre øret. Siden det indre øret er ansvarlig for kroppens følelse av likevekt, denne infeksjonen fører til symptomer på svimmelhet, kvalme og svimmelhet. Den medisinske samfunnet generelt mener tilstanden som regel være et resultat av en infeksjon fra et virus av herpesfamilien, eller muligens varacella zoster virus.

Forekomst

Vestibulær nevritt påvirker et stort antall mennesker. Det antas at vestibulær nevritt og en lignende tilstand som kalles labrynthitis konto for 5 prosent av svimmelhet og 15 prosent av alle vertigo tilfeller. Vestibulær nevritt primært påvirker voksne.

Diagnose

Legene gjør en diagnose av vestibulær nevritt ved grundig undersøke øret. Prøven tar sikte på å etablere en bekreftelse av en lesjon på en av de vestibulære nerver. En spesialist vil være spesielt flinke til å gjøre diagnosen. Dersom saken virker veldig alvorlig, kan legen velge å utføre en MR eller blodprøve i tillegg.

Behandling

Behandlingen for vestibulær nevritt primært tar sikte på å lindre symptomene på infeksjonen. Legen kan foreskrive anti-kvalme og anti-svimmelhet medisiner. Steroider har også vært effektiv i behandling av enkelte tilfeller av vestibulær nevritt. Med disse støttende behandlingene, gjenoppretter pasienten vanligvis i tre uker som kroppen kjemper mot infeksjon.

Prognose

Pasienter som lider av akutt vestibulær nevritt kanskje ikke være i stand til å arbeide for en til to uker. Det kan også være noen langtidseffekter, for eksempel økt følsomhet for hodebevegelser. Dette kan vare i år etter infeksjon. Dette kan kompromittere atletisk evne til en viss grad, og noen kognitiv svekkelse er også mulig.

Hva er behandlingen for vestibulære lidelser?

Vestibulære lidelser er forstyrrelser i det indre øret nettverk kalt det vestibulære systemet. Sammen med visjon og sanseinntrykk fra muskler og ledd, er dette systemet ansvarlig for å gi nødvendig informasjon for å opprettholde riktig balanse. Forstyrrelser av indre øret funksjonen kan føre til betydelig fysisk desorientering, og på deres ekstreme de er ødeleggende. Behandlinger for vestibulære lidelser varierer i henhold til det spesielle problemet tilstede.

Forståelse og behandling Benign paroksysmal posisjons Vertigo

Benign paroksysmal posisjons vertigo (BPPV) er en vanlig lidelse som skyldes tilstedeværelsen av små kalsiumkarbonatkrystaller i det indre øret. Disse krystallene, også kalt otoconia, skift med hodebevegelser og utløse falske, forvirrende signaler til hjernen. Hvis du har BPPV, vil din primære symptom være svimmelhet forbundet med endringer i hodeposisjonen. Behandling for lidelsen innebærer ofte fjernes fysisk otoconia gjennom en øregangen. Vanligvis vil du gjennomgå denne korte prosedyre i legens kontor. Fysisk fjerning kan være ledsaget av fysioterapi for å omskolere hjernen din tolkninger av bevegelsessignaler. I noen få tilfeller er det nødvendig med kirurgiske blokkering av et berørt øregangen.

Forståelse og behandling av Ménières sykdom

Ménières sykdom er forårsaket av unormal oppbygging av en indre øret væske kalt endolymph. Det påvirker ofte begge ørene. Hvis du har Ménières sykdom, kan symptomene inkludere periodisk hørselstap, alvorlig vertigo (spinning) og smertefull øresus (tinnitus). I avanserte tilfeller, du også kan oppleve sterkere tinnitus, økt hørselstap og stadige problemer med balanse og visjon.

Medisinering er ofte brukt til å bekjempe Ménières sykdom. Legen vil forsøke å senke trykket i det indre øret gjennom bruk av diuretika, og vil be deg om å forsterke behandling gjennom en lav-natrium diett. For å redusere noen ganger ødeleggende symptomer, du også kan motta dimenhydrinate (Dramamine), diazepam (Valium) eller Promethazine (Phenergan). Fysisk behandling kan også anvendes for omstilling.

I noen tilfeller kan det hende at Meniere-symptomer bli alvorlig nok til å kreve en labyrinthectomy, en prosedyre som kjemiske injeksjoner brukes til å ødelegge unormale vestibulære vev. I ekstreme tilfeller kan kirurgi være nødvendig å ødelegge den berørte vestibular nerve eller indre øret.

Forståelse og behandling av nevritt og labyrinthitis

Vestibulær nevritt og labyrinthitis er forårsaket av infeksjon i Vestibulo-cochlea nerve i det indre øret. Nevritt påvirker en gren av denne nerve; labyrinthitis påvirker begge. Symptomer på disse lidelsene omfatter plutselig kraftig svimmelhet, kvalme, oppkast, ustø balanse og synsforstyrrelser. Labyrinthitis kan også føre til hørselstap eller tinnitus.

Hvis du har ett av disse forholdene, vil du motta medisiner for symptomkontroll lik de som brukes for Ménières sykdom. Andre medisiner kan omfatte antivirusmedisiner og kortikosteroider. Hvis du har en mellomøret infeksjon, du vil også motta antibiotikabehandling. Svimmelhet fra nevritt og labyrinthitis kan somle i månedsvis. Hvis du opplever vedvarende svimmelhet, kan behandlingen omfatte vestibular fysioterapi.

Andre Disorders

Vestibular vanskeligheter kan også være forårsaket av en rekke ekstra lidelser, inkludert akustisk neuroma, vestibulær migrene, ototoksisitet (toksin skade), auto-immune problemer og aldring. Fordi lignende symptomer kan ha ulike årsaker, må du gå til en øre spesialist for riktig diagnose. Din behandling vil være basert på resultatene fra legens funn.

Tegn på Vestibulær sykdom

Tegn på Vestibulær sykdom


Den vestibulære systemet, som ligger i det indre øret, styrer saldo. Vestibulære sykdom er et resultat av virus, indre øret skader eller forringelse, og andre årsaker. Det kan være et produkt av mange forskjellige tilstander som vestibulære nevritt og Menieres sykdom.

Vestibulærsystemet

Den vestibulære Systemet består av otolith organer (den saccule og utricle) og den halvsirkelformede kanaler som ligger i labyrintsystem i det indre øret. Disse organene oppdage bevegelse og koordinere holdning og balanse, sammen med andre sanser.

Vertigo

Det mest urovekkende og invalid tegn på vestibulær sykdom er vertigo. Vertigo er en illusjon av en spinnende-type bevegelse. Gjentatte vertigo angrep er en god indikator på et vestibulære lidelse.

Ubalanse og Svimmelhet

Ubalanse eller svimmelhet ligner vertigo bortsett fra det som oppfattes som bevegelse er mer mild. Vertigo er vanligvis episodisk, mens svimmelhet kan være konstant.

Kvalme og oppkast

Vertigo og svimmelhet ofte føre til kvalme og oppkast som ligner på reisesyke. Unntaket er at kvalme på grunn vestibular sykdom ikke er forårsaket av faktiske bevegelse (som i reisesyke), men ved persepsjon av falsk bevegelse.

Tinnitus og hørsel

Tinnitus ringer av ørene og er ofte et tidlig tegn på skader på vestibulære systemet. Endringer i hørsel ledsaget av tinnitus er også symptomer på øredysfunksjon.

Vestibulære Neurosis

Vestibulære Neurosis


Vestibulære neuronitis, også kalt vestibulær nevritt eller vestibulær nevroser og noen ganger forveksles med labrythitis, er en tilstand som skyldes en indre øret infeksjon, som etterlater den mest indre delen av øret, den Vestibulo-cochlea nerve, betent. Denne nerve forbinder det indre øret til hjernen, og slik at dens betennelse kan føre til endringer i balanse.

Nevritt vs Labrythitis

Vestibulær nevritt påvirker bare vestibulære grenen av Vestibulo-cochlea nerve, og resulterer i et tap av balanse bare. I motsetning til dette påvirker labrythitis begge sider av nerve og kan påvirke både balanse og hørsel.

Årsaker

Vanligvis nevritt er antatt å være forårsaket av en virusinfeksjon. Bakteriell infeksjon kan være å klandre hvis infeksjon i mellomøret er også observert.

Symptomer

Symptomer på nervesmerter kan variere fra mild til alvorlig og kan omfatte svimmelhet, eller en spinnende følelse, kvalme, oppkast, ubalanse, tåkesyn og manglende evne til å konsentrere seg.

Diagnose

Ingen formalisert diagnostiske prosessen finnes for å bestemme hvorvidt en pasient har vestibulær nevritt. Ifølge Dr. Douglas D. Backous, MD, av Baylor College of Medicine, etter en undersøkelse, leger utfører vestibular testing som kan inkludere dukkesynsundersøkelse, hode risting nystagmus, dynamisk synsskarphet, caloric testing, rotasjons testing, forbi peker , Romberg og Fukuda tester, og tandem walking.

Behandling

Leger vil ofte behandle symptomer på nervesmerter ved forskrivning reisesyke dempende midler for å kontrollere kvalme og svimmelhet. Steroider i kombinasjon med et antibiotikum eller antiviralt medikament vil bli foreskrevet for å behandle tilstanden seg.

Vestibulære kompensasjon Øvelser

Vestibulære kompensasjon Øvelser


Mange forhold, for eksempel vestibulær nevritt, benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV), Ménières sykdom, labyrinthitis og perifere vestibulære lidelser påvirker det indre ørets evne til å opprettholde balanse og oppfatter bevegelse. Med hjelp av helsepersonell, kan vestibulære kompensasjon øvelser eller vestibulær rehabilitering terapi bidra til å redusere de svimlende effekter av slike forhold ved å trene hjernen til å bruke visuell eller proprioseptiv informasjon for å opprettholde en følelse av balanse når det vestibulære systemet ikke lenger fungerer som den skal.

Canalith reposisjonering prosedyrer (CRP)

Canalith reposisjonering prosedyrer bidra til å redusere følelsen av svimmelhet ved å flytte små partikler som sitter fast i en sensitiv del av det indre øret. Med hjelp av en helsearbeider, helt til pasienten en rekke bevegelser av overkropp og hode. Den Epley manøver og Semont manøveren er de to mest brukte CRPS. Den Epley manøver bruker fire 30-sekunders posisjon sekvenser av hodebevegelser. I Semont manøver, er pasienten raskt flyttet fra å ligge på den ene siden til den andre siden. Disse CRP teknikker er oftest brukt med pasienter som har BPPV.

Selv om manøvrene har en høy virkningsgrad, krever de en helsearbeider: intens, rask natur bevegelsene bære en risiko for alvorlig skade hvis det gjøres feil.

Brandt-Daroff Øvelser

Brandt-Daroff øvelser er en annen type CRP behandling. Fordi de er mindre intens, kan disse øvelsene gjøres hjemme uten tilsyn av helsepersonell. Øvelsen er enklest når du sitter på kanten av en seng. Pasienten snur hodet 45 grader til den ene siden, deretter raskt legger seg ned på hennes motsatt side. Baksiden av hodet (bak øret) skal hvile på sengen i 30 sekunder, før hun returnerer til en oppreist sittestilling. Øvelsen bør gjentas, vekslende høyre og venstre side, for seks repetisjoner. Som andre CRP behandlinger, er Brandt-Daroff øvelser ofte brukt for de med BPPV.

Cawthorne-Cooksey Øvelser

Cawthorne-Cooksey øvelser består av en rekke bevegelser og teknikker som lærer øynene til å bevege seg uavhengig av resten av hodet, og la pasienten oppleve og akklimatisere seg til svimlende hodebevegelser. De kan også hjelpe pasienten praksis god balanse, og til slutt eliminere følelsen av svimmelhet. En trenet helsepersonell kan hjelpe pasienten bestemme øvelser og antall repetisjoner som best passer deres behov. En rekke av øvelsene kan gjøres mens du sitter, som å flytte øynene, skuldre, eller hodet. Andre øvelser inngår endring fra sittende til stående stilling med øynene åpnet eller lukket, snu seg rundt, eller kaste gjenstander. Noen øvelser krever at pasienten til å gå rundt et rom, opp eller ned en skråning eller trinn, eller komplette bevegelser med øynene lukket eller åpnet.

Hva er årsaken til Vestibulær Nervesmerter?

Hva er årsaken til Vestibulær Nervesmerter?


Vestibulære neuritt oppstår når det vestibulære nerve, en nerve som ligger i det indre øret som bærer balansesignaler til hjernen, er oppsvulmet. Hevelse av vestibular nerve resulterer i svimmelhet, en tilstand der en person føler seg ute av balanse, som om rommet i spinning. Vanligvis oppstår vestibulær nevritt i det ene øret.

Årsak

Vanligvis oppstår vestibulær nevritt etter at en person opplever en virusinfeksjoner som influensa eller forkjølelse. Når vestibular nerve inflames, vil den sende signaler til hjernen som indikerer at kroppen er i bevegelse selv når en person sitter eller står stille. Mens hjernen mottar disse uriktige signaler, gjør øynene ikke oppdage bevegelse. Resultatet av denne forvirringen av signaler er en ubalansert eller spinnende følelse, som er vertigo.

Symptomer

Den mest utbredte symptom på vestibulær nevritt er vertigo. Når forårsaket av vestibulær nevritt, begynner vertigo plutselig og uten forvarsel, er alvorlig for én til to dager, ofte fører til oppkast og kvalme og gradvis forsvinner etter noen dager, men kan vare i flere uker. Som de alvorlige vertigo symptomer visne, kan en person som lider av vestibulær nevritt opplever et tap av balanse eller svimmelhet fra plutselige hodebevegelser i opptil en måned. I noen tilfeller, vestibulær nevritt forårsaker en ringelyd i ørene eller permanent eller midlertidig hørselstap

Testing og diagnose

Vanligvis kan en lege diagnostisere vestibulær nevritt ved symptomer på kvalme, oppkast og plutselig svimmelhet. Legen vil utføre en fysisk undersøkelse og ta en medisinsk historie for å fastslå årsaken til svimmelhet. Undersøkelsen omfatter ofte en Dix-Hallpike test, som brukes for å fastslå om bestemte hodebevegelser utløse svimmelhet. Hvis en er det ingen klar årsak til svimmelhet, kan en lege innføre ytterligere tester som en magnetisk resonanstomografi, eller MR, en electronystagmography test for å undersøke øyebevegelser og hørselstester som auditive hjernestammen respons testing eller en ren audiometri test.

Behandling

Som vestibulær nevritt vil visne av seg selv innen et par uker, er målet for behandling for å holde pasienter komfortable under inntil symptomene på svimmelhet fade. En lege vil foreskrive medisiner for å kontrollere vertigo symptomer som beroligende midler, antihistaminer og skopolamin. Vanligvis vil en pasient bare ta narkotika for en til to uker å kontrollere vertigo. I noen tilfeller vil leger foreskrive en kvalmestillende medikament for kraftig oppkast og kvalme i forbindelse med svimmelhet.

Perifere vestibulære Disorders

Din perifere vestibulære system består av strukturer i det indre øret som jobber med hjernen din til å styre balanse. Det er flere forhold som faller inn under paraplyen til perifere vestibulære lidelser, hver med unike egenskaper.

Benign paroksysmal posisjonsvertigo

Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV) er ifølge NeurologyChannel.com, den vanligste vestibular lidelse. Det er preget av redusert kognisjon (bevissthet), hørselstap og svakhet i ansiktsmusklene.

Vestibulær Nevritt

Vestibulær nevritt, ifølge Ochsner Journal, er den nest vanligste årsaken til vestibulær-relaterte vertigo. Det er forårsaket av infeksjon i vestibular nerve og kan føre til anfall av plutselig svimmelhet som kan vedvare i flere dager.

Ménières sykdom

Ménières sykdom (ofte kalt Ménières syndrom) er forårsaket av svingninger i trykket av det indre øret væske. Symptomer inkluderer ringing i ørene (tinnitus), alvorlig svimmelhet og gradvis tap av hørsel.

Labyrinthitis

Labyrinthitis er forårsaket av betennelse i labyrinten i det indre øret. Det oppstår ofte etter en infeksjon i de øvre luftveiene og kan forårsake symptomer på plutselig svimmelhet kombinert med hørselstap.

Vestibularisschwannom

Vestibulære schwannomer er godartede svulster som vokser sakte fra cellene hvilken linje vestibulære delen av hjernenerve. Symptomer inkluderer periodisk tinnitus, ensidig hørselstap, tap av balanse og svimmelhet.

Vertigo Disease

Svimmelhet er vanligvis tenkt på som en sykdom, men er faktisk et symptom på et annet problem. Vertigo er preget av en spinning, hvirvlende svimmelhet som er forårsaket av en abnormitet med din likevekt (eller balanse). Det finnes flere typer vertigo: subjektive vertigo (den forstand at du er i bevegelse), objektiv svimmelhet (følelse av at objekter rundt deg er i bevegelse) og benign paroksysmal posisjon vertigo (som ofte fører til svimmelhet).

Fakta

Din indre øret spiller en nøkkelrolle i å opprettholde balanse. De ømfintlige indre strukturer i det indre øret blir referert til som det vestibulære system (som inkluderer lillehjernen, hjernestammen, vestibulære nerve og det indre øret struktur). Vestibular system er det som hjelper hjernen din fokus på visuelle objekter under flytting og assimilere sansene dine med bevegelser. Når du beveger hodet, labyrinten (en strukturell komponent i det indre øret) signaliserer informasjon til vestibular nerve. Vestibular nerve i sin tur sender denne informasjonen til din hjernestammen og lillehjernen.

Prevalens

National Institutes of Health anslår at 40 prosent av alle mennesker i USA oppgir opplever svimmelhet en eller flere ganger i løpet av livet. Vertigo er ansett å være en av de mer utbredte helseproblemer hos voksne og har en tendens til å være litt mer vanlig hos kvinner. Risikoen for å oppleve det øker med alderen.

Symptomer

Hvis du plutselig begynner å oppleve vertigo symptomer, har du mest sannsynlig har en lidelse av det perifere vestibulære system som benign paroksysmal posisjon vertigo (BPPV), Ménières sykdom eller vestibulær nevritt.

Disse vertigo symptomer oftest omfatter svimmelhet. Andre tegn er tap av balanse, endret eller uskarpt syn, tretthet, svakhet, hodepine, mangel på konsentrasjon, hjertebank, muskelsmerter, kvalme, oppkast, svekket tenkning, hukommelsesproblemer, følsomhet for lys og / eller støy og økt svette.

Sentrale vestibulære lidelser (som migrene eller slag) kan forårsake svimmelhet i tillegg til symptomer som alvorlig hodepine, dobbeltsyn, manglende evne til å snakke, tap av bevissthet, alvorlig svakhet, kvalme, oppkast og tap av koordinasjon.

Bevege hodet, snu mens du ligger nede eller skiftende posisjoner kan forverre symptomene dine.

Årsaker

Vertigo kan være forårsaket av medisinske tilstander som BPPV, Ménières sykdom, Cogan syndrom, øre forgiftning, hjerte-og karproblemer, hodeskade, hjerneslag, migrene, multippel sklerose, svulster og betennelser i vestibular nerve. Det kan også være forårsaket av medisiner som antidepressiva, diuretika, smertestillende midler, blodtrykk medisiner, antiepileptika, over-the-counter kulde medisiner, kinin og langvarig bruk av visse antibiotika. Eksponering for visse miljøgifter og kjemikalier som kvikksølv, tinn eller bly kan føre til øre forgiftning som skader det indre øret. Alkohol kan også resultere i midlertidig vertigo hos noen mennesker.

Diagnose / behandling

Ring legen din dersom du opplever svimmelhet symptomer. En skikkelig medisinsk diagnose er avgjørende for å identifisere årsaken til din svimmelhet. Trenger Legen kan utføre en nevrologisk undersøkelse, gjøre en MR (magnetisk resonans imaging) eller CT (computertomografi) skanne og trekke blod for blodprøver for å utelukke alvorlige medisinske tilstander.

Behandling er i stor grad avhengig av den underliggende tilstand som forårsaker din svimmelhet. Det kan være så enkelt som å justere medisineringen. Andre behandlingstilbud omfatter VRT (vestibular rehabilitering terapi), en form for fysioterapi, som arbeider for å bedre balanse og koordinasjon, minimere faller, redusere svimmelhet og gjenopprette normal funksjon til din vestibulære systemet.

Årsaker til BPPV

BPPV er en av de mer vanlige former av et øre tilstanden vanligvis referert til som vertigo. Med svimmelhet, er personen i stand til å opprettholde sin balanse og de føler seg svimmel, spesielt når de flytter hodet. BPPV er en tilstand som er vanskelig å diagnostisere, men det er ikke livstruende.

Identifikasjon

BPPV står for benign paroksysmal posisjonsvertigo, og det er den følelsen du får når du står opp for fort, eller når du raskt flytte hodet fra side til side. BPPV er en form for svimmelhet i forbindelse med plasseringen av hodet under bevegelse, og effekten den posisjonen har på saldoen. Det er preget av anfall av svimmelhet og en manglende evne til å opprettholde balansen mens du beveger hodet i en bestemt retning. BPPV er ikke en alvorlig tilstand, og legen din kan foreskrive vanligvis effektiv behandling under et kontor besøk.

Otolith Organs

Innenfor de mikroskopiske rør og kanaler i øret er organer referert til som otolith organer, som holder styr på bevegelse av hodet og hodet posisjon i referanse til resten av kroppen din. Innenfor disse organene er små krystaller som er laget for å gjøre deg følsom for bevegelse. I visse stillinger, for eksempel når du ligger nede, kan disse krystallene komme seg løs fra de otolith organer og seg fast et sted i øregangene. Dette fører til at kanalen til å bli følsomme for bevegelse og bringer på BPPV.

Infeksjoner

I noen tilfeller kan en tilstand som forårsaker skade eller komplikasjoner til øret bringe på BPPV. Virusinfeksjoner i øregangene kjent som vestibulær nevritt kan bringe på symptomer på BPPV, samt mindre slag som påvirker blodårene i øret kjent som AICA syndrom.

Expert Insight

Ifølge American Hearing Research Foundation, er BPPV mer vanlig hos mennesker utover 50 år fordi det er da de vestibulære organer i øret begynner å utarte og føre til problemer med balansen. Den vanligste årsaken til BPPV hos personer under 50 år er en hodeskade eller annen form for øret traumer.

Kirurgiske komplikasjoner

En annen årsak til BPPV kan være relatert til handlinger under operasjonen på øret for en urelatert sak. I noen tilfeller kan prosessen med å være i en horisontal stilling i et lengre tidsrom under øret operasjon i tillegg til de komplikasjoner som kan komme fra øret kirurgi, kan resultere i symptomer forbundet med BPPV. Det kan ta et besøk til en øre, nese og hals spesialist etter operasjonen er fullført å faktisk diagnostisere BPPV komplikasjon.

Trykket i ørene og Vertigo

Trykket i ørene og Vertigo


Svimmelhet er kjennetegnet ved angrep av pasienten svimmelhet. Vertigo kan være subjektiv eller objektiv. Objektiv svimmelhet er når andre gjenstander eller omgivelsene føler at de er spinning. Subjektiv vertigo er når en pasient føles som hun er spinning. Svimmelhet mest sannsynlig oppstår på grunn av problemer med det indre øret, ofte trykket plasseres på et bestemt område.

Inner Ear og Balanse

Den indre øret inneholder fluid, og inne i fluidet hviler en nerve som er koblet til balanse og persepsjon delen av hjernen. Væsken er i stand til å gi en indikasjon på nerve bevegelse og meldingen sendes til hjernen. Dette skjer innenfor labyrint av øret. Hvis det er en infeksjon eller trykket i denne delen av øret det kan føre vertigo.

Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPBV)

Benign paroksysmal posisjons Vertigo er forårsaket av rusk eller "øre rocks" samle inn en del av det indre øret. Disse øret bergarter er en opphoping av kalsiumkarbonat. Øret steiner kan ikke bryte ned, og bygge opp trykk i øret, slik at personen til å føle seg svimmel.

Ménières sykdom

Ménières sykdom er en tilstand der en økt mengde press i labyrinten på grunn av væske kan føre til en av regionene til å sprekke, forårsaker væsken for å flytte til en annen del av øret, og skaper utbruddet av vertigo.

Vestibulære Nevritt

Vestibulære neuritt er forårsaket av svellingen av det vestibulære nerve, som setter trykk på en del av det indre øret. Presset mot nerve fra hevelsen får folk til å føle seg svimmel.

Ytre krefter

Press på grunn av ytre krefter kan forårsake svimmelhet. Hvis en person er i stadig endring høyder, blir lufttrykket i øret hans ut av balanse og konstant endring av press vil føre til svimmelhet. Dette er en sjelden tilstand karakterisert ved utbruddet av vertigo grunn av eksterne og interne endringer i trykk eller til og med støy. Dette er kjent som Tullio fenomen.

Viral vestibulitt

Viral vestibulitt


Viral vestibulittsyndrom, ofte referert til som svimmelhet, kan være forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon i det indre øret, eller ved hodetraume som skader vevet i det indre øret. Tilstanden kan lindres ved medisiner, men det finnes også øvelser som synes å forkorte svimmelhet, summende og kvalme i forbindelse med syndromet. Hvis hendelsen av svimmelhet er plutselig og av kort varighet, vanligvis klarner det opp på egen hånd. Hvis det fortsetter, må du oppsøke lege.

Inner Ear Infeksjoner

Væske som hoper seg opp i det indre øret som forårsaker betennelse som kan føre til smerter, svimmelhet og hørselstap. En enkel prosess kan gjøres på et legekontor for å finne ut om problemet er viral eller bakteriell. Et drag av luft blåses inn i det indre øret gjennom en lyskilde koblet til en otoscope, og hvis den indre trommehinnen ikke beveger seg i respons, antibiotika er angitt. Hvis trykket er fra et virus som er forårsaket av en kald, antibiotika er ikke angitt. I så fall vil en decongestant hjelpe. Med tillegg av over-the-counter medisiner som reduserer smerte og hevelse, er det indre øret infeksjon forårsaker viral vestibulitt raskt lindres.

Otitis Interna

Otitis interna er en infeksjon i det indre øret som er ofte forårsaket av en viral betennelse. Symptomer omfatter smerter, feber, svimmelhet og følelsen av et tett øre. Systemiske virusinfeksjoner som dette behandles med antibiotika. Kortikosteroider også behandle hevelse, slik at vev å krympe og infeksjonen å renne unna.

Rhinitt

En annen årsak til viral vestibulitt er rhinitt. På et eller annet tidspunkt, de fleste mennesker lider av hovne sinus vev som forårsaker stuffiness, men hvis problemene fortsetter ukontrollert, vil infeksjonen utvikle seg til ørene. I tilfelle av viral rhinitt, antibiotika er ikke effektiv, antihistaminer og er ofte effektive. Hvis den blir kronisk rhinitt, leger undersøke underliggende mikroorganismer for å bestemme om det er en bakteriell årsak.

Andre årsaker

Labyrinthitis og vestibulær nevritt refererer til en betennelse i den åttende hjernenerve og kan være forårsaket av virus, og sjeldnere, bakteriell forstyrrelser. Mononukleose eller meslinger kan irritere vestibulocochlear nerve. Disse virusinfeksjoner komme plutselig, med symptomer på kvalme og svimmelhet i begynnelsen av sykdommen. Leger kan foreskrive en antiviral medisin, for eksempel acyclovir eller amoxicillin hvis det er en indre øret infeksjon. Andre medisiner som virker effektivt inkluderer difenhydramin, lorezepam, diazepam og Promethazine hydrocholoride. Selv valium bidrar til å lindre noen av symptomene.

Andre behandlinger

Det er to øvelser som synes å hjelpe vestibulitt. For en øvelse, sitte på kanten av en seng og falle tilbake raskt. Snu hodet kraftig i retning av de berørte øret, og lene seg tilbake opp raskt. Selv om dette kan føre til forbigående svimmelhet, synes det å lindre symptomene noe. Gjenta denne prosessen flere ganger.

En annen øvelse som avbryter sensasjonen av vestibulitt er å ligge på ryggen på en seng, med hodet hang over kanten. Rull hodet raskt fra side til side. Vend til magen og rull hodet igjen. Løft hodet opp og til venstre og deretter til høyre. Gjenta begge treningssekvenser å avbryte symptomene.

Hvordan Unn jeg Irritasjon av Inner Ear som forårsaker svimmelhet?

Hvordan Unn jeg Irritasjon av Inner Ear som forårsaker svimmelhet?


Svimmelhet kan være forårsaket av irritasjon eller betennelse i det indre øret. Dette kalles akutt vestibulær nevritt. Svimmelhet har mange andre mulige årsaker, så det er best å se en lege for en nøyaktig diagnose. Mens svimmelhet går som regel bort av seg selv, kan det uskadeliggjøre deg i flere dager. Det fører ofte til kvalme og oppkast, og det kan også påvirke din balanse og koordinasjon. Unn din svimmelhet ved å hvile, som arbeider med en fysioterapeut og spør legen din om riktige medisiner.

Hvordan Unn jeg Irritasjon av Inner Ear som forårsaker svimmelhet?

•  Gå til legen din for en nøyaktig diagnose. Din indre øret kan bli skadet, betent og irritert fra flere ulike årsaker. Legen din vil anbefale en passende behandling plan for din bestemt sykdom.

Spør legen din om medisiner som midlertidig lindre svimmelhet. Legemidler som meclizine, diazepam og over-the-counter dimenhydrinate kan bidra til å avlaste din svimmelhet mens du gjenopprette.

Spør legen din om kortikosteroider kan være aktuelle for deg. Avhengig av din spesifikke tilstand, kan kortikosteroider bidra til å forbedre din følelse av balanse og orientering.

Gå til en fysioterapeut for vestibulær rehabilitering. Din terapeut vil utforme spesifikke øvelser for din sykdom. De kan forbedre hvordan hjernen tilpasser seg irritasjon i det indre øret, redusere svimmelhet. Vanligvis er disse øvelsene inkluderer bevegelige øyne og hodet på bestemte måter. Noen ganger kan en terapeut be deg om å flytte hodet forsiktig mens du går for å forbedre balansen.

Få nok hvile mens du er utvinne. Hvis du har alvorlig svimmelhet, ikke forsøk å jobbe eller gå på skole - du risikerer å falle ned og skade deg selv. Når du føler at du blir svimmel, sitte ned umiddelbart. Hvis du føler deg svimmel når du ligger nede, prøv propping opp den øvre halvdelen av kroppen din.

Begrens bruken av stoffer som begrenser blodkar. Disse inkluderer koffein, tobakk og alkohol. Begrensede blodkar kan forverre symptomene dine.

Vertigo egentrening

Vertigo egentrening


Vertigo er en alvorlig lidelse som kan påvirke folk i alle aldre. Det er generelt brakt videre av en hindring eller infeksjon i det indre øret eller degenerasjon i dette området. Vertigo kan være et symptom på en sykdom som Ménières sykdom, labyrinthitis eller Vestibulær nevritt eller det kan være en tilstand i seg selv, kjent som Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV).

Epleys / Semont manøver

Den Epley, eller Semont, er manøver en vanlig behandling for BPPV som kan utføres hjemme så vel som i et legekontor. Det anbefales at pasienter gå til en lege for en riktig diagnose og en veiledet gjennomgang av øvelsen før du utfører det hjemme for å sikre at det er riktig behandlingsmetode for deres vertigo. Å utføre øvelsen, start ved å sitte opp på en seng eller matte med bena utvidet rett foran deg og din vekt hviler tilbake på hendene. Hvil i denne posisjonen ser rett frem i ett minutt, deretter sakte lene deg tilbake. Se til høyre i 30 sekunder, deretter til venstre for en annen 30 sekunder før du kaster bort din upåvirket side (som diagnostisert av lege) og ligge der i 30 sekunder. Tilbake til den opprinnelige posisjon til å fullføre øvelsen. For best resultat, bør denne øvelsen gjøres i tre sykluser på rad rett før du sovner.

Brandt-Daroff Exercise

Den Brandt-Daroff trening er et felles hjem øvelse for behandling av svimmelhet, selv om det er mindre populært enn Epley manøver fordi det tar lengre tid å få effekt. Denne manøveren krever ikke spesiell oppmerksomhet til den berørte side, noe som gjør det til et ideelt øvelse for dem som deres berørte side er uklart. Å utføre øvelsen, sitte rett opp på siden av en seng med føttene flatt på gulvet i 30 sekunder. Flytte til seng å ligge på høyre side og slå hodet ditt til å se opp mot taket i en 45 graders vinkel. Hold stillingen i 30 sekunder eller til noen dizzyness avtar, tilbake til sittestilling og deretter flytte på din venstre side og gjenta. Full trening bør ta to til tre minutter, og gjentas i fem repetisjoner, tre ganger om dagen, i to uker.

Balansetrening

Vertigo kan sterkt påvirke balanse og stabilitet, noe som øker risikoen for fall og skader. Ved å bygge opp styrke i kjernemuskulaturen, kan du øke din kontroll over kroppen din og redusere sjansene for lidelse et fall under en svimmel. Balansetrening kan være så enkelt som å ta daglige turer, eller så avansert som å bruke et balansebrett eller stabilitet ball. En lege bør alltid konsulteres for å hjelpe deg å velge den beste balansen treningsmetoden for din svimmelhet.

Hva er Visual Vertigo?

Hva er Visual Vertigo?


Visual vertigo er preget av en balanse lidelse som enten er provosert eller forverret av en bestemt visuelt miljø. Noen mennesker opplever at supermarkeder, kjøring og bevegelige objekter bringe om utbruddet av visuell vertigo.

Diagnose

Vertigo kan diagnostiseres enkleste hos pasienter med en lang historie med svimmelhet. Ifølge artikkelen "Visual Vertigo: Symptom Assessment, romlig orientering, og Postural Control" utgitt av Oxford University Press, er vestibulær nevritt eller godartet paroksysmal posisjonell vertigo mye vanskeligere å diagnostisere.

Øyne, ører og Nerver

Problemer med øynene, sensoriske nerver eller indre øret forhold kan føre til visuell vertigo. Disse problemene kan omfatte en feil i det vestibulære systemet i øret og unormale øyebevegelser.

Posisjonens Vertigo

Benign paroksysmal posisjonsvertigo kan være den underliggende årsaken til svimmelhet i noen tilfeller. Dette skjer for det meste etter en endring i posisjonen av hodet.

Andre årsaker

Ménières sykdom, migrene og et fall i blodtrykket kan også forårsake visuell vertigo. Hvis svimmelhet vedvarer, er det viktig å søke legehjelp.

Behandling

Unngå noen matvarer, redusere stress, får regelmessig søvn og konsekvent aerob trening vil hjelpe hjelpemiddel i behandling av enkelte former for visuell vertigo. En lege kan også anbefale noen spesifikke øvelser for å hjelpe med svimmelhet.

Hva er Vestibulær Nystagmus?

Hva er Vestibulær Nystagmus?


Vestibulær nystagmus er ufrivillige bevegelser av øyet som følge av unormale stimuli til det indre øret. Tilstanden krever en nevro-oftalmisk eksamen og evaluering av en neuroradiologist, ifølge eMedicine.

Typer

De to typene vestibulær nystagmus er sentrale og perifere. Sentral vestibulær nystagmus kan produsere enveis eller toveis øyebevegelser. Perifere vestibulære nystagmus utstillinger bare enveis øyebevegelser.

Årsaker

Vestibulær nystagmus potensielle årsaker inkluderer Ménières sykdom, som er en indre øret lidelse og akutt narkotika toksisitet. Lesjoner i hjernen også forårsake vestibulære nystagmus.

Evaluering

Pasienter som utvikler vestibulær nystagmus uten kjent årsak kan gjennomgå en magnetisk resonans imaging (MRI) test. En annen type test, electronystagmography, kan evaluere musklene i øynene for å bestemme retningen og hastigheten på øyebevegelser.

Behandling

Botulinum toxin, stoffet som forårsaker botulisme, noen ganger injiseres for å redusere øyebevegelser. Kirurgi er også nødvendig i noen tilfeller, avhengig av årsaken til tilstanden, ifølge eMedicine.

Betraktninger

Perifer vestibulær nystagmus kan vises sammen med andre auditive forhold som tinnitus eller døvhet, ifølge eMedicine.

Typer Perifer vestibulær Disorders

Typer Perifer vestibulær Disorders


Ifølge den vestibulære Disorders Association (VEDA), er det perifere vestibulære system ansvarlig for videresending av informasjon om hodet posisjonering til hjernen og er en kritisk komponent i kroppens evne til å opprettholde balansen. Hvis det er en dysfunksjon i perifere vestibulære systemet, kan du utvikle svimmelhet, svimmelhet, en følelse av "slagside", klossethet, svimmelhet, hørselstap og synsproblemer. Det finnes flere typer perifere vestibulære lidelser --- som benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV), Ménières sykdom og perilymph fistel --- som gjør det mer utfordrende å riktig diagnostisere pasienter som viser symptomer.

Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV)

Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV) er forårsaket av en opphopning av rusk, sammensatt av kalsiumkarbonat, i det indre øret. De ørsmå krystaller av kalsiumkarbonat kalles ocotonia, eller noen ganger "øre bergarter." Ifølge VEDA, fører BPPV om lag 20 prosent av alle tilfeller av svimmelhet. BPPV utløses eller forverres av å bevege hodet, for eksempel når rulle over i sengen. Mange ganger, er ingen grunn til BPPV oppdaget. Partikkel-reposisjonering manøvrer som løsne ocotonia er ofte en effektiv behandling, sammen med vestibular fysioterapi øvelser for å minne hjernen din hvordan å opprettholde balanse.

Ménières sykdom

Når det indre øret akkumuleres overdrevent store mengder fluid, kalt endolymph, kan det resultere i Menieres sykdom. Ménières årsaker mange av de samme symptomene som andre perifere vestibulære lidelser, inkludert kvalme, tinnitus og svimmelhet. Ekstrem svimmelhet er et felles trekk ved sykdommen, og angrep kan vare opp til 24 timer, ifølge VEDA. Hørselstap er også vanlig med Ménières, og alvorlighetsgraden øker etter hvert som sykdommen utvikler seg. Ifølge Dr. Gerald Gianoli, MD, har en tendens Ménières for å få kroniske stede etter 10 til 15 år med fakkel-ups. Behandlingen inkluderer å spise en lav-natrium diett, til medisiner for bivirkninger og diuretika bidra til å rydde bort overflødig væske. Opptil 40 prosent av pasientene ikke klarer å svare på kosthold og medisiner, og en kirurgisk eller kjemisk labyrinthectomy å ødelegge den berørte vestibular nerve er noen ganger berettiget.

Perilymph Fistel

Perilymph fistel er forårsaket av en rift i den skjøre membran som skiller den midtre og indre øret. En "tung" følelse i øret, eller ringer, sammen med intermitterende hørselstap, er vanlige symptomer på perilymph fistel. Endringer i høyde ofte forverre symptomene. Ifølge VEDA, hodeskader forårsaker de fleste tilfeller av perilymph fistel, selv om dykking, vektløfting og fødsel kan også føre intrakranielt trykk som fører til en fistel. Typisk behandling er strengt sengeleie for å la fistel å helbrede. Hvis fistelen vedvarer, eller hvis det er progressive hørselstap, din lege kan anbefale operasjon for å lukke tåre.

Vestibulære Ganglionitis

Vestibulære Ganglionitis


Vestibular ganglion, eller ganglion av Scarpa, er en samling av bipolar nervecellelegemer som er en del av det vestibulære system i det indre øret. Vestibulære ganglionitis er en viral eller bakteriell infeksjon av denne bunt av nerver.

Vestibulære Nerve

Den vestibulære nerve er en av to grener av vestibulochochlear nerve. Det ligger bak sneglehuset (høre strukturer) i det indre øret. Ifølge et faktaark utgitt av University of Miami Department of Øre, "The vestibulære systemet gir en intern referanse, forteller hjernen hvor hodet er i verdensrommet, dens bevegelsesretning, og akselerasjon. Den bidrar opptil to tredeler av den informasjon som er nødvendig for å opprettholde likevekt. "

Vestibulære Ganglion

En ganglion er en gruppe eller samling av nervecellene. En klinisk rapport publisert i "Journal of Chiropractic Medicine" forklarer at fibrene i vestibular nerve utvide til vestibular ganglion, eller ganglion av Scarpa, hvor de synapse med fibre som reiser videre til hjernen.

Vestibulære Ganglionitis

Suffikset -itis refererer til en betennelse, sykdom eller infeksjon. Ifølge en artikkel publisert i "Nature Clinical Practice Neurology" journal, felles skyldige av ganglion infeksjoner er herpes virus som herpes simplex virus type 1 (HSV-1), viruset forbundet med forkjølelsessår, og varicella zoster virus (VZV ), viruset som forårsaker vannkopper.

Symptomer på Vestibulær Ganglionitis

Vestibulær ganglionitis aksjer symptomer med andre lidelser i det vestibulære systemet. Ifølge University of Miami Department of Øre, kan disse symptomene er svimmelhet, vertigo, svimmelhet, ulikevekt, tinnitus (øresus) og hørselstap.

Sykdommer forbundet med Vestibulær Ganglionitis

Forskning publisert i Annals of Otology Rhinology, og laryngology impliserer betennelse i vestibular ganglion celler i tilfeller av Ménières sykdom, godartet paroksysmal posisjonsvertigo, og vestibular neuronitis. Vestibulære neuronitis er et plutselig anfall av svimmelhet. Benign paroksysmal posisjons vertigo er korte episoder av svimmelhet forbundet med stillingen av hodet. Ménières sykdom er en sykdom i det indre øret som påvirker hørsel og balanse.

Vestibulære hypofunction Definition

Vestibulære hypofunction Definition


Vestibulære hypofunction er definert av Medicine Net som en tilstand der en person opplever svimmelhet eller forvirring forårsaket av problemer innenfor inngangen - eller vestibyle - av øret. Det er i denne vestibylen at biologiske systemer finnes som styrer personens likevekt og følelse av balanse.

Typer

Vestibulære hypofunction kan produsere ulike effekter avhengig av alvorlighetsgrad og hvorvidt det eksisterer i ett eller begge ørene. Dersom det finnes tilstanden bare i det ene øret, er det referert til som ensidig vestibulære hypofunction. En svingninger i nevroner avfyring mønstre i det ene øret beviser hjernen at hodet roterer, noe som fører til balanse problemer og ustabilitet. Hvis tilstanden strekker seg til begge ørene, er det kjent som bilateral vestibulær hypofunction og kan føre til mer ødeleggende symptomer som svimmelhet. Utbruddet av denne tilstand kan enten være ensidig eller tosidig.

Årsak

The Journal of American Physical Therapy Associates antyder at ensidig vestibulære hypofunksjon er vanligvis et resultat av vestibulære neuronitis, ofte forårsaket av herpes simplex virus. Menieres sykdom, hjerneskade og vestibular schwannom kan også føre til den ensidige iterasjon av tilstanden. Bilateral vestibulære hypofunction er ofte forårsaket av aminoglykosid antibiotika, som er kjent for å skade vestibular hårcellene. Det kan også være forårsaket av svulster, hodeskader, BVH hjernehinnebetennelse og omfattende problemer med unilateral vestibulære hypofunction.

Symptomer

Det vanligste symptomet på vestibulære hypofunction er romlig desorientering, som vanligvis forverres med hodebevegelser. Lider kan ha vanskeligheter med å bevege seg rundt, synsproblemer, svimmelhet erfaringer, problemer med å opprettholde god holdning, og en begrenset følelse av balanse. Utføre oppgaver som skaper høyfrekvente svingninger slik som å kjøre på en ujevn vei kan også vise seg å være utfordrende.

Diagnose

Det finnes en rekke fremgangsmåter at en lege kan iverksette for å diagnostisere vestibulære hypofunksjon. En lege kan utføre en synsundersøkelse, mens pasienten er i bevegelse, og kan også overvåke hvordan pasientens hjerne reagerer på visse motoriske bevegelser som raske hoderotasjoner eller støt. Kaldt eller varmt vann kan helles inn i ørekanalen til å måle påvirkningen en endring av temperaturen har på tilstanden. Hvis det er mistanke vestibulære hypofunction, er en ytterligere test for å spinne pasienten i en svingstol og overvåke hjernens aktivitet sammenlignet med hva som ville bli betraktet som normal aktivitet.

Behandling

Hvis det vestibulære hypofunction er et resultat av en annen underliggende problem, bør det problemet løses først. Rehabilitering kan fortsette med grunnleggende behandlinger og tilpasnings øvelser som de for å bedre balanse og muskelstyrke.